A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jó reggelt,

Edina,örülök,hogy jöttél!Várjuk a beszámolót Grétiről.

Reni,sajnálom a depidet!Tök megértelek!gyere fórumozni többször vagy ha csak beszélgetni van kedved,tudod a számom!

BFKata,kitartást neked is!

Mangoráék remélem hazajönnek már!

HuSzilvi,indiszkrét kérdés:Anyós akkor miért nem tobzódott Csabika iránt,mikor ti moziban voltatok?
elhiszem,hogy nem csíped a gyakori felbukkanásokat.
Munkához gratula.

Móni, ez az időzített bomba fogalom marhára tetszik :-)
Kabátzseb, hú, ez az Ági féle felsoroltakban majdnem benne van,csak ott még a cumi is kiesik!

Zsuzsi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat anyóséknál, de nem értem ők miért nem fogják meg.inkább nem kommentezem ezt.
Ajándékok, szuper.
Zsófi ügyes kislány.
Játszószőnyeget sajnálom nagyon.remélem még nincs veszve minden.

Többiek?

Szombaton voltunk a Camponában, Márk egész jól tűrte,nézelődött meg alukált kicsit, kapott egy h&m-es nacit meg kicsi előkéket nyálcsorgatásra, aztán a c&a ból 2 együttest, egy bodyt meg egy nadrágot, meg elhoztuk a libriből a 2 könyvet neki (egy mondókás, egy Thomasos)
Tegnap meg elrepült apa, már a Hiltonban nyújtózik.
Nade, azt hiszem vége a jó éjszakáinknak, és a nappalok se túl jól alakulnak mostanában.Mióta Fleurék itt voltak, minden nap van egy kb egész órát krokodilkönnyekkel végigüvöltős időszak, semmi nem vígasz ilyenkor, ja és hajnali kelés.
Most,hogy magunk voltunk, éjjel 2x kelt, simival és cumival megnyugtattam, visszalaudt,de hulla vagyok.
D.u megyünk babamasszázsra, a védőnővel megnézetem a fogbújást.Nagyon kínlódik napok óta szegénykém, senkinek nem kívánom.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Zsuzsi, ez a teszveszes csaj kiakasztó.
Nagyon sajnálom!

A felfüggesztették mit jelent pontosan? Már nem aktív?

örülök, hogy jól telt a hétvégétek - nem hiszem, hogy Zsófi "elromlana" az ölben üléstől, illetve csak nem szokik rá pár nap alatt.

Sajnos a tejparám most nem csak para volt:(
Hétvégén pont azt vettem észre, amit TE, Kata, hogy délután nem elég neki a tej, aztán késő este megint. Szerintem egy időben szinte egyáltalán nem volt tej a mellemben:(
Úgyhogy adtam egy kis pótlást neki, látszott, hogy éhes maradt volna nélküle. Szerdán megbeszélem a dokival a folytatást. Megyünk 3. hónapos oltásra.

Próbálom visszahozni a tejet, hátha. Azt se tudom, mitől van ez. Vagy tényleg többet igényel most, vagy esetleg pszichésen pont attól lett kevesebb, hogy a védőnő szerint talán nincs elég tej, és ráparáztam...(mert akkor, amikor mondta, még volt tejem, ez tuti). Ha ez a helyzet, keverek majd egy kis mérget Béláné ajándék bonbonjába
:P

Egyébként furcsa dolog történt nálunk:
Dávid átszokott egy cumitípusról a másikra, majd arról is szinte teljesen leszokott.
A nap 90%-ban az öklét tömködi a szájába, de szinte fuldoklásig. És rengeteget dumál.

Létezik, hogy tényleg fogzik???
vagy van benne valami feszültség, amit így vezet le?

Reni, nálam a depresszió antiszociális viselkedéssel szokott párosulni. TE hogy vagy ezzel? nem tartasz attól, hogy vendégeket fogadj?:) vagy térjünk vissza a kérdésre inkább jövő héten. Annyi minden történhet még addig.

Ági, köszönöm a felajánlást, de most azt hiszem, inkább BKV-val mennénk.
Nincs autónk, és azt hiszem, nem is lesz, kifejezetten arra gondoltam, hogy kipróbálom, mennyire boldogulunk tömegközlekedéssel, muszáj hozzászoknunk.
Ha jól sejtem, R. aránylag "közel" lakik. (?)

Na megyek, azt hiszem, megérkezett az ebédem. Hátha kitart délig...

Szép napot,
Móni
monke

Kata, nagyon sajnálom a sírást és a hajnali ébredést.
Lehet, hogy csak egy múló szeszély, pár nap múlva újra a régi Márk lesz:)
Annyira gyorsan változnak ezek a babák.

Rossz lehet otthon egyedül:(

Én is vettem Dávidnak egy könyvet (neten rendeltem:)
Móricz: Disznók az esőben c. verse képeskönyvben, haláli.:) Sok kis malackával.

Nálunk van néhány vendég, aki ölbe veszi Dávidot. Aztán általában D. egy idő után nyűgösködni kezd, akkor gyorsan visszaadják, hogy naaa látom, hogy jobban érzed magad az anyukádnál stb stb. Hát Köszi

:twisted:
Aztán persze a kérdés, ha nálam is sír: de miééért sír???
Szóval én inkább nem adom ki a kezemből.
monke

Ja és Kata, majd tegyél fel fényképet az új rucikról!
Nagyon kiváncsi vagyok:)
monke

Sziasztok!!

Hír Mangoráékról! Meg kell várniuk a mai labor eredményt és jöhetnek haza amúgy minden rendben van!

Na most ennyi mert gyorsan összepakolok mert elaludt a kis drágám majd még jövök a hétvégi beszámolóval !

Addig is puszi !

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Végre van hír Mangoráékról! Túl vannak akkor a nehezén! Csak tudjon szegény otthon kicsit pihenni.

