A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Budabo: Persze mindig kifelejtek valamit... Ma a szülésznő nekem azt mondta, hogsy még ne teázzak, korai... Várjam meg a 36. vagy inkább a 37. hetet. Ne lazítsam túl magam.
Gátmasszázs pár napja megy. Még szokom, furcsa érzés. Egyébként szülésznőm szerint nem reménytelen a gátvédelem első szülésnél sem... Persze közben hihetetlenkedve nézte a hasam, a Férjem és mondta, hogy jaj, nem lesz kicsi a Gyerek. :roll: De szerintem nagyon fontos, hogy higyjünk benne, hogy talán... :wink:

Na, mostmár tényleg jó éjt mindenkinek!

Örülünk Neked, Andus!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi79: miközben a válaszodat olvastam kortyolgattam a teát :(, de akkor inkább várok még egy hetet vele, max hébe-hóba iszogatom. Jan.5-én kezdjük a 36.-ot. A gátmasszással még én is barátkozom.
Jó talizást majd 5-re el is felejtettem idáig mondani.

Kép
budabo

Na látszik hogy reggel van.
Megint egy csacska kérdésem lenne: nekünk 3 éve volt az esküvő az a házassági anyakönyvi kivonat nem jó ha beviszem??????????
Én arra sem gondoltam hogy vinni kell :oops:
Bogi

Kép
budabo

Bogi: Nem jó. Régi. Akkor nem kell csak a friss, ha abban a kerületben szülsz, ahol házasodtál. (Akkor az anyakönyvvezető saját maga tud utána nézni a gyerek bejegyzésekor a házasság meglétének). :?

Kép
kangu

Köszi Kangu. Ezt sem tudtam :(

Kép
budabo

Budabo: a helyi kerülettől függ, ahol szülni fogsz. De el kell fogadniuk a 300 napnál nem régebbit! Mi legalább 5 különböző helyen kérdeztünk utána (mert mi otthon Miskolcon házasodtunk és csak 1x akartam ezzel bajlódni) és mindenhol a 300 nap volt a válasz.

Dina: nagyon szép a pocid! Én űllandóan azon aggódok, hogy túl kicsi és nincs elég helye Petrának :oops:

Julcsi: apa nálunk is a szülőszobán eszmélt először (mondjuk nekünk előtte a szülészet pszichológusa tartott előadást,ami nagyon jó volt). Érdekes őt látni, ahogy gyakorlati dolgokon keresztül készül pl. mikor rakom már össze a kórházi csomagot? mondván bármikor szükség lehet rá :D
Vagy mostmár tényleg be kellene rendezni a pici ágyát.. nekem ezek az árulkodó jelek..., hogy készül ő is.

Gjéti: csaka picire koncentrálj most!! Lehet, hogy hülyeség -nem tudom milyen a dokid-, de én szerintem tuti kikérném másik orvos véleményét is. Mert azért ez elég súlyos döntés!!!

A teát nekem is későbbre mondták!

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Az előbb pakolgattuk a kórházi csomagom, de izgi! :)

Zétivera: Hát tényleg nem panaszkodhatom Apára, nagyon figyelmes! Mondjuk az elmúlt két hónap nálunk is húzós volt, ha dolgozott este 9-nél nem ért haza előbb, csak ritkán! Nagyon rossz volt egyedül, de nem tettem neki szóvá, de ő látta rajtam, hogy milyen egyedül vagyok!
Szerintem most kárpótol! :wink:

Zümis: Ok, szívesen megosztom Veled az infókat, privibe mindenképpen megírom!
Hétfőn csak a szülőszobát nézzük meg, mert múltkor kb. 5 perc ideje volt, és mondta, hogy ennél ő szeretné alaposabban megmutatni a helyet! Szerdán meg magáról a szülés folyamatáról tart kiselőadást, na az lesz az izgi! :)

Gjéti: Örülök, hogy Olival minden ok! :D A rossz hírt pedig nagyon sajnálom! :cry: De tényleg arra gondolj, hogy ott lesz Neked Oli!

Bogi: Én még nem teázok, majd kikérem jövőhéten a szülésznőm tanácsát, hogy mikortól érdemes elkezdeni! :roll:
Mi nemrég múltunk egy éves házasok, de nekünk is be kellett szerezni egy új házasságit, mert 300 napnál régebbi nem lehet! :?

Andus: Örülünk, hogy benéztél, és hogy minden rendben van Apával! :)

Gerendai Zsuzsi: Jó kirándulást Nektek! Te aztán fitt kismama vagy nagyon! :wink:

Julcsi: Légyszi Nekem is küld el a telefonszámod, és ha úgy végzünk akkor lehet hogy még beugrok hozzátok! Bár a férjem nem sok jóval kecsegtet, a város egyik végéből a másikba! :?

Orsi: Nálunk is ilyen Apa, a kórházi csomagot is Vele pakolgattam az előbb, mert rámparancsolt, hogy kezdjük el! :)
zsu83

Sziasztok!

Láttom mindenki pakolgatja már össze a kórházi csomagot....én még várok vele egy kicsit.Meg igazábol azt se tudom mit vigyek mert a szülésznönk azt mondta max pizsi,köntös,papucs+tisztasági csomag....a többit adja a kórház.De én jobban szeretem a saját dolgaimat,és hogy a pindurinak se kell semmi,majd csak hazamenös ruha.Nálunk is apu bent lesz a szülésnél...remélem kibirja :P és nem lesz félúton rosszul.Az a jó,hogy külön szobácskánk lesz és apu is bent aludhat velünk...szerintem ez nagyon jóó dolog...én megnyugszom töle.

Milyen teát isztok?Tejci növelöset?Tegnap én is sirtam,össze vesztünk apával....de úgye a asirás nem árthat a babónak(tudom hülye kérdés,de én mindentöl úgy félek)
Attól is tartok,hogy éjjel mikor oldalazva fekszem,nem ám megnyomom a picit....úgye ez nem lehetséges?

