A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

lovászkata mintha rólunk írtál volna, nálam is ilyen mini káosz uralkodik, avval a különbséggel hogy én ha a alszik Szabina elindulok sétálni, mert Csaninak muszáj a kicsi meg majd beájul a babakocsiban.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

na megvolt a 6 hetes kontroll.Minden ok. :lol: Irattam gyógyszert is.

Bei!
Nyugi,normális ha mg jön a tejci 1-2 csepp.Nekem pl hónapokkal a szoptatás után is jött ha megnyomtam,de csak pár csepp!
Milyen gyógyszert szedsz?Az enyémet akár mikor el lehet kezdeni és minde nap kell szednem.

Katinka!
Csini vagy a babakocsi mögött is :wink: :lol:

Edit!
Hu micsoda programok!De jó kis szülinap lesz!

Menion!
Szerintem csak rossz napja volt.Lehet a front vagy ilyesmi.A pelust hagyd,ha zavarja úgyis ébred :wink:

Cicus!
Biztos kinövi a szívzörejt Zsófi!!
Volt férj :(

Eper!
Hát ti is sétálhattok így!Tessék menni!Bár most rosszabb idő jön,de utána mindenképp!Különben elmegyek a csajokkal és meglátogatunk! :lol:

Huu,akkor én nem is szólok semmit!Szerencsére mindkét gyerkőc jó kislány.Megyünk sétálni is mindig,alvással sincs gond,Niki nem sírós.Iza nem hisztis.Mindenre jut időm,kivéve magamra :? Én ettől vagyok kész.Picit szeretnék varrni,meg horgolni meg ilyenek,na de majd egyszer....a hülye házimunkát meg főzést stb persze megcsinálom....még vásárolni is el tudunk menni.De a nethez leülni pl...Iza nem enged...most is itt áll mellettem és kotorászik az asztalon,fél szemmel azt lesem mit nyúl le :lol:

annus11

Menikém, dettó a helyzet nálunk is. Nem valami front van???? Jön a minusz megint (privit nem olvastad tegnap?)Nálunk ugyanez, éjjel 1-kor ébredés, nyűgi ezerrel, sem cumi, sem öl, sem evés nem nyugtatja, alig tudok türelmes maradni :oops: aztán délelőtt ugyanez, most meg 14 ór óta kis megszakításokkal szép alvás, ki érti ezt??

Lányok, Barni elkezdett bukni, egyszer ma sugárban kiment kb.fél dl táp. Utána savas a szájíze, szaga, ez normális? A Gripe nem jött be neki, gyűlöli az ízét és hatását sem érezzük...visszatérünk az espumisanra!

Szerintetek ebben a nyákos, esős időben ki lehet menni sétálni? Vagy napokig még szobafogság??? :evil: :(

Még egyszer írom Menikém, megértelek, ugyanabban a cipőben járunk nyügiügyben, átérzem a helyzetet :( :wink:

Kép
brumika
Budapest

Katinkababa, hogy te milyen csini vagy!!!!!! A babakocsi is szuper!!!
Gratula :D

Kép
brumika
Budapest

Na nekem meg vacakol a tejem...tegnap óta.Tegnap már ittam teát is,ma is iszok.Nem elég neki az 1 cici,mindkettőt csurig kiszívja!Mértem h biztos többet eszik akkor,de nem.Az adag ugyan annyi,épp elég neki a 2 cici...remélem h így szaporít,vagy jön a növekedési ugrás vagy passz!Biztosabbnak érzem ha az egyikben marad azért vmi...
Mondjuk mióta nem ömlik a szájába a manna,jobb neki,nem nyel annyi levegőt!

Na sül a kalácsom!Még picit takarítok délelőtt,lemenni nem fogunk tudni,esik vmi.... :evil: Jöhetne a jó idő megint!

Remélem a sírós nemalvós baból aludtam az éjjel!!!Különben kikapnak :wink: :P

annus11

Sziasztok!

Én is itt, csak... nálunk is ment a nyügi. Tegnap délután Barni 2szer aludt el a kezemben, de egyszer sem sikerült letennem. a Második után meg jól megébredt és szirénázott.
Biztos a front.

Bei: szerintem is normális az 1-2 csepp, szedd a gyógyit nyugodtan

Annus: irigy vagyok az arany életedért :oops: hacsak a kötés nem férne bele nekem :!: Egyébként szépek Niki méretei.

Eper: Réka csodaszép csomag :lol:

Pancsi: a ti fotótok is édes

Brumika: akkor a druszák együtt voltak nyűgösek :lol: :cry: Ne aggódj a bukás miatt, az én Barnim és egyik napról a másikra kezdte, hol van, hol nincs, hol van szaga, hol nincs. Nekem azt mondta a dokinéni természetes, a lényeg, hogy ne hányjon sugárban.

Katinkababa: jól nézel ki a babakocsival. Melyik félmaratonon akarsz indulni? Én is arra gyúrok vagyis gyúrnék, az őszi bp-i Spar marathon a kitűzött cél szeptemberben. Az uram is futna és tolnák Barnit is.

Edit: irigy a 2 kiló miatt, nekem sajna meg sem mozdul, masszívan tatom a 10 kiló plusz! Szuper, hogy beindult a kiskutya biznisz, szurkolok, hogy az összes mielőbb elmenjen.

Orsi: hát rád is csak irigykedni tudok a buli miatt, már rám is rám férne csak egy kicsit is görbébb este.

Cicus: szívzörej miatt ne aggódj, Barninak is volt már a kórházban születése másnapján már kardiológus vizsgálta, a víz kivert ettől. Aztán 4 hetesen vittük kontrollra és minden ok volt, de azért még félévesen újra megnézik. Ha azt mondják, hogy a sinus hullámon belül egy-egy extraütése van akkor azt ki fogja nőni!!! szorítok :!:
A volt férjed no comment :cry:

Menion: naaaaaaaaaaaaa ne légy má izé! Hát mindig rajtad szoktam röhögni, szuper csaj vagy és minden helyreáll nyugi. Látod mindnekinek megvan a maga nyomora - nem egyszerű ez a szülővé válás. Gondolj arra, hogy mennyi lehetőség van a kis Annában és már alig kell egy kis idő, hogy meglásd ezeket. Szeretünk na!!!

Bogi: szupi szülinap, gratula tőlem is- sok boldogságot kívánok!

Cumi ügy: na az én Barnim úgy öklendezik tőle mintha legalábbis az ujjamat dugnám le atorkán, nagy ritkán séta közbe elfogadja, de akkor is csak tartja a szájában. Ezt is csak azért teszem, hogy ne kapkodja be a sok hideg levegőt, ha visít.

