A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Remélem nincs semmi gond Izával! Vera????

Katus egészen jól alszik két napja!! (kop-kop) :) Elalszik 10 körül és hajnal 4-kor ébred fel először :D :D Azután negyed óra alatt bekajál és újra alszik 7 -ig, fél 8-ig. :) Remélem megtartja ezt a jó szokását!

Nálunk is szitál az eső, és mi így nem megyünk :?

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Szisztok!

Eszter hatalmas gratula sok tejcsit, és gyors felépülést kívánok.

Végre én babucim is aludt 5 órát egyvégtében a probléma az, hogy pont akkor amikor a másik kettő éppen kellt. Így én megint lemaradtam az alvásról.
Hasfájósság: mi is próbáltunk minen félét: infacol, espumisan, de legjobban az vált be, hogy egyszer anyunál felejtettem az espumisant és így nem kapott éjszakára annyira jót aludt (nem sírt hajnalban, hogy görcsöl a hasa) csak enni kellt fel, hogy azóta nem adok neki semmit.

Görcs nálunk a lába szokott beremegősödni mivel én epilepsziás voltam kicsit félek, hogy nála is kijöhet.

Vera nem lesz semmi baj!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vera szoritok nagyon hogy ne legyen semmi!!!!

000kata

Eszter! Gratulálok a kis Julcsikához! Igazi kis nőci, jól megvárakoztatta anyukáját!
Vera, Nagyon szorítok, remélem nincs semmi baj! Bár ezek a picurok fura dolgokra képesek!
Ahogy olvasom, úgy látom ezek a babák kezdik megemberelni magukat, és aludni szépen! Panna is általában 10-kor elalszik és 3 körül kel. Utána 3 óránként, de délután 2 óránként. Így kb napi 8-9x eszik még mindig. Olvasom, mekkorákat nőnek a babáitok. Mi még csak 900 g-t, pedig már 5 és fél hetes.
Tegnap mosolygott rám is végre! Eddig még csak apukájára! De olya vásottul, a kis nóziját is felhúzta... olyan cuki volt, azt hiszem egy mosolyával le fog venni bármikor a lábamról!!! :)

Mi is nyomulunk esőben is, vagyis csak a szitálóban. Kornélra esőkabát, gumicsizma, babakocsira esővédő.

Kép
Kép
dalminha

Panna

Kép

Kép
Kép
dalminha

Kornél Pannával az ölében:

Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Vera, én is szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen! Sajnálom, hogy nem tudtok felhőtlenül örülni a várva-várt csudaszép kislányotoknak.

Dalma, Panna nagyon édes és helyesek együtt Kornéllal. 8)

Tegnap nálunk is nyügi nap volt, bár gyanakszom amiatt, hogy elcsúsztunk a szokásos napirendtől egy órával. Délután semmit sem tudtam kezdeni Vele, egyfolytában sírt, ráadásul az emeleten Lili aludt Apával, aki reggelezett. Viszont utána elmentünk még ajándékvásárló körútra, azt nagyon élvezte, ha nem aludt, akkor csendben nézelődött. Ma újra a szokásos napirend szerint haladunk és nincs is nyügi (kop-kop). :wink:

Lányok, aki nem használ légzésfigyelőt és külön szobában alszik, Ti meritek hason altatni a babákat? Mert Nati csak így tud jól aludni, de mivel imádja hason fekve középre letenni a fejét, nem merem éjszakára hasra tenni. Így most a bölcsőt felcipeltük az ágyam mellé és így jókat alszunk (így tuti meghallom, ha valami gond lenne), de így meg a bölcsőt cipelgetjük fel-le az emeletre, mert az a lenti alvóhelye napközben. :roll: Meg ugye szegény Lili sem viseli jól, hogy most kiköltöztettük Natit a szobájából és egyedül maradt. :?

Sajnálom, hogy így kihaltunk :( , bár biztosan az ünnepek közeledése is közrejátszik ebben, hátha januártól újra aktívabbak leszünk.

Most én is megyek, vár egy halom vasalnivaló és a család meg alszik.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

sziasztok.

az éjszaka úgy ahogy jól telt. villany mellett aludtunk. Az az igazság hogy mi is így nem tudom hogy csinált e valamit éjjel. A szokásos időkben felébredt és szopizott. Ma nagyon nyugis. alszik. úgy kell ébresztenem enni.
holnap viszem a bókayba beszélni egy neurólógussal

klarissza

szted ez az lehet?? nem is tudom hogy szeretném e ha kiderülne hogy az mert akkor legalább tudom hogy az mint hogy tanácstalanul kitárják a kezüket a dokik és ráfogják valamire.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera!
Remélem, nem fog kiderülni semmi komoly!!

Dalma!
NAgyon édik a gyerkőcök! :) Hát a mosoly nálunk is megy, meg néha már valamiféle "gö" hangot is kiad! Hát ilyenkor zabálnivaló!

Csajok, amikor nyűgisebb napok vannak a babáknál, és pl. nem akarnak aludni, ti mit csináltok velük?? Úgy értem, fogni kell, vagy elnézelődnek valameddig??
Mert ma délelőtt szinte le sem tudtam tenni az ölemből.......ott persze nem sír, és élvezi a "tárlatvezetést", fel alá a lakásban....Még jó, hogy a nagylányom mamánál aludt, Atikám elvolt a játékaival, a férjem meg főzött, mert én szinte semmit nem tudtam csinálni.....
Kb. 1 órája végre elaludt, most csend van...le is kopogom....

Katinka!
Nekünk nincs figyelőnk, igaz, én a picivel alszom, sokszor éjjel is mellettem alszik, így nyugodtan alszunk. Nálunk is csak a hason alvás megy, max. babakocsizáskor szundít kicsit hason fekve. A két nagyobb is csak hason aludt mindig.

Csuri!
Irigy-irigy az alvás miatt......nálunk még mindig 3 óránként (na jó, néha 4....) ébred éjjel is.... :roll:

D.

Kép

Kép
ditta76

Katinka!
Nálunk Katus is hason alszik (sőt Anna is csak úgy volt hajlandó :roll: ), és külön szobában. Én először nappal "gyakorlatoztam" vele :wink: ... ha belefúrta az arcát a szivacsba, hagytam pár másodpercig, aztán elfordítottam a fejét. Amikor pedig már elég erősnek láttam, hagytam, hogy maga "oldja meg" :) . Azóta tök ügyesen forgolódik (néha olyan aranyos, ahogy dörzsöli az orrát). Katus szoptatás közben is belenyomul a cicimbe, és ha nem kap levegőt, hirtelen elkapja a fejét. Az ösztönök erősek!

Dalma!
Nagyon aranyosak a tesók együtt! Panna tök komoly arcot vág a képeken :) :) , nagyon édes!

Vera!
Figyelgesd Izát! Ha az epilepszia gyanuja fel is merül, alaposan ki fognak kérdezni: a görcs intenzitása, a mozgások (fejfordítás, kar-kéz emelés) iránya stb. Azt kívánom ne legyen semmi baj!!!!!

Ditta!
Mi a nappalokat addig töltöttük nyűgösen, amíg meg nem oldottuk az alvást. Kialakítottunk egy kis nyugis sarkot Katusnak, és ott tud aludni (hason természetesen), mert a hordozóban sokáig nem bírja. Persze ha ébren van igényli a "társaságot", de hamar belefárad :) , és kidől. Ha én dőlök ki előbb, magamra kötöm, és szabadok lesznek a kezeim.....Szerencsére a nagylányom egy igazi szórakoztató-központ :D :wink: !

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vera: ne gondolj a legrosszabra reméljük nem lesz semmi komoly,nagyon szoritok nektek.

Dalma: édesek a gyerekek :lol:

Csajok irigyellek benneteket Kevin éjszak még mindig 1.5 -2 óránként kell :cry: :cry: mikor fog többet aludni?ma pedig nappal aludt 4 órát de éjszak nem :cry:

Ditta: nállunk is ha nyügös kézbe van,ott nincs semmi baja és nem tudom lerakni mert sir.

000kata

Sziasztok!

Vera!

Remélem nincs semmi komoly gond Izával! Nagyon drukkolok!

Csuri:

Katus baba akkor jó ritumust vett fel ;-) Bár mostanában mi is hasonló nyugisabb éjszakákat élünk... 10 fél 11 körül elalszik, és 4-5 körül ébred, utána viszont óránként kéri a cicit, (biztos bepótolja :D), és akkor már velünk alszik.

Dalmi:
gyönyörű ez a kislány :) Egészen lenyűgöz! (olyan szép topik kislány babák vannak, hogy Noelnek remélem lesz majd egy hugicája) :) De Kornél is tündéri kisfiú azokkal a hatalmas szemeivel! 900 g pedig egyáltalán nem kevés! 120-160 grammot híznak a babák hetente ebben a korban, szóval teljesen ideális!

Légzésfigyelő:
nálunk is anya és apa a légzésfigyelő :) Nem akartuk „bedrótozni” a babát, és már néhány naposan is nagyon ügyesen emelgette a fejét, én próbálok nem állandóan az anyai félelmeimre koncentrálni. De persze mindenki maga érzi. Noel szokott olyat csinálni, hogy matat a kezével szopi közben, és sokszor az a „játék”, hogy befogja az orrát. Teszteltem, és néhány mp. után hátravágja a fejét, és levegő után kapkod :D elég mókás :) Mivel mi egy szóbában alszunk a babával, így a kérdésedre Katinka nem tudok válaszolni, engem azért nyugtalanítana, ha nem tudnám a babát magam mellett éjszaka. Ja, és Noel is mindig hason alszik!

Ditta:
nekünk a kenguru nagyon bejön! Elnézelődik benne másfél órákat! Mi is szinte egész nap ébren vagyunk, szóval ki kellett tapasztalnom mi válik be. A kiságyat nem nagyon bírja, max 10 percig sajna...

Lányok!! Lenne egy kérdésem... kedden megyek kontrollra, így utána remélem sok kerül az összebújásra ;) Van aki már túl van rajta? Kicsit félek őszintén szólva... remélem minden a régi lesz. Ja, és nekem sajnos nem szívódtak fel a belső varrataim, ami a dokim szerint nem gond, majd gyorsan kiszedi. Mennyire fog ez fájni?

