A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tabati!
Nem olvastál felületesen, csak még semmi nem biztos, férjem kérte, hogy ne verjem nagy dobra. És mivel Kanadáról van szó, priviben kérdeztem pár dolgot Ancsurtitól.
Külföldben gondolkodunk mindenképpen és tényleg izgulok kicsit, hogy milyen lesz "magamra maradni" a nagyvilágban, de azért várom is, mert itthon elég szoros szimbiózisban vagyunk anyósékkal. Ez sokszor jó, de sokszor meghülyülök tőle. Amúgy rendesek, nincs semmi extra, csak a szokásos: nem értjük meg, hogy a kisfiunk felnőtt ember és önálló családja van és beleszólogatunk biz. dolgokba, ami nem is a mi dolgunk.

Krissy!
Sajnálom, hogy kissé csalódott vagy, de értem is. Perszehogy szereted őt, csak gondolom egy fiúcska után jobban esett volna egy kislány. És a kukac mostmár tuti?
Marcinál nálam is mondogatták, hogy neccesen tapad a lepény, de végül szépen "helyrevándorolt". Nem örültem volna, ha emiatt megcsászároztak volna. Szurkolok, hogy jól alakuljanak veled is a dolgok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Krissy!
Ez a kocsi sem ugat (vis nem kutya). Nagyon dögös.
Láttam hasonlót a Kikában, de nem emlékszem a márkájára. Csak arra, hogy aranyban mérték az árát. Ez az?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Krissy!

Jó kis babakocsi! Ezek szerint ti is szeretitek a háromkerekű megoldást! ;) Van hozzá autóba köthető hordozó is?

Évi!

Nekem azt mondták, hogy az afpre 2 hetet kell várni...ha újra csinálják az miért lenne gyorsabb? De nem tudom, lehet...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok lányok!

Krissy! Ez aztán a meglepetés! Kisfiú! Gratula hozzá. Gondolom most nehéz átállítani az érzéseidet a kislányos anyukáról, a kisfiúsra, de biztos vagyok benne, hogy menni fog!
Remélem ez a méhlepényes dolog nem fog további problémát okozni!Vigyázz nagyon magadra!

És lássd mennyire egyezik az ízlésünk!!! Mi ezt a babakocsit választottuk ki: Kép :lol: :lol: :lol: :lol: Na! Mit szólsz?
Vendég

szonibaba.
ez a brendonbol valo,és ABC disagne,hát majdnam aranyban :roll:
Ugy nézett ki mint a kuki,én is láttam.

tabati:
sajnos nincsen,azt külön kell megvennünk hozzá,de rá lehet a kocsira is tenni,csak valami csatlakozo kell még hozzá.
krissy3

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

norka:
ez tök jo :lol: :lol:
krissy3

Tabati

A házról. Azért döntöttünk a könnyűszerk. ház mellett, mert olcsóbbra jött ki jóval, mint a téglaéptítésű házé. Azt hiszem 110 ezer ft/m2 vol az ára, a garázsé 70 ezer ft/m2. Ma már azt hiszem nincs nagy különbség a nornál és könnyűszerk ház ára között. Pozitívum volt még, hogy nagyon jól szigetel, így tavaly a téli hónapokban átlag 16 ezer ft volt a fűtés számlánk, támogatás nélkül, Szerintem nem rossz, mert az alapterülete a háznak bruttó 156 m2, nettó kb.110 m2. Viszonyításképpen Kecskeméten az új építésű emeletes, társas házak nm ára 220-250 ezer ft/m2 körül mozgott.

Minket is riasztgattak, hogy lehet a kutya horkolását is hallani az udvarról, hát én ezt nem tapasztaltam. Biztos jobban be lehet hallani az utcai zajokat, mint a téglaépítésűben, de minket nem zavar. Az utcánkban több az üres telek, mint felépült ház (majdnem minden második könnyűszerk. ház!!!), így nincs nagy zaj. Az, hogy nyáron meleg volt a lakásban, annak is köszönhető, hogy nagyon sok ablakunk van, de van redönyünk, ami egy kicsit elviselhetővé tette a bentlétet. A légkondi nyárra biztos be fog játszani.A férjem már előre sajnál, hogy nagy pocakkal a nagy melegben leszek. Mivel tavaly jan-ban költöztünk ki, nem ültettünk még a kertbe fát, bokrot, ami kicsit árnyékot adna a háznak.
Na, de az 1 szobás panelhoz képest ez a ház a mennyország. És a kutyiknak is sokkal jobb a kertben.Az egyik kutyánk már teljesen kiszokott, pedig nem erőltetjük rájuk, hogy kinti kutyák legyenek.

Kép
Kép
orsi777

Boo!
Okosságot nem tudok írni, csak azt, hogy sztem tök igazad van (bár erre mondaná az én drága férjem, hogy ne uszítsak, lázítsak). Jó lesz, ha trenírozza magát, bár nyugi, első szülés ritkán szokott 30perc alatt lezajlani- sajnos. Majd időben keltsd, ha veled akar menni :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo!

Én most nem leszek népszerű... :oops: , de ha már így kérdezted, leírom őszintén a véleményemet.

utólag sem érzed, hogy túl nagy egy a hűhó egy rossz álom miatt? :) Én megértem, hogy nagyon megijedtél, hisz nekem is volt már rémálmom, de párodat is megértem, hogy ennek nem tulajdonít nagy jelentőséget. Amúgy amit írtál a vészhelyzetről, gondolom azért ha tényleg valami iszonyú gáz dolog történne éjjel, azért felkelne hirtelen. Ha elfolyik a magzatvíz az még nem olyan, hisz utána még van idő a szülésig, nekem sok ismerősöm mondta, hogy visszafeküdt egy kicsit aludni. :lol: De lehet, hogy rosszul látom, te tudod, hogy milyen vészhelyzet volt már eddig, amire nem úgy reagált ahogy kellett volna. Tényleg mi is volt? Tudhatjuk? Ha ennyire komoly a dolog, akkor inkább beszélned kéne vele, nem durcizni.

A másik dologról a vigasztalásról meg annyit, hogy tapasztalatból mondom, rengeteg férfi képtelen erre. Főleg ha hiszti van. Párom hihetetlenül rá tud érezni, mikor csak hiszti és mikor van igazi baj. És nálunk általában beválik az, hogy nem jön oda megvigasztalni, meg nem jön utánam, ha elvonulok. Persze akkor nekem is nagyon rosszul esik, de aztán kénytelen vagyok lenyugodni magam, meg befejezni a durcizást, hisz nem használ az "érzelmi zsarolás". Mi általában utána meg tudjuk beszélni mi volt a probléma. Egy a szabály, és ezt már több helyen hallottam, nálunk is jól műkszik: soha ne feküdjetek le úgy, hogy haragban vagytok. Én már volt, hogy lámpaoltásig húztam a dolgot, aztán kezdtem el nyávogni neki, hogy hol a jóéjtpuszi és mindig hozzámbújt olyankor. Szóval ez jó szabály szerintem. próbálj meg lenyugodni legalább nap végére. A pasik mások, úgyhogy ne is várj tőlük olyanokat ami neked természetes lenne. :lol:

Kép
Kép
tabati

Boo

Az én párom is olyasmi, mint a Tied, megfejelve a felébredést egy fél órás WC-sel. Ő sem szokott megvigasztalni, bocsánatot mág akkor sem kér, ha tudja, hogy Ő a hibás.Csak annyit tudok erre mondani, hogy FÉRFI!!!!!!!
Viszont mi is, ha veszekszünk eltart vagy három napig a civakodás, és az borzalmas, szerintem neki is.
Tegnapelőtt összeszólalkoztunk, nem vettem fel a telefont mikor hívott, mert tudtam, hogy fel van b@szva az agyam. Mikor lehiggadtam felhívtam, és megbeszéltük, hogy hülye volt és én is. Csak telefonban hallgat meg, itthon képes elmenni, vagy becsukódik az egyik szobába.
Szóval lám , sikerült, nem volt több napos durci, úgysem fog megváltozni.Az biztos, hogy mi sokkal érzékenyebbek vagyunk most, de ők nem biztos, hogy tudják tolerálni. Azzal nem akarok visszaélni, hogy terhes vagyok, mert tisztában vagyok, hogy általában én vagyok a hisztis. És a Férfiak utálják a hisztit.[/img]

Kép
Kép
orsi777

Ja!

És lehet, hogy a babu teljesen meg fogja változtatni, neki majd rohan az első nyöszörgésére, meg felébred rögtön, és akkor iszonyú büszke leszel rá, majd meglásd! :wink:

Timi!

Akartam még kérdezni, hogy végül mi lett a választott doki kérdéssel? Lehet, csak a védőnő volt hülye, vagy tényleg nem lehet nálatok?

Folyás miatt ne aggódj, lehetett a kúp, de ha nem használnál, akkor is lehet csak simán folyás. ilyenkor megnő a mennyisége.

Kép
Kép
tabati

boo hát sajnos baromira együtt érzek veled. Én tegnap voltam magam alatt a cukor eredményem miatt, tudom hogy nem sokkal több, de akkor is, ez az ember életében egy nagy változás, hisz ha tényleg beigazolódik akkor azt a diétát betartani nem egyszerű, főleg úgy, hogy terhes vagy. Mert azért más ha már a terhesség alatt hozzá szoktál. Na mindegy felhívtam, félig elmondtam hogy mi a helyzet, de ő is dokinál van majd visszahív ha végzett mondtam jó, eltelt vagy 2 óra sehol semmi, felhívom. Jaj elfelejtette, de csörög a telefonja fel kell vennie mert fontos, majd visszahív, mondom jó. megint eltelt 1 óra sehol semmi. Aztán ő hívott valamiért, persze rá se kérdezett a dologra, én meg mondtam neki hogy jó hogy felhívtál, és hogy ennyire érdekel mi van velem, és hogy csak a saját dolga a fontos. Én sem szóltam egészen késő estig hozzá. Ő meg vígan ecsetelte hogy ne mondjak ilyet, mert mennyi mindennel foglalkozott, meg vissza kellett hívni, legalább vagy 100 telefont elintézett. Nem bírtam megállni, hogy azt mondjam neki hogy akkor ezek szerint én a 101 helyen sem állok, mert egyáltalán nem hívott vissza. Pedig szükségem lett volna rá.

