A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

hi,, már csak 6 ing van de felébredt a kis drágám 3 óra alvásból!

FOLYT KÖV VASALÁS HOLNAP
Vick... VPOP ! :D :oops:

mEGJÖTT A KENDŐ
:D :D :D :D :D :wink: . DE MÉG NEM NYÍTOTTAM KI MERT ÍRTÓ ÉHESEK VAGYUNK ! :roll: :D , NEM IS CSODÁLOM RÉG VOLT MÁR 12 :idea:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ment az új kép Krisztina !

Nekem is a bordó hátteres a kedvencem!

pusza

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Móni !! Köszike a kendő kötést elsőre sikerült is , hmm csak nem tudom kiprobálni mert a kincsem megint alszik, de jó lenne ha felkelne mert már nagyon izgulok miatta, ja meg hát ki is kéne mosnom h megszáradjon holnapra!! Amúgy te kabát alá vagy felett kötödted meg nekem xl van a legnagyobb de sztem csak kabát alá tudom őt tenni még jó hogy van egy nagy kötös kabátom amit a sogornőm varrt magának még a terhessége alatt!!! csak az a macera hogy pont eltaláljad h beférjem a bébi!! ja és mit adsz rá ilyenkor???

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,
Ügyes vagy, ha egyből sikerült:)

Nekünk is xl-es, és kabát alá veszem fel. Nem tudom sajnos összegombolni rajta a kabátomat. Overallt adok rá. Persze így picit lazábbra kell kötni, ki fogod tapasztalni. Én nyitott ablaknál kisérleteztem, hogy meg ne süljünk.

Van a wiw-es profilomon egy kép Dávidról és a férjemről, nézd meg, hogy néz ki (öltözés stb).

Vasalás :twisted:

Nyugodt estét mindenkinek!!!

D. már egy órája "rázendített"
:(
monke

Móni , köszi az infót , már mi is kísérleteztünk de szerencsére jó ez a kabát ami van nekem mert meglehet kötni és pont alá fér ,úgy hogy nem kell nagyon beöltöztetnem holnap, amúgy meg tudod mi a furi nekem ,hogy a fejét ki vagy mi tartja? :oops:

Egész jól tűrte Máté hogy progbálgattam! Most kimostam remélem megszárad holnap reggelre!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hi, csinálunk egy ilyen táblát, ha gondoljátok beírom az adatokat??? :oops: :D Küldjétek el akinek megvannak a 3 hós adatok ! :lol:

pusizi

jóéjt!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,

Nem, magától nem tudja tartani a fejét.
Én az egyik keresztpánt tetejét ráhúzom, az tartja. Ezzel így tud mocorogni is, meg el is fordíthatja a fejét.

Valahogy így
:)

Jó éjt!

Kép
monke

Ha jól látom, Dani is hiányzik a tablóról, ki ne maradjon!:)
monke

Jó reggelt,

apa ma Szegedre ment,hajnalban kelt,csináltam neki reggelit, Márk még alukál :lol:

Csajok, Edinának írtam sms-st és semmi reakció rá.Gréti sincs még meg ha jól tudom.
Kezdek aggódni.
Ha hétvégéig nem jelentkezik lehet felhívom.
Móni, Fleur elvileg tud a kép dologról, mert mondogatta itt kedden,hogy küld majd Krisztinek képet.
Én is licitálttam teszveszen, de egy bébé comfort kengurura,tök új.
Jövő héten elvileg megjön.

Ha előbb tudok a farsangi meghívásról, már megrendeltem volna és ma abban vittem volna Márkot, fene vinné.

Móni, jó az új vonalzód :D

Ági, nagyon szuper ez a szöveg amit bemásoltál, úgy éreztem,mintha rólam mintázták volna, különösen a hajamat 4 napja lófarokban hordom éjjel-nappal és a férjemet mindenért b...gató sárkány fogott meg.Jókat röhögtem én is, sőt még apával is elolvastattam este.

Vki kérdezte,milyen volt Fleurékkal:9 körül hozta őket a férje hozzánk, a fiúk nagyjából felváltva aludtak, de kb. egy időben szopiztak, egymásról azonban nem vettek még tudomást a drágák.
Daninak nagyon tetszett Márk pihiszéke, hangosan visongott benne.
Ja, és Zsuzsi, a névrokonság miatt azt a bizonyos képet ugye nem lehetett kihagyni.
Fleur férje elment bölcsiba Lillusért és fél 5 körül jött értük.

Csajok,van vki Facebook-on?

Hú, a délutánunk húzós lesz, apa majd telefonál hogy ér haza és be tud-e minket vinni a farsangra, de ugye már reggeltől készenlétben kell állni,no meg magamat is össze kéne kapni,mert nem ismernek rám.

szép napot,puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mondtam én, hogy Murphy dolgozni fog, kétszer is kelt Vince éjjel. :(

Kata
Kimozdulsz kicsit, irigylem!

Edina, Friday jelentkezzetek, mert hiányolunk!

Tegnap én is beraktam kenguruba Vincét. Sokkal könnyebb így vinni és 10 lépés után be is aludt. :D
Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Kicsit szét vagyok csúszva én is, tegnap már nem is értem ide. :-( Zsófi alvásidejében "dolgoztam", este pedig ketten voltunk, mert a párom konferenciára ment. Úgy, úgy de úgy elfáradtam, hogy szopiztattam fél 11-kor este, átadtam Zsófit büfire a páromnak és elaludtam. :oops:

Ma meg pakolok ezerrel, mert uazunk a párom szüleihez a hétvégre du., csak még az utazóágyat kell megvenni. Ja, és magamat is rendbe kell szedni. Úgy, ahogy Kata írta, hajam összefogva, na nem copfva, mert ahhoz rövid, hanem vmi fura alakzatba :oops:

Kata, épp tegnap regisztráltam a facebook-ra. Bár ennél tovább még nem jutottam.
A kenguru olyan, amiből kifelé is tud nézni a baba? A kendővel az a bajom, hogy ZSófi ölben is utál befelé fordítva lenni, hát mit szólna egy kendőhöz?
Jó szórakozást a farsangra!

