A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Sziszike! Utólag is boldog szülinapot!

Eda! Ne aggódj! Most már lassan a 37. hetet kezded. Biztos nem lesz
baj!

Gabka! Nagyon jól néz ki a játszóhíd! Tegnao voltam az egyik barátnőmnél, akinek van egy 3 hónapos babája, s tök jól el lehetett szorakoztatni a felette lógó játékokkal. Olyan ügyesen fog! Én is elhatároztam, hogy veszek majd valamit, amire fel lehet lógatni a dolgokat...igaz, már nincs sok idő hátra!

Mi is megyünk szerdán újrázni a MÁV-os felkészítőre, mert múltkor nem jutottunk be a szülőszobára, s apa nagyonkíváncsi. Én is, de én ráérnék az egy órásira is elmenni, Ő pedig nem.

Képzeljétek, tegnap-tegnap előtt elkészítettem Dani lámpaburáját: szerintem tök ó lett!
A felújításból már csak kisebb munkák vannak hátra, s a takarítás. Viszont a kicsi fiú szobáját már kitakarítottuk. Összeállítottam és bepácoltam a komódot is! Az ágyat még majd összerakja apa, s vasárnap beszerezzük a hiányzó felszereléseket is. Tök jó! Ezek után már csak a mosással és a varrással kell igyekeznem.

Képzeljétek, egész délelőtt az elveszett hepatitisz leletemet próbáltam utolérni telefonon...ez így nagyon hülyén hangzik.....
Szóval tegnap mondta barátnőm, hogy feltétlenül járjak utána, mert a szülésre nagyon fontos lesz. Kb. 5 telefonomba került, míg végül megtalálták, s úgy néz ki, majd nekem postázzák...remélem!!!

Ja, és a lényeg: megvettük a babakocsit. Végül is még azt, amit októberben kinéztem. Sport, könnyű, 5,5 kg, a háttámlája majdnem teljesen vízszintesig dönthető. Chicco Simplicity, olyan mint Sildinek, csak világoskék-szürkében. :D

A tali nekem jó csütörtök délután is!

KépKép
annaszuszi

Nem nagyon követem, a TV-ben hogy adnak sorozatokat, pláne, hogy sokszor rettentő idegen a szinkronos hang :)

Ilyesmi overallt vettem én is a Bababörzén Kecskeméten, de csak 990 volt az ára :shock: bár az is igaz, hogy az csak 1 rétegű, de takaróval szerintem elég lesz, én április végére vagyok kiírva.

Nekem sem nagy a bébi, mindig az alsó határ és a középarány közt mozog, de nem baj, hiszen egy óriásbébit megszülni azért nem lenne kellemes.
Egész délelőtt takarítottam, mert holnap jön a szülinapozó-névnapozó sereg, most meg nem merek beülni a kádba, mert akkor tuti jön a postás. Bár hozhatna nekem szép babázós cuccokat :D

icamica

Sziasztok!

Gyors leszek, csak a lényeget írom. Elkezdtem én is a 37. hetet! MOst már az ágynyugalom se zavar, mert innentől kezdve már nem számít koraszülöttnek, hanem már normál szülés lenne. :D
Tegnap voltam ctg-n minden oké, bár megküzdöttem érte, hogy mozgásra bírjuk a drágámat!
Ja! És mától már a görcsoldókat se kell szednem, úgyhogy kíváncsi leszek a keményedésekre, hasfájásokra.
Bele se gondolok, hogy max 3 hetem van!

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!

Én is csak egy gyorsra, mert majd leszakad a hátam/derekam, és szenvedek mint állat! Reggel elaludtam, mert persze hajnalban felébredtem, és már nem tudtam visszaaludni, és fél9kor ugrottam ki az ágyból, igy az én 9kor kezdődő munkaidőm (ami a napi megszokott késéseimmel számolva is +10-15perc) fél10kor kezdődött. :roll: Bogi igazad van, azt hiszem jó lesz majd, ha már nem kell felébredni reggel! :D

Zsu tetszik az új Emmás kép a neved alatt! :D Remélem apósod odatalál és meglesz az overál! tök édi és ahhoz képest, hogy Brendon, még az ára se vészes!

Kikocska sajnálom hogy megint elért benneteket a betegség :( Kitartást!

a babafotó nagyon édes! még ennyit akartam irni!

(legszivesebben megint lefeküdnék a földre....vagy megtapostatnám a hátam, de hát ez most nem fog menni :lol: )

apa hulla lesz estére...szerda délután óta nem aludt normálisan, most is az éjszakázásból ment költöztetni, és húzzák estig, holnap meg reggel 8tól 24órázik, utána megint megy költöztetni...(azért látom, hogy próbálkozik, és ez azért elég kimeritő az tuti, igy most nem fogom b.szogatni!)

Kép
tünemény

Sziasztok!

Bocs, de nagyon eltűntem.
Mindjárt olvasok, hogy mi újság, voltatok e találkozón és remélem mindenki jól van.

Kép
evike79

sziasztok.

voltam dokinál ééééééééééés már "csak" 2000 az értékem :lol: :lol: :lol: :lol: ennek örülünk.csak volt valami hatásuk azoknak a csúnya fájásoknak és szurkálásoknak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ez alapján dokibácsi halkan 28-29. ére saccolta Alexot.de majd 2 hét múlva tud "pontosabbat"mondani,szerinte addigra kb 2110-es leszek és akkor valószínű hogy a hónap végén már babázom.
19.-én megyek az első nst-re.kiváncsi leszek Alex mennyire fog együttműködni :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
magnéziumot nekem is szépen abba lehet hagynom,olyan 1 hét alatt azt mondta,szép fokozatosan.

jajj mennem kell,elég a sütim................

Kép
Kép
ettike

csajok a márciusiaknál találtam egy kis ismertetőt a szülésről.Felrakom ha nem baj:

Mitől lesz elég tej?

A TEJET A BABA TERMELI, NEM AZ ANYUKA. Mégpedig a szopival. Az anyuka szervezete a baba szopásának hatására termeli a tejet.

Ha nincs elég ürítés, nem fog elég tejet termelni.

1. Szoptasd meg a babát a szülés után 1 órán belül, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a legeslegkorábban ahogy ez lehetővé válik.

Hogyan?

A baba a szülés utáni 1 órában rendkívül élénk, éber, és képes valamire, amire legközelebb majd kb 6 hónap múlva lesz újra képes: kúszni. Ha ilyenkor a babát a mama hasára fektetik hogy bőrkontaktusba kerüljenek, akkor a baba szépen lassan elkezd felkúszni, küzd, keres amíg el nem éri a mellbimbót, elkezdi nyalogatni, és végül szépen magától bekapja és boldogan szopizik. A lehűlés ellen egy rájuk vetett takaró véd. Az anyuka teste a legmegfelelőbb inkubátor ami igazodik a baba testhőmérsékletéhez; ha a baba testhőmérséklete csökken, az anyuka képes a saját testének a hőmérsékletét növelni, ezáltal melegen tartva a babát, és fordítva. Erre idő és nyugalom szükséges.

Ha nincs mód ezt kivárni, rakd a babát mellközelbe, és várd míg érdeklődést mutat a mell iránt, forgatni kezdi a fejét, tátja a száját, és ilyenkor segítsd mellre.

Miért?

- A baba agyában rögzül hogy mi az első dolog ami a szájába kerül. Ha ez anyamell, ez egyrészt a természet rendje, másrészt megelőz egy csomó problémát, mivel ha a baba agyában az rögzül ilyenkor, hogy hogyan kell egy cumit illetve cumisüveget szopni, akkor később előfordulhat hogy rossz technikával szopja az anyamellet, ami sérülést, fájdalmat okozhat, és csökkentheti a szopás hatékonyságát is, ami azt jelenti, hogy a kisbaba kevesebb tejhez jut és kevesebb tej termelésére serkenti a mellet.

- Az a pár csepp kolosztrum amit az újszülött lenyalogat, beszív az anyuka melléből, óriási egészségügyi előnyökkel ruházza fel. Ez tulajdonképpen az "első oltás" amit megkap a baba. A kolosztrum tele van immunanyagokkal, amik biztosítják a baba védekezőképességét a külvilági betegségekkel szemben.

- Ilyenkor az anyuka ismerős baktériumai kolonizálják elsőként a baba beleit, ami azért fontos, mert egyrészt ezek nem betegítik meg, másrészt elfoglalják a helyet a kórházi, agresszív baktériumi törzsek elől, amik rossz esetben súlyos betegséget okozhatnak és ráadásul rezisztensek lehetnek az antibiotikumos kezelésre is.

- Kimutatták, hogy azok a babák akik korán kerültek a mellre, és ezek után is igény szerint szophattak, a 3. napra lényegesen több tejet sikerült termelniük az anya mellében, mint azoknak a babáknak, akiknél ez nem történt meg.

