A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos tudnál kicsit mesélni a tanfolyamról?
Mikor van (hétvégén is?)? Hány alkalom? Mennyibe kerül? Stb?...... engem érdekelne.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

légzésfigyelő: Adrynnak és Katkának teljesen igaza van, de annyit hozzáteszek, hogy attól, mert teljesen egészséges a baba, tapasztalatból mondom, hogy éjjel minden aggódó anyuka többször is felkel megnézni, lélegzik-e. És néha baromi halkan és ritkán vesznek levegőt. 8) Lucánál nem volt, és megfogadtam, hogy a 2. gyerkőcnél bérelni fogok, így legalább nyugodtan alszom majd, még akár 1-2 téves riasztás is belefér, de az első időkben minden átaludt félóra aranyat ér. :D
Igaz, tanfolyammal együtt az igazi.

Garmastan: most is kapható.

Erpé: én úgy tudom, a szülésznőknek akkor adott nagyobb szerepet a kórház vezetése (Csákány doki, jó fej, hallottál róla?), amikor kb 2 éve az volt, hogy csak a területileg illetékes helyen lehet szülni, az ügyeletes orvosnál. A nagy közfelháborodás a terveket elsöpörte, de nem tudom mi maradt meg belőle. Én egyébként nem fogok szülésznőt választani, épp elég lesz az orvosnak pengetni. Négy éve sem választottam és mégis nagyon lelkiismeretesen ellátott az éppen ügyeletben lévő.
Nekem azért újdonság a Kika szoba, mert négy éve csak bordásfal+labda volt. Pelus meg alig, jöttek be kérni a nővérek, aki nem hozott, annak mi adtunk. :shock: Örülök, hogy azóta javult a helyzet. :wink:

Többiek, bocsi hogy ennyi az off a kh miatt! :oops:

Nemlajos: az István és a dél-pesti között az az alapvető különbség, hogy az előbbibe szabad a bejárás a gyermekágyas osztályra, utóbbiban pedig szigorú látogatási idő van napi 1*, üveg mögül mutogatják a babákat, gyermekágyasra pedi tilos bemenni. Ez közelebb áll hozzám, engem zavarna, ha a mellemet bámulná a szobába betóduló látogatók hada. Meg az újszülöttnek sem biztos, hogy jó, ha harmincan köhögnek körülötte. De van, akinek ez a megfelelő. Még jó, hogy lehet választani. 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Öcsis sztorik :lol: :

A napokban jöttünk kifele a korcsolya páyáról és Zsófi megkérdi tőlem:
- Anya te nem akarsz korcsolyázni? Neked nem rossz, hogy nem korizhatsz velünk, csak állsz a pálya szélén?
- Szívesen korcsolyáznék én is, de hát nem lehet, mert ha elesek, akkor Öcsinek lesz baja.
- És azért még szeretnéd az Öcsit :shock: ?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ágica meg féltékeny és mostanában azt hajtogatja, hogy milyen jó a kicsi babáknak és milyen kár, hogy ő már nagylány. Mondtam neki mindent, hogy miért jobb neki, de semmi nem hatotta meg... végül jött a mentőötlet:
- A kisbabák nem hordhatnak szoknyát csak rugdalózót!
- :shock: :shock: :shock: Ja, akkor nem is jó babáknak!
Azóta lekerült a téma a napirendről....

:lol: :lol: :lol: :lol:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

kukli, az a lány, aki utánaérdeklődött, egyelőre eltűnőben van, én azt tudom, hogy péntekenként (de nem minden pénteken, csak kb havi egyszer talán) van a Heim Pálban, hogy mennyibe kerül, nem tudom, mert egyszer 10E-et olvastam/fő, egyszer meg 1E Ft-ot, szóval most tényleg nem tudom, hogy mennyi, remélem, az utóbbi.
És de. 10-kor kezdődik, és addig tart, míg az előadás után minden vállalkozó ki nem próbálja az újraélesztést a babán...
Ha valakit érdekel, és kevésbé telefonfóbiás, mint én, felhívhatja a Heim-et, hogy konkrétan mikor és mennyiért is lesz :wink:

mellbimbó sebesedésre én az Aventes kenőcsöt hallottam ajánlani, no meg az anyatejet.