Hétfőn akartam menni 6 hetesre, erre nem rendelt a dokim, mehetek a jövő héten. De oda-vissza vezettem egyedül, üvöltött a Roxy a kocsiban - már ettől jobban lettem.
Nálunk Barni 2 éjszakát végig aludt, bár ennek az az ára, hogy este 11 ig nem tudjuk letenni és végül veleünk aludt az ágyban, egyszerűen csak a mellemen nyugodott meg. Fekve szopizott egy kicsit, aztán alvás, reggel fél hétig meg sem moccant. De tegnap este elaludt, betettük az ágyába, így 2szer kelt. Másodjára sajna átázott pleussal, így kicsit jobban megébredt, aztán evett, majd bukott és a mellkasomon nyugodott meg, tehát megint a hálószobában végeztük, mert féltem, hogy a fotelben elalszom.
Szóval evés és alvás ügyben nálunk nagy a káosz. Egyszerűen nem tuodm mennyi lehet az adagja, esténként képes 150 ml tápszert megenni, úgyhogy előtte szopizik is, azt nem tuodm mennyit, mert ha éhes lehetetlen őt mérni, ha meg belealszik a kajába, akkor a méréssel nem akarom felébreszteni. 1-jén megyünk tanácsadásra akkor majd megbeszélem a dokinénivel. Nem tudom túl lehet-e etetni egy babát :?: de hát addig nem nyugszik, mit tudnék tenni. Kipróbáltam, hogy nem adok többet, de akkor órákon keresztül tud sírni.
Amúgy szépen gyarapszik, 7 hetesen 4320g volt és 60 cm. 2700gmal jöttünk haza, aztán itthon még csökkent a súlya dec8-án 2560 g volt! De hogy hosszra is így nő! Mintha sodrófával nyújtanám. Már 62-es rugikat is hordunk.

na gyprsan elküldöm, mert hosszú lettem bocs

cicóka

Sziasztok!

Cicus: Egyáltalán nem untatsz. Azt nem értem, hogy 13 hónapja nem fizet és csak most fogja helyette az állam megelőlegezni?
Remélem rendeződik ez az ügy hamarosan.
A 2 kiló az semmi, már a szülés utáni képeken is nagyon jól nézel ki.

Katinka, Cicóka: Nem semmi, hogy félmaratont akartok futni. Sajnos én 100 méter után megfulladok, a félmaratonba belehalnék az tuti.

Edit: A fodrász nagyon jót tesz az ember lelkivilágának. 2 kiló az már semmi, a hasadat meg majd szépen megcsinálják.

Boglárka: Sajnállak a csőtörés miatt, nem lehet egyszerű átköltözni egy kisbabával.

Mirena hurok: Barátnőmnek szülés után rakták fel nem sokkal, mert akkor még könnyebb felhelyezni, most fogják kiszedni mert letelt az idő. Semmi baja nem volt vele.

Annus: Gyertek bármikor szeretettel várlak titeket. Nem semmi vagy, mindent megcsinálsz otthon és az a bajod, hogy nem horgolhatsz két gyerek mellett, megáll az eszem
:D
Jászai Mari térnél lakom!

Kép
eper74

cicóka!
Áronom tegnap este 90et szopizot... 8:30kor.
gondoltam is, hogy ebből hamar újabb kaja lesz, mert ennél lényegesen többet szokott enni.
erre 3:30kor ébredt, de sztem csak azért, mert a nagy erőlködésben a háta közepéig rakta teli a bugyit :)

csajok!
nekem annyira fáj a cicim :( már nem csak a bimbó, hanem szopi után az egész, mintha kést forgatnának benne :cry:
a törpe teljesen kiszívja... és máshogy nem megy. mert ilyenkor legalább csak az első percekben fáj... a bimbóvédővel pedig végig és sokkal jobban... fejni meg abszolút nem tudom, mert azt meg végig tudnám üvölteni :(
kenem bőszen a gyógyszertári kenőccsel újra (korábban már kentem, nem használt... most hátha)... valakinek valami ötlet???
egy hét múlva megyek 6hetesre. nem szeretnék előbb orvoshoz menni... de ha napokon belül nincs javulás, nem bírom ki addig :(

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

annus!
én épp álltam volna neki varrni, amikor mondta párom, hogy a játékban szerver-karbantartás van. így gondoltam, benézek.
de tervben van kiscipő-horgolás is. magunknak is, ajándékba is...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Julcsi! Nem lehet , hogy begyulladt a melled, vagy kezd ??? Szegényke, biztos nagyon fájhat. Nem irigyellek érte, de nem tudom ilyenkor mit lehet tenni. Szerintem beszélj a védőnőddel mindenképp.

Brumika! Ne aggódj a bukás miatt. Réka is sokszor bukik, ha nem böfizik evés után, mert mondjuk bealszik közben,akkor tuti bukik vagy alvás közben, vagy ha felébred és elkezd mocorogni. A szaga pedig olyan,amit leírtál. Azért mert már valamennyire megemésztődik a kis gyomrában.:) Ilyen időbe én se viszem ki. Ha párás a levegő nagyon ki se lehet vinni. Szellőztetek a szobába meg esetleg pár percre kiviszem a teraszra, de ennyi.

Bogi! Akkor nagyon sok boldogságot és még nagyon sok-sok évet kívánok neked!!!!! :D

Annus!
Lindinett 20-at szedek. de nem hagyom abba. Majd megjön ha lejár a 28 nap. Remélem. :shock:

Kép
bei

hmmmmm............. kicsit nosztalgiáztam. Előre mentem olvasgatni a topikba az első oldalakra. Olyan jó volt nosztalgiázni.:) Bár az már nem olyan jó, hogy oylan neveket láttam,akiket már el is felejtettem.... :shock: Nagyon sajnálom azokat,akiknek elment a babájuk..... :cry:

Kép
bei

voltunk végre 1 hós státuszon 57 cm és 4690gr icipicit sárga még de csak anyatejes babáknál lassabban múlik állítólag, úgyhogy nem kell zgulnom.
Szabina végig aludta az egész éjszakát, nagyon rendes baba, lehet hogy azért mert érezte hogy Csaninak kellünk most, akinek éjjel 39,8 fokos láza volt, semmi más tünete nincs. Doki is látta már de nem lát semmit. Reméljük javul majd.

Szerintem csak a hazaköltözés (hétfő)után jelentkezem már.
Vigyázzatok magatokra meg a babákra.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jaj csajok nagy baj van a családban! A párom unokatesójának is megszületett a babája múlt vasárnap és down szindróma gyanús :cry: :cry: :cry:
Azt mondta a gyerekorvos, hogy minden küldő jegyet megtaláltak rajta, de meg kell várni a kromoszómavizsgálat eredményét, ami kb 3 hét.
Totál ki vagyok, egész éjjel alig aludtam. Ők is az Istenhegyi géndiagnosztikán voltak down szűrésen és jó lett az eredményük. Nem is tudom, hogyan lehet egy ilyet feldolgozni? Mi lesz most velük? Pedig a fotón, amit küldtek nem látszik semmi, olyan édes baba.

