A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Nos lányok. Szép jó hajnalt!
4 óta fönt vagyok. Jobban mondva 1-től szakaszosan :?
Gondoltam kipróbálom meddig bírnak aludni, ah nem reagálok a mocorgásra, és csak a konkrét sírás-félénél etetek. Na az lett a vége, hogy Jázmin totál fölébredt 4-kor és nekiállt a reggeli tornának. Gyorsan megetettem, hátha visszaalszik. Mostanra sikerült neki. Nem altattam, csak letettem. Nem sírt, de dünnyögött és magyarázott rendesen.
Lilit is megetettem4 után, mert ő meg felébredt Jázminra. :? Pazar...
Persze ő is mostanra tűnik úgy, hogy elaludt.
VISZONT!!
Lili is megfordult!
Kijöttem a szobából, és a nagy dumára 3/4 óra múlva mondom most már visszanézek mi a túrórudi van. Hát Lilicicának a fejénél volt a lába, és HANYATT feküdt! Hason volt mikor letettem!
Véééégre!! Persze vissza nem megy, ezért nem tudott elaludni. Visszafordítottam és azóta csönd van. De nekem meg teljesen miment a szememből az álom. Amúgy tipikus. Mikor aludhatnék nem megy. Ennek talán az is oka lehet, hogy megjött, hogy a fene vinné el. :?

Szamy: Talán jobb is, hogy még most kiderült milyen köcsög a dokid. Ki tudja mennyire lett volna lelkiismeretes a szülésnél.
Ha találsz egy jó orvost,szólj nekem is! :wink:
Azért döbbenetes egyes dokik mit hisznek magukról, nem? zért remélem nem hagytad szó nélkül :wink:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok csajok!

Lanya vagyok....

A Mariann megkért,h írjak nektek pár sort,ő most épp korházban van.
Ami konkrétan történt az az,h tegnap mire délután jöttem haza a melóból,a Mariann nem érezte túl jól magát.... Fájt folyamatosan a hasa alja,szúrogatott neki a ott belül,folyamatosan kemény is volt (pedíg szerintem több magnéziumot is bevett mint amennyit szokott),és a babák mozgását sem éreztük olyan intenzívnek mint szoktuk.Egyszóval kicsit beparáztam,de ő még tartotta magát. Nem akarta még felhívni az orvosát,mondván csütörtökön úgyis kell mennünk hozzá,addíg kibírja....
Majd hajnal 3.30.kor arra kelek,h kelteget és azt mondja menjünk be!
Természetesen azonnal elindultunk.
Megvizsgálták,megfigyelésre bent tartották.
Azt mondták nagyon helyesen tettük,h bementünk. Az a valami ami meg szokott rövidülni az meg is rövidült a drágámban (talán valami csatornának hívják vagy tölcsérnek),de még nem gáz.
Viszont ezek a kissebb fájások,görcsök,keményedések lehetnek a szülés első jelei (a szülész szerint),és így,h még nem repedt meg (megintcsak nem tudom a nevét) a gyererkek körül semmi,van idő a tüdőérlelő injekció hatását kivárni! Ez azért nagyon fontos,mert ha esetleg később,amikor már megreped az a valami,akkor már nem biztos,h marad elég idő a tüdőérlelő injekció hatásának kifejtésére.

Egyszóval az orvos is és a szülész szerint is nagyon helyesen tettük,h bementünk most,és nem vártuk meg az utólsó utáni pillanatot.

Majd jelentkezek még!

Sziasztok!

Laci

lanyané

Laci! Köszi az infokat!

nyugi!! jó helyen van ott Mariann!! én is kaptam 2szer tüdőérlelőt, rohadtul fáj, de megéri. ott ha kell egyszerre tudnak lépni, meg leállítani szülést. sztem még bírja 4 hétig is! :lol: :wink:
Mond meg neki h.kitartás, és pihenjen feküdjön sokat! és persze pusziljuk:)

zsuzska80
Szombathely

Laci köszönjük a híreket ! Tényleg nagyon jól tettétek hogy bementetek -nekem anno a dokim mindíg azt mondta hogy a 33. hétig húzzam ki mert onnan már semmi baj nem lehet- szerencsére ez már nálatok megvan innen minden egyben töltött nap ajándék .Szurkolok Mariannak és a lányoknak- légyszi tájékoztass minket a fejleményekről.

Kép
Kép
panni7

Jó reggelt!

Laci, köszi a bejelentkezést!
Szorítunk nektek, minden rendben lesz.

Judit

jucicuki

Kedves Lanya Laci :P
Lanyané-nek ezer drukk, puszi és kitartás.
Teljesen jól érthető volt, amit írtál :D
Igen, a méhszáj rövidülés már jelzi, hogy nemsokára itt az idő, de ez még jelenthet jópár hetet is. Azt pedig, hogy a magzatburok nem repedt meg, tényleg nagyon jó hír, így nem kell egyből kikapni a babákat, hanem bizony tud még hatni a tüdőérlelő is, és simán lehet, hogy ha a szúrkálások, görcsök rendeződnek, szülésig még haza is engedik Mariannt.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Laci
Drukkolunk a fiúkkal ezerrel a mi kis menyasszonyainknak és az anyukájuknak.A lgjobb helyen vannak,nem lesz semmi gond.
Vendég

labasv
Veled virrasztottam :) Úgy felbosszantott a doki, hogy valami hajnali 5 körül tudtam elaludni :evil: Túl sokat nem hagyott szóhoz jutni, gyakorlatilag végig se hallgatott, meg igazából nem hittem a fülemnek, hogy ezt komolyan gondolta. Úgyhogy hamar otthagytuk. Az a vicces, hogy hezitálunk, hogy leköltözzünk-e Szegedre az én családomhoz, és pont tegnap gondoltam arra, hogy valaki küldjön egy jelet odaföntről. Azt hiszem, ezt jelnek értelmezhetem: még eggyel kevesebb dolog, ami Budapesthez köt :D

Gratula Lilinek :D Most majd forgathatod folyamatosan vissza :D

lanyane, Laci
Én is drukkolok, hogy azért még egy darabig növekedjenek odabent a picik :)
szamy

Sziasztok!