marq
: hidd el, az Istvánban pl. nekem pont ez nem tetszik, hogy bármikor bármennyi (jó, tudom, elvileg csak 2/fő) látogató bent lehet, és hát bizony már előre látom, hogy semmit nem fogok aludni, meg nyomasztani fog a sok idegen ember... Anyám nem is hitte el, hogy be lehet menni látogatóknak, meg hogy végig ott a baba :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok,

elsősegély tanf. anno az egyik topikból ezt szedtem le:
Légzésfigyelő: Madarászban minden kedden 4-6 közt van tanfolyam az elsősegélyről, 4 eFt, 3/4 4-re érdemes odaérni.

Heim Pál: 1 eFt., minden első vagy uccsó pénteken van, meg kell kérdezni. A épület, Sárkány teremben tartják.

ennyit tudtam én hozzátenni :)

Szép napot!
Vica
wicca

meg ezt találtam még a neten:
ELSŐSEGÉLY-TANFOLYAMOK

Lég­ha­jó Prog­ram
Új­ra­élesz­tés-, el­ső­se­gély-tan­fo­lyam
Dr. Krivác­si Pé­ter Tel.: 30/590-3435

Ba­ba­gon­do­zá­si és el­ső­se­gély-tan­fo­lyam
a Vö­rös­ke­reszt szer­ve­zé­sé­ben Tel.: 318-0725

El­ső­se­gély-tan­fo­lyam
www.an­gol­na.hu Tel.: 30/281-3536

Szép napot!
Vica
wicca

és ezt:
BÖLCSŐHALÁL-MEGELŐZÉS

A Ma­da­rász Ut­cai Gyer­mek­kór­ház böl­cső­ha­lál-meg­elő­zé­si prog­ram­ja
Dr. Szán­tó Im­re Tel.: 416-3239
Tanfolyam keddenként 16 órától,
www.bolc­so­ha­lal.hu

Babasúlypont köl­csön­ző
Baby Controll légzésfigyelő árusítás és
kölcsönzés Bp. XVI., Felsőmalom u. 3./B.

Lég­zés­fi­gye­lő-köl­csön­zés és -árusítás új­ra­élesz­té­si tan­fo­lyam­mal
Tiva-med Kft. Tel.: 242-0261

ezen az oldalon:
http://www.kismama.hu/notesz/

Szép napot!
Vica
wicca

na jóvan, befejeztem :)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

köszi a pocak, levi és ruci dicséreteket :D, jól estek!!!

Szép napot!
Vica
wicca

köszi wicca a kutatómunkát! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: nincs mit :D, uncsiztam ;)!
Kukli: de hisz ez egy retikül :shock: :lol: !!!! mutattam apának is, neki is tetszett! csak kár, h ilyen drága! tök jó, h a barátaid tudnak Neked ilyet kölcsönadni!!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: csak sikerült valamivel meggyőznöd :D:D:D:D:D!!!! de édes!

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi Wicca! Nem semmi vagy. Én amiket találtam mind 10 e körül voltak, a Heim Pál honlapján meg ki sem igazodtam. :oops: A Madarászos a legszimpibb. Olyan gyorstalpalónak. Bár nekünk inkább tényleg azért van figyelőnk, hogy aludhassunk. :) Aki nem vesz, annak lesz tükre. :wink: Bár én ha a mi ágyunkon aludt, az összegyűrt zsepi módszert alkalmaztam. Néha tényleg nem látszik, lélegeznek e. :) Persze mindig lélegeznek. :lol:
A kenguru: valóban egy tatyi, és le lehet rakni bárhol kényelmesen, nem kell kifejtegetni. Berakható a babakocsiba, itthon ha hazajövünk bárhova, és szétnyitható, hogy ne legyen beszorítva. Na meg könnyű vele vásárolni is. :):):) Alig várom, de mondtam ráér februárban, addig használják a mérlegünket is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Közben jelentkezett a leányzó, én is csak annyit tudok, a Heim-ben a hó utolsó péntekén lesz a tanfolyam.
Szóval én arra megyek :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli
ez a tatyó nekem is nagyon tetszik!!! már láttam egy másik honlapon is, gondolkozom is rajta!
én próbáltam a kendőt is anno, meg a kengurut is, de egyik sem jött be 100 %-osan. a kengurut nem is lehet ilyen korán használni, mert nem jó a babának. a kendő meg macerás...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nekünk van légzésfigyelőnk, mi anno megvettük... ezért ezen nem kell gondolkodnom. nekem sem riasztott tévesen, csak, mikor elfelejtettem kikapcsolni, mikor kivettem Fannit az ágyból... :roll:

nekem sterilizátorom van, ilyen gőzös, aventes. de ilyen chicco-sat én is fogok venni!

én még a medela bimbókrémjét is ajánlom, azt sem kell lemosni, és jó!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb nekem a aventessel az volt a bajom (azzal kezdtem), hogy mindig össze gyűjtöttem hozzá mindent, mert mégiscsak 10 perc mikrózás (vagyis egy 125 ml-is cumiért nem indítottam el), és macerásnak tűnt. A chicco-t meg napi 1x bekevered, és beledobod mosogatás utána cuccokat 1/2 órára. Ha tovább marad benne se baj, max. lesz egy kis illata. De sztem kellemes. Remélem bejön majd neked is.
:wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

ilyen is van ám, nem csak kenguru meg kendő!!!
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="kuklika"]
írta:
kuklikaKatka én a dm bimbikrémjét használtam, most is néha kenem már. Olcsó, és nem kell lemosni. Nekem a cicivel szerencsére semmi gondom nem volt, de kentem is szorgosan.
Sterilizálásra én a chicco folyadékot ajánlom (csak eszembe jutott). Olcsó, jó és szép marad minden tőle, mindenhol kapható, még a tesco-kban is….. A gumikarika pedig jó öltet. Nekem az volt a . legjobb barátom akkoriban.

Kuklika!
Tök jónak tűnik ez a csecsemőhordozó alkalmatosság. Mondjuk megnézném élőben is, használat közben valakinél.
Mi az a gumikarika, amiről írsz? az valami bimbóvédő?

Masut
masut

[quote="marqueza"]
írta:
marqueza[én úgy tudom, a szülésznőknek akkor adott nagyobb szerepet a kórház vezetése (Csákány doki, jó fej, hallottál róla?), amikor kb 2 éve az volt, hogy csak a területileg illetékes helyen lehet szülni, az ügyeletes orvosnál. A nagy közfelháborodás a terveket elsöpörte, de nem tudom mi maradt meg belőle. Én egyébként nem fogok szülésznőt választani, épp elég lesz az orvosnak pengetni. Négy éve sem választottam és mégis nagyon lelkiismeretesen ellátott az éppen ügyeletben lévő.

Én ugyan nem ott fogok szülni, marqueza, ahol te, de épp ilyen megfontolásból gondolom, hogy nekem meg elég lesz a szülésznő... elég csak az egyiknek fizetni, és szerintem ő lesz velem végig, míg az orvosnál megelégszem az ügyeletes orvossal is[/quote]

Masut
masut

a januáriaknál ma 2 baba is született :D 2 kislány :D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn! Épp én is meg akartam írni a hírt, most olvastam. :D

Masut
masut

én is benéztem oda...

dobok egy tegnapi pocakot:

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

a fogkrémpöttyökért bocsi... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Légzésfigyelőnk nekünk nem volt Samunál, én is kissé túllihegettnek (marketingszagúnak) érzem ezt az ügyet, sokat utánaolvastam akkoriban... de a tanfolyam érdekel, lehet h elmegyek egy ilyenre. Szóval köszi a sok infót, Nemlajos, Wicca!

Katka, lányok dumája haláli! Főleg Ágica és a szoknya esetén röhögtem egy jót :)

Csibb, hát rajtad sincs sok plusz a pocidon kívül, és nagyon szép a pocid! - nekem sajnos már a combom és a fenekem is eléggé megnőtt... De majd lemegy. Egyszercsak. Súlyban lassan ott tartok, ahol Samu megszületett...

A tatyó-babahordó tényleg nagyon szimpi, bár nekem / nekünk a kendő is bevált Samunál. A nagyobb méretet fel lehet kötni kisebb emberre is, fordítva ez már nem igaz, és mivel apa nálunk 2 m, én meg 170 cm körüli vagyok, ezért nekünk XXL-es hordozókendőnk van, de azt én is simán tudtam kezelni - sőt a bonyolultabb kötéseket is jól meg lehetett vele csinálni.

Marq, 3 éve én pont műszakváltáskor szültem, az nem volt jó, ezért gondolkodom most "saját" szülésznőn.

Még akartam írni valamit, de kiment a fejemből, inkább búcsúzom mára!
Jó éjt!

erpé

Helló!
Nemlajos nemrég adtam el az erszényt, ugyan ilyen volt, itt is vettem. Nem jó. Max. kicsit otthonra, de nem kényelmes sztem annyira, főleg ha be vagytok öltözve. Azért cseréltem le.
A gumikarikánál a Katka által említett úszógumira (na nem ami rajtam van) gondoltam. Én anno egy mikiegereset kaptam. :lol: Szval azzal megyek be idén is. A gátsebre nem ülsz rá, ha benne szopiztatsz.
Csibb rajtad tényleg csak pocak van! Bár ez látszott az arcodon is a kari képeknél. Én Epréhez hasonlóan hátul is tartom az egyensúlyt. :wink: De múltkor is lement, nem parázom. Csak idén megint nem megyek partközelbe, mert hazautaznak az emberek. :oops:
Katka nekem is a szoknyás jött be nagyon. Annyira édesek, milyen egyszerű őket még meggyőzni. Anno Zsófira féltékeny volt Ági? Persze most más mert nagyobb, csak kíváncsi vagyok.
Masuttal egyetértek, sztem is fontosabb a sznő. Bár nekem a doki is bejön. Ha beér.
:roll: Meg ha beérek...... na jó ez rossz vicc............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.01.04 08:25-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt,

Csibb: Hogy Te milyen csinos vagy!!! Tényleg nincs rajtad plusz a pocódon kívül!!! Irigy-irigy :D!

én is benéztem a januáriba, el is pityeregtem magam :D, túlérzékny vagyok! anyám mindjárt jönnek a februáriak, ami számomra azért érdekes mert ott van a barátnőm és ha arra gondolok, h ha ő megszül akkor nemsokára mi jövünk! asszem kezdek izgulni :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

most dokit fogadok, legközelebb meg szülésznőt :) és akkor lesz tapasztalat bőven!!! szóval azt mondjátok ez az úszógumi nagyon jó!? háááát akkor lehet beszerzek egyet valahonnan ...

Szép napot!
Vica
wicca

Januáriaknál megint egy baba :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Csak gyors beugrottam és végigolvastalak benneteket.

Én is Garmastant használtam, szerintem jó volt és úgy emlékszem nem is kellett lemosni szoptatások előtt. Amúgy nekem mindkét gyereknél kisebesedett az egyik vagy mindkét cicim, szerintem ez egyéni lehet. Bulcsúnál volt hogy egy teljes napig nem tudtam szoptatni az egyikből aztán ment ezerrel a fejés. Amúgy akkor vettem egy Avent-os bimbővédőt ami nagyon jó volt ezekre az időkre, mert ugye nem ért hozzá a melltartó és nem irritálta a bőrömet.

Kukli ez a babahordozó tényleg nagyon tuti :) most én is elgondolkoztam egy ilyenen. Nekünk van kengurunk, az végülis bevált de inkább a párom vette fel benne a gyerkőcöket. A hordozókendő nekem sem jött be, el is adtam, nekem nem volt türelmem megtanulni :?

