A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok Lányok!

Almi!
Itt vagyok! :D
Mától már nekem is naponta CTG. Én is csodálkozom, hogy miért nem császároznak meg, ha faros!? Bár nekem is sokáig ült Kismanó a pocakomban és a dokim azt mondta, így is megszülhetem, mert széles a medencém és nem lesz gond. Persze a császárt is felajánlották volna és én asszem azt is választottam volna, de szerencsére befordult.
Kitartás! Kíváncsi vagyok, melyikünknél indul be hamarabb. :)

Nati!
Örülök, hogy otthon vagytok! Várjuk a fotókat és ha van időd+kedved, írd meg légyszi milyen volt a klinikán.

Klarissza!
Nagyon szépek vagytok! :D

Beagle!
Hogy vagy? Mi van Veletek? Történt már valami?

Reni!
Ti is még egyben? Hogy állsz a görcsökkel ma?

Zsemlye-Anita!
Teszek fel képet, amint a párom felragasztja a most érkezett elemeket - remélem, ma este.
Hogy vagytok?

Csuri!
Köszi a drukkot és örülök, hogy jól vagytok!

Katinka!
Most már tényleg remélem, hgy hamarosan lesz velünk valami!:)

Akíra!
Édesek a lányaid! :D

Sensi!
Hogy telt a tegnap este? Remélem, hamarosan megnyugszik Lillus pocija!

Eszter!
Amint tudok rakok fel képet a szobáról. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond holnap a dokid! Örülök, hogy jól viseled az utolsó heteket, bár Beni mellett gondolom, muszáj.

Katica!
Hogy vagytok?

Ditta!
Örülök, hogy már otthon. Tegyél fel fotókat légyszi!

Szaszi!
Hogy vagy??? Mi újság??? Bárcsak már nekem is ilyeneket mondana a dokim, hogy minden nap vár! Tudom, ki a dokid, szerintem is nagyon szimpi, biztos jó orvos.

Melcsi!
Szívből gratulálok! Minden jót Nektek
!

Amint látjátok mi még mindig egyben. Bocs, hogy nem jöttem tegnap, de itt volt Anyukám!:)
Most voltam CTGn, ami rendben volt. Holnap is megyek és akkor a CTG mellett megint lesz méhszáj, magzatvíz és áramlás vizsgálat.
Lehet, hogy megy el szépen a nyákdugó! Azért nem tudom biztosan, mert a dokim szerint lehet, hogy ez még a tegnapelőtti magzatvíz vizsgálat utóhatása. Azért reménykedem, hogy a nyákdugó és lassan elindul Manóka kifelé.:)
Egyébként ma úgy fájdogálok mindenfelé( pocakom alja, derekam), de legfőképp a gerincem végén valami izület szaggat. Biztos a front!

Majd holnap újra jövök!
Szép napot!

Eszter

Kép
ske

Eszter!

Ezeket a neten találtam:
http://site.peppermint.com/instructions ... e_wrap.pdf

http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

Ezek rugalmas kendőhöz valók, de szerintem a NANDU-val is ki lehet próbálni...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ske: még vagyok, bár már nem a legjobban , nekem is fáj a hasam alja meg a derekam, úgy érzem néha mintha kiakarna szakadni. Várom is már meg nem is a végét, elég sokat keményedek nyílalgat a hasam. De majdcsak túl leszünk már rajta. :D

Nati: remélem még itt leszek amikor leírod hogy milyen volt a kórház én is kíváncsi vagyok, hogy mire kell számítanom.

Beagle: nagyon szurkolunk neked!
Vendég

Sziasztok kedves Topiktársak!

Hazaértünk a kórházból!!! Már kedden (sajnos a baba kicsit besárgult), de eddig még nem volt időm írni.

GRATULÁLOK AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK :-)
Akíra, Nati, Judit, Kata, Melcsi!! Nagyon sok boldogságok kívánok a kis jövevényekhez :-)

Mi jól vagyunk, a sárgaság már szinte teljesen elmúlt, Noel baba nagyon jó kisfiú volt eddig! A szüléstörténetemet már elkezdtem írni a kórházban, de csak a feléig jutottam.
Kép Noel baba első percei
Kép Noel 2 napos
Kép Noel 3 napos

Visszaolvasni még nincs időm, de nagyon drukkolok a pocakosoknak, hogy mielőbb babázhassanak, és csodálatos szülésben legyen részük!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

akíra:Nagyon aranyosak a gyerkőcök :D

sensi:Nem még nem szóltam a dokinak,mert holnap megyek hozzá.Majd rákérdezek.Védőnőm szerint a szülés előjele.Ma már nem ment a hasam csak hányingerem van meg a fejem fáj.Örülök,hogy jól vagytok :D

eszter:Hát nem vagyok valami fényesen hirtelen hányingeres időszakaim vannak meg megfájdul a fejem.Éjszaka alig aludtam valamit,mert arra ébredtem mindig,hogy görcsölök meg fáj a derekam.Már egyre nehezebb. :cry: Jó lenne már babázni :D Örülök,hogy jól vagytok.

