A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos: kókusz szivaccsal mixelve. :D

e-bay: tök jó, csak veszélyes onnan rendelni termékbiztosítás nélkül. a magyar posta szívesen nyúl le dolgokat. tavaly pl a jó kis 80 ezres napszemüvegemet, amit norvégiában felejtettem, barátok utánam küldték, de nem érkezett meg. mérgemben mentem és megvettem a még újabb modellt :oops: sajna nem én vagyok az egyedüli akiknek eltűntek csomagjai postán, van pár ismerősöm akik komolyan e-bayeztek és magyarországon tűnt el a csomag.. szal én nem merek.

KépKép
KépKép
adryn

Kuklika Végül is nem volt túl vészes. És igen, mindig arrébb tudom nyomni, ha rossz helyen van :roll:

Nekünk szivacsmatracunk van. Nem találtam sehol méretben kókuszt. De szerintem ez is tökéletes lesz.

Kép

Kép
rszg

Kókusz! :):):) Keményebb és bio meg minden izéééééé.... :lol:
Bea vannak olcsóbbak, pl. http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2313, ezt bizti találsz használtan is. Amúgy egyik kenguru sem ajánlott 4 hóig kb., mert ugye babát nem ültetük, hiszen terhelné a gerincet (az emg egy életre egy van csak). Szval vannak újszülött kortól, de azok sem a legjobbak állítólag nekik. Csak tartják max. a fejét. A tiedbe pl. csak azután rakható, hogy magától tartja. Nekem muszáj ilyen megoldást találni, de Botit pl. nem cipeltük szinte csak kézben vagy hordozóban. Nem volt rá szükség, talán 2x.
Postáról nem mesélek.... nekem már sokmindenem eltűnt. Minden csak ajánlva jöhet, és csak 5000 ft-ig (kiv. cipit), mert annyi a biztosításuk.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

e-bay: férjem nagy íbéjes és eddig minden megjött amit rendeltünk!!! koppkoppkopp!!! szval nekem csak jó tapasztalatom van a postával kapcsolatban is (csak ne hozná azt a rohadt sok APEH levelet, h azt mér nem képes elhagyni valahol?!).

Miért Rszg nektek mekkora kell, h nem találtál?

Szép napot!
Vica
wicca

januári topikban 4510 grammos, 57 centis baba született :shock: , húúúú mekkora baba, jó nagy :D!

Szép napot!
Vica
wicca

31 hetes pocakfotó következik :D azért alakul már nekem is :D

Kép pocak 31. hét

KépKép
KépKép
adryn

Wicca Nekünk 140X80-as kell(ene)

Kép

Kép
rszg

hát, én úgy vagyok vele, hogy inkább két vékonyabb fajta szivacs, és ha baleset történik, akkor váltom, és mosom, mint egy kókusz...
Tudom, gumis lepedő, de nem tudom, beáldozunk-e egy kókuszmatracra.
Bizony, nemzedékek... :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vica, a garmastant igenis le kell mosni!
büdös is, fúj! nekem nagyon nem jött be, arról nem is beszélve, hogy az gyulladásra van. de attól hogy kicsit sebes a bimbó, még nem biztos hogy begyulladt...
szóval nem baj, ha van, de mindennapi használatra a bimbóvédő krémek valók. gabriel, medela, avent, rossmanos, dm-es, lansiloh, ezeket majdnem mind próbáltam, és kb mindegy melyiket veszed. a lansiloh elég sűrű, kevés kell belőle, ár-érték viszonylatban talán az a legjobb.

Nemlajos, nekünk kókuszunk volt-van, de a szivacsot is használtuk... szóval ahogy gondolod :)
egyébként olyan is van, amit Adryn mondott, hogy kókusz szivaccsal bélelve, 2 éve a kikában láttam. mondjuk hogy annak mi értelme?? mind1.

