A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

sziasztok,
most csak egy rövid hsz erejéig:
a köldökzsinór helyzete általában NEM látható uh-n!!!!!!!!!!!!!!!
engem aznap reggel uh-ztak, amikor a lányom született, a máv profi gépével, de hiába kérdeztem, nem tudták megmondani, rajta van-e a zsinór a kicsi nyakán. (még a törzsén is rajta volt)
4 d-n talán több esély van erre, de az sem biztos...

Kép
Kép
mamacsibe

Megnéztem az előbb a neten a Fókusz adását, láttátok a négyes ikreket? Elég durva lehet, meg ráadásul még egy két éves kisfiúk is van.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok ! Végülis beszéltem a védőnővel, és ő is azt mondta hogy mivel a 18. heti uh jó volt, visszafelé nem fejlődhet a gyerek ugyhogy marad március 15. Csak egy kicsit kisebb a baba. De ezt ilyenkor még bőven behozhatja nem?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok, rszg, mennyiért vetted a tesz-veszen a szopipárnát?
köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Csakk kukk, mert Boti rekordot alszik! :shock: Ehhez hozzájárul 3-4 napja azt csinálja mint Levi és Samu. Éccakázunk napi 1 órát legalább. Csak fekszik és simogat. Ugyanennyi ideje nem vacsizik, és egész éjjel inni akar. Nem értem. Bár amennyit a szájábana keze, fogzik. (Akkor mégis értem :lol: )
Rszg remélem jót aludtál a párnán! Nagyon szuper!
Nemlajos szép pocid van! Jól kibélelnek téged is. :) Én meg köszi a bókokat! Végülis Kata műve, nem az enyém.
Zsinórt ha látják sem mondanák semmit (nekem doki mutatta 2d-n is múltkor, mert pont a pociján volt). Botival utccsó 4 hétben súlyos problémáink voltak, nem írom le, de sokszor megkérdeztem, hogy vagyunk zsinórilag. Nem nyilatkozhatnak, etikátlan. Mert semmit nem számít. Általában minden 3. babának a nyakán van, de ez nem gond. Szval ezen nem szabad parázni. Nem bántják magukat. Ha úgy éreznék feszül, nem fogják fojtani, elég kis okosak ők, higgyétek el!
Moncsi sztem minden rendebnveletek. No para. :wink:
Na fel is ébredtünk. Szép napot!
Gabka jobbakat!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt mindenkinek!

ma már sokkal jobban vagyok, mert sikerült aludnom.
csak egyszer ébredtem arra, hogy Levi a vesémen toporzékol, akkor le kellett rendezni, de így legalább nagyjából egyhuzamban alhattam 7-8 órát :)

wicca, nagyon köszönöm az infókat, majd elszórakozom a módszerekkel, én sem nagyon szeretném nagyon a faros szülést sem és a kézzel fordítást sem, de minden "alternativ" módszert kipróbálolok majd, hogy beforduljon, bár tudom, hoyg van még idő rá :)

mamacsibe, nekem többször is megmutatták ultrahangon, hogy épp merre van a köldökzsinór és a 4d-n még ki is tudták szinezni, hogy jobban látszódjon.

erpé, szerintem a bölcsi újrakezdése nálunk is benne volt ebben az éjszakai felébredésben, de nagyon sokan mondták, hogy bizony a gyerek nem aludt éjjel, pedig állítólag nem volt semmilyen front

Kép

Kép
gabka77

Képzeljétek, valahogy máshogy helyezkedett el a babám, mivel az utóbbi napokban nem kell annyit pisilnem. de erre csak ma döbbentem rá.
Eddig általában úgy értem be a munkahelyemre, hogy már alig értem el a wc-t. ma meg beérés után órákkal mentem el azért pisilni, mert már rég nem voltam.
És másképp is érzem a mocorgást.
lehet, hogy csak a gondolattól végre befordult? :)
jövő héten megyek dokihoz, akkor majd kiderül ez is (ő mindig megnézi uh-n. meg akkor majd beszélek is vele a faros dolgaimról.

Nagyon el van tünve mindenki.
Mondjuk ha otthon lennék szerintem még én is szundikálnék :)
gabka77

Sziasztok Kismamik! :)

köldökzsinór: engem időnként elfog az aggódás miatta, de igyekszem nem gondolni rá. Lucának a bal lábára 2x rá volt tekeredve, szerencsére csak minimális mértékű oxigénhiányt okozott, de azért 16 hónapos koráig járnunk kellett a Petőbe heti 2x. Hála a Jóistennek, maximálisan helyrehozható volt, csak egy kis spec. torna kellett. :wink: Én is úgy tudom, uh-n látják!

