A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Gabi,sonny,Dalma:Meg könnyeztem a szüléstöriteket.
Köszi,hogy megosztottátok velünk.

sclara:Gratulálok Johanna babához!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nektek!!!

sonny:Köszönöm szépen. :)

Anikó:Matyi nagyon édes :D Az a nyuszis cucc nagyon édesen áll neki :D Hogy vagytok?

Akíra:Nagyon megható volt a szüléstörténeted.Sajnálom,hogy így alakultak a dolgok :cry: De a lényeg az,hogy jól vagytok és van két egészséges gyerkőcöd.

almi:Gratulálok a babához!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!

Hát én is beléptem a túlhordósok klubjába ami,ha jól emlékszem már csak egyszemélyes :cry: Azért reménykedek,hogy a héten már én is babázhatok.

Kép
Kép
reni_24

Sclara, Almi Gratulálok a babákhoz! :D
Vendég

Akíra: hát én sírtam a szüléstörténeted végén , sajnálom ami történt. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Reni, drukkolok, hogy minél hamarabb úgy döntsön a kis Pocaklakód, hogy ki akar már végre jönni! Tudom milyen ez! Kitartás! Szerintem a héten már babázol te is :)

Köszönöm lányok aranyosak vagytok!

Almi gratulálok a bábához :)

KépKép
KépKép
akíra

Almi!
Gratulálok a babához!

Akíra!
Sajnálom, hogy így alakult a szülésed, de az a lényeg, hogy van két csodálatos lányod, és hogy mindannyian egészségesek vagytok.

Écike írt e-mail-t, mindenkit puszil. Egyelőre kemo- és sugárterápiával kezelik majd, egyelőre nincs olyan kísérleti gyógyszer, ami az ő betegségére jó lenne, talán 1-2 hónap múlva. Zolika szépen hízik és a szeme is rendben van.

beszteri

Almi!
Gratulálok a csöppséghez! :D

Eszti!
Lemaradtam valamiről? Mi a baja Écikének? Bár a kezelés módjából sejtem. Sajnálom és remélem, hogy mihamarabb sikerül felépülnie. Erős csajszi ő. Örülök hogy Zolika jól van.

És te, hogy vagy? Már nincs sok hátra. Lehet, hogy a péntek-szombati hidegfront kicsalogatja a babót.

Mi szépen hízunk. Már 3200 felett vagyunk. Pedig 2500-ra fogytunk vissza.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Eszter: nagyon jo lett az oldalunk,képeket nem rakunk a babucikról?

000kata

Almi: Gratulálok neked mielöbbi felépülést és sok sok tejcsit!!!

000kata

Kata!
Amint kapok képeket e-mailben, már pakolom is fel őket... :) Örülök, hogy tetszik az oldal! :)
Az e-mail címem az aláírás után ott van.

Anikó!
Écikéről kiderült, hogy mégsem gerincsérv, hanem egy öklömnyi tumor volt, ami már nyomta a gerincet. Megműtötték, de kiderült, hogy már a csigolyanyúlványokban és a bordában is benne van és a tüdején is van két félcentis pötty.

beszteri

Szegény Écike :cry: :cry: :cry:

000kata

Almi, Sclara: Gratulálok babáitok megszületéséhez!!!

Reni: hajrá, hajrá!!!

Mi is megvagyunk még, csak végre elköltöztünk, és a netünk még nincs odaát, az új helyen... Tegnap éjjel megkaptam az első fájásaimat, este 9-től 7-8-9 percenként jöttek, de végül belealudtam, reggel az nst pedig semmitse mutatott... De sebaj, azt hiszem, jót tett nekünk ez a kis tegnapi móka, mert most fogtuk fel, hogy minjárt szülünk stb :D :D hirtelen ijesztően közeli lett...

No szép napot!

Pipal

Kép
pipal

Almi, Sclara: Sok szeretettel gratulálok a kisbabáitokhoz! Remélem hamar hazajöhettek, és gyorsan felépültök! MEg persze sok tejcsit is a kicsiknek :-)

ÉCIKE: nagyon sokat gondolok Rátok, és tiszta szívből kívánom, hogy mielőbb felépülj! Nagyon erős csajszi vagy, tudom, hogy menni fog! Zolikának pedig további szép gyarapodást!

Beszteri:
nagyon jó az új blog! ;-) Hogy vagytok amúgy?

Pipal:
úgy tűnik akkor tényleg mindjárt a kezedben foghatod a kicsidet :-) Drukkolok nagyon ;-)

Sensie: mi hír felétek? Lillus jól van?

Noel baba továbbra is jó kisfiú, kivéve a délelőttöket. Fél 9-től egészen idáig fognom kellett (bár volt egy óra, amikor csak nézelődött a babakocsibó). Úgy látszik ez lesz az aktív periódusa :) Ma meghozzák a csecsemőmérleget, kíváncsi vagyok, hogy hízott-e már. Remélem.