Kata
Sajnálom a kínlódást, sajnos Vince is ilyen volt tegnap. Egész délelőtt nem aludt, pedig minden evés után szokott. Ki is merült annyira, hogy már délután is csak fél órákat sikerült aludnia. Az éjjelünk persze ettől nem lett jobb, ugyanúgy kelt fél2-kor meg fél 5-kor is enni.
Képeket kérünk a ruhácskákról! :wink:

Móni
Sajnálom a tej dolgot, próbálj meg többet enni, mármint gyakrabban és inni is. Esetleg fejegess, hátha belövell.
Vince detto mint Dávid, rágja az öklét és most kitalált egy hangot, ami tetszik neki, azt nyomja perceken keresztül hosszasan. :D Annyira édes, imádom!

Zsuzsi
A lányok rengeteget énekelnek, furulyáznak( vagyis úgy csinálnak, mert a lyukakat nem tudják még befogni), zongoráznak, ha engedem.Szinte mindenen képesek dobolni, úgyhogy a hajlam megvan, de nem szeretném, ha zenészek lennének, inkább szeressék a zenét és hobbiként csinálják.
Vince is kezd felkapós lenni,de nagy franc. Ha leteszem sír, majd egy fél perc múlva abbahagyja és tök jól elvan. Szétnéz és látja, hogy nem vesszük fel, nem is próbálkozik tovább. De látszik, hogy úgy sír, hogy a szeme nyitva és nézi, hogy látjuk-e. :lol: Mihelyst felvesszük egyébként, mint amit elvágtak, meg se nyikkan. :lol:

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

De jó, hogy Mangoráék rendben vannak. Reméljük, délután már otthon lábadozhat Marci.

Móni, milyen gyakran eszik Dávidka? Azt olvastam, hogy ilyenkor minél gyakrabban mellre kell venni a babát. Igyál sokat, hátha több tejed lesz.

Igazából most nem is az "idegenekre" gondoltam, hogy miért nem kérik el Zsófit, hanem a párom családjára. Ha Zsófinak elgörbül a szája, Anyósom azonnal adja is ki a kezéből Zsófit :evil: A hétvégén a miért sír?/ miért nem alszik? kérdéseket kiegészítette a miért nem kakil?-lal. :evil: Persze a párom nagymamájának is voltak "okos" ötletei, és megcáfolhatatlan nevelési elvei. :evil: Kezdem ezeket egész jól lekezelni.

Zsófinak is örökké van vmi a szájában, az ökle, az ujja, a textilpelenka, a kispléd stb.
Ja és tegnap egy pillanatra nem néztem oda, megmarkolta a pelenkázón a popsitörlős zacskót (már nem sok volt benne) és úgy megküldte, hogy leverte vele a babaolajat és a csörgőt :-)

A "felfüggesztették" nem tudom, mit jelent pontosan, még utánanézek, de az üzemeltető teszi ezt vmi miatt. Nyilván nem dícséretből.

Kata, sajnálom a nyűgösködést és a rosszabb éjszakát. Remélem, ez csak egy múló szeszély és visszatér régi Márk. Milyen mondókás könyvet vettél?

Ja, azt a listát kiegészíteném valamivel:
A baba csak akkor bukik, amikor még vagy már nincs a válladon a textilpelus :-)

Zsófinak határozottan van két fehér pont az ínyén az alsó fogak helyén. Mikor lesz ebből vmi?

Ági, ha van kedved, hozzánk is elautózhattok!

Szilvi, Ti mikor jöttök?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.02.15 11:00-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Mangora, remélem ahogy hazaértek, el is felejthetitek ezt a pár napot! Gondoltam rátok sokat.

Akkor ez a nagy franc időszak mindenkinél most következett be :wink: A szüleimnél mindig volt vki, aki megsajnálja szegény Benét, akinek fájt a vízszintes, így sokat volt ölben :wink: Szerencsére a családban nem ódzkodnak attól, hogy foglalkozzanak vele, gyakorlatilag az etetésen kívül mindent megcsinálnának. Még a kamasz öcsém is próbálkozik a maga módján :)
Na remélem, hogy tudja, ha csak velem van, akkor ezt nem játszhatja el, nem kapkodom fel mindenért... persze ha gond van, megnyugtatom, de képtelen vagyok hurcolászni hosszabb ideig.

Móni, tejpara :( Sajnálom, remélem vissza tudod hozni a tejcsit. Béláné meg ne paráztasson, inkább segítsen :evil: Én fejek azóta, és mintha most megint egyensúlyban lenne a dolog (koppkoppkopp). Baromi fárasztó és fájnak tőleg a kézízületeim, de muszáj.

Zsuzsi, teszvesz :evil: :evil: Nagyon sajnálom :( Nagyon szemét dolog ilyet csinálni... :?

Kata, sajnálom szegény kicsi Márkot, piszok rossz lehet látni őt nyűglődni, remélem hamar túl lesztek a fogzáson és azt is, hogy menni fog minden kettesben is, míg Apa hazaér! Hát, őszintén szólva nem irigyellek, én alig várom, hogy hazajöjjön a párom, hogy egy kicsit átruházzam a dolgokat rá...

Vick, tényleg, tökjó lett a kép Vincéről, nekem is nagyon tetszik! Persze megértelek, az ember a saját munkájával mindig túl kritikus, de nekünk elhiheted, hogy jó lett :)

Móni, oké, ahogy Nektek jobb :) Szívesen elviszlek, ha mégis meggondolnád Magad! Amúgy én is inkább BKV-zni fogok vele, csak azzal szeretném megvárni a tavaszt, mivel nem is tudnék rá most mit adni, mert hát babakocsival öngyilkosság lenne elindulni, a kendőhöz meg nincs overallja.

Én szívesen odaadom Benét a vendégeknek, ha látom, hogy jó passzban van. Ha nyűgös, úgyis másnál is csak sír, akkor nincs értelme nyúzni szegényt.
Tényleg, Ti használtok parfümöt, mióta megvan a gyerkőc? Én csak stiftet, semmi más illatanyagot, és úgy tűnt, mintha Benét zavarná, ha vkin, aki fogja, erősebb illat van.