Nemlajos: a hasad, mintha az enyémet látnám! :lol:

Átrendeztük a gyerekszobát, visszakaptuk a rácsoságyunkat. Luca nem akart a galériaágyon aludni, mert ő is "annyira lent" akar lenni, mint a baba. 8) A pelenkázóba bepakolt kimosott-vasalt bébiholmikat pedig állandóan kiveszi és hajtogatja. :shock: Ennyit a higiéniáról, én már ki nem mosom még1x. :oops:

Erpé: kitartás az egy hétre. Együttérzek veled! :?

Wicca: köszi az államkincstáros linket, nekem jól jött! :)

Adryn: milyen járgányt vettél?

marq
Kép
Kép
marqueza

Jó reggelt!

Dejót aludtam, nyamm :) kb 4-5-ig rosszul alszom utána meg olyan édesen 8) jó itthon lenni. És én már 3 hónapja párnával a térdem között alszom, így sokkal kényelmesebb, még jógán ajánlották, és ha már lesz szopi párnám, akkor azt tekerem magam köré. Legalább fél-1 óránként forgok, a párnával, eleinte furi volt, de megszoktam.

Köldökzsinórt én is láttam, bár 4D-n, az enyémnek nem a nyaka körül volt áttekerve, de a nyakán rajta volt, és úgy ment le a lábai felé.

Fordítás: én nem tom, de amikor a 4D-n, megpróbálták nyomkodni a gyerkőcöt én majd megőrültem a fájdalomtól, Alíz meg fintorgott és ráncolta a homlokát, szóval, sztem igenis fáj, pedig nekem csak az arcát akarta megfordítani a doki.

Nemlajos: hihetetlen kiálló nagy a pocid, nem lehet könnyű vele. És gratula, mert gyönyörű mindenki pocija.

First: gátsebre mindenképpen ajánlott, meg harmadolja a gyógyulási időt.

Adryn: most akkor van kocsi?

Mennem kell szívultrahangra, meg pajzsmirigyhormon miatt vérvételre, délre, úgyhogy tipli.

Nemlajos: mit kerestél az Örsön? Én is voltam tegnap ott, bár jógázni :lol:

Az országban mindenhol esik ez a zúzmara vagy mi?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

papillon, nem fogod elhinni, vaterán vásárolt gyerekruhát (hálózsákot) vettem át :lol: :lol: :lol:
Köszönöm a pocakdicséretet, tőlem mindenki azt kérdezi: mikorra vagy kiírva, jan. vége? :shock:
8)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Marq: vw passat kombi. 2.5 négykerékmeghajtású turbódízel :D úgy húz mint az állat :D:D:D nem új, 2002-es de nagyon szép.

Papillon: tegnap előlegeztem le. várom hogy a bank rábólintson, mer ugye a hitelt én sem úsztam meg :(

Nemtok hozzászólni babóátfordítás ügyileg, én is olvastam ezt a lámpás dolgot a januári kismama magazinban, meg ott a csaj még zenével próbálta a helyes irányba terelni a babót. neki sikerült.. nekem kb félidőtől fejvégű a fekvése nico-nak úgyhogy ezen nem stresszelem magam.

épp most kaptam a hírt a páromtól hogy úgy néz ki ma mégsem tud ma hazamenni a melóhelyéről mert nem tudják átverekedni magukat a hóviharon :? úgyhogy kész ideg vagyok.. végre az autó megoldottnak néz ki erre most jön ez .... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr remélem javul az időjárás odafent, és holnap vagy pénteken haza tud menni... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Féláron /6.000,-Ft/ eladó egy avent isis kézi mellszívó. 2008. szeptemberben vettem a brendonban. 2 hétig tudtam csak használni, nagyon szerettem. Eredeti dobozában, az összes pót alkatrésszel együtt adom.
Ha valakit érdekel, írjon privit, köszönöm.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

Vica hányra megy dokihoz? Megy a drukk!!!!!
Adryn sajnálom a párod, reméljük hamar szabadul. Kocsi meg szuper!!!!!!!!!!!!! Ebben jól el fogtok férni! :wink:
Én si sokmindent hallottam átfordulásról, kivéve a lámpásat. Sztem kipróbáljuk. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Én is jól eltűntem megint... :roll: De olvasni azért többé-kevésbé olvastam!
Én tegnap voltam dokinál, nekem is barátkoznom kell a császárral :cry: eddig minden egyes uhun keresztben feküdt a babánk, mostmeg már a feje egy kicsit feljebb is van, úgyhogy a doki azt mondta, ahogy szűkül a hely, valószínűbb, hogy teljesen egyenesre fordul, vagyis a lába lesz lent. Nálunk nem engedik a farfekvéses babákat sem természetesen születni, alapból császár, úgyhogy ez van. Persze bíztassuk, meg van esély, stb, stb, de éreztem a dokin, hogy nem nagyon hisz benne... :(
32.héten lesz megint uh.
Annyi a bajom ezzel az egésszel, hogy én szeretem tudni, mire számíthatok, ha tudom, mire készüljek.Mert azért lelkileg sztem fel kell készülni.De én mindkettőre nem tudok.Tegnap óta a császáron kattog az agyam, de akkor készülök arra, aztán mégis megfordul, és minden oké, nekem ez így nem megy.Ez hülyeség?
Szerettem volna a lehető legtermészetesebben szülni(ki nem???), de hogy mi lesz ebből... :roll:

Kép
Kép
zazzy

zazzy nekem azt mondták hogy medencefekvésű úgyhogy gondolom nekem is keresztbe fekszik. De szerintem még bármi lehet ...:)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Köszi Kukli, még egyenlőre itthon vagyok, csak este hétre kell mennem. Szerencsére jön velem majd a párom is, tartani bennem az erőt.
Mondanom sem kell a gondolataim most már csak azon járnak, hogy mit mond és mi legyen ha romlott a helyzet :( Utálom ezt a várakozást meg idegeskedést.
Az érdekes az hogy ma szinte nem is keményedik a pocakom, egyszer éreztem az előbb mikor felkeltem az ágyból két óra intenzív fekvés után és már nagyon kellett pisilnem. Tegnap meg persze többször is kemény volt. :roll: Lehet tényleg volt valami front.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hú lányok... 60 nap :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Nekem a 80 is már ilyen :shock: :lol:

Kép
Kép
zazzy

Pulcsi 1700 ft-ért vettem a szopipárnát+ a postaköltség 830

Én ma voltam uh-n. Minden rendben a babával, átlagos minden, aminek örülünk. A kép nem sikerült valami jól, mert kicsit sötét, de jobbat nem tudott a doki csinálni. És nekem olyan fura, mintha ki lenne törve a nyaka szegénynek. Vagy nem?!
Nekem már befordult, lent van a feje, 40 cm és 1500 g (+-10 %)

Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg gratula a jó eredményekhez...

Én most egy kicsit izgulok emiatt hogy kicsi.. még december 11- én nézték BPD : 58mm, HC 223mm. AC 197mm, FL 46mm. és 716 gramm.

Most 6. án meg csak a BPD t írták fel, ami 69mm és az Ac 230 mm.

Remélem nincsen baj .. nektek milyen adatokat mondtak?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi Nekem az eredmények: BPD:79 mm HC:284 mm AC:259 mm FL:56,7 mm és ugye 1500 g

Szerintem nincs baj, ne izgulj! Nem nagy a különbség! És még bőven van ideje nőni!
Nyugi!

Kép

Kép
rszg

Szerintem inkább ne kezdjük el összehasonlítgatni a babákat!Ezért állapítanak meg terhességi kort az első uhun, mert később már eltérően fejlődnek!Felnőttből is van 190 centis meg 160 is!Ez a babáknál is ugyanígy van!A lényeg, hogy önmagához képest arányos legyen.Nekem pl.tegnap mondta a doki, hogy azért hasonlítják össze a fej-és haskörfogatot, mert abból derül ki, hogy jól fejlődik-e.(jól táplált-e :D )
Úgyhogy én inkább nem írok adatokat, a doki mindenre azt mondta, nagyon jó, amíg a dokid nem mond mást Moncsi, addig ne aggódj fölöslegesen!Biztosan mondanák, ha gond van.
Én nem is bánnám különben ha nem lenne hatalmas babám, majd megnő idekinn! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Ugyanez a véleményem! De ezt már egyszer megbeszéltük, hogy nem hasonlítgatunk. De ha ez megnyugtatja...

De semmi gond, míg a doki nem mondja!!!

Kép

Kép
rszg

zazzy bakker, a 28. héten máris eldönteni, hogy ez a baba nem valószínű, hogy megfordul??? :shock:
Épp ma hallottam egy lányról, a 36. héten farfekvéses volt, mondták neki, hogy hajaj, ez császár lett. Erre megfordult egy hétre rá, aztán még egyszer, és végül megint, és természetes úton született!
Általában azt szokták mondani, hogy a 36. heti állapot után már kicsi a valószínűség a változtatásnak, na de a 28. héten!!! Nekem akkor volt a legnagyobb bugi bent, állandóan szaltózott Döme.
Most már lassan 5 napja, hogy alig érzek mozgást, csak rugdosást, meg bújást inkább, és hát majd pénteken kiderül, hogy milyen helyzetbe került.

Rszg
, szép fotó, de tényleg olyan, mintha érdeklődve biccentené a fejét :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, hála istennek nem nyíltam tovább, azaz maradt 3110 a méhszáj :D Persze továbbra is pihi van és mondta, hogy nyugodtan szedjem még pluszban a Pipolhent is, attól majd jókat fogok aludni és haláli nyugodt leszek :)
Csak egy miatt vagyok szomorú, hogy nem most pénteken hanem majd csak jövő pénteken megyek uh-ra, túl sok dolga van a dokimnak :( De azért azt hiszem felhozatom a párommal a babacuccokat a pincéből és addig legalább szétválogatom őket, hogy mi jöhet szóba. Legalább addig is elfoglalom magam.

