A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kata, szerintem is hívd fel a dokidat. Látod én is milyen jól tettem, hogy felhívtam...

Zsemlyécske, most láttam csak a képeket, amiket felraktál, milyen nagyot változott már... Nagyon édes a képeken!

Eszter, továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon drukkolok!

Sonny, én alapjáraton meg voltam elégedve a kórházzal, a szülésznő tök kedves volt, függetlenül attól hogy nem volt fogadott. Lehet, ha fogadtam volna, akkor többször rámnézett volna, de igazából nem hiányoltam nagyon... A kaja szerintem okés volt, bár alig ettem belőle, mert csomó kaját hoztak a látogatók. A csecsemősökről már megvan a véleményem, még ha a nyakukra is jártam kb meg voltak sértődve, hogy mit zaklatom őket. Sőt nekik köszönhetően majd 1 napig éheztettem Natasát, mert bár a mellemből ömlött a tej, de Natasa nem bírta rendesen a szájába venni, és hiába mutattam meg a csecsemősöknek, hogy jó-e így, mindegyik azt mondta, hogy óóó persze, ez így tökéletes... Egy végigüvöltött éjszaka után, elgondolkoztam, hogy lehet, hogy mégis éhes, és az a baj. Kiderült, hogy igen az volt...
Meg hát ugye úgy engedtek el, hogy 1 hét múlva visszakerültem... Gondolom ez a túlzsúfoltság miatt van, hogy nem vizsgálják meg az embert mielőtt elengedik...

Na megyek felügyelem a gyermekem!

Pipal

Kép
pipal

Eszter kitartás és millió drukk Neked-Nektek!!! Hányadik hétben vagy? Melyik kórházban fogsz szülni? Bekerülhet Kincső az oldalra??? Persze nem most rögtön, de ha lesz egy kis időd! :)

Nekünk amúgy érdekes a születéstörténetünk, mert a mentőben jött világra Kincső. Segítsetek lécci, mert szeretnénk Nekik adni valamit. Szerintetek mit lehetne? 3 férfi volt. Pénzt nem szeretnénk inkább valami ajándékot. Van valami jó ötletetek???

pipal Te hol szültél? Nálunk is volt egy-két "érdekes" csecsemős. :(

Puszi minden mamának és babának!

Kép
Kép
anya1118

pipal: hivtam de nem vette fel :cry: állitolah a 6 hétbe belefér még a vérzés .De ha nem mulik hétfön felhivom a dokit hétvégén nem akarom zaklatni.Csak félek nehogy baj legyen :cry: Hogy mütöttek meg?mit csináltak?

000kata

Kép Kép Kép Kép

000kata

Sziasztok!

Lányok gyönyörűek a babák :-)

Nincs most sok időm, csak egy gyors kérdésre kukkantottam be: Noel baba nyelve kicsit fehér. Minden babának ilyen, vagy lehet szájpenész is? Azért tényleg jó lenne, ha kicsit gyakrabban nézne ránk a védőnő, mert első babánál fogalmam sincs egy csomó mindenről :?

Szép estét mindenkinek!

Judit
Kép
sonny

egész jó tippet olvastam közben: kamillateás gézlapot kell az ujjunkra csavarni, és azzal letörölgetni a baba nyelvét óvatosan. Ha lejön, akkor csak a tejcsi maradéka. Csak gondoltam megosztom veletek is a "kutatás" eredményét, hátha jól jön másnak is :wink:

Judit
Kép
sonny

anya1118!
Szerintem a férfiak is örülnek az ajándékkosaraknak :wink: . Ha hárman voltak csináltassatok egy olyat, amit el tudnak "osztani" maguk között (kávé-tea-cappuccino, 3 féle édesség), úgyis haza viszik a családjuknak :) . Ha pedig tesztek bele valamilyen italt, azt meg megihatják a Karácsonyi bulin :roll: a kollégákkal.

Sonny!
Lehet csak a nyelvén is szájpenész.... Nekem azt mondta a védőnő, hogy itassak a babával vizet (forralt, vagy babavíz), mert az megelőzheti, hogy kialakuljon.
Jó ötlet ez a kamillás lemosás, köszi :wink: !!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Üdv az újaknak :D

Örülök,hogy jól van mindenki.Sajna nem tudok olyan sűrűn jönni mint ahogy terveztem.Vissza olvasni most nem is tudok :oops:

Kata:Nagyon aranyosak a képek :D

Rólunk:Tegnap nagyon nyűgösek voltunk.De az éjszakákat még átalusszuk nagyjából :D Ma apa itthon van így most nem vagyunk nyűgösek :D Kicsit hasfájósak vagyunk,de itatok vele teácskát így ma már jobb a pocak :D

Csajok!Mennyi idő alatt esik le a köldökcsonk?Nekünk még nem esett le.Pedig kezelem.

