A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Katinka
a bukáshoz kapcsolódva, hogy miért kevesebb: valószínű az is közre játszik hogy ahogy nőttök a baba szervezet is egyre jobban erősödik, és jobban tud a kis gyomra is alkalmaszkodni, de vannak olyanok akiknél a bukás egyszer jobb, majd rosszabb.
fantacska
Debrecen

Kata
vannak olya gyerekek akik csak lassan szép komótosan esznek, és oks időbe telik, ők a pihengetők. sokszor a pszichés dolgok sokat nyomnak a lantban, sokszor a fejben dőlnek el a dolgok, érdemes hogy oszd meg a problémáidat hogy tudd kibeszélni, és jó anya vagy , jól megbirkozol a dolgokkal. a 100g 4 nap alatt szuper, még akkor is ha pótlással. amikor va időd pihenj le, tudom hogy miden nagyon fárasztó, de hidd el hogy megéri . esetleg olvasd el zsani írást amit leírt hogy mit okoza tápszer a bélflóra rendzserrel.
csak lazán a dolgokkal, és nincsenek számok:), tudom könnyű ezt mondani.
Könnyen fogadtak nálatok a gyerekek?( bocsi ha túl személyes a kérdés)
fantacska
Debrecen

fantacska!
nem tudod véletlenül, hogy a semicillin mennyi idő alatt jelenik meg a tejcsiben?
délben vettem be az elsőt. lehet, hogy a prücsök már attól görcsöl?
(ha megint hasfájós lesz, akkor sajnos feladom a szoptatást :? sok ez nekünk, 6 hét alatt harmadszor szedek AB-t :?)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

eper: de aranyos vagy! :) Le is jegyzetelem, amiket írsz. Ha nem nagy munka leírnád nekem az ajánlott időpontokat is? :lol: Köszönöm szépen!!! Így már jobban tudom majd, ha ajánlgatják az oltásokat itt... :D Gratula a sikeres csípőszűréshez!:D

fantacska:nekem is lenne egy kérdésem etetés témában. :|o|: Panka csak szopis baba egyelőre. Nincsen mérlegünk, így nem tudom mennyit eszik egyszerre. És itt csak havonta egyszer visszük dokihoz, ahol mérik. Délelőttönként és az éjszakai etetésnél gyorsan szopizik (kb 5-6 perc :roll: ) egy ciciből. Sokszor érzem maradt még benne. Délután és este előfordul, hogy két cicit kiszív. :roll: Akkor aggódom, hogy kevés a tejcsi. 7-8 etetés van egy nap.Minden pelusban van pisi és naponta 1-szer van kaki. (néha kimarad egy nap) Hogyan tudom eldönteni méricskélés nélkül, hogy eleget eszik?Vagy hogy elég-e a tejcsi neki? Néha el vagyok kenődve, ha csak szórakozik a cicivel és nem eszik (szerintem :roll: ) rendesen, vagy behisztizi magát és nem eszik (szerintem :roll: ) eleget. Lehet csak túlparázom az egészet és eszik ő eleget...nem tudom. Van-e erre ötleted? :)

julcsi: most miért kell AB-t szedned? Lehet már írtad, lemaradtam... :oops:

brumika ügyes a kisfiad nagyon! :D Hát ha tornázni akar... :D Egy kicsit lehet ezekkel próbálkozni szerintem, főleg ha ő akarja. Nem lesz semmi baja. Nem kötözhetjük le a gyereket, ha mozogni akar. :)

menion: Őszinte részvétem a család miatt! Sajnálom hogy ilyen rossz emlékekre emlékeztetett a hozzászólásom! :? Ne haragudj! Nem is nyavalygok többet.:D Van itt is támogatási rendszer,de mivel mi csak nyáron érkeztünk (én már 4 hónapos terhes voltam) már nem kezdtem el dolgozni itt, így nem kapunk semmit. Védőnő(szerű) is van, de nem kötelező a látogatása. Mi azt kértük, hogy ha bajunk van szólunk nem kell jönnie azon kívül. Emailben konzultálunk vele, ha kell. :) Szóval ha szükségünk van segítségre, akkor van.

Rólunk: mai napunk egészen jó eddig. :D 9.5 órát aludtam 3 részletben. :D Szuper friss vagyok! Tegnap este a férjem megpróbálta megnyugtatni Pankát fürdés előtt, amikor már pucér volt a leányzó...:) Rárakta a mellkasára (pelus nélkül :lol: ) és amikor már megnyugodott a csajszikánk eleresztette magát apa mellkasára... :lol: :lol: :lol: Hihi állt a köldökében a pisi... :lol:
Ma sajna újra havazik itt, minusz 15 fok a séta kizárva, szobafokság. :cry:

Szép estét otthon mindenkinek! (nálunk még csak ebédidő van :lol: )

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Olvasni nem tudtam.
Elkaptunk egy hányós hasmenéses vírust...Iza kezdte hétfőn,hajnal 1ig hányt,fosott.Aztán kedden délután én jöttem.3tól este 9ig dögrováson voltam,de fel se tudtam kelni,szédültem is.Szoptatni is csak úgy tudtam picit h mellém tették Nikit,de nem volt elég a tej,így az apja adott neki pótlást.Aztán tegnap az uram lett beteg...Niki még nem kapta el,de még nem örülök...remélem a hetet megússza,és akkor talán nem kapta el.Bár csodálkoznék :(

Szóval majd igyekszem jönni,ha rendbe leszünk.Azóta ugyan is mosok mosok,szőneg is tisztítóban,mivel Iza arra taccsolt ki először...

annus11

mazsan!
benyaltam valami köhögős-torokfájós-lázasos nyavalyát :? erre most az AB

egyébként nekünk sincs mér 3 hete mérlegünk... de úgy vagyok vele, hogy ha 2 kaja között kibír legalább 2,5 órát (de inkább 3,5-4et szokott) akkor tuti eleget evett... igaz, pisis pelus nálunk nem mindig van (naponta simán van 1-2 száraz bugyi :))... de ennek az egyszerű magyarázata az, hogy megvárja, hogy levegyem róla, aztán elereszti a saját fejére, anyára, függönyre :lol: attól függően, hogy éppen mekkorát rúg közben a lábával, megesik, hogy egy sugár körbemegy az összesen :)

annus!
jobbulást!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Helló, sziasztok!

