A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Magdolna
Annyi a gond, hogy arra nagyon kell figyelni, hogy a legnagyobb kerületű, legkevésbbé képlékeny testrész (fej) jön utoljára.

Hanna
Nem tudom... én inkább azt szoktam, hogy induljon el egy szülés normál úton és csak akkor császár, ha gond van.

Nekem van szüléstervem :wink:
Vendég

Enikő: most olvastam utána a faros szüléseknek... inkább kihagyom és császár! Az orvosomban meg 100%-ban bízom, nem "császár párti", csak ha kell.

Hanna: mi az a szülésterv?? :)
magdolnasz

Enikő! Köszi szépen!

Csajok! e-mail címet is küldjetek!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna! Én írtam az elsőnél szülés tervet, de az élet átírta. Így most nem fogok, de a dokival a számomra fontos dolgokat időben tisztázom!

Magdolnasz! Én nem azt írtam, hogy farosan szülj, mert ha a dokidnak abba nincs gyakorlata az tényleg veszélyes. De a farfekvés nem indokol programozott császárt. Mert ha a baba nem fordul meg, akkor a szülés megindulásakor bőven van idő császárra, mégcsak nem is sürgösségi császárra. Persze, ha neked mindegy, akkor nekem jó.
Csak én túl vagyok egy császáron és tudom, hogy milyen! Én most szivesen kihagynám!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky! Nekem is így van a dokim. De elmondta, hogy készüljek fel.
Mivel én is a normál szülést támogatom. :)

Magdolnasz!
Küldök át. :wink:

Kép
hanna30

enikő: jó, hogy leírtad a tapasztalatod, mert nekem - első gyerek lévén - nincs. :) Lehet, hogy januárban, megírom, hogy mennyire igazad volt :) De az az igazság, hogy én jobban viselek egy gyógyuló sebből eredő fájdalmat, mint egy permanenst (szülés). Az előbbiben már van gyakorlatom :)
magdolnasz

hanna: kiváncsivá tettél ;)
magdolnasz

Magdolnasz! Ment az e-mail.
Azért ez elég nagy hasi műtét.
Míg a sima szülés után az anyukák pár órával már mozognak, addig a császisok nem. Hidd el a szülés fájdalma pikk-pakk elmúlik. :wink:

Kép
hanna30

Magdolnász! Nem tudom milyen műtéted volt még, hogy van tapasztalatod. Ami igazából különbözik császár esetén egy másik hasi műtéttől az az, hogy van egy édes kis csomag, akinek szüksége lenne az édesanyjára a nap 24 órájában. Én a korházban a kicsi fiamat nem tudtam ellátni (persze segítséget semmit nem kaptam a csecsemősöktől , lehet neked nagyobb szerencséd lesz. ) Műtét után másnap a gyerekemet kihoztam a csecsemőről, nagy szenvedések közepette kivettem és nem tudtam leülni se vele, mert a leüléshez mindkét kezemre szükségem lett volna, most meg egy baba volt benne. Szóval egy műtét után az ember pihen, itt nem tud pihenni és ha nem kap segítséget, akkor sajnos ellátni sem tudja a gyerekét.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Édesen fogalmaztad meg.
És pl. nekem itthon sem lesz segítség.
Család messze. Apa meg ugye dolgozni fog. :(

Kép
hanna30

Enikő! Biztos vacak volt. Ezt még nem éltem át, nem tudok érdemben hozzászólni. Majd januárban :)
magdolnasz

Magdolnasz! Szülünk ahogy szülünk. Akkor az lesz a legjobb.
A lényeg az egészséges baba. :wink:

Kép
hanna30

Egyetértek. Sima szülés után tényleg pikk pakk elmúlik minden, egy kis kellemetlenség marad ha gátmetszést csinálnak de csak annyi, hogy kényelmetlen. De attól még bármit lehet csinálni, max totyogósra veszed a járást:)
Azért király dokitok van, hogy paráztat! Pont nekik kellene tök természetes dolognak lennie a szülésnek.

Nekem annyi a szüléstervem, hogy ha lehet akkor gátvédelem. A többit a helyzet adja. Nekem eszembe se jutott írni... szerintem semmit nem változtatott volna ha lett volna. Megszülni akkor is meg kell ha piros hó esik:)

Hanna! majd támogatjuk egymást lelkiekben szülés után, mert pl nekem sem lesz segítségem. Apa dolgozik, rokonok messze....Máté meg itt. Egy két nap biztos lesz itt valaki mama mikor hazajövünk. Legalább lesz finom kaja azokon a napokon.

Hú tényleg adjatok már ötleteket miylen kajákat lehet lefagyasztani! Nekem per pillanata pörkölteken kívül semmi épkézláb fagyasztható kaja ötletem sincs:(

Enikő! Sugár II. emelet palacsintázó! Még az is lehet egy busszal megyünk:) gondolom 169E-vel jössz Te is. Ha gondolod holnap felhívlak mielőtt indulunk:)
katuska79

Igaza van Hannának! Szülünk ahogy....a lényyeg majd úgyis az lesz, hogy jön mindenki és mutogatja a gyönyörű képeket a babájáról.
katuska79

KAtuska! Köszi!
Akkor hívhatlak majd sírva, kiborulva????

Kép
hanna30

Segítségem nekem se lesz :cry:
Vendég

Vicky! Akkor leszünk egy páran, akik támogatjuk majd egymást.

Kép
hanna30

Hanna
Támogatás kell majd :oops: :wink:

Éppen mondtam valamelyik nap Aaronnak, hogy teljesen para-mami leszek, ha itt lesz Alex.
Alighanem kell gyerekgyógyászatból órákat vennem, hogy mikor mit kell csinálni a gyerekkel... :oops:
Vendég

Vicky! Én is elővettem a régi könyveimet (gyerekgyógyászat, szülészet). Anyukám meg kinevetett. :)

Kép
hanna30

Katuska
Töltött paprika, vadas, fasírozott, sült hús, stb.
(én még húslevest is szoktam fagyasztani)
Vendég

Katuska! Én fél 3 körül terveztem indulni, azt hiszem az a busz, találkozhatunk a megállóba, ha te is ilyen tájt indulsz. Lefagyasztani szinte mindent lehet amibe nincs krumpli. Én minden főzeléket lefagyasztok (a titka, hogy tüzhelyen kell felmelegíteni), bolonyait, milánóit, töltött paprikát, töltött képosztát szoktam lefagysztani. Husit is lehet panírozva lefagyasztani.
Segítségem nekem sem biztos, hogy lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hű, ez a kajafagyasztásos ötlet nagyon jó.
Én halászlevet, gulyást, pörköltet szoktam fagyaszatni.
Most deember eleján feljön anyukám és szerintem telepakoljuk a fagyasztót.
Minden ötletet szívesen fogadok. :)

Kép
hanna30

Nekem jön anyukám, majd itt lesz pár napot, míg lábadozok. Jó lesz, mert legalább a kajára nem lesz gondom. Amúgy az apukáknak jár 5 fizetett szabadnap a baba születése után. Bár lehet, hogy nem mindenhol. (állami alkalmazottaknál biztos jár)
Katuska én szoktam leveseket fagyasztani: húsleves, gulyás, frankfurti leves, aztán töltött káposzta, töltött paprika, bolognaihoz ragu, vadas, panírozott hús. Elméletileg mindent lehet kivétel krumpli, gomba, de én ezeket szoktam.

krisz78

Sziasztok!

Kicsit eltűntem mert a sógornőmmel és a babával voltam elfoglalva!
Többször is telefonálunk hogy mi újság és tegnap délután meg is látogattuk őket.
Nagyon édes Brendon baba! :D

Ma valahogy nem éreztem jól magam és próbáltam sokat pihenni,fájt a derekam is és a pocakom is.

nekem nagy szerencsém hogy anyósom itt lakik a szomszédban és majd sokat segít ha haza jöttünk a kórházból.
Apukáknak pedig jár az 5 nap szabi ez biztosan tudom.

Dobok nektek egy babás képet ha sikerül lekicsinyíteni! :wink:

Kép

Kép
poszani

Csajok, tegnap óta 2 oldalt teleírtatok :shock:

Mofflinak megy a nagy drukk, kislány? végre megtudta :)

Viki: csini pocak :)
Hanna: tiéd is :) az enyémen nem állna meg :D szuper jók a képek a blogban :)

Vicky, Hanna: na nemár!!! :lol: :lol: :lol: milyen gyerekgyógyászati könyvek? ösztöööööön! az mindig kéznél van :wink:

Katuska: azért a guggolgatás nem használ...

Ma végre befejeztük (átmenetileg) a lombsöprögetést a kertben... nem kis terület, sok a fa, úgyhogy harmadik hétvége, hogy csináltuk: Apus rendezi, a gyerekek ketten talicskázzák, én meg szétterítem a bokrok között... és ha már ott állok bambán a bokrok mellett, akkor még eligazgattam a borostyánt is a kerítésen
délelőtt mi is takarítottunk, Picuranyu :) nálunk is ez a hétvégi program... kapok is néha Zalántól :roll:

Forródrót: Hanna, az enyémet tudod :wink:
Szülési terv?! Miről? Magáról a szülésről? A kórházba jutásról? Én ilyet nem csináltam, és nem is fogok.

Pihenőszék: nincs, nem tervezem. Mesi a hordozóban is elvolt, nekem bejött, Zazát meg akárhová is tehettük volna :roll: talán a hintában ellett volna, ezért ha Saci hasonlóan hisztis, akkor kap hintát.

Palacsinta: hű, nagyon guszta volt :D

Vicky: nyugi, nekünk is minden dobozban, zacskóban, amíg dolgozom, addig nem is haladunk előre semmiben (mert az íróasztalom helyén lesz a kiságy, egyelőre nem is tudjuk hová tenni)

Babahaj: nekem nem ég a gyomrom, akkor kopasz lesz? :lol: :lol: eddig mindegyik gyerekemnek volt valamennyi :) (és egyiknél sem égett a gyomrom)

Magdolna: jó kis csajszis az ágyikó :D én is gondolkodom egy rózsaszín fejvédőn :roll: de igazából nem létszükséglet, van sárga :)
Faros szülés: én bepróbálkoznék vele, igaz, nekem már harmadik.

Na, megint kész a vacsi :) Apus (a házias) legyártotta :)

Holnap egyáltalán nem leszek :) egész nap dokijárás, meg tali :D

Csöre
csöre74

Segítségem hosszú távon nekem sem lesz, Annával sem volt... Két gyerekkel tengődöm majd.. :) Na de az elején talán sikerül Anyunak eljönni.

Szülésterv:
Orvosnak, szülésznőnek szóló nincs. Magamnak és családomnak szóló van, aztán Bencével megdumáljuk..:) Szóval:
1. Itthonról akarok szülni menni, lehetőleg hétvégén
2. Dec. 28-án NEM JÖHET a fiam!!
4. 5-6 órásra tervezem szülőszobai tartózkodásomat, amiben a megfigyelési időszak is benne van
5. A vajúdóra nem vagyok kíváncsi, már láttam, kipróbáltam köszönöm..
6. Gátvédelem!!!
7.Egészséges gyerek, lehetőleg 4 kiló alatt. :)
8. Ha gátvédelem nincs, fél óránál kevesebb ideig tartó varrás..

Na milyen terv? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép

Kép

Kép
poszani

Szerintem lényegtelen hogy szülünk. A legfontosabb az, hogy a kicsi egészséges legyen. :)
Bár farfekvésnél rimánkodnék a császárért, az tuti.

Szülésterv? :shock: Mire gondoltok? Nálam A ás B verzió van.
A verzióban Apa itthon van, gyorsan hívunk taxit, suhanunk, Kristóf már meg is van, anyumék rohannak be, és mindenki ámul-bámul milyen gyorsan megszületett. ;)
B verzióban egyedül vagyok itthon, bepánikolok, hirtelen eszembe sem jut a taxis telefonszáma, és így tovább. :)

Segítségem nekem sem nagyon lesz. Lehet anyum kivesz 1-2 nap szabit, de többet tuti nem.
Apa nem tud majd itthon lenni, ráadásul állandó éjszakás, így én nappali- és éjszakai műszakos is leszek. ;)
Vendég

Krisz! Sajna nekünk saját cég... ilyen nincs

Poszani! Jó lehetett a babázás. :) Várjuk a képet.

Csöre! Köszi!
Én is furának találom a szülési tervet. Dokinéninkre bízom magam. :)

Kép
hanna30

Krisz! Sajna nekünk saját cég... ilyen nincs

Poszani! Jó lehetett a babázás. :) Várjuk a képet.

Csöre! Köszi!
Én is furának találom a szülési tervet. Dokinéninkre bízom magam. :)

Kép
hanna30

Mágnes! Szuper a terved!

Poszani! Édes a baba!

Picuranyu! :) A verzió lesz. :wink:

Csajok! Tényleg gyüjtsünk már fagyasztható kajákat!

Kép
hanna30

Poszani: édes baba, jó lenne már nekünk is it tartani!!!
Lányok! Van olyan Magyarországon, hogy gátvédelem? Eddig akárkit kérdeztem, mindenkit vágtak. Ez is egy nagy parám. Persze mindenki azt mondja, nem is fogom érezni. Gondolom.... :cry:
Itthon, ha "szemétkedni" akar a párom, csak felmutat egy ollót. Jó vicc persze!!!

krisz78

it=itt (elütöttem)

krisz78

Krisz! Igen, van gátvédelem. :wink:
Nyugiiiiiii

Kép
hanna30

hanna: hát nagyon remélem. ;)

fagyasztható kajcsi: pörköltek, paprikáskrumpli, lecso, husik előkészítve.
Azért bízom benne Apa nem fog éhen halni, míg én kórházban leszek. ;) De lassan nekiállok a fagyasztásnak én is, egyre nehezebben veszem magam rá nagy főzésekre. És akkor csak kikapnám, mikroba be, és kész is van.

poszani: :) nagyon szép baba.

krisz78: én úgy tudom, ha szépen tágulsz, akkor nem vágnak.
Vendég

csöre: köszi!

poszani: nagy gratula, nagyon édes!

picuranyu: A verzió lesz! (Azért a telefonodba az első gyorshívóra mentsd a taxi számát :))

krisz: van olyan ismerősöm, akinél volt gátvédelem

segítség: nekem szerencsére lesz :oops:
magdolnasz

Tetszenek a szülési tervek:)

A legjobb Picuranyu B verziója :D :D bepánikolás és jaj most mi legyen:) ez a fajta tervem nekem is megvan.
katuska79

Hanna: Ha van, miért vágnak mindenkit? Amúgy repedne? Megvárják vele a végét? Vagy mikor csinálják? Ha elakad a baba feje? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de első baba, és eddig csak rémtörténeteket meséltek nekem.

krisz78

Krisz! igen van gátvédelem és nem csak többször szült nőknél! Én is azzal szültem! Egyébként most már tényleg törekednek arra, hogy ne kelljen vágni. Ha szépen tágulsz és nem gyomod ki a babát hanem csinálod amit mondanak és visszatartod amíg nem szólnak, akkor működhet! SZólj előre a szülésznőnek, hogy szeretnéd megpróbálni!

Tök jók a kaja tippek. Fagyasztani én sem apának akarok, hanem majd az első hetekre mikor nem lesz kedvem főzöcskézni.

Poszani! ó de édi baba!!!!!
katuska79

Picuranyu! Én nem is azért készítek kaját. Hanem az első pár hétben nem hiszem, hogy ezzel lesz időm foglalkozni. A közelben menza nincs. A rendelt kaja, meg baromi sokba kerülne, mert Lacának 2 adag kell. :lol: És azért napi 3 adagot fizetni. hmmmmm

Katuska! :lol: :lol: :lol:

Krisz! A rémtörténet gyorsabban terjed! Hidd el nekem. 10 szüléstörténetből 9 rossz volt, fájt, bunkó volt ez+az.... A maradék 1 meg elveszik.
Szóval, no para. A helyzet hozza majd mi lesz.

Kép
hanna30

Az a köldökcsipesz ami a babás képen is megvan az oylan szép emlék.
katuska79

Katuska! Akkor a kajatippeket is szedem össze és elküldöm az elérhetőségekkel e-mail-ben. De akkor írjatok!!!!!!!!

Kép
hanna30

magdolnasz: ez jó ötlet, eszembe sem jutott. :) Köszi. :lol:

katuska79: kinézem magamból, hogy ott állok, és azon gondolkodom, most mihez is kapjak, és hirtelen azt sem tudom hol vagyok. :oops: Aztán persze ismerve magamat eltelik egy kis idő, és magamhoz térek, csakhát az első sokk, "Úr Isten, egyedül vagyok, szülök, nem mosogattam el, gyorsan ki a fagyóból a kajcsi Apának, a virágokat is meg kéne locsolni, mert Apa kinyírja őket" ...
Vendég

Krisz! akkor vágnak, ha a gát nem tágul eléggé, vagy túl gyorsan jön ki a baba és nincs idő megvárni míg kitágul vagy tényleg nagy a baba feje, különben nagyon roncsolódnának a szövetek és úgy nehezebben gyógyul. Egy kicsi repedés még gátvédelemnél is előfordul, egy pár öltést én is kaptam. De a varrás közben már ott a baba a kezedben, szinte észre sem lehet venni. A varrat meg felszívódik. Ne félj tőle!
katuska79

Jók ezek a szülési tervek,nekem csak az a vágyam hogy itthonról menjünk ne kelljen bent feküdni.
Anikónál egy nappal előbb be kellett feküdnöm,alig aludtam valamit az izgalomtól.

Gátvédelem: sógornőm is azt mondta hogy amíg lehettet elkerülték a vágást de aztán egy kicsit mégis kellett.Nehezen fért ki a baba és gondolom nem akarták hogy repedjen.

Most egy kicsit irirgykedtem a sógornőmre mert már valóban jó lenne babázni! :D

Kép

Kép
poszani

Szüléstörténet: nekem mindkettő szép emlék, remélem, Sacival is minden simán fog menni :)
Gátvédelem: igenis van, nekem is mindkét esetben csak a legvégén vágtak, Zazánál olyan picit, hogy szinte nem is éreztem, nagyon könnyen gyógyult. A gátsebet meg gyakran kell mosogatni, és akkor könnyebben gyógyul, és kevésbé fáj.
Poszani: nagyon édes Brendon :) kis husis :)
Na, nekem már most látom, hogy nem lesz szülési tervem, csak azért, hogy minden másképp történjen :)
Én mára el: visszük a gyerekeket anyuékhoz, hogy ne kelljen hajnalban kelteni őket :)
Fagyasztás: levest csak sűrűje nélkül szoktam, a levét... eddig mindig rossz lett a répa a fagyasztással, de lehet, hogy én vagyok béna :?
Krumplit nem próbáltam, minden már rendben volt. Kész kaja is, alkotórész is :)

Csöre
csöre74

Picuranyu
Pánik nálam is hamarabb előjön :oops: :wink:

Ha már itt a szülésről beszélünk... Ki gondolkodik alternatív módszereken? (szülőszék, vízben szülés)

Nekem ezek a fontosak a szülésnél:
1. Férjem végig velem lehessen a vajúdás és a szülés alatt, illetve a szülést követő 24-72 órában.
2. Olyan testhelyzetben szülhessek, amit én választok (guggolva, félig ülve, ülve, négykézláb a padlón, hozott matracon, állva, feküdve). Ne szólítsanak fel arra, hogy nyomjak, ha úgy érzem, hogy éppen nincs tolófájásom, akkor sem, ha van. A baba diktálja a tempót.
3. Vajúdás alatt szabadon mozoghassak, járkálhassak, ihassak, gyümölcsöt, szőlőcukrot fogyaszthassak, esetleg ehessek. Ha egyedül esne jól vajúdni, erre is lehetőség legyen. Ha sötétre vagy félhomályra van szükségem, besötétíthessük a helyiséget.
4. A szülést ne gyorsítsák komplikációmentes helyzetben.
5. Ne alkalmazzanak folyamatosan CTG-t.
6. Lássanak el információval, amennyiben igénylem, és ha komplikációnak még csak a gyanúja is felmerül, úgy mondják el mind a komplikációmentes esetre, mind a komplikációra vonatkozó alternatívákat.
7. Gátvédelem alkalmazását kérem a gátmetszés elkerülésére.
8. A köldökzsinórt csak akkor vágják el, amikor megszűnt a pulzálás benne mind a baba, mind a lepény felőli oldalon.
Vendég

Lehet, hogy nekem végig dolgoznom kellene? :roll:
Akkor biztos elkerülném a pánikot :oops:
Vendég

Mágnes! Nagyon jó a terved! A 28 miért van kizárva?

Krisz78! A gátvédelem úgy tudom orvos és korházfüggő! A kivitelezést pedig többnyire csak a választott szülésznők végzik (de csak orvos és korház beleegyezésével).
Normál körülmények között, amikor a baba feje jön ki, egy picit visszatartják, lassabban engedik és ha látják, hogy a gát nagyon feszül, szakadna, akkor vágnak, hogy irányított legyen (pld ne a végbél irányába szakadjon).

Vicky! Nekem is hasonló volt aszülési tervem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
Akkor van Annámnak a 2. szülinapja, és nagyon szeretnék akkor vele lenni.. :)

Engem Annával vágtak, csak a legvégén, mikor a feje már látszott, és tényleg nem is éreztem semmit. A vágástól függetlenül magas hüvelyfal repedésem volt, így jó 40 perces hímzőszakkörben volt részem... Naezt szeretném most elkerülni... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?