Nem bánom, ha az én fiam egész nap sír és nem hajlandó aludni, de legalább egészséges.

cicóka

julcsi
az én babám nagyon türelmes de ha kajás akkor nagyon ki tudja ereszteni a hangját és hiába trükközök én is :( mint most is éppen :roll: fél egykor megette a 100at azóta próbálom leszerelni de hiába...úgyhogy megértelek!

eper
cserfességről annyit hogy tegnap este átszaladtam tesómhoz hogy elmondjak egy fontos infót és órákig ott voltam :shock: de nem sikerült megbeszélnem vele :P szóval a nővérem tán még rosszabb mert ő még erőszakos is :oops: ember legyen a talpán aki túlbeszéli :lol:

annus
édesek a gyerekek ahogy a szókincsük egyre gyarapszik...tesóm lánya majd'minden nap használja ezt a mondatot hogy: "ez a két verzió jöhet szóba" mindeközben mutatja au ujjacskáival a 3-at :lol: tetszik neki a verzió szó de a számok ugye még nem mennek...
front van biztos ez a baj mert az éjszakát végig aludta és azt mondják "beteg gyerek nem alszik"....

hadedit
így van a takarítás ráér most a kaja és pia a fontos!!!takaírtani késöbb is lehet de tejet termelni...kutya fronton mi a helyzet?
a mellkesra tevéssel is próbálkoztam de az se volt jó...na de úgy néz ki front volt mert nem beteg csak nyűgös volt...legalább tréningben leszek az oltásra ha bedurranna a lába akkor bizti megismétlődik a dolog!

bei
és ahhoz mit szólsz hogy nekem már kb másfél hónapja egy csepp tejem se de nem jött még mindig meg :shock: pedig a doki két és fél hete azt mondta másfél hét múlvamax 2 hét...de hasfájások már csomószor voltak....a bogyót sztem kérdezd meg a dokitól telefonon!mégse mindegy hogy most folytassad vagy nem hisz ez hormon....és ezek után gondolom tutira nem lesz biztos a hatása se....

cicus
köszi a dicsit igyekszem továbbra is optimista maradni...igazából minden okom meg van rá mert csodálatos az életem csak néha vannak hullámvölgyek de kinek nincsenek nem igaz?minap Laci összetörte a nagyikám nászajándékát ha jól számolgatom akkor kb 80 éves üveg tálka volt...a szívem szakadt meg bele....tesóm azt mondta én vagyok a hibás miért nem pakoltam el ha ilyen fontos....igaza van de én meg azért használtam mert ha elsúvasztom és sosincs elöl akkor mi értelme van :roll:
de minden nap hoz valami jót is...tegnap hoztak egy autót és ha minden igaz ma megírjuk a papírokat és lesz végre autónk :D nem lesz gond a bevásárlás se hogy Laci karja leszakadt hazacipelve a sok kutyakaját ásványvizeket meg mindent...és én is kényelmesen mehetek a gyerekkel akár orvoshoz akár sétálni a közeli erdőbe kutyákkal ...óóóó milyen boldogság lesz nekem az!
persze emiatt hónapok óta megy a veszekedés köztünk mert a 3 nagy kutya miatt kombit veszünk és Laci mérges miatta hogy az állatok miatt ennyi áldozatot kell hoznunk mikor alig jövünk ki a pénzből de tudom hogy megéri mert nem teszek tönkre egy kis autót azzal hogy a borjú méretű kutyákat a hátsóülésre engedem...(a kis corsa-mat így tettem tönkre)de ismerem magamat is és tudom hogy nem bírnám ki hogy ne vigyem a kutyákat ha van autó...na meg mostmár babakocsi gyerekülés gyereknek mindenféle cuccok kellenek ha elmegyünk szóval nincs mese kell a nagyobb autó...
nővérem 3 napja sírva jött vissza sétálásból mert megint majdnem meglincselték a kutyák miatt hogy lelövik megmérgezik stb.nem mondom hogy nincs alapja a haragjuknak hisz nagy félelmetes kutyák de nem bántottak senkit sose és mi se visszük forgalmas helyre őket hogy ne zavarjunk senkit de az emberek gonoszak és tesóm kiborult rajta hogy azok támadtak rá akiknek szintém rottweilerük volt és az minket meg is támadott mégse csináltuk ezt...arra jutott hogy talán el kéne altatni a bordói dogot mert ez nem megy így tovább nem bírjuk hogy minden alkalommal bántanak miatta...hát én is sírtam mikor ezt előadta és persze szó se lehet róla hogy elaltassuk!ha már szerencsételen hozzánk került akkor kötelességünk megtartani(sógor hozta a házhoz aki 10 hónapja lelépett és itthagyta)
szóval egyszer fenn egyszer lenn...most azzal vígasztaltam hogy nemsokára lesz nagy autóm és akkor járok velük és nem lesz baj!tartson ki addig is....sajnos nyugtatókat kellett bevennie annyira kiborult már
cumi:nekem a NUK-os jött be a kórházban is az volt így maradtunk annál csak rossz méretűt vettem mult pénteken mint kiderült és azért dőlt a lé...1-es méretűt és TEJES-t ez a fő lényeg a nuknál nem is az hohgy 1-es vagy 2-es mert a 2-es csak nagyobb maga a cumi és azt is simán becuppantja az ék kis éhes krokodilom de a luk méret nagyon nem mindegy! van TEÁS-TEJES-FŐZELÉKES na az első az túl kicsi és nehezen szívja ki belőle az anyatejet a főzist vettem véletlenül meg és az meg nagy...az jó lesz majd ha elkezdjük a hozzátápit...
vettem BABY-NOVA-sat is ami olcsóbb de ugyan azt tudja mint a NUK és totál egyforma formájú is!így már minden üvegre jó cumink van mostmár nincs gond ezzel se...ja és szilikont mert a latex nem bírja a sok sterilezést már 2-t kidobtam és hát a szilikon átlátszó így jól látom ha nincs jól kimosva...az aventosakat rühellem!nekem is van de sz@r...még a tároló edények is rendszerint kifolyik a tej belőlük már nem is használjuk hordáshoz...pedig baromi drága!
nem untatsz sőt!tesóm most volt bíróságon decemberben...május óta 0 ft ezért vitte hivatalos útra...de látogatás van...most abba maradtak hogy szombatonként láthatja és az elmaradást részletekbe fizeti na de azóta se fizetett persze úgyhogy mostanában volt a rendőrségen bejelenteni...lassú útja ez a pénzbehajtásnak de csak ez van legálisan!a sógor báttyját még sittre is vitték a nemfizetés miatt úgyhogy muszáj lesz fizetnie ha nem akar börtönbe kerülni! a látogatást meg ne sajnáld! hidd el még így jártok jobban még ha a gyereknek rossz is!tesóm azzal bajlódik hogy össze-vissza jön és kamuzik...az szerintem rosszabb

lovászkata
ja igen mire kimehetnénk addigra vagy evés vagy utána lévő "bukásveszélyes"idő van aztán besötétedik...rendszeresen 4-5óra felé tudnék/tudok kimenni amikor már sötét van...
hurokról nem tudok semmit de én inkább híve vagyok a méhen belűli eszközöknem mint a hormonszedésnek...persze azért is mert nagyon sok a rákbetegség a családomban és az orvos emiatt is inkább ezt ajánlotta anno mikor ezügyben voltam igaz drága de 5 évre a gyógyszer mennyi? azért járd körbe a témát keress rá a neten

bogi
sajnálom a kényelmetlenségeket de tényleg így legalább ki lesz festve és nem a ti költségetekre! gondolj bele nagyobb lenne a mérged ha frissen festett lett volna a ház

Kép
menion
Budapest

folyt köv. meghozták a aútóóóóót :lol:

Kép
menion
Budapest

Hát lányok meg volt a 6 hetes vizsgálatom tegnap. Sajna még mindig vérzek, most kaptam ergam cseppet. Pami itthon hagytuk anyuval, meg egy adag kajcsival. De nem akarta szívni csak üvöltött. Majdnem vissza fordultunk. De aztán kinkeservre megitta.
Ma el kellett mennem szintén, Laci maradt vele. Tegnap este beszaladtam a müllerbe és vettem egy NUK latexes cumis üveget. Olyan mint a mellbimbó amikor lapira szívja a gyerek. Na ezzel Laci boldogult. És nagyon ügyes volt. Sőt még fözött is. Persze Pami nagyon nyugodt napját fogta ki:))) hál istennek!!!
Tegnap brutál volt szerintem a fronttól. Egész nap szinte nem aludt semmit. Szóval nem müködött túl jól a gyerek:((((
De este nagyot aludt csak egyszer voltunk fent 1 órakkor és utána már csak 5-kor. Látom nálatok is bejátszott a front, de nekem is rohadtul fájt a fejem. Azért nem is tudtam jönni.

Annus nekem is volt hogy úgy éreztem kevesebb jön, de rendeződött két napig én is ittam lktóherbet. De vigyázz vele mert pocakfájást okoz a picurnál:(
Én még tudod plusz fejek is, és minden nap meg van a 4 dl plusz, de akkor nem volt semmi, és hát berezeltem én is egy kissé. Ne stresszelj rá.

Julcsi amikor nagyon kiürítem a cicit nekem is nagyon szurkál. Ahogy írod mintha késsel hasogatnák. Ha begyullad akkor az más fájdalom akkor a bőrödhöz sem tudsz nyulni. Próbáld meg lefejni, és jó meleg vízzel tusolni aztán megint fejni.Gyulladásra csak ez segít. De neked nem ez van!!!

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok :)
Elöbb voltam védőnőnél és dokinál Bazsival.
Már 5 kg és 59 cm 2 hét alatt fél kg-ot hízott. :shock: :D
Most már nem aggódom a tejem miatt :wink: biztos elég akkor neki.
A doki szerint kicsit az arca még sárgás, de ez már nem vészes.Ami jobban aggaszt, azt mondta kicsit laza izomtónusú.Nem emelte a fejét mikor ülő pózba húzta. :(
Ez nekem is feltünt külömben, Norbi erősebb izmosabb volt.
most még nem foglalkoznak vele, majd ha 2 hósan se emeli a fejét úgy akkor el kell menni neurológiára és valószínű tornára is. :?
Tök jó, Norbi feszes volt azért kellett tornára járni, Bazsi meg laza...azért kell! :(
Mennem kell, hasfájás van....egész nap sír Bazsi :(

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért!

Kedves Lányos Anyukák!

2010. novemberi kismamás topikból vagyok.
Egyedi készítésű, masnis fejpántok, igény szerinti színben és méretben!Akit érdekel, írjon nekem privit és megbeszéljük a részleteket:)
Dobok egy képet, h. miről is van szó:)

Mindenkinek Boldog babavárást illetve babázást kívánok!

Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

brumi
írtam pü-t valóban nem olvastam....bocsi
igen bizti front mert tegnap estefelé már nyugis volt éjszaka peluscsere+evés+büfi=15perc azt gondolom ha ez így lenne nappal is akor nem lennék ilyen roncs...na de majd elmúlik én meg megacélosodok közben...már van hogy percekig bírom a sírást és rá kell jönnöm hogy akor simán belenyugszik ha nem kapom fel...pl most is 4db oáá után csöndben alszik vagyis nagy baja nem lehet :roll:
jó hát szegényt megint jól összezavartam mert legjobb álmából ébresztve pakoltam hordozóba és ki a kocsiba és autóztattam csömörig és vissza mert a srác aki hozta a kocsit ott lakik...de ez az áldozat azért hogy már holnap az oltásra kocsival tudjunk menni...
sajnálom a nyügösséget!drukk hogy elmúljon!

cicóka
jót mosolyogtam azon amit írtál!köszi jól esett!remélem még vicceskedek itt egy ideig :D "szülővé válás"úúúhhh hát nem tudom felnövök-e a feladathoz....ma próbáltam vicces lenni a gyereknek grimaszoltam rámnézett felhúzta a szemöldökét és mintha azt mondta volna:"na te se vagy 100-as" :lol:
njesszusom hogy lehet az?ha szűrték akkor is lehet down-os????most akkor nem értem hiszen agyon voltunk vizsgálva terhesség alatt akkor hogy lehet?megmutatod a képet?és milyenek azok a külső jelek?

julcsi
cicifájáshoz én csak drukkolni tudok hozzászólni nem :(

annus-julcsi
elképesztőek vagytok...horgolás varrás????én 3 napja nem tudok felmosni a nappaliban :shock: :shock: :shock:

lovászkata
ügyik vagytok!szép eredmény :D

ezek szerint mindenki frontoskodik... :wink:
mi meg elkezdtünk tegnap óta gügyögniiii :D volt 2db gáá és 1db baa....hát nem sok de beosztom magamnak a mosolyok is szaporodnak és már nem csak a jollakottság és puki-kaki ünneplésekor :lol: bár azért szűken méri spórol vele :lol:
és mostanság nyujtogatja a nyelvét és habosítja a nyálát :roll: de a szemével bámulatos dolgokat tud csinálni..ma pl.mindkét szemét ellentétes irányba felfelé kanyarintotta szóval szétbandzsított vagy mi :shock:
ja azt nem meséltem pedig régóta van 5db meggypiros anyajegy rajta sajnos... miért piros azt nem tudom de azt mondták hogy egy éves koráig várjak mert el is tünhet...ha nem múlik el akkor leszedetem az biztos!nehogy úgy járjon mint én hogy 33 évesen a császár kapcsán szedettem le mert szégyenlős vagyok és eddig frusztrált...nagyon picikék persze de vannak!egy a puniján sajna hátán pociján vádliján és a feje tetején bár az már olyan pici hogy nem mindig találom
na megint regénylett :oops:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Bocs, visszaolvasni nincs időm, káosz lett az estéinkből, fogalmam sincs mit csinálunk rosszul.
Úgy kezdődött, h hétfőn be kellett mennem dolgozni, leltárt dolgoztunk fel, csak szoptatni jöttem haza. Volt, h majdnem 4 óránként kellett csak jönnöm, este 7kor hulla fáradtan hazaestem, fürdettünk és szopi. Kiszívta mindkét mellem és nem lett elég. Kiengedetm a fagyasztott tejből egyet, nem fogadta el, csináltam tápszert, nem fogadta el, de sírt, cuppogott, ette az öklét, rázta a fejét, kereste a cicit még apján is. Persze a türelem hamar elfogyott, apa szenvedett vele hajnali negyed kettőig, kis kamillateával csillapítva az éhséget nagy nehezen elaludt.
Kedden apa nem volt itthon(este 10kor jött meg), egyedül fürdettem (végigordította), etetéskor ismét kevés tej, ismét fagyasztó, ismét nem kell. Végigjátszottuk a hétfői történetet, éjfélkor aludt el apa mellkasán, és hajnali 5ig aludt. Furcsa, hogy ha valóban éhes lett volna, akkor szerintem nem alszik 5 órát tök nyugodtan.
Tegnap napközben próbáltam próbáltam többször mellre tenni, este ugyanaz történt, ugyanúgy apa mellkasán elaludt és 5-6 órát aludt egyhuzamban.
Ma megpróbáltam, h lefejtem délelőtt szopik után a tejet, és a fürdés után először azt adtam volna neki, de így sem kellett. Alig evett az üvegből (pedig spec kórházi üvegünk van a szája miatt, eddig semmi gond nem volt vele, a teát azóta is szépen issza belőle), kiszívta a melleimet és sír. Most megint apa szenved vele, amíg én vacsit csinálok. Teljesen felborultunk, nem tudom mi van. És észrevettem, hogy sokszor nem is szívja a mellem, csak cumizik, teljesen szét áztatja. Most is érzem, hogy van még tejcsi, de nem szívta ki, játszott, ha le akarom tenni, kezdődik a cuppogás, fejrázás stb. És persze ordítás. Már előre félek az estéktől, komolyan. Eddig olyan szépen tudott enni, nem tudom miért sztrájkol.
Valakinek valami ötlete?
Na, megyek gyorsan eszek és leváltom apát.
Jó éjt.