Nem tudom, miért van így , de egyre kevesebb a tejem. Én nem akarom azt a bélflóra dolgot, de úgy néz ki most már amúgy is teljesen mindegy, tápisnak számítunk. Nem tudom mikor, és hol romlott el a dolog, de ez így van és akárhogy is akarom, nem termelődik elég. A fiam nagy étkű, most például 50- et tudott csak ciciből de tápszerből is kellett neki 130ml. Addig bömbölt érte. És vissza se jött neki, csak büfije volt. Félelmetes. Mondjuk már január 11-én is volt,mert felírtam, hogy 200ml-ert evett meg és semmi baja nem volt. Össze lehet még szűkíteni a gyomrát, mert ez szerintem nem egészséges?!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!!

Annus kitartás :wink: Szegénykém :cry: remélem a kicsi nem kapja el szoritok!!Iza jobban van :?: voltatok dookinál?lehet hogy rota :?:

Fantácska köszi!!Lenne egy kérdésem.:Kincsőke már 2 hete egyfolytában taknyol :cry: sajnos elég sűrű fehér :!: vittem dokihoz irt neki Unasyn port meg paxirasolt de nem hatnak csak picit javult :cry: meg a hasa is megy egy kicsit minden pelusba van egy pici.szerinted miért nem mulik a takony eléggé zavarja szegénykét és mindig sem porszivózhatom nagyordit :cry: annyira sajnálom :cry: :cry: :cry: a kicsikémet

Mazsan megértelek téged milyen rossz távola szereteidtől én Erdélyből jöttem és nem ismertem senkit nagyon rossz és a párom sincs itthon csak 2hetente hétvégén szóval átérzem hogy milyen rossz igy :cry:

J-én is mig mérlegeltem mindig idegesebb voltam és mióta nem mérem azóta nincs probléma nem aggódok ezen nem gondolok folyton erre és lám van tejcsi rendesen :!:

Tegnap biztos valami front volt Kincső nyügös volt de ma jobban kezdődött a napunk :)

Brumika engem nem lep meg én is ilyen voltam Kingával mindenen tul aggódtam magam :)

t katinka

Iza már jól van,picit híg még a kaki neki,meg most jön vissza az étvágya!

Áh,nem rota.Dokinál nem voltunk.Nem akartam semmit össze szedni mellé,na meg sorba dőltünk ki,nem is tudtuk volna elvinni.

Menion!
Most olvastalak :lol: Kötni azért még nem fog fél évesen!
Amúgytartani még nem tud,csak ami az ágy szélén lóg azt megfogja és húzza magához.Meg "beszélget" hozzá.

És tegnap bemutatta apának is a megfordulást!Ma meg észre vettem h a kezét is figyeli.Bár ki tudja mióta figyeli már :lol: Most vettem észre :wink:

Katinka!
Állítólag a sinupret cseppet lehet piciknek is adni!Kérdezd meg a dokit esetleg,takony kórra nagyon bevált nálunk!

Zsani!
Hát a fiúk már csak ilyen bélpoklosak!Ne aggódj a tej miatt!!

annus11

Sziasztok!

Annus: Nagyon sajnállak titeket, még szerencse, hogy nem voltál egyedül! Remélem hamarosan jobban lesztek! Pihenj amennyit csak tudsz. Hogy alakul a tejmennyiséged? Biztos kiszáradtál azért nem volt elég!

J: Nem lehet valamit tenni, hogy azért tudjál szoptatni? Neked eddig volt elég tejed ha jól tudom. Mielőbbi gyógyulást nektek is.

t Katinka: Csak folytatni tudom! Kincsőnek jobbulást. Lehet, hogy az Unasyn miatt van hasmenése. Kitartást neked is!

Nálam még van mérleg (kölcsön), de nem mérem, hogy mennyit eszik mert ideges leszek én is tőle, és nálam is pont úgy van mint Katinkánál, hogy mióta nem mérem van elég tejem (ezt most lekopogom).

Kép
eper74

Csak gyors egy örömhírrel jövök!
Voltunk mérésen. :D
Beindult Bazsi súlya! 5560gramm és 60 cm.Egy hét alatt nőtt egy cm-t és hízott majdnem 30dkg-ot! :lol: A védőnő szerint ez meg majdnem sok. :oops: Lehet nem is kéne annyi pótlást adnom.

Viszont van koszmónk egy kis foltban. :( Norbinál nem volt.Úgy néz ki Bazsinál mindent kikapok:csípa, bőrszárazság, koszmó... 8)

Mennem kell, szopi idő van..majd visszaolvasok!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Hát, látom betegség mindenhol... Szegénykék, jobbulást Nektek!

Eper: kérdezted az éjszakai fejést. Hát én ahhoz nagyon lusta és álomszuszék vagyok.... :lol: Szóval nem fejek. Reggel általában nagyon tele vagyok, akkor úgy szoptatok, h Bogi mindkettőt lelazítsa és az egyiket kiszívja. Ha nem szívja ki teljesen, akkor lefejem, a másikkal meg kibírom a köv szopiig.

Zsani: ne aggódj a tej miatt te sem! Nem ér annyit az egész! Én a kajálásból sem csinálnék ügyet, tudja ő, hogy mennyi kell neki.

Annus: szuper, hogy Niki már így forgolódik! Nagyon ügyes kiscsaj! :) A betegséghez részvétem, most már csak vége lesz tényleg!

Julcsi: na ilyenkor örülök, hogy nem fiam van! :lol: Nálunk még nem volt pelus nélküli sugárban pisilés, csak magunk alá... :)

Bogi napok óta nagyon sokat dumál. Apa le is videózta, van hogy 10 percet is magyaráz egyfolytában. Apjának sikongat, nekem normális hangon beszél. Nézi a kezét, illetve mindent ami a közelében van és dumál neki. Forgolódni még nem akar, bár el is hanyagoltuk a hasonfekvést, most a járókába úgy szoktam letenni, ha nem reklamál, akkor hagyom. Továbbra is 9-10 órákat alszik éjszaka! :)
Holnap megyünk Pécsre altathatósági vizsgálatra. Holnap fel is veszik Bogit az osztályra, de hazajöhetünk. Jó lesz, legalább meglátom milyenek a körülmények/nővérek stb., bár nem várok sokat. Ha holnap minden ok, akkor vasárnap este 6 után kell telefonálnunk, hogy lesz-e műtét biztosan hétfőn, hogy mikor, és hogy mikor etethetem meg utoljára. Hétfőn fel fogom ébreszteni hajnalban amikor utoljára ehet, nem akarom, hogy vasárnap este 8-9től ne egyen hétfő délutánig. A műtét után először csak folyadékot kaphat (víz, tea), anyatejet majd csak 2-3 órával később. Remélem, hogy le lesz szedálva még annyira, hogy átalussza a kettő közötti időt.
Szerintem végig fogom parázni a hétvégét, nagyon remélem, hogy nem kell halasztani a műtétet, tényleg szeretnék már túl lenni rajta.
Ha meg lesz a műtét, elvileg kedden már itthon leszünk, és apa is itthon lesz egész héten velünk. Most várom, hogy a 3 hónapos növekedési ugrás mikor és milyen lesz, gondolom az is a jövő hétre esik majd... :shock: Nagyobb babások, tapasztalat??