Képzeljétek: tegnap megváltunk a köldökcsonktól!!!!!!

Gyakorló anyukák lenne egy kérdésem: ugye normális az, ha a baba hígat kakil? (naponta akár 4-5x is) és olyan csibesárga színű...

Judit
Kép
sonny

Eszter: küldtem képeket,majd nézd meg :lol:

000kata

Sonny!

Azt szokták mondani, hogy amíg egy baba anyatejet eszik, normális, ha naponta 5x, de az is ha 5 naponta 1x kakil. És többnyire hígabbat, olyan "kenőcsöset". Olykor apróbb darabok vannak benne és a sárga, esetleg zöld minden árnyalatában pompázhat.
Remélem, tudtam segíteni!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csajok: mi csütörtökn jöttünk haza a kórházból,aznap kijött az orvos megnézte hétfön meg a védőnő.és holnap tanácsadásra kelll vinnem az orvosi rendelőbe.Szerintetek nem korai még?ti is mentek?

000kata

Kata!

Nekünk ma kellett először menni (Katus vasárnap volt 2 hetes), de azért, mert a PKU szűrést ismételték.
Szerintem korai még, de nem tudom, hogy Nektek nem kell-e valamit mérni, vagy nézni?!
A tanácsadás ilyenkor egyébként az anyukának is nagyon fontos, mert nekem (hiába a második baba) most is vannak kérdéseim, amiket ilyenkor fel tudok tenni...
Ha nincs rossz idő, menjetek el nyugodtan, de ha jobbnak látod, maradjatok otthon, és hívd fel Őket. Kérj egy jövő heti időpontot!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Sclara, Almi
Gratulálok Nektek!!! Sok tejcsit és örömteli babázást!

Sonny
A ragacsos kaki totál normális az anyatejes babáknál és ami a szinét illeti nálunk elöször zöld, majd barna és most sárgás-barna szinű.

Köldökcsonkunk nekünk is leesett, de még mindig váladékozik neki. remélem ez normális. Szórom rendszeresen a hintőporral.

Kata
Nálunk a hazajövetel utáni 2. napon jött a gyerekorvos és a 3. héten kell mennünk csak tanácsadásra. Szerintem egy kicsit korai még nektek menni, de lehet orvosa válogatja kit mikor hív be.

Ti hány fokban vagytok otthon? babát hogy szoktatjátok a szellőztetéshez? Én napi 1x kiviszem az étkezőbe, ahol 21 fok van. beleteszem a mózesbe jól bebugyolálva és ott vagyunk egy 15-30 percet. Addig kiszellőztetem a szobánkat és a friss, de kellemes (23-24 fok) melegbe megyünk csak vissza.
Mikor vinnétek ki az első sétára? Én egy kicsit tanácstalan vagyok, nem akarom hogy megfázzon szegény Fannikám.

Nem tudom mi lehet velem, de napok óta fáj a gyomrom, vagy hasam, vagy nem tudom mim. Görcsölget, fel is vagyok egy kicsit puffadva és ami a terhesség alatt nem volt, most nehezen megyek wc-re. Ez most normális? Lehet a szerveim most rendeződnek vissza?

Másik kérdésem a vérzés lenne. Akik vele kb egy időben szültek, hogy álltok ezen a téren?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Almi, Sclara!
Gratulálok, és gyors felépülést kívánok!!

Nati!
Mi tegnap voltunk először az erkélyen kb. 15 percet, mert nagyon jól odasütött a nap, én úgy gondolom, kivárjuk a 3 hetet, amikor rövid sétát teszünk, feltéve, ha nem lesz köd....Mi 24-25 fokban vagyunk, igaz mi nagyon meleg-pártiak vagyunk....éjszakára persze levesszük a fűtést.
ja, és még én is vérzek, bár már egyre kevesebb van. És én is érzek valami görcsölésfélét, néha.

Kata!
Hát jó hamar hívnak tanácsadásra!! Nekünk nem kell menni majd csak dec. közepe felé!

Akíra!
Hát meg tudlak érteni, hogy ez egy fájdalmas döntés volt......mert lehet, hogy már sosem szültél volna, de a lehetősége meg lett volna......De legalább a fogamzásgátlás gondjától megszabadultál!

Eszter!
Jó lett az oldal, akkor küldjünk bébi fotókat az e-mail címedre?

D.

Kép

Kép
ditta76

Sonny, mi együtt akartunk szülni október 28.án ha jól emlékszem! :lol: Ehelyett szültünk november 6.án, de együtt! Tök jó, így egy idősek :)
Nekünk is pont tegnap esett le a köldök csonkunk! Szóval ebbe is követik egymást :lol: És az aktív időszakuk is majdnem egyforma! Nálunk 11 körül kezdődik és tart 1-2-3ig attól függ mikor kezdi :)

Ti mit csináltok ilyenkor a babóval? Mármint én tök nem voltam arra felkészülve, hogy egy hetesen már ilyen hosszú éber időszaka lesz! :shock: Kézbe fogni egyszerűen nincs kapacitásom folyton! Pihenőszéket használ már valaki? Mert az autós hordozóba nem tenném bele ilyen hosszú időre,mert azt olvastam abba max 1,5 óra ami még nem rossz a hátának! Kicsit tanácstalan vagyok! :roll:

Ja, és az normális, hogy én már egy hete nem vérzek? :roll: Nagyjából egy hétig volt meg! És akkor se vészesen! Ez normális? :roll:

Na megyek mert Kyra tologatni kezdte Fannit a babakosiba, és ennek félek nem lesz jó vége! Majd még jövök! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Lányok,

köszi a hozzászólást kaki témában, azt hiszem megnyugodtam. Én is ilyesmiket olvastam, de azért jobb utána járni a dolgoknak.

Nati: vérzésem még nekem is van (6-án szültem), de tegnap óta már nem túl vészes mennyiség. Szeritnem 1-2 nap és elmúlik.
Fannika köldökét alkohollal is kenegeted? Nekem azt mondta a védőnő, hogy normális ha még a csonk leesése után is váladékozik, és napi 1x alkohollal kenjük be (és persze hintőporozzuk).
A gyomor-bél problémákra pedig annyit tudok mondani, hogy még nekem sem rendeződött teljesen a dolog, néha görcsöl, ha inger van :? Szerintem ez még normális...
Ja, a hőmérséklet: mi 22,5-23 fokban vagyunk. Azt mondták 21-22 fok elég a babának (bár az nekem sem elég), és mindig nézem, hogy fázik-e.
Már levegőzni voltunk pár percre az erkélyen, sétálni még nem mertem kivinni. Talán hétvégén... bár ha mínuszok lesznek akkor nem hiszem.

Judit
Kép
sonny

Csajok: köszönöm szépen.Szerintem is tök kori mert nincs semmi fontos ami miatt menni kéne.Szoktatni kell elöötte a levegőhöz?mert mi még nem voltunk kint és akkor holnap egyböl kiviszem a hidegre?az nem lesz baj?

000kata

Akíra: tényleg követik egymást a babáink :) És 10-re voltunk kiírva mindketten!!
A hosszú aktív időszakban Noel sokat van a babakocsiban. Tetszik neki, mert tolom magammal mindenfelé, ahol épp dolgom van, és érzi, hogy mellette vagyok. Persze max. 1 órát bírja benne, aztán kezdődik a nyüszi... Pihenőszékünk sajnos nincs, így arról nem tudok nyilatkozni.
Kyra édes lehet, ahogy pátyolgatja Fannit :)

Judit
Kép
sonny

csajok lenne egy kérdésem:Ha már olyan 1 másfél órája keményedek rendszeresen kb.10-8 percenként az jelent valamit vagy csak,ha görcs van?Mert így nem merek elindulni itthonról vásárolni.Előre is köszönöm a választ.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Sclara!
Hatalmas gratula Johannához! Sok tejcsit, és minden jót kívánok nektek!

Eszter!
Sajnálom a parát, de örülök, h végülis minden rendben és szurkolok nagyon, h sikerüljön a természetes szülés!

Kumpibogar!
Nagyon aranyos lehet Márk a tesóval! Azt mondják, hogy a tej egyfolytában változik, egy napon belül is...

Kata!
Ha nem jön be az infacol, próbáljátok ki az espumisan cseppeket...nálunk úgy tűnik az hatásosabb, már nem nagyon van hasfájás.
Nagyon édes Kevin! :)

Katinka!
Örülök, hogy Nati ilyen szépen fejlődik, és nincs baj az evőkéjével! :) Köldökcsonkkal miújság azóta?

Naysa!
Hajrá, hajrá, nemsokára te jössz! :)

Gabi!
Tetszett a szüléstörid, és örülök, h végül kaphattál epiduralt, asszem én is meghaltam volna nélküle. Igaz én maratont nyomtam. :P Gratula a köldökcsonkhoz! Nem próbáltad a horror fejést esetleg, h legyen több tejcsi? Úgy kell, h először 7-7, majd 3-3 és 1-1 percig kell fejni a ciciket felváltva. Állítólag 1-2napon belül csodákra képes...
Nagyon édes Lacika! :)

Reni!
Gratula a szép méretekhez! Nemsokára veletek lesz már a baby! :)

Ske!
Drukkolok!