Csibb nagyon csini vagy!! :)

Bocs, most több időm nincs, mennem kell rendet rakni a gyerekek között :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

wicca :lol: :lol: :lol:
Egyébként én is így vagyok vele. Amikor az egész projektbe belevágtunk, azt mondták, húúúúú, orvos az mindenképp, az kell. Mire félidős lettem, kiderült, akkor inkább a szülésznő a fontosabb :? Most meg már nem mondhatom az orvosomnak, hogy hát akkor viszlát, találkozunk a 6 hetes kontrollon (egyébként akinek csak szülésznője van, és ügyeletesnél szül, az sztk-ba jár nőgyógyászhoz, vagy magánorvoshoz?).

csibb, én pont kétszer ekkora vagyok, minden testrészemet tekintve :wink:
Nekem valószínűleg nem is fog lemenni, az egész családom ilyen kis döncike (a vicces az, hogy a párom így becézi Dömét is...).
Pont azt mondtam, hogy a családban egyedül én voltam csinos 30 éves koromig, most már az se baj, ha jön az örökség... (anyu rám szólt nővéreméknél karácsonykor, hogy "ne egyél már több kekszet", erre volt ez a nem túl kedves válasz)
De még az is lehet, hogy lefogyok, csak nem túl valószínű :roll:
Hiába, szeretem a jó kajákat!!! :lol:
Mozogni meg ugye...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

A januáriakhoz én is benéztem reggel, ezúttal egy kisfiú született, de tegnap este az anyukája még fórumozott. :)

Kukli! Köszi a gumikarikás felvilágosítást. :lol: Olvastam korábban az úszógumit, de nem esett le, hogy arról van szó. :lol:

A babaerszény nekem tetszik, de én is épp azt néztem, hogy se túlzott hidegben, se túlzott melegben nem lehet jó... ha meleg van, akkor ugye szépen összeizzadsz a babával, ha meleg van, akkor meg túl vastagok a ruhák és amiatt kényelmetlenebb lehet. Ettől függetlenül nekem nagyon szimpatikusnak tűnik, és nem is olyan irdatlanul nagy összeg.

Masut
masut

Sziasztok!

Szülésznő és orvos témához. Nekem mindkettő van/lesz. Az egyik barátnőmmel egy időre vagyunk kiírva. Én ugye márc. 15-re, ő pedig márc. 16-ra. Mondjuk szerintem ő előbb fog szülni. De majd meglátjuk. Ugyanahhoz az orvoshoz járunk, és most hívott, hogy utólagos engedelmemmel beszervezett egy szülésznőhöz. Nálunk egy hónapban csak 2 kismamát vállalhatnak és csak a 30. hétig lehet jelentkezni. Még pont bent vagyok. Jövő héten fogunk vele találkozni. Én nem bízom a véletlenre. Ha esetleg a doki nem tud bejönni valami miatt, a szülésznő ott lesz. Már mondta a barátnőmnek telefonon, hogy ő éjjel-nappal elérhető lesz, és bármikor bejön. Úgyhogy szuper! Ez is megvan.

Tegnap este, vagyis már majdnem éjjel, tök nagy fájdalmakra ébredtem. Géza csak azt vette észre, hogy már álmomban nyöszörgök. Annyira feszített a baba, hogy alig bírtam. Teljesen ki lehetett tapintani mindenét, mi hol van. És akkor jutott eszembe először, milyen fájdalmak lehetnek majd a szülésnél :shock:
Hát... Kíváncsi leszek.

Kép

Kép
rszg

hát csajok szép méretes a mai kiscsávó a januáriaknál.... :?

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Kuklika, jó ez a babahordozó eszköz(bár elég drága:)), most lehet hülyeséget kérdezek, de jó ez tartásilag a babának? Lehet csak a táska forma miatt furi nekem:oops:

Csibb: szép pocak.

Benézek a Januáriakhoz, megnézem mi történt, közel nekünk is az idő, közel a Március :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Igen Bea, jó, mert nem merev. Felveszi a formát mint a pocak. Az erszényben és kendőben is ahsonlóan van. Kenguru pont ezért nem ajánlott, az merev nekik.
Adryn mindenkit átterel januárra. :lol:
Masut teszveszen vagy vaterán épp van egy 1500 körül. Én is annyirét tudtam eladni decemberben. :wink:
Rszg sajnálom az éccakát! Át tudjátok terelni ilyenkor? Én erőszakosan a másik oldaon fekszem akkor átevickél. De hogy nekem mennyit van fent a csaj! :shock: Remélem kint nyugiasbb lesz. :)
Tencsiék jól ellehetnek. Holnaptól gondolom bölcsi. Reméljük jön majd mesél nekünk ő is a karácsonyról bővebben.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika, értem, én ezt nyertem a Tesz-veszen 500-ért, úgy látom egy új kenguru is 10 körül van :o , de akkor ez nem túl egészséges, legalábbis korai korban nem, ugye?
Amúgy érdekes ez a Tesz-vesz-en néhány ember, Dec 19-én nyertem, írtam e-mailt, hova utalhatok, visszaírta, hogy nincs ideje Karácsony után felveszi velem a kapcsolatot, és még most sem válaszolt.

