A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Indul az első egyedüli napom, és olyan furcsa. Tegnap belém is hasított, hogy egek, most már alig lesz kettesben töltött napunk Rugóval :roll:
De legalább itt van nekem Encián cica.

Akinek Rugó kitett az ajtó mellé egy papír tejeskarton-dobozt háznak, erre a hülye macska nem beleköltözött?

Rugónak csak annyi volt a mai kommentárja az eseményekhez, hogy buta anya, ébreszt Rugó, Apa. Aludt volna még :roll:
De ment minden zokszó nélkül.

Viszont Gábor eléggé ideges volt, hogy hol találja meg a csoportszobát, meg állítólag tíz percig kereste Rugó perec-jelű rekeszét.
Mondtam neki, hogy miért nem kérdezte meg Rugótól??? :lol:

Piroska, üdv :D

Emese, és finom lett a tészta???:)
Milyen medencétek van?

Beteszek valami zenét, és pakolok, aztán macskát etetek, és dolgozni kezdek :arrow:

Fél szemmel itt vagyok, figyelem az eseményeket 8)

MÓNI???????

Kép
vindolanda

Tegnap végül a Thor-ra szavaztunk, szerintem nem volt rossz film 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vagyok én csak elvesztem eddig a konyhában. Őszibaracklevár, háziketchup, almalé, lecsó és társai. Na meg mellé még a gyerekek és háztartás :D

Mi is voltunk szombaton lagziba. Jó volt, gyerekek élvezték, nekem kitört a cipőm sarka :roll:

Mesi szépek voltatok nagyon a lagzin :D
Mintha Gergikémről írtál volna :lol: , mindenben segít, általában a feje tetejéig barackos vagy paradicsomos vagy épp mikor mit csinálunk :)

Tündi milyen volt az első nap?

Vindo Rugóban nem csalódtam :lol:
Lehet visszaszokik az alvásra?

mennem kell, a terasz asztal tetjén ácsorog :shock: :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

tegnap megérkezett tesóm, csak 6 órát késett a gépe, f2re értek haza...szóval kipihent vagyok:-)

gyerekek kaptak repülőt, angol buszt, taxit, nyomdás micimackót, igy most bőven elvannak az új kincsekkel:-)

Tegnap megvolt az év első szülőije:-)ennek kapcsán szeretném megkérdezni, bogy más ovikban , hogyan alakul a csoportpénz? ez előrő évben, 300 ft / hónapot gyűjtögettünk, most emeltük 400 ra. EZ a pénz csak papir, irószerre megy. EZen kivül kell vinni egy félévre 4 tekercs wc papirt, 100 as papirzsepit, szalvétát, 1 fogkrémet.

Új óvónéni van, ő lesz a megbizott óvodavezető is, de nem szlovákos:-( igy ebben a tanévben nem lesz szlovák oktatás:-(
Kicsit hiányérzetem van e miatt, de álliótólag nem volt pályázó....viszont lesz gyógytorna, logopédia.... 21en kezdenek, 25 en fogják befejezni a tanévet. elég sok lesz a kicsi, a 2.5 éves.

Legkésőbb f9re be kell érni, na ezt végre kihagsúlyozták, aztán majd kiderül, hogy fog ez működni. 7-8 eddig úgy volt , hogy 3 gyerek volt az oviban, ami annak a 3 nak tök jó volt, mert csak velük foglalkoztak, de csoportos foglalkozást nem tud szegény óvónő csinálni.

Heni
KépKép
heni81

Most perlekedik velem mert levettem és behoztam :roll:

Heni nekünk havonta kell beadni egy 100-as pzs-t, szalvétát, 2 tekercs wc papírt, fogkrémet, folyékony szappant és igény szerint fogkefét.
A csoport pénz havi 400 ft, az eszköz pénz évi 3000.
Nem kell sokat beadnotok szerintem :roll:
Nem fognak unatkozni a gyerekek az oviban :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo! A tészta isteni lett! :shock:

A medence az egy kis pacsálda, a gyerekek elférnek benne. De jövőre tervezünk egy nagy komolyat venni, amit a legtovább napos sarokban fel tudunk állítani.

A cica és Rugó :lol: . Látom a macska felvette a ritmusotokat. 8) :lol: Olyan hippis ő is. :lol:

Ovi: A csoportpénz 400 Ft/hó, a havi adag: papírzsepi, vécépapír, szalvéta, folyékony szappan, fogkrém és szintén igény szerint fogkefe. Úgyhogy Heni ti még jók vagytok!