2. Ne várd meg míg sír, szoptasd minél gyakrabban az érdeklődés első jelére

Hogyan?

Az újszülött sok apró jelzéssel mutatja ki érdeklődését a szopi iránt. A sírás egy késői jelzés, szinte az utolsó "eszköz" a baba tárában amivel magára vonja a figyelmet. A korai jelzések közé tartozik a nyugtalanság, alvás közben a szemmozgás, az ökleinek a szájába tömése, keresgélő mozdulatok a fejével, cuppogás, szájnyalogatás, szájtátás.

A baba korai jelzéseit akkor lehet időben észrevenni, ha az anyuka és az újszülött együtt lehetnek a nap 24 órájában.

Miért?

- Azért nem érdemes megvárni míg sír, mert ilyenkor már türelmetlenebb, fel van dúlva, nehezebben megy a mellrehelyezés, sok levegőt nyelhet a sírás alatt, ami nyugtalanabbá és kevésbé hatékonnyá teszi a szopit. Ha nem szopik hatékonyan, akkor kevesebb tej fog termelődni és lassul a baba fejlődése is.

- Ha aluszékony a kisbaba, akkor lehet hogy csak ilyen visszafogottan jelzi, hogy éhes, és visszaalszik mielőtt belelendülhetne a sírásba. Az aluszékony baba kevesebbszer szopik, kevesebb tejet termel, könnyebben besárgul, még aluszékonyabb lesz. A bilirubin (a sárgaságot okozó anyag) a széklettel ürül, tehát a teáztatás, vízitatás NEM hatékony, sőt, káros, mert elveszi a baba apró (cseresznyeméretű) gyomrában a tej elől a helyet.

- Az újszülött a szülés utáni első pár élénk óra után beájul és az első 24 órában aluszékony lesz. Ha ilyenkor nincs mellközelben, és nincs lehetősége szopni, akkor az anyukának lassabban fog beindulni a tejtermelése. A második napon viszont a baba egész nap mellen akar lógni, különben sír. EZ NORMÁLIS. Így csinálja magának a tejet. Minél többet szopizik, annál több tejet csinál magának, annál hamarabb. Ilyenkor az átlag baba adagja alkalmanként 10-20 ml körül mozog. NEM LEHET LEMÉRNI, nem is érdemes. Hagyni kell szopizni, és ilyenkor pár nap alatt elég tejet csinál magának.

3. Jól kapja be a mellet

Hogyan?

- Találjatok kényelmes testehelyzetet, mert jó sok időt fogtok így tölteni. Sok-sok párna és kitámasztás lehet szükséges.
- (Bölcsőtartás) A baba és a mama hasa érjen össze, NE a hátán feküdjön a kisbaba, hanem az oldalán. Ne kelljen őt izomból tartani (párna!), és ő se lógjon, ne legyen kényelmetlen egyikőtöknek sem.
- Érintsd meg a pofiját, és mikor forgatja a fejét és hatalmasra tátja a száját, mintha ásítana, húzd a melled felé.
- A mellbimbóval célozz a baba felső ajka felé, így ha bekapja, akkor többet kap be a bimbóudvarból az álla felé, mint az orra felé.
- A bimbónak el kell érnie a baba szájában a kemény és a puha szájpad találkozásáig. (A saját szádban dugd hátra a nyelved, hogy ez milyen hátul van...) Ha csak a bimbó hegyét kapja be a baba, akkor azt fájdalmasan megcsócsálja, és tejet se tud szívni.
- A baba nyelvének a mell alatt kell lennie (ezzel húzza be a bimbót hátra), mégpedig az ínye és alsó ajka felett.
- Az ajkai kifelé fordulnak, nincsenek beszippantva.
- Az álla hozzáér a mellhez, és lehet hogy az orra is.
- Hallod hogy kortyol. Eleinte lehet hogy egy-egy kortyhoz többet is kell szívnia, de ahogy nő a tejmennyiség, hallani fogod, hogy 1 szívás, 1 korty. (Kivéve ha álmos és komfortszopizik, akkor aprókat szív és néha kortyol egyet.)

Miért?

- Ha rosszul kapja be a mellet, az gyakran FÁJ! És kisebesíti a mellbimbót. A sebes mellbimbón keresztül könnyebben feljutnak a kórokozók, és mellgyulladást okozhat. Ha ez történt, ne tűrj csendben, hanem keress egy szopis tanácsadót, aki segít megoldani a helyzetet.

- Rossz mellrehelyezéskor kevesebb tejet tud kiszívni, tehát kevesebbet is termel, tehát nem lesz elég a tej.

- A baba nyugtalan és nyűgös lesz, nem jut elég tejhez, nem fog jól gyarapodni.

4. Ne korlátozd sem azt, hogy milyen időnként, sem azt, hogy mennyi ideig szopik

Hogyan?

- Minden alkalommal mikor a baba a szopi iránti érdeklődés korai jeleit (kereső fejmozgás, cuppogás, szájnyalogatás, szájtátás, ököltömés, nyugtalanság, gyors szemmozgás alvás közben) mutatja, tedd neki lehetővé a szopást.

Miért?

- Az átlag, normális, egészséges újszülött MINIMUM 8-12x szopik 24 óra alatt, de van aki sokkal többször, és az is normális ha alkalmanként akár 45 percet is eltölt a mellen. Megfigyelték, hogy olyan népeknél, ahol a babát mindig testközelben hordozzák, a baba 24 óra alatt több mint 40x szopott, és ezeknél a népeknél nem ismerik az újszülöttkori hasfájás, kólika, jelenségét.

- A baba a szopás hosszával és gyakoriságával saját maga szabályozza a tej zsírtartalmát. A tej zsírtartalma 1 és 12% között ingadozik, ami hatalmas különbséget jelenthet tápértékben. A tej zsírossága több mindentől függ, pl az etetés stádiuma (első
tej vs hátsó tej), a legutóbbi szoptatás időpontja (minél közelebb, annál zsírosabb), a mell telítettsége (minél üresebb, annál zsírosabb) és a napszak (estére zsírosabb). Ezért sem érdemes mérni, mennyit evett a baba, mert a térfogat nem mutatja, hogy mi volt a zsírtartalma annak a tejnek amit a baba megivott. A baba tudja, mit csinál, rá kell hagyni. Érdemes méregetés helyett a babára figyelni, hogy elégedettnek tűnik-e, kortyol-e szopi alatt, van-e elég pisis és kakis pelenkája (napi minimum 3 pisis, és minimum 3 kakis), gyarapodik-e.

- A baba a szopások gyakoriságával és hosszával szabályozza a tejmennyiséget. A mennyiséget a baba szabályozza, nem az anyuka. Minél többet ürít a mellből a baba, annál több tej fog termelődni. Minél üresebb a mell, annál gyorsabban termelődik a tej. Minél teltebb a mell, annál lassabban termelődik a tej. Ezért nem érdemes etetések között "tartogatni" a tejet, mert ezzel lassítjuk a tejtermelést.

- Ha igény szerinti szopi mellett nem gyarapodik megfelelően a baba, nincsen elég kakis pelenka naponta, akkor fel kell keresni egy szoptatási tanácsadót hogy megtalálják ennek az okát.

- A baba számára a szoptatás nemcsak élelem, hanem nyugtató, altató és fájdalomcsillapító hatású is. A baba ideális lelki és testi fejlődéséhez szüksége van a szopás mozdulataira, tegyük ezt neki lehetővé.

5. Ismerd a normális újszülött viselkedést

- Az újszülött élete első pár órájában éber, de utána aluszékonnyá válik. Az első 24 órában sokat fog aludni és ritkán ébredni. Ragadj meg minden alkalmat, hogy mellre tedd, ha nem ébred magától, 3 óránként ébreszd fel szopni (CSAK ÚJSZÜLÖTT KORBAN, ha már beállt a tejtermelés és a baba súlya stabilizálódott, akkor nem kell a babát ébresztgetni). A második napon viszont a baba EGÉSZ NAP szopni akar. Ez teljesen normális és élettani. Váltogasd nyugodtan a melleket vég nélkül és hagyd annyit szopni, amennyit akar. A baba MOST csinál magának tejet. Ha nem hagyod szopni, nem tudja beindítani a tejtermelést. Ha sebes a mellbimbód, kérd ki egy szoptatási tanácsadó segítségét. Bár az első napokban normálisnak számít egy kis fájdalom, kényelmetlenség, a szopinak nem szabad hosszútávon vagy nagyon fájnia! Ez a rossz mellrehelyezés következménye, nem a hosszas szopié.

