A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

zsancy!

Nekem azt mondta az orvos hogy ha vizesednék akkor egyek gyümölcsöt. Például banánt mert abban van magnézium és kálium.
A kálium pedig vízhajtó.
A leghatékonyabb vízhajtó gyümölcs a fekete ribizli, citrom, banán és a kivi. Csak a banánnal óvatosan mert sok benne az energia :)

Kép
millye

hohohóó
asszem palacsintát sütöttem... Legalábbis ízre meg formára olyan volt! :D

julcsi: azt is próbáltam már, meg már mindenhogyan... Ma tutira mentem: no cukor a tésztába, se olaj és mindegyik sütése előtt biza megolajoztam a serpenyőt. És életem elsőjét megsütöttem (igaz, hogy a 20 dkg lisztből 8 db lett, de megvan!!!) Valószínűleg a mai nap is bekerül életem egyik legboldogabb napjai közé!!! Jipijééé!!

Ja, és ha már a kajánál tartunk: Julcsi én úgy olvastam, hogy az uccsó hónapban nem hízik már az ember fia. Ami még feljön kiló, az már sok esetben csak víz... Nos én eleve így készültem, szóval most így karácsony-szilveszter tájékán magamra aggattam egy hét alatt egy kilót (mondván később már úgysem hízok.... Cseles, mi?) 8)

ladmon

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:12-kor.
Vendég

Üdv Millye! Nemét tudni a Gyerkőcnek?

Ladmon
, gratulálok!!! :) Igazi Anyuci leszel, ha tudsz palacsintát sütni. :lol:

Kreiszi, huhh, most tudok Veled azonosulni... 36 nap és anyuka leszek (vagy még kevesebb)! Jujj, ez aztán durva!!! :lol: :shock:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:13-kor.
Vendég

Babanyul: Ez gyönyörű! De azért ne akarj még annyira szülni szerintem... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:13-kor.
Vendég

julcsi-79: Igen tudjuk a nemét: Kisfiú lesz :) ez csoda mert a családunkban nincs kisfiú.... :) gondolom más... :) maga a nevelés is. A nagylányom után biztos furcsa lesz :)
De majd segítséget kérek tőletek mert már rég volt a lányom pici baba és biztos kimentem a gyakorlatból.

babanyul: Nagyon szép lesz a babaszobátok! Bárcsak én is itt tartanék... :) nekem még a kórházi csomag sincs összerakva. :(

Kép
millye

Megnézegettem én is mindenkinek a képeit :D jaj de szép kismamik vagytok :D mivel nagynehezen életre leheltük a nagygépet, töltöttem fel én is szilveszteri pocakosat.

A gépjavításon felbuzdulva Apa ma meglepett minket egy mikrohifivel a gyerekszobába - már régóta rinyáltam neki, hogy csak a gépről tudok zenélni, mert az összes rádió/CD-lejátszó a lakásban használhatatlan állapotban van. Úgyhogy most a szomszéd szobában zeng a rádió végrevalahára :D és mp3-at, meg mindenféle okosságot tud, szóval nagyon szupi :D jeejee

Zsuzsi, konnektorba dugós lámpa nekünk is van, az elég kevéske fényt ad, de mondjuk annyira szerintem elég, hogy megtaláld a gyereket, és félálomban cicire pakold. Gondolom, neked is ilyesmihez kéne :) viszont egy peluscserét nem vállalnék be, ahhoz kevés.

Ricsibaba, Millye üdv köztünk!

Julcsi, juj bizony, várjon még az én kis angyalkám, mert még a gyerekorvossal is csak 20-án találkozom, meg 15-én még nagy vendégség lesz nálunk (na ahhoz nincs kedvem, de muszáj).

Ladmon, gratula a palacsintához! :D mi miatt nem akart sikerülni eddig? Elszakadt, mikor fordítottad? Mert az az elsőnél törvényszerű :lol:

Zsancy, ne aggódj, én mióta várandós vagyok, megittam vagy húsz liter zöld teát, és eddig minden OK babival meg velem is. Nem hallottam eddig, hogy nem szabad...