Most látom a vegyes csoport hátrányát. Zsozsi barátnője, akivel össze voltak nőve most iskolás lett. Tegnap mikor érte mentem nagyon rossz kedve volt. Uzsi után voltak, de arra fogta, hogy éhes. Végén kibökte egy kérdéssel, hogy Nóri miért nem volt oviban? :( Többször magyaráztam neki a helyzetet. De az a szerencse, hogy a kislány a szomszéd utcában lakik, így bármikor tudnak találkozni.

No megyek Geggentyűvel Humanicba, mert Zsozsi 27-es cipője töri a sarkát és kicseréljük. Mármint Zsozsi sarkát. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Naposat :)

Mindkét gyerek az adott intézményben :) csend van,de fura :)

Mírám élvezte az évnyitót a Himnuszt Ő is énekelte(mert tudja ám :) )
Felháborodva vette tudomásul,h. szombat vasárnap nincs iskola :) élvezi eddig :) természetesen szoknyába kell menni,mert a nadrág csak hideg időre van :) S fent van a 2. emeleten az osztálytermük :) mostanra megnyugodtam én feszültebb voltam,mint Ő :) a szívem megszakadt,fura h. már ilyen nagy lányom van :)

Bálintot tegnap Nagyi,ma már én vittem oviba :) nagyon élvezi,mosolyogva váltunk el,még integetni sem akart jönni az ablakhoz :) mondták milyen jó az étvágya :)

Boncolás :) én azt annyira élveztem :) érdekeltek gyerek korom óta h. néznek ki a belső szervek :) csak a szagok azok borzasztóak :)

Kicsi Rugó :) Minnie :) jó h. tetszik neki is az ovi :)

Heni,B. csoportjába tavaly 3000,- volt a csoportpénz ha jól emlékszem.Nálunk 2 havonta kell vinni zsepit(van időszak amikor sűrűbben) wc papírt szalvétát.De csak azért 2 havonta mert majd 30an vannak és ált. mindenki többet visz :)

Andi örülök :) és Gábor baba is olyan szép,mosolygós kisfiú :) a csajok meg :lol: :lol: :lol: :lol: szépek na :)

:arrow: mert bár csend van ,még csomagolnom is kell+füvet nyírnom meg egyéb nyalánkságok :)

pusz

KépKép
viranka

Kis szakácspalánta :P

Nekünk idén nem volt medencénk, de jövőre tervezünk mi is egy nagyobbat 8)
(a tavalyi kilyukadt)

Móni, akkor nem unatkoztál.
Cipősarok - ennyit táncoltál, vagy a gyerekeket kergetted? :lol:

Heni, sajnálom a szlovák-dolgot.

Pénzbeli kiadásokat még nem tudom, egyelőre nem volt szülőink. Indulócsomagnak két tekercs wc papírt, egy csomag szalvétát, egy százas zsepit meg folyékony szappant kértek.
Tegnap vittem fogkefét-fogkrémet, de azt hazaküldték.
Így reggel megmosom a fogát, aztán annyi.

Viszont közepes méretű üveg kávéspoharunk :shock: :shock: :shock: az nincsen. Nem esett le, hogy mi ez, úgy kellett megmutatni. Hát, bevallom, jó nagy bögréket tartunk itthon, még kávéskészletünk sincsen. Így egyelőre pohara nincs benn.
Anyósoméknak viszont komoly készlete van belőle, kérünk majd tőle egyet.

Kép
vindolanda

Én sem sokallottam....épp azért kérdeztem, mert rögtön mindenki keveselte, de vannak 3 gyerekesek is, ő meg azt mondták , hogy 3x már sok.... de viszont nekik, meg kedvezményes a kaja pénz...na ezt meg ők kérték ki maguknak...kicsit hangos volt a szülői :shock: én csak lestem, mint a moziban :roll:

Heni
KépKép
heni81

Vindo én is nagyon:-( bár nálunk jelen van a szlovák nyelv itthon is....de n a többi gyereket sajnálom, olyan ügyesen énekeltek..köszöntek, jó étvágyat kivántak.....amit csak én láttam.3 év munkája hiába ment. HA jövőre volna is szlovákos óvónő, addigra mindent elfelejtenek:-(

MEdence: mi is tervezünk jövőre venni, bár az idén nem igen használta ki senki, mert mire felmelegedett benne a viz, lehült az idő:-( talán egy hét volt erős kánikula....

Mesi Péterke megértette a ballagóval, hogy az adott barátja elment és ő már iskolás.Sokat emlegeti, hogy sokat kell neki is tanulnia, hogy mehessen az iskolába. A vegyes csoportra most leszek igazán kiváncsi, hogy több lesz a kicsi.