Dalma!
Elolvastam a szüléstöridet, sajnálom, h ilyen tömeg volt, és nem lehetett veled Panna és apa egy darabig! Sajnálom, h a 3. gyerkőcöt sem támogatja a doki! :(

Sonny!
Örülök, hogy ilyen szép szülésed volt, és ilyen jól sikerült megélni! Le a kalappal, amiért fájdalomcsillapítás nélkül csináltad végig! Gratula a köldökcsonkhoz, és igen, normális az anyatejes híg kaki!
Köszi az érdeklődést, lejjebb írom a helyzetjelentést.

Eagleszem!
Nagyon szépek vagytok, a nyuszi jelmez haláli! :)

Akíra!
Bevallom, h engem nem nagyon hatnak meg a szüléstörik, nem vagyok nagyon érzelgős tipus, de a tied végén egy kicsit megszeppentem, nagyon sajnálom! De örülök, h boldog vagy a 2 kiscsajjal, biztos bearanyozzák az életed! :)
Gratula a köldökcsonkhoz!

Dreika!
Nagy-nagy gratula a kisfiadhoz! GYorsa felépülést és minden jót kívánok!

Écike!
Nagyon-nagyon sajnálom!!! :(

Pipal!
Gratula a költözéshez és hajrá, hajrá mostmár! :)

Nati!
Gratula nektek is a köldökcsonkhoz, amíg nem gennyes, addig normális!
Mi 20-22fokban vagyunk itthon. Sztem a 23-24 sok. Állítólag a babák szobájában 18-20foknak kéne lenni, ami sztem túlzás azért, de nagyon fontos, h ne melegedjenek be, mert az bölcsőhalált okozhat, miközben alszanak, nem működik még a hőszabályzásuk. Mi kb 4-5 naposan voltunk először sétálni, kb egy órát, közben a boltot is útba ejtettük. A midwife már 3 naposan konkrétan mondta, h vigyük a sárgaság miatt, annyi időre, amíg nekem jól esik. Sztem otthon túlaggódják a témát, nyugodtan vidd sétálni a leányzót! Jól be kell bugyolálni, nem fog megfázni.
Igaz mi egy héttel előttetek járunk, de én most tartok ott, h van még egy nagyon enyhe, rózsaszínes vérzésem.

Nálunk sajnos nem javul a helyzet, sőt. Tegnap kaptunk egy jó kis beetetést, anyukám elvitte Lillát sétálni 3kor, 5kor hazajöttek, akkor még aludt fél órát a nappaliban (közben én is aludtam mialatt ők kint voltak), evett 5.45-kor, utána egyből bealudt, ébresztenem kellett 11kor, hogy egyen megint, azután ismét egyből alvás. Aztán 1.20kor ébredt, és innen következett a hisztéria. Evett, ráaludt a cicire, letettem, felébredt,sírt, megint adtam neki egy kis cicit, h bealudjon, megint letettem, megint sírás, ugyanez harmadszorra is, ekkor daddy felkelt, és ő vette ki, elaludt a kezében, letette, megint sírt. Ezután még mindig úgy láttuk, h éhes, 10perc cici, én ekkor már annyira kivoltam, hogy ráaludtam Lillára, majdnem lebukott a fejem, daddy ébresztett fel, ezután átadtam neki, és a kezében aludt fél órát, mindhárban aludtunk az ágyban. Majd tök óvatosan letette, és végre 4.10kor bealudt. Kemény menet volt ez a 3óra, ma alig bírtam ébredni, h etessem. Volt, h nyöszörgött, én meg képtelen voltam felkelni, amikor csönd volt, egyből el is aludtam, úh volt, h ő is 2x már visszaaludt, mire enni kapott. Persze nem telt el 3,5óránál több így sem két kaja között. De nagyon lestrapált, az tuti...és egyre nehezebben bírom ezt, görcsbe ugrik a gyomrom, amint meghallom, h nyöszörög vagy sír. :( Lassan 3 hetes, és már nagyon fáradt vagyok. Eddig éjszaka nagyon jó baba volt (na meg napközben is, és azóta délelőttönként is nyűglődik), nem tudom mi jöhet még, ma megpróbáljuk este ébren tartani, h éjjel aludjon. Tegnap a fürcsi is kimaradt, annyira aludt. Persze én előre paráztam, h mi lesz akkor éjjel, és be is jött. :(
Tegnap itt volt a midwife, és végre elértük a születési súlyunkat, majdnem 3,5kg (3448g-al született). El is vitte a papíromat a csaj, mondván, h lezárta a gondozást, nem jönnek többet. Erre ma beállított a másik nő, kérte a papírt,mondom már elvitték, és erre meg ja, hogy neki akkor nem is kellett volna jönnie, és elment. Mi meg mindketten aludtunk végre, szerencsére nem verte fel Lillust nagyon, visszaaludt, meg én is. Azért vicces, h egy hete várom őket, erre meg ide rohangálnak két nap is egymás után, ma még tévedésből is.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sclara, Almi! Sok szeretettel gratulálok a babák érkezéséhez! Sok tejcsit és mielőbbi felépülést kívánok! :D :D :D

Lányok, köszi a szüléstörténeteket, olyan jó olvasni őket. :) Lassan az enyém is elkészül...

