A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi,úgy látom neked tényleg ellenséged lett a babakocsi :D
Nekem egyedül azzal van bajom,hogy levettem az aljáról a kosár részt és azóta nem tudom visszarakni :D Azt hogy kis helyet foglal,persze mózes nélkül gondolta.
krisztinaa

Sziasztok!

Most hívott a lányom. Zokog a telóba. Úristen! Mi történhetett!!! Minden rossz átfut az agyamon. Végül kibogoztam a történteket: Battyogott a buszmegállóhoz, mikor meglátott egy dongót. Szegény a hátán feküdt az úton. Nehogy rálépjenek, hát megfogta, hogy odébbtegye. Persze a félholt dongó belecsimpaszkodott a hüvelykujjába és jól megcsípte. Bocsássatok meg érte, de alig tudtam legyürni a röhögést! Persze nagyon sajnálom, vígasztaltam, sikerült telefonos segítséget is nyújtani, megnyugodott és most sétál egyet hazafele, nem kell buszoznia. Lehet, hogy nem kellet volna ennyire természetszeretővé nevelnem??? :lol:

Kati

Kép
bfkata

Kriszta, gratulálok lánykádnak a fülbevalókhoz! Amúgy is nagyon csajos, de most bizti ragyogni fog benne! Ja, és szerintem Anna nem kicsi ezzel a súllyal! Egyébként most vettem nálunk is észre, hogy hol a súlya ugrik meg, hol nyúlik egy pár centit. És ne feledjük, hogy egész nap tornásznak! Lemozogják.

Vick, Vince viszonk tényleg giga-baba lett! Sokáig egy súlyban voltak Mírával és most nagyon elhúzott! Drukkolok a szocpolhoz!

Kerekfejűek csapatába csatlakozhatunk? Az én pufiarcú, cipóképű és egyéb kedves jelzőkkel ellátott leányom is igencsak "arcrahízó" típus. 42 cm a buksija! És kopasz, csak egy kis szőr van a fején, ami még jobban kihangsúlyozza kerekségét.

Annak idején, nekünk sikerült a tápszert úgy kiváltani 6 hónapos korra, hogy csak este kellett adni egy adagot. Addig szopizott esténként, akkor adtam fel, mert iszonyat cécók voltak miatta. Szóval persze más eszmék voltak, 3 hósan lehetett már hozzátáplálni. Így 6 hóra már főzelékeket evett (kedvenc volt a répa, sütőtök, krumpli), gyümölcsöt (alma, őszibarack, banán), és én Milupa tejpépet adtam neki. Rendeset, nem HA-st. Na a tejpépért megőrült. Igaz, veleszületett ekcémás, sokat is szenvedtünk vele, de egyébként majd kicsattan, olyan egészséges és strapabíró.
Most ért haza, és még a dongócsípést is túléli.
Úgyhogy kitartás, a hozzáetetőknek! :D

És képzeljétek, 3. lett az iskolai évfolyam komplex versenyén!!! Az én LÁNYOM! Valami megyéket nem tudott, állítólag az kellett volna az 1. helyhez, azt mondták neki a tanárok. Jó ez a tankönyv-szabadság. Tény, hogy év végére, mind ugyanazt tudják, csak míg az egyik osztály októberben tanulja a megyéket, ők majd csak áprilisban fogják. Klassz a rendszer! :evil:

Kati

Kép
bfkata

Babakocsit mi használtan vettünk 20.000 ftért. Hagyományos Roan kocsi, direkt ezt kerestem. Meglepő ritkaság lett ez nem éppen modern darab. Nem volt használva. Még a kereke sincs megkopva, sem a karfa semmi. Vadiúj szinte. Mózese keményvázú, lecserélehető dönthető ülőrészre. És ami nekem lényeg volt, nagykerekű, jórugózó. Normál súlyú, még fel tudom vinni a lépcsőn a gyerekkel, de itt falun kevés a lépcső. Az oviba kell és itthon van 5. Immmmádom! Persze nekem is a 3. kocsim. A tapasztalat diktálta, mert a drága Evenflo babakocsi (hordozó is van hozzá) bolygókereke nem bírta az utcánkat. Igaz a 2. gyerek alatt, de feladta a reményt. Aszfalton még elmegy, de az utcánk a csatornázás óta katasztrófa. Kiráznám a kölökből a lelket is. A occsó kocsi meg szépen ring. Mondjuk hely is kell a lakásban hozzá, panelban nem ajánlott. Sem az én Corsámba, mert vagy a gyerekek, vagy a babakocsi fér be! Ha most megyek valahova, esernyőset viszek, majdnem teljesen fektethető, vagy a párom kocsijába befér a nagykocsi. Összecsukás nélkül is! :lol:

Kati

Kép
bfkata

Kati, bejelöltelek
dongómentési akció :lol: :lol: :lol:

Tyű, nem semmi ez a tejpép adagolás, a gyerek orrán-száján jön a cucc, felét bekanalaztam neki, a másik felét odaadtam cumisüvegből.
Pedig a gyümölcsevés már flottul megy.
És persze telibe tüsszentett, de olyan kacarászásba kezdett utána,
hogy lehetne haragudni ilyenkor.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, visszaigazoltam! És raktam fel 4 új képet. Múlthéten készültek.
Tudnék mesélni a természet-szeretetéről! 3 évesen a kistóhoz inni járó darazsakra azt hitte, fulldokolnak. Persze mikor megfogta az egyiket, hogy kimentse, megcsípte. 4 évesen, nem tanulva az előző esetből, egy imátkozósáskával kötekedett. Az meg "beleharapott" az ujjába. Sikítva próbálta lerázni a kisarasznyi állatot az ujjáról. Eltelt néhány másodperc, mire megmentettük mindkettőt. És 6,5 év múltán mindez feledésbe merült, így jöhetett létre a konfliktus a dongóval. Remélem már befejezte a nagy barátkozást!!!
Mennyi minden vár még ránk, mire ezek a kisgyerekek is felnőnek! :)

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!!

