A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Köszi. Jó időnk volt, csak fújt a szél, ezért inkább bent pancsiztunk. :-).

Na túl az ebéden?

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, ideért a bácsi :D

Csak azért kérdeztem, mert nem emlékszem olyan nagy kánikulára Pünkösdkor :roll:

Kép
vindolanda

Tényleg, Dalma szeme barnul, vagy marad neki kék?

Itt elég hülye idő van. Fúj a szél, a nap meg hol elmegy, hol kibújik. Most épp nagy felhők gyülekeznek :roll:

Kép
vindolanda

Szeme, nem tudom, kozelről szürkes kek, de messziről olyan sötétnek tűnik.

KépKép
kaqk
Debrecen

Most láttam az etr-ben, hogy a múlt pénteki vizsgámat mégsem rontottam el. :wink: :lol: Érdekes, egyszerűen nem tudom belőni soha, hogy mit is csináltam. :oops: :lol:
dmaggie

Kaqk, csodálatosak a képek. Tüneményes kis cicácskáitok vannak. :lol: De ami mindig megfog, az a harmónia, ami a képekről sugárzik.

Irina, mi volt a mai vizsgán?

Piroska, hogy állsz, azzal a rengeteggel?

Nekem még Dettyk és Heni is nagyon hiányzik ám!!!!!!!!!!!!
dmaggie

Most olvasgatok egy kis szakirodalmat a szigorlathoz, itt leszek még egy ideig. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie, mert ügyes vagy :wink:

Kaqk, Rugó szeme olyan két évesen barnult be, addig olyan szürke volt neki.
Ebből még bármi lehet :P

Rugó meg G. elaludtak. Igyekszem dolgozni egy kicsit.
A kávéfőző vízköves volt, ecettel átfőztük. Most tiszta, de még kicsit büdös :? Pedig már átjött rajta vagy két liter víz.

Kép
vindolanda

Köszi.

Az jutott eszembe, hogy a szemészünk azt mondta, hogy a pigmentvándorlás kétéves korra zárul le. Addig változhat a szeme színe, stb. Konkrétan Bercónak apró kis fehér pöttyöcskék vannak a kéksége szélén, erre kérdeztem rá.
De gondolom, majd Piroska tudni fogja.
dmaggie

A vízkő jól ki tudja csinálni a kávéfőzőt.

Vindo, el tudsz nekem hozni két könyvet majd Bösz-ből? Priviben megírom majd, hogy miket.
dmaggie

oké, szerdán meg csütörtökön vagyok a héten 8)

Kép
vindolanda

És még vannak pöttyöcskéi?

Kép
vindolanda

Hát, ezt már csak holnap fogom megtudni :roll:

Kép
vindolanda

Kaqk
nagyon szupik a képek! :) Mit csinálnak ott, horgászós játékot játszanak? :)

Maggie
jövő héten lesz hat vizsgám, utána egy, aztán az anat és végeztem. :) Képzeld, eddig van egy egyesem, két hármasom, többi négyes-ötös. Nem is értem. :) De örülök neki! :) Én is csak néztem, amikor két zh-m is négyes lett. Nem tudom, hogy csináltam. :)
A szemet még nem tanultuk, anatból most lesz, élettanból jövő félévben. De belenéztem az élettanba, nem nagyon írt szemszínnel kapcsolatban, inkább a szem funkcionális része van a tananyagban. Majd később, ha gondolod, akkor megnézhetem. Amúgy szerintem valamiféle pigmenthiány lehet. Nincs semmi baj a látásával, nem igaz?

Vindo
nagyon jó az ecet vízkőoldásra, csak a szagát kell túlélni. :)
Itt is nagyon kész az idő, most szétfagyok, vasárnapra meg strandolni készülünk, mert nyitás napján ingyenes a kerületieknek és most megyünk sokan. :) De nem tudom, milyen idő lesz.