Katica:Okés akkor ezt megbeszéltük :D Nektek ki a dokitok?

ditta:Örülök,hogy már otthon vagytok.

Csuri:Köszi szépen :D Mostmár fél lábbal is :lol:

szaszi:Okés :D Bár megvan az esélye,hogy beelőzől,mert picurom nagyon jól elvan odabent :)

melcsi:Gratulálok Szonja babához!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!

almi:Hát megcáfolnám,hogy jó nekem,hogy fájdogál a pocakom,mert kiderűlt ez nem jelent semmit,mert Beagel holnap már babázik pedig neki alig voltak jóslói így lehet,hogy mi is egyben maradunk egy darabig még.Bár azért reménykedek,hogy nem lessz túlhordás.Hát sajna nem vagyok ma sem valami fényesen éjszaka alig aludtam,mert görcsöltem meg fájt a derekam is rendesen.Szurkolok neked nagyon,hogy te is babázhass nemsokára!!!

beagle:Nagyon drukkolok nektek!!!

ske:Igen még egyben.Éjszaka elég sokat görcsöltem meg nappal is,de még semmi.Ma direkt elmentem sétálni hátha lessz valami hatása,de szerintem nem lessz.A derekam is fájdogál.Drukkolok,hogy babód elinduljon kifelé!!!

sonny:Noel baba nagyon aranyos :D Örülök,hogy jól vagytok :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Sonny, üdv újra itthon! A kórház milyen volt? Segítőkészek voltak a csecsemősök? Nagyon édes a kis Noel!!!

Ditta: Nektek is üdv újra otthon. Jó lehet már otthon lenni a picikével...

Ske, Almi mennek a drukkok ezerrel!

Reni, Neked is! Gondolom nem annyira élvezed a sok görcsölést, de közel a vég!!! :D

Melcsi: Nagy-nagy gratula a kis Sonjához!!! Remélem mihamarabb otthon lehettek!

Beagle, hát neked sem tudok mást írni, minthogy drukkolok!

Eszter, Nekem is Nandus kendőm van, majd holnap remélem lesz időm, és akkro beszkennelem pikpak és elküldöm! Hacsaknem addig megkapod mástól!

Képzeljétek, tegnap éjszaka volt egy kis fájásom kb 1órán keresztül össze-vissza. illetve talán az volt, elég szarul éreztem magam, és mintha ilyen mensis jellegű lett volna, de azért nem olyan vészesen. NST-n meg elég jó méhtevékenységet észleltek asszem. Hányas nevezhető már fájásnak? Mert én nem nagyon érzek semmit, csak néha egy kis kellemetlenséget, és közben a gép meg simán ugrál 80-ra, sőt a 100 fölé kb 120-ra? Vagy amikor tényleg fájásaid vannak, azok mekkorák?
No megyek házfelújítani még picikét :D

Szép estét!

Pipal

Kép
pipal

Pipal:nekem 50-es volt a legnagyobb görbém, de nem éreztem belőle semmit se.
Ha a 100ast se érzed,akkor szerencsés vagy :D

Reni: drukkolok, hogy induljon a baba, mert tényleg régóta szenvedsz már a görcsöktől.

Sonny:nagyon szép Noel baba

Rólunk: Reggeltől potyog a nyákdugóm, csak derékfájdogálásom van, de nem vészes. Tuti nem lesz éjjel már semmi, úgyhogy reggel7-re megyünk a kórházba. Remélem addigra beindul. Tiszta furcsa,de alig várom hogy fájjon már. Aztán meg majd biztos megbánom.
Drukkoljatok, küldök majd üzenetet, hogy hogy haladunk.

Jó éjt mindenkinek.
Vendég

Sziasztok!

beagle:Megy a drukk neked!!!!!!!!!Hát igen lassan már 3 hete,hogy görcsölök mindennap.Ennyit arról,hogy a jóslótól számított kéthét múlva szülés :lol: Mindennap próbálom meg győzni picuromat,hogy jobb lenne már neki idekint,de nem nagyon hallgat rám :cry: Várjuk majd az üzit :D És köszi a drukkot :D Lehet,hogy majd még téged is meglátogatunk bent a kórházban 2 in 1-ben.

pipal:Köszike :) Hát nem igazán élvezem az biztos,mert így mindennapom azzal telik,hogy várom mi lessz és így még nehezebb a dolog.Na,de remélem ma már okosabb leszek :D Nekem is eddig csak 50-es fájás volt,de én se éreztem meg.Ha te nem érezted meg a 100-ast se akkor tuti bírni fogod a szülést :D

Rólunk:Az éjszakáim egyre rosszabbak :cry: Szinte alig tudok aludni :cry: Most is enyhe görcseim vannak,de már felse veszem.Kíváncsi leszek a ctg-re.Remélem minden rendben lessz.Szurkoljatok!

Kép
Kép
reni_24

Na írtam egy csomót, erre véletlenül kitöröltem :twisted: :twisted: :twisted:

Beagle, mennek a drukkok, ma már babázol! Hurrá

Reni, te is menj már szülni!!!

Zárójelben megjegyzem, hogy asszem eljött az idő, hogy én is azt mondjam, hogy én is mennék már, bár én vasárnaptól szeretném, de persze nem én döntök :D

Többi pocakosunk- főleg az előttünk lévők- merre jár vajh? Ske, Almi, Sclara??? Remélem mind babáztok, és ezért nem jöttök...
Persze többiek is...

Babások: remélem jó éjszakátok volt, és szép, problémamentes napotok lesz!!!

Én, csak mint szokásos, megyek pakolok, költözök stb... És elfogyott a málnalevélteám is. Csak egyet vettem, nehogy rám maradjon, de vennem kell még...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal!
Mi még itt, és ahogy érzem magam (nagyon jól!), ma sem lesz semmi. :?
nekem is vennem kell még málnalevelet, pedig amikor a legutóbb vettem, azt hittem már kitart....
Azért néha pihenj is!

Holnap nem ér rá a válsztott szülésznőm 11 és délután 5 között, de már az sem érdekel, ha az ügyeletesnél szülünk, csak történjen már valami. Már annyira türelmetlen vagyok!

Hogy kell képeket feltenni??? Elég csak lekicsinyítve beszúrni?

Eszter

Kép
ske

Lekicsinyíted és a Melléklet feltöltésére kattintva ki tudod választani a gépedről a képet. Egy kicsit lehet a minőségén is rontani, a 600x600-as képek azért tudnak még elég nagyok lenni.

Sajnálom, hogy még mindig nem történik semmi, biztos nehéz lehet. De kitartás, biztos van valami oka, hogy még benn akar maradni a kislegény. Azért drukkolok, hogy minél előbb legyen valami!!!!!

beszteri

Sziasztok!

Képzeljétek, Noel baba annyira jó fiú volt este! Kétóránként keltünk (de nem sírt, csak cuppogott a cici után), és rögtön kajcsi után vissza is aludt :-) Már rég aludtam ennyit :)

Pipal: hát a kórházi csecsemősök sajnos tényleg nem a legkedvesebb népség.... de azért jó felkészülni arra, hogy lepedőt nem cserélnek (én tettem egy törölközőt arra a részre, hogy ne kelljen kérnem), amúgy van aki szívesen tápszerezné a babát már a 2. napon!!! :shock: szóval jó résen lenni, de amúgy nem vészes. Vannak egészen kedvesek is persze.

Reni és a többi pocakos, akinek már mehetnéke van: drukkolok nektek!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Melcsi! Hatalmas gratula Szonja babához! Sok-sok tejcsit és mielőbbi felépülést kívánok nektek! :D :D :D

Beagle, mennek a drukkok!!!! 8)

És mindenkinek, aki menne már, szurkolok, hogy minél hamarabb kibújjon a babó! :) Tényleg, mi lehet az eltűnt kismamikkal?

Sonny, nagyon édes Noel baba! :D

Csuri, jó ötlet a vásárláshoz a kendő, szerintem hétvégén már ki is próbálom, talán már nem lesz megterhelő a pocaksebemnek. Lilivel nem kendőztünk, úgyhogy még bele kell majd jönnöm a csomózásba, de jó hosszút kaptam, így remélem, könnyebb lesz. Akkor Te ezek szerint fekvő pozíciót próbáltál ki?
És köszi a K-vitamin infot, annyi a különbség, hogy nekünk kéthetesen javasolják az elsőt.

Naysa! Nekem is a harmadik napon indult be igazán a tejcsi, pedig elvileg császár után később szokott. Bár Lilivel is ilyen hamar ment.

Sensi! Valamiféle napirendünk kezd kialakulgatni, bár ez inkább az estékre vonatkozik. 7-fél 8 körül szoktunk fürcsizni, 8 körül vacsi, aztán ilyenkor nagyot alszik, nagyjából hajnali 2-ig, utána 5-kor még egy kajcsi és 8 után kezdődik a nap, ami nagyrészt evésből és alvásból áll. Tegnap éjjel viszont nagyon nem akart aludni a Kisasszony, 1-kor ébredt, aztán a szopi után totál felébredt, nem aludt vissza, mondjuk csak nagyjából 10 percenként kezdett el sírni, mikor elunta magát, de elég fárasztó volt kelni hozzá. :roll: Így ma éjjel aztán 2 óránként ettünk. Úgyhogy kíváncsi vagyok, ma éjjel mi lesz.
Remélem, Nálatok is hamar rendeződik az esti nyügiség, bár ez Lilitől ismerős, mi sem tudtuk, mi lehet a baj, így csak „esti hisztinek” hívtuk. :wink: (Persze nem hisztiként kezeltük, csak olyan jól hangzott ez az elnevezés.)

Akíra, nagyon helyesek a lányaid és tényleg nagyon hasonlítanak! :D

Köszi mindenkinek a sétás infokat, hétvégén mi is kimerészkedünk a szabadba és vásárolgatni is. :)

Szép napot! Itt kezd sütni a napocska! 8)

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Bocsi, hogy így ismeretlenül írok, bár a kezdetektől olvaslak Titeket, csak írni bekapcsolódni a kapacitás-hiányom miatt nem tudok.