Most csak röviden:

Gyomorproblémák: én a múlt héten már a gyógyszertárból hozattam valamit, annyira nem akart beindulni az emésztésem. És még most sem az igazi. :?

Séta: ma a védőnő azt mondta, 2 hét után tiszta időben, 0 fok felett simán lehet menni sétálni, elsőre 20 percet, aztán mindig egy kicsivel növelni. Mi már szombaton voltunk, pedig Nati csak ma 2 hetes. És előtte kicsit levegőztetni kell a lakásban.

Akíra, mi már használtunk pihenőszéket, szerintem már be lehet ültetni őket. És nagyon sajnálom, ami történt Veled :( , de hidd el, így talán jobb, mintha teherbe esnél újra és mindkettőtök élete veszélyben lenne.

Gyerekorvos nálunk múlt héten volt meg ma, 4-5 hetesen kell majd mennünk tanácsadásra, mivel úgy látja, minden rendben. Ja, és képzeljétek, már majdnem leesett a köldökcsonk, erre a dokinéni simán lekapta. :shock: Picit vérzett, de Nati nem sírt, azért én jól megdöbbentem. Persze tudom, hogy nem csinálna rosszat, nagyon szeretjük, megbízunk benne, Lili is hamar megbarátkozott vele.

Écikének mielőbbi felépülést és sok-sok erőt kívánok! Örülök, hogy Zolika jól van! :)

Pocakosoknak még kitartás! :wink:

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Lányok tanácsot szeretnék kérni.Nem lehet tuletetni a babát??? :roll: :roll: mert kevin szinte óránként cicizni egy órát alszik felébred és órdit és tátog mig nem kap cicit asztán eszik és bealszik.de ha lerakom megint sir és tátog.szerintetek????most mindig egyen???mikor áll be hogy 3 órát aludjon?

000kata

Reni: szerintem pihizz otthon,görcsök nélkül szerintem az nem az de lehet késöbb jönnek a görcsök.

000kata

Sziasztok!

Én nem tudtam Écikéről. Teljesen ledöbbentem. :shock: :(
Nagyon-nagyon sok erőt kívánok neki és mielőbbi felépülést :!:
+++++++++++++++

Akíra,
Nagyon sajnálom a történteket, de ott a 2 gyönyörű, egészséges lányod. :wink:

Eszter,
Szuper az oldal, hogy neked mikre nincsen energiád! :shock:

Hízás: amíg a baba eleget pisil, kakil és nyugodt, addig gond nem lehet! Bár az én védőnőm is emlegeti a minimum 10-15 deka/hét hízást, de én ezzel nem értek egyet. :oops:
Mondjuk az én fiam 2 hét alatt fél kilót hízott, ez még neki is tetszik. :)

Sonny,
Híg kaki tökéletes. :lol: Nekem mindkét fiam minden evés előtt és után is kakil(t). :shock: Költségkímélő. :twisted:

Kata,
És miért kell levinned? Van mérleged otthon? Mert én is hetente viszem, mert nekem nincsen mérlegem és nézik a hízását. Mi 1 hetesen és 2 naposan voltunk előszőr. 2 perc volt az egész.
Anyatejes babát nem tudsz túletetni. :wink: Lehet több tejcsi kell neki, ezért „csinál magának”. :D Vagy egyszerűen csak Anyára vágyik. :wink: Nekem most kezd beállni 3 óránkénti evésre kb., amit én nagyon jó néven veszek, mert így már lehet programokat tervezni. 8)

Séta: Nagyfiammal azt hiszem megvártuk a 3-4 hetet, addig ablakrányitás, erkély volt, már azt hittem begágyulok itthon. Most 5 napot bírtam, azóta sétálunk. 8) Először fél óra volt, onnantól pedig teljesen változó az 1 órától a 3 óráig.
Azt mondják, hogy nagy szélben, -5 fok alatt és nagy ködben nem jó őket kivinni. Mi ezért pl. a tegnapi napot kihagytuk, ma viszont 2 órát sétáltunk. :)

Nati,
Nálunk 23-24 fok van. Nem a gyerekek miatt, hanem mert mi ezt szeretjük. :oops: :)

Én még mindig vérzek kicsit. :roll:

Sensi,
Aranyos vagy, de én fiam már 3 hetes. :lol: Almiról hoztam híreket.

