A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

köszi mindenkinek a drukkot!! Holnap jelentkezem. :?
lei

ercsi: ez a lista is jó, sok a hasonlóság, de azért vannak benne új dolgok is. köszi.
lei

Ercsi,
ez se rossz, köszi.

Szőlő,
biztos, hogy én is egy csomó felesleges dolgot meg fogok venni, bár amikre eddig beruháztam, azokra mind szükség is van.
Persze az is tény, hogy a baba nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott, hogy neki van a legszuperebb és legszebb babakocsija.... Ez csak nekünk fontos valamiért...

Kép
emi29

Szöszi, Mary,
Jobbulást Nektek!! Csak arra gondoljatok, hogy javulni fog és nem fog fájni. A pozitív gondolatoknak hihetetlen ereje van.

Mamacka,
drukk a férjednek. A templomot majd megnézem. Biztosan nagyon szép a munkátok!

Babakelengye
Igaz, hogy nekünk a harmadik baba, de mi egy fél éve mindent elajándékoztunk vagy eladtunk. Kivéve a babaruhákat.
Egyébként én ma vettem a H&M-ben Y alakú bodyt. Le volt árazva 30 %kal.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Nekünk egy egész szobát kell majd berendeznünk. 0-ról. Nem hiszem, hogy bárkitől bármit is kapnánk. Egyelőre csupán 3pár zoknija van, egy alvó-zsiráf, és a Mesebolt című verseskönyv... :) Majd vmikor január környékén-után nekiállunk vásárolgatni. Én már úúúúgy várom! :D

ercsi_3

Még egyelőre mi sem vettünk semmit, azt hiszem most Karácsonyra kap valami édes kisrucit a babánk!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Gyorsan elolvasgattam mindent, amit tegnap óta írtatok.
Anyagiak: Nálunk is én vagyok az anyagisabb/aggódóbb, ha a férjemen múlna a gyereknek és nekem felelőtlenül is lehozná az égből a csillagokat. Én meg pont az ellentetje vagyok. Nagyon tartok attól, mi lesz, hogy meglesz e mindene, és később, ha gyeden lesze, hogy leszünk meg immár 3-an. Nem panaszkodom a fizinkre, csak a fránya lakáshitel ne lenne...
Ma reggel voltam terheléses vércukron. Hát lányok, nem kívánom senkinek...Pedig annyira nem is vagyok ellen az édesnek, de ez szirup volt a javából.. Annyi cukrot tettek a pohárba, hogy megállt benne a kanál. Nem tudtam, hogy mit csináljak, mert azt ajánlotta a vérvételes nőci, hogy pótoljam a vizet fokozatosan ahogy iszom (mert ugye az alján egyre sűrűbb) de azzal az volt a problémám, hogy hiába iszok belőle, így sose fogy el a pohár tartalma!
Megúsztam rohanás nélkül... Holnap du-ra meg is lesz az eredmény.

Kép
tim27

Az anyagiak...
Hát igen ez mindenhol másképpen van, de nálunk elképzelhetetlen, hogy azon gondolkozzak, hogy most ez az én ez meg a te pénzed....
Mi egy pár vagyunk, egy közös kasszával, és mi sem keresünk egyformán. Szóval ez nekem nagyon furcsa Emi. De mindenhol máshogy oldják meg ezt a kérdést

KépKép
kisfruzsi

Nálunk is érdekes az anyagi dolog. Párom szinte megtiltja, hogy bármit a saját pénzemből vegyek meg....amíg van neki addig ő vesz mindent...Néha úgy kell erőszakoskodnom szinte, hogy ezt én fizetem....
Egyébként egyikünk sem költekezős. Inkább spórolósak vagyunk...
Szombaton kaptam ajándékot férjemtől...nincs pénzünk, de már hónapok óta ígért nekem egy karkötőt, mert amit tőle kaptam megismerkedésünkkor sajnos elszakadt. Örülök a karkötőnek, nagyon örülök....de én magamnak ilyen sz*r anyagi helyzetben még ezt az 1.100 Ft-os szolíd ezüstöt sem vettem volna meg!!!

Anyukám azt mondta, úgy nézek ki, mint aki a 7. hónapban van...... :shock:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Karácsony után 28-án megyünk Győrbe 4D UH-ra! Annyira várom már!
Ollem,
neked mikor kell legközelebb menned a védőnőhöz terhesgondozásra?

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi,

nálunk is minden közös ez egyértelmű. A fizetésünkből összedobjuk a számlára valót ami ezután az ő fizetéséből megmarad az az ő zsebpénze, ami az enyémből az az enyém. Nos én ennek a pénznek nagy részét Lilire költöm, ő viszont fogalmam sincs, hogy mire :?

Andi,

Akkor te is majdnem 0-ról indulsz.

Kép
emi29

Mary,

Végülis már nincs olyan messze a 7. hónap :) Viszont akkor mit fog mondani a 7. hónapban????

Kép
emi29

Mary!

Ne aggódj, tőlem meg azt kérdezi mindenki, hogy ikreket várok-e... :shock:
(De azt azért már csak észre vették volna 5 UH-n)

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kisfruzsi!

Én minden hónap első hétfőjén megyek védőnőhöz, dokihoz, mert ez nálunk egybe van!!!2 in 1!! Jó mi???
Miért kérdezed???
Ebben a hónapban azért tolódott egy hetet, mert arra számítottak, hogy egy héttel később már meglesz az AFP, persze csak ma lett meg.... :lol:
Te Bartók Béla útra mész 4D-re???
Mennyibe kerül???
hogyan működik ez???
Mert én egész nap fel akartam hívni, de nem volt hozzá bátorságom........ :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

nekem csokit szokott hozni a párom, de általában ő eszi meg :lol: :lol: :lol:

Kép
emi29

Értem. Mi úgy csináljuk, hogy állandó költségeink vannak: lakáshitel, rezsi stb....azt kifizetjük az én fizumból aztán a mardékból+apáéból élünk és vásárolunk. Nálunk nincs ilyen zsebpénz dolog, de mindig van nálunk persze pénz, mind a kettőnknél. Mivel még új a lakás és sok minden hiányzik, ezért mindig van mire költeni :lol: ! A babszoba még teljesen üres, illetve van egy komódunk, az lesz a pelenkázó+babruha szekrényke.
A többi még sehol:lol:

Hát ha viszont nem tudod, hogy a saját zsebpénzét mire költi az tényleg bosszantó...főleg, hogy nem Lilire vagy Rád! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Emi, Felsoa!

Nem tudom, hogy mi lesz a 7. hónapban....lehet, hogy 11. hónaposnak néznek majd..... :lol: Hi-hi nincs is ilyen.....
Tudom, nem volt vicces.... :oops:
Nekem is mondták már, hogy tuti ikreim lesznek....

Kinek csíkosodik a pocakja??? Mert nekem még nem....tegnap egyik volt kolleganőmmel taliztam a terhesgondozáson ő már a 7. hónapban van és neki bizony csíkos lett....mutattam az enyémet, és azt mondta, hogy lehet ilyen feszes??? Szóval szép a bőr a pocakomon....
Sajnos a combomon már gimis korom óta csíkok vannak..... :oops: álllandó fogyás, hízás lehet, hogy nem tett jót a bőrömnek.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi!

Az én párom is édesszájú.....
:lol: Nekem meg úgy kell rábeszélnem , hogy egye meg nyugodtan a csokit a szekrényből, mert már ott áll hónapok, hetek óta....
Aztán van amikor rám jön az "5 perc" és becsokizok.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi,
ez sajna így van. Van egy babyőrünk és egy járókánk. Meg ruha minden mennyiségben. De azért én is elcsábulok (ma is vettem egy bodyt)

Ami nálunk nagyon bejött az a "morzsolgató kendő" (így hívják a brendonban). Plüss anyagból állatfej, a teste olyan mintha egy kendő lenne. A lányom a mai napig imádja, mindig ezzel alszik és ezzel mindig meg lehet nyugtatni. Ez kezdettől fogva mellette volt.
Tudom ajánlani. :)

A tetra fürdőlapedő is szupi. Én még mindig azt használom a gyerekeknek.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mary!

Szerintem a csíkok később jönnek. Nekem a kisfiamnál az utolsó héten repedt meg a bőröm. Egyik napról a másikra. Már örültem hogy megúsztam, de sajna nem, pedig szorgalmasan kenegettem reggel és este is. Dokim szerint ez alkati kérdés. Nekem túl gyenge a kötőszövetem. EZ van! :(

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa!

köszi a bíztatást.... :lol:
Reped vagy nem lényegtelen!!! A férjemnek így is úgy is én vagyok a legszexisebb nő a világon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary!

Látod, ez a lényeg! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa

:lol: Biiiizonyáááám!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Én 2008. április 7.-ére vagyok kiírva, csatlakozhatok hozzátok?
L.

Cinyke

levelibeka

Levelibeka!

Üdv.
Miért ne csatlakozhatnál??? :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem :oops: gondoltam, hátha már zárt közösség vagytok, elvégre nem tegnap alakultatok azt hiszem :wink:

Én azt hittem, hogy csíkosodom már egy hete... aztán rájöttem, hogy megnyomta a paplan a bőröm. De volt pár ijesztő percem. :lol:

Cinyke

levelibeka

Üdv köztünk levelibeka!

Andi :)

Kép
Kép
Kép
felsoa

Levelibeka!

Ez a "zárt közösség" ez jó vicc...... :lol:

Csak óvatosan a paplannal.... :lol: :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Csak most vetődtem errefelé, én is csatlakoznék....2008. május 5-re vagyok kiírva, de mivel duplababa, ezért pont stílszerű nekem a topikcím (április-május).

(Nekem pont tegnap volt egy takaró-zebrásodásom, viszont a tükörből már nem láttam, paráztam rendesen....de még nincsenek...kopp-kopp-kopp)

Kép
babyteve2

Levelibéka,
Üdv köztünk, és is nemrég csatlakoztam.
Egyidősek vagyunk akkor!!Én ápr.6-ra vagyok kiírva. Hol szülsz, hogy viseled, első baba?
Lehet tudni a nemét?
MInden érdekel

Kép
tim27

Emi! Mi azt találtuk ki a férjemmel, hogy a fürdőkádra csináltatunk az asztalossal fából (le lehet lakkozni), ilyen rácsos, rögzíthető lapot. Erre rá tudjuk tenni a babakádat!A mosógép, vagy akármi mögött meg simán elfér ez a rács.

Voltam ma nagy karácsonyi bevásárló körúton! (nem akarom a végére hagyni, mikor már csurig van minden üzlet, meg állítólag jön az influenza járvány is.) A C and A -ban tényleg jó kis bébi holmik vannak. (mamacka már írta korábban) Persze magunknak még nem akartam venni, csak egy most született rokon babájának, de 590 Ft-ért olyan jó bodyk voltak! 100% pamut. Vettem kettő-kettőt! (magunknak + rokonnak)

Még nem számoltam össze, de szerintem nekünk is több szászezerre rúg majd a babakelengye végösszeg!! Pedig szerintem fölös dolgokat nem írtam össze. Meg próbálunk kreatívak lenni. Pl. fürdetőállvány, amit már írtam fent.
De csak a babakocsi lesz 120 körül. Igaz ehhez minden tartozék van már.

Most pl. terhes biztonsági övet akarunk venni. A hagyományos tényleg pont a babát nyomná meg, ha lenne valami...
Tapasztalata van valakinek erről a termékről?

Kép
gabo001

Szia Levelibéka! Üdv közöttünk! Ez a paplanos dolog tetszik! :D

Ollem! Rosszul írtam a múltkor a 4D NEM a Bartók Bélán van (ott mi lakunk, ha otthon vagyunk... :oops: ) hanem a Babits Mihály utcában! Én 21-én megyek. Hívd fel őket nyugodtan! Tündéri kedves csaj veszi fel a telefont! :D
Hála Istennek még én s csíkosodok, de nem hiszem, hogy megúszom. Minden este Apa bekeni a babalakot, de Anyum hasából kiindulva nem hiszem, hogy használni fog... :(

ercsi_3

Szöszi jobbulást!
Mi megbeszéltük január környékén megyük vásárolni mert nagy hassal már nem szeretnék de már nagyon várom.
Levelibéka üdv. köztünk mindig jó a frissités. :D
Én sem szeretném a csíkokat nekem nem áll jól :D de valószínűleg lesz mert a nővéreimnek is van tehát hajlamos vagyok rá.Na mindegy inkább legyek zebra mint marha. :lol:
Amúgy én nem vagyok édesszájú de ez sem jó mert tegap is meg ma is bevágtam 1 csomag chipset.Szóval ez se diéta. :cry:
Vendég

tim27:
Szeged, mostmár jól , volt egy nagyon durva hányásos időszakom a 2. trim. elején, amitől nagyon rossz volt a laborom, vérszegény voltam, aztán fenyegető vetélés, de egyre jobban vagyok! Elsőbaba, fiú, a piros 18-as karikát ki kellett volna írni az UH képe alá, annyira. A doki meg is jegyezte, hogy "erősen férfi". :oops: :D Nagyon fickándozós, a 15.hét óta érzem, a 16. hét óta apa is érzi, a 18. hét óta meg ruhán keresztül is látni ahogy rugdoskódik :D
Naa és akkor most én is megkérdezném amiket te, szóval, hogy van a babszemed?

Babyteve, de jó, akkor a te pocakodban is nagy karate folyhat! Fiúk/lányok?

Ollem, Babókádnak lehet már tudni a nemét?

Köszi, Andi!

Cinyke

levelibeka

Gabo!

Én 7 éve vettem a Brendonban, akkor még a tépőzáras változat volt. Én nagyon szeretem, sokat vezetek és így biztonságban érzem magam, na meg persze a babát. Becsatolni is könnyű. Gyorsan megy. Nekem már a 3. terhességem szolgálja, hugom kétszer és még két barátnőm is kétszer használta. Még mindig teljesen jó. Egyszóval: megéri az árát, tudom ajánlani

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gabo001:
én vettem a Brendonban övlehúzó ülést, és nagyon jó. Nagyon érzékeny a hasam és nagyon lenn is van (és Gáborka jelentem jelen pillanatban is szünetmentes rugdosást tart). Úgy néz ki, hogy ráülsz egy kis párnaszerű, de annál vékonyabb lapra, aminek az elején van egy csatt, ami áthajlítva lehúzza az alsó övet a lábad közé (Levelibéka ekkortól szokott le a szoknyában utazásról) így a fékezésnél vagy irányváltásnál, ne adj isten ütközésnél az erő a combjaidra vezetődik, nem a hasad nyomja meg az öv. Nagyon kényelmes. 10 ezer ft volt. Teljesen megéri.

Cinyke

levelibeka

Köszi a fogadtatást! :D

A 18. heti uhun fiú-lány párost mondott a dokim, de csütörtökön megyünk 4D-re, ott aztán kiderül a tuti... :D Buli van a hasamban rendesen, bár most nem tudom, mira merre fekszik, pár napja szerintem keresztbefordult (eddig fejjel lefelé volt bal oldalon, Gergő meg szinte a tesója állva a jobb oldalon). Mira diszkréten elkapirgál bennem, gergő viszont néha akkorákat rúg, mintha egy sokkolóval kapnék..fel is szoktam jajdulni...és mi lesz még! :D

Kép
babyteve2

Övterelő: én használtam vettem 5-ért, a nem tépőzárast, szvsz nem is hordta a csajszi, annyira új. Nagyon jó, már egy hónapja használom.

Kép
babyteve2

Szia Babyteve!

Gratulálok a dupla gyermekáldáshoz! :D

Tudod a nemüket?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Babyteve: akkor nagyon feszülhet a pocakod néha... nekem ez az egy is okoz nehéz perceket, hogy tudsz aludni két babával a hasadban??? :shock:

Cinyke

levelibeka

Babyteve neked is üdv! Ez tök jó egyre többen vagyunk sőt dupla babákkal :D Nagyon tetszik! :D
Vendég

Sziasztok,

Levelibéka/Andi és Békateve üdv köztünk :) Gyertek minél sűrűbben és gratula a pocaklakókhoz.

Békateve,

Mary most biztos irigy picit, mert ő nagyon ikreket várt :wink:

Gabo,

ha lenne bármi a füdőszobánkban amire rá tudnám tenni a kádat, akkor tuti nem költenék én sem állványra, de nincs sajnos :(
A terhesbiztonsági övről, ill. övterelőről korábban már értekeztünk. Van aki azt mondja, hogy tök jó, van aki szerint fölösleges. Tény, hogy nem olcsó dolog. Ha jól emlékszem utoljára 10.000,- Ft-ért láttam a Corában. Szerintem, aki sokat utazik, nem árt ha beszerez egyet. Ha már nem kell el lehet adni...

Kép
emi29

Hűha Békateve. Izgi lehet két helyről érezni a mozgásokat.Tök jó, hogy ennyire pontosan be tudod határolni, hogy hol helyezkednek el :)

Kép
emi29

Békatevét írtam Babyteve helyett :lol: :lol: :lol: :lol: Kétszer is :o :o :o :o
BOCS :!: :!:

Kép
emi29

Már minden nehéz, a géphez is alig férek a pocakommal....minden kaja után úgy érzem, szétdurranok, pedig a sokszor keveset-elv alapján próbálkozom. Ráadásul, az előző, 11 évvel ezelőtti, egyes terhességemhez viszonyítok, és így még nehezebb. Persze, rettenetesen boldog az egész család, hiszen lassan 7 évet vártunk rájuk (lombikbabók), szóval, csak csendben panaszkodom... :D

Kép
babyteve2

Semmi gond! :D :D :D

Kép
babyteve2

felsoa, levelibéka! Köszi az infót! Akkor tényleg megéri, ha ennyire jó. Igen sajna 10 000 ft körül van. De a baba az első. Sokat ugyan nem utazunk, de azért néha előfordul. De hát egyszer is történhet baj, meg százszor sem....

Húúúú milyen lehet ikreket várni! :D Zsófi babám ugyan egyedül lakik bennem, de néha olyanokat rúg.... :D :D
Hát akkor két baba.... :lol: :roll:

Emi! Így már értem. Akkor gondolom zuhanykabinotok van?

Kisbabás ismerősöm ajánlotta ma a légzésfigyelőt is. (ha 15 mp-ig nem vesz levegőt a baba akkor bejelez) Gyerekorvosa is ajánlotta nekik. Hát az is 20 ezer körül van. Nekik már jelzett, persze nem lett baj, de hát inkább megnézi az ember ilyenkor a babát!

Ajándékvásárlással ki hogyan áll? Családnak, barátoknak (most nem a babára gondoltam) Én már nagyjából mindent megvettem. Egy -két apróság hiányzik csak.

Kép
gabo001

Babyteve,
Nem raksz fel pocakképet?

Kép
emi29

Gabo,
a fenti fürdőben, ahol a babó is fürdeni fog igen.
Lili is nagyokat rúg már. Próbálom megmutatni a páromnak is, de ha ő a pocakomra teszi a kezét, akkor egyből abbahagyja a ficánkolást. :roll:

Mi már gyakorlatilag minden ajándékot megvettünk, sőt már be is csomagoltam őket.
Nekem már csak a páromnak kell ajándékot vennem és készen vagyok :)

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?