A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jó reggelt,

Nálunk ma is ragyog a Nap:) imádom.
Igaz, tegnap du sikerült pont megázni séta közben... de van ilyen.

Zsuzsi, kíváncsi vagyok a szőnyegre, remélem, tetszeni fog Zsófinak (időközben Dávid is megkedvelte a mienket, van olyan figura, amit elér, megfoghat stb.)
A babamasszázst a védőnő tartotta, jópofa volt (és csak a legvégére sírtak kórusban a babák, gondolom, egymást akarták túlharsogni:)
Aranyos lehet ez a forgolódás - de fárasztó is állandóan résen lenni, nem?:)

Ma bepróbálkozom a Ringatóval is, ha Dávid ébren lesz (és nem éhes).
Majd beszámolok.

Ági, az anyukám mindig azt mondja, hogy minden ízt érdemes megkóstoltatni a babával, nem is egyszer, hanem mondjuk egy hétig pihentetni, aztán újra. Én megpróbálkozom ezzel, ha lesz energiám.
Cékla is, máj is jöhet:)

Szilvi, sajnálom a szájpenészt, én nagyon rettegek tőle:(

Puszi, megyek mert felébredt
M.
monke

Jó reggelt,

betegeknek jobbulást kívánok.
Remélem a babák nem kapják el.

Tegnap elmentünk a babamasszázsra, de rajtunk kívül nem volt senki, így elmaradt, de Fleurékkal legalább összefutottunk, bár az eső miatt sietni kellett haza.
Este fürci után viszont bepótoltuk a masszázst,Márk nagyon élvezi.
Az utóbbi napokban viszont este fél 9 és fél 10 között őrült hisztit csapunk, senkinél nem jó, sehogy nem jó, tegnap végül apa felvette és viccelődött vele kicsit, én hozzászóltam vagy ránéztem és megint bömbölt.Talán nem akart még aludni, fene tudja.
Hétvégén kipróbáltam a kengurut, egyenlőre a sok ruha miatt kicsit macerásnak tűnik mire elkészülünk és olyan volt mintha a terhességemet élném meg újra ahogy Márkot cipeltem.Ő viszont szemlátomást élvezete a dolgot.

Szájpenész szerintem érzékenység kérdése, nekem például sokat van afta a számban, pedig aztán mosogatógéppel mosogatunk.
Szilvi, kezeld ki és ne törődj vele, ki mit gondol.

Móni, örülök, hogy tetszett a masszázs.Ringató?

Zsuzsi, remélem visszakapod a pénzt!
Zsófi tök ügyi ezzel a forgolódással.

Fleurral pont azt beszéltük tegnap, hogy 4 hónaposan lehet mi is nekilátunk a fiúkat kóstoltatni almával meg krumplival, hogy ismerkedjenek az ízekkel.

Tejci mennyisége nálam a laktoherb és homeos bogyó ellenére isváltozatlan mennyiség, d.u illetve este 2 szopi végét is tápszerrel kell pótolni, de nem vagyok emiatt letörve, mert Márk összesen 7x eszik, tehát a többi kajci színtiszta tejci és szerintem egy kisebb babának tuti elég lenne a tejem.Márk most 6,5 kg.
Barátnőm 8 hónapos koráig csak szoptatta a kislányát, a kislány most 15 hónapos és 8, 5 kg.

Na megyek rendbevágni a lakást míg alszik a drágám,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Edina írt tegnap, törése vszínűleg nincs, viszont kisebb agyrázkódást kapott az eséstől és zúzódásai vannak... :cry:

katicat
Szigetszentmiklós

Néhány új kép rólunk:

Kép Kis kerti haverral...

Kép Megtaláltam az ujjamat (most hogy már elég húsos)

Kép Ha krémeznek is tűröm

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Móni, örülök, hogy jól sikerült a masszázs. Ringatóról majd mesélj, ha eljuttok. Itt is van, de csak 6 hónapos kortól ajánlják. :?
Bizony fárasztó résen lenni, eddig ha vmit gyorsan meg akartam csinálni, akkor betettem a kiságyba és egy ideig elvolt, játszott. Most azonnal fordul át, aztán reklamál, hogy segítsem vissza. De imádnivaló!

Szerintem is ki kell próbáltatni velük minden kaját. Még akkor is, ha én nem szeretem. Remélem, nekem nem kell majd vele együtt enni :wink:

Szilvi, sajnálom a szájpenészt.

Na, megvan a mai lelkifurdalásom: Zsófi előszeretettel szopja az ujját, ha álmos és így elaltatja magát. Ez ugye azért van, mert vmit nem kap meg tőlem? Pl. nem elég neki a szeretetem? :cry:

Tegnap a párom olyan későn ért haza, hogy nem találkozott Zsófival, reggel pedig még aludt tegnap, amikor elment. Olyan szomorú volt.

Kép Játszószőnyegen

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Időközben megjöttünk a Ringatóról:)

Nekem nagyon tetszett, Dávidka is elnézelődött, tény, hogy egy kicsit nagyobb korosztálynak való.
A hat hónapot ugye nem a Ringatósok, hanem a védőnő mondta?
Szerintem azért, mert ültetni kell(ene) a babákat.
Én ölben tartottam Dávidot (ültem majd álltam és sétálgattam vele), tetszett neki. Szereti azt is, ha énekelek neki. Szerintem ez egy jó módszer arra, hogy hozzászokjon az emberekhez.
Kb. 20 baba volt, egytől-egyig nagyon cukik:) Voltak párhónaposak is.

Zsuzsi, ha ez a parád igaz, én egy szörnyeteg vagyok :P :oops:

Dávid három ujját szopja éjjel-nappal, és előfordul, hogy evés közben lecuppan és bekapja az ujját:) továbbá cumizik is.
És én ki se tudok menni mellőle egy percre sem, mikor ébren van, mert azonnal reklamál. Ugyanez, ha le merészelem tenni az ölemből.
Ja, a kiságyában nem volt egy hete, mert annyira sír, hogy nem mertük belerakni. Csak beszokott a nagyágyba a zsiványka:)

Ez a szőnyeg talán még aranyosabb is, mint a pillangó. Zsófit meg úgy tűnik, azért érdekli a dolog. Cuki kép.

Kata,
egyetértek a tápszerezéssel kapcs, nem lenne szabad ekkora ügyet csinálnunk belőle, fő, hogy szépen fejlődjenek.
Szép nagy srác lett Márkból tényleg:)

A krumpli íze szerintem még nyugodtan várhat pár hónapot.
De bevallom, én is odatartom néha az almámat Dávid szája elé, ő meg élvezettel nyalogatja. Igaz, a mancsát is...

Tényleg, ilyenkor mi a hivatalos ajánlás hozzátáplálással kapcs. -mármint ha a baba anyatejes, de pótolni kell?

Na, mintha elaludt volna... gyorsan megyek takarítani.

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok,
gyors bekukk.
Blanki jobban van. Holnap viszem vissza vizitre. Csajok elvileg jöhetnétek, de a lakás enyhénszólva nem szalonképes. Eddig csak gyereketápoltam, most egy kicsit össze kell kapni magunkat. Egyébként jöhettek akkor is, ha Apa itthon van :)

Ú, nem olvastam, hogy mi történt Edinával, csak az utóbbi hozzászólásokat. Jobbulást, majd visszaolvasok.

Dani, Marci jobbulást.

Kata, szerintem ez így teljesen jó, ahogy csinálod. Blaninál nekem kb. így volt, és 4 hónaposan kezdtem el kóstoltatni. Az már más kérdés, hogy nem nagyon fogadott el semmit. (kivéve a kecskeméti szilvás bébipürét, az nagyon fincsi)

Móni, pont ebből szoktak a parázs viták lenni, mivel nincs egyértelmű állásfoglalás erre, hogy a hozzátápinál mikor kezdjünk leváltatni a tápszert.

Friday, én szívesen venném, ha nem ennének husit a gyerekeim, de Blani pl. szinte csak azt szeretne enni. (még régebben kérdezted)

Zsuzsi, nehéz ügy ez, hallgass az ösztöneidre. Én is mindig dilemmázok ilyesmin, és valószínűleg jogosan. Ha csak a gyerkőcökre koncentrálok szalad a lakás és koszban vagyunk, azért van lelkiismeret furdalásom, ha takarítok azért, hogy miért nem velük foglalkozom. Ha meg mindent megcsinálok maximálisan kipurcanok és nem tudok rendesen rájuk figyelni.
Cuki lehet ez a forgás :) Bibi pont hasról hátra fordul.

Most csak ezt az oldalt néztem, Zsófi és Márk nagyon cukik, és mekkorák ! :)

Enikő, boldog szülinapot Annának, Bátornak boldog névnapot!

Szilvi, a szájpenész tényleg gyakori. Grapefruitmag csepp jó rá :)

Az összes pelenka gáz! Libero 4-est hordunk, hogy ne legyen nyakig cuccos. Később már jobb lesz a helyzet, ha függőlegesben lesznek :)

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Na most értem csak ide ! :( , teljesen el vagyok úszva , hogy a párom ilyen hülyén dolgozik mindent egyedül kell csinálni , főleg az esti ceremónia, de sikerült tegnap is megoldani!!
Tök jó idő volt ma is sétáltunk meg vásárolgattunk egy picit , dm, gyógyszertár, bolt !

Szegénykém nagyon szenved ettől a szájpenésztől , alig tud tőle szopizni, tegnap este meg ma is kellett kicsit potolnom mert mikor már erősebben kellene szívnia mindig sírt de nagyon , pedig jött még a cickóból. sőt, 40-50 ml ket is kifejtem pont annyit amennyit potolnom kellett de ez van , éhen nem maradhat!

Móni igazad van a tápszer ügyileg egyetértek veled, most már én se problémázok rajta ha kell akkor kell ! Java részt anyatjcsit kapnak és ez a fontos, más még ennyit kap ! Szuper a masszázs és ringató is , itt van nálunki is gondoltam már h mi is elnézünk !
figyu Máté is úgy alszik csak az ágyában hogyha szopi közben v zenére elaltatom napközben akkor alszik fél v 3/4 órát, de este szopizás közben alszik el itt a nagy ágyBAN VELÜNK ÉS HA JÓL BEÁJULT akkor átviszem a helyére és alszik ameddig alszik!! DE éjjel mindig ott van , általában 7-8 felé hozom át ide a nagy ágyba és akkor együtt lustizunk még! :lol: :lol: :lol: :D 8)

Holnap meg oltásra megyünk!! REmélem jól fogja viselni!

Katicat sajnálom a masszázst :( !Márk írtó dögös kis pasi, nagyon édes ő is mennyit változott már!! Hogy telt a hétvége anyudéknál?
Ilyent a Máté is szokott csinálni mint amit a MÁrk tegnap! Van olyan h az apjánál tök jól el van és én hozzászólok vagy megérintem a lábát már görbül a szája és sír és alig lehet megvigasztalni úgy hogy ezek érdekes dolgok de még nem sikerült megfejteni h vajon miért csinálja ezt ??? Haragszik rám?? :oops: :(

gigilina kipróbaltad a kendőt? HU nekünk nagyon bevált, tegnap is meg ma is rajtam volt Máté imádja, ebbe két perc alatt elalszik, bezzeg a helyén meg nem !!! képes több percig üvölteni! :(

Tényleg nektek napközben hogy alszanak a babáitok? Altatással vagy egyedül elalszanak?

Máté a kendőben vagy szopi közben alszik el, pedig meg szeretném neki tanítani hogy egyedül aludjon el, de eddig sajna nem sikerült! :oops: :(

Reni , örülök ,ogy Blani jobban van!

Edina jobbulást és kitartás !!

Zsuzsi , Zsófi egy tünemény nagyon csini és szuper a játszószönyeg! Mutattam Zsófit most du Máténak úgy nézte a monitoron és még a járt a keze is és vigyorgott !! Bejön neki nagyon! :wink: :lol:

Krisztina , hol vannak Annáról a csini rucis fotók??? MÁr rég tettél fel!

Enikő, Krisztina szopisztrájk??? Vége van már?

Mangora hogy vagytok , főleg a kis Marci ?,? Tejcsi???

Na megyek elteszem magam holnapra !

HOlnap jövök !

Puszika

SZ

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora
Ezt a szopiból egy mellből fejést azt hiszem én is megpróbálom. Csak nem tudom mikor :? valahogy olyan nehezen jut ilyesmire idő....
Marci jól van?

Móni
Nyálbubérok nálunk is menő :lol:
Sajnálom az estéket :( remélem vissza alakul minden egyszer, hogy aludni is tudjatok.
Én most itt ott adtam neki kamilla teát, de ugye a köhögés miatt csak.
Szivacs jó ötlelt, mi is költözködünk a nappaliba ha gáz van. Hol Danival én, hol Lilla, hol apa....szóval hasznos dolog. Lehet ilyenkor, ha sötét van és mellé bújsz megnyugszik és visszaalszik.
Hogy altatod hason vagy háton???
Sedatif jó...én magamnak is Lillának is használtam.
De kemény, de nem érdekli őket :? Lillának tiszta lila volt a térde. De nagyon nem tudsz mit csinálni vele.
Örülök, h tetszett a masszázs és a Ringató is.

TSzilvi
Jó kis semmittevés :lol:

Friday
Jó családozást :)

Öltözés
Hát Dani sem csípi, de most már nem mindig sír.

Hszilvi
Sajnálom a betegséget, gyógyulj meg.

Reni
Indulás :lol: nálunk is izgi :)

Zsuzsi
Sajnálom ezt a játszószőnyeges mizériát. Már sokat rendeltem teszveszről és vateráról is de még sohasem volt gond. :? remélem találsz játszószőnyeget.
remélem már Zsófi is rendben van.

Szaporító fejést jó lenne csinálni, de így második gyerekkel az embernek nem sok az esélye, mert ott az első is. És amikor végre nem szopik, nincs türelme kivárni míg én fejegetek és úgy meg nem működik, ha az ember feszült a másik miatt.

Vick
Húú hogy növeszti a fiad a fogacskákat :) jó korán kezdte. Nem harap???
Én most elgondolkoztam ezen a kóstoltatáson. Jó hogy leírtad. Csak mert Dani jó nagy étvágyúnak tűnik nekem.
játszóházat mi is szeretjük :lol:

Öltözés: Szerintem még kell az overál, csak max. vékonyabban öltöztessétek alá. Azért ha elmegy a nap még hideg van és ők meg nem mozognak semmit.
Ha jön a jó idő a plüssös sapik nagyon jók. Meg kabát, vastagabb nadrág.

Enikő
személyi :shock:

Gigi
laminált tényleg szuper, de készülj fel irdatlan mennyiségű porcicára, amit ont magából....

Enikő Boldog szülinapot!

Edina
:( jajj remélem hamar jobban leszel.

Tszilvi
Lehet a melegtől...hmm és azt hiszem a tejtől is, ha nem szoktál olyat inni.
Elmúlt már?
Dokival az a durva, hogy már 2 és fél éve ő az orvosunk :( mert ugye már Lillával is nála voltunk, de korábban nem volt ilyen a dolog, csak fapofa volt, de ugye most már az is zavaró a lányom miatt.
Neki kellene egy kis bátorítás.

Kata
Édes Márk a képeken.:)

Zsuzsi
Ne butáskodj már. Az azért van, mert minden babának megnyugvást okoz a szopizás és szinte minden baba vagy az ujját szopja, vagy a cumit.

Toldiszilvi
Nálunk javarészt altatás nélkül....persze van olyan amikor néha igényli, h kicsit álomba simogassam. De ringatni nem szoktam azt a hátam nem bírná. De ez így működik.
Próbáld meg a Ringatós módszert. Az a lényege, h sírni nem hagyod, de mindig egyre kevesebb ideig maradsz mellette elalváskor.

Dani is már jobban, de még mindig köhög. Időnként ő is bőg már a cicin. Sztem azért mert az üvegből egyenletesebben jön a tej, mint a ciciből és néha ugye kap pótlást. És mindig akkor jön a szenvedés amikor már a javát kiszívta. Ezt csak pár napja csinálja..
lehet ez is szopi sztrájk és remélem hamar le is szokik róla :) mondjuk pont ma egy ilyen eset után elkezdtem fejni szaporító fejéssel mindkét cicit és szinte semmi nem jött belőle, szóval talán lehet az inkább nem elég neki miatt sír.
Hétfőn jó, hogy séta közben összefutottunk Katáékkal. Mondjuk a hosszas sétát az is hátráltatta, h a lányom össze vissza bóklászott és Márknak egyenletes ringatás kellett volna, h elaludjon :)
No meg az eső is kérdéses volt. A masszázs meg számunkra szerencsés, h elmaradt, mert így fel tudunk zárkózni és nem kell új csoportba kezdeni megint.

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Remélem, mindenki jól van.
Tegnap képtelen voltam már jönni, mert Zsófi egész nap csak azt a 2 órát aludta, amit kint voltunk :shock: Bent ha letettem, bárhol, csak fordult hasra, én meg kellettem, hogy visszafordítsam. Jó kis móka, élvezem is, de szó szerint nem tudtam semmit csinálni mellette. Vasalás félbe maradt, nem tudtam elmosogatni sem :oops: Estére úgy kidőltem, hogy 10-kor én is elaludtam Zsófival.

Móni, ne izgulj az alvás miatt, fő, hogy nyugalom legyen. Bocsánat, a Ringató honlapját néztem és ott volt írva, hogy ált. fél éves kortól mennek :oops: de valóban nem az volt, hogy nem ajánlják.
Itt nálunk is van, de oda villamossal kell menni. Na, majd ha sportkocsival közlekedünk.
20 baba együtt, milyen jó lehetett :lol:

TSzilvi, szegénykém, ez a szájpenész majd csak elmúlik. Benne van szervezetében, hajlamos rá, de a higiéniához semmi köze, nyugi!

Kata, nagyon aranyos Márk a képeken! Masszázs :-( Pedig gondolom, hogy beleélted már magad.

Képzeljétek, színházba megyek! 8) Na jó, csak júniusban, Az Operaház fantomjára két barátnőmmel. Az egyiknek szintén van egy kislánya, aki már két és fél éves is elmúlt, de még mindig szopik. :shock:

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Ringatóra szerintem mindenhol fél éves kort mondanak, de ha lement a babamasszázs tanfolyam, mi is megyünk szerintem, mert mire 6 hónaposak leszünk meg, pont elkezdődik a nyári szünet, akkor meg szeptemberig úgyis szünet van.
Szóval Móni jól teszed ha mentek.
Amúgy nálunk sincs nagyon el Márk a kiságyában, anyukám kiságyfóbiának nevezi, kizárólag éjszaka hajlandó benn elleni és a nap nagy részét a nappaliban illetve a mi franciaágyunkban tölti.
Móni, a franciaágyban alvós elveimet én már aznap feladtam, amikor hazajöttünk a kórházból:lol:

Fleur, nem tudom mit döntsünk gyerekdoki ügyben :oops:
Ja, Márk mire eljutottunk a hévig már bealudt :lol:
Remélem jövő hétfőn tudtok jönni masszázsra.

ToldiSzilvi, szegény kis Máté, most hogy visszaállt volna a szopis rend, meg ez a hülye szájpenész nem engedi.
REmélem sikerül már kiírtani.
tök szuper,hogy így élvezi a kendőt Máté.
Ezzel a magától elalvással nekem is vannak gondjaim.

Zsuzsi, tegnap megintcsak lehetett valami a levegőben, mert Márk se aludt szinte egész délután és apa este 10 előtt ért haza, már teljesen lefáradtam.
Színház tök szuper.Az Operaház fantomjára én is mennék.

Reni, örülök,hogy Blani meggyógyult,Most van már apa vagy nincs?
Tök jól leírtad a dolgokat takarítás és házimunka terén.
Nekem is ugyanezek az érzéseim vannak.
De hát meg kell csinálni valamikor,nincs mese.
A másik gáz meg,képzeljétek, az utóbbi 2 hétben egy csomó jelentkező volt nyelvokatásra és a gyerek miatt vissza kellett mondanom, mert délután nálunk tök kiszámíthahatlan amikor ők tudnának jönni, viszont a pénz meg jól jönne majd májustól a gyed mellé.:oops:
Ilyenkor tök haragszok magára a helyzetre,hogy a szüleimtől ilyen távol vagyunk.
Egy délelőtti tanítványt azért beválaltam jövő héttől.

Ági, nekünk van egy kantáros overall szerű naci, de én azt csak vastag harisnyára adom rá, mert bennti rucira szerintem sok lenne.
nálunk is parketta van a szobákban, allergiások vagyunk és a padlószőnyeg szóba se jöhet.amit viszont bánok, hogy a konyha-étkező-nappali kővel burkolt, de nincs padlófűtés, így ha Márk nekiáll csúzsni-mászni, simán felfázhat majd.

na leállt a mosogatógép, megyek csörömpölni,

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Édes Zsófi, nagyon szép a játszószőnyeg, remélem szeretni fogja!
Márk is nagyon édespofa, Kata, annyira hasonlít Rád, olyan jó :) Csak az én fiam nem az anyjára ütött? A kis rebellis :D Dávidka is tiszta Móni, a képek alapján :) Ahogy Dani, Vince és Máté is az anyukájukra hasonlít szerintem... :lol:

Tegnap kipróbáltuk a kendőt végre, eleinte nem annyira tetszett Benének, aztán szerintem elhelyezkedett kényelmesen, és elaludt, így másfél órát sétáltunk, olyan jó volt, olyan szabadnak éreztem magam :D Sajnos a hátam nem örült ennek ennyire, estére ugyanúgy elkezdett fájni, mint a terhességem vége felé... hát igen, nagyon hasonló terhelés a kettő, de bíztam benne, hogy ezzel nem lesz gond. Így nem szabad túl hosszú ideig használnom, pedig tényleg olyan szuper volt, ahogy ott szuszogott rajtam a kis drága.

A ringatót csütörtökön lehet mi is kipróbáljuk, egy ismerős invitált, neki öt hónapos a kislánya. Kicsit tartok tőle, hogy Bene végigüvölti majd, de gondolom, ki lehet menni, ha gáz van :lol:

Zsuzsi, színház, de jó, a Madách jó hely :) Ezt a darabot mi is láttuk, (nagy musical-rajongó vagyok :oops: ), a filmet imádtam, és a darab abszolút hozza a színvonalat. Persze sok függ a szereposztástól, mi sajnos nem a legjobb főszereplő-lánnyal láttuk, de így is jó volt azért.
Két és fél évesen még szopik? Nem semmi :wink: Hát, addig azért én már nem szoptatnék.

Mi egy mozit tervezünk hétvégére, hazautazunk a szüleimhez, és a párom nyert két jegyet, amit 15-éig el kell használni, így ha minden jól megy, eljutok végre moziba :D Nagyon sokat jártunk színházba-moziba a szülés előtt, az utolsó pillanatig, azóta elvonási tüneteim vannak lassan. :wink:

Gyakorló anyukák, almalevet milyet adtatok a babáknak? Ti reszeltétek az almát, vagy esetleg van olyan dobozos, ami megfelelő minőségű?
Tegnap másfél-két óránként evett napközben Bene, és elgondolkodtam azon, hogy a "közti"evéseket valamilyen folyadékkal lassan megpróbálnám kiváltani - egyelőre csak vízzel persze, de nemsokára betölti a négy hónapot, akkor már én is kipróbálnék vmi mást.
Képzeljétek, kaptunk egy "tanuló"fogkefét a múlthéten (a párommal nagy fogmosósok vagyunk, mi vagyunk a családjaink lelkiismerete ezen a téren, a fogtisztításban nem ismerünk tréfát :)), és odaadtuk Benének az elsőt, annyira édesen rágicsálta :) Na persze mindent rág vagy szopizik, ami a kezébe kerül, de mégis :wink:
Itt egy kis videó róla:
http://www.youtube.com/watch_private?v= ... esFhIEK8Jw

Kata, sajnálom, hogy nem jön össze a tanítás, tényleg olyan össze-visszák a napok, nem csodálom, hogy nem mered bevállalni. Azért remélem májusra már lesz kiszámíthatóbb napirendje a drágáinknak, és akkor már fogsz tudni tanítványt fogadni! :wink:

Szép napot Lányok!
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.03.03 10:38-kor.

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Kata, pont erre gondoltam én is, szerintem írtam is a múltkor, hogy mire ilyen helyekre nyugodtan mehetnénk nyár lesz :?
Remélem, azért rendeződik a napirend majd és jobban tudsz tanítványoka vállalni. Első lépésnek a hétfő délelőtt is jó.
(Nekem vannak folyamatban lévő ügyeim, egy-egy beadványt napokig írok, annyira nincs időm.)

Ági, ne aggódj, a gyerekek változnak, mégiscsak az anyja vagy, biztosan hasonlít majd rád is valamiben.
Biztosan jó lesz majd a mozi, jó szórakozást!
Nekem is hiányoznak az ilyen programok. Na, de majd eljön mindennek az ideje, ugye?
Mi az ősszel már nem mentünk ilyen helyre, mert estére nagyon fáradt voltam és mivel egész nap ültem, este már szívesebben feküdtem.
Nagyon szeretm a musicalt, sőt, még az operettet is, minden zenés darabot szívesen hallgatok, de a Fantom még kimaradt. Furcsa is lesz, hogy most egyedül megyek, de hát Zsófit is bízni kell valakire.
Azt olvastam, hogy a tisztán anyatejes babák csak a 6. hónaptól kaphatnak mást. Te korábban gondolod megkóstoltatni az almát?
A videót sajnos nem tudtam megnézni :-( Be kell hozzá jelentkezni? A google-s jelszó nem jó?

Remélem, a rossz idő késik és ma még ki tudunk menni sétálni. Összetört a kerámia szappantartó, gondoltam, elsétálunk a Jyskbe és veszünk másikat.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tényleg, azt elfelejtettem írni, hogy kell hozzá regisztráció, bocsi... :oops: Elvileg a google-s is jó, de mintha akkor is kellene még vmit csinálni, nem elég csak bejelentkezni.... :oops:

Persze, nem aggódom én, csak a fene jó természetemet NE örökölje... :wink:

Szilárdat nem akarok még neki adni, de gondoltam, esetleg valami folyadék jöhetne hamarabb. Na de csak felmerült bennem, tettek még nem követik :) Leginkább arra gondoltam, hogy mivel néha elég kiszámíthatatlan, mikor éhezik meg Bene legközelebb (néha még a két órás intervallum is kérdéses), ha mennünk kell valahova, elkerülve a problémás helyzeteket, lenne nálam vmi innivaló. Sajnos alig tudok valamennyi tejet fejni, azt nem tudok vnni. :(

Én is imádok minden zenés darabot :) Esetleg szervezhetünk vmi ilyen programot együtt is :wink:
Remélem eljuttok a Jyskbe :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!!

Na túl vagyunk az oltáson ! Egész jól viselte csak picit sírt , beadattam neki azt a P betüset is , mind két combikájába kapott fél 12 óta alszik ! REmélem nem fog belázasodni ! Amúgy a doki néni tök aranyos volt én örülök hogy őt választottuk meg a védőnéni is baromi kedves mert ilyenkor ő is ott van ! Miután megkapta az oltásokat vigyorgott mindenkire olyan kis cuki volt! Minden rendben van vele szépen fejlődik mondták! Csak ez a szájpenész .. hmm az a kis fehér pukli ciszta ami nem fog hamar elmúlni és ha egy héten belül nem múlik el a szájpenész akkor vissza kell menni és kapunk rá vmi mást!! DE én bízok benne h erre nem lesz szükség! ja még az is h köldökét ragasztani kell de nem vészes mert állítolag egy éves korukra visszahúzodhat csak a ragasztással meggyorsítható a folyamat! :D

ÉN adok neki már teát , köménymagosat , de most akarok adni neki csipkebogyó teát simán csak , mert azt hallottam h akir kap egy kis tápszert is annak több folyadékra van szüksége mert szárazabb étel ! :oops: :roll: :roll: úgy hogy van h csuklik és már nem jön a ciciből semmi akkor szoktam neki adni meg ha látom h kicsit ki van száradva a szája , nem sokat iszik pár kortyot !! :D

Zsuzsi én is úgy tudom h csak 6 hónapos koráig csak anyatejci ha van !!Mi is voltunk már a jyskbe de semmi jót nem találtam még ott ! :(

Katicat sajnálom a tanítást , de valóban egyenlőre a hétfő is jó kezdet ! NÁlunk is össze vissza vannak a napok!!Hol
veszed Márknak a rucikat mert mindig olyan édesek ezek a kisfiús szerkók !!

Fleur, a pöttyök még mindig meg vannak, de mondta a védőnő h ne foglalkozzak vele mert még lehet a tejcsitől is meg lehet h még tisztul a kis szervezete!! :roll: Örülök h Dani is jobban van már!

Ági a videot én se tudtam megnézni sajnos! ja és kendőben nekem nem fáj a hátam mert tök jól eloszlik a súly! olyan mintha nem is lenne rajtam Máté!! De ügye milyen jó érzés h ott szuszog meg bármikor adhatsz neki egy puszikát v megsimizheted útközben , jaja én nagyon imádom, szuper egy találmány! :lol:

Olyan rossz apa nélkül h ilyen későn ér haza tök hosszúak így a napok!! :cry: :cry:
Na mennem kell ébredezik!

Puszika

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Minden elismerésem annak, aki tud dolgozni is a baba mellett.. Kata, nem vagy semmi, hogy be merted vállalni, és tényleg ne búsulj, lesz tanítvány később is, amikor stabilabb Márk napirendje.

Zsuzsi, nálam nemcsak az időhiány a baj... az agyam is eléggé lecsoffadt, nagyon nehezen tudok koncentrálni egy fordításra:(

Az Operaház fantomja szerintem csúcs:) És nincs már annyira messze a június.

A sportbabakocsis kort várom már nagyon én is.

Fleur, nekem is bevált a Sedatif Pc, köszönöm! Akkor marad a parketta.:)

Reni, most már akkor értem... azt hiszem, megkérdem Bélánét, hogy ő mit tanácsol - és beszerzek hamarosan egy üveg almareszelőt:)

Szilvi, kitartás, nagyon rossz lehet, ha későn megy haza a párod... meddig dolgozik így?

Nem tennél fel egy képet magatokról kendőben?:) Kíváncsi vagyok rá, én itthon nem próbáltam még. nekem se fárasztó így vinni. (Sokkal kevésbé megterhelő, mint amikor a hasamban volt ötkilósan:)

Ági, Ringatóról ki lehet jönni persze, de ha ölben tartod Benét, hátha nem sír. Dávid végig bambán bámulta a többi babát:)

Edina, jobbulást!!!

Többiek remélem a szép idő miatt nem jöttek.

Puszi
M
monke

Zsófival ma nem bírok. Nem sír, de nem alszik :-( Délelőtt aludt kb. 2-szer fél órát, azóta semmi, konkrétan fél 12 óta semmi. Pedig már a nagyágyra is rátettem és melléfeküdtem, hogy hátha, de csak én aludtam el, majdnem. Aztán másfél órát sétáltattam, de semmi. Sőt, a Jyskben még ordított is, gondolom, melege volt, kivettem, aztán meg elkezdett kurjongatni, csodájára jártak. Voltunk még az OBI-ban is (Jysk mellett) és túrós pogácsáért a cukrászdába a páromnak, de ez nem volt. Nem voltam elégedett a fürdőszobai szettekkel, így csak egy szimpla szappantartót vettem. Ha majd találok vmi jót máshol, megveszem.

NA, megyek megetetem Zsófit.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is! Bocsi, de visszaolvasni lehetetlenség:(

Marci hétfő éjjel belázasodott, úgyhogy tegnap vittem a dokihoz, de "csak" sima megfázás, piros a torka és köhög... Kapott köptetőt meg hurutoldót. Elég sz@r éjszakánk volt az utóbbi kettő, így elég fáradt is vagyok. Tegnap így elmaradt az, hogy menjünk a hematológiára, de szerencsére kaptunk a jövő hétre időpontot! Mára már jobban van azért Manó és azóta láza sem volt, azt is egy fél kúp levitte fél óra alatt! Már egész jól kezd felszakadni a köhögése is és már alig jön az orrából váladék! Aludni alszik rendesen, csak sokszor köhög meg szürcsög szegény :( Enni viszont kevesebbet eszik, de szerencsére jókedvű és mosolyog, csak kicsit be van rekedve így hangok alig jönnek ki a torkán :) Erre kapott kálciumot!
Tegnap estére páromnak is elkezdett fájni a torka, de szerencsére csüt-péntek szabin van, így remélem kipiheni!

Képzeljétek, ma tornáztam egy órát, Pilatest! Olyan jól esett!!! Utána meg betekercseltem magam és most izzadok :D:D:D

Tök jó, hogy ilyen napsütés van, ma két adagruhát is mostam és kint száradtak egész nap!
Sétálni is tudunk nagyokat és lassan el tudom kezdeni majd a kertrendezést is. Már tervezgetem, hogy mit hogyan kéne, úgyhogy ha az beindul, még ennyi időm sem lesz netezni :(

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi
színház de jó :) és az operaház fantomja pedig biztosan nagyon jó lesz :)
2 és fél év nekem sok, de nekem is van olyan ismerősöm. Ezt mindenki egyénileg érzi. És ugye akkor különösen nehéz megvonni egy babától, ha nem cumizik csak a cici van.

Kata
Alvás :lol: gondoltam.
Doki, remélem megyünk masszázsra és kitárgyaljuk :wink: szerintem ezt a pár oltást amíg sűrű várjuk meg és utána.
Igen pl én is ezért nem tudok tanítani, szerintem egy gyerkőc mindig kiszámíthatatlan, mert lehet, h akkor szokott aludni, de aznap éppen fáj a hasa és mivel nincs itt nagyi így nehéz.

gigi
Almalé és alma hippes. Abban van kisebb kiszerelés is a pépből. De amúgy az elején reszelt alma üvegreszelővel. Az a legjobb. Abban lé és rost is van.
Videót holnap megnézem...:)

Mi is sokat voltunk kint ma és egész nap bnőztünk. Jó nap volt a mai. Lilla ki is dőlt már fél 8kor és Dani is követte negyed 9kor. És most meg én is megyek :lol:
Dani már sokkal jobban. De még mindig köhög :(, csak már nem olyan gyakran.

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt,

Márk nagyon élvezi a masszázst,minden másnap megcsinálom vele fürdés után, már amikor mutatom neki a kezeimet vigyorog és teljes extázisba esik.

Ági, mindenki mást lát a gyerkőcökben, nálunk szinte mindenki azt mondja, hogy tiszta apja a gyerek.most hogy kezd kerekedni a feje meg hurkásodni a teste, kezdem már én is látni benne babakori önmagam.
Szerintem rád is hasonlít Bene annyira, mint Márk rám.
Természet,ühüm.
Inkább nem nyilatkozok.:lol:
Szerintem is reszelt almával kezdjünk.
a dm-es kuponok közt van egy Szentkirályi babaitalos, azt lehet kiváltom vmelyik nap és majd hetek múlva kipróbáljuk.

Ja, tényleg, és ez hogy van amúgy, napközben hány szopi elején kell majd a hozzátáplálás?meg hány kanál alma?a leve is?
Nekem tök homály ez az egész.
Ha vki gyakorlott anyuka leírná :oops:

Mangora, szegény Marci, jól végigment mindenkin a betegség.
Pilates :D
Meghoztad a kedvemet, mindjárt nekilátok a hasizom gyakorlatokhoz.
Kerti munka nálunk is lesz, elég sok, de alig várom már majd hogy sokat kinn legyünk .

ToldiSzilvi, Márknak vegyesen vásárolgatok, újakat- illetve újszerű használtakat, nagyon szeretem a c&a-s és h&m-es rucikat, tesco-s cherokee is jó,, meg angolból a baby gap, next, minimode a nyerők.
Használtakat teszveszről szerzem be, turiba nem járok.
Remélem nem nő túl a 74-80as méreten, mert már megvan a nyári kollekciónak minimum a fele.
Ja, és szinte csak pasis holmink van, szóval ha a második lány lesz kiárusítást tartok majd :D

Zsuzsi, Jyskbe uram nem enged, tavaly a kertibútorral jól ráfaragtunk, fekete porfestett acél 2 hét után szürke fakó lett és tök karcos.....
Nekünk ikeas szappanadagoló Lillholmen van, fogkefetartó eltört,legutóbb nem volt nekik.
Jó,hogy minden a közeletekben van.Nagyon szép Zsófia hercegnő a szőnyegén! :D

Móni, agylecsoffanás :D .Egy ismerősöm gyed alatti agyhúgykőnek nevezi.
De muszáj néha-néha mást csinálni, én meg ugye már tavaly március óta itthon vagyok...

Fleur, hiányoztok már....

na megyek felöltözök és gyúrok egy picit...

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Vick, Krisztina, hol vagytok? Napok óta nem hallottunk felőletek. Minden rendben?

Mangora, szegény kis Marci, mindig történik valakivel valami. Most, hogy Dani már jobban van, jön Marci betegsége. Remélem, kilábal belőle hamar.
Pilatáshez gratulálok! Nagyon ügyes vagy.
Mekkora kertetek van? A növények évelők vagy egynyáriak?

Fleur, a 2,5 fél év nekem is sok, de nem szólok meg senkit, mert hát ugyen ki tudja, hogy én meddig fogok szoptatni. Na jó, addig biztosan nem.
Örülök, hogy jól telt a tegnapi napotok.
Hétvégén megcsinálom a Fleur-szeletet.

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, nekem törölközők vannak a Jyskből, Kronborg, azok jók. A Húgomnak meg sok fenyőbútora, az is. Egyébként tényleg sok ott a gagyi, a ketibútort sajnálom :-(
Hajrá felülés!
Kata, majd cserélünk ruhát, ha nekünk fiúnk lesz, Nektek meg lányotok :-)
Igen, szerencsére max. 15 perc sétával bárhova eljutok. Spar, Kaisers, dm, Rossmann, OBI, Jysk, kisebb boltok, cukrászdák. A kisebb boltokba viszont nem mindig merészkedek be babakocsival, mert nem férek el a polcok között :roll:

Na, mivel Zsófi nem alszik, leviszem a védőnőhöz súlymérésre, mivel ma 4 hónapos.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok

bocsi,de nincs időm visszaolvasni :oops: , csak bejelentkezem,hogy még élek.... :lol:

Napról-napra jobban érzem magam,már sétálni is járok Grétával,de csak úgy öregesen... :lol:
Egész jól megy már az emelgetés,de csak akkor ha nem kell mélyre hajolnom,mert pl a mi ágyunkba/ból sem felvenni,sem letenni nem tudom. kész vicc amikor megpróbálom a játszószőnyegre letenni,és mellé szeretnék kuporodni. Na,ilyenkor jön először a sírás,aztán meg a nevetés,hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen.

Hétfőn megvolt a 4 hós oltásunk,végre letudtuk 1 időre,már csak 15 hósan kell menni...
láz szerencsére nem volt,kicsi pityergés volt csak,meg nagy mosoly,pedig 2 szurit is kapott.

Ja,és nem is mondtam még a lényeget,hogy 1 hete elfoglalta a kisasszony a szobáját,és már ott alszik éjjel. Én persze óránként járok nézegetni... :oops: pedig igazából nem igényli,mert rendszerint alszik,ha meg ébren van,akkor szól. :P
Na,megyek mert vasalnom kellene.... :twisted: csak azt nem tudom,hogy hogy. sztem le kell majd ülnöm a székre. de hogy lehet ülve vasalni?! :roll:

délután megpróbálok jönni,és visszaolvasni....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, örülök, hogy jelentkeztél.
Már hallottam valakitől, hogy ülve vasalva, szóval biztos lehet.
Mihamarabbi teljes felépülést Neked!

Megjöttünk a védőnőtől. Zsófi 6 kg és 60 cm. Ma esedékes lett volna a 4 hónapos oltás, de az orvos a héten szabadságon van, így majd jövő csütörtökön megyünk. Sétáltunk is egyet, de fáztam, olyan csípős idő van kint és fúj a szél is.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, ruhacsere ok :D
Gratula Zsófi szép méreteihez.
Én most akarnám kivinni márkot, de lehet ma elmarad, fúj a szél rendesen.

Edina, gyere,gyere.

Hú csajok, úgy tornáztam végig fél órát,mint egy öreg nyugdíjas, pedig 2 évig jártam callanetics-re is, egy ideig még hastáncra is.

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

na megint nem olvastam vissza amit írtam...
saját gyerekem nevét kisbetűvel :oops:
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMárk!na

katicat
Szigetszentmiklós

Hali,

megvolt a családozás, hoztak jó dolgokat meg náthát. Két nap alatt átestek rajta a gyerekek, szerencsém volt. voltunk együtt síelni, Gréta 6 órát aludt egyhuzamban a hegy tetején, úgyhogy ki a gyerekkel a teraszra ha nem alszik :wink: .

Még náthás volt Gréta mentünk oltásra. Gondoltam, hogy nem adja be a doki, de azt mondta, hogy ő csak akkor nem adja be, ha 39 feletti a láza, az meg ugye nem volt, úgyhogy megvolt a 4 hónapos oltás is. Azért megállapította a vírusos náthánkat :roll: , babyluuf-fal kenegettem mindkét gyereket, orrszívóztunk és sterilizáltuk a cumikat. Borssal citromot ettünk (furi ez a gyerek, szerette). Nagyjából így ment ki szépen a nátha.

Gréta 8320g 63 cm, doki is azt mondta, hogy mivel a mozgása ugyanolyan, mint a normál súlyú babáké, így aztán pláne nem gond Röfi mérete.

Szoptatási elméletem (ismét): ha lapos a mell is van benne, sőt, ha akkor eszik a baba, attól termelődik több. Szokásaim: reggel fejek és utána rakom rá a gyereket reggelizni. (bizonyítás: Bors után mikor apasztottam nem csináltam semmit ha lapos lett (végre) a mellem. El is apadt szépen.)

Öltöztetés téma: ez tényleg nehéz ilyenkor :( . Még a csecsemős nővérke monda a sotén, hogy úgy öltöztessük a gyereket, mint magunkat és plusz eggyel több réteg. Próbálkozom így.

Kankalin, sajna buktam a Nők Lapját, nővérem elfelejtett hozni :? (bezzeg a náthát nem hagyta otthon...). Játszószőnyeg király!

Gigi, céklát én a párolóedényben csináltam anno, magában finom édes volt, fiam imádta. De ugye lesz mikor sorra kerül a táplálásnál? ...nem raktam el. Mikor van szezonja?

Monke, nincs semmi márkanév a széken :( . -hintátok szupi, megnéztem az oldalt amit linkeltél, az állványt nem tudnám elhelyezni, sajnos le kell mondjak róla :(

Ringatóra menőket irigylem!!!!!! Lélekben megyünk Veletek...

Üdv!

Kép
Kép
friday

Friday, most szezonja van a céklának azt hiszem, szóval nem maradtál le semmiről :) Mi egy pár hete vettünk a Sparban, de még nem volt időm megcsinálni. Párolás után tettél is el belőle?
De van nyári cékla is júniustól már, bevallom, nem tudom, van-e különbség a téli és a nyári között, mindenesetre most az olvastam valahol, hogy végülis egész évben lehet kapni elvileg.

Sajnálom a Nők Lapja helyetti náthát, legközelebb előre egyeztesétek, mit hoznak, ne érjen meglepetés :wink: ű

Zsuzsi, a Krönborg törölközők tényleg szuperek!! Áruk is van rendesen mondjuk :) Nekünk köntösünk van ilyen márkájú, imádom.

Dy, jobbulást továbbra is!

Fleur, nagyon köszi a tippet, beszerzek én is egy üvegreszelőt!

Tornázóké minden elismerésem!! Hajrá csajok :)
Nálam a testmozgás kimerül a sétában. Tegnap is sétáltunk kendősen másfél órát, tök jó volt, olyan izomlázam lett, rég éreztem ilyet :) És már a hátam is jobb, szerintem csak hozzá kell szoknia.

Ma nincs nálunk fűtés, melegvíz... :evil: Na de azért főztem, azzal legalább fűtöttem is :D

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Zsófi és Gréta ezek szerint bőven megduplázta már a súlyát... gratula Zsuzsi és Friday! :)
Dávid még csak 6450 gramm (hálistennek:)

Zsuzsi, én is irigyellek a közeli boltokért, a 7. emeletért viszont annyira nem. Remélem, a liftetek aránylag megbízható.

Én hétvégén "Zsuzsi-féle csirkemelltortát" tervezek... kedves régi barátom jön látogatóba, Marosvásárhelyről. Nyár óta nem láttam.

Friday, nem gond, keresek más fa etetőszéket - nagyon tetszik!
Szoptatási tipped jó lehet, de csak akkor, ha a gyerek elfogadja a lapos mellet. Enyém inkább hisztizik, nem kell neki, ha nem jön belőle elég. És sose elég:( simán kiszívja a nagyját, aztán max. kiköpi egy perc múlva.

Kata, hajrá a tanítással. Igazad van. Ne legyen törvényszerű az agyhúgykő:)
köszi a hozzászólást wiw-en:)

Gigi, Friday: céklát mindig lehet kapni, eláll, mint a répa stb. Pont egyforma az íze télen-nyáron. Én imádom:)

Edina, lehet ülve vasalni, csak a csuklód fárad el tőle nagyon. Inkább pihengess és jobbulást!

Marcinak jobbulást, most már csak jobban lesz szegény végre.

Altatás_
Szilvi, te kérdezted múltkor: én esti szoptatás után büfiztetek, picit ringatjuk, aztán ha álmos, letesszük a babát a nagyágyra, mellébújok, simogatom, énekelek neki.
Nálunk is az a stratégia, hogy ha bealudt, áttesszük a kiságyba -sajnos nem jön össze, mindig elalszom én is vele újabban:(

Hát ennyi. Várom, hogy Dávid felébredjen, megyünk sétálni. Itt szerencsére nem fúj a szél.

Szép délutánt,
Móni
monke

Sziasztok,

Nekem megint "kellemes családi ügyek jegyében telik a nap" :?

Altatás: nappal elalszik magától, látom, ha fáradt, leteszem és ált. elalszik egy kis nézelődés után. Este, ha szerencsénk van, elálmosodik szopi után és akkor büfiztetés helyett/ alatt elalszik a karunkban. Ha nem, akkor dajkáljuk kicsit, és amikor már elaludt vagy kellően kómás, letesszük. Ha fel van pörögve, akkor viszont nem alszik el este magától.

Móni, azért Dávid is szépen nő! Pont korának megfelelő a súlya.
Remélem, ízleni fog a torta. Jó szórakozást a hétvégére. Nálatok is alszik a kedves ismerős?

Friday, a náthát sajnálom :-( Örülök, hogy kilábaltatok belőle. Gréta nagyon szépen nő! 6 óra alvás az nagyon szép, biztosan a hegyi levegőtől.

Ja, azt mondta a védőnő, hogy örüljek, hogy éjjel 7 órát is kihúz Zsófi evés nélkül, anyatejes babáknál ritka. Megnézettem az ínyét is, messze még a foga...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági, még tegnap szerettem volna írni, hogy nem vagyok semmi jónak az elrontója, a közös zenés estben benne vagyok!
Igen, húzós az ára a törölközőnek, de már annyi olcsót vettem, ami rossz lett, hogy annyi pénzből már az összes színű Kronborg törölközőm meglenne :)

Friday, azt hiszem, akkor én leveszek egy réteget (értsd melltartóra vetkőzök) magamról, hogy Zsófin eggyel több legyen mint rajtam :wink: Örökké melege van, vagy hogy be is izzad a kis háta... Lehet, hogy olyan mint Marci, nem igényel sok ruhát.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Na megúsztuk az oltást láz nélkül de szegénykém egész nap olyan kis bágyadtka! Picik a szemei, és szinte egész nap aludna ! Biztos dolgozik az oltás!

Nekem meg úgy fáj a fejem meg olyan nem vok jól de nem betegség hanem sztem ez a front megint olyan semmi nem jó hangulatom van! :(

Apa is későn jár haza 12 kor megy és 23 kor jön haza olyan rossz, de ma van az utolsó nap, holnalp meg megy reggel vissza 5 kor és még szombaton is dolgozik! :(

MÓni még nem sikerült képet feltennem a kendőről lde igyekszem ! de amúgy úgy kötöm meg ahogy te küldted , sima benti rucira ős is én is tök jó ma is így takarítottunk !

Voltunk ma de az auchanba egész jól viselte szinte végig aludta !

huu megyek lefekszem nagyon fáj a fejem , majd holnap jövök és reagálok mindenre!

Puszika

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

Megvagyunk,csak hét elején szép volt az idő és sokat voltunk kint,meg vendégeink is voltak.
Tegnap egész nap sírt,nem tudom mi volt az oka.
Ebbe a hónapba csak 400g-ot hízot!! :shock: :shock: :shock: A védőnő szerint elég.
A szopsztrájk még tart,de csak nappal,este és reggel nem.
Vasárnap anyukáméknál maradunk szerdáig.....kiváncsi vagyok milyen lesz .

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Hol vagytok????

Igaz, én is csak kutyafuttában ... Takarítok, jön du. a barátnőm, holnap du. egy kedves baráti pár a két kisgyerekükkel, valamint a szüleim is jönnek a hétvégén, szóval van teendőm bőven.
Délelőtt voltunk a munkahelyünkön, nagy sikert aratot Zsófi. A kollégák dícsérgettek, hogy mennyire jól nézek ki stb., nagyon jól esett.

Ma borzasztóan fúj a szél, szerintem már nem megyünk ki sétálni.
Azt hiszem, Zsófi hasról hátra fordult. Legalábbis hason hagytam, egyszer csak odanézek és már a hátán volt :lol: Azóta nem mutatta meg. A hátán nem bír viszont megmaradni, még aludni is hason aludt el, pedig ilyen még sosem volt :shock:

Na, ennyi, folytatom a portörlést!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Szia Zsuzsi:)
én vagyok, de úgy tűnik, senki más, Krisztina kukkantott még be.
Már rendesen aggódom, pl. Vick naponta írt eddig...

Bosszankodom a szél miatt, pedig annyira szépen süt a nap, vinném ki Dávidot, de nem merem...

A barátaink nem nálunk fognak lakni, csak benéznek pár órára.

Ma este kimenőt kaptam, kollégáimmal beülünk egy kávézóba 1-2 órára. Úgy készülök rá, mintha valami nagy ünnep lenne:)

Neked is jó mozgalmas hétvégéd lesz.

Jó szórakozást és jó pihenést!!!

És mindenkinek jó hétvégét
Remélem, a tavasz nem öli meg végképp a fórumunkat:)

Puszi
M
monke

Sziasztok!

Borzalmas napokon vagyunk túl.... Bátor megkapta a 3 hós oltást + a prevenart estére semmi gond nem volt viszont hajnalba lázas lett, úgyjogy hűtőfürdőztünk hajnal 4-kor aztán napközben is többször felment a láza és nagyon nyügi volt.

Sztrájk múlóban de a tejcsi még nem állt vissza hiába van egész nap cicin de üvegből akkor se fogadja el ha éhen hal. A kanalazás meg nagyon hosszadalmas és a végén a felét mintha le se nyelte volna kiköpi.
Hízni viszont ettől független 8dkg-t hízott tehát csak evett valamicskét:)

Szél ma itt is őrülten fúj.

Móni!

Jó szórakozást estére Elhiszem hogy nagyon várod!

Krisztina!

Sajnálom hogy Anna még mindig sztrájkol:(( de ne aggódj a hízás miatt a mi dokink is azt mondta hogy ilyenkor már kevesebbet híznak amúgy is mert lemozogják. Amúgy se sovány ő sem van tartaléka!!
Annyit meg úgyis eszik ha mást nem kap hogy ne haljon éhen és előbb utóbb vissza fog állni!!

Zsuzsi!

Jó hogy Zsófi elalszik egyedül!!! Bátor csak cicin alszik el néha esetleg a hordozóba .

ja három hós méretek: súly 6290 gr 63cm

Van valakinek esetleg valamilyen csőrös pohara amiből már tud inni a baba?? Most valami ilyesmit akarnék megpróbálni hátha abból inna!!

Jaj még azt hiszem meg se köszöntük a jó kivánságokat!!!
Köszönjük szépen!!

Puszi

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő én vettem avent csőrit a puhább változatot,ha olyan kedve van szív belőle,egy fokkal jobban elfogadja mint a cumit.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok !

Előkerültünk mi is !
Bocsi a tegnapiért de nagyon fájt a fejem alig láttam , hányingerem volt , szédültem, de mára semmi bajom szerencsére , sztem a front betett nekem ! De kutyául voltam! :twisted:

Klubba voltunk de, nagyon szuper volt élvezte nagyon , bár leszámítva h úgy betrotyolt h még a nyak is kakás volt, úgy hogy ott a klubba le kellett őt mosni teljesen a mosdóban ! :D Rucija teljesen kaksis lett, még jó hogy volt nálam váltás szerkó ! Ja és soha nem kakálta még magát így össze még itthon sem, úgy hogy van 10 n körbe álltak és mondták h tényleg jól összekaksizta magát ő meg vigyorgott az anyja meg égett mint ........a..... :shock: :D !

Aztán apával voltunk mert ma hamarabb végzett ,
pihiztünk , meg itt volt öcsém és a bnője !

Holnap meg megyek a börzére remélem találok neki valami jó kis szerkót! Anyukámék fogna rá vigyázni kíváncsi leszek hogy fog vele boldogulni!

Finit fogok főzni holnap már nagyon várom ..... ragu levest meg gombás tejfölös tésztát ! nyami!!! :}~

Zsuzsi most már sejtem h merre laktok!!!! :wink: :wink: :wink: :lol:
Zsófi ügyi, gratula!!!! Máté kis lusti mostanában inkább nézelődik meg megfogdossa a játékokat, és beveszi a szájába, öklét is és nyálzik ezerrel!!

Móni jó szórakozást , jól tetted hogy elmentél!!

Megnéztem neten h mikor van a ringató itt nálunk szerdánként úgy hogy sztem a jövő héten elnézünk ! Ja meg van kézműves foglakokzás ahol tűzzománcot lehet csinálni!
elnézünk oda is!

Enikő sajnálom a lázat mi szerencsére megúsztuk meg hogy Bátor nem fogad el semmit ez tényleg nem lehet egyszerű! !!

Tényleg merre lehetnek vajon a többiek!

NÁlunk is úgy fújt itt a szél h séta az a klubbig volt csak ma nem is meretem kint hagyni a teraszon !!

Katicat hmmm nagyon szuperek Márk rucijai én is ilyeneket veszek neki de a turiban , most is megyünk majd ha minden igaz hétfőn egy kis barátunkkal !

Na megyek elteszem magam holnapra
!

Jó hétvégét !

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

3 hós tábla egész jól alakul már csak , dy Grétája, Márk, Csabi hiányzik, megírnátok az adatokat, bocsi ha már leírtátok lehet h nem reagáltam le egyből ezer bocsika érte!!! :oops: :( !!!

Nagyon köszike

puszi

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

ma olyan semmilyen kedvem volt, még írni se akaródzott...

Szilvi:3 hós adatok 6250 gramm, 63.5 cm

Enikő, Bátor Márkkal egy súlycsoportben van.
Azért a nyűglődés ellenére szépen növekedtek.ez mind a te kitartásod eredménye.
mi ilyen ivócsőrt még nem használtunk.

Móni, irigyellek az esti kávézásért...
Remélem Zoli elvan Dáviddal.

Zsuzsi, jó vendéglátást neked is.

Mi most itthon leszünk hétvégén, holnap gombapaprikást főzök,vasárnap meg gyrost

jó hétvégét és tessék legalább életjeleket adni

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Megadom az első életjeleket :-)

Jól vagyunk, csak úgy fúj a szél. Voltam a piacon, vettem halat, gyümölcsöt, holnap halászlé lesz ebédre, meg még vmi, csak nem tudom, hogy mi. Tegnap kitakarítottam, ma még muffint sütök a vendégeknek, két adagot. Almás-diósat és csokis-banánosat. Alma és banán van itthon bőven, el kell használni.

Kata, a gyros jó ötlet, csinálok én is egyszer, már olyan régen tervezem.

Móni, hogy sikerült a kimozdulás? A fiúk jól megvoltak együtt? Hol voltatok? Rád fért már egy kis kikapcsolódás, persze, hogy felvillanyozódtál.

Mindenkinek szép hétvégét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Életjel :)
Hazautaztunk a szüleimhez, ilyenkor ritkán jutok net elé. Tegnap délelőtt pakoltam, elég nyűgös volt, alig tudtam egy pár percre elszabadulni mellőle. Szerencsére az utat simán végigaludta :)

Enikő, nagyon sajnálom a lázat :( Remélem Báti már teljesen jól van!!! Sajna semmi jó ötletem nincs sztrájk-ügyben, de küldök Neked extra-energiát, kitartást!!!

Szilvi, kaki :twisted:

Móni, remélem jól sikerült az este! :) Fiúk hogy bírták Nélküled?
Mi moziba próbálunk meg ma elszakadni, nyert a párom még régebben két jegyet, amit mostanáig be kell váltani, remélem, sikerül összehozni :)

Szép hétvégét, remélem mindenkinek jól telik! :)
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Életjel!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8) 8)

Mi is megvagyunk. Tegnap a szüleim voltak itt villám látogatáson,mert apa kapott 1 szabad napot,de cserébe szegénynek dolgoznia kell ma és holnap is. Anyával tegnap főztünk,igy ma nem kellett. szinte egész nap az ágyat nyomon Grétával... :oops:

Holnap Zoltánozni megyünk a barátnőmékhez,és sütit akarok sütni.

Szilvi
holnap leírom a 3 hós adatokat,mert kell néznem!

Mennem kell.............. :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy,még várom a képet a tablóhoz.

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

életjel :D

Monke, két gyerekkel nekem már az is ünnep, ha a skype-on tudok beszélni a barinőmmel. A beülős kávézáson szerintem könnyeznék az örömtől ha összejönne, úgyhogy ahogy írtad: ünnep az ilyesmi :wink: ... ááááááááááááá, de irigyellek!

Kép
Kép
friday

Nekünk is volt tegnap este a cégnél nőnap,de esélytelen este elmennem,Anna 8-11-ig cicin van és mivel cumisüveg nem kell,hozzám van kötve.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Életjel! :D
Vírusos let a gépünk, újra kellett az egészet telepíteni, de mivel én ehhez nem értek ( a férjem meg pláne nem)édesapámat meg kellett vele várnom, aki csak második alkalomra tudta rendbevágni, tegnap este lett készen, de végre megint a régi.

Nem bírtam tovább az éjszakai és nappali 2 órás etetéseket, kikészültem. Mivel a tápszert egyáltalán nem fogja el Vince, így HA pépet kezdtem el adni neki , egy nap egyszer, este 6-kor, utána fürdés és megszoptatom. Így csak egyszer vagy kétszer kel éjjel. Védőnő szerint ezt nyugodtan adhatom. Első két nap nem nagyon ment a kanalazás, egyfolytában brümmögött, minden kijött a szájából. Tegnap viszont rájött, ha úgy csinál, mint aki szopizik, akkor le tudja nyelni a kanálból. Úgyhogy így evett tegnap és ma is. Így már látszik, hogy elég sokat is eszik. Sajnos kell a pótlás, be kell látnom. Azért nem keseredek el, napi 1 pótlás nem a világvége.

Lányok viselkeldése alalkul, bár hozzáteszem, hogy türelmesebb is próbálok lenni velük, és még többet játszani velük.

Kis betegek gyógyuljanak, a nagyok mozduljanak ki, ha van lehetőségük!
:D
Szép hétvégét nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok

Első életjel ma :P

Hát csajok,azt hiszem én vagyok a világ legszerencsétlenebb embere. Tegnap este sikerül megint összetörni magam. Leestem anyóséknál a lépcsőről egyenesen be a kavics ágyba... :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ahogy léptem le jobb lábbal,kificamodott a bokám,és sutty. :oops: :oops: Egy kicsit bedagadt a jobb bokám,meg a bal könyököm. A bal térdemet jól lehorzsoltam,kiszakadt a vadiúj melegítőm is :twisted: ,és hogy sírás se maradjon el,megint jól megütöttem a hátamat. :cry: :cry: :cry: ketten cipeltek el a kocsiig. Dokihoz nem merek menni,mert még a végén azt mondják,hogy ver az ember,hogy egymás után 2 szombaton is összetöröm magam... :roll:
most megint nem tudom szegény gyereket emelgetni. apa a pesztra... :)

Krisztina
már irtam a múltkor,hogy valamiért nem tudom az email-be feltölteni a képet,és kérdeztem is,hogy ha ide rakom be,akkor az jó e neked! :wink:

Vick
sztem nincs semmi gond pótlással. Sztem nekünk is hamarosan el kell majd kezdenünk,mert bár tejem az bőven,de Grétának mégsem kell... :cry: Sem a cici,sem üvegből a friss,a fagyasztott az szóba sem jöhet,de sajna még a tápszer sem. :shock: én már inkább a hozzátáplálást akarom kezdeni hamarosan,de még most erőltetem a szopit,amig csak lehet.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Második életjel :-)

Edina, szegénykém, nagyon rád jár a rúd. Jobbulást Neked! Azt hiszem, erre mondják, hogy a baj nem jár egyedül.

Vick, már komolyan aggódtam. Lényeg, hogy csak a gépnek volt baja, nem Nektek. A pótlás miatt ne aggódj, így mindenki nyugodtabb, és tényleg nem a világ vége egy pótlás.

Krisztina, 8-11-ig egyfolytában cicin van Anna? És szopik is vagy csak nyugtatónak használja?

Velünk minden rendben. Itt voltak Anyukámék tegnap estétől, most mentek el. Tegnap du. jöttek kedves ismerőseink egy 1 és egy 3 éves kisgyerekkel. Hát, nem részletezem, mekkora felfordulás lett egy pillanat alatt és mekkora hisztit csaptak! Húúúúúúú, hát, fel kell készülnünk, azt hiszem.

Mindenkinek jó pihenést!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Gyors életjel tőlünk is.

Ma elég szépen esett a hó itt nálunk.

Ne irigyeljetek, nem jött össze a péntek esti program:( Zolinak este 9-kor telefonálnia kellett USA-ba (állásinterjú), akkor itthon kellett (volna) már lennem, du pedig olyan későn ért haza, hogy már nem is lett volna értelme elindulnom...

Dávidka egész hétvégén nyűgös volt, nagyon bukik, sírós, nem tudom mi van:( Csak szoptatással lehet megnyugtatni, de ha túl gyakran eszik, sokkal rosszabb a gyomra (és kibukja:( Fogalmam sincs, mit csináljak. Remélem, csak pár napig tart. Ha nem, orvos lesz a vége.

Tegnap, míg a barátaink voltak itt, végig sírt:( Ma meg már fél hatkor elkezdte. Most épp erőt gyűjt a folytatáshoz.

Enikő, kitartás, remélem, hamar elmúlik ez a korszak:( Rémes lehet.

Edina, te meg vigyázz magadra:) ne veresd meg magad minden szombaton
:P

Vick, örülök, hogy megkerültél:)

Na de hogy valami pozitívat is írjak: Zsuzsi, a csirkemell-torta isteni finom lett:)
köszönöm a receptet!!!

Szép estét,

Puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?