A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Hékás: Ciki, nem ciki, én se akartam télikabátra kiadni egy vagon pénzt, és sokáig jó volt az átmeneti is.Így én a József körúton lévő kabátturiban vettem egy tök használhatót egy-két ezer forintért.És jó, hogy eltettem a köv.gyerekhez :lol: :lol: Íme, ő is téli lesz :lol:

alma26:mi is szentendreiek vagyunk :wink:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Gyöngyi: köszönöm a válaszodat, meg is néztem a neten. Jól néz ki és van is belőle itt a Győri áruházban is. :) Ti melyik színt vettétek meg?

Uxi: mi is magunk festettük ki a szobát most augusztusban. Mi is Dulux festéket használtunk, tényleg nagyon szuper festék, nagyon szép színei vannak, könnyű dolgozni vele nagyon szépen fed már elsőre is. A plafont mi is fehérre hagytuk. Szerintem próbáljátok meg magatok megcsinálni, tényleg nem nehéz és sok pénzt spórolhattok vele. Nekünk nem kellett higító hogy lejöjjön a festék, nálunk is lecsöpögött egy pici, de simán lejött vízzel.

Melike: szia! Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton és hogy a fejmérettel sincs gond!! :) Hasleszorító bugyit hol lehet venni? És így kell keresni konkrétan vagy van valami speciális neve? És még egy kérdés! Neked lesz fogadott szülésznőd? Egyfolytában azon vacilálok, hogy mit csináljak, fogadjak-e szülésznőt, vagy sem. Nem ismerek egy szülésznőt sem itt Győrben. Tesóm tavaly szült a Petzben, de elég sokat vajúdott, amíg nem tágult letették a nőgyógyászatra, ahol egyáltalán nem foglalkoztak vele, mikor felhívta a fogadott orvosát, hogy mi van és az meg betelefonált a kórházba, akkor kijött a folyósóra az egyik hát nem tudom nővérke lehetett-e vagy szülésznő és a két fájása között ordenádé módon lecseszte - hogy finoman mondjam - hogy hogyan képzelte, hogy felhívja az orvosát, miért nem szólt nekik. Nem tudom mi miatt volt már ez, de többször szólt és rá sem bagóztak. Szóval elég csúnyán viselkedtek vele.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára adrienne29 2009.09.11 09:53-kor.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás: nyam nyam :) Már néztem az éttermet. A hétvégén remélem megtudjuk beszélni mi legyen

Marci akkor már jól van, ugye?

Linus: jajj, de jó :)
A szentendrei barátnőm fia 2007.12.23-án született. Nagyon szereti őt Emma

Ma reggel voltunk védőnőnél. Nem volt semmi érdekes, csak bemásolta az eredményeimet.

Kép
Kép
alma26

Melike: szuper hírek!!! :)

Adrienne: én olyan bugyit a Brendonban vettem (2400ft volt)

Kép
Kép
alma26

alma: köszi a válaszodat, körülnézek a Brendonban. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Megint benéztem egy kicsit, de megint kész az a fránya mosógép.
Visszaolvastam egy kicsit, de egyre nehezebben követhető már a
sok téma.
Így csak egy pár dologra tudok reagálni.

Pillesz: Ne aggódj a mellméret miatt! Nekem a várandósság alatt és a szoptatás alatt is nagy az "A" kosárméret. Ma Már - így 41 évesen - csak röhögök ezen, és sikeresen szoptattam három gyereket, soha nem volt kevés a tej. A gond a szavak erejében van. Mennyire tudod ezt kívül tartani. Ez nagyon személyiség függő,
valakinek könnyebb, valakinek nehezebb.

Uxi: Akkor nem lakunk nagyon messze egymástól, mi a Zöld
iskola közelében lakunk, a Madách lakópark mellett, szintén egy
régebbi családi házas övezetben. Most lesz az első gyerekem, aki
kertes házba születik. Már csak a kertet kéne megcsinálni...

Képzeld, ismerem azt a gyülekezetet, mert egy kis ideig mi is jártunk oda (akkoriban lett kész a Béke úti épület), de a
házasságom abban az időben a végét járta már és a depresszió
nagyon erősen a fejemen ült, csak sajnos akkor még nem tudtam,
hogy mi is az. Szóval elmaradtunk. Most a helyi evangélikus
gyülekezetbe járunk.

Móni: Szerintem az orvos most nem tudhatja, hogy mennyi ideig tart a terhességed. Csak tippelni tud. Vagy bejön, vagy nem.
Próbálj meg nem aggódni ezen most.

Az ÁEK-ban most nem lehet szülésznőt választani, de eddig én egyszer sem választottam. Nem volt bajom senkivel. Persze lehet,
hogy éppen nem szuper szimpatikus aki éppen ott van, de én
nagy naiva vagyok, azt gondolom, hogy aki szülésznő lesz, az
mindenképpen valami különleges ember lehet csak.

Mindenkinek további szép napot!
dil68

Halihó!

Adrienn! Nekem annó anyukám vette, de szerintem ő is a Brendonban, mert mindig ott vásárolt...

