A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

lányok ne betegeskedjetek itt nekem,tessék meggyógyulni gyorsan :)

jobbulást a betegeskedőknek.

csillag

nem lehet tudni mekkora lesz a kismanó,persze nálad biztos el kell majd 1-2 50es ruci is,milyen picik azok a rucik hát nem semmi.multkor 46ost láttam,egy falat volt tényleg.

utolsó uhn mekkorák voltak a picik?

KépKép
bettike83

avrenim: kérdeznék vmit. te megengednéd h beforgassák a babád ha medencevégű lenne? Akkor is ha kórházban csinálják, nekem nem tetszik mint ötlet. Sztem oka van annak h egy baba így fexik nem? Mik lehetnek a következményei? Nálatok csinálnak ilyet? Beindulhat tőle a szülés? Te egyet értesz vele h ha 3. baba így szülje meg vki? Igazából csak beszélgettem a dokimmal mert ugye a babám még simán befordulhat és érdekelt mint dolog. De a protokoll nem tetszik itt. Szted mi a következménye ha nem engedi meg vki?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Kis-Csillag és Nyufó hát igen, utálom, hogy itt ilyenek az emberek :( de a legviccesebb, hogy a nagyon rosszindulatú pletyisek egymást is igen csúnyán kibeszélik :lol: na de én most visszaszólogatós időszakomban vagyok, szóval csak óvakodjanak tőlem, a másik dolog, hogy annyi szennyes van ezek életében is, hogy biztos nem szeretnék ők sem, hogy ezek kiderüljenek :lol: én is ilyen végzettséggel vagyok megáldva, de ettől még tudok kulturáltan viselkedni :wink:
Csill irigy, amiért neked nincs tömegközlekedős sztorid, bár az lenne a normális, ha az emberek maguktól lennének tényleg kedvesek néha :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Nono

nekem hála az égnek fejvégű fekvésű a picur.remélem neked is befordul a jó irányba,még van idő.

Főztem ma jó kis káposztás tésztát,és nem is bolti tésztából,á az nem jó,csináltam finom házi tésztát hozzá.Igy lesz az igazi :)

KépKép
bettike83

helló a dobozok közül

a buli témára reagálnék!
úgy összességében..

a buli értetek van, nem azért rendezem -biztosítom a helyszint-, hogy nekem jó legyen, hanem hogy jólérezzük magunkat és a lehető legtöbben eljöhessetek. :) ugy gondolom nálunk biztos elférünk majd mindannyian.

mindenki meg van hívva, azaz mindenki meg van hívva! :D gyerek, keveset fórumozó és apa is. ahogy nektek jó.
aki bkv-val jönne, annak nem tudok különösebben jó hírekkel szolgálni, mert nem ismerem a közlekedést ilyen szempontból, de mivel az örstől még messze van, gondolom eltart egy ideig , mig odaér az ember. DE!
mivel sokan kocsival jönnek ugyis, ezért gondolom össze tudunk majd beszélni, hogy mindenki odaérjen, felvegyék..stb.. ugye, lányook, megoldjuk?

a helyszin pontos cime a privát táblánkban elérhető. aki nincs benne (elég sokan) az légyszi privátban küldje el nekem az email cimét, és biztositok hozzáférést!

a dátumra mit szóltok, ha kettőt adunk meg és együtt választunk, vagy lesz "a" és "b" verzio...
"a" verzio lehetne okt.23 szombat
utána héten mindenszentek van 3-napos ünnep.. ha szeretnétek, lehet az a "b" verzio, azaz okt.30. de ha sokan hazautaznak, akkor a nov.6!
kérlek hogy a táblázatba is irjátok be hogy kinek mikor lenne jó és együtt döntsük el, mi az ideális időpont!

jóígy?

puszi

Kép
spumilla

bocsánat, befagyasztottam a topikot? :o

mára szusszantok, elég sokat haladtunk doboz számilag,
viszont még csak a konyhát végeztük ki.
anyukám egy angyal, annyit röhögünk, hogy néha csak állunk, fogjuk a pocakunkat és dőlöngélünk a nevetéstől :D

a hangulat jó, a csomagoolatlan cuccok száma hááát még sok, de reménykedem, hogy a két nap alatt, amig itt van, az egészet, de legalább a nagyon nagy részét eltüntetjük. ;)

olvastam amiket irtatok, de reagálni, bocsánat most nemtooook.
puszi mindenkinek!

Kép
spumilla

spumi

akkor ügyesek vagytok és a jó kedv pedig tök jó.igy kell ezt :)

KépKép
bettike83

Az első horgolásaim :lol: :lol: :lol: :
KépKép

Bettike székről nem lehet árulni a virágokat :lol: ??? Nem semmi hogy még házi tésztát is nekiállsz gyártani. Annak sose kezdtem neki, mert nekem a Gyermelyi a csúcs, nagyon szeretem azt a tésztát, még jobban mint a házit :lol:

Kis-Csillag de érdekes, látszik hogy nem ismerem az otthonit, itt úgy adják hogy a vastag 6 szálas fonalat adják, és kettesével kell használni. Azért galádság hogy nem elég a fonal, de akkor örülj neki hogy ilyen alapszín a kevés mint a fekete, mert a fekete az fekete, de más színt nehezebb beszerezni a sok árnyalat miatt.

Csill jó hogy bejelentkeztél! A cukor eredményed igen jó lett! A vér furi, de ha azt mondják gyakori akkor ne aggódj miatta, biztos ha gond lenne, akkor foglalkoznának vele. Örülök hogy jól sikerült a kifli, én egy nagy fej hagymát szoktam rakni bele, az megfelel kettőnek :lol: Ha otthon vagy magányoskán, gyere sűrűbben, azért jó időtöltés itt a lányokkal dumálni, nem érzi olyan egyedül magát az ember! Nekem is sokat van fent éjszaka a pici, én is abban bízok ha kijön nem így lesz :lol: Én is úgy szoktam a terheléses cukron, hogy a két órában vagy hazamegyek, vagy átugrok a kórházzal szemben lévő bevásárlóközpontba :lol: Nekem inkább a Dominik mint a Dorián, Zalán is jó.

Dalmicsek kitartás, de rossz lehet hogy éhes vagy és nem ehetsz. Más amikor fogyózik az ember, de így pocakosan :roll: Nézd a jó oldalát, tuti nem fogsz sokat hízni :cry: és majd szülés után már nézegetheted a gasztro topikot!

Lenojo hát nem nagyon készítgetem még Regit, úgy érzem, hogy túl kicsi még hozzá, talán majd a vége fele ha már nagy lesz a pocak. Persze szoktuk azért mondogatni hogy ott a baba, meg amikor nagyon virgonc apa mindig mondja hogy vigyázz anya pocijára, stb, de nem hiszem hogy érti. Meg volt hogy megsimogatta a hasam, lehet hogy tetszik neki hogy úgy kiáll. Az orrspray meg a Nózi is (tudod az az inhaláló rúd) írják rajtuk hogy terhesen nem lehet használni. Ügyes volt Noémi, én is már úgy élvezem hogy Regivel és a kutyival úgy megyünk ki a parkba sétálni hogy már hónapok óta babakocsi nélkül szépen körbesétálja velünk, olyan klassz érzés.

Nono még a terhesség alatt beforgatják a babát :shock: ? Ilyet se hallottam még, nem hangzik túl jól, kíváncsi vagyok mit mond Avrenim. De én is úgy tudom hogy még simán magától befordulhat.

Spumilla kitartás a csomagoláshoz és ne húzd fel magad ha Murphy alapján mindig arra lenne égetően szükséged amit már gondosan elcsomagoltál a láda aljára :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: ez a te első horgolásod nagyon durva!
komolyan mondom, abba ne hagyd, baromi jó! annyira tetszik. hogy sinám elfogadnék egy pont ugyanilyet, feltűzném a baromi randa, de imádott barna kötikabátomra :D:D:D
csodaszépek!!!! gratulálok!!!!

Kép
spumilla

Sziasztok lányok!

Elöször is köszönöm a dicséreteket, kedvesek vagytok!
Másodszor ne haragudjatok hosszú napom volt, irtó fáradt vagyok, majd holnap tudok csak utánaolvasni az utóbbi napok történéseinek.

Ma voltam gen. ultrahangon, szerencsére minden ok a babával.
A friss adatok, BPD: 49,5mm, Súly: 311gramm
Megerösitettek, ténleg fiú, és olyan aranyos volt, sokat mozgott, és mosolygott, ásitott. A doktornö megdicsérte, hogy milyen aranyos arcú. :D
Itt egy mosolygós kép:
Kép

Szép estét mindenkinek!
(holnap jövök)

Kép
zsuzs35

Halihó!!!