Zsu:Köszi szépen az e-mail cimet rendi vagy!!! :P :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: Nincs mit, szívesen! :)
A málnalevélteáról van szó, állítólag megkönnyíti a szülést, fellazítja az izomzatot, gyorsabban megy a tágulás! Hát majd meglátjuk! :wink: :roll:
Szerintem a babát nem tudod megnyomni, védi őt a magzatvíz, Nekem Bencus jelzi, ha kicsit kényelmetlen neki a helyzet, akkor elkezd nagyokat rúgni! :) De utána ha megfordulok már minden ok, alszik tovább a Manó! :) Úgy néz ki leszokott az éjszakai bulikról, mert volt olyan amikor egész éjszaka pörgött bent! 8)
zsu83

Nagyon mennék a talira de reggel vérvételre kell mennem csak utána tudok menni és még azt sem tudom hogy hova...... :oops:
Segitség....+ kérdés ha visszek egy pár képet megnézitek.. :oops:
Kicsit panaszkodok olyan sz*rul vagyok szét esik a fejem és a torkom is vacakol....AZ algopirinről csak annyit hogy én megkérdeztem a doki bácsit és azt mondta hogy mértékel lehet szedni egy- két szemtől nem lesz baj,nekem is hőemelkedésem volt és arra mondta hogy inkább a gyogyszer mint a láz vagy a fájdalom.... :cry:
Mindenkinek békés boldog és sikerekben gazdag új évet igy elöre is .....
Na megyek szundizok egyet hátha javul a fejfájásom.....
Pusz Rita

Kép
háfi

Köszi az együttérzést, aranyosak vagytok!
Hát, ha addig nem javul a helyzet, akk biztosan kiveszik... De hát nem valószínű, h javulni fog. A másikat is muszáj volt kivenni,
több helyen is megmondták, szóval sajnos hiszek az orvosomnak. :cry:

Kép

Kép
gjéti

Zsu Köszi!!Várom!

Gjéti!Nagyon sajnálom...de osztom az elöttem szoló véleményét megmutatnám magam másnak is...több szem alapon....
Sajnos az egyik rokonomat nemrég mütötték meg....teljessen eltávolitottak mindenét....állitólag rákos volt...de áprilisban még semmi sem látszott....a szegénynek már előtte 3 elhalt babája volt 6-7-8hónapossak .....de igy már tuti nemlehet gyereke.Ő sem ment máshoz ráhagyatkozott az első doki véleményére....és a mai napig nincs meg neki a szövetteni eredménye és zárója sem. :roll: ....Neki is mondtuk,hogy menjen máshoz.... nemment.....azóta sem kap sem kemot sem gyógyszert és tünetei sincsenek.

Bocs,hogy ezt leírtam..

Kép
zümis

Gátmasszásra van egy könyvem és az alpján fogjuk csinálni...de most kérni fogom apa segitségét is...

Nemtudom kérdeztem -e de a málnalevél teát lehet együtt alkalmazni homeós bogyokkal vagy felesleges??

Kép
zümis

Julcsi, Zsu,Kangu, Bjuti: köszi a válaszokat, akkor én sem iszom még a teát inkább. Meg akkor mehetek ház.anyakönyvi vacakért is. :( Jövő héten talizom védőnővel, dokinővel talán szülésznővel is.
Zümis: szerintem a teát nyugodtan lehet a homeobogyókkal együtt szedni. Nekem a szülésznő írt egy listát:
szülésfelkészítés a 36. héttől:
3 féle homeobogyót, írta a gátmasszást és írta a teát is. Plusz írta hogy mi legyen a vajúdó csomagban.
Zsancy: én nagyon hirtelen természet vagyok és mindig is az voltam, sokszor felcsattanok és felhúzom magam és veszekszem apával, meg sírok is. Biztos hogy érzi kiscica is, de utána mindig elnézést kérek tőle :oops: , és elmagyarázom neki hogy anyának most éppen mi baja volt. Majd ha kibújik meglátjuk hogy mennyire értette meg. :)
Bogi

Kép
budabo

Ja nekem is azt mondta a nődoki, hogy fájdalomcsillapításra algopirint lehet.

Kép
budabo

Én is bejelentkezek mostmár. :) Köszi az érdeklődést. Mi is jól vagyunk, egyben szerencsére :). Anyukámnál töltöttük a karácsonyt, ezért voltam ennyire elveszve. Szerencsére mi a beszólásokat, veszekedéseket idén megúsztuk csodával határos módon.

Tegnap voltam dokinál, megdícsért, mert a méhszáj továbbra is változatlan. Azt mondta 2 hetet most még nagyon pihenni, feküdni kellene és akkor utána élhetem tovább az életem a normális kerékvágásban, onnantól már nem lesz gond.
A talit most emiatt nem mondanám biztosra, de nagyon szeretnék menni, csakhát BKV-val alapból nem indulok már el sehová, viszont elvinni sem tud majd nagyon senki, így még meg kell vitatnom magammal meg férjemmel, hogy mi legyen... :(

Zsancy: üdv közöttünk!

Gjéti, Iricc: sajnálom, hogy rossz híreket kaptatok. :(

Kórházas csomag összeállítása már nekem is sokszor eszembe jut... Ja és nálam is beköszöntött 25-én este néhány csepp előtej, másnap vettem észre a pólómon, azt álmodtam, hogy Efe már kibújt és éhes... :D

Kép
Kép
elif

elif! Örülök,hogy előkerültél és minden rendben!

Még egy kérdés foglalkoztat mostanában és erre a gyerekesek tudnak válaszóni:
Ki milyen tervel készül a gyeköc elhelyezéről még Ő a kórházban van???

budabo!Akkor szerintem megvárom a szülésznőm tanácsát...köszi.
igy elkerülöm,hogy olyasmit vegyek meg ami felesleges....

Kép
zümis

Budabo: Megírnád, hogy milyen háromféle homós bogyóról is van szó? Én nem kaptam iránymutatást erre nézve, szerintem az én szülésznőm nem nagyon hisz az ilyesmiben... :?
Te messze vagy, azért nem jönnél a találkozóra? Mi örülnénk Neked. :)

Elif: Jó, hogy minden ok. A Baba a legfontosabb természetesen, írj majd, hogy mi a helyzet, addig a bizonytalanok közé sorollak a találkozó szempontjából.
Ha éhes a Fiú, meg kell bizony etetni. :lol: Szuper, hogy van előtejed. :)

Gjéti: Hmm, én is megkérdeznék erről több orvost is... Elég nagy döntés ahhoz, hogy az ember elhamarkodva hozza meg.