Rszg örülök hogy minden ok volt uh-on :) Azért annyira nem törékenyek, csak ügyes hajlékony babád van :wink:

Moncsi szerintem se aggódj, a doki úgyis szól ha valami nem stimmel és tényleg nem egyformák ilyenkor a babák, nameg szerintem teljesen pontosan sem tudják lemérni. Egy kicsit odébb húzza az egeret és máris több mm különbség lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szerintem sem kell a piciket hasonlítgatni.
Sem bent sem kint.
Levi az összes csoporttársánál nagyobb, viszont fiatalabb. De nem kell ezen csodálkozni, apukája 190 cm én 176. némely csoporttársának a szülei viszont kisebbek nálunk.
Egy barátnőm kisfia 3 hónappal idősebb Levimnél, mégis egy fél fejjel alacsonyabb és a súlya is lényegesebben kevesebb. Önmagához képest mindkét gyerek jólfejlett, de egymáshozképest.. :)

MA voltam a védőnőnél, nekem nagy szerencsém van vele, mert nem traktál feleslegesen. Mondjuk azt magyarázta, hogy a terhelésés cukrot jó lenne megcsináltatni, mondtam OK. :) :roll:

Megnézte a pocimat és azt mondta, hogy szerinte megfordul már a babám.
Mondjuk hétvégén volt nagy mocorgás és változott is egy két dolog.
Azóta nem kell annyit pisilnem, kevesebb a folyásom, viszont többször érzem úgy hogy túl sok savam van és valami nyomja a gyomromat.
jövő héten megyek dokihoz, remélem ő is ezt fogja megállapítani.
sajnos ő is azt mondta, hogy egyre kevesebb orvos és kórház vállalja be a faros szüléseket, pedig azért ha odafigyelnek a szülésre, akkor kevesebb kockázattal jár, mint a császár.

ja és kiderült, hogy kaptam én is olyan felicitas könyvet, aminek a hátuljában van az a kupon, amire átadják az ajándék csomit, csak én nem tudtam róla.
azaz Levivel kihagytam. viszont elmondta, hogy melyik üzletbe érdemes menni :)
(a baross utcai klinikával szembeni bababoltba állítólag megtoldják időnként az alapcsomit) :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok,

Én végkimerültséggel küzdök. Éjszaka nem tudok aludni, csak forgolódom. Általában 2 és 4 között alszom el, hajnalban Ágica többször felkelt, majd 1/4 7-kor kelnem kell. Amikor tehetem délelőtt még alszom 1-2 órát, de azért ez így katasztrófális....

Moncsi: Ne aggódj. Egyszerűen okos babád van és segít Neked, hogy nem nő hatalmasra.... :) Ha aggódni kéne, akkor már rég be lennél fektetve és lesnék a babát és a lepényedet.
Az enyém 2-3 héttel nagyobb, mint kellene, ettől még nem fogok előbb szülni, csak elegánsan kihagyom az 50-es méretet. Nekem a lányok az 56-osba is csak 1-2 hétig fértek bele.... Szóval ez tök egyedi. De én 180 centi vagyok, szóval fura is lenne, ha apró lenne a babám....

Nem befordult babák: Én úgy tudom, hogy azoknak a babáknak, akik a 30. héten nincsenek befordulva a 70%-kuk maguktól befordul. Szóval én igyekszem ezen nem parázni....
Én természetes szülésre készülök, bár mindkét szülésemnél paraszthajszál választott el a császártól.... Ágicánél konkrétan műtősruhában volt a doki, hogy ha kell, akkor 3 percen belül kiveszi.... De megúsztuk és igazi csapat munka volt, ami leginkább Ágicán múlott és a doki professzionalizmusan. Szóval maximálisan bízom a dokimban, hogy csak akkor fog vágni, ha nincs más út és a baba veszélyben van. Akkor meg úgyis ez a legjobb, nekem meg lesz néhány rossz napom.... De a bébim egészséges lesz...
Zazzy: A császár mindig benne van a pakliban.... Talán pont az a tanulni valód, hogy ezt most nem te irányítod és nem tudsz úgy felkészülni, mint ahogy szoktál.... Az élet nagy tanítómester ám! ;)

Pocakfotók: Szépen gömbölyödtök! Rám sokan rám csodálkoznak, hogy még nem szültél meg? és nem akarják elhinni, hogy még 2 hónapom van....

Nemlajos: Ha a cukrodnak komoly baja lenne, akkor fizikia tüneteid lennének a sütemény habzsolás után.... Így szerintem max. az fenyeget, hogy nagy lesz a babád. De ha tudod, akkor ellenőrizd le a cukrod. Fő a biztonság!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!

Katka, nemalvást sajnálom. Ágica miért kel fel? ő sem tud aludni?

Pocakban csücsülő babák: én is úgy tudom, hogy a 36. hét után már kis eséllyel forognak, de még akkor is előfordul. Szóval most még ezen nem kell parázni. Én holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, hogy mit művel a kicsicsaj: fejen áll vagy üldögél. Legutóbb fejen állt, de a doki azt mondta, hogy ilyenkor még forognak, mint a ringlispil (no, ezt a szót szerintem még sosem írtam le, fogalmam sincs, hogyan kellene...)

Rszg, én nem tudom kivenni az UH képen, hogy mi micsoda - nekem ez nagyon nem megy. A doki is időnként hiába mutogatja, h hol mi van a képernyőn...

Moncsi, tényleg ne aggódj a babód méretei miatt, ha nagyon eltérne a "normálistól", mondta volna a dokid, ilyenkor már valóban nem egyformán fejődnek. Gondolj arra, hogy valaki éppencsak 2,5 kilósan születik, időre és tök egészségesen, míg mások ugyanennyi időre 4 kiló felett születnek - és ezek a különbségek már most látszanak...

Adryn, sajnálom, hogy elakadt a párod a hóvihar miatt. Mikorra tervezitek a visszautat Dániába? Illetve ő mikor repül ide? Kocsihoz gratulálok, ebbe tényleg sok minden bele fog férni. Nekünk is kombink van...

Ma reggel vittük ki apát a reptérre. Délután szerencsére jött a legkisebb huga, és segített (ma sokáig dolgoztam, csak fél 7 körül értem haza).
Szóval jó fáradt vagyok, megyek is aludni. Jó éjt!

erpé

Rszg: apu kedden jön hozzám, már nagyon várom :D és következő hét szerdán indulunk neki a nagy útnak haza :D remélem minket nem fog a hó csapdába ejteni... de végül este 11-re Mic oslóig el tudott vergődni nagy nehezen..busszal, hajóval, repcsivel.. tehát a nehezén túl van.. holnapra már csak az osló-koppenhága utat kell megtennie.. ami csak egy óra repcsi.. úgyhogy megnyugodtam..

jó éjt

KépKép
KépKép
adryn

Most hogy írtátok ezt a köldökzsinórt, én is bepánikoltam :oops: remélem jó helyen van..

Kuklika, Nemlajos Szép pocik!!!

Sikerült elintézni ma az apaságit, ugyanis megjött az útlevél, de a két családnév közül csak nem ezt fogjuk használni, hanem a Prenperh -t, Prenperh Maja Glória, ez könnyebben kimondható lesz, nem szeretném, ha szegénynek azzal kellene küzdenie, hogy beletörik mindenkinek a nevébe a nyelve. Tulajdonképp a tartózkodási is 99%-ban kész van. Reggel 8-tól délután 4-ig sikerült elintéznem mindent, fárasztó nap volt, be is aludtam estére, most meg nem vagyok álmos. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Bocsi a zavargásért, én a 2008. októberi topik lakója vagyok :)

Van egy két kedvenc ruhadarabom, amit Bori kinőtt, és alig, vagy egyáltalán nem használta. 56-os méretűek, de Bori nagy babának született :S

Ja és még van néhány szüléshez nagyon jó ajánlatom is (többet vettem, mint kellett). Ezek is nagyon jó szolgálatot tettek, jó szívvel ajánlom.

Ha érdekel valakit, kérlek nézze meg itt a termékeket:

http://riztejbeg.extra.hu/Elado.html

A szüléshez ajánlott termékekhez beírtam a linket is, hátha valaki szeretne originált csomagot, vagy több darabot. Ezek nagyon jó szolgálatot tettek nekem, tényleg jó szívvel ajánlom!

Bárkinek bármi kérdése adódik, írjon e-mailt, v. privit, szívesen válaszolok... :)

A szüléssel, és a babázássalkapcsolatban is :D

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Én sem tudok aludni :(
Most lehetne a gyerektől, de most meg jár az agyam, hogy hogyan fogom megírni a szakdogámat, mert az új konzulensem sem segítőkész :(
Most írtam egy mailt a tanszékvezetőnek, hogy javasoljon valakit, aki tud nekem SEGÍTENI :)
Kíváncsi vagyok mikorra és milyen választ kapok.
Pedig jó lenne, ha Lilianna érkezése előtt, legalább a szakdogám elkészülne és akkor már "csak" az államvizsga marad.

Na gondolom és remélem mindenki más nyugodtan és békésen szundikál :)

Nyugodalmas jó éjt!!!