Pihenőszék: mi már használjuk 1 hete, mindig viszem magammal oda, ahol én vagyok, délután meg ahol a Nagyfiammal játszunk. Így mindig köztünk van. Persze csak ha nem alszik.

KépKép
dreika

Sclara, Almi,
Gratulálok nektek! Sok-sok boldogságot kívánok a babákhoz!

Akíra, nagyon sajnálom a történteket!
Nálunk is az volt, hogy a műtét után kicsúszott a számon, hogy több műtétet nem szeretnék, erre a doki szólt, hogy miért nem szóltam fél órája, akkora elkötött volna, mivel ő sem ajánlja a következő terhességet! Ekkor nagyon megijedtem, úgyhogy sejtem mit érezhettél. :cry:

Most nagy bajban vagyok! Ma kidrült, hogy szegény Kornél allergiás a tejre és a tojásra... :cry: :cry: :cry: Gyakorlatilag alig ehet valamit, mert mindenben amit szeret van tej vagy tojás! Már körbejártam a témát a neten, de jobb lenne orvossal konzultálni, de elérhetetlen, csak hónapok múlva van időpont hozzá! ez a kriminális bunkó doktornő...

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
Igen, küldjetek képeket. Kata, a tieid már fenn vannak.
Majd este még jövök. :)

beszteri

dreika: nincs sajna mérlegünk,lehet azért kell vinni.köszönöm a tanácsokat.kiváncsi vagyok mennyit hizott hogy ilyen sűrűn eszik.

000kata

eszter: de jó lett :lol: ügyes vagy :lol:

000kata

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a jókívánságokat!Tegnap már hazajöhettünk,sok tejcim van minden rendben velünk!Ha tudok jövök és hozzászólok! :D Akik utánam szültek azoknak gratulálok!Pocakosoknak pedig még kitartást,mert megéri :wink: :D

Kép

Kép
melcsi82

Kata!
Ahogy a többiek is írták, én is megerősítem, h nem tudod túletetni a babát! Amíg ilyen kicsik simán előfordul, h óránként akarnak enni...

Dreika!
Jajj, bocsi, na ezt nem tudom másra fogni, csak a fáradtságra... Persze, h tudom, h ti már "nagyok" vagytok, csak ránéztem az avatarodra, és a te nevedet írtam...nemtom miért. Mégegyszer bocsi!

Almi!
Gratulálok a babyhez! Sok tejcsit és minden jót!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ske-Eszter írt sms-t:

"Örömmel értesítlek Benneteket, hogy a mai napon 13:19-kor, villám sebességgel megszületett Kisfiunk, Ádám. 59 cm és 3600g! Mindketten jól vagyunk!"

Gratulálok nektek itt is! :)

beszteri

Sziasztok Lányok!

Este már nem volt energiám benézni, de látom, nem történt túl sok minden. :)

Vera!
Sajnálom, hogy még mindig semmi, de eljön a te időd is! :) Úgy látszik, egyelőre én vagyok az egyetlen, aki még azt akarja, hogy maradjon a bébi ott, ahol van???? :))))))

Örülök, hogy tetszik a blog, be akartam fejezni, még mielőtt elmegyek szülni, utána már nem lesz sztem sok időm rá. A szüléstörténetek meg fényképek felpakolása már pikk-pakk megy, a többi volt a lényeg. Ja, és akkor várom majd a fényképeket!!!!!

Mi jól vagyunk, elvileg tegnap kellett volna menni a Jánosba, mert a hegvonalam kezd vékonyodni, és a doki ott is meg akarta nézni - jobb a gép, mint a magánrendelőben. Csak aztán kiderült, hogy mégsem ügyeletes, a férjem meg későn jött haza. Így ma kell majd mennem 11:30-ra. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond. Szeretném már tudni az eredményt. Azért még bizakodom a normál szülésben, de azt hiszem, sikerült felkészítenem magam arra is, ha esetleg mégis császár lesz. Végül is a lényeg az, hogy Julcsika is épségben megérkezzen erre a világra, meg én is minél előbb felépüljek, hogy terelgessem ezeket a csöppségeket a világban. Ha császár lesz, biztos megvan annak is az oka...

Na, Beni úrfi szólít....

beszteri

Ske, nagy-nagy gratula Nektek!!!

Most már aztán tényleg alig maradtunk a várakozók csoportjában...

Eszter: Drukkolok azért, hogy mehessen a természetes, de nagyon jó, hogy ilyen pozitívan állsz a császár lehetőségéhez is, és valóban igazad van, a legfontosabb, hogy Julcsika egészségesen megszülessen.