Csibb, te milyen csini vagy!

ebay: én hordozókendőt vettem, megérkezett. bár futárszolgálattal kértem, esős időben csak úgy be volt dobva az udvarra, a papírdoboz csomagolás... no comment, ennyit a futárról...
de a kendő gyönyörű :)

kenguru: 4 hónapos korig valóban nem ajánlott. kendőzni már korábban is lehet.
a babybjörn jó cucc! volt egy, eladtam, de vettem másikat, igaz azt valószínűleg Apa fogja használni. én az ergo hordozót is szerettem, de az egy vagyon....

Kép
Kép
mamacsibe

Adryn, milyen picike a pocid! de azért alakul :)

Rszg, bármilyen méretet lehet vágatni a gyártónál. nekünk is kellett, mert egyedi méretű a kiságyunk (amit nem úgy vettünk, de sajnos nem vittünk centit, átvágtak minket :?
(az ágy ettől még jó, szeretem, de pár nappal szülés előtt derült ki a difi, mikor bele akartuk tenni a matracot, és pont aznapra lett kész a vágatás, mire hazajöttünk a kórházból. :shock: )

Kép
Kép
mamacsibe

Sziasztok!

Éni s újra itt vagyok.
bá nem sokáig.
Holnap sajnos még kell mennem dolgozni, de már csak ezen a héten vagyok hajlandó, utána itthon akarok maradni.

Ha valaki mégis kókuszmatracot szeretne és pesti javaslom nézzen be a soroksári úton a babyoutletbe.
Én annó ott vettem a 140*70 es kókuszmatracot 5000 ft-ért, mert kicsit sérült volt a csomagolása. ha jól emlékszem 12 lett volna a rendes ára.

Nagyon remélem mindenki rendben és egyben van.
Én ma hihetetlen sokat keményedtem, az előző terhességemnél nem is emlékszem ilyenekre.

Bimbikrémből nekem a medelás jött be nagyon, íztelen, bűztelen, viszont egy kenéssel helyrehozta nekem a kisebesedett bimbimet. a többit nem is próbáltam, mert csak eleinte volt rá szükségem.

Mit szólnátok hozzá, ha megtippelnénk, hogy mikor fogunk szülni? :)
Nekem bár 18. az időpontom, de szerintem 10.hez közelebb fog érkezni kicsi Lilianna.

Van valakinek tapasztalata faros szüléssel?
Liliannácska még mincódig csücsül a pocimban, ami tudom, hogy még nem jelent semmit, csak kíváncsiskodok :)

Kép

Kép
gabka77

nekünk is kókusz van, azt örököltük. szerintem nagyon jó, mert szellőzik. meg ha baleset van, akkor könnyebben megszárad a szivacsnál. meg az ugye műanyag szerű, könnyebben beleizzadnak. de biztos lehet olyanban is aludni, nekünk szerencsénk volt, hogy ilyet örököltünk. Most mondjuk Fanni új ágyában szivacs van, de úgy voltunk vele, hogy olcsó volt, és majd úgyis elkezdjük valamikor a pelust levenni éjszakára, és akkor ezt összepisilheti, aztán majd csináltatunk bele neki egy kókuszt.

köszönöm a bókokat! :oops: azért én nem látom magam olyan csinosnak, de az tény, hogy kevesebbet híztam, mint Fannival. viszont maradt rajtam, úgyhogy kb. ugyanott vagyok, mint anno. úgyhogy a strandon én sem fogom jól érezni magam! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka
nekem egy barátnőm rendesen megszülte a faros kislányát! azt mondta, nem volt olyan vészes! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adryn: ALAKULSZ!!! ;) mostmár tényleg kezded felvenni egy várandós nő formáját, bár nekem még mindig úgy tűnik mintha inkább kinyomnád a hasad :D:D:D!!! Nagyon csinos vagy!!!

Gabka: tippelhetünk :D! bár én inkkább a vágyam mondanám az pedig márc.4. apukámnak volt aznap szülinapja, sajnos lassan 14 éve nincs velem, ezért örülnék ha az Ő szülinapján jönne pocakficánka :D!! faros babánál úgy tudom akkor van gond ha még nagy is, akkor nem hagyják normál úton születni, viszont most olvastam trükköket arra hogyan lehet lefordítani :)!

cicikrém: háááát csajok, nekem nem kellett anno és most is erre készülök, szóval egyelőre nem szerzek be semmilyen krémet, de megjegyeztem a hallottakat!

