A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

ske:Örülök,hogy jól vagytok és,hogy minden oké.Tényleg vicces helyzet lehetett :lol: Drukkolok,hogy babó elinduljon magától és ne kelljen indítani!!!Nagyon szép szobája van Ádámnak. :D

Katinka:Örülök,hogy jól vagytok.

szaszi:Olyan nekem is volt,de amikor kaptam rá kuppot elmúlt.Hát elhiszem,hogy rossz a bizonytalanság.Ez nálunk is így van.Párom is mindig megkérdezi,ha fel jajjdulok,hogy szülünk?Jó lenne már ott tartani.

honey:Köszike.Hát szerintem is az.Reménykedek,de még így is kihúzhatjuk jövőhét végéig :) Örülök,hogy jól vagytok.Remélem minden oké lessz a köldökével.

nati:Tetszett a szüléstörténeted.Remélem nekem is ilyen lessz :oops: :D Ügyik voltatok!!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Reni! Még én is itt vagyok! (Nekem szerda óta nincs dugó, és még mindig nem született meg... nem sokat számít :-( ) Bár a szülésznő azt mondta, hogy ilyenkor 48 órán belül jön a baba! Neked az pont időben lenne! :-)
CTG-n szintén semmi. Ugyan úgy állok, mint ske! Holnap megint megnéz a doki. Magzatvíz vizsgálat meg hasonló érdekességek. Azt mondta szerdán megpiszkálja. Hogy ez mi lehet??? Sejtem :-( Szóval nagyon örülnék irdatlan erős és rendszeres fájdalmaknak végre.

Ske! Ebbe a szobába minden baba szívesen beköltözne :-) Vajon a tiéd mire vár? :lol: Neked sem történik semmi a rendszeres vizsgálatok hatására? Én azt hittem attól lesz valami, de idővel mindig elmúlik minden!
almi

Sziasztok!

Minden pocakosnak minél hamarabb babát kívánok! Látom már nagyon tűkön ültök! :)

Bocsi, de most nem tudok nagyon visszamenni, de azért egy-két gondolat, ami megmaradt.

Hangolka!
Nagyon sajnálom a rotát, ez kemény dolog, remélem hamar meggyógyultok!

Nati!
Sajnálom, h ilyen sokként ért a szülés, de asszem a vége kárpótolt titeket mindenért! Gratulálok!

Ske!
Nagyon szép a bababirodalom! Mostmár jöhet Ádám! :)

Bocs, h ilyen ritkán jövök, de egyszerűen nekem még nem fér bele rendszeresen jönni. Lillus általában jó gyerek, éjszaka mindig csak felkel enni, aztán visszaalszik egyből, eddig nappal is ez volt, de a héten már 2x műsorozott délelőtt is. Ma is pl, 8-tól 1-ig nem nyugodott, sírt, nyűglődött, nem lehetett letenni az ágyába. Elég nehezen viselem az ilyeneket. :( Eddig este ment a műsor, de pl tegnap meg este viselkedett jól. Ki érti ezt a gyereket?! Viszont elég nagy parám, h nem eszik rendesen, alig lehet rávenni, h egyen 20 percet. Általában 10-15perc után úgy bealszik, h 3-an sem tudjuk felébreszteni, nem lehet vele semmit csinálni. Ha csak 10 percet eszik, akkor van, h óránként nyűglődik, ilyenkor nem tudom pontosan, h éhes-e, de azért adok neki. Félek, h nem eszik eleget. :( Elvittük tegnap előtt méretszkedni, és csak 50g-ott hízott egy hét alatt. Igaz, h az elején fogynak, meg mittomén, de én azért aggódom. Ma mondjuk hajnalban és reggel sikerült kicsikarni 1-1 30perces kaját, de ez ritka, mint a fehér holló. Na szal hát nem egyszerű, főleg a bizonytalanság az, amit nehezen viselek, nem tudom mi baja, ha sír, nem tudom mit csináljak, nem tudom eleget eszik-e, stb...
Azért majd próbálok gyakrabban jönni...

További jó hétvégét mindenkinek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Köszi a drukkokat mindenkinek! Sziszi jobban van! Ma már nem vérzett annyira! :)

Honey!
Ne ijedj meg a köldök miatt! Lehet picit megfeszítette a pocakját és a seb bevérzett. Kezeld csak le! Ha gennyes lenne az a gond! Nekem pl.az első fiam köldöke 3 hónaposan vérzett be erőlködéstől.

Sensi!
A szül.súly +50gramm? Az jó! 2 hetes korukra kell a szül.súlyukat hozni! Pl. Sziszi 3480-nal született, haza 3220 gr-mal jött, 11 naposan lett 3450 gr. Ez így ok, mert kb.tegnapra tuti visszanyerte a súlyát még így is hasmenésesen. Csak mérni nem tudjuk pontosan most, mert branül van a kezében. Egyébként Sziszi is ha beájul szopi közben, akkor nehéz ébreszteni! Itt kötelezően mérni kell az evéseket és teljesen elégedett vagyok! Már a bal cici bekapással szenved csak picit (sztem nagy neki nagyon), és 15-20 perc alatt 90-100 grammokat eszik. Lillusnak is biztos nagy lett a szívókája! :)

Szke!
Nagyon szuper lett a szoba! És nagyon jó tágas is, kényelmesen tud majd játszani is Ádám benne!

KépKép
KépKép
hangolka

Bocsi Ske, h. Szke-t írtam!

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!
Örülök, h jobban vagytok!!!
Hát az az igazság, h Lillus 3448g-al született, 5naposan volt 3,25kg és 13naposan 3,3kg....szal ez így annyira nem jó. Most észrevettük, h mintha kerekedne a pofija...nemtom...remélem mostmár elkezd hízni, mert para. :?
Nekem is van egy mérlegem, de nem igazán bízom benne...néha megpróbálom megmérni, h mennyit evett, e szerint általában 50ml, eddig 1x volt egy rekord 70ml, és ma este pl 60ml. Hát ez sem túl sok. És ezt 15-20perc alatt termeli be.

A ma esténk sem volta annyira sima. Délután 4kor evett, 8kor ébresztettem, nem akartam, h tovább aludjon, és esetleg éjjel nyavajogjon. Ezután evett 20percet, majd fél óra múlva megfürdettük, kb 9kor. 9.30kor leültünk a babzsákba egy kis altató szopira, persze 5 perc alatt ráaludt, hagytam még így kb 15percet, majd átadtam daddynek böfire, de felébredt, ő lerakta pár perc múlva, de persze ordítás lett a vége. Ezután fent volt, nézelődött, meg kicsit sírdogált daddy kezében, és 22.30kor megint megetettem, evett egy erős 10percet, majd bealudt, feldobtam 5percre a vállamra, majd letettem, és azóta csend van. Remélem ezután jó éjszakánk lesz, mint szokott...már sajnos semmiben nem merek bízni. :?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

almi:Kitartás!!!Reméljük,hogy nem lessz szükség a megpiszkálásra.Szurkolok nagyon!!!!Igen tudom,hogy nemsokat jelent,ha elmegy,de azért reménykedek,hogy hamarosan lessz valami.

sensi:Ne aggódj biztos,hogy elég neki a kajcsi,ha bealszik rajta.Van elég tejcsid?

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Megint csak egy percem van, de jöttem olvasgatni egy kicsit titeket!
:)

Apjuk elment Kyrával a boltba, én megetettem Fannit és most van egy percem :)

Súly téma! Én is parázok ám rendesen, hogy elég jó-e a tejem, hízik-e eléggé Fanni! De hát remélem igen! Nálunk úgy van, hogy 4100 született, 3950-el hoztuk haza és most 4050! Szóval csütörtökön lesz 2 hetes és addigra kéne, hogy 4100 legyen? :roll: hát az akkor lehet, hogy össze fog jönni! Remélem! :)
Egyébként Fanni egy habzsoló! 80-100ml eszik egy alkalommal! Kis mohó :lol:

Viszont tanácsot is szeretnék kérni tőletek! Mit csináljak a tejemmel? Mármint én nem akarom eladni meg semmi, csak rémes, hogy mennyi van! Rengeteg! Egy nap minimum 3-4x cserélek melltartó betétet, egy melltartó simán átázik és éjjel egy hálóinget cserélnem kell, mert nem bírja ki reggelig! Annyi van, hogy le kéne éjjel fejnem, hogy ne legyen gáz! DE!!! Ha fejem mégtöbb lesz! Ördögi kör! Mit csináljak? Van még valakinek ilyen problémája? :?

Almi, kitartás! Én tudom milyen a túlhordás! Kyrát 8 nappal túlhordtam! Nem irigyellek! De kitartás, már csak pár nap! És te is babázhatsz! :)

És mindenkinek aki még 2in1 kitartást! Mindjárt vége a novembernek! És baba bent nem marad :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Én elmondom mit csinálok, nem tudom, h.neked beválik-e. Nekem is nagyon sok tejem volt, mostmár sokkal nagyobb az egyensúly a kereslet-kínálat között. Én már nem fejek minden szopi után, mert elég van a fagyasztóban. Úgy csinálom, hogyha eszik és utána nem érzek nagyobb csomókat a mellemben, vagy nem fáj, akkor hagyom. Kb.mellenként a 3.szopi után jön el az, hogy érzem fejnem kellene, nehogy begyulladjon a mellem. Ilyenkor fejésnél sem játszok az utolsó cseppig, csak addig amíg jó puha lesz. Így 5 nap alatt odáig jutottam, h.simán megvan a 100-as Sziszinek és ha nekiállnék kb.40 még lenne fejéskor, szemben a 100/szopi környéki maradvánnyal.