Nah túlléltem a trehelést,bár reggel elég rossz kedvvel kezdtem,a hétfői laborban nem volt kész du.ra a vizeletem,megnéztem ma reggel és leesett az állam +++os cukor volt a vizeletemben! :( már előre éreztem,hogy nah tuti cukros leszek...de szerencsére a tej zsemle után 1órával 5,3lett a cuki,hétfőn az éhhomnyi 4,3 szóval minden ok!és vettünk kiváncsiságból újból vizeletet amibe most minden negatív lett!szóav ahogy már Nyufónak is mondta,terheseknél normális a cukor ürülése a vizeletben,de nagyon beparáztam a 3kereszten!

Nyufó:nagyon szépet horgoltál,ezeket rávarrod ruhára majd?

Képzeljétek fürdés után a bokámnál sebszerűt vettem észre:jó szokásomhoz híven elkezdtem kaparni,majd megfogtam körömmel és letéptem,furcsa érzés volt,mintha tépőzárat szakítottam volna le magamról,nézem:ici-pici fekete pötty kb 2-3mm,kis fej,lábak,nagyobb potroh :arrow: Hát nem egy kib@szott kullancs volt!! sikongattam apának,hogy jöjjön,nézze meg hogy tényleg az e,és szerinte is,hát mát láttam kullancsot szóval tuti hogy az voolt,az a szerencse hogy nem szívtam nagyra magát,de nem tudom maradt e benne a bőrömbe vmi,vagy Lieam-kórt kaphatok e tőle...bár erre gyerekkorban beoltottak,csak asszem frissíteni kell minden évben az oltást.. :( szóval most nézegetem a helyét,hátha lesz vmi..

Nono:én vajákolásnak tartom a külső fordítást!még nagyon ráérsz ilyenen gondolkozni,mert kb.32.hétig simán befordulhat!kolleganőne is befordult 32re,30.héten még faros volt..és igazad van,általába oka van annak,hogy faros:rövid köldökzsinór, nyakra tekeredett köldökzsinór stb. A kolleganőnek is 3.babó lenne,és megmondták neki hoyg nem vállalják a faros, a mai dokiknak nem sok tapasztalatuk van faros szülés terén...szóval én a helyedbe rábíznám a sorsra,babára:de van homeobogyó ami segíthet,meg Moxa rúdról is hallottam még. A külső fordításnak sok veszélye lehet,leválhat a lepény, rátekeredhet a babára jobban a kzs. szóval nem kényszeríthetnek arra,hogy megszülj farosan ha nem akarad.szerintem

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Jó reggelt :)

Csill: szép cukoreredmények, szép nevet választottál, a Dorián sem túl gyakori :)

Lenojo: nátha monnyon le :D voltatok játszón? Olyan szép idő volt tegnap, és még ma is és talán pénteken is olyan lesz. Hétvégétől jön az eső :?

Bettike: durvák ezek a pici méretű ruhák, mindenképp beszerzek pár db 50-es méretet, aztán legfeljebb eltesszük ha hosszabbak lesznek születéskor 8) Az a baj, hogy az UH-n már nem mondják milyen hosszúak :( Hétfőn szív UH-ra megyünk, nem tudom, hogy akkor mást megnéznek-e rajtuk, az utolsó mérésnél a buksijuk volt 57 és 58 mm, de ennek már 10 napja, úgyhogy tuti meghaladtuk a 6 centit. A magzati méreteknél meg szintén nem igazán van feltüntetve, csak egy kb. érték, hogy a 24-26. héten 30-32 centi, de pl. Zsombi 25. héten volt 33 centi, szóval a fene se tudja :lol: :lol: Októberben megyünk 4D-re, legfeljebb akkor hátha kapunk egy kis segítséget hosszügyben :D

Nyufó: nagyon édes kisvirágok! Csak nem sapira lesz? :wink: Van itt mellettünk Szigetszentmiklóson egy hobbis bolt, majd ott megnézem a kínálatot fonal terén, lehet szerencsém lesz és nem kell rendelnem :) Hányas horgolótűt használtál?

Zsuzs: jaj de cuki :D Tényleg mintha nevetne :D Akkor gratula a kukimutogatáshoz :D Jöhetnek a csupakék, zöld, sárga ruhácskák :D Bár Csongoromnak pl. lesz piros-bordó bodyja :lol:

Avrenim: gratula a cukkerhoz! Kullancsot sajnálom! A Lyme kór ellen oltás nincs, csak a kullancsencephalitis ellen, annó én is megkaptam, még '95-ben, 3x-i oltás és 5 évente kell az ismétlőt adni. Figyeld a helyét, és ha tornácos/udvaros lesz, vérvétellel megállapítható, hogy történt-e fertőzés vagy sem. Azonban arra számíts, hogy helyi gyulladás tünetei jelentkezhetnek a csípés helyén, vagyis valószínű, hogy piros lesz pár napig. Drukk, hogy ne legyen gond :)

Nono: remélem nem akarsz sietni a szüléssel! Barátnőmnél 1. baba faros volt még a 30-32. héten is, már beskatulyázták, hogy császár lesz, és láss csodát! 34 vagy 35. héten befordult, bár megérezte a dolgot :lol: de megtette a babóca! Szóval ne keseredj, van még ideje :wink:

Megyek, majd a cukkerterhelés után jövök, beszámolok..
Még szép, hogy pont ma reggel vagyok éhes :lol: 8) De legalább hagytak aludni az éjjel a kis drágáim :lol: tegnap nagyon kifáradhattak :lol: :twisted:

Szép napot mindenkinek!

Kép
kis-csillag
Tököl

(kötős-horgolós) lányok, ezt feltétlen meg kell mutassam:

tegnap este találtam rá, szerintem imádnivaló
nekem annyira tetszik, hogy ujból kedvet katpam a horgoláshoz :D

amint kész vagyok ezzel a költözködéssel elkezdek egy kisfiú takarót a gerléből ;)
[url]
http://www.barkafonal.hu/shop/[/url]

Kép
spumilla

Sziasztok!

Jobbulást kívánok a betegeknek!

Csill: hát... ahogy most állnak a dolgok, megint végig dolgozni fogok. De azért fenntartom magamnak a lehetőséget, hogy ezen még változtassak, ha lehet. :)

Dalmicsek: ciki ez a számolgatás és csak becsülni tudom, hogy így betartod a játékszabályokat! Tarts ki! Biztosan megéri! :)

Lenojo: érdekes, amit a lepény tapadási helyéről, a babák neméről és a mozgásukról írtál... Ha számítanak ezek az összefüggések, akkor - bár én nem láttam azt, amit az UH-n mondtak - nekem tényleg megint kisfiam lesz. :)

Monka: mindent egybe véve, azért igen jól tűröd a szabadlábon védekező hülyéket... már bocs... Én sokkal rosszabbul. Simán, egy parc alatt befordulok, mert rosszul esik. :(

Bettike: te sem vagy kispályás! Én még nem vetemedtem arra eddig, hogy nekiálljak tésztát gyurmázni. :) Vigyazz nagyon magadra a hajolgatással, ácsorgással!

Spumilla: de jó, hogy iylen anyukád van! :) Szuper lehet a hangulat, de tessék vigyázni ezzel a dobozolással. :) Jó ötlet a több időpont, mert valószínű mi is megyünk vidékre a nagyzsülőkhöz majd... Köszi egyébként, priviben küldtem az email címem.

Nyufó: ha elsőre így horgolsz, akkor hogy megy sokadikra?! Nagyon ügyes vagy! Én nagyon régen hímeztem (klasszikust és keresztszemest is) még kötöttem elég sokat. Mostmár nincs időm... Kedvem pedig lenne kötögetni a fiúknak. :)

Zsuzs: gratula a szép és fejlett kissráchoz! :)

Avrenim: szuper, hogy végülis jó a cukrod! De azért az nem semmi, hogy mégiscsak akadt valami baj... Honnan a bánatból szerezted azt a kullancsot?! Gyorsan menj el dokihoz - bár valószínűleg nem lesz baj, de akkor is! Nézze meg, minden rendben van e? Szorítok!

Kis-Csillag: várunk az ertedménnyel! :) De jó is az, ha alhat az ember végre!!!