Heni
KépKép
heni81

még 1 kérdés eszembe jutott :idea:

Mit szokás bevinni a szülinaposnak az oviba?

Heni
KépKép
heni81

Nekünk azt írták, hogy aprósüteményt meg gyümölcslevet.
Jövő héten már szülinap.
És 29 gyerek vajon mennyit eszik?

Mondjuk, ez a kötelező jelleg nem az én stílusom :roll:

Kép
vindolanda

Vindo nekem sem stilusom, de szeretnék kedveskedni valamivel a gyerekeknek, nagyon jófej társai vannak Péterkének, szeretik őt, meg ő is őket. Afféla nagy család ők, vagyis azok voltak, MArika óvónéni úgy csinálta, hát majd most, hogy milyen lesz az új , kiderül.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Lányok!

Látom megkezdődött az ovi! :)

Heni!
Nálunk sem volt még szülői, tavaly 500 Ft- volt a csop pénz, és 2 havonta kellett bevinni 100 db-os zsepit, szalvétát, 4 tek wcpapírt, folyékony szappant.

Sajnálom a nyelvoktatás hiányát. Te nem vállalnád be????

Irina, Maggie!
Hajrá tanulás! Mindketten nagyon érdekes dolgot választottatok!
Én továbbra sem vállalom be a jogi egyetem záróvizsgáit (bár még van 2 félévnyi időm ezt megtenni). Megelégszem az álliggal.

Vindo!
És hogy érezte Rugó magát az oviban? VAgy arról az előző oldalon írtál?
A reggeli kelések nálunk sem mosolygósak, de aztán felébredünk és rendben vannak a dolgok..
A lényeg, hogy Gábor túl van az első ovis útján! :)

Mesi!
Szerintem Zsozsi olyan kis barátkozós, hogy hamar talál magának új kis barátnőt!
Gegi pedig nagy kópé, nem unatkozol mellette! :)
Szépek voltatok az esküvőn!

Móni!
Akkor készül a télérevaló! :)

Viranka!
De jó, hogy Mírának tetszett a suli! Elhiszem, hogy izgultál miatta! Szoknya. :)

Mi is túl az első ovis napon. Nálunk most 8-an maradtak tavalyról egyidősek és jött hozzánk 17 kicsi + egy új óvónéni (aki nagyon szimpatikus). Szerencsére jól érezték magukat a gyerekek.

Kép
gica1

Heni!
Nálunk csak bolti tortát lehet bevinni blokkal, illetve ha nem akarsz tortát, akkor bármilyen sütit - szintén boltit. - persze csak aki ünnepelni akarja benn a gyerkőc szülinapját.

Kép
gica1

Vindo gyerek kergetésben :D

Cicus általam készített tortát fog bevinni meg valami üdítőt :roll:
ide lehet bevinni saját sütit, de tesznek el belőle egy szeletet és ha gond van elküldik vizsgálatra. Mondjuk már kérdezte az óvónéni, hogy idén is sütök-e finomságokat :D

Gica milyen jó kis csoport :)
cica is kapott új óvónénit, kicsit mogorvának tűnik, de talán szereti csinikémet. Sokat veszi az ölébe, mesél neki, babusgatja.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Nálunk is megy az ovi és a suli.

Csop. pénzről még nem tudok semmi,ugyan is átkerült Domi egy másik csoportba. Szétszedték a csoportokat,külön van a kicsi-középső-nagy. Annak örülök,hogy Domi barátai vele egyidősek,így mentek vele együtt a másikba.Azt ottani szokásokat még nem tudom.Hétfőn kezdünk ott,hát így alakult kapásból ott alvás lesz. Így jött ki.

Móni: Beni is nagyon lelkes,mint Míra.. Élvezi,hogy Ő már sulis.. Még ma is cuccoltam be neki,és még lesz mit vinnem hétfőn is,de ez van. :)
Amúgy Dominak hiányzik inkább Beni.Keresi az oviban is néha eszébe jut..
Ne dolgozd magad agyon!!! Tessék pihenni és élvezni a gyerekes létet!!!! :)

Képzeljétek valahol láttam,hogy boleros italporral,milyen jól lehet ruhára festeni,persze gyerkőcök készítik nem szülő :wink: Jó móka és elfoglaltság.. :)

Boncolás nem egy víkend de ki lehet bírni,tapasztalat.. :roll:

Panddi varrni megtanítunk Verussal így távba, sz.tem simán. Csak gyakorlod az egyenes varrást géppel,a többit meg segítjük. :wink:
varga tünde

Hát, én csak azon lepődtem meg, hogy kötelező jelleggel szerepel a házirendben :roll:

Móni, sokat kellett utánuk menni? :wink:

Blokk - először nem is értettem, hogy ez mit jelent. Tortát blokkal - de már leesett :P

Szoknyás iskolás Míra 8)

Gica, jól telt az első napja, és aludt is valamennyit. Igaz, hat után kelt reggel. A bölcsiben is aludt általában - úgy kifárasztja magát, hogy döbbenet.