Holnap jövök a hírekkel!

Kép
orsolymors

Sziasztok! Én is vagyok, csak ez a pocifájás :cry:

Brumika, Mazsan: köszi, ezek szerint teljesen normális, ha megint erősebben görcsölget. Kicsit megnyugodtam, én is figyelem, aztán majd meglátjuk. Mondjuk pukizik is rendesen :oops: tegnap kaksi is volt, így az este jól alakult.

Mazsan: nagyon ügyi Panka baba, megnéztem a videót :lol: Barni egyszer már csinált ilyet, de szerintem csak véletlen volt. Hason nem nagyon szeret lenni :( Nehéz lehet barátok, család nélkül, de most legalább virtuálisan, de mi vagyunk neked :lol: Meddig maradtok Kanadában? Ez a védőoltások miatt is fontos lehet, mert ha nem végleg, akkor a kötelezőknek itthon meg kell lenniük, ahhoz, hogy Panka majd pl közösségbe mehessen. Ezt a barátaimtól tudom, ők az USA-ban éltek pár évig.

Brumika: szerintem ne aggódj a mennyiség miatt, szerintem nem nagyon lépitek túl, egyébként is ha ennyit kér, akkor nincs mit tenni. Nálunk is volt már 180 ml kaja egyszerre, aztán meg csak 90 ml. Ahogy a férjem mondaná, fogsz még aggódni azért, hogy keveset eszik :D Ja, egyébként nagyon együtt nőnek a Barnusok, enyém gyerek tegnap 5140 g-ot nyomott :lol: :lol:
Oltás csúszása nem olyan nagy gond a védőnénink szerint, de azért ilyen ügy miatt jól teszed, ha dokit váltasz.

tKatinka: továbbra is jobbulást pici Kincsőnek, majd csak vége lesz már ennek a fránya taknyos időnek!!!

Annus: jaj, sajnálom ezt a vírusos dolgot, szurkolok, hogy Niki ne kapja el!!! Azért, bocsi, de a "szőnyeg a tisztítóban" dolgon picit nevettem :oops:

Orsi: nagyon irigy vagyok a 9-10 órás alvások miatt :oops: , nálam a rekord 6- 6,5 óra, de majd csak egyszer.... Drukkolok nektek, hogy mihamarabb túl legyetek a műtéten, és gyorsan el is
felejtsétek. Barnuskám is dumál szinte mindennek, nekem fürdé közben az apájának, de játékainak is szeret. Ma a szárítónak magyarázott bőszen :lol: :lol: . Olyankor jár keze lába, kb 2 km-et biciklizik mire kijön egy hang, de akkor csuda boldog :wink:

J: elképzeltem Áron tekintetét, ismerős a dolog, engem a fiam nem ismert meg a múltkor sapkában, mert ugye nem szokott úgy látni, mire felteszem a sétához ő már alszik, mikor leveszem még alszik. De mostanában le kellett hajtsam a kupolát a babakocsin, mert felébredt és kikerekedett szemekkel nézte az eget, és a fákat. Aztán egyszer csak észrevett engem is, beszéltem hozzá, és látszott, hogy nem ismer fel - a hang az okés, de mi ez a fej?
Gyógyulgass!!!

Lovászkata: jaj nagyon örülök a méreteknek :!: De azért egy kicsit felbosszantott, amit védőnéni mondott, hogy majd nem sok a 30 dkg. :roll: Nálunk volt 37 is, és a rá következő héten meg csak 10 és semmit sem csináltunk másképp! Nem óraműk ezek a gyerekek!
Azért a cicizős bealvós sztorid után nagyon aggódtam, nálam is így volt! A zombi klubhoz csatlakozom :cry: Majd gondolok rád hajnalban :wink:

Zsanimanó: szorítok neked is a tejcsi dolog miatt, de ha nem megy ne aggódj. Csak azzal tudlak nyugtatni amivel Brumikát, nálunk is volt már ilyen, most meg csak 90ml tápit kért a drágám. Egyébként már a múlt héten is csak ilyen kicsiket evett, miközben a cici ugyanannyi (tehát sajna nem a tejem szaporodott) mégis hízott 1 hét alatt 24 dkg-ot. Mindenhol azt olvasom, hogy a tápival és a cumisüveggel túl lehet etetni a piciket, mert folyik a szájukba és nyelik. Na az én fiam úgy löki ki a nyelvével a cumit, ha elég volt, ahogy illik. Tudja ő mennyit akar, én meg rábízom, igyekszem nem aggódni sem azon, hogy túletetem, sem azon, hogy keveset eszik. Hát elég nehéz :oops:

Katinkababa: hogy van Balázs???
Cedis: nálatok mizu, túl vagytok a betegségen? Kamilla szeme rendben van-e már?

Eper: cuki a Réka fotó:o))))

Mi tegnap voltunk gyógytornán, nagyon tetszett nekem is ,d e Barninak még inkább - nagyokat hümmögött hozzá. Majd még mesélek róla. Ja Brumika, az én fiam is kirúgja magár állásba, ha felhúzom ülésbe. Erre mondta nekünk a neurológus, hogy ügyi, de ezt még nem kell tudni, egy kis tónuszavar az oka, mert itt-ott feszesebbek az izmai és erősebbek, mert a neuronok nem egyenletes eloszlásúak a szervezetében. Ezért járunk tornára, hogy stimuláljuk a további neuron termelést. Masszírozást javasoltak még. Azt hiszem jól írtam le, amit mondott a doki.