Na, jó bő lére eresztettem már megint... :oops:
Szép napot!

KépKép
gigilina

Zsuzsi!!

ha meg van a csajszi neve probáld meg iwiw n megkeresni hátha van vmi elérhetősége,mert én is megkerestem azt a csajt akitől vettem a kendőt és megköszöntem neki meg meg is írtam h megkaptuk és nagyon szuper!!! :D

Na mikor jöjjünk ?????????????? :D

Készen van a párom ingei, kimosva kivasalva, végül is két hét alatt csak sikerült !! :roll: :oops: :lol: !

Megyünk mindjárt a védőnőhöz mert nem tetszik a bcg oltása és megmutatom neki meg vmit föznöm is kellene!!

Én ha depis vagyok akkor Zámbó J szoktam hallgatni mert nagyon jó hatással van rám , főleg az idegeimre nagyon megnyugtat de már nagyon rég óta még érettségi alatt is ő volt a vigasz úgy hogy lehet h ez miatt meg lesz a véleményetek rólam ! :oops: :shock: ! Most is az megy Máté is szereti!

Na majd jövök még de sír a drágám meg indulunk a védőnőhözk!!

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!!

Megvolt az eljegyzés,nagyon örültek a kastélyos hétvégének,szerintem mi adtuk a legjobb ajándékot :D :D

Anna jól viselte,bár nem nagyon jött be neki a sok ember és persze volt beteg gyerek is,úgyhogy nem győztem távol tartani tőle,jól elfáradtunk a párommal.Szegénykémnek már rosszul esett ölben lenni.

Én soha nem adom oda a vendégeknek,nem tudhatom ki mit hordoz.Egyébként én sem fogdosom soha más kölykét,ezt én is elvárom :D

Szilvi,mi is voltunk így anyósékkal,recept:Ha szól hogy mindjárt jön,meg kell neki mondani,hogy nem szólt előre,így más tervetek van.Nekünk ez bejött.Sőt volt hogy nem is szólt és jött,és mikor már másodjára nem talált minket otthon rájött,hogy időbe szól.

Zsuzsi,már rég felfüggesztették,nekem leírta miért,de a pozitív értékeléseket még mindig kapja.Nekem azt ígérte ma feladja a hintát,kiváncsi leszek.Velem mindig kedvesen levelezik,hát azért bízom benne hogy meglesz....

Kép

Kép
krisztinaa

Ja,és nem győztem rászólni az emberekre,hogy ne fogdossák a gyerek kezét,mert folyamatosan a szájába van,nem tudom miért olyan nehéz ezt felfogni.

Kép

Kép
krisztinaa

:D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Edina,egy olyan képet küldj ami neked a legjobban tetszik,erre a címre: dodo65@freemail.hu

Kép

Kép
krisztinaa

Szilvi, ne mondjál már ilyeneket:) jó, hogy van valamilyen zene, ami megnyugtat és amit szeretsz. Én AC/DC-t hallgatok feszültséglevezetéshez, szerinted az jobb?Sőt éneklem is.

Köszönöm a tippeket tejszaporítás-ügyben, rengeteget iszom (tejszaporító teákat és alkoholmentes sört is), és sokat eszek, talán túl sokat is. És fejek is ezerrel.

Dávid éjjel és délelőtt 3-4 óránként eszik (mondjuk másfél mellnyi adagot), estefelé eddig két-három óránként, de hétvégén szinte folyamatosan rajtam lógott. (óránként) A végén már őt frusztrálta, hogy szív-szív, de semmi.... SZóval ezt se lehet a végtelenségig csinálni. Bele is aludt szegény párszor a nagy erőlködésbe:)

Végül az vált be, amit a dokink javasolt annó:
"megkínálni" minden evés után 50-100 ml tápszerrel, ha elfogadja, éhes volt.
Na este párszor elfogadta, de utána két órával ugyanúgy megéhezett. Ez a jó ebben a módszerben, hogy kicsit lehiggad, de nem lakik annyira jól, hogy kihagyná a következő szoptatást.
Ma meg... hátha hátha.

Na:
Ha az összes novemberi baba tömködi az öklét a szájába és mindegyiknek van/volt nagyon nyűgös periódusa... és a fogzás általában 6 hónapos korban kezdődik... akkor jó eséllyel Dávidka nem fogzik. vagy ki tudja.

Ági, én is szeretettel várlak, ha van kedved jönni!

Meg mást is, aki szívesen kimozdulna:)
Sőt: mivel nálunk van ilyen Ringató foglalkozás (szomszéd ház), és én márciustól szeretném vinni Dávidot, gondoltam, szólok, hogy ha valakinek van kedve velünk tartani, előtte és utána nyugodtan feljöhettek ide pelenkázni, szoptatni stb. És persze beszélgetni!
(kedden reggel van, azt hiszem, 9-től).

Az én apósom itt lakik a szomszédban, és megkértük: hétközben este ne jöjjön, kora délután jöjjön, előzetes egyeztetés után, és max. félórát szokott ülni. A babát megfoghatja, de nem nagyon meri:)

Szép napot!!!
Móni
monke

Jaj, Zsuzsi, ettől a Miért nem kakil kérdéstől én falra másznék:)

Nem ajánlom adott esetben, de én ilyenkor vissza szoktam kérdezni, hogy és te...
monke

Móni, ne is mond, a kakilós kérdést, kielemzi mellé a családja kakilási szokásait. :evil: Már unom. Magánügy.
Azt vettem észre, hogy ha eszem levest, több a tejem. Nem tudom, mitől van ez.

Jó a következtésed és valószínűleg igaz is :)

Mai Mr. Bean: múlt pénteken kimostam Zsófi ruháit, azt a fehér alapon rózsaszín virágos kiszoknit is, amit együtt vettünk a H&M-ben. Na, kiteríteni már csak egy darabot terítettem. Átnéztem mindent, a mosógépet is tüzetesen, sehol semmi. Ma feketéket mostam, persze, hogy előkerült a fehér zokni a mosógépből, szürkésen :evil:

Köszönjük az invitálást, lehet, hogy élek majd vele!
Várok én is mindenkit szeretettel!

