A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

manócskák unoka hol van még :shock:

Kép
Kép
anitaaa03

Hű, ez izgi, szóval, készüljek, hogy nem lesz időm semmire?
:lol:
Még mindig hálózsák: mekkorát vegyek?
Még nem tudom, kb mekkora lesz Manóm, érdemes várni, és majd Apa megveszi?
De nehéz ez. Régen biztos egyszerűbb volt!!! :oops: :lol:

6 süti, Úristen, de jó lenne csak 1 darab kicsi, pici, apró sütikeeeeeee.
Utána meg kapok a Dokitól!!!
Vendég

na mentem ,mára ennyi!
Jó hétvégét mindenkinek!

És szupijó szülinapi partit Johinak! :wink:
Vendég

Mosogatógépről én is csak jókat hallottam. Nekünk sajna nincs.

Kisfiam tiszta láz, most mértem, 38.7... :cry: Fenébe, csak akkor volt ilyen lázas, mikor kórházban voltunk... :cry:

Kép

Kép
nóna

judyka nem vagyok tapasztalt hálózsák téren,de szerintem az nembaj ha kicsit nagy.vagy igen?mert ha nem akkor szerintem 62-es megfelelő bár 60cm-vel s születnek bébik igaz az ritka.
tulipános nektek is lassanén is megyek terigetni meg a mosogatót is be kell kapcsolnom.

Kép
Kép
anitaaa03

nóna ez nem jó hír.van más tünete is?

Kép
Kép
anitaaa03

Hálózsákból én a legkisebbnél eggyel nagyobb méretet ajánlom!Igazából csak a hosszuk különbözik legtöbbször,abba meg belenő,így nem kell újat és újat venni mindig!
Nekem van minden méretben,mert kaptam a fiam születése után,úgyhogy ilyen gondom nincs!De tényleg nagyon hasznos dolog!

na télleg mentem!

puszi mindenkinek
Vendég

Kata, jó bulizást nektek!

Nóna, jobbulást a fiadnak! Mitől szökhetett fel így a láza? :(

Anita, látom nem vagyok egyedül szárítás témában. Egyébként nálunk is van olyan, hogy nem tudom lecsukni a szennyestartó tetejét, főleg mikor olyanok vannak benne, amit véletlenül sem lehet egy adagba együtt betenni. Olyankor elkezdtem a gépbe rakni. :oops:

Mosogatógép nekünk sincs, nem is férne sehova. :shock:

Na most már tényleg megyek, mert mindjárt hazaér a férjem és még nincs felmosva. Helyette mikrót takarítottam.

Szép hétvégét annak aki már nem jön!
csillag25

Nóna :cry: akkor nem is biztos,h a tanulókuytus ébresztette :? más baj nincs???

Judit,ha hálózsákot veszel újszülöttkortól,akkor mindenképp 62-st.Mert egy kisebb babára is jó,nem baj,ha kicsit nagy rá.
Azt hiszem te kérdezted,h miben kellene hazahozni?Először kérdezem,autóval jöttök,hordozóban?Akkor én ezt fogom ráadni:
hosszú ujjú body,kiszokni.Tetejére vastag rugadalózó(lábas,így +zoknival tuti nem fázik a kis lába.)Kiskardigán.Vékony,nyári sapi tetejére vastag sapi.Aztán egy kis overál,vastag bolyhos.Kezére kiszokni(ne fázzon,ne karmolja ki magát)És rá egy kis pléd.szerintem ez elég így.Téli babák mamijai???Szerintetek???

Vékony,nyári kissapit amúgy is vegyetek,mert pl.este füdés után kell a kisfejükre,de szerintem az elején napközben is a lakásban.