KépKép
KépKép
hangolka

Akíra!

Nekem is sok volt nagyon,előfordult,hogy szopi után még le tudtam fejni 160-180grammokat.már nekem is tele a fagyasztó.gondolkodtam hogy leadom,de aztán mégse.most úgy csinálom,hogy amelyik ciciből szopik,azt fejem le esetleg,ha úgy érzem nem szívta ki mindet.és a másikat is megkínálom,de azt nem fejem le.a köv. szoptatásnál pedig azt a cicit adom oda amelyeket másodszor kapott meg.
Remélem segíthettem!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Gratulálok minden új babázónak!!!

Fanni elég jó lányka. Eszik, alszik és néha nyűglődik mert még nem szokta meg az emésztést. Sokszor csak nézelődik, grimaszol. Ő is ráalszik sokszor a cicire, így van hogy óránként eszik. Én büfiztetni szoktam, ha ráalszik és utána általában egy kicsit megint éberebb és folytatja az evést.
Én eddig nem mértem mennyit eszik egy alkalommal, de lehet teszek ma egy próbát, hogy lássam van e elég tejem.

Valaki használ légzésfigyelőt? Nekem még nem sikerült teljesen jól beállítani, mert gyakran beriaszt, de csak a 15 mp-es egy sípolás. Vagy lehet elfelejt levegőt venni olyankor?

Fürdeni imád, de az utána jövő öltözködést már kevésbé kedveli, olyankor inkább már enne és panaszkodik is rendesen. Éjjel általában alszik, de akkor mellettünk van. napközben jó neki a kiságya, de éjjel nem, hogy ki érti ezt?

Kép
Kép
nati80

Itt a történetem:
Ágoston baba születése

2008. november 2.
Vasárnap reggel a szokásos NST-re mentünk a kórházba, akkor már két napja 2 ujjnyira voltam nyitva, és a nyákdugó is távozott, de fájás semmi…..Orvosom azt javasolta, hogy jó lenne minél hamarabb pontot tenni a végére, tekintettel a magas vérnyomásra….azt mondta, hogy másnap felvesz szülőszobára, és megindítja, ha beleegyezek…én örömest mondtam igent, már nagyon nem volt jó sehogy, szerettem volna túl lenni rajta.
Nst után megejtettünk még egy utolsó vásárlást kettesben, és az egész délután együtt töltöttük, de én már csak a másnapra tudtam gondolni….és nagyon izgultam….

2008. november 3.
Reggel 8-ra a kórházban voltunk, „csodás” kórházi hálóing fel, szülőszobába be, rámtették a ctg-t, fájások semmi……Dokim bejött, szólt a szülésznőnek, hogy készítsenek elő….én vártam-vártam, de csak nem jöttek értem….elvoltam, fájás nem volt, így ment az idő délig, a szomszédos helyiségekben közben zajlottak a szülések….
Majd jött a szülésznő, hogy mégsem készítenek elő, mert a dokit sürgős műtéthez hívták, és csak 4 óra múlva jött vissza….Délután mondta, hogy mégsem úgy alakult, ahogy terveztük, ma mégsem indítja meg, és javasolta, hogy várjuk ki az 5.-ét, a kiírt napot, ha addig se lesz semmi…de reménykedtünk, hátha beindul magától. Mondom, doktor Úr, semmi baj, én nagyon jól elvagyok itt a szülőszobán fájás nélkül…közben behoztak egy másik lányt is, szintén semmi fájás, csak szivárgott a vize, egymás mellett feküdtünk, beszélgettünk. És ez így ment másnap reggelig….láttunk egy szülést premier plánban, meg néhányat végighallgattunk, szegény csaj, nagyon meg volt rémülve a hangoktól, első babáját várta, nem tudta, mi vár rá…..

2008. november 4.
Reggel kitettek osztályra, de már biztos volt a másnap reggeli indítás…..próbáltam terelni a gondolataimat, de csak a holnapi nap járt az eszemben…délután bejött a férjem, enki már sírtam is, olyan félelem jött rám. Egész délután feküdtem a kórházi ágyon, imádkoztm a babához, hogy induljon el magától, de ő nagyokat rúgott, remekül érezte magát…..

2008. november 5.
Eljött ez a reggel is…..mondanom se kell, alig aludtam valamit….fél 7-kor bevonultam a szülőszobába, felvették az adatokat, CTG bekapcs…ez egy fél órát ment, majd előkészítés….borotváni nem kellett, férjem munkájával elégedett volt a szülésznő..J
A beöntés sem volt vészes, kb. 8 óra felé kötötték be azt az átkozott oxitocint…..
Közben sms-eztem párommal, aki már az ajtó előtt állt, várta, mikor szólítják, hogy bejöhessen…..Én oldalra fordulva, a gépet bámultam, ami jelezte, ha jönnek a fájások…egy-egy fájás 100-120 –as értékig is felment, de egész jól tűrtem. Fél 10-kor jött be a férjem, hát az nagyon jó volt! Még mindig nem volt brutál fájás, közben simán tudtunk beszélgetni.
10-kor a szülésznő ránézett a papírra, mondta, hogy ezek már jó nagy fájások, hozza –e a gázt…mondtam, nem-nem, még eléggé bírom…….
11 felé kezdett durvulni a dolog, dokim jött, megvizsgált, ujjongott, hogy nagyon jól haladunk, méhszáj 3és fél ujjnyi, burkot repeszt. Szülésznő hozta azt a rémes kampós ollót, de szerencsére amint kibontotta, a doki ujjától megrepedt a burok, elöntött mindent a meleg víz..szerencsére tiszta volt. Egy pillanatra megkönnyebbülést éreztem, de rá pár percre iszonyat fájások jöttek. Ekkor már elfogadtam a gázt, bár túl sok javulást nem éreztem tőle…..szülésznő kérdezte, érzek –e már székelési ingert, hú végre, erre vártam! Mondom: IGEN! És ez hihetetlen erőt adott, hogy már mindjárt vége!!
Szülésznő megvizsgált, majd se szó se beszéd, kirohant! Az ügyeletes dokit hívta, mert az én dokim épp akkor ment ki valahova, de közben őt is hívták. Bár én a fájásaim miatt nem is fogtam fel a dolgokat, azt éreztem, hogy elég sokáig matatott bennem a doki….és odaszólt a szülésznőnek, hogy igen, ez az…….hú, gondoltam, mi az, mi a baj????? Addigra a dokim is beért, és ő megint megvizsgált, és annyit mondott, hogy érzi ő is az arcát, a kis orrát…..Elköszönt tőlem, mondta, hogy a műtőben találkozunk…Aztán annyira felgyorsultak az események, szülésznő katéter be, szó szerint rádobtak a hordágyra, és liftbe be, közben szülésznő végig mellettem állt, hallgatta a baba szívhangját, mert az is vészesen leesett….Láttam párom riadt arcát, azt mondták, hogy bejöhet a műtőbe, de annyira gyorsan kellett cselekedni, hogy már nem volt idő rá ruhát adni, így szegény kint maradt…..
Beadták az érzéstelenítőt, és már vágtak is………én majdnem felugrottam, felszisszentem, mondom, fáj……..egy bunkó nő, nem tudom, ki volt az, odaszólt, hogy az lehetetlen……(később a dokimmal beszélgetve elmondta, hogy bizony fájhatott, hiszen rögtön vágtak a leesett szívhang miatt, nem volt idő kivárni a hatást)
Közben kaptam valami bódító injekciót is, de arra emlékszem, hogy egy pillanatra felmutatták a babát, majd elvitték, és kb. 30-40 perc múlva toltak ki……
Párom már tiszta idegbaj volt, mi lehet velem. Műtét után az őrzőbe vittek, párom ott ült mellettem egész délután, ő mondta, hogy a baba 4100 gramm, 54 cm, és teljesen egészséges! 9/10-es apgart kapott! Hát én nagy zokogásban törtem ki, egyrészt boldog voltam, hogy túl vagyunk rajta, és hogy semmi baja a babának, másrészt zokogtam amiatt, hogy én, aki mindig a császártól rettegtem, nem úsztam meg……És mostmár van összehasonlítási alapom, két sima szülés után…….A csaszi utáni két nap borzalom volt…….szerencsére utána napról napra jobb lett.
De még most is érthetetlen, hogy vannak nők, akik ezt kifejezetten kérik!
Most, hogy itthon vagyunk, már letisztultak bennem a dolgok, és csak azzal nyugtatom magam, hogy szerencsésen megúsztuk, a baba ügyes, egészséges, jól szopizik, van 3 egészséges gyermekem, és legfeljebb ezentúl nem fogok bikinit hordani, csak egyrészes fürdőruhát………JJJ

Ske!
Nagyon szép lett a szoba! :)

Nati!
Képet dobjál már a csajsziról!! :)

Eszter!
Köszi...sikerült!