Köszi a biztatást,nagyon aranyosak vagytok!
Most értem haza a kórházból,meséltem a Mariannak,h mennyien szorítotok nekünk! :lol:
Ma az történt,h infuziót és injekciókat kapott. A hasa már nem fáj,nem is kemyény,a babák is jól vannak!!!
Ha minden így marad akkor állítólag pénteken hazajöhet,aztán majd megmondják mikor kell kontrollra visszamennni. Gondolom kicsit gyakrabban mint eddíg.
Lényeg az,h a fejfájáson, a hányingeren és a remegésen kívűl semmi baja nincs. Erre meg azt mondták,h ez az infuzió mellékhatása.

Ha nem lesz különleges esemény akkor én már nem,viszont ő majd biztos benéz hozzátok egy kicsit pénteken.

Lanya

lanyané

Köszönjük az infokat Laci :P , várjuk Mariannt :P
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Mariann nagyon izgulunk Ertetek de nem lesz baj!!! En is pont 33 hetesen voltam bent a korhazban 1 hetet es vegul 37 hetre szultem. :D
Koszi Laci a hireket!!!

Tobbiek merre vagytok? Mindenki jol van?

Tundi: megyunk Hozzatok juliusban vagyis arra feletek, elmehetnenk strandolni ha jo az ido. Majd megbeszeljuk a reszleteket ha otthon leszunk. Juci Te is jossz? Lanyok?

Hogy lehet "eltuntetni" gyorsan az uszogumikat? En feluleseket csinalok de allitolag az erre nem tul jo.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica :P
Pedig felülésekkel kell.
+ Hátadra fekszel, lábaid kinyújtod, derekad szigorúan leszorítod, ehhez kicsit meg is emelheted a fejed és a vállad, ha úgy könnyebb, s lábaidat emelgeted vízszintestől függőlegesig, majd másik lábad és mindkettőt együtt is lehet. Valamint ugyanígy biciklizel a levegőben.
+ Oldalra felnyújtott kézzel hajolgatás (oldalsó úszógumik), inkább oldalt/fel, valamint súllyal vagy ásványvizes palackkal terpeszben oldalra lefelé engeded a kezed, egyiket is 10x, másikat is, aztán váltva is, csípőd egyenesen marad. Sokszor ismételhető.
A hátsó gumi inkább csak hátizom gyakorlattal jön le, hason fekvés, felsőtesttel homorítás és vissza, sokszor...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tonti!

Benne vagyunk :lol: Csajok éppen alszanak. Dorci egyfolytában mászik, Lili meg álldogál :lol: Most elfáradtak

Úszógumira jó még a hulahopp-karika (nem tudom jól írtam-e :oops: )
és a twist, szóval dobj be egy jó kis zenét, aztán hajrá :lol: élvezetesebb, mint a hasizom gyaksi :wink:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok
Csajok végigcsinálta vki a suttogót?Mi 2. napja küzdünk(főleg én).Remélem lesz eredménye.Nálunk az egymás utáni etetés jön be,mert így mindkettőre van időm.Ha egyszerre esznek,akkor büfinél már szétcsúszunk és vki mindig ordít.(én meg magamban)Tegnap nem sírtam sokkal kevesebbet,mint ők.Viszont apa legalább tudott kicsit aludni.Majd hétvégén cserélümk.

Tonti
A Marcus műtétjétől függően mi is benne vagyunk egy kis Balcsiban,bár én nem vetkőzöm.Jövőre meg vmi lakatlan szigetre megyünk majd nyaralni.

Fanni
Én olvasni sem bírom amit írsz.Inkább eszem vmi fagyikát :lol:

Juci
Te sem unatkozol a csajok mellet az biztos.
Vendég

Sziasztok!
Húú Csajok!
Pár napja egy csöpp időm sem volt,vissza olvasni próbáltam..... :oops:
Lanyané!
Mennek a drukkok,remélem minden rendben lesz,nekem ilyenkor már megszülettek a boszik!!Szerintem még időben mentél és még "kínoznak" pár hetet :D :D Hál`Istennek :D :D :D
Tonti!
Jöhettek hozzánk is :D :D :D :D Benne vagyok bár a vetkőzést én is mellőzném 8) 8) Úszógumira tudom még ajánlani a Seffer doktor urat(a nevét nem így írja)Kaposváron :D :D :D :D (Plasztikai sebész) :D :D :D
Ha már itt leszel Magyarországon tudsz vhonnan netezni vagy cserélünk számot?
Nagyfiad meggyógyult?Remélem a törpe különítmény nem kapta el :!:
Juci!
Akkor Nálatok is beindul a mini "terrorista" különítmény :?: :D :D

bognartundi0727

Banika :P + Suttogó szakértők :P
Én olvasom a suttogót és szeretném a napirrendjét is csinálni, csak van egy kis gondom. Azt hogy oldod meg, hogy a gyerek, akit először etettél játsszon, amíg a másik eszik? :shock: Nem az ágyba teszed, hanem máshová addig?
S a könyv szerinti 21 és 23 órás etetés után már csak reggel etetsz, ha éjszaka nem kérnek maguktól? :shock:
Köszi-köszi

