A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kriszti, a sértődést hamarabb kiheveri mindenki...
Én a kézfogdosás helyett szoktam valami alternatívát felajánlani, pl. hogy inkább a lábát. - bár Anna azt is a szájába veszi...-
Mondjuk én már nem féltem annyira Bibit, mert mindig sok gyerkőc fodul meg nálunk, de ha meglátom, hogy valaki taknyos, vagy köhög, akkor kitessékelem. (leküldöm Anyuhoz játszani)

Kata, én pont az ilyen vezetéstől tartok, ezért indulok el nehezen két gyerkőccel. Ma teszteltünk, mert babamasszázsra autóval mentünk (ez mondjuk 7 perc táv volt), de okés volt gyakorlásnak.

Csajok, visszatérve még egy kicsit erre a gyereknevelési témára. Átgondoltam, hogy mik azok az értékek, amiket ténylegesen át szeretnék adni a gyerekeimnek. Például az, hogy mindig megbízhat bennem, mindig ott vagyok, ha kellek és a szeretetem feltétel nélküli. Ezek átadásához nekem hozzátartozik, hogy felkapkodom a nyűgös, és igen, cipelem naphosszat, ha igényli. Ha sír ott termek rögtön. Nem modnom, hogy csak így lehet kimutatni ezeket az érzéseket, és így lehet átadni, de nekem ez a természetes. Én 5-6 éves korukig nem is akarok nekik konkrét "tudományokat" tanítani, csak ilyen alapdolgokat.
Én mondjuk még oviba sem adnám legszívesebben (a hagyományosba) mert ott semmi szerintem fontosat nem kap.
A késői gyerekvállalásnak is van előnye, (az élettapasztalaton kívül) pl.,hogy már túlvagyunk a lakás és autóhiteleken.

Judit, jobbulást neked!

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Megvagyok, kicsit elmaradva, mert itt volt Apósom két napig. Kora estére pedig kimenőt kaptam, a Húgom vigyázott Zsófira, én pedig elmentem a barátnőmmel a Duna Plazába, nézelődtünk kicsit és beültünk egy forró csokira és egy desszertre :-)

Ölbebabaság: szerintem is szükségük van a babusgatásokra, ha olyan napja van, én is felveszem és akkor is azonnal megyek, ha sír. Nem is tudnám hagyni. Bár legtöbbször elég, ha ott vagyok, beszélgetek és játszok vele. Vannak napok viszont amikor olyan szépen elvan. Igaz, nekem ilyenkor meg lelkifurdalásom van, hogy szegény, egyedül kénytelen játszani és biztosan csak nem mer szólni...

Krisztina, remélem, javul a leégés. Hatásodra holnap megyek a gyógyszertárba és megkérdezem, mi az, amit csecsemőkre ajánlanak. A Babe ilyen?
Teljesen igazad van, ne vidd Annát ilyen környezetbe. Szerintem az sem megoldás, ha a gyerekek maradnak ilyenkor otthon, mert a szülő is beviheti a kór.
Ügyes vagy az autózással!

Reni, olyan szépen megfogalmaztad az "elveidet", nekem tetszik, amit írtál.

Judit, jobbulást!

Fleur-szelet nagyon finom lett, a savanyú uborkát legközelebb kihagyom, nekem az már túl sok volt, túl savanyú. Köszönöm a receptet!

Zsófi pár napja szintén a saját tengelye körül forog, ill. húzza be a lábait, tolja fel a fenekét és dobja el magát, egyelőre még csak oldalra halad. Nem korai ez?

Vannak időszakok, amikor Zsófi 1,5-2 óránként enne. Tej van elég. Az egyik könyvben azt olvastam, hogy ha a baba gyakran kér enni, az azt jelenti, hogy már meg kell kezdeni a hozzátáplálást. DE A védőnő szerint még az almával is ráérünk, mert általában 6 hónapos kor körül van az az időszak, amikor már nem elég ásványi anyagot ad az anyatej, ezért szükséges az egyéb táplálék is. Ha a jövő héten is így lesz, akkor viszont megkérdezem a védőnőt, hogy mit tanácsol.

Jó éjt és szép hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Huh, Judit, szegény, ez nem hangzik túl jól... remélem már jobban vagy, mielőbbi jobbulást!
Holnap még nem megyünk végül, Benének még puklis az egyik hétfői oltása, azzal inkább nem. Majd húsvét után, de akkor már mindenképp! Remélem Ti eljuttok holnap, majd számolj be!

Kriszti, én sem vinném el Annát, tényleg, aki ezen megsértődik, vessen magára... ha nem vinnék el a beteg gyerekeiket, lehet, még akkor sem vinném, hisz a szülők is hordozhatják. Egy ilyen vírus nagyon durva tud lenni :(
És a kézfogdosásért is szólj, szerintem lehet ezt szépen mondani, ha meg azon is megsértődnek, ne is foglalkozz velük! Anna a legfontosabb!
Örülök, hogy kaptál krémet! Gyógyszertárban vetted? Nekünk is be kellene szerezni egyet.

Móni, szerencsére így kerek a világ, nem kell mindenben egyetértenünk :) A közelségemet egy percre sem tagadnám meg én sem tőle, a minimum, hogy lásson, de többnyire inkább fizikálisan is mellette vagyok, de az ölemben tartani tényleg képtelen vagyok sokáig, elfárad a karom, és hát elég passzív dolog is nekik, hisz oké, hogy lát, de azon kívül nem nagyon van más mozgásra ösztönözve. Ültetni meg még ugye nem nagyon szabad, így úgy csak ritkán fogom, ha én is ülök. Úgy legalább tudok játékot adni a kezébe, mondókásat játszani, stb.

Na, eldugulok mára, biztos az agyatokra megyek már... :D
Jóéjt, szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
gigilina

Remélem, hogy nem voltam félreérthető, nem szeretnék senkit sem megbántani. Ha pl. az önállóság lenne nekem a legfontosabb, vagy az, hogy lássa, hogy dolgozom (hivatástudat) biztos én is visszamennék dolgozni, és bölcsibe adnám. Szóval mindenkinek más dolgok fontosak.

Ági, abban igazad van, hogy mozgásfejlődés szempontjából legjobb nekik a földön. (szerintem is) Reggel pl. Bíborka is elnézelődik, akkor hagyom szépen. Nálunk az a baj, hogy annyira érdekli Blani, hogy egész nap nem alszik és mikor elfáradt, onnantól már tényleg hurcolni estig. Ha este Blani későn alszik el, akkor Bibinél már balhé is van a fáradtságtól.

Tényleg akinek van nagyobb gyerkőc, nálatok hogy van ez?

Zsuzsi, én is a hozzátápláláson dilemmázok, hogy kivárjuk-e a 6 hót. Amikor eszünk annyira enne ő is, (nagyokat nyel, hadonászik) szemmel láthatóan kéri, hogy adjunk neki.
Végül úgy döntöttünk, hogy ezentúl lessz itthon neki való alma, szilva, és ha nem elég a tejcsi, akkor kapni fog.

Bíborka is így oldalazva halad :) Nemsokára mászni fognak:)

Köszi, azért írtam, mert én is kíváncsi vagyok ám a ti "elveitekre".

Mangora, ha nincs hely a bölcsiben és van munkáltatói igazolásod, akkor az önkormányzat hozzájárul a magánbölcsihez, legalábbis nálunk a felét fizetik. (érdemes utánajárni)

Uh, évekkel ezelőtt felmerült nálunk is a terasznagyobbítás, de most rákattantam én is a témára. Holnap megyek is tervezgetni. Aztán majd meglátjuk a kalkulációt.

