A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Brigi, én eddig megúsztam a fejfájást... de annyira aluszékony vagyok, hogy nem igaz. Kép

Kép
zsuzsi**

Én meg aludni nem tudok. Ma is hiába feküdtem le a srácokkal, fél óra forgolódás utánn inkább felkeltem :roll:

Azt hiszem valaki kopogtat a hasmban :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jajj, de jó, én még mindig nem érzek semmit... De már alig várom a csütörtököt, mert akkor végre láthatom! :lol: :P

Kép
zsuzsi**

Nmsokára te is fogod érezni! Még nekem is eléggé bizonytalan, pedig ő már a 4. :roll: De azthiszem most tuti őt éreztem :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Brigi!!
Tök jó!!
Én már egészen biztos vagyok benne, hogy őt érzem.
Teljesen más, mint a korgó has! Sokkal határozottabb, és többször ugyanazon a helyen :)
Nagyon cuki!
Tegnap beszéltem az egyik barátnőmmel, csodálkozott, hogy már érzem. Azt mondta, hogy ő csak a 24.!! héten kezdte.

Ma megkapta Gumimaci az első könyvét :)

Kép
gabi
blur

Eddigi terhességeimnél én is a 20. hét utánn éreztem, de most nagyon figyeltem ám! :lol:

brigi73

Kórházról nem tudok semmit. Jovika, Te tudsz valamit?

Gurgula, ne izgulj, nekem is volt olyan, hogy nem nagyon mozgott. Van olyan nap, amikor többet mozog, van, amikor alig.

kétfiús anyuka
babdorka

Hahó csajok!

Megjöttünk az Uh-ról. A babával minden rendben, de szégyenlős ugyhogy jöhet az a kislány :!: :!: :!:
Én viszont holnap mehetek hasi Uh-ra, vakbél gyanuval.

Kép
szücsi

Szücsi: örülök, hogy minden rendben van a babóval. A kis szemérmes. Hátha mostmár tényleg elindulnak a kislányok! :wink:
Ez a vakbélgyanú nem hangzik jól :cry: Drukkolok, hogy ne legyen!

brigi73

Szombat éjjel (vasárnap hajnalban) éreztem egy határozott pöcköléssorozatot, azóta talán 1-2 pöcc, de vasárnap du. óta semmi mozgást nem érzek.
Ugye ez nem baj még ilyenkor?

KépKépKépKépKép
uxi

Figyelem lányok :!: Jön a bérszámfejtőnk "közleménye"

Mindenki az idén fog tgyás-t kapni, tehát a számítás alapja 2006-os év.
A gyed már kicsit másabb.
Aki az idén igényli ugyancsak a 2006 számít.
Ha az igénylés (vagyis a tgyás lejárta) átcsúszik 2008-ra, akkor a 2007 év fog számítani, ha 2007-ben van legalább 180 nap ledolgozott és egyben biztosított munkanapod.(nem elég munkaviszonynak lenni, dolgozni is kell legalább papiron)
Amennyiben nincs meg 180 nap (pl. én már jan 1-tól tp-en vagyok és utána tgyás-on leszek), így az utolsó év számít, amikor megvolt a 180 nap, vagyis a 2006.

Érthető ez így :?: :?: :?:
A tágy-sal lehet variálni, hogy még az idén lejárjon és igénybe lehessen venni egyed-et, ugyanis tgyás-ra aszülés előtt 28 nappal felvehetnek.

Kép
szücsi

Kösz Brigi a drukkot, azt hiszem rámfér.

Kép
szücsi

Sziasztok!

a hasam nekem is oda volt tegnap ma már nem vészes na és a derekam.
Szücsi mi ez a vakbél gyanú???????
én Lurkóm mocorog rendesen de van olyan nap hogy szinte semmi.
megvan a 20.hét nekünk is!

Bridzsi

Kép
esztora

Szücsi!
Szorítunk!!! Vakbél gyanú?? Ne már..
Remélem minden oké lesz veled!
Most akkor kislány?
:lol:

No. asszem picit mozgott, elmentünk kocsikázni ill. ügyfélhez..az autóban mindig mocorog.. :roll: asszem
torolve_20131003125716

Esztora gratula a félidőhöz...
Ha jól emlékszem, Dorka, neked még nem is gratuláltam ehhez!!!

Szücsikém! Ez nem hangzik jól, megy a drukk! De legalább a bébbel minden oké...

Kép
zsuzsi**

Szücsi, köszi! Na, Lányok, akik július 17. után szültök, és dolgoztok végig, akkor figyeljetek, hogy mikortól veszitek igénybe a tgyást, mert ezek szerint jól tudtam, és ez sem mindegy!

Kép
nenoke

Még egy jó dolog történt ma. Találkoztam a kórházben egy régi kedves ismerősömmel és kiderült h szülésznő, aneszteziológus. Teljesen megkönnyebbültem,h nem a tök ismeretlenbe egy vad idegennel kell majd megszülnöm a babámat.
Én minden ilyen ismeretlen dologtól, amikor nem tudom h mi fog történni félek :!: :?: Azt hiszem ez a jó szó rá. De mostmár egy gonddal kevesebb. Szerencsére :!:

Kép
szücsi

Orsi és Gabi,

Szt. Imrében az első előadás március 13, íme a link:

http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... Eloadasok/

A 2 ea lesz intimtorna, március 20-án, ami állítólag nagyon jó, Lukács Bori fogja tartani, és lehet hozzá járni erre a tornára.

Majd jelezzetek, hogy talizunk-e itt, én mindenképpen jövök.

Üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

A vakbél gyanú azért van, mert jobb oldalon a csípőcsontom alatt a lágyékrészen szörnyen fáj, nyomásra nagyon érzékeny és átsugárzik a jobb o-i vesémbe is.
A beutalómra ezt irták, idézem:Pyelectsaia I.d. jókora újszülöttfejnyi gravid uterus, jobb oldalon nyomásérzékenység.
Én azt szeretném, ha a baba feje nyomna valamit, ami fáj , akkor kibirok mindent.
Majd holnap meglátjuk, de azért parázok :!: Eléggé :!: :!: :!:

Kép
szücsi

Gurgula: a kislányt csak én konstatáltam, amiért nem mutogatja magát, sőt még a lábai is fel vannak húzva. (most egy morbid dolog jutott az eszembe a lábfelhúzásról, inkább nem is írom le)

Kép
szücsi

köszönöm!

Szücsi szoritok holnap!
most arról győzködöm lurkónkat hogy holnap szeretnénk tudni mi van a lábacskái között.kiváncsi vagyok milyen hatással van már most a nevelési probálkozásom...
pakolnom kéne mert holnap vendégünk jön.
este meg állatorvoshoz visszük a macskámat remélem szellőztetnek különben érdekes lesz.(mindig furi szag van).

Bridzsi

Kép
esztora

Jól elvagyok itt magamban :lol: De a meggyes rétesek legalább velem vannak :!: amíg el nem fogynak :)

Kép
szücsi

Szücsi: ne parázz lécccci! A bébnek nem jó. Lehet, hogy tényleg csak a buksijával nyom valamit. Kiderítik és minden oké lesz, ne aggódj.

Kép
zsuzsi**

Bírom ezeket a precíz meghatározásokat: jókora újszülöttfejnyi gravid uterus. Mekkora egy jókora újszülöttfej? :D MI az a pyelectsaia? Szorítunk, Szücsi nagyon!!!!

Láttáok a világ legkisebb újszülöttjét? http://velvet.hu/poronty/2007/02/20/haz ... koraszulo/

Kép
nenoke

Köszi mindenkinek a drukkot!!!!

Kép
szücsi

Meggyes rétes! Nyami! :lol:

brigi73

multkor volt L. Klaudia babázos műsorában egy kislány aki 480-al született.teljesen jól van csak erősiteni kell.
megyek betöltöm a kenyérsütőt meg a mosógépet is.

Bridzsi

Kép
esztora

Szegényke.... nagyon pici

Kép
zsuzsi**

értem szücsiii és asszem tudom mire gondolsz (lábfelhúzás) :wink:
torolve_20131003125716

Esztora!
Most olvastam ezt a hírt én is, ojajj..de legalább jól van a picike..