Az én Ágostonom minden éjjel 1-2 alkalommal tart létszámellenőrzést, és nem megy még minidg az ebéd utáni alvás a bölcsiben. Mondtam a gondozónőnek, hogy nem tapsolnak a munkahelyen, hogy én 13-kor lelépek, hogy 14-re ott legyek lesni, hogy ébren van e a gyerek... Persze értem, hoyg nekik nehéz így, mert a többinek még 15:30-ig aludni kellene, de az csak fél óra, ha valóban alszik 2 órát Gosti.... Valhogy csak meg lehetne oldani... Vagy én vagyok túl optimista. Aztán úgy is jön az uzsi és a játék.
Jaj, olyan jó volt, hogy tegnap azt mondták a gyerekemre más, szintén beszoktatós anyukák, hogy milyen jókedvű, boldog kisgyerek! :) Megnyugtató, hogy tényleg jól érzi magát ott, bár még így is nagyon hiányolom a Kicsikém! :( Reggel, mikor elsurranok otthonról 5:15-kor, majd sírva fakadok, hogy csak óvatosan megsímogathatom a kis pihe haját! :( Legszívesebben megölelgetném és hoznám magammal... :cry:

Kép
Kép
rozinante

avrenim: köszi a választ. Semmiképp nem pánikolok mégcsak nem is parázok. Igazából csak azért akartam tudni hogy mi is ez az egész és neked mint szakmabelinek mi a meglátása mert ha mégis eljönne ez az idő (akkor sincs semmi nem pániklok) szeretném ha nem az események sodornának engem hanem mindent amit egy laikus tudhat az tudjam. Tudod ha az ember izgul esetleg pánikol az orvos meg hát ő úgy is orvos majd jobban tudja akkor hajlamos olyan dolgokra is rávenni a kismamát amit ha józan nyugodt ésszel végiggondol a kismam nem vállalna. Egy kisbaba érkezése sok olyan dolgot is vethet fel amire senki nem készül. Mert velünk ugye ez nem történhet meg alapon aztán ha mégis akkor a kismam kétségbe esik minden carba belemegy utána meg agyal hogy mi lett volna ha. Én szeretném azzala tudattal végigcsinálni hogy sosem dugtam homokba a fejem ha felmerült valami akkor utána néztem tudom a pro és kontra és ha csak nem valami extra nagy orvosi döntés amiről gőzöm nincs akkor én döntsem magamról és a kisbabámról. Tudom h a 25. héten még semmit nem jelent hogy fexik egy baba és simán befordulhat de nyugodt vagyok ha tudom h minek mi lehet a következménye. Ráadásul tudod ahány ház annyi szokás az István amúgy is híres a nagy bababarátságról meg a természetes szülésről meg az alternatívákról de azért mert a kórház ilyen max erősebb a nyomás a kismamán h ne engedjen. Én is úgy gondolom nem engedem meg h beforgasság ha mégsem teszi meg de faros gyereket még harmadszorra sem vagyok hajlandó szülni. Igazából két sima szülés után baromira nem akarok császárt de inkább ez mint a faros szülés vagy egy sürgösségi császár.
Örülök h minden oks a cukroddal.

nyufó: neked mikre nincs időd! :shock: Nekem se türelmem se időm nem lenne rá. Most is el vagyok havazva. itt reggelizek, úszik a lakás délben megyek a fiamért du a lányomért...közben hulla vagyok.

off. fél füllel hallgatom a Reggelit az RTL-n és azt mondják h Lázár főzne a Jolie-Pitt házaspárnak....szegény Bratt Pitték....bocs attól aki szereti az ipsét. Nekem nem szimpi. Néha néztem a főző műsorát és amikor elkészült volt h röhigcsélve közölte jaaa ezt vagy azt az összetevőt kihagytam.....hát bocs de egy jó szakács sztem ilyet pláne nem egy nézett műsorban nem hibázik...ha meg mégis akkor az nekem nem egy minőségi szakács....

Tegnap voltam a dokinál, Lili 925 gr már és egy héttel idősebbnek látszik. Van még rajtam kívűl vkinek kövér gyereke a 25. héten?????? :shock: Amúgy nem híztam az előző óta sőt kevesebb mint voltam. Viszont a magzatvíz egy picit több mint kéne....na ennek is sikerült utána olvasnom a neten...lehet h nem kellett volna... :roll:

kis-csillag: nem akarok sietni a szüléssel, tudod én is mint a legtöbb kismama apró célokat tűzök ki magam elé. Most a 28. hét aztán a 32. meg a 36 aztán felőlem.... :lol: De én notórius 40 hetes szülő vagyok, a lányom is meg a fiam is a kiírt időponton született úhogy most sem hiszem h elöbb lesz bármi, mármint nem bármi hanem gyerek. :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

ez de gáz...most nézem a vonalzóm és elvileg most kéne 760gr-osnak lennie a kölöknek...ehhez képest 925 gr-osak vagyunk....ha versenyzünk kineka gyereke lépi át elsőre az 1kg-t én nyerek ahogy elnézem a többieket.

nyufó, bpd-t azóta nem tudok mióta a régi adatomat beírtad.

FÓRUM, FELVETÉSLenne egy felvetésem de nyugodtan lőjjetek le. Szval régóta fórumozok és már lassan másfél éve egy zárt fórumon vagyunk a régi csapatommal. Az a tapasztalatom h sokkal több mindenről lehet beszélgetni ha az ember tudja h ki olvassa és ki nem. Én nagyon nagyon sokmindenről nem beszélek itt mert nem akarom ország világ elé hozni de egy zárt helyen biztos feltennék olyan kérdést is ami elég intim vagy privát. Az anyatanya nevű felületen zárt fórumok vannak. Csak az látja aki meg van hívva. Sztem a csapat nagyjából összeállt. Látjuk ki van jele,n nem lehet rejtetten jelen lenni, így közvetlenebb az olvasás/írás is is hisz lehet h épp olvas az akinek szánjuk a hsz-ünket. Én sokkal jobban is szeretem azt a felületet, millióval több az emotikon ott ami sokkal jobban kifejezi azt amit a betűk nem tudnak a haglejtés miatt se. Gondoljátok meg hogy érdekel e titeket. Sokan nem vállaljuk az arcunkat itt nehogy utánunk leskelődjön a család/ismerősök. Nem írunk és mondunk sokmindent pont azér tmert olyanok is olvashatják akiknek nem szeretnénk az orrukra kötni. Sok téma van amiérdekes de pl nem szólok hozzá mert számomra intim a kérdés és nem akarom kiteregetni a dolgokat.
Ha gondoljátok a www.anyatanya.hu oldalon létrehozok egy csapatot és oda az itt regeltek januári babavárók írhatnának. Csak egy kósza öltet, nem kell persze e szerint eljárni. Nincs harag vagy sértődés belőle ha leszavaztok. :wink:

dr_nono

2011. januári babavárók a babanetről

Az anyatanyán ez a csapat neve ha úgy gondoljátok jó ötlet akkor ide lehet jelentkezni ha nem akkor később megkérem az adminisztrátort, hogy törölje a csapatot. Elnézést mindenkitől a gyors és privát kezdeményezésért, ha nem értetek egyet vele természetesen itt maradunk, csak egy ötlet, remélem vita és sértődés nem lesz belőle, pláne h ilyen gyorsan cselekedtem. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr_nono 2010.09.23 08:09-kor.

dr_nono

sziasztok lányok

gyorsan jelentkezem még nincs itt a főnököm :D otthon még mindig nincs netem sajnos. hát remélem ma vagy holnap már kijönnek megcsinálni :evil: jó lenne mert különben hétvégén sem lesz netem :(

magamról: hát eléggé feszül a hasam, biztos most nagyon növöget. tudom még jövök a pocakfotóval is, az sincs elfelejtve csak itt nem tudom feltölteni.

rozinate: húú, végig dolgozni fogsz? :shock: hát minden elismerésem. én még 5-6 hétig, de már most nem bírom. ügyes vagy

kis-csillag: drukkolok a cukorterheléshez, majd jelentkezz az eredménnyel. nekem Fruzsi tegnap egész este ugri-bugrált. lehet telehold lesz, de meg sem állt :D

avrenim: akkor ez nekem is megnyugtató, hogy terheseknél lehet cukor a vizeletben, mert már én is nagyon beparáztam. nekem ugye 4+-os volt meg 110-es cukor benne. azóta sem tudják mitől van, de már a dokim se foglalkozik vele. ő is azt mondta terheseknél előfordul. szóval nyugodj meg
szegény, leszakítottad a kullancs fejét? akkor lehet meg kéne mutatnod orvosnak. hú, de utálom én is. remélem semmi gondot nem okoz neked

zsuzs: gratulálok a kisfiúhoz és a genetikai eredményekhez. nagyon cuki a képen, tényleg olyan mintha mosolyogna

nyufó: nagyon ügyes vagy, nem győzöm hangsúlyozni. annyira szépek ezek a kis horgolások. és hogy első :shock:

spumilla: aranyos lehet anyukád is, jó hogy ennyire egy hullámhosszon vagytok. kell a nevetés, még ha közben nem is úgy halad az ember :wink:

csill: gratulálok neked is a cukorhoz.