Én se aludtam egész éjjel, szerintem Maja sem, éreztem, folyamatosan rúgkapált :?

Kép Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea, szerintem írj neki megint :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Írok, csak nem akartam erőszakosnak tűnni, de egy e-mailt szerintem dobhatna ilyenkor :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

hát ne írj erőszakosat:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kuklika: üknagyapám biztos pásztor volt.. onnan a terelés :lol: :lol:

én is kengurúkat nézegetek van ez a babybjörn márkájú.. állítólag ez jól tartja a bébi gerincét és a fejecskéjét is. ismeritek? tapasztalat?

Bea: vaterán én is elküldtem az egyik eladót a fenébe.. pelenkázó után érdeklődtem, azt mondta válaszol, csak írjam meg milyen szín érdekel, meg mondtam hogy magasabb is kellene mint 70 cm :shock: mert ugye a 177 centimmel elég gáz lenne lehajolgatni hozzá.. azt mondta nem gond, megoldható, másnapra megírja az árát. nem írta. írtam neki 2 nap múlva hogy mi újság van. ez volt 1 hónapja kb. azt hiszed válaszolt? na mondom ez is sokat fog így eladni... a majom. nem értem ilyenek minek vannak fent egyáltalán.

KépKép
KépKép
adryn

Adry, teljes mértékben igazat adok, történhet bármi én megértem, de akkor ír egy e-mailt, hogy további türelmet kérek, stb. vagy nem felejt el válaszolni, hogy nincs :lol: , ez nem kerül semmibe

Bea, Maja

Kép
bea1978

nahát, ezek szerint nekem eddig nagy szerencsém volt! :shock:

A baby björnt én is néztem, de akkor már az B.B. Active, mert az derékmerevítős, és hát az én hátamnak meg a lumbágómnak nem mindegy, viszont az 17E-nél kezdődik használtan.
Persze az e-bay-en ezt is töredékéért lehetne beszerezni, de ahhoz már én nem vagyok elég bátor, no meg a nyelvtudás hiánya is...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én most 120X60 matracot keresek jó áron, ha tud valaki... kényelmesebb megrendelni, ha lehet, miért cipelném, pelenkázót is kiszállították.

Bea, Maja

Kép
bea1978

E-bay-t még nem próbáltam, nem sok a postaköltég külföldről? Néztem osztrák, meg angol e-bayt, Ausztriából lehet nem olyan sok..

Bea, Maja

Kép
bea1978

felelevenítettem a németemet, egy pár terméket átolvastam :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: ebay szótár

http://www.dunainfo.net/~ebay/szotar.htm

Lépek, tele velem a lap :oops: :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea, köszi :lol: :lol: :lol:
De ez rajtam nem segít, e-bayezni nem fogok. Majd a gyerek :wink:

Viszont a matracot én is néztem most.
Szeretném, ha vitaindítónak vennétek:
szivacs vagy kókusz???

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos vitaindító :D: pont itt a babaneten olvastam a kelengyelistában, hogy jobb a kókusz, de NEMZEDÉKEK NŐTTEK fel a szivacsmatracon! Szval KÓKUSZ!!! :D Ebből is állítóla legalább két fajta van ... na a többi lényegeset elfelejtettem :(. Ismerősöm ezzel foglakozik, majd megkérdem!
Kengurut még nem néztem, most olyat próbáltam keresni teszveszen, vaterán amit Kukli szúrt fel női táska :D, de nem találtam ....

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?