Tünde, milyen boncolásokon voltál?

Kép
vindolanda

Halihó

Mira iskola, szoknya :lol:
iskolások: még élvezik 1-2 évig..:-)

Móni: mindig annyit dolgozol....persze a sok finomság megéri :-)

a két kis Gergő min segítségek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk félévente van 1000 ft csop pénz, és félévente visszük a tisztasági motyót.

Keddre sütök tortát...azt viszi be Emma.. :lol:

Ma már egyre többen vannak..kezd visszaállni a rend.....jól érzi mgát Emma z oviban.. :lol:

Emma is úgy elfárad mióta megint van ovi.... :shock: :shock: eddig volt 10 is mire elaludt, tegnap már 3/4 9 kor.. :D
persze én nem tudtam volna elaludni..

KépKép
kaqk
Debrecen

Mikor készültünk az biosz.é.-re kedves kis tanárnőnk elintézte,hogy előtte menjünk és nézzünk meg egy teljes boncolást,mondván így legalább tudjuk miről is tanultunk és hátha akkor jobb eredmények születnek.. :)

Megyek a fiúkért. Kíváncsi leszek,ma mit mond nagy fiam. :)

Nálunk nem lehet bevinni,saját készítésű terméket. :(
varga tünde

Sziasztok!

Hát én is épp a tanulásban vagyok benne, felvételiztem védőnőnek, de mivel van egy diplomám, felvettek államilag finanszírozottra (az előző költségtérítéses volt), de a beiratkozásnál azt mondták, hogy csak költségtérítésesre mehetek. Így most egy kicsit elkeseredtem, de majd lesz ez még jobb is.
Visszaolvasok később, mert nagyon sokat írtatok. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,
hú, mennyit írtatok... :-)

Piroska, Isten hozott itt, ez a legjobb babanetes csapat ;-) Szépek a gyerekeid. Védőnő-képzés: pont ezt olvastam mástól is, amit Te írtál, nagyon sajnálom. Visszamenőleg vonatkoztatnak rátok egy későbbi jobszabályt, mások szerint (is) simán támadható lenne... mondjuk az oktatási ombudsmannál érdemes lenne próbálkozni. Úgy tudom, költségtérítősen nagyon drága is a védőnőképzés.

Móni, nem vagy semmi ezzel a sok munkával! :-)

Mesi, Gegi :-D
Ez a tanulásdolog nálam biztosan idegi kényszer, annyira szerettem egyetemre járni, hogy sosem tudom abbahagyni. Amúgy emlékszem az 1. áltisk napomra, már akkor végzetesen beleszerettem az oktatási intézményekbe. :lol:

Gica, szerintem ha se kedved, se okod, hogy befejezd a jogi kart, hagyd a csudába :-)

Vindo, szerintem nagyon gyorsan meg lehet szokni, hogy az ember otthon van gyerek nélkül és dolgozik. De az elején tényleg fura. Meg hát a szomszédok megkérdik 2-kor, hogy "már haza is értünk?" Meg persze éjjel 2-kor senki sem kopogtat be, hogy miért nem alszunk már? 8)

Ovi: nálunk havi ezres, de a fogkefén és a gyümin kívül (amit vetésforgóban viszünk heti kétszer) minden benne van, a évzárós ajándékozás is az óvónőknek, meg kirándulásokra kaja-ital, és mivel szokott maradni, volt évzárón jégkrém meg hasonló a gyerekeknek, szülőknek.

Verus, nálad miújs a munkajogi dolgokkal?

Tündi, hát nem hittem, hogy ilyet valaha leírok, de irigyellek, hogy voltál már patológián. :lol:

Na megvolt a szakos tájékoztató, 2 órát tartott, nagyon jópofák a tanárok, akiket eddig láttunk, és úgy erősítik a csapatszellemet, hogy csoportokba leszünk osztva, és ezek a csoportok maradnak minden szemináriumon (de nem kötelező benne maradni).
Ó és hát ha visszasírtam volna az utazgatásokat, reggel Ádi ovijától kb. 1 és negyed óra alatt jutottam ki a pszicho karra, kimaradhatott egy busz. Viszont újra tudok regényt olvasni. 8)

Megyek gyorsan dolgozni, aztán Ádiért.
irina

Ui: Heni, sajnálom az óvodai szlovák nyelv dolgot. De ha Tőled hallja, az úgyis tök jó. :lol:
irina

Álmodoztam egy nyugodt kispasiról :roll:
Most voltak itt az ácsok, terepet mértek fel, létrán felmásztak a tetőre erre az én kis minipasim lazán utánuk mászott :shock:
A teraszon a kedvenc helye az asztal teteje, onnan meg ugye imád lenézni, kb 2 méter magas.
A fürdőben lazán odaviszi a széket a mosdóhoz, kinyitja a csapot és pacsál, a wc-t folyton lehúzza, a kádba bemegy és próbálja elérni a zuhany csapját, hogy jöjjön rá a víz. Főzés közben feláll a székre és segít nekem.
Egy percre se lehet magára hagyni :roll: :lol:
Na meg golyófej lett. Z megnyírta múlthéten mire előkerültem az oviból :roll:

:arrow: a tévét rángatja

KépKép
Kép Kép
l.móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Piroska üdv köztünk :D
mesélj magatokról.
Nagylány nem féltékeny, hogy míg Ő oviban van Te otthon vagy a kicsivel?

Irina ma nem igazán csinálok semmit, próbálom összeszedni magam de hiába 2 kávé is nem igazán megy :roll:
csak rohangálok pötikém után :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Tényleg jó volt a termés. :lol: Ügyik vagytok Lányok.
Heni, tényleg nem rossz nálatok. Mármint az anyagi vonzata, nálunk a többséghez hasonlóan alakul. Elvileg ide is csak cukrászdából lehet tortát vinni, de a nagyoknak sütöttem én is. :lol: Most majd rendelni fogunk. Éppen tegnap beszéltük Bercóval, mindenáron Minimaxos képpel ellátott tortát szeretne még az óvodába is. Az ízére meg azt mondta, hogy legyen epres. Megvétóztam, mert lehetnek az eperre érzékeny gyerekek is, megértette és vaníliásra módosította. :lol:

Heni, a nyelvet sajnálom én is.

Kezdő iskolásoknak további jó tapasztalatokat kívánok! :lol: Jaj, nagyon lelkesek tudnak lenni.
Látom, mindenkinek simán megy az óvoda kezdése. :lol: Bercó ma reggel is hüppögött, de nem sírt.

Vindo, majd hozzá szoksz, csak nehogy úgy maradj. :wink: :lol:

Piroska, üdv köztünk, érezd Te is nagyon jól magad velünk! Nagyon cukik a manóid. Hú, de szépet választottál. Jó tanulást Neked is!

Irina, szuper. :lol:

Kaqk, itt válaszolok. Ilyet: http://www.beres.hu/hu/termekek/kalcium ... erekeknek/
dmaggie

Maggie: köszi :-)

Nálunk Barney-s torta volt a kérés..:-) Pesten készítettek marcipánból...várom h megérkezzen...kíváncsi vagyok.. az majd jöv. szombatra
:lol:
keddre az oviba vmi egyszerű hzi torta + estére is vmilyen h mi megköszöntsük....mert majd szombaton bulizunk.....jó lesz vkinek 3 torta...nyammmiii

Piroska: üdv köztünk!

Tanulás...hát ha vmi olyan lenne amit használni is tudnék..esetleg....de én nem zártam szívembe az oktatási intézményeket...vizsgázást... :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk!
Tanulás terén úgy látom kezetfoghatunk. :wink:
Hűha ilyen messziről érkezik a leányzó tortája? Már én is kiváncsi vagyok! :)

Irina!
Hagyom a csudába.. :wink:
Helyileg hol lesz a képzés, hogy ilyen szép hosszú időt kell utazni?

Tünde!
És jobb eredmények születtek? :)
Majd számolj be a nagyfiad sulis élményeiről!

Piroska!
Üdv, itt! :) Majd azért mesélj magatokról!
Szép szakmát választottál, bár érdekes, hogy utólag tájékoztatnak ilyen fontos dologról...

Vindo!
Végülis Rugó nagyon ügyesen alkalmazkodik!

Maggie!
Milyen kompromisszumképes Bercó! :)

Móni!
Az is munka! Azt nem tudom, hogy csinálod, hogy Pöti mellett még lekvárt főzöl, befőzöl stb.... Golyófejről nem raksz képet?

Kép
gica1

Ja nem a torta jön, csak a marcipán figura. egyedileg gyártották..:-) Debrecenben nem vállalták. pont most hozta a futár! szupi lett. el is dugtam a hűtőben..:-)

Hát ez az Móni, Pöti mellett kész csoda amit művelsz..

és igen...képet!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Ez a tanulás nehéz ügy, azért azt remélem, hogy a következő felvételi időszakig megint babát fogok várni, így megint nem fogok tanulni ;)

Nálunk csak bolti aprósütit lehet bevinni szülinapra.

Zsófi nyolcadikán kezdi az ovit, ma Fruzsi csanázott, Zsófi meg rettenetesen unatkozott nélküle. Összenőttek nagyon nyáron :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Befejeztem a munkát egyelőre, majd este folytatom.
G. közben hazajött, betonozza a terasznak a "lábait" - ahová majd a gerendákat rögzítjük.

Móni, képet kérünk!
Hú, és nem is szólt Neked?

Hát, én nagyon kibuknék, ha hazajönnék, és R. jellegzetes frizója le lenne vágva :shock:

Piroska, és elkezded végül?

Irina, vannak kortársak?:)

Szegény unatkozó Zsófi :(

Kaqk, az ominózus marcipán-figurát megnézném :wink:

Tünde, volt, aki nem bírta a boncolást?
(csak hogy ne szakadjunk el a fő topiktémánktól sem :lol: )

Ja, Gica, ha nem akarod, ne csináld. Tényleg, és hogyan választottad ki a jogi kart? Érdekelt korábban, csak nem jött be a dolog?

Most ennyire emlékszem, öltözök, és elhozom Rugót kocsival.

Kép
vindolanda

Vindolanda
hát nem kezdem el, mert úgy gondoltam, hogy ez nagyon sok pénz, amit ki kell érte fizetni. Van ismerősöm az Oktatási Hivatalnál, ők egyelőre azon vannak, hogy valamilyen szinten próbáljanak segíteni. Nem könnyű, mert a SE nagyon fafejű ilyen szempontból, úgy hallottam. Majd meglátjuk. Még várok jövő hétig, aztán ha nem jön össze, akkor beiratkozom egy csecsemő és kisgyermekgondozó tanfolyamra és elmegyek bölcsődébe gondozó néninek. Jelenleg pénzügyes vagyok, azt nagyon nem szeretném tovább csinálni. Majd meglátjuk. Nálatok nem lesz tesó?

Panndi
nem vagy semmi. :) Még egy? :) Mit tanulsz most, kerestem, de nem esett le... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dmaggie
Köszönöm! :)

Móni
Hát nem féltékeny még, mert mióta a kicsi megszületett, kivettem az oviból, hogy szokják meg egymást és csak most kezdett járni oviba. Két napja jár pontosan. :) Egyelőre még jól bírja, majd kiderül. De nagyon hiányzott neki. Csak az a bajom, hogy nem alszik még ott és amikor hazahozom, akkor nagyon kettyós, álmos és dobálja magát, hisztizik, meg ilyenek.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, hát ma Rugó sem aludt az óvodában.
De már kinn betonozik - kesztyűben lapáttal cementet pakol a betonkeverőbe :roll:

Piroska, értem, és remélem, azért rendeződik a dolog.

Csecsemőgondozóból már van alapszak is, ha jól tudom.

Az is szép:)

Amúgy R. leginkább magában játszik egyelőre, de ettől függetlenül nagyon jól érzi magát. Az óvónők szeretik. R. sokszor hozzájuk bújik, és fogja a kezüket.
Az egyik szakdolgozóm gyerekével csoporttársak lettek, most futottunk össze az óvoda kapujában.

Kép
vindolanda

Vindolanda
bár már az óvodapedagógusban is gondolkodom. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha nem jelezném, hogy már van egy diplomám és akkor felvennének államilag finanszírozottra?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nem tanulok most semmit, csak szeretnék :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Piroska, Vindót kérdezted, de ha nem baj, írok rá (és remélem, nem értettem félre, amit kérdeztél): szerintem a lehasznált költségtérítéses éveket beiratkozáskor kérdezik mindenféle adatlapon, amit aztán iktat is a tanulmányi osztály. Vagy lehet, hogy nem jól értettem, amit írtál, csak azért jutott eszembe, mert én is vacilláltam, én anno 11 félévet használtam el, tehát elvileg 1 még lenne, de szerintem amellett már hiába kardoskodnék.

Panndi, a csajok :D
Hát nálunk bármit lehet vinni, de nem fogok ezért duplán tortát rendelni, szép tortát én meg nem tudok sütni (mármint olyan "igazit" bevonattal stb.). Volt, aki dinnyét vitt nálunk :lol: Én majd sütök egy tepsi akármit, nem érdekel, ha más emeletes tortával nyomul, az szerintem az otthoni mulatságra dukál.

Vindo, kortársak inkább a levelezősöknél vannak, azokkal viszont (egyelőre) nem fogok találkozni, csak ha majd sikerül átkerülnöm vmikor oda (időbeosztásilag persze az ezerszer jobb, heti 1 nap vannak ott órák). De azért láttam pár nem 20-25 évest is. Mondjuk engem ez nem annyira zavar, van 21 éves barátnőm-ismerősöm is, de lehet, hogy ez vmi olyasmi, hogy engem nem zavar, hogy hány éves vagyok, a többieket meg inkább.

Maggie, mikor indul Nálatok maga az oktatás? Melyik nap kezdesz! Aztán sűrű élménybeszámolót kérünk!

Na jó, mentem.
irina

Piroska, ez jó ötletnek tűnik, nyilatkozattétel tényleg kötelező. Én meg HHH-ban gondolkodtam. :wink: :lol: Csak nem hinnék el.
A gyerekek neve az, ami a vonalzódon van? Ha igen, honnan vettétek ezeket a különleges neveket.

Irina, már a jövő héten megyek. (péntek, szombat) A szombati az az ominózus pszicholingvisztika. Az előadást mindenképpen szeretném meghallgatni, felvenni. Azt néztem, hogy itt 6 órában lesz, én 10-et hallgattam két éve.
Végre képben vagyok a PP modulokat illetően is. Valamit nagyon félrehallottam, az kavart meg, aztán meg mást olvastam a tájékoztatóban, de már tiszta a dolog. :oops: :lol:
Teljes lázban égsz. :lol:

Viranka, "bizniszeljünk" :lol: :lol: Nyilatkozz, mennyi az annyi. Tényleg, a múltkor Bálint egyik autója itt maradt. Ha írsz egy címet, akkor elküldöm. Érte is jöhettek. :wink: :lol:

Vindo, Rugó nagyon rugalmas. Az a reggeli mondat meg mindent megér. :lol:

Óvodához még: gyümölcsnap itt is van, vetésforgóban persze. Egy-egy hétre osztjuk be magunkat. Bár én tavaly is vittem külön is pl. sütőtököt. A dadusok megsütötték és vígan lakmároztak belőle.

Ma du-n kaptam egy diktafont. A továbbképzésen is felvettem az előadásokat, de akkor az mp3 lejátszómmal, eléggé zajos lett a felvétel. Most a jobb minőségre gyúrok. Már csak egy netbookra fáj a fogam. :lol:
dmaggie

Tényleg! Péntekre éppen kaptam szállást a koliban. Egy négyágyas szobában a negyedik leszek. Ha pénteken még a diákigazolványomat is fel tudom venni, akkor IFA-t sem kell fizetnem. :lol:
dmaggie

Vasárnap este én is levágtam Bercó haját. Végigkuncogta az egészet. Most először. Majd nagyon elégedett volt.

Gica, igen. Azért akad néhány dolog, amiben hajthatatlan. Éppen Kaqk-kal beszéltük, hogy egyre jobban meg lehet őket győzni. Hiába na, öregszenek.
dmaggie

Irina
bocsi, inkább csak hangosan gondolkodtam... Szóval én úgy tudom, hogy ha már van egy diplomád, ami költségtérítéses, akkor még lehetsz államilag finanszírozott. Én is úgy gondoltam, hogy ennek így kell lennie, de ők nem. Az Oktatási Hivatalnál dolgozik egy ismerősöm, mondta, hogy ők adhatnak állásfoglalást, de nem érek vele semmit. Nem is ez a lényeg, leginkább az, hogy az előző diplomám első féléve államilag finanszírozott volt, aztán lettem költségtérítéses és így vegyes finanszírozással nem igazán tudják, hogy mi az igazság. Még azon is gondolkodtam, hogy felhívom az óvodapedagógus TO-kat és oda felvételizek, ahol azt mondják, hogy igen, lehetek államilag finanszírozott. Mert ha egy iskola egy álláspontot képvisel, akkor abból ki nem lehet szedni... Na, majd még gondolkodom. Addig elvégzek egy csecsemőgondozó sulit OKJ-sat. Te tanítasz, igaz?

Dmaggie
mi az a HHH? :oops: Bocsi, de tényleg nem tudom... Nekem van egy diktafonom, egész jó felvételt csinál. Be lehet állítani az érzékenységet. A tieden nem lehet? Meg lehet csinálni utólag a felvételen zajszűrést. Akkor talán jobban lehet érteni az ea-t.
A gyerekek neve: Didri Diána beceneve, Mendel ő Mendel. :) Tudom, hogy Mendel ritka név, de nagyon tetszett. A német Emánuelből származik és azt jelenti, hogy velünk az Isten vagy él az Isten. Hát ezt nem lehtett kihagyni. :) Ilyen névvel csak édes pofa lehet, nem? :)
És te mit tanulsz? Ezek szerint levelezőn tanulsz, igaz?

Panndi
és mit szeretnél tanulni? :) Egyébként meg babavárás alatt lehet a legjobban tanulni.. :) De azért három gyerek nem semmi. :)

Vindo
ez a Rugó honnan jött?

Lányok,
itt mindenki jár suliba? :) Ki tanul boncolást, milyen szakon?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska, én Fruzsi születése előtt négy héttel államvizsgáztam, akkor azt mondtam, soha többet nem tanulok, azért sok volt egyszerre, másfél éves Zsófi, utolsó hetek, ÁV. Majd meglátjuk.
Tanulni mindenfélét szeretnék, ez a baj :)

Tündi, köszi a varrás felajánlást, egyelőre varrógépem sincs, de ha lesz, akkor igénybe veszlek Titeket :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Piroska, szerintem teljesen igazad van, mindenkinek jár(na) a 12 félév nem fizetős tanulási lehetőség. Nem tudom, a felsőokt. törvényben mi van. De ha tényleg úgy dől el a dolog, hogy az adott intézmény joga meghatározni, mit hogy számít, akkor tényleg érdemes az engedékenyebb intézményt megkeresni.
Tényleg nagyon szép neveket adtatok a gyerekeknek. Mi egy 2 éves Edgárral szoktunk a parkban találkozni, hát megzabálom a nevével együtt. :lol:
Igen, tanítok. :-) Kiélhetem, hogy nagyon szeretek beszélni. :lol:
irina

[quote="irina"]S írta:irinaziasztok!

Piroska, szerintem teljesen igazad van, mindenkinek jár(na) a 12 félév nem fizetős tanulási lehetőség. Nem tudom, a felsőokt. törvényben mi van. De ha tényleg úgy dől el a dolog, hogy az adott intézmény joga meghatározni, mit hogy számít, akkor tényleg érdemes az engedékenyebb intézményt megkeresni.
Tényleg nagyon szép neveket adtatok a gyerekeknek. Mi egy 2 éves Edgárral szoktunk a parkban találkozni, hát megzabálom a nevével együtt. :lol:
Igen, tanítok. :-) Kiélhetem, hogy nagyon szeretek beszélni. :lol:

Ha-ha! Hát óvodapedagógusként én is kibeszélhetem magam, ha sikerül... De olyan nehéz már hinni benne, hogy menni fog... Na nem baj, akkor is megpróbálom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sok sikert hozzá! :-)
irina

Panndi
igen, két gyerek mellett sokkal nehezebb tanulni, mint egy mellett. Biztosan nehéz lesz... Didri sem volt kettő, amikor volt az ÁV, azt sajnálom, hogy nem jól választottam elsőre.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ideértem 8)

Fél kilenckor sikerült ébrednünk, még reggelizünk, Rugó mesét néz.
Gábor délelőtt elhozza a gerendákat a teraszhoz, és itthon vagyok, du. fordítunk, mert nekem tömbösítésem lesz.
El nem tudom képzelni, hogy tudom majd lerázni, már előre kikötötte, hogy jön velem holnap angolra is :lol:

Maggie, diktafon 8)
(én tudtam volna neked adni, ha tudom, hogy kell. Van mikrokazettás is meg digitális is).
Egészséges izgalom ez :D

Piroska, hát, most jót kérdeztél, mert halvány lila gőzöm sincs, hogy ilyen esetben mi a pontos ügymenet :wink:
Tényleg érdemes odamenni, ahol kompromisszum-készebbek :P

A Mendel nem rossz név, az biztos:)

Rugó - hát, ez egy meglehetősen profán névadás volt. Eredetileg Bendegúz a neve, de nem hívjuk így (a védőnő, óvónők stb. mindenki Rugózza). A rugó onnan jött, hogy mikor terhes voltam, néztük azt a Homer Simpson epizódot, amikor az olimpia Springfieldbe jön, és Homer megtervezte a kabaláját, Rugó Hugót.

Panndi, emlékszem arra a fotódra, ami a diplomaátadódon készült, és szerinted hiányzott róla a fél karod

Hajat is kell mosnom, brrrr.

Kép
vindolanda

HHH - szerintem Maggie a halmozottan hátrányos helyzetre gondolt, de nem biztos.

Kép
vindolanda

Hali,

Ma van a 6. házasságévfordulónk..:-) ..( 13,5 együtt).első körben reggel hagytak pihizni tovább :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?