Csak egyetlen infót szeretnék írni a meglepetések elkerülése végett:
Pipal: a 100-as környéki méhtevékenység már szülést jelezne. Ha ébren van a vizsgálat alatt a baba, akkor a mozgásától tud ilyen magas értéket mutatni, attól is ugye megfeszül a méh. Ilyenkor a gép kezelője, ha figyel, lenullázza, mert így becsap Téged is a látvány. A 100 környéke már falatkaparósan fáj.

Kép

Kép
szolkata

Egyszerűen lehetetlen visszaolvasni, annyit írtatok!

Minden újdonsült mamának, babának gratulálok!

Igaz, mi még csak a 2. éjszakán vagyunk túl itthon, és tegnap este nálunk is nyűgi volt, reméltem, hogy majd a fürcsi után elalszik, de nem....végül este 10-kor a mellkasomon aludt el, és utána mellettem aludt a nagy ágyban, egészen hajnal 4-ig! Olyan jó volt ennyit pihenni! Tudom, nem lesz ez mindig így, de most jól esett!

Lányok, nektek nem fáj a cici, amikor elkezd szopizni? Hát én néha csillagokat látok! Még nem szokott hozzá ekkora terheléshez.

Hozok pár képet:

Ágoston 3 órás: Kép

2 napos: Kép

hazaértünk: Kép Kép

Szopipárna nagyon bevált! Olyan kényelmes vele szopiztatni! Mindkét kezem szabad, közben még egy újságot is át tudok nézni! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta! Ágoston nagyon száp baba!

Pipal! Még mi is itt vagyunk!

Ma megvizsgált a doki minket. Rendben vagyunk. Szépen apránként közelítünk a vége felé. Már a dugóból nem sok maradt, szinte semmi nem jön, 2 nap alatt elfogyott :shock: Mostanra 2 ujjnyira van nyitva a rendszer :-). Szemrevételezve lett a magzatvíz, az is rendben. Szóval húzzuk még a dolgot. Szerintem ma biztos nem indul. De örülnék neki nagyon!
almi

Reni
kitartás. :wink: mi is a ti dokitokhoz tartozunk körzetileg, de én a Hazadi Évát választottam, mert ő nagyon otthon van a homeopátiában.
Judit
nagyon édes Noel! :P
Lányok a kendő ajánlott már az újszülötteknek is?Én a kengurúkat fürkészem mostanában. Léna egész nap rajtam- inkább a cicimen :) -lógna ezért jönne jól.Egyébként lekopogom de a hassfájás elmúlt!!!!!!! Na jó jött ez a bukás dolog, de gyönyörűen hízik, eszik,figyel, mosolyog, szóval minden szép és jó!

Biztos én vagyok a betoji, de én még nem merném nagy tömegbe vinni , írjátok a vásárlást. Vagy Ti már megkaptátok az otthoni első kötelezőt is?
Léna egyébként elérte a 3 kg-ot! :P 3,5 kg-nál adják majd be neki.

Kép
katica_75

Ditta
de cuki!! :lol: ahogy alszik a 2 naposon csúcs! :)

Kép
katica_75

Sziasztok!

pipal:Mennék én már szűlni,de picurom még nem akarja a dolgot sajnos.

ske:Üzenem babódnak,hogy tessék kifelé indulni!!! :lol: Kitartás!!!!

sonny:Köszike a drukkot :D Örülök,hogy Noel baba ilyen jó maradjon is így :D

ditta:Ágoston baba nagyon édes :D

almi:Drukkolok!!!Reméljük,hogy még a hétvégén babázhatsz!!!Kitartás!!!

Katica:Hát megmondom őszintén,hogy a kisebbik hugom még Hazadihoz tartozik,de mi nagyon nem vagyunk vele megelégedve.Nagyobbik hugom egyenesen nem szeretett hozzá járni.Szinte semmihez nem ért :cry: Remélem nektek beválik.
Léna szépen növekszik :D

Rólunk:Hál istennek CTG jó lett.Nézett a doki méhszájat C 2110-es.Mi is szép lassan haladunk.Buksija teljesen beilleszkedett.Doki szerint egyhét és szülünk.Hát remélem,hogy hamarabb :oops: De mindenesetre bíztató,hogy már csak egyhét.

Csajok!Akik málnalevél teát isznak.Mennyit isztok meg belőle naponta?