Nagyon klassz a tabló, teljesen odavagyok, és tényleg megható.

Edinát tegnap láttam bejelentkezve a babanetre!

3 hós adatok: 5450 g és 58 cm.

Szilvi, éljen a kendő! Remélem, ki tudjátok próbálni ma.
A padlizsánt én is kívánom, hetek óta nem kapok. Na jó, vagy 3-szor voltam azóta boltban, tehát nem sok esély volt rá, de egy jó kis padlizsánkrémet megennék. Móni, kinyitom az ablakot, jó?

Játszószőnyeg még mindig sehol, az e-mailemet se olvasta még a csaj. :evil: Hova fordulhatnék a teszveszen, hogy bejelentsem?
Kriszti, veletek mi a helyzet? Priviben megírnád az e-mail címét a csajnak? Bár elvileg jó a cím, mert onnan már leveleztünk :roll:

Na, bocsánat, kicsit összevissza voltam, majd még jövök!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

A legtöbb kenguruban tudod kifelé fordítani, az enyémben biztos. Nekem Brevi van, de a hasonló fazonok alkalmasak rá.

Sajnálom a fáradtságot, átérzem.
Én még nem jártam így teszveszen, nagyon sajnálom.Pedig neki ez nagy bukta, mert egy negatív értékelés és többet nem lesz vevője!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,sajnálom az újabb 2x-i kelést...
Reméljük lesz gyakrabban olyan éjszakád,mint az előző volt.
Tennél majd fel kengurus képet rólatok?
A lányoknál is használtatok,
Kicsit izgulok Márk elviseli-e majd.Én bébé comfortot vettem.

Zsuzsi, jelölj majd már be légyszi, mert van kb 5 ilyen nevű Zsuzsi :D
Ez a teszveszes csaj nem semmi.
Hát azért remélem még nincs veszve semmi.
Nekem egy rugi nem jött meg és másfél hete utaltam rá a pénzt:oops:
Remélem jól ellesztek anyóséknál.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vick, hát igen, csak akkor majd regisztrál más néven...
Kíváncsi vagyok, Kriszti megkapja-e.
Bár azért még reménykedek, hátha. Csak legalább a levélre válaszolna és a telefonszám is kapcsolható lenne...
Sajnálom a kétszeri kelést. Reméljük, Vince egyre gyakrabban ad neked ilyen ajándék éjszakákat.

Zsófi születésnapomra azt adta, hogy fél 10-től reggel 7-ig aludt egy szó nélkül. :P

Rugi :-(

Kata, bejelöllek!
Elleszünk, persze, csak azért nekem az idegen környezet, egy pici babával meg pláne nem olyan kényelmes. :cry:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Kata, én vagyok facebookon, megkereslek :)
Jó farsangozást Nektek, remélem rendben eljuttok a suliba! Legalább arra az időre engedd ki a hajad :wink: Nekem is herótom van a copftól, de annyira hullik a hajam, hogy muszáj. Én is megmutattam a páromnak ezt a listát, a közelben volt, amikor olvastam, és nem értette, min nevetek ennyire, idejött, utána már együtt röhögtünk rajta :)

Nekünk még nincs három hós adatunk, 22-én megyünk csak oltásra. Ma van egy becsült súlya: 5730 gramm - mivel pucéron utál méredzkedni, ezért lemértem ruhástól, meg aztán a ruhákat és a pelust külön, és ezt kivontam az ő súlyából.... :oops: :wink: Ugye az nem baj, ha most egy hét alatt kb. csak kb. 10 dekát hízott, de eddig mindig túlteljesítette a 15 dekát is? Remélem, mert mindig tej-parám van... én se fejtem egy pár napja, és mintha kevesebb lenne :(

Móni, szuper az új vonalzód :) A kendőkötést végre kipróbáltam tegnap este, ma Benével is kipróbálom, tök hamar sikerült megkötni, magam is meglepődtem :)
Dávid nagyon édesen szunyókál a kendőben :)

Vick, Murphy :evil: Bene is három óránként kelt, aztán fél4 után 5kor is bepróbálkozott, megnéztem, hogy a fekvésben zavarja-e vmi, de mivel elviekben aludhatott volna nyugodtan, nem hagytuk magunkat a párommal, kb. 20 perc sírdogálás után visszaaludt. Utána csak fél 9kor kelt, szóval tényleg nem volt semmi baja, max. unatkozott. Nem szeretném, ha ez rendszeressé válna :(

Ma ütvefúróztak a házban, már "alig vártam", csodáltam is, hogy eddig nem fordult elő, mióta Bene megszületett :wink:

Zsuzsi, teszveszes csaj :evil: Remélem fog jelentkezni, nagyon nem korrekt dolog az ilyen. És hát oké a rossz értékelés, de a pénz, amit buksz rajta... :evil:
Remélem mára ki tudtad azért pihenni magad valamennyire! Bene tegnap napközben alig aludt, estére én is olyan ingerlékeny lettem, annyira utálom ilyenkor magam, de egyszerűen kimerültem... :evil:
Jó utat Nektek!! Én is pakolgatok, mert mi is utazunk haza Debrecenbe, remélem az útviszonyok sem akadályoznak meg minket ebben :?
Pussz

KépKép
gigilina

Ági,szerintem nem baj a 10 dkg,jövő héten majd lehet 20 dkg lesz.
az átlagot kell nézni,nekem ezt mondta védőnő.