Babanyul, szép a kicsi szobája :D

Csajok, a babacuccok mosásával kapcsolatban (most tervezek nekiállni Adri ágyneműjének, meg ruhácskáinak): simán 40 fokon, vagy magasabbon kell mosni? Használhatom ugyanazt a mosóport meg öblítőt, amit a sajátunkhoz, vagy kell neki valami speckó? Tényleg mindent vasalni kell? Szóval ti mit javasoltok? :?:

KépKép

KépKép
stelly

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:14-kor.
Vendég

Elszált minden :twisted: :twisted:
Szóval akkor elöröl Üdvözlöm az újakat.....
Julcsi-79 azt hisszem te irtad hogy látad már a szülöszobát és hogy van szülésznőd....Nem irnál nekem hogy pontosan ki az és hogy mennyibe kerül...Ja és a legfontosabb tudsz nekem segitséget nyujtani hogy mégis mit kér a korház mit vigyek magammal beszéltetek erröl a szülésnővel....?????? Segits léccci-léccci :cry: Ja én hülye a SOTE-I-ről beszélek...
AZ infokat elöre is köszike
Rita

Kép
háfi

Hú de mérges vagyok, elszállt a házunkba a fűtés! Elvileg már csinálják, de azt mondták, hogy nem ígérnek semmit! Se fűtés, se melegvíz! :twisted:

Eszter: Meglestem a pocakod, szép nagy már! :)
Én az új ruhákat 40 fokon mostam, ágyneműket is, kivéve a pelenkákat, azokat 90 fokon! Én Gabi mosóport és öblítőt vettem!

Ladmon: Azért még ne add fel a reményt! Drukkolok, hogy a párod meggondolja magát, és bemenjen a szülőszobára!
Gratula a palacsintához, régen én is sokat bénáztam vele, aztán belejöttem! :)

Julcsi: Férjednek jobbulást!

Millye: Üdv közöttünk! :lol:

Babanyul: Nagyon szép bútorai vannak Szonja babának! :)
zsu83

Nálam szerintem csak utolsó pillanatban fog eldőlni a tali kérdése, éppúgy mint a szülésfelkészítőé, bár az mostmár egyre inkább úgy néz ki hogy kimarad... :( Szóval Stelly nagyon köszi a felajánlást, annyira jó lenne, ha tudnál jegyzetelni! :) Megnéztem a képeket és nagyon csinos vagy, de komolyan, nem értem a baszólást mostmár végképp :? . Tök jó, hogy együtt babásodtok a barátnőkkel!

Ricsibaba, Millye: legyetek üdvözölve! :)

Olyan hihetetlen számomra, hogy már január van, szóval akkor vannak köztünk olyanok is akik a 9. hónapba léptek, vagy lépnek hamarosan... elképesztő... Olyan furán kavarognak bennem amúgy is mostanában az érzések, görcsös stresszrohamok és unatkozó hullámok törnek rám felváltva, a hangulatom úgy váltakozik, mintha valaki távirányítóval vezérelné. :?
Este megdöntöttem a pisitúra-rekordomat, 5* voltam kénytelen kimászni az ágyból, nem egyszerű, már rendesen érzem a kisfickó súlyát minden megmozdulásnál. :)
Össze kéne már szednem magam, mert az ünnepek alatt nagyon eltunyultam... Egyfolytában éhes vagyok, szörnyű. Mondjuk ma amikor férjem mondta, hogy elmegy kondizni, hozzátettem hogy megyek én is, aztán lenéztem a hasamra, hogy ja nem megyek :D.

Babanyúl:
nagyon szép a szobácska, a citromsárga a kedvenc színem (ezért sem értem hogy lett nálunk minden kék)! :)

Zsu: na titeket is utolért az idillromboló mumus, mintha csak ma lett volna a vízmelegítős sztorink... :evil:

Kép
Kép
elif

Azám, utsó hónap :shock: vonalzóm szerint 34 days to go... najó, mostmár tényleg összerakom a héten a kórházi pakkot, nehogy megvicceljen ez a kiscsaj :D épp ma mondtam a férjemnek, hogy eddig várandós voltam, most kezdek terhes lenni. Egyre nehezebben mozgok :( mikor sétáltunk, egyszer csak elkezdett kuncogni, hogy na azért megnézné a hétfői "pingvintalálkozót" :lol: :lol: :lol: mondtam neki, hogy nagyon gonosz, és hogy beárulom nektek :lol: nem hatotta meg, vigyorgott tovább :D

Zsu, most mondtak be titeket a hírekben, hogy két kerületben nincs fűtés - kafa így mínusz hat fokban (legalábbis itt annyi van) :evil:

KépKép

KépKép
stelly

Ja és beindultak a januáriak!!! Egyik lány délután szült, másik lánynak (egyébként volt kolléganőm) meg hajnalban elfolyt a magzatvize... de izgi! :)

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: bizony, ahogy a januáriak megkezdik a babarohamot, úgy szorul a hurok nálunk :D. De most aztán tényleg olyan izgalmas olvasni őket, kicsit már olyan mintha mi lennénk...

Kép
Kép
elif

Eszter, igen most olvastam a neten, hát a mi kerületünk is benne van! :? Azt írták hogy legkésőbb este 10-ig lesz fűtés! Addig meg marad a fagyoskodás! :evil:
Kedves szomszédunk az előbb félreinformált minket, azt mondta, hogy csak a mi tömbünkbe nincs, nem tudom honnan szedte... :shock:
zsu83

Nagyon izgalmas a januári topik, tényleg olyan, mintha már mi lennénk! :lol:
zsu83

Üdv Millye.
Babanyúl szép a szoba.
Stelly ari a pockod.
Még nekem sincs kórházi csomagom és hétfőn kezdem a 36.-ot :).
Nekem nem szokott hideg lenni a hasam...még csíkom sincs, csak az erek látszanak, de azzal vigasztalnak, hgoy az elmúlik. Jó lenne ha igaz lenne hogy az utolsó hónapban márnem hízunk, mert :oops: soknál tartok.
Mosáshoz én vettem sensitive Persil mosoport és silan sensitive öblitőt, de a mosoport mi is fogjuk használni a ruháinkhoz.
Ricsibaba: sikerült a vonalzó, meg a képek megnézése??????

Kép
budabo

SZiasztok!

Gerendai Zsuzsi: csak nem te voltál ma, akin az oktató bemutatta a pozíciókat :shock:
Akkor bizony ideje találkoznunk, mert szörnyű, hogy 1,5 óráig együtt jógázunk és még csak szóba sem elegyedünk, mert nem ismerjük meg egymást!!! Bizony, bizony.... mi is ott voltunk :D
Sunyítottunk a leghátsó sorban, mert a férjemnek így is nehezen ment az ohm-ozás :D

Julcsi: hétfőn 9-re biztos, ami biztos, elmegyek dokihoz, nehogy vírust vigyek közétek... Ha zöld utat ad, megyek a talira, de neked mindenképp írok utána sms-t!

Látom téma a mosópor is: Mi silan sensitiv öblítőt és dm sajátmárkás babamosószert (folyékony). Nekem nagyon bevált és olyan finom baba illata van :wink:

Szuper (ahogy már vki írta), hogy pár hét-nap és már koraszülöttek sem lesznek a babáink.

Hétfőtől már én is sűrűbben jövök majd, de most még itthon van apa és olyan jó vele :oops:

Orsi

Kép
bjuti

sziasztok lányok

Millye: üdv köztünk :)

babanyul: cééép a bababútor, és nálunk is van néhány zsák mosásra váró cucc, ha gondolod, megadom a címem, telefonszámom, hogy hol lehet hozzákezdeni :D utána meg van egy fajin vasalóm is :)

de komolyra fordítva a szót, mosás témában én is dreftre / gabira gondoltam, öblítőt már vettem, csak előtte ki akarom takarítani a mosógépet. Én arra gondoltam, hogy mindent 40 fokon mosok, és aztán a használtakat át is vasalom, evvel érve el a "fertőtlenítést". Szerintetek milyen ötlet? (mer a farmert kis pólókat 60 fokon kimosni azért meredek lenne, nem?)

palacsinta: gratula ladmon, nekem a palacsinta az egyik nagyon-nagy kedvencem!

Babakocsi: végre megvan :) egy graco quattro tour deluxe lett végül, amihez minden van, autósülés és mózes is. Egyetlen bánatom, hogy a tolókar nem fordítható, de minden mást tud végül amit szerettem volna. Hazafelé jól bőgtem az autóban, hogy talán nem is ezt kellett volna, aztán a kispapám leállított, h hagyjam gyorsan abba, mert más esetben is elsírtam volna magam (már ha végül mást vettem volna). Jó lesz ez és kész punktum. Szal bánat elszállt és most már örülök neki.. Kicsit húzós volt az ára, de a captiva kukát nem kértem, hanem helyette inkább a táskát, így 99ezerből úsztuk meg. (eredetileg kevesebbet szántam rá... :( de engem jól el lehet vezetni ha bemegyek egy botba :() teszek fel róla képet a közösbe.

Nekem sosem volt még hideg a pocim, sőt mióta pocakos vagyok, azóta valahogy nem fázom annyira, előtte nagyon fázós voltam. A vizesedés egyelőre elkerül, az ujjaim dagadásától eltekintve, de ez a legkisebb kényelmetlenség, és 3in1 nescafet megszoktam inni délelőttönként (erre szoktatott rá a pocaklakó, a főzött kv-t nem bírom, még a csökkentett koffeintartalmút is szinte azonnal visszaküldi :()

Lányok! De irígyellek titeket a találka miatt! Aztán majd egy kis beszámolót várunk mi itthoniak! :)

KépKép
hugic

Hugic: Örülök, hogy találtatok babakocsit! Várjuk a képet! :)
zsu83

zsu, már töltődik :) egyet készítettem, amin minden látható :)

KépKép
hugic

Hugic, már meg is lestem, nagyon szép, jól választottatok! :lol:
zsu83

megyek aludni.... kifárasztott a babkocsi vásárlás :( olyan fura h nem bírom azt a tempót amit korábban. a baba születése után ugye visszaáll a rend? mert én ezt a "csigaságot" nem bírom már sokáig :)

jó éjt mindenkinek

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:15-kor.
Vendég

Az újak legyenek üdvözölve! :)
Babanyúl, szép a szoba! :)

Nekem már majdnem minden megvan a kórházi cucchoz, és lehet
h össze is kellene rakni... :?: :D

Nézem a képeket : Nicko, szép pocid van! :)
Zsufi, neked is! :)
Stelly, neked is! :D

Jajjj lányok rámtört a hiszti... Jó anya leszek? Minden rendben lesz a kicsivel? Bírni fogom a szülést? Mindene meglesz? Szép nevet választottunk neki? Mindenki szeretni fogja? stb... :oops: :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Nálam egyre többször jelentkezik a para és pánik! Tiszta hibbant vagyok, azon jár az agyam, h mit kell csinálni egy kisbabával :oops: :shock: ?

Zétivera: metálra szülni, nem rossz!

Stelly: pingvin tali, ez tetszik, jót nevettem :D :D

Zsuzsi: köszi, a ruhadicséretet! Jó az irányítószámotok!

Nicko: nagyon jó a papa-pocis kép :D !

Ladmon: most úgy megkívántam a palacsintát!

Julcsi: Apának jobbulást, te meg ne kapd el! Ugye, h durva a dolog. Mindenki mondogatja, h neked már nem sok van hátra, na jah, ettől még jobban betojok.

Babanyul: szép a szoba!

Zsu: remélem hamar lesz fűtésetek! Ez azért durva :twisted: , amikor kint mínuszok vannak!

Magdi: klassz a járgány!

Majd mindjárt megnézem én is a januáriakat. Találó, ahogy Elif írta, szorul a hurok.

Kész a babaszoba nálunk is, de még Apa szerszámai szanaszét vannak, ha holnap elpakolja, feldobok képeket.

Én Persil sensitiv mosóport és Gabi öblítőt vettem, nagyon fini illata van. A rucikat 40, a pelenkát 60 fokon mostam ki és mindent kivasaltam magas hőfokon, elvileg az is fertőtlenít. Ezek az új rucik voltak, a használtakat még nem mostam ki.
kreiszi

az előbb elfelejtettem, üdv az újaknak és én is csempésztem új képeket a közösbe :D

Gjéti: ma nekem is ilyen hangulatom van, valszín a közelgő időpont miatt, de egyfolytában azon kattog az agyam, amiket te is kérdezel magadtól :wink:

Orsi

Kép
bjuti

Jók az új képek.
Amióta terhes vagyok én is jobban bírom a hideget, pedig fázós voltam. És bírom a csípős kaját is és a narancsot, meg narancslevet - pedig utáltam!!!!!! - :D

Kép
budabo

lányok, mégsem mentem el aludni. csak az eszem ment el teljesen. a pelenkázó lapot meg el is felejtettem mondani hogy megvettem azt is. már lefotóztam és fent is van a közösben.
ma egész nap sírhatnékom van (pedig örülnöm kellene, mert a legnagyobb dolgokról már le van a gond). nagyon fáj a bokám, biztos azért is nyűgös vagyok....
jövő héten szeretném letudni a többi apróságot és összepakolni a kh-i cuccot is. közben pedig jöhet a mosás-vasalás apránként.
olvastam tegnap a közösben a szoptatással kapcsolatos doksit és elkezdtem bőgni, h ezt nem is hiszem el h velem történik és miért is olvasok én ilyet... lááááányooook rám ragasztottátok a sírós hormonokat, nekem eddig nem volt ilyen :wink:

babanyul, kérlek, mond hogy nem feleannyiért vettétek, mert menten infarktot kapok. remélem, nem vert árt a mókus.... :oops: :wink:

orsi, nicko jók a képek :)

most már tényleg megyek pihenni (csak közben meg megkívántam én is a palacsintát! :roll: )

KépKép
hugic

Magdi: Nehogy sírva fakadj, nekünk ugyanilyen a babakocsink, 90 ezerért... :wink:
Ja, és én is kevésbé vagyok fázós, mióta terhes vagyok.

Stelly: Nekem a védőnő (és a tesóm is) azt mondta, hogy öblítőt egyáltalán nem kell használni a Gyerkőc cuccaihoz. A mosógépünkön van babycare program, én azzal mosok, 90 fokon majd csak akkor fogok, ha nagyon összekoszolódik minden. Mindent kivasaltam, de az olyan jó... :D Az igazi készülődés a Babára. :)

Zsu: Meg ne fázz nekem!!! Remélem hamarosan lesz fűtés megint.

Abencze:Köszi, elmentem a számod és mindenképpen értesíteni foglak, ha megérkezett a Bogyesz. Lehet, hogy már akkor is, amikor megindul a szülés, majd meglátjuk.

Háfi: Bocs a késlekedésért, küldök privit.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:57-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:56-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:55-kor.
ricsibaba

Sziasztok!
Húúú, jó sokat írtatok. Nem győzök jegyzetelni, hogy én miket felejtettem el a listámról, pl mosópor, öblítő, melltartóbetét.. még melltartókat is kell vennem. Húúú, tényleg szorul a hurok, de nagyon. Jó lesz elintézni minél hamarabb a bevásárlást.

Nekem is behalt a számítógépem, valami vírust kaphattam be. Most betettem a mobi lrackba a 2 évvel ezelőtt használt wincsesztert, így fel tudok jönni a netre.

Ladmon, én már 2 hete készülök palacsintát sütni, de mindig elmarad valamiért.... Nekem ami trükknek bevált: Csak egy csipet cukrot teszek bele, 5-6 dl tejhez 2 tojás a minimum, és 2 evőkanál olaj a tésztába. Lisztet érzésre teszek bele, és mindig a turmixgépben keverem össze, így csak pár gombnyomás az egész. Ha kevés benne a tojás akkor szakad a tészta, vagy ha sok a cukor.
De látom, ügyesen megoldottad :)))

Zsu, ez szörnyű, hogy nincs fűtés, én nagyon utálok fagyoskodni.

Most mindennap kimegyünk a gyerekkel korizni, én közben sétálgatok. A barátnőm, aki szülésznő, azt mondta, hogy ilyenkor napi 1 óra séta már kell, mert különben nem fogják belőlem kirobbantani a babát :O
Bár én a lakásban lévő lépcsővel azt hiszem letudom általában a napi mozgásigényt, rengeteget megyek fel-alá.

Lányok, van valakinél kutya a lakásban? Ha jön a bab, ugyanúgy marad minden?

Megyek meglesem a képekt, Hugic a járgányotokra is kíváncsi vagyok, lassan nekünk is be kellene szerezni.

Lehet, hogy a hétfőt én is összekötöm egy Brendon vásárlókörúttal is, legalább rövidülne a bevásárlólistám valamicskét.

Én a januári babás topicba bele sem merek olvasni. A decemberiben elolvastam pár szüléstörténetet, hááát komolyan kezd zabszem szindrómám lenni, a szorongásoktól már alig tudok aludni.

Pusza mindenkinek, legyetek jók! Jaaa, és üdv az új csatlakozóknak, örülök nektek!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ricsibaba: a másik kódot illeszd be, a PHPBB-t, szerintem akkor meg fog jelenni a vonalzód!
kreiszi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:05-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:04-kor.
ricsibaba

Sziasztok!
Üdv Millye neked is!:)
Ladmon tegnap aztán jól beindítottad a palacsinta sütögetést, hát bevallom én is nekiestem, sütöttem egy kisebb adagot. Úgy megkívántam, hogy nem bírtam ellenállni:) Mind jól sikerült, nagyon fincsi volt. Régen én is küzdöttem vele, iszonyatos béna voltam. No cukor a tésztába és ahogy Andus is írta, sokat segít a tojás és a kézimixer használata, + én is teszek egy kis olajat a tésztába, aztán többnyire a serpenyőbe csak az elején. Soha nem ragad oda, nem esik szét. De ez biztos a korkülönbség miatt van!:)))))) Sajnos. Senki sem született fakanállal a kezében :lol:
A jövő 7en megyünk már egy páran ctg-re, már ha jól számolom..:)
Volt már valaki?? Mintha Amy írta volna tegnapra....??
Budabo hétfő = 37.hét!!!! BOCSI!!:)
Én meg mindig többet mondok, hol véletlenül, hol nem! :lol:
Tényleg beindultak a januáriak! De jó nekik! Van 1-2 kismami, akik szegények rendesen túlhordták a babájukat. De a lényeg, hogy már majdnem mind túl van rajta közülük. GRATULA Nekik!:)

Kép
kaandi

Babanyúl, klassz a babaszoba!
Millye, hát nem vagy egyedül, nekem is van egy 18 éves fiam, no meg egy 7 éves fiam. Most meg a változatosság kedvéért ismét fiam lesz!:)
Ne aggódj, vissza fog térni minden a babázással kapcsolatban. Menetközben észre sem fogod venni szinte, hogy milyen rég babáztál! Ezt remélem én is egyébként :lol:

Kép
kaandi

Kandi: igen már közeleg a "vég", de neked sem sok van már, meg igazából senkinek. Anyukám már látni véli, hogy lejjebb ment a hasam, az a pici :oops: , keresztanyum szerint változik az arcom. Én meg jól nem érzek semmit. Nehezednek a lábaim, de hát a súly miatt ez normális. Nehezebben megy a torna. Állandóan szomjas vagyok és az alvás most már nyögve nyelős. Füge baba állandóan mozgásban van. Viszont ami nem túl jó, hogy éjjel amikor kelek ő is kel velem. Remélem azért nem lesz nagyon nyughatatlan baba...
Jövő hét szerdán megyünk mi is nagy bevásárlásra akkor állítom össze a kórházi cuccot, aztán jöhet a baby :)
Mi a férjemmel most a kínaiban kapható édes-csipős szezámmagos csirkemellgolyót gyártjuk ebédre, tojásos rizzsel, párolt zöldséggel. Nagyon szeretem :D, bár babcsíra salival lenne az igazi. ÁÁÁ éhes vagyok.
A palacsintátok is jól hangzik.
Arra reagálva hogy már kezdtek izgulni, meg kicsit szorongani...hát én még tök jól el vagyok - pedig iszonyat pánikolós tudok lenni - attól tartok, ha beindul a dolog akkor fog a pánikolós hangulat eluralkodni rajtam. Remélem nem így lesz, de meglátjuk...
Ricsibaba: ügyi vagy :)
na ismét jó hosszura sikerültem
Jó étvágyat!!!!!!
Bogi

Kép
budabo

Orsi! Ott voltál?!? Basszus! :wink: Megismerkedhettünk volna! :cry: Ja, mivel én voltam az egyedüli árva, rajtam mutatta a csajszi a pózokat, nagyon jó volt. Hátra nem is igen néztem! És az öltözőben, lehet, h 1 m-re voltunk egymástól? Hát ez szép! Egyébként ez a szülőpozíciós kicsit félre vezetett, én azt hittem, h erre szülésig járni fogok Édesapával, csak most először nélküle kóstolom meg, erre kiderül, hogy ugyanezt az elméleti anyagot mondják el mindig, és ebből elég 1 is. Gondoltam, tegyük fel a közösbe, ha majd megkapjuk az anyagot e-mailben, biztosan hasznos lenne mindenkinek olvasni, mert azért voltak nagyon jó dolgok. Sőt csajok, minden szombaton van, 1x érdemes elmenni.

Millye, örülök én is h jöttél (ezt a nevet hogy kell ejteni? :oops: )

Babanyúl, de csini lett Szoni baba szobácskája.És én is pont ilyen szárítót tervezek venni, de még nem találtam sehol.

Zsu: Meleg van már? Kemény dolog ez, mi van ott, ahol mondjuk van egy újszülött?!

Mosópor: Én nem tervezek külön ezt is venni, jó lesz neki a miénk, egyébként foszfátmentes. Vasalni utálok, nem is igen szoktam, De a kicsi cuccait, legalábbis az első mosás után persze átvasalom, mert nekünk szinte mindegyik ruci használt.

Én is kevésbé vagyok fázós, mint előtte, csodálkoztam is magamon, de így, h néhányan írtátok, megvan hát a megfejtés.

Julcsi: jobbulást a férjednek, sose jön jókor az ilyesmi, de ha már választani lehet, inkább most, mint egy pár napos baba mellé.

Nekünk a szülésfelkészítőn a melltartóbetét kiegészítéseképpen, ill. helyett olyan 2 részes tejgyűjtőt mondtak, ami felfogja a csordogáló nedűt. Jövő héten meg is veszem azt a pakkot, ami az otthonszüléshez kell.

Ja és egy kérdés: Ti mit tudtok arról( Kangu, és más homeopaták :wink: ), hogy a szülésre való felkészülés során és a később szedett bogyókkal egy időben lehet -e ugyanerre használatos illóolajokat is használni, vagyis nem üti-e a 2 egymást?

No és egy kis vidámság: Amikor tegnap a volánbusszal mentem be, egy idősebb bácsika mellé akartam leülni, és kérdeztem rendkívül udvariasan, hogy szabad-e leülnöm. Erre a bácsi: Persze, hárman is elférünk! Mire én döbbenten néztem végig a bácsin, hogy micsoda? a bácsi "ketten van"?! :shock: És csak 2 pillanat múlva esett le, hogy hát persze, nem a bácsi van ketten, hanem én!!! :oops: De végig ezen a kis feledékenységemen vigyorogtam.

Összeraktam azt a forgót, amit tegnap mondtam, jön a kép is hamarosan. szabad a vásár, ha valakinek még nincs ilyesmi. Sajnos nem az én esetem.

És Julcsi, kösz a pelenkázólapot, hálás vagyok érte, és valahogy majd csak haza húzom holnap. Én már teljesen izgatott vagyok a tali miatt!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Húúúúúúúú, nem jön az ember pár napig, és az egész délelőttöt itt tölti az olvasással... :lol: :lol: :lol:

Először is, üdv az újaknak!!!!

Nem hiszem, hogy mindenkire tudnák reagálni, nagyon bocsi érte!

Amit én még hasznosnak tartanék a kórházba az az eldobható wc ülőke... Én mindenképp viszek be....

Nagyon irigykedem, hogy Ti tudtok enni... Nekem napok óta nincs étvágyam, szinte egész nap alig eszem valamit.

Szobácskánk nekünk is szépen alakul, ha végre hazakeveredik a fényképezőgép hozok nektek képeket is. Még azért van egy pár dolog, amit vennem kell, azt a jövő héten el szeretném intézni, hogy ne az utolsó percben kelljen....
Én még mindig nem nagyon fogom fel, hogy hamarosan itt lesz velünk a sok picúr... Pedig ez már nagyon a vége ám...

Én a babacuccok mosására egy ecologique nevű természetes alapanyagokból készült illatanyagoktól mentes folyékony mosószert használok, öblítőszer nélkül.

A kórházba nekem nem kell vinni hálóruhát, betétet, pelenkát, popsitörlőt, meg ilyesmit. mindent adnak. Szinte csak papucsot meg a tisztasági csomagot kell vinni. Persze még semmit nem raktam össze... :P Nem is igen fogok.....
Majd, ha már menni kell.... mondjuk Azuram nagyon mondja, hogy ideje lenne összerakni, de én még nem érzem, hogy így lenne....

