A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Isten éltesse Ádit!

Zsófinak is sokszor fáj éjjel a lába, ő is sikítva, ordítva ébred, de ez ilyenkor természetes:

http://csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-l ... abfajastol

Kis simogatás, masszírozás segíteni szokott. Jobbulást!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ádónak sok boldog 5. születésnapot :lol: :lol:

Irina remélem semmi baja nem lesz a lábának :roll:
az a tetkó csodás :D
cicus meglátta, rögtön kérdezte, hogy lepkés van-e? Mer neki olyan kellene :D

Maggie :? jobbulást, mondjuk szerintem az arcfájás már nem igazán allergiás tünet.
Ha van papírod az allergiádról menj be a tüdőgondozóba és adnak szurit, 1 hónapig hatásos és szuper.
Ha nincs akkor meg menj el kivizsgáltatni, hogy mire is, mert akár keresztallergia is lehet és a célirányos gyógyszer jobban hat :roll:

Vindo de szép helyen jártatok :lol:
fáradt Rugó :)
lehet ma is fog aludni az oviban.

Vera azért tettem :roll: ilyet mert sajnos sok szülő ki van akadva az irányított játékoktól, szerintem is nagyon jók és ha sok gyerek van akkor bizony szükség van rá.

Hát a sminkkészletet nem mi vettük, hanem kapta cicus és nagyon ritkán van használva, el lett téve. Ő is szeretné a körmeit festeni, de az is ritkán lehetséges. Anyukám szokta neki néha kifesteni ha ott van, de hamar lekopik és nincs újrafestés :) Nem tudom, honnan van ez nála, tőlem ritkán látja a kifestést, körömlakkozást :roll:
Nyáron a strandon megismerkedtünk 2 12 éves kislánnyal, az egyiküknek műkörme volt :shock: csak lestem, nem bolti, egyénileg ragasztós, hanem műkörmös által felrakott, porcelán. Na az én lányomnak olyan tuti nem lesz 12 évesen.

Panndi gyógyul Gábor szája?
Kitaláltad már a tortát? Én nagyon dilemmázok, az egyik az egy ajándékdoboz lesz, sok "szalaggal" és csillagokkal, fehér csokis mascarponés töltelékkel. A másik meg lehet, hogy pillangótorta vagy valamilyen egyszerű hello kittys torta. Utóbbi tejszínes csoki lesz, tejcsokiból csini kérésére.

Katicicó sikerült a verdákos torta?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi
de jó, hogy feltetted! :) :) :)

Móni
én semmiféle sminkelésnek nem vagyok híve... A körömfestésnek sem, azért idegesít, hogy csinálja. Pedig megbeszéltük, hogy azért nem szabad festeni, mert ha valami baja van, akkor ott lehet látni, hogy a körme elszíneződik stb, de látja másoknál... Meg azt látom, hogy annál inkább csinálja, minél inkább mondom, hogy ne tegye. Úgy gondoltam, hogy ezzel a jó kis macerával megkímélem magam attól, hogy ordítozás legyen a vége, mert a macerát utálja. :)

Irina
BOLDOG SZÜLINAPOT ÁDINAK! :) :) :)
Milyenek lettek a sütik?
Didri nézi Ádi tetkóját és szemérmesen mondja: juj, nézd! Mi az ott? De érdekes! :) :) Olyan aranyos volt. :) Egyből tudta, kiről van szó. :)

Maggie
hát igen, most nem fizikailag tolongunk, hanem virtuálisan :)

Vindo
fekve mostad a fogát? :) :) Akkor nagyon fáradt lehetett! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska szerintem minden gyerek utálja a macerát :lol:
reggelente olyan sírások, hisztik vannak a fésülködés miatt, hogy csak na :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo, nyommancsok a sütik (nincs türelmem sokáig görgetni egyet, hogy szép golyó formájú legyen), de helyesek. :-) Majd lefotózom. Ádi is nagy élvezettel csinálta, aztán felette a maradék dekorelemeket. :-)))

Panndi, nagyon köszi! :-) Reméljük, vmi izomlazító vagy hasonló segít. De megnyugtatna, ha ortopédia is látná majd. Növekedési fájdalma nem volt eddig amúgy Ádinak, és most a bal combja fáj.

Móni, köszi!!! Hát volt ott mindenféle csoda, főleg kislányok kértek tetkót (Ádit türelmesen végigvárt 3 lányt), volt ott ló, cica, virágok (lepke is szerintem), mindenféle csoda.

