A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szőlő, mindenképpen szeretnék visszamenni én is. Szeretem a munkámat.

Kép
emi29

Emi, te hogy tudod, a Corában milyen minőségűek a babadolgok? Gondolok itt elsősorban pl babakocsira. Mert a Tescoban pl én még nem láttam olyat amit meg is vettem volna.....

Kép Kép
szõlõ

És te meddig maradsz majd otthon, Emi?

Kép Kép
szõlõ

[quote="ercsi_3"]S írta:ercsi_3zösszenet, nem az élsportolóktól félek, hanem attól, hogy németül beszélnek hozzám... :oops: :oops: :oops:

Tényleg, erre nem is gondoltam ..
Kérdezz csak rá nyugodtan, milyen színű a haj a fejemen :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol:
Én akkor is elmennék :)
1. nyelvgyakorlás
2. úgyis mutatja a gyakorlatot, miközben mondja
3. 1-2 óra után már tudni fogod nagyjából mi a program :) ;)
Hajrá!!!

Csöppke
- A lakás nevében köszönjük a bókot .. :)
Imádjuk ezt a lakást, szerintünk a lehetőségekhez képest (értem itt azt, hogy csak panelra volt pénzünk), nagyon jót választottunk :)
Igyekeztünk kis pénzből kipofozni :) Szerintem az előző tulaj rá sem ismerne :D :D
De az álmunk persze nekünk is egy házikó ... :roll: :roll:
Mert itt azért mégiscsak jár a villamos .. vannak szomszédok ..stb :)
De a babának és kettőnknek egyelőre tökéletesen megfelel, örülünk, hogy ezt össze tudtuk hozni :)
Nem irigyellek a fejfájás miatt .. nekem is szokott lenni .. de inkább heti egyszer, és nem 2-3 naponta... de akkor kínoz :(
Én nem veszek rá be semmit ..
VAn esetleg vmi jó kis ötleted ellene??
Amúgy meg neked egy szavad nem lehet .. múltkor raktál fel képet - gyönyörű kerek, arányos a pocid, csini kismama vagy :)

Kép
szösszenet

Fejfájást ne is mondjátok..... Szegény Jani anyukájától örökölte a migrént, csak reméljük hogy Mazsi nem örökli a hajlamot....

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]S írta:szőlőzösszenet - megdumáltuk :wink: Bármikor lehet csatlakozni?

Igen, bármikor lehet :)
Kedd-CSütörtök-Szombat van kismama jóga (de úgy látom annyian vagyunk, hogy szerdán is elindítottak egyet .. az nem tudom megy-e más). Én eddig heti 1-re jártam, de tervezem felemelni 2-re, mert nagyon jót tesz a derekamnak és mindennek :)
Ha pl. kedden voltam .. akkor hétvégéig nincs panaszom .. de utána kezdem érezni a derekam .. stb .. Szóval lehet hasznosabb lesz a 2.
Amúgy a Bartók Béla úton van a hely :)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]T írta:szösszenetényleg, erre nem is gondoltam ..
Kérdezz csak rá nyugodtan, milyen színű a haj a fejemen :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ercsi_3

Én babakocsit nem vennék hipermarketben .. azt csak kimondott bababoltban .. :) és minden ilyen cuccost.
Viszont a Cora-s babarucik engem is érdekelnek?
Vett ott már valaki valamit?

Kép
szösszenet

Az nincs annyira vészesen mesze tőlünk sem :)

Kép Kép
szõlõ

Igen, ezért kérdeztem én is, mert Fosanban, Tescoban nagyon gagyik vannak.

Kép Kép
szõlõ

Ercsi nagyon édes Csipetke :D Néztem a méreteit, kicsit nagyobb mint Mazsi, de szerintem ez azért van mert 4 nappal később voltatok :wink: Ezek szerint gyakorlatilag hajszálra egyidősek :D

Kép Kép
szõlõ

Ercsi - Cukik a képek :)
Most már nekem is hiányzik a Pici ...
Nem olyan régen láttam ugyan .. de az utolsó kötelező Uh meg sem közelítette a 16 hetes 4D-t .. :roll: :roll: Az meg már nagyon nagyon régen volt ... :roll:
Várom a januárt :)

Amúgy ma feladtam az Illeték Hivatalnak a regényt ..
Mostantól izgulás van .. :shock: :shock:

Jövő héten intézhetem a fűtés-támogatást .. meg ezt a GYED kérdést .. hogy mit lehet variálni velem :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szőlő: Köszi!! Pedig papíron pont 4 nappal vagytok idősebbek, tehát "ugyanakkor" voltunk. De úgyis egyszerre fognak megszületni, és kész. :D

ercsi_3

Látom csinálsz magadnak programot te, Szösszenet :D

Az illetékhivatal mennyi idő alatt dönt? Idén várható még?

Kép Kép
szõlõ

[quote="ercsi_3"]S írta:ercsi_3zőlő: Köszi!! Pedig papíron pont 4 nappal vagytok idősebbek, tehát "ugyanakkor" voltunk. De úgyis egyszerre fognak megszületni, és kész. :D

Igen, és az egyik lány lesz a másik fiú és majd jól öszehozzuk őket már születésükkor, mint a "szigá'n'családok" :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Gratulálok a mozgáshoz, az Uh képhez, a gyerekszobákhoz, a pocakhoz! :) mind nagyon szép!

Hát ez az első nap nem volt valami fényes... alig voltak... azért így is vettek egy hordozót meg 7 db képeslapot.

Ezeket árulom:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Én ezeket a szobákat festettem eddig...
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szőlő"]L írta:szőlőátom csinálsz magadnak programot te, Szösszenet :D
Az illetékhivatal mennyi idő alatt dönt? Idén várható még?

Sajnos minden pénz számít .. így még Alíz érkezése előtt, amíg jól vagyok .. tudom ezeket intézni .. addig le szeretném zongorázni.
Ha én nem csinálom meg - senki :D A művészúr erre alkalmatlan .. születésekor felmentették mindennemű papírmunka alól :lol: :lol: helyette örök dalszerzésre kárhoztatott ;)

Szerintem idén már nem válaszol az Illeték Hivatal ..
Múltkori beavány után majdnem 2 hónappal jeleztek .. most az ünnepek miatt sokat nem is dolgoznak .. Szerintem majd januárban veszik elő .. mindegy, csak pozitív legyen a kicsengés ;)

Kép
szösszenet

Szöszi
A fűtéstámogatás a gázártámogatás?
Azt nekünk is el kellene intézni... mi a határidő?

szurkolok az illeték miatt! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jaj és az lemaradt, hogy találkoztam Krittával! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ismerős, tudod, nekem is van egy zenész bátyám :lol: :lol:

Mindenesetre szorítok hogy pozitív legyen a kicsengése az illeték ügynek!!! Amilyen fürgék, lehet hogy mire hajlandóak lesznek dönteni már Alízt is be tudjátok mutatni személyesen :)

Kép Kép
szõlõ

Mamacka sajnálom hogy nem volt túl siekres a mai nap, de hétvégén biztosan többen lesznek! :wink: A jövő héttel kapcsolatban majd írok még neked privit meg hogy hogy legyen meg hol.

Kép Kép
szõlõ

Nincs konkrét határidő.
A lényeg az, hogy ha januártól a 2008-as évre szeretnéd igényelni, akkor decemberben le kell adni az igénylőlapot!
Ha 2008-ban adod le, akkor is jár támogatás .. csak visszamenőleg nem veszik figyelembe .. viszont ha decemberben, akkor ha január végén bírálják is el, akkor is már kedvezménnyel indul a 2008 :)
Meg az fontos még, hogy év közben nem leghet módosítani .. tehát bejelenteni, hogy eggyel többen vagyunk .. mert baba érkezett :?
Nekünk mondjuk a lényeg, hogy az év eleji horribilis számlák lejjebb kússzanak .. mert ez fizethetetlen .. (FŐTÁV - no comment)
Nekünk az is macerás .. hogy nem ide vagyunk bejelentve, így gyorsan át kell jelentkezzünk .. mert csak úgy kérhetjük!

Kép
szösszenet

Köszi Szőlő - legyen igazad .. :)
Ha jól bírálják el, akkor mindegy mikor ..
Ha el akarják utasítani, akkor lehetőleg ne most .. majd pár hónap múlva .. mert az most hazavágna minket ..

Kép
szösszenet

Szöszi
Mi sem az új lakásba vagyunk bejelentve... ráadásul tök rossz, hogy előző évben azért nem kérték anyuék mert, hogy elköltözünk nemsokára... pedig megkapták volna így, hogy mi is oda voltunk bejelentve... úgy sajnálom... de ezt is elbénáztuk... azt hittük hetek kérdése a költözés... aztán hirtelen eltelt az év...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát igen, az kellemetlen ..
És akkor most az új lakásra kérnétek?
Mert ha igen, akkor várjatok talán vele ..
Ha most megkéritek erre, akkor 2008-ban már nem kérhetitek máshova.
Szerinted mikor tudtok költözni??

Mi nem szeretnénk semmiről lemaradni .. ezért ütöm mindenhol a vasat ..
Persze nekünk könnyű, ketten vagyunk .. nem kell senkivel megvitatnom - én döntök :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szőlő,

megkérdeztem a barátnőmet. Azt mondta, hogy babakocsiból nincs olyan jó. Ő egyet fogadna el közülük, az 50.000 Ft-ba kerül és Pierre Cardin márkájú. Most téli rucik vannak, amik aranyosak, de január végén lesz kiárusítás, érdemes addig is várni.

Kép
emi29

Köszi, Emi :wink:

Kép Kép
szõlõ

Nekünk sajnos nem jár gázártámogatás. Én ezt kicsit igazságtalannak tartom. Nem azoktól sajnálom, akik alacsony jövedelmeből élnek, hanem azoktól, akik papíron minimál béren vannak bejelentve, közben kétszer annyir keresnek, mint én meg a párom, akik ugyan jól vagyunk bejelentve, de a fizetésünk felét el is adózzuk...Ráadásul áprilistól az én jövedelmem is tökre meg fog csappanni, onnantól már nekünk is járna, de akkor meg szerintem már nem lehet igényelni. Vagy rosszul tudom?

Kép
emi29

Szöszke,

szorítok én is. A miénk lassan egy éve elbírálás alatt van :?

Mamacka,

sajnálom én is. Talán holnap jobb lesz..

Ercsi,

nagyon szépen kivehető a baba :)

Kép
emi29

Emi - A baba születése után is leadhatod!! Bármikor év közben! :) ;)
Úgyhogy mindenképp adjátok majd be, ha bővül a család ;)
CSak annyi a megkötés, hogyha most adod be, akkor 2008-ban már nem változtathatsz ..
De ha ti tudjátok, hogy így nem vagytok jogosultak .. akkor adjátok be áprilisban, és májustól kapjátok .. és a jövő év már könnyebb lesz!

Kép
szösszenet

Szöszke,

köszi az infot. Bizony nekem sem mindegy, hogy 20 ezret, vagy 30-at fizetek havonta...
Legalább ez az egy pozitív dolog, van ebben a rendszerben...

Kép
emi29

mamacka
Nagyon szépek a falaid!

Örülök h. megismerkedtünk :)

Olvasom a lelki köldökzsinór könyvet, Jó lenne elmenni ilyen analízisre majd lottózom :lol:

Kép
kritta

Szöszi: Ti Bécsben hol tudjátok az üzleteket?
Mert mi is ki szeretnénk menni januárban :)

Szőlő: én is örülök, hogy jelzett, innentől figyelni fogom, hátha kitapasztalom én is mikor aktív, mint itt már jópáran közületek :)
Ma este fél10kor megint volt 2 kis próbálkozás :)

Amúgy meggyőztetek, nem megyek be az Auchanbe, megyünk a Tesóba :lol: :lol:
Az itteni Tesco sem egy nagy szám.. Sajnos..
Ide korán reggel érdemes kimenni, amikor még tele vannak a polcok!
Még pesten azt a babadiszkontot szeretném megnézni, de attól függ mennyi időnk lesz.. :D

Van valakinek valami listája, hogy mit érdemes megvenni?? :roll:
Találtam rengeteg félét, meg majd a védőnőt is kikérdezem, de kiváncsi vagyok a véleményetekre :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag - Én sem vagyok konkrétan tisztában, hogy melyik boltokat érdemes ott megnézni .. CSak hallottam, hogy sokkal jobbak az árak.
Viszont lehet érdemes lenne utánajárni és januárban, amikor a nagy akciók vannak, kimenni .. :roll: :roll:

Nekem van egy listám, amit újságokból gyűjtögettem össze :D :D
Elég terebélyes ..
Mire gondolsz? Min dilemmázol, hogy érdemes-e vagy nem?
Én pl. nem veszek babamérleget, mellszívót, kádat és bébiőrt :D (viszont veszek légzésfigyelőt) .. eddig ezeket húztam ki a listáról, amit gyűjtöttem ..

Kép
szösszenet

Jah, és mi a kenguruval kapcs. is úgy döntöttünk, hogy majd ha megszletik a baba .. utána veszünk. Mert amikor még nagyon pici, addig kint nem hordoznánk .. én meg itthon sem a varratom és a derekam miatt .. szóval egyelőre én azt is kihúztam :)

Kép
szösszenet

Babamérleget én lehet kölcsönözni fogok, de lehet kapok, mint ahogy mellszívót is.. Kádat azt veszek, de bébiőrt és légzésfigyelőt sem, mert a baba mellettünk lesz /csak nem egy ágyban/ :D

Hát ilyen listára gondoltam én is :)
De nekem is van pl. többfajta, több helyről :) :lol:

Én lehet holnap rácsatlakozok Bécsre :) s keresem a lehetőségeket, meg esetleg telcsin érdeklődök ismiktől, aztán januárra gyüjtügetünk, s megyünk elkölteni :) :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Akkor én is elkezdek érdeklődni ezzel kapcsolatban .. és összedobjuk, amit hallottunk :)
Mellszívót (kézit) én is kaptam .. egyelőre még kibontani is furcsa .. az egész szoptatás egy nagy kérdőjel nekem .. ebbe a mellszívásba meg még belegondolni sem tudok :lol: :lol: persze akkor biztosan természetes lesz :)

Nem tudom, hogy első babánál lehetséges-e egyáltalán úgy vásárolni, hogy ne vegyünk egy felesleges cuccot sem :lol:

Kép
szösszenet

Amúgy ez a listám .. mit hagytam ki??? :D
Tuti ezer dolgot :D

Babakocsi (3 funkciós + autósülés + pelenkázó táska) Babaágy + pelenkázó
Járóka (összecsukható)
Babahordozó (kenguru)
Babahinta/Pihenőszék
Etetőszék
Babakád
Babamérleg
Mellszívó
Ágynemű + huzat .. stb.
Pelenkázó lap
Játékok

Körömolló
Hajkefe
Fürdőlepedő (3db)
Törülköző (3db)

Hálózsák (2db)
Pólya (1db)

Body (6db)
Rugdalózó (6db)
Sapka + Kardigán (2-2db)
Kabátka (1db)
Kezeslábas (3-4db)
Zoknik (6-8db)

Pelenka
Popsi törlő
Popsi kenőcs
Hintőpor
Babaolaj
Sampon
Babafürdető
Steril vatta + gézlapok
Fültisztító
Tároló dobozok

Kép
szösszenet

Rendben :)

Szerintem mi is veszünk olyant, amire nem lesz szükség, de ki tudja :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Hoppá.. :oops: :oops:

Köszönöm a listát /ez lemaradt/ :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

A listámhoz hozzátenném .. hogy kezdő első babás kismama gyűjtötte - ÉN :D :D (és még szőke is .. amit ma már bizonyított) .. szóval simán lehet, hogy nagyon fontos dolgok kimaradtak ..
Pl. a cumisüveg fertőtlenítő tuti .. mert azt ma ajánlotta fel barátnőm :D .. én meg nem is gondoltam rá :D
És az evéses cuccok sincsenek rajta .. cumisüveg, előke .. stb .. szóval írom folyamatosan .. :D
Nah, eldugultam mára .. :)
De ez jó ötlet!!
Dobjatok még fel listákat!!!!

Kép
szösszenet

fertőtlenítőszer :)
külön mosószer

Kép
kis-csillag
Tököl

Nah látod .. szóval én is várom a gyakorlott anyucik listáit :D :D :lol:

Kép
szösszenet

Cumisüveg-mosó kefe, külön edényke a vízforraláshoz, bébiétel készítéshez :)

Na én is eldugulok :)
Ideje aludni mennem :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Körömvágó olló nem kell sztem :) Tök gagyi ezek a babáknak valók, még csak nem is vágnak rendesn. Le lehet vágni a körmüket :)

Viszont, az első 1-2 hétben nem szabad nekik vágni, mert akkor még össze van nőve a bőrrel, így egy pár cérnakesztyű javasolt, mert hajlamosak összevakarni magukat :)

Nekünk van légzésfigyelőnk, sokkal nyugodtabb vagyok. Bencének vettem, és a pöttömke lesz a 4. gyermek, akit kiszolgál. Szerintem behozta az árát :)

Cumisüveg: Én 1-et akkor is vennék, ha 100% hogy szoptatni fogok, mert ki tudja :)

Cumi, lehet hogy csak dísz lesz, de jó ha kéznél van.

Szoptatós párnát nem olvastam ugye? Hasznos :)

(ennyi ruha, nekem nagyon kevés :p Kb 5x ennyi van---méretenként)

Festés: Nálunk a Bence szobája zöld, én imádom :)

Dulux Once, Lime szinű, ilyen:

(csak azóta van rajta bordűr is, motoros :))

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jah voltam ma Uh-n nagy csalódás volt. Nemhogy a nemét nem tudták megmondani, de még a szerveit sem látták. Még jó hogy genetikai UH volt :twisted: :twisted:

De hétfőn kiharcolok vmi komolyabb helyre beutalót.... Azért ez nem állapot...

Fmariann, neked akartam írni, hogy én is 13.-ai vagyok :) januári :) A párom meg 29 :)

Remélem neked jobban fog sikerülni az uh, bár a doki szerint baj van a géppel...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Olvaslak egy ideje titeket, áprilisban fogunk születni! :)

A lista kapcsán csak hozzátennék.... ha nem haragszotok meg érte....

pl. textilpelenka min. 5 db (vagy nem is tudom, hány db-os csomiban van most)
melltartóbetét (eldobható vagy mosható) szükség lesz rá :)

A pólya.... na az egy olyan dolog, hogy aki gondolja, hogy szüksége lesz rá, mert abban esetleg biztonságosabban tudja megfogni a babát, akkor vegyen, természetes. De egyébként a hiedelmekkel és jópár túlbuzgó védőnővel ellentétben semmi szüksége a babának a pólyába kötésére. Nem tud benne szabadon mozogni, még a lábát sem tudja felhúzni, ami sajnos elég gyakori, ha pocifájós a babus. Sokan azt mondják, azért kell a pólya, hogy melegben legyen, de egy apró újszülött még nem rúgja le magáról a takarót sem a kiságyban. De ez egyéni döntés, nem beleszólni akartam, csak tapasztalat :)

El is dugultam, bocsika...... :oops:

Ági
Vendég

Szia Ági :) Üdv itt :)

Na látod a pelus nekem is kimaradt, pedig már a 3. :) Sztem leg. 20 kell, legalábbis nekünk ennyi kellett, mert bukósak voltak mindketten. Egy etetés- egy pelenka + kiságyba, babakocsiba, pelenkázótáskába tartaléknak, pelenkázóra. Szóval kell belőle :) De cserébe utána jó konyharuhának, meg előkének. Katám még mindig azzal eszik :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Igen, gondolkodtam, hogy többet irok 5 db-nál.... :) nekünk sem volt elég.

Meg a fürdőlepedőre akartam irni, hogy amig picike, jobb ha nem frottir fürcsilepedőt használtok, hanem lehet kapni tetra-fürdőlepedőt, ami ugyanolyan anyagból van, mint a textil-pelus. Ez nedvszivóbb, puhább, ami a babának sokkal jobb az első időkben.

Kiságyba a lepedő alá esetleg nem árt venni valamilyen gumilepedőt vagy hasonlót a matracra, mert akkor nem a szivacs vagy kókusz lesz pisis esetleg bukis, hanem csak a lepedőt kell cserélni, hasznos dolog.

Nem emlékszem, hintőport irtatok-e. Nem nagyon reklámozzák már mostanában, de én (anyu tanácsára) mindig behintőporoztam a hajlatokat fürcsi után nekik. Babaolajra sem emlékszem, de lehet, hogy már csak én fáradok, szerintem megyek inkább.... nem fárasztom a kismamákat, majd holnap visszaolvasom frissen még egyszer a listát... :)

Jó éjt: Ági
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?