Lányok, a mai Murphy, neki akartam látni a szemöldökömet kiszedni és kifesteni,mondom ebéd utánra csak egy gyors smink kelljen és nem találom a piperetáskámat.
Anyukáméknál maradt múlt hétvégén.
Egy arcpirosítón és szájfényen kívül semmim nincs itthon.
Persze pont most jött ki néhány patti í menszesz miatt.
az agyam elszáll.
Na, a hajamat legalább kivasaltam...:twisted:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Jobb reggelt meg éjszakát !hmmm képzeljétek este 11 től ma reggel fél 10 ig csak rajtam volt hajlandó aludni ahogy letettem egyből sírt és minden baja volt, puki, kaka, sírás, hisztizés én nem aldutam szinte semmit mert 90 % ban rajtam aludt ! :cry: Kép Ma reggel a sok éjjeli alvás után ilyen fitten!!
Ki érti ezt , lehet hgoy azért is aludt szarul mert kettős front van meg tegnap sokat aludt szinte egész du pedig nem szokott !!???

Kata ez tök szuper, hogy ti is kimozdultok, mi is megyünk ma az outlettbe 12 körül mert apa hamarabb végez !!

Zsuzsi nektek de jó lesz bár az idő elég gáz azért óvatosan menjetek, Kata ti is!!

Írtam Mangorának h mizu velük de még nem írt vissza ha kapok infót és nem jön addig akkor megírom !

Móni köszike a sok segítséget a kendővel kapcsolatban megyek ismindjárt aztán elkezdjük tesztelni jobban h mire megyünk tuttik legyünk!

Küldjétek a a három hós adatokat és én írom szorgalmasan a táblázatba és végén elküldöm nektek, amúgy ha kihagytam valakit szóljatok !!!??

Na megyünk készülödni !

Puszika

jó utat, bulit, napot mindenkinek!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Megpróbáltam lerajzolni Vincét, hát nem lett valami jó. :(

Kengurus kép nincs még, de csinálunk.
Megyek, mert felébredt.

vick
Kép
Kép
ervick

Kata nem semmi, küldjek pár sminkes dolgot ,nyissad az ablakot!! :wink:

Na még én is itt vagyok pizsibe, pedig már készülödni kéne !!

Megyek is puszika!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na, próbálok visszaolvasni.

Mangora, nagyon-nagyon drukkoltam Nektek tegnap, remélem, minden rendben. Gyere majd és mesélj!

Kata, piperetáska :evil:

Móni, ezen az ajándék dolgon én is gondokodtam. Vmi bonbon elegendő szerintem. Szerintem is ez a dolga, csak a hülye mentalitása az embernek, hogy vmit adni akar...
Nagyon nehéz kinevelni magamból, hogy ne akarjak mindenkinek "borravalót" adni. Nektek mi erről a véleményetek? Szoktatok adni pl. az ételkihordónak vagy a futárnak?
Egyszer volt egy kellemetlen szitu. Hozták a hűtőt, minden előre kifizetve. Megállnak az előszobában, megköszönöm, de nem mozdulnak. Megkérdezem, hogy tartozom-e még valamivel. Erre azt mondják, hogy amit elszántam. :evil:
Nekem még soha egyetlen ügyfél se adott egy forinttal se többet, még a 200 Ft-ot is mindig visszaadtam...

Hajam megmosva, megszárítva, lábam szőrtelenítve, a szemöldököm még hátra van.

Ütvefúró :evil: Nálunk mindennapos. Most is zúg vki.

Szilvi, szegénykém, ennél tényleg bármi jobb lehet.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, Te ilyen ügyes vagy? Minden elismerésem.

Ági, jó utat Nektek is!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hu most írt Mangora, hogy nem sikerült az egyik oldalt a bezárás és ma újra mütik Marcit!!

De jó a fenébe!! kitartás veletek vagyunk !!

puszika!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi megelőztél a hírrel...
Szegény kis Marci :(

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, ez nem jó hír, de remélem most már rendben lesz minden és hétvégére hazamehetnek!!! Megy a drukk továbbra is Nektek, kitartást!!!

Kata, piperecucc... :evil:
Jó, hogy mondod, az én szemöldököm is katasztrofális. Hét közben már epiláltam én is, a lábam már dzsungelnek is beillett, a bikinivonalról nem is beszélve.. :twisted: Utoljára a hat hetes kontroll előtt tettem magam rendbe... az már régen volt... :shock:

Zsuzsi, hűtősök :evil: Na igen, nekem is van egy ilyen dilemmám, egyrészt ad az ember sok helyzetben, mert megszokta és "így illik", másrészt meg arra gondolok, hogy hát neki ez a munkája, ezer másik munkakörben dolgozó sosem kap borravalót semmiért, és anélkül is teszi a dolgát...

Móni, szerintem egy bonbon tökéletesen megteszi, mi karácsonykor adtunk egy dobozzal a védőnőnknek. Illetve jártam kismamatornára, ahonnan pont nyugdíjba ment a néni augusztusban, neki készítettem egy kis képeslapot, rajzzal- idézettel, meg minden. Tudtam, hogy pénzt sosem fogadna el. Annyira szerette a munkáját (50 évig tornáztatott), gondoltam, ez egy kedves kis emlék lesz neki - remélem az lett :)

Szilvi, remélem ma már sokkal jobb napotok-éjszakátok lesz! Jó vásárlást, irigykedem, én is mennék :)

Nektek nincs lelkiismeretfurdalásotok, amikor vmi "önös" érdek miatt elindultok a babákkal vhova? Kedvem van menni mindenhova, de amint elindulunk, úgy érzem, rossz döntés volt, nem szabad lenne törni még őt ilyenekkel... ráadásul a tél miatt ez a rengeteg öltözködés, amit kifejezetten utál... na, csak megérkezik már a tavasz, annyian várjuk :)

KépKép
gigilina

Jajj Istenem! Marci kitartást kicsi csillag! Erős vagy te és rendben leszel!

Zsuzsi
Épp ez az, hogy nem vagyok ügyes.

vick
Kép
Kép
ervick

Basszus:(((

Szegény Marci, szegény Mangora.

