A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok! BUÉK!!
Jó sokat írtatok! Amit mindenképp le szeretnék írni! Vica, tök jók voltak a karácsonyi fotók, Bulcsúba beleestem! :)/nézegetem a kisfiúkat, és ábárndázom, a miénk milyen helyes lesz /.
És olyan vékony vagy 2,5 gyerek után! A férjednek őszinte csodálat és tisztelet jár, amiért kíbírja a szexmentességet, és nem ugrik rád! :)DE komolyan :oops:
Kukli, nagyon helyes a családotok!!!és csini kismama vagy!
én még mindig nem érzek túl nagy mocorgásokat, és egymás után max 2, amire apát hívom, már abbahagyja. Ja, és ebédkor mindig mozog elégedetetten :) Az nagyon aranoys. MIntha azt fejezné ki: Áhh, köszi, anya, ez jólesett:)))
Szilveszterkor tűzijátékok hangjától sztem megijedt, mert feljebb mászott, úgy, hogy szúrt.Én érzem, hogy az egész testem puhul, tágul./ nyelőcső, gyomorszáj, izmok, hüvely,végbél, stb,minden olyan platty az egész testem..Kiváncsi vagyok, jöv7en mit mond a doki a méhszájamra.
ha tudok, teszek fel pocifotót. Nekem 2 hét alatt most ugrott egyet, feszült is meg viszketett a hasamon a bőr. Nehéz aludni, ülni, bármit csinálni, viszont mindenki mosolyog, ha meglátja apocim, és kismamaként bánnak velem, és az nagyon jó érzés! Vagy ha kényeztetnek, és kiszolgálnak, udvariasságból! :)
Jelenlegi terhességi tüneteim: egyfolytában éhes vagyok, tápláló kajákra: hús, köretek.
A torkomban ég a gyomorsva, meg az orromban..egyik reggel hánytam is savat, jó roszz volt :((((
reggelnte hányinger, de ha eszem, jobb lesz.
Lábamtól nem tudok aludni éjjelente. Ez nem görcs, hanem inkább izommmerevség, amitőlk úgy érzem, folyamatosan mozgatnom kell a lábam, elég roszz, és kimerült vagyok éjjelente.
Nektek vannak ilyenek?

Én szeretném, ha febr végén megszületne, de csak akkor ha mindene megvan, és tüdeje kifejlődött. Csak nehezen viselem az elejétől kezdve ezt az egészet, mindennap szinte"túlélés", hogy még ezt a napot csinájuk végig, bírjuk ki, stb..
márc 26ra vagyok kiirva, de pontosan tudom, mikor fogantam,tehát a 9. hónap ápr. 1-jén lenne. Majd meglátjuk, csak rendben legyen minden.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

matrac:Mi Brendonban 9ezerért vettónk kókuszt, én szerettem volna mindenképp ezt, bölcsőhalál, stb . miatt, meg amiatt, h száraz marad. Gyerekkoromból van pár emlékem összepenészedett szivacsról a heverőmben..Most panelban lakunk, de szeretnénk majd családiban, és több poronytot is tervezünk.De a nagyszülőknél lévő kiságyba egy metracot vettünk. Szerintem túlzottan süppedős, belesüpped a gyerek. De nem lesz tőle semmi baja :) Vannak ezek a modern szivacsok, amik latexhabból vannak, azok sztem tök jók.
Ja, sé amit a Brendonban vettünk 140*70est, nem lett jó, mert maga a kiságy ugyan ennyi, de ahova tenni kell a matracot, ugye oda nem fér bele... kb. 63szor 125 kellene. ilyen a Brendonban nincs, szóval asszem nincs mire visszaváltani, így valószinű mi levágjuk méretre. Kipróbáltam, egyébként sztem ez meg túl kemény :(( De teszek majd a baba alá bárányt, vagy valamit.
Amit adryn írt, hogy a közepe kókusz, két szélén vékony hablatex réteg, szerintem az a legtutibb, de nekünk már marad ez.
Adryn: nagyon pici a pocakod! :) Igaz, írtad, magas alkat vagy, így jobban el tud "oszolni" a babó.PL van egy bnőm, magas alkat, és mindig sokkal vékonyabbnak nézett ki hozzám képest, én meg picit"formáskának", de mégis ő 27est farmert hordott, én meg 25öst..magasabbaknak van felfelé is hely a babának, nálam csak előre tud terjeszkedni:)
És már felnyomta a gyomrom magasra, mert egyik napról a másikra a melltartóim körmnérete nem lett jó, és nem a melleim nőttek, hanem az alatta lévő kerületméret.DE tényleg egyik napról másikra.
kérdés: van ugye ez az alul gumis lepedő, matracvédelemnek. Vettónk is.
De akkor mi értelme a szellőző kókusznak????Ezt valaki mondja már meg:)
Meg azt, hogy kb egy újszülütt mennyire áztatja át amatracát, ha nincs alatta gumislepedő.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi köszi a dícséreteket mindenki nevében :) Az biztos hogy nehéz lehet a férjemnek is, ráadásul ha csak közeledni próbál csak egy kis simire :oops: már keményedek, na meg utána éjszaka jönnek az izgi erotikus álmok, és arra ébredek hogy kemény a pocim :( Szóval muszáj kibírnunk. Pont egyik nap mondta, hogy úgy látszik jó a kapcsolatunk mert már mióta bírjuk sex nélkül :)
Na de majd áprilisban elkezdjük bepótolni, csak legyen energiánk és időnk három gyerek mellett. :roll:
Az izommerevségre próbáld meg a kálciumot, hátha használ.
Pulcsi azért várjátok meg a márciust, főleg ha később fogant :wink:

Gumislepedő: Nálam olyan sokszor azért nem áztatták át a lepedőt a gyerkőcök, de azért a matracra teszek mindenképpen egy lepedőt, mert hát azt tudod cserélni ha koszos lesz, vagy lebüfizi vagy tényleg mellé megy a pisi és elázik.
Amúgy Pulcsi a gumis lepedő alatt azt érted, hogy egy pamut lepedő gumis széllel? ugye?
Egyébként én a Tescoban vettem a lepedő alá való nylon-t ami felfogja a pisit és nem ázik el a matrac, de ezt már akkor használtam amikor Panna szokott le a pelusról. De végülis praktikus lehet már ujjszülöttnél is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nekünk is volt a kiságyban olyan alátét, amint nem megy át a cucc, de igazából feleslegesnek bizonyult.
Mivel a pelusok nagyon jók, (egy kezemen meg tudom számolni, hányszor lett pisis a pizsma reggelre) és eleinte meg úgyis volt a gyerek feje alatt egy textil pelus, ha bukott az fel is fogta.
Majd most kellene a nagyágyra, ha kezdjük a szobatsiztaságot.

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!
Hú, nem is gondoltam rá, hogy Döme akár nemzeti ünnepen, vagy akár a névnapomon is érkezhet. Vagy nőnapi ajándéknak!
Mennyi ünnep:)
Én nem tudok tippelni, félek, ha azt hiszem, hamarabb jön, akkor majd az utolsó hetekkel nem tudok mit kezdeni.
Már sokszor azt kívánom, bárcsak ott tartanánk!
Már harmadszorra fordult elő, hogy este 20-30 percre görcsölni kezdtem, pont úgy, mint menzeszkor, de tegnap már szó szerint szenvedtem, aztán valahogy elmúlt végre.
Az már kezd gyanús lenni, hogy ez akkor történik, amikor a bal oldalamon fekszem (úgy látom ugyanis a tévét, vagy a hátamon, de azt meg ugye nem ajánlják...).
Szóval várom a pénteki dokit, ezt mindenképpen elmondom neki.
Nem tudom, ez lehet már jósló fájás? Vagy az még korai, meg nem is ilyen?
Jaj, de nem értek én ehhez! :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja és a szex. Mi már lassan két hónapja nem szexeltünk (az egész terhesség alatt kb 4-5-ször), és most éppen a szemére róttam a Zuramnak, aki könnybe lábadt szemmel bevallotta, hogy már nem megy neki, mert csak a gyerekre tud gondolni... :?
Megígérte, hogy bepótoljuk majd (én elég gyakran kívánnám...), de én félek, hogy ha bent lesz szülésnél, akkor meg utána az lesz az ok, amiért nem kíván meg... :cry:
Valami ötlet, vagy jó tanács? :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én sokat fekszek még mindig háton, mert ha oldalt fexek, néha úgy tiltakozik, biztos nyomom :? éjszaka nekem is beszokott keményedni, de nem görcsöl. Én is parázok attól, h hiába várom előbb, mi van, ha később jön és akkor már jó nagy lesz :( így is 2 héttel nagyobb, és a fejlettségbeli különbség csak növekedni fog. Kemény lesz az utsó hónap, nagyon.

Nemlajos: ti mikorra tudtok beköltözni?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Jó kérdés, ha minden jól megy, a jövő szombaton...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Édes lehetett az urad :lol:
sex: mi is ritkítottunk, és sztem az utóbbi sexnél meg is fordult szegénykém, nem bírta a rázkódást. És hát nagyon óvatosnak kell lenni. A férjemet sztem nem zavarja egyáltalán, a baj az, h engem zavar, csak a babóra tok gondolni :o és hát sima együttléttel sosem jó nekem már egy ideje, félek, h megnyomódik, h a méhszáj kinyílik, stb...

A férjed tuti nem fog megundorodni tőled és különben sem kell végig néznie a szülést, elég, ha a fejednél van és fogja a kezed :oops:

ép most mesélte egy bnőm, h a férje a véres dolgokat nem akarta megnézni, de aztán végig nézte a gátmetszést, meg mindent és tökre élvezte :lol: ott fog majd kiderülni minden! És sztem a pasik túl tudnak azon lépni, h elébb még egy gyerek jött ki onnan és most meg ő megy be oda 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

bocsánat, roszzul fogalmaztam, szóval a gumis alatt olyat értek, hogy :
mi a Brendonban vettünk egyet: egyik fele frottír, másik fele vízálló.
ez ugye akkor nem tud szellőzni.
ja, és mi a férjem egyik rokonától kaptu k egy tök jót: ami sztem jó 5let: egy felnőtt gyapjúpaplant széjjelvágott 4 részre, lett belőle 2babapaplan, és2 babaderékalj, az egyik szett kicsit kisebb, a másik nagyobb,de így elég gazdaságos :) a széleket egyszerűen beszegte.
Így olcsóbb,. mint készen megvenni babagarniturát, asszem.
ja, és amit le szerettem volna írni: a szédülésre, ájulásközeliségre a dokim nem küldött el mégegyszer vércukimérésre, hanem azonnal felírt vas+folsavat.
Azt mondta, a gyengeség attól van.Sőt, azt is mondta, az csak jó, ha kihánytam a cukros löttyöt, mert ez azt jelenti, hogy tuti nem vagyok cukros.Pedig most is mennyi szaloncukrot ettem :O

pulcsi

máris elkiabáltam, most derült ki, csak a hó végén, vagy febr. elején, a kurva szocpol miatt, amiről senki sem beszélt, hogy csak hó végén utalja a bank, és amíg nincs utalás, nincs költözés...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

bakker :? sajnálom...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

ettől a szülés utánimi hogyan lesz, ha látott témától én is féltem, hogy megundorodik, meg stb. de ugye mivel a nődokim olyan, hogy mindiig odahívja a vizsgálószékhez, és mutogat engem neki belűlről :oops: így szerintem szokja a dolgot. De én is arra kértem, ne merészkedjken alulra, legyen csak a fejemnél szüléskor!!! és ne leskelődjön, ha én látnám magam alulról akkor, én is elájulnék.meg nekünk eleinte napi 1-2 volt, pont akkor amikor mindig hánytam, roszzul voltam alig éltem..kicsit haragudtam is akkor a férjemre, hogy mér nem hagy már békén:)amikor tiltottak minket, akkor is csináltuk, csak lájtosabban.Konkrétan, amióta mi szexelünk, azóta terhes is vagyok, és nem akartam, hogy ő hiányt szenvedjen bármiben is, a pici miatt, hiszen most házasodott meg. Házasság előtt egyátalán nem volt együtt szexuálisan.
De nagyon aranyos, múltkor azt mondta, hogy: hiányozni fog neki a pocim, amikor már nem lesz. és ez az elfogadás jót tesz a házaséletnek is.hát, mindenkinél más ez, de tök jó, h annyira erős a kapcsolat ha kibírja a szexmentességet! Azokat a pasikat nagyon meg kell becsülni!!

pulcsi

Kép
nekem ennyire növekszik előrefelé:)

pulcsi

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon Boldog kisbabázós Új Esztendőt kívánok!

Minden kedves ünnepeltünknek pedig a lehető legjobbakat kívánom!

