A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, na akkor hajrá, MK!

Panndi, dehogy mindent :-)
irina

Oh, dehogynem. Nagyon durva. Tegnap reggel elvittem az autót szervízbe itt Dunakeszin. Aztán volt még pár dolgom, délelőtt hívtak, hogy kész. Mentem érte, és eltévedtem! :shock: Dunakeszin! Ott, ahol előtte három órával jártam. Gáááááz :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Figyu, Panndi, ilyeneket G. terhesség nélkül is bármikor tud prezentálni :roll: :lol:

Még R. diafilmet néz.

Végigcsinálta a logopédiás gyakorlatokat a fürdés közben, két diafilm között meg rá tudtam venni egy ember rajzolására.
Azért járatni kell a számat, hogy meggyőzzem :roll: Elég fárasztó.

Kép
vindolanda

Halihó!

Drágáim, nagyon köszönjük a köszöntéseket.

Éppen tortáztunk. Csak egy akármilyen vettem gyorsan a tecsóban, az igazi ünneplés vasárnap lesz.

Ma szokás szerint rohangáltam, meg suliban is voltam.
A jövő hét elején kergethetem az oktatókat, hogy megbeszéljem velük a kreditátvitelt. Micsoda rendszer!

Jaj, igen. Irina, nézz be a H&M-be, ott mindig lehet találni kismama rucikat. Nevessetek ki, de valamelyik nap egy tuti kismama nacit vettem 9 ezer helyett ezerötszázért, igaz könnyű, nyári nadrág, de voltak más modellek is.

Jó filmnézést mindenkinek. Én még nem döntöttem, hogy dolgozok-e ma este, eléggé fáradtka vagyok. Meg végre hazajött a Kedves is. :lol: De haladni kellene, mert már a suliban is alakulnak a dolgok.

Vindo, milyen gyakorlatokat kaptatok? Hova is jártok? A Szakszolgálathoz?
dmaggie

Irina, mármint akciósan lehet jó rucikat találni. :lol: Na, ennyit a szellemi frissességről. :lol:

Panndi, :lol: Ezen jót mosolyogtam. Súlyosbodik is a terhességek előrehaldtával? :lol: :wink:
dmaggie

Maggie, határozottan :D Kb ott tartok, hogy örülök, ha az oviból hazafelé mindhárom gyerek megvan :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Az oviban a szülőin arról beszélgettünk az anyukákkal, hogy hogyan rajzolnak a gyerekek. Pszichológus anyuka azt mondta, az ő kisfia még olyan pont-pont-vesszőcske embert sem rajzol, mint Bercó. Ő sem volt kétségbe esve igazán. Bercó emberkéje egy fejből, egy igen hosszú nyakból, (ami ketté osztja a fejet), egy kerek pocakból, két karból és két lábból áll. Ennyi.
dmaggie

Panndi, akkor gyorsan dolgozz ki valamilyen módszert! :lol: :lol: Csomók a zsebkendőn? :lol: Aki éppen megvan, kibontod a csomót. :lol: :lol: Jaj, egyébként annyira irígy vagyok. Hiányzik a kicsi nekem is. :oops: Egyszerűen a szerelmesük vagyok.

Bár a nagyokkal ma összevesztem. Szerda dél óta itthon vannak, de esküszöm három kupac büdös hajléktalan normálisabb körülmények között lakik, olyan a szobájuk. A suli előtt rájuk parancsoltam, hogy takarítsanak ki. Valamennyit javult a helyzet. :lol:
dmaggie

Rugó és az okos kérdések: hát, tőle ez a minimum. A pszichológus négy hónapnyi vizsgálat után írta róla, hogy nagy valószínűséggel eléri az átlagos intelligencia-szintet (de biztosra nem tudta mondani), úgyhogy itt az ideje összekapnia magát :lol: :lol: :lol:

Maggie, ez azért megnyugtató :roll: 8)
Rugó rajzolgat, de elég tétován :D
Ma pl. rajzolt cipzárat és szakállat (betörőt rajzolt).

Panndi, három gyerek :D

Az 1500 tényleg jó árban volt.
Nekem pár felső kéne, lehet, elmegyek majd én is pár boltba, amiket írtatok.

Maggie, egyelőre nyelvkörzés meg nyújtogatás van, állatok-hangok utánzása.
Abba a középiskolába járunk ott az Újkerti közepén.

Kép
vindolanda

Filmnézés :arrow:

Elálmosodtam én is amúgy.

Három kupac büdös hajléktalan - hát, ezt még Gábornak is felolvastam :lol:

Kép
vindolanda

már mindent felírok :)

Nekem mindig hiányzik a kisbaba... nem tudom, ennek mikor lesz vlge, Zoli "csak" öt gyereket szeretne :D

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na, ezektől is kivagyok. Azért fel lehet ám venni nonverbális int. tesztet is. Nagy úr ám a kényelem.

Panndi, a felírást én is alkalmazom, főleg most. Mindezt terhesség nélkül. :wink: :lol: Lassan tényleg nem tudom fejben tartani a dolgokat. Majd beírom a kis noteszembe: most kell meghalni. :wink: Annyi a dolgom, még ezt is elfelejteném. :wink: :lol:
Tényleg, már akartam kérdezni, mekkora autótok van, hogy fértek majd el? Kisbusz? :lol:

Vindo, az ÚMK-ba?

Úgy döntöttem, hogy dolgozok egy kicsikét, haladni kell. Csak addig, amíg nem kezdődik meg a kedvenc sorozatom. Bár, szerintem megint elalszok majd rajta. Hajnalban megint kelhetek, most már nem volt erőm nekiállni és főzni. Nem viszem majd túlzásba. :wink: :lol:
dmaggie

7 személyes autónk van, még egy darabig jók vagyunk ;)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, akkor jól gondoltam. Mi is gondolkodtunk ilyenen, aztán maradt egy ötszemélyes apának, meg nekem is. A Kedvesé viszont sokkal nagyobb mint az előző. Kényelmesen elférünk benne. Hátul még a Dávid hosszú lába is elfér. Így én is. Bár nekem nem a hosszúságom, hanem a szélességem inkább az akadály. :lol:
dmaggie

Szegény Piroskát biztosan jól bedarálta az évkezdés. Hiányzol! Régen olvastam már rólatok.
dmaggie

Sziasztok!
Hát én eléggé ritkán jövök hozzátok,inkább csak olvasó üzemmódban vagyok,ha még emlékeztek rám,régebben írtam,nekem is most lesz öt éves a lánykám!

Igazából megtetszett KAqk tortája,nutellás m&M-es megszeretném sütni a lánykámnak!

KAqk le tudnád írni a receptet,vagy priviben elküldenéd!?Nagyon megköszönném!
Minden gyermeknek Boldog születésnapot!!
berni77

Na, sikerült vagy hatpercnyi anyagot átírnom. Nem egy gyors és hatékony munka. :twisted: De már nagyon várom ennek az órának a végét. A maradék kettőt majd ráérősen, nyugodtan csinálom, most majd a hipotéziseket teszem rendbe, aztán nekiesek az érdemi munkának. Már izgat a dolog nagyon!

Irina, tényleg nagyon kedves vagy, hogy biztatsz. Rám is fér. Úgy érzem, nem haladok, ez pedig bosszant. Pedig, ha azt nézem, hogy egy órát cirka 12 óra alatt tudok átírni, az akkor is már őrületesen sok munka, de a szakdolimból konkrétan még nincs semmi.

Megyek aludni, hamarosan 5:20 lesz.
dmaggie

Hello Lanyok!

Isten eltessen minden kis 5 evest!

Neha bekukkantok, 1-2 hsz-t elolvasok ( szopi kozben :P), de kovetni nem tudlak titeket.

Irina, nagy gratula Neked! En is erre a napra voltam kiirva. Gatyeszt en cundaban vettem (de tavaly meg baratibb volt az ara es epp 20 %-os kedv volt ra), az oszi es teli kabijaim pedig ovesek voltak. Ahogy nott a hasam, ugy csuszott fel az ovem mell ala, es nyilt kijjebb a kabim pocakon, amit bandazzsal vedtem. Marc kozepeig dolgoztam, akkor mar nem gomboltam ossze 8)

Anitja, szerintem Neked meg nem is gratulaltam!

Panndi, Te meg mindjart szulsz. Te vagy a kovetkezo, ugye?

Dalma meg mindjart 1 eves!

Szalad az ido csajok!
silka

Írtam egy jó hosszút, aztán félreütöttem, és eltűnt az egész :x

Szia Silka, hogy vagytok?

Szia Berni :D

Ki kéne valami programot találni mára. Bár lehet, G. meg R. papírbrikettet készítenek az udvaron. Úgyis jön a meleg, pont kiszáradnak, mire kezdődik a fűtési szezon.

Tegnap a Bosszúállókat néztük, a másik filmhez nem találtam feliratot végül.

R. nyolc körül kelt.

Piroskával mi lehet?

Kép
vindolanda

Halihó!
Látom, este itt még nagy élet volt :-)

Szia, Berni! :-)

Silka, köszi szépen! :-)
Mizújs Veletek amúgy? Köszi a tippeket, a bandázs nagyon jó ötlet!

Maggie-m, szemléletes hasonlatod szerintem szállóige lesz. S-nak is idéztem. :-) Készülök lelkiekben arra, milyen lehet egy kamaszfiú szobája.
Remélem, a témavezetőd értékeli, mennyi iszonyatos munkád volt csak a lejegyzések elkészítésében.

Vindo, és tetszett a film valamennyire? Nekem bőven elég szokott lenni, ha RDJr-t nézhetem:-)

Hát a nagy kérdés, h ha minden oké lesz, meddig is dolgozzam majd. Eddig úgy terveztem, februártól már itthon lennék (lévén nem tudom végigvinni a félévet, tehát az óráimat át kell vennie vkinek), de utánaszámoltunk anyagilag (táppénzen lehetnék, a tgyást később akarom felhasználni), és hatalmas lenne a pénzkiesés. Persze ezzel számoltunk a gyed időszaka alatt is, de nem mindegy, hogy hány hónapig vagyunk úgy. Egyelőre töröm a fejem, próbálok lassan egyezkedni a főnökömmel is, hogy még 1-2 hónap munkát tudna-e adni. Vagy tanítok, ameddig tudok, és onnantól óraadó veszi át a kurzusokat.
irina

Piroska, jelentkezz!
irina

Ja, amúgy nekem is azt mondta a védőnő, hogy "legalább pálcikaembert rajzol az Ádám?".

Vindo, és Rugó szereti a logopédia-foglalkozásokat?
irina

Maggie, hú, eddig a H&M-ben fel sem tűntek nekem a kismamarucik, de akkor futok egy kört. Amúgy szoktam ott vásárolni, a gyerekruháik között mindig vannak nagyon jók.
irina

és köszi! :D
irina

Vki nem jár az ikeában?
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80098583/

ilyen kellene nekem vagy 2 csomaggal. Vki nem tudná megvenni és feladni? köszi előre is! Mert kitudja mi mikor járunk pesten, apának meg sosincs erre ideje :-(((
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaqk 2012.09.22 09:22-kor.

KépKép
kaqk
Debrecen

:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Berni ment privi.

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, szerintem kicsit ideggyenge lett a logopédus a foglalkozás végére :roll:
Rugó többször megállt játszani, és néha közölte, hogy kifáradt. Aztán nem haladtak úgy, ahogy szeretett volna. MOndjuk, Rugóhoz kell is idegrendszer:)

Hát, olyan egyszer nézős film volt...

Szerintem kérdezz rá a tömbösítésre :roll:

Rugó ilyet tud magától rajzolni. Én ezt nem gondolom katasztrofálisnak (bár vannak az enyémtől eltérő vélemények is). Szakállas buta bácsi motorral.

Kép

Hobbit: egy olyan könyvet kellett neki keresni, amiben a Micimackóhoz hasonló térkép van. S csak a Hobbit volt ilyen. A történetet nem ismeri, de szereti nézegetni, mi meg elmondjuk, mi hol van. S hol mentek a törpök a hobbitokkal a sárkány felé.

Eszembe jutott egy jó nagy lángos. Lehet, fordulok egyet kocsival, s veszek közben zsepit meg Rugónak harisnyáz is (mindet kinőtte).

Kép
vindolanda

z=t

Felöltözök, mert még pizsamában nyomulok.

Kép
vindolanda

Lányok, ha valaki érintett a témában. A müllerben 315 forint egy legofigura (7. széria), és 350 körülre vannak leárazva a hot wheels kocsik.

Kép
vindolanda

Kaqk, én mostanában nem tudok ikea felé menni sajnos, tele vagyok elintéznivalókkal a köv. hetekben :-((.

Vindo, logopédus & Rugó :-D
Jó kis rajz ez, 8-9 külön testrész simán felismerhető rajta. A címe is nagyszerű. ;-)
Jó étvágyat a lángoshoz!
Én épp ma voltam müllerben először, eddig azért nem mentem be, mert drágának gondoltam, de sok dolog tényleg tök jó áron van.

Ádi azt játssza, hogy ő a húgomék kutyája (egy mopsz), aki orral gurítgatja a habszivacs labdát 8)
irina

Vindo, a tömbösítés elvben nagyon tetszene, a gyakorlatban attól tartok, hogy 8 hós terhesen nem bírnám ezt a strapát
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:32-kor.
irina

Na, egy kis nyugi.
Kinn elkezdődött a papírbrikett készítés, R. kezeli a betonkeverőt.

Irina, akkor elég rosszul jön ki ez az április a szemeszterek miatt.
Az óraadó jó ötlet.
De nálunk pl. kiment most egy tanszéki társam az USÁ-ba egy félévre, és mindenki kapott egy órát tőle. Valahogy megoldottuk.
Anyagiak :?

Szerintem sem gáz ez az ember-ábrázolás.

Buta bácsiknak és néniknek a betörőket hívjuk.

Van vagy öt-hat email, amire válaszolnom kell, meg is próbálom, amíg a férfiak dolgoznak.

Kép
vindolanda

Vindo, buta bácsi/néni = betörő - nagyon jó! :lol: hát világos is!

Itt is nyugi van, Ádi szétkapta a lakást, összeraktuk közös erővel, most ismét szétkapta, és elvan. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:33-kor.
irina

Ja, és hát azért szakállasak a rajzon, mert a betörő legofigurák (még van egy pajszeres is, amelyik egy bankautomatát foszt ki) mind szőrösek.

Női tanszéken ennek nem szabadna gondnak lennie. Mondjuk máshol sem :roll:
Nálunk számítanak rá, hogy előbb-utóbb elmegyek szülni, már mondták is, hogy mikor lenne ideális :roll: Ettől mondjuk többtényezős a dolog.

Van egy szakdoga-korrektúrázásom, el is kezdem.

Kép
vindolanda

Vindo, jó munkát Neked!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:33-kor.
irina

Nálunk úgy volt, hogy R. csanába ment 23 hónaposan azokon a napokon, mikor meg kellett jelennem tanítani (két nap volt hetente az elején, összerakták az órákat). A csanában napidíjat fizettünk, így a fizetésem kb. 30%-a ment el erre. Teljes napra meg egész hétre nem nagyon volt szívem beadni.
A publikálást meg a többit meg csináltam éjszaka.

Az is igaz azonban, hogy nálunk a csanák olcsóbbak.

Kép
vindolanda

CSOKIT AKAROK ENNI, DE NINCSEN ITTHON :evil:

Kép
vindolanda

Vindo, csokira: tortabevonó? végső esetben én csinálok egy nagy pohár kakaót magamnak, amiből nem sajnálom a cuccot, az majdnem csokiízű. :-) esetleg szomszédból kölcsön?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:34-kor.
irina

Ja, kakaó lesz ebből...

Amúgy az elmúlt években itt is indult minicsoport az óvodába, most meg bölcsit is terveznek.

Igen, a 60 durva. Itt harmincöt-negyven körül kijött a heti két-három nap napidíjjal. Vagy néha óradíjjal. Ahogy olcsóbb volt, úgy számolták.

Még mindig gyártják a briketteket kinn.

Kép
vindolanda

Vindo, akkor lehet, h lesz nektek bölcsi, amikorra kell :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:34-kor.
irina

Már nem gyártanak briketteket kint, de el is tűntek az udvarról.

Valahogy majd csak lesz :wink:

Kép
vindolanda

De hová tűnhettek? :-)
irina

Valahol hátul voltak a kertben.

Kép
vindolanda

Most lett vége a szakdolgozatnak. Ebbe beleőszültem.
Sütök Rugónak halat meg krumplit, és begyűjtöm az udvarról.

Kép
vindolanda

Halihó!

Én is megvagyok. Ma megint hajnalban keltem, megfőztem mire elindultam, sőt egy adag ruhát kimosattam, meg a következőt is beraktam. 4 körül értem haza, indultunk a Dávid meccsére.
Ott meg jól felhúztam magam. Dávidot rángatták rendesen és eléggé rosszul ért talajt, gyakorlatilag a gerincér esett, alig tudták levinni a pályáról. Ekkor jött a döbbenet, sehol egy orvos. A kispadon ült sérülten kb. 20 percet. A meccs után összevesztem néhány emberrel. A szakosztály vezetőjével, vagy kivel közöltem, hogy most azonnal nézesse meg a gyereket, aki erre kikérte magának, hogy hogy beszélek vele. De könyörgöm, csak a vállát húzogatta, meg azt mondta, hogy a házigazdáknak kell az orvosról gondoskodniuk, meg egyébként az ifi meccseken nem kötelező orvost biztosítani. Kézdeztem, hogy a felnőttekkel mi van. Ja, ott van egy gyúró, aki fent van az emeleten. :roll:
A böszörményi szervező is előttem mondta, hogy milyen csúnyán megsérült egy gyerek, ja igen, én vagyok az édesanyja. Jaj, nagyon sajnálja az esetet, képzeljem, velük is mi történt. :roll: Majd elmondta uazt, hogy nem kötelesek orvost biztosítani az ifik meccsére. Mentőt hívnak, ha kell. De akkor azt miért nem tették? Erre sem tudott válaszolni. Meg egyébként a játékveztők felelőssége, hogy megfogják a meccset. Na, az is megér egy misét.
Jött a következő "versenyző" Kérdeztem, hol van egy elsősegély doboz. Az emeleten. :roll: Gratuláltam és közöltem, hogy a meccs viszont lent a földszinten és úgy gondolom, hogy inkább itt lenne a helye. Szóval kiakadtam.

Rögtön elvitte a Kedves a balesetire, megröntgenezték, szerencsére nincs baj, pihentetni, jegelni kell. De akkor sem értem, hogy lehet elmenni egy meccsre elsősegély doboz nélkül, mert természetesen a mi csapatunknak sincs. Ajánlottam a vezetőségnek, hogy sürgősen pótolják, esetleg ha nem fussa a költségvetésből, majd mi szülők összedobjuk, de ez tarthatatlan. Az edző 8(ő nekem adott igazat) mosolygott az orra alatt, a vezető meg csak lesett.
Könyörgöm, néhány ezresről van szó. :twisted: :twisted: :twisted: Hú remélem érthető lett, eléggé fel vagyok zaklatva.
dmaggie

Nem is leszek képes dolgozni most, inkább lefekeszem, egyébként is lefáradtam rendesen. Kilenctől f.4-ig 45 perc pihenőt tartottunk. Iszonyat módon elfáradtam.
Meg közben, képzeljétek megint nagyon fáj a lábam. Kb. két hete térdhajlatban kezdődött, mostanra odáig jutottam, hogy alig tudok leguggolni, ha térden mászok az ágyon nagyon fáj, ha be kell hajlítani, nagyon fáj, meg úgy érzem, mintha legalább a háromszorosára dagadt volna. Egyébként kívülről nem látszik igazán dagadtnak, de mégis ez a feszítő, borzasztó érzés... :roll: Lassan csak el kell mennem az orvoshoz.
dmaggie

Vindo, kíváncsi lennék, hogy ki Rugó logopédusa. Hátha ismerem. Megírod priviben? Rugó teljesen normálisan csinálja a dolgait szerintem. Ez a rajz meg kiváló. Bercó is hasonlót csinál, csak nincs így kidolgozva. Mondjuk ő ceruzát is mostanság kezdett használni.

Jaj, még valami. Most, hogy együtt készülődtünk a lefekvéshez, kérte, hogy meséljek neki. Én eddig is mindig felajánlottam, de valahogy nem élt vele. A héten viszont többször is kért mesét. Gyorsan olvastam is neki. :lol: :lol:
dmaggie

Irina, tervezgess csak nyugodtan, ennek van itt az ideje. De minden ki fog alakulni. Ha már kapjuk a kis angyalkákat, akkor a gondoskodás megvalósításához is kapunk segítséget. :lol:
Azt meg, hogy meddig fogsz dolgozni, megint elrendezi az élet. De én is dolgoztam volna anno addig, amíg csak tudok. Mondjuk így is lett, csak hamarabb fejeztem be néhány héttel, mint ahogyan terveztem. Amikor rosszul lettem, elájultam, nem mentem tovább dolgozni. Szerintem ez jel volt.
Egyébként meg a szabadságod hogy alakul. Én is először nem táppénzre mentem, hanem az éves rendes szabadságomat vettem ki. Az mégis jobb volt pénzben.

Remélem találsz majd magadnak valami tuti kis rucit. :wink:

Szakdolgozat. Ja, megint jól jártam. Én mindig ilyen munkás dolgozatokat írok. Mások meg letudják gyorsan. Most is stresszel egy kis csoporttársam, nyáron már írta, hogy az elméleti résszel készen is van, már alig kell valamit csinálnia. :roll: Én is így terveztem, aztán még sehol sem vagyok. De majd csak meglesz.
dmaggie

Na, jó sok hibával írtam. Nézzétek el nekem! Megyek is aludni.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?