A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Panka nagyon bátor ezzel a vízrn járóval, Zsófi nem merné szerintem.

Rugó :)

Egy szobában alszanak a lányok, de csak január óta, és előtte is így aludtak el :wink:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gábor fél kilenctől fél hatig aludt, megjavult :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt :D ! (Bár nehéz ezt komolyan venni egy hétfői napon 8) ).

Panndi, a varrás engem is érdekel. Úgy érzem, lenne egy csomó ötletem, bár nekem sincs varrógépem, apukámnak van, és a kishugom tanult varrónőnek, na ő útálja, nem is csinálta soha :? . De lehet, hogy egyszer legalább az alapokat megpróbálom megtanulni tőle...Tök jó, hogy 3 gyerkőc mellett sem adod fel a tanulást :)!

Maggie, nekem is nagyon tetszik a nyelv-, és beszédfejlesztő tanár. Hajrá!!!! Amikor eü. középiskolába jártam, én logopédus szerettem volna lenni. De ez valahogy elmaradt...

Móni, nagyon ügyes vagy ezekkel a házi csodafinomságokkal. Én biztosan nem vágnék bele, én nagyon kétbalkezes vagyok a konyhában :oops: . Nálunk a hugom az, aki kísérletezik :).

Heni, úgy emlékszem, nálunk félévente egy ezres volt a csop. pénz, + félévente egy adag tiszt. csomagot kellett bevinni, illetve, ha valami elfogyott, azt kértek még. Illetve havi egyszer került ránk a "sor" gyümölcsöt vinni. Idén még nem volt szülőink, nem tudom, változik-e.
Viszont nekünk is be kell érni 8-ra, főleg most, hogy már középső csoportosok vagyunk, mert ugyanolyan foglalkozásaik vannak, mint a suliban, és szoktatják őket a rendszerhez. Bár ahogy láttam, nálunk a csoport zöme már 1/2 8-kor bent volt. Lesznek még hangosabb szülőik is, majd ha azt kell eldönteni, mennyi pénzt adjatok össze ilyen-olyan ajándékokra :). Én ezekbe bele sem szoktam folyni, döntsék el a hangos anyukák :).

Szerencsére nekünk nem kell bevinni poharat, sőt, ágyneműt és kéztörlőt is az ovi biztosít tavaly óta.

Medence, nekünk a felfújható peremű 240 széles van már évek óta, és úgy látom, kicsi 8) . Főleg, amikor a 4 gyerek benne van...Jövőre-ha a keret engedi, be kell ruháznunk egy nagyobbra, de még nem tudom...Egyébként ez ki is lyukadt, amikor a vihar belerakta a hintaágyat, de még tudtuk használni.

Szülinapra az oviba nálunk sem engedték a házi sütit bevinni. Nálunk Panka ragaszkodik hozzá, hiszen a gyerekek többsége visz be valamit, és olyankor fel is köszöntik a szülinapost, énekelnek neki stb., és egy kis jelképes ajándékot is szokott kapni :).

Piroska, ezek a dackorszakok...Pankánál is tart egy ideje, úgyhogy ő sem egy sablonos kölyök. 3 évesen vége?! Ááááá :wink: . Bencénél 5 éves korában éreztem azt, hogy: igen, most élvezem először őszíntén, és hosszú távon, hogy anyának lenni szuper :oops: . Akkorra szűnt meg az összes hiszti, kedves, segítőkész, kommunikatív lény lett a méregzsákból :lol: . Bár Panka rohamosabb ütemben nagylányosodik, és sokszor nekem is elfogy a türelmem :? . Bence pedig a kiskamaszok flegmaságával akaszt ki sokszor. De úgy gondolom, jó óvónő leszek :). Szeretem ezt a korosztályt, ilyenkor még formálhatóak, imádok énelkelni, mesélni, rajzolni, és úgy gondolom, ezekkel a tulajdonságaimmal közöttük fogom megtalálni a helyem :). Ne az alapján ítéld meg, jó óvónő lennél-e, ahogy a gyerekeiddel viselkedsz. Ahogy Irina is írta, egészen más :).

Én a déli altatásra már nem tudok reagálni, Panka ezer éve nem delel itthon. Az oviban igen. Itthon kora délutánra fárad el annyira, hogy kiakad, de egy rövid hiszti után átesik a holtponton, és késő estig pörög. Én már nem erőltetem, nem hajlandó aludni.

Móni, én is meglestem a fotókat, írtóóóóóóó dögös vagy, gyönyörűek :D!!!!

Vindo, ez az altatási rituálé nem semmi :lol: .

Én este mellé bújok, az elég. Néha mesélek, néha az sem kell. Az esti alvással nincs gond.

Vindo, Panka sem ment volna bele, ha a másikban nem Bence van :). De a nagytesó húzóerő. Persze annyira élvezte, hogy másodszor már mindegy lett volna neki, ki an a másik gömbben, csak mehessen :). Akkorákat ugrált benne :lol: ...
Rugó a bilin csúcs :lol: . Nagyon klassz lesz a teraszotok. Én imádom, hogy van, főleg nyárestéken :).

Piroska, én a kényelmes utat választottam, a Károli Gáspár Ref. Egyetem TFK itt van Nagykőrösön, a tanítói diplomámat is itt szereztem (11 éve :oops: ). Akkor még nem volt levelező óvódapedagógus képzés, pedig lehet, hogy akkor is azt választottam volna. Soha nem tanítottam, ÁV után született Bence. Akkor rajzfilmesként dolgoztam, imádtam, azt hittem, az az utam, a diplomával csak a jövőmet akartam bebiztosítani (egy tanítói diplomával 8)... ). Remélem, most jól választok :). A fizetős témában nem vagyok otthon, amit Irina írt, a 12 félév, teljesen új volt számomra. Az biztos, hogy a jelentkezésnél nyilatkozni kellett arról, hogy tanultam-e már felsőokt.-ban, hány félévet, és áll. támogatott vagy költségtérítéses volt-e? Én most fizetek, mert az első még államilag támogatott volt. Fel sem merült, hogy államilag támogatottra felvennének (bár a régi eü.-s érettségim miatt nincs is túl sok pontom). A tandíjat két részletben fizetem majd be a félév alatt, bár munkanélküliként ez sem lesz egyszerű :( . De remélem, megéri. Már nagyon várom, és próbálok pozitívan gondolkodni :D.

Nekem vasárnap lesz a tanévnyitó és a beiratkozás. Akkorra megírom a kérvényt az egyéni tanrendhez :). Nagyon várom!

Bencéék osztályát elosztották, mert nagyon kevesen maradtak. Szerencsére a számára kedvesebb osztályba került, vasárnap már mennek kirándulni Ópusztaszerre :). Gondolom, ilyen csapatépítő training lesz 8) . Egyébként félek kicsit az évtől, hiszen most lett felsős, mindent más tanít. Pénteken kicsit el volt keseredve, hogy új angoltanár lesz, aki nagyon szigorú, de remélem, nem lesz gond. Viszont az úszás után a táncot is beépítették az órarendbe :shock: . Péntekenként lesz táncórájuk-gondolom, néptánc. Ezt a szülőit is nagyon várom :).

Megyek ágyneműt mosni, mielőtt ideér a hidegfront :?.

Lányok, oroszul tud/tanult valaki? Abból szeretnék középfokúzni, az alapfokig átismétlem magam, de ha valaki tanult, szívesen fogadom az ötleteket, hogyan tovább, esetleg milyen könyveket érdemes beszerezni stb. Tanárhoz csak a vége felé szeretnék járni.
dettyk

Panndi, háromnegyed hatos babanetezés :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Piroska,
pár éve költöztünk ki Db-ből, egy szomszédos falunak a végén lakunk (Db 7 km). 1000 m2-es az udvar - és a képen a meggyes még nem is látszik, ami hátul van.
Már nem sok kell, hogy kész legyen minden :D
A ház nagyobbik felét két éve építettük, mikor idejöttünk, egy szobás volt.

SE :x :x :x :x :x :x

Rólunk:
reggel a többiek dolgozni és óvodába mentek.
Én du. dolgozom, eddig készültem az előadásokra, most pakolok, aztán hajmosás és irány busszal el. Este jövök csak, ma G. hozza-viszi Rugót 8)

Még mindig nagy kedvvel megy óvodába, a fene érti.

Na, ezt még leírom.
G. állítgatta be az oszlopokat azokba a blincsekbe (vagy mikbe), amik be vannak betonozva. Mondta Rugónak, hogy nem fér bele, a fa vastagabb egy-két mm-rel. Erre Rugón látszik, hogy kitalált valamit, rohan be a lakásba, és hozza a kis műanyag gyaluját, hogy azzal majd megdolgozza a fát... Agyam eldobom :shock:

Kép
vindolanda

Panndi: Míg kisebb volt teljes sötétben aludt Emma is, és akkor behajtottuk az ajtót... vagy csak miután elaludt. De 1 éve kb pici esti fény ( konnektorba dugós ) és Ne zárjátok be az ajtót...mert félek van... :? és ha mégis behajtjuk vmiért és felébred , akkor megijed....stb....ezért most nyitott ajtónál alszik, de azért minimális zajt csapunk.( TV )
Bizony hamarosan mi is babázunk megint..:-) Jó lenne Dalma is olyan ügyes lenne az éjszakai alvással mint Gáborod!:-)

egyébként a sötéttől fél..a szobájába se mer bemenni ha sötétebb van...vagy a wc-re ha a folyosón nem ég a villany... :? én is nagyon félős voltam..megértem...majd csak kinövi..:-)

Piroska: Emma is hamar "végig " aludta az éjszakát..10-11-től 5 ig. :-)nem ugrottunk minden zizzre....:-)

Rugó...megint csúcs !!!!!!!!!!!!!

Dettyk: de jó képek!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugó: azonnal tudta milyen szerszám kell????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, Rugón én is eldobom az agyam :lol: :lol: . Csúcs, hogy milyen okos :D!!!! Nagyon jól kombinál :wink: .
dettyk

Drága Lányok!

nagyon szépen köszönöm a bókokat 8) :lol:

Én mondtam, hogy Camelia nagyon jó fotós :D

Vindo majd ide is teszek ha megkapom.
Egyenlőre én is csak azokat láttam amit Cami feltett az oldalára.
Rugó nagyon tuti segítség :lol:
nagyon okos 8)

Piroska ha valakinek testvére van akkor már egy kicsit kevesebb figyelmet kap. Ha most előrébb veszed a rangsorban a kislányod akkor folyamatosan ezt fogja követelni és nem csak altatáskor. Tudom, hogy nehéz, mi is megszenvedtük ezt a korszakot. De sikerült túlélni és alakulgat az altatás is. Nekünk nem meseolvasás van, hanem mesélés. Saját történetek. Kicsikéim imádják és lelkesen várják, hogy mikor mi történik a kedven csillagjukkal :D

Dettyk biztos, hogy jó óvónéni leszel, én boldogan vinném hozzád a gyerekeket :D
rajzolni fogsz azért mellette?

Kaqk még 3 hetet bírjatok ki egybe, aztán már jöhet Dalma :D
a közös szobával nyugi, minden oké lesz.
Gondolom Emma tudja, hogy ott lesznek egy szobában. Készül rá, hidd el. Ő lesz a büszke nagytesó aki vigyáz a kicsire mikor alszanak :wink:

Panndi az jó, ha visszatért az alvókája :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: köszi....:-) igen készül nagyon , mondja is hogy ha felsír majd ő megnyugtatja. nem félek igazából a egy szobától, sőt .-) ..olyan anyáskodó, már nagyon várja tesót, bármit csinál már Dalma is benne van ( rajz, mese..stb ) a fürdéstől altatástól tartok kicsit. nagyon pici a fürdőszobánk..nem férünk el mind..meg míg én szoptatok, addig kéne mesélni és együtt altatni..( Dalmát nem nagyon kell majd ..gondolom ) ..na mindegy majd alakul.....apa majd segít..:-) csak ha későn jön?? akkor lesz csak kihívás 3-an abban a pici fürdőszban.-:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk a mi fürdőnk is kicsi de könnyedén meg lehetett oldani.
Vond majd be a fürdetésbe Emmát, cicus nagyon büszke volt magára, mert ő moshatta pötike lábacskáit :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát bevallom, nekem a fürdteés a gyenge pontom. Azt apa szokta. De nem könnyű két gyereket megfürdetni úgy, hogy egyedül vagy otthon. Mindkettő fáradt, nehéz velük olyankor... Na, megyek, mert most fürdenek. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ha egyedül voltam velük akkor egyszerre fürödtek, csibi a kádban pötike a kis kádjában. Míg a kicsit megtöröltem Grétike játszott. majd Őt is lefürdettem, kivettem. Kb fél éves volt Gergike mikor elkezdtek együtt fürdeni a kádban. Azóta is úgy van.
Én sokkal jobban levezényelem egyedül az esti rutint mint Z-vel.
Ő valahogy húzza az időt :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nálunk is a férjem fürdet általában, mikor Fruzsival terhes lettem, átvette. De én is szeretem őket fürdetni, hármat egyszerre jó móka ám egyedül :lol: Sokszor kellett őket egyedül fürdetnem, de kilogisztikáztam a legegyszerűbb megoldást :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Es mi a megoldas.kint nem hagyhatom, a kiskad meg en nem ferunk a furdoben, plusz a szobajuk a furdo mellett, es iszonyat hangosan hallatszik ha megy a viz,. szoval ezert szoktunk egyszerre, mig em furdik mi felvaltva zuhany, de kette alig ferunk el, caak lapjara a furdoben, hordozoba talan be tudnam vinni de csupa viz lenne mire lezuhanyzok +em furdik

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk
nekünk a kiskád keresztben belefér a nagykádba. Így a kiskádban fürdik a kicsi, a nagyban a nagy. Nektek nem férne bele a nagy kádba a kicsi?

Nem az a gondom a fürdetéssel, hogy nem lehet levezényelni, mert valahol sitty-sutty megy ez, hanem inkább az, hogy nekünk van egy cicánk, emiatt nem lehet csak papucsban közlekedni a lakásban, igaz, hogy szegény macsek egész nap kint van, de ha már egyszer végigmegy a lakáson, az is elég. Így figyelni kell, hogy a törölköző ne lógjon nagyon le, a gyerek ne lépjen a kőre mezítláb, ne dobjon ki semmit a kádból és még sorolhatnám... Már megtanulta a nagylány, csak ez paranoiaként megmaradt bennem. Szegény macsek már kb 13 éves, nem bántom, olyan jól viselkedik... De hogy soha többé nem lesz állatom, az tuti. Nagyon nehéz így. Most majd mászni fog a kicsi fiam, itt lesz a tél, kínlódni azzal, hogy a macska mindig bent van, a kicsi meg hol fog mászni? Jaj, nagyon utálom ezt a helyzetet. Mert nyáron sima ügy, a macsek enni jön csak be, de télen... Habár ő akkor is képes kimenni naphosszat, ha nem viharos az idő, mert itt ha süt a nap, télen is olyan meleg van, hogy az hihetetlen.
Tudom én, hogy gyerek mellé macska nem jó, de ha már volt, nem volt mit tenni, ennyi idős macska senkinek nem kell, én meg felelős vagyok azért, amit megszelídítettem. Ez van...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Móni
engem annyira izgatnak azok a képek, nem tennél fel egyet ide is? Mert ugyebár én nem láttam... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Panndi
el tudom képzelni, hogy három gyereket egyszerre fürdetni milyen lehet. :) Biztosan jó móka. :)

Dettyk
hát tudod, valahol mélyen én is úgy érzem, hogy jól ellennék óvónőként, csak most annyira nehéz váltani úgy, hogy beleéltem magam ebbe a védőnő dologba... Tudod milyen ez... Képzeld el, hogy beiratkozol és akkor derül ki, hogy áááá, tulajdonképpen téged nem is vesznek fel, csak úgy tűnt...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Móni! Megcsodáltam FB-on a feltett képeket - szuperek nagyon! :D

Kaqk! Ha Dalma megérkezik, jön az extra kreatív anyuka! :D Szopi közben rajzolunk, altatunk, mesélünk... :D Jó lesz! :D

Alvás: A gyerekek mindig egy szobában aludtak, az alvás előtt mindig van mese (bár Zsozsi mostanában inkább énekel és azt figyeljük), utána valami lámpa mindig ég, és szunya.
Hogy leegyszerűsítsük mindenki életét, hamar megszokták, hogy ha eljön az alvásidő, a mese után csicsikálni kell. Még nem alszanak, mikor lejövök tőlük. Becsukom az ajtót és pá. Zsozsi miatt most kell a fény (idáig csak azért kellett, hogyha felkeltem hozzájuk, lássak is valamit), de most kezdett félni kicsit - és ez normális.

Olvastam, hogy Piroska éjjel takarított. No engem hét lóval sem vettek volna rá erre :lol: , úgy gondolom nem kell kikészülnie az anyukának, mert a gyerekeknek kipihent szülőre van szüksége, és meg kell tanulniuk, hogy a takarítás szerves részét képezi az életnek. Ebbe őket is bele lehet (kell) vonni. Amíg a nagy segít, a kicsit bőven elvarázsolja a porszívó... :lol:

A kistesó pedig valóban kevesebb figyelmet kap - de ez is normális. Most, hogy Zsozsi újra oviban, Gegi meg még velem van, sokkal több figyelmet kap, mindent együtt csinálunk és sokkal nyugodtabb is. Ha ketten vannak, megy a hiszti a figyelmemért. :lol:

Meg lehet ezt oldani! :wink:

Na megyek, ovida van. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Még annyit, ha együtt vannak, mindent együtt csinálunk, és így mindenki egyenlően vesz részt a dolgokban. Na tényleg húztam. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaja, ehhez én is tartom magam, míg ők alszanak, az nekem is saját idő: olvasok, netezek, tévézek, alszom, bármit, de nem házimunkázom :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt!

Nálunk sincsen alvás időben házimunka már :wink: a gyerekek kipihenten ébrednek én meg addigra fáradok el??? na nem....

Amikor Áron pici baba volt a porszívózások alatt olyan jókat aludt:-)

Most meg mig mesét néznek össze csapom a háztartást:-)

Jelentem ovit megkezdtük! Áron is maradt volna, egy fél órát jáccott is benn reggel, kicsit legalább beszélgettünk at óvónénivel.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Na, a többiek már dolgukra mentek, én meg akkor elkezdek itthon dolgozni.

Házimunka - éjszaka én sem szoktam. Amúgy is próbálom minimalizálni (ételhordás, mosogatógép, vasalás elhagyása), de amit meg kell csinálni, azt Rugóval szoktam. Ha alszik este, akkor általában dolgozom, vagy ilyenkor fér bele egy-egy film olyan heti kétszer 8) Mikor kicsi volt, akkor még tanulnom kellett, szóval akkor is másra kellett az alvásidő általában.
De hogy most óvodás lett, még nem tudom, hogy alakul az élet.

Két gyerekes dolgokhoz nem tudok hozzászólni :roll:

Macska - a miénk még fiatalka, nem élt még meg egy telet sem. Szerintem télen kinn marad, majd beköltözik a fatárolóba, garázsba vagy valahová :lol:
Mondjuk, ő egy egészséges példány és még bírja.

Kicsi fürdőszoba - Kaqk, és ha leterítesz egy lepedőt a szobában, odaállítasz két műanyagkádat, és mindenki elfér?

Móni, várjuk a képeket:)

Rugó tegnap egy közepes méretű monoklival jött haza az óvodából. Nem verekedett, hanem elesett.
Na, amikorra tették a szülőit, G. éppen akkor fog késő este hazajönni :lol:
Hát, ebből, lehet, kimaradok 8)

Most tényleg sok dolgom van :arrow:

Kép
vindolanda

Fürdetés: nagyon kicsi koruk óta, talán 3 hós volt áron együtt a kádban pancsolnak, fóka, majd fürdetőkarika segítségével.Áron volt mindig előbb kivéve, megtöröltük , és hintázott vagy jáccott a járókában mig Péter is elkészült.

Heni
KépKép
heni81

Én most készülöm összereszteni Gábort a lányokkal a fürdőkádban :)

Ma szóltak a csanában, hogy ha nem baj, Fruzsit átteszik az ovisokhoz, mert bár nincs még három éves, de szobatiszta, beszél, okos, inkább odavaló :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Emmának boldog születésnapot :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vindo!

Szülői miatt ne aggódj, én ezidáig még egyetlen egyen sem voltam - igaz csak kettő volt, de amikor az egyik volt még nem abba az oviba jártunk, aztán meg nem tudtunk róla és éppen betegeskedtünk...

Az egyetemet az államigazgatási után kezdtem kb. 4 évvel, mert azt vettem észre a munkahelyemen, hogy egyre több a jogász - gondoltam nem árt egy kicst fejlődnöm, de nem az én világom. Talán megelégszenek majd továbbra is az állig végzettségemmel.

Fürdés: nálunk születésüktól kb 2 éves korukig Apa feladata volt, azóta én fürdetek. Az elején külön-külön, aztán mióta ülnek, azóta együtt. Néha zuhizunk.

Piroska!
Én NEM tanulok. :) Személy szerint besokalltam a magolástól, vizsgázástól és köszönöm, nem kérek belőle...

Házimunka: nem jellemző, hogy alvásidejükben csinálnám. Nagyon ritkán fordu(t) elő.

Alvás: mese, aztán még villanyoltás után bóbita, meg mostanában még szoktunk beszélgetni is egy kicsit a napi történésekről, aztán alvás. Gergő mostanában sokszor visszahív, de aztán bealszik...

Móni!
Várom már ide is nagyon a képeket, mert FB-n nem vagyok fenn...

Dettyk!
Hát Panka nem semmi csaj! Nekem sem jutott volna bemenni a gömbbe...

Kaqk!
Nyugi, minden ki fog majd alakulni, mire odaérsz!

Kép
gica1

Boldog születésnapot kívánunk Emmának!!!

És ha jól emlékszem, Kiskolbi Mátéja is ma ünnepel :D

Gica, értem :wink:
Engem is mindig jogi pályára akartak otthonról küldeni :lol:

Köszi a szülőis hozzászólást. Akkor nem is strapálom magamat :lol:

Fruzsi nagyon ügyes.

Ja, igen, a gyalut magától találta ki Rugó, mikor szembesült a problémával, hogy vastag a fa egy kicsit. De mi építünk-fúrunk-faragunk, mióta megszületett, szóval látott már a gyerek ezt-azt :roll:

Kép
vindolanda

Persze persze megoldjuk... :lol: :lol:

Emma ma nagyon izgatott hogy 4 éves lett! :-)..

én meg reggel bepánikoltam..pisilés után öltözéskor vmi elkezdett csepegni.....na mondom ez csak nem lehet h ma szülök....:-)

DE nem....csak a fásli a lábamról letekeredett, és belelógott a wc-be.és abból jöttek a cseppek...ááááááááááááhhhhhhhhhhhh megnyugodtam...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kaqk, ez nem lehetett semmi :shock:

Kép
vindolanda

ja ja :lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Isten éltesse Emmát és Mátét sokági! :-)

Ádit vasárnap megköszöntöttük, tegnap az oviba vittem sütit, ott is megünnepelték, és akkor még a nagyszülők sorra sem kerültek.

Megyek, sok a dolog.
irina

Sajnos innen senki nem köszöntötte fel Ádit, ez egy kicsit rosszul esik (miközben olyan gyerekeket igen, akiknek az anyukája rég nem is ír ide vagy csak szökőévente jön). :cry:
irina

Huh, Irina: igazad van. én olyan bamba vagyok, meg nem is szoktam nézni a gmailt...

Isten éltesse Ádit utólag is. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

képeket hozzál a szülinaposról!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, sajnálom, a többiek nevében is.

Megnéztem a táblázatot, most látom, Fleur szülinapja is kimaradt a héten.

Szóval akkor:

Boldog születésnapot kívánunk Ádinak utólag is!!!!!!

Bazé, a sütemények, ki is ment a fejemből. Majd szólok Gábornak, hogy vegyen sütit :idea:

Most teregetni kell, aztán jövök vissza dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Panndi: Fruzsi ilyen ügyes....büszke lehetsz rá..kis ovis..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Fb-n aki van ott az segít, mert kiírja ...Fleurt ott köszöntöttük sokan.. :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Ádónak sok boldog születésnapot utólag :D

bocsánatot kérek, kiment a fejemből :oops:

Emmának is boldog születésnapot :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!

Bocsánatot kérek én is! Ádónak sok-sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emmának és Máténak szintén!!

Kép
gica1

Ez az FB kicsit elgondolkodtatott. Akkor most ott is vagytok sokan és ott is zajlik az élet?????

Kép
gica1

Ádinak utólag, Emmácskának boldog szülinapot!!!!!!

Nekem már nincs meg a szülinapos táblázat :( . Amióta újrarakták a gépemet, nincsenek meg a gmailes adatok :?.
dettyk

Drága Irina! Isten éltesse a kis Őszibarackodat 4. szülinapja alkalmából!
Ne haragudj, nekem sincs meg a g-mail-es táblázat, én a vonalzókra hagyatkozok - neked meg az nincs. Az augusztusiakat fújom fejből, mert akkor született Zsozsi, így az bennem maradt.
Ne haragudj ránk még egyszer, szeretünk!!!! :D

Isten éltesse továbbá Emmát és Kolbi Mátéját!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sokunk szülinapját jelzi a FB - így egyszerű! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ádinak is boldog születésnapot! :)

Jól emlékszem, hogy az ő első szülinapján voltak fej alakú lufik? :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Én lementettem a táblázatot, csak nem szoktam nézni :oops:
Mikor utoljára néztem, már sok emberről nem is tudtam, hogy kicsoda, vagy gondolkodnom kellett hozzá :roll:

Mátét meg Emmát én is azért tudtam, mert szomszédos napon születtek Rugóval.

Kávé, ebéd kipipálva, vissza dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Na délben pihentem..ez a szél nem tetszik Dalmának. :-( este a "vihar" észre se vettük, alig volt vmi....

a piskóta kész, krém kész...megyek összerakom..:-) aztán mehetünk érte. :-)

és ünneplés 4-esben :-)

már nagyon várja Barney-t. :-)

Irina: Ádi mit kapott??

KépKép
kaqk
Debrecen

A tortasütéstől most előre félek, mert a tavaszi hello kitty torta után most nagyobb fába vágom a fejszémet, remélem sikerülni fog. Kaqk, milyen tortát sütöttél?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na, napközbeni munka kész, muskátlik rendbe téve kinn, a szomszédtól kaptunk egy nagy vödör paradicsomot meg paprikát (piacozik), lassan öltözök, megyek Rugóért.
Szerintem hazafelé fagyizunk is majd 8)

Ja, ajándékokról majd számoljatok be!

Kaqk, most már mintha jobb idő lenne, de de. elég ocsmány volt.

Gondoltam is Rugóra, hogy vajon megfázik-e, jól felöltöztettem-e meg hasonlók :roll:

Ha küld valaki privit a mailcímével, szívesen küldök egy ünnepes táblázatot.

Kép
vindolanda

Csillám,Isten éltesse Őszibarack Főherceg Ádámot :) :)

S Emmának is nagyon boldog szülinapot kívánok :)

táblám nekem sincs( a jelszóra sem emlékszem) vonalzókat nézem... :oops:

:arrow: csók :)

KépKép
viranka

Vindo,s a zártba nem lehetnek egy újabb topikot alkotva beilleszteni?

KépKép
viranka

Nem tudom, ez egy excel fájl. Ha lehet, akkor szépen beillesztem :D
na, megyek Rugóért :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?