Akíra!
Mi is 4100 g-al születtünk, és már a hazajövetelkor ennyi volt! :) Nekem nincs mérlegem, de nem is méregetem, érzem, hogy majd' belefullad a tejbe, olyanokat nyel!! :) És szinte minden pelus kakis, vagy nehéz a sok pisitől!

A még szülés előtt állóknak kitartás!!

D.

Kép

Kép
ditta76

És néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Beagle, Legyekmami: GRATULÁLOK a babákhoz, és sok boldogságot és egészséget kívánok nekik!!!

Hangolka:
szuper csaj vagy, hogy ilyen strammul bírod a megpróbáltatásokat! Ez a legfontosabb, és szerintem a legtöbb amit egy anya tehet! Így biztos hamar túljuttok a nehezén. Szilinek sok gyógypuszit köldök!

Ske-Eszter:
nagyon szép a babaszoba! Drukkolok neked ;-)

Ditta: nagyon aranyos a kisbabád :-) És a nagylányod is annyira kedves, gondolom nagyon izgatottak az új jövevény érkezése miatt! :-) Szerintem nagyon jól kezeled a császáros dolgot, és ügyes vagy, hogy előtte ilyen jól bírtad a várakozást a kórházban. (Nekem az betett volna) Szóval: gratulálok mégegyszer :-)

Köldök:
lányok, Noel babának még nem esett le a köldöke, de már csak egy kis részen tartja magát. Viszont iszonyat szagot áraszt!! Annyira megijedtünk, telefonáltam is a védőnőnek, de szerinte csak a seb alatt megrekedt hintőpor és természetes váladék kezdett el büdösödni, amit ki kell takarítani. Volt valakinél hasonló? Kicsit aggódok, de nem látom gyulladtnak.

Súly: mi elég sokat fogytunk: 3950-ről 3690-re. Holnap bérelünk mérleget, remélem már hízik a drágám.

Derékfájdalom (vagy medence??): még egy tanácsot szeretnék kérni. Szülés után semmi bajom sem volt egy nappal, kivéve, hogy nagyon fáj ha a jobb lábamra lépek. Mintha be lenne csípődve valami, és sajnos csak kicsit "kacsázva" tudok lépni. Nem szóltam bent senkinek, mert azt hittem elmúlik magától ,de sajnos nem :( Terheléstől még rosszabb. Ilyesmiről hallott valaki?

Bocsánat, hogy nincs időm reagálni mindenkinek: de nagyon drukkolok a pocakosoknak, hogy szép szülésük legyen! A babák pedig növögessenek szépen ;-)

Kép Kép

Noel baba ilyen édesen tud aludni ;-)

Judit
Kép
sonny

Sonny Judit!
Köszi a szavakat! :) Nem lennék ilyen erős, ha nem lenne egy ilyen szuper férjem, aki önti belém a lelket! :)
Lábad: nekem kb.3 napig volt itthon olyan, h.a jobb lábam más úton járt, nem tudtam hipp-hopp felkelni. Szerencsére elmúlt és a visszarendeződés része. Viszont ha neked nem múlik, akkor egy reumatológust lehet fel kellene keresni, mert lehet vmi idegi becsípődés is.
Noel csodaszép fiú! Jó nagy és sűrű haja van! :) A felső képen már úgy néz ki, mint aki több hónapos pasi, annyira fiús! :)
Köldök: alkoholos fültisztítóval nem tudsz a csonk alá nyúlni, h.kikotord a felgyülemlett cuccot? Szerintem igaza lehet a védőnőnek. Sziszi csonkja beletapadt a pelusba és abba, amikor beértünk a kórházba és a nővérek csomagolták ki. Picit vérzett, de betadine-nel lekezelték és épphogy varas.

Ditta!
Nem semmi a születéstörténeted! Végig libabőrösen olvastam! Ezek szerint arccal illeszkedett be a szülőcsatornába a kis kiváncsi Ágoston? Ügyes vagy, h.nem estél pánikba! De szuper, h.épen, egészségesen megszületett! :) Szépek a gyerekeid! :)
Jó kis társaság ez, h.szép gyerekek születnek csak! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!
Sajnos nem tudtalak még értesíteni benneteket arról, hogy megszületett a lányom, mert elfelejtettem beírni valakinek a telefonszámát a táblázatból a telefonomba.

Tehát 2008. 11. 10-én 8.20-kor megszületett Lilla, 3620 grammal és 51 cm-rel. Természetes úton, és nagyon gyorsan, betöltött 39. hétre, a Körmendi kórházban.

Mielőtt leírnám a születéstörténetet, minden újdonsült anyukának és babájának sok-sok boldogságot, sok tejcit kívánok! A még pocakosoknak pedig kitartást, gyors szülést.

Születéstörténet:
Talán még emlékeztek arra, hogy írtam, a 22. héttől feküdtem 3 hónapot, hogy benntmaradjon a babám. Nem volt könnyű időszak, de túl vagyunk rajta, bennt is maradt a 39. hétig.

Ekkor már nagyon nyűgös voltam, mert nagyon szerettem volna már a kezemben tartani egészségesen. Hetek óta jóslófájásaim voltak, nehezen aludtam, mint gondolom mindenki a terhesség végén.

Vasárnap éjszaka szinte alig aludtam, talán kétszer fél órát, mert jöttek a jóslók, de azért annyira nem fájtak, hogy éjjel bemenjek. 5-kor felhívtam a dokimat, aki nem vette fel a telefont. Azért fél hatra anyu bevitt, mindenképpen szerettem volna megnézetni a méhszájat, változott-e, hisz ugye már régóta egyujjnyira volt nyitva a belső méhszájam. Vagy háromnegyed órát ott üldögéltünk az osztályon, sehol senki. (egy ügyeletes orvos, egy csecsemős és egy szülésznő van éjjel) Mindenki fennt volt az ötödiken (az osztály az elsőn van), mert két szülés volt, az egyik már 12 órája tartott, a másik alig ért be a szülőszobába már szült is, szinte egyszerre lettek meg a babák. Közben jött a reggeli váltás, a szülésznő feltett nst-re. Szépen jöttek a fájások, de azért megkaptam a szülésznőtől, hogy " nem jelent semmit, nem rendszeres és nem olyan erős, meg úgyis végiggörcsöltem a terhességet". Na köszi, gondoltam. Azért én mégis szeretnék szülni...

Mint kiderült a dokim pont úton volt a kórházba, mert az egyik kismama (akinek gyorsan jött a babája) nála akart szülni, de csak varrásra ért oda. Engem közben felvettek az osztályra, mert azért lehet, hogy mégis beindul alapon. A doki megnézett, a méhszájam abszolút nem változott semmit, 4 hónapja volt 2111, "ez nem szülés". Nagyon rosszul esett, mert nagyon készültem rá, hogy baba lesz. Kaptam egy nospa injekciót, ami szépen el is vitt minden fájást, sehol semmi. Délután bejött, megsimogata a kezemet, közölte, hogy ezek csak jósló jellegű fájások, lehet, hogy 2 nap múlva hazaenged.....

Ekkor nagyon elkeseredtem, nem akartam már egyben maradni, álmatlanul forgolódni az ágyamban, amelyet már hónapok óta nyomtam...
Na nem gondolta ekkor még senki, hogy mi is lesz este....

Anyukámnak bőgtem olyan 5 óra körül, hogy visszajöttek a fájások, erősek de nem rendszeresek, hol vannak, hol nincsenek. Féltem az éjszakától, fáradt voltam, mi lesz, ha most sem tudok aludni, csak forgolódok és nem hagyom a többieket sem pihenni.

Közben beszélgettem a szobatársakkal, néha jött egy-egy fájás, és nagyon fájt az alhasam. Sehol máshol, csak alul. Mivel azt mondták felülről kell jönni a fájdalomnak, esetleg a derekamban is kellene éreznem, gondoltam ezek is csak jóslók, de baromira fájtak néha. De semmi rendszeresség nem volt bennük.

Fél 7-kor gondoltam lefekszem és mérem, hogyan is érzem a fájásokat. Volt három 10 perces és 2 öt perces, ekkor vettem észre, hogy kicsit véres a bugyim. Gondoltam csak van valami már. Megvizsgált az ügyeletes, és nagyon örültem, mikor mondta, hogy 2 ujjnyi, jöhet az NST. Az nstre feltettek és már megint nem jött semmilyen fájás. Nagy nehezen egyszer csak jött egy, 80-as, majd egy 100-as. Közben beszélgettünk a dokival, aki mondta, hogy elsimult a méhszáj is. Felhívta az én dokimat, referelt neki (méhszáj 2 ujjnyi, elsimult, buroksapka ép, nem rendszeres fájások, buksi nincs beilleszkedve stb). Mire az én dokim megint nospa injekciót rendelt és nem küldetett fel a szülőszobára, mert arra még ráérünk. Hátnem lett igaza. Közben szóltam a férjemnek induljon el Komáromból baba lesz, de arra azért nem gondoltam, hogy nem fog ideérni.