És én még most akartam elkezdeni rinyálni, hogy Dávid nyűgös, meg hogy hajnal óta nem alszik stb.

Most asszem inkább hallgatok.

Szilvi, neked se lehetett könnyű éjszakád:((( Hátha hétvégén kicsit ki tudod pihenni magad.
Hihetetlen mennyi energiájuk van ezeknek a pici srácoknak.

Zsuzsi, küldöm a padlizsánt, de nem lett az igazi. Játszószőnyeg csak megjön, hátha Kriszti tud valami elérhetőséget. Azért elég átlátszó lenne új e-mail címmel regisztrálni Fisher Price játékokkal, meg hát a postán is lenyomozható lenne...

Ezzel a borravaló dologgal úgy vagyok, hogy Béláné a maga módján jóval többet tett értem, mint mondjuk a dokim, akinek viszont fizettem (nem mintha megbántam volna). És én adok mindenkinek borravalót, igen. Futárnak, ételhordónak is. vagyis inkább felkerítem az összeget.

De most konkrétan ajándékra gondoltam, nem borravalóra. Úgyhogy csoki lesz, remélem szereti (vagy az unokája szereti legalább:)

Kata, megkereslek a Facebook-on, és jó farsangolást!!! Azért minden elismerésem, hogy így adsz magadra (adtok magatokra), nekem a szemöldök-kiszedés a maximum.

Ági, tejpara nálam is jelentkezett, annyira, hogy éjjel négykor bőgve felkeltem tápszert csinálni, mert úgy éreztem, nincs tej, Dávid meg nyűgös volt éjjel:((( Na ettől se lett több tejem, gondolhatod. Most meg itt rettegek.
Holnap elmegyek kölcsönözni egy normál mérleget (Amin mocorgó gyereket is lehet mérni), és ha nem eszi meg a "papírformát", akkor irány a doki és a tápszer.

Majd még jövök,
Szép napot mindenkinek,
Móni
monke

Marci, Mangora kitartás!

Nem is tudok mást írni, kitört rajtam a depi. Ha már a gyerkőceim sem tudnak jobb kedvre deríteni...
Útálom ezt a depis országot...

Móni, pont azért írtam a múltkor, hogy annyira jól kitartottál eddig. 4 hónapos kortól már lehet neki pl. almát adni, hm? Én inkább adnék azt, mint tápszert.
Ma Bíborka is visított, lehet kevés a tej a depitől és a folyamatos bőgéstől. Most már kínszenvedés minden nap, amikor nem lehet kimozdulni. Szerintem igazán jól bírtam szeptember közepe óta, de most már ELÉG!

Bocsi a riányálásért...tudom, hogy ez bagatellnek tűnik pl. Marci műtétjéhez képest, de már tényleg nem tudok mással foglalkozni.

Szóval Ági nem, ne legyen lelkiismeret furdalásod. Egy kis kellemetlenség az öltözködéssel sokkal jobb, mint egy depis anya.

Mi időnként adunk csokit a védőnőnek, ha épp van itthon. Volt már, hogy ajándékcsomagot is kapott pl. kari előtt, de az még Blanki idejében volt. Borravaló: nem csinálok belőle gondot, kerekítek. Ha úgy jön ki, van, hogy 10 Forintot adok, van, hogy több százat. Tényleg ahogy kijön, semmi következetesség nincs benne.

Vick, láthatjuk azért a képet Vincéről? Miket csinálsz még? Már régóta akartam kérdezni, hogy milyen hangszeren játszol?

Szilvi, nem irígyellek az éjszaka miatt. Mátén legalább nem látszik a nyoma, szép kis kisiumult :) Köszi a táblát, máris megnyugodtam. Bibi méretei kb. Zsófiéval egyeznek meg, csak azon csodálkozom, hogy sokkal ducibbnak néz ki, de lehet a magasságot rosszul mértem. Majd 23-án megyünk, akkor írok adatokat.

Zsuzsi, már tényleg kíváncsi vagyok a kimenetelére ennek a szőnyeg ügynek. Remélem csak valami véletlen malőr és nem átverés. Jó utat nektek!

Kata nektek jó kikapcsolódást majd vasárnapra! Apa is elutazik 25-én egy hétre. Valaki igazán meglátogathata azalatt. :) Majd írd meg légyszi, hogy vált be a hordozó. Még mindig nem vettem. Most kendőm van már, de mégsem jó. (nandu és bazinagy a csomó) Lehet, hogy csak nem jól kötöm meg.

Szép napot nektek!
R

Kép
Kép
34372

Hali!!

Megvagyunk,csak én os csomagolok a hétvégére.....mindig túl sok cuccot viszek.....
A drágám nagyon türelmes volt eddig,dél óta meg nyüszög...

Zsuzsi,nekem is csak az van meg amit a tesz-vesz-ről tudok.
Ne hagyd megad,írj rá minden nap.
Nekem azt mondta hétfőn küldi,erre már én is kiakadtam.

Kép

Kép
krisztinaa

Nekem ma Murphy helyett Mr. Bean-em van:)

Elindultam hordozókendővel bevásárolni, hazafelé két szatyorral a kezemben kiszakadt a kabátzsebem, és minden kiesett a földre.
Ehhez tudni kell, hogy itt a fél méteres hóból lett latyak, és nem jött épp senki, szóval le kellett térdelnem felszedegetni.
Dávid fel se ébredt:)

Ági, biztos Bene is szeret kimozdulni, nézelődni:) gondolom, nem moziba vinnéd. Az öltözést meg túléli.

Reni, attól félek, ha tényleg kevés a tej, az alma nem elég pótlásnak - a HA tápszer viszont szerintem teljesen ok, szóval nem elvi dolog ez.
Csak nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem eszik eleget. Néha ráparázok:(

Tényleg kínszenvedés ez a hosszú tél:(

Milyen a Nandu kendő két vége? az én kendőm nem téglalap alakú, hanem a két vége lehegyesített, így sokkal csinosabb a csomó:)

nem tudom mennyire érthető:) de lehet, hogy érdemes lenne azt is formára vágni, ha csak a csomó zavar.