Kép

Kép
gabka77

Enyém az első hsz is? :)

Miután megírtam a levelet szinte azonnal el tudtam aludni, csak az a fránya ébresztőóra felkeltett :(
Vizsont jó hír a rosszban, hogy szombaton nem kell dolgozni :)

Remélem mindenki jól aludt és jól érzi magát
gabka77

Gabka Hát, Te nem sokat aludtál! Én nagyon jól aludtam, végre nem keltem fel éjszaka pisilni!
Annak én is örülök, hogy szombaton nem lesz tanítás. Nem dolgozom! Juhé! :wink:

Szép napot mindenkinek!
Aki uh-ra megy, írjon ám!

Kép

Kép
rszg

Ez az én formám :)
ha a gyerek alszik, akkor valami máson húzom fel az agyam.
Egyébként 1ig többnyire aludtam, akkor jött át Levi hozzánk, felébredtem rá és elkezdett kattogni az agyam. Aztán szépen felkeltem, írtam a tanszékvezetőnek, ettől megnyugodtam és el is tudtam aludni, 3 kor :)
6 kor viszont sajnos szólt az ébresztő
gabka77

gabka, megkérdezhetem, hogy miből írod a szakdolgozatodat?
Párom is megörült, hogy a szombat nem munkanap, de amúgy sem dolgozott volna, mert kötelező szabit vetettek ki velük a gázügy miatt. Most meg lehet, hogy így meg holnap se mennek, hogy ne kelljen a szabit visszaadni...
Én holnap megyek dokihoz, ma lakást ellenőrizni megyek.
Kicsit húzós ez a hónap: jövő héten hétfőn ügyvéd és végszámla, kedden jelnyelv, szerdán de: birtokbavétel du: szülésfelkészítő, csütörtök "pihinap", dobozolás (még semmi nincs összepakolva, hiszen még a költözés sem biztos), pénteken haza a szüleimhez, kocsira bútorok fel, szombat vissza Pestre, Szolnokon át, ahol bababútor fel, és költözés, vasárnaptól pedig fészeképítés.
Hát reméljük, minden így lesz :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos Remélem nem változik ajd az eltervezett program. Azért vigyázz magadra, és pihenj, amennyit tudsz!!!

Kép

Kép
rszg

nemlajos, megkérdezheted én meg válaszolok is :)

Sikeres motivációs technikák: összehasonlító elemzés vállalati példákon

az a baj, hogy egy annyira tág terület, annyir sokrétü, hogy igazából el kellene egyáltalán dönteni, hogy milyen részét szeretném elemezni. viszont ehhez kellene nekem valami olyan tanácsadó, aki tudja, hogy a suliban mondjuk melyik irány kidolgozását néznék mondju jó szemmel.
vagy pl kinek melyik szakirodalmát lenne jó felhasználni stb.
A legnagyobb bajom az, hogy most már a 2. konzulens sem hajlandó válaszolni a feltett kérdéseimre.
az elsőnek mindenre az volt a válasza, hogy menjek könyvtárba.
most a második, hgy írjam meg a részletes vázlatot, mert ő abból fogja tudni, hogy miről akarom írni a dolgozatomat.
könyörgöm ha tudnék vázlatot írni, akkor meg tudnám írni a szakdogát, akkor nem kérdeznék.

na bocsánat, hogy ilyen hosszan fejtettem ki, de nagyon el vagyok a dolog miatt keseredve :(

remélem minden jól megy a költözéssel!!!
gabka77

Hú bakker, ez így elsőre tényleg nagyon megfoghatatlannak tűnik... :shock:
És igazándiból megértem a konzulenseidet is, mert első sorban Neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél a szakdolitba belevenni.
Milyen vállalati példákat akarsz felhozni?
Mert mondjuk az egy hülyeség, hogy menj könyvtárba, mikor konkrét, működő példákra épül a szakdolgozatod.
Ezt a részt nem nagyon értem: "a suliban mondjuk melyik irány kidolgozását néznék mondju jó szemmel.
vagy pl kinek melyik szakirodalmát lenne jó felhasználni stb. "

Már melyik suliban? Valahogy az jön le nekem (bocs, ha bunkónak tűnök, de eddig ez elkerülte a figyelmemet), hogy vagy trénerként végzel, vagy andragógusként, és ezekre a sulikra gondolsz (mármint a sajátodra, hogy nehogy bakot lőj a szakdolgozatoddal).
Tényleg érdekel, úgyhogy csak nyugodtan offolj, a többiek max. átugorják... :)
És ezt a szakdolgozatot a szülésig meg akarod írni úgy, hogy még konkrétan a témát sem tudod? :shock:
Minden elismerésem!
Bár én is egy hét alatt írtam meg, de legalább azt tudtam, hogy a jelnyelvről akarok majd írni :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="nemlajos"]E írta:nemlajoszt a részt nem nagyon értem: "a suliban mondjuk melyik irány kidolgozását néznék mondju jó szemmel.
vagy pl kinek melyik szakirodalmát lenne jó felhasználni stb. "

közgazdász leszek, ha sikerül :) ezért nem mindegy, hogy a motivációs echnikák melyik részét kezdem el elemezgetni :)
egyébként a kodolányira jártam, bár gondolom, amíg nem fejezem be, addig ezt nem helyes múltidőbe helyezni :)

lehet, sőt biztos, hogy én vagyok hülye ehhez az egészhez, de ez lenne az első szakdogám és mivel levelezőn végeztem soha senki nem mondta el, hogyan fogjak neki, mit, hogy merre meddig.
a szakdoli szabályzatben sokminen le van írva, de abban nincsenek válaszok a kérdéseimre.
tudom, hogy nekem kell eldönteni, hogy miről akarom írni a szakdogámat, de ha felteszek konkrét kérdést a konzulensnek, akkor csak felbosszant azzal, ha nem válaszol.
vagy akkor mondja azt, hogy ez neki nem feladata kérjek segítséget máshonnan

a konkrét tanulmányaimat már évekkel ezelőtt "befejeztem", egyetlen szigorlattal szívtam évekig, meg Levi miatt is volt némi halasztásom. ezért kicsit meg is van már kopva a "tudásom"

egyébként nem most akartam elkezdeni, hanem még az előző félévban, most szerettem volna államvizsgázni januárban, de mint írtam az előző konzulensem sok segítséget nyújtott :)

na tényleg nem akarom offolni a topikot :)
gabka77

Jó reggelt mindenkinek!Én ma egész idáig lustálkodtam :D
Nemlajos!
Nincs eldöntve, csak arra kért a doki, hogy barátkozzam a gondolattal... :roll: Az a baj, hogy bár Lara is iszonyatosan mozgékony, de tényleg mindig ugyanúgy fekszik, vagy ugyanazt a pózt veszi vissza a nagy mozgolódás után.Ha legalább tudnám, hogy hol így, hol úgy fordul, de igaza van a dokinak, és nemcsak az uhukon, egyébként is tényleg mindig jobb oldalt nyomkodja a buksiját, bal oldalon, meg egész alul a lábával működik.

Tegnap meg védőnőnél voltam, volt nitrit a vizeletemben :evil: azt mondta, valami baci(mint általában, de eddig a vizeletben nem volt semmi, mindig minden negatív volt), hívtam a dokit, holnap mehetek megint, de azt mondta, nem lehet nagy gáz, mert azt kedden észrevette volna, és az sem jó, ha folyamatosan használni kell valamit, mert egy idő után immunissá válik rá a szervezet.Logikus, de tényleg őrjítő ez az állandó gond ezekkel a bacikkal-gombákkal :evil:

Gabka!
Drukkolok, hogy sikerüljön a szakdoga, tényleg nem semmi vállalkozás!

Nemlajos!
Remélem, minden a terv szerint alakul!++++++++++++++++ :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Most itthon dolgozom, imádom ezt a januárt... Délután pedig megyek nődokihoz. Szóval elég lightos a mai nap.
Tegnap du a párom huga volt Samuval, és estefelé hazavittem kocsival. Biztos hallottatok az egyik csepeli iskolában történt kettős gyilkosságról - no az összes kivezető úton rendőrök nézték át a kocsikat... Egyszerúűen nem lehetett kijutni... Egy ideig kavarogtam, míg találtam egy olyat, ahol haladt is a sor.

Nemlajos, tényleg sűrű a prg, szorítok, h minden úgy alakuljon, ahogy elterveztétek.

Bea, csupa jó hír - az apasági és a tartozkódási elintézése is jól hangzik. Pláne ahhoz képest, ahogy indult... Prenperh sem épp egyszerűen kimondható családnév, de talán tényleg könnyebb, mint a másik. Egyébként van valami jelentésük ezeknek a neveknek magyarul? Apaságit nekünk is meg kellene hamarosan csináltatni.

OFF: Gabka, szerintem ne várj a konzulenseidre. Én egyetemen dolgozom tanárként, és saját tapasztalatból mondom, hogy tényleg akkor tud sokat segíteni egy konzulens, ha elég konkrét az elképzelésed, a problémakör, a kérdéseid. Ennél a témánál (ahogy a leírásod alapján most állsz) csak néhány alapirodalmat tudna szerintem bárki ajánlani, de ezeket gondolom te is tudod.
Bocs az offért, és nem szeretném ha félreértenél, segítőleg írtam. Mondjuk a Kodolányit nem ismerem, csak a saját és néhány bp-i intézmény gyakorlatát...