- Egy átlag, normális, egészséges újszülött naponta MINIMUM 8-12x szopizik, alkalmanként akár 45 percig is. Az is normális viselkedés, ha belealszik a szopiba, és csak ritkábban kortyol egyet. Az újszülött még könnyen elfárad, de ez még nem jelenti azt, hogy végzett a szopival.

- Szinte minden babának van nyűgösebb napszaka, leginkább az esti órákban, amikor úgy tűnik, hogy végtelenségig cicin lógna, vagy kézben lenne, különben sír. Ez élettani és normális, NEM feltétlenül azt jelenti, hogy nincsen elég tej. Ez a viselkedés kb 2-3 hetes korban kezdődik, 6-8 hetes korra csúcsosodik, és 3-4 hónapos korra általában spontán megszűnik.

- Az is normális, ha a baba éjjel-nappal rendszeres időközönként szopik, és az is normális, ha egyik napszakban óránként szopik, majd alszik egy nagyot, és ezek után újra óránként kér.

6. Ismerd a tejtermelés menetét (avagy a női mell mint WC tartály)

Korai és gyakori szopi mellett az első nap az anyuka 1-2 ml tejet (kolosztrumot) termel, a második nap kb 5 ml-t, a harmadik nap kb 10-et. TÖK FELESLEGES MÉRNI, mert a mérleg ezeket a mennyiségeket úgysem tudja kimutatni. A baba gyomra születésekor kb akkora mint egy érett cseresznye. Ahogy nő, úgy tágul, de kb igazodik ahhoz a tejmennyiséghez amit anyuka képes termelni (mivel részben ezek a mennyiségek tágítják a gyomrát). Ezért sem jó, ha az első napokban beledöntenek a babába 10-20 ml pótlást, mert kitágítják a gyomrát, és már tényleg nem lesz elégedett azzal az 5-10 ml-vel amit anyukája meg tud termelni.

Egy 3 napos baba gyomorkapacitása max 20 ml, egy 1 hetesé 60 ml, egy 1 hónaposé 80-150 ml. Ezért is szeretne az újszülött és a kiscsecsemő keveseket, de gyakran szopizni.

A tej mennyiségét a baba szabályozza azáltal, hogy mennyi tejet ürít a mellből. A mell szinte vég nélkül képes tejet termelni, de anatómiailag nem alkalmas a tej tárolására. Úgy lett megtervezve, hogy ami tej termelődik, az ürül. Ha nem ürül, akkor nem termelődik. A mell méretének nincsen köze a tejtermelés kapacitásához, viszont a tej tárolásának kapacitásához igen. Magyarul egy kismellű nő is tud ugyanannyi tejet megtermelni mint egy nagymellű nő, de tárolni nem tudja! Csak úgy képes lépést tartani a nagymellű társával, ha gyakrabban üríti a mellét. Ennek az oka, hogy mikor a mell telítődik, akkor lassul a termelés.

Képzeljük magunk elé a jó régi WC tartályt. Ebben egy úszó méri a víz szintjét, az úszó pedig egy zsinórral csatlakozik a WC tartály tetején egy záró szelephez. Minél magasabban van a vízszint, annál jobban záródik felül a nyílás. Mikor alacsony a vízszint, akkor a nyílás teljesen kinyílik, és dől be a víz. Tehát ha az a célunk, hogy naponta minél több vizet fogyasszunk, akkor azt úgy lehet elérni, hogy ha minél gyakrabban lehúzzuk a WC-t, mivel ilyenkor felül DŐL be a víz. De egy idő után leáll, mert megtelik a tartály. Az, hogy két lehúzás között "tartogatjuk" a vizet nem fogja időarányosan növelni a víz mennyiségét, mert egy idő után megtelik a tartály és nem jön bele több víz, akármeddig várunk.

A mell ugyanígy működik. A tej akkor dől befelé felülről, ha a mell üres. Ha tele van, akkor ezt érzékeli a szervezet, és lassítja a termelést, majd le is állítja. Tehát ha az a célunk, hogy minél több tej termelődjön, akkor a lehető leggyakrabban kell "lehúzni a WC-t" illetve üríteni a mellet.

Most tegyük fel, hogy van, akinek 10 literes tartálya van, és van akinek 20. Ha naponta 100 liter vizet szeretnének lehúzni, mindkettő képes rá, de a 10 literes tartály gazdájának ehhez 10x kell lehúznia, a 20 literes tartály gazdájának pedig csak 5x.

7. Ne kapjon a baba sem vizet, sem teát, sem cumit, sem cumisüveget

- Se vízre, se teára nincs szüksége az újszülöttnek, sőt, kifejezetten káros, mivel elfoglalja a cseresznyényi gyomrában a helyet az anyatej elől, amely immunanyagokat és táplálékot jelent a számára. A sárgaságot okozó bilirubin a széklettel ürül, nem a vizelettel, tehát a babának táplálékra van szüksége hogy kiürítse a szervezetéből. A cukros víz pedig nemhogy rendezné a baba vércukor szintjét, hanem felborítja.

- A cumi és a cumisüveg használata RÖGZÜL a baba agyában. Ezeket más technikával kell szopni mint az anyamellet, és ha a baba az anyamellet is így próbálja szopni, akkor nem fog hatékonyan szopni (ergo nem tud magának elég tejet termelni, nem fog jól gyarapodni) és ki is sebesítheti a mellbimbót a rossz szopási technikával. Érdemes ezek bevezetésével 6 hetes korig várni, amíg az újszülöttben rögzül a jó szopási technika, de még ilyenkor is okozhatnak problémát: sebes mellbimbót, szopi sztrájkot, cumizavart. Ilyenkor legjobb elhagyni őket.

8. Szoptasd éjjel is a babád

- A tejtermelésben fontos prolaktin hormon szintje éjjel magasabb mint nappal, ezért az éjjeli szopik többszörösen hatékonyak a tejtermelés szempontjából.

- Az éjjeli ébredés leginkább alkat és fejlődési stádiumtól függ, nem az éhségtől. Sok csecsemő pl 3-4 hónapos korában elkezd újra ébredni éjjel, még akkor is ha eddig szépen aludt éjszaka.

- Maximalizáld a saját pihenésed azáltal, hogy közel veszed magadhoz éjjel a babát.

9. Ne méregesd az etetéseket

- Főleg az első napokban a baba nem fog annyit szopni, amit egy mérleg ki tud mutatni, és csak idegeskedéshez vezet a dolog. A méricskélés helyett figyeld a baba jelzéseit: elégedettnek tűnik-e szopi után? van-e elég kakis pelenkája egy nap? (ami kijön, annak be is kellett mennie...) hallod-e hogy kortyol mikor szopik?

- Mérd inkább hetente, de LEGFELJEBB naponta, és csak azért, hogy gyarapszik-e.

- Az igény szerint szoptatott újszülött 7%-ot veszít a születési súlyából, majd 10 napos korára újra eléri azt.

- Az igény szerint szoptatott csecsemő súlygyarapodása MÁS mint a tápszeres babák súlygyarapodása (és a védőnők és orvosok ez utóbbit veszik alapul a gyarapodási görbékhez). A WHO szerint az igény szerint szoptatott babák normális súlygyarapodása:
0-4 hónap között: heti 150-250 gramm
4-6 hónap között: heti 90-130 gramm
6-12 hónap között: heti 50-80 gramm
Összességében, az igény szerint szoptatott csecsemő az első 4 hónap alatt rohamosan gyarapszik, majd lelassul. A tápszeres babák gyarapodása egyenletesebb.

10. Ha gondod, kérdésed van, minél hamarabb kérj segítséget

A tejtermelést sosem késő visszahozni, de minél hamarabb lépünk, annál jobbak az esélyek, illetve annál egyszerűbb a dolog.

Gondokkal fordulj szoptatási tanácsadóhoz, akiknek a listáját és elérhetőségeit itt találod:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak

Ha kérdéseid, kételyeid, aggodalmaid vannak, gyere baba-mama csoportba, ahol megbeszélheted ezeket más szoptató anyukákkal és a csoportot vezető szoptatási tanácsadóval. Ezek listáját itt találod: www.szoptatasportal.hu -> Események -> Baba-mama csoportok

Ha bármilyen egészségügyi dolgozó bármilyen egészségügyi problémára az elválasztást, illetve a tápszeres táplálást javasolja, kérd ki szoptatási tanácsadó véleményét is ha nem szeretnéd elválasztani a babádat! A legtöbb helyzetben van más megoldás is.

A lényeg:

OKA VAN ANNAK, HOGY A BABA MIÉRT PONT AKKOR ÉS MIÉRT PONT ANNYIT AKAR SZOPNI. BÍZD RÁ.