Szép napot!
Vica
wicca

csibb, nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi.
mikor mondtam a páromnak, hogy inkább egy faros szülés, mint a császár, ő kitalálta, hogy biztos nem tesz jót a gyerek gerincének, ha úgy rángatják ki belőlem a farfekvés miatt.
Lehülyéztem, de azért .... :)

Kép

Kép
gabka77

wicca jöhetnek az infók :)
gabka77

Sziasztok,

Olvasom, hogy sokan gondolkodtok kengurúban. Az első hónapokban az nem ajánlott.... Meg kendőben, meg mindenben...
Én adnék egy tanácsot, ami lehet, hogy most Nektek nagyon ridegnek hat, de nem kell azt a gyereket örökké cipelni. Le kell tenni a kiságyba, meg a babakocsiba. Később ültető szék vagy autós ülés is jöhet. Akinek több gyerek van, az csak ezt tudja már tenni, mert a nagyok is követelik a figyelmet. Az első babák szokták kikövetelni, hogy anyán csüngjenek.... Szóval szeresd a gyerekedet és vedd fel, ha van időd, de hidd el, sokkal kényelmesebb neki egy egyenes ágyban vagy babakocsiban (az is jól rázza a popsit), mint egy kendőben gömbölyödve... És neked is nagyságrendekkel. Az elején gyorsan híznak a babák és egy 5-6 kilós gyereknek már komoly súlya van. Már 9 hónapot cipeljük őket, utána rengeteg megoldás van, hogy ne kelljen magadon cipelni. Higyjétek el böfiztetéstől is le fog szakadni a hátatok a 4. hónap körül, hogy a súlyos cickókról ne is beszéljek.....
Senkit nem akarok ezzel megbántani, de nagyon sok anyát látok, akik majd belehal a mártíromságba a gyereke körül, amire semmi szükség és leginkább csak árt vele a gyerekének....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Köszönöm a cicikrém tippeket. Felveszem a beszerzendő listára... ;)

Ma voltunk Peti (Pocaklakó) apukájával az Operett színházba a Szentivánéji álmot lattuk. Én szerettem volna még nagyon színházba menni szülés előtt, de szegény Peti nagyon zokon vette. Kétségbeesetten rúgdosta végig az első felvonást. A másodikon már kevesebbet rugdalt, de szerintem csak azért, mert teljesen kimerült szegénykém. Úgy látszik nem lesz egy musicalis pasi....

Faros szülés: Nekem nincs benne tapasztaltom, de úgy tudom egyre kevesebb doki vállalja és szeretik ilyenkor császárral kiszedni a babát. Nekem Peti haránt van, szóval jelenleg esélyem sincs megszülni... A lányok ilyenkor már rég fejen voltak....

Katka

katka22

én igazából csatlakoznék Katkához :)
nem szabad a gyereket hozzászoktatni, hogy állandóan a mamán vagy apán csügghet.
párom unokatestvérének most kb 5 hónapos a kislánya és nem tud tőle sem enni, sem wc-zni sem semmit csinálni, mert ha egy pillanatra megpróbálja letenni, a kis drága bizony rázendít és addig ordít, amig fel nem veszik és más kezében sem jó neki.
szinte születésétől kezdve kenőn ciplte magával mindenhol és mindenhova. még a lakásban is.
második gyerekek esetén egyébként is kénytelen az ember hagyni a kicsit is nyekegni
gabka77

Gabka: Faros babát is meg lehet szülni, csak észnél kell lenni. De még rengeteg időd van, hogy beforduljon, ne aggódj! Illetve beszélgess el a dokiddal, hogy látja ezt. Az enyém például engedi a faros szülést....

