A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

bárányhimlőt sztem haza viheti,ilyenkor van a szezonja meg 2 hét a lappangás idő.máté is át esett rajta!egyik reggel pici piros pötty volt rajta ,de csak 1-2!!na de utána :roll: még a fején is pötty volt!

megfázás jellegű,erős fejfájással :? torok fájás,rekedség

Akkor nem drága a pép,bár ki tudja meddig elég :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: gyógyulj meg gyorsan. Nekünk nincs időnk betegnek lenni :)

Azt hiszem 600gr-os a pép. És nem mindig azt kell adni. Egyenlőre napi 1et mondott, ha beválik, estére adjuk neki. Aztán lehet délelőtt és este. Mondjuk én estére nem raknék bele gyümit, az a mi hasunkba is nagy bajt csinál.
Egy adagba 55gr pép megy. Vagy hogy. De 5 evőkanálnyit ír... nekem 2 méretű evőkanalam van :D Vagy van benne kanál?

Kriszta
Kép
cherryke

Estére??Nekem meg azt mondta a védőnő,h ne estére hanem dél és 2 óra között.biztos van benne mérő kanál!
tegnap majdnem áthívtam anyósomat,de azért se,úgy voltam vele össze szedem magam,és teszem a dolgom egyedül!nem akarom túl közel engedni magamhoz 8)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Minden doki és védőnő mást mond :)

Én meg úgy örülnék, ha élne még anyósom. Az mindig itt lenne, ha szükség lenne rá. És úgy szerettem :)
Mindig mondta, hogy még 1 unokát szeretne a fiától :)

Apósom meg jön, ha kell, ha nem... Múltkor Ő vetköztette fürdetéshez. Persze a gyereknek nem tetszett, mert mi akkor összevissza puszilgatjuk mindehol és dumáltatjuk, akkor van elemében a legjobban. Tehát az ilyen szertartásszerűen működik. Az öreg meg csak levetköztette és már fürdettük is. Fel akarta öltöztetni :D Mondtuk neki, az nem úgy működik... keneckedés masszázs-játszás. Na az már nem volt jó neki. Tegnap este már a nappaliba fürdettük, mert a hálóba nagyon nem akar lemenni a hőmérséklet fürdetés után és 23 fok van. Éjjelre megy le 21-re, addig meg takaró nélkül vagyunk. A babának sem volt már jó. Ítt a nappaliba meg pacsálhat is rendesen :D

Kriszta
Kép
cherryke

Az a baj,hogy az én anyósom olyan mint a kígyó!Ha túl közel mész hozzá akkor beléd mar!

védőnő=meghallgatom,nem reagálok, ami szimpi azt megfogadom.amúgy kedves,segítőkész!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

A szomszédunk is megszült 36. hétre kb 3 hete(?) és 2 óránként szoptatja és nagyon sokat eszik. Mondtam a csajszinak, hogy meg ne mondja a drnőnek mennyit eszik :D Viszont éjjel alszik 2x4 órát.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok!

Nagyon komoly, megnyílt a 2011 októberi topic is :-)
Most, hogy Frici már egyre nagyobb, annyira szeretnék megint terhes lenni... Már a neveket is kitaláltuk: Bendegúz és Samu a legkisebbnek. Na jó, kicsit előreszaladtam.

Képzeljétek, Frici nagyon anyás lett. Ha nagymama vigyáz rá, megállás nélkül ordít, viszont ha látja, hogy én is a szobában vagyok, akkor megnyugszik és le sem veszi rólam a szemét.
Ezt anyósommal is eljátszotta, aki rögtön be is jelentette, hogy akkor ezentúl gyakrabban jön. Ami tiszta haszon, mert akkor mindig főz valami isteni finomat és amúgy nem sok vizet zavar, meg 1 óránál sose marad tovább. De komolyan képzeljétek képes Budáról átbuszozni 3 átszállással (kb 1 óra 15 perc az út) kis szatyorba hozza a lábasokat tele kajával, marad fél órát, aztán visszabumlizik. Van, hogy ha a gyerek épp alszik, akkor le se veszi a kabátját, csak "megetet". Mondjuk idejéből kitelik, mert nyugdíjas de akkor is nagyon komoly nem?

Jó most, hogy ilyen jó idő lett, csak nekem meg begyulladt a fülem, úgyhogy sapkában ülök itthon :? nem mentem dokihoz, minek úgyse szedhetek semmilyen gyógyszert, bár már jó pár napja fáj, ráment a torkomra és nem múlik. Vagy a torkomról ment a fülemre? Nem is tudom.