Kép Kép
meli1118

hát igen nálunk is a legnagyobb probléma hogy a ruhák engedik a szinüket és külön kell osni de így mindig várok vele hog ne 1-2 legyen a gépbe hanem azösszes egyszínűt kitudjam mosni.
azért csak nugottan a felmosással nem szalad el :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Én már felmostam....hű,egy mosogatógépet de elfogadnék....nálunk sem lenne ugyan helye....de azért beszorítanám valahogy :lol:

Kép Kép
meli1118

meli nem sok ez a ruha?én úgy gondolom hogy egy jó vastag overál alá/és szerintem úgyis olyat veszünk/elég a body és a ruginaés persze egy téli sapi.minek alá nyári is?és szerintem a plédre sincs szükség bár azon is múlik mennyirelessz hideg.egyébként nyári sapiban egyetértek fürdés után mi is használtuk sokáig

Kép
Kép
anitaaa03

na felébredt a fiam.vége a nyuginak :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

manócská még ha 14 éves lányod lenne akkor aztmondanám 10 év múlva lehet de fiúknál állalában később jön :wink:
aztán lehet csak én gondolom így

Kép
Kép
anitaaa03

Nem tudom, mi baja, más tünete nincs. De olyan kis bújós. Szegénykém. :cry: Remélem, elmúlik hamarosan. Aggódom.

Kép

Kép
nóna

Nóna!
Aranyos a fiad! Jobbulást neki, remélem nem lesz baj!
Hát ha rendmániás lennék már én is nagyon befordultam volna. Én is úgy érzem, hogy nagyon kevés a napi 24 óra mindenre, és általában a takarítás bizonyos részei maradnak el, ott csak rohanok a teendők után, mindig azt csinálom meg ami a leggázabb. Az mondjuk nem nagyon érdekel, hogy más mit szól hozzá, csinálja ha nem tetszik neki, de néha már engem is zavar. Viszont a gyerkőcök fontosabbak és Csabi egy kicsit hisztis kezd lenni - vagy megint fogat növeszt - de nagyon igényli a folyamatos jelenlétet és foglalkozást.

Születés után mi is takarót használtunk, majd 2-3 hónapos korban áttértünk a hálózsákra, mert a takarót állandóan lerúgta Csabi. Azóta is az van neki, nyáron vékonyabb, télen vastagabb. Andris már eleve hálózsákkal kezdett.

Amúgy a férjem azt mondja hogy náluk a melóhelyen már többen torokfájásra, lázra panaszkodnak. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem maradnak otthon. Ő meg szegény mondja, hogy figyel ki mihez nyúl hozzá és a náthásak után csak zsepivel fogja meg a dolgokat, meg állandóan kezetmos, de ha vírus, akkor úgysem ússzuk meg. De én nem csak magam meg a pocaklakó miatt aggódok, de a gyerekek is olyan picik még hozzá.....

tücsökbogár

Anita!Soknak tartod??Nem tudom,lehet!A vastag sapi alá vékonyat most olvastam valahol,hogy az az eljén kintre kell.Már ha hideg lesz nagyon.Hát még majd átgondolom.Nem szültem még télen :D

Nóna,biztosan nem lesz gond.Lehet,h csak 3 napos láz.Na nem mintha olyan okos lehetnék a témában,nálunk ez is kimaradt.De ha nincs más tünet,akkor elvileg jó,dolgozik az immunrenszere és dolgoza le a betegséget.Talán egy kis torokgyulladás.Étvágya van?Iszik?

Kép Kép
meli1118

Tücsök és mások is.A rossmannban lehet kapni egy nagyon jó terméket,Higeen a neve,alkoholos kézfertőtlenítő folyadék.Szappan és egyéb nélküli kézmosás,valahogy így reklámozzák.Nálam mindig van,a háziorvosnál is ahogy voltam és miután megfogtam akilindcset,azonnal fertőtlenítettema kezem.Vegyetek,nagyon hasznos!!!!
Eldugulok,tele van velem az oldal...

Kép Kép
meli1118

Ez az!!!
Van többféle illatban is!!!

http://plaza.velvet.hu/product/drogeria ... attal.html

Kép Kép
meli1118

tücsökbogár én is ezt mondom az olan mért nem marad otthon :evil: .én is féltem a fiamat is nem hiányzik neki sem egy ilyen betegség.nóna reméljük nálatok semmi komoly bár én a helyedben szaladnék orvoshoz :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

meli télen én sem szültem de 1-2 hónapos volt mikor bejött a rossz és olyan jó meleg volt az overáljábn hogy szerintem ha nem adk alá semmit akkor sem fázik :D /na dee azért adjunk/.a téli sapi vastag és mele akkor minek nyári nem értem és még nem is halottam :? ezt a fertőtleníítőt már csillag is ajánlotta de azóta nem voltam rossmanban.most néztem az auchan újságot kéne venni ágyneműt jó áron van és dormeót akartunk de idén arra nem telik :( és ami van az már nagyon gáz minden téren.csak kicsit félek a baciktól :oops:mit gondoltok?

Kép
Kép
anitaaa03

Látom ma pörög a topic:-) /bár mikor nem? /
Nóna
hát olyan jót kacagtam kisfiad szövegén, naggyon édes. Jobbulást neki! Viszed dokihoz vagy egyelőre nem?
Meli,
tök jó ez a folyadék , köszi hogy megosztottad.

Na nálunk a mhelyen bezzeg megy a pánikkeltés ezerrel, mindenkit megkértek hogyha fáj a torka azonnal menjen haza és ha vki h1n1es akkor annak nem táppénzt hanem fizetett távollétet fizetnek (ami tulképp a rendes fizu). Azóta is ezen jár az agyam, hogy honnan szerezhetnék egy ilyen orvosi igazolást
:twisted: Na jó, tudom ez nem vicc...És valójában ez is a pánikkeltős marketing egyik része.
Vendég

Jaj, most jut eszembe, holnap délelőtt megyünk 4 d-re:-) Már nagyon várom és úgy izgulok is- Remélem minden rendben pöttömmel és akkor mostmár holnaptól talán 100%ra állítható hogy kislány-e:-) Én ezért is nem mertem vásárolgatni, mert tök édes rózsaszín csodák vannak - najó..ágyneműt vettem is - de mi van ha mégis kukis? A 4d megbízhatóan kimutatja ezt már, ugye? 8)
Vendég

gio hátinkább ne legyen ilyen papírod :wink:
jó szórakozást a babamozihoz azért ma már ritkán tévednek az uh-ák.

Kép
Kép
anitaaa03

képzeeljétek a fiam mondta hogy kapcsoljak neki zenét mert fog táncolni :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

de nem táncol :?

Kép
Kép
anitaaa03

szégyenlős :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

na jó hétvégét mindenkinek :)

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna, Csillag, a rend és a takarítás miatt no para, nem ez most a legfontosabb dolog, főleg, akinek már van gyerkőve és pocakban a második. Nincs az az ember, aki felróhatná nektek,nekünk hogy miért nem csillog-villog a lakás. Aki meg igen vessen magára! :x
Nóna, szerintem a biztonság kedvéért vidd el babócát az orvoshoz,nehogy valami komolyabb legyen... :?
Kata, Isten éltesse a kiscsajszit és jó szórakozást neketek holnapra! :wink:
Judyka, fenébe az orvossal, ha nagyon kívánod a sütit egyet megengedhetsz magadnak délelőtt. Abból tuti nem lesz baj! :wink: Olvasva a cukrászdás, sütis dolgokat én is nyüszögtem egy kicsit a drágámnak majd gyorsan elszaladt a boltba hozzávalókért és sütött nekem palacsintát!!!!! :lol: :P Imádom ezért ( is)!!! :lol:
Vendég

Gio, amit a 4D-n mondanak szerintem az már tuti lesz. Tiszta izgi! Remélem a várakozásotoknak megfelelőt láttok majd a képernyőn, na nem mintha egy kukis nem lenne ugyanakkora boldogság, magamból kiindulva. :D
Viszont megfigyeltétek már, hogy sokkal nagyobb a választék puncisoknak. Nekik minden csillámporos, élénk színes, mindenfajta figurás és így a fiús anyukáknak,sokkal korlátozottabbak a lehetőségei ruhák terén. Amiket én eddig néztem a kis ördögöcskénknek, hááát nem voltam elájulva a választéktól... :?
Vendég

Sziasztok lányok!

Megint nem voltam pár napja,de olvaslak vissza titeket,ahogy tehetem,tényleg elég pörgős topic lettünk :)

Szerdán voltam dokinál,minden rendben,30.-án megyünk UH-ra,megkaptam a beutalót,már nagyon várom!

Megvan a babakocsink,és hétfőn érkezik az üzletbe a kiságyunk is,ugyhogy jövőhéten ki is szállítják.

Közben pedig festjük a lakást,már csak a mi szobánk és a konyha van hátra,amit a férjem hétvégén megcsinál,és végre-végre vége lesz a kupinak a lakásban.Már nagyon unom a felfordulást.

Ha sikerül rakok fel képeket,ha nem akkor majd a férjem ha hazaértek Ádival.

Ma még annyi mindent kéne csinálnom,de fáradt vagyok..
Már csináltam mákosgubát,főzök még lecsót,hatalmas adagot,mert a pasik imádják,és rizseshúst is csinálok,mert ha sorra kerül a konyha a festésben,csak enni keljen :D

Labkat! Remélem és kívánom,h nagyon jól sikerüljön a szülinapi party!!! :)

Nóna! A kisfiadnak pedig minnél hamarabbi gyógyulást kívánok!

Olvastam,h Pimipumi is visszatért! Örülök nagyon és üdv. újra itt! :)

És persze mindenkinek kellemes hétvégét! Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Köszi Lányok, már csak 1 kérdés, overál-ból is 62-es lenne a jó?

Nóna, jobbulást a kisfiadnak!

Mindenkinek szép hétvégét!!!

Judit
Vendég

Kép
Vendég

csillag: én szinte egész héten mosok, minden nap egy-két adagot. Annyit gondtalanul ki tudok teríteni a teraszra. Amúgy van bent még egy felhúzható fregoli, de mivel a mosógép egy ősrégi darab, hát nem igazán centrizi jól ki a ruhákat. Így bent hajlamosak a ruhák bebüdösödni. Ezért jobbára én is kint tudok teregetni. Van még egy kinyitható féle, amit ki tudok tenni a teraszra elől. De túl sokat nem tudok én se mosni egyszerre. Gyerek mellett pedig... :shock: rengeteg a ruha!

Johi nevében is köszönöm a jókívánságokat :)

nóna: a férjem rengeteget segített mosogatás terén régen, szinte csak ő mosogatott. De teljesen tönkre van menve a bőre az ekcémától, úh ezért is muszáj volt beruházni. Sokkal sokkal könnyebb. Bár néha vannak rossz futamok - amikor piszkos marad ez-az, de azért jó! Nekünk Bosch van, 12 terítékes, és ezt is gyorsan meg tudom tömni! Persze hozzá a tablettával nem spórolok!
Remélem a kisfiadnál is csak ez a most tomboló egy-két napos lázzal járó járvány ütöttel fel a fejét. Jobbulást neki!

tücsökbogár: én rendmániás voltam, de aztán kolégista lettem, és - én úgy gondolom - Isten gondviseléséből kaptam egy nagyon rendetlen szobatársat ajándékba. Hát az megtanított elviselni a rendetlenséget is akár. Így most nem kaparom a falat, ha valamit nem tudok egy nap alatt befejezni. De szerintem gyerek mellett rendet tartani, lehetetlen, amíg picik. Aztán ha bevonhatók, ha már van segítség, biztos jobban megy majd megint!

Nekünk Verus téli baba volt, és sokat altattuk kint babakocsiban! Nos, én adtam rá egy hosszú ujjú body-t, egy vastag plüs rugit, zoknit, rá az overallt, és vastag sapkát. Aztán alá is, polár pléd, felülre meg vagy két takaró. De idebent nyáron sincs melegebb normál esetben. Egy pamut rugi, amíg csak alszik és eszik, és alá egy body bőven elég. Én sapit se adtam rájuk bent, pedig Vera elég kis kopasz volt :)

gabicika: kíváncsian várom a képeket!

Erről jut eszembe: megnéztem a lányokkal a 39-37 hetes pocakos fotóimat! Csajok, hát most akkora kb a hasam, mint a lányokkal szülés előtt! :shock: :shock: :shock: Majd csinálok ebből egy kis összevágott képet, vagy valami ilyesmit, hogy megmutassam nektek is. A különbség csupán annyi, hogy ugye a vége felé, már teljesen kerekedik a pocak, de most még jobbára csak lent... Mi lesz a vége ennek :roll:

Kata
labkat

Kép Kép
Vendég

gabicika: Nekünk is Chippolino a babakocsink :) Nagyon szép. Csak ugye nekünk kék és iker kocsi :) Ja és nincs hozzá hordozó. Olyan nem volt, de nekünk úgyis van hordozónk!

judyka: szerintem a 62-es overal nagyon nagy! Nekünk mindkét lány 56 cm-el született, de így is nagy volt rájuk az 56-os body! Hát még a 62-es overal milyen lett volna. Nekünk volt kölcsön Verunál, Johinak meg venni kellett, bár mivel szeptemberi volt, elég volt némiképp lazább felöltöztetés, de télen azért szerintem kell az overál vagy pólya vagy valami!

Kata
labkat

Labkat! : Nekem is nagyon bejött ez a típus,viszont nekünk semmink nem volt,Ádi ugye már 11és fél éves.. ugyhogy mindent előlről kezdünk... :) Tetszenek a nagy kerekei,és annyira igazi csajos színe van.. :) És a hordozóval tényleg nagyon jó árban volt.

Tényleg lányok,ki jön októberben a BNV-s bababörzére? Mi megyünk mindenképpen...
Olvastam már más fórumokon is,és szerintem jó lenne egy telószámos lista,hogy tudjuk értesíteni egymást ha eljön az idő és jönnek a babák. Mit szóltok hozzá? Vélemények?
Vendég

Mi is Chipolinot veszünk szombaton, de én még pirosban nem is láttam!! :shock: Csodaszép!! Hol vettétek Gabi?
Jól látom Neked is olyan csajos mell alatt kezdődő pocid van? 8)

Anna,
kisfütyisnek is ugyanúgy örülünk. Nem volt bennem olyan milyen nemű babót szeretnék. Csak eddig kislánykát mondtak az uhun, és így vásárlás előtt akkor már legyen biztos :) HUgom most szül októberben (tök hogy hogy együtt vagyunk kismamik) kisfia lesz és ő is ugyanezt sérelmezi, hogy kisfiuknak kisebb a ruciválaszték. Hát jártam néhány exkluzív bababoltban is a hétvégén - szigorúan csak szájamat tátani egy menőgazdag barátnőmmel- és arra jutottunk, hogy ugyanakkora választék van fiúknak is, csak győzd megfizetni (kising 10.500 Ft...)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.18 18:07-kor.
Vendég

Érdemes kimenni a BNV börzére? Már olyan sokféle véleményt hallottam ezügyben is.
Ha addig még kimarad vmi a beszerzendőkből sztem mi kimegyünk.
Mi az amiért érdemes? A lánctelefon jó 5let.
Meg azt akartam kérdezni - már ha nyitott a társaság, hisz annyira még nem ismerjük egymást vagy nem is tudom :).Szval: iwiwen fentvagytok?
Vendég

Ez a babakocsi egyszerűen gyönyörű....miért nem adtam el anno a miénket,akkor most kellene vennem :roll: :roll:

Kép Kép
meli1118

gio'ia: A külső váci úton vettük a babaszafari boltban.
Ebből a típusból mi kéket láttunk,megtetszett,de lánynak ugye azért csak nem az kéne.. rákerestem a neten és van belőle zöldben is. Azt viszont nem tudtam megnézni,mert nem volt belőle,bár mindenképp a pirosra voltam beindúlva :) Annyira szép. Sajnos a képen amit csináltunk nem adja vissza az igazi színét :(

Itt viszont megtudod nézni a valóságos színeket belőle:

http://babaszafari.hu/shop_art.php?shop ... cat=564536

Nem tudom,ez a poci forma csajos lenne?:D:D Lehet.. de tuti,h csajszi van benne :)

Mi a bababörzére már a fiam kicsikorában is jártunk ki,lehet venni sok szép és jó dolgot. Legszivesebben a babakocsi vásárlást is akkora tartogattam volna,de most akcióban volt az ára,inkább gyorsan megvettük. Viszont baldachint és paplant,rácsvédőt... stb.. még nem sikerült választanom,igy ezeket a dolgokat ott is megakarom nézni milyen árban vannak,meg a pelenkát,stb..

Iwiw-en én fentvoltam.. de sajna van/volt pár olyan ismerősöm akik miatt inkább töröltem magam.. az egyik egy velem egy utcában felnövő fiú/pasi volt.. aki minden nap zaklatott azzal,h bejelölt,irogatott.. stb.. pedig már még meg is fenyegettem,h feljelentem,de semmi nem hatott rá... követett az utcán.. kiderítette a telefonszámomat,hívogatott.. borzalmas volt. Viszont a férjem és a fiam fentvan iwiw-en.

De van msn-em,meg skype-m is... ugyhogy ha valaki ráér és van kedve dumcsizni,szivesen megadom a címet.
Vendég

féléve én is töröltem magam hasonló okok miatt a wiwről, de nemrég visszatértem kicsit titkosított névvel:-) Nem hagyom magam megfélemlíteni azérse:-))

nnna meg vagyok teeeeljesen nyugodva, mert holnap pont a babaszafariba megyünk :D A férjem már volt ott múlt héten és telefonos kapcsolatban csak sárga és lila kocsiról beszélt és akkor el is döntöttem hogy akkor lila :)
Vendég

Meli: Még nem késő :):):)
Vendég

Anita,
gyermeked végül elkezdte a táncot? 8)
Vendég

Gabi
most nézem, 3 kerekű?
Mi a Chipolino Gemmat vagy Luminát néztük ki.
Vendég

Jópofákat írtatok :) (gyerkőcök beszólásai..)

Hát nem tudom mi lesz velem?? Én annyira-de annyira rend és tisztaság mániás vagyok, hogy az már a veszélyes határát súrolja... pl. ha nem csillog a fürdőkád-mosdókagyló, én máris rosszul vagyok :roll:

Akinek van bababörzés tapasztalata: pl. pelenkázószekrényt/komódot, érdemes kint nézni??? A vaterán és a teszveszen az elképzelésünknek megfelelőt alig kínálják olcsóbban a bippa kft-s újonnan vásárolhatónál... sőt!
Vendég

Iwiwen én is fent vagyok, priviben átküldöm a linkemet, ha érdekel valakit.. de nyilvánosba nem szívesen írom ki...
Vendég

Nekem átküldheted, Melit már bejelöltem. Nyilvánosan én sem raknám ki
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.18 18:56-kor.
Vendég

Most csak gyorsan röviden:
AKIT ÉRDEKEL MT!Tudok eladót,ami biztos jó minőségű és nem tizenezer FT .Ha valakit érdekel hozok róla képet!Vagy linket is akár.

Overál: szigorúan 62-es!Az 56-ost kb 3 hét alatt kifogja nőni,a 62-be meg nem fog elveszni és tovább jó.Zizu 50cm volt,de alig használtunk56-os rucikat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.18 18:55-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?