Katka

katka22

Katka: akkor ezek szerint a te kisfiad is olyan mint az enyém :D:D:D nem lesznek musical fan-ok :D:D:D

Wicca: köszi.. , jólesett.. már kezdem tehénnek érezni magam :oops:

KépKép
KépKép
adryn

köszönöm, én is azt terveztem, hogy beszélek majd a dokival.
még van 8-10 hete a gyereknek, hogy megforduljon, csak a férjem elültette a bogarat a fülembe :)
Levi félidőtől be volt fordulva, fel sem merült semmi faroskodás, vagy császár :)
azért még remélem, hogy befordul a drágám a következő uhig :)
gabka77

Katka, teljesen egyetértek veled abban, hogy nem kell mindig cipelni a gyereket. Mégis jó, ha vannak különböző kényelmesnek mondható megoldások, ha pl. menni kell valahová és valami miatt a babakocsi nem jó.

Baba fekvése: hát, az enyém többnyire haránt van szerintem, néha függőlegesen, de hogy melyik része milyen irányba, azt még nem tudtam kitalálni. Tény, hogy még össze-vissza forgolódik, nem állapodott meg. Végülis van még ideje, én hozzátok képest a sor végén kullogok. :)

Masut
masut

Helló!
Gabka kíváncsi vagyok mit mond a dokid a farosra. Én is azt hallottam kevesen vállaják. Mag van talán ahol a kh sem engedi.
Cipelés: én Botit nem is cipelhettem volna egész nap a sérv miatt. Elvolt ő így is. Mnidig látott, a kis szőnyegéről, én pedg mindent meg tudtam oldani mellette.
Nekem most azért kell, mert a tesókocsit a sérvemmel nem tudnám lecipelni az emeletről (2 nagy emelet). Így csak addig viszem a babát, míg Boti a kocsiban ül (Bartók Béla úton lakunk, itt nem lehet elengedni). Ezért jó a tatyis, mert könnyen berakhatom a kcosiba is vele. :wink:
Adry lassan átadják neked a helyet. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

én sem a lakásban akarom cipelni magamon, hanem mondjuk egy bevásárlás alkalmával. két gyerekkel nem látom magam előtt, hogy toljam a babakocsit, meg a bevásárlókocsit is, ezért lenne jó, egy ilyen magamra kötős megoldás. mondjuk egy gyerekkel sem lehet két dolgot tolni...

Adryn
én azért mindig elhűlök, hogy milyen kicsi a hasad!!! :) komolyan nem értem, hogy hol bújkál a kis Nico!!! :wink:
nagyon csini vagy!

én is úgy tudom, hogy kevesen vállalják a faros szülést. a barátnőmnek szerencséje volt. minden szempontból.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én a kendőt azért vásároltam, mert pánikolok a tömegközlekedésnél. MÁr jóval jobb, mint anno vidéken, vagy amikor felkerültem Pestre, de gyűlöltem vonatra várni nagy cuccal, mindig féltem, hogy nem tudok fellépni, hogy útban leszek, hogy nem tudok hová bemenni, stb.
Most ezt hozza nekem vissza majd a babakocsi (ismerjük a pesti hozzáállást...), úgyhogy nekem eleinte egyszerűbb lesz a kendővel cipelni a babát (a másik pánikom amúgyis a feltűnéskeltés, ha a gyerek hangos, sír, büfizik, stb, de ehhez is biztos hozzá fogok szokni :oops: :roll: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Matrac: Gergőnél nekünk is kókusz volt.
Garmastant használtam. Én nagyon sokat szenvedtem(lepedőt szaggattam volna úgy fájtak hiába használtam bimbóvédőt!!), mert tiszta vérhólyag volt mind a kettő bimbóm. Nekem a védőnő ezt ajánlotta, nem is hallottam ezekről, amiket írtatok. Megjegyzem ezeket. A nehéz kezdés után, már nem volt semmi gond, sokáig tudtam szoptatni,és az elválasztás után is még másfél évig volt tejem...
Hordozó: én a babakocsin, bébihordozón és autósülésen kívül másra nem gondolok. Szerintem sem kell a gyereket állandóan magunkon cipelni. Gergő a kezünkben nem tudott elaludni, mi szerettük volna, de gondolom neki nem volt kényelmes, és így utólag nem is bánom. Nem gondolom, hogy azért rossz anya lennék, mert nem volt mindig a kezembe. Amikor kellett ott voltam én is és a férjem is. Amikor a konyhába kellett serénykednem bele tettem a babakocsiba, ott volt mellettem, beszéltem hozzá. Ő sem volt egyedül, és én is kész lettem a munkámmal.