Ahogy visszamentem a szobámba, az egyik ágynál meg kellett állnom, de nem volt hosszú fájás. Poénkodtam a többieknek, hogy kipróbálok minden ágyat, majd a sajátomnál elkapott egy iszonyatosan hosszú és erős fájás, kb.2 és fél perces lehetett. Szerintem ekkor beilleszkedett a baba feje. Ekkor lefeküdtem (a doki azt mondta pihenjek, és készültem egy kicsit aludni). Majd 3 egybefüggő, iszonyatosan erős fájás jött, megijedtem, a többiek is jól megijedtek (ők aznap reggel szültek, friss volt nekik az élmény), hozták a fejemre a hidegvizes törölközőt, de elkaptam a csaj kezét és közöltem vele hogy érzem a gyerek fejét és ki fogom nyomni!!!!!

Ekkor rohantak a szülészőért, hogy jöjjön, mert nyomnom kell. Mire ő: "Az nem lehet, hisz az előbb vizsgáltuk". Próbált elfordítani a hátamra, lerángatta a bugyimat, húzta a kesztyűt, de nem kellett, mert szabad szemmel is látta a fejét. Gyorsan telefonált a dokinak, aki közben már a folyosón rohant (cuccait bevágta a nővérszobába), mert hallotta, hogy ordítok, hogy nyomnom kell! Már ott volt három orvos és úgy döntöttek megpróbálnak felvinni az ötödikre a szülőszobába, mert még tartotta a gyereket a burok. Mondanom sem kell, hogy közben megindult a gyerek fejével együtt a székletem is... Ennyit az előkészítésről, ill. annak hiányáról...

A folyosón még mindig kiabáltam, hogy értsék meg nem bírom visszatartani, jön magától a babám, és mindezt a látogatók és mindenki szeme láttára. A dokim beszólt a lifnek, hogy hol az a k...va lift, én meg próbáltam lélegezni. A liftben elmúlt az inger, hangosan ziháltam, átdobtak az ágyamról a szülőágyra beállították majd a dokim mondta, hogy föl a lábakat és nyomjak. Hát nyomtam, de nem igazán kellett, mert jött magától. Amikor elmúlt az inger mondták, hogy most picit nyomjak, gondolom a méhszájat próbálták elsimítani rendesen, majd a következő ingernél burokrepesztés, vágás és már kint is volt. El se hittem. Utána szépen megszületett a méhlepény, nagyon szép állapotban volt, Lilla apgarja 10/10-es lett. Kicsit megmutatták és már el is vitték.

A varrás nem volt túl kellemes, sőt. De túléltem. A varrás alatt kértem valakit adjon már egy mobilt, hogy a férjem ne tépjen a ködben az autóval, mert már meg van a baba. A dokim odaadtam, hát nem lemerült???

Amikor levittek a szobába, akkor szól a szobatársam, hogy felhívta a férjemet, hogy fent vagyok a szülőszobában, majd öt perc múlva felhívta újra, hogy ne siessen, mert meglett a baba. Szegény nem nagyon hitte el. Ő hívta fel anyukámat is, ő se akarta elhinni, hisz egy két órája még neki sírtam, hogy nem akarják a dokik elhinni, hogy a fájások nagyon fájnak, nem csak jóslófájások.

Az ügyeletes doki is gratulált (azért ismertek a hosszú kórházi tartózkodásom miatt), hogy így kell ezt csinálni, mindenki ilyen szülésre vágyik. Hát nem panaszkodom, hihetetlen volt tényleg. Nem tudtam milyen az igazi szülés eddig, mert az elsőt toxémia miatt érzéstelenítés mellett szültem, teljesen fájás és fájdalommentesen. (csak a varrás maradt bennem fájdalmas élményként).

A baba 20.20-kor lett meg és kb.2 óra múlva ért a kórházba a férjem. Adhatott nekem egy puszit, majd megmutatták a babát.
Sajnálom, hogy lemaradt második gyermekének a születéséről, de az biztos, hogy én nagyon jól jártam a gyors szüléssel, nagyon örültem, hogy így történt.

Ma jöttünk haza, a harmadik napon nagyon bekeményedett a tejbelövelléstől a mellem, nagyon féltem, hogy szólnom kell az orvosomnak fejje meg a mellem. (az első gyereknél volt benne részem, hihetetlen de úgy ki tudta fejni a keményedéseket, csak az a baj hogy nagyon fájt)
Szerencsére most nagy munka árán sikerült ismét puhábbá varázsolni masszírozással, fejéssel és szopizással. Remélem ismét lesz elég tejem, reménykedem, ha az elsőnél sikerült akkor most is fog.

Ennyi lenne az én történetem, kívánom a pocakosoknak, hogy ilyen gyors szülésük legyen!!!

Nemsokára teszek fel képet, de most mennem kell, mert ébredezik lassan a kislányom!

Sziasztok! Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Már rég írtam:(
11.13-án 9:10-kor megszületett Varró Gergely Tamás 3480 g /bár először 3530 g mutatott a mérleg csak megmozdult/ 49 cm-mel.
Hála Istennek azon kevesek közé tartozom akiknek a 2. császár nem fájt jobban+sokkal kevesebb a vérzés is. Ez fele annyira fájt mint 2 éve, vérkép most is nagyon rossz lett, viszont sokkal kevesebb vért veszítettem mint egy átlag császárnál szokás. Gergő az első két napot csak végig aludta, nyöszörgött, pont mondtam, hogy ellenkezője a Márknak, hát tegnap óta elkezdett követelőzni és hangja is meg jött. A rossz az, hogy keveset tud egyszerre enni és bealszik rajta+ha anyatej akkor nagyon hamar éhes lesz, ha tápszer akkor utána egy nagyot alszik.

Mindenkinek gratulálok aki már megszült és babázhat:)

Most ennyit írok, egy kicsit pihizek mert mindjárt úgyis kell+ Márk is hazaér és vele is kell foglalkoznom.

Bea
kumpibogar

Sziasztok!
Bocs, hogy csak ilyen ritkán jövök, de Panna eléggé lefoglalja az időmet, napközben már szinte alig alszik. CSak nagyon kis rövideket.
Nálam is jelentkezett a súlynövekedés para. 2800-zal született, és még mindig csak 2720 gr. A héten kevesebbet, mint 10 dkg-t hízott. Összevissza eszi, van amikor óránként, de van hogy 3 óra is eltellik. Piciket eszik, 40 gr-t általában, de van, hogy csak 30-t. Többet képtelen vagyok belediktálni. Pedig lenne tejem még egyszer ennyi. Arra gondoltam, lehet hülyeség, hogy evés előtt fejek ki olyan 20 gr-t, és akkor már a dúsabb tejet enné nem a híg előtejet. Szerintetek? Olyan pindur, nehogy elfogyjon nekem... :oops:
Nappal még mindig alig hallani a hangját, viszont éjjel ma is bőgött egy jó hosszú sort, úgy 2 órát. Pár perces szüneteket tartott, amíg kifújta magát, aztán megint hajrá. Kornélnál ez a fajta hasfájási roham ismeretlen volt. Adtam neki espumisant, nemsokára elmúlt neki, nem tudom ettől-e.
Akíra, tök jó, hogy iylen sok tejcid van! Én vettem Avent tejfelfogó kagylót, azt teszem be amikor szoptatok (a másik melltarómba) mert akkor kezd ömleni a tej az ellentétes ciciből is. Annyi jön, hogy félig megtellik a kagyló. Ezt beleöntöm a lefejtek közé, és elteszem. Nem drága, talán 2500 ft volt. Kettő van benne, így éjszakára is betehetnéd, mert nem kényelmetlen, gumis.
Hangolka, annyira sajnálom az édes kisfiadat, és persze téged is, mit mondanak, mikor múlik el, és honnan kaphatta?
Nati, a te szüléstöridet volt időm elolvasgatni, nagyon szép volt!
Sonny, Ditta, nagyon édesek a kissrácok!
Köldök: lesett tegnap, nem tudtam miért sírt annyira délután, erre kiderült, hogy a köldöke nyomta a hátát! :)
Gratulálok minden anyukának, és kitartást a várakozó pocisoknak!

Kép
Kép
dalminha

Kép

Kép

Kép
Kép
dalminha

Bea!
Gratulálok Gergőhöz! Sok egészséget nektek! :) Márk hogy fogadta a kistesót?

Kati!
Először is gratulálok a gyors szülésedhez! Végigbőgtem az eseményeket! Az tuti, h.okozhattál egy kis nem mindennapi látványosságot a kórházban! :)
Sok tejcsit kívánok nektek! Sajnálom, h. a férjed nem ért oda, de tuti kárpótolta őt is az, h.rövid idejig vajúdtál! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Reni!
Hát sztem van elég tejcsi, de igazából nem vagyok biztos benne. AMikor bealszik, utána még jön belőle, ha megnyomom, úh gondolom, h van. Este fele esetleg kevesebb lehet, azt érzem...de asszem még így is kiszolgálja a leányzót.

Akíra!
Örülök, hogy szépen gyarapodik Fanni, és ilyen sokat eszik! Hát én nem értek ehhez a témához, mert attól azért nem kell aggódni, h túl sok a tejcsim...de ha esetleg mindig egy picit kifejnél belőle, h ne legyen annyira kemény, akkor sztem jobb lenne. Csak tényleg ne sokat, mert attól csak több lesz, ahogy mondod.