Kép

Kép
gabka7926

Ne haragudjatok ha hosszú lett!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Na most megyek mozizni a dokihoz remélem összejön a dvd. :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka! Köszönjük ezt a szopis irományt!! Hosszú, de nagyon tanulságos!!! Én császárral szültem Marcit, akkor este volt, és csak reggel 6-kor kaptam meg... Nagyon nehezen indult be a tej, és még itthon is mindig volt felbontva tápszer, mert nem mindig volt elég. Most is irattatok fel a doktornénivel, csak tartaléknak, mert amikor Marcit hazahoztuk, nem volt, és vasárnap apa úgy szaladt este gyógyszertárba tápszerért. (nem akartak adni, de végül adtak)
Zsu!! A babakocsit megkaptuk nagyszülőktől, és a babaágyat is megvettük már. Ruhákat nem nagyon kellett vennem, csak néhány bady kiegészítést, mert a hugom tavaly tavasszal szülte a fisfiát, így az összes babaruhát megkaptuk, látszólag teljesen újak, annyira nem tudja egy babus elhasználni (de ezt te tudod!)
Ma elmentünk a Brendonba, és megvettük a hordozót, pelustáskát (végül azért megvettük a Peg Peregot, mert apa azt mondta, hogy nincs már időnk válogatni... :cry: utál vásárolni. kb 1 óra alatt jó kis pénzt költöttünk, de mindent megvettünk) Vettünk kiskádat, cumisüvegmelegítőt, cumit, zenélő játékot (amit majd Marci fog ajándékozni az öcsikéjének), fürdőlepedőt, takarót, plédet, stb.
Szóval nagyon örülök, hogy már majdnem meg van minden!!!!!!
Ez megnyugtató!!!

Kocska! Nagyon szupi a pihenőszék!! Annyira klassz dolgokat vásároltál!!
Kikocska! Nem semmi, hogy a gyerkőcök miket szednek össze!! Vigyázz magadra, és jobbulást nekik!!!
Cat! Örülök, hogy jók az eredmények!!! Biztos, hogy a múltkor mértek kevesebbet!!! A többivel ne foglalkozz, ne idegesítsd magad az autó miatt!!
Ettike! Én 1100 vagyok már, rosszul írtam a múltkor... Azért vigyázz magadra, nem jó az a sok fájdogálás!!!
Tünemény! Kitartást!!! Már nincs sok hátra a munkából!!!

Kép

Kép
eda7

Bocsi csajok, csak most egyedül vagyok itthon és még anyuék is színházban vannak velük se tudok beszélni és muszáj valakinek elmondanom..
Van egy kolleganőm akit nagyon-nagyon szeretek és sokat segített amikor oda mentem dolgozni az iskolában,Ő volt az igazgatóhelyettes.
Meg régen ő volt az orosztanárom is.
szóval egy éve beteg lett, fél év után derült ki hogy áttétes tüdőrákja van.
kemózták, mást nem tudtak vele tenni.

Én végig azon drukkoltam, hogy meggyógyul és mire én megyek ő is jön.

Most hívtak telefonon, hogy lebénult és kórházban van. Gondolom ez már a végét jelenti.

ne haragudjatok de már szétbőgtem a fejem és nem tudom abbahagyni.
abba bíztam, hogyí ha leírom majd jobb lesz....
miért van az, hogy mostanában csak ilyenek történnek velem?

Kép

Kép
tasin

Zsu! Remélem sikerült megvenni az overált! Én is hasonlót örököltem a hugomtól!! Mármint a fiacskájától...

Marci most jött haza a suliból, még focija volt, és nagyon tetszik neki a sok új szerzemény, Pepének már zenélt is a játékkal, hogy szokja!!! Mindent kipróbált!

Annaszuszi! Nem semmit, hogy neked kell az eredmény után nyomozni!!! De ügyik vagytok, hogy nem sokára kész a szoba!!! Pihizz is!!!

Gabka! Andris pofija nagyon kis édes!!!!!!!!

Tasin! Nagyon sajnálom, hogy rossz híreket kaptál!!! Próbálj megnyugodni!!! A mi életünkben sok boldogság van, mármint itt a fórumozók, akik babát várunk, de az élet megy tovább, és az sajnos nem fenékig tejfel!!! Úgy sem tudlak megnyugtatni, mert tudom, hogy lehetetlen, de próbáld meg lefoglalni magad!!!
Ma amikor itt volt a takarító néni, mondta, hogy a rádióban ma hallotta, hogy egy 20 hónapos baba rákos volt, és az utolsó szava még az volt, hogy mama!!! Itt sírt nekem, pedig idegen volt, de ezek borzasztó dolgok!!! Gondolj a lányaidra, és próbáld kiverni a fejedből!!!

Kép

Kép
eda7

Tasin nagyon sajnálom, talán, ha így az ország több részéről is gondolunk rá, talán jobb lesz neki, bár a rák nem válogat, és nem kímél, rohadt alattomos

Kikocska tessék végre meggyógyulni mindenkinek! Bár az elosztás jó nálatok is, nálunk a párom hasmenéses én náthás voltunk múlthéten kedden, a héten tegnap óta ismét a párom hasmenéses, de legalább most nem hányt. Na de most szolidaritásból, h.én még nem köhögök így az éjszaka már a wc-n ültem én is, a joslófájások után jöttek a tolófájások is.

Én céklát csináltattam anyuval,ugy hogy remélem jut végre egy kis természetes vas.

kocska

Imádom a céklát!! Ez nagyon jó ötlet!!!

Kép

Kép
eda7

Megvan az overáll (bár még nem láttam), köszi a drukkokat!!!!

Eda, ügyik vagytok, h minden meglett. Az apák úgy látszik mind utálnak vásárolni!
Marci meg édes, h mindent kipróbált! Nálatok is "hoz valamit" a tesó majd Marcinak, vagy ez csak a mi hülyeségünk? :roll:

Ettike, rövidülgetsz, ez azért már jó jel!!! Kíváncsi vagyok, h a doki "tippje" mennyire jön majd be!

Tasin, ez szörnyű, sajnálom! :( Azért próbálj meg ne erre gondolni, a pici lány vidámabb mamához szokott!

Annaszuszi, Te ilyen ügyi vagy? Arra emlékszem, h menyasszonyi ruhában jó vagy, de hogy lámpabúrát is tudsz??? :)
Megmutizod?

Tünemény, kitartás, már visszaszámolhasz munka- ügyileg!!!!!!
Köszi a kép dícséretet, most ez a kedvencünk!

Megyek apához Tv-zni,
sziasztok!

Zsu
svs

tasin, nagyon nagyon sajnálom :( igaziból ilyenkor nincsenek szavak. Sírd ki magadból, talán az kicsit segít. A felhők felett meg ragyog a nap azért, csak nem mindig látjuk.

zsu, éljen az overall! és nálunk is hoz a tesó ajándékot... még nem vettem meg, de már ki van találva. jó, hogy mondtad, holnap ezt is el kéne intézni.

Köszönjük a jókívánságokat, Réka jobban van, délután már nem ment a hasa, reggel még a vizet is kihányta, de a déli alvás után szinte egészségesen ébredt, jó, néha sápadt volt, de még egy vajas kenyeret is evett. Sokat dobott a hangulatán az új ruhák is, mert kaptam megint 20 kiló szipiszupi cuccot, és talátam benne neki néhány jót, pl egy szoknyás fürdőruhát, amit le sem vett egy órán át :) (meg csomó cuki pici ruhát, megint sajnáltam, hogy túl sok van így is nekünk, és muszáj lesz eladni... ) szóval reménykedek, hogy neki ennyi volt. nándi sem lett rosszabbul, szerintem holnapra az is kiderül, hogy én mgúszom-e...

jaj, apa főzött nekem melegszendvicset, megyek, megeszem :)
szép estét!

kikocska

kellett nekem leírni, hogy nándi nincs rosszabbul. már megint krupposan köhög. remélem megússzuk a rohamot :(

kikocska

Nagyon szépen köszönöm lányok!!!!
Az a helyzet, hogy eléggé kivagyok.
azt hiszem a fizikai és szellemi teljesítőképességem határán vagyok!

3-4 órát tudok aludni csak éjjel ( 45 részletben)

a szám tetején kijött vagy 3 herpesz :cry:
Tegnap már azt hittem összeesem.attól félek, hogy teljesen lemerül a szervezetem a nem alvástól és az egész napos tanulástól, meg a sok hülye stressztől.

Fogytam 1,5 kg.... :shock: :shock: :shock:

azt már nem is mondtam, hogy ma temetésre kellene mennem, mert egy közeli 45 éves férfi ismerősünk múlt héten szívinfarktusban meghalt. ( 3 gyereke volt)

de nem megyek el, képtelen vagyok rá.

Elég volt múltkor a barátunk fia temetése.....