Nagyon gondolkozom a hozzátápláláson, mert esténként előfordul, hogy két ciciből sikerül 110-es kisajtolni és napközben is egyre gyakrabban kér enni, van hogy 2 óránként. Gondolom mert nem evett eleget. Eddig még nem adtam neki semmit pluszba. Jövő héten megyünk oltásra és majd akkor megkérdezem a dokit. Jobban bízom benne, mint a védőnőben, mondjuk ő is ott lesz, de így legalább hallja a doki is amit javasol :-)

Csajok, etetőszéket milyet használtok, vagy fogtok használni? Most nézegettük már a boltokban, de elég drága és akkor már praktikusat kéne venni. Pl. jó az, ha van tálca része, vagy jobb ha az asztalhoz toljuk a széket, fa vagy műanyag, székre rakható, vagy saját lábas? Tudnátok adni pár tanácsot? Az is sokat segít ha elmondjátok milyet használtok, miért szeretitek vagy miért nem. Előre is köszi.
Vendég

lina:olyat ne vegyél ami asztalra akasztható!!!elég veszélyes.sztem tálcás,hogy tudjon "dolgozni" :) ha már nem eszik és elvan az etetőszékben pl míg rendbe rakod a konyhát kajcsi után.de sztem akkor ráérünk venni mikor már biztosan ülnek szépen.az még 1 vagy 2 hónap benneteket nézve!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hát a fiamat az oltás nem viselte meg. Semmi baja. Ugyanaz a napirend, ugyanúgy eszik, alszik, játszik, dumál...

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke=most jutott eszembe,hogy azért mondta a védőnő délelőtti időszakra a pépet,mert ha netán fáj tőle a pocija akkor ne az éjszakába ébressze fel!

Ma már jobban vagyok Istenke velem van :D és sütöttem banános sütit :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ice:én úgy tudom,azért nem ajánlják a lázzal a szopit,mert nagyon megmelegszik az anyatej is.

Lina:Barátnőm ma szült,holnap megyek ebe,ő is Margit kórház...úgy irígylem... :) persze csak olyan kedves irígység.Én is várom a tesót már.Lilinek mindig mondom,remélem,majd segít sokat... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Egyik bnőm, aki egyszer vigyázott Hunorkára éjszaka, eljött a lányával. Mivel Ő lesz a gyerek bébiszittere :D megegyeztünk egy kis zsebpénzbe (17 lesz a nyáron) délutánonként egy 2 éves kislányra vigyáz 3 órát. Nekem havonta egy éjszaka... Mostanában kijárnak majd, hogy ismerkedjen a 2 gyerek, meg tisztába kell tegye, etetnie, bűfiztetnie... szóval mindent folyamatosan szépen megtanul, és egymást is megtanulják :) és 2 hét múlva szombaton (ha nem jön közbe semmi) megyek bulizni... :) Lesz valami Elvis est, páromék is játszanak és ezzel a bnőmmel elmegyünk, a lánya meg Hunorkázik :) Persze én megfürdetem, etetem és lerakom aludni. 1-2 órára otthon vagyok. Hajnalba megeteti, ha gond van felébreszt, ha nincs, hagy aludni. De szerintem nem lesz gond, hisz Hunorka nagyon jó gyerek.

Etetőszéket olyat akarok, amiben velünk az asztalnál ehet. Az egyik szék el lesz onnan rakva és a helyére lesz berakva.

Kriszta
Kép
cherryke

Milupa gyümölcsös tejpép Balunak nem jön be, süvölt, mint a sziréna. Nincs benne kanál. Nekem is többféle méretű kanalam van. Nekem elsőre szerintem túl híg is lett. Nem erőltetem egyelőre. Szerintem tök fini, de észrevettem, hogy az édes ízeket annyira nem kedveli, almából is a kevésbé édes ízlik neki. Egyébként most egy kicsit visszaveszek a tempóból, inkább csak kóstolgatunk, mert úgy látjuk igényli még a tápszert, a héten már két étkezésnél a szopi utáni tápszer pótlást kiváltottuk, de láttam rajta, hogy az esti tápszert úgy eszi, hogy szinte bele remeg és mondja a szemével, hogy "anyu nekem még ez kell"

Maccs
vörösmacska

Sziasztok!