Na megyek, nagy a sírás-rívás.
Puszi
M.
monke

Móni
Sajnálom a kabátzsebet. :D :oops:

Reni
Feltehetem a képet, de tényleg nem jó.
Én orgonán és zongorán játszom, egy kicsit furulyázni is tudok, no meg ritmushangszereken. Kép
Szoktam, ha van időm kézimunkázni is meg kötni is szeretek. De mióta 3 gyerek van, ezekre nincs időm.

Miért ez a nagy depi?

vick
Kép
Kép
ervick

halihó hír Mangoráékról!!

Most írta h túl vannak a mütéten, úgy néz ki hogy sikerült a mütét , már ébredezik és éhes is , most kapott csak camping széket Mangora , de írja h baromi fáradt de reméli h azon tud aludni egy keveset, valószínüleg hétfőig bent kell maradniuk!

Kitartás !

puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Móni , szuper volt a kendő végig aludt benne a kis drágám köszi a jó tanácsokat , ! na majd jövök holnap

Vick szupi a rajz nagyon ügyi vagy!

Puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora kitartás! Minden rendben lesz! Veletek vagyunk lélekben.

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi megelőztél az újabb Marci hírrel...

na megvolt a farsang,Márk egy szó nélkül elvolt az ölemben/karomban és bealudt a végére.mindenki odavolt érte,olyan büszke voltam rá.
A volt osztályomban a gyerekek hihetetlenül nagyot nőttek,a lányok olyan kis nőiesek voltak, kicsit el is érzékenyültem.

Reni, depit sajnálom, de szerintem majdnem mindenkinél van.
Nálam is, mert apa tök sokat dolgozik, még vmikor itthon is és sokszor ingerült.
Kicsi kimozdulás segít talán, semmi más.
Meg a babamosoly :D

Szilvi,örülök a kiruccanásnak és hogy bevállt a kendő.

Móni, nálam a barátnőm mérlege van,tuti megbízható.
Nálunk úgy van,hogy kb délután 4ig elég a tejci Márknak, de délután már 2 cici után is ordít,hogy nem elég neki,szóval ekkor jöna tápszeres pótlás.
Este 10-11 körül meg megint elég neki már a cici.
Szóval szerintem nyugodtan pótold ki neki,ha látod,hogy nyugodtabb ettől.
Almát még én sem adnék.
Meg más gyümit sem.
mi szerdán megyünk 3 hós oltásra, úgy saccolom,hogy adigra elérjük a 6 kg-ot.

jó éjt

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Marci, én is gondolok rád sokszor.

Vick, szerintem hasonlít a rajz, nem értek hozzá, ezért nem tudom, hogy miért tartod rossznak. Irígylem a hangszereket :wink: Azt hallottam, hogy orgonán játszani nagyon bonyolult. Szoktál otthon zenélgetni a gyerkőcöknek?
Depi? Az a bajom, hogy szept. közepe óta vagyunk itthon bezárva, és besokalltam. Az utolsó csepp volt, hogy kinéztem egy tuti kis progit (interaktív előadás a gyerek-temperamentumokról és kezelésükről). Bibit is Blanit is tudtam volna vinni, van ott játszószoba is, de bejöhetnek a beszélgetésre, szóval ideális, csak el kellett volna vinni minket, mert az autómon nincs téligumi. Apa viszont arra hivatkozott, hogy örül, ha otthon van, és semmi kedve Anyakörbe menni...Mindegy mostmár, alaposan berágtam, mert szinte létszükséglet nekem, hogy kimozduljak.

Tudom, mindegyikőtöknek elege van már a télből, én sem fogok többet nyavalyogni.

Móni, Kata a legújabb ajánlást olvastam a hozzátáplálásról. Az volt a lényege, hogy anyatejes babáknál 6 hónapos korig ne adjunk semmit, mesterséges táplálásnál viszont 4 hónaptól megkezdhető óvatosan a hozzátáplálás.
Lehetne érvelni egyik, vagy a másik mellett, lényeg szerintem, hogy szeretettel adjuk a gyerkőcnek.

Kriszti, több napja csomagolsz már :) Bár Anna ruhatárát ismerve nem csodálom :)

Móni, tetszik ez a letérdelős sztori, bár biztos nem örültem volna, ha velem történik. Uszi :lol:
A nandunak sajna ugyanolyan széles a kötős része is.

Jó éjt és szép hétvégét!
R

Kép
Kép
34372

hahó,

Na végre én is be tudok jelentkezni. Csabi alszik, szóval most nyugi van.

Próbáltam kicsit visszaolvasni.
Mangora, kitartás, maximálisan veled érzek, én is tudom milyen pocsék, ha az ember gyereke kórházban van :cry:

Hordozókendő:mi is vettünk, de még nem tudtam kipróbálni. Eddig mindig babakocsival mentünk mindenhová.

Móni, ez a letérdelés nem lehetett egyszerű mutatvány :wink:

Krisztina, Kata: jó utat nektek!

TSzilvi: a 3 hós adatokat jövő héten el tudom én is küldeni, kedden jön a doktornéni, akkor lesz meg.
Mi kértük a rotavírus elleni oltást is, annak a második felét is akkor fogja Csabi megkapni.

Ja, most telefonált anyósom, hogy kb fél óra múlva itt van. Nagyon kedvelem őt, de mióta Csabi megvan, rászokott arra, hogy egyszer csak rámtelefonál, hogy mindjárt jön. Mindegy, hogy éppen ebédet főzök, nyűgös a gyerek, vagy éppen más dolgom lenne... Hogyan lehetne ezt finoman megmondani, hogy kicsit másképp kéne ezt megoldani? Értem én, hogy első unoka, meg minden... de azért már kezd ez kicsit sok lenni... :oops: Ja, ha legalább lefoglalná Csabit, és én tudnám csinálni a dolgom, de nem...