Piroska, köszi! :-) Puszi Didrinek!
irina

Isten Éltesse az 5 éves ÁDIT!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, köszi! :-)

Csak bírjuk ki vhogy délutánig, mert Ádi nem nagyon akarja megvárni, amíg a torta meg S. megérkezik. :lol:
irina

Boldog szülinapot Ádi ) :)
szegénykém :( + lehet attól is , ha nőnek.Emlékeim szerint (bár lehet akkor Ő már idősebb volt kicsit )öcsémnek sokat fájt a lába+a sarka és elmentek vele dokihoz és azt monda növekszik,majd elmúlik :)

Móni,ja :) meg is lepődtem volna,ha Te ellene lennél :wink: ezért nem értettem :)

Rugó :) :)

Ovi: annyira élvezte gyerekem :) :) bicajjal ment,mi Mírával utána "száguldottunk" :) aludt is :shock: nyáron itthon nem,ezáltal este kicsit később zuhant be...pedig mondogatta,h. korán kelt reggel és már aludnia kell :) :)

Azért M. próbálkozik különféle festéssekkel :) vízfesték,legutóbb üvegmatrica festékkel kente ki a lábujját, le is szedte rögtön,de látszott vmit csinált :) :) Ő élvezné nagyon,még 3-4 éves korában fürdőbe bement és nagyon csendben volt... a sminkesdoboz lent maradt :) :)

most van egy tengerimalacunk megőrzésre péntekig :) gyerekeket reggel azzal keltem,h. Bonifác éhen akar halni ,gyertek etessétek meg :) :) eddig bevált :) s a répát meg ubit megkívánják tőle :) :)
:arrow:

KépKép
viranka

Jaj, ez olyan fura. Mármint hogy elkezdődött a születésnapi hullám, és ötévesek lesznek a kisbabáink :)

Mesi, ugye csak Zsozsi augusztusi? Ő megy iskolába jövőre?

Irina, remélem, Ádinál is csak ennyi, és semmi komoly :)

Mi ma egész délelőtt játszótereztünk Gáborral, olyan fura őjra kettesben lenni vele. Kihasználjuk ezt a hátralévő három hónapot, utána megint többen leszünk :) Holnap meg megyünk cipőt és szandált venni neki, szupinált kell, szóval hiába néztem ki egy nagyon szépet a Brendonban...

Móni, pillangó tortán én is gondolkodtam, meg valami virágos rétnek kinéző tortán, amire VESZEK (nem, azt semmiképp sem vagyok hajlandó csinálni) valami hercegnő marcipánfigurát (vagyis kettőt, Fruzsi miatt, meg mondjuk egy kutyát Gábor miatt :) ).

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát, a sütiknek az íze a legfontosabb :wink:

Panndi, megnéztem a táblázatban, még Zéti és Nektarin Robesza augusztusi.

Viranka, kié a tengerimalac?
Hol tartjátok?

Ja, közben meg kiderült, hogy elfelejtettünk orvosi igazolást kérni, hogy Rugó óvodába mehet :roll:
A státuszra is G.nek kell majd szabadnapot kivennie, mert nekem e hétfők munkanapok lesznek (akkor lehet majd vinni valamikor).

Egész délelőtt excel- meg word táblázatokat és ábrákat szerkesztettem újra, jojózik a szemem :?

Kép
vindolanda

Logopédia jövő héten indul, csütörtökönként lesz 11-től. Amit nem tudok, hogy akkor most hetente egy napot nem jár majd R. óvodába? Meg kéne kérdezni az óvónőket, hogy ha negyed egy körül leadom a gyereket a logopédia után, az még vállalható-e :roll: Nem tudom, mi ilyenkor a szokás.

Elpakolom a konyhát, és elmerülök a táblázatok és ábrák tengerében.

Szegény türelmetlen Ádi:)

Kép
vindolanda

Na, akkor három gyereket is érinthet az iskolakezdés.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Azért arra az iskolakezdésre kíváncsi leszek.
Mind a három kicsi középsős, az iskolai előkészítő pedig a nagycsoport. Másképp nem mehetnek iskolába csak ha azt elvégzik. Hirtelen felrakják őket a nagycsoportba? Új társak, új óvónők közé?
Elég döcögősen fog indulni ez a rendszer szerintem.
Viszont egyetértek vele, a szülők és az óvoda kedve szerint marasztalhatta eddig a gyermeket, nem nézve, hogy mennyire érett már az iskolára. Sok gyerek az utolsó évet csak végigszenvedi az oviban :roll: :? Sokkal jobb lesz, hogy már 6 évesen tanulhatnak.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi, köszi, már jobban van Ádi, már lufikat is dobáltunk :-). Fájlalja még az izmát, de már tud vele guggolni, futni is. Azért elküldöm S-sel a dokihoz (a férfiakat komolyabban veszi ez a doki, sajnos van ilyen, de hát akkor stratégiát csinálunk belőle).
Milyen a szupinál cipő?

Verus, köszi! :-) Éljen a tengerimalac! :-) akarnak sajátot is?

Torta: mivel formatortákat csak 14 szeletestől csinálnak, lefagyasztom ma, ami marad (ez a torta zöme lesz) és vasárnap visszük a családnak. Múltkor egy hétig ettük, a fülünkből is torta folyt.

Vindo, csak rugalmas lesz az ovi!
jó munkát!

Suli: a mostani álláspontunk az, hogy nem engedjük még jövőre iskolába.

Most mondta a rádió, h Máltán óriási vihar tombolt, Anitjáék már kint vannak, nem tudom, mi lehet velük!
irina

Ezt a szupinál cipőt én sem vágom, de nem akartam bénának sem tűnni, hátha mindenki tudja, miről is van szó :roll: :lol:

Ja, Anitja is eltűnt.
Reméljük, nincs semmi bajuk.