Képzeljétek, tegnap este voltunk Kispál koncerten. Hogy ez a Bogyesz mit rendezett... :lol: Olyan volt, mintha rázná a kis popóját a zenére, hihetelen volt... :D Én itt hallgatom folyamatosan Mozartot és Bachot, erre kiderül, hogy a Gyereknek alternatív az izlése... :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

[quote="julcsi-79"] írta:julcsi-79n itt hallgatom folyamatosan Mozartot és Bachot, erre kiderül, hogy a Gyereknek alternatív az izlése... :lol:

Ez jó! :lol:

Ja igen mozgásokkal én már elkönyveltem, hogy biztos kisebb a hely, meg belassult a manó, mert egész karácsony alatt ment a szundi, erre tegnap meg ma egész nap hancúrozik... Ki érti ezt :roll: .

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

A közös postafiókba én feltettem egy Homeopátiás listát, abban benne van minden, hogy mit kell szülésnél, illetve utána is használni.

Gjéti sajnálom,ez nagyon rossz hír ilyen fiatalon :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Találtam egy homeos oldalt: http://homeopatia.info.hu/

Kép
zümis

julcsi a műtét sajnos eddig is biztos volt, de ahogy nő a tágulat, úgy kerül az ő műtétje egyre közelebb a szülés időpontjához.
persze minden csak akkor fog kiderülni, mikor odajutunk. igazából már szeretnék is ott tartani, jó lenne már végre a problémák megoldásával foglalkozni, nem csak várni, várni.
jól látod, nálunk az én családom a fő problémaforrás. vagyik igazából csak anyukám, apám megtette azt a szivességet, hogy néhány éve meghalt. anyu azért kezelhető, és sokat segít is, ezt nem tagadhatom, de néha piszok nehéz elviselni. az érzelmi zsarolásról én már régen leszoktattam.
tesómékkal egyszerűen csak nem tudunk mit kezdeni egymással. totálisan más értékrendszer szerint élünk, nincs közös témánk.
férjem anyukája már meghalt, az apukájával nem tartja a kapcsolatot. az ő részéről a csatolt részek egy exnej, és két kamasz gyerek. de velük az utóbbi időben semmi, de semmi gond nincs.

stelly marad a 37. heti indítás, tovább nem nagyon érdemes bent tartani a lurkót.
nagyon sajnálom, hogy ilyen bunkó rokonság jutott neked :( én nem biztos, hogy hagynám, hogy így beszéljenek velem, de persze ehhez kell a párod támogatása is.
kezdd el már most védeni magad, mert később a gyerekkel kapcsolatban is mindenbe bele akarnak majd szólni...

látom a karácsony elég sok rokonból kihozza a barmot... fel a fejjel, elmúltak a "kötelező szeretés" napjai, eztán lehet továbbra is csak azt szeretni, aki valóban szeretetre méltó :D

gerendai zsuzsi egy dolog segített nekem, mégpedig az, hogy elfogadtam, hogy ennyit dolgozik. jó darabig én is házsártos, követelőző, zaklató voltam, aztán rájöttem, hogy elviselhetetlen vagyok, így nem is lesz kedve hazajönni hozzám.
nyeltem egy nagyot, és átrendeztem úgy az életünket, hogy elfogadtam, későn jön haza, értünk dolgozik (mondjuk ő azonnal rohan haza munka után, nem kóborol el, le is törném a derekát, ha úgy lenne :D ).
én a harmadik gyereket is úgy vállaltam be, hogy tudom, hétközben egyáltalán nem tud segíteni, ő nem az a férj, aki haza tud érni fürdetésre.
ettől a döntéstől én nagyon megbékéltem, és 1-2 nyűgösebb napot leszámítva nem piszkálom ezzel.
azt mondhatom, hogy rengeteget javult ettől az itthoni hangulat... :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Andus, Elif örülök hogy jelentkeztetek! :)

Gjéti sajnálom én is a petefészked, meglátod Olivér mindenért kárpótol majd :) ezek szerint tuti hogy a legjobb döntést hoztátok amikor bevállaltátok Őt fiatal korotok ellenére. :)

Az algopirinről én is csak annyit tudok amit írtatok, hogy mértékkel lehet szedni fájdalomra, lázra pedig szinte kötelező mert a lázból balhé lehet, az algopirin pedig nem valószínű hogy árt. A dokim mondta. Verus biztos jobban el tudná mondani. De azt tudom hogy a lázat nem szabad hagyni, akkor gyógyszer kell.
Jajj még valamit akartam, de nem jut eszembe. Na majd valamikor.

Azt hiszem közeledik a nagy nap, ma pl egyik pillanatról a másikra olyan fáradtság vágott fejbe, mintha szívnák belőlem az energiát, kedvem lett volna eldőlni oldalra és egyszerűen aludni. :? Lehet hogy a bébinek ma fejlődésrobbanása van és ő szívta el az energiám :)

Fú voltam ma vizsgázni, írásban volt, a mellettem ülő lány meglátta a hasam és felvisított hogy óóó, ő nem tud elsősegélyt nyújtani ha esetleg... :shock: mondtam hogy még nem aktuális...aztán meg bejött a tanár és átültetett (imád termet rendezni) és amikor leültem hallottam hátulról egy másik lánytól, hogy "nézd már a terhes csajt" pff nna az alaphangulatom meglett egyből, gondolkoztam hogy hátrafordulok és azt mondom, hogy "Verának hívnak, nem "terhes csajnak", de nem akartam bonyolítani. Szerintem nem is sikerült a vizsgám...odamentem a végén a tanárhoz, hogy mivel tesztet írtunk a javítás csak annyi hogy ráteszi a mátrixot a megoldásra és egyből látja megvan-e a minimális jó válasz, hát nem azt mondta hogy most neki ehhez nincs kedve? Jegybeírással együtt 30 másodpercet vett volna igénybe az egész...áh mindegy. Jó kis nap.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Tegnap az érkező vendégek miatt nem tudtam mindent megírni, amit szerettem volna. Ma megint én megyek vendégségbe, így igyekszem a legfontosabbakat összeszedni:

Sajnálom mindazokat, akik rossz híreket kaptak, de remélem az optimizmusát senki sem veszítette el :!:

A gátmasszázsnak tegnap este akartam nekilátni, a dm-ben vett olajjal, de a német nyelvtudásom bizonytalansága miatt letettem róla aznap, ma utánanéztem,és elolvastam azt is amiket irogattatok, így bátorságot öntök magamba, és megpróbálkozom vele.

