A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Kép

Kép
bei

Kép

De szereti macikát :)

Kép
bei

Sziasztok!

Annus: olvastam a szolnoki beszamolot, megneztem a kepeket. Nagyon szepek vagytok! :)

Orsi: te szegeny, takarithattal a szerelok utan rendesen. :( A lenyeg, hogy meg lesz rendesen csinalva. Es meg a biztosito is fizet. :) Nagyon szep meretek! :) Es a kis tunderke is csodaszep! :)

Julcsi akkor csak nezelodik o is ha megtamasztod a mellkasat. :) A pocakkal nem tudunk mit tenni... :lol: Valoszinuleg akkor azert kenyelmetlen, kellemetlen neki ez a poz.
Akkor lehet, hogy az alvas nalunk is sok egy kicsit. En neha nem banom, hogy el tudom vegezni a hazimunkat, amikor alszik. :? Nagyon ugyesek vagytok az almaevessel!

hadedittenyleg egy eve mar, hogy 2 csik jelent meg a teszten...(nalunk aprilis 10.) :lol: Huuu micsoda boldogsag volt az...:)
Mar ti is ugyes almaevok vagytok! :)

tkatinka jobbulast!!!

Eper ne haragudj ram, de elmosolyogtam azon, hogy defektes a jobb melled. Kb 2 hete ultem a kanapen es etettem Pankat, mellettem a parom a laptoppal es eppen anyosomekkel beszeltunk skypeon. Panka hirtelen lecuppant a (jobb) cicirol, ami ugy spriccelt hogy en meg ilyet nem lattam. :lol: Lespriccelte a monitort, a ferjem meg felkialtott hogy spriccel...anyosek meg...aaaaa gondolhatod, tok ciki volt. :oops: Aztan csinalta meg ezt par napig. Volt rajta valami kis seb, ami azota elmult, en is defektesnek hivtam.
Irto cuki Reka baba. :D

bei: masik Reka baba is gyonyoru!!! :D

En gyogyulgatok szepen lassan. Panka meg nem kapta el. Tegnap nagyon megremultem. Delelott 3-szor volt kaki es a harmadik ilyen nyalkas darabos valami volt. Azota nem produkalt ilyet. Remelem nincs semmi baja. Amugy napi egy-ket kaki az atlag.

Holnap leszunk 3 honaposak. :D Igy fest a 3 honaposunk:
Kép Panki 3 honapos

puszi

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Szóval tegnap Niki megkapta az oltást!Picit sírt csak,előtte jobban sírt odakinn,ikrek voltak előttünk és az egyik mindig sírt,így Nikinek is kellett...de ha felvettem akkor nézelődött csendben:)

5810g ot mértek neki,de kaja után voltunk pont.Feje 38,5,mellkas meg 41.Na most írták a kutacsot is,1 ujjnyi.Amúgy minden rendben.
Kérdeztem az ekcémáról,vagyis beszéltünk róla.Mondta h jobban kell majd tényleg figyelni h mit kap hozzátáplálásnak és mikor,később lesznek bevezetve e dolgok.Gyümit 5 hónaptól mondta,mondjuk én se akartam előbb.Reméljük h lesz is tejem rendesen,azoknak szokta javasolni előbb a gyümit akiknek nincs elég tej.Na meg reméljük h kinövi majd.. Kérdeztem h nekem mit nem tanácsos enni.Mondta h picit kevesebb tejtermék,de h igazából nem sokat ront a dolgon már ebben a formában.Hát max csak a reggeli KVmba teszek tejet...lemondok a túróról,sajtról....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,a kedvenceim:(
Ja meg h szedjek vitamint.Remélem attól meg nem fogok hízni....meg jönnek a friss zöldségek és az is elég lesz.

Köv hónapban meg viszem Izust is a 2 hós státuszra,remélem tud majd jönni vki velem:)

Szóval mi később kezdjük a gyümit és minden mást is az ekcéma miatt,bár amúgy se kezdeném előbb.Nekem annyira korai ez a 3 hónap és már alma meg sütőtök meg krumpli.Mondjuk a dokink amúgy se javasolja 4 hónapnál előbb,na de mindenki úgy csinálja ahogy akarja.Szerintem nem vagyunk elkésve vele,szóval aki még nem ad almát 3 hósan ne aggódjon!!!1-2 hónap múlva is szépen megeszik majd és nyáron ugyan úgy fogja majd majszolni a barackot :lol: :lol:

Julcsi!
Nekem nem hogy fél órát,de van h sokkal többet is alszik!!!Mért lenne baj?Pl tegnap 3 és 6 között nem aludt,csak nézgelődött,de előtte mindig aludt,és nem csak fél órát!
Mondjuk azóta is alszik...cicik már szétrobbannak!
Tehát lehet h vmi "nagykönyvi mintapéldány" :lol: már nem alszik sokat,de az alvás fontos!!!Na meg egyéni is az alvás mennyisége/igénye.Niki pl az elején evett,letettem és aludt.Má gyerkőce meg már akor is többet volt fenn.Nem kell emiatt aggódni!

annus11

Orsi!
Remélem most már végeznek a szerelők!!
Mi is 3,5 hósan mentünk a tanácsadásra,alapból csúyztunk már az első oltásnál 1 hetet a hideg meg az ünnepek miatt,aztán előző héten meg nem voltunk itthon.És Bogi tényleg nagy baba,Niki 60 cm:)És súlyban is kisebb! :lol:

annus11

Sziasztok lányok!

Neveztem Rékát a heti csodaszép gyermek versenyre a picibaba.hu oldalon.

Megkérhetlek titeket, hogy szavazzatok? :) Az online szavazás ingyenes, az sms-es szavazásért kell csak fizetni. Neve: NAgypál Réka

http://picibaba.hu/palyazat/20118-heti- ... yerekeink/

mazsan! Panki is nagyon édes pici lány!!!! :wink:

Kép
bei

Sziasztok

Csak egy rovid hir, aztan kesobb olvasok es irok .

Noel 7 KG :D

Szep napot :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok lányok!

Bocsánat, de pár napja képtelenség jönnöm.... :oops:
Ez a rettenetes esős :evil: sorozat teljesen összezavarja a fiamat, előtte a tereszon 26 fok volt a napon!! na ez sem normális :shock: nem is csoda, nekem is hasogat napok óta a fejem...
de ő szegény gyakorlatilag vagy eszik, vagy alszik, vagy sír, más nincs. Aludni is keveset, éjjel kétóránként felsír, úgyhogy én is épp létezem. :( :?
Azért életjelet adtam és mindenkire gondolok, meg minden jót kívánok!!! Jövök, ha nyugisabb napok lesznek!
Üdv.Brumika

Kép
brumika
Budapest

sziasztok!

Tegnap megkaptuk a 3 hós oltást, volt ám sírás! :( :cry: Most csak heti 100-at hízott megint :( de egy cm-t nőtt.
Lázas nem lett de ma nagyon nyűgöske.Mi Norbikával délelött zenebölcsiben voltunknagyon örült neki.Balázsra anyós vigyázott.De aggódott is mert Bazsi egész délelött csak 50ml tápszert evett több részletben, negyed órákat aludt és úgy mndíg evett pár kortyot. :roll:
Ma totál nincs étvágya, biztos az oltás is bekavar.
Nah, leglább látta anyósom is hogy miket eszik a kicsi, így nem néz hülyének ha panaszkodom.Most elöbb szopott 2-3 percig, de csak egy mellbő.Másikat most fejtem le. :(
Mozgásfejlődés:Nekünk is gyógytornát javasolt a gyerekorvos! :( Nem szépen emeli fejét Bazsi, és ha emeli is, az egyik kezét hátrateszi és hason billeg :? Annó norbi is ilyen volt, én úgy hívtam hogy fókázik :lol: ..vele is játrtunk gyógytornára.Ő túl feszes volt, Bazsi túl laza izomzatú. :roll: :(
hozzátáplálás..Gratula az alma evéshez iváshoz lányok! :lol: Ügyesek a babák.
Julcsi..örülök hogy így bejöt az alma a lánykádnak!Nagyon édes!
Én nem szeretném elkapkodni ezt, majd meglátjuk.
Fantacska természetesen ha jól fog szopni Bazsi akkor nem fogom elkezdeni 4 hósan a gyümievést.Van még egy hónapja hogy bizonyítson.Egyenlőre, tök fársztó ez az egész szoptatás, mert nagyon lusti, most is ugye fejek,mert meghagyta a fele mennyiséget érzem, meg éjjel se elég neki amit szív így 2x kelünk. :?

szépek a fotók!!! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Annus! Nagyon szép méretek! :) Réka 5600 g volt 1 hete. A szurinál csak addig sírt,amíg fel nem vettem,aztán rögtön abba is hagyta.

Lovász Kata
! már akartam mondani, hogy párom unokaöcsikéje is ilyen volt,alig evett valamit. kb,mint Bazsi, mégis most 3 évesen ugyan olyan fejlett,mint a többi gyerek. szerintem addig,amíg nem fogy nincs gond. Majd megjön az étvágya. Lehet majd a tejpépet meg imádni fogja és majd behozza a lemaradást. Bár ahogy múltkor írtad a súlyát, nincs semmi gond vele.

Julcsi! Réka kb 1,5-2 óránként alszik 1/2 órát a lakásba, de ha kiviszem a levegőre addig alszik amíg fel nem ébresztem-2-3 órát is. Ilyenkor még sokat alszanak, mert annyi információ,inger éri őket amikor ébren vannak, hogy hamar elfáradnak és ezt alvás közben pihenik ki. :) Szóval ne aggódj. Külömben is minden baba más. Ha éjjel is alszik rendesen,akkor nincs gond.

Nenu! Köszi a szavazatot!!!! :D

Kép
bei

Bei: Én szavaztam a kis manódra, viszont annyira belelkesedtem, hogy én is neveztem Norbikámat!!!

Tehát lányok én is kérek szavazatokat! Előre is köszi!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

Köszönöm nenu!

Kép
Kép
zsanimanó

Vagyíis Mazsan
Bocsi csak nagyon fáradt vagyok!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

Réka ma 3 hónapos!

Annus: Niki anyukája sem egy nagydarab, Ő is egy pici lány lesz. Remélem kinövi az ekcémát szegényke.

mazsan: Boldog 3. hónapfordulót! Nagyon szép Panka lány. Hogyan csinálod ezeket a képösszeállításokat?

bei: A te Rékád is nagyon helyes!

Nenu: Gratulálok a szép mérethez, biztos nem éhezteted a kis Noelt :D

lovaszkata: Látom kitartóan küzdesz a szoptatással. Nagyon becsüllek érte.

Szavazok a topicbabákra!

Nálunk minden rendben van. Réka rengeteget alszik. Éjjel továbbra is kétszer szopizik. Hajnalban beszél hozzánk kitartóan, meglehet zabálni. Kedden megyünk oltásra, mérésre.

Kép
eper74

Sziasztok!
Húú, csajok, tegnap óta egy perc nyugtom sincs Bazsitól.Úgy főztem hogy közben a konyhaasztalon ringattam, hol felvettem mert sírt, majd simiztem mert görcsölt is a hasa.. :( közben egy-egy krumplit megpucoltam....fasza volt. :roll: Én nem tudom mi lelte, vagy az oltás vagy a front, a szél de nem alszik többet negyed óráknál és azt is úgy hogy fél óráig altatom elötte hogy elaludjon.Pedig ő simán aludt másfél órákat bennt is.
Nyűgös és étvágytalan. :( :( :( Ma eddig összesen 100 ml tápi evett, cicizni nem akar, most fejtem le megint a mellem :roll: Az se mindegy hogy fogom meg és hogy nézek rá mert egyből sír!
Nektek is volt ilyen a 2.oltás után???
De van jó hírem is: Norbi tegnap belepisilt a bilibe! :lol: Fürdés elött kicsit lepisilte a kilépőszőnyeget a kád elött, rászóltam hogy nem oda pisilünk :oops: !Gyors vissza is tarotta és ráült a mellette díszelgő bilire, kicsit erölködött és pisilt!együtt örültünk, nagyon megdícsértem! :lol: Helyes volt, mert mondta a pisijére mutatva hogy -Kuka! :lol: :lol: :lol: (azt hitte ezt is a kukába kell dobni mint a pelust)
Bei..köszi, remélem hogy nem lesz rossz evő gyerek. :?
Igen, végül is 6,5 kg(3700g-al született)..bár nem tudom mitől hízik? :lol:
eper..Réka babának nagy pussz a 3 hós ünnepére. :D
És köszi...nincs mit becsülni, te is ezt tennéd amég van valamennyi tejem addig küzdünk :? bár ma is megfordult a fejembe hogy feladom ezt és elapasztom :evil: mérges voltam.
Jaaj, mennem kell mert most meg a nagyfiam nem akar aludni, és félek felkelti a hisztijével Bazsit...végre mélyen elaludt :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Hú csajok! Köszi a szavazatokat! :)

Kata! Nem lehet, hogy nem szereti azt a tápszert,amit kap? Lehet másik fajtát jobban enne. MEg lehet azért nem akar cicizni, mert sokat fáj tőle a pocija? Minden esetre a 100 mili elég kevés délután 3 óráig. Viszont a súlya nagyon szép . :)

Kép
bei

Sziasztok lanyok :!:

Ma mint tegnap, csak egy gyors hir:

AAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLMMMMMMMMMAAAAAAAAAA :lol: :lol: :lol:
nagyon izlett neki, ugy kellett leallitanom magam, hogy ne legyen rosszul a sok almatol :P

Zsanimano megyek szavazni, nem vesz el a koszonet!! :wink:

Puszi mindenkinek

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Olvasok csak írni nem marad erőm. :(
Nagyon hosszú volt a 15 nap apa nélkül, erre mikor hazajött múlt pénteken már szombatra el is kapta a "tisztítókúra vírust", nyilván mi adtunk még neki belőle, hiszem mi is átestünk rajta, míg nem volt itt.
Így ápolgathattam őt is a hétvégén, totál lemerültem.
Aztán kedden a tesóm kijött velünk az állatkertbe, ez icsit feltöltött, Csani pedig nagyon élvezte.

Csütörtökön voltunk Szabina 3 hós oltásán 62 cm 6,27kg :)
Gyönyörűen fejlődik.

Jövőhét pénteken viszem megmutatni Dévényes tornásznak, vállon gyönyörűen tartja magát ki is nyomja, de ha hason van akkor a kis kezeit mintha nem használná hogy tartsa magát, így elviszem hogy kiderüljön van-e valami. Dokink szerint még ráér... de én úgy vagyok vele hoyg inkább eggyel több orvos lássa mint egyel kevesebb. Anno Csanit is megmutattam pedig ő már ilyen korban forgott, és járnunk ugyan nem kellett de kaptunk feladatokat otthonra!

Pénteken voltunk az első babaúszáson, imádta a kiscsaj, mosolygott és nagyon élevezte, elsőre végig benn voltunk, sőt még utána maradtunk "lubickolni" is.
Jövő hét is sűrű lesz, mert Csanit szemészetre kell vinnem, Szabinának csinálják a 3hós státuszt, aztán úszás, dévény.... jajjj néha úgy érzem sosem lesz elég időm! Ja és a legjobb apa persze ma is dolgozik, meg holnap, és ma csak éjfél körül várható! Csoda ha lemerülök a végére mint a duracell nyuszi.
Pedig Szabina jó baba nagyon, csak Csanihoz kell sok türelem mert veszegeti a határokat és extra hisztis! De túléljük!

Húúú mennyien almáztok már! Én kivárom a 4 hót, de ügyesek a babók hoyg így falják az almákat! :)

lovaszkata nem tudom mit csinálnék ha ilyen nyügi lenne a kisasszony így is kivagyok már néha!

Orsi remélem túl lesztek mostmár mindenen, és jön egy kis nyugi!

De hideg lett megint :(

Babák gyönyörűek, a versenyzőkre megyek szavazni! :)

Ne haragudjatok hogy most csak magunkról írtam, de... most legalább volt időm jönni.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Nagyon szepek a babok!!!Es mindenki egytol egyig szepen fejlodik! :D Szuper meretek. :)

Minden almaevo kismanonak gratulalok! :) Meg mi varunk a gyumivel par honapot.

Szavaztam a benevezett kis szepsegekre. Hajra! :)

Annus remelem kinovi Niki az ekcemat! Most jottek ki ilyen ekcemas foltok Panka combjan is, remelem elmulik... :roll: Nekem is van sajna ekcemam, az arcomon szokott kijonni. En mar nem fogom kinoni sajna. :roll: Jaj nagyon gyulolom...

Brumika kitartas! Gyere ha tudsz es meselj mi van veletek!

Lovaszkata sajnallak! :( Addig ne aggodj, amig Bazsi szepen fejlodik! Gratula a nagyfiunak a bilizeshez! :)

Eper gratulalok a kis 3 honaposnak! :) A montazst vagy mozaikot, hogyan is nevezzem picasa programmal csinalom. Nagyon egyszeru, mert csak kivalasztom a kepeket es megcsinalja. :)

Bogi nagyon jo otletet adtal, mennek mar allatkertbe...:) Hatha van itt is a kornyeken.
A babauszason mennyi ideig voltatok vizben a picurral? Mennyire farasztotta le? Szeretnek en is jarni Pankival uszni csak meg nem tudom mikor.

Mi nem vagyunk topon. En is betegeskedem meg. A torkom elegge be van gyulladva. Szerintem Panka is bekapott ebbol valamit, mert eleg nyugos, faradt...:(
Ma azert eljutottunk setalni is. :) Kicsit ugyan beragadtunk a hoba a babakocsival, de nagyon jol esett... :D

Puszi mindenkinek

mazsan
Szeged

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a szavazatokat, tök aranyosak vagytok!

Mackókám nekem is nyügis,mert nem tudunk sétálni menni ebben a sz@r időben. Remélem Norbikám nem lesz a 2.oltástól nagyon nyafis, mert igaz, hogy nem sírt az elsőnél, de vagy 3 hétig nagyon sírós volt, nem lehetett vele megmaradni sehogyan sem. Most éppen szundikál, de ki tudja mennyi időre. Próbálom jól lefárasztani. Mi nagyon használtuk az elején a kis kezeinket, emlékeztek mondtam is, hogy már 6 hetesen átfordult a hátára. Mostanában viszont ő sem nyújtózkodik hason, pedig ő 3 hetes kora óta úgy is alszik. Viszont nagyon járni akar, mindig fognom kell és meg kell tenni pár lépést, mert különben sír, ha nem állhat a lábaira. Kiakaszt. Az ülés akartról nem is beszélve. Fekve és ölben meg sem marad, csak ha felhúzhatja magát vagy a hasamnak döntöm. No megyek, teszek veszek.
Puszik!
Eper , Mazsan: Boldog 3 hót.

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok! Én is köszönöm a szavazatokat mindenkinek!!!! :D

Mazsan! Remélem hamar meggyógyulsz és Panka talán nem kapja el. :shock:

Bogi!
Örülök, hogy végre itthon apa is! :) Jobbulást neki! :) Szabina méretei nagyon szépek!!!

Na most így hirtelen ennyi, mert látogatók jönnek mindjárt. :)

Kép
bei

mazsan kb 40 percet vagyunk a vízben, előtte van a parton torna énekelgetés így kb 1 óra az egész és 40-45 perc a víben Szabinának tetszett nagyon. A Fiam annak idején az első órán nem bírta végig elfáradt és kimentünk előbb, de a második órát már ő is végig csinálta. De ez nem teljesítmény túra, ameddig kedve van... legalábbis én így fogom fel! :)
Nálunk 3 hónapos kortól lehet vinni, Csanit is így kezdtem és nem jártunk csak 3-4 hónapot, de imádja a vizet. Most is így tervezem. Vinném én tovább is csak anyagilag nem bírjuk. Így csak ennnyit nyögünk ki! :roll: De Szabinának is meg karaok adni mindent amit Csani megkapott!

Állatkert szuer hely és Csanival sokat jártunk, itt Pesten 2 éves korig ingyen van én meg vettem egy bérletet ímivel akár minden na mehettünk, most fog lejárni hó végén. Lehet veszek majd most is egyet, mert Csani már nagyon élvezi! :)

Mindenkinek szép hétvégét, már ami még hátra van! :)
Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mazsan..jobbulástneked és remélem a kis Panka nem lesz beteg.
Zsani..reméljük hogy titeket nem visel meg az oltás.
Az hogy az első oltás után 3 hétig nyűgös volt, nem jelent semmit.Mert ha utánnaolvasol, akkor minden csecsemő sírósabb a 6.hét környékén.
A Suttógó c. könyvben ez részletesen le is van írva.
Norbi is és most Bazsi is sírós volt a 6.és a 9.hét között.Ez ilyen fejlődési dolog lehet :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Rólunk: Nagyfiam ma is pisilt a bilibe, persze nem szól még elötte, de ha ráültetem ivás után fél órával majdnem mindíg pisil :D
Bazsi 10x jobban van, nem olyan sírós.jól aludt délelött és többet evett! :D Úgy örülök!
De most mennem kell, mert szopi idő lesz.
további szép délutánt! :)

Kép
Kép
lovaszkata

Mozgásfejl.: Én találtam egy csajszit aki kijön házhoz tornáztatni (Katona módszerrel dolgozik) 1500ft a fél óra!
Kedden jön először, majd beszámolok róla.
Viszont tudom hogy a Dévényis torna sokkal jobb, főleg akkor ha valakinél súlyosabb mozgásfejlődési probléma van, vagy az oxigénhiánnyal szül.babák esetén javasolt!Mert ott masszírozzák is a babákat, ha jól tudom.
Ugye??
hát talán nálunk nincs nagy gond, jó lesz a sima gyógytorna is. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Lovaszkata én csak a dévény tornás módszert ismerem, mi pénteken megyünk Szabinával remélem nem lesz rá szükségünk, de jobb szeretném ha ők mondanák, már csak a 6 heti terpesz pelus miatt is! Csanit is látták anno és szerencsére pár itthon csinálható gyakorlattal megúsztuk, remélem így lesz ez most is!

A bilihez gratula! Nagyon ügyes a nagy fiú! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

vacakol a net ezért bemásolok gyorsan egy levelet amit egy rokonomnak írtam hátha ezt még sikerül ide betenni és nem vész el....
bocs hogy nem olvasok vissza és nem írok de a levelet is 3x írtam meg mire 1x elment...

"gyerek jól van mostmár gondolom 5 és fél kiló körül van....11-én voltunk orvosnál akkor 5380-at mért és 62cm hosszút és kapta az oltást...
jól eszik nincs ilyen gond még nem kezdtünk almát enni mert a védőnő azt mondta majd 5 hónapos kora után ráér hiszen koraszülött úgyhogy azzal még várunk...
viszont már hetek óta minden este fél 7-kor elkezd cirkuszolni és nem hagyja abba semmiért...akkor kezdődik a híradó a tv-ben azért tünt fel hogy minden nap pontosan akkor kezdi el...és nagyon erősen ordít majd szét reped a fülem...mindent próbálkoztam már csinálni se hasa nem fájhat se nem éhes vagy kakás szóval nincs oka viszont látszik hogy hiszti...úgy tudja magát felidegesíteni hogy csuda...kiizzad és vörös és teljesen megfeszül és nem fárad el...
Adrien azt mondta rakjam be a szobába és csukjam rá az ajtót majd elfárad...ma ezt csináltam de másfél órát üvöltött és nem fáradt ki...nem tudom mit kéne csinálni...én már lent sírtam hogy mi lesz velünk ha már most terrorizál minket...
nagyon ki vagyok ettől borulva..mert különben egész nap nagyon édes nevetős boldog baba és a cirkusz után is sokszor nevet mintha semmi nem lett volna elötte...hát ez van.."

csajok nagyon kivagyok ettől szóval ha van ötletetek rá segítsetek mert ezen a héten full kiborultam már többször és nem úgy tűnik hogy abbahagyja ha hagyom sírni...
megmondom őszintén napok óta ezért nem írtam nektek se mert annyira kudarcnak élem meg az egészet hogy élni se nagyon van kedvem ilyenkor este ezek után...persze reggel szép minden és nagyon boldoggá tud tenni a gyönyörű vigyorával de ez az esti műsor gyilkos! S.O.S. !

Kép
menion
Budapest

Szép jó reggelt!

Menion!
Nem fárad el addigra? Balázs ugyanis napközben többet van ébred, este hamarabb nyüszi. A megoldás az lett, hogy előrébb hoztuk a fürdetést. Egy próbát esetleg megér . :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

eper
hát tegnap volt a napja hogy elkezdte a játékokat piszkálni és a kis öklével bekanalazta az arcához :lol: na hát már ilyen nagyok vagyunk :D
lehet hogy az álmod azt jelenti hogy lesz még egy kisfiad is nem? :wink:
nekem nincs kompatibilis hordozó a kocsihoz csak mózes és az ülő rész de én is látom hogy nem akar feküdni mert látni akar csak nem tudom mikortól lehet betenni az ülős részbe...szerinted? gondolom ha már stabilan tud ülni nem?

nenu
az jó lehetett gondolom meglepődött a kis manó hogy anya megemeli a vízszintet :lol:
lehet hogy túlzásba viszem én ezeket a fertőtlenítős dolgokat mert a kezem is totál ki van már száradva annyit sikálok de tudod nálunk van macska a házban és kint a kutyák úgyhogy sokat kell kezet mosnom is meg hát bennem van az is hogy koraszülött szóval még fokozottabban kell rá vigyázni :roll:
aztán meg az is elvette a kedvemet az együtt fürdéstől hogy a tesóm annó a saját lányát befertőzte gombával aztán kellett kenegetni szegény kicsit...bár én most sehonnan nem tudnám összeszedni hisz itthon vagyok na de ez élénken bennem van hogy ilyet én nem szeretnék.... :(

julcsi
az jó ha sokat alszik akkor az agya pihen és fejlődnek a kis agysejtek...még majd zsenire alussza magát :lol: a kezét meg majd használni fogja hacsak azóta már nem teszi ...én is türelmetlenkedtem de rá kell jönnöm hogy egyik napról a másikra kezd el dolgokat csinálni úgy mintha mindig is azt csinálta volna...tegnap kezdtük mi is a kézimunkát és 20 percig pakolt rámolt és cibálta a játékokat a tornáztatóról :D szóval ki kell várni mindent...
mi már az inkubátorban is megemeltük a fejünket és a kézmozgással meg el voltunk maradva szóval van ami elöbb van ami késöbb jön....

mazsan
hát igen már nagyon vártuk ezt az időt és most hogy megint lehült még veszélyesebb mert mindenki a nagy örömében kivetkőzött magából majd most jönnek a megfázások...tesóm is tegnap egy polóban órákig kint volt de már nem mondok rá semmit...a kislánya pénteken megint rám volt bízva hát hólyaghurutos volt...ment a sírás a pisilés csípett...na szóval no comment...
de ma megint süt a napocska bár azért hideg van kint ez már álom szép idő :D remélem nektek is jobb lesz ott kanadában
hát az talán bejön hogy fürcsi után pelenkában még nem öltözünk rögtön...így a krémezéssel és a porozással és masszírozással kicsit elvacakolom az időt aztán öltözünk...az elmúlt 2 napban így nem volt sírás bár sírt most épp eleget az estéken szóval már nem a fürdés utáni hanem ez az esti sírás a legnagyobb gondunk most
próbáltam tegnap ugye hagyni sírni ahogy mondták és gondoltam hogy így nem is fog kötődni a sírás a fürdéshez na de nem hagyta abba :( szeretném ha a fürdéskor pozitív hangulatban lenne hogy az is megerősítse benne hogy a víz az egy jó program na de ha már 6-fél 7-kor elkezdi az ordítást akkor....

Kép
menion
Budapest

zsanimanó
édes lehet már én is tudom milyen az ha a cumi mellé az egész öklét be akarja tolni...na ha kanalazni kell akkor nagyon trükkösnek kell lennem majd :lol:

orsoly
kitartást a sok munkához!de jó nektek a balcsira irigykedek

julcsi
pókhas :lol: :lol: :lol: de cukiiiii...akkor próbáld hasra tenni mikor nincs tele a pókhasija :D mi se fekszünk bezabálva a hasunkra hát akkor neki se esik jól nyilván :roll:

katinkababa
hú már keresztelő látom mindenki aktiválódik ahogy jön a jó idő :D én még mindig nem tudom kit kérjek fel keresztszülőnek :roll: tesóm "elhappolta"azt az egy szóba jövő rokonomat akit megkérnék erre
az én keresztgyerekeim még meg se nézték :cry: ezért már haragomban nem is hívtam fel köszönteni szülinapjára...egyszóval nálunk igencsak szűkül a kör :(

tkatinka
nektek is keresztelő :roll: le vagyok maradva mint a borravaló
jobbulást nektek!!!

eper
csodaszép Réka!

bei
lehet hogy hülye vagyok de nekem azt mondták hogy nem szabad a markába tenni a dolgokat hanem meg kell várni míg magától próbálja megfogni... :roll: na de már mindegy mert tegnap megtört a jég...most is épp csörgeti a játékokat :D
jaj de céééép a macival szavaztam is rá

mazsan
micsoda montázs :shock: ügyesek vagytok bei is kidekorálta a képet látom te meg összeszerkesztetted...nekem még arra se volt időm hogy elrendezzem ami vanarról nem is beszélve hogy kinyomtatva egy sincs...pedig képkeretünk van egy csomó

annus
vitamintól nem hízol el de nagyon meghozza az étvágyat és amiatt eszel és hízol el ha! eszel...de hát kell azért pótolni mert a mai kajákban nyomokban van csak vitamin sajna

nenu
hééééééét kilóóóóó??????

brumika
mi is szenvedtünk a front miatt én is minden nap algóval indítottam vagy a fejem vagy a lábam fájt de eszméletlenül :cry:

lovászkata
juj te szegény...nagyon kevéske tényleg már amit írsz 14.43-ig össz 100ml az nagyon kicsi mennyiség...én frászt kapnék :shock: de ha 6,5kiló akkor mégiscsak jól halad végül is....exrtém energiatakarékos és gazdaságos gyerek hihihi...
a 2 oltást jobban megszenvedtük bár ez abban kimerült hogy hamarabb lett láza már estére és a kúpot adtam utána aludt és reggeltől mintha semmi nem történt volna

szavazás:
elképesztő nevek vannak Jeremy,Fanta,Tifany, van aki többször is feltette a gyerekét másik képpel :shock:

boglárkabíro
hova jártok uszira?mennyibe kerül....lehet hogy már írtad bocsi

katinkababa
kb 2-3tól fenn szokott lenni és rendre 9kor dől ki...szóval gondolom hogy fáradt és azért is megy a cirkusz de nem alszik délután már...
néha kicsiket bealszik de csak 10-15 percre szóval az nem pihentető...próbáltam altatgatni is du. de nem akar...max.bóbiskol de felriad minden pisszenésre vagyis nem merül mély álomba...
ebben a pillanatban ugyan a hintában elaludt meglátjuk meddig tart és remélem nem ébreszti fel semmi...ha sokáig így marad akkor talán este nem lesz fáradt mert most van majdnem 4...na Lacinak szólok hogy lábujjhegyen jöjjön be ha jön :P ez a hinta egy áldás!!!!

Kép
menion
Budapest

zsanimanó
nehari de mond már meg Norbika vezeték nevét hogy szavazzak :oops:

Kép
menion
Budapest

hát nagyon haragszom magamra mert képzeljétek tényleg teljesen hülye vagyok és az ortopédia szerdán lett volna és a rohadt telefonom nem jelzett és csütörtökön néztem hogy mikor kell majd menni hát szóval elcsesztem :twisted:
következő időpontot ÁPR.27-ére adtak :cry:
beszéltem az orvossal hogy ráérünk-e nem lesz gond hogy ennyire késöbb megyünk azt mondta mivel a csípőjével nem volt baj csak kontroll lenne így nem probléma :roll:

na ennyit az alvásról már fenn is van pedig kussban ülök mellette :(

Kép
menion
Budapest

Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek, nincs sok idom irni. Sajnos Panka is beteg lett. :( De olyan hosiesen turi az orszivast, hogy le a kalappal. Kicsit kohog is, de nem lazas szerencsere. Eszik rendesen es viszonylag sokat alszik. Amikor ebren van annyira edes, mosolyog es dumal persze kozben szorcsog az orra. De jo hamar elfarad szegenykem. :(
Szoval a csajreszleg dogrovason van nalunk.

Tegnap tudtuk meg a hirt, hogy juliusban elkoltozunk ebbol a varosbol 3500km-rel odebb. :shock: Aztan december vegen meg vegleg hazamegyunk Magyarorszagra. Van szerveznivalo most... :roll:

Bogi 45 perc az nagyon jo. Tok jo, hogy igy elvezi Szabina a vizet! :)

Menion sajnalom az esti nyugosseget. Biztos csak hiszti...:( Kezben sem marad meg ilyenkor? :roll:

Szep estet!

mazsan
Szeged

Sziasztok! :)

Szavazás végeredménye: Rékának 93 pontja lett és a nyertes 700 ponttal elvitte a pálmát. :shock:

Menion! Szerintem ne hagyd 1-1,5 órát ordítani. Nem tesz jót a kis lelkének. Képzeld magad a helyébe, mennyire egyedül érezheti olyankor magát, hiszen azért hisztizik, hogy átöleld, babusgasd , mert érezni akarja a biztonságot meletted. Én sose hagyom Rékát 10 percnél tovább hisztizni. Azért sír, mert valamit mondani akar neked. Biztos nem álmos és még gondolom akkor este unatkozik és játszani akar, vagy csak azt hogy ott legyél vele. Nem tudom ez hogy működik nálatok. Este fürdés, evés és alvás? Igy jön ki a 7 óra?
Elmondom nálunk hogy van, hátha segít: Este 7-1/2 8 körül van a fürdetés ,evés és alvás. leteszem és van amikor rögtön elalszik, van amikor kell 10 perc. Ő cumizik és a cumi nagyon meg tudja nyugtatni elalvás elött. Könnyebben elalszik. Persze ehhez a jó alváshoz az is kell, hogy fürdés elött legalább 1-1,5 órával már ne alugyon. Ha alszik elötte akkor is felébresztem fürdés elött 1 órával. Muszáj, mert akkor nem fog aludni. Én is jártam már úgy.
Szóval azt tanácsolom, hogy fürdés elött le kell fárasztani és akkor tuti alszik , és ha eddig nem cumizott szerintem nyugodtan ki lehet próbálni csak az esti alváshoz a cumit. Nem lesz semmi baja tőle. Olvastam egy könyvbe, hogy a mértéktelen cumizás nem jó, de arra nagyon jó hogy az alvást megkönyítse, vagy ha pl kórházba kell hagyni-mert a cumizás megnyugtatja, azt érzi, hogy ott vagy vele. Azt mondják a cumi a baba "kábítószere" . Szóval mértékkel még jó is. :D Persze csak jó minőségü cumit adj neki pl MAM vagy van ez a Dr Brown's Játszó-altatócumi

Remélem tudtam segíteni.