Most sikerült egy kicsit leülni a gép elé. Éljen az itthonlét!!! :wink:
A fene sem gondolta volna, hogy két szekrényt ennyi ideig tart átpakolni. Aztán tettem-vettem és már ennyi az idő! De azért élvezem. Írok nektek aztán irány egy kicsit pihizni, aztán meg háziorvos és bölcsi.

Hihetetlen szuperek a képek. Pocakfotók, családi és gyerkőcképek egyszerűen mesések. Nem tudok betelni velük! Imádom nézegetni őket. Bocsánat, hogy most nem írok külön senkinek sem, de próbálom behozni a lemaradást.

Nekünk nagyon jól teltek az ünnepek, szinte alig voltunk itthon és ezt a gyerekek is élvezték. Én is sokat tudtam pihizni. Összerakta apa Dávid ágyikóját a gyerekek segédletével. Persze ki is kellett nekik próbálni. Domcsi elnevezte Dávidot Dábinak és azóta is így hívja. Majd megzabálom. Ma reggel zökkenőmentesen indult a bölcsi, nagyon ügyesek voltak.

Próbálok feltenni képeket én is! Kép Dávid arcocskája Kép Kép keresztbe tett lábak és a zacsi

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocsi, ha sok volt belőlünk!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

tencsi, tündériek a gyerekek! Én is szeretem nézegetni a fotókat!!
nagyon édesek:)
nemlajos: sajnálom az újabb nehézséget a költözésben :(((((

pulcsi

tencsinek az ÖSSZES gyereke szép!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na, csajok, jó ki lett velem bszva. Az éves bérlet miatt jöttem ugye dolgozni! Hát, most az éves bérlet egy tömben van, havi bérletekre lebontva. Én már a listán sem voltam rajta, külön kellett mennem a hr-eshez, és szülésig kapok bérletet, utána már nem! Királyság, mi??? Na mindegy, legalább ennyi. De ezt, amúgy is megkaptam volna. Lehet, h már holnap nem látnak a kollegák :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bizony, és tencsi is szép :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi: jó látni benneteket! Szépek vagytok! :)

Nemlajos: nekem is hasonló görcseim voltak kb egy hónapja, megijedtem, de az orvos megnyugtatott, zárt méhszáj mellett a baba feje nyom egy főideget és az okoz menstruációs szerű görcsöket.
Költözés most akkor mikorra várható?

Adryn: olyan, mintha csak kinyomnád a hasad. :P Szülőszobán majd néznek, mit keresel te ott... 8)

Kenguru: nekünk volt, 3 hós kora után használtam, olyat vettem, aminek önmagában van tartása (Brevi Kolala, nem volt olcsó) szerettem, de nagyon rövid idegig tudtuk használni, egy 9 kilós gyerkőc már nagyon húz. Azóta van saját járgányom, így nem fogunk kenguruzni, hátihordozót szeretnék majd kirándulásokhoz férjemnek. :wink:
Babakocsival nemtom, hogy álltok, de ha már ül, érdemes lecserélni egy néhányezer ftos esernyőkocsira, ezek nagyon könnyűek (egyik szempont, mások, hogy vmennyire dönthető legyen). Én kb. 9 hós korától ilyenben toltam Lucát, mindenhová eltömegközlekedtünk, segítség nélkül is fel tudtam rakni bárhova, pedig nem vagyok egy súlyemelő alkat.

Szülés: sztem 1-2 nappal korábban fog születni ő is, szép ducin, tehát febr. végére tippelek. Még jó, hogy az idei nem szökőév!!! :roll:

marq
Kép
Kép
marqueza

babakocsiban én is így gondolkodom, hogy esernyőkocsi, ami kb 3 kg, azzal még én is elleszek:)

a költözésről nem mondok semmit, azóta is ügyintézek, kicsit nagyon nagy már itt a szar!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszönöm szépen, nagyon drágák vagytok!

Pihiztem egy órácskát, szuper volt, csak ilyenkor olyan kába vagyok, hogy azt semtom hol vagyok.... :D

Nemlajos, nagyon sajnálom, hogy megint csúszott a költözés, de azért csak már beköltöztök a fene egye meg. Kitartás! Gratula megint a sok szép holmiért!