Kép
vindolanda

No, Ádi meg akarta keresni az ajándékait, de leállítottam. 8)
irina

Hú, képzeljétek, most kaptam egy emailt, elfogadták egy publikációmat egy külföldi folyóiratba 8)
Igaz, az egyik opponensem jól átíratja velem, de van határidőm szeptember végéig :P

Kép
vindolanda

Például ilyen: http://www.supykids.hu/?gclid=CLSDl-_8m ... zAodMj0AmA

Ronda, de egészséges :roll:

Móni, én is így gondolom, ahogy Te. Egyetértek vele, de ez az első év docögős lesz szerintem. Utána már jobban rákészülnek szülők, óvónők, gyerekek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hogy sikerült?

Az előbbi hozzászólásomban plusz egy n betű is szerepel.

Kép
vindolanda

Vindo, hűha, nagyon ügyes vagy, gratulálok!!!!!!!!!!! :D
irina

Panndi mi itt szoktuk venni a supinált talpú cipőket
http://gyerekcipobolt-tokmag.hupont.hu/
nagyon pici bolt, nagyon sok és nagyon jó minőségű cipővel. A legjobb pedig az, hogy szép supinált talpú cipőik is vannak :D
Grétikémnek olyan kell, rendszeresen oda járunk, Gergő is olyat kap, mert nagyon hamar elindult és jót tesz a lábának.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Itt szépen leírnak mindent a cipőről:

"Supinált cipők leírása

SUPINÁLT azaz döntött sarkú Szamos Kölyök gyermekcipők

A SUPINÁLT Szamos Kölyök gyermekcipők olyan speciális belső formával és konstrukcióval kialakított lábbelik, amelyek megfelelően akkreditált laboratóriumok által vizsgált, és rendszeresen ellenőrzött anyagok felhasználásával készülnek, és alkalmasak a fejlődő gyermek lábak saroktengely deformációjának megelőzésére és korrekciós kezelésére. Mindezzel hozzájárulva az egészséges gyermek láb fejlődéséhez illetve a gyermek láb egészségének a megőrzéséhez.

Egy pár mondatban el szeretném mondani minden kedves érdeklődőnek, hogy mit is jelent az, hogy egy cipő supinált illetve mit érteni az alatt, hogy speciális belső forma és konstrukció:

Belső forma:
A cipők speciális belső formáját a sajátosan kialakított kapta határozza meg. A kapta szerkesztésénél figyelembe veszik a gyermekláb anatómiai sajátosságait, valamint a cipő használati körülményeit.
A SUPINÁLT Szamos Kölyök cipőknél használt kaptafa orrészén tágas és magas, hogy az ujjak jól elhelyezkedhessenek. A sarokrész húsrésze a bébi és kis gyermek méretek esetében teltebb. A sarok magassága bébi cipők esetében 2-3 mm, kisgyermek és gyermekcipők esetében 5-10 mm.
Konstrukció:
A SUPINÁLT vagy döntött sarkú Szamos Kölyök gyermekcipőkbe a következő konstrukciós elemek vannak beépítve, amelyek hozzájárulnak a speciális belső forma kialakításához:
A cipők takarják a gyermekláb külső és belső oldalát. A szárrészen felerősített elemek 5-7 mm szabályozást tesznek lehetővé.
A cipők lábra adása és levétele a lábról egyszerű módszerrel van megoldva, csattal vagy tépőzárral, ezzel is segítve az anyukákat és a gyerekeket. Fűzős cipők esetében a nyitást az előrehozott fűzőrész tervezésével oldották meg.
A cipő hátsó része stabilizálja a lábtő csontokat, mindezt a sarok alatti talprész és a kemény kéreg merev összeszerelésével és a felerősítő elemek segítségével.
A megerősített kéreg megtámassza a saroktő csontjait.
A cipő előrésze az anatómiai követelmények szerint és a gyermek láb fejlődési szakaszai szerint kerül kialakításra
A SUPINÁLT vagy döntött Szamos Kölyök gyermekcipők sarok ékkel vannak ellátva. A döntött sarok egy merev kezelő alkatrész, amely a használat alatt nem ad lehetőséget a saroktengely módosulására.
A talp anyaga hajlékony, hogy elősegítse a lábujjak kaparó mozgását és a gyors tipegést.
A lábbal érintkező részeken nagyon puha természetes bőr bélést használnak, ami elősegíti a láb levegőzését, növelve a gyermek komfort érzetét, illetve a támasztó alkatrészek közzé habszivacs réteget helyeznek el, modelltől függően.
Fontos megjegyezni, hogy az újszülöttek 98%-ának a lába teljesen egészséges. A későbbi elváltozások, mint a bokasüllyedés, a dongatalp, lúdtalp mind a nem megfelelő cipők és/vagy az izmok gyengesége miatt alakulnak ki. A mászós időszak alatt, amikor a gyermek 8-12 hónapos a jellemző mozgás a négykézlábon való járás. Ebben az időszakban a gyermek bokái főleg befelé fordult helyzetben vannak. Ezért van az, hogy az épp csak talpra állt apróságok térde jellegzetesen kifelé áll, lábuk „O” alakot formál. Ez a rendellenes tartás idővel átmegy ellenkezőjébe, a térdek közelebb kerülnek egymáshoz. Végül a gyermek lába 6 éves korára teljesen kiegyenesedik.
A gyerekláb fejlődése a talpra állás után indul meg igazán, a fejlődés szabadságának biztosítása pedig kiemelkedő fontosságú. A megfelelően kialakított gyermekcipő pontosan ezt a szabadságot biztosítja és mindemellett megvéd a kóros elváltozások kialakulásától.
Ezért nagyon-nagyon fontos a megfelelő cipő kiválasztása."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára l.móni 2012.09.04 14:18-kor.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi, egész jó kis cipők ezek :-)
irina