Alig vagyunk itthon, mindig csavargunk , meg van mit intézni , keresztelő. start számla, posta stb... !

Móni mi a doki nénink meg a védőnénik is ellenzi még a hozzátáplálást, nekünk is marad még a tápszer, de sajna nekünk is egyre többet kell potolni, de ha eszem én is almát akkor Máté is nyalogatja olyan édes nagy izgalomba jön ekkor, de sztem én is lassan elkezdem neki adni a gyümiket!

Kata ügyi vagy , hogy így adsz már minden féle finomságot MÁrknak!

HÁt nem tudom.. vagyis nem merem elkezdeni neki a pépet v a gyümit mert attól félek mit szól majd a védőnő v a doki néni ha kitudodik, de végül is az én gyerekem azt csinálok vele amit akarok nem ? Ez is olyan érdekes h minden védőnő mást mond ezzel kapcsolatban ! :oops: :roll: :roll:
Teát úgy ahogy issza de az se kell neki nagyon ! :(

Kriszti örülök , hogy jobban van Anna!

Vick.. szocpol?? tudom mi végig csináltuk tavaly, előtt kértek minden féle hülyeséget ! De most nem törölték el ??? VAgy rosszul tudom ?

HUU ennyire futotta, rohannom kell. nagy sírás van!! :cry:

puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kati, kérhetem én is a nevedet priviben?
Nagyon aranyos lányod van!

Kata, még regisztrálnom kell a youtube-n, hogy meg tudjam nézni a videot.

Krisztina, örülök, hogy jobban van Anna. Kérünk képet a fülbevalóról! Mennyit gyarapodott egy hónap alatt?
A babakocsival megvagyok azért, ma elnézegettem a másokét, biztosan megvan mindnek az előnye és a hátránya.
Jelentem, működik a fék, megbuheráltam kicsit és azóta OK.

Képzeljétek, Zsófi a nagy ágy közepén volt, odamentem kinyitni az erkélyajtót, közben pedig leesett az ágyról. Nagyon sírt (én erős voltam), de szerintem csak az ijedtségtől. 2 perc múlva már kacagott. Most pedig nyálbuborkékokat fúj és berreg hozzá. Ez egy új szokása, de ma fejlesztette tökélyre.

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi, Móni, nekem is ellenzi a védőnő a gyümölcsöt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Ú, szegény kicsi Zsófi! Pont eszembe jutott ma, hogy nem szoktad kipárnázni, hogyhogy nem gurul le.
Nekem sem váltak be a babakocsik, mondjuk nekem a terep miatt. Ide terepjáró kellene. + alapból meghatározza az élményt, ha sír benne.

Kata, nagyon cuki Márk, ahogy eszi a körtét. Olyan kedvesen beszélsz hozzá :) Hiányoltam már az ilyen közeli képet az arcáról, mert általában egész alakosat szoktál hozni, azon nem látszik jól az arca. Nagy kópé már most, és még szép is! Reszkessenek a csajok :)

Vick, micsoda méretei vannak Vincének :) Jól tartod :) Még a 68 cm-re emlékeztem :) Gondoltam ám rád mert Bibi ismét sűrűn eszik éjszaka. Ti még mindig keltek 2 óránként? Drukkolok a szocpolhoz, hogy simán menjen. Tesóméknak segítettem az ügyintézésben tavaly és horror volt.

Kirszti, örülök, hogy Anna jobban van! Mondtam én, hogy Anna a modellkedésre gyúr. Azért csak egyen, a babamodelleknek még nem muszáj karcsúnak lenni. Próbáltál már mást adni neki? Csak a szopit utasítja el, vagy tényleg nem éhes? Melyik az a csőröspohár?

Kati, remélem, hogy megúszod a büntit. Tetszik ez a dongós sztori:) Amúltkor elmaradt az Anyakör, de majd szólok a következő előtt és mehetnénk :wink:

Móni, ez most tényleg új irányzat, hogy 6 hós korig ne adjunk semmit (ahogy Kati írta). Még Blaninál is 4 hósan kezdük a hozzátápit. Szerintem az lehet benne,hogy a gyümölcsök is megbízhatatlanok, tele vegyszerrel, génmanipuláltak stb. Ha valaki tud szerezni "lekövethető" gyümit attól nem lehet baja. Én perpill, nem tudok ilyet beszerezni, idénygyümölcsöt majd egyszerűbb lessz. Kénytelen vagyok megbízni a bébiételgyártókban, remélhetőleg tényleg olyan alapanyagokat használnak, mint amit reklámoznak.
A wiwen megnéztem a képeiteket. Az tetszik a legjobban, ahol a kendőből kukucskál ki a kis Fürkészmanó :) Abszolút nem néz ki nagynak a feje. Hozok képet tényleg...

Horgászóknak javaslom még a csömöri tavat. Hogy hal van-e, azt nem tudom, de szép a környezet és van játszótér :)

Ez az almaevés tetszik, elképzelem, hogy milyen édik lehetnek, ahogy nyamnyogják az almát.

