A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Ettike: próbálj meg Apa viselkedése miatt minél kevesebbet idegeskedni (tudom, hogy könnyű ezt mondani, engem már jóval kisebb és jelentéktelenebb dolgok is képesek felhúzni).

Cat: Beninek jobbulást, remélem hamar meggyógyul!

Most voltam az orvosnál, megvolt az első NST, valamint levette a kókusz-mintát. Minden rendben, a méhnyakam és a méhszájam állapota változatlan (1000-es). Janka becsült súlya pedig már 2800 gramm. Végre egy kicsit lazábbra vehetem a fekvést, ha eddig semmit nem romlott, bízom benne, hogy ezt a jó 2 hetet, ami még rizikósabb, kibírja :)

A málnalevél teáról tudna valaki mondani valamit? Mikortól és mennyit kell inni belőle?

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Mára kicsit jobban vagyok, ezért bejöttem dolgozni. Nem maradok azonban egész napra, csak 1 óráig.
Utána megyek az okmányirodában új személyit csináltatni, mert a régi április 30-ig érvényes csak. Nem szeretnék majd akkor bonyolítani ilyen ügyeket.

A délutánt pedig ágyban töltöm, mint ahogy az egész vasárnapot is. Szerencsére, a torokfájásom már nagyon enyhe, most már csak az orrfolyással küzdök.

Tisa! Gondolunk Rád sokat! Légy ügyes, ha történik valami! :)

A kórházi csomag még nálam is függőben van, mert a hiányzó dolgokat hétvégén akartuk megvenni. Ez ugye a megfázásom miatt ugrott.

Kép
gesztenye74

Kikocska: ment a privi nézd meg!!!

Tisa: olyan jó neked , annyira irigyellek, hogy elérted a 36 hetet és nekem ez most olyan messzinek tűnik bezzeg eddig csak úgy rohantak a hetek amíg nem volt semmi baj.

Gesztenye: nem megerőltetni magad!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

gesztenye: jobbulást!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok!

Megjöttünk, a hétvége szuper volt. 8) :D
A szálloda olyan szinten gyerekbarát, h a szobában bili, wc szűkítő, műanyag pohár, kiskád, kádállvány és még sorolhatnám, h mi minden volt. Volt 2 játszóház, ovi, bölcsi, ahová természetesen bárki bemehetett játszani a gyerekével. Szoptató, pelenkázó szoba (pelussal), babakonyhák, porszívók az orrszíváshoz. Az étteremben partedli, babamenü, stb…. Emma nagyon élvezte, sok volt neki az újdonság. A fürdés is jó móka volt, bár én nem mentem be, mert nagyon meleg volt a víz, de a parton is tudtunk játszani. Olyan kis bátor volt, egyátalán nem félt a víztől sem, pedig rég volt már a nyár és akkor még sokkal kisebb volt.
Nem volt olcsó mulatság, de megérte Emma miatt. Aki teheti, annak csak ajánlani tudom, h menjen el és próbálja ki.
Ha sikerül kiválogatnom a képeket, akkor majd feldobok még párat, ha nem baj.
Kép

Amúgy elég fáradt vagyok mostanában, lehet, h a (korai) tavaszi fáradtság pocakkal kombinálva így kiüt? :roll: Mindenesetre nagyon várom már az április végét.

Látom Kisvirágról nem jöttek jó hírek, remélem bent tartja még a manót néhány hétig! Drukkolok!!

Betegeskedőknek jobbulást!

Tisa, azért remélem tudsz még jönni pocakosan is!
Izgi, h már Te is és Ildi is mentek ctg-re, az már azért nagyon a vége!!! Irigy- irigy…. :oops:

Gabka, de jó, h ilyen vasalási segítséged van, lassacskán nekem is rá kell szánni magamat!
Jó ez a babatornázó, sztem jó vételt csináltál!

Eda, sztem a 30 az sok a nagyon nagyból, az tényleg csak az első 1-2 napra kell, utána nekem elég volt a sima betét (én majd 6 hétig véreztem).

Most ennyire futotta.....

Zsu
svs

Sziasztok!!

Most értem haza a dokitól!A pici lány szépen fejlődik,már 2300 gr!!!!!Fejvégű fekvésű,ami a dokim szerint már így is marad!!Nálam a méhszáj zárt,méhnyak megtartott,C3000!
Legközelebb majd 23-án kell mennem az első nst-re.Ja és meg volt az utolsó vérvételem is,remélem,azon is minden rendben lesz!!
Annyira jó volt látni Lilikét!!Most nagyon fel vagyok dobva :D
És pontos adatok:165 cm/78 kg :oops: /103 cm!!
Most megyek,gyorsan megebédelek,aztán irány a védőnő!!!!
További szép napot nektek!!

Kép
demetnik

Én ugye szombatra csináltam kókuszgolyót, tiramisut és elefántkönnycseppet, erre vas. anyósék csomagoltak dobostortát, és közben mamám hozott egy kis aranygaluskát. . . Azt hiszem az én sulyom is csak felfelé fog menni.

Jaj, ezt el kell meséljem! Voltunk tegnap babalátogatóban. Vigasztalhatatlanul sírdogált a baba már mind2 szülőnél, a párom most először nem szaladt hanyatt homlok az ellenkező irányba, ilyen még nem volt. Láttatok már fürdetős vödröt, ami kád helyett van? Na ők ilyet kaptak németből a rokonoktól. Ahogy belekerült a baba, elhallgatott és marhára élvezte. Mókásan nézett ki, mint egy virágcserépben, v. kukában szegény, de nagyon tetszett neki.

Sziszi kapott a baba antibiotikumot, mert mikor elkezdett nyílni, akkor csak becsúszott egy kis fertőzés, de ma már megfoghatta végre a babát. Ja és az Édesanyák úti klinikán van.
Jesszus Sziszi most olvaslak tovább, sokan mondták, hogy lehet jele a szülésnek az étvágytalanság.

Én már attól vagyok oda, hogy párnapja, mióta jobb idő van jobban érzem magam, és furi, hogy 32,33 heteseket nyúz a baba, nekem meg mindjárt itt a 35. hét és éjfél helyett 9után lefeküdtünk, igaz 11kor már kint voltam pisilni, meg hajnalban is, de oly simán aludtam 9ig reggel. Na persze forgolódtam annyit, hogyha homokon feküdtem volna, már elástam volna magam, de nem kelt fel.

Cat na majd meglesem apácskádat.

Demetnik tökéletesek az eredményeid,grat.

kocska

Sziasztok!

Dementik!
Nagyon jó hogy ennyire minden oké!
Ügyik vagytok :-)

Eda!
Szerintem 10 db-ot elég ha beviszel a tennából. első napra 5 a másodikra. Nekem is utána csak sima éjjeli kellett...

Ildi!
Málnalevél tea! 36. héttől lehet inni napi egybögre. 37. héten már 0,5 liter egy nap. Tök jó, hogy minden oké veletek :-) És nagyon jó hogy nem rövidültél tovább... Doki is mondta hogy mocoroghasz egy kicsit?

Cat!
Hogy van Beni???

Zsu!
Nagyon ari a kép Emmáról :-) A kolipinga voltatok ügye? Szuper hogy ennyire jól éreztétek magatokat. Ha lesz időd dobj még képeket.

Tünemény!
Merre vagy?

Gesztenye!
Hogy vagy?

Kocska!
Hát nem semmibarátnőd babája :-) De ez megnyugtató....
Annyir finomságról írsz, hogy csakcsorog a nyálam.

Mi nálunk maradt ez a rossz érzéses állapot, de ma kimostam a pakomba mindent. Holnap kivasalom meg megveszem a hiányzokat és akkor az meg van. Lehet az majd megnyugtat. Nagyon nyugtalan vagyok :-( És ideges is, mert úgy volt apa fizuja ma jön hát még mindig semmi :twisted: Pedig dm-be, brendonba meg auchanba akarok menni...... Na bocsánat , de utálom ha nem úgyalakulnak a dolgok......

még este jövök. Puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Kikocska: szerdán vagy csütörtökön hozza majd a postás.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok Lányok!

Jó sokat irtatok!

Cat sajnálom hogy most meg nálatok lett Beni beteg. A kocsi ügy is remélem megoldódik.

Ettike jó, hogy tudtál beszélni apával. Engem is felhúzna, ha a gépet választaná helyettünk, és ha igy reagálna, főleg, hogy ott a pocidban Alex. De hát én alapból hisztis vagyok, és ez most hétvégén is kijött nálunk is.

Kocska mennyi finom süti!!! Én is csináltam kókuszgolyót tegnap, ma reggel el is fogyott! De azért ügyes vagy, hogy még sütöttél is!
Biztos jó lehetett a babanéző, egyébként ilyen vödröt én is láttam már, azt irják róla, hogy a hasfájós babáknak is jó, meg a koraszülötteknek. Viszont szerintem is furán néz ki benne a baba, bár a pocakban is hasonló formát 'vesznek fel' :D

Tisa de jó neked! Azért még jelentkezz ha tudsz, de nagyon izgi, hogy Léna baba már ennyire közel van! :D :D

Ildi, Demetnik nektek is NST... :D ez már tényleg a cél előtti időszak! Nem semmi, milyen gyorsan elment ez az idő...még csak most tettük fel a kis UFOs fotókat :D

Zsu tegyél még fel ilyen fotókat! Emma biztos nagyon élvezte a pancsolást, főleg egy ilyen gyerekközpontú helyen (nem is gondoltam volna, hogy vannak ilyen 'hotelek').

Tegnap összebújtunk apával, de sirás lett a vége...hát a végén úgy fájt, vagy szúrt, vagy becsipődött az oldalamnál valami, hogy csak jajgattam...erre apa, hogy akkor ez volt az utolsó, mert nem akarja hogy fájjon..hát nem tudom miért, máskor majdnem ÉN ugrottam rá, és jobb volt, mint pocakoskorom előtt..

Gabka jó az a fotó, és nehogymá fej nélkülieket tegyél fel!!!! :D igazi tavaszias, és a kutyus is aranyos! De pihenj!!!

Irtátok a fejfájást. Én migrénes voltam, de valahogy egy jó ideje nem volt semmi, erre a hétvégére ez is jött. És most hogy néha két párnával alszom, a nyakam tök kivan, recseg-ropog (eddig is csinálta, de most még jobban)

Apa 14én elmegy egy kanos estére a munkatársaival. Mondta, hogy ne idegeskedjek, 1-re hazaér, mert másnap dolgozik 7-től, és nem nőzni megy, hanem isznak, beszélgetnek ennyi. Hát menjen, most nem fogok balhézni. (ha a focicsapatával mennének discoba, na az már nagy zűr lenne...az egyik csapattársuk barátnője eléggé másölébeülős fajta, igaz nem apára, hanem egy másik srácra mászik rá, de legtöbbnek nincs nője, igy nagy csapatban könnyebb csajozni, apának meg olyan szövege van, hogy bárkinek felszed egy csajt :roll: )

na most befejezem, ez is elég hosszúra sikerült

(ja, vettünk 3DVD-t, egy hülye vigjátékot, (nem szeretem az amerikai pite stilusú baromságokat, csak felhúzom rajtuk magam, és ez olyan volt) Nő a baj, és valami Tájföldi horrort, első, második részt aminek a borítója jobb volt, mint a film, mert ugye ezek a ferde szeműek...szóval egyik olyan mint a másik, negyed óra után azt se tudtuk miről szól a film, meg hogy ki kicsoda, mert az előbb mintha meghalt volna, de akkor lehet hogy nem ő volt az... :lol: :lol: inkább vettünk volna két mozijegyet, de én már úgy ki voltam purcanva, hogy nem tudtam volna ülni.

a papirkutyákat látta valaki??? nem szeretem a mi jó magyar filmjeinket, de apa igen, igy neki ez egy kis ajándék lenne, ha megnéznénk.

Kép
tünemény

Sziszike: köszi az infót (még egy kis értetlenkedés: betöltött 36. héttől lehet inni?). Igen, az orvos is mondta, hogy most már kicsit tevékenykedhetek.

Az én örökké izgő mozgó kislányom az NST alatt alig akart megmozdulni, biztos tudta, hogy most kellene. Kaptam az orvostól egy kis csokit, az segített, aztán bezzeg amikor lecsatolta rólam a masinát, olyan hőzöngésbe kezdett a kisasszony, hogy csak na!

Tünemény: Ne is mondd, nagyon gyorsan megy az idő! Az öcsém látta a Papírkutyákat, hát neki nagyon nem tetszett.

Tegnap olyan jó kis szülés előkészítőn voltunk, nagyon tetszett. (ilyen relaxációs, halk zenés, gyertyás és családias hangulatú). Terveim szerint teljesen természetesen szeretnék szülni, mondtam is ma az orvosnak, hogy infúziót és minden egyebet is csak végszükség esetén adhat.

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől!Nem volt vészes,bár hiába mondtam a súlyomat,azért ráállított a mérlegre és megállapította,hogy igen,ez tényleg 78 kg és így már tényleg 15 kg plussznál tartok :twisted: És kérdezte,hogy miket eszek,meg mennyit....Na mindegy!Ettől függetlenül jó hangulatban jöttem el tőle és megbeszéltük,hogy jövőhéten szerdán eljön hozzánk és beszélgetünk a szülésről meg ilyenekről.

Tünemény!Az összebújás nálunk sem mindig úgy jön össze mostanában,ahogy azt szeretnénk...Néha felmérgelem magam azon,hogy már nem tudok úgy mozogni és "helyzetet" változtatni,ahogy eddig,ahogy szeretném :oops:

Gabka!Tényleg nagyon jó a fotód,tök aranyos vagy rajta.Olyan tavasz-hangulatú a kép :lol: A kutyus pedig nagyon édes!

Kocska!Téged aztán elkényeztetnek sütemény-ügyileg!Ülök itt és almát rágcsálva irígykedem :D

Cat!Beninek jobbulást,gyógyuljon meg hamar!!

Zsu!Emma nagyon édes a fotón!Nagyon szép kislány!!

Kép
demetnik

Ildi örülök, hogy már mocoroghatsz! :D És hogy az első NST is jól sikerült! :lol:

Sziszike hétvégén 'mese netünk' volt, olyan 'hol volt hol nem volt' stilusban, és iszonyat lassú, igy ma reggel pótoltam be a hétvégi lemaradásomat! :D Én is igy vagyok a vásárlással, hogy jó lenne már letudni mindent, legalábbis a legfontosabbakat, de remélem az ehavi fizumból legalább a kórházi pakkomat össze tudom végre rakni, meg elkezdhetem a kisruhákat, és megvesszük végre a fiókos komódot is, hogy belepakolhassak!

MOSÓPOR: kérdeztem a védőnőt, hogy milyet vegyek, ő nem mondott semmi hasznosat, tudom erről is volt már szó, szóval ecettel öblitek, de milyen fajta folyékony mosószert vegyek a babaruhákhoz?? Vagy lehet bármelyik cég terméke, csak érzékeny bőrre legyen??

Ma délután elmegyek a körzeti nődokihoz hogy nézzen meg, rendben van-e minden, mert kemény a hasam meg ilyenek, a szülész magánrendelésére meg 9-én kellene mennem (de az 10ezerbe kerül), igy meg ingyen lenne, hogy tudjam minden ok... meg elmegyek feliratok a háziorvossal valami vastablettát, mert a védőnő mindig ezzel ijesztget. Viszont mivel az aranyereim is kezdenek fájdogálni, nem egy elhanyagolható szempont az se. :roll:

Kép
tünemény

Sziasztok!

Ildi igen betöltött :-) Vagyis neked még 5 nap és ihatod. Nem túl fini arra készülj :-)
Én jövőhéten megyek nts-re kedden. Már alig várom.

Szerintetek mért számol máshogy a vonalzonk mint a többi??? Mindenhol dogki szerinte is 34 hétben vagyok a héten. csak ez írja 33+.... -nak. bár igazából mindegy. csak olyan mintha egy pár napot le lenne maradva....

na mennek.
kellt koli.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

sziasztok.

betét:

én valami nevesincs óriásbetétet vettem a dm.ben,aztán kb 2 darabot használtam el belőle,elég volt az északai(jó nekem a császi miatt,gondolom)
így most is csak valami kiscsomagos valamit veszek és ha kell akkor anyum még mindig tudom futtatni.

MA ESTE MEGYEK A KOCSIÉRT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úúúgy örülök.olyan jó lessz kicsit tologatni...

szex.....hm.az miiiiii???????a múltkor is meccset néztünk helyette :roll: :roll: :roll: :roll: :? :? :? rám van hogy rámjön az 5 perc,de általában sajna olyankor mikor apa nincs itthol,vagy már indul melózni,de ez is ritkánn.na majd ha meglessz Alex.......ha lessz erőm rámászni apára :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

apa:

szerencséje van,pont mint anyumnak apummal.titta apukám vagyok,mindent lenyelek,mindent megbocsátok.csak van bennem egy kicsi anyum is és hát néha emiatt jól kiakadok és kiosztom.
ritkánn veszekszünk nagyon,de olyankor ííírtóra.
most pont rosszkor jött,bár itt is látszik hogy szuperul tartja magát a méhszájam.így már aztán tényleg nyugodtan sikálom a lakást :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

ja egy kérdés:

szerdánn megyek negyedszer fogdokihoz mert még mindig nem tudta betömni,nem árt a picinek az érzéstelenítő ugye?gondolom akkor mondaná a fogdoki nem?

Kép
Kép
ettike

Sziszike: nekem is egy nappal elvan csúszva, én mindig vasárnap töltöm a heteket és a vonalzó szerint pedig hétfőn.

Tünemény:én ariel-el mosok abból is a folyékony mzim5.Nekem azt mondta védőnő, hogy az jó és fehér lenorral öblítem a ruháit.

Kép

Kép
gabka7926

Sziszike szerintem a 33+akárhány nap az már azt jelenti hogy a 34. hétben vagy. Legalábbis az én naptáram szerint én is a 33. hétben vagyok mivel 32+4napnak ir. Vagy nem ezt kérdezted? :?

Kép
tünemény

Tünemény: Én a Dreft folyékony mosóporból használom a babáknak és érzékeny bőrűeknek valót és egy kicsi Gabi babaöblítővel öblítek.

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok

Nekem is a védőnő az Ariel mosószert mondta, meg a Tomi is jó.
Öblítőre nem mondott semmit, annyit hogy esetleg öblítsem ki még 1x ecettel mivel az lugosít.

Na ma voltam 4D uh és Sára baba 3300 gr nyom. Nem semmi, és még ugye 1 hónap hátra van.

Kép

De szerintem nem fogom hordani olyan okáig a pocakomban.
A bútorok még mindig nincsenek, szóval nem tudom de már ezért is ideges vagyok, meg hogy semmi munkálya nincsen a cégünknek - házhoszállítás - és már a férjem ő is kezd kibirhatatlan lenni, monddtam neki akkor adjon el minden teherautót rugjon ki mindenkit és menjennel el kamionozni, én meg beadom Sárát bölcsibe, de sajnos itt Csömörön csak 18 hónap kortól van bölcsi. Ugyhogy nem tudom mi lesz nálunk.
a csekkek kezdenek gyülni, mindjárt fizut kell adni, meg járulékokat fizetni és ráadásul havi áfásak vagyunk.
Szóval kezdek én is depis lenni.
Nem tudom meddig fog ez tartani.
Örülök hogy mindenki jól van, neharagudjatok de nincs lelki erőm irogatni, nagyon kényelmetlen ülni is már.
Puszi nektek
U.i., mi van a csajos randival?

Kép
lili&ana

Sziasztok!

NA most hogy "nem dolgozom" semmire nem volt időm! :)
Holnap lesz benn a bucsuztatóm és egész nap pogit sütöttem. (301 db lett) És a változatosság kedvéért kókuszgolyókat csináltam (102 db)! Sok a kolléga mit csináljak!? De kész vagyok és a körzetit is megjártam, szóval mostmár itthon!

Már csak kettőt kell aludnom és jön végre a drágám! Nagyon hiányzik mááár! Nálunk szerencsére idilli a helyzet, nem tudom hoyg viselnék olyanokat mint amiket most ettike is mesél! Biztos hogy rosszul!

Olyan furi hoyg már jártok ezekre az NST vizsgálatokra!
:roll: Lassan meglesz a topic első babája is!

Sildi azt a 2 hetet tuti kihozza, ha eddig ilyen jól viselkedtél és minden változatlan maradt, nem lesz semmi gond! :)

Én ezt a hónapot m ég nyugiba tölteném... a babának a nagyja megvan. de azért még vannak hiányosságok! De kórházi pakk részemről még üres... :oops: :oops:

jajj Cat nem irigyellek hogy ott maradtatok autó nélkül! Sikerült eljutni az orvoshoz? Beni hogy van?

Zsu Emma nagyon aranyos! Jó hogy el tudtatok még menni és élvezte a pihenést veletek!

Demetnik szép nagy lett a babóca! :) Azthiszem már nem kell érte aggódni!

Tünemény az én védőnőm azt mondta hoyg ha minőségi mosópor (ariel vagy persil) akkor az sem kell hogy folyékony legyen csak duplán kell öblíteni és kevesebb öblítővel ami érzékeny bőrre való!

Ettike nekem a dokim azt mondta hogy a fogorvosi érzéstelenítő nem árt! Nem jut el a babáig! Én rákérdeztem mikor mentem a dokihoz!

Liliana, Sára nagyon szép, már nagyon jó husiban van! Csodás baba lesz! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ja akartam kérdezni még hogy a márciusi MÁV felkészítőre valaki???
Én lehet a héten is elmegyek mert a dokinőm azt mondta hoyg érdemes elmenni az egyik ilyen "rövid" foglalkozásra is!
Szóval majd holnap felhívom őket én lehet elmegyek! Mostmár szeretném magam kicsit felkészültebbnek érezni!

Találkából lesz valami??? Összefutunk még a babázások előtt!?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Okmányiroda elintézve, két héten belül jön az új személyim. Képzeljétek, nekem még az első volt meg, amit 14 éves koromban kaptam.

Egy pár órát pihiztem. A férjem elment kamilláért, gőzölök egy kicsit, az is biztos segíteni fog.

Demetnik!
Gratula a jó eredményekhez, csak így tovább!

Ettike!
Miért kell ennyiszer menned fogorvoshoz egy tömés miatt? :shock:

Sziszike!
Az én vonalzóm is többet számol, mint kellene.

Kép
gesztenye74

Ettike nekem kèrdezte az fogorvos,h kell-e èrzèstelenìtö. Persze,h kellett,söt,elötte telefonon is ràkèrdeztem,mondtam anèlkül ne is adjon idöpontot. Liliana lehet èn vagyok figyelmetlen,de Te csömöri vagy? Én is majdnem ott lakom,illetve Årpàdföldön. Csömörre jàrunk àllatorvoshoz:) Meg akkor lehet màr ez is volt,de Kistarcsàn fogsz szülni? Bàr gondolom nem,mert az szemet szùrt volna:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.03.02 18:40-kor.

dharma

Sziasztok!

Beni már jobban van. Délután négy és fél rát aludt, szerintem az sokat segített.
Orvoshoz majd csak reggel megyünk, mert Apa nem ért volna vissza időben a tévébe, ha hazajön és elvisz minket. Én pedig a saját autónkat sem szívesen vezetem, nemhogy másét. Fóleg nem így, hofy reggel még én is "halálomon" voltam. De szerencsére nálam is javult a helyzet. Majd kíváncsi leszek az éjszakára.

Mosószer:

Egyetlen por alakút sem lehet tökéletesen kiöblíteni, ezért javasolják a gelt. És abból már szinte mindegy, hogy melyiket. Bár én minimum egy éves korig a Persil Sensitivet fogom most is használni. Ölítő pedig a baba bőrétől függ majd. Valkakit nem zavar, valakinek a sensitivtől is kiütéses lesz. Én a Silant szoktam használni. Beninél jó volt.

Lili!

Megértem amit most átélsz. Az én férjem is tullajdonos egy ügyvédi irodában. Iszonyatos összeget kell megkeresnie, hogy haza is tudjon hozni valamit, mert elsők az alkalmazottak, aztán a rezsi, APEH...
Már azon gondolkodik mostanában, hogy elmegy alkalmazottnak valahova, mert a fix, biztos pénz.
És ugye itt a ház hitele, a rezsi, lassan már két gyerek, autó (Plusz javítási költséggel),és a háton is van még mit befejezni, kert...

De inkább nem is gondolok rá. Hiszem és tudom, hogy minden megoldódik és rendben van, illetve lesz a jövőben is.
Vendég

Sziasztok!
Voltam a tüdőgondozóban. Az oldalam a sok köhögéstől fáj, az izom a bordára van tapadva, és az fájhat, közte van a csonthártya is. Asztma szerű, és kaptam plusz befújót is. Állítólag reflux is kiváltja ezt a folyamatos gyulladást, nem csak a fertőzés. Így arra is írt egy egyhe granulátumot. Szerencsére teljesen tiszta a tüdőm.
Ma már kevesebbet köhögtem, de nagyon fáj az oldalam, az már múlhatna.
Én is megyek holnap Nst-re (mi a különbség CTG és NST között?), illetve a szülésznővel is megismerkedem.

Lili! Szép nagy már Sára, de azért ne izgulj, mert nem tudják így pontosan meghatározni a súlyát. Hugomnak mondták, hogy 4 kg-os gyereke lesz, és 3200 gr-al született.

Kép

Kép
eda7

Akkor betétből 10 db-nál többet nem pakolok be mármint ebből a vastagból, így is annyi helyet foglal.
Én már nagyjából pakolom a 2 táskát, mert nekem is vannak rossz érzeseim.
De azért már egyre közelebb van mindenki! :? :? :?
Cat! Vigyázz magadra!! Beninek jobbulást!
(most egy órája picit fáj a torkom.... bekaptam 2 c vitamint rögtön.)

Kép

Kép
eda7

sziasztok.

a foggamal azért megyek ennyiszer mert még van benn élő ideg és eddig mindig kelett még bele idegölőt tenni.de mondtam a dokinak hogy most megyek utoljára terhesen mert nagyon messze van és magasan.remélem már be tudja tömni.
gondoltam hogy nem árt a picinek de tuti ami 100. :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

én is összerakom hétvégére a cuccaim mert Patrik nagyon furi a napokban,annyira anyás lett hogy húúú haaa.eddig is inkább anyás volt de most nagyon nagyon nagyon durván.szerintem érzi a "vesztét".

ma mikor hazajött és bement a kisszobába úgy meglepődött a kocsi miatt :lol: :lol: :lol: :lol: de nagyon tetszik neki,már ki is kellett próbálnia,letesztelte az öcsinek :wink: :lol: :lol:

ja ez a kocsi böhöm nagy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: láttam már és tudtam hogy nagy de hogy enniyre.........viszon a súlya veri sok kissebb sportét,simánn felkapom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szóval nem minden nagy kocsi nehéz.

márciusiaknál van egy újj baba.1 napot vajúdott az anyuka :shock: :shock: :shock: :shock: nem irigylem,és csak 2880grammos a pici.minden elismerésem.

és lassan mi jövünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: izgi lessz :lol: :lol: :lol:

tényleg akik hó végére vagytok kiírva,elmenthetem párotok számát ugye?csak hogy tudjak üzenni ha van valami :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

ettike én nem szándékozom előbb a világra hozni Csanádot mint a kiírt időpont! És egyenlőre úgy tűnik semmi nem is utal arra hogíy előbb jönne! Szóval nekem üzenhetsz bátran, ha Alex érkezne! Vagy bármi más lenne! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok

Dharma igen csömöri vagyok, nem a kistarcsai kórházban mivel nekem nem szimpi abszolut az a kórház, meg nincs is ott orvosom, így annál szülök aki végig kisért a méhenkivüli procedurán illetve Cziezelnél ismertem meg.

Catherine
Örülök hogy Te igy gondolod hogy minden megoldodik, bár mi is voltunk ennél rosszabb helyzetben, csak akkor 2-en voltunk, most hogy nagy nehezen lesz babánk akkor még ez a tetejében, szóval most egy kicsit depis vagyok, de majd elmúlik mikor Sárát a kezeim közt tartom.
Tényleg tudnátok ajánlani valami mi nyomdászt, a babérkeztetőt akarom kinyomtatni csak aza a baj hogy aki az esküvői meghívóimat csinálta az megszűnt, így már nem vállalja.

Tényleg milesz a találkával, mert már nem sok időnk van.

Kép
lili&ana

Lili!

Jó minőségű nyomtatóval nem lenne olcsóbb?

Vagy én 10x15 , esetleg 13x18 matt fényképként akarom előhívatni majd.
Persze ahhoz meg is kell szerkesztenem, de remélem az első napon sokat fog aludni majd a kórházban Marci, így lesz rá időm.
Vagy akár előtte is elkészíthetném, és akkor csak a képet és az adatokat kell beillesztenem.

De majd rákérdezek a nyomdászra, mert barátaink most hozzák el az esküvői meghívójukat.

Eda!

Milyen gyógyszert kaptál a tüdőgondozóban?
Ha a folyamatos köhögéstől fáj az oldalad, akkor az izomláz jellegű is lehet. Igyál sokat és akkor hamarabb elmúlik.

Ettike!

Sajnálom a fogad! Talán most már vége lesz a tortúrának.
Vendég

Szerintem is egyszerűbb és olcsóbb egy nyomtatóval és matt fotópapírral vagy akár nyomtatható merítettel megoldani. Nagyon egyszerű kis ingyenes progik vannak erre, de akár a Windows Paintjében is el lehet készíteni.

Csajok, én lehet, hogy túl parás vagyok, de normális ez, hogy már most így hasogat a medencém belül? A pocakom is lejjebb van csúszva. Azt hittem, csak képzelem, de most néztem, hogy a csípőcsontom, ami eddig kilátszott, most ott bújik a dudor alján, ugyanúgy meg lehet, fogni, de nem látszik ki :o Kicsit villog a nyivákjelző, azt hittem, ezek a tünetek csak 2-3 hét múlva jelentkeznek.

icamica

Icamica én nem tudom mi normális, de nekem egész héten lenn fáj mintha feszülne... és elég kellemetlen időnként!
Én utánaolvastam azt találtam hogy a fej kezd a helyére kerülni és beékelődni oda ahova kell és ez normális!
Szóval azóta bíztatom magam hogy ez csak jó jel! :)
De akinek már van gyerkőce, biztos jobban tudja!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Tünemény én is ettől félek,hogy neki akarnék állni és lehet nem is menne, akkor megint elijeszteném a párom hosszú időre, de így is ugyanaz van szinte.

Ettike nekem érzéstelenítő nélkül is betömte, pedig aztán nekem minden fáj, de nem volt vészes. Mondta, hogy közben is szólhatok ha kérek és ad helyi érzéstelenítőt, az nem jut a babához.

Lili igen szép méretekkel rendelkezik a kislányod, ha már most megszületne nem viszi el a macska

Tetszik ez a nyivákjelzőőő, ne aggódj, inkább egyél valamit én is azt teszem…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

Sziasztok Kismamik,

Először is gratulálok mindenkinek a kis jövevényhez és kitartástárt kívánok a hátralévő hetekhez!

Szeretnék eladásra felkínálni néhány teljesen új, kislányom által egyáltalán nem használt babaholmit, remélem örömet szerez majd a babáknak.

Kép
hordozó, 7000,- Ft, (Brendonban 10.000)
Ajánlott kor: újszülött kortól kb 3 éves korig
Anyaga: elasztikus pamut jersey
Mérete: Cipzár segítségével 4 méretre állítható
Terhelhetőség: max.15 kg-ig

Kép
biztonsági fürdető, 3000,- Ft (Brendonban 5.000)

Ajánlott:
0-8 hónapos korig
A babát félfekvő helyzetben tartja
Csúszásgátló réteggel
Használható: csecsemőkádban, felnőttkádban
Tapadókorongjai segítségével biztonságosan rögzíthető a kád aljához
Terhelhetőség: max 8 kg

Valamint van egy használt ABC design babakocsink, mi nem használtuk, úgy kaptuk, nagy kerekű, mózessel, teljesen vízszintesig ledönthető sportrésszel, nagyon jó állapotban, sötétkék, drapp macis mintás. Mi abban ringattuk Kírát a lakásban 2-4 hónapos korában, nagyon jókat aludt benne. :)
(Sajnos képet most nem tudok küldeni, nem megy a kicsinyítés, de emailben szívesen.) Elég nehéz, de terepre szerintem kiváló, főleg kertes házba, ahol nem kell emelgetni. Nagyon jó a rugózása. Irányár 30.000 Ft, alkuképes.

XI. kerületben lakunk, de a környékre el is szállítjuk bármelyiket.

Telefonon vagy priviben is érdeklődhettek: 06-20-3982660.

Szép álmokat, és még szebb babákat kívánok! :)

Ildi

Kép
tamaraildi

Jó reggelt!

Ugye már akinek mert nekem nem az biztos.Egész éjjel wc-re járkáltam meg égett a gyomrom.Most 5 óta fent vagyok és már kezdek kiakadni, hogy mi jöhet még.Nem baj legalább hozzászokom majd a sok éjszakázáshoz Andrissal.

LILIANA: olyan szép nagy a kislányotok!És olyan édes pofija van már most! :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

na, ma megint szabadnapos vagyok, gyerekek oviban, dolgozok ma eladósat. :) kerültek elő babaruhák, ha kell valakinek.
kocska, majd ha egyszer a férjem autóval megy, postázom ám neked majd a babaruhákat, amire mondtad, hogy esetleg kellene! csak a dobozt nem olyan jó a hóna alatt bevinni a vonaton, ha nem muszáj... :)

Már nem is tudom, hogy kinek mit akartam írni már megint :?

Eda, téged már megnyugtatott a doki, mindig akartam írni, csak elmaradt, de nekem is iszonyúan bír fájni a bordámnál, vagyis alatta, de nem köhögök, és szúúúúúr, főleg ülésnél jön elő, meg éjszaka, alvásnál. Néha sikítani tudnék. Megnézettem uh-al, mikor voltam legutóbb, de nem látszik semmi. De olyan, hogy kívülről a pocakom teteje jobb oldalt egy kb tenyérnyi helyen el is van zsibbadva, teljesen érzéketlen. Rékánál egy hónapot kellett feküdnöm emiatt, mert állva meg ülve fájt, most fekve meg ülve. de állva mégsem tudok aludni :) és nekem ugye nagy pocakom van, nagyon fent, és a bordáimat rugdossa a kölök valahogy , és amúgy is fájdalmasan rugdalózik. Már réka is elég aktív volt, nándi überelte, de ez a gyerek még vadabb.

pocakra azt mondta nekem valamelyik védőnő, hogy akkor lehet mondani, hogy lent van, ha lefelé néz a köldök. Van, akinek csak szüléskor megy le, van, akinek egy jó hónappal korábban, szóval ez sem jelez semmit szokás szerint. és nekem mikor szülésnél lecsúszott (rékánál ugye vajúdtam is) akkor repedt meg a pocakom... :roll:

gabka, én vagy egy hétig nem aludtam a gyomorégés miatt, mire a férjem nem felejtett el rennie-t hozni, és azóta egyátalán nem ég. kétszer kellett bevennem, és azóta jó.

ettike, éljen a kocsi! a pároddal meg remélem rendeződtök :) Nálunk is állandó számítógépezés megy, de végülis én ezt tudtam, mikor hozzá mentem :) Meg azért nem volt sose az az érzésem, hogy inkább számítógépezik, mint velünk van. Ja, mondjuk pont tegnap volt, hogy nyúztam, hogy legyen már neve a legifjabb fiának, és nem volt elég aktív, mert inkább az omnipage nemtommelyik verzióját próbálgatta a szkenneren - amire mellesleg semmi szükségünk :)

De most szültünk egy lehetséges verziót- amire persze alszunk még egy párat, és még változhat. Bozsó Mihály Bulcsú (Réka Borbála és Nándor Benedek mellé úgy döntöttünk, legyen már a harmadiknak is b betűs a második keresztneve :) a pogány magyar nevek mellé védőszent kellett, itt már csak koncepció, hiszen Szent Mihály biztos vigyázna rá :) ) Még fut a Bozsó Kálmán Balázs is. A szabolcs mellé egyszerűen nem találunk olyan b betűs nevet, amivel úgy összecsengne, és lenne védőszent is. Mondjuk valószínűleg elég kevés misi lesz az osztályban, meg az oviban, ez is egy pozitívum. Rékának biztostuti mindig lesz réka osztálytársa. KÉpzeljétek, egyik barátnőm kislánya úszóoviba jár (nagyon tuti, négy éves, és már egyedül úszik) és ott 6 lány van, és abból az egyik a Hanga, a többi 5 Anna :shock: :lol: azért nem semmi.

ctg meg nst között az a különbség, hogy az egyik a méhtevékenységet is méri, a másik meg csak a baba mozgásait a szívdobogás intenzitásának változása alapján. De ha szülőszobán csinálják, akkor mind a kettőt, és valamelyiknek hívják :) nem tudom pontosan. szóval most rákerestem, nem is biztos, hogy jól írtam. De mikor rendelőben csinálták, akkor nekem nem mértek méhtevékenységet sose, ésnemtom minek hívták. innen kibogarátszhatja, akit érdekel :) Én hétfő reggel megyek az elsőre.
http://www.peterfyszuleszet.hu/rendelesek_nst

na, nekilátok a dolgozásnak, mert minjárt mehetek is a gyerekekért az oviba.

ja, valaki kérdezte, hogy mi hiányzik legjobban, hát, nekem az, hogy tudjak sietni... meg az emlékezetem, hogy mindent elfelejtek. baromi idegesítő.

kikocska

Ja, most betettem az első adag gyerekruhát én is :) nehezen szántam rá magam, ettől olyan véglegesnek és közelinek tűnik ez a március 27... és eszembe jutott, hogy az ecet. Azért jó, mert semlegesíti a bennmaradt lúgot, lévén sav, és jól kioldja az esetlegesen bennmaradt vegyszereket. ezen kívül szebbek maradnak a ruhák, legalábbis az enyémeknek a színe élénk, a pelusokat meg minden talin megtaláltam, melyik az enyém, mert mindig fehérek, pedig egyátalán nem fehérítek :) a négy éves pelusok ugyanolyanok, mint a két éve használtak. kb annyit teszek, mint öblítőből.

kikocska

sziasztok!

Tegnap elszállt amit irni akartam, utána meg kidobott..szóval:

Liliana! Sára baba nagyon szép! És ez az, hogy saccolhatnak súlyt, úgyis akkor derül majd ki minden, mikor már kezedben foghatod! :D És a lényeg, hogy rendben van minden! (a mi Lucánk is jó húsban lesz biztos, de inkább legyen ilyen, mint kis véznaság, aki túl gyengécske)

Köszi a mosószer infokat megint! akkor marad majd nálam az ecet meg a folyékony mosószer! (lehet hogy még magunknak is kipróbálom ezt a módszert, mert mostanában viszketünk, de őrülten, pedig krémezni is krémezzük magunkat)

Na megjöttek a német személyügyis főfőfők, és be kell ülnöm két kemény órára a tárgyalóba, amig elmondják a nagyon fontos, de teljesen fölösleges új információkat cégünk szervezetében bekövetkezett változásokról.... :roll: minden hülyének munkát kell adni...és ez aztán tényleg roppant hasznos :roll: (remélem mondanak valamit fizuemelésről is, mert akkor megéri végigülni a két órás előadást! :lol: )

tegnap a körzeti nődoki nem vizsgált meg, pedig úgy éreztem, hogy jó lenne, ha rámnézne, mert fájdogált ugye odalent, és szerintem lehet valami. na mindegy, azt mondta, ki az orvosom...aham...panaszkodjak neki. Hát KÖSZ. utána elmentem a körzeti orvoshoz, tele a váró, én persze ez utolsó, és fél óra várakozás után már kezdett fájni mindenem, alig kaptam levegőt, erre kijött egy másik nővérke, és bekopogott a dokimhoz, hogy itt egy kismama, be is hivtak, lefektettek, és kaptam rágható vastablettát, mondta, hogy ha várok, akkor a betegek után hazavisz, ha nincs kisérőm, van-e erőm hogy egyedül menjek, vérnyomim jó volt, de mondta, hogy a baba tüdőt felfele nyomja, és igy van légszomjam, és a vérszegénység meg leeső vérnyomás is ezért van, igy feküdjek minél többet, ha igy érzek. mikor kijöttem, és mentem ki a folyosón, hallom a susmust, hogy TERHES :shock: és hogy ÉN MÁR 3ÓRÁJA ITT ÜLÖK hőbörgéseket...

Kép
tünemény

tünemény:

a körzeti dokinak minden helyzetben meg kell vizsgálnia,ha van fogadott dokid,ha nincs.azért van ott.engem is próbáltak már lerázni de mikor mondtam hogy én addig el nem megyek míg rám nem néz,mert ez a dolga,ezért fizetik akkor azért megvizsgált.
nyugodtan menj vissza ha úgy érzed hogy ne adj isten gond van.

Kép
Kép
ettike

Cat jobban vagytok már? Beninek milyen volt a ma éjszakája? Remélem már túlestek ezen a betegségen minál gyorsabban!

Ecet: lehet hülyeség,de nem lesz attól büdös,ecetszagú a ruha? Vagy a mosószer felülmúlja,meg ki is öblítődik (bocsi a hülye fogalmazásért) belőle?
Én csak abból indulok ki,h a mellszívót is kifőzte nekem ecetes vízben az előző tulaj és az is büdi
:oops:

Tünemény aranyos az orvosod,h felajánlotta,h hazavisz. A körzetis meg kimutatta a foga fehérjét. Nekem szerencsére a körzetis orvosom nagyon aranyos,idős bácsi. Nála szültem volna,csak már nem vezet le szüléseket a kora miatt :( De amikor elkaptam a gombás fertőzést is hozzá mentem,a szülészorvosnak meg sem említettem,h volt ilyen is (nem akartam,h még több pénzt kérjen,mert így is sok a vizit).
Azoknak a nőknek,akik meg semmibe veszik,h valaki terhes,azoknak magamban mindíg hasonló jókat kívánok,amikor majd ilyen "helyzetbe" lesznek. Mert lesznek ilyen helyzetbe.

dharma

Voltunk ma orovosnál.
Mindhárman kaptunk homeós bogyókat. Remélem rendeződnek majd a dolgok.
Én viszont elkezdtem vizesedni. ettől megijedtem, de a doktornő megnyugtatott, hogy lehet a vírustól is, és ha péntekre sem múlik, akkor kapok arra is bogyót.

És pénteken megkapom a szüléshez a bogyók listáját. Majd megosztom Veletek is.

Beni egyébként ma már csak fél hétkor ébredt. Igaz, attól kezdve fél órán keresztül folyamatosan köhögött.

Ecetes öblítés: Én is a szaga miatt idegenkedem tőle. De ha valaki megnyugtat...
Vendég

Egyébként én fel szoktam hívni az orvost mielőtt meglátogatom, és megkérdezem, hogy mikorra menjek. Mindig csalk annyit kell várnom, amíg a bent lévővel végez.
És itt nincs belőle vita, ez falu... :D
Vendég

Ma megvettem a Tena betétet és a hálós bugyit, a homeos listát viszont elfelejtettem magammal vinni, így azért nem teljes a siker! Holnap visszamegyek értük.
Aztán jövő héten elkezdek mosni azt hiszem….már nagyon be vagyok sózva!

Bogi, szép mennyiséget sütöttél, mennyi ideig csináltad??? :shock: Biztos értékelni fogják a kollégák, meg csak kerül neked valami szép babás ajándék is! Majd mesélj, milyen volt!

Kikocska, most látom csak, h március 27-én lesz a nagy nap? Lehet, h pont egy hónap lesz a gyerkőceink között?! :wink:
A nevek jól csengenek együtt, nem lesz könnyű választanotok!

Én úgy tudom, h a ctg a műszer neve, az nst a vizsgálaté, amit a ctg géppel csinálnak. De sztem Kikocska linkje sem mond ellent ennek.

Tünemény, mikortól lesz a pihi???? Nem azt mondtad, h talán ezen a héten szólsz is bent, h elég volt már?
Rendes volt a doki, h haza akart vinni, bár lehet, h én rosszra gondoltam volna… :oops:
Tegnap láttam a neten, h most olcsóbb a Pp Uno a Brendonban.
http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=198465

Cat, tök jó, h a doki használja a homeos szereket, az enyém sajnos nem híve.

Eda, mesélj, milyen a szülésznő? Csak elmúlik már ez a fránya köhögés akkor.

Tisa a fő randiszervező, de ő most ugye nincs gépközelben. Én is szívesen talizok veletek, mi lenne ha feldobnék egy időpontot, aztán meglátjuk kinek jó és annak fényében folytatjuk a szervezést?
Mondjuk jövő hét hétfő délután valahol a Liszt Ferenc tér környékén kinek jó?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára svs 2009.03.03 13:03-kor.

Zsu
svs

Na most kialudtam azt ami hiányzott.8kor elfeküdtem és idáig húztam a lóbőrt.Nappal jobban alszom mint éjjel.
De most úgy megvagyok csúszva. :? :? :? :?

Kép

Kép
gabka7926

Zsu!

Szerencsére az orvosunknak az elején megemlítettük, hogy jobban szeretjük a homeós dolgokat, és azóta csak azt ad, ha lehetséges. Terhesen nem is szeretnék mást, csak ha már végképp elkerülhetetlen. Itt van ugye az inzulin és most már a Dopegyt is... Ennyi pont elég.

Nekem inkább a dél körüli időpontok jók, és az is kedden vagy csütörtökön. Dde miattam ne tegyétek át, ha többeknek is jó a hétfő.
Beni miatt ugyanis nem tudok ígérrni semmit. Illetve néha teljesen váratlanul kell orvoshoz mennem.
Vendég

Kikocska: én már 60 szemes reniet veszek magamnak 1 hónapja mert a 24 szemes hamar megy.

Kép

Kép
gabka7926

Akkor is jó, ha ilyen rugalmas a doki!
Én csak úgy a hasamra ütöttem, nekem sok időpont jó lehet (kiv. a kedd esték, és ehét csütörtök este), szóval ez most csak egy lehetőség!

Zsu
svs

Sziasztok!

Jajj, tegnap nagyon furcsán éreztem magam. Mintha meg szeretne jönni a mensim; lábfájás, enyhe has- és derékfájás, hányinger. Ez már lehet hogy josló? Tapasztalat hiányában nem értek hozzá, s hát zavart, hogy valami nem normális. Ezen kívül a pici fiam erőteljes hullámzó mozgást végzett lefele. Már gyakorolna a nagy napra? Nem tudom, de komolyan megijedtem. Megbeszéltem vele, hogy még bírja ki azt a 2-3 hetet. Remélem szótfogad.

Kocska! Postázol is sütit? Na jó, csak vicceltem, de mostanság sütit sütivel tudnék enni!

Tisa! Örülök, hogy hazajött a párod!
Amióta itthon vagyok, én is nagyon nehezen jutok el ám tornára, pedig nem ártana. Pedig még jóga bérletet is vettem, de ehhez ma 8-kor kellett volna elindulnom itthonról... nem jött össze... remélem holnap... akkor majd úgy is egy órával később kezdődik.

Tünemény! Nem jöttek be végül is az alternatív vasszerek?

Lili! Tündéri a babád!

Kikocska! Az ecetet úgyanúgy teszed bele a mosógép adagolójába a mosás előtt, a mosószer mellé, mint a sima öblítőt? Hány százalékosat használsz, s mennyit teszel bele? színeshez és fehérhez is?
A Misi aranyos név.

Tali: Nekem a jövő hétfő du. megfelel!

KépKép
annaszuszi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: