A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilva
Tudomásom szerint be kell jelentkezni...

A kórházban kell tanfolyam az apás szüléshez, a klinikán nem...
Vendég

Sziasztok!
Ez a plusz kiló téma tényleg a legtöbb dokinak és védőnőnek vesszőparipája. Én 6,5 kg plusznál járok, de egyáltalán nem szólt még egyikőjük sem, de szerintem ez egyáltalán nem sok.

Márti: nagyon szép a Krisztián név! :wink:

Nálunk a mai menü: tárkonyos raguleves és palacsinta! :D Nyammm!

almaani
Kép
almaani

Én szilvásgombócra vagyok most beindulva... Honnan szerezzek? Kész vagyok :lol:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

nekem sem a védőnő,sem a doki nem szólt a plusz 8 kilóra semmit....akkor én a Te plusz 7 kg-otokhoz képest már túlsullyos vagyok!
Azt olvastam,hogy vannak olyanok akik a terhesség utolsó heteiben már nem is híznak,tartják a sullyukat!
Akkor,hogy lenne +20kiló????????

Oszman!Kijavítottam a grammot utána,mert elírtam!nem 4750 hanem 475 gramm!

Ma nincs olyn jó idő itt...fúj a szél és be van borulva
:(
Vendég

sziasztok,

Bluebox: szép a Krisztián név. Mi maradunk a Milánnál, Milán napon volt az esküvőnk, és már akkor megtetszett. :D

hízás: én a 19. héten voltam legutóbb védőnőnél, akkor azt mondta, hogy mostantól kb heti fél kg hízás normálisnak számít a 36. hétig. én ezt tartom, így vagyok a +8 kg-nál. De jövő héten megyek újra, gondolom nem fog mondani semmit. Amúgy anyu is és anyósom is 20 kg-t híztak mindegyik terhességük alatt, és nem lett belőle tragédia.

kaja: ma maradék húsleves lesz rakott krumplival, de megfőzöm délután a holnapi kaját is, bableves lesz meg túrós csusza.

mia_snow

köszi a bíztatást csajok!

Mai ebéd: saláta+kis sonka... :cry:

Egyébként tornázom, minden héten úszom, nem tom mi lenne, ha még nem is mozognék... :evil:

Holnap lesz a legkisebb fiam 5.szülinapja, vendégek jönnek+ szombat, vas. is, úgyhogy sztem ki sem jövök a konyhából a héten! :D

Kép
zmimi

Sziasztok!

Most én is ráálltam a mérlegre. +3 kg-nál járok már. :)
Most egy hónapon belül feljött 2 kg.... Jó lenne, ha
nem heti 1 kg-t híznék innentől.
Mai kaja: rántott hús, zöldséges rízzsel.

Bettica: ha nincs kedved megcsinálni a gombócot, akkor vegyél mirelitet, vagy rendelj! (én biztos az utóbbi mellett döntenék :) )
bszilvi25

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:54-kor.
pironya

Pironya: én csak azért javasoltam a rendelést is, mert nem tudom, mennyire van kedve valamizni vele......
Én bevallom lusta vagyok, de pár hónap múlva úgysem lehetek az
bszilvi25

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:54-kor.
pironya

Jelenleg munkahelyen vagyok, szóval rendeltem ;)
Általában este 7-re érünk haza, akkor már nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni (pl. tésztagyúrás, max hétvégén), meg aztán most kellett az a gombóc :lol:

Kép

Kép
bettica

Jól tetted,jó étvágyat! :D
Vendég

Andi, Márti: írtam Nektek :) !!
bszilvi25

Annyit beszéltek a szilvás gombócról,hogy meg is kívántam.De ma már biztos nem csinálok!Én is fagyasztottat szoktam,teljesen jó!

Megcsináltam egy sütit is,amit gyúrni kell,ráadásul nem is magunknak.A barátnőmnek,mert egy szivességért cserébe megígértem.
Végem van! :shock: Bevallom elfáradtam.Ez van.

Kép
melike

Hát,csajok engem annyira nem érdekelnek a kilók.Legalábbis amíg én úgy érzem,hogy "belefér".Igaz,hogy többet eszem,de sok gyümölcs is van benne és nem nagyon bírnám ki,hogy ne egyek,mikor úgy érzem.

Kép
melike

Már én is letojom ezeket a kiló dolgokat. Mindenki azt mondja, hogy csak hasra nőttem. Meg én jól érzem magam a bőrömben. :lol:

Kép
sziszka82

wera!! Ez nem semmi.:-),h.még azota sem kaptál pénzt. Hát az én esetem nem ennyire bonyolult.Az utolso beadott hiánypotlástol,számitott 30-40 nap.
De ez kegyetlen,már a párom besokalt.
bettica! Igen fizetett a munkáltatom,jan közepe tájt. 120.000ft helyett 60.000ft-ot ebbe tudtam kiegyezni vele. De nagyon kellett a pénz és az is jol jött,mint hogy veszekedjek vele,és még ezt sem adta volna ide,talán:!!!
szilva! Basszus ha azt nem kaptad meg? Pedig az elküldöttek közt volt. Nézz utána kérlek!
Klinikára be kell jelentkezni 4 d-re.
A szám:0652/411-717 55804 vagy 54067 mellék.
De te is a klinikán szűlsz,nem? Oda nem kell semmi felkészitő,kenézibe igen.

Kata&Milán

oszman777

Lányok, szeretnék egy új kérdést feltenni és várom a véleményeket, főként a tapasztalt kismamikét.

Mi a véleményetek a pólyáról? Szükség van rá, vagy csak régen volt divat? Egyáltalán ilyen nyári hőségben hasznát veszzük vagy inkább pénzkidobás?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szilvaqueen!

Azt hiszem,te írtad,hogy fáj a veséd,lehet ,hogy visszatér a veseköved...
Nekem 2 napja nagyon fáj a vesém a jobb oldalon.A védőnővel a múltkor megvitattuk (akkor is fájt) ,hogy valószínűleg a pár évvel ezelőtti vesehomokom tért vissza hozzám...Akkor injekciókat kaptam,meg rengeteg folyadékot kellett innom,hogy kipisiljem.
Tegnapelőtt este már kénytelen voltam felhívni a dokimat,hogy mit csináljak,mert nagyon fáj.2 nos-pa,2 Panadol.Ettől kicsit jobb lett...
Tegnap is egész nap feküdtem,de még kellett a No-spa.
Ma már sokkal jobb,de még egy picit érzem.
Nem sugárzik sehová,nem keményedik a hasam többet,mint szokott,csak ott jobb oldalt hátul egy pontban nagyon sz@r!

Szilva! neked mit mondott rá a dokid?

Kép
orsitigris

Hurrá! 100 nap visszafelé!!!

Pólya:
Nekem mindhárom gyerekkel volt pólyám.Persze csak kölcsönkértük,nem akartam érte pénzt adni.
Nekem akkor azt mondták, (első gyereknél) hogy könyebb benne megfogni a babát,és az első időkben nagy hasznát veszem.
Egyszer voltak benne: amíg hazajöttünk a kórházból.... :roll:
Úgyhogy szerintem nincs értelme!
Pláne nyári babáknak,szegény megsül benne.... :shock:

Kép
orsitigris

orsi: nem említettem a dokinak, úgy voltam vele, hogy holnap úgy is megyek és akkor megbeszéljük. Gondoltam, hogy elmegyek vele a körzetihez, de emiatt a sok hülye járvány miatt inkább kihagytam.
Nekem is a jobb oldalon, pont a vesémnél fájt. Most szerencsére már nem érzem két napja (KOPP-KOPP), nem tudom, hogy mi lehetett vele.
Egyébként olvastam, hogy kismamáknál gyakrabban előjöhet veseprobléma, főleg aki hajlamos rá :? Igyál rengeteget. :)

mankabi: én nem akarok pólyát használni, főleg a nagy hőségben nem.

oszman: nem találom :(

Én is mirelitt szilvás vagy lekváros gombócot szoktam venni. Hamar kész van és fincsi. :D
Ma nálam vegyes gyümölcsleves volt + körözöttel töltött pulykamell rizi-bizivel :D Ugye milyen ügyes vagyok, pedig csak egy e-mailbe került :D :wink:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Léptem fogdokihoz :shock:

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

mankabi!!! POLYA??? Nyáron? Áh,elitélem. Hogy volt a baba boltom,sok ruhát raktam el magamnak. Többek közt volt benne polya is. Megmondom őszintén h.POlya betétet+2db gyönyörü huzattal,beadtam 1 bizományiba eladásra. Cak-pak 1000ft-ért. minek?
Téli babának jo,mert jobb fogni benne a gyereket,szoptatani+stb.

Kata&Milán

oszman777

pólya!
Annak idején,nálunk csak abban adták ki a babákat a kórházból,ígyhát kötelező volt!Kértünk kölcsön,de emlékeim szerint soha nem használtuk a hazaúton kívül...Nagypárnára tettem öket és azon szopiztattam....
Most megkérdeztem a védőnőt,mert nagyon pólya ellenes vagyok és már nem kötelező!Általában hordozóban viszik haza a babókat!
Ennek örülök!
Vendég

Nekem is azt mondta a védőnő,hogy nem hülyeség,de manapság már nem használják.Ahogy valamelyikőtök írta, jó a párna is szopiztatásnál.Nem hiszem,hogy érdemes venni.

Kép
melike

mankabi,
mi az elsőnél anno kaptunk ajándékba SOHA nem használtam,

a másodiknál eszembe se jutott, h van, most se, ha nem kérdezed...

szóval sztem tök fölösleges. Ha mész vhova, akkor hordozó, abba úgy sem lehet bekötni pólyával. Ha meg otthon vagy, nem dunsztolod be szegényt. V igen? :wink:

Kép
zmimi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:55-kor.
pironya

én anyukámat kérdeztem a pólyáról de azt mondta hogy szerinte tök fölösleges, évszaktól függetlenül. biztos igaza van... :D

de tudjátok mi jár a fejemben már 2 napja? az első napokban a fürdetés. be vagyok tojva tőle. :(

mia_snow

Kép

Fürdetés??? Én is,csak is attol félek. Majd a párom fogja fürdetni eleinte. Az ő kezükbe jobban bele fekszik,mivel nagyobb masszivabb kezük van. Hát az én karom,olyan kis végony,hogy huuuu.

Kata&Milán

oszman777

Orsi, Szilva - jobbulást nektek! Remélem hamar elmúlik a fájdalom!

Azt hiszem meg vagyok győzve a pólyát illetően, egy gonddal kevesebb.

Mia - nekem a férjem olyan bátor, hogy már azt tervezgeti hogyan fogja fürdetni, pelenkázni...stb. és azt szeretné ha csak mi hármasban lennék az első napokban, hogy összeszokjon a kis család. Azt még nem döntöttem el, hogy kérek-e külső segítséget (anyukám).

Nálatok mi a helyzet ezzel kapcsolatban? Lesz segítség? Egyáltalán szükséges? Mennyire leszünk legyengülve, kell pihenni sokat....stb?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hamarosan jön Apa és elmegyünk szülinapi ajándékot venni a hétvégi buli ünnepeltjének.
Igaz,hogy nagyon fáradt vagyok,de ma még ki sem mozdultam.

Kép
melike

Arra is kíváncsi lennék, hogy bírjátok az éjszakákat.

Én azon kívül, hogy minden pózban elzsibbadok, mostanában arra kelek, hogy éhes vagyok és persze az sem segít a pihenésben, hogy 1-2-szer ki kell mennem pisilni.

Nálatok is vannak ilyenek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - nekem egyre sz...abb éjszakáim vannak, óránként felkelek hogy át kéne fordulnom, de nem bírok, mert nagyon fáj a csípőm-lábam. És legalább 2x ki kell mennem pisilni. Nem túl bíztató... :?

Pólya - én biztos nem veszek. Azt tudom hogy MÁV-ban a 3 kg alatti gyerekeket abba teszik születésük után. Hogy miért pont csak őket, azt nem tudom, gondolom mert ők kisebbek és talán picit fejletlenebbek és jobban biztibe érzik magukat benne.

Voltam védőnőnél, minden ok volt. Lilu baba olyan szinten forgolódott, hogy mindig csak 5 mp-ig engedte hallgatni a szívhangját egy helyen. Szabályosan menekült a készülék elől! :lol: :lol:
Vendég

hehe, az én férjem keze kisebb, mint az enyém. :D a férjem is kisebb, mint én. :( na persze ez nem váló ok, csak vicces. na de mit tegyek, ha így találtunk egymásra? cserébe ő sookkal-sokkal erősebb személyiség nálam, na nekem ez baromi fontos.

a fürdetésnél nem is a kezem nagysága/ereje ami aggaszt, hanem inkább az, hogy az egyik kézzel annyira biztosan tartani, amikor még össze-vissza nyeklik-nyaklik szegény, mert még a fejét sem tudja megtartani.... a pelenkázás oké, ott legalább nem kell az egész testét stabilan fogni. lába mehet az égbé és csá. na jó ennél finomabban, de akkor is. :D

mi egy házban (de külön lakásban) lakunk anyósommal, akinek a segítségét nem szeretném kérni. sőt, ha lehet, senkiét, csak tanácsot, és ha esetleg nem fogadom meg, ne legyen belőle sértődés (jó ez anyósnál nem fog működni :roll: ). anyukám sem lakik messze, 10 perc alatt itt van kocsival, tehát ha minden kötél szakad, akkor ő is át tud jönni, de az az alapverzió, hogy nem szeretném. legalábbis a baba-körüli teendőkben nem, tényleg csak tanáccsal. ÉN szeretném megtanulni hogy hogyan kell csinálni a dolgokat. mondjuk ha a ház-körüli teendőkben segítenek az első pár hétben, mint pl főzés vagy takarítás, annak biztos nagyon fogok örülni, és jól is fog jönni, de erre is inkább elsősorban a férjemet, másodsorban az anyukámat és csak utolsó sorban az anyósomat kérném meg. nálam ez a sorrend amúgy is a ki-mennyire-áll-hozzám-közel "versenyben".

éjsakák: egész jók. este próbálok nem sokat inni, lefekvés előtt 1 órával már csak 2 deci folyadék, utána meg tényleg csak kortyok. 11-körül szoktam ágyba bújni, és fél7-kor kelek, és nem kell éjjel pisilni menni. 1-2 hetente 2 napig szoktam zsibbadni (csípő-tájékon) éjjel, aztán semmi újabb 1-2 hétig. hasam nem nyom, Milán nem rúg, nyugis baba - még. :D

mia_snow

megjöttem fogorvosnénitől, nagyon ügyesen visszatömte a kiesett tömésemet :D Nem kellett érzésteleníteni mert már volt gyökérkezelve a fogam :D

mia: egyetértek veled, már mint a segítséget illetően. A sorrendről nem is beszélve :lol: Ha te azt szeretnéd, hogy inkább a ház körüli munkában segítsenek, akkor szerintem mondd meg nekik nyugodtan. A tanácsokat pedig vagy megfogadod, vagy egyik füleden be, másikon ki. Már most engem is ellátnak mindenféle (sokszor néha idegesítő) tanáccsal. :?

éjszakázás:
Én sem iszom már lefekvés előtt 1 órával, de a három óránkénti wc-rejárás még így is muszáj :? Sajnos mostanában nem engednek az oldalamon aludni, hol az egyik, hol a másik kezd el rugdosni :?

Szilvi

szilvaqueen

Sziasztok!
Én sem szeretnék segítséget!Az a lényeg,hogy mi összeszokjunk!
Ahogy magamat ismerem,idegesíene,hogy amikor még én sem vagyok toppon,akkor ott téblából valaki körülöttem...de ezt most lehet,hogy eléggé könnyelműen mondom....
Ha rájuk "szorulok",úgyis szólok!
Vendég

Az éjszakákhoz annyi hozzáfűzni valóm van,hogy nagyon GÁZ!!! :?
Vendég

Sziasztok!

Az éjszakáim mostanában nekem jobbak, mint néhány hete. Max. egyszer pisi, éegyébként alvás. Esténként meg elalszom simán, legtöbbszöür már a 9 órás film közben. :)

Babókán az elmúlt 2-3 napban nagyon nyugis, rá se ismerek. Naponta csak néhány rugizás, bár tegnap du. azárt hullámoztatta a hasam rendesen.

Segítség: anyura nagyon számítok, de az is jó, ha sokat segít a főzésben, mosásban, vasalásban, takarításban, hogy nekem maradjon időm beletanuléni a dolgokba.

Felteszek egy pár napos pocifotót:

Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nagyon csini poci!
Vendég

Sziasztok!
Jó régen írtam már de olvaslak benneteket mindennap:)

Valóban jó nagyok már a pocakok én mostanában inkább szélesedek :)
Ma mértem magam és elértem a +9kg-t, de nekem nagyon jó a dokim és nem szól semmit.
Mult csütörtökön voltunk UH-n (23 hét 5naposan) és akkor becsülték a kicsikénket 784 g-ra.

Egyébként irigykedem rátok mert nekem senki nem engedi (az előző baba miatt) hogy vásárolgassak a 28.hétig :( pedig márnagyon nehezen bírom ki!

Nemsokára én is 100 napon belül leszek:)

Márcsak 108 nap
:D :D

Kép
trzsike

Hűű Bogi nagyon csini vagy! :)
Szilva: örülök hogy könnyen megúsztad a fogorvost. Nekem még van hátra egy fúrás-tömés, hétfőn kell menni.

Holnap meg terheléses cukor, de szerencsére nem a szirupos változat. :D

mia_snow

Sziasztok Lányok!

Megjöttem a munkából:)

Táppénz: Képzeljétek, pár nappal hamarabb utalták a számlámra, mint a fizetésemet:)
Pólya: Nekem is volt az első gyerkőcnél pólya, mert abban hoztam haza a kórházból. Aztán szépen eltettem a szekrénybe, majd elajándékoztam:)
Most csak azért van, mert nagyon olcsón hozzácsapták a csomaghoz, amit vettem:)

És most aki szereti a citromfagyit, annak küldöm sok szeretettel -e kedves kis képet:
Ilyet én még nem láttam, és még az íze is nagyon finom volt
444
Kép
Egy igazi citrom van megtöltve citromfagyival.
bluebox

Sziasztok lányok... sajnos csak nagyjából volt időm visszaolvasni, ez az utolsó hetem a melóhelyen, mindent most adok át az utódomnak... képzelhetitek.

Én nem akarok pólyát venni... szerintem megleszünk nélküle.

Ami a kilókat illeti, +8-nál járok, de sem a dokim, sem a védőnő nem szólt semmit hozzá. Nem is értem, miért tennék, jó lett a cukorterhelésem, nem vizesedem, normálisan eszem, és nem nekik, hanem nekem kell majd leadnom :)

Segítség: nekem mázlim van, mi az anyósommal élünk, és nagyon klasszul kijövünk egymással. Ő egy nagyon intelligens nő, nem lesz problémánk a "beleszólással", viszont mindenben segíteni fog, amiben kérem. Meg persze az anyukám is ideutazik, hát ő nehezebb dió :D , de 4-5 napnál többet nem tud nálunk tölteni.

Olyan fura lesz jövő héttől itthon lenni... kicsit félek attól, mit fogok egész nap csinálni... :shock:

Kép
elan

Látom hasonlóak a vélemények a segítséggel kapcsolatban. Tulajdonképpen a segítség nekem is csak arra kellene, hogy háztartási gondokat levegyék a vállamról. Bár a férjem ezt is bevállalná. Csak sajna ezzel az a baj, hogy a szülők vidéken vannak és ha segítséget kérek az "ideköltözéssel" jár, ami ugye 64 nm-en nem a legideálisabb szitu hosszú távon, legyen szó akárkiről, főként az elején, de ha már jön valaki, akkor anyukám legyen az. Ezért is kérdezem, bár gondolom egyéntől is függ és a szülés módjától, hogy mennyire leszünk lerobbanva a szülés után, illetve mennyire kell utána feküdni...stb.

Apropó szülés, nem nagyon emlékszem, hogy milyen megoszlás, ti választott dokinál vagy ügyeletesnél akartok szülni, illetve lesz valakinek fogadott szülésznő, mert ugye mégis csak ő van végig a kismami mellett.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Pólya
Nekem nem volt, nem van, nem lesz...

Segítség
Az lesz... a háztartás ellátásához...
Mikor Peti megszületett, egy hónapig itthon volt P. és itt volt az anyukám... ellátták a házkörüli teendőket, nekem csak a minivel kellett foglalkoznom... így is kikészültem a nemalvástól... :oops: :cry:

Szülés
Választott orvossal, szülésznővel (hja, ha valaki VIP-páciens :wink: )
Vendég

Segítség: Mi Após jelöltemmel lakunk együtt... Ő is megér egy misét sajnos :( Sajna emiatt nem lesz helyünk, hogy bárkit befogadjunk, mert Ő lesz a nagyszobában, ahol egyébként lenne hely, de mellé nem költöztetek be senkit. Anyósom pár éve meghalt, segítséget tőle sem igazán várhatnék. Anyum meg nem hiszem, hogy szegény minden nap szívesen ingázna... Szóval magamra leszek utalva, de itt van az én párocskám, majd ő segít az első 4-6 hétben. Remélem utána már elboldogulok majd egyedül...

Pólya: Nem volt, remélem nem is kapunk... Felesleges, kocsiba úgy sem teheted be a gyereket pólyába... Itthon meg... Amúgy is nyár lesz, megleszünk nélküle :D

Szülés: Én is választott dokinál fogok szülni, és ha minden igaz, akkor lesz saját szülésznőnk is. Én így tervezem :)

Képzeljétek, kaptam egy hiperszuper modern mérleget. Ráálltam és csak 70kg-t mutatott. Hát, én olyan boldog voltam :D Épp valamelyik nap keseregtem, hogy a mérleg nyelve felszaladt 70 fölé, pedig nem rég mértünk a védőnővel azt a bűvös 70-et. Megnyugodtam és a páromnak is büszkén mondtam, hogy nézze nem híztam, úgy hogy hagyjon már békén ;) Említettem neki a heti fél kilót is ;) Bebiztosítom magam :D

Nem megy mostanában 4D-re senki? Úgy nézegetnék fotókat ;) Olyan messze van még az a szombat :(

No, jó éjszakát kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Kép

Kép
bettica

Mankabi, nekem dokim is van, szülésznőm is (bár, ez utóbbival még nem sikerült találkoznom, de majd most!)

Mondjuk arról nincs infóm, hogy ha esetleg császár a vége, akkor a szülésznő elkéri-e a lóvét, hiszen ott nincs sok szerepe...

Kép
elan

"Anyósom pár éve meghalt, segítséget tőle sem igazán várhatnék."
Mármint, ha még élne, akkor sem igazán várhatnék tőle segítséget... Kicsit félreérthető voltam, és elég morbid is lett volna így ezért javítom...
Bocsika :oops:

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt mindenkinek!

Ma is megyek dolgozni:( De jövőhét kedden nem megyek, mert megyek szülőszoba látogatásra:) Hétfőn megyek vérvételre:(
bluebox

Hallottam Budapesten nagyon jó turikat!!

http://www.hadakft.hu/
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?