Nekem nem volt szülésznőm, és nem is lesz. Én vagyok olyan jó viszonyban a fogadott orvosommal (dr Fülöp József), hogy ha indul a szülés felhívom, és vagy rögtön bejön, vagy beszól a kórházba ő is... Nálam a Bettinél se volt szülésznő. De úgy tudom, hogy a régi öregeknek megvan a maga szülésznőjük, akikkel együtt dolgoznak. A dokim is régi öreg, és amikor ő nem volt velem, mellém szegődött egy szülésznő, aki mondta mit csináljak... Nem fogadtuk meg, de a végén mivel tök rendes volt adtam neki 5000 Ft-ot...
Én annó este 9-kor kerültem be a kórházba. Párom ott volt 1-ig, akkor hazaküldték. Este 3-4-szer néztek nst-t, és meg is vizsgáltak mennyire tágulok. Aztán reggel 7-kor ment el a magzatvíz, akkor már ott volt a dokim, és a szülésznő is (és persze a párom is). Az esti vajúdást meg szülésznő nélkül is simán végig lehet csinálni, én legalábbis nem éreztem hiányát...
melike30
Győr

Kima: még tavasszal láttam itt (Lux-ban) 2-t, jól fel voltak öltöztetve :) nem tudom helyiek voltak-e vagy túristák :( gratula az eredményekhez, nem semmi sikerek! csak igy tovább :)

Hékás, Twist: az afgánoknak inkább ffekvésigénye van mint mozgásigénye :D anno játrtunk kiállításra, de túl sok a macera velük, előtte 1 nap kozmetika, amit valljuk be utálnak. és én is jobban szerettem velük kirándulni, az meg nem tesz jót s aszőrüknek. Igy inkább emellett döntöttünk, illetve játunk pályára és coursingre futni, 3szoros magyar bajnok a fiatalabbik :)

Yoga: tegnap végre eljutottam terhes jógára itt is, hát más volt mint az otthoni, nagyrész relaxálás, kis mozgással. De jó volt, már csak azért is mert kimozdultam, illetve Pöti is ficánkolt rendesen :) majd otthon is elmegyek a Padmába 2 hét múlva, és jól összehasonlítom :) közben meg itthon elkezdem a terhestornát, a múltkor már megnéztem :)

szülésznő: tesómnak 3 császár volt, oda teljesen felesleges. Én viszont úgy tervezem fogadok szülésznőt, legalább valaki legyen, aki tudja mi történik :)

Melike: örülök, hogy minden rendben! :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Melike: köszi a válaszodat. Nekem a Dr. Nagy Zoltán a dokim, ő is már egy régebbi doki ott a kórházban. Nem tudom, hogy neki megvan-e a saját szülésznője. Az egyik ismerősöm is nála szült, még terhessége alatt megkérdezte, hogy mit szólna, hogyha fogadna szülésznőt és azt mondta, hogy szerinte pénzkidobás, mert mindegyik szülésznő jó a kórházban. Tesóm 24 órát vajúdott a kórházban, szegénynek hiába voltak 5 perces fájásai, egyszerűen nem tágult, csak 1 ujjnyira volt nyitva, neki is a Nagy Zoltán volt az orvosa már akupunktúrázta is, hogy legyen valami. Sajnos melléje nem szegődött szülésznő, mikor nem volt ott az orvosa, mondom le sem bagózták, lent volt a nőgyógyászaton. Nagyon sajnáltam szegényt. Remélem én nem fogok úgy járni mint ő, mert azért jó lett volna neki, hogy néha valaki ránéz és nem is mondták neki, hogy mit tudna csinálni, ezért is hívta fel már a végén a tesóm párja a dokit. Erre meg megkapta azt a szép kis lecseszést. Egyébként nekem sem áll szándékomban szülésznőt fogadni, csak hát ez elég rossz élmény volt számomra is, mert ott voltunk tesóm mellett szinte az egész 24 órában és a lecseszéskor is.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Melike, örülök a jó híreknek!

A hasszorító bugyiról jut eszembe: az Istvánban két éve egy nővér (vagy takarító?) seftelt ilyesmivel, szoptatós melltartót, meg hasszorítós bugyit árult a gyerekágyasoknak. Én ott vettem egyet, de nem használtam, asszem nem találtam el a méretet :oops: . Akkor hirtelen jónak tűnt, de itthon kényelmetlen volt.

Köszönöm a még több festős tippet! Már meg is mértem a szobákat, délután megnézem a festékeket is, ha megyek Emiért az oviba.

Dil68, nekünk az az iskola lesz a körzeti iskolánk. Azt mondják, jó suli.
Ha egyáltalán oda íratom, nem biztos, lehet, hogy fótra fognak járni, az ökumenkikusba. Most Emi fótra jár a református oviba, egyelőre szereti (na jó, ez még csak a 2. hete).
Itt annyi a gyerek Dunakeszin, hogy csak a piros (körzeti) oviba 130-at nem vettek fel! Nem is tudom, mi lesz mire iskolások lesznek, oda kötelező felvenni, 40 fős osztályok A-G osztályig, mint régen??:shock: Kész demográfiai katasztrófa...

Az evangélikus templom a vasúti felüljárónál van, ugye? A múltkor onnan volt közvetítés a Kossuth rádióban, pont úton voltunk, s hallottuk:D .

KépKépKépKépKép
uxi

Az első szülésem után megfogadtam, hogy a következőnél lesz szülésznőm.
Végül a másodiknál sem lett, mert a dokim azt mondta, fölösleges, mind jó, meg az elsőnél nem volt rossz tapasztalatom.
Keservesen megbántam, most a harmadiknál mindenképp fogadok. Szerintem fontosabb, mint a doki, hisz a doki tényleg csak a kitolásra jön be.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Uxi! Találtam neked valami praktikusat:
http://www.platinumdecor.hu/kalkulator.php
:D

És persze mindenkinek aki önálló szobafestésre adj a fejét (pl. mi is majd)..... :wink:

J.