banokla

Félreértés ne essék.... Nekem is van hordozó kendőm és kengurum is... De a 2 gyerek összesen, ha 10-szer volt bennük....
És vannak olyan helyzetek, amikor praktikus. Én például kengurúval többször is túráztam....
Szóval nem azt akartam írni, hogy véletlenül se vegyetek, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ne érezzétek úgy, hogy rossz anyák vagytok, ha nincs rajtatok örökké a gyerek.

Csibb: Nekem kevesebb, mint 2 év van a 2 lány között. Én úgy intéztem a nagybevásárlást, hogy a Zsófi ült a bevásárló kocsi ülőkés részében, Ági pedig autós hordozóban utazott a bevásárló kocsiban. Elszőször mindig vettem 2 karton vizet és arra feltettem az Ágit, így nagyon jól látott engem....
De azért még így is fárasztó volt a nagybevásárlás....

Katka

katka22

Nemlajos: Én nagyon keveset tömegközlekedtem a lányokkal, de tényleg ritka, hogy kapunk segítséget, szóval lehet, hogy igazad van és erre sokkal praktikusabb, ha magadon hordod.

A gyereked meg igen is ordítani fog. És? Akkor mi van? Semmi. Mivel beszélni nem tud, ezért így fog kommunikálni, hogy valamit akar.... EGyébként néhány hét alatt megtanulod, hogy melyik sírás miért van és döbbenten fogja nézni a környezeted, hogy te honnan a francból tudod, hogy mi a baja. De tudni fogod....
Hát még a hiszti korszak, amikor a Tesco kellős közepén vágják magukat a földre.... :lol: :lol: :lol: Igazi anyuka nevelő időszak! :roll:

Katka

katka22

Kukli: Milyen sérved van? Lemaradtam... Nem hangzik jól...

Katka

katka22

Adryn:
Nagyon helyes a pocakod... :) Hol van ebben a gyerek? Ügyesen rejtegeted.... Majd a 9. hónapban bemész szülni és az ügyeletes orvos kinevet, hogy ne vicceljen asszonyom ön max. félidős.... :lol:
Nekem nem terhesen ekkora... :oops:

Katka

katka22

Sziasztok!

Úgy látom, h mindenki inkább közlekedésre fogja használni a kendőt, kengurut vagy társait. Nálunk is ezt a célt szolgálta elsősorban, Samugyerek utálta a babakocsit. Beletettem és üvöltött. Más gyereknél a nyugtatást szolgálja, no nála nem.... Remélem a kiscsaj jobban ellesz benne, legalább az egyik gyerköcöm értékelhetné a komoly utánajárásomat (használtan vettem Samunak a babakocsit, hosszas keresgélés után, így sem túl olcsón, és elég messze is kellett érte menni :) )

És Bp-en a tömegközlekedés szerintem is esélytelen egy méretes babakocsival. Metró kizárva, buszok is kemények, villamosok tömöttek...

Gabka, faros szülésről tényleg kérdezd meg az orvosodat, de tényleg van ám idő még irányba állnia a babónak :)

E-bayes rendelések nálunk is megjöttek eddig... Mondjuk a postaköltség nem elhanyagolható, de bizonyos esetekben így is megéri nagyon. Pl. ritkább játékok, illetve a párom hobbija (repülőgépmodelleket épít) olyan, hogy itthon sokszorosa az ár postaköltséggel együtt is az e-bay-en elérhető áraknak.