Nálunk, ma ment vidékre apa, valami hivatalos ügyben, de már nyugodt vagyok, mert ha most kellene menni - aminek semmi jele- akkoris valszeg visszaérne a kórházba időben. Uh most már aztán tényleg jöhet a kismanóóóóó. Már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy fiú vagy lány... Tök jó lesz, ha már csatlakozhatunk az alvás-nemalvás, szopi, séta témákhoz :D :D

Szép napot mindenkinek!

Pipal

Kép
pipal

Ske: nagy nagy gratula!!!

000kata

Ske!
Gratulálok! Sok tejcsit!

Lányok ha már téma volt a kaki :wink: a ti babáitoknak is nagy nyögések árán jön ki? Csak apa megnyugtatására meg kell kérdeznem (emlékeim szerint gyakran így van ez a csecsemőknél (is))

Kép
katica_75

Ske: gratulálok a kisbabóhoz! Sok boldogságot nektek!!!

Eszter:
majd gyere a hírekkel, drukkolok ;-)

Katica: Noel baba is hatalmasakat tud nyögni, amikor kakil, elég mókás, és nekem is meglepő volt. De szerintem természetes. ;-) Lénácska jól van? Nálatok van már valami bioritmusa a babának?

Mi egész este és délelőtt nyűglődünk, csak a cicin érzi jól magát :( Lehet a frontot érzi (a védőnő is mondta, hogy érzékenyek rá). De azért ilyenkor is nagyon imádnivaló, csak folyton "bebólintok" szopi közben, mert nem nagyon aludtam. Úgyhogy most sietek is, bebújok egy kicsit aludni.

Pocakosok kitartás! Lehet szép havazás közben bújnak ki a babák ;-)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Ske!
Hatalmas gratula, sok tejcsit és minden jót kívánok!

Eszter!
Drukkolok nagyon, h jöhessen Julcsika természetes úton! Várlak a hírekkel!

Vera!
Kitartás!

Pipal!
Hihetetlen, h kibírtátok, és meglepi lesz a baby neme!

Katica!
Nálunk is van néha nyögés mire megszületik a dolog. :) Bár inkább csak nagyon koncentrál. :)

Sonny!
Ez már csak ilyen...majd ha már 3-4-5-6 stb. héten keresztül is ezt csinálja a baby, akkor lesz igazán jó. Mi most leszünk 3 hetesek, de én már eléggé merülök. :(

Lillus megkönyörült rajtunk, és nagyon jó kislány tegnap éjfél óta. Este kb 5től ment a nyűglődés, a végére durván bele is erősített, nem tudtunk már mit kezdeni vele, végül éjfélkor aludt el. Azóta viszont teljesen oké minden, 3.30-kor, 7.40-kor és 10.40-kor kelt enni, és utána egyből aludt vissza minden alkalommal. Én is aludtam vele, úh most kicsit jobb. Igaz most délben sikerült csak reggeliznem, és asszem bújok is vissza az ágyba mindjárt...nem tudok eleget aludni. :?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Tegnap voltam uh-n, mindent rendbe találtak. Megvizsgált az orvosom és mondta a kis könyvembe 2111-et ír be, de ennél már jobban nyitva vagyok.
Amin meglepődtem, hogy holnap megyek nst-re és 22-ére behívott reggel 9-re uh-ra, nst-re, és vizsgálatra. Tehát, ha addig nem szülök meg magamtól akkor talán szombaton történik a nagy esemény, mert ha fájásokat jelezz a műszer, akkor szülünk. Ha rendben talál mindent akkor jövő héttől minden nap valamilyen vizsgálatra mennem kell.
Valahol jó lenne a héten megszülni, mert a következő héten a sok vizsgálatok mellett nem tudom hova fogom elrakni a lányomat.

Az új babusoknak nagy gratula!! Remélem már én is nemsokára kezembe tarthatom a picikémet.

Naysa
naysa

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, hogy drukkoltatok nekünk! Szerencsére úgy néz ki, hogy nem annyira vékony a hegvonal, hogy ne vághatnánk bele a normál szülésbe. Kérdeztem, hogy ez esetleg változhat-e még, de azt mondta a doki, hogy ez elég elhúzódó folyamat, úgyhogy ha most így állok, akkor nem valószínű, hogy rosszabbodna pár hét alatt.
Csinált flowmetriát is, méreteket is nézett, meg voltam ctg-n is. Az megint nem annyira tetszett neki, de szerencsére ott volt a főorvos is, megmutatta neki is, és ő azt mondta, hogy nincs ezzel semmi baj, nyugodtan mehetek, nem kell ismételni.
Volt vizsgálat is: azt mondta, hogy a méhszájam olyan szinten zárt, és a méhnyak olyan magas, hogy akkor sem tudna tágítani rajta, ha akarna... Szóval ez tisztára olyan, mint Benivel volt. Se fájás, se tágulás. :) (Csak ennyiben hasonlít a két terhességem egymásra.)
Számolgatta az időpontokat is, és most arra jutott, hogy lehet, hogy kicsit később fogant Julcsika, úh mondta, hogy semmit nem csinálunk, ha nem bújik nov. 28-án. lehet, hogy még én is bővítem majd a "40+"-osok táborát. :)
Vissza akart rendelni holnapra is ctg-re, de aztán sikerült lebeszélnem róla, mondván, pénteken úgyis megyek a magánrendelésére. De azért örülök, hogy hétvégén jön anyukám, mert félek tőle, hogy jövő héttől min. 2naponta kell majd járnom ctg-re... (Hát igen, ugyanazért nem szeretem ezt a dokit, mint amiért szeretem: nagyon alapos... :) )
Anyu viszont csak két hétig tud maradni, mert ő még dolgozik, szóval remélem, hogy Julcsika azért nem a Mikulással akar egy időben érkezni. :)