Délután jönnek vendégek, sehol semmi, se üdítő, se kínálnivaló, semmi.. még azt sem tudom mit csináljak...

Mi is szeretünk sétálni menni, Csabi mindig jókat alszik a levegőn.
Ja és voltunk moziban, megnéztük az Avatar-t, imaxban. Nagyon jó volt. Addig egy kedves hölgy vigyázott Csabira. Mi már próbálunk kicsit kettesben is kiszabadulni, bár olyankor lelkifurdalásom van, hogy hát milyen anya az ilyen, aki otthonhagyja a gyerekét, és a saját szórakozásával törődik??? :oops: :cry:

Na, ébredezik a gyerek, megyek.

Próbálok most majd gyakrabban jelentkezni.

Jó hétvégét,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Elkezdődött az utálatos hétvége. Minden második hétvégén dolgozik a párom, ilyenkor csütörtök-péntek szabadnapos. Nehéz összehangolni a 3 gyereket egyedül, mindegyiknek más az igénye.
Szörnyű éjszakám volt, Míra 2 óránként kelt. Hulla vagyok. Persze most ő alszik, nekem meg muszáj csinálni a napot.

Nagyon sajnálom Marcit Mangora! Drukkoltam nektek. Remélem hétfőn már fájdalom nélkül jöttök haza! Otthon gyorsabb a gyógyulás.

Reni nagyon megértem a depit. Sajnálom a párod hozzáállását. Persze ez nálunk is örök téma, én alig várom, hogy kimozduljak, (általában akkor megy, ha ő is otthon van), persze a férjem meg totál kivan. Sokszor úgy érzem, megfojt ez a mókuskerék! ( :evil: megint veszekednek a skacok! ELEGEM VAN!) De nézd! Kisütött a nap! Mindjárt itt a tavasz, Bibi is gyorsan nő, lehet menni sétálni, kertezni! Nem kell 2,5 óránként szoptatni, májusra mindannyian esznek szilárdat! Nem kell hazarohanni miattuk, alkalmazkodóbbak lesznek a csöppek!

Szilvi, voltunk tegnap az outletben. Őszinte legyek, csak a Nike-boltban volt igazi leáraás! Ott kaptunk cipőt, sajna nem azt, amire vágytam, de 5000-ért nagyon jó ajánlat volt. A férjemnek 47-48-as lába van, fazontól függően, és neki is vettünk 8000-ért. Ritkaság! Meg kaptam egy Tefal párolót! Ma ki is próbálom. Lehet benne zöldséget, gyümit, csirkét, halat párolni. Míra nagyon jól viselte. A vékony overállban volt, bele tudtam gyömizni a kengurúba. Végigaludta. Este meg megbosszulta.

Zsuzsi, Kriszti, nagyon sajnálom a teszveszes dolgot. Remélem, csak technikai problémája van a csajnak, nem ver át titeket! Egyébként én is néztem tőle, de rájöttem, mire kiszállítják, majdnem annyi, mintha boltban megveszem. (persze nem a Brendonban, van a 13. kerületben a Visegrádi útnánál egy Fisher-price bemutatóterem, ott jóval olcsóbb!) De végül egy Graco hintát vettem, ami rezeg is, és 12 kg-ig lehet használni. Imádja, már 1,5 hónapja megvan. Drukkolok nektek nagyon, hogy jelentkezzen a csaj!!!!

A súllyal én is örök gondban vagyok. Most, hogy sokat mozog a csaj, alig hízik. De a védőnő megnyugtatott, elég heti 100 g. Azt is havi átlagba nézzem. Nagy elhatározás, hogy visszaviszem a mérleget a jövőhéten.

Legyen szép napotok, békés, sírásmentes.

Kati

Kép
bfkata

Hahó!

Reni, nagyon sajnálom a depit, azért már lassan egy fél éve be vagy zárva, az nagyon hosszú idő, nyugodtan panaszkodj nekünk, tényleg. Szerintem már attól is könnyebb egy kicsit, ha ki tudja magából írni az ember, szóval tényleg, írd csak le nyugodtan, ami bánt! A párod tényleg lehetett volna ebben a szituban egy kicsit nagyvonalúbb, sajnos őket emlékeztetni kell sokszor, hogy nem fenékig tejfel otthon lenni egész nap, nem épp halálra unjuk magunkat itthon, és jól esik kimozdulni, legalább néha. Merre laktok? Ha segítene Neked, és nem teher mégjobban, szívesen meglátogatunk Titeket, egy kis felnőtt csevelyre, amíg a gyerekek szinkronban ordíthatnak :wink:

Vick, nem ismered véletlen Bessenyei Misit és Nádasi Dorkát? Bár ez biztos buta kérdés, gondolom nem orgonálnak olyan sokan Debrecenben, hogy ne ismerjétek egymást :):) A gyülekezetünkben (Csapókert) ők orgonáltak sokáig, és jóban vagyunk, épp egy hete született meg a második kislányuk :)

Móni, nadrágzseb :evil: Jajj, ez tényleg mr.Bean-filmbe illő lehetett...
Tegnap beletettem Benét a kendőbe, ordított, mert nem látott ki belőle... azért remélem, ha sétálni megyünk majd így, akkor bealszik és nem lesz gond. Ha mégis, akkor be kell szereznünk egy kengurut, amiben kifele arccal is lehet. BabyBjörnt néztünk, nagyon szuper, szinte megszólal, de 20ezer a legolcsóbb... :roll:
Az a fő bajom a kimozdulással, hogy útközben vagy máshol nem tudom úgy megnyugtatni Benét, mint otthon, és a labilis napirendünk is mindig sérül ilyenkor. De néha muszáj, és talán jobb, ha már most is szokja egy kicsit, nem szeretném, ha csak otthon tudná jól érezni magát.

huSzilvi, nehogy emiatt lelkifurdalásod legyen, egy mozit már mi is nagyon tervezünk. Egy pár alkalommal már simán belefér, kell egy kis idő kettesben, jól tettétek!