Kép
orsolymors

Orsi, ötletem sajnos nincs, de apa egy hős, hogy így besegít!!!
Nyugalmas éjszakát ezúttal, remélem amit leírtál átmeneti!!!

Meni, írtam még egy privit :wink:

Mindenkinek nyugodt, békés, sírásmentes éjszakát!!!

Kép
brumika
Budapest

nagy izgalmak vannak nálunk ma elhozta a haverom az autót és megírtuk a paírokat és mától van autóóóóónk :D :D :D :D :D
nem csúcs nem is fiatal nem is csodaszép de jó nagy és holnap elvisz minket oltásra...szóval ez a vágyam is teljesüt hogy sajáttal menjünk és ne taxival...
nagyon izgultam csömörre kimentünk a srác ott lakik és hazavittem majd vissza én meg ezer éve nem vezettem már....izzadt a tenyerem :?
gyerek meg hátul sírt nem tudtam figyelni mi hol van mik a kapcsolók miegymás...
aztán másik izgalom meg a munka...multkor meséltem hogy van állás lehetőség de nem kapkodok utána pedig gyás mellett 2 percre lenne 4 óra naponta....aztán úgy volt hogy elkelt az állás tegnap meg kiderült hogy mégse mert a jelentkező alkalmatlan...erre tesóm(aki párhuzamosan dolgozik a másik dokival)átment beszélni velük hogy elvállalnám még részmunkaidőben is...úgy néz ki örülnek neki és így lesz munkám...hááát eddig nem voltam oda de ha nem kéne minden nap menni az lenne a főnyeremény mert mondjuk ritkábban kéne csőszt fizetni Laci is egy részét tudná vigyázni a gyerekre és akkor még havonta 2-4x nagynénémet is megkérném így már nagyon ritkán hagynám a gyereket "idegenre"és akkor még babázok is eleget!
azt hiszemennél álomszerűbb lehetőség nem is adódhatna! ja és betegekhez meg tesóm kijárna így nekem fixen a rendelési idő lenne....már csak az a kérdés heti hányszor akarják hogy menjek....olyan jó lenne ha mondjuk 3x...
óóóó ilyen izgalmak vannak/voltak ma...ha van akkor szeret engem a jóIsten azt hiszem :D :D :D :D :D :D :D
Lacinak meg csütörtökön mennie kell üzemorvoshoz és azt mondták neki hogy ha megint nem engedik éjszakázni akkor vagy elküldik vagy olyan beosztást kap ahol jó ha 70e lesz a fizuja....én azt hiszem ez is a sors keze mert bár ijesztő ma munka nélkül lenni de önszántából sose jön el onnan pedig napi 3 óra bejárni a város másik végébe...ezen kívűl elmebeteg beosztása van és az is napi szinten válltozik...emellett az utolsó vérét is kiszívják...szóval lehet hogy nehéz lenne most meló után járni de....aztán meg ha éjszakába vissazengedik akkor meg a gyerekvigyázás van megoldva ha én megyek dolgozni....szóval bár ő nagyon feszült én meg nagyon bizakodó vagyok....

Kép
menion
Budapest

orsolymors
nem tudok mit mondsni mindenki kinlódik mi is!
most is apa próbálja lefoglalni a gyereket de kedd óta nyüglődünk ordítunk minden van ami eddig sose volt....
aztán éjszaka amúgy alszi evések közt ....holnap illetve ma megyünk oltásra...majd kikérdezem mit lehet tenni milyen nyugtató vagy ilyesmi van frontkor...
na megyek mert össze kell szedjem mi kell a dokinál...nehogy elfelejtsek pl beutalót kérni ortopédiára....
na meg fürdenek kell vasalni a 1szem gatyámat amiben mehetek....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Most volt időm visszaolvasni rendesen, már nem tudom kivel beszéltem a MIRENA hurok -ról, de kiszámoltam. :)
A Mirena ha 50ezer ft is 5 évre jó , az évi 10 ezer ft!
A fogamzásgáltó gyógyszer 3 havi adagja 7-8 ezer ft-ba kerül az egy évre akár 32 ezer is lehet :roll: 5 évre.... :shock: :shock: Szóval nagyon drága a tabletta! :(

Más, pont itt a babaneten olvastam a cikket"5. héten bedugul a gyerek" nah, velünk pont ez történt!
Balázs már 6 napja nem kakilt! :shock: :( a doktornő szerint nem kemény a hasa, nincs gond.Mindent magára dolgoz.
De ez akkor is tök fura. :roll:
Többiek, nektek minden nap van a pelusban termés???

Kép
Kép
lovaszkata

Na gyorsan csak annyit h tegnap annyira kevés tejem volt,direkt mértem.Jobb cici rosszalkodik jobban,abból csak 30at szopizott...estére azért jobb lett a helyzet,apát is bevetettem:))Azért kell még a 2 cici...bizti ami bizti vettem tegnap tápszert,mert fagyóba 1 adag tej van csak.

Julcsi!
éN IS ÉRZEK VMIT HA TELJESE KISZÍVJA,MINTHA MINDEN tejcsatornát éreznék külön.de nem fájdalmas azért.Mondjuk mintha lenne olyan is h elzáródik a csatorna...vagy vmi tejrög keletkezik.Nem akarok hülyeséget írni :oops:

Orsi!
Nem fog megjönni?Vagy nem ettél vmit amitől nem ízlik neki a tej?

Menion!

Szupi hírek!!A kocsi,a meló.Majd mondd h mi lett !
Én csak szereték horgolni,de nincs rá időm...

Kata!
Huu de jó méretek!Nem is értem mért aggódtál! :wink:

Áh Iza ide másztt,mennem kell...

annus11

Niki kakil minden nap,nem is egyszer! :lol:

annus11

Sziasztok!

Na, tegnap este 9-kor kipanaszkodtam magam Nektek, apa lejött, lerakta Bogit és fél 4-ig aludt!!!! 7 órát basszus, ennyit még sosem aludt! :D Biztos rettenetesen éhes volt.... :shock:
Most volt itt a védőnő, mondta, h sok baba fel van borulva az idő miatt, egy másik gondozottjánál is ugyanez a fejrázásos, cicikeresős szitu volt a héten, ott is csak testközelben nyugodott meg a baba és ott is jókat aludt. Tehát nem éhség, nem kevés a tejem, csak nyugtalanság. Csak a fene gondolná, hogy akkor is cuppogat, ha nagyon nyűgös és nem éhes.... :? Na, de megint tanultunk vmit! :)
Rota oltásra azt mondta, h hülyeség, egyébként 60ezer Ft! Élő vírust tartalmaz, egy kisbaba az oltás másnapján kórházba került, mert valószínű vmi már lappangott benne, ráoltották a legyengített vírust és megbetegedett. Meg ő is azt mondta, hogy csomó variáns van, meg ott a calici, ami szintén fosós-hányós, szóval nem érdemes. Oda kell inkább figyelni nagyon, mert a kisbabák 1 nap alatt ki tudnak száradni!
Egyébként lehet, h a gyógyszer is bezavart a tejemnek, sok fórumon olvastam, h valakinél apaszthatja a tejet, meg meg is jött,(bár a múltkor nem zavarta a tej ízét) szóval összejött minden. A tegnapi este után reménykedem a jobb folytatásban.
Bocs, de olvasni még mindig nem tudtam, most meg megyek főzni, spenótos-tejszínes-csirkés tésztát rendelt apa, nyámi,imádom! :)
Talán délután lesz időm jönni rendesen, addig is puszi.

