A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

sziasztok
ma már jobban vagyok úgy néz ki hogy csak a fáradtság volt rám ekkora hatással éjjel sikerült kicsit aludnom bár még mindig nem tudtam kipihenni magam.de azért a cc-vitamint elkeztem szedni.
gabicika pihenj minél többet és próbálj meg legalább néha kikapcsolni.
kata a babakocsis ügy tényleg nem ér ennyit.
gio mi is néztük annó ezt a kocsitnekünk is szimpi volt árilag is csak a hordozóját nem találtuk elég biztonságosnak nekünk ez volt a legfntosabb szempont :oops:
olga ez elég rosszul hangzik :(
ma már szeretnék kitakarítani mert tegnap csak szédelegem.
csinálok rántott karfiolt krumplipürével a karfiolt már mgfőztem és megpucoltam a krumplit is.
jövőhéen tortát kéne sütnöm mert a fiamnak autóst akarunk de sajna most nincs rá 10ezer így kitaláltuk hogy egpróbálkozunk vele.
csinált valaki már ilyet esetleg?ja és mivel lenne érdemes színezni?mrcipánt hol lehet kapni és az több színben van?na kérdeztem rendesen ha esetleg valaki jártas benne égyszi segítsen :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Szia Sprite!

Én még nem használtam ezeket a pelenkákat, most rendeltem belőle az e-baba oldalon, mert sokan írtak róla jó véleményt, és tetszik a sok minta, igaz arról is sok jót írtak, amit te ajánlasz az a bambinomio, vagy micsoda:-) :idea:

A mio-nak az újszülött változatából kértem, kiváncsi leszek ezek után melyik hogyan fog bevállni. :oops:

A Kushiesnak melyik változatát használtad, mert többféle van, és van hozzá babpiskóta alakú plussz betét, talán azzal nehezebben jut át a pisi, így is próbáltátok? :shock:

Nekem is alacsony a HGB- em, a Humet-R -ről hallotál már?
Ezt szedem most, kiváncsi leszek a köv. vérvétel eredményére, a tabletta nem olyan hatásos:-( Ez egy nagyon jó készítmény!!!

Melinda!

Örülök, hogy veletek is minden OK, és rendben van a baba:-)
Emlékezz arra, mikor a félkarunkat is odaadtuk volna ezért a babóért, hamarosan megszületnek és ezek már a múlté lesznek:-)

Pussz:

Bogi
mustyi

Gabi! Csak megoldódik valahogy a dolog, gondolom ha a fiad annyira nem akar menni az apjához, akkor ezt a bíróság szem előtt fogja tartani, hiszen már nem kicsi gyerek, tudja mit akar. Te mindenképp csak győzhetsz az ex ellen.
Óh, az én lányomat sem nekem kell már kenegetni naptejjel! Viszi magával nyáron bárhol nyaral és bekeni magát. Elég nagy gyerek már ahhoz, hogy én kenegessem vagy kár figyelmeztessem... Ez csak eszembe jutott.

Anita, én nyers marcipánt a CBA-ba vettem nálunk, de gondolom minden nagyobb üzletben, hipermarketben kapni. Átlátszó csomagolása van és minden színűben kapni. Az ára nem olcsó. :cry:
Azt nyújtódeszkán ki tudod nyújtani és a formát befedni vele, aztán más színű marcipánnal díszíteni. Az autóformát ki tudod alakítani, hogy a torta vagy négyzetes formából kivágod az alapját, a levágott részekből vagy akár a krémből az autó felső részét. Az ajtók tetejéig meglesz alapból a magassága, csak az afölötti részt kell alakítani. A marcipán úgyis összefogja. Elég 3 szín, piros (vagy amilyen színű autót szeretnél), fehér, fekete.
Nem olyan bonyolult, mint aminek tűnik. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Anita,szülinapi készülődés..izgi.Én is mindig olyan boldogan készülődöm,azt megfogadtam,h a gyerekenek,férjemnek,anyunak és öcsémnek mindig én készítem a szülinapi tortáját.Olyan jó dolog,amikor látom,h ízlik nekik...

Gabicika.Kinyílt a bicska a zsebemben attól,amit írtál.Azt gondolom,h mert egy gyerek már "nagy"azért sokan azt gondolják,h bármit meg lehet vele tenni,mert mindent kibír.És a lelki terror szerintem sokkal rohadtabb,mint a testi,de amikor még párosul is,az hosszú távon rettentő következményekkel jár.Azt gondolom,h a pedagógust mindenképpen be kell avatnod,h átlássa, a fiad nem azért "rossz",mert olyanja van,hanem komoly oka van és ez nem fog rendeződni egy nap alatt.És abszolúte jogilag tiltanám az apjától,mert ez nem normális dolog.Az exanyósodtól meg még messzebbre,ez a legszemetebb dolog,amikor a gyereknek sulykolják,h nem csak ő milyen,hanem a saját anyja is.....undorító....

Csajok,ne depisedjetek be,itt az ősz!!!!!!Vagy ez csak engem és Molyt indítja be??? :lol: :lol:
Én minden esetre jól érzem magam,ráadásul használ az antibio-hüvelykúp kombo,nem viszketek és ez már félsiker.

Esténként azonban én is jól elfáradok és keményedek is a sok mg ellenére is.Remélem azért még 8-10 hetet benntölt a kis drága.

Egyébként én azért is vagyok mostanában jó passzban,mert Dénesnél lecsengeni látszika dac,vagy legalábbis jófej már.Egy hete nem volt hiszti egyáltalán,sőt,sírni sem sír soha,mindent meg tudunk beszélni,szó szerint együtt nevetünk egész nap játszunk....szóval jó minden.Csak már így maradjon.....

Kép Kép
meli1118

Nem tudjátok véletlenül mennyibe kerül egy A/4-es bélelt boríték? Ami kívül barna, belül buborékos. Sehol nem találom a neten az árát.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica köszi a tippet egyébként nekem is hasonló elképzelésem volt a torta elkészítéséről.lehet hogy nem olcsó a marcipán de biztos kevesebből meg lessz mint ha rendelném és legalább tudom mit teszek bele :wink:
melide jó neked az én fiam mg mostanában hisztis és nyafka.
tényleg akartam már kérdezni hogy nektek anyukák mit iszik a 2-3éves gyerkőc?mert nálunk vlt a szörp de sajna kezdtek sárgulni a fogai így ezt kitiltottam a házból a vzből nemsok megy neki.most vettem milupás bébiteát deaz meg nem olcsó már egy ekkora gyereknek bár a rossmanban vettem lehet máshol jobb áron van.
pókica hogy van a lányod?az én fiamnakeg valamitől enyhe hasmenée van,most adtam neki normaflort

Kép
Kép
anitaaa03

Pókica!
Nálunk a papírbolba 95Ft.

Mustyi!
Kushiesnak mindegyikét próbáltam AIO-tól kezdve basic-ig mindet.Egyik sem vált be.Plusz betéttel is átpisisedtünk.De lehet,hogy azért mert Zizunak vékony a combja,Kushiesnak viszont közel sem olyan erős a gumirozása mint a BMé.Még a coolababy-vel is előfordul,hogy kipisil belőle Zizu,BM-el még SOHA nem volt probléma.
Vendég

Gabicika,
ha mégegyszer elolvasom amit írtál elsírom magam :cry: Drága kisfiad. Nekem is kinyílt a bicska a zsebemben komolyan...Hát milyen apa az ilyen? Nem tudom milyen gyorsan őrölnek a bíróság malmai, de gondolom mihamarabbb intézed és gondolom úgysem nyugszik bele csak úgy ebbe az ex és lesz még egy-két kemény körötök. Nagyon vigyázz magadra, a picire és a nagyra is.
Kicsi
Közgazda lennék, most beszerzési területen dolgozom, közbeszerzőként pontosabban egy önkormányzati cégnél. És Te mivel foglalkozol?
Anita
miért találtátok kevésbé biztonságosnak a hordozót? Jobb még ha használat előtt megtudom 8). Nekem még nincs tapasztalatom, úgyhogy minden info jól jöhet.

Én esztétikai szempontból választottam ezt a kocsit, a férjem meg megnézte műszaki szemmel és szétbontotta atomjaira szinte a boltban - már tiszta ciki volt 8) Először úgy gondoltuk, hogy használtan veszünk max. 40ért, ezt a típust láttam egész nyáron 63 ezerért akciózták a babyfun boltban (a 3in1 változatot), de addig gondolkodtunk míg kifogyott a készlet és nem töltik újra, így 73ért vettük a babaszafari boltban a Váci úton. Úgyhogy ahhoz képest hogy 40ről indultunk ez magas ár, a Chicco, Giordani, Quinny és egyéb nagymárkák új árának tekintetében viszont jó ár szerintem. Majd meglátjuk mennyit bír.

A hízással úgy vagyok int Judy. Jöttek a kilók oda ahova nem kéne, egy hónappal ezelőttig idegesített, mostmár úgy vagyok vele, hogy szülés után leadom. Eddig 9 kg. plusszban vagyok. Ahogy elnéztem itt a képeinket, szerintem egyikünk sem túlsúlyos , főleg olyan mértékben nem ami a babát is veszélyeztetné.
Jól nézünk ki naaaa! 8)
Vendég

Sprite, köszi, nagy segítség volt! :) (a borcsi árra gondolok)

A lányom már jobban van, de egész héten itthon lesz velünk, nem engedi a doki néni suliba. Nagyon lógás szaga van a dolognak!

Az én fiam azt issza amit mi: buborékmentes ásványvizet, télen teát. Tavaly télen még csak lightos gyümölcsteát, amit én is iszok, most már majd meglátjuk, hogy ízlik-e neki a fekete tea. Apa azt issza reggelente télen. Néha szoktunk venni, rostos gyümilevet is, a szénsavasakat nagyon-nagyon ritkán.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mi még nem is nézegettünk babakocsikat. Illetve amit néztem (elsőre szerelem) az nem nekünk való, mert 210000 Ft (nem ütöttem több nullát :evil: ) Tehát az lesz az utolsó, amit megveszünk, és meglátjuk milyet. Kaptunk egyet 8000 ért egy barátunktól. Nagyon jó, márkás, csak kis javításra szorul. Tehát ha kell, van. No de még a többi legyen meg.... Eddig szinte semmit nem vettünk....

Gio: Én kutató vagyok egy Akadémiai intézetben. Biol-fiz szakon végeztem, fizikából doktoráltam.

Kép
kicsi80

Kicsi
nagyon izgalmasan hangzik a szakmád!

Mi is babakocsit meg kiságyat vettünk - már nem akartunk több akcióból kifutni:-) Ruhát meg már annyit kaptam, hogy sztem csak az élmény kedvéért veszek 1-2 darabot.
Vendég

gio megnéztük a teszteket és hát az sehol em szerepel meg a fejszűkítők kialakítás,stb
ilyen a miénk azért látszik is a képen,meg olyan egyszerű nekünk van is itthon.a nagyfiamnak is márkás van gyerekülés persze nem a név miatt :wink:
Kép

Kép
Kép
anitaaa03

Pókica,lógás szaga van?? :lol: :lol: legalább igazoltan nem megy kicsit közösségbe,nehogy elkapjatok komolyabb betegséget is....tudom,de bepótolni...

Anita,Én is és Dénes is csak sz.savmentes vizet iszunk állandóan.Ő ezt látta tőlünk(ja apa buborékosat)és én a kezdetektől ezt adtam neki.Teát soha kiskorában sem,mert én nem szeretem,amikor a pici babát teáztatják.Aztán amikor terhes lettem kívántam a bodzaszörpöt,sokat ittam azt.Néha megkínáltam,fintorgott és közölte,h ő vizet kér.Nyáron rengeteg citromost vizet iszunk,mostanában is.Ez olyan,h egy nagy kancsóba egy egész citrom felkarikázva és rá egy-két l víz.Szívószállal jegesen isteni üdítő,nem cukros,jó savanyú.Ehhez az kell,h valaki szeresse a savanyút,mi nagyon.Dénes magában eszi a citromot.De ha pl.főzöl natúr hársfa teát,az is jó.Hidegen is.És nem is kell bele cukor,vagy legfeljebb egy kis méz.Télen mi is azt iszunk,bár D tavaly azt sem volt hajlandó csak vizet.

De érdekes szakmák vannak itt.Én informatikát is tanultam,de abszolút távol áll tőlem,alapvetően társasági lényként nem tudnék irodában ülni,meg hát kereskedő családba születtem.....

Kép Kép
meli1118

Bocsi Anita hogy tovább értetlenkedek:-) Az mit jelent, hogy megnéztétek a teszteket? És hogy a fejszűkítő kialakítása nem szerepel?
Vendég

itt a picuri.hu-n be kell jelölni a regisztrációnál hogy kérek kezdő csomagott?és azakkor ingyenes?de ennek mi köze a rossmanhoz?a dm-ben egyébként a gyerek születésianakönyvi kivontával vehető át a kupon füzet.

Kép
Kép
anitaaa03

Kilókkal én most abszolút nem törődöm.Egy szülésznő barátnőm mondta épp tegnap,h ő olyan alkat,mint én,erős csontozat,széles csípő,széles hát,vállak.És ő is sokat,27 kilót szedett fel a szülésig.14hónapos a fia és mostanra adta le,de ő aztán nem foglalkozott vele.Azt mondta,h amit a szervezet megkíván(nemcsak kaja,hanem hízás szempontjából is értette)az nem lehet kóros,akkor sem az 30 kiló.Mert van,akinek a szervezete 10 kiló felesleggel is elnehezedik és rosszul érzi magát,ő pl.a közel 30 kg felszedett súllyal elvitt egy szekeret a hátán.Tehát,kinek mi az egészséges....megnyugodtam,azt mondta,h amíg nem vagyok rosszul a feleslegtől,addig ne is törődjek semmivel...

Kép Kép
meli1118

A mi hordozónkban sincs fejszűkítő, de én valahogy sosem hiányoltam belőle.

A kiságy érdekes dolog, mert nekünk van, szintén ugyanaz mint amit a lányunknál kaptunk örökbe, de most nem állítjuk fel.
Nincs rá szükség.
A fiunk is kb 2 hónapot töltött benne vagy még annyit sem. 2 hónaposig velem aludt, utána kb 2 hónap kiságy, de nem jött be.
Utáltam, hogy mindig beleütközik az egyik falába mikor már fordulgatni próbál és a hátán körzött. Egyszerűen gátolta.
Most is az emeletes ágy alsó részét fogom átalakítani neki. Már vettem 4 m hosszú hófehér fejvédőt, oldalt átalakítottuk még a fiunknál, hogy ne tudjon leesni, és az egész fölé lesz egy baldachin is felszerelve, meg a forgó, távirányítós zenélőke és vettem egy gyönyörű mesélő fejvédőt is és egy sok kiscicából álló faltetoválást.
Először úgyis vele alszom, hogy mindig ott legyek mellette, aztán majd kiderül, hogy a nővérére ütött-e, aki pár hónapos korától igényelte az egyedüli ágyat vagy a bátyjára, aki 21 hónapos koráig velem aludt és még szopizott.

Ismét nem veszünk pelenkázó szekrényt sem, mert az is felesleges volt, az ágyon egy pelenkázólapon volt a legkényelmesebb és még csak leesni sem tudott.

A férjem mindig örül mikor gyermeket várunk, hogy nincsenek igényeim. De hát ha nekem így jó...
:!:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

gio vannak gyerekülés tesztek minden évben és a legjobbak felkerülnek egy listára vagyis a legbiztonságosabbak.na ezt néztük át alaposan.amiénkben a fejszűkítő merev nem csak vékony szivacs emlékszem André amikor kicsi volt elaludt a kocsiban és az akkori hordozónkban csak szivacss volt és a kisfeje lógott ki oldalra hát elég kiábrándító volt na ebből tuti nem fog.ja és a fejszűktő mgassága is állítható és a derékrésznl vastagon párnázott hogy tartsa a gerincét és az oldla is magasabb mint az olcsóbb társainak.hirtelen ennyi de nem akarok túl okosnak tünni,nem isvagyok csak kicsit körbe néztünk :wink: .
hát jó nektek hogy a gyerek szereti a vizet bár ő is megissza csak z apja nem hajlandó rá neki mindig valami édes lötyi kell és perszeutána agyerek is zét nyavajog.de hiába mondom a páromnak :evil:

Kép
Kép
anitaaa03

pelenkázó szekrényt i sem veszünk annó kaptunk egy házilag barkácsoltatt de csak a szekrény részét használtam én is ágyon pelenkázó lappal pelenkáztam.

Kép
Kép
anitaaa03

na regisztráltm ezen a picurin majd kiderül mi lessz :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,apa is néha megkívánja a kólát,vagy a rostosat.Mondom neki,h OK,nyugodtan.Bemész a spájzba és úgy iszod,h a gyerek ne lássa.Ez volt régen,aztán már ha látja sem érdekli,mert tudja,h az felnőtteknek való innivaló 8) 8) szegényt sokszor átverjük ilyen banális dolgokkal,de beválik....

Én is regisztráltam.Igaz,nem vásárolok gyakran J and J termékeket,de hátha nyerünk egy kolpingot....

Kép Kép
meli1118

a kólára mi is ezt mondtuk de még arról is nehezen lehet lebeszél.gy meg hogy nincs itthon semmi olyan apa állandóan teázik és így a gyerek is kér mivel ugye a tea eddig engedett volt.
na mindegy azért köszi a válaszokat szerintem maradok a csecsemő teánál abba legalább nincs koffein.
na megyek tovább pakolászni fel kell aa nagy legény így most má nem kell csendben lenni :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Nálunk nincs tiltólistán a rostos innivaló, se a szőlőlé, almalé meg ilyenek. Az a 3-4 havi 1 alkalom és a szülinapokon+ horgászatokon nekünk belefér. A sima hétköznapokon ott a víz.

Lehet nekünk azért nem tűnt fel a fejszűkítő hiánya, mert nem sokat volt a hordozóban és ha elaludt és lehanyatlott a feje, akkor csak megtámasztottam egy összehajtott textilpelenkával.
A fiunknál is így van mikor több órás útra megyünk és lecsuklik a feje. Azt az U alakú nyaktámaszt nem szeretem a gyerekülésbe, mert hozzáizzad az arca.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Anita,
köszi az infot! Figyelni fogok erre - egyáltalán nem gondolom hogy okoskodás. Még nagyon is jól jöhet ez a tudás nekünk is,

Pókica,
fotózd már le ezt az ágyikót, olyan kiváncsi vagyok ráá! És milyen az a mesélő falvédő?
Én azt látom magam körül hogy minél többedik gyermeket szülik meg a bnőim annál kevésbé lihegik túl a felkészülést, bevásárlást.
De az első babánál még olyan nehéz visszafogni magunkat,nem? Igyexem én is ésszel gondolkodni és pl. babaruhából tényleg nem venni semmit így hogy 8 hónapra fel van szerelve a kisasszony 8) Ugyanakkor tudom, hogy a vásárlás élménye miatt, mégha csak egy kis kütyüt is de venni fogok.
Vendég

pókica lehet mi elég sokaat autózunk.ezért is fontos.a mesélő fejvédő engem is érdekelne.

Kép
Kép
anitaaa03

Pókica,D akkor is beleizzad mindenbe,ha nincs a fejénél semmi.Mi mindid 3 váltás ruhát viszünk akárhová megyünk,csak az izzadás miatt.Anyja fia...

Anita,szerintem ha olan teákat veszel,ami természetes,pl.hárs,csipkebogyó,bodza,gyümölcsteák,akkor rgyáltalán nem baj,ha azt issza.Csak ne fehér kristálycukorral,hanem mézzel vagy barna nádcukorral ízesítsd és próbáld napról napra kevesebb édesítővel.Fekete teát tényleg ne,akkor aztán meghalsz,mert semmit sem fog aludni.És azt se felejtsd el,h a kicsikre a cukor úgy hat,mint ránk a koffein.Felpörgeti ezerrel.....tudom dénesről,h ha babaklubb van és valaki édességet hoz,akkor egy-két keksz után már nem bírok vele.Me is kértem a csajokat,h inkább mindenki kölst,gyöümölcsöt adjon a közösbe,ne szúrjunk már ki más gyerekével...

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Nem sikerült reggel elérnem a dokit, de igazán nem is érdekel a labor leletem eredménye. Úgyis tudom, hogy vérszegény vagyok, mindig az voltam. No meg jövő héten elmegyek terheléses cukorra, és akkor is vesznek le vért, úh ott lesz az a lelet is.

Kicsi: jó fej a dokid :) De ha ennyivel nagyobbnak tűnik a baba, talán két ünnep között, vagy még karácsony előtt meg is szülsz!

Anita: én Piroska szörpöt adok nekik. Ha már szörp, legyen a legjobb, ami talán nem árt sokat. Mást nem is isznak meg, még a teát se. A tea pedig sokkal jobban színezi a fogakat. De van koffein mentes tea, a magyar termék Gárdonyi teaházas. Rossmannban lehet kapni, jó ízűek, és gyümölcsösek. 400 felett van az ára. Vizet csak az oviban iszik Verus. Johi szereti még a tejet is, és a kakaót. Vera foga pedig sajna már lehet, hogy lyukas is - el kéne vinnem fogdokihoz.
Mi a babahordozónkat annak idején kaptuk ajándékba. Tökre nem az, amit én megvettem volna, de ez van, és ezt használjuk. Most meg kapunk egyet kölcsön, és annak örülni fogok, hogy nem kell erre is kiadni pénzt. Szűkítőt egyébként lehet külön is venni, és bele lehet tenni a nagyobb hordozókba is!

pókica: nekem se nagyon vannak igényeim, de sok fiú ruhát kell majd beszereznünk, mert inkább csak rózsaszínek vannak... Az egyszerű hordozónkat, meg ahogy már Anitának írtam, kaptuk, hát újat nem fogok most venni, és örülök annak, amit kölcsön fogunk kapni most a másik babának. Nekünk is jól bevált a kiságyra tehető pelenkázó. Mikor nagyobbak voltak a lányok, jobbára pelenkázó fólián tettem őket tisztába az ágyon.

Mi egyébként nem utazunk túl sokat, mert közel laknak a rokonok!

Kata
labkat

Sziasztok!
Ma megleptük magunkat egy kis babamozival, csatolok pár képet, aztán rohanok az apjához :)
mosolygok: Kép

felhúztam a lábam a fejem mellé: Kép

nyitott szájjal: Kép

és egy kis bónusz-pofi: Kép [/img]
Vendég

Gombi,
gyönyörűséges:-)
És jókos is mentetek, azt javasolják a 26-32. hét között érdemes leginkább, akkor már bébiformájú valóban a pofi. Nagyon jók a képek! Hol csináltátok a babamozit?
Vendég

Gombi, naon cuki. :lol:
Mi jövő kedden megyünk a genetikaira, és ott csinálnak egyben 3d-t is.
Már várom, de izgulok is, hogy minden rendben legyen.
Mindenki ijesztget, hogy nagyon nagy a pocim, ezért 5 kilós gyerekem lesz. :oops:
Jobb lenne, ha nem, mert szeretnék rendesen szülni.

Pókica, engem is érdekel a falvédő. Ha írnál róla pár szót, megköszönöm!
Vendég

Hú, ez a mesélős falvédő látom felkeltette az érdeklődéseteket. :) De nem a falvédő mesél ám, hanem mag az egész egy mese. Holnap lefényképezem nektek. A napocska csipog, van rajta tükör, a pillangó szárnya csillog, a nád és a pókocska plüss anyagú, , a kukac egyik hurkája érdes, ezek a tapintás miatt érdekesek. A katica egy párnácska, ami legombolható és zenél, csak ki van fogyva az elem, azt ki kell cserélnem. A gomba ajtaja nyitható és zörgős papír van benne, mögötte katica lakik. Valamint van hozzá egy csörgő szárnyú lepke is, az bárhová felakasztható. De az egész egy kép, rengeteg mesélnivalóval.
Az ágyat még nem tudom lefényképezni, mert babaággyá majd csak novemberben alakítjuk, most még a felső szinten a lányunk alszik. Azt pedig majd le kell szerelni, hogy csak az alsó ágy és a 4 tartóoszlop maradjon meg, ami szükséges is a plafonról lógó baldachinhoz,hogy ne omoljon nagyon rá.

Szerintem tényleg igaz, hogy a többedik gyereknél már nincs az a nagy hű-hó. A másik kettővel is van elég foglalkoznivaló, azzal ki is telik egy nap, szegény pocibabára nem sok idő marad. Készülődésben pedig meg van a rutin, hogy nekünk mi válik be és mi felesleges és egyáltlán, hogy milyen egy kisbabával, mennyire borítja az addigi életünk vagy mennyire nem.
Mondtam is a védőnőnek, hogy sajnálom, hogy így van ez, mert nincs meg a dolog filingje.

Gombi! Annyira nagyon jók ezek a képek, nagyon édes! :D

A teában mi is a rendes szárított gyümölcsteákat szeretjük, nem a filtereset.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi,nagyon cuki!!!

Judy,bírom az ilyen hülyeségeket!!!!Biztos nem lesz 5 kilós!!!!Ne foglalkozz semmivel,amíg doki nem mondja,h állj.

Én ettem délután gyümölcsöt pár szem dióval és kesudióval és olyan görcsölés jött rám.....be is ijedtem.Aztán voltam Wc-n....de megint sokat keményedek :( pedig délután pihentem....

Kép Kép
meli1118

Gabicika sajnálattal és szomorúan olvastam amit írtál!A helyedben én is ezt tenném ha az axem így bánna a gyerekkel!Nálunk is az első gyerek az exemé,de szerencsére ilyen gondok nincsenek.Pont ellenkezőleg...mióta megszületett a fia (6hónapja),azóta kétszer vitte csak el Bencét!!!Szerencsére a fiam nem hiányolja ,nem kérdezgeti,hogy mikor jön...bár szerintem hiányzik azért neki! :(

Judyka,ne foglalkozz velük!Az én fiam 4,20kg-mal született gátmetszés nélkül!!!!Szóval ki fog férni a baba!

Gombi :jók lettek a képek!Nagyon!

Pókica a Tünde név tényleg szép!Gratula a jó névválasztáshoz!:)

Mi vízet iszunk!Unokatesóm most iratta be tavaszzal a fiát az oviba ,és mondták ott,hogy megkérik az anyukákat,hogy őszre szoktassák le a gyerekeket a teáról,szörpről,ivóléről,mert ott csak vízet kapnak és a legtöbb gyerek meg sem issza! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Én meg alig kapok levegőt. Kicsilány behelyezte lábait a bordámhoz vhoval, nyilván úgy hogy a tüdőm összepréselődjön és szabályosan fáj ha levegőt veszek :shock: Ezt vmi spec légzéstechnikával simogatással vissza lehet helyezni normál állapotba?? :) (a standard választ, hogy "hmmm. hát bizony ez ezzel jár" ismerem és nem segített eddig még:-) ) És persze ennek fényében mosolyogva próbálok p"szenvedni" hisz biztos neki sincs túl nagy helye bent, de azért ilyenkor még ellubickolnak elvileg, neeem?
Megjegyzem nekem is azt mondták hogy a kiírás előtt egy héttel már el fogja érni a baba súlya a 3500 grammot és akár szülhetek is, mert nagy baba. De hugomnak is 4 kilós bébit jósolt a doki és a keresztlánykám 3100 grammal született. Szval...ne higgyjünk senkinek! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.22 19:15-kor.
Vendég

Pókica szerintem is igaz :)
Vendég

Gabicika, döbbenet amit leírtál. Ennyire hogyan zavarhatja a boldogságod az exet, hogy a saját gyereke sem érdekli??? Illetve csak infószerzésre használja. Nem semmi. Ha a fiadat meg is veri, semmi képpen ne tűrj tovább!

Teodorka, köszi a tippet, regisztrálok én is.

Pókica én is nagyon várom a képet, kíváncsi vagyok rá nagyon.

Gombi aranyos a kiscsaj nagyon! A jövő héten végre nekünk is lesz uh, a 18. heti után már éppen ideje lesz!

Teát én sem iszok koffeinest, a terhességem alatt be is görcsölök a fekete teától.
Vendég

Köszi, lányok, jövő kedden kiderül, mekkora is Áron. Lehet, csak sok a víz, nem?

Tudom, hogy volt már szó a mellszívókról, de nem tudom mennyit kéne visszalapozni, úgyhogy veszem a bátorságot, és újra felhozom.
Szóval, izé, ti vettetek már? :lol: :lol: :lol:
Ha, igen, milyet?

Én most nézegettem, de megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy ennyire drága. De több barátnőm mondta, hogy megéri, mert sok szenvedéstől kímél meg.

No, jó éjt, Nektek!
Vendég

Judyka
olyan szép az Áron név, nekünk is Áron lett volna, ha fiú :)
Én annyit vaciláltam a mellszívó kérdésen, mert mi van akkor ha nem kell napi rendszerességgel használni, meg nálunk a család női ága egyszerűen 4 hónapnál tovább sajna nem tudott szoptatni :(, mi van ha beörököltem én is?
Szval én megkapom a barátnőmtől ami neki van és bevált - tőle még el bírom fogadni, de megvallom ez az a dolog amit vhogy nem vennék idegentől használtan
Vendég

Judyka! Én éppen most álltam rá erre a témára, bár én is emlékszem, hogy volt már róla szó. Beszéltem kismamákkal is, sokan mondják, hogy tényleg jó az Avent, de nekem azt hiszem, az drága. Ma találtam elektromos Aventet 28900-ért. Elektromosat szeretnék, nem tudom miért, majd a tapasztaltak lehet, hogy lebeszélnek. Medela meg van 18500-ért. Így asszem ő lesz a győztes. Ez volt mostanában a legolcsóbb, amit ezekből láttam, de úgy tudom, hogy néhány gyógyszertárban is lehet kapni, és akkor lehet, hogy egészségpénztár is jóváírja. Ebben nem vagyok biztos, de majd utánakérdezek.
tedorka

a védőnőm azt mondta, hogy az első pár hétben igazán fontos a mellszívó, mégpedig azért, mert a baba még keveset tud csak enni. Jó esetben a mama viszont több tejet termel, amit ki kell fejni, egyfelől, mert fájdalmat okozhat, másfelől, ha bent marad, a szervezet úgy értékeli, hogy nincs ennyi tejre szükség, és kevesebbet kezd termelni. Így mire a baba tudna többet enni, már nincs annyi, amennyi kellene neki.
Vendég

Szülésfelkészítőre jár már valaki? Gondolkodok rajta, hogy holnap elnézek, már ideje lenne, elvégre 6 hetes.
Vendég

Ja, én a kézi Madelát néztem ki, ismerősöm nagyon ajánlotta. És a kézi állítólag kíméletesebb. Bár az elektromos meg más infók szerint gyorsabb, és alaposabb.
Vendég

O'hara
Hova fogsz járni a felkészítőre? A Jánosban is megy most, de ott már azt hiszem a 3. alkalom van és októberben lesz megint elölről. Én csak akkor megyek, a doki a 30. hét után szokta jelezni hogy lehet menni.(bár gondolom mindegy mikor megy az ember)
Vendég

Jah, most mesélte egy babacuccokban bennfentes barátnőm, hogy nem véletlenül sztárolják azért az Aventet. A védőnők szövetségének elnöke az importőr :)
Ugyanakkor persze én csak jókat hallottam róla a gyakorlatból is.
Vendég

O'hara, a védőnőd nem egy lángelme! :D Én soha életemben nem fejtem, mégis kizárólag anyatejet kaptak mindketten 6 hós korig, a fiam 7 hós koráig, akkor fogadta el először a szilárdat. Sosem éheztek, a fiam 6 hónaposan 9370 g volt! A mellgyulladást, dugulást még hírből sem ismerem!
A szervezet alkalmazkodik a baba igényeihez, ha megfelelően valóban az igénye szerint szoptatod, akkor beáll a helyes kereslet-kínálat és ha a baba növekedési, fejlődési ugrásban van és többet szopik, akkor te is több tejet termelsz. Felesleges az első hetekben a mellszívással még tovább termelni a tejet, mert épp ekkor értékeli úgy a szervezet, hogy kevés és még többet termel, amit megint fejhetsz le. Ha nem fejed, az igényéhez apad és mint már írtam, ha több kell a kicsinek, hozzá fog igazodni.
Azoknak szükséges fejni, akiknek nincs annyi teje, hogy jóllakjon a baba.
De most én is fogok mellszívót venni, mert tejadó leszek, így a tapasztalt mellszívós anyukáktól én is szívesen fogadom a tanácsokat, ötleteket.

Elmesélem milyen rossz éjszakám volt, azt hittem szülök! Ez komoly! Éjjel fél 2-kor iszonyatos derékfájásra és görcsre ébredtem, hányingerem is volt nagyon. Lementem WC-re, kiderült hasmenésem is van, közben rendszertelen időközönként nagyon erős hasgörcseim voltak. Majdnem két órán át tartott, aztán vége lett. Ugyanazt ettem mint a család többi tagja, így kaja nem lehetett a ludas, nem tudom mi volt ez. Olyan volt mint szülés előtt. Ma a mosáson kívül nem is csinálok mást, pihenek.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

sziasztok
tegnap este olyan gyomor görcseim voltak hogy a végén a hasam is keményedett,nemtudom mitől tegnp előtt este ugen ez volt,de csak azután hogy lefekszem én arra tippelek hogy nyomom a gyomromat olyanor.lehetséges?tegnap sikerült befejeznem a pakolást most már jöhet a takarítás ahoz már nem volt energiám.meg tegnap lehozta a párom a padlásról a bölcsőt azt is szeretném átmosni.20 éves port le kell róla mosni :lol:
mellszívó:én is agyaltam rendesen aztán végülis kézi aventet vettem aztmondta a brendonba a csaaj hogy a kézi mindig erősebbmint az elektromos csak az gyorsabb.én is úgy mentem az üzletbe hogy elektromos medelát veszek csa elfogyott így maradt a kézi bár így spóroltam is.ja és aventhez van szilikonos párna gy nem aa durva műnyag ér hozzám,meg még a tomme tippet ajánlotta hogy jó még de annak meg nagyon nagynak tünt a tölcsére és mivel nincs hatalmas mellem így nem mertem kockáztatni hogy eléggé ráfeszül-e vaagy a vákum esetleg elszáll.
egyébként az én tapasztalatom is az amit o'hara védőnője mondott.

Kép
Kép
anitaaa03

Hú látom vmi volt tegnap a levegőben. Mondjuk nekem "csak" légszomjam volt, de alig aludtam. ez a görcs olyan ijesztő lehet.

Pókica
jól emléxem, hogy Neked volt vmi az elején? Nyílt a méhszáj vagy ilyesmi?
Vendég

hát gio ijesztő is volt de pókicaé hosszab ideig tartott ahogy olvasom.de nekem nem volt hasmenésem szóval még az sem okozhatta de a derekem nekem is szétakart szakadni.remélem ma már békén hagy.

Kép
Kép
anitaaa03

Súly saccolás: Nekem Zitát a doki 2 nappalszülés előtt 3740g-ra mérte,és 4kg-lett. Egyik ismerősömnek viszont 5kg körülinek és 5070g lett!!!

Vásárolgatás: Zizunál mi is megvettünk minden hülyeséget,meg ami a kelengye listán van.Tök felesleges.Én azt sem értem minek kismillió színes bébijátékot venni,amikor úgysem játszik vele csak nézgeti.Bőven elég szerintem 1-2 max 3.De az már nagyon max.

Pókica!
Egyetértek,egy idő után a szervezet tökéletesen belövi magának,hogy mennyi tejcsit kell termelni.
Én a 3 órnkénti szopiztatással sem értek egyet.Úgyis jelzi a babó ha éhes,akkor emg minek pl felébreszteni éjszaka is 3 óránként.Ez akkora baromság!
Vendég

Igen Gio, 14 hetesen. Aztán azóta is ugyanúgy maradt. Tegnap kellett volna dokihoz mennem, letelt a 4 hét, de áttoltam jövő hétre. Éjjel gondoltam is rá, hogy mégiscsak mennem kellett volna.

Anita, emlékszem, hogy régebben is beszéltük ezt a szoptatásos témát, hogy neked teljesen ellenkező a tapasztalatod. De van ilyen is és olyan is és ezt tudnia kellene a védőnőnek is, nem ragaszkodni egy állásponthoz és tukmálni a lehet felesleges fejést a kismamákba.
A barátnőm most szülte meg a második gyermekét 3 hónapja, az elsővel neki is gondjai voltak, pedig fejt is, most meg még a fejőgépet elő sem vette, simán szoptat, sosem volt gondja és már most 3 hónapos méreckedésen pontban 9 kiló a gyereke! Belejön az ember a valódi igény szerinti szopiba, másodikra neki is sikerült. Pedig azt hitte elsőre is azt csinálta.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?