S egy mai pocakkép:
35+3, 117 cm, +16 kg
Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Szép pocak.Derekad hogy bírja?Suttogót sajnos még csak tegnap kaptam,de bánom hogy nem vettem meg már sokkal korábban.Amíg az egyik eszik,addig az előtte etetett gyerkőc hordozóban,ágyban pörgő,zenélő szines szarságokkal"játszik".Nekem most jó,mert úgy csúsztak szét,hogy pont le tudom tenni az egyiket mire ébred a másik.Így rövidet alszanak együtt,de legalább nem ordítanak egyszerre.Próbáltam egyszerre etetni őket a hordozóban,de még kicsik hozzá és belealszanak inkább.Kézben 20 perc kaja+büfi.Ha elég éhes volt és kicsit sírt előtte,akkor rövid a játék,mert fáradt és gyorsan elalszik.Tök jól elaltatják magukat.Az estével nem tudom mi lesz,mert apa nem lesz fürcsire,egyedül meg lassabban megy.Ott tuti lesz sírás-rívás.
Az éjféli álometetéssel próbálkozunk,de még éhesek 3 körül.Tömni meg nem akarom őket.
Marcus 3880gr,Bercus 3140gr.Kis dagik.
Megyek vasalni,ha tudok majd még jövök.
Ja!Mától napközben a szobájukban alszanak,hogy szokják azt is,csak iccaka jönnek hozzánk.Légzésfigyut fújhatom,mert összebújnak állandóan.
Vendég

Fanni!
Szép a pocak!
Már mindjárt szülsz! :) Tök jó! Melyik kórházban fogsz szülni?

Én nem olvastam a suttogót. Annyit tudtam csak mikor megszültem, hogy az újszülőtteknek 3 óránként kell szopni. Úgyhogy így is tettünk. Aztán itthon rájöttem, hogy nem fér bele a nap 24 órájába a 3 óránkénti etetés és már kezdettől a 4 órára álltunk rá. Éjjel is keltek 12-kor meg 4-kor, aztán szép lassan kitolódott az éjszakai alvás 1-ig, aztán 2-ig, aztán 3-ig. Most 4-nél tartunk, egyszer már volt 5 is. És ezt teljesen maguktól csinálták. Viszont mióta éjjel kihagytak egy etetést, azóta nappal újra 3 óránként akarnak enni. Szóval most így néz ki a dolog:
8-12-15-18-21-4.
Két hónapba (azaz 8 hétbe) telt míg eljutottunk idáig.
Rájöttem, hogy hiába ragaszkodik az ember előre legyártott napirendekhez, meg elméletekhez, meg praktikákhoz, úgyis a gyerekek döntik el mi a jó nekik. Van aki ritkán akar sokat enni, van aki többször keveset. Az én fiacskám például többször és nagyon sokat! :)

Fanni! Törődj bele, hogy éjjel is fognak enni kérni. :) De ha szerencséd van, akkor csak 6 hétig.

Én úgy érzem, ami most van, az maga a menyország ahhoz képest, amilyen az első 6 hét volt.

Lanyanénak drukkok mennek!

Kép

Kép

Kép

Nálunk is az egymás után etetés vált be. Úgy kell megpróbálni belőni őket, hogy ne egyszerre legyenek éhesek, hanem fél óra eltéréssel. (Nem mindig sikerül, ilyenkor ordítás van) Egyébként én azt szoktam csinálni, hogy ha egyszerre ébrednek, akkor az egyiket szoptatom, a másiknak melegítek lefejt tejet a hűtőből és akkor egyszerre lehet etetni őket. (így csak addig van üvöltés, amíg melegszik a tej.) Ha sikerül egymás után etetni, akkor az első szépen elnézeget az ágyikójában vagy a pihenőszékében, amíg a másik eszik. (A pihenőszék egyébként egy kincs, nekünk nagyon bevált.)

Bocsi, kicsit sok voltam.

Kép

Kép
kamilla306

Banika :P Kamilla :P
Köszönöm!
Oh, hát az elején nem is merném kihagyni az éjszakai etetést, csak érdekelt, Banikáéknál hogy van, mert már 6 hetesek a gyerkőcök. És nagyon szépen nőtt ám a súlyuk :wink:
Akkor megállapíthatjuk, hogy alapvetően a gyerekekhez igazodva etettek, de okosan, nem úgy, hogy az egész nap összefolyik, hanem 3-4 óránként... illetve ahogy a gyerekek kérik. Szerintem ez így kivitelezhető... legalábbis most így gondolom. Majd a fiúk eldöntik, jó-e így nekik :lol:
II-es nőin fogok szülni!
Kamilla :P Nagyon cukik a képek!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lesz az elején segítséged? Mert, ha igen, akkor lehet felváltva szoptatni és a másikat mindig megeteti valaki üvegből. A maradékot meg lefejed. Mi ezt csináltuk, hogy beinduljon a tejci, mert az elején nem volt elég és ez stresszelt. Aztán annyit fejtem, hogy most 3 gyerekre is elég lenne a mennyiség.
Ja, és szerintem a Fitolac tea jobb mint a Lactoherb. De ez magánvélemény. + Az Urtica urrens homeo bogyó egy kincs! Napi 2-3szor 5 golyó.