Kép
orsolymors

na akkor az jött be h megjött:))De tényleg ez a nyugtalanság is...

Lehet h Nikinek is ez a "gond".Bár ő csak a jobb cicinél hülyéskedik...Már trükközök is vele,minden féle pózból próbálom neki adni...

annus11

Igen Annus valószínű ez is a gond... Csak az az érdekes, hogy napközben gyönyörűen eszik, tehár a tej íze tuti nem változott. Este meg kezdődik a szórakozás... Mindegy, lesz ez még így se. :)
Na visszaolvasok.

Kép
orsolymors

Jöttem panaszkodni. :oops: Nem bírok a nagy fiammal. :( Ma folyton lógna rajtam,nagyon zizi lett, mert nem hagyott szoptatni se, folyton rángatott, hogy ez vagy az kell, menjek vele...
Szegény Balázsnak sanyarú csecsemőkora van. :( Úgy sajnálom, norbika mindíg felébreszti, ugrál körülötte... Ma is kimentünk sétálni, akartam boltba menni,Norbi nem fogadott szót, nem maradt a babakocsi mellett, így fél úton visszafordultunk. :(
Nektek hogy viselkedik a nagytesó???

Kép
Kép
lovaszkata

bei!
igazad lett :arrow: mellgyulladás :(
kaptam oxitocint meg antibiotikumot, szigorúan lefejni akkor a cicit, amikor a másik van soron... de legalább amíg nem vagyok lázas, megkaphatja a pocok.
(még jó is, hogy le kell fejni, mert az AB miatt vettem protexint neki, így lesz mibe keverni)

de egyébként mára überbrutál vörös lett az egész cicim... és alig bírok hozzáérni. persze a gyereket nem zavarja. ahogy a bimbó látótérbe ér, máris rácuppan és tépázza :shock:

ha már ott voltam, kérdeztem a 6hetes kontrollt is a dokitól. gondoltam, elmúltunk 5 hetesek, akár meg is nézhetne, ha már egyszer bent vagyok... de azt mondta, inkább 2-3 hét múlva, mert akkor legalább az is kiderül, hogy az egyéb bajaim (heg, cici9 mennyire jöttek rendbe.

bogi!
Csaninak jobbulást!

cicóka!
borzasztó lehet szülés után szembesülni egy down-os babával :( sajnos itt látszik, hogy a kockázat-elemzés nem ad tuti eredményt.
egyik barátnőméknél van rokon kislány down-szindrómás. igazi szeretnivaló tündérke... bár gondolom a szülei kezdetben kétségbe voltak esve rendesen...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

lovaszkata!
nővéreméknél megesik, hogy a "nagytesó" (most lesz 2 éves) meg akarja ütni a kicsit (3hetes).
de csak ha apánál vagy a mamánál van. mintha rájuk lenne féltékeny. az anyja kezében simogatja, puszilgatja. (Áronommal is ezt csinálta... a fotelben tépelődött, mikor mondtam, hogy oda szabad ám menni a babához... úgy elkezdte puszilgatni, hogy még a szájára is jutott :roll: :lol: )

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Orsolymors: Remélem megoldódott a probléma és tényleg a front zavarta meg Boglárkát.

Menion: Gratulálok az autóhoz. Remélem a munka összejön. Azt szeretném kérdezni, hogy a fizetésed, hogyan lesz megoldva, mert tgyás mellet nem lehet egyéb bevétele az embernek, különben megvonják! Szeretnék én is a vállalkozásomban dolgozni, de nem állíthatok ki számlát.

J: Teljesen együtt érzek a mell problémáid miatt. Nekem teljesen sebesek voltak a mellbimbóim, kétféle krémet kipróbáltam nem ért semmit.
Védőnőm tanácsa: anyatejjel bekenni, levegőn megszárítani, minél többet szabadon kell hagyni a mellet (melltartó nélkül, mondjuk csak egy laza póló).
Szoptatás előtt melegvizes átmasszírozás csak 1-2 perc, segíti a tej ürülését.
Most ott tartok, hogy sebek elmúltak, szoptatás elején 1-2 perc iszonyatos fájdalom, majd minden oké, amint a mellem kiürül és még szívja a Réka, égető fájdalom jelentkezik ami utána is megmarad egy darabig.

Annus: Megoldódott a tejprobléma?

Lovaszkata: Keress rá az álszékrekedésre! A tesóm kisfiának volt ilyen.

Réka naponta többször kakil.

Kép
eper74

Julcsi...szerencsére nem agresszív Norbi, nem bántja Balázst.Persze nem nagyon hagyom őket együtt egyedül..jobb félni. :roll:
Inkább csak nagyon eleven, hangoskodik, dacos..engem készít ki.
A mai nap úgy lefárasztott, az idegtől a sírás kerülgetett egész nap.Szegény Balázst is többször felébresztette.
A 2 év korkülömbség valóban nagyon fárasztó az eslő évben, sokan mondták...de más megélni ezt. :roll: Jó hogy már este van, lassan megy aludni,én meg lehet bőgök egyet a zuhany alatt :oops: :( Aztán ha marad energiám vasalnom kell.

Eper..szerencsére megoldódott a kaki dolog, elöbb Bazsi úgy telerakta a pelenkát hogy csak na! :shock: :lol:

Hasfájásmentes jó éjszakát!

Kép
Kép
lovaszkata

Na gyorsan!

Az elmúlt 2 napban épp h elég volt a tejem...tegnap amikor tudtam mértem is.Hát volt h egyikből 40et ,másikból50et szopizott és csók...de többször is evett,így csak kihúzta valahgy.Bár este már elővettem a tápszert,minden kifőzve,ha éjjel kéne pótolni akkor kéznél legyen.De nem kellet!Annyira ügyes Niki,hogy reggelre már 120at szopizott csak az egyikből!!!!Remélem h ezzel megvolt a 6 hetes ugrás...passz.Izusnál nem így volt a növekedési ugrás,ő azonnal akarta a több tejet...hát majd meglátjuk :wink:

Áh idegeskedésre nincs is időm!Tudom h éhen halni nem fog.Mivel Iza is kapott tápszert 7 hónapos korától,így ezen már nem akadok fenn :lol:

És tegnap letettem a földre közénk,Iza is mindig ott volt egy pléden.Annyira élvezte!Nézelődöt,röhögcsélt.Majd dobok képet.Persze fél szemem Izán,aki folyton vmi kockákkal,meg bazi nehéz fa útvesztővel rohangált mellette...hiba mondtam h nem tud játszani még a baba :lol: :lol: Aztán mellé is feküdt,akkor meg azt lestem mikor rugja le a fejét :lol: Elő kell venni a járókát és a tornáztatót,szerintem már élvezné!Csak a nappali így megint bedugul,mondjuk ez csak egy régi hálós járóka,nem 120x120as :wink:

Szóval próbáljátok ki h hátha érdeklődik már a gyerkőc!Én hülye meg pakolom a mózesbe és csodálkozok h unatkozik 8)

annus11

Orsi!
Estére biztos fáradtabb,azért csinálja.Ez fürdés előtt v után van?Próbáld ilyenkor picit hamarabb szoptatni,hátha akkor nyugisabb még!

Julcsi!
Jaj...de legalább "enyhébb" ha lehet ilyet mondani!Jó h lázad nincs!

Eper!
Na akartam írni neked ezt h kend be enyatejjel,de nem jutottam ide.Látom a védőnő is mondta.Az anyatej sok mindenre jó :wink: Ha náthás a baba akkor az orrába is lehet cseppenteni belőle,az is jót tesz! :wink: Tejprobléma,lásd fentebb:)Minden ok,úgy néz ki! :lol:

Kata!
Hát ilyen gond nálunk nincs.Persze van h Iza nem érti h mért nem ugrálhat az ágyon...Ha a nagyágyon ülve szoptatok akkor feljön,és nem is ugrál,csak ide oda mászkál,hozza a babát ős is stb.És kis szeleburdi,figyelnem kell h ne jöjjön nekünk.
Persze lehet h lányoknál ez könnyebb.Meg Niki csak eszik alszik jóformán.Izának meg mindig mondom h mit csinálok,mért csinálom.Állítólag az is fontos h ne azt mondd h a babának ezt kell azt kell,hanem h neked kell menni mert dolgod van.Így nem a babára fog "haragudni".
Ha szoptatok,akkor általában kinn a fotelben szoktam.Közben meg próbálom lekötni Izát is ha látom h pont engem akarna.Fél kézzel is elég jól boldogulok már :lol: :lol: Pl könyvet lapozgatunk,vagy az ő babájára is adjak vmi ruhát,vagy pelust stb :lol: Néha olyan mintha nem is kettő,hanem rögtön 3 gyerekem lenne.Van h hozza a babát és húzza fel a pólómat h etessem meg azt is :lol:

Szóval egyrészt türelem(nehéz,nekem se mindig van),másrészt próbáld az ő szemszögéből nézni,és vmivel lekötni,elterelni.Segíteni nem akar pl?Kivinni a pelust,megsimogatni tesót,odavinni vmit,cumit beadni neki?Vagy találj ki neki vmit mondjuk hozza oda a kedvenc autóját,vagy énekeljen a babának.Ilyenekkel próbálkoznék.

Ja én még azt is szoktam h mondom ha végeztem az etetéssel akkor utána Iza ezt meg ezt fog csinálni,enni,építeni,sétálni stbstb.A séta szóra többnyire elmegy ruháért és öltözködik :lol: 8)

Jaj,jó sok lettem :oops: remélem van benne használható is!

annus11

Annus..köszi a tippeket. De valóban más egy lány gyermek.Norbika nem akar velem mesekönyvet lapozgatni, csak szerszámkatalógust :lol: Igazi fiú!!!
Nem elég nem az egy kezem :? , mert mindíg ide-oda kell mennem mert valamit nem ér el vagy segíteni kell neki valami játéknál. Igazi örökmozgó semmi nem köti le hosszabb időre.Egyedül az apu asztalosműhelyében van el, játszhat az öreg csavarozógéppel, kap mérőszalagot...de apu se tud rá mindíg vigyázni, meg ott azért sok veszélyes dolog van.
Nem énekel és nem beszél, ebben kicsit le van maradva.Szavakat mond már, de nem sokat.Ez is a baja tudom hogy nem tudja kifejezni magát és ideges lesz. :roll: :(
Nem igazán érdekli a tesó sem, nem nagyon akar segíteni az ellátásában, egydül a zenélős báránykáját húzza fel, és odateszi neki, hogy-Tessék baba!!! :D
Szinte mindent próbáltam már.....nehéz eset a fiam. :roll:

Tej :Annus, én is így voltam ezzel, hogy az elmúlt nap alig volt tejem, éreztem hogy nem elég neki, és lassan is jön...szinte morgott a cicimen Bazsi olyan elégedetlen volt.Kellett is adom egy kis fagyasztott tejet,50ml-t bevágott(még jó hogy feltankoltam a fagyasztót mikor hordtam a csajtól) :wink:
Reggelre lett megint.Bár sajnos nekem nincs olyan hogy elég egy cici, mind a kettő kell.Összesen abban van 100-néha 120ml körül.Már megfigyeltem azt is hogy délutánra van mindíg kevesebb.
Nem tudom hogy lehetne még fokozni a mennyiséget.
Sajna a mellszívom nem tud ennyit szívni mint Balázs, azzal nem sokra megyek.Próbálom többet inni.Bár sok szopis teát nem lehet mert az is kínozza Bazsi hasát :?
Lehet hogy kell megint vennem ilyen More Milk kapszulát.

Kép
Kép
lovaszkata

Kata!
Hát akkor jobb ötletem nincs...Iza is egy örökmozgó,most is itt pattog mellettem:)))Idővel remélem h kialakul vmi "rend",na meg majd összenőnek! :wink:

Na jelentem ez volt a növekedési ugrás.Niki 160at evett az előbb,igaz 2 ciciből,de az nem baj.Jobban szeretem ha kettőből eszik.vagyis az egyiket kiszívja a másikból meg kipótolja.Így nem pihen olyan sokat egyik se.Estére nekem is kevesebb amúgy szerintem a sok pörgés,jövés menés miatt ez mindenkinél így van.

Na most nem is mérem már,látom h elég lesz,nem kel pótlás.Annyira furi h a 2 lány teljesen máshogy csinálta ezeket az ugrásokat.Niki türelmesebb picit!

annus11

Kép

Na a kicsi és a pici! :lol: Iza kb 84 cm,Niki meg 52 körül van :lol: Iza 12 kiló,Niki 4,6 kb

annus11

Sziasztok!

Egy ajánlatom lenne Budapestieknek! Mi kipróbáltuk a gripe watert és iszonyatosan nem jött be, még jobban fáj tőle a hasa és bukik is tőle. Kipróbáltam, espumisannal nem ezt csinálja. Így visszatérünk arra!
Viszont megmaradt fél üveg sterilen kezelt gripe, nem akarom kiönteni, még egy pár napig a 2 héten belüli bontásban vagyunk, úgyhogy ha valakit érdekel egy tábla Milka Noisette csokiért átveheti holnap az Örsön!
Kérlek írjatok privit a részletekről, akár RO-ként is!!!!

Még jövök, addig is szép és nyugodt estét, éjjelt!!

Kép
brumika
Budapest

Brumika: úgy látszik akkor a két Barnus fiú nem kedveli a gripit. Sajna nálunk sem jött be, nekem is ott áll egy üveg, szinte alig hiányzik belőle. Iszonyatosan szenvedett azokon a napokon, amikor kapta. Mi az Infacolnál maradtunk, DE...úgy látszik kezdi kinőni, egyre ritkábban fordul elő. A héten csak egyszer volt komolyabb, de akkor én hülye ettem rakott kelt :oops: Szóval fel a fejjel van remény, hogy lassan tényleg kinövik.