Kép

Kép
somaanya

Brigi, köszi az itteni kommentet!:) Szóval, egyelőre úgy oldottam meg a dolgot, hogy anyósom ad nekem kardigánt stb. erre a három hónapra. Ő is mondta, hogy nem érdemes venni ilyen rövid időre. Ma megyek a cuccokért, remélem, hogy elfér benne a "focilabdám".:)
Vendég

Brigi!
Hát én most nagyon irigy vagyok rád :lol: :lol: Cseréljünk Marikat! az enyém két óránként kelt éjszaka. Már teljesen kész voltam hajnalban. Még mindig 3-4 alkalommal ébred. Nem tudom mi lesz így, ha meglesz Balázs.......

Union!http://www.kepfeltoltes.hu/090911/luckyz13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Miért is nem apa alszik nálatok a kanapén???? Irgum-burgum annak az önző férfinépnek!

Twist!
A BIS 3 is nagyon nagyon szép eredmény!!!!!

Melike!
Jaj, nagyon örülök, hogy nincs semmi baj a babával! Ha meg nem kerek fejű baba lesz, az nem baj. Nem lehet minden babának kerek a feje. A lényeg, hogy teljesen egészséges.

Bogyra!
Ha erre jársz: apró kiütések (pirosak és olyan, mint a csalánkiütés, kisit kiemelkednek) a pocakom felső felében....Mi lehet ez????

Nos, akkor teszek fel néhány képet az ebeimről. Az első képen az Ami van ( Ő a perui meztelen), a másodikon az a kutyám, aki világgyőztes lett 2006-ban, a harmadikon pedig az, akivel idén készülök októberbe Pozsonyba a világkiállításra.

Kép

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2009.09.11 12:10-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok LÁnyok!

3 napja csak visszaolvasok, reagálni nem tudtam, így mindent egyszerre ha lehet 8)

Üdv az újaknak, Melinek pedi örülök, hogy nincs semmi gond!!

Anyós, Nagyik: Hát nem egyszerű... Nálunk már szüléskor kezdődött Anyukám :) Nagyon szeretem, de már most tudom, hogy mit fogok másként csinálni!
Nálunk az a "szokás", ha valaki szül (na ez vagy én vagyok, vagy idősebbik nővérem), bemegy az egész család és kinn szorítunk a szülőszoba előtt! Na ez tök jó, hogy kinn vár mindneki, tényleg jó érzés sztem, de amikor bejött Anyám a szülőszobára vajúdás közben... :roll: Megkérdezte, h maradhat-e, én meg nem küldtem el, mert erőm sem volt, hát nagy hiba volt! Olyanokkal bíztatott, hogy "Én is megszenvedtem érted, most te szenvedsz a lányodért" és hasonló "nyugtató" gondolatok... SZóval a férjemen kívűl mos tuti nem engedek be mást!
Az Anyósom se egyszerű, amikor a pofákat vágja, hogy Ők (mármint ő és a lánya) ezt, meg azt másképp csinálják, de ő úgy csinálja ahogy mondom...
Anyám meg a tanácsokat úgy osztja, hogy "Én nem akarok beleszólni, DE.. "s elmondja! Tényleg az a legjobb, ha 3asban, vagy természetesen a már meglévő gyerekkel vagytok otthon a szűk családi körben, de nekem nem lenne pofám azt mondani, hogy ne gyertek 2 hétig, mert összeszokik a család és jól is esik ha meglátogatnak!
Az első időben nálunk is úgy lesz, hogy Apa lesz otthon velünk amígy lehet (min.2hét, de többre tervezzük) és ha császáros leszek megint (remélem nem), akkor utána megkérdem először Anyukámat még 1 hétre, hoyg vegyen ki szabit és NAPKÖZBEN jöjjön át, a következő héten meg Anyóst! De ezt csak császárnál szeretném.

Szülésznő, orvos:

Szerintem a doki a vajúdás alatt (ugye kinek mennyi idő), bőven elég, ha bizonyos időközönként rádnéz, megvizsgál, még ő se kell oda, mert engem mindenki zavart. A szülésznő is :oops:
A dokim Lilinél is nagyon korrekt volt, szülésznőt nem fogadtam (bár akartam, mert volt egy nagyon szimpi, de későn csaptam rá le) és most se fogok sztem. Majd akkor adok előre pénzt, és akkor gondolom még kedvesebb lesznek .) Ha meg császár, akkor meg nem kell!

Ti akartok érzéstelenítést szülésnél? Én most úgy vagyok vele, hogy szeretnék. Szerintem Lilinél azért lett császár, mert nagyon elfáardtam a 7 órás aktív vajúdásban, a végén azt is elfelejtettem, hogy gyereket szülök, nem vettem levegőt, így leesett a szívhangja.. Szerintem ha nem vagyok makacs, és kérek érzéstelenítőt, akkor más lett volna, de ki tudja?

Beöntés
A Jánosban kötelező a beöntés, és a borotválás is.. A beöntés nem olyan szörnyű, mint elképzeltem. Jobb volt kiürülni... :oops:

Hű.. milyen témák voltak még??? :shock:
Na nem tudom...

Na sebaj, hátha eszembe jut!

Ma megyek UHra, már várom! Mindig olyan jó nézni, hoyg mekkorát nőtt neve nincs Tesóka! :lol:

Pussz

Kép
buborka.

Kima
Gratulálok a kutyusaidhoz és az eredményekhez!! Nem semmi!!
Csak 1 kép töltődött fel :shock:

Kép
buborka.