Vindo ügyes vagy, gratulálok :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszönöm :D

Tényleg vannak köztük csinos darabok :wink:

Felhívom G.t, tud-e menni Rugóért, vagy menjek :roll:

Kép
vindolanda

Hm, ez érdekes, vhol azt olvastam, h minden gyerek lúdtalppal születik, aztán változik a forma... és nem fordítva. Na így legyünk okosak.
irina

Megnéztem, szóval elvileg minden gyerek 3 éves koráig teli talpon jár, tehát még nincs se lúdtalp, se nem lúdtalp.

Móni, Panndi, nem lenne ez minden gyereknek jó amúgy?
irina

Ez tetszik: szupinálás oké, harántemelés nem. Jó kis írás:
http://ludtalpgyik.blog.hu/2010/06/02/milyen_cipot_ne_viseljen_a_gyerek
irina

Irina tényleg jó kis írás :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, tényleg jó cikk :) Elvileg amúgy de, ez egészséges cipő. Bár neke ma fiús darabok nem túl szépek.

KÖszi Móni a linket, holnap megnézzük Dunakeszin, itt is van egy speciális cipőbolt, ha nem kapunk, megyünk ide :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

G. szól négy óra tízkor, hogy mégsem tud menni Rugóért. Óvoda 20 percre gyalog. Brrrr :roll:
R. ma nem aludt, fáradtka.
Lehet, filmet is tudunk nézni :D

Megvan a Bosszúállók meg az új Hófehérke is 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Most kapcsotlam be a gépet, meg le tudtam ülni. A legfontosabb egyelőre: kaptam levelet a fősuliról, mehetek szakvizsgázni!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Sziasztok :D
Nem vagyok errefelé túl aktív :oops:
Irina szólított meg a 2013 márciusi Babáknál
Köszönöm érdeklődésedet, aranyos vagy. Jól vagyunk, Gozón is durva volt a vihar, de nem annyira mint Máltán, itt "csak" fákat csavart ki. Olyan nagy károk nem voltak mint Máltán. Most egy hegytetőn lakunk, így az ár is elkerült (tavaly völgybe voltunk, jól meg is jártuk kétszer, lapátoltam a sarat a lépcsőházból)

egyébként nagyon megvisel lekileg ez a hematoma, nem akar szünni a barnázás :( ne haragudjatok ha nem vagyok túl aktív :(

Utólag sok boldogságot minden Édes Kis Szülinapos 5 évesnek :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bercó lefeküdt, vannak még hiányzók a családból, elolvastam, amit írtatok, mielőtt dolgozni kezdek, gyorsan jelentkezek.

Anitja, nagyon sajnálom. :cry: Fog ez változni? A lényeg viszont az, hogy szépen növekszik a kismaszat.
Jól megoldottátok. :wink: :lol:

Irina, mit mondott az orvos?

Ádit Isten éltesse! Rengeteg puszit küldök a nagylegénynek!

Szegénykém.

Vindo, gratula!!!! 8) Szuper csajszi vagy. Hamarosan feltöltődik Rugó, aztán minden a régi lesz. :lol:
Ez a heti egy alkalmas logopédia érdekes.
Nem nagyon nevezném terápiának.
Tegnap olyan fél 11, 11 körül abba is hagytam, annyira folyt az orrom, meg a szemem is majdnem könnyezett, hogy nem kínoztam tovább magam.

Mónikám, Panndi, én sem hallottam még ezekről a cipőkről. Most nincs időm, hogy megnézzem, de érdekesnek tűnik. Nyáron Momó is megjegyezte, hogy Bercónak igen érdekesen állnak a lábai. Ért hozzá, de nem vittem el orvoshoz. Lehet, hogy ez lesz a megoldás? Most úgy néz ki, hogy neki is gágog a talpa, annak ellenére, hogy rengeteget jár mezítláb, sőt puhatalpú cipőben nyomatta, amikor járni tanult.
Én nem tudok okos lenni. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Nem volt alkalmam visszaolvasni, de jól vagyunk.
Szelike szépen bement az oviba, örült a társainak, szerintem hiányoztak egymásnak.