Kép
bei

Sziasztok!

Csak gyorsan Menion-nak írnék:
Érdekes, hogy mennyire mások a babák, nálunk pl teljesen az ellenkezője van, mint amit Bei írt. Nálunk is csinálja néha Bogi ezt a megvigasztalhatatlan sírást (mit sírást, ordítást). Nálunk általában a fürdés utáni törölközözésnél szakad el a cérna, a pelenkázón sehogy, a kezemben is csak nagyon nehezen lehet megnyugtatni, de pl, ha leteszem, hogy szopira készüljek, újra ordítani kezd. No, nálunk épp az esti alvás lett a megoldás, mert Bogi annyira fáradt ilyenkor, hogy sokszor még szopizni sincs ereje. Így nálunk az jött be, hogy valamikor 5 és fél7 között leteszem, és alszik egy fél órát. Ha ez nincs, ordítás van.
Próbálgasd (bár gondolom már mindent megpróbáltál), hátha valamelyik módszer segít. Szorítok, tudom milyen car ez.

Mi ma megyünk ortopédiára, apa itthon lesz délután, talán többet tudok jönni!
Ja és VÉGEZTEK ÉS ELMENTEK A VILLANYSZERELŐK TEGNAP! (El sem hiszem!) :D

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Mazsan: Jobbulást nektek! Nagyon reméltem, hogy legalább Panka megússza, mivel szopizik.

lovaszkata: Norbika nagyon ügyes, így tovább.

Menion: Babakocsi kapcsán azt mondta a védőnő, hogy minél tovább legyen mózesben ugye, hogy vizszintesen feküdjön, de ha már nem marad meg benne akkor nincs mit tenni erőltetni nem lehet. Ha nem lehetne rátenni az autósülést a vázra akkor simán beletenném a sportrészbe, van benne szűkítő, hogy ne vesszen el benne és azt is lehet dönteni.

Esti sírás: Mi ugyanúgy csináljuk mint bei leírta, fürdés után szopizás utána fotelben büfiztetem, altatom ami kb. 15-20 perc. Nappal, nincs csend se sötét, zajlik az élet akkor is ha alszik.
Én nem bírnám ki, hogy ne vegyem fel ha sír.

Orsi: Szuper! Remélem rendben lesz minden az ortopédián.

Boglárka: Ti miért terpesz pelusoztatok?

Kép
eper74

Mi ma megyünk 3 hós oltásra, plussz most kapja a Meningitecet. Remélem nem lesz gond utána.
Majd jövök a méretekkel, kíváncsi vagyok mekkora a kiscsaj.

Kép
eper74

Menion, Mazsan...csak gyors a non-stop ordításra reagálnék!
Soha , semmiképp nem hagyjátok kimerülésig sírni az egy év alatti babát!
Nem szabad mégha elfogy a türelmed is, akkkor is meíts erőt valahonnan...Nehéz tudom de meghálálja majd a türelmedet.Ebben a korban még nincs hiszti!
Ha, más nem segít tedd babakocsiba és indúlj útnak vele, ha az se segít akkor be az autóba és menj egy kört, a kocsi általában elrázza őket és a monoton búgás is nyugatatja.
Ahogy Bei is írta nem tesz jót a kis lelkének!De ahogy a szakemberek magyarázzák, megreng a baba bizalma, ő azért sír mert segítséget kér tőlünk, vagy sok inger érte vagy vaolami kényelmetlen számára, nem tud lenyugodni.S ha mi nem megyünk, nem vigasztaljuk hanem hagyjuk sírni akkor nem leszünk számára a biztonság a vígasz, megreng a bizalma.Késöbb nem lesz jó köztünk a kapcsolat.Félős lesz és bizalmatlan, erősebb lesz nála a szeparációs szorongás, nehézebb lesz a nagyágyba átszoktatás, külön szoba..ilyenek...stb :(
Nálunk az esti üvöltésre és nyugtalanságra a fürdés vált be, akkor fürdünk (ált. 6 óra körül)mikor nyűgös kezd lenni.A meleg fürdővíz ellazítja, majd cicizik kicsit és lenyugszik. :D
én a npaközbeni nyűglődéssel nem tudok mit kezdeni, mert Norbikát simán elvittem ilyenkor sétálni. De Bazsit sokszor nem tudom mert Norbi hosszat nem tud sétálni ha meg kismotorral jön mellettünk akkor hangoskodik, vagy én kiabálok folyton hogy :- Vigyázz, autó!Szélén menj!Várd meg anyát...stb :roll: Szóval második gyereknél ez nehezebb.
Most Balázs is nehezen alszik el, és sokat fáj a hasa :( :( :( Én emiatt vagyok tanácstalan. :roll: Már elmúlhatna ez a pocifájás.
Nekem Bazsi nehezebben kezelhető baba mint Norbi volt, már az evése is katasztrófa így nálam is gyakran elszakad a cérna! :oops: :(
Húú, mennem kell....majd még jövök ha tudok.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!!

Lányok kérlek titeket adjatok tanácsot ha tudtok :!:
Kicsi Kincsőke már irtam is hogy beteg de ez már tulzás semmi gyógyszer nem használ nagyon hörög a doki tegnap mondta be vannak gyulladva a hörgőcskéi ez mitől lehet :?: tul meleg van a szobába ugyy22-23 fok fürdésnél 25 fok megfázik vagy melege van :cry: már nagyon tanácstalan vagyok kérlek segitsetek ha tudtok :!: :!: :!:

A 3hós oltást nem kaptuk meg igy nem szabad.de 5350gr.56cm.Sajnos a gyógyszertől megy a hasa meg görcsöl is :cry: :cry: :cry:

A keresztelő is lejárt végre 3 babát kereszteltek épp alig fértünk el az ortálná :wink: végig aludta az egész ceremóniát :)

Menion egyet értek LKatával ne hagyd a babádat fulladásig orditani nem szabad :?: :?: Azzal még rosszabbat teszel neki :?

Kata ismerős ez a séta nálunk is kiabálás meg tud meg bir sokat sétálni szóval igy már nehezebb :wink:

Meg én is lebetegedtem annyira bevagyok rekedve a kicsi sem ismerte meg a hangom ahogy szóltam távvolabbről de mikor közel hjoltam már felismert :wink:

Mazsan jobbulást nektek :wink:

Orsi majd gyere mi volt az ortopédián de jó akkor már vége a vvillanyszerelésnek is.

t katinka

na most csak gyorsan
Először is a blogra ugyan felírtam.. de itt is közzé teszem!
A FÜLBEVALÓ
Hát igen anya akarta már a kórházba.... de a mi kórházunk nem csinálja már.
A lövésnek ellene voltam viszont itt a védőnőnél csak 3 hós kor fölött csinálják, így most 3 hónaposan és 8 naposan bizony kiszúrattam a kicsi lány fülét.
Apa annyira nem volt boldog, mert: "majd ha nagy lesz és akarja".
De minden kislány akarja mert közösség és mindenkinek van és anyának meg több is... szóval nagy nehezen meggyőztem, bár ha rajta múlt volna akkor nem lett volna neki!
DE VAN!!! És állítólag ha figyelek rá és ápolom akkor 3 nap múlva kutya baja és már a pénteki úszásra is nyugodtan mehetünk!

Menion:
Úszás elég húzós 4.000/alk vagy 12.000/ hó ami 4 alk. Kalovits babaúszira járunk! A fiammal is ide jártunk s bejött! De rengeteg féle van! Mi Csaninál is úgy csináltuk, hogy a 4-5 hónapig jártunk hogy szokja megegyen a reflex stb aztán abba hagytuk mos is így tervezem. Vinném én tovább is csak a piszkos anyagiak! :( (nagyon drága sajnos)

Mazsan én is tök boldog vagyok hogy így bírta! :) Kis vizi manó!

Eper: terpesz pelust mi 3 napos korától 6 hétig hordtunk laza csípő miatt, de a 6 hetes kontrollon azt mondták hogy minden oké nem kell hordani.

Lovaszakat annyira megértelek emlékszem csanival ilyenkor órákig sétáltunk a babkocsival ő meg nagyokat durmolt, de a kettőt összehangolni már sokkal nagyobb feladat! És igen állandóan szegény "nagyot dresszírozni" itt gyere fogd a kezem stb. engem is megvisel! :(
De nálunk Szabina szerencsére egy földre szállt angyal DE KOMOLYAN! hihetetlenül jóóóó baba!

És egy kép a fülbevalósomról! :)
Kép A FÜLBEVALÓ

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Katinka...talán elég lenne a 20-21 fok is a szobában és próbálj meg prásítani, a legjobb a hideg párásító készülék.Késöbb is nagy hasznát veszek.
Nátha, köhögés esetén is jó ha van otthon.Mi 10 ezer ft körül vettük 2 éve, nagyon hasznos. :D
Sajnálom a betegséget, szegényke :(
Még a sópárásítóról is sok jót mondanak, az főleg a kruppos köhögésre és asztmára nagyon jó hatással van! :(
Nézz utánna ezeknek a gépeknek a neten.
Antibiotikumot nem kapott rá?Vagy láza nincs is? doki nem javasolt semmit?
Gyors gyógyulást nektek, sajnos más ötletem nincs!

Bogi...irigykedem, hogy szabinával könnyű a dolgod! :wink:
Remélem nekünk is elmúlik már ez a hasfájás és Bazsi jobban alvó és evő baba lesz, mert így megőszükök vele. :roll:
Lehet hogy tápszert kéne váltani?A Beba HA senzitivet kapja és ugye még szopik is.De én nagyon vigyázom hogy mit eszek..úgyhogy nem tudom mitől fáj ennyire a hasa? :(

Mennem kell, elöbb hívott a gyógytornász, ma nem tud jönni családi okok miatt, így kihasználom az időt és vasalok kicsit!

Kép
Kép
lovaszkata

gyorsan csak leírom a híreket....
sajnos rossz híreket...
neurológián megnézték és azt mondta a doktornő hogy a hason fekve a mozgása"NAGYON GYATRA" :cry: ez mondjuk nem lenne olyan tragikus mert gyógytornával korrigálható de képzeljétek a lábfejével NAGY GOND VAN! annyira befelé áll és a nagylábujját úgy behúzza hogy azt mondta a dr hogy LEHET HOGY A DÉVÉNYES SE TUDJA KIMASSZÍROZNI ÉS MAJD OPERÁLNI KELL :cry: :cry: :cry: :cry:

hát fél világot összetelefonáltam de se az alapítványnál se ott a madarász u-i klinikán nem tudnak fogadni csak hónapok múlva...várólistára felírtak de az ki tudja mennyi idő....
kaptam 3 gyogytornász elérhetőségét na de azok maszekok és 5-6000ft/alkalom amit mi nem bírunk kifizetni ha hetente kell minimum 1x...na szóval ki vagyok...

vígasztalásképp halálra dícsérték a figyelmét mert hogy olyan hosszan és erősen koncentrált így a leleten is olyan jelzőkkel írták le hogy "csodálatos szociális fejlettség" meg "gyönyörű vizuális figyelem" mindez jóval a korát meghaladó szint nem hogy a korrigált de a rendes korához képest is....
és a tejgyüjtőben 6 üveg tejcsit adtak 2 helyett mert most valaki elutazott és nem viszi el...annak örülök de keserédes ez így :cry: :cry: :cry:

Kép
menion
Budapest

Menion..ne keseredj el! :( Nagyon sajnálom hogy ilyet mondtak.De tényleg csúcs szupi ügyesek a Dévényis tornászok!
Te Pesti vagy???Esztergom messze van tőletek? Mert ott ismerek egy nagyon kedves és olcsó dévényi módszerrel masszírozó csajszit!Asszem 2000 ft/alkalom.
Én is oda fogok menni ha ez aki helyben van a Katona módszerrel nem halad majd úgy ahogy kéne.De nálunk nincs nagy baj.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Menion tegnap nem volt idom leirni, hogy mi mit csinalunk az esti nyuglodeskor. Altalaban a furdest szoktuk akkor beiktatni. Apaval kozrefogjuk a kadban ketoldalrol, enekelunk, beszelgetunk vele es ugy szepen megnyugszik es imadja utana a szituaciot. Vagy masik, hogy felvaltva szoktuk dajkalni, ilyenkor maszkalunk vele a lakasban, meselunk neki kozben es ha mindent jol megnezegethet, akkor megnyugszik. Es mar azt is kiprobaltam, hogy beleraktam a babahordoba feloltoztetve, cumi a szajaba es ablak kinyit. Kozben pedig hintaztattam benne es beszeltem hozza. Addig szoktunk probalkozni, amig nem nyugszik meg. En sem birom ha sir, kb 3 perc mulva rohanok felvenni... :roll:

Bei 700 pont? :shock:

Orsi orulok, hogy ezen is tulvagytok!!! :)

tkatinka a kohogesen kivul mas tunete is van Kincsonek? Arra gondoltam esetleg nem valami mastol kohog, pl allergia vagy szaraz levego? 25fokban nem hinnem, hogy fazik. Remelem kiderul mi a baj! :roll: Azok a gyogyszerek kikeszitik szegenyt... :(

Bogi nalunk sincs egyetertes fulbevalo ugyben... :roll: Apa ugyanezt mondja mint nalatok. De mar puhitom... :wink: Bele fog egyezni. Csinoska a kis fulvevalos! :D Huuu tenyleg draga az uszas, nem is gondoltam... :shock:

Mi javulgatunk. Panka rengeteget alszik most. Nem baj, gyorsabban gyogyul legalabb. Jaj itt megint hatalmas ho van... :shock: Szobafogsag a betegeknek!
Mar tervezgetunk a ferjemmel, mert 3 honap mulva koltozes (megint). :shock: Kepzeljetek 3-4 nap autout lesz majd a koltozes. Jo kis kirandulas! :) Panka elso nagy kirandulasa. :lol:

No megyek var a hazimunka. :roll:
Szep estet!

mazsan
Szeged

Jaj nagyon sajnalom menion!!! :( Ne keseredj el! Remelem segit majd a torna Anna babanak!!!Szoritok nektek!

mazsan
Szeged

Sziasztok!
Megjöttünk a 3 hós oltásról!
Hosszúság:
2 hónaposan: 59cm
3 hónaposan: 63,5cm

Súly:
2 hónaposan: 5570gr
3 hónaposan: 6450gr

Az oltás után itthon kicsit nyűgösek voltunk délután. Vagyis nagyon,mert keservesen sírtunk!

Lenne egy kérdésem: Nem volt sem hőemelkedésünk, se lázunk. Holnap elmehetünk sétálni??? Vagy nem lehet pár napig, mert ez is hallottam.

Puszik, sziasztok!

Kép
Kép
zsanimanó

Menion: Mellettetek vagyunk és drukkolunk! Arra gondolj, hogy ez a topic eddig még mindig sikeres volt, minden baba ügyesen meggyógyult, pl Orsoly babája is Bogika. Nálatok sem lesz másképp!
Én minden este gondolok minden babóra és kérem a Jó Istent, hogy adjunk nekünk egészséget és boldogságot! Tehát fel a fejjel!

Kép
Kép
zsanimanó

mazsan
hát eddig semmi nem használt :( és nagyon úgy néz ki hogy hiszti mert látom hogy percről-percre jobban felhergelődik...

na de ma is elmaradt viszont nem úgy ahogy tegnap! mert tegnap csak úgy magától kihagyta ma viszont megcsináltam vele amiket a neurológus javasolt :lol:
vigyem ki a levegőre...na ez megvolt egy ideig elnézegette a naplementét csak fázni kezdtem és féltem hogy megfázunk :arrow: bejöttünk :arrow: kezdte az ordigálást :arrow: bevittem a fürdőbe és bekapcsoltam a hajszárítót :arrow: kicsit megszeppent de azért nem adta fel még azért kiabált :arrow: a meleg levegővel legyezgetve fújni kezdtem :arrow: ő meg elkezdett elbújni előle és befúrta magát a mellkasomba majd 2-3perc múlva aludt mint egy kis mókus az odúban :lol: :lol: :lol: :lol: ekkor már a híradó 10 perce ment és képzeljétek végigaludta
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
ha ez holnap is így szuperál akkor felhívom én ezt a doktornőt hogy hálálkodjak mert ilyen sose jutott volna eszembe :shock:

Kép
menion
Budapest

bei
az elalvással semmi gondunk úgy alszik el majdnem mint a mr Bean mackója (csettintésre)....itt az a gond hogy fél 7kor elkezdi és min.fél órát vígasztalhatatlanúl ordít üvölt fuldokolva hisztérikusan sír...a kezemben is ágyban hintában bárhogy még kajás cumival a szájában is pedig az minden más esetben azonnal elhallgattatja...
próbáltam direkt ekkor fürdetni vagy elötte vagy utána teljesen mindegy volt neki....
na de talán most megtaláltuk a megoldást ezzel a hajszárítózással :shock: nagyon extrém ne ha beválik engem nem érdekel...
mielőtt elborzadna bárki is ne higgyétek hogy direktbe nyomatom az arcába vagy ilyesmi....a karomban tartottam és jólesett a meleg simogatós fújás....gondolom neki is fincsi volt a rugin keresztül a meleg hisz bepunnyadt rögtön :D
cumit meg próbálom tukmálni de annyira nem igényli...van hogy rákap de nem annyira sűrűn hogy pl ha többet nem adnám akkor az feltünne neki....

orsolymors
próbálgatok...ma kicsit aludni is sikerült neki 3-4közt így rövidebb lett a délutáni ébrenlét gondoltam majd talán a sírás is elmarad ha nem lesz olyan fáradt...de majd megpróbálkozom azt csinálni hogy 5-6körül altatgatni vagyis a 2-3tól este 9ig tartó ébrenlétet kettéosztva ...hátha akkor nem lesz fáradt fél 7re...túl azon hogy beszárítom a kis purgyét :P éljen!szuper mikor megszabadul az eber a "szakiktól"

lovászkata-eper-és mindenki
nem én akartam sírni hagyni csak mivel már mindent próbáltam és kiborultam hát hallgattam a tesómra és ő javasolta ezt...de mondanom se kell remélem elhiszitek nekem az volt a pokol! nem bírnám ki megint!inkább süketüljek bele az ordításába...
és nem elszakadt a cérna hanem inkább baromi kudarc élmény...olyan hogy úgy érzem nem vagyok jó anya mert nem tudom megoldani a gondot...

bogi
na igen ez egy vagyon bár eddig a tiétek a legolcsóbb ár amit hallottam eddig....hát erős vagy hogy kiszúrattad én halogatom a dolgot...vaterán képzeld láttam 6000-ért olyat hogy házhoz jönnek és adnak fülbevalót is spec.sebészeti fémből....hát miért nem akartad a lövést?a szúrás mitől jobb?

lovászkata
esztergomba ha elmászkálnék a ráfordítás ugyanott lenne sztem mint itt a kerületben a drágább gyogytornász....és akkor még idő és fáradság....de majd még próbálkozok...
azt találtam ki hogy ha másképp nem megy akkor 1-2 alkalomra elmegyek a fizetőshöz és megmondom hogy mutassa meg amit lehet és itthon csinálom utána...nyilván nem lehet megtanulni egy egész tanfolyam anyagát de nekem csak ami a lábát érinti ha érintőlegesen is valamit próbálunk akkor több mint a semmi...

mazsan
én is ilyen vagyok én is max.3 percig bírom...de közben is kapkodok meg valahogy teljesen szétesek agyilag...nagyon fura hogy ennyire hatással van rám..mintha nem is lenne ilyenkor az embernek saját akarata nem?olyankor minden idegszáladdal azon vagy hogy eleget tegyél neki :roll: elképesztő mekkora hatalma van rajtam ezzel a sírással
és 4 napig autózni fogtok azzal a kicsi babával?:shock:

zsanimanó
köszönöm!aranyos vagy! biztosan lesz rá megoldás és mire szandiba kell bújtatni a kicsi lábikóját addigra egyenesbe hozzuk....
senkinek a családban nem volt semmi ilyesmi szóval csak nem vele kezdődik....

próbáltam most fürcsi közben a melegvízben meg utána a krémezéskor masszírozni és egész jól ki lehet nyomkodni a görcsösséget belőle de valóban nagyon erősen be van húzva a lábujja...ami engem idegesít hogy a boltozata is nagyon domború nem kis lapos a talpa...az viszont már csontosodási zavar is lehet azt nehezebb korrigálni mint pl egy ínszallag vagy izom feszességet...áááá kár okoskodnom nem vagyok szakember csak jobban kiakasztom magam....elteszem magam inkább holnapra

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?