A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Nem kellene kiírnia hogy 22 hét + hány nap?

Klári

Kép
claracroft

Twist:
A XIII. kerületbe járok háziorvoshoz, ahova tartozunk, időpont nélkül általában nagy szívás, mert az időpontosokat megpróbálják pontosan behívni. Szerintem hívd fel, mondd, hogy babás vagy és nem szeretnél betegek között ücsörögni, tuti meg fogja érteni!

Klári:
Vidám vonalzót választottál :).

Kép
cat__

Sziasztok Lányok!

Már megint lemaradtam egy kicsit. Marcika mellett egyszerűen alig van időm. Amíg alszik, addig el tudom olvasni amit írtok, de reagálni csak este lenne időm. Olyankor meg sokszor annyira álmos vagyok, hogy nincs energiám írni. Nincs mit tenni, puhány vagyok

Detti!
Nagyon szurkolok neked és remélem végül minden jól fog alakulni. Kitartás!

Somaanya!
Nagyon ügyes fiad van, hogy ilyen jól veszi a bölcsis akadályt!

Uxi!
Hú, mekkora szerencséd volt és mennyire jók a reflexeid! Nagyon örülök, hogy az ijedtségen kívül nem történt semmi baj.

Dil!
Nem tudom mennyit kér a dokim ( nem is tudom, hogy ezt meg szokták kérdezni???), de ha a 10 szeresét kell, akkor az 100.000 lenne nálunk. Az sok…….És akkor még nem beszéltünk arról, hogy állítólag a császár többe kerül.

Szerintetek honnan tudjam meg, hogy a dokim mennyit kér a szülésért? Ezt így megkérdezni annyira ciki…..

Bogyra!
A másik oldal (barátnői tapasztalat, illetve én is tapasztaltam). Aki ad pénzt a dokinak, annak a szülés utáni „ellátás” más, mint annál aki nem ad. Barátnőm adott és nagyon nagyon rendes volt vele mindenki. Én adtam és császár után kaptam annyi fájdalomcsillapítót, hogy szinte sok volt, míg a másik lány aki nem adott, annak azt mondták, hogy hozasson be magának gyógyszert, mert egy nap egy szem jár és kész!!!!! Szóval sajnos sokszor számít, hogy adsz pénzt vagy nem. ( hozzáteszem, nekem volt olyan szerencsém, hogy az én dokim valószínűleg akkor is nagyon rendes lett volna, ha egy fillért nem adok neki).
Abban viszont teljesen igaza van, hogy az undorító, amikor egy doki megmondja a tarifát. Ha úgy érzi valaki akkor ad, amennyit akar……A párom azt mondta a múltkor, hogy „ nem tudom mennyit adunk a dokinak, de ha kinyír téged, akkor egy fillért nem kap”. Ezt persze viccesen mondta, de az az igazság, hogy amilyen „komplikált” eset vagyok, megérdemli a doki a hálapénzt a szülés után, mert rendesen megdolgoztatom őket…..
Még egy kérdes hozzád: a soginőm azt mondta, hogy onnan tudom mennyire vizesedek, hogy álljak a mérlegre este és reggel és ha nagy a kilóban a különbség az nem jó. Ez tényleg így van?

Sikerült "ország tortáját" vennem. Mindjárt megyek és megkóstolom :lol: :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

Hékás: Nem vagyok a táblázatban! :cry: :cry:

Kép

Kép
linus

Végigolvastam!!!! :lol:

Ldetti: drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Trudi: jó, hogy nem kellett befeküdnöd, de kíméld magad!

Twist: Te Gazdagréten laksz? Végre valaki, aki a közelemben! Én egy kicsit sajnálom, hogy itt Budaörsön egyelőre semmilyen kismamás "megmozdulást" nem találtam, mert biztos jó volna, ha lenne egy kis klikk, akikkel össze lehet járni. Mondjuk a jógatanárom e héttől szerdánként Börsön is tart órákat, gondolkozom rajta, hogy átmenjek abba a csoportba.