Na még akartam kérdezni, Tőletek, hátha nektek is van ilyen..

A mellbimbóimon, de főleg az egyiken, apró fehér kis hólyagocskák vannak (vag yinkább jóval világosabb színű, mint maga a bimbó), de nem hólyagocskák igazából, mert a bőr alatt vannak és nem lehetne kipukkantani..
Nektek ilyen nincs? Ez mi lehet? Nem emlékszem, hogy Lilinél lett volna ilyen..
Ugye ez nem baj? A tejtermelés miatt lehet ez már??
Meg szoktak szurkálni is a melleim, mintha tűvel szúrkálnák... Ez mondjuk a Lilinél is volt, amikor szoptattam, de a terhesség alatt sztem nem jelentkezett.

Kép
buborka.

Kima
Mégis fenn van minden kép, nagyon sép kutyusok, nem csodálom, hogy sorra viszik haza a díjakat! :lol:

Nekem egy huskym van, illetve már Anyuéké, de az ő Anyukája volt világbajnokságon 3. helyezett :lol:

Kép
buborka.

Sziasztok lányok!
Adrienne:Szívesen...Mi a szép világoskéket vettük meg,ugye a kisfiúnknak....de ez a legjobb szín belőle szerintem :lol:
Én sokszor már azon agyalok milyen ruhát adok rá majd ha hozom haza a kórházból... bárcsak már ott tartanák..
Nekem nincs szülésznőm remélem így se lesz olyan rossz szülni. Viszont van csecsemős nővér rokonom ő ott lesz amikor szülök legalább a baba jó kezekben lesz :D
gyöngyi-30

Kima, ezek szerint megvan a név? :lol: A Balázs nálunk is benne volt az első 3-ban. És Te hogy látod a hasad belső felét???? :shock: Vagy már Balázs mondta, hogy rossz a kilátás? :lol:

Kima, szépek a kutyusaid. Húú, ha én találnék képet az én imádott kutyusomról, szerintem mindenki elrohanna, és kihalna a fórum, olyan ronda volt :lol:

Buborka, nekem nincs ilyenem, nem tudok segíteni. A mellem meg nem szurkál, konstans feszül. Ha csak ránézek, már szétdurran, pocsék érzés :cry:

Érzéstelenítés. Én Marcit anélkül szültem, amikor kértem, akkor már nem kaphattam. De mivel a fájdalmas rész 20 perc volt, most sem szándékozom kérni.

Anyós-téma. Most kijut belőle bőven, mert ugyebár 4 napig boldogítanak minket. beszélgettünk ma a falfestésről, kérdezték, milyen színt szeretnék. Elmagyaráztam, erre apósom nekem esett, hogy szerinte sokkal sötétebb kellene, anyósom meg, hogy sokkal világosabb. Én meg lerendeztem őket, hogy olyan lesz, amit a fiukkal kettesben kiválasztunk :lol: De jó is, hogy ma elmentek a borfesztiválra, tegnap egy pillanatot sem tudtam pihenni tőlük...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kima:Látom ti is a Balázs nevet választottátok gratulálok szerintem nagyon jó név nekünk nagyon tetszik meg a családnak is!
Én lehet császárral szülök már a védőnő szerint mert van egy vele született gerincbajom konkrétan a keresztcsontomból hiányzik egy csont így születtem...sajna :( persze jobban szeretnék természetesen szülni.
gyöngyi-30

kima: Nagyon szépek a kutyusok!

buborka: megnéztem, én nem látok a mellemen ilyen apró fehér hólyagocskákat.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás
Örülök, hogy jól van már Marci!!!
Fini lehetett a vacsi, gondolom jó volt kikapcolódni...
Mi nyáron voltunk 7 éve együtt, mi is egy olyan jó étterembe voltunk... De jólenne újra elmenni!

Cici: hát remélem nem baj nekem, kiváncsi vagyok Bogyra véleményére is, de lehet majd megmutatom a dokinak, de nem szeretném, szégyellős vagyok, hogy előkpajam a cicim, hogy nézze meg milyen :oops: :lol:
Tudom, mást is kell mutatnom, de elég legyen annyi :lol:

Kép
buborka.

Sziasztok!

El vagyok ám havazva a sok hozzászólással, mire elolvasom már baromi fáradt vagyok... :) Minden reggel 6:30-kor indulok iskolázni, és hát azért előtte 2,5 évig csak itthon voltam, szóval még fárasztó! :)

Icu
kérdezte a babadudort, nah az szerintem is babadudor! :) Nekem is szokott olyan lenni, hogy különböző lehetetlen helyeken megjelenik egy magzati rész! :)
A keményedést nem lehet eltéveszteni, az kifejezetten olyan, mintha egy jó nagy görögdinnye vagy kő csücsülne a pocidban. És a méhcsak teljes egészében tud keményedni, tehát vagy keményedik vagy nem, olyan nincs hogy csak jobboldalt egy picit! :)

Cicitéma: nekem is vannak, azok mirigyek. Nekem volt olyan, hogy annyira közel volt a bőrhöz, hoyg addig piszkáltam míg kinyomtam. De általában nekem sem jön ki, csak úgy néz ki mintha ki kéne jönnie. Aztán elmúlik egy idő után, majd újra megduzzadnak. Szerintem valami hormonális dolog. A cici szurkálás nekem is van, szerintem azok is a tejmirigyek dolgoznak! Ne aggódj! :)

C vitamin: Én épp most olvastam egy tanulmányt, hogy akik kevés c vitaminhoz jutottak az anyjuk hasába, az agyuk használt részének a 30 % nem használják megfelelően. :shock:
Mivel ez egy vízben oldódó vitamin nem lehet túl adagolni. Ha baromi büdi lesz a pisid, akkor lehet csökkenteni, mert csak kijön.