Kenyérsütőőőőőőőő: olasz fűszeres kenyér..nyamika
torolve_20131003125716

Najóvan, most jön a mediterrán konyha, meg a kenyérfélék? Mindegyiket imádom!!!!! :? :P

Kép
zsuzsi**

Jaj de picike! De mekkora élniakarás lehet benne. Azt hiszem nem irigyelem a szüleit amit átéltek/nek :roll:

brigi73

Hát igen, a szülőknek ez borzalmas lehet...
Annyira kicsi, és pengeélen van az élete. Jajj.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok, lassan indulok, megyek nadrágot venni :D
Majd holnap beszámolok.

Csoccsi :lol:

Kép
zsuzsi**

Nem hiszem el, írtam egy csomót és eltűnt!

Szóval újra:

Szücsi, szorítok! Csak egy kérdés: mi van akkor ha tényleg vakbél? Akkor mi csinálnak, megműtik a kismamit?

Köszi az infót is! Nálam ezek szerint mindenképp 2006 fog számítani, de nem gond, mert összegben nem lenne igazán eltérés, sőt, még talán jobban is járok!!!

Figyelmeztetés! Aki kórházba készül menni (bármiért) mindenképp be kell mennie a betegfelvételre a vizitdíj miatt! Hiába nem kell fizetni a kismamiknak, nullás nyugtát adnak! (kata, szóval ez volt az ok!) A frász jött ránk, amikor megláttuk azt a 100 embert, aki sorba állt!!! Aztán szerencsére az egyik biztonsági őr elkiáltotta magát, és a kismamikat bevitte soron kívül! Mázli! :lol:
Ennek megörülve irány az uh! Na ott én lettem volna a 4. (korai öröm :( ) erre vmelyik osztályról jön 3 nénike! Na persze ők mentek be! Mikor végre bekerülünk, kiderül a dokim műtőben, szóval más van, jó belenyugszom, habár nem volt a legszimpatikusabb! Erre minden OK!!!!!!!!!!!de a kisagy nem látszik, menjek sétálni!!!!!!! Jó, már 12 volt (10re voltunk ott) szóval elugrottunk hambizni, mire visszamentem, megint meg kellett várnom, mire 2 emberrel végeznek! De 13ra végezvén kiderül semmi gond, minden szupi az aprónéppel!

Fúúú, bocsi, akit nem érdekel, ne olvassa, csak kijött belőlem!

Voltunk c&a-ban is és nekünk is van már kacsás body-nk!!!!!! Ollllyan ari, meg vettem én is olyan 2db 890ért típust is! 62-es mindegyik, de nem jó a számozás, mert egyik nagyobb, mint a másik, de így is olyan picik, tuti ekkora egy átlag újszülött???? Én 68asnak látom őket

Na és készülök: vettem köntöst is! Semmi ilyesmim nincs (szerencsére sosem voltam kórházban, itthon meg nem hordanám), és azért ki tudja, mikor kell bemennem, még ha nem is a legrosszabbra gondol az ember, mondjuk méhszáj összevarrás, vagy akármi apróság miatt!

Ezzel kapcsolatosan: hálóing????? Borzalmasak!!!!! :shock: A nagyik hordanak ilyen mintájút, egyszerűen nem tudnak egyszínűt csinálni, csak óriás rózsásat???
Kérdés: elöl gombos az ajánlott, ugye??? Végig, vagy elég csak a mellközépig gombos? Mert én csak olyat láttam!?

Jajj, és még vettünk babaszobába csillárt is, mert nem volt mivel nem használta az albérlő azt a szobát, és mittudoménmiért, meg már kinéztem a mesés bordűrt (nemtom hogy írják :roll: ), és padlószőnyeget is
élveztem!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ez most hagyományos kenyérke lesz.
a fő kedvenc nálunk a rozmaringos fekete olivás és a szalonnás hagymás (többek között)
az olasz és egyéb mediterrán kajákról meg ne is beszéljünk.
annyira birom őket,enni is....

megyünk Viva (cicám)kedvenc doktor nénijéhez.lenyirják a bundáját mert csomós lett.amúgy perzsa cica gondolhatjátok hogy fog kinézni :roll:

Bridzsi

Kép
esztora

Lynia de jó!

jó hogy irtad a köntöst mert az macisom se sokáig ér már össze rajtam.
amúgy van tipikus kismama hálóing azt hiszem szoptatósnak hívják.a brendonban láttam egész normális szinekben.
mondjuk nincs tapasztalatom hogy érdemes-e ilyet venni.
nálunk nincs kacsás body ide már nem jut (fehérvárra)meg 2-t 890-ért se láttam.
Szivvi te hol vetted?