Mindenkinek jó hétvégét!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Hol van mindenki? Lustálkodtok? Jól teszitek! 8)

Ma anyás napot tartok, mert a férjem dolgozik. Megbeszéltük anyuval, hogy kiválogatjuk az általa gyűjtögetett babaruhákat is, és lehozzuk a padlásukról a babakocsit is. Már nem is emlékszem rá, hogy milyen. Azt tudom, hogy anyuék padlásán van az, ami fekvő és többfunkciós (tehát a kezdéshez kell majd), a mi padlásunkon egy "ülő" van, és egy sportkocsi.

Tegnap megvettük a textil pelusokat is. Már csak a kapucnis fürdőlepedő hiányzik Lucának. Szerintetek, hol érdemes ilyet nézni?

Ígértem, hogy felteszem a hét elejei szerzeményünket is: a hordozót és kádat+állványt.
Bocs, nem emlékszem, hogy ki kérdezte, de mi a kádat és az állványt is "baráti áron" vettük. Egy ismerősöm foglalkozik ezekkel, így jóval a piaci ár alatt sikerült megkapni.
Ezek lennének:

Kép Kép Kép

Még annyit, hogy pénteken, a HR leküldte a körlevelet, miszerint én márc. 16-tól szülési szabadságon leszek, és amíg nem dolgozom, addig ki lesz az, aki helyettesít. Jól esett, hogy a helyettesít szó ki volt hangsúlyozva. Remélem, hogy a csajsziban is rögzült a tény, hogy ő csak helyettesítő! Hú, de gonosz vagyok! :twisted:

Szóval már csak 1 hét, és vége a munkának. El sem hiszem!
Tünemény! Te hogy vagy ezzel?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
gesztenye74

Tasin!
Próbálj meg napközben aludni, már rájöttem, hogy egy félóra is rengeteget javít az állapotunkon. És szedjél te is nagy dózis C-vitamint, mint én, eddig 1 herpesszel megúsztam, és az influenza is elkerült.
És ne menj temetésre, senkinek nem lesz jobb tőle, hogy még jobban kikészülsz. Nyuginyuginyugi...

icamica

Tasin!

Nagyon sajnálom, hogy így összejöttek Neked most a dolgok. :cry:

Szerintem is felejtsd el a temetést, nem hiányzik Neked az most.

És tessék megnyugodni, egyél, ne fogyj többet!

Kép
gesztenye74

Tasin! Nagyon le van gyengülve az immunrendszered, azért is jött ki a herpesz!!! És ráadásul 3. Jajj te szegény!!!! :cry: :?
Kell most neked ez a tanulás? Nem lehet elhalasztani? Rádférne egy kis pihenés, evés, kényeztetés!!! Lelkileg, testileg!!!!!!!!!!
Gesztenye! Nagyon klassz a hordozó és a kis kád is szép szines, tetszeni fog Luca babának!!!

Kikocska! Remélem jól telt az éjszakátok, Nándi megúszta roham nélkül!!!

Mi is tervezzük, hogy úgy, ahogy Marci is visz ajándékot Pepének, Pepe is fog Marcinak. Bár ugye Marci már ezt nem veszi be, de a legokat imádja, és örülni fog neki. Azt tervezek majd beszerezni. Csak még a jövő hét teljen el, és utána!

Kép

Kép
eda7

Tasin :cry: :cry: :cry: Most nagyon együtt érzek Veled,mert nekem most "ment el" egy ismerősöm szintén rák miatt :( De nem is írom most le,nem akarlak még jobban sokkolni és remélem a legjobbakat!

Kikocska cegény Réka...én is nemrég kaptam el ilyen hányós vírust és nagyon rossz,amikor ki vagy merülve és már-már a wc-nél is képes vagy aludni,mert megnyugtató,h ha rád tör vmi,akkor nem kell sehova menni :(
Nándi,h bírta az éjszakát? Nem kapott ugye rohamot!?

Eda de jóóó Nektek :) Ma mi is elmegyünk vásárolni és ma le is zárjuk ezeket az akciókat. Már csak a gyógyszertári dolgok maradnak,mert ahhoz még nem írattam receptet.

Most,h elkezdtétek írni a szeméremcsont fájást persze nekem is elkezdődött :? Tegnap én is eléggé fájtam alul itt,ott. Felmerült bennem a kérdés,h-h fogom a melót bírni hó végéig,mert bár ülök, bejutni már nem könnyű,meg ha felállok,akkor naon fááájok :(

Voltam orvosnál csütörtökön. Aranyos volt,mert kérdeztem a kókusz szűrést. Mondta,h Ők nem szokták,de ha engem megnyugtat,akkor elvégzi. Úgyhogy hétfőn megyek. Ezen kívül már én is 2000-es vagyok,de sztem ez "normális". Pont most a kórházi előadáson mondta az orvos,h ez olyan,mint egy lufi. Fújod, fújod és ahogy egyre nagyobb, egyre inkábbb tűnik el a fújó része. Nekünk azért már jó nagy a méhünk,meg a babó :)
Meg szokhatok le az egyetlen megmaradt káros szenvedélyemről, a kávéról. Az orvos megmutatta Majácska szívét és szeeegénynek nagyon gyorsan vert. Úgyhogy tegnap már csak kakaót ittam.

Mindenkinek kellemes, fájdogálás- és betegségmentes hétvégét!!!

dharma

csajooooooooooooook
VAN BABAKOCSINK!!!!!
már körbetoltam a házon, a teraszon. . . . Szétszedtem, összeraktam. . . . . Ami 2szer ennyibe került az szebb volt mellette, de így külön most ez is tök jóóó, csak még hozzá kell szokni, hogy már nem válogatunk!!!!KÉK!
Majd este jövök és vissza olvasok, rakok fel képeket, de most tényleg tortát kell sütnöm, meg vendégem is jön, meg kéne csináljak 2 körmözést is, meg végre barátnőm hívott Teszibe csavarogni, szóval majd este, mert a párom úgy is éjszakás!!!

kocska

KOCSKA: gratula a babakocsihoz!!!!!És ne felejtsd el a képeket este felrakni róla!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok lányok!!

Tegnap óta úgy tünik lentebb van a hasam,de ezt ma az anyukám is megerősítette.Mondjuk azt én is érzem,hogy olyan nehéznek tünik "cipelni" a pocimat és ez a derekamat is jobban megviseli...
Egyébként amikor tegnap észrevettem,egy picit megijjedtem,hisz még közelebbinek tünik a vége :oops:
Jövőhéten mindenféleképpen elkezdem kimosni a kisruhákat,meg összekészíteni a kórházi csomagomat!!!!!

Tasin!Bárcsak tudnék vmi vigasztalót mondani!Próbálj meg minnél többet pihenni.A herpesz a stressz miatt is kijöhet,én úgy tudom!!És gondolj a picire,most ő a legfontosabb.

Gesztenye!Nagyon klasszak az újonnan vásárolt holmik,a kád miatt pedig irígykedem.Nekünk az még mindig hiányzik,de jövőhéten azt is megvesszük most már!!!

Kocska!Milyen tortát sütöttél?Tiszta kis ügyi vagy,mindig csinálsz vmi finomságot :)
Kikocska!Hogy vannak a gyerkőcök?Remélem,este nem volt semmi nagyobb gond Nándival.Utálatos dolog ez a krupp.

Gabka!Voltál "mozizni"?Nincs új fotó Andrásról?

Kép
demetnik

Jelentem kész van a gyerekszoba szinte teljesen.Ma apa feltette a bordűrt a haverjával és én meg szépen neki álltam otthonosabbá tenni.Már csak a zenélő-forgó hiányzik az ágyról de az meg jövőhéten lesz meg.Majd ha lesz erőm csinálok képeket.

Ma főztem fincsi halászlevet ebédre. :lol: :lol: Tegnap voltunk mozizni csak nem találom vagy nem tette rá a képeket de csinált róla.Nem baj a dvd megvan az a lényeg.Egy kicsit csalódtam mert csütörtökön olyan szép volt a kép de tegnap meg a köldökzsinór és a magzatvíz bezavart.De a végére kitisztult.

Demetnik: nekem hajnalban olyan furán fájdogált nem volt komoly mert visszaaludtam de azt hittem szülés lesz. :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Készen vagyunk a takarítással! Mindjárt meghalok, de nem maradt a lakásban olyan sarok ami nem lett volna kitisztitva.... Gyönyörű rend és tisztaság van. Tegnap reggel 8 ete 21-ig csináltuk ma pedig reggel 9-tól 18 ig :-) Kész van babáckám szobácskája is. Gyönyörű lett meg a függöny is nagyon szép. Holnap ha lesz erőm lefotom éa megmutizom...... És annyira büszke vegyok magamra (elnézést a nagyképüségért), de Kolinál ilyenkor már nem cináltam semmit. most meg apűával megállás nélkül csináltam.
És ami nagyon széppé tette a napom hogy postára kellet mennem utána beugrottam a c&a-ba és probálgattam és a 42 kismama naci bőven jó volt, de még a 40-es is :-) Ennek azért örülök, mert koli 46-os volt jó :shock: :D Szóval sikerekben gazdag napjaim voltak.
Most pihizzek, mert holnap már megyünk is pici fiamért. Már annyira hiányzik.....
A jövő héthez rengteg erőre lesz szükégem asszem. ctg, szülésznő, fodrász, esküvő. Menet közben ki kéne mosnom a baba ruháit....... áhhhhh hogy élem túl???? :shock:

Neharagudjatok,, de ki kellet írnom magamból.....