Nati!
Örülök, h jól megvagytok! Nekünk is van légzésfigyunk, de én nem mertem még használni. Nagyon félek a riasztástól, így aztán még nem vitt rá a lélek. :? Egyelőre csak magát a monitort használjuk, nincs rádugva az érzékelőlap. Állítólag 4kg felett már megbízhatóbb, nincs nagyon téves riasztás, lehet, h ha elérjük ezt a súlyt, akkor mi is beüzemeljük. Igen, előfordul, h elfelejtenek levegőt venni egy kicsit...
Tök érdekes, h Lilla meg éjjel van el tökjól a kiságyban, mindig egyből visszaalszik kaja után...nappal vannak gondok néha, van egy nyűgös periódusa, amikor nem tud elaludni, és nem marad meg a kiságyban. Ez általában vagy délelőtt vagy este fele, szerencsétlen esetben mindkettő. :?

Ditta!
Hát nem semmi volt a szülés storyd! De minden jó, ha a vége jó, és biztos Ágoston baba kárpótolt mindenért! Nagyon szépek vagytok, és gratulálok mégegyszer!

Sonny!
Nagyon aranyos Noel baba! :)
A köldök nekem elég mumus dolog volt. Itt azt mondják, h nem kell vele csinálni semmit, csak minden másnap kell vizes vattával megtörölgetni, és megszárítani. Hát végül én sem csináltam semmit vele, és már majdnem tökéletes. De azért ha szaga van, akkor én is kitörölgetném.
Sztem a lábadat meg kéne említeni a dokinak, tőlem mindig megkérdezte a midwife, h fáj-e vagy vm...gondolom nem véletlen.

Szakmarinekati!
Jó gyors szülésed volt, irigyellek érte, és nagyon gratulálok a ti Lillátokhoz is! :)

Kumpibogár!
Nagy gratula Gergelyhez!!!!

Dalma!
Remélem szépen gyarapodni fog majd Panna! Nálunk is ilyen gondok vannak, h ráalszik, nem lehet felébreszteni, és félek, h nem eszik eleget Lilla. Nagyon szépek vagytok!

Nálunk semmi különös, Lilla ma délelőtt megint műsorozott, 2kor aludt végül el. És most kezdi az esti műszakot, 6.45 van. :? Én elég fáradt vagyok, de szerencsére éjjel alszik szépen. Most mintha elkezdett volna kerekedni a pofija, remélem hízik már.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Itt vagyok, még 2 in 1...sajnos elomlott a számítógép,így nem tudtam nyomon követni az eseményeket!

Előszőr is gratulálok mindenkinek!!Olyan szépek a szűléstörténetek!!

Mindegyik más, és ez az érdekes, hogy ahogy olvastam, nem tudtam eldönteni, most mire várjak, mert így a Dittáét, Natiét és Sz.Katiét olvasva lényegesen különböztek.

Holnap 40+4 vagyok, ki gondolta volna. :roll: Anyukámmal beszélgetve nem is tudom eldönteni, mi volta a jobb,az ő idejében a tudatlanság, ami egyfajta nyugalmat adott, vagy ez a teleinformált társadalmunk, amikor mindegyre azt hiszed, lemaradsz valamiről.

Mától Hanna baba újra csak napi néhány órát kap a szűlésre, szegénykém,mennyi elvárás.

Lányok, kiváncsi vagyok a véleményetekre.segítségetekre.
Ma hajnal 3tól voltak már érezhető fájásaim,10-15 percenként.Aztán reggel7 körül barnás nyákos valami jött ki-gondolom nyákdugó.8 ra Ctg-re mentünk, akkor már nem voltak nagyon fájások, vagyis csak olyanok amire , ahogy SzKatinak-nekem is azt mondták-"ebből nem lesz szűlés".Doki nem látott ma.Viszont egész nap barnás váladék jött ki-olyan sima, sűrű(bocs a részletekért :? ),és nem igazán értem ez most micsoda.Nekem szokott ilyen lenni mikor mensi van, előtte vagy az utolsó"mindjárt vége" napon.Valami ötlete valakinek???Please!Holnap 10kor újabb ctg és akkor megkérem az ügyeletest nézzen meg, ha még mindig van ez az izé :?:

Addig is kitartást a sorstársaknak és sok örömöt a mázlista babázóknak!
sclara

Sziasztok Lányok!

Felrakom az aktuális táblákat. Már nagyon kevesen vagyunk a pocakosok közül, pedig nemrég még mekkora volt a tábla... :)

KépKép

KépKép

Kati, Bea! Gratulálok nektek a gyerkőcökhöz!

Ne haragudjatok, most nincs erőm reagálni. Mi jól vagyunk, bár túl egy ijedtségen. Pénteken voltam dokinál, és nem sikerült "megfelelő" CTG-t produkálni, úgyhogy szombaton be kellett mennünk a Jánosba. Ott elég hosszú várakozás után végre rátettek a gépre, és több, mint egy óráig voltam rajta, mert közben két szülés is elindult, és nem volt, aki levegyen. Majd a doki megnézte, és közölte, hogy na, akkor csinálni kell egy flowmetriát is, de arra már nem volt időm, hogy megkérdezzem, hogy mi a baj, mert rohant egy következő szüléshez. Nem kívánom senkinek azokat a gondolatokat, amik a várakozás közben megfordultak a fejemben. De szerencsére nem lett semmi, minden rendben van.
A hegvonalam viszont véknyul, most már csak 3,5mm-nek mérte a doki, kb. 3-ig még elfogadható a normál szüléshez. Kedden megyek hozzá a Jánosba, ott is megnézi. Szóval még az is lehet, hogy megint császár lesz belőle. :(
Ráadásul a férjem jövő héten több nap is vidékre megy, szóval nem örülnék neki, ha most beindulna a szülés... Amúgy is a végén vagyok a sornak, de így méginkább mindenkit magam elé engedek, aki szeretne menni... :)

beszteri

Hangolka
Utólag olvastam vissza csak nagyjából a hozzászólásokat, nagyon sajnálom a kisfiadat, a nagytesó, hogy viseli?

Márk

Jól fogadta a tesóját, bár csak ma jöttünk haza, azt akarja, hogy mellette feküdjön:) Ő akarja fogni...
Annyira nincs időnk semmire, még kipakolni se tudtam, mert kettővel mindig van vmi+délután tápszer vadászatra indult a férjem+ruhát kellett venni mert csak 2 rugi jó rá, a többiben elveszik:(
Annyira rossz, hogy hajlandó sokat szopizni csak kb 20 g-mot pedig lenne több, cumis üvegből is csak kb 30 ml megy le, de csak a tápszer után tud nagyot aludni:((

Szerintetek lehetséges, hogy más típusú tejem lesz mint a Márknál volt (hízlaló)???
Mindenkinek további szép estét kívánok: babásoknak nyugodt alvós éjszakát, kismamáknak is , szülni készülőknek meg gyors kevésbé fájdalmas szülést:)

Bea
kumpibogar

Sziasztok! gyönyörűek a babák :lol: egyik szebb mint a másik kis cukorfalatok.majd én is rakok képet csak nemtudok :cry: nem tudom lekicsinyiteni,de probálkozok.

Mi jol vagyunk.Kevin baba egy kis cukorfalat.IMÁDOM :lol:
Csak fáj a pocakja nem akar böfizni :cry: most vettünk neki infacolt és igy jobb volt neki.Reméljük igy is marad.nagyon sokat szopizna szinte óránlént.Nektek beállt már,hogy mennyi időnként hamizik?

000kata

Kép

000kata

sikerült :lol: :lol: :lol:

000kata

Kép

000kata

Kata!
Küldtem privit!

Hangolka!
Nagyon drukkolok nektek és együtt érzek veled. Remélem, hamar rendbejön majd Sziszi, és hogy Sebit sem viseli meg nagyon a távollétetek! Csodállak, hogy ilyen erős vagy!

Klara!
Kitartás, már biztos nem sok idő van hátra. Nagyon nehéz lehet már ez az időszak, nem irigyellek! De biztos megvan az oka, hogy még mindig a pocakban akar maradni ez a kisember.

Sensi!
Remélem, hogy most már beindul Lillus hízása. És hogy beállnak majd szépen a napjaitok. Elhiszem, hogy fáradt vagy, ez az első időszak már csak ilyen. De végre már ott van veletek Lillus, és ez a legfontosabb. :)

Dalmi!
Nagyon szépek vagytok!!!!! :)

Bea!
Örülök, hogy leírtad a második császárral kapcsolatos élményeidet, jó volt olvasni, hogy nem feltétlenül fáj jobban a második, mint az első. Bár én még reménykedem mindig a természetes szülésben, de a hegvonal miatt megvan az esélye a császárnak is... :(

Kati!
Sajnálom, hogy a férjed nem ért be a szülésre, de elhiszem, hogy valamennyire azért ez a gyors szülés kárpótolt kicsit. Örülök, hogy minden rendben van veletek! :)

Ditta!
Még nem sikerült elolvasnom a történetedet, mert hátulról kezdtem a visszaolvasást, és addigra elfogyott az erőm. De ha Beni elaludt, az lesz az első... :) Nagyon szépek vagytok ti is, köszönjük a képeket!

Akinek még nem reagáltam, majd pótolom délután. Mindenkinek szép napot!

beszteri

KAta!
Nagyon édes Kevin, örülök, hogy sikerült lekicsinyíteni a képeket!!!! Majd kérünk még továbbiakat is! :)
beszteri

Sziasztok!

Kati, Bea, hatalmas gratula Nektek a picikhez! :D :D :D

Lányok, én utoljára a kórházban mértem le, mennyit evett Nati és a súlyát is ott mérték utoljára. :oops: Lilivel annyit paráztam a mérleg miatt, hogy most úgy döntöttünk, megpróbáljuk anélkül. Múlt héten a védőnő megnyugatott, hogy ránézésre jóllakottnak tűnik, párnás a kis kezecskéje, kerek a pofija. Úgy tervezem, hogy hetente elsétálunk a tanácsadásra, hogy azért mérjük a gyarapodást. De ha a mai éjszakából indulok ki, amikor is a fél 9-es evés után fél 3-kor ébredt legközelebb, majd utána 7-kor megetettem a reggeli készülődés miatt, szerintem nem nagyon éhezhet. :wink: És a cicik is termelnek rendesen.

A köldök még nekünk sem esett le, bár már alig tartja valami, az egyik oldalán elég csúnyának látom, de kezelgetem rendesen, csak nem lesz baj. Mondjuk már a kórházban mondták, hogy elég lágy, nem fogunk hamar megszabadulni tőle. :?

Eszter, sajnálom, hogy igy megijesztettek, de a lényeg, hogy végül minden rendben. Szurkolok, hogy akkor még maradjon bent Julcsi baba. :)

Sclara, akkor Nálad is vannak izgalmak, szerintem lassan hírekkel jössz. :wink:

Dalma, nagyon édes a pici Lányod! Szerintem jó ötlet, ha lefejed a tejcsi elejét, mintha a védőnő ezt nekem javasolta is volna anno.

Bea, örülök, hogy ilyen jól viselted a második császárt. :) Egyébként én is hamarabb összeszedtem most magam, mint 4 éve.

Kati, hát nem semmi ez a szüléstörténet, jól megleptél mindenkit a gyorsasággal. :shock: Sajnálom, hogy a férjed lemaradt...

Sonny, nagyon édesen alszik Noel baba. :D A köldökről feljebb írtam...

Ditta, Ti is nagyon helyesek vagytok, a lányod milyen büszkén tartja Ágoston babát. :D Huh, hát a szülésed nem volt semmi. :shock:

Nati, örülök, hogy jól telnek az első napjaitok, kívánom, hogy maradjon is így. :wink: Sajnálom, hogy nem volt túl sok időd felkészülni a szülésre, de legalább gyorsan ment.

Akíra, azért jó, hogy ilyen sok tejcsid van! 8)

Sensi, szerintem ne aggódj, hogy rövid ideig eszik Lillus, Nati is max. 15 percet tölt a cicin, de tök üresre kiszívja. Úgy látszik, jó a technikájuk. :lol: És ha éjjel szépen alszik, nem hiszem, hogy éhezne.

Hangolka, örülök, hogy jobban vagytok! :)

Pár kismama eltűnt, csak nem babáznak már?

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Egyik gyerkőc szebb mint a másik!! Már nagyon várjuk Kendrát, hogy kibújjon. A férjemnek ma mondtam, hogy igaz kislányunk lesz , de talán nem ártana egy fiú név is.

A táblázat alapján már tényleg kevesen vagyunk akik nem szültek. Nekem csak??!! 6 napon van vissza. :lol: Persze a kislányomat túlhordtam és most is elég valószinű , hogy így lesz , hiába vagyok már 2 hete nyitva.
Éjszakám nagyon rosszul telt, forgolódtam, állandóan keményedtem, időnként fájt a hasam. Biztos a frontra voltam érzékeny.

Olyan jó olvasni, hogy majdnem mindenkinek olyan sok teje van, hát remélem nekünk se lesz probléma.

Holnap megyek uh-ra, és orvoshoz. Kiváncsi vagyok mit fog mondani az orvos.

Naysa
naysa

Sziasztok!
Először is gratula a meglévő babákhoz!!!!

És kitartást a még 2in1-ben lévőknek!!!!

Gyönyörűek a gyerekek!!!!!

Nos, lassan kezdek regenerálódni. Végre tudok ülni. Na nem egész nap....
Sajna a wc-vel még akad némi problémám, de remélem az is javul a napokban... :oops:

No akkor az én történetem:
2008.11.03
Pénteken jött egy megérzés, hogy azt hiszem hétfőn lesz baba. Be is készítettem mindent a kocsiba. Még mosolyogva mondtam a páromnak, hogy figyi, szerintem hétfőn már nem jövünk haza...
Közben poénkodtam a családommal, hogy 1-én és 2-án bizti nem szülök. Ők meg mosolyogtak, hogy ez azért nem így megy.
Eltelt szépen a hétvége. Hétfő hajnalban, amikor 3 órakor kimentem a szokásos pisire átfutott az agyamon, hogy hű, vajon tényleg ma lesz az a nap?
Fél 5 kor újra pisiszünetet tartottam, de ahogy benyitottam a wc-re kicsit kicsurogtam. Bosszankodtam is egy sort, hogy na tessék, tényleg bepisilős leszek a végére. Majd pisi és közben átfutott az agyamon, hogy o-ó, ez kicsit több volt, mint szokott lenni(mármint ami kifolyt). Így kimentem a fürdőbe bugyit cserélni, ahol újfent csurogtam kicsit. Ekkor szerintem a vérnyomásom felment 200-ra. A szívem a torkomban dobogott. Úristen, ez már az!!!!!!! Vagy nem?
Bementem a szobába, vártam egy percet, hogy megnyugodjak és felébresztettem a párom.
-Figyu,szerintem elment a magzatvizem. -Ő alig fogta először fel. Majd kiugrott az ágyból.
Mondtam neki, hogy nem vagyok benne biztos, de felhívom a szülésznőt. Ő mondta, hogy hát ha elfolyt akkor a kórházban a helyem. Lezuhanyoztam és bosszankodtam, hogy nem mostam este hajat. De már nem mertem bele kezdeni... :D
És elindultunk.
Háát, mit ne mondjak én nyugtattam a drágámat, nem kell annyira sietni, beérünk, nem fáj, mert hát annyira sietett, hogy szinte féltem...
Szépen odaértünk a kórházba. Közben is csordogáltam picit, de nem volt vészes. Majd kiszálltam a kocsiból és elöntött a niagara. Csuromvizes nadrágban felmentünk az 5.-re. És közöltem, hogy szülni fogok. :)
Felvették az adatokat, közben megkérdezte a nővérke, hogy nem volt betétem? Én ekkor lenéztem magamra(mintha egy vödörrel leöntöttek volna) és közöltem, hogy de volt....
Aztán irány a szülőszoba. Fájásom nuku. És csak egy újjnyi voltam. Sétáltam, vihorásztam, gondoltam ez nem is olyan rossz.
Kaptam az eda miatt valamit utána meg oxitocint. Na ahogy azt bekötötték, megindultak a fájások. Ekkor már 9-10 óra volt. Na ekkor észrevették, hogy bár azóta mégegyszer elöntött a magzatvíz mégis van burok, úgyhogy megrepesztették és újra tocsogtam. Meg is jegyezték, hogy jó sok vizem volt. 11 órakor már iszonyat fájásaim voltak. Tudtam én, hogy nem menne ez nekem eda nélkül. Délben kaptam meg a fájdalomcsillapítót, akkor lettem 2 újjnyi, de akkor már alig tudtam magamról. Hogy mi történt ezután nem nagyon tudom, mert be-be aludtam. 3 körül éreztem, hogy nyomnom kéne... Jött a doki, mondta, hogy még picit forogjak 1-2 fájást, hogy eltűnjön a méhszáj. Fél 4 kor már mondtam, hogy nem megy, nyomnom kell nagyon.
Segített a doki is kicsit. Pár nyomás után kint volt a feje, majd utána sikerült kibújnia.
Csak egy pillanatra láttam. A szülésznőt hallottam, hogy ez meglesz 4,3 is. Ekkor megdöbbentem. Azt nem lehet.
Aztán odaadták. Nem tudtam szólni, csak sírtam. Sírtam és nem bírtam abbahagyni. Elvitték, apuka hozta vissza. Ekkor megint eltört a mécses. Olyan gyönyörűek voltak együtt. Apa és fia...
A varrás nagyon fájt... Viccelődtek is, hogy megszülök egy 4400 grammos gyereket és jajgatok a varrás alatt.... :?
Hátha fájt, mit csináljak??????
Utána ott volt velünk 10-ig a szobában. Majd elvitték, mert sajna eléggé megviselt adolog és egyedül még felkelni sem tudtam... De másnap jobb lett.
Azóta is csak nézem és el sem hiszem, hogy van egy fiam..

A köldökcsonkunk tegnap leesett. Már nagyon büdi volt a miénk is. De szerintem ez a száradási folyamat része....

Irigylem a sok tejeseket. Nekem Lacika 110-120 eszik. Ebből 40 a tejem... A többi tápszer.

Viszont a kórházba mi 4060-ra estünk vissza és tegnap már 4480 volt. Úgyhogy túlteljesítünk minden tervet. :P

Kép
Kép
gabi82

És néhány kép: Kép

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Az összes baba nagyon édes :D Irigykedek is nagyon :oops: :D Már én is babázni szeretnék :D Ma voltam dokinál CTG jó lett hál istennek.UH-n is minden oké.