Krisztina, nekem még egy levelemre sem válaszolt :evil:

Szilvi, ha megnyugtat, hallgasd nyugodtan, és tényleg ne mondj ilyeneket. Mit mondott a védőnő?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi csajok, megyünk szívesen :) Móni, ez a Ringató meg különösen jól hangzik, ott a helyünk :wink:
Csinik vagytok az új iwiwes képeden :lol:

Kriszti, hozz képet az eljegyzés-partis Annáról! :) Ja, de tényleg, fogja meg a lábacskáját, de tényleg ne a kezét, könyörgöm. Én ha vki szeretné megfogni, és nem mosott magától kezet, simán megmondom, ha normális, akkor simán tudomásul veszi.

Szilvi, mindenki azt hallgat, amit szeret, ezért miért kellene rossz szemmel nézni bárkire is? Én személy szerint Ákost szeretek hallgatni, mostanában leginkább a Tarzant, mindig úgy elérzékenyülök a Gyermekember-en :oops:

KépKép
gigilina

Ha hiszitek,ha nem alig készült kép Annáról.Azért kerestem egyet:

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, Te engem megint megnevettetél. Tetszik a képaláírás az iwiw-en: "van nyaka, csak behúzta" :P :P

Várom a kis hercegnőt, hogy felébredjen, és menjünk sétálni.

Krisztina, alig hiszem :-) Aranyos a kiscsaj :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés!

Még mindig kínlódjuk a náthát attól vagy nem Báti nem viszi mostanság túlzásba az evést. Nem is hízik már olyan ütembe és erre rá is stresszeltem magam. (heti 15dkg átlagban)
Hülye vagyok de mérleg függő lettem megint:(( Tejcsi van neki mert tudok szopi után fejni szóval nem azért nem szik mert nincs hanem mert nem akar:(( Üvegből egyáltalán nem megy továbbra sem:((
Mozogni viszont sokat mozog jár keze lába sokszor szopinál is. Meg sokat nézelődik is szopi közben az evés rovására:(
Kéz rágás nálunk is megy néha nagyon durva!! Anna is rágta ilyen idősen de nem ilyen durván és 7-hósan jött ki az első foga.

Móni!

Tejcsire nekem bejött a more milk kapszula+fejés és az állandó cicizés!!

Látogatóknak én se nyomom a gyereket a kezébe. Ha szól hogy felvenné akkor esetleg megkaphatja, de akkor se szívesen, mert Báti is folyton rágcsál ha az ölembe van akkor a ruhámat is nyalogatja, és azért a kinti ruhán is bármit behozhatnak. Azt meg azért mégse mondhatom, hogy öltözzenek át:):(

Ahogy Krisztina írta én hozzá se mertem nyúlni más gyerekéhez mikor ilyen pici volt. Max a közeliekhez.

Kata!

Sajnálom a rossz napjaitokta tudom milyen rossz tud lenni. És fárasztó. Cicin se nyugszik meg??

Mangóra!

Jobbulást Marcinak. Remélem mostmár nyugi lesz nálatok is!

Reni!

Depi:(
Lassan jön a jó idő fel a fejjel.
Mi is be vagyunk zárva:(( max a boltig és postáig tudunk menni, meg néha hétvégén de akkor is csak a tescóig .

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

hi!!!

Gyors életjel: van előnye annak, hogy nem egyszerre alszanak a gyerekek, így felváltva tudok velük foglalkozni, viszont nulla a szabadság.
Csajok, Grétám már kezdi túllépni Miss Röfi mivoltát, megvárom csütörtökön mit mér a védőnő, hátha csak az én mérlegem rossz és akkor írom a hiteles méretét (hosszában nincs gáz). Olvastam arról, hogy anyatejes babát nem lehet elhízlalni, dehát akkor is... szóval komolyabban elkezdtem diétázni, hátha befolyásolja Grétám erős hízási hajlamát (bár ésszel sejtem a választ, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz).
Tornázunk kicsit Grétával, mutogatom neki hogyan kell fordulni, párszor ment neki is. Éjjelente kétszer felébred, kis tankolás után alszik is, még a kibírható kategóriába tartozik így is.

Újdonság, hogy vettünk tesókocsit, hétvégén már fel is avattuk, idáig bejött Borsnak is (igazából miatta vettük, megoldást ebben láttuk, hogy mehessünk hosszabb sétákra).

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Nagyon vagány! :wink:

KépKép
gigilina

Zsuzsi,most nézem nagyon sokan rendeltek a csajtól,és folyamatosan mennek a pozitív értékelések,szinte minden nap.Felvettem kedvenc eladónak és azért látom.Szerintem nem fog átverni.Ma írt,hogy feladta a hintámat....

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok! Végre nem azért nem jutottam nethez, mert sír a kölök, hanem mert eddig szupi napom volt és pörögtem ezerrel!!! :lol:
3 nap kínszenvedés után végre nyugiban van a csaj! Nincs sírás-rívás, eszik, nézelődik alszik. Szerepe van azonban annak, hogy felfedezte a hüvelykujját, és most azt csócsálja cumi helyett! A cumit meg rámköpi. Éjjel is a hatalmas cuppanásokra ébredtem.

Nagyon örülök, hogy Mangoráék is hazajönnek ma. Pihenjetek sokat!

Kata: Sajnálom a sírást! Most nálunk is tejhiány volt, azért is sírt napokat.

Móni: A More Milk kapszula nagyon bejött nekem, de most emelni kellett az adatgot. Meghozta a hatását, nyugisabb is a lelkem. Ja és rengeteget ittam, pedig már az öklendezés volt rajtam tőle. Remélem nálatok is helyre áll a rend.
Most bizti többünknél is lesz tejpara, mert eljött a 3 hónapos fejlődési kiugrás. (6 hét körül volt az első) De sűrű mellretevéssel elméletileg alkalmazkodik a testünk. Kitartás!!! :)
A kézgyömöszölés lehet attól is, hogy most kezdik felfedezni az "alkatrészeiket". Ők a szájukkal is tapintanak, és a kezük most nagyon érdekes lett hirtelen. Míra is mindig a szájában matat, tele van kiütéssel a pofija a sok nyáltól.