Kálcium: Ez egy hülyeség, hogy elcsontosodik a kálciumtól a gyerek feje..... Én még nem láttam gyereket kutacs nélkül születni, és ahhoz hogy a medencén átjöjjön csak a kutacsára van szükség, azért tud össze nyomódni a feje. A kálcium leginkább azért kell mert a mama foga kihullik a szoptatás alatt, illetve a gyerek csontja ugyan szépen fejlődik, mert a magzat okos, és a fő alaktrészeket kifejleszti, de pl a foggumókat már nem biztos!
Szóval ennek fogyasztása is nagyon fontos, allergiás időben meg pláne. Sőt náthánál is kiváló orrdugító, mivel terhesen orrcsöppet nem lehet használni, a helyett is jó!

Magnézium: valaki írta, hogy vádligörcsre kalciumot iszik, remélem csak elírta, mert arra magnézium kell és kálium.... Szóval több banánt kéne enni, lehet az is elég, vagy mg pezsi tabi!

Hékás! Igen dolgozgatom egy kicsit, így jobban jövök ki és nekem is lesz hova visszajönnöm ha karok. Nagy reform volt nálunk a kerületbe természetesen kedvezőtlen, és sokan elmentek, így beugrok decemberig. A védőnő diplomám még nincs meg, de mivel a szülésznő meg van, és itt is negyed éves vagyok bizalmi alapon nem csináltak belőle problémát! Eddig ebben az iskolában egy rtg asszisztens dolgozott a tüdőgondozóból szakmunkás végzettséggel, azt gondol ettől kicsit képzettebb vagyok :) És ők is így gondolják!

KépKépKép
bogyra

Köszi mindenkinek a kutyus dícséretet.

Brigi!
Nem értem, írtam, hogy látom a pocim belső felét?! Hát hülyülök? :lol: visszaolvastam és még így sem tudom hol írtam. :roll: :roll:
Örülök, hogy neked is tetszik a Balázs név

Buborka!
anyósom a következőképpen kommentálta azt, hogy császárral szültem ( nem nekem, hanem a férjemnek). " hát a te feleséged még szülni sem tud normálisan" Vajon miért is utálom az anyósom..... :roll: :roll:

Gyöngyi!
Egyenlőre nagyon úgy tűnik én is császár esélyes vagyok. nincs ám abban semmi szégyen.
A Balázs név nekem nagyon tetszett, apa inkább a Rajmundot választotta volna, de jól lebeszéltem. Így lesz egy tündibogyó Balunk

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima, csodásak a kutyusaid, gratulálok a szép eredményekhez :)
Buborka, nekem sötétebb színűek a bogyók, mint a bimbóm... és kidudorodnak mikor megfeszül a mellem. Remélem okés a dolog, és tejmirigyeket jelent, mert a dokitól egyelőre nem kérdezem meg. Én is szégyenlős vagyok.
Melike, szuper, hogy ennyire egészséges babód van. De UH akkoris kell még legalább egyszer, főleg a szülés közeledtével, nem?
Hékás, a farfekvéses baba még "megfordulhat", ugye? Merthogy tudok fordított esetet, hogy szülés előtt (talán) 2 hónappal a baba megfordult, s lett farfekvéses.
dil68, de jó, hogy írod a mellméretet; mert nekem is A-s van most, egyelőre nem aggódtam azon, h nem lesz tejem, de talán megfordult a fejemben, tudatalatt. Olvastam, hogy a tej szopás közben termelődik igazán, úh nem a méret a fontos. De így, ha már van egy pozitív eset, akkor sokkal jobban bízom magamban :)
Valamelyik reggel az én lábam is begörcsölt, és kaptam rá 1 jó tippet: a lábfejet a térd fele kell húzni, hogy minél kisebb szöget zárjon be a talpad és a lábszárad (90 foknál kevesebbet). Azóta így nyújtózkódom reggelente, s így nem görcsöl be... Illetve ha már majdnem ott vagyok a görcsölésnél a "normális" nyújtózásnál (lábfej a láb meghosszabbításában), gyorsan előre kapom, s minden rendben. Remélem érthető voltam :)
Na most hirtelen ennyi, ha nem jegyzetelek, elfelejtem mire akarok reagálni.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Ja, még 1: szülés utáni segítség téma: anyós is és anyukám is felajánotta, h majd jönnek főzni/takarítani/mosni, tehát van esély, hogy nem fognak rászállni a babánkra :) Amúgy mind2 szelíd eset, nem rámenősek sosem.

Kép
nilszi

Kima, fantasztikusan szépek, arányosak, ápoltak a kutyáid, el vagyok ájulva tőlük!:) Szépen állítjátok be őket! Handlerrel vezeted fel őket, vagy te magad csinálod?