Hoztam pár képet is :D
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
reni_24

Reni!
Nem akarlak elkeseríteni, de Katus 3 hetes volt, amikor lejött a csonkja :shock: . Tök szép volt végig, nem kellett extra kezelés....
Nagyon helyes fickó Krisztián!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok

Üdvözlet az újaknak! :D Soha nem késő csatlakozni. :D

Csuri: köszi a linket a jövőhéten felhívom őket időpont miatt. És köszi a tanácsokat is , még így a második gyereknél is jól jönnek , nekem sem jut mindig minden az eszembe , hogy az első gyerekkel mit csináltam ha mondjuk fájt a hasa. :oops:

anya118: lehet hogy már későn írom mert azóta sikrült utána járnod, de én is pest megyei vagyok és nekem a családihoz a papírt Vácra kellett küldeni, a tb-t pedig a teve utcában intéztem el pesten.

Mindenkinek nagyon szép babája van, csak gratula mindenkinek a gyönyörűségekhez! :lol:

Reni: nekünk a köldök csonk a 11. napon esett le, valakinek már a 4. nap de valakinek csak a 2. hét után ez változó.

A tegnap elötti séta sajnos elmaradt mert esett az eső , de tegnap meglátogatuk anyukámat , oda-vissza aludt a kocsiban. Olyan jó kislány volt. :lol:
Az estéink már gázosabbak mert 4-5 után már nem alszik csak nyügösködik ha el is alszik akkor is csak kézben és ha le akarom rakni akkor sír ja és cicizni is óránként szeretne . :?
Vendég

Sziasztok!

Boldog mikulást mindenkinek :).

Eszter, mennek a drukkok, nagyon szorítunk.

Sonny, Zsombi nyelve is néha fehér. Köszi a kamillás tippet. :D

Kata, Reni, nagyon édesek a babák :wink:

Üdv,
Kri

Kép
Kép
kri29

Eszter!

Nagyon drukkolunk mi hogy Julcsika minél hamarabb kibujon! :D
Vendég

Sziasztok!

anya1118: Szt Imre kórházban szültem.

Kata: küldök privit

Reni: nekünk már leesett a nagyja kb 1 hetesen, de egy kis részét még hurcoltuk asszem tegnapig. És jók a képek Krisztián babáról!

Viszont képzeljétek, a tegnapi fürdésünk már nem volt olyan nagyon vészes, a végén már egészen érdeklődve nézelődött, hogy mi is ez az egész. Remélem hamarosan megszokja...

És ma végre szép idő volt, így kendőben körbejártuk a kertet. :D

Olyan fura, hogy már 2 hetes múlt Natasa. Annyira gyorsan repül az idő... Nektek nincs olyan érzésetek, hogy egyfelől megállítanátok az időt, hogy ilyen édes pici maradjon, másfelől meg sürgetnétek, hogy teljen, és fejlődjön, tanuljon és el tudja mondani, hogy mi bántja, mit szeretne?!

Mi ma karácsonyi, meg mikulásos zenéket hallgattunk. Olyan jó volt. Néha egészen elérzékenyültem, hogy milyen fantasztikus, hogy itt van velünk ez a pici lány, és most már minden ilyen ünnep elsősorban úgyis róla szól majd...

Na megyek zoknit párosítani, amíg alszik...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

anya1118: Szt Imre kórházban szültem.

Kata: küldök privit

Reni: nekünk már leesett a nagyja kb 1 hetesen, de egy kis részét még hurcoltuk asszem tegnapig. És jók a képek Krisztián babáról!

Viszont képzeljétek, a tegnapi fürdésünk már nem volt olyan nagyon vészes, a végén már egészen érdeklődve nézelődött, hogy mi is ez az egész. Remélem hamarosan megszokja...

És ma végre szép idő volt, így kendőben körbejártuk a kertet. :D

Olyan fura, hogy már 2 hetes múlt Natasa. Annyira gyorsan repül az idő... Nektek nincs olyan érzésetek, hogy egyfelől megállítanátok az időt, hogy ilyen édes pici maradjon, másfelől meg sürgetnétek, hogy teljen, és fejlődjön, tanuljon és el tudja mondani, hogy mi bántja, mit szeretne?!

Mi ma karácsonyi, meg mikulásos zenéket hallgattunk. Olyan jó volt. Néha egészen elérzékenyültem, hogy milyen fantasztikus, hogy itt van velünk ez a pici lány, és most már minden ilyen ünnep elsősorban úgyis róla szól majd...