Judit
Kép
sonny

Szép napot mindenkinek!

harivera: Nagyon sajnálom és drukkolok ne legyen semmi komoly. Azt szeretném kérdezni, hogy sírás-ordítás után csinálta ezeket? Mert az Én lányom ordítás után rendre remegteti a lábacskáját és a kezeit is. Én a védőnőt megkérdeztem azt mondta ez normál, bár Neki majdnem minden az. Hamar elintézi a dolgokat. Én is nagyon megijedek amikor így remeg. Amúgy a görcs mit jelent? A hasa görcsöl? Hasfájós Iza? Remélem minden rendben lesz!!!!!!!!

Nálunk az alvás még mindig össze-vissza van sajnos. :( Van amikor nyugodtabb napokon szépen alszik, de 3 óránként kell. Tegnap pedig még fél 24-kor is üvöltött nagyon nehezen altattam el. Már átköltöztem az Ő szobájába és a kispárnámon tudott csak elaludni, aztán viszont 5-ig egyfolytában aludt, de akkor is Én keltettem fel enni.
Valaki kérdezett altatásos módszert. Próbáljátok ki a hajszárítót, nálunk bevált. Persze csak akkor ha épp nem görcsöl a hasa... Szóval alapjáraton dugjátok be a hajszárítót neki és szépen el fog aludni. Mi fel is vettük kamerára, hogy sír sír a férjem bekapcsolja a hajszárítót és elalszik. :) Érdekes nagyon. Lehet, hogy Nálatok is beválik. Egy próbát megér. Ez azért van, mert az anyaméhben a hang is hasonló volt.

Valaki régebben kérdezte a mosóport, (bocs nem tudok visszaolvasni). Én Gabi babát használtam és Softlan (ez német) öblítőt. Viszont piros foltok jöttek a babámra. :( Az orvos azt mondta ne öblítőzzek. Most áttértem a dreftre és nincs öblítő, de foltok maradtak. :( Ti mivel mossátok a ruhácskákat??? és használtok -e öblítőt? Bár biztos ez is baba függő, kinek mi jön be.

A babák gyönyörűek!! Ez a gyönyörű babák topikja!! :) Át is írhatnánk. :)

Jó babázást mindenkinek!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Sonny, én ma megyek kontrollra. Viszont engem is érdekelne ha valaki már túl van rajta milyen volt, ill az összebújás olyan mint régen? :oops:

Alvás, nálunk 3 óránként van ébredés este viszont 11-től 3-ig alszik. :D

A tegnapi napunk szörnyű volt. egyáltalán nem akart aludni, csak 10 perceket aludt. Szerencsére a fürdetés után sikerült elaltatni és így 9-től 2-ig aludt. Most is alszik azt hiszem bepótolja a tegnapi ki nem aludt órákat :lol: :lol: :lol:

A babák tényleg gyönyörűek :D :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziaszok!

Kri!
Nálunk is így volt az alvás...tegnap nyűgi majdnem egész nap, ma meg szinte csak kajálni ébredt.... :)
Mi már összebújtunk...... :oops: pedig még szerdán megyek a 6 hetes kontrollra. Igaz, az én tapasztalatom nem mérvadó, mivel császáros voltam, és ott nincs varrat, meg seb.....És mégis, ennek ellenére is egy kissé fájt......

D.

Kép

Kép
ditta76

Anya, nem csak a hajszárító van ilyen hatással, hanem a szagelszívó, a porszívó, a mosógép, mikrosütő is. Azért van ez, mert a babák szeretik a "fehérzajt", vagyis a monoton hangokat. Én még suttogni szoktam a fülébe, meg kis dalokat duruzsolni, és ez is nuygtató hatású.
Mosópor: biztos hogy attól vannal piros foltok? Nem ittál sok tejet? Mert attól is lehet.
Kri, a tegnapi esténk nekünk is botrányos volt. Még nem csinált ilyent, de 9-től bőgött 11-ig, utána meg nem akart elaludni, csak rajtam. Ismét vigyázzban aludtam mozdulatlanul 5-ig. Am meg összevissza eszik, 5-5 perceket óránként.
Fülbelövés: Szerintetek mikor lukasszuk ki a fülét? Vettünk neki karira egy csodaszép kis fülbevalót, és szeretném ár benne látni..

Kép
Kép
dalminha

Katinka, Most jut eszembe hogy írjam, hogy Nati csodálatos kislány!!!!!

Kép
Kép
dalminha

sziasztok!

tényleg gyönyörűek a babák! mindenkinek gratula hozzájuk!:)

lenne 2 kérdésem:

gyermekágyi vérzés: Nektek meddig tartott? Ádám holnap lesz 4 hetes és én még mindig vérezgetek változó intenzitással.

A másik kérdésem: sikerült beszereznem valami hányós-hasmenős-lázas vírust. :( aggódom nagyon, hogy Ádám elkapja. Ráadásul azt sem tudom, hogy fogom észrevenni, hogy megy a hasa, mert neki mindig van kaki a pelusban és ugye mindig híg. Van valakinek tapasztalata e téren?

eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Mivel már régóta nem irtam ezúton kívánok minden kismamának és kisbabának sok-sok boldogságot!!!!

Gyönyörűek ezek a babák!!! Én is rakok fel képet a kis családunkról!

Én azt hallottam, hogy 6 hónapos korában érdemes fülbevalót tetetni, mert addig sokat változik a füle mérete, és később rossz helyen fog lenni a lyuk (túl lent). Szerintetek ez igaz? Én is szeretnék neki nemsokára fülbevalót tetetni, de nem merek emiatt.

Harivera! Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly baja a kislányotoknak, és veled örülök annak, hogy teljesült a vágyad, és lett egy lányod is! Szép nagy családod lett!

Lilla babánk elég jó baba, sokat alszik szerintem nappal is, általában kétszer van fenn huzamosabb ideig, amikor elnézeget. Szereti, ha ringatjuk a fenekét, és cicin szeret elaludni, a cumit kiköpi.

Egyenlőre sikerült növelni a tejet, nekem bevált a homeós bogyó (Urtica urens 5ch), ezenkívül iszom a Laktoherbet.

A kakilással vannak gondok, lázmérővel kakiltatjuk, ha nagyon kínlódik. Ilyenkor egy kicsit megmozgatjuk a lázmérőt a végbelénél, mintha mérnénk a lázát, ellazítja az izomgyűrűt, és szépen ki tudja nyomni. És így sok pukitól is meg tudjuk "szabadítani".
Próbálta valaki a szélcsövet?

Sajnos én még mindig vérzek, ma 5 hetes a lányom. Baromira elegem van belőle, már bevettem 2 üvegcse Ergam cseppet is, de még mindig napi egyszer van piros folt. Szerintetek ez normális? 22-én telik le a hat hét, de én csak dec végén vagy január elején jutok el a dokihoz. Ráadásul a férjem türelmetlen már, mert ugye nálunk legutoljára februárban volt valami..... amikor készült a babánk.

Ezenkívül két hete hurutosan köhögök és náthás vagyok, szerencsére Lilla nem kapta el, védi az anyatej. Talán nemsokára vége lesz, mert így elég nehezek az éjszakák és a nappalok.

Néhány kép rólunk:
Kép
Kép
Kép

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!_Dalma!Nekünk a védőnő azt mondta hogy 6 hetes kor körül ajánlott merrt a füle formája addigra valamennyie kialakul!De már nem szúrni szokták hanem először gyógyaranyat lőnek be és utánna 1 hónap múlva lehet kicserélni!Mi is szerdán megyünk!
Valakinél volt olyan hogy a babának asszimetrikus volt a csípője?Nálunk sajnos az,de a dokinőt kérdeztem hogy ez nem csipőficamra utal?Azt mondta az nem iyen!
Gréti is csak a mellkasomon imád elaludni,és sajnos az éjszakák katasztrófák!De remélem nem sokáig lesz igy!
Még annyi hogy nálatok volt olyan hogy szülés után szoptatáskor (4 hét) vérzetek?Nálam most ez van de csak jövöhéten tudok a dokihoz visszamenni,mert apa akkor lesz itthon.Remélem ez normális?!????
mné zsuzsi

ske: ez lehet, hogy a kalici vírus lesz. Nálunk az egész családot lesöpörte, a nagy fiam hozta haza az óvodából. Egyetlen emberke nem fertőződött meg: Marci, a kicsi, mert őt megvédte az anyatej. Ne aggódj, nem lesz semmi baja a kicsinek, csak te éld túl. Nagyon sokat igyál, még ha ki is jön belőled.

6 hétig teljesen normális a gyermekágyi folyás.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!!
Meg puszi a gyönyörű babáknak is!! :)

Vera!

Húú, olvasni is rossz volt........Bizzunk benne, hogy nem lesz semmi baj!!!

Nálunk Marci egyszer kel éjszaka, olyan 1 körül és aztán reggel 5 körül.De van, amikor akkor is visszaalszik(igaz akkor már nehezebben, mellettem) 7-ig, 8-ig.
Napközben viszont szinte semmit nem tudok csinálni.Néha elnézelődik csendben, de ez fél óránál tovább nem tart.

Remegés: Marci amikor nagyon sír, az alsó ajkát rebegteti.Először nagyon ijesztő volt, de hallottam, hogy ez semmi komoly, most már mosolygunk szegénykén, amikor csinálja :)
Én mosóporból a Tide Sensitiv-et használom és fehér Lenort. Teljesen bevált.
A hason altatástól én is tartok, de éjszaka úgy alszik a Manó, meg néha nappal is.

Szia Szakmarine Kati!!! :)

Pár friss kép:
itt kissé csajos otthoni cuccban:
Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Bocsi,hogy ritkán írok,de hát mikor Betti alszik akkor próbálom magam magam utólérni a házimunkában,vagy pihenek.
Csodálom azokat akik otthon 4-5 gyerekkel bírnak.nekem a 3 kész logisztikai csoda.na mindegy nem panaszkodom.amúgy jól vagyunk.Tegnap volt a védőnő,ma pedig megyünk a háziorvoshoz.Ami kicsit idegesít,hogy Betti csak 70-80-100-kat eszik.igaz ettől is hízik szépen 22-25 dekákat hetente,de mégis miért nem kell neki több,mikor már lassan 5 kiló lesz.az éjszakáink nekünk is jók,este 10körül szopik,utána csak 4-5 kor ébred,és alszik is tovább,de ezután 2-3óránként eszik.nappal pedig kajcsi után felvan kb 1 1/2 1órát,na de azt kézben,mert sehol nem hajlandó ellenni,max 10 percet :cry:

Kata!
Mi az esti szopizás után vastag takaróval letakarjuk a kiságyat,és negyed órát szellőztetünk.jön be friss levegő is,meg a füredetési meleg is elszáll.mióta ezt csináljuk,azóta alszik 4 ig.előtte nekem is sokat felkelt.Próbáld ki,lehet hogy bejön!

Dalma
Én már hetesen kilövettem a fülét,egy hétig volt benne az a gyógy fülbevaló,utána szépen kicsreéltem,és nem gyulladt be neki.alkohollal kellett kenegetnem,meg kaptam rá valami krémet,és forgatnom kellett többször

Ske
Én is véreztem 6 hétig utána meg mint akit elvágtak,semmi,azóta se.én holnap megyek vissza,kicsit megkésve bár a dokihoz.mi már összebújtunk apával,igaz én is császáros voltam,de nem fájt :lol:

Vera
Remélem nem lesz gond ezzel a cuki kis hajasbabával!majd jelentkezz mi volt a kórházban,szorítunk!

Mosóport én arielt használok,öblítőből pedig lenor sensitívet.de nem lettek kiütések tőle.

Ne haragudjatok ha nem tudok mindenkinek írni,de most is kutyafuttában,mert 6.45re van állítva az óra,költenem kell a nagyokat,reggeli stb.

Gyönyörűek a babák,mindenkinek!
Jók legyetek,és nyűgösségnentes napokat!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

néhány fotó:

már ekkora hurkáink vannak
Kép
Kép
Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey,
Nagyon szép kislány Betti, olyan kis "csókos" szája van! :) Szép a fülbevaló! Köszi a kiemelt részletet.
Panna is ennyiket eszik, tegnap volt először, hogy 110 g-t szopizott. Miért lehet az, hogy egyik nap ugyanabban az időben kettőből összesen 50 g-t tud szopizni, másnap ugyanakkor 100-t, pedig ugyanazt eszem, iszom, előtte ugyanennyit pihent a cici. Hmm, érdekes.
Az éjszaka már kétszer egymás után rémesen kezdődött, 9-fél 12-ig üvöltött, utána 5-ig szunya, most meg még mindig alszik. Máskor nem is volt ilyen nagy bőgés még. Biztos a pocija...
Melaszka, édi a babád! Néha én is öltöztetem "pistikésen"... :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Ma vagyok 4 hetes. :)

Kép

Kép
Kép
anya1118

:D :D :D

Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Ske, én 4 hétig véreztem.

Mosóport én Persil Sensitive-t használok folyékonyt és port, öblitőt nem használok.

Hony, Betti nagyon szép baba :D

Melaszka, Zsombi is napközben szinte csak kézben van el ezért és beteszem a hordozókendőbe és így szabadok a kezeim és tudok tenni venni. Próbáld ki te is . :)

Nállunk úgy néz ki most nyugodt napok vannak :D Ma jön hozzánk a védőnő. Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon szerencsére minden rendben van. Apa nagyon örült ennek, összebújás projekt jöhet :oops:

Kép
Kép
kri29

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, de nincs energiám még visszaolvasni. Tegnap jöttünk haza a kórházból, minden rendben van velünk. Túl vagyunk egy nagyon nyugodt délutánon, nyugodt éjszakán és kicsit nyugtalan délelőttön, de egyelőre most mindkét gyerkőc alszik. Ahogy kicsit rendbe szedem magunkat, ígérem, visszaolvasok. :)
Mindenkinek köszönöm a drukkokat, sms-eket, nagyon jól estek! :)

Addig is egy kép Julcsikáról:

Kép

Mindenkit üdvözlök:
Eszter

beszteri

Eszter: örülök,hogy már otthon vagytok.Nagyon szép Julcsika :lol:

Honey:köszönöm a tanácsot kiprobálom hátha beválik.Nagyon édesek a képek :lol:

mostanába mérem Kevint és ő is összevissza eszik.talán egyszer volt hogy 140et evett amegy mindig csak 90-100akat és volt hogy csak 40et.de hizik szépen most 4500g .mennyit kell enniük ennyi idősen.de nállunk mondjuk Kevin éjszaka még mindig 1.5-2 óránként kel. :cry:

Olyan tündériek a képek!!! :lol: :lol: :lol:

000kata

Sziasztok!

Eszter, jó, hogy itthon vagytok és minden OK! :D Julcsika nagyon szép kislány! :)

Anya, nagyon édes és nagyon csini a 4 hetes Kincső! :)

Honey, a Te Bettid is nagyon szép, látom, Nálatok is vannak hurkák rendesen. :wink:

Kati, nagyon szép család vagytok! :D Jó, hogy Te is jelentkeztél!

Melaszka, Marci is helyes kissrác. 8) És mi is szoktunk kékben pompázni, ilyenkor Apa Kisfiamnak hívja Natit. :lol:

Nálunk ma nagyon jó volt az éjszaka, bár nehezen aludt el Nati, de a 9-es kaja után csak 3/4 4-kor kelt, utána meg fél 8-kor. És aztán csak fél 12-kor kért enni. 8) Pont tegnap aggódtam, vajon eleget eszik-e, hát, gondolom, ha éhezne, nem aludna ennyit. :wink:
Azért aggódtam, mert pár napja Nati behisztizik a cicin amikor már nem jön belőle olyan könnyen a tejcsi. Egyébként is csak max. 10 percig eszik, de most ha egyszer abbahagyja és elengedi, akkor ha már nincs eléggé tele, képes akár sírni is rajta. Pedig még van benne (nem túl sok), csak egyszerűen lusta szívni. Bezzeg a másik, teli ciciből enne a kis huncut, de egyelőre még bevált az egy mellből szoptatás, meghát ugye akkor a végét sosem szívná ki, ha áttenném. Valaki találkozott már ilyennel? Ha meg eleget eszik, akkor miért sír a cicin? Csak felhergeli magát, hogy nem jön?

Mi az 1 hónapos kontroll óta nem láttunk mérleget :oops: , a múlt héten nem ért rá a védőnő, szóval gőzöm sincs, mennyit eszik Nati és hol tartunk súlyilag. A fürdőszobai mérlegre szoktam ráállni nélküle és vele, de azzal csak max. azt tudom ellenőrizni, hogy gyarapszik-e a súlya, az meg rendben van.

Én ma megyek 6 hetes kontrollra (milyen kis pontos vagyok, épp hat hete szültem :wink: ), remélem, minden rendben lesz. Meg a további védekezésről is beszélnem kéne a dokival :oops: , bogyókat nem szeretnék szedni, az tuti.

Na, megyek, mert lassan jönnek a babakötvénnyel kapcsolatban az Aegontól, addig még kajcsizni is kéne, de Nati még laszik.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Már rég voltam itt:(

Anya

Mi angel caret használunk és volt egy idő, hogy állandóan riasztott a Gergőnől (anno a Márknál is de nem ennyit), tiszta ideg beteg voltam (volt, hogy 5 perc alatt 9 -szer) és kiderült, hogy tök bénák voltunk mert nem tökéletesen a légzésfigyelő felé tettük a babát:) Ti pontosan felé teszitek? Ha igen és ennek ellenére riaszt, akkor mnjetek el alvás laborba ott megvizsgálják a kórházival és a ha jól tudom a sajáttal is.

Vera
Remélem minden rendben lesz. Nálunk csak a kéz, láb, száj remegés van, Márknak nagyon sokat rángatozott a keze, lába: védőnő meg is jegyezte, hogy lehet, hogy idegrendzszeri fejlődési rendelleneség:( de semmi nem volt, csak lassabban múlt el mint a többi babának.

Mi jól vagyunk, bár a Gergőnek vízsérve van a heregolyóiban, nem tudom mikor múlik már el, szerintem már túl kellene lennük rajta hisz csütrötökön lesz 5 hetes:( holnap jön a védőnő, megnézetem vele, hogy mi van. Egyébként jó baba bár hasfájós, nehezen kakil , lázmérőzni kell, állandóan minden kaki előtt (illetve egész nap). 13-án volt 1 hónapos akkor 4360 g volt. Nekem múlt héten egy kicsit elkezedett váladékozni a sebem, de nincs gyulladás és nem nyílt ki a seb.

Beagle

Ti mikor szoktatok sétálni?
Mi 10:30 körül szoktunk menni, ha van kedved találkozhatnánk.

Mindenkinek jó babázást+pihizést.
bea
kumpibogar

Köszönjük a dícséreteket! :)

Eszter
Julcsika gyönyörű baba és milyen nyugodt! Reménykedj, hogy így maradjon! :) Nem a Margitban szültél véletlen? Nekünk is ugyanilyen kocsink meg táblánk volt, bár lehet, hogy ez egységes.

Valaki kérdezte a szélcsövet, Én használom és nálunk bevált. Ha jönnek a görcsök jön a szélcső és pikk-pakk lesz pukika is. :oops: Érdemes kipróbálni, már csak azért is ne szenvedjen a kicsi!

kumpibogár
köszi a választ. Igen úgy látszik rosszul volt a kiságyban nem pont rátettük a babát ráadásul még a kókuszmatracra ami 6 cm, rátettem egy takarót összehajtva. Biztos ez volt a baj! Csak Kincsőnek keménynek bizonyult a matrac. :( De most már kivettem és próbálom pont rátenni az érzékelőre, bár már elmászik. :) Most éjjel megint sípolt, de mint kiderült az elem lemerülést jelezte. Nagyon jól megcsinálták, hogy azt is pontosan olyan hangon jelzi. :shock: Mi is sokáig lázmérőztünk. :( Próbáltad a mecsek baby teát itatni a fiaddal? Nálunk bejött, most van széklet rendesen. "Csak" azok a csúnya szelek. :(

Megjött apa. Mindenkinek szép estét!!!

Kép
Kép
anya1118

Katinka!

Te akkor hányadikán is szültél?Épp elkerültük egymást a kórházban?? :D

Én az Aegonos nőt leráztam :D
Vendég

anya
szélcsőt felejsd el mert ha gyakran használod rászokik. azt meg a hőmérőzést is csak végső esetben szabad használni.
velünk
http://jacsobaba.freeblog.hu/

Bókayba

Hétfőn bevittem ugye a Bókayba. Háát néztek egy kicsit hogy az ügyis mért zavart el azzal a dumával de nem volt belőle gond. Mikor bevették a helyére kérdezem hogy és én?? Erre hogy nincsen hely. Na mondtam akkor isten önökkel mert a gyerek nem marad itt egyedül főleg hogy igény szerint szopizik és csak szopizik. e az adjunktus dokinővel hála nagyon rendi volt mint mindenki itt megengedték hogy reggel megyünk és délután jöhetünk haza. Volt agy uhu, szemész és ma meg eeg és ideg gyógyász.

Az uhu és a szemész rendben totál negatív. Az ideg gyógyász sem talált nála semmi különöset hála. Az eeg-ről még hivatalos papírom nincsen vagy is nem tudom a diagnózist de megkérdeztem attól aki csinálta hogy ugye minden rendben?? erre mondta hogy ne agódjak eget verő dolog nincsen. De sajna nem at mondta hogy minden rendben semmi gond negatív minden. Így sztem valami csak van sajnos. Ezt remélem holnap megtudom mert úgy is be kell menjek a Petivel oda a khba hiszen viszem uroflóra és így beugrok az adjunktus dokinőhőz és rákérdezek pontosan hogy mi a fene volt ez a dolog Izával.

Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Jöttem életjelet adni magunkról :D Krisztián teljesen lefoglal így nincs időm géphez ülni nagyon.Nappal elég sokat fenn vagyunk és igényli,hogy olyankor foglalkozzunk vele.Az éjszakáink egész jól telnek bár most hajnalban kicsit nyügik voltunk,de csak egyórát nyüglődtünk :D Tegnap 5 órát aludt egyfolytában.Általában éjszaka 4-5 órát alszunk.Aztán eszünk és megint alszunk kb.3 órát.Nappal persze óránként enne,de sikerűl lefoglalni és így 2 órát kibír.

Vera:Remélem semmi komoly nincs Izával.Nagyon szurkolok nektek.

Az összes baba szép :D

Eszter:Gratulálok Julcsi babához.Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok.

Mennem kell,mert gyerkőcöm nyűgös.

Kép
Kép
reni_24

Kedves lányok! Kincsőnek szüksége lenne anyatejre. :( Kérelek Titeket aki tud segítsen! Budapest vagy környékén. Természetesen nem ingyen kérjük! Ha valakinek esetleg van több, kérem jelezze, akár itt, akár privátba. Nagyon köszönöm előre is!!!

Vera
örülök, hogy semmi komoly baja nincs Izának és drukkolok, hogy kevésbé komoly se legyen!!!! Nagyon jó egészséget a hatalmas családnak!!!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Csak néhány kép erejéig jöttem.
Tegnapi mérés 5050 g, 6 hetesen :D

Kép
Kép
Kép

Üdv:
Kri[/img]

Kép
Kép
kri29

Vera: örülök hogy minden rendben reméljük nem is lesz semmi baj.Nagyon édes a kis drága :lol:

kri: Zsombor is nagyon szép,kis édes :lol:

Most voltunk tanácsadáson.4570g 2 hét alatt 670g ot hizott :shock: azt mondta a doktornő hogy ennyit egy honap alatt kell hizni és akkor valoszinű hogy ettöll fáj a pocija.Tegnap este szinte végig csak sirt ugy fájta a pocija ,nem tudott kakilni se :cry: ugy sajnáltam szegénykémet.
Kértem csipővizsgálatra idöpontot és február 14ére kaptunk :shock: nem semmi ezt nem 6 hetesen kéne nézni ?addigra már 3 honapos lesz.
Na mennem kell majd jövök

000kata

Sziasztok!

Alszanak a csemtéim, kicsit adok magunkról életjelet.
Hát nálunk nagyon nehezek az éjszakák, nem akar aludni, gyötri a pocakja, vagy hogy nem tud kakilni, pukizni. Infacoltól rosszabbodott a helyzet, így most azt elhagytam. Most Kb. este 8-tól éjfélig 1-ig sír és sehogy nem jó neki. Napközben meg szépen alucikál, sokat kukucsál. Nem tudjátok meddig szokott ez tartani?

Légzésfigyelőnk nincs és nem is lesz, én nem stresszelem magam ilyenekkel.

Holnap után megyek mércézésre, kíváncsi vagyok mekkora, mert itthon nincs mérlegünk, csak azt látom, hogy növi ki a ruhácskákat.

Babák olyan kis zabálnivalók!!

Anyatej: Szerencsére elég sok tejem van, jól szopizik a csajszi. Sajnos adni nem tudok, mert nem Pesten lakom.

Vera: Hogy van Iza? Van valami eredmény az eegről?

Képzeljétek a nagyobbik lányom (Adela), nem akarja odaadni a tesojának a babakocsit, és vettem egy kengurut a neten. Remélem beválik, mert nem tudok két csajjal elindulni sehova sem.

Naysa
naysa

Anya, miből gondolod, hogy kevés a tejed? Nem lehet, hogy most nőnek az igényei, és pár nap alatt megnő a tejmennyiség? Én is úgy voltam a múlt szombaton, hogy ha lett volna itthon tápszer, adtam volna neki, de szerencsére nem volt, és másnap éjjelre sokkal több lett a tej, csak az a másfél nap volt nagyon nyügi, és óránként kiszívta mindkét cicit...
Kata, nagyon szépet nőtt Kevin!
Naysa, mennyi idős Adela? de szép neve van!
Kri, nagyon aranyos Zsombor! Milyen nagyfiú már!

Kép
Kép
dalminha

naysa: nállunk ugyan ez a helyzet :cry:

000kata

Reni
írtam privit. lehet h. nem láttad?- van kedvetek velünk sétálni?Mi minden nap megyünk úgy 1óra felé, mert akkor van a "legmelegebb".
Kri
nagyon szép babád van! :D
Kata
Léna is 300 gr felett hízik mindíg hétről hétre.ő is borzasztó mohó. Már 4400 felett van. :) Ne aggódj "már" csak pár hetet kell kihúzni és elmúlik a pocifájós időszak. :lol: mintha elvágták volna.
Anya
mi a baj a szopival? védőnő nem tud segíteni h. tejcsihez jussatok?

Kép
katica_75

Katica: szép nagy Léna baba is :lol: de jo remélem nekünk is el fog mulni.nekünk eddig nem volt sürün ez a pocifájás csak kb egy hete.Ugy alszik szegénykém hogy mindig felsir és erölködik és jönnek a szelek :cry: de nem mindig jönnek :cry:

Lányok volt a tvbe az az oltás ami 2 éves korig ingyenes ha jol tudom torok és fülgyulladás ellen van de nem biztos..Ti beadatjátok a kicsiknek??????

000kata

Megtaláltam az oltást!!!!!!!!!!

Uj oltóanyag kisgyerekeknek
A pneumococcus fertőzések megelőzésére kétfajta típusú oltóanyag áll rendelkezésre: konjugált és poliszacharid, melyek használata életkor szerint változik.

A konjugált típusú oltóanyag már 2 hónapos kortól adható, s a leginkább veszélyeztetett, 2-5 évesnél fiatalabb gyermekeknek nyújt védelmet nemcsak az invazív pneumococcus fertőzések, hanem a középfülgyulladás és tüdőgyulladás ellen is. Az oltás egyben immunmemóriát is kivált, így biztosított a hosszútávú védelem a fertőzésekkel szemben.A védőoltás jelentősen csökkenti a baktérium hordozó állapotot is.

Az úgynevezett poliszacharid típusú oltóanyagok a 2-5 évesnél idősebb gyerekek, illetve felnőttek esetén nyújtanak védelmet a Pneumococcus okozta invazív betegséggel szemben, míg a középfülgyulladás ellen hatástalanok. Ezen oltások nem váltanak ki immunmemóriát, ezért 3-5 évente az újraoltásuk javasolt. A hordozó állapotot a poliszacharid típusú oltások nem befolyásolják.

Védelem az oltottaknak
A pneumococcus elleni védőoltásokkal védelmet biztosítunk gyermekeink számára a pneumococcus fertőzésekkel szemben. Ez az oltóanyag eredményesen alkalmazható az egészséges és a veszélyeztetett csoportba tartozó 5 évesnél fiatalabb gyerekek védelmére. A konjugált típusú oltás már 2 hónapos kortól adható. Megfigyelések szerint ezen vakcina rutinszerű alkalmazásával a súlyos és életveszélyes pneumococcus fertőzések száma csaknem 94%-kal csökkent az 5 év alatti korosztályban (MMWR: Direct and Indirect Effects of Routine Vaccination of Children with 7-Valent Pneumococcal Conjugate Vaccine on Incidence of Invasive Pneumococcal Disease - United States, 1998-2003. September 16, 2005 / Vol. 54 / No. 36). Továbbá jelentősen csökkentette a pneumococcus okozta középfülgyulladás előfordulását is. Ezt az új, kisgyerekeknek adható pneumococcus oltóanyagot az Egyesült Államokban 2000 óta használják rutinszerűen.

Nem utolsó sorban a pneumococcus elleni védőoltások segítenek visszaszorítani a növekedő antibiotikum rezisztenciát azáltal, hogy egyrészt csökkentik a pneumococcus hordozók arányát, valamint megvéd a betegség kialakulásától, amelyet így nem kell antibiotikumokkal kezelni. A ritkábban alkalmazott antibiotikus kezelésnek köszönhetően a rezisztencia kialakulása ritkább, és így a gyógyszerek hosszabb ideig képesek hatásosak maradni.

000kata

http://www.vital.hu/pneumococcus_vedooltas

még itt van róla meg hogy kinek ingyenes

000kata

Képzeljétek Kevin 3órát aludt és utánna megevett 190et :lol:
Mennyit kell ennyi idősen enni???tudja valaki?

000kata

Kép

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?