Kati, sajnálom az éjszakát :cry: Remélem azért jól zaljik majd a hétvége, nem irigyellek, kitartást Neked!

Mangora, gondolunk Rátok, a fő, hogy Marcival minden rendben ment, mindjárt itt a hétfő! Bár a kempingszéken gondolom ez nem tűnik túl közelinek... :?

Megyek, nagycsaládi ebéd van, szüleimnél, anyósék is itt vannak, a gyerek bezzeg alszik :) De ahogy asztalhoz ülünk, tuti felkel :)

Szép hétvégét mindenkinek!!!!
Puszi!

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Kata, fogom figyelni Dávid étkezési szokásait, és meglátjuk. De lehet, hogy valami ilyesmi van nálunk is.
Az a gáz, hogy az ordítást okozhatja nála a hasfájás is, szóval csak óvatosan próbálom. Ja és bármennyit bele lehet nyomni (pl. forralt vízből is), csak kihányja a felesleget. Kicsit nehéz kiigazodni rajta.

Ági, Zsuzsi,

elvileg a baba kilát a hordozókendőből, nem kell teljesen beledugni a fejét és akkor oldalt nézelődhet a válladról, biztonságban.

És vigyázzatok: azt hiszem, kifelé hordozni nem egészséges (a baba gerincének) és a kendő kicsiknél jobb, mint a kenguru.
Szóval előbb kérdezzétek meg a gyerekorvost.
Vagy van egy elég jó topic erről az nlcafe-n pl.

Szilvi, ne legyen lelkiismeret-furdalásod:) mit nem adnék én is egy ilyen kedves hölgyért:)
Én nem csinálok gondot belőle, minden vendég kap ásványvizet/kávét, nápolyit és chipset.
Csabi nagyon cuki azon a közös tablón:) Majd megyünk együtt baba-mama jógára? Én tervezem később.

Reni,

sajnálom, hogy nem mentél végül arra az előadásra:(
nem tudom, mennyire gondoltad komolyan, de én a 25.-től kezdődő héten nagyon szívesen meglátogatnálak egy délelőtt:)
Ha BKV-val megközelíthetőek vagytok (pl. HÉV) - és ha nem tartasz attól, hogy egy apró bőgőmajom érkezik hozzátok. Az anyjáról nem is beszélve:)

Rettegek elindulni néha, olyan, mintha egy időzített bombával sétálgatnék:) P
Pedig általában "jó" fiú, főleg délelőtt.

Szép hétvégét,
Mindjárt jön a tesóm (majdnem ex)felesége látogatóba
:evil:

Puszi
M
monke

hahó,

ma úgy látszik teljesen ráérek :-) két könyvelés között bejelentkezem :lol:

Móni, mehetünk jógára, én is tervezem, de majd ha Csabi kicsit nagyobb lesz.
Ja, a kedves hölgy bárkihez elmegy, mivel rendszeresen bébiszitterkedik :wink: (nyilván némi illetményért :wink: )

Ja, és én azt hallottam, hogy 3 hónapos kortól már lehet próbálkozni almával, krumplival. Szóval jövő hétvégén én megpróbálom Csabinál az almalevet. Azért is jó lenne nálunk, mert eléggé bukós, és a szilárd kaja ezt megfogja.

na mennem kell megint

puszi
Szilvi
huszilvia

Móni, írtad, hogy ha fejsza, attól bedurran a cicid - nem lenne érdemes inkább akkor ezzel próbálkozni először? Hátha így még nem kellene tápszert használni.
Szilvi, azért is lenne szerencsésebb Dávidnál is húzni még a hozzátáplálást, ahogy Benénél is, mert ekcémára, ételallergiára hajlamosak, így óvatosabban kell majd adagolni a dolgokat.
Hova mentek jógázni?

Szilvi, Atyaég, Te Csabi mellett még dolgozol is? Le a kalappal, én örülök, ha a legszükségesebbek elintézem Bene mellett. Tényleg ne problémázz a látogatókon, esznek amit hoznak :) Hjajj, a régi szép komatálas időkben ezzel sem volt gond... :wink:

Móni, ha Reninek az nem sok, mehetünk együtt is :) Még nem tájékozódtam térképen, mi merre, de ha jól sejtem, Ti nagyjából útba eshettek Reniék felé, szóval én kocsival mennék valószínűleg, akkor felveszünk Titeket, ha gondolod :)

Tudom, hogy nem szabad kifele hordozni, mert nem tesz jót a gerincüknek, de azt hittem, ezalól az úgy kialakított kenguru kivétel... :oops:
Nem húztam rá a buksijára a kendőt, hanem maradt szabadon, de valahogy nem tetszett neki. Na de nem adom fel, nekem nagyon tetszik ez a kötésmód, pont elég hosszú hozzá a kendő is, és könnyű, szóval próbálkozom még, hátha csak rossz passzban volt az uraság :wink:

Megyek, szólítanak, pusssz csajok :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Kenguru: én nem kifelé fordítva raktam be Vincét, mert még kicsit előre bukna benne, de 1-2 hónap és semmi akadálya.
Amúgy húzza fel a lábait és hajol előre, szóval nagyon ülni akar. Ha háttal magamra fektetem, nem ér a feje hozzám, annyira nyomja magát előre.

Huszilvi
Dolgozol???? Na kész vagyok! Adhatnál az energiádból! :wink:

Mangora
Valami hír?

Ismerem Dorkát. Milyen kicsi a világ, látod?