Na megyek zoknit párosítani, amíg alszik...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, eddig úgy tűnik, megúsztuk a rotát Natival. Ma hazaköltöztünk, mert most Anykámon jött ki :( (egyik nap ő vitte Lilit dokihoz, talán úgy kapta el), most már veszélytelenebbnek ítéltük az itthoni terepet, pesze elkülönítve. Vagyis Natihoz csak én nyúlok és sajnos pár napja mintha pocifájós lenne, elég nyűgi, így viszont semmit sem tudok csinálni.
Lányok, akik kendőztök, a 4 hetes babát már lehet elöl keresztezett ülő pozícióban is hordozni? Sajna a leírásban csak a megkötések vannak benne, de hogy mikor lehet alkalmazni, az nincs. Nati ebben a pozícióban szeret pihegni a mellkasomon, gondolom, a kendőzést is szeretné így. Vagy Ti hogyan kendőztök az ekkora babákkal? Köszi előre is!

Remélem, lassan felépülünk teljesen és a betegségen kívül másról is lesz majd időm írni.

Szép hétvégét!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Gyönyörűek a picurok!!! :) Örülök, hogy van pár fiú, mert a kórházban is alig volt 1-2. Nagyon nagyon sok lány született. kb. amíg Én ott voltam 20 lányra jutott ez a szám. :shock:

reni24 Krisztián nagyon jóképű, igazi pasi!! :) Nekünk 4 naposan esett le a csonk még a kórházban. A nővér is meglepődött mikor mondtam! Nem akarta elhinni, meg is nézte. De úgy látszik az lesz amit szaszi mond, hogy ez teljesen változó és akkor ezek szerint mindegyik normális.

szaszi a barátnőm kislányát is Szófiának hívják. :) Igaz Ő már 5 hónapos. Nagyon szép név! Köszi a tb-s segítséget! Még időm semmire sem volt. :( Nem tudom mikor lesz egyátalán??? :? :? De úgy hallottam 180 napig lehet ezeket intézni...

Kincső nyelve is fehér, Mi is köszönjük! Jól jött a kamillás tipp! :) Hozzánk is csak hetente jár a védőnő, de Én szerencsére nagyon jóba vagyok Vele és bármikor hívhatom!

Köszönöm a hasfájós tippeket! Ez a két hónap Nekünk biztos nehéz lesz, de legalább tudjuk miért üvölt a pici. Szegénykém! :(

Zsuzsi hova tüntél?? Remélem jól vagytok, minden rendben!

Olyan szép idő volt, Mi ma voltunk kint Kincsővel először sétálni. Nagyon tetszett neki. Végig aludt, ritka pillanat! :)
Ugye most már mindennap ki kell menni és növelni kell az időt? Jól tudom???

További kellemes hétvégét Mindenkinek!!

Kép
Kép
anya1118

Indulunk az első sétánkra. :D

Kép

Kép
Kép
anya1118

Anya,Reni: tündériek a képek :lol:

a köldkcsonkunk nekünk is hamar leesett.
sajna mennem kell sir kevin,majd jövök.

mindenkinek kellemes Télapót!!!!!!!!!!!!

000kata

Katinka, Zsombor is szeret a mellkasomon pihenni, és a kendőben is ilyen pozícióban van. Két hetes kor után lehet az elől keresztezett hordozásba ültetni. Ilyenkor már jobban tartja a fejét.

Anya, nagyon édes Kincső.

Kép
Kép
kri29

Sziasztok! Eszter, sajnálom, hogy így elhúzódik az egész, nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked! Remélem én is, hogy mielőbb megérkezik várva várt kisbabátok!

Annyira aranyosak a babócák!!! Olyan szépek, öröm látni őket!

Kérdeztétek a képeket, hogy hogyan lehet készíteni (montázs, keret stb.). Én Photoshop programmal készítem ezeket, de különböző segédprogramok is vannak, amik díjmentesen letölthetőek a netről. Legközelebb igyekszem feltenni linket! Ugyanakkor szívesen készítek hasonlót másnak is, ha valakinek van elképzelése, küldjön képet, megbeszéljük :)

Nemrég megosztottam Veletek az alvással-altatással kapcsolatos nehézségeinket, most viszont szeretném újságolni, hogy úgy tűnik, oldódott a helyzet! A Télapó meghozta Bendegúznak az álommanót!!! Második esténk-éjjelünk volt a mai, hogy Pindurkánk saját ágyikójában nyugodtan végigaludt, csak a szopi időkre jelzett. Már kezdtem elfogadni és nem kattogtam rajta annyira, hogy mi a helyes, hol alszik a Kicsi. Úgy gondoltam, az esélyt megadom minden este, ahogy tőlem telik és a saját ágyába teszem le, de nem fogok éjszakázni, hajnalig fent lenni, hogy ott próbáljam elaltatni. Több tanácsot kaptunk, igyekeztünk az érdemlegeseket kipróbálni.
A védőnőnk kezdetektől kérdezgette minden látogatásakor, hogy hány fok van, milyen a hőmérséklet, mert az ideális az a 20-22 C egy ilyen pici babának. A gyerekorvosnak mondtam, hogy nekem ez hideg, és nem gond-e, ha legalább esténként 23-24 fokot állítunk be. A doki azt mondta, hogy ahhoz fog hozzászokni a Baba, amit nyújtunk Neki. Viszont több helyen olvastam, hogy a túlzott meleg kruppossághoz, asztmához, allergia kialakulásához vezethet… Nahh, cselekedjen helyesen az ember. Viszont, többen felvetették, hogy nem lehet, hogy hideg neki a kókuszmatrac, a fekhelye? És ez volt, amit most „teszteltünk” két napja. Raktunk a matracra egy meleg pokrócot, kicsit feljebb vettük a hőmérsékletet… És, hogy ez, vagy a melegfront, vagy az, hogy már nem görcsöltem rá annyira, hogy mi a helyes, de azért nem adtam fel a próbálkozást, szóval, hogy pontosan mi is okozta ezt a hirtelen váltást??? A lényeg, hogy sokkal nyugodtabbnak tűnik a Kicsink és mi is kipihentebbek vagyunk.
A napközbeni ölességgel-sírdogálással ugyanez a helyzet két napja. Ahogy szopiztatom, utána le tudom tenni az ágyába és szemmel láthatóan jól érzi már ott magát. Nézelődik, játszik(!!!), nyúlkál a játékai után és elvan. Amikor szopi idő előtt felkel, játszunk, énekelgetek neki, táncolgatunk, nagyon élvezi, nem olyan nyűgös már.
És a Mikulás még valamit hozott a puttonyában, ez az egyik legszebb ajándék a világon: tegnap éber állapotában teli szájjal mosolygott hosszabb időn keresztül Bendegúz. :D

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

És itt a nagy beszámolómban nem is köszöntem meg Nektek az ismételt bíztatást! Köszi, sokan erősítetek!!!
Nálunk is megvolt az első nagyobb séta, babakocsis is és hordozó kendős is. Csodálatos volt!!! :)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Hello!

Sajna csak egy kép ereéig érek ide, de egyszer majd csak lesz netünk és akkor újra mindenapos leszek!!

Drágaságom már igen csak nagy pocival rendelkezik :lol:
Kép

TRIUMVIRATUS!!!
Kép

Mátyáska
Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Klarissza!
Helyesek a fiúk! A nagy teljesen olyan, mint te! :)

Zsé!
Örülök, hogy rendeződnek a dolgok! Hát én sem görcsölök már, ha mellettem alszik el a kicsi, így legalább én is tudok pihenni....ja, és hiába papolják a 20-21 fokot, az szereintem hűvös!! Még nekünk is, nem még egy picinek! Nálunk is 23-24 fok van!
Teli szájjal röhögés nálunk is megy kb. 2 napja! Főleg az apja dörmögős hangjára produkálja ezt! Olyankor zabálnivaló! :)

Anya!
Kincső is tündéri!! :) Mi is voltunk egy nagy sétán tegnap is, és ma is terveztem, de már 1,5 órája alszik, és nem akarom felpiszkáni.....3-kor meg már szopi, utána meg sötétedik....na, ezért nem jó télen babázni........ :?

Katinka!
Remélem túl vagytok már ezen a csúnya víruson!

Sclara, Sensi...és a többiek....merre vagytok??
Sclara, Johannát még nem láttuk!! :)

Eszter??????

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Zs, Nálunk is tegnap aludt először az ágyában Panna. Eddig Apa Kornélnál aludt éjjel legtöbbször, mert mostanában elég nugtalanul alszik, így kell mellé apa. De mostantól vissza minden a régibe, remélem menni fog. Örülök, hogy rendeződnek a dolgok bendegúz megnyugtatása körül. :)
Katinka, én is elől X kötéssel hordozom Pannát, és nagyon szereti, mindig elalszik pár perc után így. Jó, mert szabad a két kezem, mégis nálam van. Na, nem sokat, egyszerre max fél- háromnegyed órát, aztán bele a járókába, es nem ébred fel. Ma is nagyon jól működik az alvókája.
Írtam, hogy aggódok a súlya miatt, hát nem kellett volna, mert 3220 volt egy hónaposan, hízott 60 dkg-t. Dokinéni szerint tökéletes.
Tegnap este voltunk a belvárosban, ami gyönyörűen fel van díszítve, rengeteg égő, karcsonyfák, vásári forgatag. Olyan jó volt... Szerintem holnap is megyünk...
Nálunk 22 fok van éjjel, ha egy fokkal is hidegebb lenne, megfagynánk
Egyesével nem írom, mert hál istennek sok képet tesztek fel, de minden baba nagyon szép és édeske!
Ditta, akkor ezek szerint ilyenkor már tudatosan mosolyognak a babák? Azt hittem csak reflexszerű. :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
Nem tüntem el csak a péntek éjszaka katasztrófa volt összesen 3 órát aludtunk és ráadásul szombaton jöttek hozzánk taták,mamák mikulásozni igy főzni kellett! Tegnap meg mi voltunk a dédinél!
Szombat és vasárnap este már jobb volt!De most is ébredezik meg mindjárt jön a védőnő!
Remélem mindenki jól van!?????????,
mné zsuzsi