Szép hétvégét mindenkinek!
R
34372

Sziasztok,

végre ideértem, ma takarítottam, holnap jön a keresztlányunk (férjem nővéréék kislánya, 3 éves nemsokára), itt lesz nálunk reggeltől d.u-ig.Kíváncsi vagyok, milyen lesz 2 gyerkőccel, azért izgulok picit.
Ja, főleg, hogy apa ma estére kimenőt kapott egy kollégájáékhoz és holnap előreláthatólag tök beszámíthatatlan lesz.Na, meglátjuk majd.Tőlem meg most ment el a szomszédasszonyom, pletyiztünk kicsit és ittunk egy kis Bailleys-t!

Móni, köszi az otthoni úszásos-vízkedveltetéses cikket, teszett.Mi is egy "fedél" alatt lakunk akkor veletek még vagy 15 évig.

Mangora, hát, nekünk szerencsénk van, mert a szomszédunk apukája, elvállalta, amúgy nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Remélem azért találtok megbízható szakikat.Bölcsit nem a sógornőm csinálja, ő csak oda hordja a gyerekét.

Zsuzsi, a védőnő engem lecseszett,amiért már kóstoltatom az almát Márkkal, mert hogy ráérnék még.Igen, de a tápszernek már a szagától is undorok, és délután mikor pótlást kap Márk, csak és kizárólag tápszert bukik, büdös és gusztustalan, akkor már inkább friss gyümölcs, persze módjával, lassan.
De szuper, örülök, hogy kiruccantál picit,még ha egy rövid időre is.
Hú, Márk is oldalaz már.

Reni, tetszenek az elveid:D
Igen, én is így vagyok vele, nem szeretem ha nyűglödik és sír, had vígasztalódjon az anyjánál.Pár év múlva már úgyis ciki lesz az ilyesmi, addig örüljünk, amíg hozzánk bújnak és meg tudjuk nyugtatni őket.
Mikor vki felteszi ugye a közkedvelt miért sír kérdést, felsorolok vagy 10 lehetőséget és a végén mindig mondom, vagy csak szimplán az anyját akarja, ennyi.Anyukám kezéből is kikaptam múltkor, meg is sértődött.De hát a gyerekem engem akart,na.
Amúgy azt vettem észre, hétköznap,mikor magunk vagyunk és a szokott dolgokat csináljuk, tök jól elvan egy időre magában is, eljátszogat a pihiszékben vagy játszószőnyegen míg teszek-veszek.Aztán hétvégén amikor eindul a jövés-menés,tiszta hiszti és minden borul.

Judit, atya ég, remélem helyre jössz!Jobbulást.Úszásról beszámolót kérünk.

Krisztina, jó hogy írtad a naptejet.Hú, tényleg csajok, az nem allergizál?Meg mennyit lehet kenni?

Ági, ha holnap nem jönnék, neked meg NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!Sok puszival,

Jó éjt, Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Ági, én is szeretnék Neked Boldog Születésnapot kívánnni:)

Majd meséld el, hogy töltötted!

Kata, jól hangzik a Bailley-s:) Zsuzsi, a Duna Plazás program is @-lésre méltó:)

Babe naptej csak nem allergizál, de érdemes lenne megkérdezni a dokitól/védőnőtől és a patikában.

Na: mozgásfejlődés nálunk úgy néz ki, hogy Dávid 15-20 percig elvan a földön/ágyon, szépen fordul hasra és hátra, ficánkol, emeli a fejét stb. Aztán elfárad, befrusztrál és ordítani kezd. Na ilyenkor felveszem:) Aztán vagy sikerül megint letenni, vagy nem.

Amúgy biztos a földön a legjobb neki a mozgásfejlődés szempontjából. De hát nemcsak a mozgása kell, hogy fejlődjön... fontos, hogy lásson, nézelődjön, úgy, hogy közben biztonságban érzi magát. Szerintem.
És a testkontaktus is fontos lehet nekik. Lásd kismajmok:)

Na de tényleg úgy kerek a világ, hogy mindenkinek más a véleménye. Bocs, ha túl kategorikusan fogalmaztam, nem akarok ezen lovagolni, és senkit nem akarok megbántani.

Én viszem, amíg bírom. Bicepszre gyúrok:)

Jó hétvégét Nektek,

Puszi
M.
monke

Még annyit, hogy:
Zsuzsi, nagyon aranyos, hogy erre is gondolsz, de holtbiztos, hogy a babák mernek szólni, ha valamilyen igényük támad.
Mégpedig azonnal és jó hangosan:)
monke

Sziasztok,

Ági, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! Remélem, szép napod lesz.

Móni, Kata, hétköznap (ha ketten vagyunk)nálunk is ez van, 15-20 percet is elvan magában ZSófi, aztán helyzetváltoztatás, kis szórakoztatás, és újból talál vmi érdekeset, ami lefoglalja.
Hétvégén viszont ő is érzi, hogy más a helyzet, egyrészt itthon van az Apukája, másrészt egy csomószor van azért más is itt, vagy mi vagyunk máshol, akkor borul minden, alig alszik, pl. a párom szüleinél nincs hova letenni a földre, akkor ölbe van stb.
Kata, ugyanezt csinálom én is, felsorolok legalább 10 okot, amiért sírhat, majd közlöm, hogy ő még nem beszél, csak így tudja kifejezni magát.
Kata, Baileys @@@ Biztosan ügyes leszel a két gyerkőccel.
Szerintetek 1-2 kortyot az esti szoptatás után meg lehet inni?
Párszor már én is kortyoltam bort, olyan jól esett.

Mivel én "(kényszer)vállalkozó" vagyok, nekem nem lesz munkáltatói igazolásom, hogy vissza kell mennem dolgozni, így nem lesz állami bölcsink sem, és nem lesz támogatás a magánhoz. :? Dunakeszin pl. 10e-t adnak a csana-hoz, az is több mint a semmi.

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,szerintem a Babe az egyik legjobb és kifejezetten babáknak van 50 faktoros.

Most főzhetek :( de kárpótolom apát a családi ebédért,finit főzök neki.
krisztinaa

Kinéztem az etetőszéket,lehet meg is vesszük hétvégén.

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=38
krisztinaa

Na végül nem jött a keresztlányunk, reggelre köhögős lett.Kicsit sajnálom, nagyon vártuk Márkkal.Persze a bacikat nem.

Zsuzsi, Edina anno írta,hogy egy pohár bor pl 3 óra alatt kimegy a szervezetből, szóval szerintem ennyivel tuti nem bűnözünk még.
Lehet egy kérdésem hozzád?Jogilag normális az, hogy a kitöltött gyed papírok mellett le kellett adnom a munkahelyemre egy olyan papírt is, amiben fizetetlen szabadságra küldenek a gyed idejére?
Mert én úgy tudtam, ez alatt a 2 év alatt felhalmozódik a fizetett szabi például.És mikor munkába állnék, rögtön szabival indítanék.

Krisztina, sajnálom hogy nektek kellett otthon maradni!De jól döntöttél!Szép az etetőszék, én majd Brevi-t szeretnék.

Móni, a számból vetted ki a kismajmos hasonlatot, én is mindig azt mondom, Márk úgy csüng rajtam,mint egy kismajom.:lol:

Paprikás krumplit főztem,most Márk alszik, ha felébred kiruccanunk egyet Sz.fehérvárra.

szép hétvégét,

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi,
A Nők Lapjában a SOTE dietetikusa egyszer azt írta, hogy szoptatás után 1 pohár bor még belefér.
Szerintem aki teheti, mindenképpen válassza a magánbölcsit, nagyon nem mindegy, hány gyerek van egy csoportban stb.

Kata,
Velem is aláíratták ezt a fizunélküli szabis papírt... én nem "fogtam gyanút", azt gondoltam, formaság.
De most már én is kíváncsi vagyok, hogy is van ez a felgyűlt szabikkal.
Jó kiruccanást!