Gesztenye!
Nagyon szépek amiket vetettek :-) TI is jól álltok akkor most már :-) És mindjárt pihehetsz is.

Tasin!
Nem is tudom mit mondhatnék. Próbálj egy kicsit megnyugodni. Elég fárasztó időszak áll elöttünk. A sulit nem tudod halasztani??

Tünemény!
Remélem már vissza felé számolsz :-)

Kocska!
Gratula a pihi székhez meg a kocsihoz :-)

Kikocs!
Hogy vagytok? Nándi? Ügye nem kellet kórházba menni? Te elkaptad a betegséget?

Gabka!
Jó hogy TI is készen álltok, de azért maradjon még bent Andris baba egy picit.... Pihizzél :-)

Cat!
Ti hogy vagytok???

Kisvirágról nem tud valaki valamit?
Tisáról?
Lili?
Merre vagytok kismamik?

na tényleg megyek pihenni.
boc ha sok voltam....
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Nekem már mindennapos a szeméremcsont-fájás, hol jobban, hol kevésbé. :( Van, hogy estére a derekam is belesajdul, de ilyenkor kérek egy masszázst a férjecskémtől. :)

Baba dolgokból már majdnem minden megvan. Holnap hozza tesóm a mélykocsit és a kiskádat, ami még hiányzik. Aztán már csak a babaruha mosás-vasalás lesz hátra. Azért megnyugtató, bár még van időm bőven. Mindig mondom is a kis hölgynek, hogy a márciust még ki kell bírnia idebent. :lol:

Kocska! Köszönöm a diótorta receptet, elmentettem, nehogy elkeveredjen. :)

Nálunk a múlt héten tetőzött ez a fránya hányós-hasmenéses vírus, én is elkaptam, de szerencsére csak egy enyhébb változatot, így két nap alatt rendbe jöttem.

Olyan jó érzés, ahogy odabent mocorog egy a kisleány! :) Azt szoktauk "játszani", hogy az oldalamra fekszem, odateszem a pocakomra a kezem és előbb-utóbb kopogtat, motoszkál, ki-kidugja a lábacskáját... :lol:

Kép

Kép
kisszilva

Így nem is nagyon látszik, hogy égszínkék a fal!!!

Kép

Kép

Ez itt a pihiszékünk:
Kép

Ugye a fejvédőt így kell felrakni?

Kép

Kép

Na ezt a vettük a tescoban 1500 ft-ért

Kép

Kép

Kép

A kiskád a szekrénytetjén van becsomagolva az állvány meg a fal mellé beállítva.Azt azért nem szedtem már elő!

Kép

Kép
gabka7926

Húúúú Gabka! Irigylésre méltó!!!!!!!!!!!!!!!! Csoda szép szobája lesz Andrisnak!!!! És a halászlevet jól megkivántam, úgyhogy a jövő héten én is készítek majd, mert imádjuk, általában nyáron készítünk, de most azért Pepének még jó lenne leküldeni anyapostával egy adagot!

Amikor azt írjátok, hogy szeméremcsont fájás, ott a csont fáj?
Nekem belül szokott néha gondolom a méhszáj környéke nyilalni.

Ma keményedős társaim nálatok mi újság? Nekem ma sokszor csinálta, most kicsit több magnéziumot kaptam be. Most még 8-at kell aludnom, hogy a dokim hazaérjen!! :? :shock: :?

Sziszike! Nagyon ügyes vagy, most már pihenj, nehogy gond legyen!!!!!!!!!!!! De nagyon megnyugtató lehet, hogy minden rendben a lakásban!!!

Kocska! Gratulálok a babakocsihoz, és várjuk a képet!!!
(Én nem tudom lekicsinyíteni, de arra gondoltam, hogy majd kicsire állítom a fényképezőnél, és úgy fogom lefényképezni)
Bár nálunk egyre kevesebb a hely (nem házban, lakásban lakunk, és Pepe még a mi szobánkba fog kerülni, Marci szobájába csak akkor, ha már azért nagyjából átalussza az éjszakákat. De a mi hálónba is úgy fog elférni, hogy az ágyamhoz közvetlenül hozzá lesz tolva az ágya, így azt csak amikor a kórházban leszek, akkor fogja a párom összeszerelni)
A kocsiját le tudom majd fényképezni, és a kádat, de a hordozó is most még dobozban van a teraszon :oops: :oops:

Demetnik! Pihizzél, bár lehet, hogy csak úgy tűnik, de nincs semmi gond a pociddal!!!

Dharma! Nekem a dokim megcsinálta ezt a vizsgálatot, és azt mondta, azért jó, mert ha pozitív, akkor a baba azonnal megkapja az antibiotikumot, mert egyébként fertőzést okozhat nála. (tüdőgyulladás, stb)

Azt akartam kérdezni, hogy ti hogyan oldjátok meg a "bikinivonal" rendberakását? Próbálom tükörrel, de nem egyszerű! (tudom, intim kérdés, de hátha kapok jó ötletet! :oops: :oops:

Kép

Kép
eda7

Gabka! Szerintem nagyon jól tetted fel a fejvédőt! Nagyon szépek a díszítések is, és a szoba teljes összhangja!!!! :D :D

Kép

Kép
eda7

Eda: a kiságy nálunk is megy a mi hálónkba amíg éjjel sokszor kell kelni hozzá.De utána szépen vissza a gyerekszobába.
Ha paint-hez társítod a képet és ott a kép menüben rámész a nyújtás/döntésre akkor letudod kicsinyíteni. :wink: :wink:

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

húúúúú gabka.nagyon szép lett Andris szobája.(irigy,irigy :oops: )

eda:

én tükörrel csinálom a beretválást,vagyis "emlékezetből" és tükörrel ellenörzöm :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
(de szerencsémre én nem vagyok egy szőrös típus.a hónomalját pl. 3-4 havonta borotválom csak,és akkor is csak azért mert olyan mintha koszos lenne :) :) :) )

én most épp azért ülök itt mert már nem tudok állni..........fáj a pocim.most fejeztem be a vasalást.az összes ruhát kivasaltam(potom 2,5 óra alatt)és még el is pakoltam.de legalább már ez is kész.ja és ma már nem vettem be délutánn magnéziumot...

csajok most a fürdés hogy van????nem vagyok egy nagy kádazós típús de ma én úúúgy megkivántam egy jóó meleg fürdőt,hogy nem tudtam ellenálni.nem közvetlen forróba ültem,hanem szépen lassan melegítettem fel.nem lessz gond belőle ugye?

olyan izgi,ma is született egy baba a márciusiaknál.lassan mi jövünk......
mondtam is apának hogy jövőhónapban már egyedül intézi a nagybevásárlást,szegénynek fennakadtak a szemei..........ő mindig csak jön utánnam.csak abba szólhat bele hogy milyen tusfürdőt,borotvahabot,borotvát vegyünk.a többiben én döntök. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
majd anyum elküldöm vele.........(szegény)

Kép
Kép
ettike

Csak gyorsan magunkról...
köszönjük az érdeklődést, nándi végül megúszta a rohamot, a nyitott ablaknál alvás segített. egyszer volt necces, de végül nem fulladt be, és még a szteroidos kúpot is megúsztuk. Annyira félek beadni... Sajnos viszont nem szakadt fel a köhögése, így még a ma éjjel is lehet gond, de reménykedek, hogy nem lesz, a második éjjelek mindig könnyebbek.
Réka is jobban van, de elszúrtuk, mert délelőtt már nem volt semmi, csak kis nyűgösség, és délben kakaót kapott, valahogy mindkettőnknek kiment a fejéből, (sőt, mindhármunknak, réka csak akkor kezdett el sírni, hogy vizet kellett volna kapnia, mikor már megitta...) és persze egész délután ment a hasa...
Én egyenlőre nem kaptam el, remélem nem is fogom, viszont benáthásodtam, bár nem vészesen.egyébként elég totálkáros vagyok, nagoyn fájdalmasan mozgolódik a legény, délben fájtam vagy egy órán át, elég sűrűn, bár nem erősen, már éppen gondoltam rá, hogy beülök egy kád vízbe, hogy kiderüljön jósló, vagy menni kell, de aztán elmúlt. Végre elkezdtem beszerezni a kórházhoz a cuccokat, meg megvettük a pici pelust, a mosást már a héten elkezdtem, így kicsit azért nyugodtabb vagyok én is, bár a kölcsön cuccokról még mindig semmi hír. Viszont eljutottam addig, hogy segítség kell, nemtom, mióta nem alszom, és most kerülget a betegség. persze egyik nagymama sem ér rá, de apósom feljön holnap este, két napra. unokázni ő is tud.

tasin, nagyon sajnálom!!!a magnézium fáradtságra is jó, arra is érdemes szedni, főleg a magneb6... és azt a homeós nyugtatót, a sedatif pc-t kipróbálhatnád. rákapni nem kell akkor sem, ha nincs mellékhatása, de pont erre való...

kikocska

Mamám ma 70 éves és neki csináltam diótortát,ugyanolyat,mint anyunak pár hete, nagyon
bejött. Fent van a naplómban, na meg a VERDA is.
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=23135

Hihetetlen összevissza remeg ,lötyög,hullámzik a hasam és most olyan helyen csuklik,ahol még eddig soha, bal oldalt alul. Na most meg a köldököm is…2en vannak?