A lányom ma végigaludta a napot. (Mi lesz éjjel?)

Kép

Kép
kamilla306

Lesz, a férjecském vagy 2-3 hétig... még meglátjuk, aztán talán Anyukám. S nem lett cumizavaros egyik gyerek sem?
A homeos bogyót gyógyszertárban adják? Csak szülés után kell kezdeni?
Köszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Én is a II-es nőin szültem :D

Kép
Kép
labasv

Nekem azt mondta a csecsemős, hogy várjam meg míg belövel a tej és csak utána kezdjem el szedni a bogyókat, mert ez tej szaporító, nem tejmeghozó. A teára is azt mondják, hogy csak akkor igyuk, ha már van tejci csak nem elég. Gyógyszertárba lehet kapni. Ja, és nyelv alá kell rakni és elszopogatni. Előtte-utána fél óráig ne egyél-igyál.

Az én gyerekeim nagyon jól szoptak, már a kórházban is és nem zavarodtak meg a cumitól sem. Rendszeresen váltogatjuk a kettőt és ügyesen esznek mindkettőből. Szerintem az Aventes cumik jók. Legalábbis eddig.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla :P
Köszi!

Labasv :P
:D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Jo kis napunk volt ma megint, mostanaban meg vecere menni sincs idom. :lol:

Tundi: van otthon anyumeknak netjuk, nyugi, onnan is allandoan szekalni foglak Benneteket! :lol: :wink: En benne vagyok abban hogy megyunk Hozzatok (ha elbirtok ennyi emborrel) aztan ha akarunk lemegyunk a partra kicsit. Vagy a ferfiak suthetnek hust stb. Nyami, nyami! :D
Szoval akkor: Tundiek, Juciek, Banikaek es mi. Eddig! Tobbiek? Pocisok gyerekfelugyelni es gyakorolni? :wink: :lol:

Fanni: koszi, most ezeket a gyakorlatokat fogom nyomni par hetig, szigoruan csak mig otthon nem leszunk, ott pihizek! :D Micsoda poci, de milyen szep vekony labaid vannak, nekem sosem voltak ilyenek! :? :)
A pihenoszek, hinta szuper talalmanyok, mig az egyik eszik a masikat belerakod es bar lehet sir de legalabb ott van melletted es nem aggodsz hogy kart tesz Magaban!

Banika: en suttogobol annyit loptam hogy eves, jatszas (ertsd.: ebrenlet) es alvas, ez a sorrend nagyon bejott most mar nem. Szerintem rugalmasnak kell lenni! Hidd el nemsokar jobb lesz, ne siettesd a dolgokat, legy turelmes es pihenj amennyit csak tudsz!
Nalunk is allandoan orditott az egyik de naprol-napra jobb, sajnos ezzel nem lehet sokat kezdeni, ez van, a picik orditanak mi meg turjuk, egyszer mi orditottunk es anyaink turtek. :lol: Szep kis "dagik" a fiaid! :wink:

Juci: nalunk Alex maszik es acsorog, Anna "csak" kuszik es hisztizik jo leanyhoz meltoan. :D

Kamilla: naggggggyon szepek!!! :D Te mar csucsszuperul csinalod, nagyon ugyi vagy!!!

KépKép
KépKép
tontica

Olyan jó nektek, hogy taliztok! Én tök mozgásképtelen vagyok a két gyerekkel. Pontosabban a kocsiba még be tudnám tenni őket, de csak egy nyüglődés lenne a kettővel egyedül. Csináljatok sok-sok képet!

Nekem is kéne tornáznom. Nagyon gáz a hasam. :( De félek, hogy, ha elkezdek tornázni, elkezd apadni a tejem. Vagy ez hülyeség?

Kép

Kép
kamilla306

Tontica :P
Tényleg, ez eszembe sem jutott! Igaz, csak 1 pihenőszékünk van, kaptuk valakitől, de az így pont elég! Köszi az ötletet.

Kamilla :P
Valahol én is olvastam, hogy bizonyos ideig nem szabad tornázni a tej miatt, de mintha 6 hetet olvastam volna... nem merem biztosra mondani. Ha megtalálom, hol olvastam, akkor szólok, ez volt-e benne...

Lanyané :P
Remélem, ma már otthon vagy/leszel és minden rendben van!?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!!!

A babokm továbbra is gyönyörűek !!!

Fanni,szép formás poci!!!

Lanyané ,kitartás még egy pár hétig!!!Szoritok!!!

Olvasgatlak ám titeket csak nem nagyon van mit irnom :oops:

Ma voltam uh-án.Milán-1334gr , Jázmin-1217gr.Minden rendben odabennt,illetve mindkettőnél kissebb vastagbéltágulatot észletek.de azt mondták ez valami virustol van amit én kaptam el és ők is.Remélem tényleg semmi komoly :shock: Ja ,és mind2 fejvégű( de ugyis csaszi lessz)

esetleg ha valaki tud a tágullattal kapcsolatban infot,szivesen fogadomn :oops: :D

Szép napot mindenkinek Kép 28.hét 103 cm
s.csilla

Hahó csajok!! :lol:

Csilla!
Jó nagy pocakod van már... :P

Banika!
Nagyon nőnek a fiúk!Mivel tömitek őket?! :wink:

Kamilla!
Annyira édesek a képeken a bébik! :D Amikor ekkorák,akkor már olyan jól el lehet velük babázni...

Lanyané!
Mi a helyzet veled?Jelentkezz!Izgulok! :shock:

Én az éjjel álmomban megszültem,méghozzá nem is akárhogy!A fürdőszoba kövén,de úgy,hogy egy nagy kupacban kijött a 2 gyerek,a 2 lepény meg több méter(!) köldökzsinór és úgy kellett a gyerekeket kifejteni a cuccok közül!Elvágtuk a köldökzsinórt,feltekertem a végét és mindkettőnek egy ruhaszárítóról levett csipesszel szorítottam el a végét!Ilyen hülye álmot! :roll:
Utána megfürdettük,megetettük őket és úgy mentünk be a kórházba!Nekem kutyabajom nem volt,semmi vágás,repedés,fájdalom.Ez a része tetszik! :wink:

binyek

Csilla
Szép pocakod van neked is.Nekem nagyon hiányzik az enyém.

Binyek.
Nem semmi ez a szülés. :lol: Látszik,hogy már te is finiselsz.
Beba ha startot nyomják ezerrel,100-120-akat esznek,napi 8x.Kész anyagi csőd.Kérdeztem a dokinéninket,hogy nem túl dagadtak-e,de azt mondta teljesen normális ütemben gyarapodnak.2 hét alatt híztak 700-at. 3 hónapos korukig mindenképpen kell nekik ez a táp,utána azt mondta ír majd másikat.

Kamilla
Bocsi,nem vagyok képben.Miért kellene neked egyedül jönni a talira?
Vendég

Sziasztok lányok,

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat! :D :D :D
Hétfőn jöhettünk haza, azóta ismerkedünk egymással. Az én két kis picurom nem hasonlít egymásra, úgyhogy most már tuti a kétpetéjűség. Természetre is tök mások. Zsani baba nagyon nyugodtan alszik, ha éhes akkor követeli nagy hanggal a kajcit. Blanka sokkal békésebb, nyugtalanabbul alszik, és először csak nyöszörög, na de aztán ő is kiereszti a hangját. Ő picit hasfájós is. Tejem sajna nem igazán van, a kórházban csak a hazajövetel napjára jött meg, viszont a csajok nem akarnak szopizni, hiába kínlódunk, így nem is gyarapodik. :cry: :cry: :cry: Elkezdtem fejni azt a keveset ami van, hát nem tudom. Én úgy látom hogy „megszokták” azt a fránya cumis üveget, ott nem kell küzdeniük, hogy jöjjön a kaja, és egyszerűen a cicin meg csak nyammognak, nem szívják rendesen. Így tápszerezünk.
Szerintetek mit lehet csinálni, hogy szopizzanak :?: Mi Milupa Milumil HA Startot eszünk. Blanka kb. 60-at, Zsani meg 90-et. Nem sok ez szerintetek? Kevesebbtől éhesek, és akkor rengetegszer kéne ennünk. És akkor képek az én tündérmackóimról:
Kép a megszületésük napján
Kép 2 naposan
Kép Zsanna Kép Blanka

Fanni, ígértem, hogy majd beszámolok a csasziról. A gerincérzéstelenítéstől szerintem ne félj, én nagyon fostam, de meg sem lehetett érezni. A műtét közben azért lehetett érezni a feszítéseket, de persze fájdalmat nem. Én borzasztóan fáztam, rázott a hideg, még utána is kb. 1,5 órát. 8.30-kor kezdődött, 3/4 10-kor már toltak ki. Nekem aznap este 22.00-kor már fel kellett kelnem. Hát nem mondom hogy könnyű volt, kb. fél óra alatt sikerült is. Reggel vették ki a katétert, utána szintén ajánlották a felkelést, hát … Az aznap szörnyű volt. Harmadik naptól valóban egy nagyon picit jobb volt, de én csak tegnapelőtt éreztem hogy sokkal könyebb. Előtte alig bírtam felkelni. Fejfájásom volt, de nem vészesen, negyed órákra előjött, aztán elmúlt.

Felületesen vissza is olvastam:
Sotske, Gratulálok nektek!
Banika, Kitartást kívánok!
Lanyané, Remélem minden rendben lesz, drukkolok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Ismét Laci vagyok,Mariann még bent van.

Ma volt egy ultrahangon,azt mondták minden ok,teljesen egyformán fejlődik mindkét baba,és ráadásul hatalmas nagyok a korukhoz képest.
A burok is egyformán "használódik",úgyhogy elvileg minden rendben.
A doki megígérte a Mariannak,h szombat délben hazaengedi vasárnap délutánig,h feltöltődjön,aztán meg meglátja mi lesz jövő héten. Még az lehet,h jövő héten a névnapomra kapok két babát! :lol:
Lényeg az,h talán már holnap itthon lehet egy kicsit!
De persze látom rajta,h a gyógyszerektől nincs valami túl jól. Az infuziótól 120-ra emelkedett a pulzusa,ma meg már csak izomlazítót kap amitől a vérnyomása meg nagyon alacsony lett.

Kicsit kivan,de minden ok!!!!

Sziasztok!

lanyané

Csilla :P
Szép pocak. A Tiéd sem kicsi :wink:

Binyek :P
Hű, de fura álom. Pedig Te már szültél is... na jó, nem 2-t egyszerre :lol:

Rebe :P
Nagyon köszönöm a beszámolót!
Gyönyörű a 2 kislányod és tényleg nem hasonlítanak. Sajnos azt nem tudom, mennyit kellene egyenek, de majd a tapasztaltak jönnek és megmondják. (Suttogó szerint a tápszeres babák többet esznek... s igény szerint...) Mindenesetre minden fotón eléggé elégedettnek tűnnek :wink:

Lanya Laci :P
Köszönjük szépen a helyzetjelentést, várjuk Mariannt holnap, vagy amikor jön. S maradjanak még a lányok egy kicsit... legalább a 34. hétig. Legalábbis az én dokimnak mindig ez volt a vesszőparipája....

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Hello Lányok!

Szorgalmasan olvaslak titeket, de sok hozzászolnivalóm "még" nem nagyon van. :roll:

Mariannak nagyon drukkolok, remélhetőleg a gyógyszerek és a kényszer-pihenés még segít nekik sok-sok napot egyben maradni!

Fanni, nem semmi az a pocak!! Megkérdezhetem hány kg-ról indultál terhesség elején???

Rebe!
Gyönyörűek ezek a gyerekek!!! A szopihoz én annyit tanácsolnék, hogy nem szabad feladni! Minden kajcsit szopival kezdjetek, és fejjél is, ha szükséges. Laktoherb és társai is jók nagyon!! Nyugi, én is így kezdtem Dórival, de a kitartás meghozta a sikert és 8hóig szopizott. Persze ikrekkel egy picit nehezebb lehet, de tényleg nem szabad feladni és az már sikert fog hozni.
A 60 és 90ml szerintem átlagos mennyiségű kaja 1 hetesen, nyugi, annyit esznek, amennyit kérnek. Tudják mi a jó nekik.
Gratula mégegyszer!!

Binyek, ez durva álom lehetett. Még így olvasva is brutál. :shock:

Nálunk minden okés egyelőre, sokat húzódik a hasam és estére már szurkál is rendesen. Igyekszem sokat pihenni, remélem ez csak a "növéstől" van és nem rendellenes.

Csajok, mégegyszer köszi a babakocsis beszámolókat, ha döntöttünk végre, beszámolok majd.

Szép hétvégét nektek!

KépKép
tüccs

Rebe, itt is gratula a gyönyörűségekhez! Szerintem is mindig próbál őket cicire rakni, hátha rákapnak...

Laci, jó, hogy elengedik hétvégére Mariannt, használjátok ki, hogy még kicsit kettesben lehettek, ki tudja.
Kitartás neki, elhiszem, hogy kivan. Ne aggódjon, majd mi itt izgulunk helyette. Ő csak pihenjen :lol:

Tali, már alig várom! Megdögönyzök minden törpét iszonyatosan :lol:

Képzeljétek, nem kell többet Mórra mennünk. Teljesen jól vannak a csajok és már csak heti egyszer kell Dévényezni, azt pedig meg tudjuk oldani Fehérváron. Az apróbb szépséghibákat javítják még, pl. lábtartás... ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy örülök!

Puszi!

Judit

jucicuki

Képzeljétek!

Lili ma végigaludta az éjszakát!!! Lefeküdt 9-kor és másnap reggel negyed 7-kor kelt!!!!!
Jázmin fél 4-kor, de ez is haladás :D

Én nem értek egyet az igény szerinti etetéssel. Ezért biztos néhányan megköveznek. Igaza van annak, aki azt mondja, hogy mi sem eszünk mindig ugyan akkor ugyan annyit. VISZONT össze-vissza sem jó, ha eszünk. Sok baba azért hasfájós, mert túl van etetve. Ezt a dokim is mondta, és szerintem igaza van. Ciciről persze nem egyszerű adott időközönként enni, meg a tej mennyiseége sem állandó (gondolom :oops: ), de a tápis babák 90%-a tuti így eszik. Általában 4 óránként. Ez persze lehet kicsit több ill.kevesebb (ezt hívom én igény szerintinek.) Fél óra ide-oda, de nem óránként!! Két etetés között max tea.

Lányok! Szerintetek lehet valamit tenni? Éjszakénként autóversenyeznek a ház előtt (rendszeresen), és a túl oldali büfénél randalíroznak a köcsög részeg bunkók. Az ugyanis éjjel-nappal nyitva van, és discóból hazafelé megállank, vagy onnan drukkolnak a rallysoknak. :evil: Rettenetesen idegesítő, bosszantó, és legszívesebben a fejüket verném bele a betonba! :evil: :x Bocsi a kifakadásért, de megint nemaludtam semmit, és ott tartottam, hogy rájuk hívom a rendőrséget. Jázmint kicsit fel is ébresztették. :x
Minden éjjel azon imádkozom, hogy fel ne ébredjenek. Ezeknek a kocsiknak ráadásul ilyen feltuningolt robbanós-csikorgós kipufogójuk van, hogy még hangosabb legyen. :evil: És a vicc, hogy a rendőrség meg SOHA nem jött ki!! Pedig biztosra veszem, hogy nem csak engem zavar. A környék tele van nyanyákkal, akik folyamatosan panaszt tesznek a SZiget ellen (mert itt lakom), ami nem is hallatszik nagyon ide, és csak pár nap, és akkor ez nem zavarja őket??!! Kötve hiszem. :(
Mit lehet tenni az ilyen ellen? A költözzek el válasz jelenleg nem kivitelezhető... :? Sajna...

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Rebe!
Nagyon-nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!!Nagyon ügyesek voltatok :D :D A lányok gyönyörűek!Szerintem is próbálkozzatok kicsit cicizni is kaja előtt,hátha...vagy próbáld meg lefejni és azt adni nekik cumis üvegből.Nekünk nem volt ilyen gond,abból ettek a lányok amiből kaptak :wink: Jó babázást!
Juci!
Nagyon örülök hogy "egy gonddal"kevesebb!!!! :D :D :D Nagyon szépen fejlődnek a lányok tényleg elhiheted nekik hogy minden OK :D :lol: Én is bejelenkezek ám dögönyözésre Nálatok :D
Lanyané!
Kitartás! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :D
Labasv!
Elhiszem hogy bosszantó ilyen helyen lakni :evil: :evil: Sajnos az elköltözésen kívül nincs jobb ötletem,max hogy szólj be a rendőrségre,bár nem hiszem hogy sok mindent elérnél vele,de talán ha kimennének néha,a versenyzők másik pályát keresnének :cry: Gratula az alváshoz :)
Szép hétvégét!!

bognartundi0727

Mindenképp el akarok költözni, de jelenleg nem megy.
Nincs pénzem. Ha eladom ezt a lakást, jelen állapotűban keveset kepnék érte. Mindenképp fel kell majd vennem hitelt, de előbb meg kell várnom, míg a kocsi részlete letelik.Ez még kb.3 év :?

Ja, a motorosokat is útálóóóóm!!!

Kép
Kép
labasv

Labasv :?
Huhh, ez aztán szörnyű lehet. Anyukám is azon a részen lakik, ahová a Sziget zaja régen elhallatszott. Már évek óta nem. De ez az autóverseny :shock: Ez azért több a soknál. Én bizti megpróbálnám kihívni a rendőrséget, nem azért, mert tuti, hogy nem legális, hanem azért, mert ez csendháborítás...
Gratulálok a Lilinek :P

Judit :P
Ez nagyon jó hír! Több idő marad játékra, pihenésre és főleg meg lehet nyugodni :D

Tüccs :P
163 cm vagyok és 52,5 kg-ról indultam. Ma már 69 vagyok, így már +16,5 :lol:

Lányok :P
Ha megszültem, kinek küldhetnék sms-t? Nekem csak babyteve száma van meg, de ő mostanában egyáltalán nem szokott jönni :?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Elküldtem a számom priviben ha gondolod.(remélem el is ment)

Magzatkáim tegnap nagyon szenvedtek,de iccaka csak enni ébredtek fel.Én voltam az éjszakás,de cserébe alhattam 7-től 10-ig.Vmi felüdülés volt számomra.Egyre ügyibben altatják magukat.
A Bercus szorulása megszűnt,azóta ha kell,ha nem kakil.Annyira megszokta az erőlködést,hogy nála a kommunikáció kimerül a nyögésben.Olyan édin beszélget ahogy nyög.Megzabálom őket.

Juci
Csupa jó hír :lol: :lol:

Labasv
Hívd ki a rendőröket szerintem is.
Vendég

Sziasztok csajok!

Labasv!
Ez tényleg iszonyú dühítő lehet...Nálunk csak néha van éjjel csapatos discóból hazavonulás,de én is agyvérzést tudok kapni tőlük!Rohadékok! :evil:

Rebe!
Nálunk a kórházban csak pohárból itatják még tápszerrel is a gyerekeket,hogy ne legyen gond utána a szopival.

Csajok!
Van olyan köztetek,aki császár után babás szobában volt?Meg lehet ezt oldani,vagy belepusztul az ember az első 5 napba?Itt Szexárdon még éjjel is kint vannak a babák,de nem tudom elképzelni,hogy 2 gyerek-egyedül-friss vágás-szobatárs bömbölő gyereke hogyan működik..... :roll:
Ha fizetős szobába mennék,akkor ott nem lehet az emberrel valaki családtag egész nap?Esetleg.... :? Vagy ez hülyeség?

binyek

Binyek,
ez attól függ. Ha koraszülöttek, és PIC-en vannak, nincsenek veled. Ha nem koraszülöttek, akkor ha a csaszi után az őrzőből a gyerekágyra kerülsz, ott ugyanúgy veled vannak rögtön, mint a simán szültekkel. Akit előttem csasziztak közvetlenül, simán bírta a babázást, sőt spannolta, és nem fájt neki annyira. A II. nőin Bp.-en bárki bent lehet bármikor a fizetős egyágyasban.

Már szült anyukák, Juci, Labasv, stb.!
Gyakorlati kérdés: salátafőzeléket csináltatok a hozzátápi kezdetén? Ízlett a gyerekeknek? Mi a jó a salátában, ha megfőtt? Kiment a vitamin, nem?
Csirkehusit főzés után miben lehet pépesíteni? Bocs, ha fura a kérdés, de nekünk semmilyen robotgépünk nem volt eddig, csak botmixerünk.
Az elején nektek is elment az egész nap a babák kajájának elő- és elkészítésével?

Nem nagyon van most időm többre, mert cirkócsere van nálunk, örülök, ha élek.