Zsuzsi: örülök, hogy túlvagytok a rokonlátogatáson és épségben megúsztátok. Gondoltam a hétvégén az utazókra, mert sok helyre nagyon rossz időt mondtak.
Ha Krisztinek válaszol a csaj, hátha meglesz még az a szőnyeg!

Enikő: Jó lenne már kimásznotok a náthából! Még jó, hogy ilyen jól viseli Báti! Sajna nálunk is örök körforgásban vannak a betegségek. A fiam hozza be és 2-3 hét alatt ér körbe a családon. :cry: 2 hete küzdök a náthával, nem tudom, miért ilyen makacs. Szerencsére Míra megúszta eddig. De a fiam megint 3 napja tiszta nátha, orrot fújni rászólás nélkül meg luxus... És most bezzek bújik a Kicsihez! Meg dörgölőzzik hozzá, hiába kérem.

Kriszti: Kiváncsi leszek a hintára. Melyik típust néztétek ki? Nagyon fogja élvezni a lánykád, Míra is imádja. Anna ma is nagyon csini!

Kati

Kép
bfkata

hahó,

jó hír: képzeljétek Csabi tegnap este 10-től reggel 6-ig aludt egyfolytában! Remélem ez marad a trend! :lol:

viszont ma elég nyűgöske :oops: de mondjuk inkább nappal nyafogjon és éjjel aludjon :wink:

Holnap jön a doktornéni újabb oltást adni, remélem nem fog belázasodni.

Ja, ez a felvétel, én nem bánom, csak mosson kezet előtte. Anyóssal meg az a baj, hogy tudja, hogy én majdnem mindig itthon vagyok, és jön... Ja, és sajnos nem tudja megfogni a Csabit, mivel el volt törve a keze, és még elég gyenge.

Móni, ti most hányadik kerületben is laktok?

Na muszáj mennem, Csabi üvölt, folyt köv.

Szilvi
huszilvia

Vick: Jó, hogy tudod a csajokat terelgetni a zene felé! Nekünk is van panínónk, de már nem tudok zongorázni. Elfelejtettem, segíteni azért próbálok Pollinak amikor új darabot tanul. Ő nem is a zongorázást, hanem a szolfézst szereti. Váci zeneiskolához tartozunk, és szerveznek nekik előadásokat. Tavaly négykezeseket adtak elő, (ő is egy másik kislánnyal), és kórusban is énekeltek. Sajna még dolgoztam, az apja kísérte, ő meg nem valami nagy rajongó...

Friday: Könnyebbség lesz, ha Bors szeretni fogja az új járgányt! Végre messzebb is elmerészkedhedsz. Tök klassz, hogy Gréta így gyarapodik. Én még minden este mérlegelem a csajszim, és ha nem a várt eredményt látom, szinte összeomlok a páromnak. Elhatároztam, hogy visszaviszem a mérleget, de lehet, hogy még 1 hónap.... Gyenge vagyok, kövezzetek meg! :cry:

Alszik a lyány, megyek, sütök 2 adagot a híres netes gesztenyés-csokis muffinból! Örök hála a recept megosztójának!!!!

Kati

Kép
bfkata

Kata,végül akváriumos hinta jön /remélem jön/,nagyon tetszett a bárányos és a fészek is de annyi pénzt nem akartam rászánni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Enikő, Kati, kipróbálom a More Milk-et, köszönöm!
Akartam írni, hogy lehet, hogy ebben a korban már lemozogják a babák, és azért nem híznak annyit. Enyém mondjuk 2 hete nem hízott semmit:( igaz, most behozta hétvégén (gondolom, nem az összesen 200 ml tápszer miatt, amit kapott.)

Mérlegfüggőség rémes dolog:(

A leves is érdekes... hétvégén nem volt tejem, és tényleg nem ettem levest (hétközben hála Lacibácsi...)

Szilvi, a XVI. kerületben lakunk. Mátyásföld.
Én is csak majd később mennék baba-mama jógára, ha tud kúszni Dávid.

Tényleg, Ági, kérdezted, elfelejtettem válaszolni:
Az Örs-re jártunk jógázni (egyszer találkoztunk össze ott) a Padma jógastúdióba.

A Tarzánt én is nagyon szeretem.:)

Én is hiányoltam a képeket, Kriszti...
Az előbb szoptatás közben olvasgattam a babanetet, és Dávidka annyira rácsodálkozott Anna képére, hogy nem volt hajlandó többet enni.
Teljesen komolyan mondom

Nyugodt délutánt és estét kívánok,
M.
monke

Zsuzsi,
DM-ben kapható
Dr. Beckmann "Eltávolítja a szennyeződéseket" por (kis dobozban tasak), nagyon ajánlom, ki szokta szedni a felesleges színt az összemosott ruhákból.
monke

Móni :D :D :D örülök hogy tetszik Dávidnak!
Sajnos nekem a More Milk kapszula nem jött be,fájt Anna hasa tőle :( úgyhogy most ott áll a fele.Viszont a homeos bogyók nagyon jók voltak.
Folteltávolítás:Tisza mosószappan :D :D mindent kiszed még a régi foltokat is ,és csak 200Ft :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, a múltkor én is hasonlóan jártam a mosással! Véletlenül belemostam a bébirucik közé egy olyan piros pulcsiját, ami fog. (először volt rajta, mikor megvettem, kézzel mostam, nem tünt fel) Az összes fehér ruha rózsaszínben pompázott. A ruhákból kijött DM-es mosószappannal, fehér lett, de a textilpelusok most is így virítanak. Hypoval is próbálkoztam pedig. (DM-es mosószappan kb 170 ft, és egyetlen, ami kihozza a kakifoltot nekem Ariellel keresztezve!!) Éjjel kettőkor végzett a mosóprogram, szopi után terigettem, és nem vettem észre, bennemaradt a gépben 2 body feltapadva. Másnap a párom sötétkék farmerjait mostam, teregetésnél kerültek elő, szó nincs a színükre. Már semmi sem segített rajtuk!