Hálapénz: nehéz téma, azt gondolom, hogy rendszerhiba, hogy az orvosok fizetése nincs arányban a felelősségi körükkel. Persze ugyanezt el lehet mondani pl a tanárokról is, nekik pedig senki nem fizet hálapénzt, hogy törődik a gyerekével...Én egyébként már találkoztam olyan orvossal, aki nem fogadott el tőlem pénzt - egy snowboard baleset után. Pedig nagyon hálás voltam neki, mert először a JÁnos kórházban kés alá akartak dobni, onnan elmenekültem, és ő az ortopéd klinikán befektetett 1 hétre, és amikor kijöttem, tudtam járni, nem kellett műtét. Ja, és akkor gyógytornászhoz is jártam ott a kórházban, ő szintén nem fogadott el pénzt. Ja, és nővérkékkel is jártam már így, amikor a nagyim kórházban volt, és szóltam nekik, hogy figyeljenek rá oda, mert valami nem okés, és akartam nekik pénzt adni, nem fogadták el. És odafigyeltek, és megelőztek egy agyi infarktust. Én egyébként a szülés után tervezek adni dokinak, és szülésznőnek is (akit asszem nem fogok választani, de bízom benne, hogy nagy segítség lesz majd a szülés során), de az fontos szempont volt nekem, hogy a terhesgondozás ne fizetős legyen.

Amúgy a munkám kapcsán közeli kapcsolatban vagyok az egészségüggyel, és rengetegszer elhangzik, hogy az orvosok pénzért bármit, de én naivan hiszek abban, hogy nagy részüknél első az elkötelezettség és hivatástudat, és utána jönnek csak az anyagiak.

Az ügyfeleim lassan kezdik észrevenni a pocakomat, már 3-an is gratuláltak :lol:

Ma este "szörnyű" sokk ért kutyasétáltatás közben: lebetonozták a környező utcákat, így hiába vettem terep babakocsit :? Persze nem baj, hogy nem kell majd sarat dagasztani, néha majd elmegyünk és megmásszuk a szemben lévő hegyet... :lol:

Ja, még annyi történt, hogy nyilvánosságra hozták a Kútvölgyi szülészet privatizációját (jókat mosolygok a cikkeken, megy a parasztvakítás ezerrel...). Elvileg júliusig van OEP által finanszírozott szülés, remélem, a dokim is marad még egy ideig. Hétfőn majd rákérdezek...

szép estét mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

SZiasztok!

Látom a szülés ára a téma:
Nekem is fix tarifás a doki, hozzá kell járni terhesgondozásra a magánrendelőjébe és az ott kifizetett pént (8.000 Ft) kell kiegészíteni 100.000 Ft-ra (tehát ha pl. 10x kell menni hozzá magánba a 9 hónap alatt, akkor a szüléskor "csak" egy 20-ast kell adni!
Persze ha valami komplikáció lépne fel, az teljesen más.
Mondjuk az egyetlen jó a dologban, hogy utólag kell fizetni, tehát annyit adok, amennyit gondolok (mert mi van, ha pl. ott sem lesz a szülésen), max a következő babát nem nála szülöm :lol:
Szülésznőről még fogalmam sincs, majd még érdeklődnöm kell a többi ott szülő kismamától.

Kép
akire79

Linus, ne haragudj! Pedig én tutira beírtam, amikor küldted az adatokat, csak nem mentettem el ezek szerint :oops: Ilyen egy GYED-en lévő informatikus :lol:

De akkor mindenki nézze már meg a saját sorát, hogy az ő változtatásai megvannak-e. Ki tudja, miket vesztettem még el :? :lol:

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi:Köszi a javítást. :) A nagyik egyébként nagyon aranyosak, remélem ezt is jól kezelik majd.
A blogba nem tudom hogyan kell kicsinyíteni a képet :? , tudnál segíteni?

Icu
Kép
Kép
icu03

Hékás!
Nekem tökéletes a tábla! Így már értem, hogy miért vagy ilyen profi! (nem tudtam, hogy informatikus vagy :shock: )

H1N1
Én is parázok tőle. Nekem azt mondta a háziorvos, hogy elég intenzív ez a mostani vírus, a védőoltást SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM AJÁNLJA! Ha kezd majd elterjedni jobban, akkor vegyek szájmaszkot és kesztyűt és úgy utazzak a BKV-n vagy menjek tömegbe (mondjuk viccesen fogok kinézni a főiskolán maszkban ülve, de nem érdekel).
Azt is mondta, hogy sajnos egy influ nemcsak a terhesség első időszakában veszélyes, simán okozhatja a baba halálát a 25-30 héten is (remélem Bogyra kijavít, ha tévedek).
Szintén az ő utasítása, hogyha a környezetemben bárki (kollega, kollega családtagja, saját családtag, stb) megbetegszik, akor onnantól azonnal táppénzre ír ki és telefonon fogjuk tartani a kapcsolatot, mert nem szeretné, ha személyesen mennék le a rendelőbe a sok beteg közé.

