Sziasztok! Eszter, sajnálom, hogy így elhúzódik az egész, nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked! Remélem én is, hogy mielőbb megérkezik várva várt kisbabátok!
Annyira aranyosak a babócák!!! Olyan szépek, öröm látni őket!
Kérdeztétek a képeket, hogy hogyan lehet készíteni (montázs, keret stb.). Én Photoshop programmal készítem ezeket, de különböző segédprogramok is vannak, amik díjmentesen letölthetőek a netről. Legközelebb igyekszem feltenni linket! Ugyanakkor szívesen készítek hasonlót másnak is, ha valakinek van elképzelése, küldjön képet, megbeszéljük
Nemrég megosztottam Veletek az alvással-altatással kapcsolatos nehézségeinket, most viszont szeretném újságolni, hogy úgy tűnik, oldódott a helyzet! A Télapó meghozta Bendegúznak az álommanót!!! Második esténk-éjjelünk volt a mai, hogy Pindurkánk saját ágyikójában nyugodtan végigaludt, csak a szopi időkre jelzett. Már kezdtem elfogadni és nem kattogtam rajta annyira, hogy mi a helyes, hol alszik a Kicsi. Úgy gondoltam, az esélyt megadom minden este, ahogy tőlem telik és a saját ágyába teszem le, de nem fogok éjszakázni, hajnalig fent lenni, hogy ott próbáljam elaltatni. Több tanácsot kaptunk, igyekeztünk az érdemlegeseket kipróbálni.
A védőnőnk kezdetektől kérdezgette minden látogatásakor, hogy hány fok van, milyen a hőmérséklet, mert az ideális az a 20-22 C egy ilyen pici babának. A gyerekorvosnak mondtam, hogy nekem ez hideg, és nem gond-e, ha legalább esténként 23-24 fokot állítunk be. A doki azt mondta, hogy ahhoz fog hozzászokni a Baba, amit nyújtunk Neki. Viszont több helyen olvastam, hogy a túlzott meleg kruppossághoz, asztmához, allergia kialakulásához vezethet… Nahh, cselekedjen helyesen az ember. Viszont, többen felvetették, hogy nem lehet, hogy hideg neki a kókuszmatrac, a fekhelye? És ez volt, amit most „teszteltünk” két napja. Raktunk a matracra egy meleg pokrócot, kicsit feljebb vettük a hőmérsékletet… És, hogy ez, vagy a melegfront, vagy az, hogy már nem görcsöltem rá annyira, hogy mi a helyes, de azért nem adtam fel a próbálkozást, szóval, hogy pontosan mi is okozta ezt a hirtelen váltást??? A lényeg, hogy sokkal nyugodtabbnak tűnik a Kicsink és mi is kipihentebbek vagyunk.
A napközbeni ölességgel-sírdogálással ugyanez a helyzet két napja. Ahogy szopiztatom, utána le tudom tenni az ágyába és szemmel láthatóan jól érzi már ott magát. Nézelődik, játszik(!!!), nyúlkál a játékai után és elvan. Amikor szopi idő előtt felkel, játszunk, énekelgetek neki, táncolgatunk, nagyon élvezi, nem olyan nyűgös már.
És a Mikulás még valamit hozott a puttonyában, ez az egyik legszebb ajándék a világon: tegnap éber állapotában teli szájjal mosolygott hosszabb időn keresztül Bendegúz.