Kati

Kép
bfkata

Képzeljétek, Míra már korábban is nyúlt a tárgyakért, megütögette, de ma már pontosan célzott, elkapja és rázza, szájához emeli őket. Tudom, kicsit lemaradt a többiektől, de én akkor is olyan boldog vagyok tőle!!! :lol:
Ma jó napom van. Ezer éve nem volt ilyen!!! Depi HUSSS! A nagyok is szót fogadnak, nem tépik egymást, segítettek rendet rakni, porszívózni!!! és hízelegnek. Gyanús, nem??? :wink:

Kati

Kép
bfkata

sziasztok csajok!

Csak egy gyors bejelentkezés!

Nemrég értünk haza, Marcival minden rendeben van! Szerdán még megyünk vissza kontrollra.
A vérképében találtak valami rossz értéket, amiatt még majd hematológiára kell mennünk!

Holnap majd jövök bővebben, csak most hulla vagyok!

Pussz!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!!

Gyorsba jövök míg nem ébred fel a kis drágám!

Védőnőnél minden rendben volt a bcg oltás is teljesen normális csak nekem parás a dolog! :lol: A súlya meg 4320 grm tehát az ő maga módján hizik, másfél hete voltunk akkor volt 4150 grm, de mondta a védőnő h ő ilyen tipus ha van rendesen kakis , turós kakis, pisis pelus és jó a kedve nem nyügi és éjjel is alszik viszonylag jól akkor nincs semmi baj! de már kerekedik a kis pofija is! :D

Mondtam neki h van amikor balhézik a cicin mondta tegyem át a másik cicire aztán 5-10 perc múlva vissza és így lehet vele játszadozni, de nekünk is van amikor nem elég egy cici, másfél -kettő kell erre azt mondta h ez teljesen normális , ha nics elég tejem úgy érzem azt tanácsolta ,hogy egyek, igyak és feküdjek le a picivel, és ha végképp nem elég neki akkor mondta h adjak neki vizet, tehát itt abszolút de tápszer ellenesek max végszükség esetén írnak fel!

Nyáladzásra meg azt mondta h nem a foga miatt van hanem azért van mert nem sokára eszik új izeket ! ököl rágás meg azért mert most fedezi fel a kezét ez a játéka, pl dettó ua azt mondta amit bfkata írt le ezzel kapcsolatban!! De amúgy minden normális amiket csinálnak a bébiink!!! :D

Máté is már kezdi felfedezni a játékait, föleg a játékhíd tetszik neki ütögeti őket olyan édi gyürőgeti a kezeit aztán egyszercsak puff, megüti múltkor fél óráig néztem nem bírtam elmenni tőle és így persze állt az én munkám !! De az meg vár ! :wink: :D :D

Zsuzsi újpest központtól messze laktok??? Mert tudunk vonattal is jönni ha onnan nem vagytok messze!?!?

Mangora szuper, hogy újra itthon vagytok ,itthon gyorsabb a gyógyulás, a labort meg sajnálom de remélem hogy semmi komoly baj nem lesz !! Nyugi most már csak jó dolgok jöhetnek!!

Móni te ... kendővel vmi nem oké nekem a feje úgy lóg benne, hiába teszem oda vagyis bepaszírozom nem úgy nézünk ki mint a te Zolid és D a képen lehet h vmit nem jól csinálok.. te mikor a kereszt részt csinálod elöl akkor teszel csomót meg természetes hátra is , de nekem ha elöl megcsomozom akkor nem tudom hátul kmegkötni mert nem olyan hosszű pedig xxl a kendő ! hmmm kész vagyok !! :cry: :cry:

Holnap megyünk az otpbe szocpolt intézni hogy meg van a baba !!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ó ez a mosogépbe betapadás nekünk is rendszeres, hmm másik meg h előltöltős mosogépem van és az ajtónál a gumiba beesnek a kis zoknik, nekem a foltokra nagyon bevált a dalma varázs mosópaszta egy pötty a kakira és már kész is, 200 ft kb!!

Kata sajnálom a rossz éjszakákat, örülök h vásároltatok meg hogy a buli is jól sikerült !

Nekünk mozgalmas volt a hétvége, pénteken voltunk a dechatlonban / lehet h nem jól írtam akkor sorry/ , ott vettünk a páromnak egy téli kabátot, meg nekem egy nike sportcipőt, outlett most nagyon gagyi volt a múltkori 90% os leárazás jobb volt !
Bfkata ti mikor voltatok ott kb? Mi olyan fél 1 -1 fele kb!!

szombaton anyukám meg a tesomék jöttek, vasárnap meg úgy volt elmegyünk shoppingolni 3 s ba de még 5 km re se jutottunk mikor riasztották a páromat dolgozni, úgy hogy gyors bekuk a tescoba aztán irány anyukámék mert nem akartam otthon dekkolni és este 6 kor jött értünk apa addig dolgozott de 11 től szegénykém !!

Na mennem kell majd mesélek még !

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ja Móni .. tudod mit mondott még a védőnőh 2 oként tegyem mellre és az is segít a több tejci jutáshoz ! :lol:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora, de jó!
Remélem, a hematológiai vizsgálat is rendben lesz.

Szilvi,
nem vagyok biztos benne, hogy jól értem, de én a kereszt-résznél nem csomózom meg a kendőt, se elől, se hátul. Csak áthajtom egymáson az anyag két rétegét. Csak a legeslegvégén kötök rá csomót, a derekamon/csípőmön.

Szóval elöl a hasamhoz fogom a közepét, áttekerem a derekamon, a két "szárnyát" hátulról előre veszem a vállamon (keresztezem hátul), aztán a két részt elöl átbújtatom a derekamra tekert rész alatt, keresztezem a hasamon elöl, hátraviszem a derekamom, vissza, és aztán kötöm csomóra.
Hát ... nem tudom, mennyire érthető, a videóval együtt talán:)

De rengetegszer próbáltam, mire megtanultam.