Nekem is jó a régi-új munkahely. Túl sok minden nem változott, csak 1-2 új programot kell megtanulnom, ami különösebben nem fog problémát okozni. A termékeket pedig csak frissítenem kell. Elvileg az oktatási program 3 hónap lenne, de az én betanulásomat lerövidítettük 1 hónaposra, és önálló felkészüléssel! :) Ez azt jelenti, hogy nem kell BP-re mászkálnom, csak vizsgázni! :)

Lassan ki kéne gondolnom, hogy legyen Szeli szülinapja, totál nem tudom, hogy a család jöjjön-e szombaton és vasárnap a barátok, vagy fordítva... Nem is biztos, hogy mindegyik gyerek eljön, csak 4-5 kis barátját akarjuk meghívni. :roll:
Na, majd megálmodom!

Vindo! Gratulálok! :) Azért ez nagy dolog! :)

Anitja! Jobbulást!

Ádónak boldog Ötödiket! :)

Milyen iskolakezdés??? Na, majd visszaolvasok!

Torta: még én is dilemmázok. Még nem készítettem formatortát, és a kreativitásom sem az igazi, így szerintem sütök egy kereket, és készítek rá fondant-t, Móni receptjéből! :) Vagy egy emeleteset. De akkor sem tudom, milyen ízű legyen a belseje... :roll: Bár még van időm 19-éig, illetve azon a héten hétvégéig eldöntenem.

Kép

Kép
regcsiken14

Móni,
képzeld, Didri egyedül fésülködik. És csinál magának copfot (van, hogy hármat is... :)), meg van, hogy lecsatolja a copfot, szóval nekem a hajával nem kell tökölni, egy gonddal kevesebb. :) De azt kéri, hogy fonjam be. Vasárnap mentünk gyermek istentiszteletre, ő később ért be, odaszaladt hozzám reszketve, hogy őt most ki fogják nevetni, mert csúnyán van befonva a haja (apja fonta be neki :)). Aztán a gyerekek odamentek, hogy Didri, ne csináld már, hát úgy vártunk. :) Két perc múlva már ő is nevetett. Szerintem az oviba a kis libucik egymást húzzák, hogy jaj, milyen a ruhád meg ilyenek és azért lehetett ez... Micsoda gondok... :) :)

Irina,
nem baj, ha megnézeted, mert van olyan is, hogy azért fáj a gyerek lába (a csoportba egy anyuka mesélte, hogy náluk épp ilyen volt), mert a streptococcus fertőzés szövődménye. A streptococcust meg nehéz kimutatni, úgyhogy jobb, ha elviszed. Az ő gyerekének is fájt nagyon, sokat fájt és nem hagyta annyiban, elvitte, aztán milyen jól tette! :) Jó, nem kell egyből rosszra gondolni, de jobb a békesség. Attól még lehet, hogy semmi baja. :)
Nekünk azt mondta az anat tanár, hogy hat éves kor előtt minden gyermek lúdtalpas. Nem tudom... De a hypotóniás gyermeknek ajánlott a harántemelős (Didrinek az kell). Nehéz, mert csomó gyermekorvos ajánlja a harántemelős cipőt, másik meg nem... A szupinált cipők jók, de ha valakinek vékony lábfeje van, nehezen talál, mert ezek általában elég széles talpúak. Mi készíttettünk és úgy sem volt jó...

Viranka
nálunk is van, hogy lemossa mielőtt hozzám jutna... Vagy jön szemtelen mosollyal, látom, hogy sompolyog, akkor sejtem, hogy már megint mi történt... Meg igen, ha csendben van, akkor ott van valami. :)

Panndi
nem drága a Supy cipő a Brendonban? Didrinek vettem annak idején, de rá hatalmas volt, most Mendi kezdte hordani, szegénykém olyan kis csámpi benne, hogy vennem kell neki egy másikat. Pedig azt gondoltam, hogy egy gyereknek se árthat, hiszen mindegyik lúdtalpas ilyen kicsinek... Fura...

Vindo
nálunk úgy volt, hogy amikor gyógytorna volt, aznap nem vittük. De mondták, hogy vihettük volna, bár mi 11-re értünk volna be. Meg kell kérdezni.
Elfogadták a publikációdat? Gratulaaa!!!!! :) :) :) Ügyes vagy! :) Te nem most írod a doktoridat, igaz?

Móni
mert mikori születésűekre vonatkozik ez az iskolakezdéses mizéria? Nekem nincs azzal bajom, ha hat évesen kezd, csak akkor a többi is akkor kezdjen, mert ha az én gyerekem 1-2 évvel fiatalabb a többieknél, akkor mindig ő fog lemaradni, azt azért nem! De nekünk még csak jövőre az iskolaelőkészítő kezdődik.

Irina
kint vannak Anitjáék? Szokott írni egy másik csoportba, meg kellene nézni, írt-e oda valamit...

Anitja
szegénykém, nem lesz semmi gond, ne aggódj! Elhiszem neked, hogy megvisel, megértelek... De a vizsgálatokon minden OK, nem?

