Koszonom szepen mindenkinek a vasarnapi batoritast, aki batoritott! Jol esett es teljesen igazatok van!
Tudom en, hogy ezen tul kell lenni, csak hetvegere annyi minden osszejott, hogy akkor borult ki a bili. De tegnapig meg itthon voltam, vagyis maig szabad napos voltam. REggel megint volt egy kis boges indulaskor, de utana annyi minden tortent a melohelyen, hogy el is felejtettem busulni.
Ezen a heten kivul kerek hat het van meg es ebben mar az is benne van, hogy ket hettel tobbet vagyok, mint kotelezo lenne hivatalosan.
Ugy nez ki, hogy en is Magyarorszagon fogok szulni. Meg nem biztos, csak jo eros 90%, hogy haza koltozunk november vegen, ha vegeztem a meloval. Nem orokre, csak kovetkezo oszig.
Nagyon betelt a pohar mindkettonknek ezzel a kornyezettel jelenleg, en a szuleimet is sajnalgatom mar jo regen, hogy nem tul fiatalok, annyira orulnek a boldogsagunknak, imadjuk egymast es megsem latom oket soha, csak a hangomat halljak telefonon. Ugyhogy most megyunk haza. Nem a szuleimhez, hanem Pest kornyekere, de mar egy orszagon belul leszunk, raadasul en eleg sokat fogok szerintem hozzajuk vandorolni a gyerekekkel, meg Ferivel, ha ugy alakul a programja.
Viszont nagyon be vagyok kakkantva az ott szulestol. Fogalmam sincs hogy lesz, mint lesz. Hogy hol szulok es hogyan es sikerul-e olyan jol, mint az elso, tehat hagynak-e magamnak szulni, vagy varialni fognak, illetve hogy megis mi a feszkes fenet fogok en csinalni a korhazban. En nagyon nem igenyeltem tavaly sem a szules utani korhazi megfigyelest es kulon orultem, hogy itt nincs ra szukseg.
Ha olyan szepen megszulok most is, akkor en nem akarok annyi ideig bent lenni.
Van olyan ott, hogy hazakerem magam? Vagy "kotelezo" bent maradni akkor is, ha nincs bajunk? Hogyan mukodik ez lanyok?
Rozsaszin tema: alapvetoen en is kicsit pasis vagyok, ugyanakkor meg izig-verig no. Nem picsa, hanem no. Ket batyam van, eleg realis elvek szerint neveltek es apas is voltam elegge, szoval mindent lattam hogyan kell csinalni. Fizikailag eleg eros is vagyok, igy sok-sok dolognak neki kezdek egyedul, aminek egy atlag no inkabb nem all neki. Furok, faragok, ha kell.
Ugyanakkor meg a stilusom, az oltozkodesem meg annyira no, hogy ettol jobban szerintem mar nem is lehetne. Nem cicas-picsas, de eleg erzekeny vagyok az altalam kialakitott Bea-stilusra es a tiszteletben tartasara. Imadom a pirosat, a lilat, a rozsaszint is, vagy a magentat, a zoldet, a keket, a feketet es a feheret. Szoval mindent, csak legyenek jol osszerakva egymas melle es ne legyen sok.
Kristof ruhajara epp ennyire erzekeny vagyok. Mivel o ugy no, mint a bolond gomba, ezert draga cuccot nem veszek neki, de minden cucca legyen stilusos. Vannak itthoni egyszeru ruhai, de nem szivesen adok ra mindent gondolkodas nelkul, mert bantja a szemem.
Feri allandoan dicserget is,hogy milyen jol nez ki allandoan Kristof es milyen szuperul osszehozom a ruhatarat. Tok aranyos volt, amikor a mult heten bejottek ertem melohelyre, akkor buszken meselte, hogy kb fel oran at valogatta a gyereknek a ruhajat, mert olyan szepen akarta feloltoztetni, ahogyan en szoktam.
Fiu-vagy lany megkulonboztetes:
Nori! Nem igaz az, hogy a fiukat nem nezik lanynak soha. Dehogy nem! Tolem mar rengetegen megkerdeztek, hogy fiu-e vagy lany a babam. Annak ellenere, hogy mindig eleg egyertelmuen nez ki. Volt olyan, hogy a nevet is mondtam mar es ugy is megkerdeztek, hogy milyen nemu!!!
A hosszu haju kisfiukrol: garantalhatom, hogyha Kristofnak szep haja lesz, akkor nem lesz egy jo ideig levagva. Es tutira nem amiatt, mert titkon lanyra vagytam es ezzel probalom kompenzalni, szoval ezt is cafolnom kell.
Hatarozottan imadom, hogy fiam van, ennek ellenere odaig vagyok a furtos szoke kisfiukert, ez adottsag, ha jol all, akkor mindegy, hogy fiu, hiszen meg jo ideig ugyis babak. Nem oviba fog menni seggig ero hajjal, csak babakent meghagyom a furtjeit. Nalunk a batyamnak es a kisfianak is ilyan haja volt kb ket eves koraig, Ferinek is, Kristofnak is ilyen lesz, ha egyszer megno. De szigoruan csak akkor, ha gondor, ha egyenes, akkor vagatunk. Szerintem nagyon cuki lenne.
Pocakfajas: mostanaban neha nekem is huzodik, tobbet faj, mint eddig. De gyanitom, hogy ez egyreszt a strapa miatt van, masreszt amiatt, hogy a gyerek novoget.
Magzatmozgas: most mar hatarozottan erezni kivulrol, sot, latni is, hogy megugrik a hasam, a felsom, ha a hatamon fekszem.
Viszont meglepo modon mar most eljott az a resz, amikor ugy erzem, hogy kimaszik a gyerek az oldalamon. Neha annyira a jobb oldalra huzodik, hogy teljesen eldeformalodik a pocakom, jobb pupos lesz es olyan kemeny, mint a ko. Mivel most nem sok vedoreteg van rajta, igy szinte ki lehet tapintani a gyereket. Ami jo. Viszont ez fajni szokott, tenyleg azt hiszem, hogy szettepi a borom. Kristoffal ilyen csak kesobb volt.
Vedono: tegnap voltam ismet midwife-nal. Most sokkal normalisabb volt. Most nekem is mennem kell cukorterhelesre par het mulva. Kristoffal nem kellett, mert apukamrol csak iden derult ki, hogy cukros, igy most a magasabb veszely miatt kell csak menni.
Finoman celozgatott ra a midwife, hogy meghallgatja a szivhangot, megprobalja, de ne izguljak, ha nincs meg, mert meg kicsi a baba, blablabla.
Mondtam, hogy hallgassuk csak nyugodtan, mert tutira megvan, nekem is van dopplerem, konnyu megtalalni. ERre elkezdte mondani, hogy nem szabad a dopplerrel nyomogatni a pocit, mert van egy par kismamaja, aki agyon nyomkodja magat, amikor szivhangot keres. Megnyugtattam, hogy ne aggodjon, en nem nyomogatok, csak odaerintem es hallom is.
Eloszor nem hitte el, majd kiprobalta es jol meglepodott, hogy mar most kiveheto pontosan a mehem es a baba elhelyezkedese ha a hatamon fekszem, hogy nem kell keresni, meg tapogatni, igy a szivhang is egybol meglett.
Mondta, hogy nagyon szepen latszik minden, csak eppen nagyon vekony vagyok, nincs rajtam vedoreteg, ezert talalni meg olyan hamar, illetve ezert latni a mehem.
Azota is azon gondolkozom, hogy ezt most boknak szanta, vagy ellenkezoleg.
Lottyedes: valaki par nappal ezelott kerdezte a lottyedtseget. Jelentkezem en is. En is az vagyok. De mar a terhesseg eleje ota, azota rosszabb nem lett. Emiatt viszont nem is erzem magam vekonynak. Csak ket kilo van fent eddig, megis ugy erzem, mintha tobb lenne. Merthogy szet vagyok kicsit csusszanva.
Egyedul a mellem feszes. Az most nott, pedig nem bantam volna, ha nem no.
A fo hir: a fejemen mulnak a patik!!! Most a dekoltazsomon es a hatamon jott ki nehany pici, de az arcom sokkal-sokkal tisztabb, mint volt!
Anya-mama megszolitas: nalunk a testveremek Edesanyam/Edesapamoznak, en Anya/Apazok. Mi is szeretnenk, ha Kristof Anya/Apazna, igy is hivjuk egymast elotte, most megis elkezdte nekem mondogati, hogy "Mam, mamma". Valoszinuleg az angol nyelvterulet miatt van, hiszen itt Ferin kivul elotte mindenkinek en mum vagyok, masok igy emlegetnek Kristof elott. De bizom benne, hogy ebbol inkabb anya lesz kesobb.
Jah, igen! Ez nem ide tartozik, de nagyon buszke vagyok a fiacskamra, ugyanis elkezdett kezenfogva setalni (eddig csak butorok mellett kapaszkodva ment), illetve egyedul tud mar allni, kapaszkodas nelkul! Kozben meg hajolni is, fogni is tud, megis megtartja az egyensulyat. Es most kezdett el gagyogni is, tegnap eloszor mondott valami Apa szeruseget es ma is tobbszor megismetelte, mondogatja meg azt, hogy "te" es tegnap a kutyaval valo jatszas kozben mondta, hogy "abda", ami szerintem a labda. Nem tudom, hogy ezek veletlen dolgok, vagy direkt jonnek, de nagyon jo hallani.
Olyan buszke vagyok ra, mire jon a kisteso o mar tenyleg nagy fiu lesz, ha igy fejlodik tovabb!