Adryn, még mindig picurka a pocid, úgy tűnik, h Nico befelé növekszik :)

Megyek, holnap munkanap, Samunak bölcsi - kiváncsi vagyok, hogy fogadja ennyi kihagyás után. Néhány napja pedzegettem neki, erre azt mondta, hogy ő beteg és nem megy bölcsibe... Ez egyelőre nem túl biztató.
Jó éjt!

erpé

Sziasztok!

Én is úgy vagyok ezzel a kenguruval, hogy túl sokszor nem használtunk, de például kirándulásoknál, vagy mikor én tájfutottam :) apa meg a kenguruban cipelte a gyerkőcöt a babakocsinak ugye nem alkalmas terepeken. Na ilyenkor nagyon hasznos volt. Később meg mikor már elmúlt egy éves akkor jöhetett a hátihordó, szintén ugyanilyen alkalmakkor.
Ahhoz csatlakozni tudok, hogy ugye túl korán nem szabad beletenni a kenguruba, de mire nyár lesz akkor már pont használhatjuk és még annyi sok ruha sem kell rájuk :) .

Bimbóvédő krém: Igazából azt írják a Garmastanra, hogy elég letörölni nedves vattával, de amiket írtatok, pl. Lansinoh, azokban tényleg csak lanolin van, lehet most ezt fogom kipróbálni. Nekem valamivel bizti kennem kell majd. :?

Adryn te még mindig megdöbbentően vékony vagy :shock: tényleg nagyon elbujt Nicko. :D

Nálunk is kezdődik holnap az ovi, és persze a gyerkőcök még mindig nem alszanak, hol dumálnak hol kiabálnak felváltva. Csak tudnám hogy fog reggel felkelni Panna :roll: .

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tippelés: Én mindkét gyerkőcöt két héttel korábban szültem, úgyhogy megkockáztatom magamnak március első napjait, de még február végét sem zárom ki :roll: Egyik éjszaka ráadásul azt álmodtam, hogy febr. 25-én szültem ami kb betöltött 37 hét lesz, háát kiváncsi leszek :)
Amúgy Pannánál az volt az érdekes, hogy a menstruáció szerinte szept 25-re voltam kiírva, de ugye később fogant meg így módosítva lett okt 8-re, és végül mégis szept 25-én (igaz éjfél előtt fél órával :D ) spontán született.
Bulcsúnál május 15-re voltam kiírva, és mondtam mindenkinek, hogy én május elsején tutira megszülök, hát majdnem bejött. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szülés tipp: Korábbi terhességek alapján én csak indítással szülök meg, szóval hiába vagyok kiírva március 2-re szerintem március 10 előtt nem lesz meg.... Vágyaim szerint február közepe fele jó lenne... Mondjuk 20.-án (péntek) pont ráérek és akkor legkésőbb hétfőn már otthon is lennék.... :roll:

Katka

katka22

szüléstipp: én is február végét néztem ki magamnak :D anyukám február 22-én született, szép ajándék lenne neki az első unoka. de persze jöhet a március 1,2,3,4,5,6,7 és 8 is.. csak ne akarja hogy túlhordjam :D

köszi mindenkinek a pocakdícséretet.. és jelentem Nico növekszik.. ennek bizonyítékául hol a fenekét hol a kezét hol a fejét dugdossa ki.. néha olyan ferde a pocakom hogy csak nevetek rajta :D és kedvenc időtöltése a bordáim rugdosása...

kengurú: én még gondolkodom rajta hogy kell e nekem egyáltalán.. ha megyünk valahová kocsival megyünk, sétálni jó a babakocsi. nagybevásárolni is ketten szoktunk. napi dolgokhoz meg majd kosarat használok...

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, nagyon csinos vagy! Biztos a magasságod miatt is vagy ilyen csinos kismama. Teljesen arányosan hízol, pont annyit amennyi a baba, csak a pocid.

Matrac: én a szivacsot veszem, örülök, ha mindent sikerül megvennem. :?

Cumiról mi a véleményetek?