Annus: édesek a csajok!!! Izgi lehet, amikor egy babát is kell szoptatnod :lol: :lol:

Lovaszkata: nem nagyon értek hozzá, mert nekem még Barni az első gyerkőc, de a barátnőm azt csinálta a kisfiával, amikor ilyen volt, hogy mindig csinált vele is külön valamit, mindig betartott egy bizonyos időt, amikor csak vele foglalkozott. Persze ehhez az kell, hogy olyankor a kicsit átvegye valaki, ha szükséges. Nehéz ezt megoldani akkor, ha a pindúr éppen hasfájós és nem tud aludni, vagy sír. Mindenesetre kitartást!

J: sajnálom a mellgyuszit, úgy félek tőle mint a tűztől. Lehet, hogy a kevés tej előnye az, hogy nem gyullad be a mellem - már, hogy legyen ebben is valami jó. Jobbulást, remélem hamar túl leszel rajta.

Eper: anyatej ügyben én is azt akartam leírni, amit Annus én minden szoptatás után így teszek már a kezdetektől, még a szülésfelkészítőn ajánlotta a szülésznő és ez valahogy nagyon megragadt. Ha pedig nagyin kiáztatná akkor sima gyógyszertári lanolinnal be lehet kenni, és azt nem is kell lemosni. A patikában lehet, hogy akadékoskodni fognak és nem akarnak majd adni, mert nincs nekik előre kimérve, ezt ugyanis tömegnövelésre használják különböző kenőcsökhöz, de karakánnak kell lenni. Ezt a tanácsadó javasolta és nekem bejött, bár nincsenek maratoni szopik azért esténként használom, hiszen éjszaka nem olyan a nagy igénybevétel. Egy hátránya van, hogy nehéz lemosni, kicsit megfogja a ruhát, melltartót és a gyerek szája, orra kissé fényes lesz :lol: de jól áll neki.

cicóka

És ha megengeditek néhány fotó Barniról, amik a napokban készültek:

Kép Reggeli szopi után

Kép a kis asztronauta kilövés előtt
Kép a csúcsszuper pihenőszékünk

cicóka

Cicóka!
Hallom/látom/olvasom h picit jobb a kedved!Na d egy ilyen gyönyörű fiúcska mellett hogy is lehetne másképp! :wink: És milyen kis hosszú!!!Igazi úri ember!
hallod,én még ilyen pihi széket nem láttam!!! :shock: Az asztronauta meg is érkezett a holdra úgy néz ki :lol: :lol: Remélem h élvezi Barni 8)

annus11

Szép jó reggelt!

Cicóka!
Egyenruci: :)

Kép

Még jövök, csak ezen olyan jót mosolyogtam. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Szép vasárnapot!

Annus: a Vaterán akartam venni egyet, ott volt ez újonnan egy váci cégtől de elég drágán. Azért mondtam az uramnak nézze meg, mert, hogy neki helyben lenne nem kell érte menni...stb. Közben kiderült, hogy üzleti kapcsolatban áll a céggel, és máris kaptunk 20% kedvezményt. Így már nem annyira vészes az ára. Úgy tűnik Barninak tetszik, na nem végtelenségig, de el van benne egy ideig.

Katinkababa: ez jó!!!! Ezen kívül még egy rucit vettem a fiamnak, a többit kaptuk. De ebből meg van az eggyel nagyobb méret is, mert a sogórnőm is megvette a fiának :lol: szóval jó sokáig tudjuk hordani. Szerintem írtó jól áll neki :!:

cicóka

Sziasztok!

Annus nagyon aranyosak a kis hölgyek :lol: Nálunk Kinga szokta szopiztatni a babáját :lol: De az előbb fejtem és ő is akart mondom de nincs tejcsi.

Barni is milyen nagy.Jó hogy már jobb kedven van :) a pihiszék nagyon király :lol:

Vissza olvasni nem nagyon tudtam nem müködött az egér oszt nem tudtam gépezni.A tegnap rossz napunk volt nagyon fájt a pocija a kicsinek ma jobb a hejzet de eléggé kivagyok.most mennem kell szép vasárnapot mindenkinek :wink:

t katinka

olvasás elött két kérdés:

még mindig lehet első ülésre tenni a gyerekhordozót és a gyerek ülést?(ha nincs légzsák)???vagy van válltozás ebben is?

mikor válltozik a szeme színe?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára menion 2011.01.23 15:56-kor.

Kép
menion
Budapest

lovászkata
6 napig kakátlanság :shock: én úgy tuom max 3 nap aztán be kell "avatkozni"...nálunk ezzel sose volt gond...1x fordult elő hogy 2 napig de a második nap estéjén megpiszkáltam a popsiját és kitermelte a 2 napi cuccot :P
szegény picike!nagytesó nem hagyja :?

orsolymors
igen nálunk is a testközelség volt a megoldás...sajnos nehéz volt ez a hét de remélem ahogy vége a szar időnek úgy múlik el a nyűgösség is...egyébként lehet hogy vége is van már mert most átaludta előőőőőször az éjszakááááát 22-kor evett és legközelebb fél 6kor kelt...szóval a 3 órásit átaludta szépen...hú hát meg bírnám szokni ezt minden napra de gondolom ez még csak mutatóban volt

julcsi
és milyen a heged?nekem mára bedurrant mint állat...tegnap lámpáztam és sztem az megindította most jön belőle a genny....és amennyire meg tudom nézni tűhegynyi luk van és látom a fonalat is a bőröm alatt...szóvan nem marad ez bent ...ha így fog fájni akkor hamar elmegyek a dokihoz hogy nyissa fel....

Kép
menion
Budapest

menion!
piros/lilás és érzékeny a hegem... de ennyi. nem váladékozik, nem duzzadt a felülete... mint valami ami nagyon rondán gyógyul...

lányok!
ti milyen gyakran sterilizáljátok a baba cuccait?
OK, hogy a tejes/tápis dolgokat minden használat után... és a vizes/teás üvegeket? cumikákat? stb...

most vetődött fel csak bennem... mert hogy biztos hanyag anya vagyok, de a cumit csak ötletszerűen sterileztem... de most hogy fejek, így a mellszívót és az üvegeket ugye mindig muszáj... és lehet a cumit is illett volna?
na de nem sterilezhetem mindig, ahányszor kiesik a szájából és pl nem a kiságyban landol (pl tüsszentésnél akár egy mátert is repül :lol: )

ja, pénteken, hogy voltam a dokinál, összefutottam a szülészeten egy csajjal, akivel együtt feküdtem. kedden megcsászározták.
és én olyan idióta vagyok!!! :evil: már itthon jutott eszembe, hogy nem is tudom a tel.számát... de még a többség vezetéknevét sem... csak azokét, akikkel egy szobában laktunk... pedig aztán majd 1 hónapot együtt töltöttünk...
asszem, holnap fel kell hívnom az osztályt, hogy hívják már ki a telefonhoz... :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

eper
hát úgy hogy nem jelentenek be... :D

annus
nekem esélyem sincs tévedni mert azonnal rázendít hogy uncsizik...a babakocsi mózesét is csak addig viselte el míg mentünk és zötyögött a segge de vásárolni már nem hagyott...csak úgy nézhettem a polcokat hogy ő is nézte...a forgó és a csörgős játékok nem kötik le csak és kizárólag úgy van el ha játszunk vele :?

brumi
milka :lol: az nekem is csúszik :lol:

cicóka
hűűűde szuper pihenő szék....mi mindent tud? és mennyiért?

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?