De amúgy amikor megindult a szülés akkor sem ébredt fel, mikor keltettem hogy menni kell, mondta hogy jó és fordult a másik felére. És eltelt vagy 10 perc mire már hangosabban szóltam hogy nem érted?
Vagy amikor a gyerekek betegek és én éjjel mászkálok hozzájuk, vagy sírnak azt sem veszi észre sosem.

Mi 2007 októberben kezdtünk építkezni, és 2008 májusban költöztünk. Én nem bántam meg, nem mondom hogy nem voltak viták, de nagyon jó érés volt beköltözni. És szeretünk itt lakni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2009.02.19 11:27-kor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Orsi!

na az biztos, hogy utálják a hisztit, de én mindig mondom páromnak, hogy most akkor tartsam magamban és pukkadjak meg? Inkább kiadom és utána nyugi van, mintsem sokáig idegesítsen valami. erre ő is nevetni szokott, hogy igazam van. :lol: Csak az a lényeg ( saját tapasztalat), hogy ne durvuljon el egy kis hülyeség. mert ha már a te fejedben is rosssz gondolatok járkálnak régen rossz. nekem volt ilyen még az első 3 hónapban, érzelmi gyengeség stb. talán írtam is. Anyósommal volt problémám, páromra borítottam, de nem tudott mit kezdeni vele. Akkor már olyanokra gondoltam, hogy lehet, hogy mégsem vagyunk annyira egy hullámhosszon? nem ért meg engem stb. Még az utána lefolytatott beszélgetés sem vezetett eredményre. persze nem haragban feküdtünk le éjjel, de bennem egy hatalmas kérdőjel volt, úgyhogy azok rossz éjszakák voltak. De visszagondolva, tuti a hormonok játszadoztak velem. :lol:

Kép
Kép
tabati

Nálunk azért szerencsére ha vitatkozunk napokig sosem szokott elhúzódni, és este sosem fekszünk le haraggal.

Kép

gabi1

Még az építkezéshez pár gondolat, aztán rohanok melózni!

Orsi!

Örülök akkor, hogy bevált a ház. :D Az a lényeg és nem az, hogy mások mit mondanak! Anno nekünk is csábító volt az olcsóbb megoldás, de mi nem panelból mentünk, így inkább hosszútávban gondolkozunk. INkább drágább, de biztosan minden rendben legyen, ezek a régi házak meg régóta beváltak már.

Boo!

Nekünk sincs szerencsére annyi idegeskedés, hogy milyen anyag hol mi mennyi, mert az építésvezető annyira rendes( persze biztos leveszi a maga részét, de nem bánjuk, mert még így is olcsóbban jövünk ki, és nem kell ilyenekkel foglalkoznunk), sok ismerőse van, sok céggel le van paktálva, így mindenre rögtön tud egy jó és olcsó megoldást taláni. Ami megmaradt anyag azt elcseréli másra ami kell ilyesmi. Szóval jó és megbízunk benne.

Kép
Kép
tabati

Gondoltam is, hogy kéne ilyen szakember a babcuccok tekintetében is, hogy csak megmondja, hogy ez a babakocsi nekünk a legmegfelelőbb és nem kell kutakodni, hanem csak elmész és megveszed. persze akkor oda lenne a nagy turizás úgyhogy azt azért nem hagynám ki. Az építkezésben is azt a részt várom már, amikor a belső rész készül, kiválasztani a padlólapot, csempét stb. Színek...na az már nekem való. :lol:

Sziasztok, majd este még talán jövök!!

Kép
Kép
tabati

boo

én tudom milyen rémeket álmodni. Rettenetes és utána én sem merek mozdulni sem. Apa engem ilyenkor mindig átölel, vállalva a kockázatot ugyanis egyszer úgy szájon vágtam hogy felrepedt az ajka. Nem szándékosan persze csak épp azt álmodtam hogy elkapott valami szörny és akkor arra ébredtem hogy valóban fog valaki és akkor ütöttem. Apa vidáman jelentette be másnap a munkahelyén hogy azért néz így ki mert szájon vágta az asszony :D
De ő nagyon rossz alvó mindenre könnyen ébred. Viszont olyan még nálunk sem fordult elő hogy odatörleszkedett volna bocsánatot kérni még akkor sem ha nekem volt igazam és szerintem ezt ő is tudta. A hallgatást általában a pasik bírják tovább.
A nehezen ébredésről még annyit hogy az exférjemmel többször előfordult, hogy amikor késő este hazaértem műszakból és ő már aludt, akkor felkeltettem mert muszály volt valamit megbeszélni. Olyankor felült kinyitotta a szemét értelmesen válaszolgatott. Aztán másnap nem emlékezett az egészre. Eleinte azt gondoltam szándékosan csinálja de aztán a sokadik ilyen eset után rájöttem hogy nem.
A legtöbb konfliktus abból adódik hogy mi másként látjuk és reagáljuk le a dolgokat mint ők.
Én azt gondolom, hacsak nincsenek durva dolgok pl. erőszak sorozatos hűtlenség stb., a hétköznapi gondok megoldása és a család összetartása a nő okosságán és beleérzőképességén múlik.
Egy bizonyos határig természetesen és tudom hogy ez mindenkinél más.
Vendég

Tabati

Jót nevetettem, mert én is az anyósomat szidom állandóan. Persze rohadtul utálja, ha az anyjára v.ki rosszat mond.
Ház
Mi is hosszútávon terveztünk. Amerikában és Kanadában szinte csak ilyen házakat építenek,

Boo
Ha megnyugodtál, hívd fel a párodat szerintem, és nevessetek jót az egész dolgon. Sokkal jobb lesz hazamenni.

Kép
Kép
orsi777

Hát krissy megdöbbenve olvastalak,de azért gratula a kukishoz is...
nekem már kétszer is nunit állapítottak meg.utoljára múlthéten,
szóval eléggé reménykedek abban,hogy már nem nő ki a golyszlija :roll: :roll: :roll:

Boo!
nagyon sajnálom,hogy ilyen rossz napod van,de próbáljátok megbeszélni
a pároddal a dolgokat,mert igaz amit tabati írt,hogy nem jó haragba
lefeküdni...én se vagyok annak a híve.

agmano!
007 tegnap magzatvízvételen volt és nem csinálták meg az afp-t neki újra,
mert én úgy tudom,hogy ilyenkor már nem érdemes,mert tuti fals eredményt ad.

máris rakok egy új táblát és arra kérnélek titeket,hogy akik a nevük soránál
látják a sárga jelölést azok pótolják azokat az adatokat legalább..
a korotokat rátok bízom,hogy ki adja meg és ki nem...azt azért sem jelöltem
sárgával,de a nevek rublikába a név után van rakva zárójelbe...

fúú,remélem érthető voltam... :oops: :oops: :oops: bár a tábla bizti sokat
fog segíteni.

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

a követekző vizsgálatot is csak azoknak töltöm ki,akik tudják már az időpontot

Kép
Kép
csibe83

Az a maszat, a mi kis babánk. : Kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Veszekedés:
21 hónap korkülönbség, terhesség, munka. Van egy nagy előnye. Nulla időnk van veszekedni, tényleg nem is emlékszem az utolsó alkalomra.

Bbkocsi:
Nálam csak az volt a feltétel, hogy nagyon könnyű legyen, mivel metró/villamos már egy 10 kg-os bbkocsival is nehéz. A másik, hogy a belseje olyan legyen, ami a meztelen bőrömhöz érve sem kellemetlen, tehát azok az anorák jellegű csodák kilőve.

Boo,
:? Sajnos én nem hiszek abban, hogy valaki felnőtt fejjel megváltozhat. Nálam amolyan "ez van, ezt kell szeretni" fatalizmus működik.
Szülésnél azért tényleg más lesz. :wink: A gyors vészhelyzet szinte kizárt, minden újabb dologhoz órák kellenek. Elsőnél én este 8 körül sejtettem, hogy van valami, 10-kor, amikor kezdett párom lefekvéshez készülődni, akkkor szóltam, hogy ne siessen annyira, mert már órák óta 5 perces fájásaim vannak. 11kor a kórházban még mindig egész jól elvoltam és csak hajnali 1kor kezdtek durvulni a dolgok. Mindemellett a szülésem gyorsnak számított, mivel onnantól, hogy babó megkapta a zöld utat az indulásra, már csak kevesebb, mint 10 percre volt szüksége, hogy kijöjjön, hajnali 3:20-kor. Ennyi idő alatt azért még a te férjed is teljesen felébred. A magzatvíz elfolyása után sem kell rohanni sehova. A protokoll az, hogy ha 24 óráig nem történik semmi, akkor van gond. Ennyi idő alatt Londont is megjárhatja, nemhogy az ébredés... :wink:

UH:
Szabinál az első uh tuti lány, a második tuti fiú, a harmadik tuti lány(28. hét körül), a negyedik tuti fiú eredménnyel zárult. :lol:

Előke:
Nálunk kettő kellett, mert az elsőt a kaja kezdetekor Szabi letépte. kb 1 éves koráig használtam, most néha konyharuhát kötök a nyakába, de sztem egy kétéves már szépen kell, hogy egyen - kivéve leves, joghurt és hasonlók.

Keményedések:
Az nálunk is figyel, doki annyit mondott, hogy szerencsére nem hatékonyak. MagneB6 3x1 vagy 3x2 a javaslat. Eddig csak 1x emlékeztem, hogy bevegyem a két nap alatt. :oops:

Ági,
Sajnálom, hogy így ijesztgetnek. :? De egy uh azért elég nehezen értékelhető, gondolom. Ha én csak szürke pacákat látok, akkor ők is. :wink: Csak épp többször látták, tehát sejthetnek valamit. Reméljük, minden rendben van azért.

Kép KépKép
lorca

lorca

most elbizonytalanítottál egy picit. Az én lányomat is fiúnak mondták a hatodik hónap táján, node az 20 évvel ezelőtt volt!
Gondoltam mostmár sokkal fejlettebb az UH technika...

Kíváncsi vagyok vajon még hányunknál derül ki valami más... Az én kisfiam annyira egyértelműen odatette magát hogy szerintem a mi esetünkben félreértés kizárva. Márc. 5-én meg végleg bizonyossá válik az amnio eredményéből.
Vendég

Sziasztok!

Csibe! Már mondom is: Szt. János Kórház Bp. , köv. vizsg: Március 4-én 4 D uh.! :))) Utóbbit nagyon várom :wink:

Krissy! A korai uh-s képeken nem egyértelmű sokszor, hogy fiú-e vagy lány, épp ezért a 12. heti uh-n a doki minden ilyen jellegű kérdésünket "hárította" finoman szólva. A 18. heti-n viszont ő kérdezte meg, hogy érdekes-e, hogy milyen neműek lesznek. :)
Azért szerintem hamar átálltok és még jó, hogy nem vettetek lányos tündéri rucikat, mert azok most csak bonyolítanák a "csalódást" . A babakocsi meg látom, unisex! :wink:
Lepény kérdéshez nem tudok mit szólni, mert nem értek hozzá, a miénk oldalsó és hátsó falon tapadt.

007! Pudingozás, pihi, hawaii? :)

Boo! Egyetértek Orsival! :) A férfiaknak nehéz átérezni a hormonális viharainkat!

Tabati! Hogy bírjátok ti ki, hogy ne tudjátok meg a nemét? :roll:

Gabi! Szuper a cukor eredmény! Csak így tovább! :wink:
nellike

Ági!

Neked akartam még írni a fehér foltról, hogy egyik ismerősömnek is láttak ilyet az egyik uh-n, aztán két nap múlva a következő két helyen (ahova elküldték) már nem volt ott semmiféle fehér folt.

Nálunk a Zsombinál mondta a doki, hogy nem telítődik annyira a gyomra, mint kéne, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a 4 D-s uh-n. Remélem tényleg csak az, hogy épp nem ivott annyi magzatvizet, mint kellett volna. :?
nellike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Tényleg elég nagy az önérzeted.Nagyon makacs vagy. Gondolj arra, hogy alig vagytok együtt, sokat dolgozik, és ha hazajön várja a bocsi, de hisztis párja. Lássuk be, azok vagyunk.Szerintem sem történt akkora tragédia, hogy ezen összevesszetek. Attól, hogy nem kelt fel miattad, lehet jó társ. Te ellenkező esetben mit tennél? Valami szépet álmodnál, banán szoknyás fiúk táncolnának körbe, és egyszer csak felkeltenének az éjszaka kellős közepén.
Most már eldugulok, és ne haragudj nem akarlak megbántani semmivel.

Kép
Kép
orsi777

boo remélem hogy nem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

gabi1

orsi

Táncoló banán szoknyás fiuk?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

szerintem az szép álom lenne :D :D :D :D

Kép
Kép
orsi777

szeretem a banánt................... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Jól van na, november óta nem szexelhetek :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.02.19 12:59-kor.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

Jelentem, most egy kicsit pihentetem a pihenést. :oops: (Ha túl sokáig fekszem, akkor egy idő után olyan, mintha hátul ketté akarnak törni a derekam. Ilyenkor muszáj egy kicsit felkelni. Tegnap délután óta pedig ha 1 órát voltam nemfekvő helyzetben, úgyhogy most egy picit szüneteltetem. :roll: )
Most gyorsan végigolvastalak titeket és ha befejeztem az írást, akkor kiugrom a pizsiből ( :oops: :oops: :oops: ), nagyjából embert alkotok magamból ( :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: ) és csinálok magamnak egy kis kenyeret és már ülök is vissza a sejhajomra. :wink:

Az jó, hogy most legálisan lehet lazsálni, de hiányzik, hogy nem gyömöszölhetem mag Manót. :cry: :cry: :cry: :cry: Felkapni nem lehet, ha meg ő jön hozzám, akkor előbb-utóbb rajtam akar(na) kikötni. Azt meg megint nem lehet. :cry: :cry: :cry: Majdnem olyan, mintha valamilyen fertőző betegségem lenne. A különbség csak annyi, hogy hozzá érni hozzá érhetek, óvatosan megszeretgethetjük egymást. :?
Ma már csak este jön haza és holnap délelőtt egy picit itthon lesz, mielőtt újra a nagyanyjáéknál köt ki.

Tök izgi dolgokról beszélgettek ( :D ), de most sajnos nem tudok becsatlakozni.

Csak boo-nak szeretném mondani "vigasztalásul", hogy:
Férfi és nő hogyan is érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő férfit...

És nagyon-nagyon halkan szeretném hozzáfűzni, hogy pont azért írtam, hogy szerintem várjatok az építkezéssel (azaz egy nagyon súlyos anyagi teher nyakatokba vételével), mert még elég fiatal a kapcsolatotok. Természetesen nem az együtt töltött idő mondja meg, hogy tényleg ismered-e a másikat, de azért több tapasztalattbal nagyobb eséllyel hoz az ember jó döntést. (Elvileg :roll: )
És most részemről balra el. Vállalom a szapulást. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

És valóban igaz, hogy soha, de soha nem feküdjetek le haraggal a szívetekben!!!!!!

Kép
Kép
200907?

2009 07 -nek igaza van, az építkezés eléggé sok stresszel jár, embertpróbáló. Nem egy házasság, kapcsolat ment már tönkre építkezés közben. Lásd a sok félig felépített házat.

Kép
Kép
orsi777

Húú elszállt amit írtam :evil:

A lényege az volt, hogy Boo!
Veled vagyok, sztem igazad van. Ilyenkor igenis békítsen de min. mondja meg, hogy ő, hogy látja a dolgot és na hagyja duzzogni a párját.

Ezen kívül még istenítettem a férjemet, de nincs kedvem újra leírni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

orsi

november óta??? :shock: Én "csak" kb. 3 hete...

007

én is csak halkan merem megjegyezni, igazad van...
Vendég

Sziasztok!

Gratula krissy a kukacoshoz:)...nagyon szép neve lesz :lol: :lol: .

Képzeljétek holnap soron kívül be kell mennem a dokimhoz,megvizsgál alaposan,mert állandóan kőkemény a pocakom :cry: ,nem vagyok nyugodt,lécci gondoljatok rám/nk :cry:

Úgy néz ki nálunk is megvan a végleges név:Bence lesz Dominikunk mellé :).Igen,igen tucatnév..tudom :)

Kép

Kép
lidike

lidike még sem Szabolcs? Nekem mondjuk a Bence jobban tetszik:)
Én gondolok rád, nyugi minden rendben lesz. De te is gondolj rám, én meg a diabetológiára megyek reggel fél 8-ra

Most ebéd utáni 1 órával 4,4 lett, úgy hogy tökéletes. De azért elmegyek, mert a dokim szeretné ha elmennék.

Kép

gabi1

Ismét itt. :oops:

Lassan lejár a pihenőm pihentetése. Csak előtte gondoltam, hogy még ábrázolom miért a fekvés esik a legjobban:

Kép

:wink:

Kép
Kép
200907?

lidike engem nem szokott az zavarni ha egy név tucat név az a lényeg hogy illik e gyerekemhez, és tetszen nekem a név, meg a gyerekeknek, apának.

A Boglárka is elég gyakori név, de nem baj. Egyre jobban tetszik nekem is.

Kép

gabi1

200907 szép nagy pocakod van neked is:)

Kép

gabi1

Sziasztok!

Boo, hasonlókat mondhatok, ezt a kislányos durcit mielőbb fejezd be, nem vezet sehová!!!! És, ha ilyen tipus vagy a gyerekedet is lelkileg terrorizálnod majd??!! Inkább kibeszélni és túllépni rajt!
Szüléskor majd még jól fog jönni, hogy a párod nyugodtabb és nem csinál nagy ügyet a kicsitből. Persze ez neked nagy volt, de neki nem és utólag már neked sem, igaz?
Van egy ismerős család, ahol az apa "bedől" az anya minden apró riadalmának, együtt még jobban bepánikolnak, hát állandóan az ügyeleten vannak ok nélkül a gyerekkel.
Bíztatásul, nem fog felkeln ia gyereksírásra sem, sőt reggel majd, mint a mosott szar meséled el neki, hogy egész éjjel üvöltött a gyerek tőle 2 méterre. Esetleg még szólt is hozzá, de nem fog emlékezni. Ilyenek a pasik. Kész!
Abban igazad van, hogy hozzád fordulhatott volna és a kezét átdobhatta volna rajtad.

Afp, nálunk 2 nap múlva volt az eredmény a rutin laborban és az amnio után du megmondták az ismerősnek, de neki valszeg korábban volt, nem 20 hetesen.

Lidike, reméljük nem fektetnek be......

Építkezés: minket inkább összekovácsolt, voltak vitáink a burkolatok kiválasztásánál :oops: , de meggyőztük egymást. Ha még telek sincs, akkor úgyis lesz már pár hónapos a babó, mire nekiláthattok, az engedélyezés elég lassú. Mi kicsit finnyásak voltunk a belsőre így sokat válogattunk, szinte minden burkolatot másik boltból szereztünk be, persze az ár is sokat számított és ez rengeteg energia volt 2 pöttömmel. Csak konzervatív, időtálló burkolat jöhetett számításba (5-ös keménységű), mert nem 5 évre építkeztünk. Telket is 1,5 évig kerestünk.

A könnyűszerkezetes ház 1-2 hátránya, hogy nincs un. hőtároló közege, mint a téglának (klímatizálni kell). Az állandó légcserét biztosítan kell, nem szabad hermetikusan lezáni a házat műanyag nyílászáróval (gomba), de ez már szabványban előírt - amit nem kötelező betartani. És a rovar- rágcsálóvédelem miatt vannak kételyeim.
Amerikában más nincs is csak faház, és bevált nekik, felesleges az ember minden vagyonát beleölni egy házba, mikor olcsóbban is megúszhatja. Mi kb. 140 e/m2 áron kijöttünk a végére 44-es téglafallal, de beszerzői áron ment minden, számlára! És nem Hungaroceleztük le a természetes légcsere miatt.

Szóval csak az válik el egy építkezés miatt, aki amúgy is elválna előbb-utóbb.

Éva

KépKépKép
agmano

007!
szép nagy már a pocakod neked is...az új és friss frizudról nem kapunk képet :roll: :lol: :lol: ?

Kép
Kép
csibe83

Boo, a pasik egészen másként vannak kódolva, mint mi..és még ránk mondják, h milyen bonyolult lelkek vagyunk, bezzeg ők?? :shock: Én sem értem sokszor, miért nem az történi amit én gondolok, vagy szeretnék, sokszor totál az ellenkezőjét reagálja a férjem, mint várnám..de hát pasi...Viszont teljesen jogos, hogy azért tudniuk kéne megvigasztalni, ez nem olyan nagy kérés..
Biztos, h szüléskor egész más lesz a helyzet, és az is biztos, h most mindenki sokkal érzékenyebben éli meg a hétköznapjait és extra kényeztetést és figyelmet igényel, ami nem mindig tudatosul a férjekben.

Nekem Barnabással először a magzatvizem folyt el, a férjem annyira kétségbe esett, h ide-oda szaladgált a lakásba, készített a csomagomat, h most azonnal induljunk a kórházba. Nekem kellett megnyugtatni, h még van egy csomó időnk..zuhanyoztam, rendbe szedtem magam (őszerinte még a körmömet is kifestettem – én erre nem emlékszem) csak utána mentünk be. Ha rajtam múlt volna még tovább húzom a dolgot - mert fájásaim akkor még nem voltak - de nem akartam vitát, így ő döntött: mentünk. Persze tök felesleges volt, de már nem engedtek haza. A férjemet persze hazaküldték, h pihenje ki magát (éjfél körül volt) és ne izguljon, mert baba még nem lesz csak majd másnap vmikor…na de másnap azt hiszed berohant, amikor tudta, h jó kezekben vagyok (én azt vártam volna tőle, h már 6kor jön, és izgul, stb.)?? Egy fenét, reggel fél9kor fáradt be, amikor már a szülőszobán éppen a falról a csempét vakartam kínomban…de mégsem lehet rájuk haragudni..hát ők pasik és ezért szeretjük őket! :D

Építkezés: látom gyerekek mellett itt sem unatkozik senki! Mi is házat újítunk, amikor időnk (meg persze a pénzünk) engedi és mellett én is és a férjem is suliba járunk. Kitartást az építkezőknek!

Kicsidodi, most nekem is van folyásom, az első terhességnél egyáltalán nem volt. Én is megijedtem először, de a dokim megnyugtatott, h ez normális (addig amíg normál színű, állagú, nem viszket, stb, addig no para)

Agmano, remélem majd azért nálunk is gyorsan megszokja Barnabás, h nem csak ő lesz egyedül…
Az egyik barátnőméknél elég drasztikus volt a kistesó fogadtatása (ott 3év a korkülönbség), ott se a kistesó, se anya nem létezett az első 2 hónapban a kissrác számára annyira sértett volt…azóta eltelt jópár hónap és minden feledésbe merült, de az anyának akkor borzasztó volt lelkileg feldolgozni…én sem gondolom, h nálunk minden simán fog menni….de még rengeteg időm van, elég lesz a vége felé agyalnom ezen.
Egyébként tuti a fiam sem tudja, h mi is az a kistesó, de ha kérdezem, h hol van mutatja, meg puszit küld. :lol:

Moncsi, Jázmin hercegnő nagyon édes!
o.heni

Krissy3, de azért még mindig jobb, h most derült ki, mint születéskor (én konkrétan tudok egy ilyen esetet..az volt csak a döbbenet!!) Gratulálok a kis legényhez!!

Norka81, Krissy3, nagyon dizájnos a babakocsitok! Biztos jó kis járgány, mert ahogy látom van mózes + külön sportrész is. Bár a csomagtér elég pici alul, nem?..nekem ez a rémálmom. PP3-unk van, de olyan kevés dolgot lehet alulra pakolni, és mindig szenvedek amikor hosszabb időre megyünk sétálni (pl. állatkert)..

Előke: én is próbálkoztam mindenfélevel, van több is belőle: zsebes, kezes, sima, de mégis a legegyszerűbb megoldás a konyharuha vált be. Ezt az egy dolgot hajlandó elviselni magán a fiam.

Zsiráf fun-oknak, ha esetleg nem ismernétek..nekünk ilyenünk van, és a fiam nagyon szereti! :D
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... xl&catId=2

Sote I-es kismamik, Ti melyik orvosnál fogtok szülni? Szülésznőt fogadtok (van infótok, ki milyen)?

Túl vagyok a reggeli vérvételen, eredmény csak egy hét múlva lesz. Lányok van vki közületek akinek hasonlóan körülményes minden egyes vizsgálat, mint nekem?? A dokim a SOTE I-en, én vidéken. Magánrendelésére járok, genetikai ultrahangra a klinikára. Vérvétel+egyéb a helyi vidéki kórházban, de oda nem tud írni a nőgyógyászom beutalót, így a háziorvostól kell kikönyörögnöm (végigülni a betegrendelését..) h írjon, akitől persze mindig kapok hideget-meleget, mert nem tetszik neki ez a szitu (lehet pénzt várna tőlem a szolgáltatásért..??!) Szóval mindig több kört kell futnom és már az agyamra megy, h mennyi időt eltöltök ilyen dolgokkal. :x

Közben a fiam is kidőlt, megyek veszek egy nagy levegőt és nekilátok vasalni..jaj csak ne szeretnék ennyire :? :roll:
o.heni

Még egy dologban szeretnék tanácsot kérni, hátha vki hasonló cipőbe jár mint én..aztán ígérem eldugulok. :oops:
Tudtok vmit ajánlani a lelassult anyagcserémre..amit eddig kipróbáltam és minden nap eszem: lenmag, müzli, kaukázusi kefír, vagy joghut, tejeskávé, most kicsit visszafgtam a kenyeret és a husit, de konkrétan semmi :shock: ..hmm??
o.heni

heni

köszi a zsiráfos linket, mentettem.

Eleinte én is borzasztó sokat kínlódtam a WC-n, és amikor már odáig jutottam hogy vérzett akkor vettem be egy kevés guttalax-ot. Azt olvastam szabad de csak mértékkel.
Nekem végülis megoldódtak a gondjaim, mert az Elevitről átálltam a Gravidára és azóta nincs baj.
Amúgy nekem egy bögre mézes meleg tej reggel éhgyomorra, be szokott válni.
Vendég

Heni!

Az elején nekem is voltak hasonló gondjaim, de egy-két hét alatt elmúltak. Mi teljes kiőrlésű kenyeret eszünk, sok tejterméket és ha nem voltam reggel wc-n, akkor reggeli aszalt szilva dzsemes kenyér, vagy egy-két szem aszalt szilva vált be.

A legelején egyszer én is a Guttalax-hoz fordultam, mert már 4 napja nem ment és ilyenek voltak a szemeim közben :shock: , de a mennyiséggel nagyon vigyázni kell. A felnőtt adag 15 csepp, ha jól emlékszem. Biztos ami biztos én megpróbálkoztam az 5 cseppel és futottam a retyóra, mint a nyúl. :) :oops: Azóta nem volt gondom. :roll:
nellike

Heni, esetleg kis tejeskávé?

Én heti kb. 2-szer kávézom egy lightosat, akkor aztán futás.... és sok narancs, és az 500 mg-os C vitamin is lazítja a székletet.
Heni, én is ugyanígy őrlődtem eddig az elintézhetetlennek tűnő beutaló kéréssel.
Most orvost és kórházat váltok, kiváncsi vagyok javul-e a helyzet és segítőkész lesz-e, egyáltalán szimpi lesz-e?
Én is a genetika miatt váltok a klinikára. Sima szüléshez elég a kórház is, de ha már valami bonyolódik, az mát ott nem megy.
Na húzok a fiúkért, aztán pszichológiai előadás az iskolakezdéssel kapcsolatban. Szegény Martin lesz változás az életében: itthon baba, napközben suli. Mikor költöztünk, rá 1 hétre kezdte az ovit, de tök jól bírta a gyűrődést.

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?