Kép
Kép
reni_24

beagle:fél 10-kor írta,hogy megrepesztették a burkot és két ujjnyira van nyitva.Minden oké eddig nem fáj.Remélem,hogy azóta már babázik!!!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!már itthon vagyunk.Köszönjük a drukkokat.itthon minden rendben.Kevin nagyon édes csak óránként követeli a cicit.Majd jövök.Puszi mindenkinek

000kata

Sziasztok!
Egy gyors helyzetjelentés rólunk: kórházban vagyunk Sziszivel. Hosszas vizsgálgatás után kiderült, hogy rota vírusa van. A tünetek alapján sokkal súlyosabbnak gondolták, mivel minden nagyobb puki és székletkor nagy mennyiségű vér jön belőle. Most meg legalább tudjuk, h.mi a baj, tejmentes diétára vagyok fogva és csak akkor mehetek ki a szobából, ha muszáj! Lehet 2 hétig is itt kell maradnunk, attól függ, h.mikor ürül ki belőle a vírus. Sebim már most hiányzik és én is neki! Mi lesz olyan sokáig! A felügyeletén is agyalunk, m.nem tudjuk kire hagyni ennyi idöre, a férjemnek meg dolgoznia kell.

Majd jelentkezek, ha lesznek fejlemények!
Addig is szülni vágyók hajrá! Minden babázót meg messziről kerüljön el minden nyavalya!

KépKép
KépKép
hangolka

Jajj, Hangolka, ez nem hangzik valami jól!!
Kívánom, hogy mihamarabb átvészeljétek ezt a nehéz időszakot, és gyors gyógyulást kivánok!

Kép

Kép
ditta76

Hangolka:Sajnálom,hogy kórházba kerűltetek :cry: Jobbulást kívánok!!!!Kitartás!!Várjuk majd a híreket.

Csajok segítsetek.Amikor most wc-n voltam jött belőlem valami barnás,pirosas valami.Lehet,hogy a nyákdugó az?Vagy a doki úgy vizsgált meg,hogy attól van :?: :!: Mert nem volt nyúlós valami asszem.Görcseim vannak,de nem erősek.Reménykedek,hogy a nyákdugó az.

Kata:Örülök,hogy már otthon vagytok :D Várjuk majd a beszámolót :D

Kép
Kép
reni_24

Többiek merre vagytok?Hogy vagytok?

Kép
Kép
reni_24

Reni!

Nyugi, biztos csak a vizsgálattól. legalábbis én attól szoktam vérezni. 1-2 nap alatt elmúlik. Csak az a para, ha élénkpiros friss vérzést tapasztalsz.
De persze lehet a nyákdugó is. az állítólag rózsaszínes vagy barnás kocsonyás akár félmaroknyi valami a szülésznőm elmondása szerint. De a Többiek, akik már szültek, jobban tudják biztosan.

ja, én 3x iszom a málnalevelet.

eszter

Kép
ske

Sziasztok
találtam egy-két hasznos cikket ha ráértek nézéttek meg.

baba kendő: http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

tej szaporítás: http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_tejszaporitas.html

ha szoktátok nézni az októberi topikot , nekik van egy weblapjuk amin nagyon jól összegyüjtőtek mindenféle okosságot.

ez az oldal az ,nézétek meg, biztos nem haragszanak meg ha egy kicsit okosodunk mi is onnan.
http://riztejbeg.extra.hu/forum.html
Vendég

Hangolka nagyon sajnálom hogy kórházba kerültettek, mielöbbi jobbulást kívánok Sziszinek! Reméljük nem kell olyan sokáig bent lenned és hamar meggyógyul.
Vendég

Én csak 1x iszom a málnalevélteát olyan 3-4 decit csinálok belöle és azt iszogatom, de nekem már hányingerem van töle pedig mégcsak másfél hete iszom.
Vendég

Beagle-ről nincs híretek? Mi lehet vele? Remélem azóta már babázik!
Vendég

Sziasztok!

Bocs, de aki még emlékszik Rájuk (nem őket kerestem, de gondoltam megosztom Veletek, amit találtam):
Legyekmaminak ma megszülettek az ikrei (császárral). Egy másik topikból idemásolom a hír lényegét :D
Flóra 2900 gr, 54 centi, Danika 3200gr 53 cm és gyönyörűek!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Beagle most írt sms-t:Megszületett Dóri baba 3340g 51cm-rel.Nehéz volt,de mindannyian jól vagyunk.
Itt is szeretnék nekik mégegyszer gratulálni!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Kép
Kép
reni_24

Legyekmaminak gratulálok a babákhoz!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nekik!!

ske:Hát én azért reménykedek,hogy nyákdugó :D Barnás színe volt és valami darabkák is voltak benne.Lehet,hogy a vizsgálattól bár az délelőtt volt és nekem meg 5körűl jött ez a valami.No majd meglátjuk :D Köszike a választ :) Hogy vagy?Tessék menni szűlni!!! :D

szaszi:Köszike a választ :) Hogy vagy?

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Kösz az infokat a méhtevékenységes dologgal kapcsolatban. Tehát a lényeg, hogy semmire se következtessünk belőle, bár nem is nagyon akartam...

Legyekmaminak nagy-nagy gratuláció a babákhoz!!!

Beagle, Gratulálok Neked is a kis Dori születéséhez!

Pipal

Kép
pipal

Bocs a Rátok rontásért, én is szeretnék Beagle-nek itt gratulálni!! :D
Egyszer majd biztos lesz ideje visszaolvasni, ha hazajöttek Dórival. :)
(ahogyan elnézem, a leány nevén és a kórházon túl, a körülmények alakulása és még a baba paraméterei is elég hasonlóak, mint nálam :)

Pocakosok hajrá!!!

Kép
anhel

Sziasztok!

Mostmár tuti,hogy a nyákdugó távozgat belőlem.Remélem,hogy hamarosan mi is szülünk :D

Hogy vagytok?Úgy eltűnt mindenki :cry:

ske,almi,vera,sclara és a többiek merre vagytok?

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Reni!
Itt vagyok még mindig! Mondtam én, hogy Judittól átveszem a stafétabotot. Örülök, hogy jól vagy!

Beagle! nagy-nagy gratula Nektek!

Hangolka!
Mielőbbi gyógyulást és hazamenetlet nektek! Sajnálom, hogy ez történt!

tegnap voltam dokinál. semmi változás....
Magzatvíz tiszta, méhszáj c2111-semmi változás, áramlás rendben.
CTG is OK volt, de el kell mesélnem mi történt. Jót nevetett mindenki. :D
Fekszem a CTG-vel a pocakomon, olvasgatok. Addigra már többször kellett forognom, mert persze Kismanó aludt, így a CTG-s csaj próbálta ébreszteni, persze sikertelenül. Egyszer csak megjelent a dokim, épp mobilon beszélt valakivel, odajött, ránézett a CTG-re (látta, hogy semmi frekvencia emelkedés)-majd megfogta a pocakom, jól megmozgatta és rászólt Kismanóra hangosan, hogy "Ébresztő!". majd kisétált. Persze mindenki dőlt a röhögéstől.
Vicces volt és hatásos! Mert Manóka beindult utána!

igyekszem majd a babaszobás fotókat felrakni.

eszter

Kép
ske

ja, ha minden marad így, akkor szerdán kell befeküdni és csütörtökön indítanak.

Kép
ske

Legyekmaminak, beaglenek nagy gratula!!!

Készen van a szüléstörténet, megírtam word-be, de azt írja ki, hogy a fájl típusa nem megfelelő.....
Most mit csináljak, valaki hozzáértő segítene??

Köszi!
D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Beagle és Legyekmami! Hatalmas gratula Nektek a babákoz! Sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok! :D :D :D

Hangolka, nagyon sajnálom ezt a vírust (sajnos ismerjük), jól megijedhettetek. Szegénykéim, nem irigyellek Benneteket, hogy megint kórházban vagytok... :( Jobbulást kívánok Nektek és mihamarabbi hazatérést!

Ditta, nagyon helyesek vagytok a képeken! :D A cicim eleinte nekem is fájt, picit ki is sebesedett, de ez most semmi volt ahhoz képest, ami Lilinél volt. Most már "megedződtek" és csak akkor fájnak, ha Nati rosszul kapja el őket.

Katica, igen, újszülötteket is lehet kendőben vinni, vannak jó kis fektetős pozíciók. Tegnap mi is próbálkoztunk, de Natit épp nem jó pillanatában kaptam el, így eléggé sírt. Nagy tömegbe én sem viszem még a babát, holnap csak a C&A-ba szeretnék vele kiugrani, ugyanis Lili meleg sapijai kicsik rá. És Csuri ötlete alapján kendővel próbálkozunk, úgy szinte nem is érintkezik a külvilággal. Örülök, hogy elmúlt a hasfájásotok, Léna baba szépen gyarapszik, lassan majd le is hagyja a topiktársakat. :D

Hú, Lányok, már annyian vagytok célegyenesben, nagyon drukkolok Nektek! Naponta többször benézek, született-e újabb baba. Ma Apukám szülinapja van, szép nap a szülésre. :wink:

Ske! Jó ez az ébresztős sztori! :lol: Nekem a szülésznők mindig megcsikizték a pocakom, az is hatásos volt.

Mi megvagyunk, az éjszakák kezdenek kicsit elromlani, szopi után nagyon nehezen akar visszaaludni a Kisasszonyka. Mondjuk most két napig elmaradt a fürdés és az idejét végigaludta, lehet, hogy az volt a gond. Majd ma fürdünk és meglátjuk.

Szép hétvégét!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok

Beagle, legyekmami nagy nagy gratula a babákhoz!
Vendég

Én sem nagyon tudom hogy milyennek kellenne lennie a nyákdugónak belölem olyan sűrű sárgás valami szokott kijönni , hogy az-e azt nem tudom. Fanninál sem vettem észre bár szerintem vele csak a szülés elött távozott és én ott már nem voltam képben. :?

A hasam még mindig fájdogál , folyamatosan keményedik , este lefekvésnél azt hittem hogy a torkom felé akar kijönni mert csak nyomta nyomta felfelé a lábát meg magát, nem tudom mi volt vele. :D :shock:

Nem nagyon bírom ezt a bizonytalanságot hogy most szülünk végre vagy nem. Én még így nem bírok ki 2 hetet.
Minden este ugy fekszem le hogy na majd most talán megyünk. Szegény párom is lázba van hogy mikor megyünk már , naponta többször is felhív, hogy még mindig nem megyünk? :D
Még ráérnénk 2 hét mulva is szülni de lázba hozott minket az orvos hogy most már bármikor elindulhat és minden percben azt várjuk hogy mikor.

