Vikci!
Nem vagy rossz anya!!! Ilyet ne is gondolj magadról! Azért, mert kevesebb ideig szoptattad Mátét, mint más, attól te vagy a gyermekednek a legjobb anyuka a világon!
Szar anya akkor lennél, ha nem törődnél vele, hogy éhes, nem adnál neki semmit, hagynád, hogy az éhségtől ordítson, stb.
Ismerek olyat, akinek a gyereke fél év alatt összesen FÉL kg-ot hízott, mert az anyának nem volt elég teje, de nem volt hajlandó mással etetni. Most szerintetek az ilyen az milyen anya???
Szerintem is egy kicsit térj vissza a szénhidrát dúsabb étkezésre, ne törődja kilókkal! Majd lemegy minden, ne aggódj.
Azt szokták mondani, hogy ami 9 hónap alatt jött fel, annak kell legalább 9 hónap, hogy lemenjen.
Hogy én lefogytam, az attól van, mert egy alapjáraton izgő-mozgó valaki vagyok, ráadásul van egy hiper-szuper-extra izgága nagylányom, aki nem hagy elhízni...
Lehet, hogy te nem tudsz szoptatás alatt fogyni, nem baj, majd lemegy. De ezzel most ne is foglalkozz, csak Mátéval! Ő most a legfontosabb.
A tű dolgot megkérdezem, holnap jelzek!
Ne keseredj el, semmi értelme. Más már 2 hét sikertelenség után simán feladja, meg sem próbál tejcit teremteni, inkább adja azonnal a tápit.
Mindenki addig szoptat, amíg akar, de te ráadásul még sokat tettél is érte, hogy menjen, szóval ne aggódj!
Máté nagyon szép, fejlett, ügyes, aranyos baba, a lényeg most az, hogy kiegyensúlyozott legyen, és ha ehhez hozzá kell táplálnod, akkor az lesz neki az ideális!
Viszont, ha sokat cicire teszed, azzal rosszat nem csinálsz, sőt csak jót, és még az is lehet, hogy visszatér a tejcid.
De legfőképpen ne stresszelj, mert attól csak elfogy!
Viki kapott pár hete egy nagyon puha, kicsi barna macit. Másnap nekiadta Lilinek. Hát képzeljétek, ez lett a kedvenc játéka. Öleli, eszi, rágja, szeretgeti, éjjel összebújik vele

Annyira édes!
Vikinek sosem volt ilyen kis bújós állatkája, vagy rongyija, ez nekem most kicsit furcsa, de örülök is neki, mert ha bánatos, tud hová "menekülni"
Úgy látszik a 2. gyerekek tényleg máshogy működnek, mint az elsők.
Vera!
Jó, hogy írtál, te is elég ritkán jössz mostanában. Bár ha Márk 30-40 perceket alszik, akkor megértelek
Örülök, hogy jól megy a forgolódás, hamarosan retteghetünk az ide-oda csellengő kis gengszterek ténykedéseitől...
Lili is szereti az ilyen nem neki való "játékokat", pl. a törlőkendős zacskót szereti elkapni, aztán szedhetem el tőle, mert nagyon szúrós a sarka. Mondjuk nem is értem ezeket a gyártókat, hogy mért nem gondolkodnak, amikor egy terméket legyártanak...
Mostanában nálunk az megy fürdés után, hogy Lili fekszik a pelenkázón, teljesen kitekeredik hátrafelé és sorban löködi le a krémeket, hintőport, és mindent, amit elér.
Utána pedig körülnéz, hogy mi volt az a huppanás...
Mamackával mi lehet? És Meri? Olyan régen jöttek már.
Hahó csajok merre vagytok?????????
Csütörtökön strandoltunk, azt hiszem sikerült beszednem valamit, kapar a torkom, kicsit náthás vagyok, barátnőmékkel voltunk, neki is hasonlóak a tünetei.....
És akkor így menjünk mondjuk baba-uszira....
Kértem javaslatot, hogy mehetünk-e úszni, meg is kaptam, de még vacilálok, hogy menjünk-e vagy sem.
Egyik felem azt mondja igen, mivel imádom a vizet, a másik meg azt, hogy ne, a sok bacilus miatt... Csak tudjam eldönteni, hogy mivel teszek jót....
Megyek, mert Vikike még fent kukorékol, várja, hogy olvassak egy mesét, aztán alvás!
Szép estét!