A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Kedves Mindenki!

Sajnálom, hogy zártátok a topikot, bár érthető a dolog. Én április vége óta minden nap követlek Titeket, mert "egy cipőben" járunk. Sokszor gondoltam, hogy írok Nektek, de nem vagyok egy nagy chat-lő. Így maradtam az olvasás mellett. Sok dologban segítettek nekem, és megerősítettetek, hogy nem én vagyok az egyetlen bizonyos gondokkal.
Kívánok neketek sok kitartást, egészséget, és boldog pillanatokat.
Kata(24.hetes Bálint baba leendő Anyukája)
kat78

Kat

köszönjük szépen az összes tagunk nevében :) És gratulálok a pocaklakóhoz :)

KépKép
bettike83

Sziasztok, remelem meg vk bekukkant ide is, bocs h csah igy eltuntem de jo okom volt ra, de errol majd kesobb. Mire sikerult mindent elolvasnom atkoltoztetek az anyatanyara, en is regisztraltam oda de hiaba megyek ra a ti csapatotoknal a jelentkezesre nem tortenik semmi. Tudja vk hogy mit csinaltam rosszul? Vagy ilyen keson mar nincs senki a forumon hogy beengedjen? Kerem segitsen valaki mert nem szeretnek kiesni a csapatbol :roll:

Kép
adri1984

Sziasztok!
Én is nagyon sajnálom,hogy "átköltöztetek". :? Szerintem sokan vagyunk így Januári babavárók akik csak olvastuk.
Arra gondoltam ha van valakinek kedve,folytathatnánk a topikot,hiszen még van pár hetünk januárig és jó kis csapat is lehetne újra.

Na akinek van kedve írjon.
:wink:

A 24. hetes Bíborkának az anyukája.
csicsi84

Sziasztok!

Látom, végül a költözés mellett döntöttetek. Sajnálom, mert a legelejétől itt vagyok, kezdetben kotyogóként, azóta zugolvasóként. És jó volt olvasni, ki hogy áll, és hogy a nálam felbukkanó szokatlan tünetek teljesen természetesek. De megértem a döntés okát. Boldog maradék heteket kívánok a költözőknek! :)

És mennyien voltunk zugolvasók, most látom csak... :D Jó, hogy itt már mindenki választott nevet... Nekünk 2 hónapja nem sikerül. Már mondtam: ő lesz az első baba itthon, akit 5 évesen visznek anyakönyvezni, amikor már neki is lesz javaslata... :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

Zöldtea

Kislány vagy kisfiú a pocaklakód?Nekem nincsenek top neveim és nem is voltak soha,apuka választotta a Bíborka nevet én meg mondtam hogy oké :)
Nálatok az apukának sincs semmi ötlete?

Tényleg mennyit segíthet az is ha csak olvasod,hogy másoknak is ugyan olyan problémái vannak mint Nekünk.

Hogy lehet ilyen vonalzókat létrehozni?Segít valaki? :oops:
csicsi84

Kislánynak tippeli az orvos, remélem igaza van, mert a ruhákat eszerint vettük... :D
Nekem sem, neki sem. Végignéztük az utónévkönyvet. Kigyűjtöttük azokat, amik mindkettőnknek tetszenek. És végül aztán maradt nyolc, amiből mindet kizártuk egyesével... Úgyhogy ma este ismét megnézzük, és kitaláljuk, hogy a már rostán átmentekből válasszunk, vagy keressünk teljesen újat.

Vonalzó ügyben: Felmész a http://lilypie.com/ oldalra. Maternity&Pregnancy ikonra kattintva kialakítod, milyet szeretnél: nagyon sokféle van. Beállítasz mindent, ha kell, segítek, mert az oldal végig angol. (Magyarban is találtam, de nekem nem tetszett, de ha kell, kikeresem neked a címét. :wink: )
Amikor a Ticket Code Snippets részhez érsz, akkor a Forum Signatures rész alatt van egy "PseudoHTML, UBBCode and BB Code". Az kell ide. Rákattintva alá kiírja a kódot, valami ilyesmit:

[ url= http://lilypie.com ] [ img ]http://lmtf.lilypie.com/hu10p2.png[ /img][ /url ]

Ha ez megvan, akkor ezt kell itt a profilodnál beilleszteni. Bonyolultnak tűnik, de annyira nem az, ha egyszer az ember végigcsinálja.

zöldtea
Tolna megye

Köszi megcsináltam csak azt nem tudom itt hogy rakom fel :) A profilon hol illesztem be?Én mindent próbáltam asszem...[/quote][/url]
csicsi84

csicsi

az aláriráshoz kell a vonalzót beilleszteni és mentés a végén :)

Kár hogy csak most jöttetek elő zugolvasóként,de én mindig benézek ide ish,hátha van valami fejlemény.és ha lesz forgalom akkor irok továbbra is ha lesz rá időm :)

KépKép
bettike83

Bettike köszönöm,remélem sikerült.
Hát én is remélem,hogy újra lehet éleszteni,tessék mindenkinek előjönni a zugából :D Néha könnyebb csak hallgatóságnak lenni de azt nem szeretném,hogy abba maradjon teljesen akkor inkább írok.
Írjál azért Te is ha lesz egy kis időd...

Zöldtea

De jó már vettetek ruhákat,már a babaszobánk megvan de még mást nem nagyon mertem venni meg nem is régen derült ki,hogy kislány.Tegnap írtam össze mit kell megvennünk lassan elkezdem pipálgatni a listát,ezt az időszakot vártam a legjobban.Első babátok?

Mennem kell dokihoz,este benézek remélem addigra már pörög is megint a topik :lol:

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi

nem jó kodot másolsz ki,ide a bbc-s kód kell.

pontosan ez:

PseudoHTML, UBBCode and BB Code.

jövök néha persze :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Sajnálom hogy nem jöttetek elő hamarabb, de teljesen megértem, a kislányommal én is 2 éve zugolvasok, most másodszor szántam rá magam hogy regisztrálok, de nem bántam meg, sőőőt. Most a szívem szakadt volna meg hogy elment a csapat... Szóval sejtem mit érezhettek, ha már az eleje óta követtek minket.
A csapat többsége úgy döntött hogy zártan szeretne működni, ezt teljesen tiszteletben is tartom, főleg hogy teljesen érthető a miértjük. De mivel megértelek titeket is nagyon és azért sajnálom egy kicsit hogy "hűtlenek" lettünk a babanethez én is szívesen írok ide is mint Bettike, akivel ebben a témában nagyon hasonlóan gondolkodunk. Nem tudom majd hogy megy a két fórum egyszerre, de igyekszem jönni ha tudok.

Kat ha már beregisztáltál, akkor nincs kedved írni? :lol:

Zöldtea te írtál az elején párszor ugye?? Miért tűntél el ha meg szabad kérdezni?

Csicsi első baba?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Én is beállok a sorba, amennyiben időm és lehetőségeim engedi, ide is benézek, bejárok, segítek amiben tudok :D
Én is itt kezdtem cseperedésem, nem bírnám ki, ha nem szólalhatnék meg :oops: :roll:

Boldog pocakosodást :D

Zöldtea tuti írt az elején még, mert az avatar képén azt az édes kis sünit nem lehet elfelejteni :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Halihó!

Én is próbálnék ide is írni, de nem bizti, hogy sikerül.
Majd azért hátha.
Azért sajnálom ezt egy picit :(

Na megyek a tanyára :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Nyufó8:
Semmi probléma nem volt, egyszerűen nem volt hozzászólnivalóm a bólogatáson kívül. Az meg valahogy nem megy, hogy mindenhez hozzászólogassak mondanivaló nélkül, nem vagyok ennyire társasági lény. Így megmaradtam olvasó üzemmódban. Amikor meg kérdésem lett volna, már sosem kellett: addigra valaki már tuti felvetette itt és megbeszéltétek. :)

zöldtea
Tolna megye

Kedves Kismamák!

Egy ősszel induló televíziós műsorba keresünk várandós kismamákat. Ha nem olyan körülmények között várod születendő gyermeked mint ahogy szeretnéd (anyagi, családi problémák), akkor keres meg minket, hátha mi tudunk segíteni neked. Hogyha Te vagy a Világ legboldogabb kismamája és úgy érzed, örömödet szívesen megosztanád másokkal is vagy szívesen kamerák elé állnál, természetesen akkor is várjuk a jelentkezésedet!

Jelentkezés: 30/645-73-94-as telefonszámon vagy a d.ildiko84@gmail.com
szerra

Sziasztok!

Én is szintén sajnálom,hogy elköltöztetek,mert már nyár óta olvasgatlak benneteket,kicsit gyorsabban teltek így a szorongással és izgalmakkal teli napjaim..Viszont teljes mértékben megértem a döntéseteket,pontosan ezért nem mertem írni én sem,mert nem szerettem volna ha nem éppen közeli ismerőseim is beazonosítanak és megtudják mi is történik és történt velem .Sajnos ezt a terhességemet nagyon sok szomorú babavárás előzte meg és nem gondolom ,hogy olyan emberekre is tartozna akikkel nem önszántamból osztom meg a gondolataimat és érzéseimet.Nagyon sok egészséget kívá
nok nektek az elkövetkező pár hónapra és további boldog babavárást.
panni76

Panni

te mennyi idős terhes vagy?és kislány,kisfiú? :)

régiek,azért tetszik h nem lettünk teljesen hűtlenek ehhez a forumhoz sem :wink: :)

zöldtea

én is igy voltam sokáig,csak olvasgattam és egy idő után hozzá szoltam a dolgokhoz és ment szépen.mostmár semmi problémám vele :)

KépKép
bettike83

Hát persze, hogy írok, ha már kicsit sikerül újraélesztenem a csapat egy részét.
Szóval budapesti vagyok, hosszú közdelmes hónapok után (műtét, vizsgálatok, hormonok, és stb) az első inszeminációra jött össze Bálint. Én kezdetektől fogva nem dolgozom, mert óvó néni vagyok, és ez fizikailag is sok, de fertőzések miatt a dokim úgy gondolta ne erőltessük. Igaz a tanévet befejeztem, utána nekünk jött a nagy nyári szünet, és így csak szeptembertől nem vagyok hivatalosan bent. Mkinden eddig zökkenőmentesen megy, és így is fog haladni január 12-ig. Bálint szépen fejlődik 717g, és nagyon helyes 4D képeink vannak róla.Valószínűleg programozott császárral fogok szülni a eddig felmerült dolgok miatt( Bálint feje nagyon kerek :D , az elősző műtét, ami egy laporoszkópia volt a köldököm nem gyógyult be teljesen, így bent is lehetnek ilyen problémák, és régen HPV-s voltam)
De ezen még ráérünk gondolkodni. Túl vagyok a cukros-lötyin, és én nagyon jól vettem a dologot. Holnap lesz eredmény. Egyenlőre ennyit, de kérdezzetek nyugodtam, és köszönöm, hogy páran vagyok még itt
kat78

Bettike:

Most tartok 24 hét és egy napnál és kisfiú van a pocakban,már tudjuk a 16.hét óta,nem volt szégyenlős és már akkor mutogatta :)
panni76

Monka, Irbil, Bolygó, Klem már csak ti hiányoztok a csapatból a tanyáról, gyertek lányok!!!

Zöldtea akkor jó hogy nem volt semmi gond :lol: Csak sokszor attól fél az ember, amikor így valaki eltűnik hogy történt valami rossz.

Panni nagyon sajnálom a "sok szomorú babavárást" :cry:! Azért van most már kedved írni ide, vagy csak beköszöntél? Mikorra vagy kiírva?

Kat tényleg akkor egy kis csodababád van, megküzdöttetek érte! Ha programozott csaszi lesz, akkor már lehet a szilvesztert együtt töltitek :lol:

Kis-Csillag, Bettike örülök hogy itt vagytok!

KépKép

KépKép
nyufó8

Rengeteg a fiú a januári csapatban az tuti :D
Panni

és azt tudod hogy fogják hivni a nem szégyenlős kisfiatokat? :D

Kat

sajnálom a sok bonyodalmat,ennyi mindenen kellett keresztül menned.De a lényeg,hogy ott van Bálint a pociban és még ha császárod is lesz.
majd mutass 4d-s képeket ha tudsz.szeretünk gyönyörködni a babaképekben :)

Nyufó
én is örülök h te itt vagy :wink: :) legalább nem engedjük kihalni a kezdő topikunkat :)

KépKép
bettike83

Nyufó

Köszönöm az együtt érzést,nem volt egyszerű feldolgozni a történteket,de igyekszem optimista lenni. Kedvem az lenne írni(azzal eddig sem lett volna gond),de biztos nem tudnék megnyílni amíg tudom,hogy bárki olvashatja.
Január 14.-re vagyok kiírva,de ahány uh. annyi dátum,és mindig megyünk előrébb :lol: .A legutóbbi mérések szerint 25 hét és 3 napnál vagyok.

Bettike

Sajnos a névvel hadilábon állunk,a foglalkozásomból eredendően nagyon sok gyerekkel találkozom és azt látom,hogy a fiúnevek nagyon levannak korlátozódva.Vannak az éppen divatos tucatnevek vagy az igen ritka alig ismert nevek.Azért van 1-2 ami szóba jöhet,de nem találtuk még meg a megfelelőt,pont ezért már most több beceneve van a pocaklakónak,minden napra jut valami megnevezés :lol:
panni76

Sziasztok.

Haza értem,minden rendben volt jó lett a cukrom a vérképem Bibivel is minden oké odabennt.Zárt a méhszáj is.Megint 4 hét várakozás :?
Szerettem volna beszélgetni egy kicsit a szülésről de a dokim nem akarja még azt mondta ráérünk még,pedig lett volna egy-két kérdésem,de lehet igaza van.Szeretnék szülésznőt fogadni gondoltam időben rákérdezek kit ajánlana szerintem szülésnél fontosabb mint maga az orvos.

Ti szeretnétek szülésznőt fogadni?Nem tudom ilyenkor mi alapján választ valaki,gondolom ajánlás meg szinpátia?!

Nyufó

Van már egy 6 éves kislányunk. Ő nagyon várja már a hugit,persze apuka fiút szeretet volna de így sikerült.Én nem bánom mert valahogy éreztem is és lánypárti vagyok.Persze szóba jöhet majd még egy fiú is...Egyszer.... :)

Örülök,hogy már ennyien lettünk és hogy a "költözők" is azért haza járnak:) Jó éjt Mindenkinek!

KépKép

KépKép
csicsi84

Bpcsi, hogy eltűntem, de tornázni járok, és oda siettem. Igen elég sok lelki csavarás után jött most Bálint.
Mi azt sugalljuk neki, hogy Ő 2011-es baba, mert nekünk helyzeti előnyünk van, abból a szempontból hogy tudjuk pontosan mikor jár le a 40hét, de erről még nem beszéltünk a dokival. Most ágyba bújok, mert elfáradtam. Holnap megpróbálok képet feltölteni a Kishercegről
kat78

Jó reggelt!

Ma egy kicsit rohanósabb lesz a napom, így eset felé nézek csak be, de addig irogassatok.
Nevek: Igaz nekünk volt rá időnk kitalálni, de nekem is több lány nevem volt mint fiú. Ragaszkodtam a B-vel kezdődő nevekhez, Apja is B-s, és az életemben sok fontos pasi is B-s. Persze nálam is bejátszott, hogy a szakmámból adódoan sok nevet kötök gyerekekhez.
Én eddig azért nem regisztráltam, mert az első 12 hétben nem mertem, mert így is zötyögős volt a dolgo, de inkább féltem kimondani. Utána jött a nyár ér meg minden fele, ahol csak 3G-n tudtam olvasni a topikot, és akko rám 20 hetesen , amikor újra gép előtt voltam, már annyira összeszokottnak látszott a dolog, hogy úgy éreztem jó így. De most meg így jó, változnak az idők :D Kép
Most megpróbáltam Bálintról feltötlteni képet, ha nem sikerült volna, kérek egy kis segítséget
kat78

Panni

Nagyon sajnálom,hogy ilyen rossz élményeid vannak sajnos nekem is van ilyen,de mostmár minden rendben lesz nagyon boldog baba várást kívánok Neked és Mindenkinek :) Úgyis varázsereje van a fórumnak azt hallottam:)
Én január 13.-ra vagyok kiírva de nekem meg mindig kissebb pár nappal,kicsit idegesít.

Kat

Sajnálom,hogy Nektek sem ment könnyen.Olyan jó látni hogy már 717g ilyenkor mindig eszembe jut hogy rohan az idő.Megkérdezhetem Bp.-en hol szeretnél szülni?Mi is B betüsek vagyunk ha fiú lett volna Bence lett volna de így maradt a Bíborka.Bár mindenki néz ránk nagy szemekkel,hogy ez meg milyen név de nem érdekel.Nagyon aranyos a képen szépen látszik már a pofija meg az ujjacskái.Sajnos még a vonalzóval kűzdök de ha azon túl vagyok én is teszek fel róla képet.

Tegnap sikerült beszereznem az első baba dolgokat,vettem mintás textil pelenkákat meg egy éjjeli fényt a szobájába.Nem sok de valahol el kell kezdeni. :wink:
Ti hogy álltok a vásárlással?
csicsi84

csicsi

valahol el kell kezdeni az tuti,én is 1-2 dologgal kezdtem de lassan minden megvan :)
örülök minden rendben volt az uhn,mekkora már pici grammban?

ja és ha szeretnéd h segitsek esetleg vonalzó berakásban akkor nyugodtan irj privit.itt sok újnak én tettem be,és elégedettek voltak vele

kat

akkor majd meglesz a végére a név,még nem vagytok elkésve.
:)

KépKép
bettike83

Panni megértem hogy nem akarod kiteregetni ezeket a nehéz dolgokat. De a lényeg most hogy minden rendben lesz, csak erre gondolj, erre koncentrálj. Eddig eljutottál már korábban ha ezt lehet kérdezni? Mert ha még nem akkor főleg már lehet optimistán hozzáállni. Te mivel foglalkozol hogy sok a gyerek körülötted? Kat írta hogy ovónő és azt hittem hogy ő írta a nevekkel kapcsolatos dilemmát, de rájöttem hogy nem.

Csicsi én teljesen lánypárti vagyok és apa is szerencsére, úgyhogy nagy máli hogy kettőből kétszer kiscsaj. Akárhányszor babára gondoltam amikor még nem volt, mindig kislány úszott a szemem elé, a nevét meg már 10 éve dédelgettem. Mi kettőt terveztünk, meg is állunk, bár ki tudja még 5-8 év múlva hogy gondolja az ember, de nem hiszem... Viszont ha már ekkora nagy lánykád van, biztos hogy sokat fog tudni segíteni neked. Most kezdte az iskolát? Na hagyd hogy bárki is eltérítsen a választott névtől, egyébként meg nekem tetszik, kedves név. Nekem még minden megvan Regitől, úgyhogy szinte semmit sem kell vennem... Azon meg ne idegeskedj ha kisebb pár nappal, előfordul sokaknál.

Kat kismamatornára jársz? Nagyon pindurka lett a kép, lehet nagyon lekicsínyítetted?

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufo: Igen a képet nagyonlekicsinyítettem, mert a nevem melletti hóembert nem engedte fel addig, amíg nem kicsinyítette le, így azt gondoltam lehet, hogy ezt sem fogja és utólag láttam, hogy mily kicsi lett:)

Csicsi: nálunk Bence kiesett, mert Apa az, de ha lány lett volna Borbála lett volna, és Borka lett volna a beceneve, ami ha jól tudom a Bíborkájé is. Így elég közel áll a dolog egymáshoz.

A Kútvölgyibe fogok szülni, ami most magán, mert a dokim, akinek köszönhetjük Bálintot, saját klinikát vezet, és oda járok hozzá, és a Kútvölgyivel kötött szerződést. Nekem igazából Ő a fontos, és nem a helyszín

Megkaptam a cukorterhelést: 7, 38 és 7,58 kicsit magas, de a határérék alatt van. El kel mennem a házi orvoshoz, és utána endokrinológushoz. Remélem nem riasztanak meg semmivel

Tornáról annyit: hogy Jeges Jutkához járok a MOM-ba, de tart a Nádorliget u.ban(XI.ker.),és Budaörsön. Hiheteltel helyes, karizmatikus nőci. Nekem azóta nem fáj a derekam, és nagyon élvezem
kat78

Bettike

Köszi de asszem sikerült ha minden igaz.Irigykedve is néztem mindig a ruhácskáidat szinte minden nap érkezik hozzád valami szerzemény:) Ruhákkal azért el leszünk látva barátnőmnek van egy 5 hónapos kislánya a ruháit megkapjuk amikor terhes volt még én vásárolgattam keki,most az is visszajön:)
Multhéten hétfőn voltam 4D-n akkor becsülten 600g-os volt erre tegnap kérdezem a dokit hogy szerinte kb.,ennyi lehet azt mondta hasra ütve,hogy 25. hetesen olyan 300-400 gramm között van elvileg.?Hát én még nem láttam senkinél ilyen kicsit.

Nyufó

Hát igen Petra már nagyon várja már a Hugit bár fiú tesót szeretet volna de csak szolidalitásból szerintem apa miatt.Még ovis jövőre megy suliba így pont jól jött ki,hogy pont itthon leszek és tudok majd segíteni neki tanulni.Már most sokat segít nagyon vigyázz Ránk,mindig szól hogy ne emelgessek vigye apa nagyon ari.
Nálatok hogy fogadta a kistesó érkezését?Én kicsit tartok a féltékenységtől,de majd meglátjuk.

Kat

Biztos jó korház lehet de valóban az orvos a lényeg anno a Bajcsyba szültem,nagyon szép a szülészete meg vannak magánszobák is de én is csak az orvos miatt.Én ma megyek elöszőr tornáuni kiváncsi vagyok hogy fogom bírni eléggé elustulhattam.
Te hogy állsz a hízással a torna mellett?

KépKép

KépKép
csicsi84

Kat az avatar képed más, az pici, de ami képeket töltesz már fel a fórumba az max. 600x600 pxl lehet, az már a fórum teljes szélessége :D Felrakhatnád nagyobban a 4d-s képet had gyönyörködjünk, mert én így nem sokat látok belőle!!! 7,8 alatt még belefér a cukor, de már így határérték közelében érdemes már odafigyelni a szénhidrátokra.

KépKép

KépKép
nyufó8

Csicsi tök hülyeséget mondott a doki!!! 21 hét körül is már fél kiló körül vannak, a 18. hétben volt nekem 300 körül a csirke, most így a 25 hét körül már 700g-1 kg között mocorognak, kinek mekkora!!! Nekem Regi még túl kicsi, november végén lesz kettő, nem fog fel semmit az egészből. De én bízok benne hogy rendben lesz minden, mert egy kiegyensúlyozott, jó gyerek amellett hogy dupla duracell van a fenekében és minden gyerekkorosztályt szeret. Ráadásul nem egy matrica típus, elég önálló, ha meg akarom szeretgetni, sokszor eltol, hogy hagyjam, mert akar menni a dolgára. Szóval én bizakodok hogy minden rendben lesz, nem lesz féltékenykedés. Neked meg így hogy már nagyobb a lányod így meg talán azért nem lesz, mert el lehet neki magyarázni a dolgokat. Az jó hogy csak jövőre megy suliba és nem most, mert az mondjuk lehet nem jött volna jól ki hogy egész nap ő nem lehet otthon a pici meg igen, így nem érzi magát kirekesztve, gondolom...

KépKép

KépKép
nyufó8

csicsi

tuti nagyobb már annál a pici.
Akkor tök jó,lesz ruci legalább :) most én leáltam,megszünt a küldemény :D amit akartam,meglett és most egyenlőre nem veszek semmit.majd a babaágyneműjéhez akarok venni anyagot,meg lehet törölközöt.várok még vele,hátha kapok a családtól :D
ja még harisnya kell,zoknicska.

KépKép
bettike83

Sziasztok lányok!

Kapom a babanettöl a hírleveleket, és gondoltam mivel most úgyis nyomom az ágyat, ide is benézek. Aztán olvastam a hsz-ket és elérzékenyültem (tudjátok a hormonok :oops: ).

Csicsi, Kat, Zöldtea, Panni:
nagyon sokunknak segitett ez a fórum úgy az aktiv mint a passziv tagoknak. Szerintem pont ez a lényege, megbeszélni a problémákat, félelmeket, vagy csak olvasgatni, és megnyugodni, hogy egy cipöben járunk. Örülök, hogy végülis írtatok, és megismerhetünk benneteket! Minden egyes személy hozzáad vmit a fórumhoz, gazdagítja azt.

Csicsi:
Nagyon szép név a Bíborka, nekem is tetszik! Nekem fiam lesz, és hosszú családi viták után az Áron név maradt. Biztos elnézett vmit a dokid, én a múlt héten voltam gen uh-n és 20 hetesen 311g volt a pici (ami szintén nem túl nagy) Nagyon aranyos a kislányod, hogy ennyire óv Téged!

Panni:
Bízom benne, hogy minden rendben lesz Veled mostmár, és zavartalanul élvezheted a babavárást! Irj minél többet, sokat segít!

Kat:
Nagyon helyes, aranyos kis arca van Bálintnak!
Szép szakmád van! Nem megterhelö kicsit igy terhesen?

Zöldtea:
sikerült nevet találni végülis? Nálunk is nehezen ment, mondtam is apának ha nem sikerül dülöre jutni, akkor több neve lesz. Mindenki által választott kedvenceket kapja :D Szerencsére azonban megegyeztünk.

Nyufo, Kis-csillag, Bettike, Dalmicsek:
bárhol is legyetek, jó hallani rólatok, örülök, hogy itt is "látlak" benneteket!

Kép
zsuzs35

MONKA, KLEM merre vagytok?

Kép
zsuzs35

zsuzs35: szia: a szakmám tényleg gyönyörű, bár sok bökkenővel kirakva, de 10 év rendíthetetlenül csinálom. Szeptember óta nem dolgozom, mert fizikailag nem tudnám adni magam, és a gyerekeknek sem jó, hogy velem kezdenek, majd október-november környékén elmegyek, így új óvó nénivel vannak, bár megszakad értük a szívem, mert 3éve velem vannak, és most mennek majd iskolába, és nevelgettem őke, és más aratja le az utolsó évben a babérkoat, igaz sokat bejárok.

Megpróbálom nagyobba felrakni Bálintot: Kép Bálint 24 hetes 2 napos

Nyufó: igen utána olvastam én is ennek a cukros dolognak, és talán csak jobban oda kell figylen arra, hogy mit eszem, legalább is remélem

TORNA: kb 1 hónapja csinálom heti 2x, és jógázom heti 1x. Én már nagyon vágytam rá, mert teniszeztem előtte, és hiányzott a mozgás. Többször ment fel a pulzus számom 90re, ami nálam sok. Nem híztam szerintem sokat, kezdetektől 7kg, igaz a hormnoktól is felugrott előtte 2kg. Látni rajtam nem nagyon lehet, azt állítják, csak a csípőm szélesedett. Remélem ez így marad:)
kat78

zsuzs

de jó h ide is jöttél :) gyógyulgass szépen :)

kat

nagyon édes babuci.

KépKép
bettike83

Kép

ez a kép olyan megható volt,majdnem elpityeredtem rajta :)

Byron és Lincoln egypetéjű ikrek, első ránézésre mégis kevés hasonlóság fedezhető fel közöttük: Byron mintegy háromszor akkora, mint testvére. A jelenség oka az úgynevezett iker-iker transzfúzió.

A két kisfiú Sydneyben jött világra. Édesanyjuk mesterséges megtermékenyítéssel fogant, terhessége az első hónapokban problémamentes volt. Később azonban kiderült, hogy az úgynevezett iker-iker transzfúzió miatt az egyik magzat növekedése normális, míg a másiké messze elmarad mögötte.

Iker-iker transzfúziónak nevezzük azt, amikor az egyik magzatból vér áramlik a másikba. Ez az állapot kizárólag egypetéjű ikrek esetében alakul ki, ha a táplálásukat szolgáló méhlepény közös. A transzfúzió a két magzathoz haladó két köldökzsinór erei között kialakuló összeköttetés, anasztomózis útján valósul meg. A donor magzat (amelyikből a vér a másikba átfolyik) vérszegénnyé válik, fejlődésében elmarad, míg a recipiens (a vért kapó) gyorsabb ütemben növekszik.

A terhességek 3-5 ezreléke egypetéjű ikerterhesség. Az egypetéjű ikrek méhlepénye az esetek 75 százalékában közös. Közös méhlepény esetén az iker-iker transzfúzió gyakorisága – különböző vizsgálatok adatai szerint – 5 és 38 százalék között változik. Az iker-iker transzfúzió minden esetben koraszülés veszélyét rejti magában, következményei függnek a vérátáramlás mértékétől. Az ausztrál ikerfiúknál megfigyelt mértékű transzfúzió az esetek 60-100(!) százalékában végzetes legalább az egyik magzatra nézve.

Read more: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... z10pbCn6hd

Így jött világra Byron 1570 grammal és Lincoln 520 grammal. Mindkettejüknél felléptek problémák: Byront rövid ideig lélegeztetni kellett, Lincoln pedig a folyamatos lélegeztetés mellett szívműtéten is átesett.

Mára már mindkét csecsemő állapota stabil. Byron az elmúlt másfél hónapban több mint egy kilót gyarapodott, Lincoln mindössze 300 grammot. Byront a szülei már most hazavihetik a kórházból, és ha minden jól megy, Lincoln egy hónap múlva követheti testvérét.

Read more: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... z10pb1hSkQ

KépKép
bettike83

Bettike:
EZ IGAZI CSODA! :shock:

Kép
zsuzs35

Tényleg az :) az ember el sem hinné h egy ekkora pici babából lesz,valami normális gyerek,és mégis :)

KépKép
bettike83

Helló csajok néha itt néha ott:)

KépKép
Kép
krisztin76

jól teszed krisztin :)

KépKép
bettike83

Helló bettike
Hát nem tudom én kicsit lemaradottnak érzem kicsit ott magam, de hát ez van amikor mondjuk két nagyobb gyerkőc meg egyebek... De azért mindenkit kedvelek, csak igazából a folyásban..nem tudok aktív részt vállalni..
Nah nagy nehezen sikerült a vonalzó is:)

KépKép
Kép
krisztin76

Krisztin

megértem,mostanában én sem tudok annyira lépést tartani a csapattal.nagyon pörög,de azért igyekszem részt venni.nem tudom,valahogy ez a topic nem pörgött ennyire mint az új.

és mikor meglesznek a babák akkor még kevesebb időnk lesz irni.

KépKép
bettike83

Lehet, hogy csak az új varázsa.. De jó ez, csak ha egy napot kihagysz és már egy kissé mintha nem vágnád hol is vagy? Akkor néha úgy fura. De biztos a bolygók együtt állása okoz ekkora gondolatokat:) :P Nah én lehet itt is ott is fel fel tűnök nem valószínűsítem, hogy mindennapos esze veszett író lennék, de majd próbálkozom. Ti jól vagytok? Hülye vagyok hisz csoda topic hogyne lennétek jól!!!!! Basszus most nézem, hogy holnap már csak 100 napom van hátra vaooo. Néha cserélnék egy pár napossal :) De aztán jön egy jó hét és ismét élvezem én a strandot... nah elteszem magam mert kicsit kimerítő napom volt :roll: de van járgány. kép ígéret van:)
Jó éjt mindenkinek!!!!

KépKép
Kép
krisztin76

Úgy néz ki sikerült vonalzót csinálnom

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Bocsi ha nem válaszolok külön mindenkinek,de a mai napom kicsit zűrösre sikeredett és hulla fáradt vagyok,csak gyorsan beköszönök nektek és próbálok válaszolni.
Szóval én igyekszem a boldog babavárásra gondolni,de sajnos ez teljes mértékben most sem fog menni :cry:
Igaz,hogy a 24.hétig még egyszer sem sikerült eljutnom,de most is van egy kis gond a terhességemmel ami miatt nem tudok teljesen nyugodt lenni,ami nem feltétlenül jelent gondot,de ezt csak az idő múlásával tudjuk meg.Ez egy olyan rendellenesség ami nagyon ritka és az esetek 80%-ban nem okoz nagy problémát csak nagyobb odafigyelést igényel és csak bizakodni tudunk,hogy nálunk nem lesz gond.
Nyufo azt hiszem te kérdezted,hogy mivel foglalkozom és ne hari,de ide nem szívesen írnám le.Nem akarok titokzatos leni,de remélem megérted.
Muszáj mennem és kialudni magam a mai nap után úgyhogy jó éjszakát mindenkinek!
panni76

Panni megírhatod nekem priviben is, hogy mivel foglalkozol ha mered, akkor csak én látom :lol: Mi a gond a terhességgel, ez leírod? Vagy ha azt sem akarod, azt is megírhatod priviben :wink: Nekem a lepény rajta van a méhszájon, így nagyon kell magamra figyelni, nem emelni, apával se lehet most lenni. Nehéz nem emelni fel a kislányom, főleg hogy sokszor kéredzkedik.Most hogy kezdjük a harmadik trimesztert lassan, nekem is van egy kis parám, mert arra az időszakra olvastam a legtöbb vérzést, mert a sok méhösszehúzódás is kiválthatja, ami meg veszélyes, mert ha nagyon erős, akkor be kell fejezni a terhességet. Majd november közepén lesz egy UH amin megnézik hogy mi az ábra, ha mázlim van és feljebb ment oké, ha nem akkor csaszi lesz. Szóval most még kifestettük a hétvégén a hálót, de most már lelövöm magam és igyekszem behúzni a kéziféket nehogy gond legyen.

Krisztin nem csodálom hogy nem tudod a lépést tartani az új fórummal, én naponta többször benézek de még úgy is idő visszaolvasni. Lehet azért mert az zárt, sokan írnak akik eddig nem voltak olyan aktívok, és minimum 3x úgy pörög mint ez pörgött fénykorában, nagyon durva, de jó is ugyanakkor, csak idő követni.

Kat édes lett a vonalzód :lol: Köszi hogy felraktad nagyobban, nagyon édes! Tenisz, hmm... az tök jó lehet, szerintem több mint tizenéve kacérkodok vele hogy de jó lenne, de valahogy még sosem jött össze.

Zsuzs jó hogy te is visszajársz!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Ha megengeditek, én is csatlakozom Hozzátok! :) Néha be-benéztem a fórumra, főleg olyankor, ha a kérdéseimre kerestem választ (pl. valóban én hánytam-e a legtöbbet az első időszakban... :lol: , de nem tudtam volna megoldani, hogy minden nap írjak. Lehet, hogy most sem fogom tudni, de azért megpróbálom! Mégsem hagyhatjuk "kihalni" ezt a jó kis fórumot, főleg azért, mert úgy gondolom, a legtöbb kérdés még csak ezután fog jönni... :wink:

Rólam annyit, hogy 32 éves vagyok, és 2011. január 10-re vagyok kiírva az első gyermekemmel, aki kisfiú! :)

Jó éjszakát mindenkinek!
sajti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?