Gabka álomszép a szoba.

Eda én vaktában, izomból lekapok mindent, látatlanban…

Kikocs mi történt volna a kádban, azaz hogy derül ki ott, hogy jósló vagy nem?

Kép VERDÁNK

kocska

Megint csak rövid bejelentkezés, mert lassan aludnom kellene.
Reggel elindultunk megásárolni a maradék dolgokat, és estére már alig valami hiányzott, amikor hazaértünk.
Ennek örömére elmentünk moziba barátokkal, majd még pókereztünk nálunk kb fél egyig.

Egyszóval nagyon jó napom volt. Nyertem, jól szórakoztam a moziban és a vásárlásnak is volt eredménye. :D
És mindezek mellé még el sem fáradtam. Én csodálkoztam rajta a legjobban.

Valahogy mostanában nem érzem annyira, hogy a nyolcadik hónap végén járok.
Szeretném még elodázni egy kicsit a szülést, mert egyre jobban élvezem. Úgyhogy remélem még marad Marci 3 hétig. Ennél tovább csak ha valóban nem okoz neki semmi problémát.
Vendég

Jó reggelt!

Kidobott az ágy, mert megint teljesen lezsibbadtam az oldalfekvéstől. :evil:

A férjem elment anyámékhoz. Egyrészt, hogy nőnap alkalmából köszöntse anyóst, másrészt meg, hogy lehozza a tegnap általunk már kiválogatott holmikat (babaruhák, babakocsi).
Ha hazaér, akkor nyulat sütünk ebédre párolt káposztával és krumplipürével.

Tegnap délután nagyon jó dolgom volt, mert az egész családom kényeztetett. Még öcsém is hajlandó volt megmasszírozni a vállam, pedig rá az ilyen dolgok nem nagyon jellemzők. Ebéd után alukáltam egy kicsit, később meg anyum masszírozgatta a lábam.
Ennek ellenére, estére nekem is kemény lett a pocakom. Reggelre kialudtam szerencsére. :)

Gabka!
Szép lett a gyerekszoba, nagyon barátságossá varázsoltátok.

Sziszike!
Ügyesek vagytok, hogy így kitakarítotattok. Azért vigyázz, ne hogy megerőltesd magad!

Eda!
Nálam már nincs bikinivonal, én mindent leszedek. Illetve nem én, ha nem a párom.
Tényleg! A szüléshez is teljes egészében meg kell borotválkoznunk, ugye?

Ettike!
Szerintem, ha nem túl forró vízben fürödtél, akkor nem lehet gond.

Cat!
Látod, hogy milyen szépen alakulnak végre a dolgaid? Egyszer fenn, egyszer lenn. Most tessék fenn maradni! :)

Megyek, mert megjött a férjecském, és isteni virág illatot érzek! 8)

Mindenkinek sok szép virágot nőnap alkalmából!

Kép
gesztenye74

Jó reggelt!

Tegnap nagy party kezdődött nálunk, párom szülinap-névnap egy napon, jöttek az éhes népek :D :D :D
Éjfélig bírtam, a többiek még 3ig kártyáztak. most már a reggeli zsezsgés megy, kávé, reggeli, aszpirin :P

Én is tükörből borotválkozom, nekem kínosabb a lábamat csinálni, mert lehajolni nem tudok, felemelni megint csak nem, tehát szuszogok, és kapkodok. A körömvágás a lábamról ugyanez :P

Tegnap kézbe kaptam teszveszes babacuccokat, mert pont jöttek ide 7végére, még a postaköltséget is megúsztam :)

Na megyek, mert hímneműek dúlnak a konyhában. :D

icamica

Sziasztok!
1után feküdtem, 8előtt keltem, mert a párom akkor jött meg, és szólt, hogy nem jön velünk mamát köszönteni, mert még mindig megy a hasa(persze vacsira csípős virslit evett, gratula neki)És képzeljétek, fél év után először volt talán, hogy nem kellett kimennem éjszaka pisilni. . .

Cat én is meglepően így vagyok,akárkivel megyek el vásárolni mindenki kidől mellőlem, én meg tipegve is olyan jól bírom, minta nem is kéne tényleg szüljek nemsokára, persze nem is akarok ám.

Kép 2.fali díszünk

kocska

Összeszereltük a babakocsit, nem is volt nehéz egyáltalán.

Nem egy nagy szám, de lényeg, hogy funkciós, új és nekünk jó lesz. Mivel mi autózunk, így csak sétáltatáshoz kell. Az utak meg szerencsére nagyon jók a környékünkön.

Párom már körbe is tologatta a házban:

Kép

Kép
gesztenye74

basszus, többet nem írom le, hogy jobban van valaki. Réka ma reggel tiszta kómásan kelt, fel sem kelt, csak kornyadozik, szundikál egész délelőtt. borzasztó. már két ügyelettel beszéltem, de azt mondják, nem tudnának semmit csinálni, nem érdemes bevinni, valszeg visszaesett... úgy legyen, nagyon ijesztő. nem hány, nem fosik, nincs láza, csak látványosan BETEG...
Nándival viszont megúsztuk az éjszakát, szóval ez a része talán letudva, most már csak a vírusból kell meggyógyulnia, ami kiváltotta.

kocska, asszem még a bába válaszol könyv tanácsa volt, hogy ha fájik az ember, és nem tudja, hogy mi van, akkor egy jókis kád meleg víz, ázni benne egy fél órát, és vagy rendszereződnek és elindulnak a fájások, vagy gyengülnek és elmúlnak. Nekem bejött. MÁr nagyon sokszor elmúltak, :P rékánál meg szépen rendszeressé váltak.

gabka, szupi a babaszoba! és rendeltem én is végül tornázót magunknak is, meg az uncsitesóm gyerekének is. nem tudok ellenállni :D azzal magyarázom, hogy gyakorlatilag semmit nem kapott újat ez a kis pocok a cumin kívül, legalább egy játékot hadd vegyek neki. hiányzik ez a vásárolgatás, bár a házi költségvetés örül neki :)

na, mennem kell, majd máskor folytatom. kivéve, ha marad az egészségügyi helyzet :S
szép napot!

kikocska

Lányok naon szépek vagytok :) :) :) Kocska grat a babakocsihoz, ez azért már ennyire a vége felé nagy megkönnyebbülés, Gabka nagyon szép a szoba...Kicsit irigy is vagyok. Mi pl pelenkatartót, pihenőszéket,meg egy pár dolgot,amik a képeken vannak nem vettünk (anyagi megfontolásból).
De tegnap mi is majdnem a végére értünk. Azért nem teljesen,mert sajna van még pár dolog,amit vagy nem találtam a bababoltban,vagy sokallottam (pl nem értem,h amit DM-ben 250 Ft-ért adnak fülpiszkát az a babaoltban miért 1000 Ft :roll: ). Na mind1,azért az öröm és a 3* mindent végignézünk megvolt :D

Kocska én Anyummal meg párommal mentem vásárolni. Rájöttem Neked is anyukával kéne menned,mert Ők még minket is űberelnek babaholmi vásárlásban. Én egy kicsit sajnáltam is Anyut,mert mutatott ezt,azt, h-h tetszik és majdnem mindenre azt kellett mondanom,h "már van" :D Úgyhogy annyira nem élhette ki magát.

Ééés tegnap végre Apum is kimondta,amit nem gondoltam,h szülés előtt megtörténik,de nagyon örültem,h már várja Majácskát :D Biztos jó nagyszülő lesz :)

Eda: én is tükrözöm+megérzésre hagyatkozom. Valamint próbálom csak vészhelyzetre hagyni az ilyen akciókat. Szőőőrnyűűű nehéz egyébként. Lehet szülés előtt átmegyek még kozmetikushoz,mert itt van a szomszédba és lakásra lehet menni,nem szalonba,ami még egy +

dharma

Sziasztok

Itt vagyok még egyben, csak nem volt jó hétköznap a netem vagy a ruterem. Semmi különös nincsne a baba bútor még nincsen meg kedden megy le mostmár 100°a férjem és szerdán össze is rakja, hála istennek, mert már nem tudom hova rakni a kisruháit.

A csomagomat is félig raktam össze, azt sem tudom mit kell vinni, bát már 100 listát írtam, de tényleg 2 böröndött fogok csinálni és mind a kettőt berakom a kocsiba. Egy a szüléshez a 2. pedig másnapra.
Mindenkinek már olyan szépen be van rendezve a kis szoba és nálunk még semmi. De már nyugodt vagyok.

Borotválás, és most elmegyek a kozmetikushoz és megprobálom hogy Ő szedje le, nekem sem sok van. Bár azt mondta,hogyha másnap meg akarok szülni akkor menjek, de mindengy megpróbálom ha nem megy az egész akkor csak ott ahol szokta a többit pedig tükörrel, de azt is probáltam, de akkor sem látok semmit, férjemnek mondta, Ő azt mondta nem meri. A kórházban pedig nagyon kegyetlen mert olyan életlen a borotva ( eldoható mndjuk ) de ott inkább ne.

Én is kezdek egyre jobban fáradni, fájásokat nem tudom hogy érzek e, mondjuk lent néha szoktam, a málna teát elkezdtem meg a homeos bogyokat. Pénteken megyek ismét CTG-re.

Tegnap almás pitét sütöttem, már unalmamba.
De már nem tudok mit kitaálni főzni.
Ma egybe sült tarját csinálok krumplipürével és salátával.
Nemsokára remélem készen van.
Na puszi mindenkinek

Kép
lili&ana

Kikocska! Jobbulást!!! Sajnos ahol több kisgyerkőc is van, ott nagyobb a valószínűsége annak, hogy beteg valamelyik, és adják-kapják egymástól. Szerencsére nálunk Marci immunrendszere már edzett. Járt bölcsibe, és utána az ovi már sokkal jobb volt, kevesebb betegséggel.
Egyik barátnőmnek is ezt ajánlotta a szülésznője, mármint a meleg fürdőt. Neki akkor be is indította a szülést. Ha elmúlt volna, akkor csak jósló.

Kocska! Nagy klassz a babakocsi!!!
Gesztenye! A Tiétek is! Látni a kispapán, hogy nagyon büszke!!!!!!!!!!!!!!! :D
Gabka! Majd megpróbálom kicsinyíteni! :?
Marci amikor kicsi volt, mi is így csináltuk, hogy volt saját szobája, de kb 6 hónapig a mi szobánkban volt még az ágyikója!!

Én is tükörből és emlékezetből borotválkozom, de jó ötlet, hogy azt a 2-3 cm-t amit hagyok, azt is leborotválom. Császárnál azt tudom, hogy kötelező a teljes borotválás!!!!
Normál szülésnél nem tudom, de gondolom, hogy praktikus!!

Amióta nem mozdulhatok ki, nálunk apa az, aki végzi a bevásárlást, vagy ha itt van nagyszülő, akkor az ő segítségével.
Így már nagyon vágja!!! Mindig mondja, hogy amikor nélkülem megy, ugyanúgy megvesz mindent, és fele annyit költ, mint amikor velem megy. (mert ugye nekem még ott jutnak eszembe a dolgok, hogy ezt is jó lenne, azt is...)
De amúgy nagyon ügyes, szuper módon vásárol!!!!

Én nőnapra nem virágot, hanem cukormentes deszertet kaptam!!! (azt a fincsi kagyló formát! Isteni!!!)

Cat! Látod!!! Borúra mindig derű jön!!!! Legyél jókedvű!!!! Meg is gyógyultatok???

Kocska! Édes a kis csipike!!! És nagyon ügyes vagy és erős, hogy ismét nekiláttál a tortának!!! :lol:

Kép

Kép
eda7

Én tegnap este össze is pakoltam nagyjából a szüléses cuccokat.És kifőztem a mellszívómat is.

Dharma: a pelustartó nem is volt drága csak egy ezres volt a bababoltba.

Gesztenye: feszít ám apa nálatok a babakocsival. :) :D :D :D :D :D

Nekem már csak 2 szoptatós melltartót kell beszereznem és kész.Na persze tuti kell még valami. :wink:

Jaj csajok anyum nem jön haza csak májusban.Mire megkapná a kinti társadalom biztosítótól , hogy haza jöhet kellene visszamennie.
De májusban jönnek mindenképp.Tök szarul esett ez tegnap mikor mondta.

Én apától kaspót kértem mert kinéztem egy szépet már egy hónapja és fájt rá a fogam. :lol:Majd anyák napjára virágot kérek persze cserepeset!! 8) 8)
Tök fura ez lesz az első anyák napja ami értem vagyis első gyerekesekért is lesz itt a fórumon.

Kép

Kép
gabka7926

Dharma! Nálunk anyukám vásárolt néhány dolgot (fekvésem miatt), mindent szeretett volna, de mondtam hogy maradjon már olyan, amit én választok ki!!! Kell egy kis öröm nekem is! :lol:

Én nem tudok kozmetikushoz menni, remélem jövő hét utáni hétfőre sikerül a fodrászomhoz bejelentkezni, és Pepe is megvárja!! :-)

Lili! Biztos, hogy lesz még időd mindent összekészíteni!! Sára szerintem vár még!!!

Kép

Kép
eda7

Sziasztok!!

Végre süt a nap!!!!!!!!!!!!!Olyan tavasz-hangulatú minden!!! :D

Egyébként pocsék éjszakám volt.Fél 12-kor elaludtam,aztán fél 3-kor felébredtem és onnanstól reggel 6-ig nem is tudtam aludni.
Ráadásul azt vettem észre,mintha folyt volna a tejem :oops: Tudom,hogy ez így butaság,de a jobb mellemnél tiszta foltos volt a pizsifelsőm......Eléggé meglepődtem.Az utóbbi napok nekem csupa ilyen meglepetésekkel telnek! :?

Borotválkozás:Hát ez nálam is úgy működik,hogy megérzésre csinálom,aztán tükörből ellenőrzöm a végeredményt.A lábam még simán tudom borotválni,viszont a körömvágás már nekem is csak nagy nyögések és fújtatások között,hosszas kínlódások árán megy csak :(

Szuperek a babakocsik,remélem,nekünk is meglesz hamarosan.
Gabka!A nagyon hangulatos a szoba,tündéri birodalma lesz Andrásnak :)

Kép
demetnik

Demetnik! Egyáltalán nem butaság a tejcsi! Ez teljesen természetes!! Ettike írta is a múltkor (de bocsi, ha rosszul emlékszem), hogy már neki is folyik. Marcival már nekem is volt ilyenkor, de most nincs. Nem ettől függ, hogy később lesz-e tej, vagy sem, de szerintem azért jó jel!!! :lol:

Ez a tavaszi hangulat nagyon jó dolog!!! Végre süt a nap!!!

Kép

Kép
eda7

Felébredtem a délutáni szúnyokálásból. Most épp meggyes piskótát sütünk. :)

Kikocska!
Hogy van Réka? Jobban van már?

Gabka!
Sajnálom, hogy anyukád csak májusban tud jönni. Így viszont együtt ünneplitek majd az első közös anyák napját.

Demetnik!
Tüneménynek már jóval korábban volt előteje, így teljesen normális, hogy már neked is van.

Kép
gesztenye74

sziasztok.

ma éjjelem nekem is pocsék volt.
hajnal 2 kor elkezdett fájni a fejem és egészen kora délutánig fályt.alig aludtam az éjjel,ma nem is főztem,kebap-ot rendeltünk.és a vacsit is lemondtuk.

én epret kaptam nőnapra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nyam,nyam.és Patriktól egy szál jácintot(asszem) :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

előtej:

tök normális.én már 2 doboz melltartó betétet elhasználtam :? :? :?

szupik a kocsik.
kocska,kietek nagyon hasonlít a mienkre.én tegnap a babaruhákat toltam benne egyik szobából a másikba(vasalni) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jaaaaaa asszem Alex megfordult,éjjel is furcsa volt hogy nem tudok a jobb oldalamra feküdni és azóta meg tök máshogy mozog,hasonlóan mint Patrik.remélem jól sejtem és nem csak bebeszélem.holnap megyek uh-ra kivi vagyok.

jajj eddig bírtam ülni.

később ha tudok még jövök.

Kép
Kép
ettike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?