bettike: csuda jó a vonalzód, nagyon tetszik :D
virágtermesztés tényleg nagyon nehéz, mamám is csinálta egy időben, főleg hogy halottak napja előtt marha sok vele a munka. de azért ne erőltesd meg magad

dalmicsek: örülök hogy már jobban vagy lelkileg. megértem mennyire rossz lehet, ha éhes vagy is, nem ehetsz :(
a munkához még nagy nagy kitartást neked, de ha úgy érzed már nem bírod szerintem nem ér annyit, akkor íasd ki magad.

na megyek lányok, mert angolom lesz. jajj de nem esik jó menni...

ha lesz netem jelentkezem és rakom fel a képeket is amiket ígértem nektek :wink:

addig is vigyázzatok magatokra

KépKép
Kép
rebeka85

Jó reggelt!

Nyufó
teljesen jól megfogalmaztad mit érzek persze hogy nagyon örülök hogy nem sír utánam és jól érzi magát….bár mondták hogy ok-ok de lehet ennek még böjtje de az is kijön egy hónapon belül….ha kijön…ma már nyavajgot hogy anya ne öleljm meg had mennyek már be:D

nagyon hezitáltam hogy mi legyen mert ma viszi el apukám szegedre Balót és a hétvégét a keresztszüleinél tölti, én agyaltam 1000L hogy jó ötlet-e most még ezzel is zargatni, de mivel ennyire jól veszi a dolgokat, eddig nem viselte meg (kopkopkop) így elengedtem, apa nagyon azon volt hogy mennyen meg mindenki…így hagytam magam rábeszélni…tuti csak én aggódom túlzottan hogy a bölcsis változás után nem kéne még 3 napra hazaküldeni, de csak én gondoltam így…

nagyon jók ezek a virágok, de jó hogy ilyen ügyes vagy!!!!!!

monka
igen sokat vittük közösségbe, játszótérre, ha otthon voltunk hétvégén akkor vitték a nagyszülők, dédik, keresztszülők, szóval nem volt hozzám ragasztva, kifejezetten kértük is hogy kicsit más is legyen vele, hogy szokja…havonta egyszer mentünk haza, nem akartam hogy ha meglát egy ritkán látott arcot akkor sírva fakadjon

dalmi
örülök én nagyon :D fura mert ha gyereked van akkor szeretnéd hogy bátor önálló legyen, de ha túl önálló akkor meg agyalsz hogy hogyhogy nem hiányzol neki)) a pocaknak az a dolga hogy növekedjen :D Balóval mikro terhes volta nekem mindenki azt mondta hogy húúúú de kicsi….most meg hogy húúúú de nagy…

kis-csillag
kedves nagyon nekem tegnap mondta az uram hogy forduljak már hasra!!! Úgy jobban tud masszírozni…hátranéztem értelmes képpel hogy mivan??? :D

lenojó
hát én Balónak mondogatom hogy tesók jönnek, ő lesz a nagy okos bátyúk aki mindenre megtanítja majd őket de nem látom az értelem szikráját hogy felfogná…azt tudja hogy anya hasában van Bence és Ganka…de nem hiszem hogy összerakta hogy két baba van bent…illetve nem vagyok biztos benne hogy nem a köldökömre hiszi hogy az Bence és Ganka:S addig se jutottunk el hogy nem lehet anyán ugrálni mert megüti a babákat….szerintem meg fog lepődni, de egy idő után beletörődik majd hogy nem visszük el sehova az ikreket, már maradnak:D

spumilla
nekem elvileg bármelyik időpont jó a találkozóra, de ígérni nem tudok semmit)))

KépKép

KépKép
msi22

nono

én nem tudom kövér e a gyerekem,de pont 20 hetesnek megfelelő volt és 728gramm.kicsit betojtam,mekkora lesz a végére :shock: :D

irjátok már le mekkora volt 20 hetesen a picikétek?

nyufó

még mindig ügyes vagy,majd szépen fel tudod ilyen kis dolgokkal disziteni a szobát.várom már h babás dolgot is készits,köss,horgolj,bármi :)

lehet székről is árulni,az lesz,csak leülni sem túl jó a hidegben,de majd kispárnával.

rebeka

vigyázok én amennyire lehet :) tök jó hogy a mamád is csinálta,jó és szép szakma ez csak nehéz,sok a meló vele.

zsuzs

de aranyos,nem semmi :)

KépKép
bettike83

Jó reggelt :D

Nyufó már az első munkád is nagyon király, áldott ügyes kezed van :D
Rozinante csak a kisfiam miatt nem idegelem ki magam rajta, inkább csak beszólok nekik :lol:
Zsuzs nagyon aranyos a kis mosolygós fiúcskád :D tök jó, egy idősek vagyunk és még mindkettőnknek fia lesz :D Jók az eredmények :wink:
Spumi irigykedem, hogy ott van anyukád és tök jó, hogy így elvagytok :D én is már nagyon várom anyukámat, csak olyan rossz, hogy nem tudom mikor jön pontosan :( de még a héten kiderül, hogy mikor jön és akkor már én is beírom magam a tábliba, hogy nekem milyen időpont lenne a jó :D sok doboz van még?
Avrenim na csak jó lett az a cukor :wink: de a kullancs :oops: tuti nem lesz gond, de azért csak figyeld :D a múltkor te mesélted, hogy nagyon ég a nyelőcsöved? mert nekem elkezdett, de nem tudom mit is szedhetnék rá, már-már hányingerem volt este tőle :oops: nem a hasam, csak a nyelőcsövem és a torkom :oops:

Kép
monka1

bettike: hát ha nézed h a vonalzóm alapján a 760gr-os egy 25 hetes, akkor lehet h te nyered a versenyt a ki lépi át előszőr az 1kg-t. :lol: Nekem 19 hetesen volt a vizsgálat és akkor 340gr-os volt. Ami egy picit több az átlagnál de nem a duplája...nálad már majdnem a triplája. Sztem elmérte azt a dokid. Én azért bízom benne h nem mérte el az enyém mert mikor megmérte a fiam reggel 4200gr-osra az uh-on este megszületett 4200gr-al. A lányom megmérte 39 hetesen 2900gr-osra és 3120gr-al született vagyis pont annyit hízott még egy hét alatt amennyi a nagykönyvek szerint szokott 200gr-ot. Én ezért hiszek neki. Barátnőm is nála szült neki is gr-ra pontosan megmondta mekkora és akkora lett. De a 20 hetesnek nem megfelelő a 728 gr sztem. Nem 228 gr? Mert az úgy teljesen okés lenne. Sztem ott lehet h elírta. :roll: A koraszülött osztályon ahol vannak a babák a 26. hét körül vagy utána születnek 700gr fölött. Sztem. de fene se tudja. :roll:

dr_nono

Msi akkor jól gondoltam :D egyáltalán nem baj, hogy ez így van, nagyon hálás lesz ezért még Baló :D csak ez neked nehéz kicsit, de akkor is ez a legjobb, amit tehetsz a gyermekedért, hogy közösségbe viszed :D tuti ebben a 3 napban és szuperül fogja magát érezni és jól megölel, ha hazaért :D

Kép
monka1

Jó reggelt!!

Kreatív anyák: nagyon irigykedem milyen sok szépséget tudtok alkotni!Nyufó:tényleg Regi mellett hogy oldod meg a horgolgatást?vagy őt is belevonod vmi feladatba?