Basszus, Bibi előtt már most nem lehet enni annyira szeretne ő is, és még bírjunk ki másfél hónapot...nem kínzás ez?
34372

Jó reggelt,

apa elment kora regel Szegedre, Márk még alszik, addig jövök.
Mai Murphy:Kellet volna egy csomó minden a dm-ből meg gyógyszertárból, hát nem szakad az eső?Holnap meg ugye megyünk az első meningococus elleni oltásra és a kiváltott oltóanyag nem lehet sokáig hűtetlenül,úgyhogy nem tudunk elmenni.
Talán nem hergeli fel magát megint a szurin és elmegyünk utána.
Tegnap se tudtunk kimenni a nagy szél miatt.Itt a Duna miatt állandóan homokvihar van ha fúj, szörnyű.

Reni, na ma töltök fel a kérésedre közeli képeket is :D
A lányokról meg régen láttunk ám.
Hozzánk is terepjáró kocsi kell, ezért vettem Peg Perego AT4 complettót, ezzel majnem hegyet is lehet már mászni.
Én is gondoltam erre, amit írtál, így pl zöldséget és más gyümit nem is merek adni Márknak, azzal még várok kicsit, vagy tényleg csak kész bébiételként.
Nem tudom ki írta anno a kecskeméti bébiétel javaslatot, én megfogadtam és eddig csak italokat,de ilyet vettünk, amúgy auchanban akció van, 224 Ft/üveg.
A tápszerrel kapcs meg mindig az cseng a fülemben, hogy régebben mondták a nem szoptatott gyerekekre,hogy ez tápos gyerek és nem szeretném ha Márk Michellin babányira felpuffadna.

Zsuzsi,szerintem nem kell regisztrálnod, publikussá tettük és talán a google account jó hozzá.
Zsófi a kanapéról esett le vagy franciaágyról?Hú, örülök,hogy hamar megvígasztalódott.
Én Márkot már nem merem a kanapéra tenni, sokszor van a mi franciaágyunk közepén, az elég nagy , 2mX2m, talán nem fordul le még róla.Szopipárnát rakd mellé.

Szilvi, nálunk is pünkösdkor lesz a keresztelő, megyünk is most húsvétkor beszélni a pappal.
Védőnő nekem is mondta,hogy ráér még a gyümi, amúgy ő szopipárti,minden mást ellenez.Na de ha nem elég a tejci?
Anyukám és mamám is megnyugtattak, hogy ennyi gyümit már lehet.
Remélem nem ártok velel a drágámnak.

Vick, szocpol miatt nem irigyellek.mi tavaly vettünk fel megelőlegezőt, 2 gyerekre, 6 hétig tartott az ügyintézés úgy,hogy ismerősön keresztül folyt a bankban.Elég idegölő tortúra volt.
Örülök,hogy a lányoknak így bevállt az óvoda, így azért könnyebben elengedi az ember a gyerekét,ha látja,hogy szívesen megy.

BfKata, nagyon helyesek a gyerkőcök, gyönyörű a nagylányod, látszik,hogy szeretik a kis Mírát.
A lányod állatmentős akcióit hallva van még remény ezek szerint,hogy nem pusztul ki a rovarvilág ebben az évszázadban, amíg ilyen kis önkéntesek vannak. :D

Edinának írtam sms-t, nem válaszolt,hm.

Fleurral beszéltem a héten, olvas minket, jól vannak, csak nem tud írni.Azt mondta,nem akar megbántani senkit,hogy esetleg nem reagál neki és csak magukról ír, de mondtam neki, sztem nem sértődik meg senki, inkább jöjjön.

Na mentem,

puszi
K.

katicat
Szigetszentmiklós

És Reni, néhány nem egész alakos Márk fotó :lol:

Kép

Kép

Kép

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Igen, Fleur csak írjon, ha tud, nem fog senkit megbántani:) kiváncsiak vagyunk rá, hogy hogy vannak!!!

Remélem, Enikő és Szilvi is be-be néz még.

A kecskeméti bébiételt Friday írta, hogy a dokinőjük elment a gyárba ellenőrizni:) Szerintem az mehet.
Egyébként meg tényleg érdemes lenne megvárni a hazai idénygyümölcsöket.

Kata, Márk azért nagyon messze van a Michelin-babától:)
A tápszer nem puffaszt, de túl lehet adagolni. Az meg, amit írsz, hogy "tápos gyerek", inkább egy hülye hozzáállást tükröz, mintha megvetendő lenne, hogy valaki nem (csak) anyatejjel táplálja a babáját. Szóval egy marhaság.

Reni, köszi, nekünk is a kép a kedvencünk, kár, hogy homályos.
Az meg szerintem jó, hogy Bibi kiváncsi, legalább majd örömmel kóstolgat, ha eljön az ideje. Képeket tényleg kérünk:)

Zsuzsi, örülök, hogy megbékéltél a kocsival:) nálunk is megy a fék (megtisztogattuk). És hát könnyű, ami azért fontos.
Még egy érv mellette: kicsit tényleg tákolmánynak tűnik, de túlélte nálunk a félméteres havat, a rossz utakat, mindent. Azt hittem, szétesik. De nem.

Szegény Zsófi:((( de tényleg jó, hogy nem mutattad, mennyire megijedtél, attól csak még jobban megijedt volna ő is.
Pelenkázóval hogy álltok? Én azt hiszem, leköltözöm a földre hamarosan, mert Dávid négy irányba ficánkol, hajmeresztő...

Most már állandóan forgolódik ő is, megpróbáltam megmérni, és a mérlegen is átfordult. Viszont 7 kg, úgyhogy egy időre hagyom a fenébe a tápszert. (Ezt már kb. 3x eljátszottam, mikor nem gyarapodott a "nagykönyv" szerint. Most talán megint ok lesz egy ideig).

Hátradönthető etetőszék szerintem fölösleges, hamarosan megtanulnak ülni, addig meg etetheted a hordozóban.

Vick, nagyon sok türelmet kívánok az ügyintézéshez, bürokrácia mondjon le...

Kati, aranyosak az új képek, nagylányodhoz (is) gratulálok!

Ági, merre vagy? Remélem, minden ok, csak Bene foglalkoztat:)
Tényleg, nálatok lesz keresztelő? Erre a névre meg lehet keresztelni? (én katolikus vagyok, nálunk szerintem belekötnének, hogy nincs ilyen nevű szent:)

Szép (?) napot,
Móni
monke

Kata,:)
nagyon kis szép Márk!!!
monke

Sziasztok!!

Nagyon rossz éjszakánk volt, pedig Máté is már két hete átalussza az éjszakát csak anyatejjel. ez is furi , és nappal meg potolnom kell neki tápszert! 3 orától nyüglödött, sztem a szél meg az eső betett neki !

Zsuzsi, huu sajnálom Zsófit, de szerencse h jól reagáltál , stramm kis babuci ő! :wink:

Márk nagyon édi nem is pufi.. bár én is félek h a tápszertől nagyon meghízna, de lehet h lassan én is adok neki almát, már anyukám és a mamám is mondta nekem is mint neked h nyugodtad adhatok neki almát már!

Vick , hogy tudjátok intézni a szocpolt. ?? Mert az egyik ismerösömék fel akarták venni és mondták h nincs vagy a tiétek megelőlegező szocpol volt ??? Mert nekik is novemberbe született a kisfiúk és őket elhajtották jó messzire h nem lehet.!! Melyik banknál intézitek?

Nekünk pierre cardin babakocsink van használt, jó nagy de kényelmes és én is szeretem !

Kata ma megyünk a paphoz, üf időben lehet csak vele beszélni, elég furi ez a pap is nálunk ! Ja és ki van írva a köv templomba ..

Keresztelő üi : két szülő jelenléte kötelező, egy hónappal előtte bejelentkezni! Üf idő ? h. sz. p 10-12 ig, cs: 14-17 ig, persze ezért vegyen ki a párom egy nap szabit, érdekes dolgok ezek ! ha nem vállalja el h csak én intézem el akkor megyünk Vörösvárra ! :lol: :lol:

Na megyek mert megyünk a paphoz, postára, meg intézem a startszámlát, takarékba képzeljétek még adnak ajándékot , más bankokba is adnak ??? Itt is esik az eső , de kendőbe meg esernyővel jó lesz !

Puszika

Majd még benézek !

Szilvi!

Töltök fel én is képeket !

:wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kata, Milyen rucit veszel MÁrknak a keresztelőre, azt tudom h fehérbe szokás, de én nem merek neki még venni semmit mert most is akkorát nőt, majd májusban... Ötlet???

Puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Okos babakönyvek utasításai alapján megpróbáltam az előbb elmosás után Márk tejpépes kistálkáját, sterilizálni.
Sírva fakadok,a vadiúj ikea-s egérkés készlet kistányéra megégett a mikróban, nem mondok semmi csúnyát és persze oltári bűz is van.
Na azt hiszem, megvan mit fog tojni a nyuszi Márknak.

Móni, szerintem bármilyen keresztnévvel keresztelnek, tavaly sógornőmék kislányának mi lettünk a keresztszülei és nem aggályoskodott a pap, hogy Alma nevű szent nincsen.
Bár ez is papra válogatja.
Na Márk és Dávidka egy súlyban vannak.
Pelenkázón nálunk is oltári nehéz már, viszont aföldön meg beálla nyakam és derekam.

Szilvi, én a májusban beváltható c&a-s kuponnal akarok keresztelő rucit venni Márknak, a legjobb barátnőmék meg rá 2 hétre esküsznek és abban reménykedek, akkor kibírjuk egy garnitúra ünneplő rucival.
Csokornyakkendős egyveleg kizárva.

Hüppögök az egérkés tálka miatt,komolyan.Akkora hülye vagyok.

megyek is zsepiért

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, Márk nagyon aranyos a képeken! Na, próbálkozok még akkor a megnyitással, google accountam van, de az nem volt elég, vagy csak én voltam béna. :-(
Nálunk az a gyakorlat, ha kár egy héttel előbb is kifizetem az oltást a gyógyszertárban és ők tárolják, csak beszaladok az orvos előtt érte és átviszem.

Azért én még bízom benne, hogy du. eláll az eső és ki lehet menni.

A védőnő azt javasolta, hogy ha nem megbízható forrásból van a gyümölcs, zöldség, akkor inkább a bébiétel, mert az ellenőrzött. Bár hiába van Anyukámék kertjéből a gyümölcs, zöldség, amit ők nem vegyszereztek, de a szomszéd kertből és az esőből bármi bele kerülhet, ugye?

Reni, a kipárnázást úgy értettem, hogy alváshoz nem támasztom ki közvetlenül. DE A szopipárnát -nem szorosan- mindig köré teszem, most kivétel volt (Murphy), mert annyira bettem középre, hogy onnan fel nem fogom, hogy gurulhatott le, főleg nem annyi idő alatt. A nagyágyról esett le, 170x200-es, most mértem, mert új ágyterítőt szeretnék venni. A kanapén már csak felügyelettel hagyom, a pelenkázón meg lassan sehogy, mert ott fordul a leggyorsabban.
Tényleg kérünk képet a lányokról, rég láttuk őket. Szegény Bibi, biztos nyel nagyokat, amíg esztek.

Szilvi, bizonyos szabályok mellett még mindig van a szoc.pol, és gondolom, hogy Vickék még korábban kezdték az igénylést.

Fleur csak jöjjön és írjon pár szót, hogy vannak!

A keresztségben nem egy másik nevet kapnak a babák? Legalábbis felénk a keresztszülő nevét kapja... Bár fogalmam sincs, mi van, ha az nem szent neve... Mi a Húgom nevét adjuk.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, ne bosszankodj, lehet, hogy az új tányér szebb lesz.
A sterilizálóba tetted be és így égett meg? Még ezt sem lehet??? Nem értem.
Miután Szilvinek szétment a rágóka, megnéztem a mi rágókánkat és arra rá van írva, hogy nem szabad főzni, sterilizálni.

Keresztelőre csak valami szép egyszerű ruhát fogok venni, semmi extrát, hogy esetleg később is hordani lehessen. Végül mi nyáron keresztelünk.
A fiúkban egyébként a csokornyakkendős együttest akartam javasolni :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

NA, még vmi, Zsófi úgy, de úgy rugdal a pelenkázón, hogy rendesen fáj. Ráadásul mindig a mellemet találja el :oops: Néha én már az ágyon csinálom, aláterítek egy pelenkázóalátéte, hogy nehogy baleset legyen.

Megyek mosogatni, nem tobzódok tovább. :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Kata
Nagyon szép kisfiú Márk! Igazán fiús arcocskája van!

Zsuzsi
Sajnálom Zsófit, de ne aggódj, a tesóm is fejre esett még ennél is kisebb korában az ágyról, de azon kívül, hogy kicsit lökött szegénykém egy nagyon okos csaj lett belőle! :D

Bfkata
Elhiszem, hogy nehéz volt nevetés nélkül megállni. ( Bevallom, én néha nem is tudom megállni hasonló szituációban. )
Remélem nem dagadt fel tőle a kis keze.
Én is megnézném a képeket az iwiwen,h beavatsz, hol találom. :wink:

Reni
Vince mióta este kapja a pépet már csak 1-szer vagy 2-szer kel éjjel, de ha nincs pép, akkor 2 óránként.

Szilvi
Szocpolt úgy tudom, hogy a június 1 után fogant babák nem kapják már, de akik előtte, azok igen. Ne kaptunk megelőlegző szocpolt, mert 3. gyerekre nem adnak, akartuk úgy felvenni, de nem lehet. Viszont a lányokra megkaptuk 2007-ben és akkor azt mondták, hogy amint megszületik a 3. gyerek, megkapjuk rá, csak igazoljuk, hogy megszületett és azt az összeget levonják a hitel összegéből. A Rómeó és Júliás Bank egyébként. ( nem tudom, ki szabad-e írni) :)

Na megyek, bedobok egy kávét. Olyan nyomott az idő. Nem esik, de be van borulva. :(

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi, mi betoltuk a falhoz az ágyat (akkora, mint a tiétek)
A másik oldalánál van a kiságy közvetlenül (igaz, nincs használatban:)

A negyedik oldalát elkerítem a párnával.
Szerintem amikor tud forogni, akkor már szinte bárhonnan lemászik.

Nem tudom ezt a keresztség dolgot - barátnőm kislányát megkeresztelték Csengének, nincs más neve.
Azt hiszem, bérmáláskor szoktak adni 2. nevet.

Tesóm fia Zalán, na ő kapott "szent" nevet, Ágoston lett . - igaz, őt Csíksomlyón keresztelték, lehet, hogy ott hagyományőrzőbbek.

Csokornyakkendős ötletet köszi
:))))

Kata, sajnálom a kistányért, Ikeás cuccok néha picit gagyik - viszont nagyon cukik cserében:) Talán már elég lenne elmosni forró vízben.

Megpróbáltam hason pelenkázni, nem megy.
Ráadásul kezd kúszni.
Inkább a derekam bánja, de félek, hogy előbb-utóbb fejre esik Dávidka.
monke

Kép

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ja, az én tesóm is fejre esett a pelenkázóról 7 napos korában, azóta se érti senki, hogyan.

Ő is csak annyira lökött, mint ahogy Vick leírta a tesóját:)

Szilvi, Máté most is nagyon cuki:) de ha egyszer kezébe kaparintja a távirányítót...
monke

Vick, anyukám ennél a banknál dolgozik :lol:

Máté baba édi nagyon-nagyon.

Paramami kérdés, az egeres kistálkával együtt sterilizáltam az egyik avent cumisüveget meg a cumiját, dobjam ki azt is, holott semmi baja?
Mármint a megolvadt méreg beépülhet,nem?
tiszta hülye vagyok,komolyan.

na megyek fürdőt takarítani és eldugulok,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kép

előbbit nem tudom miért tette fel kétszer!!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kata,
én a helyedben azt hiszem, az Avent cuccokat újra sterilizálnám, és annyi.
monke

Kép Az én gyerekem már punk ...

Kép

hová merült el szép szemed világa?

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Sterilizáld tényleg újra és kész, nem lesz azzal gond. Tányért sajnálom!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Gyors életjel!!

Hetek óta próbálok jönni de nem ment!

Páromat megműtötték most itthon van jó pár hétig így 3 gyerekem lett!! Feküdnie kell sétálnia szabad de fél kg-nál többet nem emelhet!

Gyerekekkel is nyűgi van.

Anna beteg lett tiszta nátha lázas is volt, az orra most is folyik ezerrel és már köhög is:(
Amúgy is nagyon hisztis most meg pláne!!!

Bátornak jön a foga mindent rág! emiatt megint nehezen megy a szopi sokszor felordít. ha bekenem dentinoxal pár percig szívja aztán megint sírt:(( vettem neki caomillát remélem jó lesz. Egyenlőre még nem eszünk semmit csak szopizik. nem mondom hogy fullra hízza magát de heti 10-13 dkg-at hízik azt mondta a doki az jó. Úgyhogy most nem kezdek még hozzátáplálni. Mert annó Anna akkor le is állt a hízással. Azt meg most végképp nem szeretném!

Csőrös pohárból itattok már?? van amelyik bejött nektek??

Puszi mindenkinek. Remélem lassan helyre állunk és tudok majd kicsit olvasni is!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hahó!

Ideértem én is végre :) Tegnap alig voltunk itthon, azért nem tudtam jönni.
Bene pár napja rendes gyerek lett, ami a reggeli kelést illeti, biztos az óraátállításhoz van köze, eddig mindig fél7 körül kelt, mostanság viszont fél8-8 körül :lol: Na nehogy elszóljam :) Jól esik egy kicsit tovább lustálkodni nekem is :wink:

A Kecskeméti babaitalok a dm-ben csak 219 Ft-ba kerülnek, én tegnap vettem mindegyikből egyet, majd szép fokozatosan kipróbálgatjuk őket. Az almalé nagyon megfogta Bene pocakját (pedig nem sokat, olyan 20-30 ml ivott), tegnap kúppal segítettünk neki, már lassan egy hete nem kakilt, láttam, hogy kínozza szegénykémet :cry: Szóval azt inkább hanyagolom, legalább is magában, majd keverek hozzá valami más gyümit, mondjuk barackot. Sosem gondoltam volna az almáról ezt :shock: :? Tegnap kapott pár kanál barackot, azt is nagyon cuppogta, szerintem ő is megenne már mindent, amit csak lát, mint Bibi, látom a sóvárgást a szemében, mikor eszünk :)

Keresztelő: mi reformátusok vagyunk, szerintem nem lesz gond a névvel, legalább is remélem :) Ráadásul a sógorom fogja keresztelni (párom nővérének a férje), ő is adott össze minket :) Nálunk júniusban lesz esedékes, lassan nem ártana nekünk sem fixálni, mert nem az ő templomukban, hanem Debrecenben lesz, így kell egyeztetni az ottani lelkésszel is - azt már beszéltük, hogy lehet ott, úgy is, hogy más lelkész keresztel, de még időpontunk nincs.
A ruha viszont jó kérdés, már én is gondolkodtam rajta. Lányoknak olyan kis édes ruhákat láttam a múltkor a minimanóban is, fiúknak pedig ing-mellény-kisnadrág variációk vannak. Remélem találunk megfelelőt, de megvenni még én sem merem, ki tudja, mennyit nő még addig.

Kati, ez a dongós sztori, édes a nagylányod :) A jövő környezetvédője :)
Míra nagyon kis édes :) Tényleg kis kopi, de szerintem jól áll neki :) Majd lesz még sok haja, amit utál majd fésülgetni, visszasírod még a hajatlan időszakot :wink:
Remélem nem kapsz büntit!!! Mi hétvégén véletlenül egy felhajtóval hamarabb mentünk fel az M1-re Biatorbágynál, ott, ahol még elvileg egy km-ig kell a matrica (az outlet-től nem kell már), hát, remélem minket sem fényképeztek le :?

Zsuzsi, tényleg szuper, hogy így megőrizted a lélekjelenléted, és hogy Zsófi hamar elfelejtette a bánatát! Pont valamelyik nap beszéltük a párommal, hogy egyszer majdnem minden gyerek leesik az ágyról. Nekem az öcsém is lerúgdalta magát, volt nagy ijedelem, de okos srác lett belőle, bár nagy franc kamasznak, de ezzel biztos nincs összefüggésben szerintem :D

Friday, merre jársz? Remélem jól vagytok! Egy életjelet adhatsz, ha benézel, kezdünk aggódni :(

Kata, sajnálom az Ikeás tálat!! Bosszantó :evil: Szerintem az Aventeset elég újra kifőznöd, ahogy Móni javasolta, esetleg magát a cumi-fejet kidobnám, az üveget semmiképp.
Az a helyzet, hogy elég sok mindent nem lehet sterilizálni, főleg a gyerekjátékokat, oda kell bizony figyelni, a múltkor párom is vitte volna automatikusan kifőzni a rágókát (a dm-eset), de még gyorsan megnéztem a papírját, azokat sem lehet.

Nagyon édes a körte-evő Márk, és a képek is!!!
Máté is nagyon cuki pasi :)

Fleur, tényleg nem haragszunk meg, ha nem reagálsz, gyere nyugodtan, ahogy tudsz! :lol:

Vick, remélem sikerül gyorsan elintézni a szocpolt. Akkor érdemes lenne nekünk is utánanézni, hogy felvehetjük-e még? Én is azt hittem, eltörölték :?

Lányok, tegnap voltunk a patikában fényvédőkrémért, és még nem volt nekik, csak mostanság hoznak majd, DE kaptunk egy 40 ml ajándék mintát, La Roche-Posay, 50+, kifejezetten gyereknek szánt naptejből, ha újra kisüt a nap, kipróbáljuk, hátha jó lesz Bene bőrére. Tök jó, mert szerintem ez elég lesz az arcocskájára simán nyárig, addig mást úgyse nagyon kell még kenegetni. Nem tudom, van-e ilyen minden patikában, de hátha Ti is kapnátok :)

Holnap megyünk csípőszűrés-kontrollra az Örsre, remélem minden rendben lesz. Az előzőn mindent rendben találtak, csak javasolták ezt a kontrollt.

Napsütéses napot mindenkinek 8)
Ági

KépKép
gigilina

Vick, Vince is gyönyörű :) Punk frizura :lol: Benével majd bandázhatnak, neki is van kakastaréja :D

Enikő, jobbulást a kis Annának és a párodnak!! Jó, hogy jöttél!!! Remélem gyorsan helyreállnak a dolgok Nálatok is! A három gyerekhez sok erőt Neked!

KépKép
gigilina

Hali!!

Anna már egész jól van,ma még nem volt hőemelkedés sem,tegnap még volt egy kis láz du,viszont nagyon nyügi.

Reni,almát és az őszit kóstoltuk,az alma nem ízlet...az őszi sem nagyon.Szopi még mindig legjobban alvás után megy.

Csőrös pohár:Az avent cumisüveghez vettem csőrös fejet, a fehéret,mert az puhább mint a többi és bizony jobban bejön mint a cunisüveg.Na azért ebből sem habzsolja a teát,de legalább szív 1-2 kortyot.
Ti milyen teákat adtok a babáknak?
Ma kipróbáltam egy kis adag alma ízesitésüt,szivogatta....

Sterillizáslás:
Amit nem lehet mikrózni,arra vettem chicco streillizáló folyadékot és neomagnol tbl-t.Így a rágókákat,játékokat,fürdőkádat ezzel szoktam átmosni.

Keresztelő nálunk is pünkösd,de legszivesebben nem is szeretném mert csak cirkusz van belőle.
krisztinaa

A babák nagyon szépek,hihetetlen mennyit nőttek már.
krisztinaa

Anna fülivel

Kép
krisztinaa

3 hét alatt hízott Anna 240g....
krisztinaa

Anna olyan, mint egy porcelán baba. Jól áll neki a fülbevaló! :)

Enikő
Jobbulást nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Enikő: Jobbulást a férjednek s kitartást Neked! Veletek is mindig történik valami...

Kriszti: Jobbulást Annának is! Nagyon csini a fülbevalója! Sajnálom a hízás dolgot.... a mi orvosunk, védőnőnk nem parázós szerencsére vagy Te is vékonynak ítéled Annát? Keveset eszik szerinted is?

Nagyon szépek mindannyian! Egyre több huncutság látszik a szemükben. :)

Sírás van.... :(

Hoztam én is egy képet. Ma készült almakóstolgatás közben. Most evett először az etetőszékben. :) AZért a látszat csal picit.... jó pillanatot sikerült elcsípnem. :)
Kép

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Egytől egyig nagyon helyesek a babák, most nem is emelek ki senkit. Már nagyon kíváncsi vagyok rájuk élőben.

Krisztina, hogy is van a fülbelövés? Belőnek egy sterilt és aztán ki kell majd cserélni a sajátra? Nagyon csini a fülbevaló!
Szerintem ne aggódj a hízás miatt. Most ilyen időszaka van. Nekem azt mondta a védőnő, hogy 5 hónapos kor körül már jóval kisebb ütemben gyarapodnak az anyatejes babák mint kezdetben és ez így van rendjén. Nektek mit mondtak erre?

Kata, amilyen lüke vagyok, tuti kidobék mindent. Épp azért, amit írtál, hogy esetleg a méreganyag belekerülhet...

Na, erről jut eszembe, hogy vajon ha szépen fertőtlenítővelmegtisztítok egy játékot pl., és azt odaadom, akkor nem kerülhet be fertőtlenítő-maradék a szájába???

Móni, igazad lehet, hogy a bérmáláskor kapnak második nevet a babák. DE mi görög katolikusok vagyunk és vsz. Zsófi is az lesz, és ott a keresztelővel együtt van a bérmálás is, tehát nyilván azért adnak akkor másik nevet.
Nagyon szép lehetett a csíksomlyói keresztelő.
Hason pepelnkázni? Mármint Dávid volt hason? Hú, az nem menne.
Képzeld, azt olvastam, hogy lekötözöd Dávidot a földre :oops: El nem tudtam képzelni, hogy minek, majd rájöttem, hogy leköltözöl a pelenkázáshoz. :lol:

Enikő, jobbulást Annának és a férjednek, Neked meg kitartást a betegápoláshoz.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hozok én is pár képet: Kép Az egyik kedvenccel Kép Huncutka Kép Kis kerekfejű Kép Koncentrál

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Őrült napom volt ma. Egész nap szaladtam. Reggel a lányom pityogva hív, hogy 'nem baj, ha beírást hozok ma?', mert otthon hagyta az egyik könyvét. Rohantam (vezettem) a suliba a könyvvel. Fiamat és a barátnőm fiát is én vittem oviba. Délbe a párom hazajött, hogy a kocsi generáltartója? eltörött. Én vittem vissza melózni, onnan rohanás az oviba, posta, másik posta, haza, vissza a suliba, mert ma sulikostoló volt a fiamnak. 1,5 óra, majd meghaltam a fáradtságtól, és a kicsi is éhes volt. Nyűglődött rendesen. Nem rég értünk haza. Szóval elég mára!!!

Kata, sajnálom én is az Ikea-s szerzeményt. Én Chicco sterilizálót használtam ezekhez a cuccokhoz. 30 percig áll benne, utána leöblíted folyóvízben és leszárítod. Kövezzetek meg, de már nem sterilizálom csak a cumikat és az üvegeket, ill. a mellszívót. A nagyok veszélyesebbek, mint a rágókák. :oops: Arra figyelek, hogy a plüss rágókák ki legyenek mosva, addig nem adom oda, meg csapvízben a műanyagokat időnként elmosom. (Még eddig mindent megúsztunk, szájpenésze, náthája sem volt.) Erre mondját, hogy a 3. gyereknél már mindent könnyebben vesz az ember.

Enikő, mihamarabbi gyógyulást a férjedenek és Annának. Bátinak meg könnyebb fogzást. Kitartás!

Nagyon szépek a babók! A legtöbbet szerintem Zsófi változott arcra. Annára meg féltékenyek leszünk, mert már olyan csajos, hogy lecsapja a többi leányzó kezéről a fiúkat. :lol: De tényleg büszkék lehetünk kis csapatunkra!

Képzeljétek, kint van végre az egyik fogacska éle! Talán mintha nyugisabb is lenne a lyány. Bár amihez hozzáér, mindent töm a szájába. A másik fogacska még nem érezhető. Rmélem nem lesz egyfogú. Akkor Süsü lesz a beceneve!

Holnaptól jön a Kutyavilág rám! Tavaszi szünet van jövő szerdáig. Itthon a 3 skac. És holnap 9re jön a védőnéni is. Méreckedünk. Kiváncsi leszek a cm-ekre.

Kati

Kép
bfkata

Nem generál, hanem generátor! Milyen autószerelő-feleség vagyok én??? :oops: Éljen a műszaki érzékem!!!

Kati

Kép
bfkata

Reni, köszi az Anyakörös ajánlást. Miről szól a Kör? Szívesen megyek, csak jót tehet, ha kimozdulok a mókuskerékből!

Kati

Kép
bfkata

Kata, sikerült megnézem a videot, nagyon aranyosak vagytok :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na de Zsuzsi, éjfélkor:)))

Kata, én is megnéztem most, nagyon cukor!!!
Az ikeás kistányért is megnéztem neten, tényleg kár érte.
Azt hiszem, ilyet veszek én is, nagyon aranyos.

Babák édesek, látom, Zsófi is kezd kopaszodni?:)
Márk viszont mintha tartaná a frizuráját.
Vince pedig egyre jobban hasonlít a nővéreire.

Krisztina, én nem adok neki teát rendszeresen.

Enikő, köszi, hogy jelentkeztél, és jobbulást kívánok a családnak! Neked pedig sok erőt, energiát.

Sterilizáló folyadéktól valamiért én is idegenkedem, (vki írta már ezt), a kifőzésre esküszöm (nagy fazék forró víz).

Na mentem, felkelt Dávidka és nagyon vigyorog:)

Puszi
M.
monke

Jó reggelt!

Móni, ne is mond az éjfélt :-( Családi ügyben kellett volna este írnom egy beadványt. Egy óra alatt meg lettem volna, Mikire bíztam Zsófit, Miki végigtelefonálta és végigtévézte az egészet. Jól felhúztam magam, hogy miért nem a gyerekkel foglalkozik, az nem elég, ha mellette van, mert Zsófi időnként felvinnyogott és felpörgött, és persze csak 11-kor aludt el. Elegem van a családi ügyekből és az óraátállításból. :evil: Persze a beadvány nem lett 100%-os, egész éjjel azon agyaltam, most nekiveselkedek. Meg persze azon, hogy Mikire rászóltam Zsófi miatt. Bocsánat, hogy így kifakadtam.
Zsófi már jó ideje kopaszodik. Nem túl nőies, de majd csak kinő. Vannak hajkezdemények, csak kis fehér szöszök és nem látszanak a fotón.

Krisztina, én sem értem, miért teáztatod Annát.

Gratulálok Míra kis fogához! Ha lehet, kérünk majd róla képet.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ááá, Zsuzsi, nagyon sajnálom.
Megint a családi jóakaró?:(

Fejezd be gyorsan, és pihizz egyet, ha tudsz. (hátha Zsófi is alvósabb ma a tegnap éjjeli tévézés után)

Ja, még ráér nőies lenni:)

Kata,
kérdezni akartam, hogy Te mit adsz Márkra a keresztelőre és a barátnőd esküvőjére?
Van vmi konkrét elképzelésed, mert nekem semmi - azon kívül, amiben egyetértünk, hogy NEM csokornyakkendőt:)
monke

Ági, írok privit
monke

Sziasztok!

Nagyjából megvagyok a nagytakarítással. Ma lemostam az ajtókat, a konyhaszekrényt,a csempéket a konyhában, wc-ben és a fürdőben, a lámpabúrákat, elmosogattam, úgyhogy most kicsit pihizek, már amennyire Vince hagyja. Kissé nyűgös egész nap. Állandóan csuklik szegénykém és az éjszakánk is kikészítő volt. 3-szor etettem. Bárhová teszem vagy bárhogy fogom, nem tetszik most sehogysem.

Zsuzsi
Néha ki kell fakadni! Tedd itt, mi meghallgatunk. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?