Klarissza: nekünk is ilyen pocink van :lol: nagyon édesek a képek.Aranyosak együtt a gyerekek :lol:

Mi jol vagyunk bár éjszaka elég nyügisek voltunk.ma jön hozzám egy nő a babakötvény miatt.Ti igénylitek?
Mikortól nevetnek tudatosan a babák?és mikortól tudják tartani a buksijukat?

000kata

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket :D Az összes baba tündéri :D Ma végre leesett a köldökcsonkunk :D
Mi nappal vagyunk nyűgösek.Kicsit fájdogál a pocink,de pár puki és minden okés :D Valószínű azért fáj,mert mohón eszünk.Else hiszem,hogy holnap már 2 hetesek leszünk :shock: :D

Kata:Krisztiánom álmában szokott hangosan nevetni nagyon tündér olyankor :D De,hogy tudatosan mikortól nevetnek azt sajna nem tudom :oops:

Eszter:Merre vagy???

Megyek,mert ébredezünk :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Csak gyors kukk, időm alig van. Sebi nagyon leköt, muszáj figyelnem rá, hogy sokat foglalkozzak vele most, hogy itt a kistesó, nehogy kialakuljon valami féltékenység! :)

Katinka!
Örülök, hogy megúsztátok a rotát!

Jelentem, hogy ma megjött a széklettenyésztési eredménye Sziszinek és végre negatív lett! Rota kilőve!!! Mivel viszont pénteken még mindig akadt egy kis vér a kakiban, így ma voltunk gyereksebészeten is. Ki van repedve a végbele és onnan vérzik most már. A doki szerint, ha rendeződik a kaki állaga - nem lesz már olyan híg-, akkor ez a seb is gyorsan be fog gyógyulni! :) Most nagyon megkönnyebbültem!!! :)

A gyerekek nagyon aranyosak és fantasztikus, hogy milyen gyorsan nőnek! :) Olvasgatlak, nézegetlek benneteket és nosztalgiázok az első babás koromra, hogy akkor még nagyon sokáig volt időm géphez ülni! :)
És üdvözlet az újaknak!!!! :)

Jó babázgatást!!! :)

Eszter!
Nagyon sokat gondolok Rád!!! Örülök, hogy a férjed picit a múltkor bent hagyta a szgépét! :)

Sclara, Sensi hiányollak Titeket is!

Pipal!
Neked akartam még írni: nagyon okosan tetted, hogy visszamentél a dokihoz! A tisztító műtét nagyon vacak lehetett, de a lényeg, hogy megcsinálták és ezzel elkerültél nagyobb bajt is!

..na mennem is kell. Puszi Mindenkinek!!!!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a hiányolást, jól esett! :)

Élünk még, így adok egy jelet magunkról. Sajnos Lillus még mindig nagyon melós (Zsé, amikor írtad először a gondokat, úgy éreztem, mintha rólunk írnál), bár halvány javulást mintha felfedezni vélnék. Mindenesetre én még mindig tiszta kóma vagyok egész nap, úh amint van rá lehetőségem, nyomulok én is az ágyba. 5napig semmi segítségem nem volt, csak daddy esténként egy fél órára, mostmár van, mert itt van apukám, de még így is nehéz.
Volt egy növekedési ugrásunk kb 2hete, amikor óránként evett, és sztem akkor végleg el lett kapatva a leányzó, mivel evés után büfi, meg egy kis bealvás, h le tudjam tenni, de nem tudtam, mert mire ennek a végére értünk, kezdődött minden előről. És sztem ekkor megszokta, h lényegében állandóan kézben van ez miatt, így most napközben nem lehet letenni, csak pár percekre, és nem is alszik, csak rajtam, kézben vagy a babakocsiban séta alatt. Úh kemény. De az éjszakák még mindig változatlanok hála az égnek, 10-12 körül vmkor kidől, 3-4-5-kor vmkor ébred enni, és utána alszunk kb 7ig. És ezután szoktam magamon altatni, mert muszáj még nekem is aludni, így még 11-12ig alszunk általában. Szal elég gáz egyelőre a helyzet, remélem majd alakul...várom, h kicsit nagyobb legyen, és akkor lehet kicsit nevelni...mert egyelőre még nem tudom sírni hagyni, még nagyon kicsi.