Homeopátiásoktól kérdezném, hogy kaptam egy fiola caulophyllum thalictroides 15ch-t, és kaptam egy fénymásolatot is mellé azon viszont 5ch-van írva, és az, hogy a szülés megindulása esetén félóránként 5 golyócskát kell szedni belőle. Mi a különbség a 15ch és az 5ch között?

Amúgy lassan én is összekészítem a kórházcsomagot, még szerencse, hogy a mi babócánk a nászúton jött össze, így a házassági anyakönyvi kivonatunk még érvényes :D
Ráadásul a babának is be kell rakni a holmiait, mert az István Kórházban nem nagyon adnak semmit (ruha, takaró, pelus, törlőkendő stb.). Remélem semmi fontosat nem hagyok ki majd a számításból :?

Crocus
Kép

Kép
crocus

Én anyámra szeretném hagyni a bosszancsaimat amíg kórházban leszek, vész esetén a férjem is tud szabadságot kivenni, de a hugomat-nővéremet is valószínű körbe tudom udvarolni. :roll:
Csakhát tudnom kéne mikoris szándékozom szülni. Őszintén szólva már csak ezért is örülnék a szülésindításnak, mert előtte mindent el tudnék rendezni. A két bosszancsnál sem okozott problémát v. bármilyen szövődményt az indítás, most is jó lenne....Na, majd udvarlok egy kicsit az orvosnak... :roll:

Kép
kangu

Hello Lányok!!!!!!!!
Most kaptam nemrég a nagyon jó hírt, NEGATÍV a tenyésztéses eredményem!!! Azt hittem, hogy rosszul hallok, baromi rég hallottam már ezt a szót!!! Tudjátok, állandóan ez a mumusom, a baci,strepto stb.........fogékony csaj vagyok ezekre,sajnos...:(((

Hát ezt is megéltem és pont a finischbe, nagyszerű. Szerintetek ezt még ellenőrzik a szülésig? Na majd a dokival úgyis talizok kedden, aztán kifaggatom.

Kép
kaandi

Iricc: Köszi az őszinteségedet! :) Remélem a találkozón is tudunk majd ezekről a családi dolgokról beszélgetni, múltkor is elég őszintére sikeredett. :oops: Ugye Lányok?

Crocus: Ezek szerint van még valaki, akinek még érvényes a házasságija. :) A mi Bogyeszunk közvetlenül a hazásságkötés után fogant, úgyhogy benne vagyunk a háromszáz napban... :lol:

ZetiVera: Sajnálom, elég rémes reakciók a csoporttársak részéről... :( Velem kedvesek voltak eddig a többiek a suliban.
Így mikor derül ki a vizsgád eredménye?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kaandi: Ez nagyszerű!!! Nagyon örülök!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

köszi Julcsi a drukkot Neked is!!
Mi aug. 30-án házasodtunk össze, tehát akkor benne vagyunk a 300 napban...:)) micsoda apró örömök!:)))
2001. novemberben született a kicsi, akkor még nem szórakoztak szerintem ilyenekkel. Lehet, hogy a név miatt van ez az egész, mert pl. nem mindegy, hogy a kismamát hogyan is hívják, ha felvette a férj nevét ahogy van, akkor valószínű, hogy tök egyértelmű, ha a leánykori néven fut, akkor meg kell vmi hivatalos papír, különben az anya nevére anyakönyvezetik a gyereket, ami nem is lenne talán hülyeség, csak sajnos nem sok apa menne bele. Van ez most, de gondolom az unokáinknál már rugalmasabbak lesznek ők is végre.

Kép
kaandi

Kaandi ez szuper! :D

Julcsi, a tanár azt mondta holnap estig felteszi az eredményt, de akkor is megnézhette volna hogy megvan-e a kettes...a beszólások szerencsére nem csoptársaktól jöttek hanem nappalisoktól. Nagyon logikus azt gondolni hogy egy kismamának elsősegélyre lehet szüksége, a terhesség nem egy sérülés :D áh, már túl vagyok rajta csak olyan izék voltak.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus: 2060 gramm!!! uhh az tök jó... én 22-én voltam a dokinál és 1433grammot mért.... el is kettyentem ahogy kellően. a hasam azóta is alig nőtt. remélem nincs semmi baj. Örülök, h a férjed most jól van.
A felajánlást köszönöm. Priviben írok majd és megbeszéljük a részleteket, de egyelőre még nagyon fáj a bokám, így úgy néz ki, hogy ez az elsődleges ok ami miatt nem mennék most Pestre (meg sehová :()

Lányok! én régebben - ma már nem csinálom - finoman az ujjhegyemmel megnyomkorásztam a hasamat, hogy hátha ki tudom tapogatni hogy hol milyen van a manómnak éppen (persze sosem sikerült kitalálnom). Ugye ebből nem lehet baj? Persze nem nyomtam agyon... csak most kezdtem el gondolkodni, h milyen idióta vagyok. (az oldalt alvásról jutott eszembe, mert ma reggel én is arra ébredtem, h talán nem jó neki így, de ha háton vagyok akkor meg folyton reklamál.... akkor hogy lenne jó?).

Budabo - Julcs - atyám, Ti már itt tartotok... én még egy sort sem olvastam, sem a szülésről, sem gátvádelemről, semmiről... Ti meg olyan kis tiptopok vagytok! Gartula nektek!!!!

Háfi! Torokra nekem végül bevált a STODAL homepátiás szirup. Az első két napban felpörgette a tüneteket, de most már csak az orrom folyik. Szal jobban vagyok. Ha gondolod próbáld ki. Nem akartam túlzásba vinni, így 3-5 kanál helyett csak 1őt ittam, egyet reggel egyet este. Bárhogy döntesz mielőbbi jobbulást

Annyira útálom magam, amiért mindig találok valami parát, hogy min aggódhatok, ha éppen nincsen semmi történés az életemben! Nem is tudom, hogy bírok ki majd egy következő terhességet.... vagy éppen ezért az már sokkal egyszerűbb lesz, mert esetleg tapasztaltabb leszek?
Reggel megindult megint a lábgörcsöm, az ujjaim dagadtak és zsibbadtak... a salvus víz ma nem segített a gyomorsavban, és hol van még a vége... annyira szeretnék kedves, vidám, fitt kismama lenni, így a finishben... de látom már hogy ez a szerep nem nekem jut. Azért igyexem sokat beszélni a Kistigrisemhez! Olyan édesen tud megvígasztalni a rúgásaival, mocorgásával!