Nos, teszek fel pocakfotót, mert úgy látom, hogy a 20. hét óta nőtt egy kicsit:

Kép
Vendég

Twist!
a peruit apa vezeti fel, a havaneseket én kozmetikázom, készítem fel a kiállításon és én is vezetem fel. Soha nem adnám handler kezébe, de szerintem az én dilis ebeim nem is mennének handlerrel.
Látom növöget a pocid! :D :D

Nilszi!
Elkeserítselek? :D Amikor anyós meg anyuka megy segíteni, akkor az olyan, hogy egész nap gügyögnek a kicsivel, te meg főzhetsz, moshatsz :lol: :lol: :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

twist: szépen növöget a pocid! :)

kima: igen, ez tényleg így van. :) Barátnőm járt így, amikor megszülettek az ikrei. Anyósa vett ki szabit, hogy majd segít a mosásban, takarításban, főzésben, aztán az lett a vége, hogy a lányokat állandóan kikapkodta barátnőm kezéből, hogy majd ő, barátnőm meg csinálhatta a házimunkát. Teljesen ki volt bukva szegényem! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kima, Adrienne, jó, hogy mondjátok! Akkor résen leszek :wink:

Kép
nilszi

Sziasztok!

Ma voltam a cukroson. Nem kellett volna ennyire betojnom tőle! Sem előtte sem utána nem volt semmi gond, még a lötty sem volt az a borzalmas, amiről mindenki beszél. Szóval nagyon jól tűrtem, a párom is elég jól elszórakoztatott abba a 2 órába, míg várni kellett. Remélem az eredmények is jók lesznek, majd hétfőn kell telefonálnom, hogy meg vannak-e.
És változó, hogy kinek kell lötty, kinek kifli+tej. Pl: mikor másodjára menetem, pont egy kismamát csapoltak mellettem és kérdezte, hogy mit ihat, mert laktózérzékeny. Azt mondták, hogy valami rostosat!
Festés: mi duluxot használunk. Mosható és dörzsálló. Annyira egyszerű, hogy a gyerekszobát én kentem egyedül. Szépek a színek, de nálunk baromira nem hasonlít a felkent szín a mintán lévőre. Pl: most kente ki a párom a konyhát agár szürkére, aminek picit szürkés-barnás színének kell lennie. Hát ez világos krémszínű lett. Bár ez is tetszik.
Én nem fogadtam sem dokit sem szülésznőt, mert akikkel beszéltem erről és a Jánosban szültek, nagyon meg voltak elégedve a szülésznőkkel és az ügyeletes dokival is. Ja, az egyik kollegina megkérdezte, hogy van-e fogadott orvosom. Mondom, nincs. Erre ő: Akkor, hogy fogsz így szülni???? Agyrém.
Ha szülésre kerül a sor, én nem fogok senkinek sem szólni, nem kell, hogy az egész pereputty izguljon és bejöjjön, csak az apa. Neki látni kell, hogy milyen, mikor megszületik a húsa-vére. Ha majd kipottyant a baba, akkor lehet körbetelefonálni.
Apám nőjétől kaptam hasfogót, ő azt monta, hogy a vége felé nagyon hasznos volt, mert irtó nehéz volt a pocakja és az tartotta.
Hát kb. ennyi. Még olvasgatlak benneteket, meg rakok ki egy hasasfotót, ami ma készült, 24 hetesen.
Ja, és mindenki el van ájulva, hogy milyen bazi nagy hasam van és biztos a baba is jó nagyra fog nőni.
pillesz

Kép
pillesz

Kima, igazad van, én hülyülök, nem Te. Te azt írtad, a hasad felső felén, én meg úgy olvastam (ráadásul többször is...), hogy belső felén :lol: :lol: :lol: :lol:

Nilszi, igen, az utolsó pillanatig befordulhatnak. Mint ahogy meg is fordulhatnak,m bár az picit ritkább. A barátnőmnek a szülés előtt 2 héttel fordult vissza, és lett faros...

Twist, szépen gömbölyödsz már!

[quote="kima75"]
írta:
kima75Nilszi!
Elkeserítselek? Very Happy Amikor anyós meg anyuka megy segíteni, akkor az olyan, hogy egész nap gügyögnek a kicsivel, te meg főzhetsz, moshatsz Laughing Laughing Laughing

Hogy ez mennyire igaz :lol: :lol: Hozzánk is jött anyu elég sokáig heti 1x, "segíteni". Na azokon a napokon többet ugráltam, mint egyébként. Úgyhogy most megfordítottam, és én járok hozzá heti 1x, így tényleg többet pihenek :lol:

Pillesz, örülök, hogy nem volt vészes a cukor-vizsgálat. Én majd 28-án megyek, de csak azért szenvedek tőle, mert korán kell kelni miatta :? Tényleg szép nagy pocid van már Neked is! De azért azt tudnod kell, hogy a pocakméret és a baba mérete nem függ szorosan össze...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Lányok komolyan mondom nem akarok mindig panaszkodni, de elegem van az orvosokból!
Ma is rendesen megríkattak! Ma voltam a kötelező UH-on és ma is találtak valami gondot a babával!
Lent felejtettem a kocsiba, de annyiszor olvastam, hogy tudom fejből! Flexiós kényszertartása van a picinek, a gyomra csak halványan telítődik, de inkább csak sejthető! A szív jobb kamrája gyenge izomzatú (csak latin szóval van írva) Adtak egy telefonszámot a pesti 1.sz női klinikára a genetikai osztályra kérnem kellett időpontot, sürgösségivel a szívecskéje miatt beszorítottak hétfőre és 4D-re is megyünk aznap! És milyen érdekes most a cukrom meg a magzatvíz jó, ahogy odafigyeltem rá! Elegem van, ennek az aggódásnak sosem lesz vége! Nagyon félek lányok, ha kiderül, hogy valami baja van a kisbabámnak én nem is tudom mit csinálok! :cry:

Gyorsan visszaolvasok!

KépKép
ldetti

Pillesz: szép formás pocid van :)

Ezek szerint lehet, hogy ihatok tejet+kifli?

Kép
Kép
alma26

Detti: borzasztóan sajnálom :-((( DE nem lesz semmi baj!!!
Jó, hogy már hétfőre kaptatok időpontot. A hétvégén próbáljatok kikapcsolódni (tudom nehéz lesz)
Ölelés!

Kép
Kép
alma26

Idetti: próbálj meg megnyugodni! Most ez a legfontosabb. Annyira sajnálom, hogy nem tudok segíteni és semmi értelmeset írni.
Drukkolok hétfőre!
alma: hát ha a dokid azt mondta, hogy tej+kifli, akkor igen.
Szóval itt nem kórház, hanem orvos-függő ki mit eszik, iszik. Bár nem vészes a lötty.
pillesz

Detti!
annyira sajnálom :( Remélem végül minden rendben lesz a babáddal. Kitartás! Tudom mennyire szörnyű ez a bizonytalanság, de légy erős.

Brigi!
Hát igen, ez korral jár ( azt hiszem egyidősek vagyunk) :lol: :lol: Azért tetszett, hogy látom szerinted a hasam belülről :D :D

Pillesz!
Örülök, hogy sikeresen túl vagy a cukros vérvételen. Az egész terhesség alatt ez a legrosszabb vizsgi (szerintem)

Nilszi!
Oda kell figyelni, különben sokat fogsz melózni már az első héten :lol: :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

Idetti nagyon sajnálom hogy ezt kell átélned, szorítok hogy ne legyen semmi baj! Nyugodtan panaszkodj csak mi meghallgatunk, sőt várjuk az infót!

Kima gratulálok tényleg gyönyörű kutyusok!

Pillesz tényleg szép nagy pocid van, de nagyon csinos!

Kép
arian78

hello lányok

detti csak pozitívan minden rendben lesz nyugi
persze ez tőlem lehet hogy pont nem hiteles aki szintén parázik

mi is holnap megyünk UH-ra a praxisba

én teljesen ráálltam a tesz-veszre, magamnak is, meg babáknak is ott vásárolgatok és csomó pénzt spóroltam már meg vele.
és lekopogom eddig minden rendben volt minőségre is meg az eladókkal is

twist vannak nevek Réka és Laura de most éppen lehet hogy változtatunk Réka- KAta -ra
szerintetek?
azért jó lenne ha az oviban meg az isiben nem lenne még 5 ugyanolyan nevű társuk és a KAta már nem annyira divat név nem?

Móni
KépKép
reunion

Detti, nagyon sajnálom, nem is tudom, mit írhatnék. Mázli, hogy sikerült hétfőre időpontot kapni, addig már csak hármat kell aludni. Remélem minden tisztázódik. Én mindenesetre gőzerővel küldöm a pozitív energiáimat, jó? :wink:

Kima, megnéztem, én vagyok az idősebb. 3 hónappal és 1 nappal :twisted: :lol:

Móni, majd jelentkezz, hogy mi volt UH-n, de tuti Nálatok is minden oké lesz. Nekem a Kata jobban bejön, a Laura kicsit komolyabb név. A Kata meg olyan pajkos, vagány kiscsaj neve :lol:

Képzeljétek, a keresztfiam lehet, hogy elkapta az influenzát... Szegénynek 39 fokos láza van, levinni szinte nem lehet, csak ülőfürdővel, a végtagjai fájnak, piros a torka, és rettentő elesett...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Azért komoly a kettőnk közötti korkülönbség :D Na jó, ez magyarázza miért olvasol félre :lol: :lol: Keresztfiadnak jobbulást...szegénykém.

Móni!
Nekem a Réka jobban bejön, mint a Kata. Nekem a Kata kicsit falusias.....

Arian!
Köszi. :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Jánosos kismamik: http://velvet.hu/poronty/2009/09/11/a_j ... a_tesznek/

Az én lányom sztem nem volt inkubátorban anno.

Kép
Kép
alma26

Detti, szegénykém, elhiszem, hogy megijesztettek. De majd szerintem te is menj el Dr. Hajdú Krisztinához, nem kell nála várakozni és nagyon szuper genetikus. Több szem többet lát! Fel a fejjel, veled vagyunk!

Móni, nekem a Réka és a Kata név is tetszik. Mindkettő cserfes, talpraesett kislány - úgy képzelem őket:)

Képzeljétek, hogy ha a férjeméhez hasonlító hangú férfival beszélgetek, akkor a kisbabám nagyon rúgdos:) Tök cuki:)
Vendég

Móni ha lányom lett volna Kata lenne! Nekem picit jobban tetszik mint a Laura :D A Réka is nagyon jó név szerintem, úgy látom az a biztosabb nálatok :D

Kép
arian78

Sziasztok! Köszönöm szépen Lányok! Éjjel doliztam és nem bírok alduni! A tegnapi jár a fejembe!

Alma köszönöm ari vagy, de én a hétvégén dolgozom sajna a párom is reggel 6tól este 6ig van, meg vasárnap is megy éjjel még kikapcsolódni sem tudunk! :(
Nálatok, nem tudom, hogy lehet-e tej meg kifli nálunk az a 75 gr cukor volt amit a gy.tárba kellett kiváltani!
Én vittem hozzá ásványvizet és citromlét és ott keverik össze a kórházba otthon nem szabad!

Pillesz köszönöm a drukkot ari vagy, nekem ez is jó, hogy kibeszélhetem és meghallgattok a családot még nem akarom megijeszteni pedig már látták rajtam, hogy van valami!
Nagyon szép gömbölyű pocid van már! :D

Kima köszönöm én is ezzel próbálom magam nyugtatni, hogy minden rendben! :(

Arian köszönöm ari vagy, hát panaszkodni azt tudok... :( Egyszer hallanám azt a dokitól, hogy minden rendben van én lennék a legboldogabb! Hétfőn este, de kedden szerintem biztos, hogy hozom nektek az infót!

Szia Móni természetes az aggódás, de az enyém most egy kicsit nagyobb! Próbálok pozitív lenni, egy kicsit nehéz most!
Nagyon szép neveket választottatok a kiscsajsziknak! :D És ha az egyik netán mégis fiú lesz? Akkor mi lenne a neve? :D
Szombaton van valahol UH? Vagy 4D-re mentek?
De izgi, hogy neked 2en vannak :D

Szia Hékás köszönöm szépen a pozitív energiákat, most nagyon kell mert kész vagyok, pedig tudom, hogy az sem tesz jót!
Igen mázli, hogy már hétfőn mehetek, mert mondták, hogy heteket kell várni! De mégjobban örülnék ha nem kéne menni mert minden rendben! :cry:
Hékás a következő táblába ha kifér majd beírnád a kisfiam mindkét nevét? :) Zsolt Levente KÖSZÖNÖM!!! :D
A keresztfiacskádnak jobbulást kívánok, szegényke remélem minél hamarabb meggyógyúl! Orvoshoz vittétek már?

Twist szépen gömbölyödik a pocakod! :D
Ha hétfőn Pesten is azt látják, hogy gond van akkor szeretném tőletek elkérni a Hajdú doktornő elérhetőségét és akkor tőle is kérek időpontot. (Istenem csak ne legyen rá szükség! :cry: )

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam! :oops:

KépKép
ldetti

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én egy másik topik lakója vagyok.

Szeretném eladni kisfiam Kelengyéjét, illetve, néhány szinte új kismama ruhámat és egy teljes 62-es Kelengyecsomagot, rengeteg szép ruhával. Itt tudjátok megnézni, ha valakit érdekelne, hogy mikről lenne szó.

http://kata.mws.hu/index3.html

A fentieken kívül kismama könyveim és folyóirataim is vannak, ezeket még nem töltöttem fel az oldalra.

Főként 2008-as 39 db Kismama, Anyáklapja és Baba magazinom van vegyesen, ezeket egyben szeretném eladni. 3000 Ft-ért. KÜLÖNszámokkal: Baba első éve és a 9 hónap. Sok hasznos információ van bennük és nem is túl régiek, szopi közben vagy kikapcsolódásként remek olvasmányok.

Ezen kívül az alábbi könyveim:
Victoria Clayton, Stuart Fischbein, Joyce Weckl :
Terhesség félelem nélkül
1300 Ft-ért
Nagyon jó állapotban. 11 fejezet, 260 oldalon.

Szülői praktikák sorozat
Kismamák kézikönyve
2400 Ft-ért
Minden, amit a terhesség idején tudni kell
Kiváló állapotban: 288 oldalon.

Ha valakit érdekelnek, kérem írjon privit!!
További szép pocaksimizős napokat kívánok!

És bocsánat az off-ért. :oops:
Üdv: Kata
torolve_20130114141731

Detti

Hajdú Krisztina 2 fizetős helyen rendel.

Itt a Praxis honlapja:

http://www.ultrahang.com/szolgaltatasok.html

Itt az Istenhegyi Központé:

http://www.gendiagnosztika.hu/elerhetosegek.html

Néhány éve még rendelt a MÁV Kórházban is. Gondolom, hogy ott ingyen.

Ez utóbbit nem hívtam, mert akkor még nem tudtam, de a két fizetős hely közül a Praxisban hamarabb adtak időpontot.

Szerintem a SOTE I-en már biztosat fognak neked mondani. Úgy készülj, hogy ez minimum egy fél napos program lesz. Szóval, ne menj egyedül, vigyél valamit olvasni és enni, inni. Arra se számíts, hogy kedvesek lesznek. Olyanok, mint a gépek. A dokik viszont nagyon korrektek.

Hétfő délutántól már várni fogom a híreket és nagyon sokat fogok majd gondolni rád!

Trudi
turorudi6

Detti

Ez a gyomor probléma elég gyakori lehet, mert az én egészen szűk környezetemben (rokon, kolléga stb) 3 kisfiú is él akinek baj volt a gyomrával, és szülés után megműtötték őket. Ma mindhárman jól vannak. Egyik úszik , másik focizik, a harmadik táncol, színészkedik. Tehát semmi bajuk. Viszont náluk csak a gyerekorvos éberségén múlott, hogy észrevette a bajt azonnal szülés után. Ultrahangon még nem látták. (Szerintem akkor még nem volt olyan fejlett az itteni UH, hogy látszódjon. )

Tehát örülj, hogy már most odafigyelnek rád és a legjobb kezekbe fogtok kerülni, ha van is valami baj. Egyébként ha figyeltél, olvashattad, hogy többen is vagyunk itt akiket az egyik UH-on beparáztattak, azután a másikon már semmi gond nem volt. Hátha csak túlaggódós volt a te szonográfusod is. De ez a jobbik eset.

Egyébként, ha már ott vagy a klinikán, szerintem kérj beutalót szív UH-ra is. Azt hiszem az is pont hétfőn van és csütörtökön. Hajdú Júlia csinálja. Ő kb olyan nagy szaktekintély, mint H. krisztina. Legalább azt is el tudnád még hétfőn intézni!

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.12 22:17-kor.
turorudi6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?