Regina
Szupi, úgy néz ki, hogy most jó időszakod van. :) A munkahely szempontjából mindenképpen. :) Jó egy tuti munkahely, az soha nem baj. :)
Én nem fogok tortát sütni. Van tőlünk nem messze egy cukrászda, az utolsó órában féláron olyan torták vannak, hogy az ember megnyalja a 10 ujját utána. Minek kínozzam magam? Nem tudok én jó tortát sütni, még soha nem sikerült... Kinek ez megy, kinek az... :)

No, kicsit tanulok, mert jövő héten suli... Jaaajjj... Egész jól beosztottuk. Csak ez a vándorlás... Most kitalálták, hogy a nyelvóra kint lesz a IV kerületben. Nekünk az egy óra utazás. Onnan meg mehetünk be a suliba (másfél óra), este utazok egy órát szintén a sulitól... Ez van...
piroska.103

Hahó, mindenki!

Anitja, jó, hogy előkerültél, és nem vitt el benneteket a vihar.
Ez a barnázás meg... ÁÁÁ.
Ha az orvos megnyugtat, mert ilyenkor ennek az a menete, akkor nyugodj meg Te is!

Lúdtalp - G. családjában generációk óta kifejlett medvetalpakon járnak, és Rugó onnan örökölte a lábát. Sokat jár mezítláb az udvaron, gondolom, valami sport is jó lesz neki. Nagyon komoly lúdtalpa van Gábornak is.

Regina, éljen a régi/új munkahely 8)

Piroska, hagy öleljek meg, tortát nem sütő fórumozó társam :lol:
Mi is boltra szavazunk.

Doktori - megírtam, mielőtt terhes lettem, és védtem, mikor R. másfél éves volt. Most át kellett írnom, mert ki kéne adni, ezzel szöszölök három-négy hónapja.
Didri fésülködik - egyem a kis lelkét 8)

Maggie, éljen a szakvizsga 8) 8) 8)

Amúgy igazad van, R. ma már sokkal kipihentebben kelt, visszarázódik.

Pakolás, munka :arrow:

Kép
vindolanda

7 évesen menjenek suliba :) hihetetlenül pörgös,fárasztó. Nem olyan,min anno a mi korunkban :cry: majd 1* bescanneltetetem Robival a május végi matek feladatsort... volt min. 50(ha nem 100) feladat 5 v. 10 perc alatt mennyit csinálsz meg+mennyi hibád van :shock: (összeadás/kivonás/pótlás)
okés,h. Mírának megy,de nem volt ideje az összeset megcsinálni :shock: jah és tanítónéni rokon is azt mondta NE menjen 6 évesen,kell nekik az az 1 év játék még,a unja magát nem gond,de higyjük el kell.Apukát 2 mondatával anno meggyőzte ne menjen még suliba a gyerek :)

:arrow: vár a munka :)

Panndi,Én mindig du-s leszek,de lesz jövő héten egyik nap amikor 11-re kell mennem :) GYERTEK BE :) :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Ádit Isten éltesse sokáig! Utólag is boldog szülinapot! Nagyon helyes a csillámtetkós képen!
Most olvasom, hogy fájlalta a lábát! Jobbulást neki! Néha Barninak is fáj esténként, de nem annyira, hogy ordítson miatta.

A körömlakk témában nem tudok én sem hozzászólni. :) De Piroska tetszik a hozzáállásod! Én ritkán festem magam, de ha mégis, akkor az a fiúknak nagyon tetszik. :) A tetkókat Barni most kezdte megkedvelni. Beni viszont nem szereti.

Vindo!
Jók a horvátországi képek! Rugó ügyes kis fotós! Jövőre muszáj lesz nekünk is arrafelé nyaralni! :)
Gratula a cikkhez!

Panndi!
Gábor szájának jobbulást! Kis hős, hogy bírta a varrást.

Móni!
A verdás tortát még nem csináltam meg, mert csak 12-én lesz szülinap, és utána hétvégén lesz egy kis ünneplés, aztán meg a barátokkal. Lelkileg készülök a tortagyártásra. :) Ez a fehércsokis mascarponés torta nagyon jól hangzik! Szívesen megkóstolnám.

Anitja!
Jobbulást! Drukkolok, hogy hamar elmúljon már az a hematoma! De a lényeg, hogy a kicsi jól van!

Nálunk Beninek kell supinált cipő. Mi is a Tökmag cipőboltba járunk már jó ideje. Nagyon szupi kis bolt! :)

Én is kettecskén vagyok most itthon Domival. Fura ez a nagy csend! :) Barni nem akart oviba menni, sírt is hétfőn meg vasárnap. Számítottam rá, ő ilyen. De most már vidáman megy és nincs sírás az oviban sem. Ma mennek birkózni a nagycsoportosok. Természetesen Barni oda se akart menni, de szerintem tetszeni fog neki.
Domi kivételesen most elaludt délelőtt, megyek is a dolgomra.

Kép
Kép
Kép
katicico

ÁDINAK BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is! :)

Nagyon helyes a tetkóval!