Lányok!
Írnátok véleményt/tapasztalatot matrac témában? Már teljesen tanácstalan vagyok! Ma voltam védőnőnél, én osztom az ő véleményét (inkább szivacs matrac, mint kókusz), de mások meg teljesen mást mondanak! Segítsetek kérlek, mert az ágynemű, lepedő is ettől függően változik!

Kép
akire79

Akire: nekünk kókusz van :) Nem is hallottam eddig senkitől sem a szivacsot javasolni :roll:
Miért függ ettől a lepedő, ágynemű?

Kép
Kép
alma26

Mert a kókusz matracra nem lehet gumis lepedőt és PVC-s lepedőt tenni.
Én eddig a köv. negatívumokat hallottam a kókuszról:
- kemény, nem kényelmes a babának
- hideg (főleg a téli babáknak), mivel szellőzik, így átjárja a levegő és a babánka hideg rajta feküdni
A szivacsról a negatívum, hogy ha esetleg pisis lesz, akkor azt nagyon beszívja és nehéz tisztítani.

Mást nem nagyon tudok róluk, épp ezért vagyok gondban. Én úgy vagyok, hogy mi is felnőttünk kókusz-matrac nélkül, nem feltétlenül szoktam követni az új trendeket csakazért, mert mások azt használják.

Viszont most nem rólam van szó, hanem a kisfiamról és neki a legjobbat, legkényelmesebbet, legmelegebbet,..... szeretném.

Kép
akire79

Detti:Csatlakozni tudok a lányokhoz, hogy ez még nem eldöntött diagnózis, úgyhogy nyugodj meg most ez a legfontosabb.

Dil68:A doki a szülésért a terhesgondozás 10-szeresét kéri, ahogy írtad.

Icu
Kép
Kép
icu03

Akire79!

Sajnos az influenza vs. magzati elhalás dologban nem tudlak kijavítani. Én is nagyon aggódom emiatt. Ezért nagyon fontos a megelőzésre összpontosítani!

Ellenben matrac ügyben nem is értem miért ajánlja a védőnőd a szivacsot... :roll: :roll:

Köztudott hogy a kemény fekhely jót tesz a gerincnek, izületeknek és nekünk csak azért tűnik kényelmetlennek, mert a jó puha matracokon szoktuk meg az alvást, de ha beáll az ember dereka, akkor ugye milyen jól esik a földön aludni???

Az átszellőzés nem azt jelenti, hogy turbulencia van a matracban!!! :shock: :lol: Hanem azt jelenti, hogy a kókusz szálak között levegő van, éppen ezért a felmelegedett levegő jobban fűti is a bébit.

Hirtelen csecsemő halál ellen kifejezetten a kókusz matracot ajánlják, mert a baba feje ha belefúródik is kap levegőt.

Tisztítani is egyszerűbb, aminek nem csak az a lényege, hogy apisi kicsorog belőle, hanem az is, hogy a büfi, a kifojt tejecske, nem rothad bele, mint a szivacsba.

A szivacsban rengeteg kórokozó tud megtelepedni, pont az át nem szellőzése miatt.

Szóval egyértelműen kókusz matracot ajánlok.

Én télre Levi alá teszek egy kis darab báránybőrt, ezzel még jobban óvom a hidegtől és imádja is, lepedő alá szoktam tenni, de így is teljesen ráhelyezkedik mint egy kis kutyus rágömbölyödik! :)

KépKépKép
bogyra

[quote="akire79"]M írta:akire79ert a kókusz matracra nem lehet gumis lepedőt és PVC-s lepedőt tenni.
Én eddig a köv. negatívumokat hallottam a kókuszról:
- kemény, nem kényelmes a babának
- hideg (főleg a téli babáknak), mivel szellőzik, így átjárja a levegő és a babánka hideg rajta feküdni
A szivacsról a negatívum, hogy ha esetleg pisis lesz, akkor azt nagyon beszívja és nehéz tisztítani.

Már hogyne lehetne rá gumis lepedőt tenni!
Nekünk nincs is másmilyen, mi9ndkét gyereknek kókuszmatrac van, rajta gumis lepedő.

A hidegség meg szerintem nem igaz, teljesen jót alszanak rajta, alattuk meleg szokott lenni. Ez egy tömör matrac, nem valami rács, s van rajta egy vastag textil huzat, plusz a lepedő. NA meg azért télen sem nagyon van 20 fok alatt a szoba hőmérséklete, sőt, a legtöbb helyen inkább melegebb van, a gyerek meg hálózsákban, de minimum betakarva van rajta.

Kényelem: enyimek szeretik, még most sem használnak párnát, és nincs gond. Emi egyszer vetetett velem, de aztán állandóan kidobta az ágyból, szóval még neki sincs párna.

Szivacsnál negatívum még, hogy könnyebben belesüpped a feje,és bele is izzadhat.

Én jó szívvel ajánlom a Novetex bio kókuszmatracot, lassan 4 éve nyúzzuk, és bevált.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="bogyra"]A írta:bogyrakire79!

Az átszellőzés nem azt jelenti, hogy turbulencia van a matracban!!! :shock: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Bogyra, és a maszk tényleg védhet valamennyire az influenza ellen?
Mert valahol azt hallottam, hogy az nem az egészségeseket védi, hanem a betegeknek kéne hordani, hogy ne cseppfertőzzenek (na ez milyen már így ige formában... :shock: de azért érthető)

Mit csináljak, ha pl. Emi hazahozza az oviból, vagy férjem a munkahelyről?(bár ő be lesz oltva) Vegyek itthonra maszkot?

KépKépKépKépKép
uxi

Köszi a leírást matrac témában.
Épp ezért kérdeztem a gyakorlott anyukákat, hogy mi a véleményük.
Mondjuk még nincs meg a kiságy sem, szóval ráérek ezen agyalni.

Kép
akire79

[quote="uxi"]A írta:uxi kising tényleg nem body, hanem igazi kis ingecske. Emi használt, meg réklit is, nem tudtam róla anyukámat lebeszélni, és vett egy párat.

Rékliről ezt a képet találtama neten.
Oldalt megkötős, hasonló, mint egy kis kardigán.
Kép

Ilyen nekem is volt....csak onnan tudom, hogy egy párat még a babáimra is ráadtam annó :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="uxi"] írta:uxi
[quote="klemencia"]
írta:
klemencia
Köszönöm.

Elolvasom a blogon a tanácsokat.

Félek nagyon a szoptatástól.

Ági, ne félj tőle!
Általában (hacsak nem tömik táppal a babákat a kórházban) azért tudják, mi a dolguk. S ha igény szerint rakod mellre, legtöbbször a tej is elég. Ha meg mégsem, akkor nincs semmi baj, legfeljebb kap pótlást, vagy tápszert is. Éhen nem fog halni, az a lényeg, hogy nőjön.

Az sem a világ vége,ha pótlás, vagy tápi kell. Én az első gyerekemnél sajnos beleestem abba a hibába, hogy hatalmas tragédiaként fogtam fel, hogy tápszert is kell adni, teljesen kikészültem idegileg, ami ugye tovább rontotta a helyzetet.

A másodiknál már nem izgattam magam, annyit változtattam, hogy magasról tettem mindenre, mások tanácsaira, okoskodására, mérlegre, órára, saját elveimre. Igény szerint szoptattam, ami napi akár 14-15 szopit is jelentett, emellett megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó még egyszer napi 3 órát fejni, s ha tápi kell, akkor tápi kell, nem probléma. 8 hónapig nem evett mást anyatejen kívül, egy hónaposan 5200 gramm volt. :wink:

Az igény szerinti szopit is csupán kényelemszeretetből tettem, nem volt kedvem időre etetni, méréssel kínlódni, meg éjjel is mérni, inkább aludtam ,míg ő szopott. Na meg sokszor kényszerültem pl. játszótéren szoptatni, ott emg úgysem lehet mérni.

Remélem tényleg minden rendben lesz...remélem tényleg nem hal éhen Csenge! :roll:

Ágnes

Kép
klemencia

Jó reggelt!

A kókuszmatracra gumilepedőt nem szabad tenni, gumisat szabad :) A gumilepedő nem engedi át a pisit, viszont megakadályozza a kókusz matrac "lélegzését", és ezáltal befülled. A nővéreméknek (saját tapasztalatot sajnos még nem tudok írni) kókuszmatraca volt, azt mondta, egysze sem volt olyan baleset, amitől átázott volna.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Megkaptam a vércukor eredményét. Az éhgyomorra levett 4.4 lett, a cukorivás után pedig 5.2. A referenciaérték 3.9 és 5.9 között van. Akkor az eredményem jónak számít?

Bogyra: lenne egy nagy kérdésem. A vérképnél a fehérvérsejt számom magasabb lett a maximum értéknél, de ez már a 12. hetes vérképnél is így volt. Nem mondtak rá semmit, de szerintem nem lehet túl jó, ha valakinek tartósan magas a fehérvérsejtszáma, nem? A fehérvérsejtszámnál a referenciaérték 4.0 és 10.0 között van. A 12. hetesen még nem is volt sokkal több, akkor volt 10.4, a mostani vérképemnél már 12.5 lett. Magasabb még a vérképemnél a Neutrofil is. A Neutrofil most 75.3 lett és a max. referencia érték 75.0. A Neutrofil (abszolut érték) 9.40 lett, annál a max. referencia értéknek 7.50-et ír. Szóval szerinted?? Beszéljek a körzeti dokimmal? Nőgyógyászhoz csak jövőhét csütörtökön megyek. Vagy ennyi belefér? Kicsit aggódok. :(

Van még valaki, akinek magasabb a fehérvérsejtszáma mint a max. érték?

Ráadásul tegnap nagyon erős alhasi görcsöm volt. Olyan görcs volt, mint a menstruációs görcs, csak sokkal erősebb, még a víz is levert. Olyan erős volt a görcs, hogy ráhúzódott a derekamra is, még az is fájt. Pár percig tartott, össze voltam görnyedve, utána már fel tudtam ülni valamennyire és ittam gyorsan egy magnéziumot. Utána eldőltem kicsit, aztán éreztem, hogy megint kezdődik, de aztán hirtelen abba is maradt. Nagyon megijedtem, hogy valami baj lesz! :cry: :cry:
De szerencsére azóta nem volt ilyen görcsöm, remélem így is marad. Nem tudom, hogy ez is mi lehetett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adrienne29 2009.09.17 09:54-kor.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

sziasztok!

Nem olvastam mindent vissza, csak a báránybőr miatt reagálok gyorsba, végre valakitől látom leírva mert én hiszem hogy nagyon jót tesz, csak nem tudtam babák alá is lehet-e tenni, habár keresztlányom is mindig azon aludt és mi is télen-nyáron.

A vírus: nekem a nyári helyettesítő háziorvos kifejezetten megtiltotta, hogy bejárjak a táppénzes papíromért, igy mindig a férjem megy, és senki nem is hiányol azóta sem. A védőnőhöz is időpontra megyek, habár oda gondolom mindenki, és a laborba is későn este szoktam bevinni a papírjaimat hogy ne találkozzak se betegekkel, se a munkatársaimmal se vérrel és mire kiérek a kórházból addigra 2x3x fertőtlenítem a kezem
ez munkahelyi ártalom is

Nekem is magasabb a fehérvérsejtszámom, és balra tolódott a vérkép, ez szerintem mindenkinél igy van ez a terhességgel jár de ez csak magánvélemény.

Móni
KépKép
reunion

Móni: akkor ne nagyon aggódjak emiatt? az mit jelent, hogy balra tolódott a vérkép? :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="reunion"]b írta:reunionejárjak a táppénzes papíromért,

Szia!

Táppénzen vagy? Lehet egy kérdésem? Én július 14-én irattam ki magamat...azóta két táppénzes papírt adtam le az oep-nek, de pénzt azt még egyszer sem kaptam.

Te milyen gyorsan kaptad meg a táppénzt?

Ágnes

Kép
klemencia

Adrienn a neutrofil granulocyták túlsúlya szerintem nem kell aggódni de hátha bogyra is reagál ő jobban ért ehhez hogy mi jellemző a terhesség alatti vérkép változásra

Ági: én julius 30 óta vagyok táppénzen, és nem tudom hogy mi van mert az augusztusi fizetésem botrányos volt, de olyan bonyolult a bérpapírunk hogy nem tudok rajta elmenni
de tuti hogy valami nem kerek mert nagyon kevés pénzt kaptam
A bérszámfejtőhöz meg be sem mentem megkérdezni mert annyira gáz az a nő hogy nincs értelme

Móni
KépKép
reunion

Én, bevallom, azt sem tudom miről beszéltek :oops:

Nekem még csak az elején volt laborvizsgálatom, azóta nem. Kellett volna?

Azt honnan lehet tudni, hogy nincs-e jódhiányom?

Klári

Kép
claracroft

Ha a Bookline-on rendeltek, 10 000 forint fölött ingyen szállítanak ki.

Ezt kaptam ma tőlük:

http://bookline.hu/news/news!execute.ac ... e=drogeria

TRudi

Ui: Rákattintani nem elég, be kell másolni föntre. Nem értem :(
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.17 10:50-kor.
turorudi6

Klára

A következő laborvizsgálat nekünk (TE és én) a jövőhéten esedékes, mivel a betöltött 23. hét után kell elvégezni.

TRudi
turorudi6

Hékás: köszi! :D

Matrac:nekünk is kókuszmatrac van, nagyon szereti Kristóf.Télen aláteszek egy poláranyagot(attól még szellőzik).Most, hogy hugicáé lesz a kiságy, a fiam "nagy ágyába" is azt vettünk.(drágább volt mint maga az ágy.... :oops: )Azzal nem értek egyet, hogy mi is túléltük valahogy a szivacson....szerintem éppen ezekben az években jön ki rajtunk az a sok "túléltük valahogy"...gondolok itt:gerincproblémák, antibiotikum káros hatása, a kenyér-kultusz rossz hatása az emésztésre stb.

Kép

Kép
linus

Trudi:Örülök hogy nem kell befeküdnöd a kórházba, és remélem a vérezgetés is hamarosan elmúlik.

A hálapénzzel kapcsolatban osztom Klemencia véleményét, mert én sajnos tapasztaltam is, hogy hogyan viselkednek az emberrel ha nincs fogadott orvosa. :? :? Sajnos ez a mai világ ilyen, bár biztos van még egy-két lelkiismeretes orvos is. Csak nehéz őket megtalálni.

Az én orvosomnál ki van írva mindennek az ára. Ezt jó dolognak tartom, mert nem érzem magam kellemetlenül, mikor meg kell kérdezni, és így nem tudja azt mondani, hogy amennyit gondolok. :shock: Mert annál nincs rosszabb. :evil:

Icu
Kép
Kép
icu03

Rudi: de akkor csak a terheléses vércukor lesz, nem? Vérképet, vasat, stb. is néznek?

Klári

Kép
claracroft

Klári: először nekem is csak az elején néztek vérképet, de amikor van a cukorterhelés, akkor megint megnézik. Amikor mész cukorterhelésre, akkor kérni fog az orvosod vagy védőnőd, aki írja a beutalót vérképet is. Ezért csináltak nekem is most. A jódhiányt nem tudom, hogy honnan lehet tudni, biztos lehet majd látni a vérképen valamelyik értéknél, ezt szerintem bogyra meg tudja majd mondani.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="reunion"]
írta:
reunionÁgi: én julius 30 óta vagyok táppénzen, és nem tudom hogy mi van mert az augusztusi fizetésem botrányos volt, de olyan bonyolult a bérpapírunk hogy nem tudok rajta elmenni
de tuti hogy valami nem kerek mert nagyon kevés pénzt kaptam
A bérszámfejtőhöz meg be sem mentem megkérdezni mert annyira gáz az a nő hogy nincs értelme

Akkor te még nem táppénzt kapsz, vagy max 1-2 napra.

Én most megkérdeztem az oepes barátnőmet, ezt írta:
"Csúszás van a táppénz változása miatt. és amúgy is lehet h csak előleget kapsz először, és utána a kiegészítést.
Jobb, ha bejössz."

Igazán bíztató! Nem is értem, hogy, hogy gondolják ezt...miből élek? Fotoszintetizálok addig amíg méltóztatnak kifizetni????

Ágnes

Kép
klemencia

Klári: meg vizelet is lesz, úgy készülj! :)

Kép

Kép
linus

Jé, pont 10 évvel vagyok idősebb Pillesznél :lol:

Akire: nekem is a kókuszmatracot javasolták, én biztosan azt fogok venni. Én egyébként gyerekkorom óta keményen szeretek aludni (volt 1-2 év, amikor a földön aludtam), nem is vagyok hátfájós!(kopp-kopp-kopp)

Kép
szerencsemák

Kép
szerencsemák

elolvastam a cikket. írhatnának valamit arról is, hogy mennyire lehet ez veszélyes a kismamákra és a magzatokra. Hogy ha esetleg lebetegszem legalább tudjam, hogy mire számíthatok. Az nem érdekel ha szarul leszek, kibírom, csak a kisbabámat félteném nagyon!!! :(

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hello!

Fehérvérsejtszám: A terhességben emelkedett és a referencia értékeket nem ehhez állítják be soha. Így a fehérvérsejtszám akár 16 ezer is lehet vagy attól magasabb is, ez nem feltétlenül utal betegségre. Élettanból annak idején megtanultam, hogy miért is emelkedik meg, de ebbe ne menjünk most bele... khm khm rég volt az már! :) :)

Jód: Én nem tudok róla, hogy azt bárhol is néznék.... de biztos lehet, csak az valami izotóp vizsgálat lenne szerintem, amit terheseknek nem lehet végezni. De ha abból indulunk ki hogy magyarország egy jódhiányos terület, akkor szerintem nem árt pótolni a jódot folyamatosan.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Icu, persze, tudok segíteni kicsinyítésben. Mennyire részletesen magyarázzam el? Ide tudsz felrakni képet? Mert a blogba tökéletes, ha úgy lekicsinyíted, mint ahogy ide szoktad.