Gjéti! Nagyon sajnálom a történteket! Azt gondolom Oli mindenért kárpótolni fog, vagyis remélem! Azért ha lehetne róla szó, hogy esetleg ne a császár alkalmával, hanem később csinálják meg a műtétet! Hátha nem is lesz rá szükség! Az egyik barátnőmnek mindkét petefészkéből 60 cisztát műtött le az orvos! Azóta 8 éves a kisfia, és semmi baja nincs! Így még mindenképpen azt javaslom, h több szem többet lát, máshoz is menj el. Nekem is az segített 8 éve. De ha már voltál és mindenki ugyanazt mondja, akkor talán a megoldáson kell gondolkodni. Minden jót neked ebben a dologban! Kívánom h Oli születése után mielőbb rendeződjenek a dolgok!

Iricc, sajna kicsit elmaradtam a Te problámádról. Itt a Milos veséiről van szó? Mi a baj? Mikor derült ez ki? Remélem, mielőbb lesz megoldás!!!!!!! Nagyon kívánom!

Zetibébi: nem is tudom, h bírtad megállni szó nélkül! Szerintem meg tiszteletre méltó dolog amit csinálsz és amit a mai kismamák csinálnak! Munka, vizsgák, család, minden! Ezt becsülni kell és nem megszólni! Én nagyon felháborodtam!!!! Legyél büszke magadra - még ha esetleg nem is sikerült a vizsga, bár még kívánom innen h sikerüljön :)

Kaandi! Nagyon nagyon gratula és nagyon örülök neked! :) Tudom milyen érzés a megkönnyebbülés a hepatitises beijesztésem után!

Az összetört gépjárművet kivonattam ma a forgalomból, a jövő évi KGFB-t is felmondtam, legalább azt és a teljesítmény adót ne kelljen fizetni! :(

KépKép
hugic

Kangu!Nálunk is nagy a dilemma...mikor mi legyen...mert ha éjszaka akkor hagyjam itt a gyerekeket egyedül reggelig még felnőt nem tud jönni????vagy ébresszem fel Őket az éj közepén és kocsikáztassam át őket a nagyihoz ?????
De ha nappal akkor is??????
annak jobban örülnék,ha itthon maradhatnának a gyerekek és inkább jönne valaki ...de hiú ábránd.Pedig a gyerekeknek az itthonlét nagyobb biztonságot jelentene mint a nörszinek.
Mi is csak futólag beszéltünk a dologról reméltem itt kapok valami jó kis ötletet de még reménykedem.
:P

Január második hete nálunk is mozgalmas lesz mert 25én tölti a Zsófi a 3évét és még a babó meg nem születik addig szabira kell mennem.
Úgyhogy a munkaügyön üldögélhetek egy ideig.
Apaságit is intézni kell...remélem az igazolás amit kiállított hozzá a doki az nem 30 napig érvényes.

Holnap adom be az okmányirodában a papírokat és kb 2hét és a kezemben lesz a jogsim:D

Hát a tanár hozzáállása nemvolt fer a többivel meg ne is foglalkozz vagy nemvolt még várandós vagy elfelejtette milyen is...szegény gyereke ha van!!!!

Kép
zümis

Apám, alig győztem visszaolvasni....

Én már frankó betojtam az olyan hírektől, hogy van, aki már NST-re megy, meg zétivera is már előszelet érez....
Én még nagy nyugalomban nézelődök és tervezgetem terhes napjaimat. Igaz, nálunk is apuci letolt, hogy ugye nem az utolsó pillanatban akarom összerakni a kórházi cuccokat, de majdnem elröhögtem magam, és nem raktam össze semmit sem. Nincs is meg...

Julcsi: a csuklással az a bajom, amit te is írtál, hogy ez a gyerkőc mindenhol csuklik. Attól függ, hova teszem a kezem.... Szóval nem tudom megállapítani, merre áll. De gyanús, hogy ugyanúgy... :(

Addig viszont én neki nem állok a gátmasszázsnak!! Valaki felrakta a közösbe, hogyan kell, hááááát, inkább kihagyom. Majd, ha tuti befordult, esetleg....

Zetivera: te nagy specialista! Akkor a mensiszerű fájdalom néha-néha az jósló? A jóslónál nem szokott a derék is fájni meg ilyenek? Tudom-tudom, de velem csak ennyi történik és ez izgatja a fantáziámat!

Csinál valaki valamit szilveszterkor vagy ez már hülye kérdés? :D

ladmon

Sziasztok!

Hugic: én tiptop?????? Ari vagy. Még jó hogy betévedtem a fórumra, mert szegény baba az én nevemre kerülni, mert bizony én nem tudtam hogy kell a házassági anyakönyvi kivonat. A gátmasszásról meg azért is tudok, mert kaptam egy kismamától egy teli üveg olajat, mert ő nem tudta használni. De még én is hadilábon állok vele, nem tudom hogy kezdjek hozzá. Látod én már elkezdtem inni a málnalevél teát is mert valahol olvastam, aztán itt fel lettem világosítva hogy még ne. Komolyan mondom, hogy ezért nagyon jó itt veletek, mert csomó új dolgot megtudok és válaszoltok ha kérdezek. :D

Julcsi: Nem lakunk messze, sőt kb. 35 perc alatt kocsival ott lennénk, csak 10:40-re van jelenésem a nődokinál. Remélem jól sikerül nektek és raktok fel pockos képeket.
Na szóval a homoe:
CaulophyHumCH30 36.héttől kezdve heti 1*5 golyó, és ezt hetenként növelni.
CimicfugaCH30: csak akkor ha a fájások kezdődnek, de telefonon ekkor is egyeztetni a szülésznővel.
ArnicaCH30: szülés után korai gyermekágyban sérülések, horzsolások gyógyulását segíti.
Kb.6 hete voltam egy homeopátiás orvosnál is, amikor a vérnyomásom felment, és ő is caulophyHumC12 írta fel, majd a szülés várható ideje előtt 2-3 héttel.
Jövő héten megyek ehhez a dokihoz is, majd kiderül hogy mit mond.
Na röviden ennyi.
Bogi