Lányok,
én úúúúgy várom a vizsgaidőszak végét! :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Maggie
az allergiád hogy van? Képzeld, én is elfelejtettem fújni az orrsprayt és jó rendesen fájt a torkom, alig bírtam kimászni belőle. Most köhögök, de ez már nem is lep meg, mindig van valami...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igen, közben elmentem innen, kezdődött az egyik kedvenc sorozatom. (Gyilkos elmék) :oops:
Egyébként megmaradtak a pici pöttyöcskék, ettől csak még szebb a szeme. Nagyon érdekessé teszi. A látását meg nem befolyásolja.

Vindo, köszönöm előre is, ma megírom a későbbiekben a címeket.

Piroska, az allergiám stagnál. Most mintha beállt volna az új gyógyszer (gyógyszert váltottam, a gyogyitárban kértem, hogy ajánljanak olcsóbbat). De pl. a torkom nekem is fáj mostanság. A suliban hallás utáni szövegértés fejlesztése gyanánt most éppen Huckleberry-t olvasok a gyerekeknek, olykor alig hallják, úgy berekedek. Amúgy érdekes ez. Amikor elkezdtem dolgozni, állandóan elkaptam mindenféle nyavalyát a gyerekektől. Taknyos, köhögős voltam, a torkom fájt, de rengeteget énekeltünk a gyerekeknek, gyerekekkel. Meg alapból sokat beszéltem, álló nap, ehhez jött az allergia, ami megint sok lükeséggel jár, az lett a vége, hogy hallhatóan mélyebb lett a hangom. Ezért sem szoktam hangosan beszélni a mindennapjaimban. Próbálok valamelyest vigyázni a hangszalagjaimra. Mondjuk az idő múlása is befolyásol, ahogyan öregszem(szünk) egyre mélyebb lesz a hangunk.
dmaggie

Már megint kinlódok az írással.
Még annyit akartam, hogy megdicsérjelek Piroska. Szuper egy csajszi vagy! Hihetetlen, hogy mit csinálsz.

Dóriról tudsz valamit?
dmaggie

Maggie
én a Gyilkos számokat szerettem régen. :) Most a dr House-t töltöttem le, mert az jót tesz a tanulásomnak. :)
Amikor fáj a torkom, akkor zabálom a mézes negrót és az helyreteszi két nap alatt. Egyébként én úgy szoktam, hogy eszem az Aeriust (most azt valami olcsóbbra cseréltem le, mert már más gyártó is gyártja, így olcsóbban is kapható), mellette fújok az orromba Allergodil orrsprayt, az kicsit lecsurog a torkomra is, akkor nem fáj a torkom. Ha köhögök, akkor pedig hörgőtágítót szívok. De jövőre mindenképpen ki fogom próbálni a bőjtöt, mert azt már nagyon sok helyről hallottam, hogy egy tisztítókúrát kell tartani energiaszezon előtt, az jót tesz. Meg a Schüssler sót.
A hangszálaidon még technikával tudsz segíteni. Próbáld meg a hangot nem a hangszálaidnál megnyomni, hanem a hasadnál, a rekesznél fogd meg a levegődet. A hangszálaidnál csak szép lazán menjen át a levegő, ne feszüljön a torkod. A szádat ne szét nyisd, hanem lefelé és a fogaid mögött rezgesd inkább, ne a torkodnál. Akkor a hangképzés könnyedén megy. Az éneklés miatt tanultam és sokat segített, hogy ilyenkor tehermentesítsem a hangszálaimat. Én allergiaszezonban is áténekelek 8-10 órát, ha kell. De bevallom, már untam az egészet, úgyhogy már nincs sok kedvem az egészhez, nem járok már énekelni. De hasznát veszem annak, amit ott tanultam. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dóriról nem sokat tudok, de rá fogok írni, mert már én is kíváncsi vagyok, hogy mi van vele.

Szemorvos látta már a szemét?

Köszönöm a dicséretet, jólesik. Bár kicsit még bennem van, hogy az anyaságba belebuktam, de azért kezdek egy kicsit pozitívabban látni. :) Igyekszem és az sokat segít. :)

Azért te sem vagy semmi! Olyan kíváncsi lennék, hogy milyen a te munkád, érdekes lehet. :) Egy ilyen leterhelő állás mellett és három gyerek mellett azért nem kis teljesítmény neked sem az iskola. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hahó :D

Az ecet ritka büdös, az már biztos, de most kivittük a garázsba a cuccot, amíg átfőztük :idea:
Piroska, nem semmi vagy.
Hány van még hátra vizsgából?
Hol énekeltél?

Maggie, így lesz Bercónak csillagszeme 8)
Mi is eltűntünk később, megnéztünk egy J. Statham-filmet. Agy nem kellett hozzá, csak egy fél tábla csoki 8)

Egy csomó házimunka van mára :? :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo
esküvőkön, rendezvényeken.
Jövő héten hat vizsgám lesz, utána kettő. Olyan filmeket tettél fel, hogy azt sem tudom, hogy azok micsodák. Le vagyok maradva... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát, a kétfejű cápát ne is bánd, hogy nem tudod, micsoda :lol:
Azt mi is csak poénból szedtük le, mert annyira sz..., hogy már jó. És azt csak sör mellett.

Hú, és rendesen pénzért léptél fel? Miket meg nem tud az ember.

Kép
vindolanda

Igen. Akkor még szerettem, de most valamiért semmi kedvem ehhez. Talán öregszem. Azért tanulok 40 évesen nappalin. Nem ez volt a kislánykori álmom. Aztán rájöttem, hogy az az álom nem való nekem. Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi elég is... :) Tudod. :) Aztán jött a védőnői ötlet. Ez volt az, amire mindenki, aki ismer, azt mondta, hogy húú, hát ez nagyon jó ötlet, engem a jó Isten is védőnőnek teremtett. :) Én is így érzem. :) Remélem, hogy képes leszek rá, hogy becsülettel ellássam a munkámat. Még nem tudom, hogyan, mert elég nehéz anyukáknak tanácsot adni, már látom. Nagyon sok anyukával kerültem kapcsolatba és azt látom, hogy az anyukáknak van elképzelésük dolgokról. Akkor is, ha nem értenek hozzá... Ezt lesz nehéz lekommunikálni. Úgy érzem, hogy nekem ez az életem egyik legnagyobb feladata. Az éneklésben is az zavart, hogy olyan emberek szóltak hozzá és mondtak róla véleményt, akik nem tudták, mi a jó technika. És istenítettek olyan embereket, akik olyannyira távol állnak a szakmától, hogy ennyi erővel bárki felállhatna a színpadra és énekelhetne. Talán épp ezért tetszik sokaknak, mert úgy érzik, hogy közeli, hiszen nem annyira profi, nem annyira távoli.
De védőnőként nem az a lényeg, hogy az ember megvonja a vállát, hiszen itt felelősséggel tartozunk. Az, hogy eljut az anyukához vagy nem, az azt jelenti, hogy a gyermek egészségét veszélyeztethetjük esetleg... Azt kell megtanulnom, hogy úgy mondjak el valamit, hogy igazából eljusson az anyukához. Tudom, hogy ez a feladatom, rajta vagyok, hogy megtanuljak úgy kommunikálni, hogy ez működjön. Remélem, hogy menni fog, mert ez kell ahhoz, hogy rendesen ellássam a feladatom, márpedig ehhez még három évem van hátra. Addig ezt meg kell tanulnom. Annyira szeretném, ha már most képes lennék rá... Na nem baj, fejlődőképes vagyok ám. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

FEltehetnél egy fotót a másik helyre, ahogy énekelsz éppen. Úgy megnézném :wink:

Ha úgy érzed, hogy a védőnői munka a nagy szerelem, akkor így is van.
Nekem a szociológia csak másoddiploma, de mikor elkezdtem vele fogalkozni, rögtön tudtam, hogy nekem ez lesz a szakmám, és nem az első szakom.
És az ilyet szívvel-lélekkel kell és lehet csinálni, bár néha már nekem is sok, mikor a saját családomat és G. családját szép nagy szociológiai elméleteket felhasználva szemlélem :lol:

Most nyugi van, Rugó és G. pókos-bogaras képeket nézegetnek a neten 8)

Off: G. kicsi kora óta zenél, kottát olvasni ugyan soha nem tudott, egy helyi bácsi tanította kiskora óta, de nagyon profi. Mikor voltak minősítőkön régen, teljesen hülye indokokkal dobták őket vissza. Pl. a lányokon ezüstgyűrű is volt, ami nem passzoltatható össze a népzenével ( a bírálók szerint). Meg zeneileg is rettenesen vaskalaposak voltak. Aztán mikor Db-ben megszervezte a zenekarát, már nem is volt kedve többet magyar népzenét játszani. Most komolyzenét, zsidó-, cigány- meg főleg balkáni zenéket játszanak.

Kép
vindolanda

FEltehetnél egy fotót a másik helyre, ahogy énekelsz éppen. Úgy megnézném :wink:

Ha úgy érzed, hogy a védőnői munka a nagy szerelem, akkor így is van.
Nekem a szociológia csak másoddiploma, de mikor elkezdtem vele fogalkozni, rögtön tudtam, hogy nekem ez lesz a szakmám, és nem az első szakom.
És az ilyet szívvel-lélekkel kell és lehet csinálni, bár néha már nekem is sok, mikor a saját családomat és G. családját szép nagy szociológiai elméleteket felhasználva szemlélem :lol:

Most nyugi van, Rugó és G. pókos-bogaras képeket nézegetnek a neten 8)

Off: G. kicsi kora óta zenél, kottát olvasni ugyan soha nem tudott, egy helyi bácsi tanította kiskora óta, de nagyon profi. Mikor voltak minősítőkön régen, teljesen hülye indokokkal dobták őket vissza. Pl. a lányokon ezüstgyűrű is volt, ami nem passzoltatható össze a népzenével ( a bírálók szerint). Meg zeneileg is rettenesen vaskalaposak voltak. Aztán mikor Db-ben megszervezte a zenekarát, már nem is volt kedve többet magyar népzenét játszani. Most komolyzenét, zsidó-, cigány- meg főleg balkáni zenéket játszanak.

Kép
vindolanda

Vindo
hát igen... :)
Nehéz ez, mert nem az a lényeg, hogy kottát tudjon olvasni, hanem az, hogy az adott hangszerhez úgy nyúljon és az a hangszer úgy szóljon a keze alatt. Az énekesnek a teste a hangszer. Ha tudja a technikát alkalmazni, akkor nem gond 8-10 órát folyamatosan énekelni, ha nem, akkor egy óra is sok, mert bereked. Ilyen egyszerűen le lehet mérni, nem kell hozzá semmi ördöngősség. Meg abból, hogy ki tud tartani egy hangot rendesen vagy nem, el tud énekelni normális dalokat vagy nem. Ezek egyszerű dolgok, ha az ember nap-mint-nap csinálja, akkor megy ez. De meg kell tanulni, gyakorolni kell, szorgalom és kitartás kell. Meg persze tehetség. Az én énektanárom azt mondta, hogy az énekléshez 95% szorgalom kell és 5% tehetség. De az az 5% nélkül semmit nem ér az egész.
Na mindegy, ez már a múlt, most védőnői pályák felé tekintek és arra készülök. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hogy ez miért ment el kétszer? :roll:

Hány évig énekeltél amúgy?
Miféle zenét?

Kép
vindolanda

Nyomok egy kávét :mrgreen: :arrow:

Kép
vindolanda

Hűű, nem is tudom... Ha csak az esküvőzést nézem, akkor kb 8 évig. De előtte volt minden: rock zenekar, rock & roll meg ilyen-olyan éneklősdik. :) Az esküvőkön mindent: lakodalmast. Rock & roll, latin, könnyűzene, pop, meg a lakodalmasok ugyebár. Volt ott a Hungáriától a Cher, meg Celine Dion, Barbara Streisand, Gloria Estefan, meg mindenféle, amit ilyen helyen szoktak. Tudod, hogy megy ez, kell mindent tudni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:shock:
Nem semmi vagy 8)
De lakodalmast nem lehetett könnyű feldolgozni:) Engem a világból ki lehet vele üldözni :roll:

Kép
vindolanda

Mármint lelkileg feldolgozni :D

Ki kéne takarítani az akváriumot. A tekiket már rendbe tettem délelőtt.
Kiváncsi vagyok, jön-e fagyi bácsi. Szerintem hideg van neki :roll:

Kép
vindolanda

Hát amikor ott vagy, akkor érdekes, valahogy nem zavar még az Aranyeső sem. A cigánynótákat meg a budai dalokat szerettem énekelni. De azért, mert ott és akkor ez teljesen más. Azért a Kék a szeme, na, az nem bírt egyszerűen bejönni sehogy sem... Azt utáltam!
Hát elég hideg van, itt fagyoskodom, szétfagyok.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, képek odaát :arrow:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Miket nem olvasok. :lol: :roll:
Most ébredtem. Bealudtam Bercóval. Jólesett. :lol:

Vindo, mi az eredeti szakod?

Piroska, ez igen. Annyira jó, hogy ilyen elhivatottak vagytok.
dmaggie

Nagyon menő volt valaki 8)

Kék a szeme :roll:

Mi begyújtottunk reggel :oops:

Vissza könyékig az akváriumba :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, ezért most igen irigy vagyok... alvás...

Történelem 8)

Akvárium kész, mosógép megy. Összerakunk egy kenyeret is Rugóval 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Na, de bamba vagyok.

A jó légzéstechnika tulajdonképpen alap lenne. Jót írsz, de ezt így nem biztos, hogy meg tudom tanulni. A rekedtség terápiát meg ismerem egyébként. Annyira meg nem zavar még az, hogy mélyül a hangom. Sőt az sem, hogy hallkabban beszélek mint a nagy átlag. A gyerekek mindig nagyon hangosak, képtelenség túlkiabálni őket, meg nem is akarom.

A mulatós zenét én is csak kivételesen, lakodalmakban vagyok képes elviselni.
dmaggie

KIzárólag lakodalmakban és kizárólag négy feles után :roll:

A kinti teknősünk egész kikerekedett, jól tartjuk. Etetéskor odaön hozzánk.
Megtámadta Encit, aki elfutott :lol:

Rugó igen jó kisfiú lett, fél órája egyedül játszik autókkal :o

Kép
vindolanda

Még mindig tök egyedül nyomja. Lassan unatkozni kezdek.

Kép
vindolanda

Inkább hozok be fát.

Kép
vindolanda

Vindo
látod, nekem esélyem nincs unatkozni... :)
Tetszettek a képek? :) Majd teszek fel mást is, de ezek voltak fent itt-ott, mert a weboldalt már leszedtük.

Maggie
nem az a baj, hogy zavar, hanem az, hogy fáj. Engem legalábbis az zavart.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igen, a "nagyon menő volt valaki 8) "-t Neked szántam :wink:

Közben megjártuk a kocsmát Rugóval, dzsúzt akart venni. Most beülünk az autóba kinn, de néha benézek.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, tegnap feladtam a könyvet, remélem, sebesen odaér. Nekem ráér ám bőven (mármint a visszajuttatása). Használd, ameddig csak akarod.

Ma zsúron voltunk vendégek, igazából az egész óvodai csoport gyakorlatilag, nagyon jól sikerült, volt trambulin meg csacsin lovaglás is, úgyhogy a gyerekek teljesen odavoltak.

Altatás :arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 14:10-kor.
irina

Maggie, szuperügyes voltál akkor a vizsgáddal! :-)

Piroska, szerintem tök jó, hogy több dologhoz is van affinitásod, érzéked magas szinten. Szerintem is remek védőnő leszel. :-) Az éneklésért meg irigyellek, nagyon jó dolog az. De sejtem, milyen az, megunni valamit.
Miért mondod, hogy bármit elrontottál a gyerekneveléssel kapcsolatban?! :shock:
irina

Irina
hát nem mondhatom, hogy magas szinten... Az éneklés egy életcél volt több, mint 30 évig, úgyhogy végülis az volt eddig az egyetlen. Csak az empátiám volt az, ami eddig is megvolt, most ez kezd előtérbe kerülni. Remélem, hogy jó védőnő leszek, nagyon igyekszem. Nem azért szeretnék védőnő lenni, hogy megmondjam a tutit, hanem azért, hogy segítsek. De ez a legnehezebb része. :)
Elrontani azt rontottam el, hogy megégette magát a kisfiam. Azért nagyon bűnösnek érzem magam. Mindegy, nem szajkózom tovább ezt, mert gondolom, hogy unalmas...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Nem aludtam valami jól. Kevés volt. Majd hátha délben megint elszunnyadok Bercóval. Amúgy meg sokáig dolgoztam. A Kedves is molyolt valamit a gépén. :lol:

Szerencsére nagy főzést nem kell csapnom, elő van készítve szinte minden, a leves már tegnap elkészült. Valami sütit kellene összedobni. :roll:

Irina, nagyon köszönöm, sokat segítesz ezzel. Azt tervezem, hogy el is olvasom, érdekel a téma. De lehet, hogy lemásoltatom, ha lehet. Nyugi, meglesz az a vizsga! Sőőőt! Jó lehetett a buli. A trambulinon én is gondolkodom, de a Kedvest még nem tudtam meggyőzni.

Piroska, ez az örökös önmarcangolás nem vezet sehova szerintem. A balesettel nem rontottál el semmit. Van egyáltalán valamilyen nyoma? A lelkedet leszámítva.
Én is megerősítelek abban, hogy a védőnősség pont Neked való. A tapasztalataid, élményeid is rendkívül hitelessé tesznek. Most az jutott eszembe, hogy ha véletlenül az egyik kismama hasonló baleset után téged kérdez majd, akkor megnyugtatod vagy együtt sírtok és ostorozzátok magatokat? Bocsánat, nem akarlak sem kioktatni, sem bántani, szerintem nagyon is jó és felelősségteljes anya vagy, de ezt az önvádat nem értem.
Képet megnéztem. 8)
dmaggie

Halihó!

Maggie-m, mondok egy példát, milyen tesztkérdéseink voltak, csak hogy érzékeltessem, mi a bajom veük: decibellel kapcsolatos kérdés, erről annyi volt szó, hogy ugye logaritmikus a skálája, 0 dB az alsó hallásküszöb, kb. 140-nél már erős sérülés érheti a fület. Ehhez képest ilyenek a tesztállítások: hogy lehet-e negatív a dB-skála, abszolút-e (nem, ezt mondjuk vettük még), 100 dB a felső hallásküszöbe az egészséges emberek 50%-ának (amiről ki tudja, h igaz-e). Plusz még ezek kombinációi persze tovább tesztállításként. Hát elég bosszantóak, mert sok köze nincs a leadott anyaghoz.

Piroska, szerintem a maradandó lelki károk okozása az, ami probléma. Balesetek mindenhol lehetnek, kérlek, bocsáss meg magadnak!

Mindjárt teszek fel Ádiról csacsizós képet.
irina

Hahó 8)

Csatakozom a sz...ul alvók táborába. Éjjel dogoztunk, erre Rugó fél hét előtt, elkezdett kukorékolni. ÁÁÁÁ.

Nagy főzést én sem fogok csapni. Azt tervezem, elmegyünk a kínai büfébe, és felpakolunk :lol:

Irina, szívatós zh :evil:

Piroska, tényleg nem vagy benne felelős. Mindekivel előfordul ilyesmi. Nincs olyan gyerek, aki szülei hathatós felügyelete mellett ne égetné meg magát, ne borítana magára valamit, ne vágná meg a kezét stb.
Nyugi.

Úgy látom, ma szebb időnk lesz :P

Kép
vindolanda

Várjuk az Ádis képeket.

Megnézem a levelezésem :arrow:

Kép
vindolanda

Irina, nem csodálom, hogy kiakadtál. Fogalmam nincs, hogy az ilyennek mi értelme van? :roll:

De jó, örülök a képeknek. Várom. :lol:

Vindo, a kínai 8) Én nem mostanában fogok ilyet enni, ugyanis kb 3-4 hete elkezdtem updatezni. Már nagyon untam a bálnaságomat.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?