Méreteink:
BPD:95mm
HC:336mm
Th:103mm
AC:342mm
Fl:74mm

Becsűlt súly:3266gramm

sclara:Nekem is volt ilyen barna színű valami 2 napig.Szóltam a dokinak,de nem talált semmit amitől lehetett.Lehet,hogy a nyákdugó volt kitudja.

Remélem mindenki jól van!

almi,ske:Hogy vagytok?

Bocsi,hogy nem írtam névre szólóan,de mostanában alig tudok aludni éjszaka és így nappal eléggé fáradt vagyok :cry: Szerdán megyek megint dokihoz.Remélem jók lesznek a leleteim.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukkantok:

Kata, Bea!
Gratulálok a babákhoz!

Gabi, Dalma, Ditta, Sonny-Judit, Kata!
Nagyon édesek a kicsik! Olyan jó Nektek!

Velünk minden rendben és még mindig egyben. Holnap reggel be kell feküdnöm, kapok méhszájtágító zselét, aztán lesz ami lesz. ha semmi akkor gondolom szerdán megindítják.

Szurkoljatok nagyon, mert félek és izgatott is vagyok, hogy már mindjárt én is babázhatok! :)
majd írok smst, ha történik valami.

Eszter

Kép
ske

ske:Örülök,hogy minden oké veletek.Szurkolok nektek nagyon!!!Nemsokára babázol :D

Kép
Kép
reni_24

Ske: nagyon szurkolunk neked , minden rendben lesz nemsokára babázhatsz végre! :lol: Még az is lehet hogy ma beindul magától. :lol:
Vendég

Íme az én szüléstörténetem is:
November 4-re voltam kiírva, de aznap nem jelentkezett még semmi, ami a baba jöttére utalt volna. Megbeszéltem az orvossal, hogy 6-án reggel fél hétkor bemegyünk, és megcsinálja a császármetszést. Szerda hajnalban egy óra tájban azonban éreztem, hogy egy kis magzatvíz távozott, rögtön utána pedig egy fájás, aztán még egy, és így rögtön beindultak elég rendszeresen, 10-7-5 percenként. Nem akartam rögtön ugrasztani senkit, sem az orvost, sem a szülőket, ezért gondoltam megvárjuk a reggelt. Így is lett, fél hatkor telefonáltam a szüleimnek, hogy indulhatnak Kornélra vigyázni. Ideértek Kapuvárról 7 körül, de mi csak 8 felé mentünk be a kórházba, mert hajat mostam, megfürödtem. Fájt eléggé, de még elviselhető volt. Bent aztán kiderült, hogy teljesen zárt a méhszáj, így felesleges várakoznunk, beelőzve minden műtétre várakozó kismamát már mehettem is az előkészítőbe. Ott közöltem, hogy a beöntéstől eltekinthetnének, a borotválást meg otthon elintéztük már. A szülésznő még kicsit „kozmetikázott”, és ahogy szálltam le az ágyról természetesen elcsúsztam a kiborult vizen, és hatalmasat estem. Más nem is hiányzott…
A szülőszobán bekötötték a katétert és a kanült a kezembe. Utána sétáltam a műtőbe, és láttam kb 5 vajúdó, mindjárt szülő nőt… ekkor picit örültem, hogy én csak bemegyek a műtőbe, és kiveszik a babát. Korai volt az örömöm.
Lekötöztek, majd végighallgattam az anesztes orvostól, hogy mit fognak velem csinálni. Megkaptam a spinális érzéstelenítőt, és elkezdett zsibbadni a lábam. Egyre feljebb jött a zsibbadás, közben az orvos ellenőrizgette, hogy meddig érzek. Amikor már a hasam is érzéketlen lett, elkezdték. Nagyjából mindent éreztem a fájdalmon kívül, nagyon érdekes, de kicsit félelmetes volt. Éreztem, ahogy rángatnak, bontogatják szét az izmokat, nyomják ki belőlem a babát, és ekkor… meghallottam az édes kis nyöszörgő hangját, majd éreztem a mellkasomon a súlyát. Feledhetetlen volt! Gyorsan megmutatták és elvitték, ahol apukája már nagyon várta az ő drága kislányát. Közben visszahozták, megpuszilgattam, és nagyon-nagyon boldog voltam!!!! Ezután áttettek a kórházi ágyamra és elgurítottak valahová nagyon messze a babámtól, kiderült, hogy annyira tele van a szülészet, hogy el kell vinniük a nőgyógyászatra, de ott sincs kórteremben hely, csak a postoperatív részen, ahol már így is tömeg volt.
A napomat és az éjszakámat Pannám és apa nélkül töltöttem, mert oda még a babát sem lehetett lehozni. Másnap aztán a dokim szerzett helyet nekünk egy egyágyas szobában, ahol már „lakott” egy anyuka a babájával. Szóval kicsit tömegben, de csak eltelt ez a pár nap. Úgy emlékszem, Kornélnál kevésbé voltak rosszak az utófájások, nem volt ilyen fájdalmas a vágás. 2 nappal később azonban már gond nélkül pattantam fel az ágyról, szoptattam ülve, szóval akkor már minden szép és jó volt.
Az orvos nem nagyon javasolta a 3. gyermek vállalását a méhem állapotára való tekintettel, ami kb fele akkora, mint egy normális méh. Szerinte ez a két gyerkőc is kész csoda, egyáltalán hogy megfogantak, másrészt hogy egészségesek, normális súlyúak lettek. Ezek fényében azt hiszem nem mernénk vállalni még egy babát, de ez még a jövő zenéje! :wink:

Nagyon aranyosak a kisbabák lányok!

Kép
Kép
dalminha

Ske: nagyon drukkolunk neked.Ne félj.Nemsokára babázhatsz.Várunk a hirekkel.

Reni: örülök,hogy minden rendben,szép nagy már a babód.

000kata

Szülésem története

2008. november 6-án reggel 5:57-kor elfolyt a magzatvizem (egy amúgy teljesen nyugodtan átaludt éjszaka után). Előző estét a családdal töltöttük, későn értünk haza. Kártyáztunk, és mindenki nagyon vidám volt. Utólag ez olyan búcsúestének tűnik, amikor még egyszer utoljára játszhattam gyerekként a szüleimmel.
7:20-ra értünk be a kórházba, fájásaim egészen 10-ig egyáltalán nem voltak. Az orvosom megvizsgált, 2 ujjnyi méhszáj, szépen alakultunk. Megbeszéltük, hogy a természetre bízzuk a dolgot, amíg minden rendben van, így beköltöztem a vajúdóba és vártam. 10-től rendszertelen fájásaim lettek, 1 órától rendszereződtek. A Szent Imrében szültem, csodálatos őszi nap volt – órákon át vajúdtam az erkélyen egy szál rövidujjúban. Közben zenét hallgattam, eleinte még persze beszélgettem a többi lánnyal. 1 után már nem volt erőm mással foglalkozni (ekkor a férjem még nem jöhetett be). Tényleg megtapasztaltam a teljes „befelé fordulást”. Nagyon jól esett a napfény.
A legkülönlegesebb számomra ekkor az volt, hogy végig nagyon nyugodt voltam. (Amúgy elég izgulós típus vagyok).Éreztem, hogy a baba jól van, és hogy csodálatos dolog előtt állok. 3-kor újabb NST vizsgálat következett, de a fájásokat a legnagyobb meglepetésemre NEM MUTATTA. Pedig már elég komoly fájdalmaim voltak. Az orvos újra megvizsgált: bő három ujjnyira voltam kitágulva, így végre bemehettünk a szülőszobába. Ami tulajdonképpen az alternatív szoba volt, ahol a szülésznőm előkészített egy nagy kád fürdővizet. A lehetőségnek nagyon örültünk, a férjem is hamarosan megjelent. A meleg víz nagyon jól esett. A fájások szinte egymást érték már, közben a férjem hősiesen mosogatta a homlokomat hideg vízzel, erőm már nem volt, hogy beszélgessek vele. Nagyon együttműködő volt, és biztonságot árasztott magából, akárcsak az orvosom és a szülésznőm. Egy jó óra fal- illetve kádszélét kaparós fájások után végre éreztem: nyomnom kell!!!
A lelkes doktor és szülésznő ekkor már ott tevékenykedett körülöttünk, előkészítették az ágyat. Kikászálódtam, és kezdődött a legnehezebb rész. Noel baba 3950 grammot nyomott, a kitolás nem volt gyerekjáték. Oxitocint, és más egyebet nem kértem. Furcsa, de eszembe sem jutott: át akartam élni az egész fájdalmat úgy, ahogy az elrendeltetett. Majdnem két órán át tartott. A végére már tényleg alig maradt erőm. Sokáig nem haladt előre a dolog. Már kilátásba helyezték, hogy esetleg át kellene menni egy hagyományos szülőszobába. Ehhez már tényleg nem lett volna erőm, így összeszedtem minden tartalékomat. Közben szerencsére a baba szívhangja végig nagyon jó volt, ezért senkit sem éreztem nyugtalannak. Az utolsó nyomásoknál már csak apa kezét tudtam szorítani, a végig jó hangulatú csapat vicceit már nem érzékeltem (utólag mesélték el a poénokat) :) Egy gigantikus erőfeszítés után a szülésznő mondta, hogy fogjam meg, már érezni a baba buksiját, ez biztos erőt ad. Úgy hatottak ezek mint valami varázsszavak, utána a 3. nyomásnál megszületett a várva-várt kincsünk. Hihetetlen érzés volt: leírhatatlan megkönnyebbülés és boldogság. Az eredmény pedig édesen szuszogva alszik mellettem. Az anyaság tényleg a világ egyik legcsodásabb érzése; kívánom mindenkinek, aki még nem tapasztalta meg, és vágyik rá, hogy mielőbb átélhesse!