Nono: egyáltalán nem rossz ötlet, csak azt sajnálom,hogy itt van gasztrofórumunk is..nem lehetne zártá tenni ezt a fórumot?és tényleg jó lenne,ha acsak azt engednénk be akit lehetne is. Nekem se tetszik hogy kevés hangulatjel között választhatok, nem sokan szerepelnek arccal,köztük én se,mert azért,hogy én még szakmabeli is vagyok többet kockáztatok egy-egy véleménnyel..
Erről jutott eszembe egy eset a szülésznősuliba egy csaj a nőklapjacaffén kéretlenül tanácsokat osztogatott,meg véleményt alkotott arról a kórházról és dolgozóiról,akiknél gyakorlaton volt...az utolsó hónapokban vizsga előtt derült ki az egész,nagyon gáz volt, a csajt kirúgták a gyakorlóhelyéről és a főnővér megesküdött neki,hogy máshol se fogják fogadni,mert minden kórházat körbetelefonál,hogy milyen mocskos dolgokat mondott a gyakorlóhelyéről,milyen a viselkedése..nagy nehezen ofő benyomta egy kórházba de abban az évben nem velünk vizsgázott..

köszönöm csajok,hogy aggódtok a kullancs ügyben,szerencsére nem maradt bennem a feje és irtóra picike kullancs volt,meg se tudta magát még szívni.azért nézegetem a helyét talán egy pici pötty jelzi az egészet de ennyi.erdő közelében lakunk és kertesházunk van,nem tom honnan szedtem,de most elrepült az a jövőképem is,hogy a babómat majd a kertben hagyom négykézláb kúszni,játszani..

Kiscsill:drukkolok a cukorterhelésre!!

Zsuzs:nagyon édes mosolya van a babódnak :D !az enyém ásított de a tied tuti mosolyog,olyan szépen látszik,jó a felvétel is!

Betti:én is inkább az árusítást ajánlottam volna neked a szedés helyett. Nem jó már a hajolgatás,megszédülhetsz meg jobban is húzódhat a pocakod.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Monka:ne fogyassz semmi szénsavasat és cukros üdítőt. a borsmenta tea nekem jót tett, de egy 20mg os Quamatelt vettem be/állítólag nem ajánlott terheseknek a tájékoztató szerint/ ez egyszer volt de nem akarok rászokni a gyógyszerre.

Nono:ez az UH is egy nagy humbuk...kolleganőnek is mulkor átlagnál nagyobbnak mondták a babót,most meg kisebbnek..szóval pár mm-rel arébb rakja a kurzort és máris más az érték,ugyan így vonatkozik ez a magzatvízre,mivel ott is a magzat és a méhfal közötti távolságot mérik mind a 4oldalon és vhogy abból számolják,elég bizonytalan számolási mód szerintem.csodálkozom is hogy mindenki gr.ban tudja a babóját csak én nem,nekem még nem mondták.
De sokszor tévednek,már a has mérete szerint is:a nagyobb darab anyáknál mindig azt hiszik legalább 4kg gyereke lesz.volt egy ilyen mami akit azért császároztak meg mert túl nagynak hitték a babót erre éppen hogy 3000gros volt!!! :shock: hát elég cinkes,és ezért csázsározni...

jaj tegnap megtutujgattam egy 4500gros kislányt,behaltam tőle,kb 5cm es haja volt, és nézett ki a fejéből hogy mit akarok tőle,de tök értelmes pofijú, és ahogy megölelgettem rögtön szopni kezdett a levegőbe,azt hitte az anyánál van :P mondtam,hogy hazaviszem és majd januárba jön a tesója :D addig meg apát is lefoglalnám vele,mert ez a hashoz beszélés,simogatás neki nem nagyon megy, mindig kérdezi mikor szülök már meg mert ő a kezében szeretné már tartani a kispupit :) modntam neki hogy ne siettesen már,hagy legyen szép fejlett babónk.
este úgy felfújódtam,hogy mutattam neki,hogy megint vagy 9hónaposnak nézek ki,hajolgatásnál is nagyon fájt a hasam,két oldalt húzódott. Apa meg mondta,hogy ha tudta volna hogy már a 9.hóban tartok nem iszik este sört,ha indulni kell a kórházba szülni.. 8)

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Köszi lányok :lol: :lol: :lol: Nagy sikerélmény volt a horgolás az biztos, úgy örültem neki.

Én szeretem a babanetet nagyon, Regivel még zugolvasóként olvastam és nagyon sokat segített az a fórum sok kérdésemben, nagyon jó volt hogy tudtam őket olvasni :oops: Lehet mi is sok lánynak segítünk a felmerült problémákkal akik nem mernek írni, mint anno én. Én szívesen maradok, de ha a csapat úgy dönt hogy megy, akkor ne hagyjatok itt, megyek én is, csak szóljatok hogy jelentkezzek be oda :lol: Azért aki oda is elkezd írni, jelezhetné itt, hogy lássuk hogy alakul ez a kérdés.

Lányok most jöttem rá hogy már mindenki elhagyta a félidőt!!! Ahogy írtam be Zsuzs új adatait jöttem rá, hogy már ő is mindjár 21 hetes :lol: :lol:

Spumilla, Kis-Csillag videó alapján csináltam a virágot, ha érdekel titeket, bármi kérdés van tudok segíteni mert már kielemeztem:
http://www.youtube.com/watch?v=_5UsK-mN ... re=related
Nekem most 3-as tűm a legnagyobb itthon, így azzal csináltam, de nagyobb tűvel, vastagabb fonalllal nagyobb lesz, a videón is nagyobbal csinálja. Meg persze csak ez a két színű fonalam volt itthon, kezdésnek vettem, de jövő héten fogok még venni színeket, mert nem nagyon volt választás, milyen színből álljon :lol:

Zsuzs De szépen megnőtt a babód neked is és most vettem észre hogy neked is már megvan a félidő!!! A kép meg nagyon édes :lol: :lol: :lol: Genetikai UH-hoz nagy gratula!

Avrenim örülök hogy másodszor túlélted a terhelést és jó lett az eredmény. Azért a zsömis verzió felhasználóbarátabb aki nem bírja a cukros löttyöt. Még semmi tervem nincs a virágokkal, csak próbáltam megcsinálni őket :lol: A kullancsot nagyon sajnálom hogy bekaptad, de ha még egyáltalán nem szívta meg magát akkor nem lesz gond, mert amikor már szív, akkor ürít is vissza és fertőz ha esetleg olyan. Figyeld a sebet, de biztos nem lesz semmi és időben elkaptad. Általában amikor nap közben felviszem aludni Regit, azt a két órát szoktam kihasználni, mert különben kiszedi a fonalat meg a tűt a kezemből :lol: De sokszor van más dolgom akkor is, úgyhogy nem minden nap jön össze. De azért hiába van gyerek, az anyukának is kell egy kis kikapcsolódás, különben be lehet csavarodni, szóval azért igyekszem kicsit magammal is foglalkozni néha. Érdekes amít írtál arról a csajról, tényleg jól megszívta akkor.

Kis-Csillag az ikrek is pociban tudnak olyan hosszúra nőni, mint azok a babák akik egyedül vannak? Én azt hittem hogy kisebbek és könnyebbek. Hát akkor lesz egy haskörfogatotok Msi-vel az tuti :shock: . A virágokat csak úgy csináltam, semmi terv nincs velük egyenlőre. Találtam neten és úgy megtetszett, gondoltam megpróbálom megcsinálni. Az első még nem lett tökéletes, egy két dolgot rontottam, aztán a második már sikerült. De az elsőn se látszik hogy még nem pont úgy sikerült, mert önmagában az is aranyos. Kitartás a terheléshez, mikor lesz eredmény?

Spumilla nem jön be a link, bemásolod újra? Kíváncsi lennék mi tetszik :lol:

Rozinante Köszi :lol: Én is már túl vagyok a hímzésen, keresztszemesen, illetve azt még csinálom (korábban töltöttem fel ide munkáim, itt Angliában sokkal komolyabb minták vannak mint otthon, jobban kiforrott), gyöngyöt is fűztem, szóval szeretem a kézimunkákat. A kötést próbáltam még jó pár éve, az nem jött be akkor. Aztán valahogy a horgolás szimpatikusabb volt és annak lendültem neki, de így hogy van sikerélmény is, lehet később megpróbálom majd megint a kötést is :lol: Elhiszem hogy nehéz minden reggel ott hagyni a pici babódat, el sem tudom képzelni :cry: Rossz hogy így hozta az élet, azért szorítok hogy a másodikkal már többet tudj otthon lenni.

Nono nekem azért a gyerekléttszámom egyel kevesebb, annyival több az időm, azt meg kihasználom :lol: De nekem is telnek a napok, pörgök rendesen, vannak napok amikor egyáltalán nem jutok hozzá, van amikor igen. Lehet hogy előbb fogant a babód nem? Én is a 28-at tűztem most ki. És a neten meg nem szoktam olvasni utána dolgoknak, mert csak a szívbajt hozza rám, Regivel pocakosan ezt többször megcsináltam és megfogadtam hogy soha többet.

Rebeka hajrá net, azért jó hogy a melóhelyről is tudsz helyzetjelentsét adni! Köszi a dícséretet :lol:

Msi nehéz döntések ezek Balóval, de most próbáld meg kiélvezni hogy tudsz pihenni kicsit, aztán ha visszajön, akkor majd meglátod hogy jó döntés volt-e :wink: Ha nem, akkor is még ilyen kicsik azért viszonylag hamar kiengesztelhetőek szerencsére. Regi is ilyen különen, nem egy bújós fajta, jól megvan nélkülem is, szóval teljesen megértem mit érzel, hülye érzés. De még mindig jobb, mintha tapadna mint a matrica és ha kilépsz a szobából kiakad a gyerek, van ilyen ismerősöm is, na azt inkább ne, akkor legyen ilyen. Köszi a dícséretet :lol:

Bettike köszi :lol: Hát még csak tanulgatom, de babás dolgot is jó lenne csinálni. Nem nagyon vannak mintáim, de a neten sok van, csak meg kell érteni, majd keresgélek :lol:

Monka hát megértelek nagyon, rossz hogy messze vannak a szülők. De az klassz hogy anyukád itt lesz egy hónapot, azért az sok idő! Meg hogy kilátásban van mikor költöznek haza, csak addig kell kihúzni! Köszi a dícséretet :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó igen, itt lesz egy hónapig, csak annyi dolga van és akkor is 300 km-re lesz tőlem minden nap :( de azért amennyit csak tud mindig feljön és rendszeresen kapcsolatba leszünk továbbra is :D ez tartja bennem a lelket :D
Avrenim már teljesen átálltam apával együtt a lúgos étrendre, de sajna este nagyon előjön, ha meg eszek is utána, csak még rosszabb :( de majd azért kipróbálok valami homós cuccot azt hiszem :roll: köszi az infót :D

Kép
monka1

szisztok!

hát én is megjöttem, bár a mai napom rosszabbul nem is kezdöthetett volna :cry: Kb fél 9kor hívott keresztanyám, hogy a mamám az éjjel meghalt :cry: :cry: :cry: Tök rossz!! Igazából nem is azért, mert hirtelen vagy ilyesmi, mert sajnos számítottunk rá, mert már december óta nem tudott felkellni és egy ápolási otthonba volt, és az utóbbi kb 2 hónapban már nem is nagyon tudta kik vagyunk, de akkor is, mégis csak tudtam, hogy él, hogy van nekem, de mostmár ő is meghalt :( és annyira rossz, nem is tudom, hogy fogom kibirni a temetest 6 hónapos terhessen :oops:

Más.. egyébként a babával jól vagyunk. Ma pakolászok otthon, meg ilyesmi, mert holnap jön a védőnő lakásnézőbe... és ha minden igaz ma meglesz a lámpa is,de ezt nem merem mondani, majd csak ha két szememmel látom, mert ez már az ezredik időpont, de talán...

Remélem ti jól vagytok, és minden oké!!
Most megyek, majd még jelentkezem.

KépKép

KépKép
t.timi

Gyerekméretről: nekem már kezdet kezdetén nagyobb volt Ágoston, mint ahogyan várható lett volna. Szülés előtt egy héttel az UH 4200 g-t saccolt és 4000-el született a kiírt idő előtt 5 nappal. Be voltam tojva picit, hogy mi lesz a szülésnél, de amikor ott van az ember, szerintem már csak az jár a fejében, hogy minden rendben legyen, gyerek nem maradt még bent úgysem. ;)
A kisöcsit 1 héttel nézte "öregebbnek", nagyobbnak az UH. Majd meglátjuk 8-án milyen eredményeket kapunk.

Kép
Kép
rozinante

Sziasztok!

Spumilla: a link maga nem jó, de a barkafonal.hu igen, felvettem kedvencnek :) Msihez hasonlóan nekem is jó mindkettő dátum, de nem ígérek semmit :wink: Dobozokkal vigyáz, makacsok nagyon :D 8)

Rozinante: Gostinak becézitek Ágostont? Ez nagyon jó, eszembe nem jutott volna :o :wink: :D

Nono: akkor lehet egy héttel idősebb a babád, a többi mérete is nagyobb ezek szerint, mert aszerint kalkulálják a súlyt. :)
Anyatanyát támogatom :wink: Néha én is elfilóztam azon, hogy bárki olvashatja az itteni dolgokat :oops: de próbáltam tudatosan elhessegetni ezen félelmeim :)
25 hetesen is lehet egy baba 700gramm :wink: Ennyivel szültem ezelőtt :D Most 20 hetesen volt egy-egy baba 320 gr körül..

Rebeka: a mi volt szolgáltatónk (T-Home) 72 órát mondott mindig a hibaelhárításra :shock: Ajánlom nekik, hogy kimenjenek :twisted: A teliholdnak most lesz vége :wink: Talán utána lecsillapodik minden babó :D
Képek ráérnek, igazoltan tartod távol tőlünk :D :wink:

Avrenim: ne szálljon el emiatt a jövőképed! Hiszen miután kijátszotta majd magát a bébi, utána átnézed és kész :D Lesznek ennél nagyobb történések :wink: Ajakfelrepedések játszón, horzsolt térdek bicikli után :wink:
5 centis haj? Az már hajkorona!

Nyufó: ezt a mázlit! 3-as tűm van :D Csak még fonalat kell szerezzek :? de majd egyben a keresztszemessel, ne kelljen kétszer elmászni.. szerintem az, hogy ikrek, egy dolog, attól még nőhetnek szép nagyra, csak én nem tudom, kibírnám-e a 38. hétig :D Msi és köztem ha meglesed van 3-4 nap :D apa tegnap aszonta este, hogy oldalról nézve vagyok brutális :lol: úgyhogy biztos lesz akkora pocim :wink:

Lányok, cukorterhelés simán ment, a lötty még ízlett is :oops: és hirtelen jól esett, mert szomjas és éhes voltam :oops: A következő 2 óra viszont necces volt, az első óra után kissé remegtem, nehéz volt megmozdulni, de kibírtam, délután lesz eredmény. Szegény bocsom is jól feldühödött, lehet hirtelen sok volt neki az édesség, akkorákat rúgott amíg vártam, hogy majdnem fájt :lol: Úgyhogy ez tuti Csongor, nagy rúgások, erősek, a másik finomabb, kedvesebb :D Beszélgettem egy hasonló korú sorstárssal, így könnyebben elment az idő :)
Tiszta porcukor íze van a cuccnak egyébként :D És citrom nélkül csináltam. Egyébként csak frissen facsartat fogadnak el, Olimpos és társai kizárva!

Ma kéne mennem a védőnőhöz, mert a héten csak ma van, múlt héten néztem a kifüggesztett cetlit, de annyira nincs kedvem itthonról már kimozdulni :cry: Akivel dumcsiztam, elhozott majdnem hazáig, de a zöldségestől magam jöttem mert krumplit kellett vennem az ebédhez, és bizony nehezemre esett hazasétálni, egyre nehezebb :(

Kép
kis-csillag
Tököl

Timi: őszinte részvétem!!!!!
Kép
Amennyire lehet, próbálj ne stresszelni, tudom, hogy baromi nehéz :( A temetésen meg székre tessék ülni.
Olyan rossz, amikor várandósan veszítünk el egy közeli hozzátartozót :cry: :cry:

Kép
kis-csillag
Tököl

nono

elirtam,20 hetesen 336 gramm volt,24 hetesen pedig 728gr.

KépKép
bettike83

fórum: lányok csak egy ötlet nekem tényleg mindegy, csak azt írtam h én sokmidenről nem írok, nem vállalom az arcom és nincsen a másik két gyerekről sem semmi fenn nem tudom feltűnt e nektek de a meglévők neveit sem említem. Én nem szeretném ha a családom itt rágódna rajtam vagy a barátok. Ezért én sokkal zárkózottabb vagyok. Többenvagyunk így. Sajna sok fórum ment szét pont ezért mert jöttek olyanok akiknek nem segítettünk hanem ők szólogattak be visszaéltek az itt leírtakkal családon belül. természetes h ez gyors volt és meg kell rágni a dolgot midnenkinek ki akar menni és maradni. Azért dobtam fel az ötletet én nemrt én nyitottam ezta topikot és nekem ezért sokat jelentett h mint egy kis gazdaaszony elmondjam van másik lehetőség is. Lesz ami lesz.
A régi fóumom nekem az életem volt aztán egy vita zugolvasások és sok mocskolódás miatt szétesett. Nagyon nehéz időszakban voltam sokminden ért, sok szörnyűség és jó volt lerni, elmondani és pont akkor jött ez az arcul csapás mikor nem számítottam rá. Most már tanultam belőle semmit nem írok az életemről ami nem kifejezetten a terhesség vagy egy egy kérdés de más egy zárt hangulata. Tudom mert a régi csapatom szétesés után átment a zártba és bár lemorzsolódtunk hisz sokan mentek vissza már azóta dolgozni de egy klassz kis közösség maradt azóta sok sok találkozóval.
Természetes h ez az fórum még nem tart ott a fejlődésban ahol egy olyan ami már több hónapja/ éve működik csak megelőzésképp gondoltam.

Mivel a másik fórumon csak én tudok bárkit beengedni ezért senki nem írt még oda és nem is fog élni párhuzamosan ezzel csak akkor ha ti szeretnétek.

Na rohanok a fiamért majd jövök du. :)

dr_nono

bettike: no az mindjárt más! Akkor normál súlyú a babád sztem csak én gondolkozom a végereményen ennyire! 8)

dr_nono

én már jelentkeztem a tanyán...de babanetet sem hagynám itt,régi tag vagyok :)

KépKép
bettike83

Timi: őszinte részvétem!

Nono: én próbáltam bejelentkezni az anyatanyán, folyamatban van a regiszrtráció - de meló is van... ;) De maradok ezen a fórumon is. :)

Kis-Csillag: az utónévkönyv javaslata: Ági, Guszti. Namost, a gyerek nem lány és nem Gusztávnak hívják. Agyaltunk, ez jött ki. Mástól hallotam, hogy Tonka lett a becenév, az Ágostonkából. :)

Kép
Kép
rozinante

timi
őszinte részvétem:((( tudom milyen nehéz, nekem is pár hónapja halt meg a tatám, de ő elég hirtelen...rossz volt pocakosan a temetésen lenni, folyton azon járt a fejem hogy szegény nem érte meg az ikrek születését...némi vigaszt nyujtott hogy legalább Balót láthatta....sok erőt és kitartást kívánok!!!!

KépKép

KépKép
msi22

rozi
valahogy én is így voltam mikor olvastam a Balázst hogy becézik, Balut nem akartam mindig a medve jut eszembe a többi meg olyan izé volt így kitaláltam, hogy Baló legyen:)

KépKép

KépKép
msi22

Anyatanya félelmem: jó páran akik azért írogatnak ide, de ritkán, két fórumot végképp nem fognak tudni olvasni és szét fog szakadozni a csapat, attól félek így jó páran el fognak tűnni, akik legalább ide időnként bejelentkeztek. Szóval a csapatkovácsoló ötlet egyenlőre inkább széthúzónak tűnik. DE most regisztráltam oda is, meglátjuk hogy alakul, igyekszem nézni mind a kettőt.

Monka óóó sajnálom hogy olyan messze lesz anyukád, akkor már mindegy hogy 2000 vagy 300 km :cry: És nem alszik nálatok pár napot legalább?

T.timi nagyon sajnálom :cry: :cry: Még ha az ember tudja is, számít rá, amikor bekövetkezik akkor is nehéz, főleg így hogy neked ennyire nincs családod. Erre nem is lehet igazán mit írni, idő, idő, idő ami enyhíthet kicsit :cry:

Kis-Csillag én is felvettem Spumilla linkjét kedvencekbe, mert jópofa dolgok vannak fent, de kíváncsi lennék, hogy mi tetszett Spumillának, szóval kérjük a linket újra!!! :lol: Gondoltam hogy neked se fog megkottyanni a cukros lötty sűrítetttejimádótárs :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Timi fogadd őszinte részvétem :!: Nagyon nehéz egy szerettünket elveszíteni, még akkor is, ha tudatában vagy az állapotának :( gondolj arra, hogy úgy ment el, hogy tudta, dédunokája lesz :D szerintem ez nagy boldogság volt neki is, még akkor is, ha nem volt már tudatában mindennek, de a szíve tiszta volt és biztosan érezte a melegséget :D Gondolj rá úgy, ahogy boldog napjaitokban láttad őt :!: a temetésre meg kérlek székre ülj le, nehogy... :!:
Nono az ötlet nem rossz és abszolút meg is értelek :!: én is, mint még néhányan, nem tudom rendszeresen figyelni a dolgokat, így a két fórum bevállalása nem menne, meg igazából értelme se lenne :!: szerintem még hagyjuk rágódni a társaságot, aztán meglátjuk, mik lennének a vélemények :D (egyenlőre még én sem tudom, hogy mi lenne a jobb) :roll:

Kép
monka1

Nyufó igen, anyukám itt alszik pár napot, meg amikor csak tud feljön hozzám, főleg mert a kiságyat is velem akarja kiválasztani :D és bár közelebb lesz, mégis távol :roll: de 300 jobb, mint 2500 :roll:
Nono amúgy én is már néztem a banyatanyát (vicces név :lol: ), és szerintem is az lenne a tuti, ha eleinte itt aktívabban lennénk, mint eddig is és a másikra meg elkezdenénk írni apránként, aztán már az idő eldönt mindent, mert ha nem egyszerre kezdjük a csapat szokásait megváltoztatni,akkor szerintem az idő eldönti, hogy itt maradunk vagy a másik mellett döntünk, vagy esetleg mind a kettőnél :D kicsit furán írtam le, de remélem érted :D és így talán a csapat se fog széthúzni, de ez az én véleményem

Kép
monka1

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:58-kor.
szonce82

köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! Aranyosak vagytok!
Ne aggodjatok nem lesz semmi baj a babával, erős vagyok, mint egy kőszikla.. (sajnos már megegyzett az élet) úgyhogy most sem hagyom magam, főleg, hogy a baba is velem van.
A temetés jövő hét szerdán lesz. (legalább hamarabb túl leszünk rajta)
Azért jövök jelentkezem, meg olvaslak titeket, de most nem írok majd sokat.
Midnenki vigyázzon magára!

KépKép

KépKép
t.timi

Timi: részvétem a mamád miatt. Szörnyű lehet,hogy még egy rokonnal kevesebb lettél/magányosabb lettél.De gondolj arra,hogy most alakítod ki magadnak a családot, és egy gyermek születése mindenben kárpótol,még a lelki sebekben is amit a szüleid,nagyszüleid elvesztése okozott. Mindenkinek megvan írva a maga sorsa, és azt hiszem a belegondolunk, a mamád december óta nem élt teljes életet, csak szenvedhetett,hogy idegenek ápolták messze a családjától. Én papám is otthonba halt meg, kikötözve,mert a végén már teljesen nem volt magánál,mindig leesett az ágyról. Még eltudtunk tőle búcsúzni,már nem volt magánál, borzasztó volt látni a szenvedését. Úgy búcsúsztunk el tőle,hogy papa holnap találkozunk. Másnap hajnali4kor halt meg :cry:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Én is pont ettől félek h ez a topic behal ha a másikba is irogatunk.tök sok helyen látom h elmentek és senki nem ir a topicba,pl juliusi babák topicjába,honapok óta nem irt senki.és én ezt nem szeretném,maradjunk és miután megszületnek a babák akkor is irkáljunk ide az épp aktuális témákban.pl augusztusiaknál is tök jól megy az egész miután megszülettek a babák és ez nekem tetszik :) de persze lehet tanyára is irni,azt is dijazom.

KépKép
bettike83

Hát szerintem meg kéne próbálnunk a másik topicot is. és majd eldönti az élet,hogy melyik jobban kezelhető,jobban ki tudjuk e fejezni magunkat stb. Az biztos hogy én momentán nem örülnék neki,hogy az én gyerekemet,családomat idegenek kukkerolját,esetleg beszólogatnak és vélemény alkotnak úgy,hogy én az illetőről semmit se tudok így visszavágni sincs esélyem.
Azért ha észrevettétek tényleg nem sokan vállalták a személyiségüket,arcukat, nem raktak fel az otthonukrók,párjukról képeket, mert félő hogy az alapján kiedül,hogy kik is ők valójában és a barátok,rokonok meg jót röhöghetnek a markukban hogy he-he ezen a fórumon csacsok ez és ez..
Ha magamat kiszolgáltatom is az internettnek, a családommal nem tenném meg,ézért se rakok fel aktuális képeket a családtagjaimról se.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Timi őszinte részvétem!

fórumváltás én eléggé megszoktam itt, sajnálnám, ha vége szakadna a fórumnak, bár nem vagyok egy régi fórumozó. Tök jó például a szeptemberieket olvasni, ahogy sorra jönnek a babák, mindig kiráz a hideg tőle. Biztosan lenne olyan áprilisi májusi babás, aki meg minket olvasna szívesen, amikor szülünk.
Ettől függetlenül a többséggel tartok, mert így is ritkán jövök, kettőt már nem hiszem hogy tudnék követni.

Spumi az oldal isteni, én is betettem kedvencnek és Nyufó köszi a videót, elkezdem megtanulni ezt a horgolás dolgot. Beszereztem az első tűmet is :) Kár, hogy a kistakaróval nem haladok egyáltalán :oops:

Avrenim a kullancsok szerintem a csótányok után a leghaszontalanabb lények, utálom őket. Én mindig kutyából, meg macskából szedtem ki őket, mert É-Mo-n, ahol születtem rengeteg van belőlük. Engem szerencsére utálnak, ahogy a szúnyogok is. Biztos nem lesz baj, időben észrevetted.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Lányok! Semmiképp nem értek egyet vele, hogy két fórumot írjunk! Vagy itt vagy ott!!! A zárt mellett az szól h nyíltabbak lehetnénk de ez nem kötelező csak lehetőség. Sztem amíg a többség nem dönti el mit szeretne maradjunk itt és ha mindenki menne akkor menjünk!

dr_nono

Nono: én azért is támogatom a másikat (is) mert a korábbi topikban én is ott voltam.. :roll: Tudom miről beszélsz nagyjából! :roll: Itt is félek néha, és lehet néha elfelejtek mindkettőre felnézni, de majd igyekszek :)

Rozinante: nem semmi :D de jó nagyon, a Gosti jobb mint a Tonka :)

Nyufó: azért a süritejet nem überelte :lol: :lol:

Spumilla: regeltem magam a táblában, ha mi Tökölről megyünk, akkor vagy az M0-son megyünk, vagy AlsóPesten, és úgy fel tudunk venni 2 embert tutira :)
Mellesleg! Jó közel laksz Ferihegyhez! Esz a penész :lol:
Ha apát májusban felveszik a Danonhoz, akkor most majdnem szomszédok vagyunk :lol:

Szonce: ez nem rossz ötlet a fórumhoz! És lehet akkor nyer értelmet a zártkörűség, amikor meglesz mindenkinek a picije és mondjuk valami felettébb intim dolgot akarna megvitatni, azt itt nem merném, tehát inkább meg sem kérdezném :roll:

Bettike: én ma láttam a tanyán a 2011 májusiak topikját, szerintem sokan vándorolnak, de itthagyni ezt a fórumot nem akarom :) A Babaneten "nőttem" fel :wink: Azt hogy széthulljunk, én sem akarom :( Bevallom, barátok, rokonok helyett hozzátok járok, és gyakorlatilag nem ismerek senkit :( de mégis ismerlek titeket, és jó idejönni, leírni a bánatom, az örömöm, vagy csak épp azt, hogy telt a napom :roll: Család helyett családot kaptam átvitt értelemben :roll:

Dalmicsek: horgolol??? Wooow :D Újabb fertőzött :lol: kép jöhet, és kitartást! Bele fogsz jönni, előbb mint én, mert én még neki sem álltam :oops:

Alapvetően jegyzetelve kezdem a fórumba írást, folyamatosan olvasva és reagálva..
Nono: én amiatt tartanám meg mindkettőt, amit Szonce írt. Annak úgy nem látod értelmét? :oops: :oops:

Megkaptam az eredményt, jó s rossz egyaránt.
Éhgyomri cukor 4,7mmol, 120 perces 6,3. Hgb csak 115, kezdek vérszegénykedni, vizelet nagyjából rendben van, de asszem bacim van, kedden megyek dokkerhoz, vele letárgyalom mi legyen, lehet tenyésztés kell, de remélem vesz hüvelyből is akkor, nehogy kiderüljön hogy ott van valami :o
Voltam védőnőnél (aki már nem az aki volt, hanem más :( ), lelkibeteg vagyok a súlyom miatt, apa basztat miatta, hogy ne rágódjak már rajta, 1 hónap alatt +2kg és azt mondta védőnő, hogy lassítsak :( Ne vigyem túlzásba, ne egyek 3 helyett, igyak min. 2 litert, de 3-4l-nél többet ne. Szóval kész vagyok.. A kiinduló súlyomat nézve a tiszta hízásom eddig (rátartással!!) 6-7kg, vannak napok, hogy nem kívánok mást mint levest, kenyeret, zsemlét alig eszek, hiába sütöm sokszor, apának a melóhelyére, nem zabálom az édességet, leszámítva az elmúlt 1 heti néhány csokifalatot. Az 1 hónap alatt a kölkeim megduplázták súlyukat tuti, ami majdnem nem egészen, de majdnem 1kg, plusz magzatvíz, méhlepény. A terhesség előtti nadrágjaim csak a hasamra nem jönnek rám. Hülye vagyok, itt írom miért ne agonizáljak a súlyom miatt, de mégis zavar és bosszant :(

Megyek, tűzön van a frankfurti levesem.. Majd jövök utána :)

[A terhességi súlykalkulátor szerint tök normális vagyok mellesleg :twisted: ]

Kép
kis-csillag
Tököl

kis-csillag: hát ki vagyok én h eldöntsem ide eztán nem lehet írni csak oda??? 8) Sztem sem működik h két helyre írunk az csak ahhoz vezet h végül sehova nem írunk. Sztem. Sztem itt vagy ott de ennyi fórumot követni lehetetlen pláne majd több gyerek mellett. Ha itt is írnak meg ott is az idő dönti el h melyik életképes bár mivel ott őszinték és nyíltak lehetünk ezért sztem az lesz az de részemről tényleg mindegy. Egy idő után viszont elfogynak majd azok a témák amik most összekötnek. 3 éve vagyok egy fórumon, amelyiken Zsombid született és ha nem leszünk nyíltabbak és őszinték akkor egy idő után nem lesz téma.
Csak egy példa. Sokan akik első babájukat várjak el sem tudják képzelni milyen egy gyerekkel és ez milyen hatással lesz a házasságukra. Mert akárki akármit mond nehéz időszak lesz. Gyönyörű és lesz akinek könnyebben megy de lesz akinek nehezen. Lesznek gondok nem válóokokról beszélelek de sokan nem fogják leírni hisz itt akárki megnézheti. Ha viszont zártban vagyunk tuti nem lát a férjünk anyánk kutyánk macskánk és leírhatjuk. Vígaszt adhatunk a másiknak és megnyugvást h igen ezen is át kell menni, elmúlik. Volt a másik fórumon aki elvált akinek szétment a házassága akit megcsalt az ura mikor 7 hós terhes volt és utólag derült ki. Senki sem számít ezekre és adja Isten ne is következzen be de ezek már olyan mélységű személyes dolgok amikről nem fogunk akárhol írni és ha nem írhatunk nyíltan?

Másfelöl biztos ismeritek sokan a családinetet. Volt egy nagy botrány ott, a részletek nem fontosak végül a szerkesztők feltettek egy körlevelet. Olyan személyes adatokat adtak ki az emberek magukról amik fel sem tűntek nekik. Pl egy uh képen sokszor rajta maradt a név taj szám a szül. várható ideje. Személyes adatok amikkel visszaéltek. Leírták egyesek h ide meg oda mennek nyaralni ennyi és annyi időre mire hazamnetek kirámolták őket. A gyermekeink a legfontosabbak és a képeikkel visszaélések történtek. Nekem két ismim van innen a babanetről akinek a kisgyerekét pronográf oldalon találták meg, a képét. Innen lopták el a képet. Nagyon durva és senki nem hiszi el h ez vele megtörténhet. Hisz gondolj csak bele akármi volt is anno nem hitted h veled megtörténhet ami. És mégis. Az emberek hajlamosak azt hinni csak a szomszéddal esnek meg rossz dolgok.

Természetesen én is itt maradok de továbbra is alapvetően inkognitóban. ez az én meglátásom és véleményem de a többség dönt és senki sem vagyok h ebbe beleszóljak. :roll:

dr_nono

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?