Enyém gyerek ma egyfolytában alszik és eszik. Rövid alvás, kicsi kaja egy kis hiszti a pocak miatt, aztán megint csicsi. Ébredés után kicsi játék és torna, de összességében nincs fenn 1 órát. Hát eddig nem így volt.

cicóka

J:
asemicillin amit szedsz a szoptatással összeegyeztethető, jó antimiotikumot kaptál, az hogy mitől fáj a babád hasa nem hinném hogy a gyógyszertől van, lehet hogy átmegy egy min a tejbe, de ezt nem tudhajtuk, inkább hasmenés szokot lenni mint hasgörcsök, de ez nagyon ritka hogy anya gyógyszerétől a gyerek ezt produkálja, esetleg próbáld bevenni a szoptatás közben és mire hat akkora befejezitek a szopit. szedel mellé bélflóra védőt? neked midenképpen jó, esetleg probáld meg a picinek is.De nem hinném hogy e miatt a szoptatás felhagyása lenne a megoldás, de ezt neked kell mérlegelni. jobbulást ,és kitartást.
fantacska
Debrecen

Mazsan
én nagyon örülök hogy nem mérlegeltek, sajnos a túl gyakori mérésekkel bele lehet kavarodni, és azon kezdel egyre többet aggódni hogy evett eleget vagy nem, ezzel csak stresszeled magad, és ez nem jó neked és a babának sem. elég ha havonta mentek mérlegelésre. nem eszünk mi sem egyformán felnőttek, a babák is van hogy egyszer kevesebbet majd többet szopcsiznak, lehet eszik egy keveset, de ráébred hogy na 1-2 óra múlva megint szeretnék szopizni, de ez teljesen rendben. tinálatok is így van egyszer elég egy mell, majd máskor kell kettő, nwekem van olyan ismerősöm akik 3 hónaposak és két mellből eszik a baba és teljesen optimálisan fejlődik és elég az anyatej. hogy ilyen hamar végez a cicivel nem gond, lehet egyre nyitotabb a külvilág felé, egyre több inger éri és jó szívőereje van a babádnak.
honnan tudod hogy eleget eszik: elalszik a mellen,tejcseppek a szája szélén, érzed szopi közben a tejleadó reflexet, melled felpuhul, van székletetek(de van olyan anyatejes baba akinek csak heti 1-szer van kaki, de ez norm) pisis pelus is van 5 egy nap, boldog, ha fent van aktív, de vannak nyugodt pillantaok is........ Lehet átmeneti időszak hogy játszanak a mellell, de majd ez elmúlik, csak szoptass ahogy eddig, A mell nem csak táplálék forrás a babáknak, sok egyéb szükségüket a mellen elégítik ki.
mennyit híztatok a legalacsonyabb súlyotokhoz képest mióta megszületettek?sokkal nyűgösebbek vagytok?
Ne aggódj, szerintem miden rendben lesz, és nagyon ügyesen csináltad eddig is a szoptatást:)
fantacska
Debrecen

katinka!
a mostani időszakban jellemző hogy elég sokáig szoktak taknyoask lenni a gyerekek, ez az időjárásnak is köszönhető, ha úgy látod megy a hasa, ez nem azt jelenti hogy több a széklete, hanem megváltozik a színe szaga, és állaga is ,nagyon folyós lesz.
a paxirasolt általában száraz köhögésre használják,.

Pontosan milyen panasz van?

az orrfolyásra az is elég hogy úgy látod miden ok, és kimentek egy kicsit levegőzni és a hideg levegőt beszívják a babák, és már megint ott a fránya orrfolyás:( olyan mintha előről kellene őket szokatni a levegőzéshez, sajna.
a váladékot sajnos le kell szívni mert zavarja őt, esetleg valamilyen tengeri sós párlatot használtok orrszívás előtt( akár sterimar béby, aquamaris........), ez jó mert jobban leoldja a váladékot.
a sinupret amit írtak az csak váladék oldó, és köhögésre szokták használni, de azért óvatosan midennel, mert a legtöbb készítményt csak 3 hó körül lehet használni. inkább az orost kérdezd meg hogy még mit ajánlana.
szedjetek egy kis cebion cseppet(c- vitamin), ha köptetőt szeretnétek akkor rinatiol baby, talán ha jól tudom akkor a stodát is lehet használni ilyen idős korban).
a másik ami szokott az orrfolyás ( főleg ha kicsit fehérebb) mögött állnai, az pedig hogy kicsit visza bukja a bab a táplálékot, és nem a száján jön ki, hanem az orrban marad és ott meggyűlik, és olyan mintha szörcsögne.

jobbulást nektek
fantacska
Debrecen

katinka
az unasyn ugye antibiotikum így ha nem kap mellé bélflóra védőt, akkor előfordul a hasmenés, így érdemes szedni valamit, hogy a bélflóra ne sérüljön
fantacska
Debrecen

a betegeknek jobbulást, a mamáknak meg kitartást, csak már it lenne a tavasz:)
fantacska
Debrecen

Kata
ne aggódj a heti 300 hízás miatt, esetleg ha kevesebbet pótolsz nézd meg változik-e valami,
szépen megy a súlyotok, csak így tovább:)
fantacska
Debrecen

Fantácska-nem köhög szerencsére csak az orra van tele sűrű fehér váladékkal :roll: akkor lehetséges hogy a tej megy az orrába :roll: csak az idegesit hogy már vagy 3hete ez van :( utálom miért nem mulik el :evil: nasivin orrcseppet használom de nem ér semmit :( az orvos is nézte és azt mondta már jobban van de én nem látok javulást :roll: akkor kezdjem előrről a levegőzést :roll: nem viszem ki minden nap főleg ha olyan rosszabb az idő,akkor vigyem ki minden nap egy kis időre :?:

t katinka

Sziasztok!

annus: Nagyon sajnaloma betegseget. :( Kitartas nektek!!! Sok pozitiv energiat kuldunk! :)

julcsi: Akkor neked is jobbulast! Igazad van, csak idegesitene engem is a merlegeles...majd tudja az a gyerek mennyit akar enni.
A pisilesen jot mosolyogtam, bocsi. :lol: :lol: :lol: A lanyok is tudnak neha erdekesen pisilni...nalunk egyszer sikerult sugarban, de csak elore anyara. :D

katinka: Szegeny kis Kincso...:( Gyogyulj meg gyorsan!
Katinka neked sem egyszeru igy tavol otthonrol...:(

lovaszkata: Gratulalok a gyarapodashoz! Szerintem nem sok a 30dkg egy het alatt. Tokeletes! :D

Orsi: Kitartas a hetvegehez! Szoritunk nektek! :)

cicoka: Koszonom, hogy irtal az oltassal kapcsolatban, en is pont erre gondoltam, hogy otthon galiba lehet a kotelezok miatt. Odafigyelunk erre, mert haza szeretnenk menni majd (remeljuk hamarosan). Akkor Barni baba is ugyesen at tud fordulni...meg fogja o azt ismetelni hamarosan. :D

mazsan
Szeged

Ma azt hiszem nyugos napunk lesz... :? :? :? En mar eleve ugy keltem fel, feszult vagyok, turelmetlen...jaaaj de nem szeretem magam ilyenkor. :cry: :cry: :cry: :cry: Panka meg ugy tunik ma gyakrabban eszik. :roll: :roll: Es sajnos szeles szegenykem, tekereg.
Raadasul minusz 20 fok van kint......... :( :( :( :(

De most kaptam egy hatalmas mosolyt... :lol: :lol: :lol: :lol: Ezert erdemes felkelni. :D :D :D

Szep estet mindenkinek!

mazsan
Szeged

fantacska: koszonom, hogy megnyugtattal!!! :) Igyekszem nem aggodni.

Szoval nem gond ha ket cicit is kiurit...:) Mindig aggodom, hogy nem termelodik a kovi szopiig elegendo. :?

A szuletesi sulyunk 3363g volt ebbol 100g-ot veszitett az elso napokban. 1 honaposan 4650g volt. Egy het mulva megyunk a 2 honapos merlegelesre.

Evesek kozott nappal eleg aktiv baba Panka kb 1-1.5 orat szoktunk jatszani addigra farad el. Altalaban nem nyugos, erdeklodo, mosolygos es mostmar nagydumas csajszi. :) Vannak rosszabb napjaink is, dehat kinek nincsen. Ma peldaul gyakrabban akar cicizni nem varja meg a 3 orat. :roll: :roll: :roll:

mazsan
Szeged

Cicóka!!! Hát ezt nem hiszem el, megint egy hasonlóság!! A mi Barnink is ma egész nap durmolt, jó ha egy órát fenn volt ma, pedig eddig általában egész nap fenn volt, meglátjuk mi lesz most egész napos alvás után éjjel :shock: Kitartást neked is hozzá, ha éjjel vígad a fiú!!! :D :wink:

Megvan az új doki, de ő is csak jövő hétre tudott ma már az oltásra időpontot adni, nem akart a holnapi beteg-rendelésre behívni, jó fejnek tűnik, és támogatja a Prevenart!! :lol:

Orsi, nagyon-nagyon drukkolok nektek, sok erőt nektek a nehéz napokhoz, küldünk hozzá innen is sok energiát!!

Mazsan, úristen -20 fok, el sem tudom képzelni milyen lehet az, én a -5-ben is csontig fázom :roll:
hát igen, a mosoly ad mindig egy hatalmas erőlöketet!!! :D :D

Minden betegeskedőnek (sajnos vagytok egy páran most :cry: ) mielőbbi jobbulást!!!!

Fantácska, köszönjük áldásos tevékenységedet!! Tényleg!!!

Menion, milyen volt a napotok? Majd megint éjjel írsz???
Olyan vagy mint Edda: "Éjjel érkezem" :lol: :lol:
bocs ha fárasztó a humorom

Kép
brumika
Budapest

Cicóka, az a gyógytorna engem is érdekelne, az hogy hol van, hogy oda neurológus beutaló kell, őhozzá ki adja a beutalót,azaz hogy azjlik míg eljutsz a gyógytornászi,TB-s -e, stb.stb...ha nem gond örülnék infóknak, akár priviben is!! Köszi előre is a mi sok közöset felmutató fiuk nevében!!! :wink: :D
A védőnő mondta már egy párszor, feszesek az izmok,és ha hason van, akkor meg nem tud a kezeivel jól mozogni, csak a lábát rúgja és szenved...de az új gyerekorvos biztos ezzel is foglalkozik a régi bagatellizálta ezt is :evil:

Kép
brumika
Budapest

Brumika: hátha másnak is érdekes lesz
Bennünket a dokink küldött neurológushoz Budakalászra a Gézengúz Alapítványhoz. Amikor időpontot kértem mondanom kellett, hogy OEP finanszírozott rendelésre szeretnénk menni, így nem kellett fizetni - ezek szerint tehát van fizetős is.
Ott Liptai Zoltán doktornál voltunk, benn volt még a vizsgálaton a gyógytornász is. Mindketten megvizsgálták a gyereket, kedvesek voltak, elmondták, hogy mit miért csinálnak és mi az eredmény. Igazából leegyszerűsítve a reflexes mozgásokat nézték meg. Aztán a doki azt mondta, hogy ez a feszesség még belefér a normálisba, de a mozgás fejlődése érdekében érdemes mielőbb oldani, csak hogy könnyen menjen majd a forgás. Gyógytornát javasolt, ebből is van kétféle OEP-es heti 2szer 30 perc, Békásmegyeren az egyik bölcsi épületében van az alapítványnak helye. Ott voltunk mi is. Az a gyógytornász fogalakozott vele, aki megvizsgálta. (Van fizetős, heti 1szer 50 perc, 4000 Ft-ért Budakalászon, ez úszással is egybekötött. Majd szeretnénk babauszit, de még ehhez kicsi, így mi egyelőre a másikat választottuk.)
Masszírozást javasoltak még. Meg van a az a füzet a masszázsról, ami a Felicitas csomagban volt? Ha kell szkennelem és elküldöm.

cicóka

eper!
egyenlőre még szopizunk... egyszerűen csak ha kezd fájni tőle a picúr hasa, azt nem vagyok hajlandó még egyszer végignézni, ahogy miattam szenved... majd akor fejek, és megiszom, ő meg kap tápit :)

orsi!
egyébként helyes, ahogy fejenpisili magát... volt már, hogy úgy meglepődött, kikerekedett a szeme, hogy én csak álltam és röhögtem... és még a sugarat is elfelejtettem lefolytani :lol:

megy a drukk a műtéthez nagyon! sokat gondolok ám rátok!

fantacska!
köszi, de sajnos tapasztaltam korábban a zinnat és az ktil mellett, hogy attól kifejezettebb lett a hasfájása... másodszorra már próbáltam neki adni a protexint is, de az meg még rontott rajta. pedig végig kapta az AB mellett, meg még 4 napig...
egyenlőre csak kicsit romlott a helyzet, de ezt még betudom egy kóbor frontnak :D

ja, asszem nem írtam:
2 hós státusz: 5250 gramm (3260nal született) és 56 centi.
mondtam is, hogy "kövér vagy baba!" a doktornő kicsit helyeselt, de aztán ránézett, és mondta, hogy "de nagyon jól áll" :D
az oltásnál csak addig sírt, amíg fel nem vettem, úgyhogy bátor volt... és anya sem sírt... pedig bekészültem vagy egy tucat zsepivel :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

brumika: tok jo, hogy van uj dokitok! :) Remelem jobb lesz mint a regi! :roll:

-30 fok is szokott lenni... :lol: :roll: Mas itt az ember hoerzete mint Magyarorszagon, mert nagyon szaraz a levego. A minusz 5 fokban nem fazom itt, otthon faztam. De ettol fuggetlenul kegyetlen hideg szokott neha lenni. Ilyen hidegben folyik a szemedbol a konny es meg is fagy rogton az arcodon, es zuzmaras lesz az orrod belulrol, a nyalad is megfagy ha nem vigyazol. :) A csontokban meg fajdalmas. Amiota Panka megvan nyilvan ki sem dugom olyankor az orrom. :)

menion: nem baj ha ejszaka irsz legalabb tudok mit olvasni delutanonkent. :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

mazsan
Szeged

jaaaaaaaj csajok nagyon poén...hát má megint éjjel érkezem :lol: :lol: :lol: igaz az apróbetűs részt már csak úgy tudtam elolvasni hogy 2cm-re voltam a monitortól....

képtelen vagyok rendesen visszaolvasni és válaszolgatni ne haragudjatok...
nem azért voltam távol mert aludtam :shock: így azóta se aludtam ki magam szóval igen deficites a pihi mennyiség :( nappal nem hogy aludni de még pisilni se igen volt időm...
és most se sikerült éjfélkor ágyba kerülni ha jól látom igen csak péntek van.... :evil:
na hát én egész nap talpon voltam...főztem mint egy vendéglős :?
a délelött nagy része elment a piacozással...ott meg a patikában indítottam a futamot mert egy sűrítővel lógtak még de akkora sor volt hogy majdnem ottaludtam...aztán vásároltam de 5 percenként a kocsihoz loholtam mert keresztbe tudtam csak megállni 2 autónak és idegeskedtem hogy azok nem tudnak kimenni tőlem...na így sokáig tartott...11után értem haza a gyerek sírt ezek meg nem hallották a betonkeverőtől...kicsit olyan volt a bevásárlás mint egy idegbeteg gibbonnak a földig lógott a karom közben meg esett a havaseső és ha fénysebességgel mentem volna haza akkor se lett volna nekem elég gyors hogy a babámhoz jussak....
na azán főzés...hurka kóbi finnyásaknak meg virsli bele sajtal...hagymás krumpli és 4-5féle savanyúság hmmmm
2kor ettem először :roll: aztán lélekszakadva rohanás a tejért...kaptam 2x350ml-t :? a nő meg aszonnya kedden találkozunk...telefonja volt úgyhogy otthagyott mint eb a sz....t :( nem tudtam semmit megkérdezni....annyit mondott hogy: "ne mikrózzam mert az tönkreteszi az értékes dolgokat benne"...majd tán kedden megkérdem mik azok az értékes dolgok amik a pasztőrözést túlélik de a mikrót nem :roll: meg azt is megkérdezem hogy 700-al mit csináljak osszam be több napra vagy adjam oda aznap és utána tápit ? mert ha ennyit adott gondolom nem lehet többet de azért ezt is megkérdem hogy adnak e többet ha van....
na aztán hogy utána mi a frászt csináltam én azt nem tudom de elment vele a nap...mosogattam meg pakoltam az tuti de nem emlékszem ...
ja a gyerek 3 napja akkora mennyiségeket rak a pelusba hogy minden nap tokától-bokáig.... :roll: így aztán fürdés öltözés sok sok ruci
nem tudom lehet hogy a tápszer neki fordítva hat?nem fogja hanem fosatja?vagy a pelenkával lenne a baj?vagy a body kicsi és felnyomja a pelust?én már nem tudom de tele a puttonyom...
holnapra főztem egy hektó húslevest és készülök életem első töltöttpaprikájára...remélem sikerülni fog...próbálok egyszerű kajákat csinálni mert így gyerekezés közbe azért elég tudathasadásos az egész...de olyan kell ami laktat mert a két pasi hullára dolgozza magát kell nekik a nafta!
na már a szárítóról öltöztetem a gyereket...vasalás nuku... :?
de tegnap a kutyákat elvittem sétálni 1 órát voltunk el...muszáj mert kerítés híjján fele helyre vannak zárva...na az nagyon jó volt!örültek ők is nagyon! egy pitbullos beszólt nekem mert egy templom mellett voltunk mikor elment mellettünk(szájkosárral méteres láncal imitálta a sétáltatást) én meg épp igyekeztem összehívni a 3 tonna donnát nehogy megzavarjuk a pórázon rángatózásban :wink: erre megszólal hogy:"imádkozni viszed őket a templomba?"....a hülye barma...gondoltam rá is férne hogy imádkozzak érte ....de akkor is szuper volt....elvittem őket a kutyajátszótérre is és ott is nagy boldogan mászták az akadályokat :D
aztán mindezt megfejelve mikor hazaértem és tesómhoz mentem a gyerekért hát az olyan boldogsággal vigyorgott rám hogy tesóm elképedt hogy hogy örül nekem...és iggggen!nagyon szívmelengető volt :oops:
nagyon cuki manó!és az enyimééé :lol: :lol: :lol:

most nem látom mikor fogok tudni olvasni meg írni nektek mert 7végén még jobban bele akarnak húzni a melóba....bár lehet hogy van olyan aki fellélegzik hisz babázás mellett ennyit olvasni amit én írok :roll: :oops: de úgy állok hozzá h az tekerje tovább nem igaz? :lol:
na megyek....teszek indigót a fejem alá hátha duplán alszok :P
mindenkinek jobbulást illetve szép 7végét majd jövök ha tudok!

Kép
menion
Budapest

Na nekem megint megjött,abba is hagyom ezt a gyógyszert.
Ráadásul gondolom megint bekavar majd a tejbe ...így minden hétre jut szaporítani való,nem tom ez meddig megy így.
Én meg örültem h nincs nyár/meleg.Nem akkor kell növekedési ugrásnak meg szaporításnak megfelelni mikor 500L-t izzad az ember amúgy is.Erre nem számoltam a 2 hetente jelentkező menszivel meg a hányós vírussal :? nesze neked :evil:

Na majd igyekszem erre keveredni a hétvégén,de ma se lesz időm :(

annus11

A blogomba tettem videót gyorsan.Niki baba eléggé csodálkozik még a videózáson:)Pedig telóval csináltam,na de majd megszokja! :lol:

annus11

Menion, köszi, hogy értékeled egyedi humoromat (nem mindenki)na de azért az indigós poén sem semmi!!! :lol: :lol: :lol:
Én bírom a mennyiséget is :lol: :P

Cicóka, nagy köszönet a leírásért, beszélek az új dokinkkal is erről.

Lányok, kis összehasonlítást végeztem. Úgy tudom nem jó a sok nátrium a babának. Én nem csapvízből, hanem babavízből csinálom a tápszert, ami már majdnem 8 dl naponta, így a Jana kissé drága, viszont abban 2 mg a nátrium, az Óbudai gyerekvízben 11 mg, és a híres Szentkirályiban meg 21 mg :shock: ha tényleg vigyázni akarok a babára, vennem kell a Janát továbbra is :roll: ugye?
Fantácska, ugye számít a nátrum sokat? Sajnos a csapvíz eszméletlen klóros,rossz, a vezetékek is öregek, mi is mindig is ásványvizet ittunk, iszunk, igaz a 50 Ft körüli/1.5 L áron :oops:
Csajok, ma ezerrel süt a nap, betegek szellőztessetek, kicsit napozzatok, az gyógyít, egészséges manósok, ki a levegőre!!! :wink:

Kép
brumika
Budapest

Brumika!
De forralod azt a vizet is,nem?
Mi tegnap voltunk levegőzni,napok óta nem voltunk,nagyon jól esett!

annus11

Hiába akarom, nem megy... nem tudok jönni, és jövőhéten meg elutazik apa 15 napra.
Azt hiszem ki fog vetni ez a kör ha ennyire nem tudok jönni. :(
Sajnálom.

Csak Rólunk röviden
Tegnap megjártuk a dokit megkaptuk az oltásokat és a nagylány 60cm és 5,66 kg gyönyörűen fejlődő K vitaminnal dúsított anyatejes baba! :)

A 22 hónapos nagyfiam 94 cm és 14,5 kg :shock:
És jön a 17-18 adik foga így a kicsi hiába alszik, ő nem, mert nagyon szenved.... csak egy vigasztal hogy ezen kívül már csak 2 fog van vissza.... Aztán kezdheti Szabina! :)

Puszi mindenkinek

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!
Dehogy vetünk ki!Gyer csak,hátha jó lesz itt még panaszkodni 1-2 sort!
Csani ilyen magas?Iza csak 85 cm körül van...de 12 kiló:)
Szabina is szép nagy baba már!

annus11

Brumika!

Mi Humana bébivizet használunk, Jana meg a többire csak rá van írva, hogy bébivíz igazából pedig nem megfelelő az összetétele.

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

mazsan: -30 fok az borzasztó hideg! Van ember aki ilyen helyre költözik :D Persze biztos megvan az oka!
Nálunk a védőnő 6 hétig hetente jött, azóta két hetente. Nagyon szeretem, egy csomó hasznos tanácsot ad, vagy csak beszélgetünk.
Rossz lehet család, barátok nélkül, jó, hogy van internet, azért így könnyebb tartani a kapcsolatot.
Mikor tervezitek a hazatérést?
Az oltásokat majd folytatom!

Annus: Örülök, hogy jobban vagytok! Megnéztem a videókat, nagyon tündériek a lányok!

Boglárka: Gyere amikor tudsz! Mindig szívesen fogad mindenki!

Breki: Üdv köztünk! Nagyon helyes, hajasbaba fiad van!

Cedis: Mit volt az ortopéd orvosnál? El lehet hagyni a terpeszbetétet?

Orsoly: Gondolok rátok!!!!!

Nekünk ma elég nyűgös napunk van, ez hajnalban kezdődött, óránkénti szopizással, cicin sírással. Most 3 órája alszik, remélem vidáman ébred.
Tegnapi mérés 5240 gramm!

Kép
eper74

Na Niki baba már a másik irányba is át tud fordulni a hátára :lol: El se hiszem!Iza nem csinálta ilyen korán.Észbe kapok és itt fog rohangálni nekem :lol: Le is videóztam,majd megmutizom azt is!

Eper!
Lehet h ez az időjárás kavar be?Nem baj az ha szopizik!Legalább több lesz a tej!

Kell vkinek 2 levél azálea?Én abbahagyom a szedését...de hátha vkinek bevált!

annus11

Eper: nálunk is nyügi nap van :cry: Hajnalban kezdte. Kelt 2kor, aztán meg 3kor :shock: azt hittem rosszul látom az órát. Cicizett, de nem volt elég, kellett tápi is, pedig ilyen nem szokott lenni :cry: fél 5ig szórakoztattuk egymást, volt bukás, sírás, hasfájás...szóval minden. Aztán reggel fél 7kor kelt, majd elaludt a cicimen, de lerakni persze nem tudtam. De tápit sem kért :?: csak 1 óra múlva, akkor aztán aludt
1 órát, de ma ez a rekord. Szóval keveset alszik, még kevesebbet eszik. Nem tudom mi baja, ha rájön iszonyatosan sír. Kaja közben mindig megfájdul a hasa. Most jöttünk sétából, 20 perc után felébredt és visított. Most ül a székében, magyaráz a játékának és bőszen emelgeti a lábait. Szerintem megint fáj neki! Ja igazam van már nyüszít is!
Na felhívom a dokinénit, ez nem normális szerintem :roll:

cicóka

Sziasztok!

Bocs, visszaolvasni nincs időm, majd talán este...

Megjöttünk Pécsről, úgy tűnik minden oké Bogival, lehet műteni. Megvizsgálták, kikérdeztek bennünket, vért vettek. Szerencsére vérvételkor kiküldtek, csak az ordítást halottuk, kijött mindkettőnk könnye rendesen.... Én nem tudom mi lesz hétfőn, ott fogom összecsinálni magam, az tuti. Nagyon félek. Inkább nagyon-nagyon rettenetesen.
Az osztály tök jól néz ki, fel van újítva, a nővérek kedvesek, a dokik meg kimondottan azok voltak ma. Remélem nagyon vigyáznak a mi kis csöppségünkre!

Vasárnap este kapjuk meg a műtéti időpontot, azt majd megírom.
Addig meg próbálom magam összenyalábolni lelkileg, mert ha ennyit bőgök, akkor nehéz lesz!

Ja, látogatási tilalom van, úgyhogy apa nem lehet velünk sajnos. :(
Azt mondta a doki, h úgy készüljünk, h szerdán jöhetünk haza, de ha az állapota megengedi és tud szopizni, akkor lehet, h kedden hazaenged. Igazából 60 km-re vagyunk csak. Kíváncsi leszek.

Kép
orsolymors

Drága Orsoly! Küldünk Nektek sok-sok pozitív energiát, és hidd el nem lesz baj, Bogika nagyon erős kiscsaj!
Várjuk a vasárnapi jelentkezésed. A Keddre is megy a drukk, reméljük, nem szerda lesz belőle, bár ha szerda akkor sincs baj, a lényeg az, hogy hamar túl lesztek rajta!!! Nagyon sok puszit, szorítok!

Kép
Kép
zsanimanó

Fantacska...bocsi még nem válaszoltam a kérdésedre.
Igen nem panaszkodhatom, könnyen fogantak a gyerekek!
Volt egy vetélésem Norbika elött így kicsit féltem is a 2. terhességnél,a 3 hónapra hoztuk össze Norbikát.
De nehezen hordtam ki.Méhnyakrövidülés miatt feküdnöm kellett.
Balázs is összejött elég hamar, a 2. hónapban :)

Igazad lehet a cumisüveggel kapcsolatban, lehet bezavar, mert Bazsi egyre lustább lett.Csak az előtejet szívja ki.Utánna dünnyög, mérgelődik, csapkod mikor már nehezebben jön. :?
De mivel pótoljak???
Kanállal kihűlik a tej mire megesszük és amúgy is össze-vissza csurog.Kis müa.pohárral is a fele a nyakába megy.Ja meg tök sok levegőt is nyel. :roll: :( Amúgy is hasfájós.
Elöbb fecskendővel próbáltam neki 20-at pótolni, de szegény a végén már sírt, mert úgy is olyan bénán megy a szájába a tej, volt hogy félrenyelte :roll:

Felhívtam délelött a homeopátiás tanácsadót, hogy kell jól szedni az Urtica Urens bogyót.Most ebbe bízom.Ezen felül meg elhatároztm hogy napi 2x kicsit fejek is szopi után.Csak ne fájna addigra már a mellem. :(
Előbb már a LLL oldalát is bújtam.
Jaaj, csajok olyan nehéz ez, nekem miért megy ez ilyen nehezen????
Mennem kell, majd jövök remélem holnap többet.
Jó éjt!

Kép
Kép
lovaszkata

Cicóka!

nyugi,nincs nagy baj,csak működik a gyerek :wink:

Orsi!
én ilyenkor,mikor idegropit készülök kapni 8) arra gondolok h a pici babám csak rám számíthat,én vagyok neki a legbiztosabb pont.ha érzi rajtam h feszült vagyok,ő is az lesz!Szóval légy erős!Minden rendben lesz!!!Kedden mehettek is haza!!
Amúgy jobban fogsz izgulni mikor a pasijával randira megy :lol:

Kata!
Én is csak cumisüvegből tudtam adni Izusnak a pótlást.Sajnáltam a kárba veszett tejcit ami mellé ment folyton.Bár hozzá teszem h sokkal lassabban szívta ki az üvegből mint a ciciből!Izusnak aventes üveget használtam,szerintem elég lassan jött belőle.Igaz azóta NUK párti vagyok,de Niki még csak 2szer kapott üvegből,nincs tapasztalatom róla.

annus11

Sziasztok!

annus: Nagyon cukik a kislanyaid! :D Megneztem az atfordulos videot is irto aranyos es ugyes Niki baba! :D Panka is jobbra csinalja ugyanezt. :) Orulok, hogy kimasztatok a betegsegbol! A menszit sajnalom! :(

brumika: en is ertekelem a humorodat. :lol:

menion: az indigos poen vitte a palmat tegnap...:D Mindig megnevettetsz. :)

cicoka: sajnalom a hasfajast es a nyuglodest! Majd gyere, hogy mit mondott a dokineni. Engem is erdekelne!

eper: szivesen koltoznenk delebbre... elhiheted. :) Az oltasokat koszi! Mielott kijottunk otthon volt egy vedononk, aki azzal kezdte nalam (10 hetes terhes voltam), hogy most meg nagy a valoszinusege a vetelesnek... :? (PAnka elott volt egy vetelesem) Szoval nem szerettuk meg egymast. :) Orultem, hogy megszabadultam tole...
Mikor megyunk haza? Juliusig biztos az ittletunk, mert addig tart a ferjem szerzodese. Utana meg nem tudjuk, de ha megtudom megosztom veletek. :)

Orsi: Drukkolok, szoritok nagyon nektek!!!

Nalunk valoszinuleg tejszaporitas van, mert Panka tegnap allandoan rajtam logott es mindket cicit kerte... :roll: :roll: :roll: Es ma hajnalban is folyatodott. Most nyugi van, alszik...:D Mult heten meg aggodtam, hogy nem eszik ez a gyerek, haaat most bepotolja... :lol:

Szep estet! :)

mazsan
Szeged

:D Ma vagyunk 2 honaposak! :D :D :D

mazsan
Szeged

A kis kethonaposunk... :lol:

Kép Panka 2 honapos

mazsan
Szeged

Sziasztok! Bocsi a nem jelentkezésért , csak elég zűrös volt ez a két hónap. Balázzsal kétszer voltunk kórházban, tüdőgyulladással és hörgőgyulladással. Először anyás szobába mentünk, LÍvia anyukámnál volt. Másodszorra ott kellett hagynom, mert nem volt ki felügyeljen a csajszira, mert közben meg a párom eltörte a lábát. Úgyhogy nem igazán volt időm ide se jönni. egy hete jöhettünk haza, végre nincs semmi gond. Nem ígérem hogy visszaolvasok, de ezentúl megpróbálok jönni hogy képben legyek :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Köszi lányok, igyekszem mostmár jönni, rendszeresen!

panka édes!
annus Niki meg igazán ügyes kislány! Igen a fiam ilyen óriás fajta! :D

Orsi nagyon szorítok nektek, sok erőt neked, és tuti hogy nemsokára már csak távoli emlék ledsz az egész.

Moncsi jesszus mik vannak nálatok, hogy sikerült zegény Balűzsnak ilyeneket összseszednie, remélem már jól vagytok!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mazsan!
Panka baba gyönyörű!Édes azzal a macival :lol:

Boldog 2 hót mindenkinek aki most tölti!

Moncsi!
Atya ég!!!!Remélem most már nem lesz semmi!Gyere és mesélj!!!Mddig lesz apa lába gipszben?Tud így dolgozni?vagy otthon van?

Bogi :lol:
Hát viccesen nénénk ki akkor egymás mellett!Te vagy ilyen magas?vagy az urad?Én kis törpeuszkár vagyok 8)

annus11

Sziasztok!

Réka is ma kéthónapos!

Boldog 2. hónapot Panka babának! Nagyon szép!

Moncsi: Meddig voltatok kórházban? Mi történt? Ha van időd írj!

Orsoly: Nagyon-nagyon szorítok, és majd gondolok rátok! Elhiszem, hogy rettenetesen félsz! DE nem lehet semmi baj! Túl lesztek rajta és nagyon megfogsz könnyebbülni!

Cicóka: Remélem nem komoly a hasfájás! Én is adom az Infacolt hétvége óta újra!

Menion: Egyszer írtad, hogy Anna elkezdett nyáladzani és rágja az öklét. Hát 3-4 napja Réka is csinálja! Azt mondták, hogy a fogcsírák fejlődnek ilyenkor, de ez még nem fáj nekik!

Annus: Nagyon ügyes Niki! Réka még nem fordul meg, de nagyon erőlködik, szerintem a terpeszbetét azért akadályozza eléggé.
Ja! merthogy nem mertem elhagyni a használatát amíg az orvos azt nem mondja, hiába lett jó az eredmény.

Kép

Kép
eper74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?