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, kenyérsütőben sütitek a kenyeret, vagy a normális sütőben?

Kép
nenoke

már kenyérsütőben de csináltam régebben sütőben is.

Bridzsi

Kép
esztora

van itt egy jó cikk:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=49344&id=226

szóval ha a dokihoz jártál már tavaly terhesgondozásra akkor nem kell fizetnii...ha juni 30ig szülsz

lynia-

Szücsi! Nagy gratula! Ès kösz az infót! Nem tudod, ha én már május óta tp-zen vagyok és ezért 2006-ban nincs 180 nap ledolgozva, akkor 2005 számít?
Ja! Nekem is nagyon fájt a jobb oldalam a 18-19. héten. Uh-n kiderült, hogy a jobb vesémet nyomja a májam, amit meg a méhem...Àllítólag nagyon gyakori. A dokim azt mondta, sokat álljak négykézláb és igyak sok vizet. Kb 1 hét alatt elmúlt. Próbálj megnyugodni, sztem nincs vakbeled.

Esztora! neked is megy a drukk holnapra! Gratula a félidööhöz!

Nenoke! Olyan édes a kicsike és jó, hogy meg tudták menteni.

Uxi és Brigi! Örülök, hogy kopogtat a babó!

Lynia! Még egy bürokráciával több... :twisted: mintha nem kellene amúgy is eleget várni a vizsgálatokra. Nagyon örülök, hogy minden rendben!!!!

Gurgula! Az én babócám is nagyon szeret autókázni és szereti, ha beszélek hozzá vagy, ha simogatom. :P
molkata

voltam brendonban, de nem láttam, vagy nem emlékszem
igaz az áraik alapján amúgy is lehet kihagynám!!!!
c&a-ban ezek a nem végig gombosak 2500-ak asszem

de ügyik vagytok! (kenyérsütés, nemrég valaki muffint is emlegetett)
ki látta a charlie angyalait? amikor a japcsi csaj muffinját a falhoz vágják és belefúródik???? hm??? na én ezen a szinten vagyok, 7 végén csináltam muffint, jó ronda lett és a tetjén kívülmindene korom fekete!!!!!!!!!!!!!!! =béna vagyok! :(

lynia-

Lányok, még itt vagyok. Szerintetek mikor kell mennem uh-ra, ha 10:40-re vagyok beírva, előtte fel kell mennem az AFP eredményért és még a vizitdíjasnál is sorba kell állnom?

Kép
zsuzsi**

Megjelentem és mindenki eltűnt! :(

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, szerintem ha reggel 6-ra odamész, az pont jó. :twisted: Sajnos nincs ötletem, nekem fél órát kellett várnom az AFP eredményre (úgy hogy nem volt senki előttem a rendelésen), de lent a recepciónál egyáltalán nem kellett se sorba állnom, se nyugtát nem kaptam nulla forintról.

Kép
nenoke

én itt vagyok
afp eredmény tuti kell hozzá! az alapján is nézik, ha minden igaz!
a betegfelvételre meg kérdezz rá, hogy ott mi a szokás, mert itt visszaküldték uh ról azt, aki nem vitte a nullás nyugtát!

lynia-

Emi, jó hog itt vagy: gratuláció az eremdényekhez, babacsillárhoz, és minden máshoz! :lol:

Kép
nenoke

szerencsére a sort kihagyhattuk a babó miatt, igaz a többiek nem nézték jó szemmel!!! :o

lynia-

köszi nenoke!

lynia-

most olvasom vissza, zsuzsi aludni is tudsz???? vagy csak aluszékony vagy?

én nagyon nem tudok aludni! du. nem is igénylem, de éjjel folyton forgolódok!!! komolyan mondom, 5 percenként! oldalam elkezd zsibbadni, forulás, háton nem jó mert húzódik és olyan fura érzés, fordulás, másik oldal zsibbad, fordulás! a hason meg már kiesik!

tegnap reggel pl. úgy ébredtem, hogy a fenekem 2 oldalán olyan izomláz szerű fájdalom volt + a jobb lapockámnál is!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?