A holnapi tali miatt megint nagyon irigykedem... Annyira jó lenne talizini Veletek...
Érezzétek nagyon jól Magatokat, gondoljatok ránk is, és mindenképp hozzatok jó sok vidám képet!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Most látom csak, hogy a vonalzóm az utolsó képre ugrott....
Ez azért kicsit megdöbbentő...
És holnap már 30 nap alatt leszek....
Ajjjjjajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jó reggelt!

Tudtad-e Budabo, hogy babcsíra salátát lehet kapni konzervben?
A csomagot én is jövő héten állítom össze, egy-két dolgot még meg kell vennem.

Ricsibaba: Állandóan most mondjuk nem égetjük sólámpát, de egyelőre nem tapasztaltam ilyesmit.
Nűlunk közös szoba- külön ágy. Ez a terve, aztán majd meglátjuk. Ha picit nagyobb lesz Bogyesz, akkor költözünk ki a nagyszobába.

Kaandi: Asszem Zsufi írta, hogy volt már ctg-n. Én 6-án megyek először.

Gerendai Zsuzsi: Bocs, rakjuk fel az ígért képeket.

Gjéti: Szuper leszel, hisz olyan éretten állsz hozzá a dologhoz... :) Azt nem lehet garantálni, hogy Olit mindenki szeretni fogja, de ha Te és a Párod igen, akkor már elég jó esélyei vannak az életben. :D

Furcsamód én pedig teljesen jól vagyok...Most olyan nehéznek sem érzem magam (szerintem amúgy napi fél óra torna nagyon sokat segít), nagyon szuper nagyokat aludtunk most a Férjecskémmel Karácsony környékén, és most nem is szorongok annyira. Lehet, hogy ez később jön. :wink:

Holnap találka!!!!Pandusról senki semmit nem tud??? Sajna aprivimet sem olvasta el a stzámommal, nekem meg nincs mdeg az övé. Remélem minden rendben Velük.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nálam is csak a hasam ami hideg, egyébként piszok melegem van állandóan. Ömlik rólam a víz.
Na akkor sikerült megint összekevernem a neveket, na majd mesél Zsufi biztos, na meg Te is Julcsi!

Kép
kaandi

Sziasztok!

Kaandi: én szerdán voltam Nst-n először, a férjem felvette mobillal a baba szívhangját, annyira tetszett neki, azóta ezt mutogatja mindenkinek :D .

Zsuzsi: aranyos a sztori :D .

Zsu: van már fűtésetek?
kreiszi

Szóval, ha ez hangos kép lenne, most hallhatnátok a muzsikát, miközben forog a cucc. És persze egy babaágyra rendesen felrögzíthető, csak nekünk még nincs olyan, így a franciágyon modellezem. Kép

Gjéti: ezek a félelmek teljesen normálisak, és nem csak te küzdesz velül, közük sincs a korodhoz. És igen, mindenben olyan szuper leszel, mint amilyennek egy anya kell, h legyen, és ti annyian várjátok a kis Olit, h a sok szeretet összeadódik, és mindig kisegít benneteket a legnehezebb helyzetekből is. Aztán, mi is itt leszünk ám, h támogassunk, segítsünk továbbra is a saját paráinkkal, örömeinkkel, és ötleteinkkel vagy gondunkkal, amin meg Te fogsz tudni nekünk segíteni. Szóval: egységben az erő! :wink:

Na szép lassan elfoglalom az egész oldalt. :oops:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Köszi Zsuzsi és Julcsi, nagyon aranyosak vagytok! :)

Nekem sincs étvágyam kb 3-4 napja, fogytam is egy kg-t... :roll:
De a palacsinta-téma nekem is megmozgatta a fantáziámat,
úgyhogy lassan én is nekiállok sütögetni, a fiúk is imádják. :wink:

A talin érezzétek jól magatokat, jó lenne ott lenne, de sajnos nem lehet.. :(

Amy, én már azt hittem h te babázol, olyan sokáig nem voltál.
Azért jó tudni, h te is egyben vagy még. :D

Verussal is minden rendben vajon??? 8)

Kép

Kép
gjéti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?