Nálunk sima matrac van a kiságyba, a gyerekeknél is az volt. Mi is használtunk kengurut, de ahogy Marq is írta, nem túl sokáig lehet használni. Nekünk Pierre Cardin volt és kirándulásokhoz szuper volt.

A babakocsink még mindig az előző tulaj garázsában van, sajna egyelőre fogalmunk sincs, hogy hová is kéne rakni, így még marad egy picit.

Én is február végére tippelném Dávid érkezését, de majd meglátjuk. Olyan hihetetlen, hogy már csak 2 hónap van vissza.....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Bakker, én besokaltam. Nem bírom, mindjárt hányok. Bent van vagy 30 büdös ügyfél, ez már nem kismaminak való vidék ez :shock: Terhes vagyok, ments ki innen!!!! :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon
gyorsan szaladj haza!!! és holnap be sem menj, ha már bérlet sincs! :twisted:

Tencsi
jaj, de drágák a gyerekek!!! és te is iszonyat csini vagy!

a kengurut mi sem nagyon használtuk, nekem már 5-6 kg-os korában is húzta a vállam... :oops:
viszont az a háti hordó, az nagyon jó. egy síelésre kaptuk kölcsön, és beleszerettünk. és azt még nagyobb korában is tök jól ki lehet használni. Fanni akkorákat aludt benne, majd megkeresem a képet. :lol:
meg is van:

Kép

Kép

Kép

nekünk soha nem ázott át a lepedő. a gumis lepedő szerintem is felesleges, a fej alá mi is textil pelust raktunk. a gumisat most akarom megvenni, hogy éjszakára majd pelusnélküliek leszünk.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én sem tudok tippelni... :oops: viszont megnyugtatásképp, ha a szülésre gondolok, én is rögtön parázni kezdek, pedig én már szültem! úgyhogy első szülőknek pláne belefér egy kis para! 8)
én azért drukkolok, hogy a második ne legyen annyira gyors, hogy ne tudjak érzéstelenítést kérni. nekem az olyan jó volt, biztos ezért is parázok, mert félek a fájdalomtól... :oops:

Nemlajos
sajnálom, hogy húzódik a költözés. :?

bkv: én kocsival jártam mindenhova, egyszer-kétszer próbálkoztam be a bkv-zással, de mindannyiszor felhúztam magam az emberek taplóságán, úgyhogy meg is fogadtam, hogy soha többet babakocsival!
a legszaftosabb rész az volt, mikor a buszvezető rámcsukta az ajtót, miközben egyedül cipeltem le a babakocsit, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, egy kis vigyor jelent meg az arcán... :evil: hú még most is felhúzom magam rajta...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb nagyon édes Fanni abban a hátihordóban :D

Papillon szerintem is menj haza :wink:

Tencsi tündériek a gyerekek, na meg te is jól nézel ki. :) Vikiről Panna jutott eszembe, ahogy pózol azzal a tündérszárnyacskával :) Domi meg biztos nagyon örült annak a szerelős játéknak. Én is már gondoltam rá, hogy majd Bulcsúnak is kellene ilyet venni húsvétra vagy jövő karácsonyra. Csak nem tudom hova tenném :roll:
Nálatok még nincs helyhiány, én már nem tudom hova tenni a sok játékot, meg kacatot. :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

tényleg jónak tűnik ez a hátihordozó, kirándulákor úgyis apa hozza a babót én a kutyót:-)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

ma még kihúzom, holnaptól visszavonulok, sztem

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Fanni irtó aranyos, és az utolsó kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

köszönöm az együttérző sorokat, megoldódott a dolog, a banki ügyintéző tévedett, és belátta (ehhez csak 20 levelet kellett megírnom, közjegyzői okiratból idéznem, stb...).

Szóval egyelőre még mindig a jövő hét szombat a költözés időpontja, de ez biztos csak jövő hét vasárnap lesz:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: az is tök király! Én még mindig nem tom mikor költözünk, parázok, h mi lesz, ha Alízkám úgy dönt hamarabb jön, 1 hónappal. Na az gáz lenne :? de majd ez is megoldódik :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok Lányok !

Neharagudjatok a zavarásért.
Csak azért írok, mert van egy angel care 301r légzésfigyelőnk és bébiőr egyben,ami eladó.Augusztusig garanciális.
Ha valakit érdekel írjon pü-t.
Jó egészséget és további szép babavárást Nektek!
Üdv:
Niki

nicike

Sziasztok,

Már megint mélyponton vagyok.... Az elmúlt 2 hétben pocaklakó apukája sokat volt itt és segített is kicsit és olyan jó volt, hogy nem voltam magányos és valaki törődött velem. De most megint olyan napok vannak, amikor a fiával van és ilyenkor aztán fel sem hív.... Nagyon roszzul tűröm. Olyan érzés, minta nem is léteznék számára.... :( :( :(
Nagyon nehezen bírom magam. Rosszul alszom, sokat keményedek, nagyon keveset bírok. A lányokat egyre nehezebben látom el, egyre jobban úszik a háztartás. Azt hittem ebben a 2 hétben összeszedem magam, de nem tudom, hogy fogok így dolgozni. Pedig muszáj pénzt keresnem. Még legalább januárban....
Gondot jelent az is, hogy felmenejek a földszintről az emeletre vagy, hogy bepakoljam a mosogatógépet..... :(
És még 2 hónap van....
Most néztem, hogy a csomó égő kiégett, de egyik pasinak sem jutott eszébe cserélni, én meg nem nagyon merek már lábujjhegyen létrázni.... Ma este jön a bátyám, őt fogom megkérni, hogy legalább lássunk. A kazán meg csöpög, valami nem kerek vele. Ide is szereznem kell valami szerelőt....

Ma voltam védőnőnél, aki egyből kioktatott, hogy nekem folyamatosan feküdnöm kell, mert ez fenyegető koraszülés.... stb....
Hogy lehet 2 gyerek mellett feküdni? Egyet lehetne, átadni őket az apukájuknak, de akkor én 2 hónapig nem látom őket??? Meg ők sem engem.... Nem tudom mi legyen....
Remélem jobban leszek és valahogy még kibírom a januárt....

Bocsi a panaszáradatért....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Hát Katka nagyon nem egyszerű az életed. KITARTÁS!!!

Kókuszmatrachoz nekem is azt mondták, hogy ne tegyek rá vízálló lepedőt, mert akkor nem szellőzik.

Szex????? Az miiiiii????? Nálunk is megszünt az örökös gombázás miatt....A tavaszt várjuk mi is. :lol:

Pocakfotó, gyerekfotók 4 D fotók, és mindenféle fotók tuti jók!!!!

Nemlajos, akkor lassan lehet pakolni????? :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Csak kapkodom itt a fejem a közelgő szülések hangulatától, nekem még nem nagyon van "szülhetnékem" :) Még olyan távolinak tünik az a március - remélem, addig egyben leszünk.
Samu kb másfél héttel a kiírt időpont előtt született, egy ilyesmivel most is ki lennék békülve.

Én is úgy tudom, hogy nem kell gumis-nylonos lepedő kókuszmatracra - így épp a lényege veszik el. Nálunk sem volt olyan baleset Samuval, ami miatt szükség lett volna a vízhatlan lepedőre, ha pedig időnként kimostam a kókuszmatracot, tényleg egy-két óra alatt teljesen megszáradt.
Csibbhez hasonlóan az éjjeli szobatisztaságra szoktatáshoz fogok vízhatlan lepedőt beszerezni Samu alá, de eddig nem volt ilyesmira szükség.
Most mennem kell, fiúk végeztek a fürdéssel...

erpé

Tapasztaltaknak köszönöm a cumis válaszokat.

Tencsi nagyon szépek vagytok!!

Pulcsi szép pocak:)

Katka, kitartás, tényleg nem hiányzik egy koraszülés. Mondjuk aszem a januári topikban az első baba 33. hétre jött, és nagyon szép, de akkor is. Én is szerettem volna még dolgozni a pénz miatt, és nagyon nehéz, de attól, hogy idegeskedem, hogy nincs pénzem(a gyógyszert is alig tudom megvenni néha, számlákról nem is beszélve) nincs segítségem, attól nem lesz jobb!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, én is a Felicitasban találtam egy rózsaszín cumit, onnan jutott eszembe a kérdés, amikor átvettem a várandós csomagot, meg tényleg sok baba, amint sír, rögtön fel kell venni, és gondoltam, hátha az megnyugtatná, nem azt mondom, nem szeretném én dédelgetni, de anyukám hugának is majd leszakad már a háta, Kamilla már 6 kg , és még most 3 hónapos, nagyon sokat van ölben.
Kép Kamilla