Judit
Kép
sonny

Sclara írt sms-t:
"Ma 13.30kor számomra végtelennek tűnő vajúdás után megszületett gyönyörű, nyugis, hosszú hajú kislányunk, Vigh Johanna, 3400g-mal, 49cm-vel. Ő nyugisan alszik mellettem, én boldog vagyok, de még kissé megviselt. Köszönöm, h gondoltatok ránk!"

Gratulálok nektek!

beszteri

Ske-Eszter: drukkolok nagyon, és szép szülést kívánok! Majd várjuk a híreket ;-)

Reni: neked is drukkolok, mindjárt babázhattok! Szépek a méretei a babódnak kitartás!!

Többre most nincs időm, de nagyon drukkolok mindenkinek!

Judit
Kép
sonny

Gabi,Dalma,
ügyesek voltatok, köszi a story-t.
Nagyon nagyon szépek a gyerkőcök is!!!!! :shock:

Kép
katica_75

Sclara
Gratulálok a kislányotokhoz!

Judit
csodás élmény lehetett! meghatódva olvastam, én is erre a napra voltam kiírva.

Kép
katica_75

Sclara!
Gratulálok a picurhoz!

Teszek fel pár képet magunkról. Majd jövök még, ha összeszedem magam.

Anikó

Kép Ekkora nyulat fogtam:)

Kép A kisnyúl pofija

Kép Én és Matyi

Kép Matyi, Bendi és Anya:)

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Szüléstörténet!

November 5.én szerdán ahogy az előre meg volt beszélve a dokim befektetett, hisz a programozott császár november 6.ára volt kitűzve! Nagyon nem örültem neki, hogy egy nappal hamarabb be kell feküdjek, hisz így plusz egy napot kellett a lányom nélkül töltenem! De Fanni nem indult meg magától, így mást nem tehettem!
Szerda este 8tól már nem ehettem, hogy a másnapi műtéten ne legyek rosszul! Csütörtök reggel jöttek, hogy előkészítsenek a műtétre! Nem igazán örültem neki, hisz Kyránál megúsztam a beöntést és minden más finomságot, most meg hát sajnos nem úszhattam meg :? De akkor már olyan izgatott voltam, hogy ez volt a legkevesebb :)
9kor jöttek, hogy a szülőszoba csak rám vár! Párom még nem érkezett meg, de tudtam, hogy ha megjön rögtön bekísérik hozzám! Befeküdtem tehát az egyik egyágyas szülőszobába, és elkezdtem kapni az infúziót! Közbe párom is megérkezett! 11ig kaptam infúziót, antibiotikumot, oxitocint meg minden féle jót :lol: Az oxitocintól nagyon féltem, mert hallottam, hogy iszonyat fájásokat csinál! Hát szerencsére nálam most sem volt semmi hatása! Egy-két keményedésem volt, de csak olyan jósló szerű! Szóval ezt is túlparáztam :)
Aztán 11kor jöttek, hogy a műtő üres, végeztek az előző császárossal, szóval most mi következünk! Itt sajnos párom már nem lehetett jelen! :( Besétáltam, megkaptam a gerinc érzéstelenítőmet, lefektettek, megvártuk míg hat és nekiálltak Fanni kiemelésének! Nagyon jó kis csapat csinálta a műtétet, sokat nevettünk, ugyhogy nem értem rá aggódni vagy félni :)
Elég sokáig tartott mire sikerült Fannit "kiműteni" belőlem :lol: hisz olyan nagy volt :) Nagyon meg lettem dícsérve amiért ilyen szépen sikerült felhízlalnom a lányzót :lol:
Megmutatták nekem, adhattam neki egy puszit, aztán elvitték megmutatni apucinak is, és onnantól tudtam minden ok lesz vele, mert párom megy vele, és felügyeli a tisztogatását :)
Aztán jött egy váratlan kérdés...az orvosom megkérdezte, akarunk-e még gyereket! Akkor még gyanútlanul mondtam, hogy nem igazán terveztünk többet, már van kettő! És ekkor jött a feketeleves...a dokim elém tárta a lehetőséget, hogy ő orvosilag azt ajánlja nekem, hogy ne legyen több gyerekünk, és ha az nekem úgy jó akkor elköti a petevezetékeimet! Persze ezt nem csak azért lenne jó meglépni, mert így innentől kezdve nem kell a fogamzásgátlásról gondoskodnom, hanem ennek orvosi oka van...
A méhem olyan szinten elvékonyodott, hogy 99% hogy nem tudnék még egy gyereket kihordani! :(
Az is csoda, hogy Fannit még sikerült ilyen szépen kihordani! De ha elindult volna a szülés magától, jöttek volna a fájások (ahogy én ezt akartam) akkor nagy valószínűséggel Fanni vagy én már nem élünk! :( (itt is bebizonyosodott számomra, hogy mindennek ami történik, vagy nem történik oka van…hiába akarunk valamit, ha annak nem úgy kell lennie…) De így szerencsésen ezt elkerültük, viszont még egy gyereket nem ajánl nekem!
Így kiküldtem valakit páromhoz, hogy ecseteljék neki is a dolgot...Persze párom azt mondta, hogy azt csinálják amit jónak látnak! Ha ez ilyen súlyos akkor persze, ha elkerülhetetlen ez a beavatkozás akkor persze csinálják, feltéve ha én beleegyezek!
Hát én mondtam a dokinak, hogy ha ezt látja orvosi szempontból a legjobbnak akkor csinálja! Közbe persze küszködtem a könnyeimmel, hisz nem könnyű megbarátkozni a gondolattal, hogy nem lehet több gyerekem, hogy nem vagyok többé fogamzó képes…
Nem akartunk több gyereket, legalábbis tudatosan nem! De mi nagyon szerettünk volna egy kisfiút, és így azért benne volt a pakliba, hogy ha becsúszik egy kis bébi akkor simán megtartjuk, ki tudja talán mégis kapunk valamikor egy kisfiút! Hát ez ezek után lehetetlen! Ezt nehéz megemészteni…
Ott feküdtem és küzdtem a könnyeimmel, és iszonyatosan kívántam, hogy párom ott legyen velem…de ő nem lehetett!
Alig vártam, hogy kitoljanak a műtőből és pár percre vele lehessek…ott persze eltört a mécses, addig bírtam sírás nélkül! Persze ő nyugtatott…hisz van két gyönyörű egészséges gyerekünk…
Aznap még sokat sírtam, de nagyon sokat segített, hogy Fanni velem volt! Akárhányszor rámjött a szomorkodhatnék, csak rá kellett néznem, és tudtam ezt szánta nekem a sors, hogy ezt a két gyönyörű kislányt neveljem fel! Remélem képes leszek rá, hogy a legjobbat adjam a lányaimnak!

Bocsi ha túl hosszú lett!

A tejcis válaszokat köszönöm! Remélem használni fog! Hihetetlen, hogy sokan azért kűzdenek, hogy legyen tejük,én meg azon, hogy kevesebb legyen :shock: :roll: De remélem hamar beáll a kereslet kínálat! :)

A bébik mind olyan édesek :) csupa szép baba születik mostanság :) :D

Sclara gratulálok! Remélem hamar kipihened a szülést, és csak a szépre fogsz emlékezni! Sok tejcit és boldogságot nektek! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok!

Nagyjából sikerült átköltöztetnem a blogot, bár még egy-két bejegyzés nincs fenn rajta, de nemsokára azokat is pótolom.
Akiknek már volt időm visszakeresni a szüléstörténetét, azok már fenn vannak - a bal oldali menüsorban az Oldalak címszó alatt érhető el. Illetve fenn van a tábla is, ott is meg lehet nézni az adatokat, ha itt macerás visszakeresni.

Az oldal címe: http://www.aprotalpak.hu/2008novemberikismamik

Ha küldtök fényképeket - azok jók, amiket feltettetek, annál nagyobbak sztem nem kellenek -, akkor csinálok "galériákat" is, amiket aztán majd tudunk folyamatosan feltölteni.

Az aláírásomba feltettem a linket, úgyhogy bármikor meg tudjátok nézni, nem kell keresgetni.

Szép napot mindenkinek! :)

beszteri

Sziasztok!

Almiról friss híreket találtam egy másik topikban :D

" Vasárnap 6:15-kor kitolatott a babánk. 55cm és 3150 g. Minden ok velünk."

Szívből gratulálunk!
És a többi újdonsült Anyucinak és családjuknak is! :)

KépKép
dreika

Almi, Sclara!!

Gratulálok a babákhoz!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: