A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

nem baj. legalább tudsz otthon pihenni még egy kicsit. lassan de biztosan jönni fog.

én "szomorúan" nézem a táblázatot... eléggé a végén kullogok :) Mindenki babázni fog mikor én kerülök sorra :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Tisáéknek még egyszer nagy gratula! A beszámolót természetesen végig bőgtem. :oops: Majd megmutatom apának is ha hazaér. Gyönyörű a kiscsaj!

És köszönjük a máv-os infókat is.

Azt hittem, hogy a hidegfrontra majd nálam is végre elindul a szülés, de nagyon úgy néz ki, hogy immunis vagyok rá. :? Pedig már szívesen túl lennék rajta. Eddig végig azon izgultunk, hogy ne jöjjön ki előbb, hazajöhessünk a kórházból. Most, hogy már nincsen akadálya úgy néz ki, hogy frankón el van bent. Mondjuk mozogni szinte már alig mozog. Max 2-szer érzem egy nap, akkor sem intenzíven, sokkal gyengébben mint mikor rugdosott.

Én ma elintéztem az anyakvi kivonatot. Elkezdtem kitölteni a nyomtatványokat is előre (amit tudok), de aztán feladtam.

Judy

Kép
judy_76

Léna Apu!

Csak nincs Rh összeférhetetlenség Léna és Tisa között? Akkor szoktak ugyanis jobban besárgulni. De ha a kék fény segít, akkor minden rendben. És akkor is, ha infúzió kell. Ennél sokkal súlyosabb helyzetek is vannak.

De teljesen átérzem Tisa elkeseredését. Én tudtam, hogy Beni ez történhet, és mégis elsírtam magam 3 éve mikor bekövetkezett.

Ettike!

Néha jobb sietni akkor a kórházba?
De most legalább kipihened magad. És a következő alkalommal pikk-pakk kibújik Alex.

Vizesedés:
Én most almát eszek. Állítólag az jó. Igaz, hogy sokkal hatásosabb lenne, ha semmi mást nem ennék ma, de az nem nekem való.
És most már azt a minimális sót sem fogom beletenni az ételbe. Remélem Beni ennek ellenére megeszi az ebédet.
Egyébként úgy érzem nálam javul a helyzet.
Bár ha jól emlékszem, Beninél is úgy volt, hogy reggel volt vizesebb a lábam, és estére javult. :roll:

Viszont ma fáj a derekam is. Pihenni nem nagyon tudok, majd csak ebéd után, holnap pedig újra a Péterfybe kell mennem.

És ma már Okmányirodában is volt, elintéztem a regisztrációs matrica igénylést.

Kikocska!

Szerintem jó a kép. És nem udvariasságból írtam tegnap. Csak szerintem Te mostanában annyira fáradt vagy, hogy mindent sötétebben látsz egy kicsit.
Talán segít, hogy a tesóid ott lesznek.

Nekem sajnos ezen a hétvégén sem tud jönni anyukám. Pont amikor valóban fontos lenne.

És most Apával kitaláltuk, hogy 28. szombat lenne a legmegfelelőbb időpont Marci világrajöveteléhez. Hétévégén Ő is biztosan ott tud lenni velem.
Vendég

Húúú valaki dejó helyre pofozta a táblit!
Igen szerintem is lehetne ide is berakni néha táblit,ha valaki idekukkant lássa mi a pálya.

Kikocs ez tényleg jó kicseszés veled, na meg sok mással is.
Jajjj,a képet a másik fórumon is mindig én hisztizem ki, de tök jó,hogy végre tudlak egy archoz kötni. Ugyanis én vizuális típus vagyok, egyszerűbben meg, marhakíváncsi.

Ettike erre gondoltam, most a napokban olvatam, hogy ha valami megzavarja a mamát,akkor leállhat az egész. Én mondta,h.5perceseknél vonulni kell…

Cat egyébként mikor keresztlányom született, én koleszos voltam és minden 7végén magyaráztam a pocaknak, hogy csak 7végén szabad kijönni,mert akkor leszek itthon és készültem bemenni a szülésre. És így is lett, annyi bökkenővel, h.császár lett a vége és nem mentem be.

kocska

Sziasztok!

Visszatértem! És látom ettike is megvan!
De hirtelen azt sem tudom hova kapjam a fejem annyian érzitek a kicsiket hogy ki akarnak jönni.

Sanyi Tisáéknak millió puszi és kitartás! Biztos nehéz hogy elvitték tle a kicsit! De hamar rendbe jönnek és akkor jöhetnek hazta és tudtopk csak egymással lenni!
Addig meg köszönjük a híreket!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Na, ezt sikerült összehoznom, mit szóltok? (a színezést elfelejtettem, majd pótlom)
Kép

Zsu
svs

jó lett. :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Zsu!
Jó lett a tábla :D

Kép
Kép
gaba_30

Zsu: tök jó lett a tábla, nagyon ügyi vagy! :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Ettike, tudom, h nagyon szeretnél már szülni, meg most bele is élted magad nagyon, de ha Alex még erősödik és növöget pár napot, az neki nagyon jó! De az is lehet, h csak egy napot akart még várni…..

Eda most akkor kórházban van vagy lemaradtam vmiről?? :oops: :roll:

Beo, ne izgulj, én nem vagyok az a hamarabb szülős fajta, engem simán beelőzhetsz! Már nekünk is csak 2 hét, és akkor mindenki a biztonságos zónában lesz már!!!!

Kikocska, tök jó, h már tudjuk a nevedet archoz kötni! Nagyon szépek vagytok mind3an, és a gyerekek határozottan hasonlítanak Rád!
Mi is Anna és Petit olvasunk, látom nálatok is sláger!

Gaba, most nézem én is a szülészet új honlapját- már ideje volt kipofozni. Jól néz ki minden, mondjuk a gyerekágyas szoba kép, az egy fizetős szoba, a simák azért nem egészen így néznek ki sajnos!

Akkor most feldobok egy színes verziót, aztán már csak, ha változtatni kell rajta!
Kép

Zsu
svs

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem,hogy mennyi az esemény!Hogy felpörgött itt is az élet :D
Gyönyörü ez a Léna-baba!

Ettikének meg Edának megy a drukk ezerrel!

Cat,mi is azt a hétvégét néztük ki Apával,ugyhogy ha összejönne,már hárman lennénk Kikocskával :lol: Lehet átköltözök én is a Péterfybe... :wink:

Mi pénteken voltunk dokibácsinál,mivel volt egy jó kis csúszása,gyorsan felrakott NST-re,addig is haladt a sor.Hát,ha van olyan akkor az én fájásaim minuszban voltak,viszont a kiccsajnak nagyon nem tetszett a dolog,mindenáron le szerette volna rugni magáról a fejeket... :lol:
Ultrahang most szombaton lesz,a köv Nst-vel,de ahogy pocin keresztül megnézte a doki a babót azt mondta készüljünk,mert szerinte négy kilóra gyúr odabenn a drága...Hát kiváncsi leszek...
Méhszáj állapota változatlan,kicsit talán nyitottabb,rövidebb,de ezt betudtuk annak ,hogy nekem már kétszer mütötték.Buksija meg lent van,de még nem a helyén.Hát kb ennyi.
Kicsifiamnak volt egy extra hisztis hétvégéje,amitöl mind a hárman extrán elfáradtunk.Egész nap hiszti volt,sirt,szerintem ha megtehette volna visszabújik...Képzeljétek,ahogy egyszer ült az ölemben sirva-zokogva egyszercsak azt éreztem,hogy a kicsitesó átmászik arra az oldalra és szó szerint hozzábújt Botihoz.Hihetelen volt,és bár nem vagyok egy sirós tipus,de meghatódtam rendesen.Mondtam is neki,hogy remélem kint is ilyen lesz... :)

Befejezem,megyek sóskát csinálni,a husi mindjárt kész...De azért benézek még,hátha van valami Esemény....
:lol:

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!

Zsu!
Nagyon klassz lett a táblázat,ügyi vagy nagyon!

Ettike!
Szerintem legeslegkésőbb hétvégén már babázol,szóval pihenj most,amennyit csak tudsz!És megy a drukk ezerrel!!!! :D

Hűűű,tényleg nagyon felgyorsultak az események!Úgy tűnik,a front meghozza a babókat!!! :D :D

Léna apuja!
Köszönjük a beszámolót!!Nagyon megható volt,itt pityeregtem rajta!!Még egyszer gratulálok a csodaszép családodhoz!!Tisának és Lénának pedig sok-sok puszi!!!! :) És várjuk a további képeket :D

Kép
demetnik

Akartam még kérdezni,hogy vajon mi van Padrival,Ticivel,Moval????

És KIsvirággal?
Remélem mindenki jól van!!!!!

Itt sóska kész,krumpli kész,husi kész,már csak a fiúknak kell felébredni,addig meg vasalok egy kis babaruhát.Egy 56-ost aztán egy 98-ast.Mókás igy felváltva :lol:

Kép
Kép
gizu

Zsu: Nagyon jó lett a tábla, jó így együtt látni mindent.

Tudna valaki segíteni, hogy hogy van ez a TGYÁS-nál? Azt tudom, hogy lehet igényelni a szülés várható ideje előtti 28. naptól, na most akkor vagy akkortól igénylem, vagy a szülés után, a szülés előtti 20-tól pl. nem lehet? Bocs, ha kicsit érthetetlen lett a megfogalmazás :?

Kép

Kép
sildi83

sildi lehet igényleni szülés előtti 4 héttel korábban, de az lehet 3 hét vagy 2 vagy amennyit akasrz!
De jobban megéri anyagilag ha előbb táppénzre mész, és csak a szülést követően T-gyásra mivel a TGYÁS 168 nap fixen mindegy mikortól kezded! És nem mindegy meddig kapod az emelt pénzt!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Köszi! Igen, tudom, csak az a baj, hogy az én munkaviszonyom megszűnik 31-én, így mindenképp addig kell megkezdeni, amíg fennáll. Jelenleg táppénzen vagyok, de akkor lehet, hogy jobban járok, ha csak a hónap végétől igénylem a TGYÁS-t.

Kép

Kép
sildi83

Sildi miért szűnik meg?
Hogyan? Jogilag rendben van ez? Mármint tudod hoyg tréged a törvény véd mindentől!?
Vagy határozott idejű szerződésed van?
Ha kell segítség szólj!
HA minden rendben akkor bocs nem akarok beleavatkozni, csak tudd hogy a várandós nőt a törvény védi a munkaadóval szemben!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Köszi, nagyon aranyos vagy tényleg, egyáltalán nem veszem beavatkozásnak. Határozott időre szól a szerződésem, ezért szűnik meg :S

Kép

Kép
sildi83

Gizu tök jó a testvérszeretet.
Móról hónapok óta semmi hír! De az ikres kismami a másik fórumon sem jelentkezik, ott is csak 1 van.

Bogi én táppénzen vagyok,akkor nekem csak, ha megszületett a baba akkor kell igényelnem mindent?

kocska

Kocska!
Igen így van!A születés napjától fog majd a TGYÁS járni!
De azt majd csak ha a baba papírjai megvannak akkor tudod!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sildi! Ma olvasgattam az ügyintézéseket (amit a dokumentumok közé raktam fel anno) és ott azt írják a baba TAJ kártyájánál, hogy addig semmilyen juttatást, segélyt nem folyósítanak, amíg az újszülött nem rendelkezik taj számmal, még akkor sem, ha az, mint pl. a terhességi-gyermekágyi segély, már akár a szülést megelőző 28. naptól megilletne. :(

Én nem értek hozzá, de ezt írják. Ha van időd, akkor olvasd el.

Judy

Kép
judy_76

Judy: Jaj, de bonyolult ez az egész :roll: Hát ha nem is folyósítják, mindenképp meg kell igényelnem, amíg munkaviszonyom van. Sejtettem, hogy nem mostanában lesz ebből pénz...

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok,
Eda húga vagyok, megkért, hogy írjak nektek:
Elindult a magzatvíz !!!!!!!!!
Majd jövök nektek írni, hogy mizu vele, mihelyst tudok valamit.
Anettoo

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

EDA most írt elment a magzatvíze. Egyenlőre nincsenek fájásai ctg-n van.
Szórítsunk Nekik. MA este már babaázik szerintem

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Jajj de ....
EDA mennek a pozitív energiák!
remélem ügyesen gyorsan túl lesztek rajta és.... jajj de jó mindjárt a kezedben lehet!

Anetto sziszike! Köszi a híreket!

+++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Hú, de felpörögtek az események itt kérem szépen! :shock:

Gaba!
Hogy tetszett a szülésfelkészítés? Én a végén megkérdeztem az előadót, hogy szokás-e a Jánosban szülésznőt fogadni, mert a dokim szerint nem. Azt válaszolta, hogy orvosa válogatja, mit ajánl a kismamának. Mondta, hogy ő már teljesen foglalt áprilisban, de megkérdezi a kolléganőit, és jövő kedden visszatérünk rá. Neked lesz választott szülésznőd? Jössz jövő héten? Nem láttál engem?

Délelőtt voltam a védőnőnél. Pisi és Luca szívhang rendben. Megkaptam a szülés után kiváltandó recepteket, és egyúttal könnyű szülést is kívánt. Legközelebb már csak akkor találkozunk, ha Luca megérkezett.

A nőgyógyász magánrendelésére is ma este megyünk utoljára (úgy látszik, hogy ez egy ilyen nap). Kíváncsi vagyok mit mond.

Azt hiszem, hogy az elmúlt két napban már voltak jóslófájásaim. Legalább is mensturációs görcsökhöz hasonló valamit éreztem, csak sokkal enyhébbet.

Zsu!
Jó lett a táblázat, ügyes vagy.

Kép
gesztenye74

HAJRÁ EDA! VELED VAGYUNK! LÉGY ÜGYES!

Kép
gesztenye74

Eda: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++, jajj, de nagyon izgalmas!!

Gesztenye: én is pont ezt érzem napok óta, a keményedések mellett. Gyenge menstruációs fájdalomhoz hasonlító valamit. Nekem meg hetente kell védőnőhöz járni :shock:

Kép

Kép
sildi83

Hajrá Eda!!nagyon sok +++++++++++++++++++++++++++ energia nektek!

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

eda:

hajráááá.te már tuti babával mész csak haza :lol: :lol: :lol: :lol:

meddig tart ez a front????
áttmentem anyuékhoz Patrikért de hazahozni nem tudtam mert ujra indultak a fájások :? :? :? :? rendszertelenek(vagyis nem is néztem órát,nem érzem rendszeresnek őket,hol enyhébb hol írtó erős)egész délután az megy hogy menjek vagy ne menjek.eddig nem mentem,nem tudom miért..nem visz rá a lélek.majd ha rendszeresek lesznek.
dokibá annyit tanácsolt reggel hogy ha nem vagyok biztos a dolgomban akkor vegyek be egy magnéziumot,igyak meg egy pohár bort,és esetleg üljek megint be egy kád meleg vízbe.ha nem múlnak akkor menjek.de éjjel sem múltak..........mégis abbamaradtak...
apa is elment dolizni........
jajj miért olyan nehéz eldönteni hogy mi van???

most leküzdöm a bort,a magnéziumot már bevettem aztán megyek fürdeni.de hogy szüljek ha nem aludtam lassan 2 napja????l

húúú most hogy visszaolvasom rosszabb vagyok mint sok először szülő :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:
nehari ha sok hüleséget irkálok,de tényleg nem tom..........

Kép
Kép
ettike

EDA!

Mennek a drukkok! Ügyes leszel!

Ettike!

Én már sok helyen olvastam, hogy a többedszer szülő nők sokkal rosszabbak, mint aki először szül. :wink: :)
Szóval irány kd, és ha nem múlik, akkor a kórház!

Zsu!

Nagyon jó lett a táblázat. :)
Vendég

Sziasztok

Tényleg beindul mindenki a végén, persze akik az elejére vannak kiírva.
Nálam még semmi azon kivűl hogy nekem oda lent vannak különös érzéseim, meg nagyon intenzí, szerintem a front.

Nagyon jó lett a táblázat én vagyok a második, kiáncsi leszek mikor kezdődik nálam. Mondjuk anyum azt mondja hogy jövőhéten szerinte Sára már kezeimben lesz.

Már semmihez nincsen kedvem, főzni sem, most így hogy nem jó a kocsim még elsem tudok menni a közértbe bevásárolni, és mondtam a páromnak hogy menjünk, erre most megy szerelni a kocsit, így mondta neki, akkor rendelünk majd pizzat.

Nagyon sok drukk EDA-nak, kiváncsi leszek hogy mikorra lesz meg a babukája.

Na jól van csajok, nézem addig is a t.v.-t

Kép
lili&ana

Hú ez aztán a nap!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

EDA! szorítunk!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ettike , nyugi szerintem meglesz az a baba hamarosan!!!
Szerintem is inkább menj be, megnéznek, aztán max hazamégy ( úgyis a szomszédba vagy :lol: :lol: )

Tök jó lett szerintem is a táblázat, reméljük holnap kettőt tudunk beírni!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Kezd kiéleződni a helyzet!

Liliana: szerintem is jövőhéten a kezeidben tarthatod majd Sárát! :wink:

Eda:vajon Pepe ma érkezik meg vagy holnap? :roll:

Ettike: neked meg hétvégére meglesz majd Alex talán?

Én holnap megyek dokimhoz, kíváncsi leszek mit mond?

Kép

Kép
gabka7926

nos,egy pohár bor,egy magnézium,fél óra melegvízben ücsörgés utánn a helyzet a következő:

fáj a derekam,szurkáll a hasam,keményedik,fájni konkrétan nem fáj(még)
ha Patrik elaludna a mamáknál akkor tök jó lenne mert most eltudnék feküdni,mivel azonban csak velem hajlandó elaludni,így hiába tudnék most aludni,nem tehetem mert lassan hozza anyós.

és mire ezt megírtam megjött egy fájás is :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Kép
Kép
ettike

Nagyon szorítok Edának++++++++++++++++Legkésőbb holnap reggel már ő is babázik!De jó neki is!!!
És annyira izgalmas!

Ettike!Neked is mennek a ++++++++ energiák!!Én is azt javaslom,hogy inkább menj be a kórházba!

Egyébként én is sokat gondolkozom rajta mostanában,hogy tudni fogom-e,mikor induljak el....Hisz mostanában(szerintem a front miatt) én is fájogatok,olyan enyhe mensis fájdalom,de semmi rendszeresség nincs benne,stb...
Anyukám is így szülte a hugomat,nem voltak extra,rendszeres fájásai,csak fájdogált neki,aztán megvizsgálta a szülésznő(ugyanis már bent feküdt a kh-ban) és már ki sem engedték a szülőszobáról,a hugom pedig pikk-pakk megszületett. :)

Lili&ana!Már te is nagyon a célegyenesben vagy!!Szerintem Eda és Ettike után te leszel a következő és igaza lesz anyukádnak! :)

Kép
demetnik

Sziasztok

Beszéltem most sogornőmmel, és a múltkor telefonált anyosom, nem vettem fel neki a telcsit és utána a párom este felhívta, mert mondtam neki, mivel nekem nincsne kedvem vele beszélni, ha vele kéne beszélnem egyszerüen rosszul vagyok Tőle, nem tudom miért pedig nem tesz semmi rosszat, csak a kérdései meg a hozzá szolásai irtozok tőle. Nem tudom hogy ezek a hormonok vagy mi?! Mondjuk mióta a párommal vagyok 5 éve az elején sem birtam, csak most már elfogyott a türelmem hozzá.
Na és mondta a sogornőm, hogy mikor beszéltünk vele utolsjára és mondta, hogy tegnap és tegnapelőtt is beszélt a párom vele, én minek beszéljek vele, mikor nincsne miről, állandóan csak a pénz körül beszél hogy ez mennyibe került, meg az, stb.., meg hogy mikor megyünk stb.. Én ezt nem birom, és ráadásul hétvégén jönnek.
De hála istennek, mikor szülni megyek akkor nem jönnek fel egyből.
Meg már mondtam a páromnak, hogy mikor haza hoz minket akkor csak Ő jöjjön, nekem nem kell az egész pereputtya.

Más

Mi katolikusak vagyunk 6 hetesen akarjuk megkeresztelnni Sárát, református vallásu lehet keresztszülő?! Mert a páromnak a tesoja református, mondtam neki, hogy itt Pesten nem engedik, meg másik kérdés, hány keresztszülő lehet? Mert tudtommal egy pár lehet tehát össz 2 fő nem????

Már ezen is problémáznak.

Mondtam a páromnak akkor nem lesz senki.
Mert a mi gyerekünk nem lesz református.
Miért csak, mondjuk Ő is mondta, hogy nem lesz református.

Már most kezdődnek a problémák, szerintem ezért fáj nekem a mellkasom, mert felizgatom magamat.

Hogy fogom ezt kibirni, hogy mindenért megsértődnek, meg nem modern gondolkozásuak, plusz a sogornő kinyithatja a száját az anyja felé én nekem meg ugye csönd mert akkor megint én vagyok a rossz ( mint az előző feleség), a férjem meg rájuk hadja. Csak bologat szokás szerint.
Mondtam a páromnak hogy ennek nem lesz jó vége.

Na megyek vacsorát csinálni
Bocsi hogy leírtam a probl. de muszáj voltam kibeszélni ezt magamból.

Kép
lili&ana

Igen ez lenne a legjbb ha megszületne Sára már és akkor mindenki békén hagy minket, és nem kérdezi hogy " még egyben vagy?"

remélem tényleg igaza lesz anyukámnak.
Puszi nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eda+++++++++++++++++

Kép
lili&ana

Nálunk nem lesz keresztelő, mert engem ne is kereszteltek, a párom pedig nem kapott vallásos neveltetést, így ez a probléma kilőve. Ettől függetlenül lesznek "keresztelő"szülők, afféle névadók ugyanezzel a funkcióval, de nem egy pár, hanem mindketten 1-1 embert választottunk erre a célra, nem udvariasságból, hanem a legtartósabb, legmegbízhatóbb barátot/barátnőt. Nem tudodm, ez mennyire lefogadható a keresztelőt hajszoló rokonságnak, de eléggé kezd elterjedni. Nem fogok senkit "belekényszeríteni" a helyileg uralkodó vallásba, ha úgy dönt, bárki választhat és betérhet a számára szimpatikus egyházba. Hmmm, asszem ezzel a hozzáállással nem lennék túl népszerű néhányótok családjánál. Bocsika. :oops:

Más: szerintetek ha rengeteget iszok és nem pisilek többet, és nem vizesedek, akkor hova teszem azt a rengeteg folyadékot??? Kipárologtatom?

icamica

Én is mondtam a páromnak, hogy legyen akkor barát, csak az a baj hogy a barát az jön/megy. A Tesó meg az mégis teso. Mi sem kaptunk egyházi neveltetést, én is csak az első házasságom miatt kereszteltem meg magamat, anyukám kat. apukám ref. és nem tudtak megegyezni ezért nem voltunk megkeresztelve.

Víz, majd lehet hogy csak később vizesedsz én is csak 2 hete kezdtem. Mondjuk én járok rendesen pisilni, ettől ne félj, biztos kell a szervezetednek.

Kép
lili&ana

Hu ma tényleg front van, máskép viselkedek, idegesebb érzékenyebb, stb.
Tüneményről tudtok valamit?

Kép
lili&ana

Sziasztok !
Most beszéltem Eda-val, szépen haladnak, bő két-három ujjnyira van tágulva, már vold kádban is. Apás szülés !!!
A szülésznő már szólt a dokinak, hogy ha legközelebb szól neki, akkor majd azonnal jöjjön, mert szülnek.
Lényeg, hogy szépen halad minden, már simul el a méhszáj és ott a kis buksija Pepének !!!
Drukkoljatok csajok !
Anettoo

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Eda ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ettike, helyedben én megkérném az anyukámat, hogy aludjon ott nálunk, főleg, ha az urad nincs is otthon... és akkor bemehetsz a kórházba is, ha akarsz, meg otthon is vajúdgathatsz. és azért ez még mindig jobb szerintem, mintha egyben lenne rossz. ujjnyinként haladni, azért mégis van közben pihi, bár az gáz, hgoynem tudsz aludni :(

liliana, keresztszülő nem, de tanú lehet református, aztán hívhatja kereszmamának még attól a csemete :) nálunk is az van, hogy a barátnőmet szeretném megkérni, aki református, és mellé megkérünk valakit, aki katolikus. (lehet, az egyik tesómat, már mindegyikük keresztszülője valamelyik csemetének úgyis) és asszem tanú akárhány lehet. szóval én ennek már utána jártam, és így működik.
anyóson meg ne spannold magad előre, mert lesz nyuszika meg fűnyíró effektus, aztán még rosszabb lesz neked. próbáld meg letojni, és figyelmen kívül hagyni. nem kötelező mindenkivel jóban lenni, de egymást elviselni már csak az unoka-nagymama viszony miatt is muszáj valamennyire, hiszen a picinek hatalmas érték az, hogy nagymamája van... catnek van még nagyon szörnyű anyósa, próbálj róla példát venni :)

nekem szinte teljesen elmúltak a keméynedések, szóval mindenkinek átküldtem most már :)

most mást nem, megyek, csak még rékának egy nagyon jó mondását muszáj megosztanom:
-kicsi koromban máshol laktam...
-hol laktál?
-hát magyaroroszágon!
-dehát ez magyarország!
-ez nem, ez olyan... olyan, mint egy állatkert.
Szóval döbbenetesen tisztán lát már egy négyéves is :D:D:D

kikocska

Hááát, nekem a szülő, a tesó lehet, hogy örök, de a kapcsolatunk zéró. Ezek a barátok meg nem a jön-megy típusból valók, hanem a sacc 10 éve meglévő típusúak. Persze én könnyen dumálok, nekem hiába mondják a rokonok, az ismerősök, hogy "de méééégis, nem lenne jobb megkeresztelve?" mert simán megmondom, hogy NEM. Ez kizárólag a szülők dolga, nem a rokonoké. Persze nem könnyű ezt kivitelezni, ha a férj is bólogat. :(

Nem tuti, hogy fogok vizesedni, azért ez nem előírás. Csak csodálkozok, hova lesz a sok folyadék. Egyébként tuti a front, én is érzékenyebb vagyok a szokottnál.

icamica

Sziasztok!

Eda!
Nagyon szórítok. NEmsokára meg lesz a babácska. NAgyon ügyi Pepe meg Te is .... Ezer pózítiv energia :-)

Anetto!
Jó hogy jösz én már nem akartam neki sms-t írni, de nagyon sokat gondolok rájuk. II. van kád? Én két éve szültemelső kisfiam és akkor még nem volt...... Drukk tesókádnak. Gyere ha tudsz valamit. ELőre is köszi...

Ettike!
Szerintemirány a korházba. nézzenek meg mond el mi va. Hát ha a sok vizsgálodás meghozza az eredményt.... Patrikot meg fektesd le korán és ha nem mész be legalább aludjál. nagyon kimerült leszel ha szülni kell.... és tényleg ne maradj egyedül ki tudja,...
Tarts ki. És ne érezd magad hülyének nálam is vannakdolgok csak vagy elmulnak vagy én se tudom eldönteni, hogy menni kéne vagy nem....

Na én lassan mennek lefekszek. nagyon nagyon várom a holnapot, hogy mit mutatt a ctg+ mit mond a doki. Ha esetleg nem jöhetek haza írok valakinek sms-t. bár szerintem jövök......

Zsu!
Nagyon jó a tábla.... :)

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Miért nem lehet keresztszülő nélkül megkeresztelni egy kisbabát.-

Kép
lili&ana

Lili együtt érzek veled a kedves családdal kapcs.
És engem is érdekelne, ha valaki tudja,h. a keresztszülő 1ember lehet,meg esetleg annak a párja, vagy 2különálló ember is lehet?

Tök izgi, az este is min2 fórumon 1 mami kezdett el gyanúsan a szülés felé megindulni, és most délután ismét 1-1.Hajrááá

Eljöttek barátnőmék hozták a névnapi ajándékomat, húú tényleg le is kéne fényképeznem, hogy csurgassátok rá a nyálatokat(főleg a misimacisoknak)ja, meg csináltam bögre sütit gyors nekik, persze közben eltörtem a diódarálót. Nem bírja a 100kilót

Képzeljétek mióta elmondtam mindenkinek, h. semmi tünetem nincs, éjszaka csak 1-1pisi, nem nyomja a húgyhólyagom, se a gyomrom, se semmi az égvilágon. Most meg mindenki azt mondja lejjebb van.
Szóval van tünetem, a balcombomnál elnyomja a főütőeret és bezsibbad, szúr, meg ha elmék "tojni"nem birok nyomni, mert bezsibbad az egész, és ilyen lábemelgetős balettlépésekkel végzek. . .

kocska

Tünemény drukkol ettikének meg edának, tisáékat is puszilja (ő nem is látta, milyen szépek :( ) elintézték az apaságit, elsunnyogta az előző válást :) holnap megy laborba meg uh-ra, a vizesedés meg plusz súly miatt. És elkezdett mosni :) mindenkit puszil, és reméli lesz pénteken laptopja végre.ezeket tudom róla :)

icamica, én nagyon keresztelés párti vagyok, de persze nem foglak győzködni :)
a lényeg: ezzel a majd választtal csak annyi, hgoy amit nem ismer meg, azt nem tudja választani. szóval ha ez a gondolat, akkor majd add is meg a lehetőséget, hogy megismerje őket! :) (apósom a kedvenc példa, aki ugyanezzel a felkiáltással nem kereszteltette meg a gyerekeit, majd mikor a kissógorom hittanra akart járni, nem engedte, azt mondta, mész angolra :) :( )

na, itt ragadtam, mert nem tudtam ellenállni a botránynak, amit ez a listázási díj kiváltott... nagyon fel van háborodva mindenki :) meg reménykedek, hgoy van-e hír...

kikocska

Icamica: én is szoktam ilyeneken filózni, hogy hova tűnik az a sok víz? :shock: :shock: :shock:

Liliana: tőlem is szokták kérdezni, hogy még egyben vagy?ott álluk előttük a hasammal és már szinte mindenkinek 2szer mondtam, hogy április közepére vagyok kiírva.De bámulnak mint borjú az új kapura.

Keresztelő:nálunk sem lesz keresztelő pedig mind ketten katolikusok vagyunk.Én pl. 6 évesen lettem megkeresztelve és voltam elsőáldozó is de nem nagyon izgat a hitélet.

Edának és Pepének egy kalappal!!!!
:wink: :wink: :wink:

irigy-irigy!

:evil: :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Kocska!
Két különálló ember is lehet keresztszülő.Ezt onnan "tudom",hogy pl.a párom tesójának az ikreinek is a párom a keresztapja,a keresztanyja pedig a az apuka huga.Húúú,ezt jól leírtam,remélem,érthető.
Egyébként mi szeretnénk megkeresztelni a picilányt.De csak keresztanyja lesz,még pedig a hugom.Igaz,hogy a hugomnak van most párja,elég régóta,sőt élettársak,de én úgy vagyok vele,hogy majd az lesz a keresztapja,akihez hozzámegy a hugom. :? Más jelöltünk,mármint a keresztapa-szerepre pedig nincsen.És tudom,hogy így is megkeresztelik,ugyanis hugomnak pl.szintén csak keresztanyja van.
Na ezt most jól kifejtettem és körbemagyaráztam :lol:

Kép
demetnik

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?