A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Megyek, mert lánykám csomagot tett a pelenkába, úgyhogy nekiállunk fürdetni...

Ja! bejött neki a kenyerem, evett sokat! palacsintát is! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszi. akkor lehet, hogy mégis meg lehet úszni ezt a gátmetszéses bulit.
Mágnes: himzőszakkör :lol: :lol:
Basszus! 40 perc!!!

krisz78

Csajok! Remélem, mindenkinek olyan szülése lesz, amilyet szeretne!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Vicky! szerintem tök alap dolgokat kérsz, semmi extra. Ezeket szerintem már kérés nélkül is így kellene csinálni. Nekem hatalmas mázlim volt mert azon kívül, hogy a párom nem volt velünk utána, azon kívül minden így ment. Ügyeletes dokinál és szülésznőnél az Istvánban. Na ezért hívják akkor azt a kórházat bababarátnak? remélem a mostani sem lesz roszabb....

bibibá nálunk már járt a Mikulááááás!!!! :) bár szerintem a krampusz az csak ellopta a télapó ruháját.
Kép
katuska79

Katuska! Nagyon édes a kisfiad! Ezt vetteda Hádá-ba? Holnap hozod őt is?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Katuska! :lol:

Tényleg, muti, miket vettél.

Kép
hanna30

Lakógyűlésen voltunk... :? Jól belendültetek :D

Poszani: gyönyörű a baba, nagy gratu a sógornődnek!!

Szülés terv: én ilyenre nem is gondoltam, vagyis csak egy dolog járt a fejembe, hogy itthon leszünk, esik valami hó/eső, lefagy a kocsibejáró, úgyhogy se ki,se be, aztán hívhatjuk a Geréb Ágnest :twisted:

De merítek az ötletekből és a szülésfelkészítőn megbeszélem Nikivel, a szülésznőmmel, hogy hogy is legyen.

Katuska: édes Máté!! :lol:

Holnap tali,de jóóóóóóó! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Akkor inkább szólj és elhozlak a kicsi kocsimmal. :)

Kép
hanna30

Otthonszülést semmi esetre se vállalnék be :oops:

Kórház nekem biztonságot nyújt. Lehet, hogy ezért is dolgozom még? :roll: :oops: :wink:
Vendég

Vicky! :lol:
Sajna aki nem lát bele a dolgokba, simán bevállalja.

Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Hanna! A narancsos kekszet bepötyögtem a receptes topikba!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!!!

Enikő! Nagyon szépen köszönöm! :wink:

Ma 3-kor taliiiiiiii. :lol:

Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:26-kor.
kisbogacs

Kisbogacs! Mi a baj?
Gyere msn-re

Kép
hanna30

Sziasztok!

Természetesen az otthonszülést semmilyen körülmények közt nem vállalnám én sem -- csak itt kísért a tavalyi tél, mikor ónos eső esett és úgy lefagyogtt minden, hogy se kocsival,se gyalog nem tudtunk feljutni a kocsifeljárón, úgyhogy kényszerű szobafogság volt. Nagyon remélem,hogy száraz idő lesz a nagy napon!!! :wink:

Hanna: köszi a felajánlást :wink:

Kisbogács,mi a baj??

KépKép

KépKép
kata8110

jó reggelt!

Nem leszek ma gépközelben, de délután talizunk :wink: :lol:

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:26-kor.
kisbogacs

Kata! Na azért. :wink:

Kép
hanna30

Enikő! igen ott vettem neki a szerkót:) jön bizony Ő is délután mert apa dolgozik. Már feni a fogát a palacsintára:)

Kisbogács! iziben meggyógyulni hipp hopp és nem gyengülgetni kérem!

Kata! A kocsit abban az időszakban nem tudjátok valahol máshol tárolni hogy ne kelljen a felhajtón szenvedni ha esetleg csúszós lenne az út? Utcán esetleg?

Tényleg nektek mit mondott a doki ha letelik a terminus be kell feküdni? Mert mikor Mátéval voltam akkor azt mondta, hogy még egy hetet ráhúzhatok. Persze Ő jött a kiírt napon. Viszont én annyira félek ettől a túlhordástól....A sarkunkon van egy értelmi fogyatékos kisfiú aki lehet emiatt lett oylan amiylen....már nem volt neki rendes ellátmány az anyu pocijában:(
Azt hiszem a kiírt nap előtt bevetünk mindent. Szex, lépcsőzés stb:)

Szerintem akik otthon szülnek azok csupa rémtörténetet hallottak a korházi szüléssel kapcsolatban. Én legalábbis ezt olvastam sok sok otthonszülős történetből. hOgy izé a szomszédasszonyból kinyomták a gyereket meg koszos volt a tusoló és ezért nem akar korházba menni. Az a baj, hogy sokan hajlamosak a dolgokat túldramatizálni és így bogarat ültetnek sok nő fülébe.
Kiskoromban volt egy könyvem amiben a szülős résznél az volt, hogy : ha a szülés vidám és egyszerű dolog lenne akkor a nőket nem a műtőbe hanem a klubszobába tolnák:)
katuska79

Nah teszek én is pár képet, bár pocak nem látszik annyira, de mit csináljak, Apa elbénázta.. :?
Előre figyelmeztetek mindenkit, fejemet nem nézni, csak a gyerekben gyönyörködni :)
Katuska:
Nincs közelebbi a kispasidról?

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226306876.2509.jpg[/img] Lánykám göngyölt szalonnát eszik

[/img] Kép beájult..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226306929.0321.jpg[/img] A gyerekszoba tapétázás után

[/img] Kép 2 gyerkőcömmel (ennyit az emelgetésről... kedvenc pózunk :))

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226307003.2296.jpg[/img] laza vagyok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Egy napig nem vagyok, aztán olvashatok oldalakat :lol:

Katuska: Annyira édes Máté, és milyen huncutul mosolyog :lol:

szülési terv: amikor feldobtátok, azt gondoltam nekem nincs, aztán dehogynem. Apa legyen itthon! Ha nincs, akkor apumék jönnek, mert egy köpetre laknak tőlünk (végül mégis ebből a lakásból megyünk szülni). Ebben az esetben Apának telefon, és remélhetőleg elengedik szoliból, mert meglesznek annyian, hogy működjenek vagy berendelnek valakit - ez még utánakérdezés tárgyát képezi, hogy ez így megoldható-e. Apás szülést akarok, apa végig velem! Ha lehet, ne a reggeli csúcsba kelljen menni, bár férjecském múltkor közölte, ha szülnék, rá a villamosra sínre, és semmi nem érdekelné. Végülis a fejem villog majd a kéklámpa helyett, sziréna helyett, meg visítok, hogy legyen hanghatás :lol:
Amúgy amikor a szülésemre gondolok, valahogy mindig éjjel villan be... :roll: Doki, meg szülésznő értesítése, plusz két legjobb barátnő is. Családot anyuék úgyis intézik. Hóban nem is gondolkodom, eldöntöttem, hogy január végén nem lesz! Maximum, ha már Milán ott figyel a kezemben, Apa mellettünk és kinézünk a szülőszoba ablakán, szépen elkezd hullani nagy pelyhekben. Kicsit nyálas, de tetszik :lol:
Szülés nem túl hosszú, én csak kicsit hisztis, Apa kitartó, doki és szülésznő tökéletesen működik, és toleránsak! Hirtelen ennyi! :roll:

vicky: Én imádom a vizet, szóval eszembe jutott a kádban vajúdás :wink:

Képzeljétek amióta elpanaszoltam itt a lábgörcsölést, azóta nincsen :D Kop-kop-kop.

Mofflinak erőt, kitartást, minden rendben lesz!

Ma tali! :lol:

biga.csiga

Mágnes: Nagyon jó képek, változatlanul csodaszép Anna :D

biga.csiga

Sziasztok!

Vickybabe, nem semmi pocakod van. Gyönyörű nagy, és hegyes.

Mofflinak először is gratula a kislányhoz! Másodsorban pedig kitartást!!! Remélem, az infúziótól és a fekvéstől bent marad még a kiscsaj legalább 5 hétig.

Hanna, a Te sör(ös) hasad is szépen gömbölyödik :lol: . Kocsi is jó.

Erzsébet, nem próbálod meg a Mg pezsgőtablettát? Sokkal több Mg van benne, és ha Calciummal együtt szeded-iszod, akkor biztosan segít lábgörcsökre.

Magdolna, még szerintem se add fel a természetes szülést. Nekem keresztben fekszik már nagyon régen, de még bízom benne, hogy befordul. Van még néhány hete. Katuska praktikáit igyekszem bevetni, nagyon nem szeretnék császárt… az élmény miatt sem, meg egy újabb vágás miatt sem (már 2 lenne, és még szeretnénk kistesó(ka)t is).
A kiságy aranyos, és praktikus, hogy van ágyneműtartója.

Poszani, nagyon édes Brendon baba!

Szülésterv: szerintem nekem nem lesz, majd az élet hozza, mikor mi történik. Én egyébként valahogy úgy képzelem (MINDIG így gondolok rá), hogy éjjel indul be, és ébresztem a férjem.

Mágnes, gyönyörű a kislányod. Nem semmi, hogy így emelgeted. Én tegnap a 2 éves unokaöcsimet próbáltam felemelni, de az egész család egyként sikított, hogy meg ne próbáljam. Az viszont megható volt, hogy megsimogatta a pocimat, és mondta, hogy Julcsi, amikor meg elköszönt, akkor mindenkinek egyenként mondta, hogy Szia Szabó Mama, Szia….., és a végén azt mondta, hogy Szia Julcsi. Azt hittem, megzabálom.

Kép
petne

Katuska: az autót fent tudjuk hagyni az utcán, csak a miházunk meg a telek aljában van, tavaly meg olyan jeges lett a felhajtó, hogy csak akövetkező házig bírtunk felkorcsolyázni Apával a lakóparkban :lol: Azt hiszem, pocakkal és fájásokkal ez végképp nem fog menni. Ezért gondoltuk, hogy avégefelé becuccolunk anyuékhoz, onnan pikk-pakk tudunk menni, ha kell.

Szülés: nekem is mindig úgy van a fejemben,hogy éjszaka indul be, Apát riadóztatom -- és ő természetesen végig velem van!!!

Mágnes: Anna gyönyörű, azok a szemek!!! Nem semmi,ahogy emelgeted!!

Petnew: édes lehetett az unokaöcsid!!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Tetszik az a könyv idézet. :lol: :lol: :lol:

Mágnes! Csodaszépek vagytok!

Biga.Csiga! :lol: :lol: :lol:

Kata! Az agyamban felvillant a kismamafelvonó képe. :lol: :lol:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amíg nem voltam. Vissza is olvastam, de már nem is emlékszem semmire. :oops:

Minden esetre a babaképek, és pociképek nagyon jók.

Pénteken mindent leadtam a cégnél, autót, telefont. Így most még földönfutó vagyok. Ma kapom meg a nagymamám autóját. (suzuki) Igazából örülök, hogy egyáltalán lesz mivel közlekednem. Pénteken volt szerencsém megtapasztalni a tömegközlekedést. Hát nem egy leányálom annak, aki teljesen elszokott tőle. Több mint két éve nem használtam már. Szóval kicsit shockos élmény volt. :?

Ma pedig kiirattam magam a háziorvossal. Megkaptam minden papírt dec elejéig. Jó, hogy nem kell sűrűn mennem. Viszont, azt nem tudom, hogy mondjam meg neki, hogy szülésig írjon ki, mert kiszámolta, hogy dec.25-től kell mennem terhesállományba. Ami azért annyira nem jó, mert akkor a 168 napom ennyivel korábban kezdődik.

Kép
Kép
cs_erika

Petne! Édes az unokaöcsi. Beírtalak. :wink:

Csajok!
Az értesítős táblázatba aki akarja, küldje el az adatait.
Este e-mail-ben kiküldöm.
Aki nem küldött e-mail címet, kérek szépen!

Köszi

Kép
hanna30

Erika! Örülök, hogy jól vagytok.
Megértelek. Én sem szeretem a bkv-t.
Viszont, ma azzal megyek. :)
Nekem meg nem lett kész a kocsim. :?

Kép
hanna30

Sziasztok,úgy látom jó sok mindenröl lemaradtam,nem győzők olvasgatni.moffli:kitartás és gratula a kiscsajszihoz :DÉn ma voltam a védönönél ,az én kis Majácskám is még haránt fekvéses:(A hasam viszont 111 cm,93-ról indultam:)Eddig 11 kg-ot hiztam nem tudom hogy ez jó vagy rossz-e.....a babaképek gyönyörűségessek :D

Kép
gizella82

Gizella! A lényeg, hogy jól van Maja baba. :)

Én most vettem ki a gumit a kedvenc kismama nacimból. Már vágta a pocakot. :oops:

Kép
hanna30

ERika! a dokidnak simán ki kell írnia szülésig! Ha lejár a mostani kutyanyelved, akkor mész a következőért és kész ennyi. Amikor megszülsz akkor apa meg beszalad hozzá és a szülés napjáig megkapod a maradék táppénzes papírt tőle amit küldesz ahova szoktad. És onnantól ketyeg a tgyás. nehogy már ez újdonság legyen a dokidnak. Aki nem akar a szülés előtt 28 nappal tgyást az mind így csinálja! Ne hagyd magad, neki semmi köze ezekhez a dolgokhoz! Nem vagy köteles kivenni a tygást a szülés előtt! Neki meg kutya kötelessége kiírni a szülés napjáig....ez nem egy múló betegség, hogy majd Ő beszabályozza, hogy meddig ír ki!

Mágnes! ó ez a póz.....én is így hordom Mátét. A bal oldalamon. Vagy a nyakamban vagy a hónom alá csapva ha nagyon nagy a hiszti :twisted: de ő is a csípőmön ücsörög.... néztem, hogy Máténak is ugyanolyan kék dm-es pohara van:) szerintem tök jó csak rohadt nehéz kipucolni.
Gyönyörűségesen szép Anna!!!!

NA a kismama felvonó nekem is eszembe jutott KAtával kapcsolatban. Mondjuk felül egy szánkóra és apa felhúzza:))

Mágnes! hirtelen ezt találtam csak közelit:)

Kép
katuska79

Katuska! Úgy tudom a Bajcsyban kiírt időpont után még egy hetet várnak és csak utána kell befeküdni, viszont kiírt időpont után mindenn nap CTG meg egyéb vizsgálatok is vannak. Ne aggódj, biztos időben érkezeik a kiscsaj, állitólag a lányok pontosabbak, mint a fiúk! :D

cs-erika! A házidokidsimán kiír, akár végig is, csak egyszerűen arra kell hívatkoznod, hogy már nem bírod az utazást, vagy túl stresszes a munkád. Ez bőven elég, más indok nem is kell. Annak meg nincs jelentősége, hogy a TGYÁS-t előtte veszede, ki, vagy szüléstől kezdődik, mert folytatólagosan kapod majd a GYED-et. Nekem a két összeg szinte ugyanaz volt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska: hát elképzeltem a jelenetet, miközben Apa bukdácsol felfele a bálnányira duzzadt Anyával, én meg adom a hangaláfestést -- mindezt hajnali 2-kor, hogy hatásosabb legyen :lol: Tündéri Máté!!!

Erika: én is erre gyúrok,hogy a szülésig táppénz -- a doki vette a lapot, pedig nem egy mai csirke, de gondolom, nekik ezt (jó esetben) nem kell magyarázni....Én is a jövő héten megyek a kutyanyelvemért :wink:

Gizella: örülök,hogy jól van Maja baba! Befordulni meg azért van még ideje! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Pálinkás Jó reggelt!

Remélem mindenki kipihente magát hétvégén! :)
Talisoknak jó szórakozást, nagyon irígy vagyok (kompenzálás képpen tegnap gundel palit rendeltem). Csak benneteket nem hozták mellé... :roll: :D
Szülési terveken jól mulattam. Férjecském már attól is röhög, ha megemlítem, hogy meg kéne vennem a kórházi cuccosomat (már csak ez hiányzik: betétek, bugyik, stb), amit nem nagyon akartam rá testálni, de mint tudjuk fekszem. :? De szerencsére jövő héten anyum az ügyeletes, majd vele megvetetem. Nekem csak egy TERVEM van. Kihúzni december 27-ig... :? De aztán nem bánnám azt sem, ha január 5-ig megszületne Öcsike, mert addig Pötyi Debrecenben nagymamázik. Nem kéne olyanokon agyalni, hogy A, B, C tervben kit riasszunk.