Na most mennem is kell, mert sírás van, éhes a lány....köszi mégegyszer, h hiányoltatok!

Bocsi, h csak ennyi voltam, és semmire nem írtam, de majd lassan megpróbálok visszacsatlakozni...ha Lillus engedi.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Nállunk is most valami növekedési ugrás lehet tegnap óta mert állandóan éhes :? Valamint ez még nyűgösséggel is párosul így nem nagyon akar aludni sem. Sensi teljesen átérzem milyen fáradt lehetsz most.

Viszont nagyon boldog vagyok mert megjött a tgyás, és az anyasági is :D
Mindazok ellenére, hogy levélben küldtem el mindent :wink:

Na megyek mert megint bömbi van.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Hú. látom nagy a pangás... :(
Remélem mindenki babája jól van!!!!

Katinka, sokat gondolok Rátok, remélem mindenki egészséges már, Anyukád is!!Piszok egy betegség ez a rota...

Hangolka, de jó, hogy megkönnyebbülhettél!!Véres kaki mondjon már le...

Eszter, remélem szülsz éppen!!!!

Bocsi, most csak ennyi, meg hoztam néhány képet, voltunk fotózkodni (most először profi fotóssal). (Az én kövér fejem légyszi csak hunyorogva nézzétek...)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép

Kép

Kép

Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit: nagyon jok lettek a képek.aranyosak vagytok együtt :lol:

000kata

Kép

már igy emeljük a buksinkat :lol:

000kata

Sziasztok!

Most már talán ki merem jelenteni, hogy megúsztuk Natival a rotát. Köszi mindenkinek a drukkokat! 8) És Lili meg Apa is teljesen jól vannak már, Anyukámom szerencsére 1 nap alatt átment.

Közben itt a nagy káosz közepette Nati is megváltozott kicsit, gondolom, az oda-vissza költözés sem tett Neki túl jót, meg aztán éjjeli szopik után nem volt erőm az ágyába visszatenni és egyébként is sokat volt kézben. Így aztán pár napja szinte le sem tudom/tudjuk tenni, csak kézben jó, néha még úgy sem mindig. Ma az éjjel is elég durva volt, még jó, hogy reggel be tudtuk pótolni az alvást.
Viszont ma mi is megkaptuk az első mosolysorozatot, olvadoztunk is Apával. :D Tegnap voltunk tanácsadáson, minden rendben, 4300 g a súlya a Kisasszonynak, elégedett is a dokinéni és a védőnő.

Judit, nagyon szép kis (vagy inkább nagy) :wink: család vagytok! :D

Hangolka, örülök, hogy nincs már rota és megvan a probléma oka is, mielőbbi javulást Sziszinek. 8)

Sensi, kitartás, remélem, minden nappal javul majd a helyzet. Olyan jó lenne, ha többet tudnál jelentkezni. :wink:

Ja, és köszi a kendős válaszokat is, ki is próbáltuk egyik este, el is aludt benne a Drágám, még az ágyba is át tudtam tenni. :)

A babák egyszerűen gyönyörűek, bocs, hogy mindenkinek nem tudok személy szerint reagálni, de most ennyire futja.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Én is vagyok, csak mindig olvasoban...

Köszönöm mindenkinek aki aggódott, jobbullást kívánt. Remélem én is nagyon, hogy ezzel a műtéttel okés lesz minden. Mindenesetre a gyógyszereket, amiket kaptam rendesen szedem :D

Judit, nagyon szépek vagytok együtt, jó nagy család!!! Tök jó lehet, bár tuti nagyon fárasztó...

Nálunk azóta van egészen nyugis alvás, amióta hason alszunk. Az elején nem nagyon akartam, merthogy ugye nem ajánlott, de aztán beüzemeltük a légzésfigyuszt, és így már merem.
Zsé, a hideg kókuszmatrac elméletet én is legyártottam, és pont előző este, hogy írtad kipróbáltam, hogy egy takarót teszek a lepedőre, és bevált... Lekopogom, de így már a kiságyában alszik jópár napja...

