Csövi!
first:
Hinta: azért nem kell besz@rni, mert ha már benne ül egy 6-7 kilós bébi, akkor már sokkal lassabban megy... próbáld ki, tegyél bele 6-7 kiló cuccot- tejet, cukrot, lisztet...
mi pont tegnap röhögtünk a haverokkal, hogy nekem meg az lesz a gondom, hogy extra mód be kell kötöznöm Martint, mert Marcell tuti megborítja néha. így volt ötletünk ragasztóra, gumipókra és még a hinta alá egy biztonsági matrac
aztán az alvás:
hát én is anno úgy futottam neki a dolgoknak, hogy külön szoba, hisz én is így nőttem fel... aztán jött közös szoba, s végül közös ágy

én ettől lettem kipihent... mert mikor már nem volt minden evés után kaki, akkor éjjel nem cseréltem pelust és fekve szoptattam és ez nem viselt meg.
engem sajna még közös szobában is kikészített, a 2-3 óránkénti ébredés és úgy éreztem, hogy én most hunytam le a szemem és máris fel kell kelnem???????? ami nagyon megviselt és fárasztott, hogy ki is kell szállni az ágyból... ez a legfárasztóbb. mert az ugye egy dolog, hogy az ember felébred, de az hogy úgy érzi, hogy most feküdt le, s azonnal ki is kell pattanni a síró bébihez... szóval én talán 1,5-2 hónapot húztam le külön ágyban... aztán ahogy velünk aludt én azóta csitti fitti vagyok...
az éjjeli menetrend ez volt: a bébi elaludt úgy 9 körül este, én úgy 10-11 körül kerültem ágyba, mire mindent elintéztem... aztán próbáltam gyors elaludni... de 12-1 körül szopi. 3-4 körül megint és 5-6 között ébredt Marcell. majd onnantól úgy 8-9-ig tuti nem aludt. tehát nem sok alvás idő maradt, az is megszakításokkal ugye, úgy hogy közbe még matassak a kakiba, fél órát szoptassak alkalmanként, ha bedurrant a cicim még fejtem is... apa nem ébredt fel, vagy ha igen az nagyon villám volt és nem is emlékezett rá.
én sosem feküdtem rá a gyerekre. szerintem nem lehet

, egy anya másként alszik már
most úgy készülök, hogy van egy szoba, abban bébi ágy és Marcell ágy + anya ágy. a tesók nem hiszem hogy egymásra ébrednének... én meg ott leszek, most közelebb van az ágyam, mint anno + ha nagyon ki leszek, akkor tuti fektetve szoptatok és nem fog érdekelni, ha nem fog visszatevődni Martin az ágyába

, akkor alszik, majd velem tovább
én meg majd talán fél év elteltével visszaszivároghatok apához... és megkezdhetjük a közös háló életünket
amúgy nem bánom, hogy velük alszom, vagyis most még csak Marcellal, mert 10 év múlva, már úgy se lehetek velük test közelben. tuti nem fogják akarni...

addig meg próbálom magamba szívni a közelségét

olyan jó reggel úgy ébredni (már ha én ébredek előbb), hogy megfordítom a fejem és az ő kis angyal arcát látom, a nagy szempilláit...
szóval én így nyomom... ez is egy lehetőség...
aztán lehet hogy ketteském rögtön éjjel átalvós 8kor ébredős kópé lesz, de kétlem... mert az utóbbi hetekben a mozgásos viselkedése, az ébrenléte eléggé hajaz az akkori bátyjára... tehát nem számítok más típusú gyerekre
ja még azt el kell mondanom, hogy van olyan gyerek is, aki nem sír éjjel... Marcell, csak felébredt, mocorgott- ekkor már én ébredtem és hallottam, és siettem hozzá, nehogy kétségbe essen és valóban sírjon. szóval nekünk vele mákunk volt, mert nem volt úgy hasfájós, vagy fogfájós, hogy éjjeleken ne aludjon, hanem csak felkelt és matatott
viszont a 2-3 hónapos esti, fürdés előtti hiszti kor meg volt nálunk is...

de túl lehet élni.
én amúgy ma voltam védőnőnél- vérnyomim 92/52

és 8 kilóval vagyok már több

de nagyon nem érdekel...

mivel a cukrom alacsony.
Azta Talinn, most nézem, hogy már csak 45 napod van hátra... szép! gondolom másnak is van hogy csak ennyi, vagy hasonló... de jó...
Nekem még vagy 70, de nem bánom, most olyan jó
Nanetto volt itt?
jaj ma kisütöttem, mert a múltkor picit összevesztünk emberrel azon, hogy én menüzni akarok majd júniusban (szerinte attól még főzhet ránk az anyja, hogy nem jöhet ide, de én nem akarom... meg szeretem is a menüt)
szóval fogok hozatni is, meg ma felmértem a bolti terepet: veszek majd fagyasztott tavaszi tekercset, pizzát, krokettet, rántott sajtot, sajtos pulykát, fasírt golyót, sajtos fasírt golyót, zacskós gyümilevest, zacskós szaftos tésztát, sültkrumplit... nálunk amúgy is a család legszívesebben ezeken él... szóval én azt hiszem júniusi nagybevásárlásommal már meg is főztem + hozatok menüt, amit csak letesznek a kapuba én meg kimegyek érte ha tudok...
én nem hagyom, hogy "de csak egy kis kaját vinnék" címszóval bárki ide jöjjön, ha én nem akarom... ja és végülis mikor apa itthon van 4 napot, abból 3 napon tudok főzni, úgy hogy sima ügy legyen... szóval megoldottam a parámat.

ma le is gyakoroltuk fasírt golyóval, meg krokettel, meg magamnak végül tavaszi tekercs volt... és apa még kapott jutalom ubisalit, amit az én drága szakács segédemmel készítettem
ja a zöldség-gyümölcs bevitelt meg megoldjuk nyersen, úgy is nyár lesz...
ma délelőtt apa ment volna a terembe (gyúrni), de Marcu későn kelt és ki se akart szállni az ágyból, így nem ment el ő se... és ez tök jó volt, mert nekem megmennem kellett boltba, meg védőnőhöz... így ők ketten voltak otthon, apa közbe fugázott (volna), de rá kellett jönnie, hogy ez tök gáz... hogy a mi gyerekünkkel ha nincs játszva, akkor ő magától nem játszik és kb ilyeneken töri a fejét: hangfal lelökése többszöri tiltás ellenére... vizes vödörnek izomból neki motorozás... fugába mindenféle cucc beledobálása...