A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, micsoda véletlenek ;-)
Kitartás!
Én most próbálom rávenni Ádit, hogy aludjon, különben nem fogok tudni dolgozni.

Verus, engem érdekel a cikk!
Kukitartó :lol:
irina

bemásoltam :) hí a fiam :)

KépKép
viranka

Míra :lol: :lol: :lol:
irina

Bercó is elaludt. Momiékkal sikerült mindennek a végére járni. Visszavittünk mindent. Most itthon kellene befejezni a rakott krumplit. Mindjárt neki is kezdek.

Fotót nem tudom, egy biztos, Gergő nem csinált egyikünkről sem, csak a párról. Egyébként én nagyon tudom utálni, ha fotóznak.
A hajam pedig eléggé hosszú, fel volt tűzve. Ma reggel szedtem szét, de még mindig van benne rendesen lakk, így én is feltűztem valahogyan. Szerintem rendesen majd csak egy hajmosással tudom kifésülni. :lol:

Viranka, édeseket mondanak a gyerkők.

Bercót utoljára öltöztettem, már mindenki készülődött szombaton, ő egy gatyában rohangált és hangosan kiabálta: én meg pucéran megyek egy kisgatyában?
dmaggie

Maggie, értem :D

Vindo, bekötött fejű fotód nincs? 8) Sajnálom, hogy fájt, de ügyesen megoldottátok!

Verus, elolvastam, köszönöm nagyon-nagyon megható volt... nem is tudtam, hogy nagyapád ref. lelkész volt... és a magas nagymama -- volt kitől örökölnötök a sudárságot ;-)
A legvége hiányzik?
irina

:cry: Bercónak hőemelkedése van. Most teázik, pihen.
dmaggie

Csilla,nem tudom,mert nem nyitja meg a 2.mellékletett :evil: de érdekesség: 2006.10.10-én kerültek be az otthonba,Ő 2010.10.10-én lehunyt :(

Maggie,jobbulást neki :)

gyerekszoba kirámolva,holnap elméletileg festjük(akkor csak a bútorokat kell egymáshoz tolni,no meg az ágyakat kivinni :) )

KépKép
viranka

Du. elment az áramunk, nem tudtam jönni. Most az udvaron vagyunk, majd este pótolok mindent.
:arrow:

Kép
vindolanda

Na úgy néz ki, aug. 5-7 ig Budapesten vagyunk....:-) gyűjtjük a programokat ami Emmának érdekes lehet. Ha van javaslatotok szívesen veszem!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka, tényleg jó volt olvasni.
Jó festést holnapra.

A háborúról jutott eszembe, hogy nálunk a családban az egyik nagyapám fronton, hadifogságban majd hazaszökése közben írt naplója maradt meg, valamint a Szent Antal medálja, ami nála volt. Ő sokat mesélt mindig a háborúról, rádiónyilatkozatai voltak meg ilyenek, és a bátyáim is mindig ilyeneket játszottak emiatt.
A másik nagyapám szanitéc volt a fronton, ő is hazakerült (a család más tagjaival ellentétben), de ő soha nem beszélt egy szót sem az egészről. Nem lehetett-lehet belőle kihúzni semmit, csak egy-két történetet, hogy pl. egy üveg pálinkáért vissza futott golyózáporban egy kis viskóba. Plusz annyit, hogy neki salátafőzeléket ne főzzenek soha, mert a háború idején annyit evett. Idén lesz 65 éve, hogy nem eszik salátafőzeléket.

Kaqk, ebben nem tudok segíteni, nekünk csak a Planetárium fix az ovisoknak szánt vetítéssel :roll:

Maggie, bányászd csak elő azt a képet!!!

Irina, majd én is keresek egyet, de az másik notebookon van.

Most dolgozni kezdek, három határidős feladatom van hónap végéig, és eddig csak lötyögtem, mint egy liter tej :oops: :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

vissza futott = visszafutott :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, jobbulást Bercónak! Most hogy van?

Móni, engem részletesen is érdekel, hogy vagy... de azt is megértem, ha most nincs kedved erről beszélni.

Kaqk, ötletek Bp-re: Vidámpart, Városliget, Állatkert, Millenáris Park (gyerekprogramjai, játszótere), Nagycirkusz, Margitsziget (ott: Palatinus strand), Vasúttörténeti Park (szerintem lányoknak is izgalmas), fogaskerekű/kisvasút -- így hirtelen... az Anna, Peti, Gergő-könyvekben mindig rengeteg budapesti ötlet is van, bár ők sokat kirándulnak másfele is.

Verus, drukk a festéshez! Köszi a fájlt, megjött, el fogom olvasni! :-)

Vindo, hogy haladtál?

Hát ide még nem ért el a jó idő, bár tegnap délután-estefelé egész tűrhető napsütés volt.
irina

Sziasztok!

Nem volt laptopom csütörtök óta, tönkrement, javithatatlan lett, valószinű villám okozta kár :roll: tegnap vettünk egy úgy gépet, nagyon szupi laptop 8)

hiányoztatok ám!

Aug 5-7 ig mi is Bp. en vagyunk, remélem jó idő lesz, csajok afféle tali? esetleg margitszigeti játszózás? vagy ilyesmi?

Heni
KépKép
heni81

Heni, én benne vagyok bármi játszózásban, Margitszigetben főleg! :-)
irina

Heni, laptop -- sajnálom, hát ez, hogy villámkár... :shock:
irina

Irina ez a jobbik eset, igy legalább lehetett venni újat, majd a biztositó meg átfizeti :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, van biztosítás laptopra? tök jó!
irina

Irina nem laptopra, de lakásbiztositásban van elemi kár, villám okozta meghibásodásra fizet a biztositó.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Fél 11-kor keltem, Rugó még alszik :shock:

Heni, laptop :?

Irina, elég tisztességesen haladtam.

Itt 18 fok van és esik.

Most ennyi :arrow:

Kép
vindolanda

6-a szombat nekünk is jó,Apa megy fotózni :) elméletileg...
jövő héten meg hozzunk össze egy Nyíregyházi állatkerti partit :)
Debreceni csajok?Gica? jó ötlet :)

Heni,bakker :shock: :evil: de örülök,h. sikerült újat venni :)

Irina,a cikknek az a vége,nincs tovább :) a másik az volt amit átküldtem :) sok írás van ám a frontról is :)

KépKép
viranka

Halihó!

Itt a helyzet változatlan. Egyrészt reggel kb. 7 óta esik, másrészt Bercó rosszul aludt, átjött, eléggé melegnek éreztem, de nem akartam felkelteni. Estére be is lázasodott, hőemelkedéssel ébredt. Szerintem du-n megmutatjuk a dokinak.

Viranka, én szerintem benne vagyok, ha másként nem, akkor Bercóval átautózunk. De remélem a nagyfőnök is beleegyezik.
dmaggie

Jobbulást Bercónak!!!

Az idő vigasztalan, szakad reggel óta.

Az állatkertet nem tudom, mi ugye egy hónapja voltunk Nyíregyházán :roll: De egy belvárosi partiban benne vagyok, ha meg tudjuk oldani logisztikailag :wink:

Nekünk a villám a routerbe csapott bele tavaly, az biztosító fizetett akkor :roll:

Éppen vizes hajjal üldögélek itt, úgy hogy megyek hajat szárítani.
:arrow:

Kép
vindolanda

Mi bicóztunk , de már esik az eső, igaz messzire nem jutottunk, minden szomszédnál megálltunk, mindig minenütt kapnak a gyerekek valami nyamit.... :roll: aztán miért csúszik olyan nehezen az ebéd.....

Heni
KépKép
heni81

sziasztok,

esik esik esik.....pedig én csak egy kis hűvöset szerettem volna.
Holnap fodrász, próbálok a fogorvosomhoz is kapni egy időpontot, meg 4D re is szeretnék bejelentkezni!

Ma itthon maradunk ebben az esőben..:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja, Heni, így nem is megy az ebéd.
Rugóval is ezt játsszuk otthon - ebéd előtt egy órával egy kis jégkrémet adnak neki, aztán meg hallgatjuk, hogy ez a gyerek nem eszik semmit :roll:

Kaqk, fel a fejjel, mintha kezdene elállni az eső :D
Jó fodrászolást :P
Színe változik?

Nekem is mennem kellene, de a nyaralás előtt nem akartam, mert a nagy melegben jó volt, hogy össze lehetett fogni :roll:

Kisebbik bátyám hazautazik a gyerekekkel, és beadja a csajok teknősbékáit megőrzésre pár napra. Már nagyon várja Rugó :D

Nekünk a helyi könyvtárba kellene menni ma, lejár a határidőnk.

Ebédelni.
Rugó szerencsére magában játszik a szobájában 8)

Kép
vindolanda

Rugó elég kipihentnek tűnik 14 óra alvás után. Gondolom, este is nagyon fitti lesz :roll:

Tegnap már annyira fáradt volt, hogy pl. az ágyban azt játszotta, hogy kitty cica meg nyuszó beszélgetnek egymással. Arról, hogy kinek milyen színű a bőre és van-e napteje. Erre megkérdeztem, hogy anyának milyen színű? Rugó mondta, hogy zöld. Apának meg mondta, hogy fehér. Erre Gábor, ja, a végén egy nyúl leszek. Erre elkezdett sírni, hogy anya béka, apa meg nyúl :shock:

Amúgy G. újabb náció tiszteletbeli tagjának tudhatja magát. Most annyira lebarnult :shock:
Eddig nézték már arabnak, cigánynak, de Horvátországban jamaicait tippeltek :shock: :lol:

Kép
vindolanda

Lángost süttem ki, ettek belőle eleget a nasizás ellenére....

fodrász nekem is jó volna....

Heni
KépKép
heni81

Heni, köszi, akkor szerintem a mi lakásbiztosításunk is él villámkár esetén, jó tudni.

Vindo, nyúl és béka 8)

Maggie, írd majd meg, mit mondott a doki Bercóról!

Nem tudom, mi volt, de hétvégén és tegnap Ádi nagyon nehezen kezelhető volt (talán mert hazajött a nyaralásból?), ma meg semmi, még rá sem kellett semmiért szólni. :shock: Bár a mai békés napok a ritkábbak.

Beüzemeltem az új mosó-szárítógépet, ez lett: http://www.muszakistore.hu/candy-w264-raktarrol-keskeny-moso-szaritogep-44cm-p-8261.html
Azért nem lett márkásabb, mert azok sokba fájnak. Ez egy olasz márka.
Eddig működik, nekem tetszik, csak bírja is. Mert az előzőt ugyan szétette sok helyütt a rozsda, gombásodott, viszont frankón működött már 7 éve, és így is adtunk túl rajta.
irina

Jó kis gép 8)
Majd egyszer beruházunk egybe mi is :D

Rugó dettó ilyen volt... Tegnap totál K.O., ma meg mintagyerek. Frontjuk van szerintem :roll:

Lángos 8) Nyami 8)

Ebéden túl, lassan össze kellene kapni magunkat egy séta-könyvtár-vásárlás erejéig. Az eső már nem esik, G. hazafelé tart Ózdról.
Rugó egyedül játszik :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

Irina sok minden benne van már a lakásbiztositásokban, nem is gondolná az ember, csak ha nem megfelelő az ügynököd, nem hivja fel a figyelmet a lehetőségekre.

NA ilyet veszek tuti majd én is ha a meglévő kimúlí:-)

Heni
KépKép
heni81

Vindo, jó is az, ha egyedül játszik a gyerek :-)

Heni, a nem keskeny változat jóval olcsóbb belőle, csak már elegem volt belőle, h csak egy vékony sávban tudtunk bemenni a csaphoz a régi mosógép mellett is, és ezt mondjuk napi 50-szer...

Hát a jó idő csak nem jön ide, ugyan 21 fokot ír a hőmérő, de legalább 17-nek érződik :roll:
irina

Na, a könyvtár nem volt nyitva :x
De legalább kenyeret szereztünk :roll:

Kimegyünk Encizni :arrow:

Kép
vindolanda

Mi voltunk a várandós csomagért futóbringával, most meg pizzát sütünk..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

És mi volt a csomagban?

Irina, a Hanna c. film zenéjét ismered?
Olyan kis kellemes, jól lehet rá dolgozgatni.

Rugó tíz után dőlt ki, utána fürdés, és egy fél órája kezdtem dolgozgatni.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

itt borzalmas az idő:-( szakad az eső, remélem mire mennénk ki eláll.

későn ébredtünk ma, valószinű az eső miatt...

Elvikekben jöv héten kezdődik az ovi, de én úgy gondoltam, hogy még Péterkét nem fogjuk vinni, tök jól elvannak ketten Áronnal itthon, lehet utolsó nyarunk együtt....majd megbeszélem az óvónővel,hogy csak szeptemberben kezdene.

Heni
KépKép
heni81

Jelentem, itt megint 18 fok van és szakad az eső :x :x :x
A lakás is egyre hűvösebb.

Heni, jó nyaruk van a fiúknak 8)
Péter szeretne akkor otthon maradni?

Rugó is nagyon boldog itthon, néha kérdezem, menne-e csanába, de nem. Augusztusban kell mennie a vége felé, mikor a levelezős konzultációk vannak, szeptembertől meg óvoda.

Kép
vindolanda

Vindo még nem szeretne, jól érzi magát itthon, tök jól elvannak Áronnal, Áron nagyon sokat változott, már tud vele játszani és nem kell mindig engednie neki.

Kiváncsi vagyok majd mit szól Rugó az ovihoz, csak szeptemberben kezdődik? itt aug 1. től kezdődik az ovi.

Heni
KépKép
heni81

Itt szeptemberi :roll:
De halvány lila gőzöm sincs arról, hogy pl. mit kell majd neki venni hozzá.
Na, arra én is kíváncsi leszek, hogy fog benn funkcionálni...

Most éppen nagy izgalomban van, a szippantóst várjuk. Az udvaron óbégat, hogy nagy kocsi, nagy kocsi.

Hát, ha Péter otthon szeretne maradni, akkor hagy maradjon.
Szépen összenőttek a gyerekek akkor.

Ma már tényleg el kellene menni könyvtárba meg vásárolni.

Elállt az eső, kisütött a nap :D

Kép
vindolanda

Kisütött a nap, és dög meleg lett hirtelen.
Encinek macskakaját adtunk, boldog és elégedett macska lett.

Móni??

Kép
vindolanda

Oviba nálunk kellett: kispárna, pizsama, fogkrém, fogkefe, fésü,wc papir, váltópapucs, váltóruha egy ovizsában elhelyezve. Vannak ovik ahol kérik a gyerek jelének belehimzését a cuccokba, nálunk nem kellett. Meg van ahol kell tornacucc, nálunk nem öltöznek át.

Heni
KépKép
heni81

Na, a hímzést kérhetik tőlem :roll: :lol:
Köszi a listát.

Encit úgy belakattuk, hogy csak dőlöngél :roll:

Kép
vindolanda

:-) hímzés! :-) Lehet kapni bevarrható jeleteket, de mi textil filcel rajzoltuk a címkébe a jelét!!!

Emma sem vágyik az oviba, sehova, csak mindent velünk. Nem is megy majd csak aug 29-től oviba..:-) kihasználjuk/ja hogy csak vele foglalkozunk....:-)

Főztem...elfáradtam...bár nem volt nagy főzés....de mégis!.:-(

itt is kisütött a nap..:-) de nagy meleg nem lett!

Pénteken megyünk 4d UH ra! :-)))))))

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo,miért nem hímzel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nálunk a gyerek cipőjébe kérték anno a jelet,illetve a fogmosópohárra/fésűre rajzolták rá a jeleket :) s volt kincsesládájuk(cipősdoboz) amin a jelük volt :)

:arrow: visszapakolás :)

KépKép
viranka

Maradok a filceknél, azt hiszem :mrgreen: Vagy majd két négyfogásos ebéd között hímzek egy kicsit:) Ha nekiveselkedem.

Rugó lekváros kenyeret kért ebédre.

4d UH 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Heni, utolsó közös nyár, jó is az.:-)

Vindo, itt melegebb van, de a beharangozott hűdejóidő csak nincs itt... 18 fok, az durva :shock:

Hanna -- a filmről hallottam, még nem láttam, a zenéjét sem ismerem. Majd megkukkantom.

HOGYHOGY NEM HÍMZEL? aztamindenségit... :-)
Az ovihoz drukkolok, azért váltás átkerülni oda a csanából, nálunk legalábbis úgy volt. Sok mindent nem kellett vinnünk, lényegében csak váltócipőt és -ruhát, alváshoz kedvenc állatkát, a többi (pohár, fogkefe, fésű) csoportpénzből ment, az alváshoz a cuccokat az ovi adta (sajátot), csak én vittem a bepisilés miatt még spéci lepedőt. De ennyi.
Na, bepisilés, Ádi két hét alatt (az nappali és éjjeli alvásokkal csaknem 30 alkalom) csak egyszer pisilt be, a nagyinál, dinnyézés után. Az oviban szerintem még elszórakoznak vele, mert nem figyelnek rá eléggé (mikor ivott és pisilt). De engem nem érdekel már nagyon, mert ha itthon képes teljesen szobatiszta lenni, akkor már az, az, hogy az oviban nem ügyelnek rá eléggé meg bepróbálkoznak a pelussal (mert az kényelmesebb nekik), hát most már unom, hogy én ezen balhézzak. Bár persze felfoghatnám úgy is, hogy a gyerek tudjon már magától kimenni WC-re alvás előtt (ki is megy, csak ha huszonakárhányan vannak, nem mindig fér oda, aztán elfelejtődik, meg inkább az ágyba fekvésre koncentrál). Na persze, mindent tudjon már 3-4 évesen, nem?
irina

Halihó :)

Vagyok ám csak nem jutok ide írni :roll:

Vindocsodás helyen voltatok :D

Irina ügyes Ádó :) nem lesz ott gond az oviban se.

Heni villám :?
biztos belefizet a biztosító?

én tegnap összevesztem velük :twisted: de aztán kiderült nekem van igazam és bocsánatot kértek :roll:

Mesi biztos nem lesz semmi gond mikor bulizni fogtok a lagzin :)
de akár ide is jöhetnek aludni, akkor ők is buliznának :wink:

Kaqk a csajok már mindent leírtak :)
azért ne vállaljatok be túl sokat.
margitszigeteki tali oké :)

itt augusztus 24.-én indul az ovi, cicus menni fog, egyszerűen kevés vagyok neki :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kész lett csini cipője, nagyon szép lett és szuper könnyű :shock:
mintha habból lenne :) fél év garanciát is vállaltak rá, azért csak ennyit, mert akkorra kinövi és ügyis újat kell csináltatni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo filc 8)

Kaqk majd hozz képet a picurról :D

Móni miért kérdezed, hogy biztos fizet e?
Rossz tapasztalataid vannak?

Heni
KépKép
heni81

Móni fotózd le a cipőt, kiváncsi vagyok

Heni
KépKép
heni81

Móni, én megértelek teljesen, mert én is kevés vagyok Ádinak... napi kétszeri parkozás/levegőzés/rohangálás, boltba menetel, játékok bent, kis alvás, mégis nagyon unja magát. A napközbeni alvás miatt meg kevéssé tudok messzebbre menni vele (arról nem szólva, hogy a mi kocsinkon való vezetést is be kéne gyakorolnom végre), nagyon rosszul viseli (és aztán én is), ha nem aludhat a megszokott idejében. Szóval nálunk is indul az ovi aug. közepén és menni fog, mert dolgoznom is kell nagyobb erővel.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?