Ami a babák helyzetét illeti, de aggódjatok. Pötyim a 35. héten vágta magát seggre. :shock: És a 38. héten fordult vissza fejre, szóval mondhassanak a dokik, amit akarnak... méghogy nincs hely. :lol: :lol: :lol: Ádi pl. naponta megfordul legalább egyszer. :lol:

Hanna! Szupppi a kocsi!!! Hordozót is megvettétek hozzá?

Mofflinak mennek a drukkok! Kinek üzent? Melyik kórházban is van?

Bigacsiga, jó, hogy neked a panaszkodától elmúlt a lábgörcsöd, mert nekem meg az olvasástól jött meg... :) Vagy átwooduztad hozzám? :lol:

KÉRDÉS: Van olyan, akit nem hagy a pocaklakó oldalt aludni? Egyik oldalamra sem tudok feküdni, mert olyan kétoldali rúgásokat kapok érte, hogy a könnyem is kicsordul. Háton meg már nem nagyon kapok levegőt. Így most az a helyzet, hogy hiába fekszem egész nap, aludni nem tudok napok óta rendesen és kezdek elzombisodni... :evil:

Szép napot mindenkinek! Fotozzatok a talin!!!
Puszi:
Bartiék

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Huh, mesmeg lemaradtam.

Isaenikő: nem sajnos sehol sem tudom lent hagyni a babakocsit. :(

Vcrane: macskák, hm, majd csak meggyőzöm a páromat:)
És nagyon csinos voltál a házassági évfordulós ruhádban:)

Mindenkinek nagyon szép hasa van, és édesek a babák.

Ma vizeletet gyűjtök a holnapi vizsgálatra. Nem tudom mennyi vizelet normális egy nap, de már egy befőttes üvegnél tartok :shock: :shock: :shock:

Petne: szerintem 7.8-as cukor nem gáz, de azzal csak jót teszel magadnak, és a babának, ha nem pl. 25 dkg kenyeret eszel meg egyszerre, két banánnal.

Ha lehet, ne használj cukrot, ne egyél banánt és szőlőt, és a kenyérféléket mértékkel. Különösen reggel.

Csöre: én a kenyér mellett a gyümölcsre is érzékeny lehetek. Tegnap este 7.1-et mértem. Igaz, mivel fáradt voltam,a mérés előtt feküdtem, vagy ültem. Tehát no mozgás.
Kiváncsi vagyok holnap hogy állítanak irányba.

Holnap lesz UH is, majd jövök a méretekkel :D

Kép
gombócmakka

Bartika: Hát, nekem eddig olyan volt, hogy ha az egyik oldalt nem szerette, akkor beletörődött a másik oldalba.
Ill. volt már,hogy a kanapén kellett aludnom, félig feltámasztva, de oldalt.

Próbáltál legalább két párnát oldalt fekvésben fej alá rakni?

Gyerek újabb kívánsága, ne legyen a pocak alatt párna. Eddig szerette, most ha hozzáér, máris jön a páros rúgás... :?

Kép
gombócmakka

Én legközelebb majd decemberben megyek kutyanyelvért. Eddig én is úgy gondoltam, hogy teljesen egyértelmű, hogy végig táppénzen leszek, de ennek a dokinak úgy tűnik majd szólnom kell. neki annyira nem tűnik ez a dolog eggyértelműnek.

Gizella, én is 10 kg-nál tarok, a hasam pedig 112-113. Attól függ, hogy hova teszem. Viszont a körfogata nem nő igazán, mégis mindenki aki ritkábban lát azt mondja, hogy "hú mekkorát nőtt megint a hasad" Pedig a haskörfogatom már legalább 4 hete ugyan akkora.
Szerintem a hízás miatt ne aggódj. Én szerintem 15 körül fogok megállni. Utána pedig simán le fogjuk adni a felesleget :wink:

Kép
Kép
cs_erika

katuska:
húú ennek a hapsinak a szeme sem áll jól :) Jöhet udvarolni :)
pohár: na hát én éppen ezért a vízen kívül nem teszek mást bele. Mondjuk nem is nagyon iszik mást, vizet, este tejet ,reggel kakaót, Maci kávét. A cukros gyümi levek nem csúsznak neki, a 100%-osat ívben köpi... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok

na osztom a trojais problemat, tegnap megtamadta a gepunket, vagyis allitolag apa latta mar elotte is, csak nem tartotta fontosnak, hu de merges lettem ra, biztos gondolta, hogy nem az o gepe hanem az enyem tehat minek aggodni miatta :evil:

Vcrane: de jo teged is olvasni ujra. Na szules tervem nekem is lesz, kb ugy nez ki mint a tied, de meg nem 100%-os. Amugy annak mi a lenyege, hogy a koldok zsinort mikor vagjak el, miert jobb ha akkor ha mar nem dobog? Lehet hulyet kerdeztem :roll: a szulestervet itt meg lehet beszelni a vedonovel es az orvossal is, vagyis akkor jo ha meg van veluk beszelve, mert maskepp nem ugy alakulnak a dolgok, na majd meglatjuk ok mit mondanak ra. Ja es apus ramszolt, hogy szoljak az orvosnak, hogy o veres dolgokat nem akar latni, es meg ne kerjek, hogy vagja el a koldokzsinort, mert elajul, szoval azt hiszem ezt is beleveszem majd a tervbe :lol: mert nem akarok utanna ket "babara vigyazni es apolgatni" :lol:
na mi mas? hu palacsinta ma en is csinalok, marha jo nezett ki, habar en kakaos csigat csinaltam a hetvegen, hat marha jo lett, tisztara ugy nezett ki mint a csore-e, marha buszke voltam magamra, foleg, hogy az elso nem sikerult.
ja en is csak akkor akarok csaszart ha nagyon muszaj, ezt ugy is ugy gondolom a helyzet hozza, szoval keszulok a termeszetesre, es ha ugy lesz hogy csaszi lesz, mert muszaj, elfogadom es kesz.
na megyek probalom megmenteni az otthoni gepemet a trojaitol, tisztara ki vagyok akadva rajta.....en is

Kép
brestovsky

Rita! szerintem jobban teszed ha újra telepíted a géped....

Erika! szerintem nem lesz gond a táppénzeddel! Nem is kell már decemberben hivatkoznod semmire. Én inkább azt utáltam, hogy két hetes turnusokban lehetett elhozni a papírt. Miért nem lehet egy hónapra kiadni azt a nyomorult papírt? Miért jó, hogy a kismama beül a náthás influenzás időszakban a betegek közé várakozni?
Mindenképp jobban jársz ha szüléstől veszed ki a tgyást. Nekem momentán több, mint a duplája volt a gyednek pedig abból is a maximumot kapom. Csak hát a tgyásnak nincs felső határa:)

Mágnes! na a Maci kávé....én is megvettem neki, hogy majd milyn finom. Erre iszom én.....a kakaót sem szereti csak a tejet. Vagyis a tápot....de csakis szigorúan a cumisüvegből. Amúgy gyönyörűen iszik pohárból, de a tejet azt csak üvegből. Múltkor addig hisztizett míg a szeme láttára át nem öntöttem a pohárból az üvegbe. Komolyan időnként úgy fel tud húzni! Ma sem ebédelt juszt se. én meg nem nyitok ingyen konyhát 8 féle menüvel. Ha nem tetszik lehet elmenni az asztaltól :evil:
A gyümölcslevek jöhetnek, bár én mindet felhígitom. De amúgy mindegy neki. A víz is jó ha szomjas. Főleg a fürdővíz :wink:

Fekvés????? sehogy se jó. Hanyat fekve gyomorégés, félig ülve egy idő után kényyelmetlen mert billen a fejem, oldalt még csak csak ha közben nem molesztálna senki belülről, hogy így nem jóóóóó. Hm azt hiszem ez már tényleg "terhes" időszak.

Ti mennyi idő alatt tudtok és hány nyögéssel megfordulni egyik oldalról a másikra?
katuska79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:29-kor.
kisbogacs

brestovsky! Amig a köldökzsinor lüktet, addig a baba onnan még kapja a táplálékot és az oxigént, így van egy kis ideje áttérni a kinti létre. Aztán egyszer csak elkezd magától lélegezni. Tehát a jelentősége az, hogy nem olyan drasztikus a baba számára. Ha rögtön elvágják, a baba nem kap oxigént, megijed és sír, így kap oxigént. Ha nem vágják el azonnal nem is mindig sír a baba.
A szülési tervet azzal kell megbeszélned, aki a szülést levezeti. Nem tudom ott hogy van, Mo-n az orvossal és a választott szülésznővel kell megbeszélni. Egyébként vannok országok, ahol ezek a dolgok, amiket az ember egy szülési tervbe leír magától értetődőek. Magyarországon ez nagyon orvos és korházfüggő, ezért nem árt, ha előbb egyeztet az ember a dokijával, hogy ne a szülőszobán derüljön ki, hogy pld. nemlehet csak fekve vajudni, ill szülni, hogy kézzel ne tágítsák stb.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:30-kor.
kisbogacs

Tényleg. Máté sem sírt, neki sem vágták el rögtön a zsinórt. Előtte még rajtam feküdt betakarva. Inkább csak nyöszörgött. Jó persze volt egy kicsi sírás de nem az a kétségbeesett.

Kriszti! szuper a lista a fagyasztható kajákról! Csak most már legyen aki megfőzi....

Na lassan nekem is ébresztenem kell a fiatalembert ha el akarunk készülni időre:)
katuska79

katuska:
A Macikávé tejserkentő! Szóval idd cska utána is :) Anna nagyon szereti, tápi nálunk már nincs, egy időben az ebéd Annával is horror volt, most pár hete nagyon jól eszik megint, csak éppen gyümölcsöket nem hajlandó....

nyögés:
ne is mondjátok, Anna már azt hiszi az a természetes, hogy az ember lánya nyög, ha lehajol, feláll, leül, fekszik, így folyton ő is jajgat, nyögdécsel, akkor is, amikor én vesze el őt.. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Koszi a koldokzsinoros tanacsadast, na akkor en is kerni fogom:) logikusnak es fontosnak hangzik.
Nyoges: hat en most nyoges arra szoktam ra, hogy szamolok. Vicces amikor le ullok zoknit felvenni, es elkezdem 1-2-3, vagy mikor a lepcson maszkalok 1-2, hu de ugy erzem rettento sokat segit. :lol: szerintem a parom teljesen hulyenek nez, mint egy szazeves vagy aki most tanul jarni :lol:
ERdekes Attila annyira nem durva este, na csak el ne szoljam magam, inkabb kenyelem szempontjabol alszom egyik vagy masik oldalon, sosem tiltakozik nagyon, hogy igy ne vagy ugy ne. lehet majd annak is el jon az ideje :roll:

Kép
brestovsky

Mágnes! Enikő! Ti vennétek ilyet a kétéveseknek? teljesen beleszerelmesedtem:) a tescóban most akciós:) lassan meg kell venni a szülinapi ajándékokat:) na meg a karácsonyit....

http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.php?rec=985
katuska79

katuska:
persze, hogyí vennék, Anna is porszívót fog kapni karira, csak nem ilyet, az nem beszél.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Majd meséljetek milyen volt a tali! :)

kisbogacs: jobbulást! :(

mágnes: tündéri Anna!

kata: nem semmi kispasid van, kis huncut szemű. :D Tündéri!

hanna30: ki kellett venni a gumit a naciból? :shock: Hűűűűű. Nekem még úgy 5 gomb van, ameddig ki tudom tágítani a gumit. :oops:

bartika31: Kristóf nekem is előszeretettel rugdossa az oldalamat lefekvéskor. Ha a bal oldalamon fekszem, ott dugja ki valamilyét, ha a jobbon, akkor ott. Többnyire csak megsimizem őt, és várok, egy idő után elalszik ő is. :)
Engem inkább a gyomorsav "idegesít" 1-2 napja. :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?