KépKép
lili73

sziasztok csajok bocs,hogy külön nem írok de hulla vagyok.
hazajöhettem nagy könyörgés árán de este 10re a szurira vissza kell menni,szo szo jól vagyunk vagyis a manócunák úgy érzem jól vannak csak engem készítenek ki a sok injekció meg gyógyszerel meghát a kórházban egy dagadt néger nő fekszik melettem és éjjel nappal alszik és úgy horkol mint a nagyapám horkolt :twisted: meg énekel meg imákat mormol,magyerul se tud mondjuk az jó mert én mondom neki a hülyeséget magyarul jobb ha nem érti :lol:
nem tudom mi lesz most miért nem jöhetek haza jobb lenne itthon vergődni,vagy legalább mondja azt a doki,hogy mit tervez,majd csak szerdán jön vissza külföldről addig rábízott egy kolleganőjére,de ha visszajön apa elkapja hogy mondjon konkrétat mert ez igy elég szar,kikészülök nagyon eddíg nem féltem a császártól mostmár rettegek mindentől,na mindegy csak eltelik az idő és csak rosz emlék lesz.sok puszi mindenkinek majd apa jelent rólam :D vagy rólunk :D

lanyané

Binyek,
Nekem a reggeli vizitre kellett őket visszavinnem, utána egész nap velem lehettek. Majd a fürdetésre kellett bevinni őket este, és utána akár egész éjszaka kint lehettek volna, a sima kórházi szobában. Megmondom őszintén, én nem bírtam volna, ha kint lettek volna éjszaka, pihenni is kell. :roll: :oops: Pont elég most alig aludni éjszaka. Egy az, hogy fájt a hasam, a lábam be volt dagadva, a fejem is fájt időközönként, erre mind kell a pihenés, különben később szarabbul leszel, de ez csak az én véleményem. A szobatársam simán szült, ő is bent hagyta a kisfiát éjszakára.

Képzeljétek, ma sikerült szopiznunk mind a két gyerkőccel, már kétszer is, végre rájöttek hogyan kell. :D Az egy dolog, hogy csak nagyon pici tejem van, de legalább ez is valami, és reménykedem hátha most már beindul.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Lányok,
Mi is próbálunk már most napirend szerint élni, és 3-4 óránként enni. Ha megéheznek előbb, lehet adni nekik valamit? Pl. valamilyen teára gondolok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Lanyané :P
Ez tényleg nem hosszú idő, amit adtak :(
De mit mondanak, hogy miért vagy rosszul? Mire kezelnek? Vagy ezt sem mondták?
Azért ha a gyerekekkel minden OK, akkor jó lenne, ha picit még tudnának bentmaradni... de ha nem, már akkor sem lesz gond!
Hű, akkor kemény szobát kaptál, szegény, még ez is!
S holnapra is kiengednek napközbenre?
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lili
én salátát nem adnék a nitrát miatt. Sose lehet tudni. A csirkehúst én a főzelékkel együtt pépesítettem, vagy pedig egy jó adagot megfőztem, levével (kis lé kell) együtt botmixereztem és jégkockatartóban lefagyasztottam. Ha kellett husi, csak 1-2 kockát kivettem az aktuális főzelékbe. :wink:

Mariann
KITARTÁS!

KépKép
tüccs

tüccs!
Köszi, saláta: tényleg, erre nem is gondoltam, pedig igazad van. Akkor a zöldek bevezetése legyen a borsóval, zöldbabbal, spenóttal? Szóval főtt csibét lehet botmixerezni, valahogy nem is gondoltam volna, oké, köszi, jégkockatartó szuper ötlet!

KépKép
lili73

Binyek!
Nálunk éjjel -nappal ott voltak a babák. Ez egyszerre :lol: , és egyszerre :evil:
Velem nem voltak ott ugye a koraszülés miatt, de az 1 hó alatt bőven volt szobatársam. És minden turnusban volt 1 olyan, akinek a gyereke végigordította a napot. Volt olyan, akit a nővér éjszaka gyerekestől kiküldött a szobából, hogy menjen a szoptatóba, mert senki nem tud tőle aludni.
Azt tapasztaltam, hogy az anyukák nagyrésze ott azért kérte éjszakára is a babát, mert félt, hogy megszólják.
Tök őszintén: az ember tisztában van vele, hogy szülészeten van. Tudja,hogy mindenki most lett anyuka...stb, de attól még rohadt idegesítő 4-5 ember 4-5 csecsemőjét hallgatni a nap 24 órájában. Plusz a többi 1000 szoba :?
A legtöbben kb.4 napot vannak ott, nekik mindegy. De 1 hónapon keresztül, mikor tudnál aludni utoljára...
Én reggel 6-ra mentem mindig az első etetésre a PIC-re. Alig aludtam valamit a fent említett okok miatt. Írtó sz@r volt. Nappal, mivel akkor sem adták le a gyereket, mindig rábízták valakire a szobából, hogy csak a büfébe megy, majd másfél óráig nem jött vissza. Az ilyen dühítő.
Más is tudna itt erről mesélni.
Meg vannak olyan anyukák, akik kiszolgáltatják magukat a többivel. Jaj add már ide a babát, meg jaj, vedd már el a babát, idehoznád ezt meg azt, szólnál ennek meg annak stb. Ez megy egész nap, pedig nincs rosszul, csak ő már leült... :?

Az a kár, hogy nem volt PIC-es szoba külön, pedig rakhattak volna minket egybe, és akkor legalább éjszaka lett volna nyugta az embernek. Meg nem kellett volna azt néznem, hogy más mit össze nyavajog amiért vért vesznek a babától, meg juj sárga és fény alá kell tenni, mialatt az enyémek lélegeztetőn vannak...

Kép
Kép
labasv

Én bébiételt adok nekik egyenlőre. Mikor bömbölde van itthon, mindenre van időm és energiám csak pepecselni nem.
Bár gyümit szoktam csinálni, de főzelékkel még nem próbálkoztam, csak az elején krumplival.

Majd mikor már nem csak pépset hetnek, akkor nekiállok gőzerővel :lol:

Kép
Kép
labasv

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?