Akire, igen, én programozóként végeztem, de nem szorosan a szakmában dolgozom. Szóval nem biteket tologatok éjt nappallá téve :lol:

Matrac. Nekünk kókusz van, Mincsi is azt fog kapni. Könnyen szellőzik, jól kezelhető, nem deformálódik, könnyű tisztítani. Mondjuk összehasonlítási alapom nincs, max a tesómék szivacsmatraca... Annyi van csak, hgoy amíg a szivacsra raknak gumilepedőt, kókuszra tilos. Az, hogy hideg esetleg, kiküszöbölhető. A gyerek alá raksz egy vékonyka takarót

Klemencia, Neked a melóhelyed TB kifizetőhely? Mert én is táppénzen vagyok, júniustól, én havonta leadom a papíromat a melóhelyen, és 2-án meg is szoktam kapni a pénzt. Ha nem TB kifizetőhely, akkor azért másképp megy ez. Nem hívod fel az OEP-et?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Adrienne, ezeket találtam

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... ws_id=5229

http://atv.hu/hircentrum/090808_h1n1__t ... yben_.html

azt gondolom, hogy a terhes nőknél amúgy is minden fertőzés nagyobb galibákkal járhat, így nem kell bepánikolni a H1N1-től sem, a megelőzésre kell a hangsólyt fektetni: erősíteni az immunrendszert, kerülni a tömeget, amennyire lehet, gyakori kézmosás, stb

Kép
szerencsemák

[quote="klemencia"] írta:klemencia

Szia!

Táppénzen vagy? Lehet egy kérdésem? Én július 14-én irattam ki magamat...azóta két táppénzes papírt adtam le az oep-nek, de pénzt azt még egyszer sem kaptam.

Ezek szerint nálatok a cég nem TB kifizetőhely??? Vagy miért az OEP-hez küldöd a táppénzes papírt?
Én július 1 óta vagyok táppénzen, és ugyanúgy kapom a pénzt, mint eddig a fizetésem. Pont akkor utalják, és elég jó pénzt kapok.(többet mint amikor még dolgoztam) :lol: :lol: , de a mi cégünk TB kifizetőhely.

Icu
Kép
Kép
icu03

szcsm: persze, én igyekszem kerül az olyan helyzeteket, ahol megfertőződhetek, meg odafigyelek maximálisan a higéniára, de ettő függetlenül bárki hazahozhatja. Anyósékkal lakunk + férjem tesójával. Férjem tesója (Kata) ráadásul múlt héten bement a városba találkozni a beteg barátjával. Nagyon mérges voltam rá! :evil: Mesélte, hogy a barátja pestre jár egyetemre, és hogy tök beteg az egész évfolyama, pénteken már meg sem tartották az órákat. Aztán valahogy haza vonatozott Győrbe még este. Beszéltük is Katával, hogy nem találkozik vele a hétvégén, mert nem akar semmit elkapni, meg én is mondtam neki, hogy nem kéne hazahoznia, mert veszélyes terhes nőkre és a magzatra. Megértette, mondta okés, erre másnap délután már készülődött a randira. Kitalálta hogy mégis találkoznak, a srác lázasan és betegen találkozott vele aznap délután. Marha mérges lettem rá, hogy milyen felelőtlen, pedig előtte direkt beszéltünk róla, hogy nem kéne. :evil: :evil: Ez szerintem tök nagy felelőtlenség volt a részéről.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Jah és szájmaszk: Az csak addig véd amíg át nem nedvesedik
mondjuk kb félóra max.

Szóval az olyan ártani nem használ. Tehát pl szájmaszk jó arra, hogy amíg szoptatsz ne szuszogd össze a gyereket. de tartósan egésznap abban lenni... nem jó

A nagy óvintézkedéseknek nem látom értelmét, ugyanis az influenza az első tünetek előtt kb már 4 nappal fertőz.

Tehát megelőzés megelőzés megelőzés!!!!

Kézmosás, c-vitamin, immunerősítő ki mit szeret, kézfogást puszilkodást kerülni.

KépKépKép
bogyra

Brigi:Sajna ide még nem tudtam egyszer sem feltenni képeket, pedig többször is próbáltam kicsinyíteni, de nem jött össze, úgyhogy nagyon alapról kéne a segítség. :oops: :oops: :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu, nem akarom itt ezzel feltartani másokat. Van esetleg gmail-ed vagy msn-ed? Akkor egyszerűbb lenne. Ha nincs, küldök mailt, csak most Marci ébredezik :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok lányok!
Szerintetek lehet szelént szedni?Van aki pajzsmirigy beteg?
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

[quote="adrienne29"]
írta:
adrienne29Ráadásul tegnap nagyon erős alhasi görcsöm volt. Olyan görcs volt, mint a menstruációs görcs, csak sokkal erősebb, még a víz is levert. Olyan erős volt a görcs, hogy ráhúzódott a derekamra is, még az is fájt. Pár percig tartott, össze voltam görnyedve, utána már fel tudtam ülni valamennyire és ittam gyorsan egy magnéziumot. Utána eldőltem kicsit, aztán éreztem, hogy megint kezdődik, de aztán hirtelen abba is maradt. Nagyon megijedtem, hogy valami baj lesz! :cry: :cry:
De szerencsére azóta nem volt ilyen görcsöm, remélem így is marad. Nem tudom, hogy ez is mi lehetett.

Nem ijesztgetni akarlak, de ez a ráhúzott a derekadra nem hangzik túl jól. Ahogy leírtad, nekem simán a szülési fájások jutottak eszembe. Szerintem emeld meg a magnézium adagot, és pihenj, ha még máskor is lesz, akkor doki!

KépKépKépKépKép
uxi

Én sajnos nem tudom kerülni a tömeget: minden nap tömött buszon majd metrón utazom a munkahelyemre és haza.

Szedek napi 500 mg C-vitamint, kb. két hete a magnézium, az elevit és a halolaj mellé. Reggel kirakom az íróasztalomra, hogy mindenki csodájára járhasson :D Desszert.

Klári

Kép
claracroft

[quote="hékás"]K írta:hékáslemencia, Neked a melóhelyed TB kifizetőhely? Mert én is táppénzen vagyok, júniustól, én havonta leadom a papíromat a melóhelyen, és 2-án meg is szoktam kapni a pénzt. Ha nem TB kifizetőhely, akkor azért másképp megy ez. Nem hívod fel az OEP-et?

Nekem a tb fizet(ne)...de Isten malmai lassan őrölnek.
Az OEP-es barátnőm azt mondta, hogy papírok beérkezése + 30 nap, ha nem hiányzik szerintük semmilyen papír. Ha igen, akkor pótlás ideje + 30 nap.
Az első adag táppénzem papírját augusztus 19-én iktatták, így akkor, vagy gondolom hétfőn utalják.
Telefonon semmilyen személyre szóló információt nem adnak ki, csak személyesen.
Bementem az ügyfélszolgálatra, hogy mondják meg, hiányzik e valami papír és várhatok újabb 30 napot majd, de miután megkaptam a sorszámomat, amin az állt, hogy 59-en vannak előttem, inkább eljöttem.
A biztnsági őr nagyon kedves volt, azt mondta, hogy reggel kevesebben vannak, ide kell jönni reggel 1/2 8-re, és akkor nyitás után (8), akár már 10 perccel bent lehetek :shock:
Úgyhogy megvárom a jövő hét szerdát, ha addig sem jön pénz, akkor kivárom a soromat és megkérdezem, hogy miért nem.
De ez így elég macerás lesz, ha minden hónapban nekem kell személyesen utána járni mindennek.

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="icu03"] írta:icu03
[quote="klemencia"] írta:klemencia

Szia!

Ezek szerint nálatok a cég nem TB kifizetőhely??? Vagy miért az OEP-hez küldöd a táppénzes papírt?
Én július 1 óta vagyok táppénzen, és ugyanúgy kapom a pénzt, mint eddig a fizetésem. Pont akkor utalják, és elég jó pénzt kapok.(többet mint amikor még dolgoztam) :lol: :lol: , de a mi cégünk TB kifizetőhely.

ÖÖÖÖÖ, lehet, hogy csak én hívom OEP-nek. A Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár-ral küzdök (legalábbis azt hiszem, de már semmiben sem vagyok biztos).
Nem vagyok igazán tisztában vele, hogy melyik mi...szerencsére ez lesz az első olyan eset, hogy a táppénzt veszem igénybe, és nem a betegszabadságot.

Ágnes

Kép
klemencia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?