Hát, nálunk is nagy sláger a körömlakkozás. Én nagyon ritkán festettem, de mióta a gyerekek megvannak, azóta nem. Persze volt otthon néhány üveggel. Zsuzsunak mégis igénye lett rá. Nyáron időnként kilakkoztam a körmeit. Nagyon boldog volt. A szemét is festené, és a rúzs is nagyon menne. Vettem neki egy színezett ajakápolót, azt kenheti magára, a szemét pedig néha itthon kifestheti (de tényleg ritkán). És imádja a szoknyát. Engem soha nem látott abban.

Gergő meg utálja még az arcfestést is!

Móni!
Köszi a jó kis recepteket. Mentettem ám...

Vindo!
Szép helyen jártatok...

Most mennem kell

Kép
gica1

Hahó,
hazaértünk Rugóval. G. ma nincsen, ilyenkor másfél órás körutat teszek a faluban (óvoda, bolt, üldögélés Rugóval egy padon).

Képzeljétek, az óvodában azt mondták, hogy vihetjük Rugót negyed egy körül csütörtökönként a logopédia után, majd megmelegítik a kajáját 8) Rendesek.

Kata, majd számolj be a birkózásról.
Nekem is tetszik a birkózás meg a judo, de a fülüket féltem :lol:
Van egy ismerősöm, ő női boxoló (ob. harmadik), rajta csak az látszik, hogy durva egy izomzata van :shock:

Gica, nekem egy darab szoknyám sincs :roll:

Fasírtgolyókat sütök Rugónak, aki éppen fürdik. Tök koszosan hozom haza minden nap :lol:

Kép
vindolanda

Irina, milyen volt a parti tegnap?
Lábfájás?

Kép
vindolanda

Hazafelé vettünk egy pókemberes tojást a százasban, volt benne egy pókember :P

Kép
vindolanda

Na, ezután a roppant lényeges információ után el is tűnök az éterben.

Kép
vindolanda

Halihó!

Hát, mióta dolgozok, alig tudok jönni. Vajon miért? :lol:

Hulla vagyok, már nem is tudom, hogy mit akartam írni. Lassan ott tartok, hogy nem fogom bírni ezt a hőséget, meg az allergiámat. Bár ma még istenes is volt, de most már tényleg mindent bevetek: szemcsepp, orrspray, gyógyszer.

Jaj, igen. Mónikám, nem tudom, hogy az arcüregem mi miatt fáj olykor, de én csak azt gyanítom, hogy az allergiától. Rendesen pang ott a trutyi. A garatomon is található rendesen. Piroska, mit gondolsz?

Iskola: tegnap nem küldtem el, nekem eléggé markáns véleményem van az iskolakezdéssel kapcsolatban, féltem, hogy túlságosan kemény lesz. Én annak vagyok a híve, hogy minél később menjen a gyerek. Az a legnagyobb baj, hogy még nagyon sok mindenre nem érik meg hatéves korra, gyakorlatilag tilos lenne még bizonyos dolgokat csináltatni ilyenkor velük. Egyébként meg azt gondolom, hogy az első évben(akár az első két évben) is egy általános képességfejlesztésnek kellene történnie, ahol a kellő alapokat megkapná a gyerek, amik birtokában aztán hihetetlen gyorsan tudnának tanulni a későbbiekben. Na, csak nekikezdtem. De nem folytatom tovább.

Bercó is ír: fkjdjdjkdkfjkjkjfkjfdkjfkjfkjfkjui6u5i6ui5u6iui6uiu6iui6uiu6i5u6iu6iu56ii5u6iui6ui6uiu6iuu6iu5u6 6uiu6uiu6u65uii5uiu6iu5i6u5i6ui56ui5u6i5u6 i5u6i u65i6ui6uiu6i5u6iu5i6ui56ui5u6i5i6u5i6ui5u6i5u6i5ui65u656i6ui5u6iu6iu56iu5i6ui5u6i5ui6ui5u6i5u6iu5iui6ui5u6iui6u5i6ui5u6iu5i6u5i6ui5u6i5u665u6
dmaggie

Mi meg fagyiztunk. :lol:

Bercóból is kb. fél köbméternyi homok hullik ki, meg annyira koszos a pólója, hogy csuda. Hétfőn majd leégett a fejem, mert úgy vittem magammal a nődokihoz. De ez van, ismer már egy ideje, tudja, hogy nem járatom koszosan a gyereket. Tegnap meg el kellett mennünk a fórumba, előtte kapott tiszta pólót. :lol:

Ma meg elfelejtettem megkérdezni, hogy mi lett a rákszűrésem eredménye, bár borítékolni tudnám. Nem hiszem, hogy nagyon változna, max rosszabb lesz.

Kata: 8) a sport. Bercót egyelőre még nem lehet elrángatni sehova. Majd gondolom ő is csinál valamit, ezt látja a bátyusoktól is.

Gica, én mostanában többször veszek fel ruhát, szoknyát, de szerencsére a gyerekek nem követnek ebben. :wink: :lol:
Szerintem ez a korommal jár, hogy inkább nőnek öltözök mostanság.

Vindo, igazán rugalmasak. De ezt szeretem én is.