A miért sír kérdésre én is felsorolok sok lehetséges okot:)

Zoli könnyebben megoldja, ő azt szokta mondani, hogy "azért sír, mert pici". Még vigasztalgatja is Dávidot azzal, hogy "pici vagy, nyugi, pici vagy":) és ringatja.

Délután én is kimenőt kaptam pár órára, régi barátokkal találkozni.

Szép délutánt,
Móni
monke

Sziasztok!

A bölcsihez szólnék hozzá. A lányok állami bölcsibe jártak, nem is lett volna pénzünk magánra, de én nagyon meg voltam elégedve, Vincét is oda fogom vinni. 10-en voltak 1 csoportban és 2 gondozó tartozott hozzájuk. A mellettük lévő csoportban pedig 7 gyerek volt, ebben általában 1 vagy max. 2 " sérült " gyerek. Ez annyit jelent, hogy figyelemzavaros gyerek, vagy lassabban fejlődő, tehát nem súlyosan fogyatékos. Itt is 2 gondozó néni. Ha kevesen voltak már, akkor összerakták ezt a 2 csoportot. Nagyon jó gondolkodású gondozók voltak, tényleg csak jót mondhatok.
Eleinte én is sírtam, hogy ott hagyom őket, meg milyen anya vagyok én, hogy lepasszolom a gyerekeimet, de mikor láttam, hogy örömmel mennek és ha 1 hét szünet jött, akkor minden reggel indultak cipőt húzni, annyira vágytak a társaik közé, akkor éreztem, hogy jó helyen tudhatom őket. És szerintem ez nem kudarc, hogy ott is szerettek lenni, attól én nem voltam nekik rossz, vagy kevesebb, de nyilván a saját kortársaikkal lenni kiteljesítette a mindennapjaikat. Azért mikor mentünk értük rohantak felénk és ez olyan jó érzés volt! Ők 17 hónaposan kezdték a bölcsit, még nem beszéltek,és olyan sok mindent megtanultak ott, hogy hálával tartozom érte.

Kicsit túltengtem, bocsi, de gondoltam leírom a tapasztalataimat.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést, nagyon jól esett!!! :lol: :)

A nap jól telt, Gábor egy kicsi, meseszép tortával lepett meg reggel (nem ő sütötte, de ezt nem is várnám, a sütés az én reszortom :)), a délelőtt ugyan takarítással telt (nem épp szülinapi tevékenység, de holnap elutazunk a párom keresztszüleihez, és már nagyon ráfért a lakásra), de aztán sétáltunk egy nagyot a kopaszi gáton (szuper hely, oda is szervezhetnénk találkát!), délután pedig elmentünk egy közeli vendéglőbe, Benével. Hihetetlen egy gyermek, csak akkor igényelte az ölbenlétet, amikor kihozták a kaját, előtte eljátszott a bébihordozóban, utána meg elaludt :D Szóval felváltva ettünk :) Este átjöttek tesómék, most mentek el.

Kúszásról: egy pár napja Bene nagyon komolyan műveli a dolgot. Persze nem úgy, ahogy a katonák a filmben, érdekes a technikája, de határozottan halad a kiszemelt tárgy felé. Előtte is erőlködött, de inkább csak esetleges volt, sikerül-e magát elrúgnia, de most már egész hatékony a mozdulatsor: fej le, popsi ki, lábbal rúg, kezeket előre - mindezt nagyon komoly harci kiáltással :D
Meg amúgy is, iszonyat erő van a csöppségben, nagyon erősen fog, rúg, harap. Pár napja felfedezte a lábát, pelenkázás közben élvezettel húzta a mellkasához, és mivel volt egy kis körme, tele karmolászta a lábszárát. Na azóta még sűrűbben vágok körmöt.
Itt vannak képek róla: http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink

Bölcsi: akárki akárhogy is dönt, biztos, hogy a legjobbat akarja a gyerekének. Szerintem ez a lényeg!

Azért, mert nem vagyok nagyon cipelős, én is felveszem ám Benét, ha baj van! :wink: És pl. imádom kendőben vinni, pedig ott a babakocsi.
Sírás: nálunk is jellemző mostanság, hogy megijed az idegenektől, és görbül a szája, ahogy megfogják. Lehet ezen megsértődni az ismerősöknek, de én ilyenkor mindig visszakérem, ha nem érzi magát máshol biztonságban, akkor ez van, nálam megnyugszik.

A mostani "kedvencem": Benének nagyon folyik a nyála, ettől függetlenül az ínyén semmi nem mutatná fog jövetelét, nem nyűgös, egyszerűen ilyen (mellesleg állítólag az Apja is nagy nyálcsorgató volt babakorában). Szerencsére mindenkik még a boltos nénik is állandóan azt kérdezik ennek láttán, hogy csak nem a foga jön??? :twisted:

Na megyek, holnapi idő szerint már elmút 10 óra, és korán kelünk...
Jóccccakát!

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Móni, Kata, remélem, jól sikerült a kiruccanás és kicsit feltöltődtetek. Hol jártatok, mit csináltatok?
A kérdésetekre nem tudom a választ fejből :oops: , de utánanézek és hétfőn megkérdem a bérszámfejtőt.
Köszi, akkor egy pohár bor még nem a világ. :) Többet meg úgysem bírnék meginni, úgy el vagyok szokva :-)

Ági, nagyon szép kisfiú Bene , megnéztem a képeket. Gratulálok a kúszáshoz és a lábemeléshez. (Nekünk a kéz előre mozdulat még nincs meg.)

Ma mi is kimozdultunk, a párom horgászboltba vágyott Dunakeszire, amíg bent időzött (jó egy órát), addig mi kint sétálgattunk, aztán együtt is sétáltunk, az autóban etettem meg Zsófit, majd együtt bevásároltunk. Nem is főztem ma, pizzát ettünk.
Hú, Zsófi ma fél 6-kor kelt és nem aludt vissza, csörgött, zörgött, dumált evés után. Eszembe jutott Dávidka. :wink: A párom olyan drága volt, 6-kor átmentek a nappaliba, így 9-ig visszaaludtam. :P

Már elérték a babák azt a kort, hogy meg tudják különböztetni az idegeneket, azért sírnak, vagy lesznek visszahúzódóbbak, ha idegen jön. A védőnő szerint ennek örülni kell, mert ez annak a jele, hogy nem értelmi sérült a baba.

Holnap a Húgomhoz megyünk ebédre, meghívta a barátnőmet és a férjét is, mert még nem jártak nála. A sütést én vállaltam, browniest és ananászos lepénykéket szeretnék készíteni. Ha nem jön össze, akkor útközben veszünk a cukrászdában valamit. :wink:

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak most jutok géphez, eléggé sűrűek voltak a napjaink.

Először is: Ági, boldog szülinapot kívánok! Nagyon édi Bene! Meglestem a képeket, szépek vagytok együtt az összebújós képeken!

Judit, sajnálom a derekas-dolgot! Remélem már a javulás útjára léptél!

Kriszti, Anna arca :cry: . Én sem gondoltam, hogy leéghet egy picibaba márciusban!!! Remélem bevállik a krém. Klassz az etetőszék. Én is ezt néztem, pár hónapja kezdte a Brendon akciózni, akkor azt hiszem csak a kék volt még. Szerintem árban nagyon jó a tudásához mérten! Valszeg én is ilyet választok.
Jól tetted, hogy nem vitted a betegek közé. Még ha a gyerekeket nem is vinnék, a szülőkben benne van akkor is, ha nem jön elő rajtuk. Hordozzák, és előszeretettel adják tovább a vírust. Ne kockáztass, kórház kontra sértődés!!!

A kocsiban ültetéshez egy kis saját tapasztalatot tennék. Nekem van babatükröm a kocsiban. Még a fiamnak vettem, mert napi 85 km-t utaztunk a melóhelyemre, oviba és vissza. Szerettem látni, mikor elszundít a gyerek, mert máshogy vezet az ember. Most kipróbáltam a kicsit hátrakötni és mellém is. Hátul nem jó nekem, mert ha sírni kezd, vagy kibuccol, hiába látom a tükörből, nem tudok rajta segíteni, jobban idegesít, nem tudok figyelni. Mindig félreálltam, hogy megvígasztaljam, stb. Persze addigra behergelte magát, percekig tartott, jött a kapkodás, hogy idejébe odaérjek.
Most elöl ül, lát engem, már az is megnyugtatja. Egy mozdulat a cumi beadása, vagy megtörölni a száját, kezébe adni egy játékot. Számomra megnyugtatóbb, ha nem is biztonságos az "anyósülésen". Óvatosabb vagyok olyankor ezerszer!!!

Kata, szerintem ne aggódj a védőnő és az alma miatt. Az én elvem szerint, ha nem okoz gondot a gyümi a babánál (hányás, hasmenés, görcsök), inkább azt, mint a tápszert. Akármilyen modernek, inkább a természetes anyagokat adnám, adtam. A lányom imádta, 3 hósan már kostolgatta. A fiam 6 hósan kostólta és utána telibehányt vele. Várni kellett még 1 hónapot, nem fogadta a gyomra. Szóval veled értek egyet, nem a védőnővel. Bízzál Márkban, a szervezete elárulja neked, jól döntessz-e.
Képzeld, nálunk is teraszbővítés lesz! Pénteken jön a mérnök! Évek óta vágyunk rá, most el tudjuk kezdeni. A befejezés kérdéses, de legalább a nagyja meglesz. Az a fránya pénz...

Zsuzsi, mizújs a játszószőnyeg árával??? Jelentkezett a csaj?
Én is vágyok már horgászni. Talán a jövőhéten összejön egy nap!!! Bár Murphy közbeszólhat!

Lányok!!! Képzeljétek, az én lusta Mírám hátról hasra fordul. Csütörtök este kezdte az új produkciót, és azóta le sem lehet állítani. Gyakorol mint Zsófi.
És nő a fogacskája. Mondta a védőnő 3 hete, hogy szerinte készül, mert úgy viselkedik a gyerek. De lehet, hogy csak 1 hónap múlva látszik meg. Én csak a nyűglődést láttam, mindig az időre fogtam. És tegnapelőtt megláttam a helyét a fogacskáknak. A bal előbbre van, érezni még nem lehet kézzel, de már látni az élét az íny alatt. Épphogy egy kis bőr fedi.
A párom átment csütörtökön a motoros kresz-vizsgán. Pénteken már rutinon gyakorolt. Kivirult az öregfiú!!! :lol: Persze csak a tanuláshoz öreg. És be ne áruljatok neki!!!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Gyors bekukkantás mert elég mozgalmas volt a hétvége ,pihenés szinte semmi!

Pénteken itt voltak a nagyszüleim, szombaton meg egész de csavarogtunk vásároltunk mert a párom kapott kaja jegyet és csak a cba, cora fogadja el de az a szar benne h nem lehet bármire levásárolni! :( !
Tegnap du rokonok jöttek, ma meg anyukámék voltak itt , ja és holnap is jönnek vendégek!

Ági Boldog Szülinapot! :D
Bene nagyon cuki, megnéztem a képeken !

Judit jobbulást , remélem azért márra már jobb a helyzet!

Ti mikorra tervezitek a keresztelőt, mert mi épp ma beszéltük h pünkösdkor fogjuk megtartani , egyben a párom és az én szülinapommal, jó kis buli lesz ! :P

Vezetés közben én is jobban szeretem h elől van, engem is megnyugtat!

Ági , Judit , na milyen volt az úszás?
MI MÁjustól megyünk !

Máté is nagyon probálkozik a forgással de még semmi ... mikor már egy mm hiányozna akkor feladja ! :( :roll:

Nálunk sincs mindig ölbe, csak akkor mikor igényli v az anyjának hiánya van ! :oops: :P :P , de java részt eljátszik magában... vagy velünk , sőt jelzi h tegyük már le , jár keze lába ezzel jelzi hogy tegyél már le , játszani akarok, és addig sír, nyög míg le nem tesszük nagyon cuki ekkor, már hangosan nevet! Imádom őt!

Zsuzsi, sajtgolyó, tök egyszerű, mi imádjuk, gyors is és laktató !

15-20 dkg sajt amit lehet reszelni, lereszeled, bors, petrezselyemzöld, 1-2 tojás fehérje összekeverni, kis gombócokat formálni belőle, és duplán v triplán bepanirozni , kisütni, rizs, tartár, isteni fini, !

Na mennem kell , balhé van !

Majd holnap megprobálok jönni !

puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Vick, ezt örömmel hallom, hogy valakinek pozitív tapasztalata van a bölcsiről. Lehet, hogy arra felétek más a hozzáállás? Nálatok a lányok az ovit is szeretik. Talán nincs akkora zsúfoltság.
Mi is elmentünk Blani miatt, de közölték, hogy esély sincs rá,hogy oviba járjon, mivel én itthon vagyok. Amúgy nézzük meg, hogy a 20 fős csoportokban majdnem 40-en vannak. Télen beszorulva a kis helyiségekbe. Egymást ölik a gyerkőcök. Azt meg saját fülemmel hallottam, hogy az ovónők folyamatosan ordítanak a gyerekekkel.

Ági, hogy én mennyire figyelmetlen vagyok:
Isten éltessen sokáig! Bocsánat, hogy csak utólag köszöntelek.
Nagyon kis ügyes Bene. A képeket még csak most fogom megnézni.

Kati, nem semmi ennyit vezetni minden nap. Gratula Mirának a forduláshoz.

Zsuzsi, kérek a browniesból, egy időben odavoltam érte.

Kata, Móni kérünk élménybeszámolót.

Nálunk a Keresztanyám volt látogatóban. Ezer éve nem találkoztunk.

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Szilvi, Kriszta azért az jó dolog lehet, hogy ilyen kis önállóak a kicsik :) Én sem hucolnám, ha jól érezné magát letéve. Most az alvásra próbálok megoldást találni, lehet, hogy akkor jobban alakul ez a kérdés is.

Sajtgolyó jól hangzik :) Milyen sajtból készül?

Van valami ötletetek kajcsira: valami sütőben süthető zöldséges, húsmentes (és ne rakottkrumpli). Ne legyen puffasztó. Ilyesmit ennék, légyszi segítsetek valami kipróbált ötlettel.

Én nem merek alkoholost inni, (bár nem hiszem,hogy kis mennyiség megártana) nektek egészségetekre :wink:

Képzeljétek, mindenki azzal jön, hogy Bíborka óriási baba. Én meg bizonygatom, hogy nem, merthogy tudom a babáitok méreteit. Bibinél a 4 hós: 62,5 cm, 6250g. Szerintem teljesen átlagos méretek, sőt, még inkább az alsó határt közelíti. Lehet, hogy a buksija kicsit nagyobb, de attól még....
34372

Most tudtam megnézni Bene képeit. Nagyon cuki. Csinálja a repülőzést? Olyan kis formás a fejecskéje. Nem emlékszem, te császárral szültél Ági?
34372

Jó reggelt! :)

ÁGI: Nagyon boldog születésnapot kívánok! Megnéztem a képeket! Nagyon édes és ügyes Bene! Ráver a csajokra. :)

Köszönöm a jókívánságokat! Mára már jobb a helyzet. Igazán már csak a letevés nem megy flottul... Fáj-fáj egyéb mozdulatoknál is, de az már elviselhető.

Kriszti: hát, kár, hogy Annán okulva jutott csak eszembe, hogy ideje már beszerezi a naptejet. Piros még az arca? Hogy láttad, fájt neki?

Pénteken mi is voltunk Auchanban, gondoltam veszek naptejet Petrának. Apa vitte Petrát kenguruban a derekam miatt. Annyira furcsa volt a helyzet, hogy csak részben voltam jelen a naptejes soron, a többiek húsvéti tojásokat néztek... Hááát, BÉNA vagyok. Meg voltam győződve, hogy 50-es naptejet vettem, itthon néztem, hogy csak 20-as. :( Mindegy, elhasználjuk mi.

SZombaton voltunk babaúszáson. Egészen addig tetszett Petrának, amíg nem akarta Apa fogni. A vég az volt, mikor az oktató fogta meg. :) Azután már nem igazán lehetett megvigasztalni. A fő gond szerintem az volt, hogy elfáradt. Kb 35 percet bírt, amiből 20-25 perc bejött nagyon. Itt a víz sem volt hideg, nem fázott. Ami nekem hiányzott innen, hogy nincs mondókázás. Itt a közelben most fog megszűnni a babaúszás, itt minden gyakorlatot úgy csináltak, hogy volt minden mozdulathoz egy-egy mondóka. SZerintem az új helyen megnézzük majd. :)

Arra mindenképpen jó volt, hogy végre elfogadta a teát! :) Én ezt amiatt tartom fontosnak, mert tartok attól, hogy a melegben majd gond lesz, hogy nem akar inni.... Most ezen gyúrunk, hogy elfogadjon bármit a tejen kívül. Nem emlékszem már, hogy ki írta az alma-citromfű teát.... mivel a vizet, a kamilla és baba mecsek teát nem itta, megpróbáltuk ezt. Ebből két nap alatt 140-et megivott. :) Viszont az alma egyelőre nagyon nem jön be neki. :) Addig nincs gond, míg nem teszem a szájába. Ha tartom a kezemben akkor nyalogatja, csak ne tegyem a szájába. :) Este meglesz az etetőszék. Mi egy L.Rossit vettünk a Vaterán, délután megy érte a Párom Budaörsre. :) http://www.vatera.hu/l_rossi_etetoszek_166134625.html
Ilyen, csak más a huzata

Kati: Nagyon kis ügyes Mira! :)

Egyelőre befejezem, mert eddig bírtam az ülést! :(

Ja! Még egy: írtátok egy páran, hogy időnként jó lenne valaki, aki vigyáz a gyerkőcre és a baba is ismeri. Ha úgy gondoljátok, anyumat bátran ajánlom. Ő már nyugdíjas és szinte bármikor ráér.

SZép napot Nektek! Igyekszem még jönni, ha máskor nem, este!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!
Jól telt a szombat du, köszönöm! Beszélgettünk, iszogattak, ilyesmi.

Rájöttem, hogy szülés óta szombatig 3x volt bent a városban (az "Örsön túl"), mindig orvosnál...:( csak jó lenne, ha lenne autónk és jogsink, így nehézkes.

Bene tényleg gyönyörű:)

Mátéért pedig picit irigyellek, Szilvi... Dávid is rúgkapál, de ha leteszem, (hasra, hátra, mindegy), gyakran sírni kezd. Csak akkor van el egyedül, ha kipihent (délelőtt). Pont mint Bibi, még nagytesó se kell hozzá.

Judit, ez a babaúszás egészen ígéretesen hangzik.
Az alma "kóstoltatás" nálunk úgy megy, hogy én eszem az almát, Dávid az ölemben ül, és lecsap rá:) nagyon küzd érte, ha elkapja, rögtön a szájához viszi, csócsálja.

Vick, jó hallani, hogy vannak jó példák is. Igaz, a mi bölcsink is szimpatikus (de többéves már a várólista, úgyhogy felejtős).

Reni, valamiért azt hittem, hogy az ovi kötelező, ezért mindenkit felvesznek...

Na megyek, felébredt. Nálunk most a nyelvnyújtogatás a menő.:)

Szép napot!

Móni
monke

Folytatom, mert úgy tűnik, el van Dávid magában:)

Szóval miután így megkóstolta párszor az almát, szereti a levét is, kiskanállal.

Ági,

Neked akartam írni:
ha a hintát még nem szereltétek fel: szerintem érdemes már picit megdönteni, hogy kilásson belőle Bene. Szóval ne teljesen vízszintesen, az uncsi:)

És: hordozókendővel kapcs olvastam (és érzem is), hogy 7-8 kg fölött elöl nem ajánlatos hordozni.

Írtam egy nőnek, aki hordozókendő-tanfolyamokat tart, hogy érdekelne csípő- és háti hordozás, akár egyéni konzultáció formájában is. (vagy az Örsön, a jógastúdióban tart néha) Ha válaszol valami konkrétat, írok, hogy hol és mi lesz, ha érdekel.

Nem nagyon tudom netről megtanulni a kötéseket, pedig érdemes lenne.

Puszi
M
monke

Hahó!

Móni, de jó, hogy mondod, egy ilyenre én is beneveznék, mert azon a kötésen kívül, amit Te mutattál, én sem tudok egyet se... :oops: Pedig van hozzá leírás is, de nem igazán tudom mindig értelmezni... :roll:
Szóval ha válaszol a nő, megköszönöm, ha szólsz!!
A hintás tippet is köszi, szombaton felszerelte a párom, de tényleg fekvős pozícióba, és nem nyerte el elsőre Bene tetszését. Persze nem csüggedek, először a kendőt is utálta, most meg nagyon jól elvan benne. De akkor fentebb kötözöm én is, hogy kilásson :)

Lányok, a babáitoknál nem okozott szorulást az alma? Állítólag nagyon megfogja a kakit... igaz ez? Bene szerdán kakilt utoljára, aznap délután kapott egy kis almát, azóta pedig nincs kaki (amúgy 2-3 naponta szokott), ennyi ideig nem szokott tartalékolni... :?

Kati, Míra nagyon ügyes! Bene még mindig csak erőlködik. Kapaszkodik mindenbe, amit ér, az oldalára már pillanatok alatt átgördül, de onnan tovább még nem megy. Na de majd menni fog :)
De jó, mindenki teraszt bővít :D Irigy szmájli érte :@:@, nekünk egy apró erkélyünk van, az is be van üvegezve...
Sajna én nem tudom előre tenni Benét, mert nem lehet kikapcsolni a légzsákot. Pedig nagyon szeretném, mert tényleg elég nehéz hátranyúlni pl. cumit odaadni neki.. na meg nem lát, és ettől egy idő után szomorú lesz. Énekléssel szoktam kompenzálni, azt nagyon szereti, de ennek a hatása sem tart örökké sajnos.

Köszi a köszöntést még egyszer mindenkinek, és a bókokat is :)

Reni, Bene természetes úton született, de nagyon rövid ideig volt csak a szülőcsatornában, gyorsan kibújt, és a hátsó kutacsa sem volt még benőve, így nagyon kis formás maradt a feje :)
Akkor nálatok tényleg elég áldatlan állapotok vannak az oviban.. ilyen helyre én sem adnám, megértelek. Felelőtlenség ennyi gyereket olyan kis helyre berakni :(

Szerencsére Bene is elvan letéve hosszabb-rövidebb időkre (most az új szőnyegünk a kedvenc hely, lehet bele kapaszkodni), ha állandóan sírna miatta, azt én sem hallgatnám, valószínűleg akkor én is cipelném egész nap :)
Bibi pedig tényleg nem túl nagy, a feje sem az :) Kb. Benével egy méretben, súlyban lehetnek.

Judit, szuper, hogy Ti eljutottatok úszni! Mi majd húsvét után próbálkozunk, még egy pici puklija most is van Benének az oltása helyén, így nem akartunk menni.
Tök jó, hogy Petra elfogadja a teát, asszem mi is kaptunk egy mintát ebből a hipp-es fajtából, lehet kipróbálom én is.
Továbbra is jobbulást, remélem napról napra jobb a helyzet!!

Szép napot!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Móni, örülök, hogy kicsit kimozdultál. Remélem, lassan elhagyjuk a mózest és akkor tudsz jobban mozogni Dávidkával.

Judit, szép az etetőszék. Örülök, hogy jobban vagy. Nem is gondoltam, hogy a babaúszáson mondókák vannak. :oops: Erre most hallom a Juventuson, hogy tényleg. Na, van még mit fejlődnöm.

Kati, a horgászat szó megütötte a fülemet. Ti hova szoktatok menni? A párom szeretne találni valami jó Pest környéki helyet.
Míra nagyon kis ügyes!

Szilvi, sajtgolyó receptet köszi. A duplapanírozást viszont utálom, de azért elmentem a receptet, hátha egyszer majd nagyon ráérek. Ezért nem is csinálok itthon rántott sajtot.

Most, hogy ilyen sokán írjátok az etetőszéket, rájöttem, hogy nekem is be kell szereznem. Műanyagot és lapra csukhatót szeretnék. A fa jobban tetszik ugyan, de szerintem a műanyagot könnyebb takarítani.

Kriszti, a hordozót Ti hogy teszitek rá a babakocsi vázára? Csak simán leveszitek a mózest és úgy? Nekem nem sikerült. :oops:
Móni, Kriszti, A másik, szintén a babakocsihoz kapcsolódó kérdésem: nektek hogy működik a fék? Én nem tudom benyomi, csak úgy blokkol, ha rajta a lábam. Ez így normális? Nem hiszem...

Még egy kérdés mára :) Több ún. pólót kaptam, amit fogalmam sincs, hogy hogy adjam rá Zsófira. Szerintem a rövid ujjú bodyra ráadva sok, body nélkül meg nem igen lehet, gondolom...

Áááá, ez az óraátállítás! Zsófi pont egy órával később aludt el este. Reggel viszont kelni kellett, mert mentünk az okmányirodába 8.30-ra, Zsófinak csináltattunk személyit.

Móni, úgy tudom, oviból csak utolsó év kötelező.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi: én sem tudtam. ;) A szomszédom világosított fel, ők olyan helyre járnak. Mikor Zsófi folyton hasra fordult hogy oldottátok meg az alvást? Én egyelőre napközben odateszek egy kispárnát, de bosszantja, éjszaka nincs gond, mert a hálózsáktól nem tud fordulni. Tényleg! Zsófi visszafele fordul már? Ha igen, akkor magától jött rá, vagy Te mutattad neki? Nem tudom, hogy hogy kellene megtanítani....

A pólót én a hosszú ujjú bodyra adom. Ez most még megoldás, mert a mellkasán elfér a két réteg, és ő elég gyakran lekerül a földre, így nincs melege.

Nah, megint sikongat és méltatlankodik, mert nem sikerül előre haladni... Jó lesz, ha ezen a kis tehetetlen időszakon túl leszünk. Persze, ha mászni fognak, az meg nagyon fárasztó lesz. :)

Móni: köszi a tippet! Én sem vagyok nagy almás :oops: , de estétől ha eszünk hozom hozzánk hagy szokja.... :) A banánt a módszereddel már nyalogatja, az almát is megpróbálom majd így! Bár, ma reggel sikerült két kanállal megennie. :)

Ági: a tea csak úgy sikerült, hogy úszás után nagyon szomjas és éhes lehetett. Beérte azzal is. :)

Magyek, megmentem. :)

Judit

Kép
petra09

Hali!!

Reni,Annára is mindenki azt mondja hogy nagy baba,pedig most gyúrni kell a hízásra,mert a doki bácsi szerint nem hízik rendesen / meglátszik a szopisztrájk /

Zsuzsi,persze mózes nélkül rakom a vázra.A hordozó alján kétoldalt van 2 kihajtható rúdacska,azt ki kell hajtani oldalra és az illeszkedik a vázra.
A fék nekem is nehéz,de ez azért van mert ilyen fajta maga a fék,nem lehet vele mit tenni.

Anna beteg :(
Hőemelkedése,aztán láza volt,kúppal csillapítottam,de 38 alá nem megy.Doki nem adott semmit,azt mondta szedjük nagyobb adag c-vitamint.
Nagyon félek a láztól.Szegénykém egész nap alszik,de jó is ez így mert ha fent van,rossz a közérzete,nyűgös.
Ma egész nap babusgattam,és a cumiját is többször megkaphatta.Úgy sajnálom.....
krisztinaa

Persze egész nap próbálom itatni,teával és tejcsivel.
krisztinaa

Ezt találtam most hasznosnak tűnik.

http://www.bethesda.hu/beteg/cs_taplalas.html
krisztinaa

Kriszti, sok-sok-sok erőt küldök Nektek, gyors jobbulást a kis drága Annának!!! Remélem gyorsan kialussza magából a lázat, és holnapra el is felejthetitek a betegséget!!!

KépKép
gigilina

Kriszti, Annának jobbulást!!!
Nem lehet, hogy a foga jön?

Zsuzsi, nekünk a fék egy ideig rendesen működött (lenyomtam lábbal, bekattant, nem kellett lenyomva tartani). Aztán elromlott, most egyáltalán nem műxik.

:twisted:

Ági, majd írok a tanfolyammal kapcs.

Judit, nálunk is ez van pár napja:) mászni próbál, tolja a fenekét, méltatlankodik, visít. Hát én nem bánnám, ha megtanulna mászni, inkább futkosok majd utána, ha kell, de most annyira kis szerencsétlen így:) És nagyon, de nagyon türelmetlen.

Éjjel dettó. Ha nem tud mocorogni, hisztis. Muszáj hagyni. Harisnyanadrágban alszik, minden másba belegabalyodik, és akkor amiatt visít:)

Velünk alszik, rendszeresen szájba/mellbe rúg.

Alig várom, hogy érettségizzen

:P
monke

Köszi csajok.A doki azt mondta piros a torka,valószínüleg vírus :(
Na én ilyenkor válok paramamivá,valaki olyan egyszerűen kezeli,én nem tudom.
A fogán semmit nem látok.

Nagyon szép idő volt ma,de a délelőtti sétán kívűl ami a dokihoz vitt,nem mentünk ki.

Ráadásul holnap jön a csaj belőni a fülét,remélem jobban lesz akkorára,bár nem hiszem hogy befolyásolja fülbelövést a megfázása.
krisztinaa

na most mértem,lement,37re ez már jó.
krisztinaa

Annának jobbulást! Szegényke! Ebben a korban nincs mit tenni, csak szoptasd jó sokat, azzal erősödik, és add a C-vitamint. Ha feljebb menne a láza, akkor kúp és fürdő. Küldök neki gyógypuszikat és Te se aggódj, mert megérzi.

Nem vagyok megelégedve ezzel a babakocsival. Ennyi pénzért nem jó rajta a fék??? Nekem még sosem akadt be, nem hiszem, hogy ne kellene. Menjek reklamálni?
Krisztina, köszi, megnéztem és tényleg ki kell akasztani a hordozó alján lévő részt. :-)

Judit, az alvás csak napközben gond, éjjel túl fáradt (igaz, 1-2-szer keltem már fel arra, hogy nekivetődött a rácsnak és vissza kellett fordítani). Napközben a nagyágyon alszik, nem szoktam kitámasztani. ZSófi már vissza is fordul hasról hátra, de ha túl fáradt, akkor már nem, és a kiságyban nincs is elég helye a művelethez. Megvan a lendület, de elakad és visít.
A visszafordulást magától tanulta meg, nem segítettem, csak szurkoltam :-)

ZSófi is ugyanolyan türelmetlen mint Dávid :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Hú, de rosszul indult a napom! Ma bementem Anyunak segíteni, mert olyan vizsgálatot csináltak nála, amihez kábították, és csak én vagyok neki, aki hazaviszi utána. Hát a Dunakeszi Auchannál nem letraffipaxoztak!!! Jó kis csekk jön majd! Pont egy battyogó teherautót előztem, mert az idegeimre ment, olyan sebességet választott meg! :evil:

Kriszti, sajnálom szegény Annát! Jobbulást kívánok neki!

Zsuzsi, milyen kocsitok van, hogy már most megadta magát? Újonnan vettétek? Garancia?
Horgászat: régen Gödöllőre jártunk. De ott nagyon rossz a kapás. Aztán az utcánk végén egy rokon csinált egy tavat, nagyon jó volt a fogás. De tavalyelőtt lehalászták, mert harcsa került bele (patakból duzzasztották a tavat) és lepusztította az állományt. Tavaly egy ismertős ajánlotta Tereskét és Alsópetényt. Bejött mindkettő. Ja, idén próbáltak barátaink Dunakeszin és nagyon sz.r volt, semmi kapás egész nap. Pedig ők menők horgászatban. Mi inkább csak a természetet élvezzük. Na meg a halhúst! :lol:

Judit, én írtam a teát. Ma várakozás közben sikerült megint egy kevéssel megerőszakolni. De aztán elbújtam a rendelőben szoptatni. Nem megy ez a teázás nekünk! Harmadszorra próbáltam, de hiába éhes, mindig csak bugyborékol vele, szerintem véletlenül szalad le a torkán valamennyi, akkor is olyan képet vág, mintha ciánt etetnék vele!

Szegény Mírám nagyon szenved a fogai miatt. Sokszor eszemben vannak Vickék! Alapos kézmosás után odanyújtom az ujjam neki, elkapja és élvezi, ahogy dörzsizem az ínyét. Iszonyat nyűgös. De ma már éreztem az egyik csücske megszúrta az ujjam. Remélem egy hét és túllesz rajta! A remény hal meg utoljára!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,
ma jó napunk volt. Murphy ne figyeljen!!!!! :twisted:
Szóval, Bibi 3 ! órát aludt délben, aztán jókedvűen eljátszott a szőnyegen. Séta közben bírta a babakocsit (újra szunyált). Most meg Apa mesél Blaninak. Így azért ki lehet bírni :)
Még ablakot is pucoltam. (igaz csak eggyet) Vick követem a módszeredet :)

Móni, csak 5 éves kortól kötelesek felvenni oviba. Nem is emlékeztem, hogy Dávidka veletek alszik.
Nekünk is az Örs az "Óperencia". Eddig 1x voltunk túl...ortopédián. Viszont hétvégén vidékre megyünk.
Húsvét után már tényleg összehozunk valamit. Szerintem mi közelebb vagyunk hozzátok, mint az Örs.

Annácska jobbulást! Kriszti, én is azt akartam mondani, mint Zsuzsi: szoptatni, szoptatni amennyit csak bírtok. Reggel írd majd meg, hogy milyen volt az éjszaka. Majd fülbevalós képet is kérünk szépen.

Kati, szerintem ne erőltesd, ha nem akar teázni. Ha van elég tejci, az kielégíti minden igényét.

Bibi még mindig nem nagyon forgolódik. Hasról hátra tud, de nem nagyon műveli. Hasra fordulni meg sem próbál, annyira útál úgy lenni.

Friday, ha olvasol légyszi jelentkezz. Úgy hiányoznak a hozzászólásaid. Mi újság veletek?

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Sziasztok,

tegnap óta eléggé vacakol a torkom,mintha kicsit meghűltem volna.
ez az óraátállítás és baromi nagy szél tegnap Márknál és nálam is bekavart, totál nyűgösek voltunk egész nap.
ma már jobb.
Kb 1 hete hangosan kacarászik a drágám, annyira édes ilyenkor,megzabálom.
Kaját egyre gyakrabban kell pótolni, de már belenyugodtam.
Egészen délig elég a tej, meg késő este is, délben kap Márk almát vagy körtét, koradélután tápszeres pótlást, uzsonna időben milupás vaníliás tejpépet, aztán 6-7 óra körül megint tápszeres pótlást és elalvás előtt csak tejci.
Annyira utálom a tápszert,hihetetlen, gusztustalan műkaja, Márknak se jön be, állandóan visszabukja,
ez a tejpép tényleg tök jó és a gyümikkel is jól állunk.
Köszi Kati a megerősítést, jól esett.

Reni, Márk is kis kerek fejű, mint a te Bíborkád, de nekem volt ilyen babafejem anno, ahány baba annyi féle.
Akkor Blani ősztől se mehet oviba gondolom, vagy talán fél napra?

Zsuzsi,hogy sikerültek a sütik?Brownies receptet írsz nekünk?
Hát a kis Zsófi is elég mozgékony akkor,nagyon ügyes.
Nem semmi ez a babakocsi fék dolog.Reklamáld meg szerintem.
Játszószőnyeges csajt megfenyegetted már félig meddig hivatalos formában?
Ma d.u-i Murphy:Zsuzsival chatelünk a facebookon, erre Márk nyakig kakis lesz az ölemben, ilyen megakaki kb havi 1x van, Zsuzsival chatelés meg még ritkábban :roll:

Kati, remélem nem kell egy kisebb vagyont fizetned a büntiért, szegény.
anyud amúgy hogy van?
Hihetelen mennyi energiád van neked is a 3 gyerkőc mellett.
Iwiwes jelölés?
Írtam már 1x.

Krisztina, sajnálom a kis Annát.Remélem holnapra elmúlik a láz és d.u már gyönyörű fülbevalós képekkel jössz.

Móni, hát akkor lehet ez a fizetés nélküli szabi ilyen multispecifikus dolog, nem értem, mert a sógornőm anno mikor visszament dolgozni, kapásból 2 havi fizetett szabival kezdett, amit ki kellett vennie munkábaállás elején.

Ági, nagyon cuki kispasi Bene, kis okos tekintete, ahogy figyel.
Örülök, hogy jól sikerült a szülinap.

Judit, örülök, hogy jobban vagy.Szuper, hogy voltatok babaúszáson.Szerintem az is tök jó, hogy Petra elsőre enynit bírt,nagyon büszke lehetsz rá.

Hétvégén kiraktam a húsvéti kütyüket, a tyúkos-szalagos ajtódíszért Márk totál odavan, nézegeti a barkán lógó mütyűröket is, tök édi.
Holnap megpróbálok végre új képeket hozni, meg talán videót is a körteevésről.

jó éjt,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Kati, hátha nem Téged fényképeztek le. Szegény kis Míra, csak kibújik az a fog.
Köszi a tavakat, kijegyzeteltem és megmutatom az illetékesnek.
CAM babakocsinak van, mózes+hordozó+sportrész, újonnan vettük. Garanciás. Utána is kérdezek holnap. Már megbántam egyébként, sokkal helyesebbeket is láttam azóta, különösen a sportkocsik tetszenek. Majd bemásolom, hogy éppen most melyik.
Kati, szerintem sem erőltesd a teát, a tej elég szomjoltó.

Többen kérdeztétek, a játszószőnyeg árát nem kaptam meg, persze.

Reni, örülök, hogy ilyen jó napod volt. Hogy Te milyen kis szorgalmas vagy! Ablakpucolás helyett inkább kicsit relaxáltál volna.

Móni, nem kényelmetlen a harisnyanadrág éjszakára?

Friday, csak nem megbántottunk valamivel? Merre vagy?

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Az OEP hivatalos tájékoztatója szerint a gyed ideje alatt, aki munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban áll, a munkáltatójától fizetésnélküli szabadságot kell kérnie, de ez nem jelenti azt, hogy ne halmozódna a rendes szabadság az alábbiak miatt:

Mt. 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára; (táppénz)
b) a szülési szabadság tartamára; (tgyás-165 nap)
c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;

Szóval Móninak van igaza, a papír aláíratása csak egy formaság volt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, köszönjük szépen!

egy kis kedvcsináló Márktól a gyümievéshez, a videó hétvégén készült:

http://www.youtube.com/watch?v=fVowTJ_MPlk

szép napot mindenkinek,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Szerintem jobban vagyunk,tegnap a Germicid csak kicsit vitte le a lázát,3 óra múlva mivel nem volt itthon másfajta kúp,adtam neki Viburcolt,na az levitte teljesen.
Este már nem is volt lázas,viszont nagyon nyűgi volt.
Ma már egy kicsit jobb,egyenlőre nincs hőemelkedés sem.
krisztinaa

Jó reggelt!

Köszi a tájékoztatást, Zsuzsi!
Kellene kis belső fórumokat indítani, "a jogász/könyvelő/zenész stb" válaszol témakörben:)

Kriszti, örülök, hogy Anna jobban van.
Nálunk a gyerekrendelésen ki van írva, hogy "láz esetén nem kell azonnal orvoshoz vinni a gyereket", itatni/szoptatni, hűtőfürdő, kúp, ha nem eszik, kihányja, láthatóan fájdalmai vannak, vagy nem megy le a láz, akkor lássa rögtön orvos. "

Én még nem voltam ilyen helyzetben, biztos én is ráparáznék:( de ezek szerint elég gyakori, és nem a legkomolyabb tünet.
Fülbevalós képet nekem is nekem is:)

Viburcol nálunk bevált nyűgösségre... erre kiderült, hogy Pesten hiánycikk:(

Kata, a tejpép ezerszer jobban hangzik, mint a tápszer:) örülök, hogy ízlik neki! körtéről ne is beszéljünk.

Reni,
Murphy itt van és figyel:)

igen, velünk alszik Dávid, egy ideje meg sem próbálom berakni a kiságyba. Megszoktuk, megszerettük, és ez a legpraktikusabb.

Küldj képet Bibiről, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Dávid 46-os sapkát hord:) szerintem a súlya fele a feje. Minimum.

Tényleg jó volna találkozni.

Zsuzsi, menj el reklamálni tényleg. És ne bánd a babakocsit... hátha a többi is csak első blikkre szimpatikus, és használat közben derül róla ki valami.

Harisnyanadrág nem kényelmetlen Dávidnak, legalábbis nem reklamál hangosan, pedig nem az a némán tűrő fajta:) Hosszú ujjú body-t adok rá, az tartja. Nem szoros.

Kati, meghoztad a kedvemet a halhoz, de még a horgászáshoz is:)
Drukkolok, hogy hamar áttörjön az a fogacska.

Szép napot,
Móni
monke

Kata, Vick, azt szerettem volna még kérdezni, hogy ez a tejpép milyen kiszerelésben kapható? ez is megromlik 3 hét alatt, ha kibontják? És kb. hogy kell adagolni?

Hogy etetitek a babákat? Ölben?

Doki ránkbízta, hogy HA pép vagy HA tápszer, és hajlok én is a pép felé.
Az esti 60-90 ml tápszert helyettesíteném vele.

Köszönöm,
Móni
monke

Ezt a pépet én is ki fogom próbálni.
Most a hordozóba etetem-itatom inkább Annát,nekem kézben nem megy.De a héten elvileg meglesz az etetőszék,alig várom kipróbáljuk.

Zsuzsi,nekem nagyon bevált a babakocsi,sajnálom hogy nektek nem.A fék az ilyen rendszerű egyformán kell mind a 4 keréknek állni és csak úgy lehet benyomni.Ez nem hiba,hanem ilyen fajta.Én nem szoktam fékezni,mindig úgy álok meg hogy ne guruljon.
Imádom,hogy ha kocsival megyünk,bedobjuk a vázat,kis helyen elfér és nyugodtan tudunk sétálgatni mindenhol,így apának sem kell cipelni.
krisztinaa

Annának is szüksége van pótlásra?

Én a pépet csak tápszer helyett adnám, alig várom, hogy ne kelljen ilyesmi, de a dokink/védőnőnk ellenzi, hogy elkezdjem a gyümölcsöket.
monke

Szerintem a pép tápszer helyett van.

NEm hiszem el, hogy egy ilyen babakocsit ne lehessen rendesen befékezni. Néha a szinte egyenes járdán is megindul, ha nem vigyázok, lejtőn nem is hagynám soha ott. Szerintem azért nagy helyet foglal el a csomagtartóban, pedig nekünk nagy autónk van. Fura nekem, hogy nagy batár kocsi és mégis olyan, mintha játék lenne, minimális a rugózása, zörög, csattog, a váza esetlen. Na, mindegy, ez az én bajom.

Olyan etetőszéket vesztek, aminek állítható a háttámla dőlésszöge is?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Pép: Nekünk HA rizspépünk van, receptre adják.300 grammos kiszerelés, az van ráírva, hogy 7-8 étkezésre elegendő ( még nem figyeltem meg, hogy tényleg annyi-e). Én a vizet teszem bele egy kompótos tálkába, és öntögete hozzá a port, amíg tejbegríz állagú nem lesz.

Én is kipróbáltam a mecsek teát, hát szegény gyermekemnek pont a pép után adtam és annyira nem ízlett neki, hogy visszabukta a pép felét, pedig nem szokott bukni. Sajnáltam nagyon és szidtam a hülye fejemet! :evil:

A hordozóba teszem egyébként és vele szemben ülve etetem. Sosem szerettem ölben etetni, akkor mindenhová megy, csak a szájába nem. Ráadásul Vince azt hiszi szopizini fogunk és fordul felénk, úgyhogy az biztosan nem nekünk való etetési mód.

Ha Bibi nagy, mit mondjak én! Vince 70 centi és 7600 gramm. :wink:

Krisztina
Örülök, hogy Anna jobban van! A kúpnál az a lényeg, hogy 2 különböző hatóanyagút lehet váltogatni 3 óránként, úgyhogy név szerint mindegy mit, mert több is ugyanaz a hatóanyagú, úgyhogy csak erre kell figyelni.

Megvagyunk egyébként, minden rendben lenne, ha a bürokrácia útvesztőjébe nem kerültünk volna bele. Szocpolt akarunk igényelni Vincére, mert a 2 lányra már megkaptuk, erre már 4 helyre kellett menni, mert adókártya kell a lányoknak, biztosítóhoz kellett menni igazolásért,jegyzői igazolás, hogy a miénk a 3 gyerek és mi neveljük őket, pénteken menni kellene tulajdoni lapért. Egy listát sorolt fel a nő, mi kell az elindításhoz. :twisted:

Megyek csekkeket befizetni.
Szép napot nektek!
Nem normálisak, komolyan mondom.

vick
Kép
Kép
ervick

Túl vagyunk a fülbelövésen,volt nagy sírás rívás,de nagyon édes,tiszta nagylány lett!!!
Most elaludt ha felkel csinálok nektek képet.

Anna csak 6800g most nagyon lemaradtunk az utóbbi hónapban,a doki be is fenyített.
krisztinaa

Tegnap a doki mikor vizsgálta,behúzta a pociját,még a bordái is látszottak.......furán nézett a doki.Persze a család szerint Anna duci baba......csak mert a pofijaát tőlem örökölte :D
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?