Egy kérdésem lenne pelenka ügyben: folyton kifolyik... Gyakorlatilag, amikor eszünk pl. és közben hallom, hogy kakil, de persze azért megvárom míg befejezi az etetést, akkor az etetés végére is már kifolyik minden... Állandóan öltözünk gyakorlatilag emiatt. Ez van a Liberóval, Huggies-al most jön a Pampers. Szerintetek miért van ez? Kicsi még nem lehet a pelus, legalábbis nem úgy néz ki, elképzelhető, hogy nagy lenne? Elég vékonycombú Natasa, de igazából mindenhol folyik, ha hason van akkor a hasán, ha háton akkor a hátán, ha oldalt, akkor a combjánál.

Hangolka, örülök ,hogy túl vagytok a betegségen! Remélem minden rendben lesz már!!!

És a hordozásra is akartam reagálni: mi is elől X-ben nyomulunk, igaz egyenlőre a kertben, de a mai szép napsütésben kb 1órát is kinn voltunk. Tegnap kipróbáltuk a babakocsit, de nagyon nem tetszett neki, aztán a ringatásra elaludt, de amint megálltunk felébredt, és kiabált :D

Na mennem is kell házimelozni, amíg még alszik...

Bocs, ha nem reagáltam mindenkinek, előbb utóbb csak összekapom magam...

Szép napot mindenkinek!

Pipal

Kép
pipal

Kata
na alakul ez a kitolás! :lol: itt van amit multkor kérdeztél:
http://www.anyalettem.hu/a-csecsemo-sen ... orig--cikk
Sansi
én is tudom miről beszélsz...nálunk meg ugye a pici súly miatt nem hagytuk sohasem sírni.Ezért a kengurú mellé beszereztem még 1 erszényt is, mert már leszakadt a karom. És a pienőszék is egész jól bevállt. Kitartás! :wink:
Judit
szép család vagytok!!! Hihetetlen mekkora haja van ennek a lánynak!!! :shock: :lol: :lol: - sohasem láttam csecsemőnek még ilyet! :P
Zsemlyécske
csodálom a tudatosságodat a gyermeknevelésben! én kérdeztem a képeket, segítesz majd 1-2 jópófát gyártani? :)

Kép
katica_75

Pipal!
Sajnos csak tapasztalat árán tudod meg, hogy Natasának melyik a legjobb pelus épp. A nagyfiamból kiindulva, különböző nagyságaiban más-más pelus jött be, sosem használtunk sokat 1 márkát.
Nekem 4250 gramm most Sziszi és a legjobb még mindig az 1-es pelus. És most, hogy 3 típuson is túl vagyok, mint Te, nekünk a Pampers 1-s a legjobb, ami hálós aljú, mert igen hamar beszívta a nedvességet. A férjem viszont most 2-est hozott belőle és ezen is inkább elfolyik a kaki és sok a bajom vele!

KépKép
KépKép
hangolka

Judit!
Nagyon jól sikerültek a képek!!!! :) Az első képen Blankád tisztára úgy néz ki, mint Sziszim, csak Blankának sokkal nagyobb a haja! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Katica: köszönöm szépen :lol:

Mi is probáltuk a pelusokat nekem a pampers nem vált be hanem a liberó a legjobb,vagy még a haggies.de látom ez is babfüggő :roll:
ma nagyon nyügik vagyunk..Egész nap csak a cicin lógna és ha elalszik és kilopom a szájából felébred és sir :cry: Ez volt tegnap is.

Pipal: hogy szoktattad be a kiságyba?Kevin nem szeret ott lenni és sir :cry: pedig olyan szép helye van

000kata

Hangolka
tök 1etértek, mi is kinőttük (hála az égnek) az 1es Liberót. Már alig vártam hogy elfogyjon,még jó a pempers2-5ig és az nagyon bevállt.Ezen beindulva vettem jumbo 2-est rosszul leszek ha az rosszabb!(-abba nincs háló?-még nem bontottam ki.)
Katinka
örülök h. minden ok!

Kép
katica_75

Sziasztok!

Sensie,
jó, hogy jöttél! Remélem hamar túllesztek a nyűgös időszakon. Pár napja nekem is részem van benne, és hát tényleg nem egyszerű!

Judit,

nagyon szép a családod! A kedvenc képem, ahol Adél fogja Blankát, nagyon tündériek :)

Kata,
nagyon aranyosak vagytok :)

Reni,

Krisztiánod nagyon édes baba! :) A köldökcsonk nekünk is 2 hét után esett le, és nagyon utálatos volt kezelgetni :(

Pipal,
de jó, hogy Natasa szeret kendőbe lenni! Noel sajna a kengurut csak apával bírja, ha velem van, csak a cicin csüngene :/ már eléggé kivagyok ettől... De ma kint voltunk az erkélyen, és levegőzött egy jó nagyot.