Szokták mondani tejszaporításra ezt, amit a védőnőd is javasolt, hogy "bújjunk ágyba a babával", szoptassuk gyakran stb.
komolyan, nem tudom, hogy értik,

aki bevállalja, hogy dáviddal ágyba bújik, amikor az éhes, én annak Nobel-békedíjat adnék. Hogy lehet egy éhesen ordító babával heverészni, lazítani?:)

Jó éjszakát,
M.
monke

Sziasztok!

Próbálgattam mindenféle zenét, de még eddig a klasszikus zene vált be a gyerekeknél a legjobban megnyugtatásra, esetleg valami lágy jazz ( Norah Jones). Úgyhogy nekünk autóban is Bartók rádió megy. A lányok is szeretik, sőt! Kérik is néha.

Móni
Tudod, nekem is volt ilyen gond a tejcsivel. Nem baj az, ha kis tápszert adsz, csak ne hagyd, hogy áttérjen rá teljesen. Tényleg teheted gyakrabban mellre, ihatsz KAramalzt( nekem az is bejött, a citromos)persze tudom, hogy mindezeket te is tudod és csinálod is. Azt hiszem, annak is örülni kell, hogy ennyi ideig volt tejed elég! Nekem a lányokkal még ennyi sem volt és roppantul sajnáltam.

Mosásnál én is így járok sajna néha. Hát ez belefér szerintem. :)

Pénteken nagyon megfájdult este a szemem. Szombaton is rettentően fájt, könnyezett, de nem látszott rajta semmi. Pedig a fejem is fájt már. Aztán vasárnap délutánra elmúlt. Ricsi szerint csak a fáradtságtól. :(

Közben Hanga elkezdett köhögni szombaton, hőemelkedése volt, vasárnapra semmi baja, a köhögése is felszakadó inkább. Erre ma ovi után Eszter is elkezdett köhögni és estére 38.3. Szóval holnap csak Hangonak kellene mennie oviba, de egyedül leszek, úgyhogy egyik sem megy. :cry: Mindig kell, hogy valaki beteg legyen.

Ricsi ma elment Egerbe dolgozni,hjnalban fél 5-kor indul ilyenkor. Fél 8-kor hív, hogy nézzem már meg a beosztását, nem mára van beírva?Mondom, hogy de igen. Közben valakik átcsereberélték, csak szólni b..tak. Úgyhogy jött haza és holnap kell menni. Tehát felesleges kelés hajnalban, felesleges autókázás ( 260 km). Tudok gratulálni ilyenkor.

Mindig kell, hogy legyen valami. Miért nem lehet nyugton az ember egy hétig legalább!

na, nem kesergek itt nektek, másnak is vannak bajai.
Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Élünk...:) csak együtt fekszek és kelek a gyerkőcökkel, mert megint nagyon kipurcantam+ még a front is. A napokban hányinger, émelygés, szédülés, fejfájás minden volt.

Krisztina
Végre elküldtem neked a képet :) jahh azt hittem már soha nem jön össze bocs.

Tej nekem is hol így hol úgy. Móni gyorsan átpörgettem és ez neked: Nekem bejött a More Milk és a tea is (én a Naturlandost használtam-om). Sőt ha megvan a napi 3 liter folyadék akkor is ok.
Nekem most még a szaporító fejést mondták amit megpróbálok
7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig fejni (felváltva jobb és bal mell) Állítólag elég egy bizonyos szopit kiválasztani (időpont) és csak akkor csinálni, nem minden szopi után. Remélem jól értelmeztem én is.

Masszázs megvolt. Kata ügyes volt és hozott fényképező gépet és szerintem tök jó képek készültek a fiúkról :)
Remélem tesz fel majd párat. És a masszázs is jó volt a fiúknak szerintem. Lilla is velem volt és ő meg egy tündér volt azt leszámítva, h állandóan "pisilni" járt mert annyira tetszett neki a kicsi WC :lol:

A gyerek alvásával meg nem tudok mit kezdeni. Kel fél 3kor és kész.
Már próbáltam álom etetni fél 12 körül. Szopi után megtömni tápszerrel. Gyakrabban etetni lefekvés előtt. Így is úgy is kelt...ez van...:? Lillával is ez volt.....hát pedig reméltem a másodikkal szerencsém lesz éjszaka szempontjából.....

KépKép
KépKép
fleur

Vincénk Kép
és a NŐ ( Eszter) Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur
Nekem kétszer kel Vince éjjel, úgyhogy még szerencsés is vagy! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Gyors bejelentkezés, szuper volt a babamasszázs.
Ma még nem volt pucérkodás.

Márknak valóban a fogai jönnek, védőnő is megerősített.
Sógornőmék kislánya is 3 hónaposan fogzott már,szóval ez vmi családi örökség lehet.
Adtam neki chamomillat meg az utolsó kajci után kap egy viburcor kúpot.
Remélem nem lesz újabb sírós-rívós éjjelünk...
Néhány kép a 2 lurkóról...

Kép Csoportban

Kép Márk, masszázsra várva...

Kép Dani

Kép A két kispasi amint mindegyik a másik anyukájával szemez :-)

jó éjszakát,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, nagyon aranyosak a képek! Márk hihetetlenül értelmes arcot vág, ahogy masszázsra vár.
Örülök, hogy kicsit kikapcsolódtatok.

Kati, örülök, hogy végre lett egy jó napod! Jön a tavasz, biztosan minden nappal egyre könnyebb lesz. Mirának gratulálok!

Fleur, szegénykém, nagyon ki lehetsz purcanva. Kitartást!
Daninak aranyos hurkái vannak!
Szerintem sincs összefüggés az esti etetések száma/ mennyisége és az alvás hossza között. Volt, hogy 11-kor evett és mégis felkelt 5-kor, volt, hogy fél 9-kor és csak reggel 7-kor kelt. :shock:
Szaporító fejést nekem is mondta a védőnő, biztosan van benne valami. Móni, egy próbát megér szerintem.