Kép
budabo

Hugic, ok, priviben beszélünk.
Ne aggódj a babó méretei miatt, majd megnő.
Nekem Száva 3400 grammal született, a második gyerek meg azt mondják, hogy általában nagyobb, főleg ha fiú. Na és mi sem vagyunk a párommal kis darabok, szóval lehet ezért van ez a különbség. Egyébként szerintem a te babád mérete úgy kb normális, maxi egy héttel kisebb, az enyémre azt írta a gép, hogy 2 héttel nagyobb az átlagnál. Szávánál amúgy mindig egy héttel kisebbre írta a gép. Szóval ez nem jelent semmit.
És ne izgulj, én is szoktam újjal nyomkorászni a pocimat, hogy hol a baba, sőt éjjel sokszor ráfekszem, mert csak úgy tudok elhelyezkedni. Őket védi a magzatvíz, nem hiszem, hogy össze tudnánk őket nyomni.

A gátmasszázzsal én is úgy vagyok, hogy inkább kihagyom, eléggé elrettentett engem is a leírás. Meg azt mondják, hogy a gátvédelem nagyon fáj.. Szóval én inkább úgy vagyok, hogy vágjanak, ha az kell, simán begyógyult először is, a 6 hetes kontrollon tőlem kérdezte a doki, hogy melyik oldalra is vágott, mert nem is látszik már a helye. Meg azt gondolom, hogy vágásnál talán nem is nyúlnak meg annyira ott lent azok az izmok, mint amúgy.....

Kaandi, klassz, hogy negatív lett az eredményed!!!

A gyerekkel kapcsolatban én is egyfolytában agyalok, hogy miként legyen....
Egyenlőre azt sütöttem ki, hogy ha napközben kell menni, akkor telefonálok az egyik sulistársunk anyukájának, hogy vigye haza Szávát a suliból, és majd a párom érte megy, ha megszültünk.
Ha éjjel kell menni, akkor a sógornőmet szeretném riasztani. Megkértem, hogy intézze úgy, hogy le tudjon jönni, ha telefonálok, és aludjon itt Szávával, ne kelljen szegényt felrángatni. És akkor másnap nem menne suliba, utána meg apa intézné őt.
De nekem is ez a legnagyobb parám, hogy mi lesz a gyerekkel, még soha egyetlen napot nem töltöttünk egymástól távol.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Háfi: Jobbulást Neked!

Zümis: Jövőhéten én is rákérdezek a homeós és a teás dolgokra a szülésznőmnél!

Elif: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden ok! :)

Kaandi: Gratulálok az eredményhez! Nagyon örülök! :lol:
Nekem a 36. héten, jövőhéten csinál a doki tenyésztést!

Zétivera: Nem semmi egy vizsga! :x

Ladmon: Mi most kihagyjuk a szilveszteri bulit, itthon leszünk kettesben a férjemmel, illetve 2 és felesbe! :oops: :lol:
zsu83

Tényleg köszi mindenkinek az együttérzést!
Próbálom megbeszélni Olival, h forduljon a rendes irányba,
és akkor biztosan elhalasztjuk a műtétet... :?

Most én is úgy gondolom, h életem legjobb döntését hoztam azzal,
h Olit bevállaltam. És az a legszebb, h nem csak én, hanem az apuka is, aki szintén fiatal még... Bármi is történjen velünk, ezt soha nem felejtem el neki!!! :!:

Egyébként jól vagyok, a pocakom most már nem növöget annyira látványosan. :) Következő hónapban szerintem már megindul
a babaeső, és nagyon izgulok miatta! :D

Kép

Kép
gjéti

Hugic aranyos vagy, azóta felrakta az eredményt és görbül :D ami nagyon jó mert nehéz nála átmenni :D aki már hármast kap annak babérkoszorú jár. A beszólásokra csak azért nem szóltam vissza hogy ne bonyolítsam, csak jobban felidegeltek volna.

Zümis ahogy elnéztem azt aki elsősegélyt akart adni nekem, hát tuti nincs gyereke :D

Ladmon: mint specialista ( :D ) annyit tudok mondani, hogy én a néha-néha mensiszerű görcsnél mindig nyílok egy picit, más viszont nem nyílik tőle. Ez a dokinál derül ki, ha nem változik a C értéked a görcsök ellenére akkor neked jóslód van. De az is lehet, hogy az én méhnyitós görcsöm is jóslónak számít :D A keményedés és a magányosság témakörben nagyobb specialista vagyok :)
A derékfájásos témát annak idején a kórházi szobatársammal beszéltük meg (mikor Z született), neki fájt a dereka, nekem nem, és arra jutottunk hogy a baba fekvésétől függ.

Szilveszter: mi letesszük szépen Zétikét aludni és a 24 című sorozatot fogjuk nézni amíg el nem alszunk rajta :D nincs értelme menni sehová mert nem ihatok, füstbe sem mehetek, még ülni sem bírnék nemhogy táncolni úgyhogy maradunk. Jövőre már el lehet engedni magunkat, majdnem egy éves lesz a kicsi is :)

Hát nekem a gátmasszázs eszembe sem jutott, de szerintem az én esetemben nem is aktuális, kb 80% vagy több, hogy hasnyissz. :?

Nagytesó-kérdés: nálunk már eldőlt hogy a miskolci nagyinál lesz amíg kórházban vagyok, apa szabin lesz hogy Zvel is legyen meg hozzám is be tudjon járni, mindketten ott alszanak majd a nagyinál. Nagyi is szabin lesz, nagyapa meg nyugdíjas ezért egyébként is otthon van, úgyhogy Znek királyi sorsa lesz :) nagyon szeret a nagyapjával marhulni mert mindent megenged neki, a nagyi meg mindig etetné, apa meg majd vigyáz hogy ne tömjék csokival, úgyhogy azt hiszem nem lesz gond, kiegészíti egymást a csapat. Apát már betanítottam a kukihúzogatásra fürdetéskor, azt szeretném ha ő csinálná majd. Csak miattam ne sírjon, még tombol nála a szeparációs szorongás. De az tuti hogy én végig fogom bőgni a kórházi hetet, egy fél naptól megőrülök ha nincs velem...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csináltam egy szülős naptárat, minden reggel besatírozom az előző napot hogy az is eltelt egyben :D Elif te vágod még a centiket?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera.. a kukihúzogatáson megakadt a szemem... ezt minden kisfiúnál kell csinálni? Mint lányos anyuka, fogalmam sincs erről az egészről...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zétivera: Gratulálok a vizsgához, ügyes vagy! :lol:
Ez a kukihúzogatás engem is érdekelne, hogy kell csinálni és miért!? :roll:
zsu83

Lányok, bocs hogy olyan hosszú voltam az előbb. És akire esetleg nem reagáltam (nagyon pörög a topik) attól elnézést kérek, nem szándékos.

Mivel már csak 1 nap van hátra ebből az évből, szeretnék egy Nox dalból idézni Nektek, és Kívánom, hogy Minden, de Minden Álmotok Valóra Váljon! És kívánok Egészséget, könnyű szülést és sok tejet az új évre :)

"Neked is új reményt ad minden nap
Adj esélyt a rejtett álmodnak
A szíved rég valóra váltaná
Tégy ma esküt rá.

A szeretet új erőt ad minden nap
Sorsod is csak tőled változhat
Senki nincs ki álmod áthozná
Tégy ma esküt rá"

Magdi

KépKép
hugic

kukihúzogatás témában kicsit otthon vagyok, mert a kolleginámnak most múlt 2 éves a kisfia és náluk ez a projekt nagyon él most :oops:
Szegény kisfiú nem igazán van oda érte, de fontos megcsinálni fürdéskor, hogy ne tapadjon le. Azt is hallottam, hogy nagyon jót tesz állítólag - ha kissé letapadna - ha kamillás vízben történik mindez. Jól tudom, kisfiús anyukák? De ha jól hallottam, akkor nem rögtön az elejétől kell, hanem csak bizonyos idő után?
Na várjuk a tapasztaltak véleményét.

De azért szerintem mi ezzel még várhatunk egy picit nem? Úgy értem, nem elég mindent a maga idejében megtudni? Biztosan segít a védőnő, gyerekorvos - persze hol milyen van. Engem most ez a gátvédelem érdekelne inkább... bár erről is hallottam negatívumokat :shock:

KépKép
hugic

Hugic köszönjük! Viszont!!! :D

Kakas: nálunk volt egy kis gond, mert fitymaszűkület társult letapadással, hát nem tudom minden gyerekdoki megnézi-e mikor aktuális, én feltettem a nagy kérdést még egész kicsi korában mert gynaús volt hogy nem úgy kéne kinéznie, és megbeszéltük a dokival hogy ha egy éves lesz akkor nekilátunk a megoldásnak. Úgy történt, hogy mikor betöltötte az 1. évet akkor a doki fogta és hátrahúzta, de nem ütközésig, csak mondjuk úgy kb egyharmadáig. Ezt megismételte még vagy kétszer-háromszor, kb 3-4 hét telt el egy-egy hátrahúzás között, és mindig egy kicsit tovább húzta. Tehát ő összesen vagy 4x húzta hátra. Én pedig minden dokis húzás után mozgattam minden fürcsi után mikor jó puha volt a bőre, mindig csak addig húztam amíg nem feszült, ezzel elkerültem hogy visszatapadjon, és segített aa bőrének nyúlni hogy a szűkület javuljon. Mostmár kb 95%-ig hátra lehet húzni, viszont rendszeresen csinálni kell mert (lehet hogy még emlékeztek) amikor a ronda pelenkás kiütéses probléma volt akkor egy hétig nem húzogattam mert csupa kiütés volt, és akkor vissza is tapadt neki, majdnem elölről kellett kezdenem. Ha pár napig kihagyom a húzogatást visszatapad úgyhogy szigorúan csinálni kell. Mi szerencsések vagyunk mert sosem gyulladt be, van olyan baba akinek szintén le van tapadva meg szűkülete van és a kis bőre alatt felgyűlik az akármi és begyullad.

Akiknek nincs semmi gond a kakassal ott nem tom mi a helyzet, de asszem egy éves kor alatt semmiképp sem nyúlnak a kakashoz, ha van szűkület/tapadás, ha nincs.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera: Köszi az infót!
zsu83

Bemásolom a könyvemből a gátmasszírozást hátha tudok segíteni:

Gátmasszírozás:
A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedést,a fogós szülés és a vákumos szülés szükségességét.A 34-26 hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig.A masszirozandó felület a gát.A perineum masszirozása magában foglalja a hüvely bemenet és a végbélnyílás közötti területeket.Ha veszünk egy tükröt és megnézzük a szeméremtájékot,a klitoriszt vegyük 12 óránál akkor a masszirozandó felület 3és 9 óra közé esik.Nemszabad masszírozni a húgycső felé,mert könnyű a ferőzősveszélye.A gát msazírozásának a technikája a következő:mossuk meg a kezünket,természetessen rövid legyen a körmünk,hogy nehogy megsértsük az érzékeny területet.Foglaljunk helyet egy kényelmesmeleg helyenlábakat szétnyitva ,félig ülő helyzetben.Lehet állva is egyik lábat felhúzva a fürdőkád szélére feltenni vagy egy székre,esetleg gugolni a fallal szemben.Fontos,hogy kényelmessen hozzáférünka szeméremtájékhoz.Tiszta olajat használjunka legalkalmassabb az orbácfű olaj mert izomlazitó,vérzéscsillapitó és fertőtlenitő hatása van.Masszirozzuk ezta be a perineumbaés a hüvely bejárata mögé nagyjábol ö percig,különsen ügyelve a hegekre ,ha vannak.Majd helyezzük be a z ujjakat a hüvejnyillásba a második körig.Vannak nők akik hüvelykujjukat könnyebben tudják használni.most nyujtsuk meg gyöngéden lefelé irányuló enyhe nyomással, amignem érzünk forróságot majd ennél a pontnálfolytassuk amig az égető érzés elmúlik.Ha hüvelykujjal végezzük a lazitó mozdulatokat ,akkor hüvelykujjal lefelé ,kifelé huzó mozdulatokat végezzünk,masszirozzuk a perineum börét a hüvelykujj és az első ujjak között.Egy hétig végezzük a mmozdulatokat napi rendszerességgel,ez idő alatt érezni lehet a változást a gáti izmoknál.Ha már betudjuk illeszteni az 5 ujjunk hegyét,akkor elértünk 4cm-tTovábra is folytassul a gyakorlatot napi rendszerességgel amig elérjök a 7 cm-t, ami 2/3a annak amire a baba fejének szüksége van.Ekkor elég 2napona masszirozzunk,hogy megtartsuk a gát rugalmasságát.ekkor is elengedhetetlen a medencealapi izmok rendszeres tornáztataása.

Rem tudtam segiteni.

Kép
zümis

Tyű Zümis, az eredmény nem is rossz, nem is gondoltam hogy ilyen hasznos...viszont elég macerásnak tűnik...de ha tényleg sikerülne ennyire fellazítani azt a részt, még ha kell is majd a metszés talán nem fog annyira fájni amikor kibújik a baba mert lazább az izom. Nem is rossz :) még meggyőzöm magam :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!
Olvastalak benneteket az ünnepek alatt is :)
Most már vége a pörgésnek, lányok, beszólásokkal nem foglalkozni, hanem elengedni a fülek mellett és pihenni még ezekben az utolsó hetekben! Tudom, hogy ilyenkor alapból érzékenyebb mindenki, én simán bőgök a legbagatelebb dolgokan is...
Sajnos a mi karácsonyunk nem volt az igazi,mert szenteste elvitték az angyalok magukkal Peti kedvencebbik nagymamáját, ma volt a temetés. Jobb, hogy így alakult és nem kellett sokat szenvednie, nagyon sajnálom, hogy nem élhette meg a pici születését.
Tegnap voltam dokinéninél, fiatalember belehúzott, már jó nagy gyereknek titulálták, 2370 g a gép szerint... kétszer is megnézték, hogy jól mértek-e, de úgy tűnik, igen...valszeg a múltkor mérték el picit (3 hete még csak 1450re saccolták). Kíváncsi leszek... :)
Iricc, Gjéti, én is sajnálom, hogy rossz híreket kaptatok...én azért nagyon drukkolok Nektek, hogy a hátralevő hetekben javuljon a helyzet, amennyit csak lehet!!!!
Magányosság téma: bevallom, Titeket olvasva szégyenlem magam, hogy panaszkodtam Petire, amiért kritizált (azóta egyébként valami csoda folytán semmi negatív nem hagyta el a száját...). Szóval szerencsések vagyunk, mert ő a saját cégét csinálja és maga gazdálkodik az idejével. A boltot legtöbbször ott tudja hagyni a másik két srácra és délután már itthon is van és Fruzsival játszik. Így én nem vagyok sokat egyedül, kivéve, ha elutazik (ez viszont a gyengéje), na akkor persze piszokul hiányzik...minden értelemben...Megértem, amit éreztek!!!!! De csak gondoljatok arra, hogy ha választhatnának, akkor biztos hogy 1000x inkább Veletek töltenék az időt, mint az igát húznák napi tizenvalahány órában.
Találka: sajna le kell mondanom, mert az elmúlt 1-2 hétben totál felborult a jól bevált napirendünk, Fruzsin ugyanis előjött a szeparációs szorongás, vagyis mindent Anyával kell csinálni, de legfőképp az alvást...az elmúlt év álom volt: 7kor letettük, befordult a fal felé és reggel 7kor mosolyogva ébredt. Most: Anya az ágya melletti matracon fekszik, amíg ő el nem alszik, akkor kilopakodás a szobából, majd éjszaka 1-2 ébredés, hasonló forgatókönyvvel...nem mintha amúgy szuperül aludnék, de így...még bizakodom, hogy túlesik ezen és mire a pici meglesz talán könnyebb lesz a helyzet. Így aztán nem kockáztatnék meg egy ebéd utáni alvás kimaradást, pedig szívesen megismernélek én is Benneteket.
Vizesedés: én anno az utolsó hónapban 3 kg-ot híztam, ami szemmel láthatóan víz volt. Nekem a főtt krumpit javasolták, persze szigorúan só nélkül és kerülni a sós dolgokat. Nem igazán láttam eredményét, de lehet, másnak beválik.
Annyi mindent írtatok, biztos csomó témához nem szóltam hozzá, majd ha még eszembe jut valami, reagálok...
Előre is b.u.é.k. mindenkinek, mi nem megyünk sehova, de nem is vágyom el itthonról, megmondom őszintén.
Mindenki vigyázzon magára,
Andi

Kép
Kép
abencze

Gyerekesek: Ahol a rokonok nem mozgósíthatóak, mi a helyzet a szomszédokkal? Végülis csak arra az időre kell s.o.s, amíg a szülés tart, utána úgyis megy haza a kispapa. :roll:

Kórházi cucc: nagyjából összepakolva. Egy lista is van hozzá amin bejelöltem, hogy mit raktam bele, és mi hiányzik még. A baba cuccai még nincsenek összerakva, de a kórházban adnak rá ruhát, szóval csak a hazavivős ruhák kellenek. Most egy új félelmem van, mi lesz, ha éppen influenzajárvány tombol, és látogatási tilalom lesz a kórházban? A kispapa bejöhet azért szülni? És utána hozhat be ezt-azt, v. éhenhalok a kórázban? :roll:

Szilveszter: Én már ülni sem tudok a széken hosszabb ideig, muszáj folyton leheverednem, mert leszakad a derekam. Ezért nem megyünk sehová, nekem rémesen kényelmetlen lenne. :?

Kép
kangu

Nekem az alvás nehezen megy, de mivel munkám miatt évekig éjszakáztam és még az 5. hónapig is, nekem nem gond, hogy éjjel kelek, csak nem tudok visszaaludni.
Állandóan mehetnékem van, el is fáradok, de mégis...nem bírok a seggemen maradni.
Szilveszterkor mi az uncsitesómékhoz megyünk ahol egy 7 hónapos picilány van. Semmi extra, beszélgetés, evés, koccintás alvás. Házibuli jellegűbe mentem volna, de egyéb füstös helyre én sem. Dec.elején voltunk buliban az is tuti volt. Na majd ha megszültem megszűnik egy darabig a menőke. :D

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?