Ske szurkolok neked hogy most a hétvégén meginduljon és nekljen indítani!
Vendég

Sziasztok!

Beagle,Melcsi!

Gratulálok! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!

Hangolka!
Sajnálom hogy kórházba kerültetek.de ott legalább szem előtt vagytok.a rota sajnos nem egy ártlmatlan vírus.nálunk Lotti volt rotás,igaz ő 2 évesen,de mi is kórházban voltunk 3 napot.nagyon kiszáradt.neked azért jobb a helyzet,mert szopizik Sziszi,és gondolom csak az enyhébb formáját kaphatta el,mert védi a tejcsi.
Pár nap,és otthon vagytok! :)

Ske!
Jópofa a doki!akkor jövő héten legkésőbb már Te is babázol :lol:

Reni!
Szerintem az a nyákdugó volt.nekem is olyan barnás-vöröses cucc távozott,olyan volt mint az alvadt vér,vagy ahhoz hasonló.

Most számoltam meg a babák arányát: 12 fiú,12 lány :lol: :lol: :lol:
Tök jó!

Nálunk az esték kicsit nyűgösebbek 2-3 napja.fürdik,szopizik,és utána nem akar elaludni,csak nyöszög,és cicizne.felvan a következő szopizásig. :? .akkor meg már azt se tudom melyik ciciből adjak,hogy jól is lakjon :roll: .
A másik dolog ami nyugtalanít,hogy,ma reggel,mikor raktam tisztába,véres volt a köldöke.pedig már több nint egy hete leesett a csonk,és száraz is volt.felhívtam a doktornőt,azt mondta semmi teendő ,csak alkohollal töröljem le,és egy nagyon pici hintőport szórjak rá.valaki találkozott már hasonlóval.Ja! és nem büdös,nem levedzik neki.

Jó hétvégét mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Fanni születésének története:

Talán a legjobb ha szerdával kezdem (nov. 5.). Ctg-re mentünk pestre a klinikára és utána szerettem volna a dokimmal találkozni, de sajnos akkor már nem volt a kórházban, mikor vgeztem a ctg-n. megbeszéltük, hogy visszamegyek pénteken, megnézi a méhszájat és uh-n a kislányt is, de elötte még ctg-re jelentkezzek be megint. Most utólag úgy érzem ez nem volt véletlen, valahol vigyáznak ránk az angyalok.
Csütörtökön azzal vacakoltam egész nap, hogy összepakoljam a bőröndömet. Ki-be pakolásztam egész nap, mire megtaláltam a megfelelő méretű bőröndöt és abba mindent beletettem ami szülés elöttre, alatt és utánra kellhet majd. Elméletileg úgy volt, hogy hamarabb befekszem, amihez nem volt sok kedvem. Felhívtam a dokit, hogy vigyek e csomagot magammal, vagy még hazajöhetek e. Annyit mondott a méhszáj állapotától teszi függővé a dolgot, ezért dobjam be a kocsiba a csomagomat.
Pénteken délelőtt még felhívtam a szülésznőmet, hogy helyzetjelentést tegyek. Beszéltük, hogy észre fogom venni az igazi fájásokat, ne aggódjak e miatt. Továbbá kérte, hogy ha végeztünk telefonáljak rá, mit mondott a doki.
Elindultunk pestre, de valami végig motoszkált bennem, nem beszéltem, izgultam a vizsgálat miatt, mert haza akartam még jönni a hétvégére. Zsolti is sokat kérdezte, hogy miért vagyok ennyire csöndben, de nem tudtam az okát.
Ctg-n minden ok volt, Fanni sokat mozgott, fájás nem volt, keményedés sem. Közben hívott a dokim, hogy hol találom majd meg. Átmentem hozzá, beszéltünk pár percet, hogy hogy vagyok. Megnézte az utolsó laborokat és uh-t. Utána jött a vizsgálat ami most először fájt. Erre rámnéz és azt mondja a doki: „Katalin, maga alattomosan kitágult bő 2, inkább 3 ujjnyira?“ De azért megnézi a másik kezével is, mert azzal jobban érzi. Azzal sem volt más a helyzet. Mondta is, hogy akkor ma szülünk és nem is kell már uh, menjünk azonnal a szülőszobára, így ő sem megy már sehová. Pont akkor végzett volna. Kérdeztem, hogy akkor hívjam a szülésznőt? Majd ő hívja, vár a szülőszobánál.
Átsétáltam és közben próbáltam hívni páromat, mert ő a vizsgálatok idejére elsétált vásárolni. Nem vette fel, tiszta ideg lettem, nem tudtam sírjak vagy nevessek. Mikor végre felvette, mondtam neki, ha jön vissza, azonnal a szülőszobára jöjjön. Azt hitte viccelek, mondta is, hogy na persze, hagyjam már. Másodszorra már elhitte és rohant vissza a kórházba. Ő is tiszta ideg lett.
14.50 kor vett fel a doki a szülészeten, mondta is, hogy már hívta a szülésznőt is, aki döbbenten mondta, hogy de beszéltünk reggel és nem olyan volt a hangom mint aki vajúdik. Látta rajatm, hogy menniyre ideges vagyok és próbált nyugtatni, viccelődni, de már nem fogtam semmit, mert tényleg pánik volt rajtam. Majdnem mondtam is neki, hogy mi nem ezért jöttünk most és még haza akartam menni.
Ültem a szülőszobában ctg-re kötve és csak bámultam magam elé és arra gondoltam, eljött a nap és nem tudom mi vár rám. Még mindig pánikoltam. Megjött párom arcán teljes kétségbeesés és egyben mosoly is a váratlan esemény miatt. Behozta a bőröndömet, átöltöztem és jött a doki burkot repeszteni. Addig kiküldtem páromat, bár így utólag nem is tudom miért. Ahogy folyt el a víz ellaposodott a pocakom is, olyan furcsa érzés volt. Utána megint ctg-re tettek és akkor már jöttek is a fájások 2-3 percenként egyre erősebben. Jött a szülésznő is, megnézett mondta bő 3 ujjnyira tágultam. Kérdezte hogy már érzem e a fájásokat, mert a gép jelzi. Kimentem tusolni, de egyre erősebbek lettek a fájások és egyre gyakoribbak, vagyis egyre kevesebb szünet volt kettő között és egyre hosszabb ideig tartottak. Kaptam szurit, hogy lazább legyen a méhszáj és jobban táguljon. Valamivel később mondtam, hogy válozik a fájás és érzem lassan jönnek a tolófájások is, így megint megvizsgált. Fanni annyira sietett, hogy nagyon nyomta a buksija améhszájat, de az még nem tűnt el, így kézzel segítettek rá ami nagyon rossz érzés volt, de egyben kicsit megkönnyebülés is, mert ekkor már egybefolyóak voltak a fájások és iszonyat erősek is. Mondta a szülésznő, hogy maradjak hívja a dokit, szülünk. Kérdeztem hogy oldalra fordulhatok e, de már nem lehetett. Párom kezét majd eltörtem anniyra fájt már, de ő csak fogta a kezem, törölgette az arcom, mert egyfolytában kivert a víz. Jött a doki, szülésznő tágított még mindig és egyszer csak elmúlt az a rettenetes egybefüggő fájás és végre pihenhettem. Nem volt semmi. Mondta a doki, hogy akkor nyomjak, ha jön a hasam tetején a fájás. Mondtam neki nem fáj semmim. Erre viccelődve kérdezte, hogy akkor kimenjen? De akkor jött a fájás és az erős inger is, de mondtam nekik, hogy nem a hasam tetején érzem, hanem csak a pocakom aljánál. Doki is érezte, hogy felül semmi összehúzódás nincs így mondta, hogy akkor nyomjak nyugodtan. Az első kört szerintem elrontottam, de utána ráéreztem. Minden fájás kötött volt egy kis időm pihenni és energiát gyűjteni, mert akkor tényleg semmim sem fájt. Nem tudom hány fájásom volt, talán 3x kellett nyomnom, alkalmanként 2x vettem levegőt. Közben megfogtam Fanni kis hajas busiját is. Az utolsó tolásnál szólt a szülésznő, hogy ne nyomjak, mert Fanni magától jön és akkor kint is volt. Közben volt gátmetszés is, de alig éreztem és már nem is érdekelt anniyra. Párom végig ott volt, fújta az arcomba az oxigént és fogta a fejem a tolásnál. Párom elvágta a köldökzsinórt, levették a köldökvért és vitték kitisztítani az orrát és száját. Nem sírt csak nézelődött bebugyolálva egy fehér lepedőbe. Odaadták páromnak és Ő csak nézte, meg sem tudott szólalni. Soha nem láttam ilyen érzelmeket még rajta. Csodálatos érzés volt, közelebb hozott minket egymáshoz. Utólag azt mondja, soha ki nem hagyta volna, olyan élmény volt számára látni megszületni kislányát.
Lényegében a burokrepesztés után 1,5 óra alatt megszületett Fanni 50 centivel és 2740 grammal.

Kép
Kép
nati80

Nati
nagyon ügyesek voltatok! :)
(na most én bőgök a Ti sztorijaitokon. :) )
Beagle, Legyekmami
Gratulálok!

Hangolka
gyógyuljatok meg mielőbb! honnan kaphatta meg szegényke?

Kép
katica_75

Nati

Ügyes voltál és nagyon gyors, gratulálunk mégegyszer !
Vendég

Nati!
Gratula! tényleg nagyon ügyik voltatok!

Na, akkor teszek fel képeket, ahogy ígértem:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
ske

és ezek azok a dekorelemek, amiket most a héten tettünk fel:
Kép