Vick, nagyon bosszantó ez a beosztás-dolog :evil: Kis betegednek jobbulást!

Mangora, de jó, hogy újra itthon vagytok. Remélem, a vérképpel is minden rendben lesz.

Tegnap estére megfájdult a torkom, ma reggelre már köhögök is és folyik az orrom. :( Pedig fényévben egyszer vagyok beteg. Remélem, Zsófi nem kapja el. Tuti, hogy apósomól és a sógoromtól kaptam el, elég betegek voltak.

Válaszolt végre a teszveszes csaj, hogy a héten utalja... Hát nagyon remélem!
Kriszti, kérlek, ha megkapod a csomagot, a dobozát tedd már el, vagy azt, hogy ki és hol adta fel. Tudod, ha nyomoznom kellene...

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jóreggelt!

Remélem mindenkinek jó éjszakája volt! Bene már vissza is aludt, kel 7 körül, és másfél óra után általában bealszik még egy kicsit. Én viszont ilyenkorra már kellőképpen felébredek, szóval én már nem tudok visszaaludni kicsit... na de sebaj, legalább van időm elindítani a napot rendesen.

Vick, beosztás... :evil: Ez annyira de annyira dühítő, sajnálom :cry:
A gyerekek nagyon édesek, Vincének lehengerlő mosolya van! :wink:

Mangora, szuper, hogy otthon vagytok, remélem mára már sikerült kicsit kipihenned a fáradalmakat, a hematológiával meg minden rendben lesz, érzem! :wink:

Kati, ügyes kis csajod van, és azon igazán ne problémázz, hogy ő később csinál vmit, más a fejlődési ütemük a kis manóknak, lehet, hogy majd a nagymozgásokat meg pár hét alatt pikk-pakk mind elsajátítja :)
A jó gyerekek nagyon gyanús, kiderült esetleg, miért voltak olyan áldott jók? Borzasztó, de az ember lánya mindig hátsó szándékot feltételez, többnyire nem is alaptalanul... :wink:

Friday, tök jó lehet a tesó kocsi, remélem Borsnak is fog tetszeni! Ha mozog rendesen Gréta, szerintem ne aggódj, biztos nincs semmi gond a súlyával. Majd meséld el, mit mondott a védőnő!

De cuki Márk és Dani együtt, pont ugyanúgy tartják a kezüket a két képen :)
Kata, remélem segítenek ezek a módszerek, és hamar kibújnak azok a fogacskák!

Ma megpróbálok kicsit tanulni, iszonyúan tompul az agyam, muszáj egy kicsit treníroznom magam. Egy éve felsőfokúztam olaszból, de most a béka s*gge alatt a tudásom... szurkoljatok, hogy Bene hagyjon időt és ne győzzön a lustaság sem :wink:

Szép napot!

KépKép
gigilina

Hali!!

Holnap megyünk védőoltásra és nem tudom eldönteni hogy a meningococcus ellenit adassam e be neki??Ti beadadtátok?

Kép

Kép
krisztinaa

A gyerkőcök nagyon szépek a képeken és Vincének tényleg hódító a mosolya :)

Zsuzsi,felírom a címet mindenképpen.Ha rendben lejön a hinta,én megtartom a csajt,mert azért nem mindegy milyen árban jönnek a cuccok.Most éppen az etetőszékeket nézem és abból is van FP.

Anna ma elég furi volt,korán kelt / Fél 7-kor/ és elég sokszor bukott,de már ilyen megemésztett cuccot,de csak kis adagokat.Mitől lehet????

Kép

Kép
krisztinaa

Fleur,hogy írjam ki Dani nevét?Dani v Dániel?

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, én beadatom. Jó hogy mondod, mert meg is kell kérdeznem a védőnőt, hogy ezt mikor kell.
A bukásról fogalmam sincs, néha ilyen megemésztett dolgos nálunk is előfordul, gondolom, természetes. Nyugi, nincs baj!
A csaj nekem is felajánlott vmit kárpótlásul, pancsimanókat kértem. Bár ha megjön a játszószőnyeg, elégedett leszek.

Zsófi egyfolytában a fordulást gyakorolja, nagyon aranyos. Ja és hasizomból húzza magát pl. az autósülésben vagy a pihenőszékben, amikor nyúl valamiért.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megjött a hinta!!!!!!és az ajándék is hozzá volt rakva.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!
Köszönöm a tejszaporító tippeket! tegnap este picit jobb volt a helyzet, de még nem az igazi.

És külön köszönöm a megnyugtató soraidat, Vick - azt hiszem igazad van, és az is jó, hogy eddig kaphatott anyatejet. És ha csak részben is, de még remélem, fog egy darabig.

kipróbálom ezt a váltott mellből fejést, amit Fleur és Zsuzsi ajánlott, és a more milk-et is.

Aranyosak a babamasszázs-képek és Vick képei. Vick, nagyon sajnálom a betegséget, és a férjed beosztását:( elég kiakasztó.

Ági, hajrá az olaszhoz:)

Zsuzsi, király, hogy megkerült a teszveszes lány!!!:) közben vettem én is egy szőnyeget (playshoes, mint a MAngoráé), de dávidot még nem érdekli. Elraktam, két hét múlva újra próbálkozom.

Megadnád nekem légyszi a hallásvizsgálat címét és elérhetőségét?
Most vettem észre, hogy Dávid nem reagál tapsra egyáltalán. Szóval ez a mai ügyeletes parám:(

Az éjszakai ébredés és az evés nem tudom, hogy függ össze. Dávid szinte menetrendszerűen ébred éjfél és három-négy körül.
Most az éjszakai kaja után rettenetesen mocorgott, rúgdosott, stb.

Szerintetek ilyenkor éhes marad vagy tényleg csak a mozgást gyakorolja?

Holnap megyünk mi is oltásra, Kriszti, én azt hiszem, beadatom azt az oltást is majd, igen.

Puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?