A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

budabo: Én úgy tudom, hogy a pozitív a nem jó eredmény nem kell félni, mert akinek kimutatja a vizsgálat, annak szülés közben antibiotikumot adagolnak infúzióval.

Kép

Kép
millye

egyetértek a többiekkel! Én is betojtam először a hallatán, a többiek biztos emlékeznek még a kérdéseim tömegére az üggyel kapcsolatban!!!!
Úgy tom, hogy minden 4.-5. nőben megtalálható ez a gyulladás, akik hordozók innentől kezdve. Rá kell írni a kiskönyvre is, hogy szembetűnő legyen minden orvosnak a szülés esetén!

Kép
kaandi

budabo:

Ezt a cikket találtam a „B” csoportú Streptococcusról:

"A jelenlegi eljárás szerint 35-37. héten a hüvelyváladékból tenyésztésre mintát veszünk. A minta alapján meghatározzuk, hogy kinek a hüvelyváladéka tartalmazza a baktériumot. Pozitív lelet esetén az újszülött fertőződésének veszélye huszonötször akkora, mint negatív leletnél. Mivel a baktérium véglegesen nem tüntethető el a szervezetből, így hordozása a várandósság alatt kezelést nem igényel. Fontos viszont tudnunk a jelenlétéről, mivel így a szülés alatt vénás antibiotikum adásával az újszülött fertőződését megakadályozhatjuk. Koraszülésnél, fájások megindulása előtt elfolyt magzatvíz esetében továbbra is adunk antibiotikumot.
Bár ez a módszer amerikai adatok szerint nagyobb arányban előzi meg a betegséget, mint a korábbi, még így is csak az esetek 80-95 százaléka gátolható meg. 100 százalékos módszer a tudomány mai állása szerint sajnos nincs.
Megszületés után az újszülött fokozott megfigyelése szükséges. Amennyiben a szülés alatt két adag antibiotikumot kapott az édesanyja, és az újszülött tünetmentes, akkor további teendő nincs. Ha a szülés hamarabb lezajlott és a szülőnő nem kapta meg a megfelelő megelőző gyógyszert, akkor az újszülöttől tenyésztésre mintát és vért vesznek. Ennek és a tüneteinek függvényében kap az újszülött antibiotikumot."

Kép

Kép
millye

Kandi, Stelly, Millye : köszi,nem örülök hogy pozitív, de nem tudok mit csinálni. Ma kaptam emailban az eredményt ezért hívtam fel az szülészorvosmat és ő is azt mondta hogy nem kell különösebben izgulni, csak hát jó lett volna ha negatív. És jó lett volna ha nem kis kövérez le, bár valószínűleg ő nem fogja fel hogy ezzel megbántja a másikat. Ő mondta azt hogy 9 kg az elfogadott hízás.
Aranyosak vagytok a vigasztalásért, de ténleg a súly kérdés érzékeny érint és hát ..nem az ilyen megjegyzésekkel lehet egy kismamát feldobni. A férjem is kiakadt hogy mekkora egy bunkó. Nem hiszem hogy csupa 40 kg-os alig hízó kismamája van csak. Bezzeg az árát kérdés nélkül kerek-perec megmondta. :( Na jó megyek tovább takarítani közben higgadok.

Kép
budabo

na eltotyogok az UHra a dokibácsihoz!:)

Elhiszem Bogi, én sem örültem neki, még most sem hiszem el,hogy negatív, igaz, hogy dec.16-án csinálták, nem tom, hogy nem kell ismételni, na majd most megkérdezem!
10 napig szedtem semicilint.

Kép
kaandi

na eltotyogok az UHra a dokibácsihoz!:)

Elhiszem Bogi, én sem örültem neki, még most sem hiszem el,hogy negatív, igaz, hogy dec.16-án csinálták, nem tom, hogy nem kell ismételni, na majd most megkérdezem!
10 napig szedtem semicilint.

Kép
kaandi

budabo: A hízással kapcsolatban pedig ne foglalkozz ilyen bunkó emberrel! Ha visszaolvasol egy pár oldalt akkor láthatod amit írtam a hízással kapcsolatban... nekem 6 hónapos terhesen mondta a doktornő 4,5 kiló hízásnál, hogy: "FOGJAM VISSZA MAGAM" azt hittem, hogy elsüllyedek az ajtóban szégyenemben... én is pityeregve mentem vissza a munkahelyemre és ott vigasztaltak, hogy ne foglalkozzak ilyen paraszttal.... most én mondom, hogy ne foglalkozz vele! Szép csinos kismama vagy! :wink:

kaandi: Várjuk az eredményeket! :) Vigyázz magadra meg a babára is!

Kép

Kép
millye

Millye: köszönöm még egyszer. Jól esik. Csak tudod elég pocsék érzés, hogy ha arra gondolok hogy nála szülök. A szülőágyon is azt fogja hajtogatni ha nem híztam volna ennyit akkor könnyebben menne, vagy akármi más megjegyzést?! Hétfőn voltam nála 6 hétig nem is látott és gyomoridegem volt hogy mit fog beszólni,,mert ez nem az első neki.Hétfőn normális volt, nem volt ennyire nyers. Most meg eleve félve hívtam fel, hogy nagy gáz-e a pozitív eredmény. Porszívózás kész,most jön a torna higgadásnak. :)