Alakul a hétvégénk. Pénteken du. Józsára megyünk, szombaton de. Érmihályfalvára, du. egy ovis csapattal a városba, vasárnap du. partizunk majd.
dmaggie

Én meg ma megkérdeztem, csinálhatom úgy, ahogyan tavaly, egyszerre bevihetem az egész évre a tisztasági csomagot. Így egyszerűbb. Megveszek mindent, aztán beadom és nincs vele tovább dolgom. :lol:

Torta: az oviba nem süthetek, de az itthonival lehet, hogy megpróbálkozok. De addig ki kellene próbálni ezt a fondant. :roll: Mondjuk decemberig lehet, hogy vért fogok izzadni. :roll:
dmaggie

Maggie, Vindo!
Hát az én gyerekeim is hazahordják a fél homokozót. Most is egy fél szemetes lapátnyi homok hullott ki a cipőjükből...

Vindo!
Tényleg rendesek az oviban!

Maggie!
De jó ötlet ez az egész évi tisztasági csomag!
Nálunk sem lehet az oviba sütni...

Irina!
Mi van végül Ádi lábával? Voltatok orvosnál?
Szülinapi buli megvolt?

Katicicó!
Nálatok az oviban van birkózás? De érdekes. Nálunk Gergő járt tavaly judozni, de nem tetszett neki, pedig olyan sokat fejlődött a mozgása. Lehet, hogy az idén újra próbálkozunk...

Panndi!
Jaj, szegény Gábor. Remélem már jobban van!
Majd megtanul Fruzsi is kétkereküzni, az enyémek idén nyáron tanultak meg. Először a rollelen megtanultak egyensúlyozni, aztán jöhetett a bicó. Most gyűjtünk nagyobbra...

Anitja!
Hess-hess hematoma! Azért néha kukkants be!

Regi!
Üdv újra itt! :) Örülök a régi - új munkahelyednek!
Szelinek hogy tetszik a koránkelés?

Na, megyek, kiszedem őket a kádból...

Kép
gica1

Ja, és a nyuszi csoport nagyon vicces, mert azzal szórakoznak, hogy egymás zsebébe is plusz homokot dugnak.

De jó, hogy minden gyerek ilyen koszos, nem csak az enyém :lol:

Maggie, koszos póló :roll:
Mi pont így jártunk az orvosnál tegnap, a homokban hasalt, alagutat ásott, aztán átgyalogoltunk az orvosi igazolásért :roll:

Maggie, ez az arcüreg rosszul hangzik.
Valami otthoni kezelést nem próbálsz ki rá? Lámpázni vagy nem tudom...

Rákszűrés - az enyém most tökéletes lett, és örültem is neki nagyon :D

Nálunk az oviban ennek a korosztálynak még nincsen semmi, nagyobb gyerekeknek szerintem birkózás meg baseball 8) van. Gondolom foci is. Majd választ Rugó, örülnék neki, ha menne valahová.

Roller - ez jó, ha azután könnyebb biciklizni :idea:

Iskolaérettség - hát, Rugóval fel sem merült, hogy ne csúszna...

Ma arról kérdezgetett hazafelé, hogy az ősemberek mikor tanultak meg házat építeni :P

Ki kell szedni a fürdőből.

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Anitja, köszi, h írtál, nagyon örülök, h semmi bajotok!!! Ne idegeskedj, ha lehet, és pihenj sokat, a gyógyszer véd Téged! :-)

Maggie, gratulálok, nagyszerű hír :-)! Majd meséld el, hogy is néz ki ez az egész szakvizsgadolog!

Vindo, pókemberes tojás :wink: Ádi amúgy a tetkója ellenére még sosem látott semmi pókembereset, kivéve egy teljes pókemberjelmezes kissrácot a parkból (akinek a fejét is a jelmez teljesen fedte és a többi szülő megbotránkozására csak így létezett a szabadban). Írtam is róla anno, Ádi úgy hívta, hogy Pókháló :lol:

Gica, tök ügyesek a bicóval a gyerekeid! :-) Mi ettől még évekre vagyunk. A fő gond az, hogy a Muci nemigen szeret pedálozni. 8)

Köszi, a szülinapi buli jól sikerült, hármasban voltunk, volt Villám McQueen-torta meg nagy legózás utána. Ma elvittük a kis sütiket is, nagy sikere volt állítólag, a mázlisták meggyet is találtak benne (nem raktam mindbe, mert vészesen fogyott a massza).
Ádi lábija rendben van, áttekergette a doki, ízületeket nézett, semmi nem volt, tényleg elülte. Ami elképesztő azért, valljuk be.

Éééééééééééééés.....

Nagy hírem van Nektek: 6 + 5 napos kisbaba van a hasamban, ma voltam először dokinál. :-)))) Nagyon örülünk, tervezett baba és azonnal összejött (képet majd ha tudok, amoda teszek fel).
Piroskám tudott róla S-n kívül egyedül, mert szóba jött a téma, én meg nemigen tudok titkolózni. Így is alig bírtam ki ezt a két hetet, hogy ne mondjam el Nektek. :lol:
Anitja, nekem is hematómám van, bár én nem vérzek, de szednem kell az Utrogestant.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?