Katinka,

örülök, hogy jobban vagytok! Még nagyon vacilálok, hogy beadassuk-e a védőoltást Rota ellen. Csak olyan baromi drága :(

Anya118,
nagyon édes kicsi babád van :)

Klarissza,

nagyon helyesek a srácok ;-)

Hangolka,
de jó, hogy negatív lett a tenyésztésetek! A véres kaki is eltűnhetne már igazán!!!!!!!

Pelus-téma:
nekünk a 2-es Pampers vált be, és képzeljétek, múltkor a DM-ben akkora mázlim volt, hogy kiárusítás alatt 50%-os kedvezménnyel vettem kb. 300 pelust!! + még lejött a pontjaim miatt -15%, szóval megérte bemenni! :)

Nekünk megint nyűgibb napjaink vannak :( Egyszerűen napközben nem tudom letenni a babát. Fél 9-9 körül ébredünk, és utána 4-ig 5-ig ébren van, és folyton cicit akar. Lehet, hogy most értünk el egy fejlődési ugráshoz, nem tudom... Mindenesetre fárasztó, az tuti :roll:

Ja, és mosolyguunk :D Most már minden nap kapunk ajándékba néhány gyönyörű mosolyt :D Főleg akkor, ha megkérdezem tőle, hogy nem akar-e aludni már végre :D :D

Olyan sokan eltűntek! Natiról sincs már régóta hír! Lányok gyertek azért ha van egy kicsi időtok!

Judit
Kép
sonny

Kép Kép Kép Kép

Néhány új kép az egy hónapos Noel babáról :)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Én is csak olvasok folyton. Elég melót ad a két gyerek. Volt, hogy négy napig alig aludtam. Bendinek hörghurutja volt. Sajna Matyi is elkapott egy kisebb náthát, de nem komoly. Porszívózhatom az orrát, mint a güzü.
A nem alvás dolog nálunk is ugyanúgy megy, mint Zsemlyécskénél. Bár némi javulást mutatunk. Nálunk az a szép, hogy napközben sem alszik. Délután 1 körül "talán" elalszik. De a leggyakoribb, hogy 3 felé. Aztán egyszer felkel szopizni, visszalalszik és fürdésre ébred. De van hogy már 5-6 fel felkel és este 10-ig fent van :? .
Szóval elég zombi képet mutatok.
Tejci van rendesen. Szépen hízunk. 1 hómaposan voltunk 3510 g-mosak. Mi 2500g-ra fogytunk vissza. Szóval 1 kg-ot szedtünk fel:)
Most már 4 kg(!) körül vagyunk. Elég bélpoklos a szentem.

Pelus
Bendivel én is Liberót használtam. Annak ugye gumirozott a derékrésze, így jobban rásimul a pici testükre. A Pampersből mindig kifolyott. Viszont csajok, aki tud vegyen lila csomagos Tescos pelust. Eleinte én is furcsálottam, mikor mondták, de nagyon jó. Ez is gumirozott, jó az anyaga, és ráadásul feleannyiba kerül. Ugyanolyan jó, mint a Libero.

Na lépek. Majd töltök fel képet, csak a másig gépen vannak.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Dobok fel pár képet magunkról.

Anikó

Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!
Mi is próbáltuk a pelusokat de nekünk ezek nem váltak be!Én úgy szoktam hozatni a pelenkafutárral!Ez jó nekünk!
Én is teszek fel képet.
Imádjuk Tigrist!! Kép
mné zsuzsi

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!!! Minden baba csodaszép!!!! :D

Judit!
Olyan jó, hogy ilyen nagy család vagytok!!! Én is kacérkodok néha azzal a gondolattal, hogy 4 gyerekünk legyen :wink: , de ehhez a férjem hatékony közreműködése és persze a belelegyezése is kell :D !!

Írtam Eszternek sms-t, de még nem válaszolt! Remélem már valamilyen akció van :wink: :) , és Julcsikáról hamarosan hallunk híreket!!!

Mi jól vagyunk! Tegnap voltunk tanácsadáson.
Katus: 5040g, ami 3 hét alatt 810g-os gyarapodást jelent. És az összes 56-os cuccát kinőtte :roll: .
Ilyen pufika:
Kép

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

A lényeg lemaradt!!!

Judit! Sok boldog névnapot kívánok!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Látom máshol is pelenka horror van, ha tudnátok, hogy 8 és 10 éve nem voltak soha ilyen problémák bármilyen márkát vettünk mind szuper volt szerintem most direkt elrontották őket, hogy jobban fogyon, de mi a mosópor?, mert pelust így is cserélünk állandóan! :roll: jelenleg nekünk a libero vált be midi méret.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?