Vince éhes, majd folytatom.

vick
Kép
Kép
ervick

Reni!
Nem ti laktok itt a közelben? 3 településsel arrébb, G.....ő? Mi is összefuthatunk, 15 perc csak tőlünk. Vagy ha tudsz még ilyen progit, elmehetünk együtt, múlthéten kaptam téligumit! :lol:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,
arik vagytok. Ági, én is úgy képzeltem, hogy felvehetnétek Móniékat :)
Kati, nem tudom, hogy merre laktok, ez a progi pl. Gödöllőn volt. :)
Megszervezzük :) Tényleg, senki ne legyen már depis :)

Most mennem kell, mert most derült ki, hogy vendégek jönnek és Blani megint pakolt...kb. 30 pár cipő van itt a nappaliban.

Sziasztok,
R

Kép
Kép
34372

hahó,

ne irigykedjetek lányok :wink: ezt muszáj könyvelni, mivel a párom cége... aztán legalább már ezért ne fizessünk, ha van a családban könyvelő... 8)

szóval általában úgy csinálom, hogy párom bébiszitterkedik, én meg dolgozom. csak most extra sok van, mivel most van bevallási határidő, szóval kicsit be vagyok havazva. pénteken sikerült is emiatt egy hisztis rohamot produkálnom :oops: pedig elég nyugodt természet vagyok :oops:

Ja, hozzánk is jönnek holnap is vendégek. A maiak itt voltak, hoztak Csabinak ajándékot. Ja múltkor kaptunk egy színes sünit, aminek sípol az orra, Csabi teljesen odavan érte :lol:

Na megyek aludni, mindjárt eldőlök. Jó éjt mindenkinek!

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

csak gyors bejelentkezés,mert még mindig nincs sok időm... :twisted:

szóval jól vagyunk,megvagyunk,csak nagyon el vagyok havazva. Gréta nem alszik napok óta napközben,na meg dokitól dokiig járkáltunk vele,nincs semmi baj,csak a csípőjén vitatkoznak.... :x jönnek a rokonok sorban baba látogatóba,nem győzök sütni,meg takarítani... :twisted: szóval még élni sincs nagyon időnk. Megpróbálok délután jönni,és írok részletesebben magunkról,mert sajna visszaolvasni esélyem sincs,úgy lemaradtam,viszont vannak ám történések nálunk. (Gréta fejlődésében,és csak jó hírek) :wink:

Addig is sok pussz mindenkinek!

Krisztina
Kata küldött sms-t,és valami tablóhoz kért képet Grétáról. Csak sajna nem tudom,hogy milyen képet kell küldeni,és hogy hova... :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Mangora és Marci, remélem, minden rendben és holnap hazamehettek. A komplikációkat sajnálom. Nagyon sokat gondoltam Rátok.

Móni, könnyesre nevettem magam a kabátzsebes storyn. Annyira féltem, hogy az lesz a vége, hogy Dávid kiesik a hordozókendőből.
Remélem, azóta a tejparád megoldódott. Szerintem bármelyik megoldás mellett döntesz (tápszert adsz vagy nem), ha meglesz a döntés, megnyugszol.
Azért én sem adnék még neki szilárd ételt, szerintem azt csak akkor lehet 4 hónapos kortól, ha nem anyatejes a baba.

Reni, csodálom is, hogy eddig bírtad depi nélkül otthon. Sajnálom a férjed hozzáállását :-( Az ő autóját nem tudod ilyenkor elkérni?
Jobban vagy azóta? Blaninál volt ilyen depid?
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a második baba február-márciusi lesz.

HuSzilvi, nagyon irigyellek Titeket a kettesben töltött idő miatt. Nekünk ez Tescora korlátozódik, egyelőre. Anyósoddal próbálj valahogy beszélni. Meg kell, hogy értse. Az enyém se foglalja le a gyereket, ha sír, azonnal átadja...

Kata, örülök, hogy jól sikerült a farsang. Voltatok a Camponában? Kitartst az Apa-nélküli napokhoz.

Kati, Neked is kitartást!

Vick, szerintem is jó lett a rajz, teljesen felismerhető. Ügyes vagy!

Mi jól vagyunk, kiutaztuk magunka megint. Zsófi nagyon jól viselte az utat, nagyon ügyes volt. Szombaton egész nap vendégek voltak este 9-ig, 2 órás beosztásokkal. Zsófit közben nem tudtuk letenni, a párommal felváltva hordoztuk ölben (ma is), jól elfáradtunk mindannyian. Zsófi 10 előtt elaludt és reggel 7-kor a párom keltette, hogy ideje enni. Ma is sokat alszik. Nagyon sok ajándékot kapott, Kriszti kedvencét, egy pelenkatortát is.
Remélem, nem romlik el Zsófi a sok ölbenléttől. Érdekes, hogy mindenkinek tetszik, de senki nem kéri ölbe (anyós se), de legyünk kint vele az étkezőbe egész nap. Pedig olyan jól elvan az ágyon, ha vele vagyok és beszélgetek stb.

Játszószőnyeg sehol, a csaj a levélre sem válaszolt, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy hagynám magam lerázni...

Na, most jó sokat írtam, hogy legyen mit olvasnotok holnap reggel. :wink:

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kriszti, szerintem keresztet vethetünk a hintára, játszószőnyegre. A csaj felfüggesztve a teszveszen.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Remélem, mindenki jól aludt. Zsófi nagyon kifáradt a hétvégén, tegnap -miután végigaludta a 3 órás utat- elaludt 8-kor, fél 10-kor felkelt enni, visszaaludt, fél 7-kor evett és ismét alszik :shock:

Vick, a lányokat érdekli már a zene?

Ki mit tervez mára? Én takarítok, mosok, , sétálni megyünk. Este vendégeink jönnek babalátogatóba. Általában mi is gyümölcslevet, vizet és egyszerű rágcsálnivalókat kínálunk. Ha úgy jön ki, akkor vmi sütit, de igazi kaját csak az "olyan" látogatók kapnak.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?