A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Annyira aranyosak vagytok lányok! :D

Motiot!
Petykánál is most volt egy két napos láz, pedig ő nem nagyon szokott belázasodni. Vittünk pisit a doktornénihez, de szerencsére nem találtak benne semmit és harmadnapra kutyabaja sem volt. Azt mondták, hogy biztos egy nyári vírus. Remélem nálatok is ez van és akkor sity-suty vége lesz. :)

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

GABCII GRATULÁLOK :lol: SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK :lol:

Era Milyen jó hírek :lol: Nagyon szépen fejlődik Beatrice :lol: Nagyon ügyes kislány! ha így folytatja a gyarapodást hamarosan hazaviheted :lol:

Andi Ne "mondj" ilyen butaságokat :!: Nem vagy selejt :!: Ha még 2 hétig bent maradhat babó még a 2,5 kg-ot is elérhetitek :D Bízni kell :D

Motiot Jobbulást Ábelnek.

Ma voltam én is NST-n. Grtétikém végig aludt :? Nem indította be sem a sportszelet sem a szölőcukor. :? Megpróbálták felrázni de kakilt a fejünkre 8) Viszont a gép mért fájásokat :shock: amiket én észre sem vettem. Utánna mentem orvoshoz, ahol nagyon kikészültem. A saját dokim még szabin van és az általa ajánlott helyetteséhez mentem. Ídőre bejelentkezve :!: Csekély 1 óra várakozás után jeleztem az aszisztensnek, hogy már mióta várok és miért nem hívnak be. Kizavart, hogy legyek türelemmel. Újabb 1 óra múlva bementem hozzá és emelt hangon közöltem vele, hogy ne szórakozzanak velem, már 2 órája lejárt az időpontom amikorra elviekben jöttem. A doki kinézett és utánna behívott, mutatta a papírját, hogy nem vagyok rajta miért állítom, hogy ídőpontra jöttem. Mondtam neki, hogy 1 hete a másik aszisztens hölgy a szemem láttára írt be a könyvbe. Jött be a csaj nagy p.... kezében a könyvvel, hogy nem vagyok benne. Benne voltam :!: Annyit nem mondott az aszisztens, hogy bocsánat! Az orvos meg rettentő zavarban volt és nem győzőtt bocsánatot kérni. Ezekután megmérte a vérnyomás és közölte, hogy magas. Én meg mondtam neki, hogy ne csodálkozzon. Nagyon kibuktam :evil:
Amúgy minden rendbe. A méhszájam továbbra is 2100-as. Babó kicsit lejjebb csúszott. Az NST papírt nézve mondta a doki, hogy ne lepődjek meg ha hétvégén megszülök. Benne van a pakliban, hisz szép szabájosak voltak a mért fájások.
Bocs, hogy ezzel fárasztottalak titeket, de nagyon kibuktam rajta. Magam se értem miért, hisz alapvetően türelmes ember vagyok :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi,
nagyon jók a rucik! Nekünk is sok hasonló van, én is alig bírok választani a sok szép holmi közül a h&m-ben! :wink: A plútós body asszem nekünk is megvan! :wink:
Bár én Áronnak még semmit nem vettem, mert minden jó, ami Ábelé volt. Majd menet közben, ha kell még valami, akkor úgyis veszek.

Niki,
Röplabdacsapat! :lol: :lol:
Na azért ne csak landaszedö legyél!!
Ez tök jó, hogy 3 nap múlva hazamehetsz! Itt asszem kb egy hétig bent kell lenni, persze saját felelösségre hazamehetsz elöbb is, de ezt javasolják. Nekem nem tudom, hogy lehet-e spinális érzéstelenítés, mert az elsö szülésnél sem sikerült egy régi sportbaleset miatt :cry: Teljes altatás az meg azért nem olyan jó. :cry:
Pocim mst is egy kötömb, teljesen be van keményedve, ilyenkor menni is alig tudok, kiegyenesedni meg pláne nem Na ezért mondom, hogy szerintem mi sem húzzuk végig, azon leszek, hogy inkább a 38. betöltött hét felé tegyék az idöpontot, ne késöbbre.

Andi,
remélem nem lesz semmi baja Ábelnek, mindenesetre holnap reggel a dokinál indítunk, ez már tuti,. azért a 39-es lázat nem hagyom csak úgy. Meg mondogatta egész nap, hogy fáj a derekánál, mert megütötte. Eddig nem is figyeltem rá, mert ugye lépten-nyomon megüti magát valahol... de most, hogy lázas, már arra is gondoltam, hogy nem esetleg a veséjét fájlalja-e, attól lázas, mostanában sokszor leveszi a cipöjét meg a zokniját és mire észreveszem, addigra jéghideg a lába. Remélem nem fázott föl. Pisi viszont nem csíp, lehet, hogy tényleg csak megütötte magát? Remélem. Mert most tényleg nem hiányzik megint egy betegség! :?

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Egyik barátnőm kisfia (1,5 éves) most lett lázas, voltak orvosnál is, semmi más tünete nincs, így csak vitamint kapott. Azt mondták vírus.
Gyors gyógyulást Ábelnek!

Nem gondolkoztál azon, hogy a biztonság kedvéért megkérsz egy hölgyet (babysitter vagy bejárónő), hogy ha kell legyen otthon amíg te nem vagy? Mégiscsak nyugodtabb lennél nem?

Kőszegi Timi!

Nagyon édes rucikat vettél. Úgy látom hasonló az ízlésünk, nekünk is van farmergatyánk, meg kapucnis vagány felsőnk, persze nagyobb méretben.

Ma összeraktam egy táskába azokat a rucikat, amit majd apa behoz Marci babának a kórházba. Szegényemnek ne akkor kelljen már turkálni a kis rucik között, szerintem fogalma sem lesz róla mit kellene behozni.
Meg összeírtam, hogy a közös ismerősök közül ő kinek fog sms-t küldeni Marci érkezéséről, mivel gondolom, hogy nekem erre nem lesz időm, meg energiám. Azt meg nem akarom, hogy kétszer küldjük el!
Csináltam egy e-mailcím listát a levelezőnkben, hogy kinek kell majd fotót küldeni apának. Egy kattintás és elküldi mindenkinek akinek kell. Így nem marad ki senki!
Videókamera, fényképezőgép feltöltve!

Szóval készen állok! Bár szeptemberig még azért Marci a hasamban vendégeskedik remélem. :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Móni,
ne idegeskedj, nem jó az senkinek! Bár azért ´bosszantó lehet, ha így kitolnak az emberrel.

Én ha dokihoz megyek, akkor alapból kb 3 órat számolok, mert mindenkivel beszélget vagy fél órát, nem érdekli az idö. Alapos, meg nagy dumás, ezért is szeretem, de ezt minden páciense tudja is. Én mostanában szeretek nála elücsörögni, mert legaláb nyugi van, na meg pletykalapot is csak ott látok! :lol: :lol:

Hétvégi szülés? Húú de izgi!!! Akkor neked is lehet drukkolni?

KépKép
KépKép
motiot

Na Kérem Tisztelettel,

Fontos küldetéssel érkeztem körötökbe leendő és gyakorló mamcik. Bizonyos általatok jól ismert Gremese nevezetű kismama :P :D megbízásából helyezem el keddi születésű, egy darab Zsófia típusú bűbájos édi cukor falat tündét törpi manó első képeit. 8)

Kép cukor 1

Kép cukor 2

Nahátkérem, őreá vagyunk büszkék itt mifelénk. /flex

Szombaton hozom haza a picsuszokat a kórházból, gondolom annyuk ott fojtatja majd a chatelést ahol abbahagyta. Addig is mindenkit üdvözöl na+ én is.

gegi papa

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi Gegi papa a bejelentkezést és a képeket! Nagyon szép Zsófi baba, igazi hajas baba!!!! Gratulálok nektek!

Várakozás az orvosra: a jövő hetem úgy néz ki, hogy:
hétfő: terhesgondozás: 9-12-ig fog tartani
kedd: nst, uh, vizsgálat: 7-fogalmam sincs meddig, de az nst-re a hallomások szerint 3-4 órát kell várni, utána az uh-ra szintén annyit. Aztán jön a vizsgálat, ami időben attól függ, hogy épp műt-e a dokim vagy sem?
Szóval ilyenkor már türelmesnek kell lenni csajok, kitartás! Ez a vége erről szól! Én úgy tervezem a keddet, hogy estére csak hazaérek!
Ja, szerda: fogorvos!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hello Gegi papa!! :D

Gyonyoru Zsofika!!! Koszonjuk a kepeket! Mar most kis mosolygos!!!! :D
Vendég

Gegi papa,
Zsófika egy igazi kis tündér!!!
Sok sok boldogságot kívánok nektek!!!

KépKép
KépKép
motiot

Gegi papa!
Zsófi nagyon édes!! Sok boldogságot!

Beke Andi!
Azt hiszem értelek! Sajnos én sem tudok mindig pozitív gondolatokat produkálni. Sőt. Ilyenkor pedig elég nehéz elhinni, amit mások mondanak: "minden rendben lesz". Úgyhogy az én receptem az, hogy ha megszállnak a rossz érzések, akkor megpróbálok magamban más (pozitív) alternatívákat is felsorolni. Aztán a lehető legobjektívebben választani ezek között. Persze van úgy, hogy még így is a negatív gondolat "győz", de talán egy kicsit halványabb, mint előtte, mert legalább megfordult a fejemben a pozitív változat is.

Motiot!
Remélem, Ábel hamar meggyógyul!

Kőszegi Timi!
Nagyon tetszenek a ruhák!!
Én is úgy vásárolnék, de kaptunk egy csomót, és fölösleges pénzkidobás lenne újakat venni. Nagyon nehezen fogom vissza magam :twisted:

Timi26, Hörcsög!
:?: :?: :?:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na lányok, ma én is orvosnál voltam, bocs, nem olvastam sokat vissza, viszont az eddigi babáinkból készítettem kollázst (Era kislányát megvárom szurik nélkül):

Kép

GABCI
Kép

Kép
granda

TimiNagyon szépek a ruhák :lol:

Gegi papa Köszönjük a képeket :lol: nagyon szép Zsófika. Mégegyszer gratulálok nektek :lol:

Motiot Igen nekem is jöhetnek a drukkok :lol: :lol: Már nagyon várjuk Őt. Aztán lehet, hogy megtréfál és várat magára tovább

Lányok nem tudom mi van, volt ma velem. Én is vártam már orvosra 4-5 órát is és egyáltalán nem buktam ki tőle. Most meg ez a két óra várakozás teljesen padlóra küldöt :( Lehet, hogy már a közelgő szülés feszültsége miatt :shock:

KépKép
Kép Kép
l.móni

köszegi Timi:
köszi a súlyt. Ezt nem értem, mindenkinek jó a 2000-2300 g csak engem izélnek, h kicsi. :evil:
Innét no para, meglesz az 3-3.3 kg. :wink:
Nagyon édik a rucik. :)

Gegipapa:
köszönjük a képet. Gratulálunk Neked is. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Most volt a TV2-n, hogy Bálint Antónia is megszült! 3600 g, 57 cm-es kislánya született.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jajj, de édi! Gegi Papa, köszi a képeket!!! Büszke lehetsz Rá, meg Annyukra is!

Nyákdugó: ilyen barnás maszat volt. Nem éreztem, mikor jött, csak ott volt, és több apró részletben távozott. Nem nagy cucc végülis, csakhát jól beparáztam, és most már bizton tudom, hogy célegyenesben vagyunk. EZT nehéz elhinni! :oops:

Fájásaim egyébként megszűntek rendszeresek lenni, végül abbamaradtak, és visszatértek az utóbbi napokban megszokott szintre és gyakoriságra.
Azt hiszem, még nem szülünk. Legalábbis most úgy érzem, bírjuk még pár napig. Aztán Emeséből meg Gabcii-ból kiindulva, ki tudja?

Viszont vasárnap-jövő hét elején jön a hidegfront!!!! Na, akkor biztos, hogy Máté kibújik. Az mindig kritikus időszak nálunk. Mondom én, a végén tényleg 28-án érkezik a Kismanónk!

Granda: szuper ez az összefoglaló képsorozat!!!! Nagyon cukik a Babácskák! Ugye, folytatod majd az összeállítást, ha lesz több kép is? Pls! :wink:

Hajni: Máté se lesz nagy, de majd idekint megnő! Nem biztos, hogy eléri a 3000g-ot. Na és? Attól még formás és egészséges lesz!!! Ne aggódj, nem lesz ebből gond!!!!

Móni: drukk megy Neked is!!! :wink:

Motiot: jobbulást Ábelnek!

Elszaladok zuhizni, megőrjít ez a meleg! Ha esetleg ma már nem jönnék, akkor szép estét és jóéjt Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Hűha, micsoda hírek!

Gabicii!
Gratula Ádámkához! Sok boldogságot kívánok nektek!

Kiskolbi!
Ez naggyon izgi! Mostantól már bármikor megszülhetsz!

Gremese!
Zsófi gyönyörű hajasbaba! Gratula mégegyszer!
(Látod, apa mégis bejelentkezett a topicba :wink: !)

Csajok!
Aki issza a málnalevél teát hogy készíti? Fél literhez hány kanállal kell tenni? Én 2. napja iszom, és fél literhez 2 teáskanállal rakok.

Nekem is ma kellett volna mennem CTG-re, de le kellett mondanom, a sok teendő mellett nem tudtam elmenni, így holnap megyek. Egyébként készülünk a srácok 27.-ei dupla szülinapjára (az ajándék beszerzése -pár kivétellel- az én feladatom, így elkerülhetjük, hogy sok felesleget kacatot bespájzoljuk). Szerencsére a keresztanyjuk (legjobb barátnőm) felajánlotta, hogy eljön segít az előkészületekben (sütés stb.). Szóval lesz vasárnap egy szülinapi menet, meg kedden egy 2. felvonás (nehéz volt a nagy családdal időpontot összehozni). Mi természetesen 27-én hétfőn adjuk oda az ajándékot (a nagyobbik kérte, hogy várjuk be őt-16.50-kor született, a kicsi 7.15-kor-, tehát du. 5 körül lesz az ajándékozás :wink: .

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Geri Papa Nagyon szép a kislányotok igazi édes pofa!
Éjszakai front engem egy picikét megviselt, most már minden rendbe van de azért néha figyeltem ki a fejemből szegény párommal együtt.
MÁlnalevél tea 1/2l kell inni 3-4 napig /1-2 evőkanál/ utánna 1l 3-4 evőkanállal. Nekem így mondta a szülésznő,de ha pöttyök jelennek meg rajtam akkor hígabbra kell csinálni. Ja fontos nekem evőkanállal mondta.

Kép
hajagosné szabó éva

Gegi Papa!
Gyönyörű a kislányotok! Gratula!

Sense!
Igyekszem én is elterelni a figyelmemet az aggasztó gondolatokról, de nem egyszerű elég csak megnézni a hiradót, kimenni az utcára, vagy akár olvasni a kismamát - az augusztusi számban olyan baleseteket írtak le amire nem is gondolna az ember! Persze tudom, hogy ez túl sarkított, de szerintem akkor is aggasztó az emberek érzéketlensége és gonoszsága. Ez a topik maga a csoda, annyira figyel mindenki a másikra. :lol:
Egyébként nem voltam ennyire érzékeny a külvilágra Petyka születése előtt, remélem ez nem fog fokozódni két gyereknél.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Gabcii!!! Nagy gratula Neked!!! :lol:

Anitja! Én is úgy tudtam, hogy előrejön a méhszáj, de nekem még most is hátrébb van. Azért nem tudom… :roll: De majd a dokit megkérdezem szerdán.

Andi! Ne aggódj! Valahogy mindig van! Én már megfigyeltem, hogy sokszor a problémák maguktól megoldódnak. Teljesen váratlan helyzetek jöhetnek, mikor az ember nem is gondolná! Csak bízz benne!!! :D
Egyébként én is azt a módszert szoktam alkalmazni, mint Sense. Ha jönnek a negatív gondolatok, akkor ráerőltetek magamra egy-két pozitívat, és azt mondogatom magamnak. És egyszercsak elhiszem. :wink:

K. Timi! Jók a rucik! :lol:
Barátnőm nekem is hozott most egy csomó ruhát, és nagyon édes játékokat is!!! Úgy örülök neki!!! :lol: :lol: :lol:

Móni! Mi itt azért vagyunk, hogy meghallgassuk egymás búbánatát!!! Úgyhogy ilyenkor nyugodtan add ki a gőzt! Elég szenyó volt az asszisztens! FEKETE PONT neki! :evil:

Motiot! Remélem, Ábelnek hamar lemegy a láza. Bosszantó lehet, hogy nem is tudni, mi baja… :(

Emese és Gegi papa! Tündéri Zsofka! Milyen kis kóci! Gratulálok!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni!
Köszönöm szépen a javítást. :):)

Granda!
Hát ez a montázs valami fantasztikusan szuper jó lett, hihetetlenül tetszik!!! :):)

Remek ötleteid vannak, köszönjük szépen, jó így együtt látni Őket és minél többen lesznek, annál érdekesebb lesz... :):)

Nagyon ügyes vagy!!! :):)

Akiknek esetleg még mindig aggódnak hogy kicsi lesz a bébijük, nézegessék bátran Lara Napsugarat és Pálma Tűzvirágot... :):)

Nem sokkal nagyobbak Jázmin egyik játékbabájánál, viszont teljesen egészségesek, ügyesek, nagyszerűek, fantasztikusak na és persze gyönyörűségesek. :):)

Majd idekint megnőnek, van idejük erre bőven...

(És fogadok, hogy lassanként ugyanolyan magasak lesznek mint mi és a tesóik :):) )

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Még egyben vagyunk, csak a férjem tegnep este lestoppolta a gépet!

Hát itt mindenki azt mondja nekem, hogy a héten még baba lesz, hát nem tudom...vagy a jövő héten! :D
Sajna a dokim csak jövő héten lesz, így nem tudok vele konzultálni... :(

Vadvirág: már tegnap akartam írni, hogy azért ne hajtsd túl magad, csak amennyi jólesik!!!

Granda: nagyon jó a montázs, ügyes vagy!!!

Mmarica: merre vagy? Ha van egy kis időd, gyere és mesélj, mi volt, mert itt mindenki nagyon kíváncsi a történetetekre.
Egyébként jó kis lavinát indítottál el! :D :D :D

Horcsog: mi van veled, szülsz???

Nagyon édes a ki Zsófi baba, tényleg büszkék lehetnek a szüleik, meg arra is hogy ilyen gyors volt!

Anikó: ahogy nézem, Bálint Antónia és Gremese pont egyidőben vajúdtak, csak Gremese cseppet gyorsabb volt! :D

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt Mindenkinek!

Kőszegi Timi: nagyon klassz kisfiúrucik, ügyes vagy! Csinos kislegény lesz a fiad bennük!

Gremeséék: Zsófi igazi husi tündérvirágbogár, nagyon nyugodt és erős kisbaba! Gratulálok még egyszer!

Kép
Kép
irina

Banita, én ugyanilyen adagolásban iszom a teát (csak azért nem növelem az adagot, mert elfogyóban a tea, majd jövő héten veszek még).

Timi26
: ó, lehet itt még a héten szülés, 3 nap alatt sok baba potyoghat! ;-)

Vadvirág, gyönyörűek a kiscsajszik, bármilyen is a méretük (egyébként szerintem a 48 centi is csodás ikreknél), csak azon csodálkozom, hogy anno milyen nagyra becsülték őket (igaz, lehet, hogy visszafogták aztán magukat...)...

Beke Adni, Sense: nekem is vannak negatív gondolataim, szerintem ezek egy része kikerülhetetlen, mindig újra generálódnak, én is azon dolgozom, hogy elterelődjenek. Nem mindig könnyű, úgyhogy együttérzek Veletek! Ami engem a legjobban ki szokott borítani, az a családtagok és ismerősök "okosságai", nálunk legalábbis szokás a szüléses rémtörténeteket legalább 200-szor elmesélni anatómiai részletességgel (pedig már hányszor szóltam miattuk). Én ezt nagyon utálom, és meg is fogadtam, hogy ha lesz lányom, tőlem ugyan nem hallgatja ezeket (merthogy nem is lesznek rémségek, de ha lennének sem ebben fog felnőni). Szóval így valóban nehéz a negatív energiákat kikerülni, de példát veszek az itteni lányoktól. Vadvirág pl. nekem egy csoda a rendíthetetlen optimizmusával! ;-)

Kép
Kép
irina

Adni = Andi :oops:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt, Lányok!

Meglepő, de egész jó éjszakám volt. Egy hajnali görcsöt leszámítva úgy aludtam, mint a bunda! Vihar előtti csend...?

Banita: lehet, hogy a harmadik Babácska is aug 27-én születik? Milyen vicces lenne! :lol: A pakliban elég rendesen bennevan, nem? Szép ajándék lenne a nagyobbaknak is! :D

Málnalevéltea: eddig csak napi egy bögrét (kb. 3 dl) mertem inni egy evőkanál teából (a csomagon rajta van, hogy fém kanalat ne használjunk, csak műanyagot, mert kioldódhatnak a fémből dolgok), de eddig úgy tűnik, ez is hatásos volt. Tegnap nem mertem inni. :oops: Még szeretném kibírni a hétvégét egyben, úgyhogy ma se fogok, majd talán holnaptól folytatom.

Szülés-rémtörténetekre meg nem odafigyelni, egyik fülön be, másikon ki!!!! Sokan csak irigykednek!!! :evil:

Amona, hol vagy?!

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: a málnalevél tea nem hozza előbbre a szülést, csak segíti!!! Látod Gremese még nem is itta és megszült, én meg már 3. hete iszom és semmi.

Kép
Kép
timi26

Cukika, köszi! De azért az tök jó, hogy anyukád szándékosan nem mesél semmit -- ezt én is díjaznám...
Tudod, engem ez emberileg ráz ez meg elsősorban, hogy nincs annyi tapintat másokban (különösen: közeli családtagokban), hogy ebben az érzékeny időszakban visszafogják magukat... elhiszem, hogy sokaknak trauma volt a szülés (vagy csak ezt látják belőle), én viszont nem szeretném, ha az lenne, és azt hiszem, rengeteg minden múlik rajtam, de ez a sok történet néha annyira lehúz, és persze indokot mindig talál az ember magának, hogy agonizáljon (nálam most ilyen a "nagy baba")...
No de, gyűjtöm a pozitív enerdzsit innen!!!
:wink:

Kép
Kép
irina

Timi26, köszi! Örülök, hogy tudtál pihizni! (Nekem teljesen vegyes éjszakáim vannak, hol remekül ébredek, hol úgy, mint akit agyonvertek -- de azért a kellő alvásmennyiség megvan! :wink: ).

Lányok, aki feltűnően távol van, csak nem SZÜL??? :lol:

Kép
Kép
irina

Anitja! Szabolcsban maradtam, nem akarom itthagyni a dokimat. szülésznőt nem fogadok. De már kész vannak a Mávban is a szülőszobák, csak még nem lehet oda menni, mert a pic még nincs. :( Szombaton ha sikerül, megnézzük, hogy tudjuk mire számítsunk. De minden vizsgálatra a Mávba járok. az ambulancia rész fel van újítva.

judis

Jó reggelt lányok :lol:

Évi A front engem is megviselt egy kicsit, vagyis inkább a babót. Arra ébredtem, hogy kungfu edzés van a pocimban. Pár perc múlva megérkezett a szélvihar. Hát elég durva volt. :shock: Grétike nem nyugodott le csak miután lecsendesedett a szél. Eszembe jutott amit az orvos mondott, hogy lehet hétvégén megszülök :lol: Kicsilány rácáfolni látszik, hisz állítólag szülés előtt teljesen lenyugszanak és alig mozognak :lol: Hát domborzati térkép volt a hasam :lol:

Kiskolbi Idd nyugodtan a málnalevél teát, nem a szülést hozza előrébb, hanem segíti a gátizmok ellazulását és ezáltal majd könnyebben fogsz tágulni. Azonkivül ha te szeretnéd kibírni a hétvégét és ezt megbeszéled Mátéval valószínű szótfogad neked. Hisz már most is van köztetek lelki kapcsolat :lol: :lol:

Irina Próbálj meg nem foglalkozni a rémtörténetekkel, én már meg sem hallom őket :lol: Pedig mondogatják bőven :? A szépeket viszont halld meg :lol: :lol: Pl: Vadvirág, Emese, hogy csak a saját topikunkból említsek :lol: :lol: Szívesen mondanék más példát innen, de még csak ezután jönnek a sztorik :lol: :lol:

Vadvirág Remélem én is ilyen mosolyogva és derűsen, teli optimizmussal fogom végigcsinálni az elkövetkező napokat, heteket :lol: :lol: Öröm téged olvasni :lol:

Granda Nagyon jó a montázs :lol: Jó eggyütt látni a babákat :lol: Nagyon ügyi vagy.
Hogy álltok a lakással? Halad szépen? Ne felejtsd majd el a fotókat ha elkészül :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szisztok!!

Lejelentkezem, meg itt vagyok :D !

Gorcsok es kemenyedesek folyamatosan vannak, leginkabb delutan kezdodik, es aztan ejjel is. Reggel kicsit jobb. Dehat mar mindegy, keszek vagyunk a kis-kiralyno teso fogadasara!! :D (A neve kiralynot jelent :D )

Granda, szuper a montazs!! :D

Kesobb meg jovok!

Niki
Vendég

Niki 29.-e mindjárt itt van :lol: :lol: bármelyik oldarról nézzük, jövőhéten szerdán már babázol :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jaj, Moni...hihetetlen...tegnap lefekudtem, es csak neztem, neztem az agyunk melle felallitott mozeskosarat....olyan hihetetlen, hogy nemsokara Babuka mocorog benne!! :D

Lanyok, olyan aranyosak vagytok, igy fejben tartjatok az idopontomat...jo baratnok vagytok!!! :D
Vendég

Judis: megtennéd hogy ha mész a kórházba utána beszámolsz mindenről??? Ugyanis én is ott szülök, és gyakorlatilag alig van infom a kórházról.
(Feltéve, ha szombatig nem szülök meg...)

Kép
Kép
timi26

Niki!
Furcsa érzés lehet, hogy pontosan tudod, mikor fosz találkozni a kisbabáddal.

Akik málnalevél teát isznak: Nem tudjátok, hogy igazolják-e valami kutatások a hasznosságát? Csak azért kérdezem, mert én is úgy szültem Petykát, ahogy most Gremese, és én sem ittam. Nekem gyanus, hogy ez inkább alkati kérdés.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Andi, amennyire tudom, még nem vizsgálták tudományosan a málnalevéltea vajúdásra gyakorolt hatását (egy részlet: "A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást." - forrás: http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... cle&sid=80). De ha csak a placebohatásban hiszünk, már akkor is megérte... ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammcik!
Gegi Papa! Hát nagyon köszönjük a képeket, tündéri Leányotok van :lol:

Motiot! Jobbulást kívánok kicsi Ábelnek! Reméljük tényleg csak valami vírus. Egy kis diéta és sok citromos tea biztos helyrehozza.

KőszegiTimi! Jaj, tényleg rettentő édesek a ruciképek, de én is úgy vagyok vele mint Sense, mi is sok ruhát kaptunk.

Granda! Szuper vagy! Milyen jó ez a képösszeállítás, gyönyörűek!!!!! :lol:

Móni! Hát persze, feszültek vagyunk, és őszintén: azért itt is tuningoljuk ám rendesen egymást, én most azon aggódom, hogy nem szeptemberben születik Kismókus, és akkor nem lesz évvesztes (ugye, ha az, akkor később lesz iskolaköteles...) Én eddig abban a hiszemben voltam, hogy tuti szeptemberben születik, és hát látva Emese példáját pikk-pakk megszülethet, minden előjel nélkül. Egy kicsit félek, amolyan "felkészületlennek "érzem magam :( Ne haragudjatok, hogy ilyeneket írok, de állítólag ide lehet :lol: nem?

Puszi Nektek

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi, Judis, azt én is szoktam olvasgatni.

Anitja: tuti évvesztes lesz a babód, ugyanis újabban aki május 31.-e után születik, az automatikusan évvesztes.
Az én kislányom is az, nála meg az a gond, hogy túl okos, pedig még van 2 éve az oviban. De már írni, olvasni akar (nagyjából tud is), és állandóan iskolásat játszik. Persze mi nem erőltetünk semmit, csak kielégítjük a kíváncsiságát. Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy nem minden esetben jó ha évvesztes. Aztán lehet hogy pár év múlva örülni fogunk neki!!! :D

Kép
Kép
timi26

Anitja, ide/itt mindent lehet szerintem... ;-)
Nekem is hullámzó a kedélyem, pedig iszonyúan várom már a szülést, de közben irigykedem, hogy mások már túlvannak rajta (nem mintha át akarnám ugorni/ki akarnám hagyni).
Ez is egy ilyen fura nap, másnap rendszerint sokkal jobb szokott lenni a hangulatom... Meg elképzelem, hogy tényleg nemsokára a kezemben fogom tartani Ádámot, és ez olyan jó... :wink:

Közben elszörnyűlködtem a lábamon, már reggelre sem lappad le. Mikor már azt hinném, hogy nagyobb nem lehet a lábam, rácáfol: de, lehet! :lol: Csak azért nem fotózom le, mert -- mint fentebb írtam -- megfogadtam, hogy semmiféle elrettentő dolgot nem fogok terjeszteni (így dokumentálni sem).
Fehérje szerencsére nincs a vizeletemben, a vérnyomi is rendben -- és ez a lényeg. :-)

Kitartás, Csajok, ez már tényleg a legvége!!!

Kép
Kép
irina

Timi! Irina! Huss!!!!! El is szállt minden félelmem :lol: Édesek vagytok, olyan jó, hogy számíthatunk egymásra :lol: :lol: :lol:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja:, Irina: nekem is szokott ilyen kedélyváltozásom lenni. Egyszer úgy érzem, hogy te jó ég, hamarosan hárman leszünk!Vajon milyen lesz? Mi van ha nem tudom mit kell csinálni a babukával? És bár nagyon várom, de vajon mennyire fogok rögtön kötődni hozzá?
Aztán nemsokkal utána meg már alig várom hogy itt legyen, és irigykedem én is azokra, akik már kezükben tarthatják. És tök jó, hogy hárman leszünk innentől! Lesz egy kis emberke, akinek innentől mi leszünk a szülei :D azért lyan furi, és izgalmas is :)
Remélem azért nincs velem baj :? és elmúlnak ezek a csapongó érzelmek, amikor végre a kezemben tarthatom. Első babánál lehet hogy ez normális?

Kép
bfagi

Sziasztok!

HÚÚ! Tegnap éjjel nálunk is őrületes boksz volt a hasamban. Kb 2 és fél órán keresztül, a szélvihar alatt / előtt. Hihetetelen hogy ezek a babók hogyan képesek a külvilágból ennyi mindent felfogni. Mindig elámulok, hogy mennyire csodás a természet! Na azért amikor a boksz volt, akkor nem örültem ennek ennyire... :lol: Konkrétan úgy éreztem, hogy ki fog jönni a köldökömön keresztül. :shock: És közben a hüvelyemben apró pengéket forgatnának. Végül lenyugododtt, de azért nem volt felhőtlen az éjszaka további része sem. Egész éjjel veletek álmodtam, hogy vajon éppen ki indul szülni. :) De ezek szerint még mindenki itt van.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja Igen, ide mindent lehet. Hál istennek mindig vannak biztató, megnyugtató szavak :D Szerintem a topikban nem találunk olyan kismamát akit nem foglalkoztat a szülés, aki nem úgy fekszik le, hogy legalább egy kósza gondolat erejéig ne jutna eszébe, hogy lehet ma van a nap.....
Nagyon a végén vagyunk már :lol: :lol: :lol:
itt viszont tényleg mindenki számíthat a másikra :lol: :lol: :lol: Igazán jó csapat :lol:

Irina A lábam nekem is szörnyű 8) A párom ma ki is nevetett, mert kimostam a papucsimat amiket a kórházba szeretnék vinni. Azt mondta naiv vagyok, esélyem sincs rá, hogy esetleg rámjöjjenek. Most jelenleg 42-es :oops: tudok csak felvenni az amúgy 38-as lábamra :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok, ti hogy álltok az evéssel, én egyfolytában éhes vagyok, de alig bírok legyömöszölni pár falatot. Ráadásul néha hányingerem is van. Most is alig bírtam legyűrni pár falatot, pedíg még mindíg éhes vagyok. :shock:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Andi!
Én is sokat vagyok éhes. Majdnem minden hajnalban (5-6 fele) fel kell kelnem, hogy bekapjak valamit. De én azért tudok enni. (ez nálam soha nem volt gond. Bárhol, bármikor, bármennyit :lol: )
Időnként nekem is van hányingerem, de én annak tudom be, hogy biztosan sok a savam.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Niki: hát persze, hogy mindenki emléxik az időpontodra! :D Csak nem gondoltad, hogy nem? Igazából irigykedem is Rád egy picit, hogy már látod a "végét"!
Engem ez a bizonytalanság készít ki a legjobban! Nagyon szeretem, hogy Máté itt van a pocimban, de már olyan jó lenne, ha idekint lenne! Jó látni a többi, már megszült társunk boldogságát. Nem mintha nem foglalkoztatna, hogy hú, vajon, milyen lesz a Születés meg utána... de a lehető legpozitívabb dolgokra hangolgatom magam folyamatosan.

Evés: zabálok, mint egy elefánt. :oops: Nem mintha látszana rajtam. De nem baj, ha nem rajtam látszik (már megszoktam egész életem során, hogy nem hízok semmitől :? ), hanem Máté gömbölyödjön egyre szebben! :lol:

Móni: ki fogom bírni! Tuti! Egyre inkább úgy érzem! (Az NST is erre utalt tegnapelőtt, és Máté még mindig sokat mozog.). És köszi Mindenki, akkor bátran iszom tovább a teát. Olyan fincsi! De tényleg! :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Andi! En is ugyanigy vagyok, ez azert van, mert a gyomrunk mar teljesen fel van nyomodva. En is nagyon ehes tudok lenni, aztan par falat utan ugy erzem, elakadt a torkomban... :shock: Meghat ez a gyomoreges...A Rennie-t egyfolytaban szopogatnom kell...

Lanyok, ne aggodjatok, ez teljesen normalis, hogy ingadoznak az erzelmeitek... en ugy gondolom, ez mindenkinel igy van, csak nem mindenki vallja be!!! Ha elso baba azert, mert ismeretlen az egesz, ha meg tobbedik, akkor mas miatt...en pl. sokszor arra gondolok, hogy jaj, mar van egy 15 eves nagylanyom, biztos, hogy jo otlet volt ujra kezdeni az egeszet...? De aztan ez a gondolat ahogy jott, ugy el is megy, es teljesen biztos vagyok benne, hogy nagy boldogsagot fog hozni nekunk ez a ki Baboka!! :D
Vendég

Sziasztok. :)

Vizesedés:
Én apukát várom és megyünk vásárolni. Leszakadt az 1 szem papucsom, amit tudtam hordani, mehetünk venni. :evil:
Ma szandálban mentem be dolgozni, úgy beledagadt a lábam. Venni kell, nincs mese. :oops: ( én már nem akartam erre a pár hétre. )

Ma voltam védőnőnél, vérnyomim magasabb, fehérje nincs, vizesedés van. +3 kg van. Szval mérnem kell a vérnyomim és írni és vinni a dokinak. Remélem nem leszek toxémiás a végére. :evil: Bár ez magyarázná a picuri babát. :? No, nem leszek az és kész. Máá eldöntöttem. :wink: :wink:

Szülés:
én eddig 2x 21-ét álmodtam, kiváncsi leszek. :)
Amugy bennem is vegyes az érzelem. Néha már kint tudnám, néha meg marasztalnám. Ki érti ezt. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Köszi Niki, akkor azért remélem normális vagyok :)

Evés: az utóbbi 1-1,5 hete én is kb 2-3 óránként éhes vagyok, de aztán persze nem tudok sokat enni, mert máris úgy érzem, hogy tele vagyok. Az az érzésem, mintha egész nap ennék, :shock: de a mérleg nyelve nem megy feljebb, így hízni nem hízok :lol: valószínű, ahogy Niki is írta, a feljebb került összenyomott gyomor miatt érezzük így. Kevesebbet tudunk enni, emiatt többször vagyunk éhesek, mert a bébi azért ugye követeli a neki jutó táplálékot, ami a mi kisebb gyomrunkba többször kevesebb felosztásban kerül be-szerintem... :roll:
én ezzel magyarázom, hogy ilyen gyakran kell ennem, bár az édességet is most jobban kívánom :? arra viszont nincs magyarázatom :roll:

Kép
bfagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?