Naysa: akkor drukkolok, hogy még a héten kibújjon Picuri. Megértem, hogy aggódsz a lányod miatt, nálunk is mindig ez a nagy probléma...

Sensi: örülök, hogy végre tudtál te is kicsit pihenni! :) Pár óra alvás csodákra képes! :)

Sonny-Judit: biztos a front, nálunk is mindig ez volt ilyenkor. Amúgy még most is megérzi, de már nem annyira durva. Csak kicsit nyűgösebb olyankor.

Pipal: akkor drukkolok, hogy fény derüljön minél előbb a nagy talányra! :)))) Hátha a front besegít kicsit.

beszteri

Ske
Gratulálok! Sok örömöt és tejcsit kivánok Nektek!

Úgy tűnik a II nőin szülők villámsebesen szülnek!!!

Sensi
Szerintem a front miatt voltak nyűgösebbek a babák. Fanni is kézben aludt, max mellettem az ágyban, de a kiságyban nem maradt meg csak az első éjszakai evésig.

Dreika
Most a mi szobánkban is 23-24 fok van, de a lakás többi részében, ahol anyuék vannak csak 21. na ott most én is fázom, főleg hogy a hormonok visszaállnak.

Már én is mennék sétálni, de eddig csak annyit mertem, hogy kivittem a 21 fokos szobába felöltöztetve betakarva és rányitottam a teraszajtót. Lehet ha a héten lesz szebb idő és + fok, akkor kiviszem a teraszra és majd a jövő héten megyünk rövid sétákra. Neki is biztosan jót tenne a friss levegő és jobban le is fáradna.

Kata
Túletetni nem lehet. Fanni is sokszor óránként kéri a cicit, és persze adok is neki. Éjjel van, hogy 2 órát rajta van kisebb-nagyobb bealvásokkal. De olyan tündéri ahogy az egész arca tiszta tej, begyűjti a kis pofikájába és nem nyeli le, de ha kiteszi a cicit akkor kifolyik neki.

Akíra
Én a karomban fogom és nézegetem, beszélek hozzá, tornáztatom, masszírozom.

Na most ennyire futotta, de majd még jövök!

Kép
Kép
nati80

Eszter!
Jó az oldal, köszi hogy feltetted a képeket! :)
Kívánom, hogy sikerüljön a sima szülés!! :)

SKE!
Gratulálok a babához!

Nálunk is nyűgi van ma délután.......délelőtt volt 3 óra alvás, azóta csak ölben jó, viszont sokat pukizik, kakil, szerintem a hasa fáj..... :roll: Holnap veszek Infacolt!

D.

Kép

Kép
ditta76

Szasztok lányok!

Nati: köszönöm :lol: de édes lehet Fanni :lol:

Voltunk tanácsadáson.3330g a Kevin Csütörtökön volt 3070g szerintetek ez jo?mert állandoan eszik.Lemérték és nincs is 50cm csak 48és fél,de azt mondta a doktornő hogy legyen 49cm. :lol: Kis falat.jövöhéten megint mennünk kell és utánna csak 2 hetente.
ti adjátok már a konakiont?és a vigantolt?nekem aztmondta a d.nő h a vigantolt 2hetes kortol a konakionbol ma adjak egyet és utánna havonta.De viszont mondta a barátnőm h nekik hetente kellett a konakion.Nektek??

000kata

Kata: nekünk is hetente kell a Konakion, D-vitamin pedig két hetes korától heti 3x

megyek, mert kezdődik a nyüszi :(

Judit
Kép
sonny

Sonny: és akkor nekünk miért kell csak havonta????( a konakion ) nem lesz baj hogy csak havonta?

000kata

Kata!
Nekünk is hetente kellett Benivel, viszont az egyik ismerősünknek meg havonta, és ott sem volt semmi baj. Úgy látszik, ez is orvosfüggő. De a legtöbb helyen én is heti egyet hallottam.

beszteri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?