A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Nagyon édesek a gyerekek. LÁtom Katuci mjár neked is be kell kötnöd Lilikét. A babakocsiban Máté is oldalra dölöngél és bizony most már lecsúszik annyit kalimpál. Ma felült a hintájában. Pedig pont most nem akartam bekötni de be kellett.
Ez a torta biztosan fini lehetett. Én most kezdtem a norbi diétát. Így csak a művészi kinézetét mustrálom meg.
Holnapra jó szurizást! Mi majd júli 27.-én megyünk.

Viki,

nagyon jó lehetett vizeskedni. Látom a nagyfiú nagyon élvezte.
Cuki nyuszi a kislányod!

Szili,

örülök, hogy jöttél egy picit. Nagyon édi a kisfiad!

Pandi, Vera, Mamacka, Zsu, Meri Hol vagytok?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Szilvi!
Tényleg aranyos a kismanód és ne aggódj a súlya miatt. Én is jobban örülnék ha az enyém nem lenne 8 kg, mert a csuklómban az íny komolyan nagyon be van gyulladva (dokihoz is el kéne már menni) és sajna semmit nem tudok rá szedni, h. elmúljon...

Viki!
Jó ez a medence ötlet, jövőre én is veszek majd anyukámékhoz egyet, ha mengyünk tudjunk pancsolni.
A gyerkőcök tündériek!

Kata!
Viki lányodnak Boldog szülinapot is így utólag is!

Vikci!
Nekem is kéne diéta, de mostanában annyira le vagyok strapálódva, h. ha ehhez még a nemevés is jönne akkor a diliházban kötnék ki.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sió!

Vara,

mi nem koplalunk. Vacsira megettem 2 és fél szelet húst egy valag görög salit meg sült cukkínit. Nem igazán vagyok éhes. Én sem bírnám meg még erre a pici tejemre vigyázni szeretnék. Tornázni nem tornázom sétálunk a manóval. Ez a mozgás. Már elegem lett a sok édességből fehér kenyérből. És most rengeteg zöldséget lehet kapni olcsón és finomak is. Ha nem is fogyok akkor is legalább egészségesen étkezem. Ezt azért írtam, mert lehet, hogy nem fogok fogyni. Sógornőm is addig hiába koplalt csak salit evett stb amíg szopiztatott a mérleg nem mozdult. De mostmár fogy, mint a bolond gomba. ha van időd és érdekel nézz fel a (merjem vagy nem merjem írni)www.norbiupdate.hu-ra. Párom két éve, egy hónap alatt fogyott 10 kilót. És nem koplalt. Ez itt a reklám helye. Most ketten csináljuk megint.
Jövőre majd jöhettek hozzánk is pancsolni. :wink: Okés?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!
Először is: köszi, hogy szívesen "visszafogadtatok". Igérem, megpróbálok gyakrabban írni.

Azt hiszem, félreértettetek: abszolút nem agódóm, hogy mekkora Barnus. Nekem így tökéletes. Fejlődik szépen, igen jó baba, ennél nagyobb boldogságot nem is kívánhattam volna.

Viki! Nagyon jók a képek! Az tetszik legjobban, amelyiken Peti az apukájával van. (Bár a vizet én is irigykedve nézem..)

Katuci!
SOK BOLDOG SZÜLINAPOT VIKINEK!
Tetszik a torta, csak nem te csináltad?
A szuri milyen volt? Azóta nem írtál.
A babakocsis kép alapján tényleg jóval nagyobb Lilike, pedig kb 2 héttel fiatalabb!!! :lol: :lol: :lol:

Vera! Miért nem tudsz szedni semmit a csuklódra? Homeosat sem?
A diétával kapcsolatban csak ismételni tudom Vikcit: úgy is fogyhatsz, ha közben viszonylag sokat eszel. Csak az a lényeg, hogy mit mivel. Én is újra elkezdtem a terhességem alatt követett diétát, mert nagyon megtorpantam, így már 3 kg lement 1 hónap alatt, pedig csak a szénhidrát mennyiségére figyelek oda. (Állítólag több nem is mehet le, mert akkor az elraktározott méreganyagok is felszabadulnak, s ez árthat a baba májának).

Vicki!
Azért ugye te nem akarsz 1 hónap alatt 10kg-t fogyni?
Rég láttam képet Mátéról!
:cry:

Valaki érdeklődött Pati felől: a másik topikban szoktam látni írogatni. Talán egyszer csak ide is bekukkant. Pedig ő hívott ide!!! :twisted:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Szili,

Ne én akarok egy hónap alatt 10-et leadni. Nem is menne. a bőröm megnyúlna hamar vissza i sszedném. És sanyargatnám magam. Szépen lassan ráérősen türelmesen. Annyira jól esnek a zöldségek egyenlőre. Csak már most elegem lett a húsból. Holnap vacsira hamlett meg kőrözött lesz sovány túróból. Egy picit most bíztattál a fogyásra. Köszönöm. Mindjárt teszek fel képet is. Gyere többször. Itt vissza fogadásról szó sincs. Mindíg nyitottak és kiváncsiak vagyunk mindenkire.

Katuci,

bocsi jó nagy bunkó vagyok. Dícsérem a tortát, de nem köszöntök. Nagyon Boldog Születés Napot kívánok Vikikének!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Halihó!

Vikci!
Köszi a köszöntést, dehogy vagy bunkó! :-) :-)
Ja, és tényleg ne sanyargasd magad, nagyon sokan nem tudnak szoptatás alatt fogyni, ez szerintem alkati meg genetikai kérdés. Én már lefogytam minden kilót, de én val.színű ilyen vagyok. Vikinél is 4 hónap alatt mind lement, most Lilinél is. De az anyukám ugyanilyen. Ő is sokat hízott mindkét terhesség alatt, és hamar leadta utána.
A barátnőm most fülakupunktúrával fogyózik, 2 hét alatt leadott 4 kg-t. Pedig ő nagyon nehezen fogy, és amúgy sem olyan túl vékony, inkább molett alkat volt mindig is.
Természetesen azért "zabálni" nem lehet mellette, de nem kell sanyargatni magad. Nem próbálod meg? Pesten sokan foglalkoznak ilyesmivel. És ezt lehet szoptatás alatt is.

Szilvi!
Hát a tortát nem én csináltam, úgy süttettem. Szeretnék én is ilyeneket kreálni, de a sütés nem az én asztalom. Főzni imádok, úgy néz ki, hogy jól is megy :-), maradok ennél... :D :D
Muffint, piskótát, meg ilyen alap dolgokat azért megsütök, de ennyi. Nekem, ha már fél-1 óránál többet kell vele foglalkozni, akkor elegem lesz belőle... :D :D :D
Hát ha te is így látod Szilvi, akkor mégiscsak egy kis óriásbébim van....! :D :D :D

Amúgy mindenkinek köszönjük a jókívánságokat, Vikike nevében! :-)

Túlvagyunk a szuris-napon, egy élmény volt, komplett családostul mentünk- anya, apa, gyerekek :lol: :lol: :lol:
Én fogtam Lilit, apa meg Vikit. Először Lilike volt soron, képzeljétek, meg sem mukkant, végig vigyorogta az egészet, szerintem észre sem vette, hogy megszúrták.
Viki már 2 nappal előtte hangolta magát, nagyon izgul az ilyenektől, nincs hozzászokva (hál' Isten), úgyhogy ahogy bementünk, már pityergett. De aztán előre kapott fecskendőt, meg matricát, kicsit megbátorodott, megvizsgálták, leült apa ölébe, aztán elkezdett sírni, de tulajdonképpen, amikor megszúrták, akkor meg csak hüppögött. Szóval nagyobb volt az ijedtség, mint a fájdalom :-)

Lilike 7030 gr és 67 cm. Most "csak" 40 dkg-t hízott és 2 cm-t nőtt.
Ebben a 40 fokban 1,5 órát vártunk, mire sorra kerültünk, még jó, hogy időpontunk is volt.... :twisted: :evil:
De nem is idegeskedem rajta, végül is túl vagyunk a dolgon. :-)

Vera!
A kezedet tényleg mutasd meg, és ha lehet, akkor homeós bogyót szedjél rá. Nem lenne túl jó antibiotikumot szedned a szoptatás miatt. De esetleg egy jó kis masszázs, vagy borogatás is jó lenne rá. Van egy káposztaleveles borogatás, pontosan utánakérdezek, hogyan kell csinálni, az nagyon jót tesz az ilyen, ínhüvely- és ízületi gyulladásokra.

Nekem a lábfej ízületeim vannak kicsit oda. Reggelente, amikor felállok az ágyból és elindulok, akkor úgy érzem, mintha ezer tű szúrkálná a lábaimat, a lábfejem, talpam, és kell 2-3 perc, mire elmúlik. Kicsit azt hiszem túlerőltetem magam mindenben, mindent egyszerre, gőzerővel akarok megcsinálni és ez lesz a vége... Azt hiszem vissza kell vennem a tempóból. :-) (de hogy??? :D )

Pandi!
Merre jártok??? Olyan ritkán jössz mostanában?! :-) :-)

Pati tényleg jól eltűnt innen, valóban a másik topikban lett "főkolompos" :lol: :lol: :lol:
Azért néha írhatna ide is... Olyan, mintha valakire megorrolt volna és azért nem jön. Tudja valaki, hogy mért nem ír ide??

Megyek, mert Lilike hason dühöng, már "megette" az összes játékát, ami a közelében volt, és most szeretne visszafordulni, de nem megy.... :-)

Szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Ma voltunk a védőben méreckedni. Hála az égnek jól gyarapodunk. Már 7460grammosak vagyunk. Két hét alatt 300 gramm.
Tegnap nem aludt ez a kis manó. Éjszak többször is felkelt persze játszani. Napközbenmeg alig tudott aludni. A mostani éjszaka pedig csak 2-X kelt fel. Az elsőnél szinte fel sem ébredtem apja adt abe neki a cumit és visszaaludt. A 4 órásinál kapott kajcsit. Majd reggel hétkor ébredt megint de 5 perc múlva vissza aludt és nyolckor kelt fel. Most viszont mi voltunk hulla fáradtak a tegnapi rajcsúr miatt.

Katuci,

Örülök, hogy jól sikerült a szuri. Ezek szerint minél idősebbek vagyunk annál jobban félünk?
De jó neked, hogy már nincs rajtad semmi. Rajtam még 8 maradt, de majd lenyomom. Ha nem most akkor majd ha nem szopiztatok.
Köszönöm a diétás tanácsot, de nem sanyargatom magamat. Nem éhezem. Sőt. Ez inkáb életmód, mint fogyókúra. Meg most fogászatra járok és az is költséges dolog. Ez az akupunktúra meg nem nagyon tetszett nekem soha sem. De még lehet, hogy egyszer megpróbálom. Azt hallottam róla, hogy 600 kcalt lehet megenni egy nap alatt. És így nem maradna egy szem tejem sem. Nem tudom ez megnnyire igaz. Meg azt is hallottam, hogy lefogytak tőle és vissza jött. Bár van most egy masszázs típus ami szintén fogyaszt, de nem akarok egyenlőre ennyire belekezdeni, mert vigyázonom kell a tejcire si. Most kop-kop-kop, de 4 óránkétnt eszünk, és csak este kell egy kis tápi. Kb. 60-90 mili meg délután gyümölcs..

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!!

Bocsi a bepofátlankodásért, de van kb 3liter felesleges fagyasztott anyatejem....és mivel továbbra is többlet van, igy a jövőben is tudnék adni :) ha valakit érdekel, irjon privit és megbeszéljük a részleteket.
Vendég

Panda:Olyan édes vagy!!!! :D Olyasmi blogra gondoltam amilyen a tiéd, vagy Vikcyé.Rád bízom, tetszik az ízlésed!!! :D Ha kell valami adat, szólj, és leírom.Súly, vagy ilyesmi!!!És köszi szépen előre is, én sajnos béna vagyok hozzá!!! :cry:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok 8)

Ejha, most már tényleg írnom kell, mert többetektől is kikaptam az elmúlt hónapokban, hogy eltűntem...
Szóval mindenkinek köszi a hiányolást (DE TÉNYLEG!!!) vagyunk, csaka márciusi topikba írogattam és nem ide. De ha ilyen kedvesen hiányoltok, reszkessetek, visszatérek hát... :mrgreen:

Szóval ég ám a pofám, hiába poénkodom el :oops: :oops: :oops: :oops:
úgyhogy ha még szívesen láttok, legyen ez a beköszönés. :wink:

Nem sok értelme volna leírni mindent, dióhéjban:

Norton 2008. március 7-én született, simán, gyönyörű szüléssel. A két kiskrapekom az első pillanattól imádja egymást, nekem azért idő volt belejönni a kétgyerekes szerepbe. Szépen fejlődik, mostanra 68 cm, és 6,5 kiló körül van. Én az első pillanattól eléggé aktív életet élek a gyerek mellett, de úgy tűnik, működik.

A többit csak ha kérdeztek, gondolom azért akit érdekelt, úgyis átkukkantott a márciusiba.
Igyekszem innentől bekapcsolódni.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Zsu,
Jövőhéten megezséljük pontosan, addig kitalálhatod, hogy milyen színe legyen, téma stb.

Pati,
Én egy picit haragszom rád, még privit is írtam kétszer, de nem válaszoltál. Persze mindent elnézek, ha kapunk képet Nortonról :wink: Mondjuk végig követtelek a márciusi topicban, szóval tudom, hogy milyen szép kisfiú, de kérünk akkor is képet :lol: Én nagyon örülnék, ha újra írnál ide!!!

Katuci,
Juj ez a torta meseszép :D Pont , mint a lányok :wink: Szép méretei vannak már Lilinek :D

Viki,
Milyen nagy már Eszti is, de még mindig bájos! Látom Petivel azóta is jó a kapcsolatuk :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.0185.jpg[/img]
Dóri már kimászik a pihiszékből: :lol:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok, erre mit látok?????!!!!!!!!!!
PATI!!!!!! De jó, hogy írtál! Hát bizony hiányoltunk itt többen is, tényleg már kezdtem azt hinni, hogy esetleg valaki megbántott itt közülünk és azért nem írsz. Ezek szerint nem. :wink: :D
Közben én is benéztem a márciusi topikban, ott néha olvasgattam, hogy mi van veletek, elolvastam a szülés történetedet is.
Ugyan már gratuláltam itt a topikban, de akkor nem jöttél, így most mégegyszer is GRATULÁLOK A KIS NORTONHOZ!!!
Remélem, minden okés nálatok, jól összeszoktatok már, stb.stb.
Szuper, hogy a tesók jól megvannak együtt, nálunk voltak azért rázós dolgok, néha most is - Viki részéről -, de már kezd lazulni a helyzet :-) :-) :-)
Nekem az volt nehezebb, hogy Viki ne vegye észre, hogy Lilivel mondjuk sokat kell foglalkoznom, így hát két szoptatás között Vikivel játszottam egyfolytában. Ennyit életemben nem társasoztam, kártyáztam, stb.stb., mint az elmúlt pár hónapban. :lol: :lol:
Szóval, jó hogy jöttél, várunk szeretettel máskor is! :wink: :D

Pandi!
De jó, hogy hoztál képeket, már úgyis te is régen voltál! :-)
Nagyon édes Dorka, igazi kis nőcike, mondjuk az a cumizós kép..... :lol: :lol: :lol:
Hát ez a pihenőszékes attrakció! :-) Biztos a mellette levő mérlegre szeretett volna ráállni, nem??????? :lol: :lol: :lol:
Remélem, jól vagytok. Néha olvasom a blogodat, de nem sok időm jut sajna ilyen tevékenységekre.. :-(
Lili naplóját is kb. hetente tudom írni, mert hétvégén van kb. egy fél órám ilyesmire, akkor gyorsan felidézem, mi történt egy hét alatt és leírom.

Amúgy nem tudja valaki, hogy a hozzászólásaimat hogyan lehetne gyorsan és egyszerűen kiszedni innen??
Itt szinte minden fontos eseményt jeleztem, össze tudnám belőle szedni a dolgokat.

Vikci!
Szerintem a fülakupunktúra mellett nem csak 600 kcal-t lehett kajálni, de ha akarod utánakérdezek.
A barátnőm is szoptat, majdnem ugyanúgy eszik, mint eddig, csak többször kevesebbet, este 6 után pedig alig, már 5 kg-t fogyott és ugyanannyi teje van, mint eddig. De megkérdem pontosan.

Most megyek, még ezer dolgom van mára.

Szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Pati!
Örülök, h. írtál, tényleg hiányoltunk!
Milyen a 2 gyerekes élet? Hogy bírod? Tudom a pihenést innentől törölheted a szótáradból :wink:
Kérünk képeket! Sokat!

Pandi!
Hát nem semmi attrakciókat hajt végre a lányod! Látom már nem tudod otthagyni sehol....
Kész kis hölgy lett belőle!

Nálunk most ezerrel megy a forgolódás: hasról hátra pillanatok alatt megfordul már, hátról vissza egy kicsit lassabban.
Mivel Ő csak hason tud aludni így egy kicsit murisra sikerednek az altatások: leteszem hasra, pár pillanat múlva megfordul, amikor meg már azt hiszem elaludt és végre kimegyek a szobájából, pár perc múlva visszakukkantok, erre ott fekszik a hátán és vigyorog (szerintem rajtam).
A mai nap meglepően hamar elaludt és nem hadakoztunk egymással, de lehet, h. már nagyon fáradt volt.
A másik fejlődés meg amit látok rajta, h. már nem ejti ki olyan hamar a kezéből a játékokat, bár ha már itt tartunk, a legjobb játéka a kiürült pelusos zacsi, persze egyedül nem hagyom vele...

Na rohanok, mert még mindig csak 30-40 perceket alszik nap közben.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Képzeljétek el, hogy a kis manóm nem jelzi ha éhes. Mármint délelőtt. Az történt, hogy reggel még volt elég tejem neki, de a 10 órási etetésnél. Mondom páromnak, hogy lefejem a tejem és megnézzük mi van benne. Hát gyerekek. Kb. 10 mililiter. És a gyerek szívta egy picit majd lecuppant róla és kész. Nem kért többet. Azt hittem az megőülök, hogy hagyta maghát éhezni. De én vaygok eg yhülye barom, hogy nem vettem észre. Csináltunk neki tápit. abból kb ha 70 milit beletuszkoltunk. Volt olyan, hogy feltünt a kis manóm szótlansága kedvetlensége. És most sokkal beszédesebb lett. Mint olyankor ha rendesen kap délután banános hamit. Persze élénkebb is lett. Így marad a reggel este plusz a tápi. Annyiszor teszem cicire mától amennyit csak elfogad. De mostmár nem dől össze a világ, mert legalább 4 hónapig szopiztattam. Anyósom is vígasztalt, hogy neki is így volt , mint nekem, hogy épp hogy csak. Szerintem már túlságosan súlykolja mindenki meg a védőnők is ezt a szopi kérdést. :evil: :evil: És komolyan a sírógörcs kerülget meg a csalódás saját magamban, hogy szar anya vagyok. :evil: És nem a diétám miatt lett kevesebb a tejem,mert nem vagyok éhes és 2 kilót fogytam is a héten. Attól, hogy nem eszem fehér kenyeret meg hülyeségeket(süti, csoki) hanem húst, zöldséget, gyümölcsöt teljeskiörlésű kenyeret nem hiszem, hogy kevesebb tejem lenne. Vígasztaljatok! Légyszi. :cry:

Katuci,

ha nem túl nagy kérés akkor megkérdezed? Mert szegény párom nem bírja most Norbit. Mondent hamar megun. Most ki van.És fogynia kéne egészségügyi okokból. Köszönöm szépen. Meg lehet, hogy én is kipróbálom. Ha ennyire jó. Ez már bizonyíték amit írtál nem ígéret. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Az anyaság nem azon múlik, hogy van szopi vagy nincs. Tény, a legjobb a gyereknek az anyatej, de nem ettől leszel te jó anya. Van olyan aki szoptat, de közben semmit nem törődik a gyerekével. Akkor ő most jó anya, mert szoptat? Nem!
Diéta: Lényegében a szénhidrátod hagytad el, ami szerintem szopi alatt nem ajánlatos. Én ezt nem csinálnám, de te tudod! Tudom könnyen pofázok a 47 kilómmal, de ha most 200 lennék, akkor se diétáznék az első 6 hónapban.
Így is sokáig kapott anyatejet Máté, gyönyörű egészséges baba, és ez a lényeg!! Nem vagy rossz anya, erre nem is gondolj!!
Vendég

Vikci!
Nem vagy rossz anya!!! Ilyet ne is gondolj magadról! Azért, mert kevesebb ideig szoptattad Mátét, mint más, attól te vagy a gyermekednek a legjobb anyuka a világon!
Szar anya akkor lennél, ha nem törődnél vele, hogy éhes, nem adnál neki semmit, hagynád, hogy az éhségtől ordítson, stb.
Ismerek olyat, akinek a gyereke fél év alatt összesen FÉL kg-ot hízott, mert az anyának nem volt elég teje, de nem volt hajlandó mással etetni. Most szerintetek az ilyen az milyen anya???
Szerintem is egy kicsit térj vissza a szénhidrát dúsabb étkezésre, ne törődja kilókkal! Majd lemegy minden, ne aggódj.
Azt szokták mondani, hogy ami 9 hónap alatt jött fel, annak kell legalább 9 hónap, hogy lemenjen.
Hogy én lefogytam, az attól van, mert egy alapjáraton izgő-mozgó valaki vagyok, ráadásul van egy hiper-szuper-extra izgága nagylányom, aki nem hagy elhízni... :-) :-)
Lehet, hogy te nem tudsz szoptatás alatt fogyni, nem baj, majd lemegy. De ezzel most ne is foglalkozz, csak Mátéval! Ő most a legfontosabb.
A tű dolgot megkérdezem, holnap jelzek! :-)
Ne keseredj el, semmi értelme. Más már 2 hét sikertelenség után simán feladja, meg sem próbál tejcit teremteni, inkább adja azonnal a tápit.
Mindenki addig szoptat, amíg akar, de te ráadásul még sokat tettél is érte, hogy menjen, szóval ne aggódj!

Máté nagyon szép, fejlett, ügyes, aranyos baba, a lényeg most az, hogy kiegyensúlyozott legyen, és ha ehhez hozzá kell táplálnod, akkor az lesz neki az ideális!
Viszont, ha sokat cicire teszed, azzal rosszat nem csinálsz, sőt csak jót, és még az is lehet, hogy visszatér a tejcid.
De legfőképpen ne stresszelj, mert attól csak elfogy! :-)

Viki kapott pár hete egy nagyon puha, kicsi barna macit. Másnap nekiadta Lilinek. Hát képzeljétek, ez lett a kedvenc játéka. Öleli, eszi, rágja, szeretgeti, éjjel összebújik vele :-) Annyira édes!
Vikinek sosem volt ilyen kis bújós állatkája, vagy rongyija, ez nekem most kicsit furcsa, de örülök is neki, mert ha bánatos, tud hová "menekülni" :-)
Úgy látszik a 2. gyerekek tényleg máshogy működnek, mint az elsők. :-)

Vera!
Jó, hogy írtál, te is elég ritkán jössz mostanában. Bár ha Márk 30-40 perceket alszik, akkor megértelek :-)
Örülök, hogy jól megy a forgolódás, hamarosan retteghetünk az ide-oda csellengő kis gengszterek ténykedéseitől... :lol: :lol: :lol: :lol:
Lili is szereti az ilyen nem neki való "játékokat", pl. a törlőkendős zacskót szereti elkapni, aztán szedhetem el tőle, mert nagyon szúrós a sarka. Mondjuk nem is értem ezeket a gyártókat, hogy mért nem gondolkodnak, amikor egy terméket legyártanak... :-)

Mostanában nálunk az megy fürdés után, hogy Lili fekszik a pelenkázón, teljesen kitekeredik hátrafelé és sorban löködi le a krémeket, hintőport, és mindent, amit elér. :-)
Utána pedig körülnéz, hogy mi volt az a huppanás... :D

Mamackával mi lehet? És Meri? Olyan régen jöttek már.
Hahó csajok merre vagytok????????? :D :D :D

Csütörtökön strandoltunk, azt hiszem sikerült beszednem valamit, kapar a torkom, kicsit náthás vagyok, barátnőmékkel voltunk, neki is hasonlóak a tünetei..... :?
És akkor így menjünk mondjuk baba-uszira.... :x

Kértem javaslatot, hogy mehetünk-e úszni, meg is kaptam, de még vacilálok, hogy menjünk-e vagy sem.
Egyik felem azt mondja igen, mivel imádom a vizet, a másik meg azt, hogy ne, a sok bacilus miatt... Csak tudjam eldönteni, hogy mivel teszek jót.... :-)

Megyek, mert Vikike még fent kukorékol, várja, hogy olvassak egy mesét, aztán alvás! :-)

Szép estét!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást és a vígasztalást.
Mostanában hajtottam is magamat biztosan ez is hozzá tartozik. Bár Katuci a minta. Hajt, tanul, idegeskedik, beteg, ja és gyerekeket nevel stb... és mégis tej átadó. Miez hát ha nem alkat és gének.

Katuci,

gyógyulj meg , de most már tényleg!

Pandi,

nagyon szép a kis Dóri még mindig. Ügyes is, ez a kimászás már régebben kezdődött nem? Ügyin csinálja.
Szénhidrát: abban igazad van, hogy nem eszem annyi szénhidrátot de amikor ettem sütit, kenyeret, csokit mindent nem híztam, de tejem sem lett több, mint volt ezek miatt . Azért írtam le, hogy szerintem nem ez az oka, hogy nem eszem ilyesmiket, mert ez már egy hónapja megy így, hogy kevésebb a tejem de küzdöttem érte ( bogyó, pihi, ivás, evés, fejés). Bízom abban, hogy legalább reggelre lesz annyi tejem mindig amennyi kell. Meg napközbenis ráteszem azért, hogy hátha kicsit viszább jön.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Én a II-es női klinikás topic-ba szoktamírogatni, de most a szopi miatt kerültem ide.

Viki!

Nagyon is érzem, aimt te! De ne vádold magad. Bár én is azt teszem néha. :(
Én májusban szültem, 6-án töltötte be a kisfiam a 2 hónapot.
Tulajdonképpen elég nehezen indult meg a tejem. Az előtej elég volt ahhoz, hoyg csodák csodájára Barnus nem fogyott az első héten, aztán szépen gyarapodásnak indult. 3670g-mal született, és két hét múlva 3950g volt.
A harmadik hét végére viszont kevés lett a tejem. Elkezdtem bogyót szedni, teát inni, egész nap csak szoptattam, és fejtem. A fejés valamicskét segített, meg a tea.

Szépen gyarapodik, ma 6100 g. De valójában addig jutottunk, hogy éjjel és délelőtt elég a tecsi, délután pedig ki kell egészíteni. A 3, 6, és 9 órakor kb. 80-110 g-ot szopik, aztán 80-120 g tápit eszik mellé.

Én is letört voltam, vádoltam magam. Kicsit depressziós is. Veszekedtem néha a férjemmel segénnyel. Ezek a tünetek még mindig nem múltek el teljesen. De úgy érzem, akármit teszek, ez már nem lesz jobb. Nincs más lehetőségem, mint elfogadni a helyzetet, és legalább ezt a tej mennyiséget fenntartani.

Szóval Viki!

Azt akartam mondani, örülj, hogy eddig tudtad szoptatni a fiadat, s nehezén túl vagyotk. Próbálj nem idegeskedni. Azt hiszem, nem megy ez mindenkinek, mint az álom. Ez van. És az sem segít sokat, hogy mindenhonnan azt hallani, csak tenni kell érte, és akkor menni fog. :evil:

Na, jó hosszú lettem. Bocsi!
Még benézek később.

Szépek a gyerkőcök.

Ági

Kép

Kép
ágic

Vikci, ne marcangold magad, amit tustál megtettél, mindent amit lehetett a tejcidből odaadtál a fiadnak, nagyon jó anya vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ne marcangold magad!
(tudom min mész át...sajnos, szar érzés, nekem 1 ml tejem volt talán, szóval hidd el, tudom min mész át)

de idővel már úgy fogsz erre gondolni, hogy tök szuper hogy eddig tudtam a fiamnak tejcit adni és szuper anya vagyok!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

CSak gyors bekukkra van időm, mert hamar felfogunk most is kelni, meg utazunk le vidékre anyukámhoz 1.5 hétre és még pakolni kell.
Úgyhogy mindenki vigyázzon magára és a manójára, legyetek jók (ezt a manóknak üzenem)!

Ágic!
Kinél szültél a II. nőin? Mert én is itt szültem februárban dr. Gimesnél...
Tejről: én is tápin nőttem fel úgyhogy semmi bajom nincs, nem lettem allergiás, stb. a legfontosabb, h. szeressük a manót, a tej jó ha van, de nem dől össze a világ ha mégsincs...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Vera!
Én dr Bakos Istvánnál szültem. Ő külsős, csak heti egyszer csinál uh-t a klinikán, egyébként az Aurórában rendel.
Nagyon rendes, lelkiismeretes. :)

Jó utazást.

Mi csa négy napra megyünk szüleimhez a hét végén, de már nagyon várom!
Szupi lesz! :lol:

Kép

Kép
ágic

Ágic, Hunci,

köszönöm a megnyugtatást. Jól esett. :-)

Vera,

én is tápis baba voltam, mert anyum nem erintkezhetett velem 10 napig. És mégis felnőttünk. Pont ezt írtam le a freeblogomba is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Esztit tegnap mértem, 6620 g a kisasszony! :D

egy-két kép a gyerkőcökről:
Kép Kép Kép
ez a traktor egy új szerzemény anyuéknál, és tök jó,mert pedálos, mint a bicaj :)
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hahó!!!

Hol vagytok? Mindenki nyaral? Veráról tudom, hogy nincs net közelben.
Mi jól vagyunk. Bár ma sélután csakis anyánál vagy apánál jó. különben sír a kis manó. A foga még nem jön. Most 3 napig mi sem leszünk, mert elutazunk, de lehet, hogy majd felnézek anyósoméktól.

írjatok már valamit magatokról! :D :D :D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikcy!

Megvagyunk, de nincsenek túl jó napjaink (nem a gyerekek miatt, hanem áááááááááá, inkább nem írom, mert nyílt topik, és lehet az is olvassa, akinek nem kéne) Szóval vannak gondok, de a kölkök rendben vannak 8) :wink:

Íme a bizonyíték:

Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Halihó!

Gyorsan bejelentkezem, mert látom Vikci már aggódik, hogy lement mindenki a térképről! :lol: :lol: :lol:

Sajnos nem tudtam a héten jönni, hétfő estére 39.5 lett a lázam, ami másnap éjjelig tartott, szerda reggelre ment le. Utána lábadozás, gyengeség, alig éltem, most nátha és köhögés.... :?
Úgy néz ki, hogy a strandon sikerült összeszednem valamit, többekkel is beszéltem, akik a múlt héten voltak, én még viszonylag megúsztam, mert a többség hányás-hasmenést kapott...
Én val.színűleg streptococuss, meg még ki tudja, hogy mi.
Vikinek semmi baja, pedig ő egész délután fürdött, én kb. negyed órát voltam a vízben.... Valószínűleg érzékeny vagyok a strandi bacikra és vírusokra.
Ezzel együtt a jobb mellem is begyulladt, úgyhogy kb. 3 napig szinte csak jobb mellből etettem, volt benne olyan tejtolulás, hogy szinte ömlött belőle egyfolytában, de úgy fájt, alig bírtam. De Lilike ügyes volt, úgyhogy jól kicicizte és csütörtökre el is múlt. :-)

Úgyhogy nekem ilyen nem túl jó napjaim voltak. :-( De most már úgy néz ki, túl vagyunk rajta.
Lili és Viki eléggé megsínylette, mivel egyikkel sem tudtam igazán foglalkozni.
Anyukám itt volt többször is napközben, este ő fürdette Lilikét, párom meg altatta, mert szegény nem tudott elaludni az ágyában, mivel érezte, hogy én ott fekszem és mégsem foglalkozom vele... :-(
Még pelenkázni sem tudtam, annyira le voltam gyengülve. Gondolhatjátok milyen sz@r volt. Aztán szerdán reggel végre én öltöztettem és annyira boldog volt, hogy azt el sem tudom mondani :-)
Még szerencse, hogy a férjem is meg anyukám is maga osztja be a munkaidejét, mert meg lettem volna lőve, ha ők nem segítenek. Egyszerűen mozdulni sem tudtam, úgy éreztem magam, mint egy zombi.
Megnéztem Viki naplóját és amikor Viki ugyanennyi idős volt, mint Lilike, ugyanilyen beteg voltam. Majdnem ugyanezek a tünetek (akkor nem voltam strandon).
Szóval úgy látszik, hogy a szülés, szoptatás, a stressz nálam ilyen hatású. Legyengült totál az immunrendszerem, úgyhogy most erősítjük ezerrel :-) :-) :-)

Vikci!
Neked tartozom egy üzenettel a fülakupunktúrával kapcsolatosan.
Ha szoptatós anyuka akar így fogyni, nem kell speciális étrendet tartani, csupán nem szabad "zabálni". Sokszor kell enni kisebb adagot, amiben van minden, ami a szoptatáshoz kell.
Ha bárki más szeretne fogyni, annak szoktak előírni speciális diétát, főleg ha még esetleg más gondja is van.
Ha tényleg érdekel titeket a dolog, akkor lehet, hogy tudok nektek Pesten ajánlani hozzá szakembert.
Már akartam múlt héten is kérdezni, hogy anyukád hogy van mostanában?

Viki!
Hát a gyerkőceid, bámulatosak! :-) ahogy egymás mellett fekszenek a szőnyegen.... Nálunk is szoktak hasonló pillanatok lenni, amikor el vannak merülve és egyszer csak szólok, hogy nézzetek ide, akkor olyan egyformán tudnak nézni :-)
Nálunk is vannak olyan gondok, amit szívesen elsírnék most itt, de félek, hogy tényleg olvassa valaki, aki visszamondaná a dolgokat az illetőnek (én most egyfolytában harcban vagyok a...s-pajtás miatt... :-))
Úgy látom, mindenkinél vannak kisebb-nagyobb bajok!

Nagy esemény történt a héten, Lilike megkóstolta a szilvás bébipapit! Nagyon ízlett neki, első alkalomra bevágott 60 gr-ot... :-)
Aznap kétszer kakilt! Úgyhogy a kakira megvan a megoldás, egy kis gyümölcs és kész!
Másnap megette a maradék 60 gr-ot, úgyhogy 2 nap alatt egy kisüveget kivégeztünk... :-) :-) :-)
Ma megpróbáltuk az almát... hát volt is grimaszolás... Sírt, hogy ne adjak neki többet. Töbször megrázkódott, furcsa pofákat vágott és csapkodta a kanalat. Szóval ez az íz nem nyerő.
Sokszor nem akarok neki adni, de ha 2-3 napig nem kakil, akkor adok neki. Nagyon szenved, ha nincs kaki, inkább megkímélem. Most már azt is tudom, hogy ízlik neki a gyümi, így később sem lesz gond, ha már kap bébikaját.

Foggal mi úgy állunk, hogy a jobb alsó egyes ugye már kint van, most bújik a mellette levő is. Úgyhogy nyálzunk és kínlódunk ezerrel :-) :-)

Többiek merre vannak?

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

egy-két fotó:

Kép hahó!

Kép frizurámmal a punk-fesztiválra készülök... :-) :-) :-)

Kép :-)

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!
É is vagyok, csak tegnap volt a keresztelő... Kicsit hulla vagyok.
De az a lényeg, hogy (szerintem) jól sikerült.

Katuci!
Érdekes, milyen különbözőek a kisgyerekek. Te akkor adsz gyümölcsöt, ha 2-3 napig nem kakil. Barnus 7-8 naponta kakilt, ezzel nem is lett volna baj, de az utóbbi időben nagyon megszenvedett. Volt, amikor szó szerint ki kellett nyomni belőle, de a hátára sem fektethettem... :( de túl vagyunk rajta, Ha csak nem jön valami közbe, minden nap kap barackot, s azóta minden oké. Igaz, így is 4-6 naponként kakil, de észre sm lehet venni. Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy 6 hónapig csak anyatejet... Szerettem is volna, csak a szenvedését nem bírtam nézni. Így továbbra is mosolygós, vidám kisfickó.

Vikcy !
Most olvastam csak, remélem, már nem idegesíted magad. Te mindent megtettél, valami miatt nem úgy jött össze, ahogy elképzelted, látod, nagyon sok mindenkinél így van (nálam is lásd, amit Katucinak írtam).
Az a fontos, hogy együtt vagytok, boldogok vagytok. És nézd mindennek a pozitív oldalát!

PATI!!!!!!!!!!!!!!!
Hát mégiscsak előkerültél?Bevallom, időnként próbálok olvasni rólad, de kevés idő lévén, ritkán talállak meg. Az iwiwen (meg persze anyukádnak is) gratuláltam már, de még egyszer:
GRATULÁLOK!!!!
Mikor teszel fel ide képet, hogy mi csodálhassuk a két gyönyörű fiadat?

Vera!
Nem irigyellek, ami az alvást illeti! Nekem jóval több pihenőidőm van ezek szerint. (Bár ez sem sok mindenre elég. És csak egyedül van, ilyenkor belegondolok, pl. Katuci, Pati két gyerekkel... Persze én is bevállalnám, de most olyan fura...) :?

A kicsik képei nagyon tetszenek! Hihetetlen, mennyit változtak születésük óta, pedig elég gyakran látunk képeket róluk..

Most hirtelen ennyi, még pihennem sem ártana.

Azért néhány újabb képet én is teszek...
Sziasztok!

Szilvi

Kép
Kép Kép

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jelentkezett. Mi mostanában napközben nehezen tudunk elaludni. Egy órán át hisztis sírás. Felveszem leteszem sétálunk stb... Majd végül bealszik. Este nincs gond továbbra sem. Tejecske és a tápi megy mostanában. Nem adok neki most gyümit, mint eddig. Pedig már megszokta. Nekünk is eleinte rázkódott meg ilyenek, de megszokta a tizedik kanál után. Bár mostanában banán meggyel és barackal volt a sláger.

Katuci,

örülök, hogy jobban vagy mostmár. Nagyonsajnálom, hogy megint bekaptál valamit. A béres cseppet kéne megpróbálni vagy valami hasonlót ami megerősítené az immunodat.
Én ezt mondtam már neked ha emlékszel, hogy barack vagy valami babakaja és lesz kaki. Most a barackot adhatnád neki. Vera is azt mondta, hogy Márknak nagyon ízlett. Máté is szereti. A mostani almák eléggé vackok. Azt én is majd ősszel fogom adni Máténak. Max ezt a kis nyári almát fogjuk megkóstolni.
Köszönöm, hogy leírtad az akkupunktúrát. Bécinek kéne valami konkrétabb. Előre is köszönöm.Képzeld már 3 kilót fogytam. Nagyon örülök neki. Anyumék köszönjük szépen jól van. Vannak rosszabb napjai, de egyébbként megvan. A lába az ami nem nagyon akar gyógyulni, de idővel majd csak meggyógyul.
A nagyon szépek a lánykáid! Most változott egy picit Lilike.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szili,

Nagyon édi a kisfiad. Nekünk is ilyen etető székünk van. Gratulálok a keresztelőhöz!
Köszike a hozzászólást a tejcsihez.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csak megnéztem a képeket...

Katuci,
A kiscsajod gyönyörű :lol: Olyan szép kék szemei vannak!!

Vikci,
Tudom, hogy Mátét Dórinak tartogatod, de én úgy döntöttem, Dóri megkapja Apát, Máté pedig az enyém :lol: Én még nem láttam ennyire szép kisfiút :shock: Miért nem 2008-ban születtem?? :lol: Csak gratulálni tudok hozzá, még ennyi hónap után is :wink:

Viki,
A gyerekek aranyosak is, szépek is, és le se tagadhatják, hogy testvérek :D Szeretem a képeiteket :wink:

Na megyek aludni!

Jó éjt!
Vendég

köszönöm Pandi!
Gondolom Dori apukája szerelmes.Az összes barátnőm bele van esve Mátéba. Ezek szerint beáltál a sorba. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Bekötötték anyukámhoz a netet, így írok. Vasárnap utazunk vissza, már nagyon várom (Mondjuk nem a füstös levegőt)...

Vikci!
Tényleg tünemény a fiad!

Szili!
Kakiról: nálunk is a barack az abszolút befutó ez ügyben. Viszont az alma megfogta a székletét (meg az ingét is amikor kiöklendezte).
De a 7-8 nap kaka nélkül az elég komoly. Doki mit mondott rá?

Kata!
Én is örülök, h. jobban vagy. Mellgyulladásról: nekem is majdnem kijött, de amint elkezdtem érezni, rögtön mellszívóztam és így csak 1 napig éreztem kőkeménynek a csomót benne, hát mire kimasszíroztam, azt hittem bepisilek.

Rólunk:
A nemalvások ma is tartanak, időnként éjszaka sem alszik: most három napig pl. hajnali 2-től 4.30-ig fenn voltunk, nem tudom miért.
Viszont ma este egyszerűen nem lehetett elaltatni hason se: este 6-tól 8-ig kínlódtunk, mire hagytam, és láss csodát az én fiam elaludt a HÁTÁN, egy mukk nélkül.
Amikor azt hiszem hogy már ismerem akkor mindig meglep valamivel.
A legújabb amit csinál, h. csíp, harap. Szabályosan belecsíp az arcunkba, belekapaszkodik a hajunkba...Remélem erről azért le fog majd szokni.

Rakok fel majd pár képet, csak telepíteni kéne a képkicsinyítő progi ide anyuhoz is...
Úgyhogy lehet, h. holnap.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Tegnap kiköltöztettek bennünket is. Nagyon közel voltunk a bombához. De nagyon sok kisgyerekes anyuka és apuka az utcára szorult. Hála az égnek lementünk párom szüleihez Gyöngyösre. Ott is aludtunk, de szerencsénk volt, mert mentünk volna röntgenre. Hallottuk, hogy sziránáznak. Azt gondoltuk, hogy valamelyik oviban van szirána bemutató, mert mindenféle hangon meg lett szólaltatva a rendőrautó. Még nem is hallottam több verziót. Na mindegy . Telefonált anyósom meg anyum is, hogy mi nem hallottuk, hogy mi van az utcában. És akkor mondta. Gyorsan összepakoltam a manónak meg magunknak. És úgy indultunk el. Még jó, hogy telefonált anyum is meg anyósom is, mert különben elindulunk volna úgy ahogyan vagyunk. És már nem engedtek volna vissza.

Vera,

Erről a csimpaszkodásról azért nem fog leszokni egyhamar, mert íg ypróbálnak a babák tájékozódni. mik a határok. Ha ezt meghúzom akkor mi lesz? Fel kell mindent fedezni. Máté is csimpaszkodik ahova csak tud. Megfogja az orrunkat. Ütlegel szopi és evés közben. Kivéve ha kanállal etetem. Bár a csipaszkodás ösztönös dolog is a babáknál.
Remélem holnapra tudsz majd feltenni képet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vera, Vikci!
Látom, mindkettőtöknél van egy ksi probléma az alvással. Én mostanában elég sol mindent keresek a hoemos oldalon (úgy néz ki, hogy a férjemnek candidája van, s arra kerestem, míg jövő héten el nem tudunk menni a homeos dokinőhöz), s sokat olvastam erről is, a szakértők ajánlanak is rá szert, ami szerintem egy próbát megér. Ha leírják a tüneteket, szerintem nektek is segíteni fognak. Az oldal:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... tegory_id=

Egyébként tündériek a gyerkőcök!
(Bár Márkról má elég rég láttam képet...
:cry: )

Katuci! Remélem, már jobban vagy, s nem ezért nem írsz... Gyógyulj Meg!!!

Vikci! Szép kis káosz lehetett, de az a lényeg, hogy nem robbant.

Sziasztok!

Szilvi

Nortonról nem is beszélve!!!! :twisted: :oops:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Vera!
Lemaradt az előbb a kaki-téma. :oops: Utoljára 1 hónapja beszéltem a dokival, azt mondta, ez természetes, anyatejes babáknál előfordulhat, hogy monden kaja után kakilnak, de az is, hogy csak 10 naponta... (még így is jól jártunk! :lol: ) adjam neki továbbra is a barackot. akkor általában nincs is probléma, de mostanában nem mindig jött össze, viszont már jobban odafigyelek. ha nem vagyunk itthon, viszek üvegeset. így általában gyakrabban kakil, de ami a legfontosabb: nem fáj.
(viszont az üvegestől a falnak megyek... most vettem 5-öt -még jó, hogy csak annyit- s itthon néztem meg jobban, 3 tartalmaz cukrot! 4 hónapos van ráírva... :twisted: )

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Dobok pár képet, írni nem tudok, m,ert a manó itt ül az ölemben. Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Gyors bekukkantottam, minden baba nagyon édes!!!

Vikci:Nem semmi a történeted!!!Olvastam a blogodban is!!!Szép Máté!!!
Katuci:Remélem már jobban vagy!!
Viki:Édesek a gyerekeid!
Vera:Aranyos Márk, és milyen kis husi!!!

Velünk minden rendben, Martin sokat "mászik", vagyis gyakorol.Jönnek a fogai(2) is, ezért este nehezen alszik el, de már kb. 1 hete átalussza az éjszakákat.Teszek én is pár képet... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert látom, már kerestetek! :-)
Köszönöm a kérdést, meggyógyultam, most azért nem tudtam jönni, mert vasárnap nagy vihar volt nálunk és valahova a közelbe bevágott a villám, aminek az lett a következménye, hogy a modemünk és a routerünk is tönkre ment... Még az is lehet, hogy az asztali gépnek a hálózati kártyájának is annyi. A laptopunk jó, de így most nincs netünk. :-(
Most anyukáméktól írok. Olyan rossz így, mert mindennap mégsem jöhetek ide netezni két gyerekkel... :-) :-)
Szóval most is csak dolgoznom kell a gépen, így aztán közben gondoltam bekukkantok.

A babák gyönyörűek, formásak, husik -egyszóval mindegyikük tündéri!!! :-)

Lili már átfordul hasról hátra, egy hete folyamatosan gyakorolja. Ugyan van olyan, hogy ha nagyon akar, akkor nem megy neki. De azért 10-ből 7-szer sikerül neki a dolog. :-)

Nálunk is most alvás probléma van. Kijött a második fogunk, így most attól szenvedünk ezerrel.... Következmény: este fél 11-kor pontban felébred minden este, nagy sírással, keze a szájában, azonnal cicit kér. Utána alszik hajnal 3-4-ig, majd reggel 8-ig kb. 2-3 alkalommal cicizik. De nem ám 5-10 percig, van úgy, hogy fél órán keresztül a szájában van, alig akarja kiköpni. Valószínű, hogy így nyugtatja magát.
Napközben kétszer alszik, de van úgy, hogy csak fél-fél órát. A jobbik eset, ha délután alszik 2-3 órát, délelőtt meg felet.
Annyira kínozza a foga. Kapja a homeóst, így azért enyhébbek a tünetek. Meg vettem neki Dentinox ecsetelőt, azzal kenem neki.

Kaki nálunk elég jól alakult, ha mondjuk hétfőn kap gyümit, akkor hétfő, kedd, szerda van kaki. Utána 1-2 nap szünet, akkor megint adok neki, és hasonló a helyzet.
Szóval azért nem kell neki olyan sűrűn adnom, de ha kap, akkor nagyon szereti.

Tejci ügyileg most egy kicsit el vagyok bizonytalanodva. Néha úgy érzem, hogy semmi sincs benne, máskor meg begyullad... ki érti ezt? Mindig attól félek, hogy azért eszik többször, mert éhes és sosem elég neki.
Nem tudom. Most hogy beteg voltam, még le is fogytam, és attól félek, hogy annyi folyadékot kiizzadtam magamból, hogy egy picit megcsappant a tejci. Mindenesetre elkezdtem a More Milket ismét. Remélem segít.
Minden 2-3. evésnél annyira sok jön neki, hogy fuldoklik, de reggel úgy érzem, hogy semmi sincs benne, mivel éjjel egyfolytában evett.
Szerintetek? Csak túlparázom?

Megyek, majd a hétvégén jelentkezem. Arra talán rendbe jön a netünk is és akkor többször tudok jönni.

Vikci!
Hát nem semmi, hogy ki kellett költöznötök! A hírekben néztem én is, belegondoltam, hogy milyen rossz lehet pici gyerekekkel hirtelen az utcára kerülni. Azért szerencse, hogy nem történt baj.

Na most már tényleg sziasztok!

További szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Mi megvagyunk.

Szili,

egy két éjjel fordult elő, hogy felébredt a manó, mert éhes volt. Méghozzá azért , mert nem aludt délután és bealudt az utolsó etetési időre. Tegnap is meg ma is egyzseer kelt fel éjjel. Majd hétkor tegnap pedig nyolckor.
De azért köszike. Elmentem ezt az oldalt.

Vera,

nagyon édi és husi Márk. Igazi anyatejes baba. Keri fiam is ilyen volt most meg nem azért mondom de csont és bőr.

Katuci,

jó, hogy jöttél. Ne aggódj nem fog éhen halni Lilike. Ha egész éjjel eszik akkor tulajdonképpen a reggeliét is megeszi. Esetleg két etetés között délelőtt add neki a gyümit, mert tudom, hogy most is adsz neki, de nem tudom, hogy mikor.
Meg ezáltal megint csak több tejed lesz, mert ingerelve van. Ezétr is akar szétdurrani a melled. Nekem Máté nem nagyon szereti a cicit, már, de azért beletukmálom. Még nem szeretném elapasztani azt a kicsit sem. Éjjel azért ha felkel azt kap csak nincs melé tápi, mint napközben.
Örülök, hogy Lilike forgolódik. Máté még mindig nem akar. El van hason meg héton meg oldalt. Lehet, hogy em is fog forogni. Nem tudom. A lábait húzza maga alá és ennyni. Most nem tudom , hogy elkeseredjek-e ezen vagy sem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

A napokban nem igazán jártam erre :oops: vagy mire beléptem,mármennem is kellett :?

A képek szenzációsak!
Martin baba nagyon ügyes, Máté és Márk sorozat meg tündéri! :D

Rólunk: Eszti továbbra is a gurulás "művésznője" :lol: egy pillanat alatt képes lenne franciaágy fal melletti végéről a padlóra placcsanni, ha nem figyelünk! Hason fekve már húzza a kis lábait a hasa alá, de ekkor meg mindig eldől oldalra, így nagyon a kezeivel már nem kell csináljon semmit, csak kezdi előlről :lol: de nagyon cuki.
Peti továbbra is nehéz eset. :? Néha olyan kis édes, zabálnivaló, néha meg mint az ördög, akinek legalább 5 szarva van :evil:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

1-2 kép:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,

nagyon édik még mindig a gyermekeid! Kitartást a kis ördöghöz! Mármint ha azzá válik. :-)

Szili,

A múltkor anyósom is így járt , hogy vett nekünk babakaját de cukros volt több mint a fele. Gondolom, hogy Kecskemétit vettél. Az Univer az szerintem megfizethető és nincs benne cukor. A Hippes az drágább és kevesebb van benne de a gyártó az azt hiszem , hogy az Univer vagy a Kecskeméti. Nézni kell az akciókat és akkor betárazni. A rossmannban szokott lenni akció. És tényleg jók a babakaják. Nagyon szigorúan ellenörzött és szürt levegőjü gyáregységekben készítik és hőkezeléssel tartósítják. Tehát csak bártan!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

A kecskemétit gyártja a Hipp!
Az univeres és Hippesben ált. nincs cukor, a Hipp szinte totál bio, a Nestlé megfizethetetlenül drága, viszont jó. (Petinél kitapasztaltam :oops: ) A dm-ben is van sok babakaja, és ott is lehet gyűjteni a pontokat a 15 %-ra! Akkor is érdemes betárazni :wink:
A dm-bababónuszról tudtok ugye?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Már rég meg akartam kérdezni...
Hogy bírjátok egyben tartani a habtapis (polifoam) játszószőnyegeket? Nálunk mindig darabokban van. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!

Nehezen, nehezen :lol: :lol: :lol: olyannyira, hogy némelyik már több darabból is áll, mint eredetileg, mert Peti úgy gondlta, hogy szerinte sokkal szebb lenne, ha még eltépné félbe pl. a vonat kéményét :wink: :lol: 3 gyerek mellett meg egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy egyben legyen :wink: szóval nyugi, ha más nem a 3 év körüliek tutira ugranak a szétbombázásra :? :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Végre van netünk 2 napja, de még csak olvasásig jutottam itt :-)

Viki!
Nagyon jók a fotók! Eszméletlen fotogének a gyerkőceid! :-) :-)

Boeske!
Nem csodálom, hogy 3 gyereknél nincs egyben a habtapi... :-) Nekem Viki mellett is mindig szanaszét volt, be is szüntettem a használatát anno :-) Most, hogy Lili megvan, újra előszedtük, de Viki (6 évesen!) ismét szétszedte napi 3-szor... meguntam mindig újra összerakni! :-)
Nekünk olyan van, amin betűk vannak, a betűk többsége már nincs meg, mert mikor Viki kisebb volt, széttépkedte őket... :D :D :D

Vikci!
Ahogy Viki is írta, a Hipp gyártja a Kecskemétit és a BebyVita-t is. Egy cég, itt van Hanságligeten, elég közel van hozzánk. A Hipp felvásárolta a másik 2 céget, talán annyi különbség van a termékekben, hogy a Kecskemétinél valójában van olyan, amiben van hozzáadott cukor. A Hipp-ben tuti nincs.
A Rossmann-ban sokszor van akció, de legtöbbször a Kecskemétire.
Mi Hipp-pártiak vagyunk, valóban drágább, de sokkal jobb szerintem, mint a többi. Viki is csak ezt szerette, a Kecskemétit kiköpködte, vagy bele sem kóstolt, mert a szagát sem bírta :-)
Forgolódás: ne aggódj, minden gyerek más ütemben fejlődik. Lehet, hogy a te Mátéd már mászni fog, mikor a többi még csak a forgolódással lesz elfoglalva :-)

Meriről tudtok valamit? Olyan régen volt már!

Dobok egy-két képet én is, de most mennem kell!

Sziasztok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Anya! Valaki visszanézett rám :shock: :lol:
Kép
Ki lehet az?????????:roll:
Kép
Habtapi szétszerelő művész! :wink:
Kép
Peti ágyán is jó aludni :)
Kép
Nézd anya, ott a kukás autó! :D
Kép
A mindenit! elgurultam az asztalig, leráncigáltam róla a terítőt, begurultam az asztal alá, és most itt van még egy 4lábú izé is az utamban! :? 8)
Kép
És mostanában így alszik el Eszti baba! Nagyon szereti a rácsvédőt :D
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocs, ha megint sok voltam, és pláne már megint laptetőre :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép