A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Na megvolt az NST is, hát már mutatott jóslófájásokat :shock: , amit én egyáltalán nem is éreztem! :roll: De amúgy minden tökéletes! Szülésznő szerint lehet hogy januárba meg fog születni Bencus, tegnap szült egy olyan nővel akinek 3 héttel előbb jött!
Abba maradtunk hogy vasárnapig magnézium, hétfőtől pedig elkezdem inni a málnalevélteát, plusz a homeós szereket, amit összeírtunk! Ma elmondta, hogy mit tanácsos bepakolni a kórházi csomagba, és ő is azt ajánlotta, hogy külön csomagoljuk teljesen a szülőszobára!
Jövőhéten magáról a szülés folyamatáról fogunk beszélgetni! Mondta a férjemnek hogy nehéz lesz Neki is lelkiekbe, arra készüljön, hogy nem lesz könnyű engem látnia szenvedni, de mindig arra kell gondolnunk, hogy minden egyes fájdalom közelebb fog minket vinni Benushoz!
Megvettük ma a szülésznőnél a kispapa ruhát, meg a gátmasszázsolajat, és a szülésznő elmagyarázta a kispapának, hogy is kell ezt csinálni! :)

Zümis, Bogi: Összeállítom a jegyzeteket, legkésőbb holnap feldobom valamikor!

Zümis: Nálad lehet a baba a nap 24 órájába ha te úgy igényled!

Millye: Nagyon sajnálom hogy elvesztetted az első férjedet! :cry:

Kangu: Az én orvosom epidurál ellenes, de nem is bánom! Nagyon sokan panaszkodnak utána erős fejfájásra! :?

Panna: Hát én is tartok tőle, hogy mi lesz, ha a magnéziumot abbahagyom! :roll:

Julcsi: Gratulálok Adél babának a fél éves évfordulóhoz! Nagyon ügyes lányka! :D
zsu83

Nicko, neked elfelejtettem írni, én Aventes mellbimbókrémet vettem!
zsu83

Sziasztok!
Viktor vagyok Vera férje :)
Zéti vasárnap kórházba került székregedés miatt és ma engedték haza.
Vera tegnap begörcsölt és szülészeten tartják megfigyelésen.
kapott sok magnéziumot. 10 napig kell minimum bent lennie.
Küldjetek sok pozitív energiát azt kéri :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nicko: Én pedig garmastram krémet, asszem Kangu is ezt ajánlotta korábban... Nem tudom, Ausztriában kapható-e. :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zéti: Ezerrel megy a pozitív energia!!!!!!!! Jobbulást Drága, gondolunk Rád!!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zeti!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energia!!!
gondolok rád!!

Visszatérve a gátmasszázsra ezt találtam:
http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/gatmasszazs

Zsu köszi akkor várom holnap...

Kép
zümis

Viktor: köszi a tájékoztatást! Megy a pozitív energia tőlünk is!
kreiszi

Zsu: várok minden infót!!!!!! Én kezdem magam nagyon hülyén érezni. Nem tudom mi lenne a jobb, ha az én szülésznőm is ilyen kis lelkes lenne és többet találkoznánk, vagy majd lesz ami lesz. Na ez kicsit értelmetlen volt, de mindegy. Szóval nagyon várom az infókat!!!!!!!!!!!!
Zsu: nekem azt mondta a szülésznő hogy nincs választási lehetőség. Van????????? mármint a babával kapcsolatban, mármint hogy velem legyen 24 órában vagy csak nappal. Na ma ritka értelmetlen vagyok. Amúgy tök jók az iwiwes képek :D
Én már iszom a teát...nekem is nagy babát jósolt a doki, de pénteken többet tudok. A labor miatt nem aggódók nagyon. Ja és apa masszíroz minden este...hátha segít.

Zeti: nagyon nagyon sok sok pozitív energiát küldünk neked és jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogi

Kép
budabo

Zétiapuka: Szegény Zéti, nem lehetett egyszerű egy ilyen kis manónak a kórházban. Verának én is küldöm a sok-sok energiát, kitartás!!!

Kép
Kép
elif

Vera, vigyázz magatokra!!! Nehogy előbb legyen Olid mint nekem! :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Olim nevében is. :) ++++++++++++++++++++++++++++

Én is megvagyok, ma ugye temetésen voltam, nagyon hideg volt! :?
A szomszéd ikrek valószínűleg fiúk lesznek, szóval Olinak lesznek
játszótársai. :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Vera! Jobbulást!:) Küldöm én is a pozitív energiát:)+++++++++++

Lányok nektek szokott fájni a derekatok?

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!
Verának megy a nagy nagy drukk és a pozitív gondolatok!!!
Szegénynek nem lehet egyszerű kórházban, biztos állandóan Zétin jár az agya.

Én jobban vagyok derékfájás ügyileg, többet kell pihennem, ha álldogálok, megyek, nagyon megfájdul.

Holnap jövök, visszaolvasok mindent, most csak pár percre ugrottam be, szeretném 10-kor nézni az Odát-ot, egyik kedvencem, a viasat3-on ma kezdik.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:51-kor.
ricsibaba

Andabell: nekem is szokott fájni a derekam egy jó kis nap után, de egy héten többször is beülök egy kád vízbe, gyertya, fürdőolaj és locsolgatom a pocim - mert a víz már nem tudja ellepni :D - beszélgetek Fügével aki visszarugdos. Apa is megszokta testápolóval masszírozni.

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:52-kor.
ricsibaba

Verának először is minden jót, sok pozitív energia!!!!

Hát ezt képzeljétek!!!: Éjszaka elég rosszul aludtam, állandóan mocorgott, és nagyon nyomta a bal bordámat, amit nem szokott soha. Aztán azt álmodtam, h a baba nagyon-nagyon kidugta a kis talpacskáját lent a pocim alján, mi meg fogdostuk, simiztük. Ezután valahogy kibújt a baba, ott a hasfalamon :shock: Gyönyörű volt, és békés, ahogy a kezemben tartottam. Nem fájt semmim. Arra gondoltam, most kellene mellre tenni, de valahogy nem akartam. Hanem vissza akartam tenni ahol kijött, a hasamon keresztül, és nagyon sírtam, hogy én nem ilyen szülést akartam, hanem rendeset, fájdalmasat akár, és természeteset! De már nem volt választás.
Felébredve ezen gondolkodva arra jutottam, h talán túlságosan is ragaszkodom a háborítatlan szüléshez, és ha szóban ugyan igen, de gondolatban nem fogadom el, ha valamilyen probléma miatt kórházban kellene szülnöm. Erre megyek (Zsu után) a dokinőhöz, és az ultrahangon kiderült: megfordult az eddig fejvégű babánk. Lent a kis lába, bal borda alatt a buksi...(először jól meg is haragudtam rá :oops: , így nem lehet otthon szülni :evil: )
Hát ezt adjátok össze! De amíg hazaértem, megfejtettem a lelki hátterét: Ne szabjak eleve feltételeket magunknak, h így lesz jó, vagy h úgy kell lennie. Babám azt üzeni, szeressetek engem ahogy vagyok, csak magam miatt, és ahogy majd lesz, úgyis úgy lesz a legjobb.--Szóval valami ilyesmi...Talán majd ő eldönti, vissza akar-e fordulni, és jobban tudja, mi is az ő útja ebben az életben, mindenesetre meg fogok próbálni erről beszélgetni vele, mindenféle erőszakoskodás nélkül.
...és akkor még ezután mentem el Aids szűrésre, gondolhatjátok, tele váróterem, csak néztek a sok ilyen-olyan emberek, mit keres itt egy kismama :shock: :D (az otthonszüléshez kell negatív aids lelet)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:53-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:54-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:54-kor.
ricsibaba

Sziasztok!

Bocsi a zavargásért, én a 2008. októberi topik lakója vagyok :)

Van egy két kedvenc ruhadarabom, amit Bori kinőtt, és alig, vagy egyáltalán nem használta. 56-os méretűek, de Bori nagy babának született :S

Ja és még van néhány szüléshez nagyon jó ajánlatom is (többet vettem, mint kellett). Ezek is nagyon jó szolgálatot tettek, jó szívvel ajánlom.

Ha érdekel valakit, kérlek nézze meg itt a termékeket:

http://riztejbeg.extra.hu/Elado.html

A szüléshez ajánlott termékekhez beírtam a linket is, hátha valaki szeretne originált csomagot, vagy több darabot. Ezek nagyon jó szolgálatot tettek nekem, tényleg jó szívvel ajánlom!

Bárkinek bármi kérdése adódik, írjon e-mailt, v. privit, szívesen válaszolok... :)

A szüléssel, és a babázássalkapcsolatban is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Viktor: Köszönjük a tájékoztatást és szurkolunk, hogy a baba még bent maradjon egy ideig.

Nicko: Én a dm-ben vettem Weleda márkájút, meg ugyanilyen mellbimbóvédő krémet. Ricsibaba, erre az van írva, hogy nem kell lemosni a szoptatás előtt.

Julcsi: Szólj a babónak, hogy ne siessen annyira, ráér még kibújni! Remélem azért még elviselhetőek ezek a jóslófájások, és hogy a front után enyhülnek. Azért kezdenek sűrűsödni a történések, nem?

Gerendai Zsuzsi: Én is picit mérges voltam a babóra, amikor megtudtam, hogy fejvégűből átfordult farosba, pedig biztos volt valami oka.
Képzeljétek tegnap zseblámpával bevilágítottam neki, és megijedhetett, mert elkezdett csuklani. Utána nagyon elkezdett mozgolódni, de annyira megsajnáltam, hogy elhatároztam, a jövőheti ctg-ig nem csesztetem szegényt.

Kérdés: újszülött kisbabáknak bármilyen popsitörlőkendő jó?

Crocus
Kép

Kép
crocus

Kitartás VERA....Veled vagyunk...Lélekben!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sziasztok!

Jaj, már megint milyen híreket kaptunk! :cry:
Viktor: Mondd meg Verának, hogy megy neki a sok-sok pozitív energia, nagyon szorítunk Nekik a pocaklakóinkal együtt!
Szegény Zéti is, örülök, hogy Ő már otthon van!

Bogi: Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy velem lehet Bencus, ha én úgy igénylem! A barátnőm szerint, nem is nagyon szeretik a csecsemősök, ha beadod a babát!
Délután jövök az infókkal, csak még nekem is össze kell rendezni a jegyzeteket, tegnap este meg akartam csinálni de rámtört az álomkór! :? Aztán hajnali 2-től csak forgolódtam, és azon pánikoltam, hogy lehet nemsokára szülünk! Jó, mi?

Andabella: Nekem sajnos szokott elég sokszor fájni a derekam, biztos a súly miatt!

Ricsibaba: Örülök, hogy a te Bencusoddal is minden ok! :lol:
Én 26 éves leszek! :) Nem lesz nálunk se nagy buli, nincs rá energiám, csodálkoztak is a barátok! Annyi lesz, hogy anyukáméknál ebédelünk szombaton, felköszöntenek, aztán hétvégén pihizünk mi is!

Zsuzsi: Sajnálom, hogy megfordult a kislányod! De azért még ne add fel a reményt!
Egyébként tegnap a szülésznőm szavaiból úgy vettem ki, hogy a doktornővel ők is szeretnek minél meghitebb, békésebb hangulatot teremteni a szülésnél!
Mikor mész legközelebb a doktornőhöz, és NST-re?

Crocus: szerintem bármilyen popsitörlő jó, de többet ki kell próbálni szerintem! Én első nekifutásra Niveásat vettem, barátnőm arra esküszik!
zsu83

Sziasztok!
Húú, látom vagyunk egy páran januári szülinaposok? :lol: Nekem is most lesz 13.-án.... a hűűű, de sokadik :S

Lányok, tegnap a híradóban mutatták, hogy anyuka telefonos segtíséggel élesztette újra a 2 hónapos babáját.. és erről jutott eszembe, hogy volt itt róla szó, hogy el kellene menne a madarászba egy ilyen gyorstanfolyamra, ahol megmutatják mit kell csinálni, ha gond lenne.
Végül is ebből nem lett semmi, vagy volt valaki ilyenen?
Jó lenne elmenni, mit gondoltok?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nicko: Én is a garmastan krémet vettem. Nekünk a szülésfelkészítőn ezt ajánlották. Már mostanra is, ha száraz a bimbó környéke (nekem nagyon az) és a kórházba is ezt kell vinnünk.

[color=red]Zeti: neked megy a pozitív energia a gyógyuláshoz, Vera: kitartás!!! Neked is megy a sok energia! És persze Viktor neked is, mert neked se lehet könnyű![/color]

Igen a szombat mégsem munkanap, juhéééé. Ezek szerint még mindig nehezen viselem az egyedül 4 fal közt szindrómát, mert nagyon megörültem a hírnek :D

Vera: 1. még van ideje visszafordulni, 2. látszik, hogy már most van önálló akarata :wink:

Orsi

Kép
bjuti

Andus : először is előre is [color=red]boldog szülinapot kívánok![/color] Azért írom most, mert sanszos a mostani agyammal elfelejtem addigra.
Én egy jelnek tekintettem a tegnapi hírt!!! Pont előtte hívtam a kórházat, hogy érdeklődjek a tanfolyamról, azt mondák, ma hívjam őket.
Várjatok mindjárt fel is hívom és beszámolok!

Na itt az infó: minden kedden van, a Heim Pál Madarász Viktor utcai részlegében 16-18 között. A díj: 2000 Ft/fő. Úgy értelmeztem, hogy nem kell vinni semmit!
A helyszín: Duna Plazaval szemben, Gyöngyösi metrókijárat.

Ki szeretne jönni? Én tuti megyek, vagy a jöv. héten vagy utána legkésőbb!

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

ZétiVera: Mennek a pozitív energiák!!!!!!!!!!!!!!

Na nálunk a tegnapi nap nem igazán úgy alakult, ahogy elterveztük :?

Először is a védőnő nem jött, de még csak nem is telefonált, hogy nem fog ideérni ... Nekem meg nincs meg a mobilszáma, úgyhogy csak csücsültem itthon, és vártam, ami azért dühítő, mert nem álltam neki semminek, mondván, hogy úgyis mindjárt jön.

Aztán elmentünk CTG-re, ott meg a babó annyira le akarta rugni rólam a tappancsot, hogy egy csomószor elszállt a gép, lenullázódott a frekvencia, még jó, hogy közben azért azt lehet hallani, hogy ugyanúgy dobog a szívecskéje, tehát nem a törpivel van a baj, hanem a géppel. :) A méhösszehúzódásokat mérő részről meg csak annyit, hogy amikor ásítottam egy nagyot, akkor 60-ról 80-ra ugrott fel az érték. :D Ezek szerint a szülésnél majd ásítok 2-3-at, és kint lesz a bébi!! :wink:

Ezek után hívtam a szülésznőt, hogy na akkor indulnánk hozzá, erre mondta, hogy most épp szülés közben van, úgyhogy majd talán szombaton :? Mondjuk jó lenne lassan azért összefutni vele :)

Zsuzsi: nem semmi a történeted, de örülök, hogy jól reagáltad le!!!

Nicko: jó, hogy újra felbukkantál! Szép a szoba!

Elif: én is meglestem a pocakodat, ugye jól láttam, hogy lejjebb húzódott?

Amy: te aztán ügyes vagy, hogy már mindent beszereztél!!! Látom már készülődsz a nagy napra! Hát most hogy már 1 hónapon belülre kerültünk ...

Mondjuk már mi sem állunk rosszul, de még a babakocsit be kellene szerezni! Azt hiszem szombaton belevágunk, csak még nincs favorit. Szerintetek hol érdemes venni, ahol nem olyan méregdrága?

Gjéti: megszoktad már az új környezetet? Suliba kell még menned mostanában?

Julcsi: jól láttam, hogy most már este 7-től lesz a jóga? :shock:
Vagy a szerda délelőttiről van valami hír?

Panna: szupi, hogy rendben hazaértetek!!! Most akkor próbáld meg kipihenni az itthon töltött napokat :lol:

Andus: próbálj pihenni is néha, jó, hogy már jobban vagy!

Dina vajon hol lehet????

Zsufi

KépKép
zsufi74

Bjuti köszi az infót, és köszönöm a szülinapi köszöntést !!! :)
Én szeretnék menni, de a jövő hét nem jó, gondolom jön a család köszönteni, pont 13.-a lesz.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy ti tudjátok, hogy miket kell a gyógyszertárban a kicsinek beszerezni, mert nekem a védőnő akarta elmondani, de nem tudom, hogy mikor fogom tudni utolérni ...

Hű, most vettem észre, hogy a vonalzóm alján megjelent az Anyának már nagy pocakja van! felirat :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

zetibebi nagy drukk nektek, hogy minden rendben legyen. szerencsére most már akkor sincs baj, ha elindul a kismanó világot látni, legfeljebb kell néhány 50-es ruhácska :)

gerendai zsuzsi nagyon tetszik, hogy így állsz hozzá ehhez a dologhoz. már most rájöttél a nagy titokra, ami a gyereknevelés alapja (szerintem legalábbis). nem szabad, hogy túl sok, és túl határozott elvárásunk legyen, mert akkor szükségszerű a csalódás.
a gyerekekben egy dolog állandó, a változás. ha az ember nyitott szívvel és lélekkel fordul feléjük, sok csodálatos élményben lesz része.
én ugyan kifejezetten ateista vagyok, de a keresztények valahogy így fogalmazzák meg: legyen meg Isten akarata.
én is hiszem azt, hogy bármi történik velünk, az végül a legjobb, ami történhet. mondom ezt még úgy is, hogy egy beteg baba van a hasamban.

és most a realitások talajára: én aventes mellbimbó krémet vettem, nekem a garmastan nem nagyon jött be régen. ezt még nem tudom, de mindenki egyöntetűen dícséri.

Kép
Kép
Kép
iricc

Jó reggelt!

Kézeljétek, este 8-kor is még jóslóim voltak. Egyértelmű, hogy az, ezt valahogy érzi az ember. Volt, hogy két óráig nem, utána volt, hogy tízpercenként. Mit is mondjak, igen fájdalmas, és gondolom ezt még szülés közben 10-zel meg kell szorozni :?. De pozitívan gondolkodom: legalább már tudom, miféle lesz... Ja, és ma kutyabajom. :D

Van még valaki, akinek nagyobb most az alvásigénye, mint bármikor korábban a terhesség folyamán? Mert velem ez van... :?

Andus, Bjuti: Nekem 20-án jó lenne a tanfolyam, megbeszélem az orvossal, hogy ne aznap kelljen hozzá menni. Nektek jó lenne, vagy már késő?

Ricsibaba: Neked miért lesz programcsászár?

Gerendai Zsuzsi: A bölcsességed hihetetlen... :shock: Csak ámulok mindig. Szerintem nagyon jól látod a dolgot. Ha nem fordul meg, akkor ezt a helyzetet kell elfogadnod, akkor kórház, és a Kicsinek biztosan van valami oka rá, hogy így legyen. Szerintem én is pont így gondolkodnék a helyedben. :)
Aprópó, álom: Már nem először álmodom azt, hogy Marci kijön kicsit közénk (a normál úton), együtt vagyunk kicsit, játszunk és visszarakjuk még növekedni egy időre.... Mindez fájdalommentesen történik és természetes. :D :D :D Szerintetek ez mit jelenthet? Hozzáteszem, a Bogyesz természetesn iszonyú édes kölyök. :)

Zsufi: Jövő hét szokott idő, utána már héttől... Lehet, hogy én is jövő héten megyek utoljára. És jövő héten még Kriszti lesz, utána más. Elküldöm Neked az emailt, amit küldött.

ZETIVERA, VIKTOR, KICSI ZETI: NAGYON DRUKKOLUNK!!! Köszönjük az infót, Viktor!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: nekem a jöv. hét kedden jön anyukám miskolcról,szóval nekem tökéletes a 20-a. Remélem egyikünknek sem jön közbe addig semmi :wink:

Apropó van kedve még vkinek jönni??

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

ZétiVera: ezerrel küldjük a pozitív energiát, biztosan minden rendben lesz!!!! Lehet, hogy mire jössz, már lesz is egy-két baba a topicon... :lol: :wink:

Móni: Igen, az én voltam a klinikán az első sorban... :lol: 8). Nem is tudtam, hogy Te is debreceni vagy, de jó, hogy van még valaki. Te hol voltál? Mármint nem találtam képet Rólad a közösben, így nem tudlak arcról beazonosítani... :cry:
Van fogadott dokim, Aranyosihoz járok. Csak kedden nem volt ott... :evil:. Tanácsadásra a Bethlen utcán Kovács dokihoz járok. Igazából én a klinikán nem gyakran fordultam meg eddig, szerencsére, csak most már az NST miatt kell menni minden héten. A Kiss Ernő utcán lakunk, a Bartókból nyílik. ÉS Ti? Merre laktok? Nem lenne kedved egy kétszemélyes topictalira???? Csak, hogy esetleg a többiek is irigykedjenek egy kicist... :wink: :lol: 8)
Ja, igen, mindkét kutty a miénk, sőt a harmadik még le is maradt a képről.... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Andabella: derekam, hátam nekem is fáj ha sokat mászkálok, gondolom ez a pingvinezés annyira nem tesz jót, eszméletlen milyen billegve megy csak a járás, férjem mindig jókat mosolyog rajta, na meg a hosszútávú fekvés sincs a derekamra túl jó hatással.

Zsuzsi: csatlakozom Julcsihoz (alvásigény terén is :) ), annyira szép, hogy így össze-tudtad szedni a gondolataidat, ez tényleg nagyon jó hozzáállás. Én is hiszek abban, hogy semmi nem történik ok nélkül, valahogy eddig az egész életem ezt igazolja, csak esetleg sokkal később jön rá az emer, hogy miért is kellett úgy történnie, ahogy történt.

Borzasztó éjszakám volt nekem is, alig aludtam, kölök egyfolytában izgett, és talán beköszöntöttek a jóslófájások hozzánk is, de ebben még nem igazán vagyok biztos. Mostmár aztán tényleg szeretnék csak túllenni ezen a frontos hétvégén, kaandi jól megijesztett vele, zsufi te meg azt mondod lejjebb van a pocakom is :shock:, asszem mindjárt frászt kapok... :) Barátnőm szerint nem lejjebb van, hanem inkább elnyúlt, le-fel irányban szélesebben gömbölyödik mint eddig, valami lehet benne, mert esténként még mindig savasodok, (ja igen most hányingerem is volt megint, nem gyengén), nagyon keveset tudok csak enni, és még beszéd közben is kifulladok néha... szóval szerintem még fenn lehet. Ugye fenn van? :roll:

crocus: én sem olvastam különösebb követelményeket a popsitörlővel kapcsolatban, viszont én az érzékeny bőröm miatt alapvetően megszoktam, hogy ilyen termékeket keresek ha lehet: alkoholmentes, parfümmentes. Johnson & J-ban találtam ilyet, úgyhogy én ezzel indítok, aztán meglátjuk.

Kép
Kép
elif

Vera: én is jobbulást kívánok!!!!

Zsufi: nekem ezeket mondta a védőnőm: köldökkezeléshez alkohol és Hexachlorophen hintőpor
babaápoláshoz: ung. Infantum popsikenőcs, hydrophiles fürdetőkenőcs
meg ezt az ominózus Urtica Urens homeopátiás bogyót tejelválasztás serkentésére.
A többire azt mondta, hogy majd a gyermekorvos felírja.

Kell egyébként venni még valamit köldökcsonk ápoláshoz? Gézlapot vagy ilyesmit? Mert azt nem említette és nincs is itthon ilyesmi.

Nekem a barátnőm a Medela bimbóvédő krémre esküszik, úgyhogy azt vettem. Ja, és elintéztem a házassági anyakönyvi kivonatot is!! :)

Jövő hét csütörtökön jön hozzánk a védőnő, remélem nem hozza a hátán a mérleget hogy lemérjen :D

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok lányok!

Én is megvagyok,idáig csak olvasó módban,mert a párom nekem is itthon volt és annyit ültem csak a gép előtt,hogy kövessem a dolgokatde írni nem volt idő,ebből következik,hogy nem is tudok mindenre reagálni.

Ami a legfontosabb,hogy innen is mennek a pozitív energiák Verának és családjának!!!!!!!!!!!!!!!!!ha ennyien drukkolunk,minden rendben lesz!

tényleg jó hír,hogy többé kevésbé mindenki jól van és ezerrel készülődik a baba megérkezésére.sok hasznos dolgot olvastam,és fel is írtam a bevásárlólistára,hála az égnek nem sok minden kell,inkább csak a kórházba való dolgok és egy-két apróság a babának.Már tervezzük a babaszobát,most éppen a mi hálónkat akarjuk neki adni,ezért csak a jövő héten lesz még festés és egyebek,már nagyon várom.

Annyira jó lehetett a találkóző és Julcsi férje,nagyon ötletes,tök jó lett a kép.Sajnos valami nem okés a gépen és nem sikerül fényképeket feltöltenem,pedig már régen lógók vele,de egyszer csak meglesz.Nagyon helyes mindenkinek a pocija,én is csak csodálkozom az enyémen,hogy húha,hova tud még növekedni,és olyan jó látni a párom arcán a hitetlenkedés és csodálkozást,hogy mindez lehetséges és odabent van a kisfiunk.

azt hizsem jóslófájásokkal már én is találkoztam,derékfájás is kipipálva nálam is és a gyomorégés olyan szintre emelkedett,hogy étvágyam nincs is egyáltalán,ennek köszönhetem,hogy az utolsó másfél hónapban,csak 90dkg-át híztam.Az éjszakai pisijáratok és a nehézkes felkelés és alvás is kipipálva még mindig,de Kisbalázs kárpótol érte minket,mert sokat mocorog és dugtossa kifele a részeit,nagyon jól szórakozunk,mi napközben és este is ez a fő program apjával is elvan,kidugja-behúzza az alkatrészeit és jól fülön rugdalja apját amikor befelé hallgatózik.

Tudom,hogy már megint regényt írtam és még az újakat nem is köszöntöttem,mindenkinek üdv itt.
Hétfőn voltam dokinál és a védőnéni cukrot talált a pisimben,aztán a doki laborba küldött és a cukor visszfogásár kötelezett.Még nincs eredmény,tudja vlki,hogy mit jelent és mennyire komoly dolog ez,vagy csak lehetett átmeneti dolog?a cukorterheléses vizsgálatom anno teljesen tökéletes volt.Kicsit megijedtem,ha vlki tud vlmit ezzel kapcsolatban kérem írja meg nekem!

most eldugulok,elég belőlem,ezzel a regénnyel is megszenvedtek mire elolvassátok,vigyázztok magataokrr és mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Elif!
Nekem is pocsék éjszakám volt...3ig nem is aludtam egy szemet sem.
forgolódtam,fájt a csípőm,az oldalam elzsibbadt ,de mire átvergődtem a másik oldalamra lábam kezdett fájni akkor séta...., :evil: de ez még mindig nem elég....elhelyezkedtem kényelembe pakoltam magam akkor elkezdtem viszketni."kor azt mondtam magamban na itt az ideje készítek egy kakaót hátha segít...Konyha ki villany(ááá majdnem megvakultam)...tej,kakaó,mikró.....lassan bekortyoltam...vissza az ágyikóba....de az álommanó sehol...
Még 3kor ránéztem a vekkerre....
Jaj a legfontosabbat nem mondtam éjfél körül felhívtam a páromat ,hogy nem tudok aludni és olyan jól esett hallani a hangját....de szegény mikor meglátta a kijelzőn a nevemet majdnem szívrohamot kapott.mondta ,hogy most már tuti nincs gondja azzal ,hogy fázik mert még a víz is leverte.

Kép
zümis

Sziasztok lányok!

Voltam ma szüléstervezésen a kórházban. Megnéztek mindent, csináltak ctg-t és végre választottam bábát is, aki majd a szülés után eljár hozzánk segíteni. Azt mondták, hogy most már "csak" be kell sétálnom, ha beindul a szülés és nincs más teendő (azon túl, hogy a dokimhoz továbbra is járnom kell).... A baba feje továbbra is kisebb, de szépen fejlődik és múlt hét óta 400 gr-al nőtt a súlya... :shock: Éreztem is, hogy olyan mintha, hirtelen sokat nőtt volna a baba, mert sokkal nagyobb és nehezebb lett a hasam...Bár azért kíváncsi vagyok, hogy a nőgyógyász este mennyit fog mérni, mert a kórházban mindig kicsit eltérő értékeket mérnek.

Pelus, popsitörlő - a nővérem is a dm-es márkára esküszik. Azt mondta, hogy az összes többiből kifolyt a pisi... Talán még a Libero jó.. Most én is ezekből fogok bevásárolni.

Mellbimbókrém - nekem is az Aventes fajtát ajánlották, remélem itt is meg tudom majd venni.

Vera: szorítok Neked! Remélem hamarosan jobban leszel!

Julcsi: hát Én is jót kacagtam a férjed alkotásán! Igazán jó humora van! :D

Zsuzsi: sajnálom, hogy a baba faros lett! Nagyon furcsa, hogy pont akkor éjszaka álmodtál ilyen furát! Remélem azért még a szülésig megfordul!
Egyébként anno, amikor nekem még otthon a Hepatitis szűrést csinálták otthon az ÁNTSZ laborba kellett mennem, ahol épp egy elég nagy pocakos kismamának HIV-teszthez vettek vért és el nem tudtam képzelni, hogy vajon miért. Most már ezt is tudom... Itt Németországban egyébként a Kismamáknál a szűrővizsgálatok keretében HIV-szűrést is csinálnak...

Zsufi: remélem a szülésnél bejön majd az ásítós trükk... :D

Julcsi: sajnos nálam az alvás mostanában nem megy olyan jól... :? Pedig azért fontos, hogy állandóan kipihent legyek, mert ha úgy indul be a szülés, hogy már épp hullafáradt vagyok, akkor még megterhelőbb lesz a vajúdás.... :?

Zümis: én is ezért nem merem hívni apát, amikor dolgozik, nehogy azt higgye szegény, hogy szülünk... :)

Ja, és amit tegnap elfelejtettem, üdv az újaknak!!!

Panna
pandusika

Elif: szerintem még fent van a pocakod, legalábbis a fénykép alapján! :D Én most azt hallottam, hogy kb. a szülés előtt két héttel megy lejjebb. Hát remélem, hogy ez nem törvényszerű, mert nekem az utóbbi pár napban annyira leereszkedett, hogy a combomat nyomja, ha leülök... Végülis már a 37.hetet tapossuk, úgyhogy most már bármikor jöhet Hannácska!

Panna
pandusika

Én az előzőeknél csak akkor használtam mellbimbóvédő krémet (garmastan) amikor éreztem, hogy gondok vannak. Alap esetben csak hagytam rászáradni a tejet és a baba nyálát a bimbóra, és igyekeztem minél többet szellőztetni, szabadon hagyni a cicit. A garmastant nem kell lemosni szoptatás előtt, ez rá is van írva, de mivel elég vadító kék színe van, én azért letöröltem a babacsatlakoztatás előtt.

Steril géz: olyat tudomásom szerint nem használnak köldökcsonk kezelésére. Nekem egy egyszerű fültisztító pálcikával mutatták meg és 70%-os alkohollal. Az első gyereknél hintőpor is kellett rá, a másodiknál már tiltották-ilyen gyorsan fejlődik a tudomány :wink:

Fájdalomcsillapítás: Nekem az elsőnél volt epidurál, nem fájt utána a fejem. Viszont nem éreztem tolófájást sem, és még egy ilyen vaktában tapogatózást, v. a szülőszobán nyaralást nem vállalok be. A másodiknál nem volt érzéstelenítés, tudta is a testem , mit kell csinálnia, egy-két nyomásra (+ egy hasbakönyöklésre :oops: ) kint volt a baba :lol:

Cukor a vizeletben: ajaj, suttyomban terhességi cukros lettél!? :?

Kép
kangu

Ja, a "pocakleszállás" nem törvényszerű, senki ne bízza el magát! Akkor is indulhat a vajúdás, ha a poci fent van még. Nekem a vajúdás alatt szállt csak le, nagy nehézségek árán. Csóválta is a fejét az orvos "ajaj nagyon fenn van, nagyon fenn van!" De végül én győztem :lol:

Kép
kangu

Na tegnap voltam dokinál, szépen fejlődik a picur, méhszáj zárt, fekvése nagykönyv szerinti, ma meg nekünk is megvolt az első CTG. Adrika nem szereti a CTG-t: eleinte duzzogott, és csak azért se mozgott (nekem nem kellett nyomkodni, csak számolni), aztán meg úgy döntött, hogy elég ebből, és ő bizony leszedi rólam az érzékelőket :D úgyhogy a fele vizsgálaton az látszik, hogy birizgálja az érzékelőt, ami emiatt ugrál össze-vissza. Minden OK, szépen kalapál a kis szivecskéje. A méhtevékenységesre semmit nem mondtak, úgy van a vonal, hogy általában a 20-as vonal körül mozog, s néha-néha felugrik 35-ig. Az még nem fájás, ugye? Mármint érezni nem éreztem, hogy az lenne.

Bepörgettetek a palacsintával a hétvégén, most pihen a tészta, mire Tomi hazajön, frissen kisütöm majd :D nyaminyami, alig várom :D csináltam bele fincsi tejszínes túrókrémet is, adok a kilóknak! :D

Amy, elhiszem, hogy nagyon örülsz! Nálunk még pár apróság hátravan, mosni jövő héten fogok, ezen a héten elmaradt, annyit rohangásztam a rendelők között.

Elif, Jánosba küldenek a 35.hét előtt - de ha annyira szülés közben lennél, szülhetsz ott, csak utána költöztetnek titeket. Azért beszéld meg Efehannal, hogy még egy kicsit bírja ki odabent :D

ZétiVera, remélem, minden OK veled, és a kicsivel!!! Küldünk energiát ezerrel!!!

Zsuzsi, nagyon komoly, hogy gyakorlatilag megálmodtad, mi történik a kisbabáddal!!! Mindannyian tudjuk, hogy a legjobbat szeretnéd neki megadni, és szépen el fogja ő dönteni, hogy "fejest ugrik" az otthonszülésbe, vagy a kis popsijával beirányozza a kórházat. Adj neki még egy kis gondolkodási időt :)

Tanfolyam: én is tervezem! 20-a jónak tűnik... (aznap megyek a gyerekorvoshoz kettőre, de remélem, beérek négyig azért)

Zsufi, elvileg kéne megbeszélj találkozót a gyerekorvossal, és ő felír mindent, amit patikában kell beszerezni.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Zétiveráéknak szeretnék én is jobbulást kívánni!!!! reméljük már jobban vagytok! Úgy látszik ez a doki által említett bűvös 2 hét mégis jelentett valamit, legalább most kéz alatt vagy és nem lehet nagyobb probléma!!!

Lányok voltam én is Ctg-én, nálunk is volt tappancsleverés, állandóan eluszkált, néha alig találták meg a szívhangot emiatt. Nem is kellett kimozdulni városunkból, a Dél-pestibe, mert itt nálunk a szakorvosi rendelőbe csinálják már ezt is. Na majd este 6ra megyek vissza UH-ra, aztán akkor tudom megmutatni a dokinak amit kinyomtattak a gépből, nálunk is többnyire 20 körül mozgott az alsó diagramm, időnként ki-kiugrott 35re,meg 50 is volt. POntosan mit is jelent még nem is tom, majd megkérdezem este.
Alvásigényem nekem is megnőtt, de sajna ma és holnap nem nagyon lesz időm napközben ledőlni, be kell érnem majd az esti alvással. De legalább az lehetne normálisabb a fenébe is......

LÁnyok eszembe jutott még valami, amit én biztos viszek magammal a kórházba, NE NEVESSETEK:)))) :: WC illatosító, ugyanis világéletembe olyan rohadt gyenge volt a gyomrom, hogy attól tartok, más után esetleg nem tudok majd emiatt bemenni a klotyóra és ugye lehetünk sokan is a szobában, amit egyébként nem bánok, csak előrelátó leszek...... Gondoltam leírom, hátha van még ilyen "finnyás" rajtam kívül is! :lol:
JAJ: megszületett ma hajnalban a legkisebb unokahugom Németországban: Enikő ( anyuka német, de ő választotta ezt a szép magyar nevet), 3300 g, 52 cm.

Azt hiszem átnézek a januáriakhoz, biztos tegnap de. óta történt egysmás ott is!

Sajnálom Elif, hogy rád hoztam a frászt ezzel a hülye fronttal!!!!

Kép
kaandi

Ricsibaba, a szomszédunk halt meg, de eléggé megviselt,
mert nagyon jóban voltunk vele... :(

Köszi Julcsi a kérdést, megszoktam már az új otthont, minden
rendben van, szeretek itt lenni nagyon. :D
A suliba most már csak hébe-hóba járok be, akkor, amikor nagyon muszáj...
majd jövök még később, most megyek matekozni a fiúkkal! :lol:

Kép

Kép
gjéti

Ricsibaba: hát még nem döntötte el párocskám, mert nem akarja látni a szenvedésem. Remélem azért hajlani fog a dologra.

zsu: várom az infót. Képzeld ma kaptam emailban a strepto szűrés eredményét, felhívtam a dokinőm, hogy azért szóljak neki, elkezdtem mondani hogy ki vagyok, erre ő "tudom az a kis kövér". Na ez most olyan jól esett a lelkemnek hogy csak na. Én vagyok érzékeny, vagy ténleg egy büdös bunkó???
Mindenkinek szebb napot, az én kis lelkemnek most nagyon rossz és nagyon pityergek. :cry:

Kép
budabo

Budabo: szerintem nem Te vagy túl érzékeny, hanem tényleg egy büdös bunkó... :?

Ne pityeregj, nem mindenkit áld meg a természet darázs derékkal és manapság divatos alkattal... főleg nem babavárás idején...Én is kezdem egy kicsit már rosszul érezni magam a bőrömben, de ezt a pár hetet kibírjuk szülésig, szopi után meg lehet tenni az ügy érdekében...

Kép
cserkészkolbász

cserkészkolbász: köszi, kedves vagy.

Mi van ha a strepto B szűrés pozitív?

Kép
budabo

Budabo! Szard le a fejét! Egyébként milyen dokinő? Nála fogsz szülni?????
Kapsz antibiotikumot valószínűleg + valamilyen kúpot is azt hiszem az esetleges bacik miatt megelőzésképp, hú de jól informált vagyok, sajna nekem már volt ilyen bulim nov közepén kb.
Most negatív lett az eredmény.:))

A másik verzió: szülés előtt 4 órával vagy még talán szülés közben kapsz antibiot vénásan, a baba is kap, ha megszületik vagy csak, ha megvizsgálták,de az az eredmény vmi 24 órán belül van meg, tehát állítólag jobb, ha rögtön megkapja az antibiot ő is.

Csak nem pozitív lett? Vagy azt nem írták meg konkrétan az emailben?

Kép
kaandi

Úristen, remélem nem kevertem össze a pozitív és negatív értelmét!!?? Most melyik a jó és a rossz? A negatív a jó, nem? Bocsi akkor!

Kép
kaandi

Bogi, ilyet én még nem is hallottam! :shock: azért durva, hogy egy doki ilyet mond!!! Főleg, hogy nő... Gyorsan meg is kukkantottalak a közös fotók közt, és nekem más fogalmaim vannak arról, milyen, ha valaki kövér! Én se vagyok egy manöken alkat, de azt hiszem, ez így utolsó hónapos várandósan nem is elvárás!!! Ne pityeregj, csinos kismama vagy!
A strepto B szűrés ha pozitív, akkor úgy tudom, kapsz egy nagy adag jó erős antibiotikumot, hogy mire szülésre kerül a sor, kikúráljanak belőle, mert szülés közben a kisbaba el tudná kapni. Mivel a 37.hétben vagy, simán megoldják úgy, hogy egyikteknek se esik bántódása! :)

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?