Kép
budabo

Kandi: nekem még nem csináltak tenyésztést, csak most :(. AMikor terhes lettem akkor volt egy felfázásom, de utána labor, rákszűrés minden okés volt. Amikor nem tudom hogy micsoda az megijeszt..
Remélem másoknál minden oké!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Ja ma nekem is volt bunkótapló élményem, majdnem elfelejtettem megírni:
Ürömön lakunk, a kórház meg ugye Bp-n, úgyhogy CTG-ről volánbusszal jöttem hazafele. Mikor felszálltam, mutattam a bérletem, ami Bp közig határán belül jó, és mondtam, hogy kérek plusz egy 5 km-est. Már itt elég tapló hangon böfögte vissza a sofőr, hogy "meddig?", de szépen válaszoltam neki, és nyújtottam a lóvét. Pénzt elvette, és nem adott jegyet (:!:). Nem volt kedvem problémázni, úgyhogy szó nélkül hagytam. Ezek után direkt a mi megállónk előtti megállónál már feltápászkodtam, és egyből, mikor onnan elindult a busz, megnyomtam a leszállásjelzőt. Egyszer csak arra pislogok, hogy elmentünk a megállóm mellett :shock: rikkantok ám előre, hogy elnézést, de én le szerettem volna szállni, és jeleztem is. Erre a sofőr, hogy ő kiabált, de nem válaszolt senki. Jó, be volt dugva a fülembe az mp3 lejátszó, de elvileg azért van a jelző, nem??? Szóval jóval a megálló után, a főúton megállt, és kinyitotta nekem az ajtót. Persze ott nincsen járda, csak szalagkorlát kétoldalt, szóval nem éppen egy utolsó hónapos kismamának való környezet, és jó sokat gyalogolhattam pluszban. :evil: akkor dühömben fel is hívtam a férjem, majd mire hazacaplattam, nagyjából kifújta a szél belőlem az ideget. Most hazajött Tomi, és mutatta a kinyomtatott levelet, amit a Volánbusz online panaszkönyvébe írt, úgy felhúzta magát. Grrrrrr genya buszsofőr! De az tuti, hogy máskor azt se hagyom szó nélkül, ha nem adnak jegyet!

KépKép

KépKép
stelly

Bogi, amúgy elismerésem, hogy van energiád a tornához! Nekem azért kell a "bejárós" testmozgás, mert ha itthon csinálnám, tuti ellazáznám a dolgot, így azért a csoportban szépen végigcsinálom a gyakorlatokat jógán :D

KépKép

KépKép
stelly

Bogi: Az orvos :shock: :evil: :shock: :evil: :shock: :evil:
Komolyan, nem is értem... Segítőfoglalkozású, vagy mi a csoda? Lenne mit tanulnia. :x Nem Te vagy érzékeny, ilyet még akkor sem mondhat, ha így gondolja. Ez kicsit olyan, mint Stelly apósa (már bocs, Stelly, nem akarom sértegetni a családtagjaidat). Csak annyival rosszabb, hogy az professziójából adódóan sem mondhatna ilyet...
És tényleg jó, hogy tornázgatsz sokat. :wink:
(Az én orvosom a 13 kg pluszra azt mondta, hogy teljesen jó, és hogy már sok nem fog feljönni.)

Stelly: a buszvezető a másik. :evil: :evil: :evil:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Halihó!

zétivera: csatlakozom az előttem szólókhoz! Ügyes legyél, nyugodt és pozitív! Már elég vénterhes (szerintem haláli jó ez a kifejezés!) vagy, szóval nagy gond már nem lehet!!!

Zsu: Annyira marha vagyok, kiszámoltam, hogy akkor te szombaton 25 éves leszel (értsd: kiszámoltam a 83-as születési évedből!!!), és még gondoltam majd jól elsütök valami negyedévszázados poént! :D
Még jó, hogy írtad, hogy 26 éves leszel... Magamtól nem jutottam volna el idáig! :)

Háfi, Zsuzsi:
Ahhoz képest, hogy a babák mindössze 4%-a marad faros, a fórumon már nyomulunk vagy 8-an ezzel a problémával (sajnos én se bölcs, se türelmes nem vagyok, nekem biza ez probléma...) :(
De ma éjszaka felriadtam, hogy azonnal pisilni kell, felálltam és éreztem, hogy totál ki van dugva a feje a hasam tetején. Aztán arra gondoltam, hogy de jó lenne, ha az a feneke lenne! Aztán meg rájöttem, hogy dagi Esztikének biztos puha a feneke, szóval az még tuti a feje odafönt...

Zsufi:
ez annyira bosszantó (védőnénis sztori), velem ezt gyakorlatilag minden szerelő eljátssza...

budabo: bár már sokan válaszoltak: igen, egy büdös bunkó... Tudom, hogy már késő van, de nem tudsz dokitváltani? El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet olyannál szülni, aki eleve így áll hozzád, meg neked is kevés benne a bizalmad! De a pénzt előre tudta közölni.... Betojok....

Én holnap megyek dokihoz, kíváncsi leszek mit UH-zik, bár illúzióim nincsenek forgás-fronton.
Ma meg megvolt a 30. szülinapi nap... (a zuram, nem én!!) Mondtam is neki, hogy örülhet, hogy ilyen fiatal asszonya van, mint én... (aki üti a 28-at, de az mégsem 30, nem?) :) Voltunk 3d-moziban, meg ebédelni, meg ilyenek, és bizony-bizony kicsit szomorú voltam, mert olyan utolsónak éreztem ezt az alkalmat. Én néha féltem a kapcsolatomat, ez gáz? Mondtam, hogy nem vagyok bölcs...

Node, az élet szép, megyek is gyereket forgatni, bár a térdem már belerokkant a témába, de hátha bejön! :D

ladmon

Stelly: Csak most olvastalak! A buszsofőröket néha le kéne ütni! De akkor ki állítaná meg a buszt???

ladmon

stelly: Mekkora egy bunkó ez a buszsofőr... aztán csodálkozik, ha a párod bepöccen és képen nyomja... nem elég, hogy nem ad jegyet mert zsebre játszik, de mellé még BUNKÓ is!!! El kéne küldeni őket illemtanórára...

Remélem, hogy az én csöppségem is megfordul és nem lesz faros... :?

Kép

Kép
millye

Stelly, velem is volt már hasonló, de én megmondtam a magamét nagyon! :)

Mérges vagyok, a gmail 3 napja szórakozik velem... Tök gyors a net,
meg minden, és mégsem lép be... úgy szeretném +nézni a képeket... :cry:

Kép

Kép
gjéti

35. hét :shock: :D

Kép

Kép
gjéti

Stelly: extra bunkó buszsofőr. Megértem a férjed hogy panaszlevelet írt.
Julcsi, Ladmon:nektek is köszi, és bocs a panaszkodásért, de férjem nem volt itthon és nagyon rosszul esett. Három héttel a szülés előtt hogy váltsak orvost? Be sem olvashatok neki,mert mindjárt szülünk. Mondom valószínűleg ő nem fogja fel hogy bunkó.

A torna meg..hát igen, ha nem tornáznék és többet pihennék még többet híztam volna. Alkatilag is ilyen a családom,mármint hízékony. Szinte alig pihiztem, mert végig lelkiismeret furdalásom volt, hogy jaj mennyi a súlyom. Állandóan csináltam valamit, jöttet-mentem. Én vagyok a hülye tudom, de az ilyen doki meg még csak ezt erősítette is bennem. A férjem mondta, hogy ő tudta, hogy ilyen leszek terhesen, de imád minket. Na mindegy, remélem lenyugszom és nem lesz szülésnél sem gond. És a pozitív eredmény miatt sem.

Kép
budabo

Verának és Zétinek mennek azok a bizonyos energiák tőlünk is!!!!!!!
Budabo, komolyan mondom, ezt a szintű bunkóságot azért nem kell szó nélkül elviselni. Tudom, hogy már nagyon a finishben vagy, de erősen elgondolkodnék rajta, hogy sos keressek egy másik dokit.
Stelly, a buszsofőröd is egy tapló! Jól tette a férjed, hogy bepanaszolta!
Zsuzsi, sajnálom, hogy megfordult a kisasszony, de ahogy Elif is írta, véletlenek nincsenek! Ha kórház, hát annyi baj legyen, én a leírásaidból úgy látom, hogy az orvosod is támogatja a minél háborítatlanabb szülést és biztos jó kezekben leszel nála is!
Az Urtica urenst írta vmelyikőtök: szóval azt tejbelövellés előtt nem kéne elkezdeni, én úgy tudom (csak ha már elindult magától és kevés)! Ezen kívül még Ricinus Communist szedtem, de figyeljetek rá, hogy CH5 vagy CH9-et szedjetek, mert a CH15 már direkt az apasztásra van!!! (Barátnőmnek egy jól felvilágosult patikus CH15öt adott és nem értette, miért fogy a teje...)
Jó éjszakát, kevés forgolódást mindenkinek!

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!

BOGI, ZÜMIS: elküldtem privibe az infókat, kicsit hülyén másolta be, ha valami nem egyértelmű kérdezzetek!
BOGI: húúúúúúúúúú, ez a nő! Ilyet mondani! De kérlek ne törődj ezzel a büdös bunkóval, már bocs, de nem tudok rá más szavakat találni! :twisted: Ennek aztán vastag bőr van a pofáján! Nem is vagy kövér! :shock: Kár, hogy már ilyenkor nem lehet orvost váltani! :(
Az eredemény miatt pedig ne aggódj, én is úgy tudom, amit a többiek is írtak, hogy antibiotikumot adnak, és nem lesz semmi gond!

Ricsibaba, Andus: előre is Nagyon Boldog Születésnapot kívánok Nektek! :lol: :lol: :lol:

Zsufi: Ezen az ásítós sztorin jót derültem! :lol:
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a gyógyszertári popsikrémet, a fürdetőkrémet, meg a köldökcsonk ápoló alkoholt szerezzem be!

Elif: Nyugodj meg, szerintem még fent van az a pocak, nekem is ilyesmi a hasam!

Nilabali: örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben! :)

Panna: örülök, hogy minden ok Hannácskával! :)

Kangu: köldök csonkot nekem is úgy mondta a védőnő, hogy fülpiszkálóval nyúljak alá, úgy tisztítsam körbe, és naponta 3szor.

Eszter,Kaandi: Örülök, hogy nálatok is minden ok volt a ctg-n! :)

Eszter: Jól tette a férjed, hogy írt panaszlevelet! Micsoda egy bunkó sofőr! :twisted:

Kaandi: Gratulálok az unokhugocskádhoz! :lol:

Ladmon: Köszi, jól esik hogy gondoltál rám! Hát nekem is most esik le, hogy közelebb vagyok már a 30-hoz mint a 20-hoz! Öregszem! :roll: :lol:

Megyek lepihenek, mert délután mászkáltun mindenfele, beszerezni a homeós szereket, málnalevélteát, Tena betétet, az összeset 3 patikába tudtam beszerezni, mindenhol hiányzott valami! :x
zsu83

abencze: nem merek már orvost váltani, nagyon a végén járok.

zsu: hát elég érdekes a dokinő. Most olvastam cikket a strepto pozitívről és elég ijesztő dolgokat írtak. Holnap megyek védőnőhöz remélem kicsit megnyugtat. Hétfőn nst, nődoki, le..rom ha lekövérez csak nyugtasson meg a pozitív eredmény miatt.
Amúgy te mit hallottál a Szent Imrés csecsemősökről? Segítőkészek?

Remélem másoknak jobb napja volt és a babák is mozogtak rendesen. Megint megnézegettem a pocak fotókat és írtó csini mindenki.

Kép
budabo

Igen, így utólag én is örülök, hogy a férjem bepanaszolta a buszsofőrt.

Zsu, legalább sikerült a beszerzés :D jó pihit!

KépKép

KépKép
stelly

Hello Lányok!
Mi is a hétvégén fogunk babakocsit nézni+bébihordót+kengurut. Voltam ma szülésfelkészítőn a férjemmel a Sote 1-en. Érdekes volt, tetszett:) Ha valakit érdekel lesznek jó témák, minden héten csütörtökön du.16 órától. (ingyenes, párod is jöhet)
Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!
Bogi, tényleg jó nagy bunkó a doki! De én azt mondom, ne foglalkozz vele. Senkinek nincs hozzá köze, hogy mennyit hízol, foglalkozzanak a saját dolgukkal. Ez alkati adottság és kész. Majd lefogsz, ha azt akarod és kész, nincs hozzá közük, és joguk sem, hogy kritikát fogalmazzanak meg rád.

Tegnap én is egész nap azon kuncogtam, hogy mentünk párommal a gyerekért, és az egyik szomszéd néni pont előttünk sétálgatott. Jól végigmért, és megkérdezte, hogy mi van velem, mostanában annyira hízom... Mondtam neki, hogy drága, egy hónap múlva szülök, talán ezért.... :twisted: Csak lesett nagyokat, hogy akkor gratulál....

Eszter, tényleg jó nagy tapló volt a buszsöfőr. :evil:

Lányok ,ezzel a pocakleereszkedéssel jól megíjezstettetek. Nekem tegnap óta nagyon lejjebb ment a pocakom, láványosan. Belém is állt az ideg tőle. Párom szerint nehéz a gyerek és lehúzza. 2 napja nagyon fáj is ott egészen alul, főleg ha pisilni kell, most azt agyaltam ki, hogy biztosan a buksija nyomja a hólyagomat azért.
Reménykedem azért, hogy én még egy hónapig nem fogok szülni, gyerekszoba még sehol...

és, hogy még panaszkodjak tovább, ma szinte egész nap csak feküdtem. Úgy szédülök, forog velem minden. Nem tudom mi lehet ez.... Az ebédet kihánytam, pedig már hónapok óta nem hánytam . Ráadásul onnantól nem éreztem, hogy mozog a babó. Este 8-kor már pánikban voltam, mindent csináltam, hogy felkeltsem, de semmi. Most motoszkál egy kicsit, de nem olyan intenzíven, mint esténként szokott.
És csatlakozom a tegnap éjjel pokolian rosszul alvók táborához, alig aludtam, hajnalban fel kellett kelnem Renniet rágni, mert marta a nyelőcsövem a gyomorsav.

Na, jó, hogy jöttem, most olvashatjátok a nyűgjeimet, ezer bocsánat, de olyan jó kiírni magamból.
Remélem holnap jobb nap lesz.

A 20.-a előreláthatólag nekem is jó lenne arra a tanfolyamra, beszéljünk még róla.

Jó éjt, és kellemes pihenést mindenkinek!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Látom, vagyunk páran éjszakai műszakban :lol: . Én mostanában alapból rosszul alszom, de tegnap este olyan balhét vágott a kisasszony, hogy azt hittem, meg is szülök...

Verának nagyon szurkolok, bízom benne, hogy még egy picit kitartanak egyben!!!

Ma megvettem az utolsó cuccokat is, még a kiskád hiányzik, de annak a kiválasztásához kell a meglévő állványunk is, amit anyukámék hétvégén hoznak.

Betét: nekem a doki azt mondta, hogy pelenkát vigyek (nem vicc!), és kicsit le is szúrt, amikor meglátta a Tenámat. Hát mit mondjak, neki lett igaza, ömlött belőlem a magzatvíz mindenfelé. De bevallom, most sem bírtam rávenni magam arra, hogy pelenkában szüljek, így marad a maxi Tena, és a reménykedés, hogy most jobban beilleszkedik a buksi, és nem tud folyamatosan kifelé dőlni a víz...

Zsuzsi!
Sajnálom a megfordulást, de igazagd van, pozitív hozzáállás, még meg is gondolhatja magát, és újra irányba állhat. Remélhetőleg ez tényleg csak egy kis figyelmeztetés...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mist

Ja, és Andi, nekem is januárban lesz a születésnapom! :lol:

Kép
mist

Julcsi: Nagyon tetszik a Marcis álmod :D
ELif: Ne pánikolj, nem fogsz még szülni, még nincs itt az időd!
Erika. Nekem a köldökápolásra a Betadint mondták, szigorúan azzal, h nem mehet a baba bőrére, csak a száradó csonkra, az alkohol is jó, de az, ha rámegy a pocak bőrre, kiszárítja nagyon. És amíg köldökápolás után meg nem szárad a fertőtlenítő a csonkon, addig kell rá 10x10-es gézlap.(persze ez lehet, h csak otthon született babáknál, mert nekik 5-10 cm-es
Bogi: Sajnálom a pozitív kókuszt. Doktornőnek biztos rossz vagy nehéz napja volt, ha máskor nem ilyen, nézd el neki. Ajjaj, most számolok, ha egy hónap múlva szülsz, sanszos, h újra rossz napja lesz.
Eszter: Az ilyen emberekről, mint a buszvezető gondolom azt vallásosság nélkül is, hogy előbb utóbb megkapja ezekért a dolgokért a jussát! De persze érthető, én is ki lettem volna bukva.
Ladmon: Te magad írod, hogy 4% az arány a faros babáknak. Hát akkor kapaszkodj, mert a picid előbb utóbb, de legkésőbb az utolsó pillanatban meg fog fordulni, hogy a statisztika igaz legyen. Ne írd le a dolgot, higgy benne! Hiszen annyit teszel érte! Rajtad igazán nem fog múlni! És igen is, szerintem egy kipárnázott babapopsi is lehet kemény magzati pózban.
:lol:
Zsu: Bocsi, h kérdem, de a kórházzal kapcsolatos infókat küldtél Zümisnek és Boginak, Mert ha igen, lennél olyan aranyos és elküldenéd nekem is? Hátha hasznomra lesz egy bizonyos szituban. Köszi.És én is szerdán megyek Kocsis dnőhöz legközelebb, ha jól emlékszem, te is akkor. Én reggel, ha jól emlékszem, 1/2 8-ra. Nem tudod, mit csinál akkor? Kiváncsi vagyok, nekem is csak 2 ezer lesz-e.
Andus: Nincs abban kis ellentmondás, hogy leszállt a baba, és közben még mindig ég a gyomrod? Ne aggódj, neked sincs még itt az időd.

Mi ma és tegnap is egész napos szüléselők-n voltunk, de ez a 2 nap csak ismétlés volt, ezeken az ea-kon már voltunk (mondjuk cseppet sem volt ua), viszon a holnapi nap témája új lesz, Sződy Judit tartja szoptatásról. Kiváncsi leszek.
És nekem is rohamosan nő a pocim és nehéz lett, de nagyon. És olyan furcsa, h lelassultam, ez eddig nem volt. Kb 1 hete van csak.
ÉS IMÁDOM A KISLÁNYOMAT!!! :P

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jó reggelt!
Úgy látom az általános fáradtság mindenkire jellemző, meg a lelassulás és elnehezedés. A tegnap bőgés megtette hatását, a szemem nem bírom kinyitni normálisan.

Andus: sajnálom hogy nem vagy jól, remélem azóta erőre kaptál. Nem kérdeztél meg dokit hogy mi lehetett ez?

Gerendai Zsu: a dokinő nem először volt ilyen :). A poz. eredményt sajnálom én is, de ez van. Remélem ténleg a szülés alatti antibiotikummal ki lehet védeni a baba fertőzését, mert rá veszélyesebb. Unokatesóm szintén a Szent Imrében szült volna 3. gyerek, 40 évesen, cukros volt..a cukra miatt a szülés előtt kb. -34 héttel átírányították a Sotéra, és ott szül korábban, neki pl. meg sem csinálták és amikor rákérdezett azt mondták hogy ott nem csinálják. Hmm
Nem értem én egyébként az embereket, akár egy buszsofőrt, akár a boltban, akár a dokit. Nem különleges egy kismama, de több együttérzést kellene hogy tanúsítsanak az emberek. Legalábbis ha magamból indulok ki, én nem vagyok képes fikázni valakit, csak mert szép dolog az őszinteség. A múltkor is én engedtem magam elé a boltban egy lányt, mert alig volt cucca.
Na kitartás. Hétvégén telihold és front és most is nagyon hideg van, úgyhogy mindenki vigyázzon magára.
Bogi
Már megint nagyon hosszura sikerültem. bocsi :oops:

Kép
budabo

Jó reggelt!!!
Még mindenki durmol? De jó Nektek! A sulisok biztos már nem!!!:(((

Nem szeretnék senkit sem kihagyni, ezért MINDEN januári szülinaposnak BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!!!! Kicsi fiam is januári lesz, reményeim szerint!!
Tényleg, tegnap a dokim kicsit átvariálta a szülinapot, 4 nappal eltolódott a nagy nap, kböző okok miatt, így jan.30. lesz. Gyorsan átjavítom a tálbázatban is.
AZ UH-on minden ok volt, most nem volt kaptunk sztem annyira hatalmas méreteket, bár ki tudja, az előző gyerkőchöz viszonyítva legalábbis. Amúgy azt mondta a doki, hogy nem lesz kicsi egyáltalán.
Szóval: BPD: 94, HC: 339,OFD: 100, AC: 316, FI: 83, becsült súly: 3000 g. Én azt hittem, h már sokkal több, de tévedhet is a gép, majd kiderül....:))))

Visszatérve a bunkó emberekhez, nem semmi ez a buszsöfőr sem, kíváncsi leszek vhogy megüti a bokáját a paraszt!? Lesz eredménye a panasznak vagy sem!?
Utolsó vérvétel, vizelet kipipálva, sőt tegnap beszéltünk a streptoc.ról is, gyorsan levett még 1 kenetet tenyésztésre, hát ennyi röviden. SZülésig ilyenek már biztos nem lesznek.
puszi nektek
andi
Tessék jól beöltözni!!!! Tényleg a kabátokkal nincs problémátok???:))) SZerencsére kocsival megyünk majd mindenhová, így nem szükséges begombolni, zippzárazni, nem is bírnám különben!! Kaptam egyet kölcsön egy nagyobb darab barátnőtől,de én inkább az én saját kicsikabátjaimat nyúzom, nem érzem jól magam benne.

Kép
kaandi

Kaandi, hát igen, én is vagyok már :lol: .

Az éjszakám megint szörnyű volt, egy órán keresztül már tévéztem is, annyira nem tudtam mit kezdeni magammal...

És betöltöttük a 36. hetet!!!

(A jan. 30-át én is elfogadnám időpontnak, akkor van a szülinapom :lol: )

Kép
mist

Nahát Mist, még 1 közös dolog lesz!!!
Most már akkor hamarosan a 37.hetet hivatalosan is megkezdhetjük!!! :lol:
Hurrá!!!
Lassan indulunk a szülés előtti utolsó ügyféljáratra. Majd du visszanézegetek!

Sajnos egyre többször lesz már ilyen un szar éjszakánk!

Kép
kaandi

Az új közöst a jan.30-ra értettem!

Kép
kaandi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:49-kor.
Vendég

Köszi lányok a megnyugtatást a pocakleereszkedéssel kapcsolatban. És mélyen legbelül 8) tudom, hogy ezek a történések normálisak is akár mostmár, és nem jelentik azt hogy holnap szülünk, de a hüle méhszájam miatt nem szeretnék még jeleket legalább egy hétig, izgulok így is eleget. :)

babanyúl: "felpattanok", "kiszaladok", ez naggyon jó :lol: . Én is olyan vagyok mostmár mint egy lassított felvétel.

Megint szörnyű éjszaka itt is... Lehet, hogy ez mostmár így is marad? :shock: Én magamnak programoztam be tegnap a február 7-et mint célidőpontot, meglátjuk bejön-e :D .

kaandi: hát azért nem olyan kicsi az a fiúcska, sőőőőt :).

Kép
Kép
elif

Reggel -12 fok volt kint! :shock: és a rádió szerint önkorlátozni kéne a gázfogyasztást... köszike :D

Andus, remélem, mára már jobban vagy, és a kicsi is újra belelendült a nyüzsgésbe!

Zsuzsi/Erika, nekem is mondta a védőnő a gézlapot, de azt is hozzátette, hogy majd ha hazajövünk, szépen meg is mutatják, hogy kell ápolni. Közben meg olvasom a januáriaknál, hogy kellett nekik bevinni a kórházba az alkoholt, meg a hintőport, meg a gézlapot is. Ennyit arról, hogy mindenem megvan már a kórházi csomagba :?

Jippíí bizony, 36.hét betöltve :D

Nagyon-nagyon boldog szülinapot mindegyikteknek, aki januárban született, már nem is tudom követni, olyan sokan vagytok :D Azt hiszem, mindenkinek a legszebb ajándéka ott lapul a pociban, még ha kicsit várni is kell a "kicsomagolásra" :D

Babanyul, ez aranyos :lol: "nagy kifli alakú valami, és motoszkál" :lol: :lol: :lol: asszem, az egy kisbaba lesz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Zsu!Köszönöm szépen a privit.Jól fog jönni...
Este eszemben volt egy fontosnak tűnő kérdés..de reggelre teljesen kiment a fejemből. 8)

az éjszakára most nem panaszkodom ....

Sajnos alacsony az isten állatkertjében a kerítés és sok ba..m átugál
.....

Babanyul:Pont tegnap mutattam a páromnak a pociformámat...van mikor nekem is inkább a "nyakamban"van de olyan is előferdűl ,hogy a hasam vagy a jobb oldalon gömbölyödik vagy a bal oldalon....igazi vándorlás zajlik odabent :shock: .Kicsit olykor kellemetlen mert befeszül -keményedik de imádom ....Ma reggeli után úgy beindult pakolgatta a lábacskáit szinte éreztem ,hogy most igazit rajta mert már neki nemigazán jó.
Most is tudja ,hogy róla van szó beindult....
az a legdurvább mikor fent kitolja magát és attól tartok ,hogy mikor fog kikandikálni valami lent is 8)

Dokilátogatást már én is nagyon várom de tudom,hogy nagy uh-ra nem is számíthatok...ezeréves uh kövület van a rendelőben... és mindig azt mondja na megnézzük megvan -e ez a gyermek...nem nincs csak görög dinnyét nyeltem .....ilyenkor kitudok akadni...

Kép
zümis

Minden januári születésnaposnak nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT!

Lányok megint sok mindent írtatok :D A bunkókkal, legyen az védőnő, orvos, buszsofőr ne foglalkozzatok!

Andus akkor a tanfolyamra a jöv. hét végén térjünk vissza, mert szerintem addigra én is elfelejtem :oops:

Lányok, aki már szült milyenek a jóslófájások? HOl kell érezni? és mit?
Csak megerősítésre vágyok, mert tegnap hosszú idő után megint elfogott a paranoiai és sokkal jobban szeretnék jóslófájásokat érezni, mint bármi másra gondolni!!! :oops:

Orsi

Kép
bjuti

Na meg ilyen is rég volt:
Kép

KépKép

KépKép
stelly

Hű Kaandi, neked már csak három hét!!! :D jujdeizgi! :D

KépKép

KépKép
stelly

stelly: :cry: Mi kimaradtunk.... :oops:

Kép

Kép
millye

Jó reggelt Lányok!

Nektek nem segít az alvásban, ha egy kicsit tornáztok napközben? Ez persze csak az én tapasztalatom, de ha akár csak 20 percet tornáztatom a hátam (többnyire csinálok pár jógán tanult gyakorlatot), akkor már nem fáj. Persze lehet, hogy csak iszonyú mázlista vagyok, de többnyire nagyon jól alszom még mindig... :oops: Ha nem, akkor sedatif pc, maximum nem használ. Rontani nem ront a dolgon...
Pedig, életem egy igen szorongós időszakában milyen iszonyú rossz alvó voltam, jujj. :( (Lehet valami pszichés a dologban, mert minden ilyen tünetem akkor tűnt el teljesen, amikor a páromat megismertem. :))

Tanfolyam: Én beírom, és szívesen emlékeztetlek Benneteket, el ne felejtsétek. Bjuti, Andus, Stelly, én és ki volt még, aki esetleg jönne?

Babanyul: Neked miért lesz programcsászárod? Beírnád a táblázatba a pontos időpontot?

Mist
: Sajnálom a rossz éjszakát, remélem azért rendbejöttél mára! :)

Stelly Drága, köszönjük a táblázatot!

Verus: Hogy van a fogad?

Bogi: Lelkiállapotod? Ja, azt akartam még tegnap, hogy olyan jó, hogy Melletted és Stelly mellett is ennyire ott áll a férje! Ez a legfontosabb. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hú, stelly, király a tábla!
Az tuti, hogy február 14. után már nem lehet lányt szülni... (vagy majd Andabellát még meglátjuk...)

Én nem mesélem el az éjszakámat, pofátlanság lenne....
Najó, de én amúgy is az vagyok!! :P
Szóval csodálatos volt: egy pisiszünet, utána azonnali visszaalvás és mindösszesen 10 óra egyhuzamban!!! Szét is van esve a fejem, dehát nekem ennyi kb. a normál alvásigényem. Nem is tudom, mi lesz itt később... :shock:

bjuti: na nem én vagyok, aki már szült, de pont rákérdeztem a védőnéninél, mert nekem is gyanúsan jóslóim vannak. Meg is erősített abban, hogy mindenkinél eltérő módon jelentkezhet. Nekem csak az alhasam befeszül egy mensis görcsszerűen, és eltart kb. fél percig. Aztán vége. De másoknak sugározhat derékba, meg szeméremcsontba is. Szóval nem tudom, te mit érzel, de csont nélkül lehet jósló! Szerintem az olyan király, én büszkén mesélem úton útfélen, hogy bizony-bizony, nekem már jóslóim vannak! (Persze majd nem vigyorgok, ha ezek fájdalmassá válnak... Asszem Julcsi írta, hogy neki fájnak. Nekem csak kellemetlen fél percig!)

Zsuzsi:
igen, igen, az eszemmel egyetértek veled, de néha elhagy a ráció! :) Most már vizualizációs technikákat is alkalmazok...

Ma amúgy dokinapot tartok, még el kell mennem a házidokihoz is táppénzes papírért.... Annyira utálok kéthetente beülni a sok tüsszögő, köhögő, hányós-hasmenős beteg közé... Tisztára olyan, mint az orosz rulett!
Este meg irány a nődoki. Azt a témát jobban bírom!

ladmon

ha már álmok. mielőtt Milosnak kiderült a baja, én már hetekkel előtte minden éjjel halottakal álmodtam. halottak voltak, de mozogtak, mintha élnének. a legtöbb álomban ezek gyerekek voltak.
nem rémálmok voltak, csak a nagyon furcsák és fárasztóak. akkor múltak el, amikor kiderült, hogy gyógyítható a betegsége.

kaandi a wc illatosító tök jó ötlet :D

budabo te jó ég, ez a doki tényleg büdös bunkó! sajnálom, hogy így megbántott...

stelly hát, sajna buszsofőrről már nem az első ilyen történetet hallom (igaz, orvosról sem sajna :( )

hű lányok, de finiselősen nyűgösködik mindenki :D
ehhez csatlakoznék én is :D nem részletezem, nagyjából mindent leírtatok, ami nekem is bajom :D
plussz még esténként ezen a császár dolgon is parázok. tudom, hogy hülyeség, de egész egyszerűen félek az egésztől. szegény párom nem győzi önteni belém a lelket.
mondjuk szerencsére én ilyen előre izgulós vagyok, majd meghalok a félelemtől, aztán mikor odakerülök, akkor elmúlik, és tök higgadtan végigcsinálom.

hú de jó ez a táblázat, februárban újszülött fotókkal és szüléstörténetekkel lesz tele a topik, jaj de jóóóó :D:D

Kép
Kép
Kép
iricc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 06:51-kor.
Vendég

[quote]A írta:ndus: Nincs abban kis ellentmondás, hogy leszállt a baba, és közben még mindig ég a gyomrod?

Sajnos évek óta refluxom van, emiatt nekem alapból is sokat ég a gyomrom. Mielőtt terhes lettem rendszeresen szedtem a Rhaniditint rá.
Most az szokott a gond lenni, hogy nagyon éhes vagyok lefekvés előtt, eszem pár falatot, és aztán alvás közben a fekvő helyzet miatt a nyitott gyomorszájon visszafolyik a sav. :(

Ma sokkal jobban vagyok, nem szédülök már olyan szinten, mint tegnap. Jó lenn már egy kis erő, hogy a sk elmaradásomat be tudjam pótolni.

Mist, pont rá akartam kérdezni, hogy mikor lesz a szülinapod, de látom már írtad.
Amúgy képzeld, szerdán visszamentem a Brendonba, párom berohant velem, hogy visszacseréljem a jó kis bundás bélelt rugit. Itthon agyaltam rajta, hogy 56-osat vettem, az jó lesz ha a kórházból hazajövünk, de mire ki lehet vinni sétálni a babót, az 3-4 hét, és addigra pont ki fogja nőni, szóval olyat vásároltam be, amit csak egyszer tudok majd ráadni.
Sajnos nem volt nekik 62-es méretben, így fájó szívvel otthagytam, pedig annyira tetszett :(

Ladmon, nekem is ez jutott eszembe, hogy milyen furi, február másidik felétől csak fiúk lesznek, Andabella még kakukktojás, de majd kiderül :)

A császáros dologhoz .....
Nekem nem volt egyszerű szülésem, főleg, hogy nem akart indulni. A kórházban mindenki azt mondogatta, hogy 90% császár lesz, mert 31 éves vagyok, első gyerek ebben a korban, és ráadásul nem indul, nem tágulok semmit.
Aztán nagynehezen megszületett Száva, és ott a szülőszobán nagy "viccesen" rákérdeztem a dokira, hogy ugye örül, hogy mégsem lett császár. Megsimogatta akezem, és annyit mondott, hogy nézze, nekem igazán mindegy lett volna, hogy császár vagy sima szülés, de maga jobban járt volna. :?
Szóval ebből azt gondolom, hogy ma már a császár tényleg annyira rutin dolog, a babókat egyáltalán nem viseli meg, olyan szép, kisimultak voltak a császáros babók.
A szülés fájdalmakat megússza a kismama, persze utána sokkal rosszabb, mert a pocak át van vágva, és az utána következő 1-2 hét biztosan sokkal fájdalmasabb. Van aki nagyon rosszul viseli, de pl. az én egyik szobatársam már simán mászkált másnap a csaszis pocakjával.
Szóval, ha úgy kell lennie, hogy csaszi, akkor biztosan az a legjobb döntés.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Millye, az alapadatokat a közösben levő táblából veszem, ha oda beírod magad, a köviben benne lesztek ti is, ígérem :) (bocsi, de magamtól képtelen lennék ennyi embert számon tartani :lol:)

Julcsi, Isti aranyat ér - még az alvási gondjaidat is meggyógyította :D

KépKép

KépKép
stelly

Zéti: sok-sok pozitiv energia megy neked!!

gerendaizsuzsi: sztem is van ennek egy jelentése h megfordult babo, szuper h ilyen jol állsz hozzá.

crocus: mi biztos vmi sensitivet fogunk venni popsitörlöböl. de sztem ugyis többet ki fogunk probálni. a tesom a mülleres márkájut nagyon szereti.

budabo: ne foglalkozz ilyen emberekkel, én sem vok egy nádszál, de én nagyon szépnek tartom magam és ez a legfontosabb.és te is nagyon szép vagy!!!

stelly: fu biztos elküldetm vna a ...... azt a majmot. nálunk - 14 fok volt reggel egy faluval odébb -20.

andus: vhogy én is ilyet érzek, és ha kell pisilni rögtön ám mert különben bemegy a gatyába. de az éjjel már oldalt is bennyilalt ha meg megyek akkor azt érzem kiesik alul a gyerek.

tegnao vtunk este szülésfelkészitön. nagyon jo volt a sok kismamival. és majdnem mindenkivel ott volt kispapi is.
megmutattak egy-kétdolgot, tudjátok, olyan szép minden és uj meg nagyon aranyosak. még kell mennünnk 3x, férjemnek is nagyon tetszett.

már napok ota fáj a pocim, alul. az éjjel nem tudtam aludni, olyan fura érzés volt. nagoyn aggodok mi lehet ez, megyek este az orvoshoz. azt amit ladmon irt h összeszorul alul az rendben van de az h egész éjjel fájt azt nem értem.
zsuzsi jutott mindjárt eszembe az álmával. mert közben sikerült elaludnom 1x és álmodtam h az orvos kijelölt egy idöpontot mikor kell szülni és azt mondta minél elöbb annál jobb mert ki tudja h van e vmi baja a gyereknek vagy sem. szörnyü, kicsit el is vok szontyolodva. de ugy is egészséges lesz, én tudom.

ikeás textilpelus: szuper anyaga van, tegnap vettünk, ajánlani tudom mindenkienk.

a januáriaknak nagyon boldog szülinapot kivánok!!

Kép
Kép
nicko

Észrevettétek amúgy, mennyire látszik a topikon, hogy épp melyik időszakban vagyunk? A második trimeszterben mindenki állati aktív volt, toltuk fel a recepteket ezerrel a közösbe, amióta meg az embernek már ülni is nehezésre esik, nemhogy ácsorogni a tűzhely mellett, azóta szünetel a nagy konyhatündér-lelkesedés :D

KépKép

KépKép
stelly

Jaj valamit már tök rég akartam kérdezni tőletek: akinek kutyusa van, nem változott meg a hozzáállása hozzátok?
Nekem nincs sajátom, de korábbi munkahelyemen minden nap együtt voltam egy kutyussal, aki imádott engem, azóta is ahányszor meglát, majd' bepisil, úgy szokott körbeugrálni, csúszkálni körülöttem, meg ilyenek. Mióta meg terhes lettem, tök furcsa velem: látszik, hogy egyszerűen nem tud hova tenni. hagyja, hogy simogassam, csóvál is, de azért alapvetően tartja a két lépés távolságot :shock: ugye ha megszületett a babám, megint meg fog ismerni???

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Minket is meglátogatott a védőnő! Kicsit elbeszélgettünk, szoptatásról, szülésről, és megismerkedett Apával is! :)
És ma meghozták Bencus pihenőszékét is! :lol:

Bogi: Ne is törődj a nődokival, ritka egy bunkó! :evil: Tegnap nagyon felháborodtam rajta este, elmeséltem a férjemnek is, hát ő is csak nézett, hogy mert lekövérezni egy kismamát! :x
Ja, és ma beszéltem a védőnővel a hízásról, és azt mondta, hogy 12-14 kg teljesen elfogadott, de ha több az se gond, a lényeg hogy ne nagyon vizesedjünk! Csak nézett amikor mondtam, hogy a szülésznő 10 kg hízást mondott nekem!
Majd írd meg, mit mondott a védőnő!
A csecsemősökről a barátnőm véleményét írom: nem túl segítőkészek, nem szeretik ha beadod a babát!

Andus: Remélem ma már jobban érzed magad! Szerintem is csak a húgyhólyagodat nyomja a baba, nekem is állandóan ezt csinálja Bencus, és úgy húzódik, fáj az egész olyankor! :?
Idejébe leesett a szomszéd néninek hogy babát vársz! :lol:

Zsuzsi: Átküldöm rögtön Neked is az infókat!
Igen, én is szerdán megyek, szokás szerint 10-re!

Kaandi: Szép nagy baba lesz Botika! :)
A kabátokkal én is bajba vagyok, de szerencsére én is mindenhová kocsival megyek! :)

Mist: Neked is Boldog Szülinapot így előre is! :lol:

Elif: Én is programoztam, jan. 27.-ét, ez olyan szimpatikus, és a terhesség elején ezzel a dátummal álmodtam! :)
És ne izgulj, bent marad még egy darabig a pici fiú! :wink:

Eszter: igen, a legszebb ajándékunk már a pocakunkba van, de még ráérnek kibújni, Nekünk már így is a pocaklaók a legnagyobb ajándékok! :D
És köszönjük a táblát! :)

Zümis: ha eszedbe jut kérdezz nyugodtan! :wink:

Orsi: Én enyhe alhasi mensis görcsöket érzek, a dokimnak megemlítettem, azt mondta, hogy az már jóslófájás! :roll:

Iricc: Szörnyűek lehettek ezek az álmok! :cry:

Alvás: Én 5 óra óta kukorékolok! :?
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?