Bocsi, hogy kéretlenül hozzátok csatlakozom, de szoptatási tanácsadónak készülök, és azt a házit kaptam, hogy fórumozzak.
Jelenleg én is babázok, fél éves a kislányom, Virág, és van még két kisfiam is, ők 7 és 4,5 évesek.

Kedves Iceborg, mi úgy tanuljuk, hogy lázzal és megfázással is lehet szoptatni, és a lázcsillapítók közül a Nurofen a legbiztonságosabb szoptatás alatt, de Panadolt és Algopyrint is lehet.
Jobbulást!
77linda
Gátér

Ice: a pép 1334 Ft és nincs benne kanál :D tápszeres kanállal kimérem az 50 gr-ot, meglátom hány kanál és nem kell állandóan méricskélni. Holnap próba pépezés lesz.

Szerintem anyukám kicsit magába szállt, elgondolkodott, mégis bevállalja a gyereket heti 3szor, hogy tudjak menni edzeni. Mert ugye Ő is és a pasija is árulják a lakást, hogy vidéken, (Pesttől 450km-re) vegyenek egy házat. Akkor meg pár évente fogja látni az unokáját. Gonosz vagyok, nagyon gonosz és állandóan azt kívánom ne tudják eladni a lakásokat. Ugye milyen goni vagyok???? De mit csináljak? Nem akarom, hogy anyu elmenjen olyan messzire, aztán meg megbánja. Neki senkije nincs ott, most kettesben akarja le élni az életét ezzel a pasival? Hisz családja van, akinek szüksége van rá. És itt nem a vigyázásokra gondolok. Én úgy nőttem fel, hogy nem volt nagymamám :( És bizony hiányzott. Ezt a pasival is tudatnom kéne, de hogy mondjam meg neki???? Most, hogy ezt leírtam, rájöttem, nem én vagyok önző. A pasi az önző. Mert neki nem lehet unokája és ez az irigység vagy féltékenység, ami nem feltétlen tudatos...

Szia Linda. Gratulálok a gyerekekhez :) Amikor hazajöhettünk a kórházból 11 nap után, én a dokit megkérdeztem mit lehet szedni ha megfázok lázas leszek, lehet-e szoptatni. Azt mondta: egy anyuka 3 évig nem lehet beteg, nincs rá ideje ( én ezt megis fogadom :D ) de ha mégis, valamit lehet szedni, de nem emlékszem, csak azt tudom, hogy valami pirint mondott én meg azoktól rosszul vagyok, úgyhogy ezért is nem jegyeztem meg.

Amúgy meg szedek 500as C vitamint és 2-3 naponta iszom a kálciumot. Védekezek :D

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok jó reggel!

vörösmacska:miért nem próbáljátok meg először a sinlac pépet?650gr és 1334ft,amit te írtál azok kisebb kiszerelés és úgy drágábba jön ki. :)

77linda:Aranyos vagy!Köszönöm!(akkor szerintem szívesen látnánk itt többet!:)))Sajnos én a "volt" nyelőcső fekélyem miatt nem szedhetek Nurofent!Így maradtam a Panadolnál.

cherryke:c vitamint sem szedhetek a gyomrom miatt,próbáltam elkezdett fájni,ezért természetes úton eszem úgy nincs gond!
mi is tegnap megvettük a pépet és ma 10-11 felé kipróbálom,már forraltam vizet,háát igen a kanál,de nem gond megoldom én is :D

sissy:mintha azt mondta volna a védőnőm,h van olyan baba amelyik nem fogadja el olyankor,mert melegebb igen,ahogy írod!

Még nem vagyok jól,már lázam nincs,de a közérzetem nem jó! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Köszi a meleg fogadtatást!

cherryke, nem vagy önző! Egy nagyi nélkülözhetetlen a gyerekneveléshez!
Nálunk is rendesen igénybe van véve. :D
Mi 6 éve költöztünk faluba, és nagyon nehezen fogadtak el bennünket. 450 km ráadásul nagyon sok.

Ha nem haragszotok, visszafelé is olvasgatok kicsit.
Kedves lina84, nagyon rossz lehet fájó füllel babázni! Szerencsére vannak olyan antibiotikumok, amiket lehet szopi alatt szedni, gondolj csak arra, hogy ilyen idős babáknak is felírnak szükség esetén ilyet. Ha nem múlik melegítésre, azért szánd rá magad egy vizsgálatra.
Szuper az anyósod! Melyik katalógusból rendelted, nekem is kell ilyen Valentin-napra! :D
Este 110 ml két mellből első nekifutásra nem tűnik kevésnek, főleg mivel este zsírosabb a tej, és sokkal táplálóbb, mint reggel. Ha gyakran kér szopizni, az is normális, van baba, aki alapból is gyakrabban szopizik. Ráadásul, ha gyakrabban rárakod, több is lesz a tej.
A picik nagy része hat hónapos kor alatt még nincs felkészülve a hozzátáplálásra. Sokszor azt látjuk, hogy nem is tudja megemészteni. Még olyan is előfordul, hogy megáll a súlya, mert elveszi a helyet az emészthető kajától, anyatejtől v. tápszertől.
:cry:
77linda
Gátér

Sziasztok,

üdv Linda. Két fiú után egy kiscsaj? Mi pont fordítva tervezzük. :lol: :lol:

Cherryke,
szerintem is normális, hogy nem akarod elengedni az anyukádat ilyen messzire. Nekem a tesóm él külföldön és nagyon rossz, hogy ritkán és rövid időre találkozunk. Tesód nincs?

Lina,
nekünk a legolcsóbb ikeás etetőszékünk van. Antilop a neve, de most nem találtam meg a honlapon. Egyszerű műanyag - könnyű tisztítani- levehető a tálcája. Nem lehet döntögetni, de az szerintem mindegy is. Azt hiszem Frici olyanban ült valamelyik képen. Először én is a 20 ezer forintosakat néztem, de a férjem lebeszélt róla. És most így utólag úgy látom igaza volt.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mi a rokonoktól kaptunk fa etetőszéket, ennek nincs tálcája, és ez nekem azért vált be, mert oda lehet tolni az asztalhoz, így együtt tudunk enni.
A nővérem használt asztalra akasztósat, de az nem minden asztalhoz jó. Ha túl könnyű az asztal, akkor el is ránthatja. :(
77linda
Gátér

Két lány után egy fiú! Az is jó kombináció lesz! Hajrá!
Nálunk annyira különbözik a kiscsaj, hogy olyan, mintha első gyerek lenne!
77linda
Gátér

Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ezek a frontok rendesen hatnak Botikára. Tegnap este például 3/4 22-ig úgy sírt (21-től), hogy szinte megvigasztalni is alig tudtuk. Pedig ő nem volt eddig olyan, mint a nővére volt kiskorában. :-(

Képzeljétek a héten nagy esemény történt Panna lányunk életében: megszabadult a cumitól. Eddig is csak alvás alatt használta, meg ha nagyon nyűgös volt, de hétfő dél óta semmi. Ehhez persze kellett Anya segítsége is, meg egy jókora hiszti.
Hétfő délben valami elpattant Pannánál (itthon volt, mert még teljesen nem gyógyult meg), és úgy hisztizett, hogy csak pislogtunk Anyukámmal (a hét első 3 napjában itt volt velünk :-) ). Aztán egy idő után bármit mondtam neki, csak azt hajtogatta, hogy kérem a cumim, kérem a cumim..., és persze közben üvöltött. Persze fél óra után teljesen kihozott a sodromból, és mondtam neki, hogy cumi nincs, megyünk, és lehúzzuk a wc-n. Természetesen nem húztam le, de ő úgy látta. Abban a pillanatban abbamaradt a hiszti, és csak nézett rám. A délutáni alvás már cumi nélkül ment, és azóta is cumi nélkül élünk. :-) Persze minden esti elalvás előtt el kell mesélni, hogy a cumi elúszott az óceánig, ahol megtalálta egy cápamama, és odaadta a cápabébinek, mert neki pont cumira volt szüksége. :-)
Mi így váltunk meg 3 év után a cumitól.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Mi egyenlőre feladtuk az ízek próbálgatását,mert két napja semmi sem ízlik,mindent kitol a szájából. Mindegy,ráérünk....
Lillának jót tesz hogy jön a hideg front,két napja napközben egybe alszik 3-3,5 órát! :shock:
Teszek fel két képet....

Ujjszopi szakszerűen... Kép

"Savanyú az alma"..../etetőszékben/ Kép

Kép
mók

sziasztok így estefelé

Sajnos rossz hírrel jöttem :( elestem délelőtt és kiugrott a térdem!!!du 1-től este 6ig kórházba voltunk,alig bírok menni,felállni!
úgy néz ki most rám jár a rúd.csak reggel ettem,és a stressz miatt hánytam is,tejcsim is alig jött le :cry:ki kellett mennem a házból és nálunk a járda még nem csúszott,de amikor kimentem a kiskapunk 2-t léptem és ülőgumón találtam magam,még éreztem is ahogy ugrott a térd kalácsom,egy bácsi segített felállni!be tudtam jönni,még nevettem is magamon,de leültem,de felállni már nem tudtam :cry:
nem hiányzott ez most nekem kisbaba mellett!!!! :oops:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg:

Sajnálom, ami veled történt. Jobbulást neked!!!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Ice: még ilyet... :shock: akkor pihentetni kell... Hogy ízlett a pép Balázsnak?

Mók. Lilla hatalmas és nagyon szép :)

Judit: cumi eltüntetés jó :D nálunk a Mikulás fogja majd elvinni egy szegény babának, ha rá kerül a sor.

Kri: nincsen Tesóm. Én csak egy bátyust szerettem volna, de ez lehetetlen volt, mert anyu 17 volt, mikor velem terhes lett :D :D amikor meg kérdezgettek, hogy akarok-e kistestvért, rávágtam mindig, hogy: NEM! Így nem lett testvérem.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!
Köszönjük!

Iceberg!
Ba...us nagyon sajnálom,és ez baba mellett nagyon gáz!
Pont azért jöttem még vissza a topikba hogy megírjam Lilla jobban van /kopp,kopp,kopp.../,és úgy látszik működik ez a levegőtisztító gép,és akkor látom mi történt veled!
:cry:

Lányok,én annyira izgulok hogy Lilla mozgás ügyileg lassan fejlődik. Nem kéne már megfordulnia?????

Kép
mók

Ja,és a másik,mert megint hozom a formámat....
Ugye hétfő lesz 3 hete hogy feltették a spirál, na azóta vérzek egyfolytában!!!! :shock: :? :(
Igaz egy hét után konrolra kellett volna mennem,de nem volt időm,meg minden más fontosabb volt. Kedden megyek,mert már elegem van.
Durva pech szériám van!!! :evil: :evil: :evil:

Kép
mók

sziasztok"jó" reggelt

cherryke:tegnap nem sokat evett ,de nem is sikerült olyan jól a pép mint most!!én tegnap a gyerek méretű evőkanállal mértem a pépet
:roll: ,híg lett :roll: ,de most felnőtt ek-val és príma lett az állaga mindet megette manókám.(úgy nézett ki mint egy kismalac!amúgy nem rossz ,mert édeskés izű.
Hunorkának ízlik???

mók:nagyon örülök,h jó híreket írtál!!!mi van a szobába?szőnyeg vagy laminált féle padló?az sem mind egy!Mátétól ki kellett tavaly szednem a szőnyeget,mert este sírt,h nem kap levegőt!
spirál:ez ilyen,de akkor lehet le kell venni úgy tudom ebben az esetben!(ha jól emlékszem!!beszélj a dokiddal)
Lillát,próbáld naponta többször kevés időre míg nem zavarja hasra rakni az erősíti a gerincét.
én:háát ba....s ja,hogy pont most ,kaptam gipszet ugye,de leszedtük!abban nem tudok felkelni az ágyról,mozogni is nehezebb volt,a lépcsőn seggelve jöttem fel utána felemelt a párom
:roll: ,elég rossz helyzet volt,ott állt anyósom,apósom,párom és emgem néztek ahogy szenvedek,nagyon kellemetlen volt!!!!most mindent kirakott a párom nekem ide az ágyra,Máté meg le tud menni a konyhába.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: 6 hónapos koráig ráér megfordulni. Egyébként meg ahogy elnézem a súlya akadályozhatja. És még minket cseszett le a doki :D
Ahelyett, hogy a kis súlyú, összevert, koszos babákkal lennének elfoglalva :evil: :evil: :evil:

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: én most adtam neki... 50gr-ot kimértem a 150 vízbe. Kanállal lehetetlen volt adni neki, olyan híg volt, de nem olyan híg mint a tápi. Átöntöttem cumisüvegbe és a cumit kicseréltem nagylukú cumira. Bepuszilta a 150ml, és azóta játszik. Kanállal egyébként nagyon fintorgott és tolta kifele :D Cumisüvegből 10 perc alatt bevágta :D
Megkóstoltam, annyira nem rossz. Délbe kap sütőtököt, ha nem fáj ettől a pocakja.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:sztem csak fura lehetett neki,meg kell szoknia.nekem nem lett most híg nagyon jó állagú lett!felnőtt (6) ek-val mértem púposan 150ml meleg vízbe port és szép simára kikavartam és kanállal megette Balázs!!cumisüvegbe ezt nem szabadna rakni csak kanállal,szinte tilos is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

De nagyon híg. Mért nem lehet cumisüvegbe???? Mi baja lesz? minden tápon rajta van, ha kevesebbet raksz nem tápláló, ha többet raksz kiszáradáshoz vezet. Vagyis több vízet kell adni neki... Én annyit raktam bele, amennyit írt. 50gr-ot.

Kriszta
Kép
cherryke

olyan lett mint a tejbegríz ami nem sűrű,csak nem grízes hanem sima állagú!foga végett sem és ez már hozzá táplálás amit kanállal kell.azt mondta a védőnőm,mert tegnap én is felhívtam,h híg meg nem annyira jött még akkor be Balázsnak(gondolom akkor nem sikerült jól),h kicsit lehet még rakni bele port.mivel ti tápszeresek vagytok nektek úgy is kell folyadék pótlás,forralt víz vagy kamilla tea-kis szőlő cukorral ízesítve(mondjuk kamilla teában az a baj,h hamar bezöldül,ha nem issza meg),vagy baba víz.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

jaaj erről jut eszembe!tegnap amíg a kórházban voltunk "anyósom" vigyázott Balázsra!mivel nem tudtam haza jönni fejni,ezért párom felhívta és mindent pontosan elmagyarázott neki,hogy MENNYI VÍZBE-MENNYI TÁP MEGY!!!őőőő meg azért sem úgy csinálta ,mert miért is úgy amikor mindig csak úgy lehet jó ahogy ő csinál!!!először a port rakta utána a vizet pótolta addig amennyit mondtunk neki,h mennyi az induló 120ml ig rakta,tehát csinált egy sűrű tápszert :shock: :shock: :shock: ,amit nem szabad,mert nem hiába van a táblázat!!!!! :twisted:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice,
nagyon sajnálom, jobbulást. Anyósod :evil: :evil: Nekem szerdán kellett elmennem reggel kifizetni 1 adag lóvét a házra, így a férjem vigyázott addig a csajokra. Kb 1,5 órát voltam távol. Ahogy elmentem már jött is át az anyósom- pár házzal lakik arrébb. Amikor hazajöttem megmondtam neki, hogy nyugodtam hagyja legközelebb egyedül a férjemet a gyerekekkel, hadd érezze milyen is az tök egyedül a kettővel. Nem akartam megbántani, mert tényleg jó hogy számíthatok rá, de a fiacskáját is hagyhatja kibontakozni.

Mók,
Lilla édes, a megfordulni tényleg még ráér. Bettina is most kezdte pár hete csinálni rendszeresen, azután nem tetszik neki sokáig hason. Brigi nem is nagyon forgott fél éves kora előtt. És mászni is kb 8-9 hónaposan kezdett.
Nem szeretnétek több babát, hogy feltetetted a spriált? Én bogyót szedek, de nem is tudom minek.

Judit,
ügyes Panna nagyon, nálunk is az első nap, inkább éjjel volt gázos. Brigi is pár hete égette el a cumiját. Már nem is emlegeti, pedig nagyon cumis volt.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri:teljesen igazad van!!!bocsi akkor kicsit a te anyósod is sunyi nem?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

na gondoljátok el :shock: most mondja Máté,h tisztába tette "anyósom" Balázst,de nem kente be a popóját!! :shock: Máté mondta neki,h kenje be,de ő azt mondta nem kell nem kakilt :shock: :evil: hát ez nem igaz :evil:
Akkor mi védi meg ha kakilni fog,a semmi?? :roll:

Állítólag kapunk ebédet ami még nem ért ide! :roll: De az én ügyes kisfiam csinált hamit magunknak,már éhesek voltunk :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice,
nálunk főleg a kapcsolatunk elején voltak inkább gondok, amióta megvannak a gyerekek már jobb a kapcsolatunk.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Kri:mire értetted,hogy nem is tudod,minek szedsz bogyót?Már jöhet a kövi baba?

Mók:Lilivel is most gyakorolgatjuk a forgást,neki eddig útban volt a terpesz-pelus...

Ice:Sajnálom,ami történt,gyógyulj meg.Hát,öröm az ilyen anyós is.... :)

Én adtam ma Lilinek ebéd-tejcsi után krumplit,majd pár kanál után almával kevertem.Most pár napja (tegnap őszibarack) a fél kettes kaja (szopi) után jön desszertnek alma,vagy őszibarack,vagy krumplis alma.Így próbálkozunk.

Szilvi

sissy01

kedves iceberg, jobbulást!
Ne aggódj a tejcsi miatt, ha gyakran mellre teszed, hamar visszaáll!
mók, nagyon cukik a képek! :D
Nálunk a középső csak 7 hónaposan kezdett forogni, de aztán mindent normálisan csinált.
77linda
Gátér

Ice: nekem tud kanállal enni. de ezt a pépet csak akkor tudom kanállal, ha sűrűbb. Bnőm is cumisüvegből adta neki pont, mert híg. Főzeléket és a gyümit kanállal eszi. Holnap teszek bele banánt, hátha sűrűbb lesz.
Vízet adok a babának inni. Szentkirályit, rózsaszínt, szobahőmérsékletűt. Nem kell forralni sem.

Kriszta
Kép
cherryke

Ha nagyot ásít, látom a 2 kicsi fogát, hogy ott van az ínyben. Akkor elvékonyodik az íny és látható. Szegénykém du kínlódik, de csak estére kenjük be azzal a géllel. Addig meg játszás van :) Meg dörzsizem neki.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg!
Laminált padló van,de úgy veszem észre nagyon szívja a lakás a port,ezért szinte naponta porszívózzuk. Már én is gondoltam arra hogy nem-e allergiás Lillus? Annyi biztos most jobb a helyzet,nem tökéletes,de jobb.

Kri!
Spirált azért tetettem fel mert tényleg úgy néz ki nem lesz több babánk. Én szeretném nagyon hogy legyen,de erről meglehetősen realista elveim vannak,és nem akarok megbántani senkit aki máskép gondolja,de szerintem a mi gyerekeink olyan generáció lesz akiknek ahhoz hogy érvényesüljenek szükségük lesz legalább két diplomára,és két nyelvvizsgára,és persze szeretném ha Lilla sportolna is,és a lényeg ha előre gondolok,örülök ha egy gyereknek ezt mind meg tudjuk adni anyagilag!!!! Félreértés ne essék most meg van mindenünk,és Lillának is,de minél nagyobb lesz annál nagyobb anyagi támogatást igényel,hogy elérje mind azt amit leírtam. És hát nem biztos,sőt valószínű két gyerekkel nem menne.
Persze fáj a szívem..... :cry:

Kép
mók

Mók: ez hülyeség... nem kell diploma, ahhoz, hogy érvényesüljön. Ész kell és talpra esettség! Na meg kapcsolatok :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Elég régen jelentkeztem, ennek van egy komoly magyarázata. A férjem mint utólag kiderült szeptember óta szeretőt tartott. Ez a mai napig nagyon megvisel,sem kimozdulni,sem a neten vándorolni nincs kedvem. Jövő hónapban lesz az első válóperi tárgyalás,mert erre szerintem nincs bocsánat. A lelkemben akkora sérülés van,mint a grand-kanyon mélységének háromszorosa.Sose hittem volna hogy ilyen egyáltalán megeshet és azt végképp nem hogy velem, ráadásul várandósan.
De most jöjjön az Ádi. Nagyot nőtt, és lassan már bújik elö a foga is. Napi egyszer tud már csak cicizni ezért tápszert kap. Most már lassan elkezdtem neki adni az almapürét, sütőtök pürét,amit nagyon szeret. Most egy picit náthás de eddig hogy lekopogjam minden nagyobb baj messze elkerülte. Az ultrahangon találtak egy kis eltérést a veséjénél. A jobb oldali lejjebb van,mint a másik, nagyobb is és úgy látszik hogy dupla üregű. Vagyis egy nagy vesében kettő van. 3 havonta kell majd vinnem kontroll uh-ra, de ha szerencsénk van elnövi.
Teszek fel 2 képet, a haját nem én csinálom ilyenre,addig sima lelapuló amig vizes......amint megszárad a közepe kis taréjban áll :D

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
andinet74

Szia Andi. Sajnálom, ami veled történt, nem tudok mást mondani.
Sütőtököt mi is szeretjük és a sárgarépapürét is :) Őszit annyira nem. Ádám nagyon szép kisfiú :)

Ice: mamár nem adom neki azt a pépet. Tegnap nagyon sokat kínlódott a pocakjával. Vagy a rizs, vagy a szentjánoskenyérmag, nagyon felfújta Őt. Sírt-büfizett, megnyugodott. Sírt-pukizott megnyugodott.

Kriszta
Kép
cherryke

andinet, ez borzalmas, ennél kevés rosszabbat lehet elképzelni!
Ádi haja viszont tényleg világbajnok!

Mók, szerintem egy vagy több tesóval sokkal többet adhatsz a gyereknek, mint egy vagy több diplomával. Ha akar tanulni egy gyerek, akkor úgyis megtalálja a módját szülői segítség nélkül is, ha meg nem oyan beállítottságú, akkor meg megnyomorítja a lelkét az állandó unszolás. Persze szerencsére ezt mindenki maga dönti el...
77linda
Gátér

Mók:szerintem ezt így eltervezni nem biztos,hogy érdemes.Ha arra vártam volna,hogy majd jobb lesz az élet anyagilag,bele sem vágnék semmibe.Igaz,amit leírtál,de nehogy megbánd később,ha esetleg nem minden úgy alakul,ahogy most "kiszámolod".

Andinet:sajnálom nagyon.Ez kemény dolog,főleg így 3 gyerekkel.De muszáj tovább menned!Tudom,nem vígasztal,szörnyű lehet most ezt megélni.

Szilvi

sissy01

Andinet,
örülök, hogy jöttél, annak viszont nem, hogy így alakult az életed. :cry: Ádám nagyon édes kisfiú. Lányok hogy viselik?

Sissy,
arra értettem, ha nem csinálunk semmit - vagy ritkán - felesleges bogyót szednem. :lol: :lol: Ha lesz is harmadik, pár év múlva szeretnék. Ki akarom élvezni Bettit is kicsinek.

Mók,
szerintem elég talpraesettek a fiatalok ahhoz, hogy majd tudjanak boldogulni. Mi azok voltunk a férjemmel és remélem a lányok is azok lesznek.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

mók:padló:porszívó is kifújja a port,vizes porszívó lenne jó sztem,de az elég drága :roll:
gyermek:valahol nagyon is megértelek!!!!viszont Lilla már tudta miért :roll: született le ide :) milyen lesz a sorsa ez már eldőlt oda fent!még kicsi ahhoz,h már sulis dologra gondolj,mert mi van ha hiába gürizel ő nehezen tud majd tanulni vagy mást akar.nehéz szavakba foglalni mindent ami a fejemben jár most!én is szeretném,h Máté többre vigye,de már most látom,h nehezen tanul és ez álltal nem is szeret tanulni!persze biztatni fogom,h feljebb jusson és segítjük is,de van aki könnyen tanul van aki nem!4-5 évesen majd már úgy is mutatkoznak jelek arra ,h mi érdekli.a testvér dolog nem biztos,h el tudjátok kerülni :) ,mert amikor oviba kerül majd és megtapasztalja,h másik gyereknek van testvére akkor fogja ő is majd hiányát érezni,mert otthon egyedül lesz a szobában stb,ez tapasztalat.Máté is nagyon szeretett volna már tesót,annyira,h már az éltette,h legalább unoka tesója azért van neki is és az is tesó :)
de azért értelek meg mert a nagy urak úgy el toltak mindent,h sokan örülnek,ha 1 gyereket eltudnak tartani,mert ahogy elkezdődik a suli onnantól húzósabb sztem!!!!

cheryke:Balázs is pukizik tőle rendesen!!ma már nem is fogadta el!!!lehet,h veszek olyat amit Máténak is vettem annó!!

andinet:ez szomorú!!!ebben az évben már a 2. ilyet hallom!tavaly egy volt osztálytársamnál történt hasonló(csak ott már 3 éves volt a kislány és egyik este hívták a férjét,h szül a csaj!!!)szóval ezek szörnyű dolgok és milyen undorító dolog terhes kismamával ezt művelni ááááááá az ember azt hiszi minden oké aztán meg jön a hideg víz és minden romokb!Ádi nagyon édi,és szuper a haja még jól is áll neki :D (a szomorú helyzetedet tudnám még tovább kifejteni,de inkább nem,így is bele gondolva is átérzem,h mennyire megtörhetett téged!!)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?