Szüléstippem: Március 10 körül, 8-12 :) 21 helyett

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea nálunk mindkét gyereknek volt cumija. Mikor megszületett Panna mondtuk a párommal hogy nálunk aztán nem lesz cumi, mert hogy az megzavarja a babát a szopásnál, meg különben is minek. Na aztán mikor már harmadik hete hallgattuk a sírását akkor gondoltuk bedugjuk a szájába a Felicitas csomagban található cumit, és onnantól kezdve csönd volt. :D
Egészen 2,5 - 3 éves koráig megvolt neki, aztán magától leszokott róla, mikor oviba ment.
Bulcsúnak már alapból vettünk de látszott rajta, hogy ő nem lesz olyan nagy cumizós mint Panna, és kb 2 hete nem kell neki. Tehát ő magától leszokott róla, hozzáteszem nagyon jókor, mert a vadiúj cumit egy nap alatt szétrágta és éppen le akartuk szoktatni róla :)

Szóval szerintem majd meglátod hogy kell-e Majának cumi vagy nem. Amelyik gyerek nem fogadja el, azok általában más módot találnak saját maguk megnyugtatására. Pl ujjszopás, vagy valamilyen kis kendő, pelenka stb.
Egyébként egyik előnye a cuminak az ujjszopáshoz képest, hogy az ujja az mindig kéznél lesz, így leszokni is nehezebb róla, de ez tényleg gyerek függő, megpróbálni meglehet de majd kiderül hogy elfogadja-e. Pl. Panna egyik kis barátnőjének nem volt és a mai napig, ha valami bántja akkor a rácsvédő sarkával vigasztalja magát, de hát az ugye mindig otthon van. :?

Ja és Panna fogai nem lettek rondák tőle, igaz ha tudtunk mindig fogszabályzósat vettünk neki.

Na mentem aludni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Helló!
Látom „szülünk”. Az én tippem március 29, de április 2-re szeretném. Boti a 40 héten jött, de most nem tudták kiszámolni a mensim alapján, mert a szopi után nem állt be. Bebeszélek magamnak egy túlhordást, így nem leszek meglepve. Ezt taktikázom.
Katka Boti 30 hétig egy helyen feküdt és megajizott egy jó kis lágyéksérvvel. Már kb. 10 hete kint van. A baba súlyával egyre nagyobb és fájóbb, de semmit nem lehet vele csinálni. Erre nincs sérvkötő, semmi. Ezért hordok övet, az valamennyire leveszi a súlyt. De egyik lágyékom már most 2x nagyobb a másiknál. Ez van. Több babát tuti nem tudok kihordani.
Cumi: Botinak 3-4 hétig kellett, ő csacsis lett. Ezzel a kendővel alszik, játszik, stb…. kilóg a szájából. Viszont a fogainak nem árt. De sztem ami kell a babának azt kell adni. Ha cumit kérne adnék. Mert a kiegyensúlyozottság fontosabb egy későbbi fogszabályzásnál. Ujjszopi tényleg gáz. Egyik barátjának ki van szarusodva a hüvelyk ujja. De Somit csak ez nyugtatja meg.
Nemlajos, nekem mai napig segítenek, ha kocsival szállok fel vhova. Kivéve az öregeket, akik még az utadból sem mennek el, csak ha a süket fülükre hangosan szólsz. Akkor meg persze kiakadnak. Bocsi, de ez tapasztalat. Nyílván nem mindegyik ilyen. De ált. mire nyílik az ajtó vki már segítenek. Csak ezek a kocsik egy emberesek, így mindig vissza vannak utasítva. Nem csodálom a későbbi közönyt.
Katka tetszik a tipped. Pont ráérnél. Hát ezt dumcsizzátok meg előre a kisfickóval. :lol:
Na keres vki! :wink: Szép napot! Nekem este doki! De. önkormányzat.
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!

Újra itt a melóhelyen és úgy néz most ki, hogy még jövő héten is csak be kell jönnöm :(
Még azért egyezkedek majd a főnökkel, annyira nem esett jól bejönni :(

Mi is mondogattuk Levinek, hogy ma megint megy bölcsibe, de ő meg azt közölte, hogy nem, akkor inkább menne a dédihez :) (a dédivel szomszédos utcában van a bölcsi)

Nekünk is volt cumink, kb 2-3 hétig használtuk, aztán nem kérte, kb ugyanennyi ideig szopta is az ujját, aztán azt is elhagyta.
Most egyedül a csőrős pohárhoz ragszkodik elalváshoz, de egyre jobban tetszik neki a nagyfiús pohárból ivás :)

Na megyek dolgozni :(

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt!

gabka: még én is meló :? de ez már nem nekem való, ma hánytam is reggel, pedig nem szoktam. Fáj a fejem állandóan és a hüvelyem is fáj, szúr. Remélem nem tágultam, vagy szállt lejjebb :shock: a méhszáj.

Köszi a sok babaholmi tippet!!! Az a dominás babahordozó táska nagyon király!!! Azt kérem majd szülinapomra :lol: van más színben? Köszi Kukli, tökre tetszik!

Adryn: hihetetlen kicsi a pocid :shock:

Nemlajos: sztem én is mek majd a Heim Pálba

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Szerintem is igaza van Katkának! Én sem akarom állandóan cipelni. Na jó! Nem mondom, ha sír nem veszem fel, de hordozgatni nem akarom. Inkább majd befektetem a babakocsiba, és rengeteget sétálok vele. Ha az idő engedi. Egyébként nekünk is kengurunk van, most kaptunk egyet karácsonyra a sógornőmtől.
Nekem ami még tetszik, az a hintáztatható pihenőszék. Egyet tuti be fogok szerezni. Majd kérünk valakitől ajándékba a baba születésére. Vagy próbálok használtat venni valahol. Hátha :roll:
Sajnos elég drága, ami már jó is, és sokáig lehet használni.
Kép

Én még sok mindent nem veszek meg, csak felírom, és ha majd kelleni fog, apát elküldöm érte, ha én nem tudok menni.

Amit már akartam írni!
Ha cumit, cumisüveget vesztek, akkor olyan vegyetek, ami fogszabájzós!!!

Kép

Kép
rszg

Rszg mi pihiszéket anni auchan-ben vettünk 4000 Ft-ért. Nem oylan fullos mint a többi, de teljesen jó. :wink: Mosható huzat, stb... elején ebben evett, mikor még nem ült.
önkormányzatnál nincs de. ügyfélszolgálat. :cry:
kuklika
Budapest VIII. kerület

bezony kukli, csak fél2-kor, ugye? De az ügyfélszolgálati irodának mindig nyitva kéne lennie!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Huuuuu, lányok már tippelünk a szülésre????? Közeleg a cél....nemtom miért, de én egyre jobban be vagyok sz.rva...KEzdem úgy érezni, hogy alig van időm, be is jelentkeztem fodrászhoz csütörtökre. Utána úgysem megyek egy darabig. De mindig ilyen vagyok az új dolgoktól, aztán pár hét és lehiggadok. Remélem most is így leszek. Szülésre tiszta happy leszek. :lol:
Én március 3-at tippelek magamnak.

Adryn, hol a pocakod?????? Nekem alapból is nagyobb!!!! :)

Matrac, mi is kókuszt vettünk. (drágább volt, mint a kiságy :evil: )

Kengurut mi kaptunk kölcsön, aztán, hogy használjuk- e, majd kiderül.

Cumink is van, én nem vagyok ellene, ha kell, hát kell.

Bimbikrém, nekem terhesség elején nagyon száraz volt a bőröm, hámlott stb...DM-es nem hozta helyre, aztán a garmastan segített.
De azóta kaptam aventost is, szóval van három, remélem majd vmelyik segít.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Papillon, Gabka kitartáááás!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszi kukli:-)

Szülési tippem: jó lenne anyunak a március 20, mert anyu is akkor született (ADRYN) de sztem nemzeti gyerek lesz :lol: :lol: március 15 :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

tehuti: én is bevok szarva!!!! Rágondolok, mindig betojok, aztán agykontrollozom magam, h nem lesz semmi baj és hamar túl leszek rajta :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Megnyugtattál pappilon, hogy nem én vagyok ezzel egyedül.... :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?