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csajok, mi ez a várandós csomag?
gabka77

minden fotó és szereplői tüneményesek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2009.01.05 20:47-kor.
gabka77

Csibb, aranyos Fanni ebben a pózban :lol: :lol: :lol:

Milyen hangulatos ez a síelős kép, biztos jó volt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.01.05 20:52-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gabka, a védőnő adta a Felicitas kiskönyvet, annak a hátlapján van a szelvény, amivel a terhesség 3. trimeszterében átvehető a könyvben szereplő üzletekben, én a Photo Hall ban vettem át.
Volt benne, cumi, kis tejtartó edény, egy babavíz, 1 db pelenka, teák. Vannak még benne nyereménybeküldők is, meg termékminta igénylők, azt is kitöltöttem, de nem kaptam még semmit :wink:
De a könyvet is jó olvasgatni, legalábbis első gyereknél, aki még tapasztalatlanabb :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na én ilyet nem kaptam a védőnőtől :(
Az én kiskönyvem fehér és nincs is benne annyi infó, mint az előzőben volt.
Ezt külön kérni kell?
Vagy csak vidéken jár?

Kép

Kép
gabka77

Az én kiskönyvem is fehér. Ez nem a terheskönyv, ez egy újság.
Babadossziét kaptál, amibe tartod a kiskönyvet?

Bea, Maja

Kép
bea1978

a kiskönyvvel együtt kaptam egy kismama újságot, amiben számomra semmi újdonság nem volt, de mást nem
gabka77

FELICITAS VÁRANDÓS MAMÁK TANÁCSADÓJA, ez van ráírva,
amikor mentem ezt kaptam először, a kiskönyvemet, meg egy kismama újságot.

Aztán később adott még egy dossziét, az már jól megkopott a táskában.

Nem lehet esetleg kérni? :oops: megemlíted, hogy hallottál róla...stb

Bea, Maja

Kép
bea1978

No, megvolt az esti szertartás :) Meseolvasás, űrhajózás - ez utóbbi a legújabb mánia :)

Katka, sajnálom, hogy ismét rossz hangulatod van, remélem, hogy időleges. Ha jól emlékszem, akkor azt mondtad, hogy most januárban már jóval kevesebbet kell bemenned a munkahelyedre, átvettek már tőled sok feladatot, és egy csomó mindent most már otthonról is meg tudsz csinálni. Pihizz sokat, amíg a csajok oviban, iskolában vannak - a háztartás szaladása nem érdekes, emiatt ne parázz!

Bea, nekem is az a véleményem - a többiekhez hasonlóan -, hogy cumikérdésben nem csak a szülő dönt :) Samu életének első 4 hónapjában rengeteget sírt, alig aludtunk, és én mindent megtettem azért, hogy megnyugtassam - többek között kipróbáltuk a cumit is elég hamar. No, Samu nem volt hajlandó elfogadni a cumit, egyáltalán, pedig nagyon kitartóan próbálkoztam. Úgy köpte ki, hogy csak lestünk... De néhány hét-hónap nemalvás után tényleg mindent kipróbál az ember, az előre eltervezett elvek addigra komolyan veszítenek jelentőségükből :)
Lépek, kicsit még olvasgatok. Ma én is dolgoztam, és elfáradtam így estére.
Jó éjt!

erpé

Megyek én is.

Jó éjt,

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Kókusz matrac: Nekem is kókusz matracom volt a lányokkal és akkor úgy éreztem, hogy hát persze, hogy a legjobb kell.... De időközben rájöttem, hogy ez tökmindegy. Mint ahogy a babakocsi márka is vagy hogy használt-e a babaruha, amit ráadok. Az elején mindenből csak a legdrágábbat vettem, mert azt hittem, akkor én most jobb anya vagyok, mint mások. Meg persze volt is pénzem, hogy ezt megtegyem. Mára már tudom, hogy a gyereknek nem ez a lényeg és nem a matrac betéten vagy a pelenka minőségen (Csak a Pampers baba a boldog baba :twisted: ) múlik a gyerek boldogsága.
Szóval asszem mindegy milyen az a matrac és az sem baj, ha előtte már más gyerek használta.... Egyenes és stabil fekhely legyen.

Gumis lepedő: Néha vannak notórikus pelusból kipislő babák, de szerintem kevés az ilyen gyerek. Náluk biztos hasznos. Aztán még jól jön a pelusról való leszoktatás időszakában (délutáni alvás, éjszakai alvás) és oviban kis csoportban is sok helyen bekérnek, mert azért kiscsoportban még előfordul, hogy becsurog.... Szóval, ha nem is babakorban, de idővel hasznos lesz.

Cumi: Én mindkét gyerekemnek adtam cumit. És képzeljétek, hogy jártam. Zsófi 5 hónaposan elhajította és onnantól kezdve az ujját dudlizta. A középsőt és a gyűrűset egyszerre. Nem győztük mosni a kezét (egy simi a macskának egy sor dudli a szájban :roll: ) és esze ágában nem volt abbahagyani, pedig sok mindennel próbálkoztam és a fogait is megviselte, meg az ujjai is rondák voltak. Végül összeszedett egy súlyos szájfertőzést 5 és fél évesen és akkor hagyta el az ujjszopást. Szegénynek annyira fájt, hogy nem tudott dudlizni.... De néha, ha olyan helyzetbe kerül, még mindig bekapja az ujjának a legvégét.... Szóval egy katasztrófa volt. Áginak én alapból adtam cumit és amikor 5 hónapos kora körül dudlizni akarta az ujját, akkor bizony kiszedtem a kezét a szájából és visszagyömöszöltem a cumit.... :oops: Aztán a cumiról 3 és fél évesen leszokott ugyan azzal a szájfertőzéssel, mint a Zsófi....

Katka

katka22

Bea köszi az infót, legközelebb rákérdezek a védőnőnél, úgyis lassan esedékes lesz meglátogatnom.

teszek fel én is pár képet :)

Kép ébredés 24-én Kép csiga Kép játék a szőrős tesóval :) Kép orrszívás :)
gabka77

Sziasztok!

Jaj, eléggé nyűgi éjszakánk volt. Szinte a Domcsi mellett aludtam egész éjjel, folyton hátsimit kért...... Viki meg sem nyikkant.

Gabka, nagyon helyes Levi a képeken. Na és az az orrszívós kép!

Katka, sajnálom, hogy most megint ennyire kicsúszottnak érzett a talajt, de biztosan hamarosan rendeződik minden. Az már nagyon szupi, hogy a lányok apukájára tudsz számítani ha eljön az idő, de nem lehetne esetleg szó arról, hogy pár napig nála legyenek a lányok, biztosan jót tenne neked is egy kis pihi.

Papillon, teljesen igazad van, le a munkahellyel. Ezek után végképp!!!! Nyugi, a költözés miatt ne izgasd magad, biztosan elkészültök időben! Mi van még hátra?

Vica, úgy látom nagy sikere lett Bulcsúnál a vonatnak. Fa síneset vettetek ugye? Ne is mond, helyhiány..... majd teszek fel képet a szobájukról. Tiszta káosz. Ágyak alatt, szekrény tetején és egy csomó dobozban vannak a cuccaik. Már én sem tudom, hogy hova rakjam őket, iszonyúan kéne a tetőtér vagy egy nagyobb lakás, de hogy mikor és hogyan lesz ebből vmi, azt még nagyon ki kell találnunk. Tényleg Vica mikor is mész te dokihoz? Ugye nálatok még mindig titkos a manó neme?

Csibb, mint mindig, most is szuper képeket raktál föl. Tök jó, hogy ilyen nagy sielők vagytok. Én még életemben nem síeltem.... Tényleg jópofa a hátihordó!
Bkv-s sofőr csessze meg, azért az ilyet legszívesebben képen törölném, már bocsi.

Nálunk is volt cumi mindkét gyerkőcnél. Persze úgy indítottam, hogy én aztán ugyan nem fogok nekik adni, de aztán pár nap nem alvás után áldottuk az eszét annak aki kitalálta. Megnyugtatta őket, elfogadták. Aztán 20-21 hónapos korukban úgy döntöttem, hogy elég volt, nincs rá szükségük és egyik délelőttről délutánra elvettem tőlük. Mondván, hogy amíg vendégségben voltunk elvitte a cica, mert ők már nagy és ügyes gyerekek és tök simán megértették és elfogadták. Egyébként tényleg minden csak elhatározás és következetesség kérdése. Mert amit nagyon el akartunk náluk érni, azt azért mindig elértük. Cumi, cumisüveg, csőrös pohár elhagyás stb.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?