No, vissza a melóhoz, majd még időnként benézek.

erpé

Off:
Erpé, én most még ezeket az alapirodalmaknak is nagyon örülnék. és a kérdéseim eléggé konkrétak voltak leglábbis szerintem :)
nagyon aranyosak vagytok, hoyg segíteni próbáltok Nekem, de tényleg ne offoljuk a topikot.
Majd megoldom, vagy nem és legfelejbb ment 1 millióm a kukába :)

On.

Kép

Kép
gabka77

Nem OFF: nekem is most kéne szakdogát írnom és tök hasonló a témánk. Szervezetfejlesztési tréningek, azon belül egy konkrét 3 napos ügyfélkapcsolati tréning sikeressége, a résztvevők véleményei, tapasztalatai alapján. Rengeteg szervezetfejlesztési könyv van, sokan foglalkoznak ezzel már. Ha már kezdek belemerülni a témában, írok neked, és te is. Hátha ketten többre megyünk :wink:

És egy tegnapi pocakfotó:
Kép

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem. Most újra itt!! :D

Nagyon szépek a pocakfotók, a gyerekek képei, és az ultrahangosképek is!

Bea, Gabka sajnálom, hogy nem bírtok aludni! Nekem ezzel nincs gondom. :) :)

Papillon, Gabka kitartást a szakdolgozathoz, elég érdekesnek és összetettnek tűnik a témáitok.
Gabka remélem találsz egy jó konzulenst!

Nemlajos hú elég zsúfolt hét elé nézel!! Sok erőt kívánok neked. Amennyit tudsz azért pihenj ;)

Voltam kedden orvosnál. Azt mondta minden rendben. Fejfekvésű, aminek nagyon örülök, és remélem nem akar megfordulni!! Nekem soha nem mondják meg, hogy hány gr-os, és a papírra sem írják rá! :(
Majd még jelentkezek.
Szép napot nektek!

banokla

Sziasztok, :)

Köldökzsinór: Valóban lehet gond belőle.... De nem is az a baj, hogy rá van tekeredve a babára, hanem az, ha rá van tekeredve és rugalmatlan (nem nyúlik) vagy túl rövid, ezért megfeszül és nem tud benn áramlani a vér.
Mindenki azon szokott aggódni, ha a baba nyakán van a köldökzsinór, pedig ugye a baba még nem ott lélegzik, szóval nem a nyaknak baj ez, hanem a zsinórnak, ha megfeszül.
Ha szülés közben ilyen van, akkor ez nagyon egyértelműen látszik, mert látványosan zuhan a szívhang és a doki egyből tudja, hogy gáz van.
Nekem mindkét lányra rá volt tekeredve és mindkettőnél volt, hogy megzuhant a szívhang, de a lányok addig helyezkedtek, hogy ki tudtak bújni szépen. :)
Nekem igazából az a baj, hogy túl hosszú a köldökzsinór, amit növesztek, ezért könnyen belegabalyodnak a babák és ettől lesz rövid. De annyira, hogy nekem a baba feje nem tud szülés előtt beilleszkedni a helyére, csak akkor megy le, amikor burkot repesztenek (és akkor gond is van köldöktzsinórral).

Vica: Nagyon jó hír, hogy nem kell befeküdnöd. Sokkal jobb otthon, de azért vigyázz magadra!

Apasági kérdés: Nekem most fő a fejem rendesen, mert Peti ugye a férjem nevére fog megszületni, mivel még nem váltunk el és a jog másik apát nem ismer el (képzeljétek olyan szintig, hogy a szülési szabi is a férjnek jár :shock: ). És majd a szülés után kell apasági pert indítani, hogy a a gyerek átkerüljön az igazi apára. Ezt mondták a bíróságon.
(Aki életem sztoriját nem ismeri részletesen: a férjem és én már másfél éve külön élünk, csak jogilag nem rendeztük le.... Én marha!)
Viszont a kórházba vinni kell a 60 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot... Most menjek el ezért és kérjem el csak azért, hogy az exemre anyakönyvezzék a gyereket, akinek ehhez a gyerekhez semmi köze, hogy aztán elperelhessük?????
Az jutott eszembe, hogy mi van, ha aztmondom, hogy egyedül álló vagyok és az én nevemre anyakönyvezik a Petit? Vajon kiderül? Szerintem még mindig jobb lenne, mert akkor legalább simán elválhatnék. Most azt sem tudok, mert az exem 3 gyerekre kapna gyerektartást, amin azért jogosan akadna ki.....
Nincs valami ötletetek?

Katka

katka22

Papillon: szép, formás poci :D és nem is nagy!!

KépKép
KépKép
adryn

Katka: hú vazeg.. azért vannak a jogban hiányosságok.... sztem kérdezz meg egy ügyvédet, de én úgy tudom hogy ha nem viszel apaságit vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot akkor automatikusan a te nevedre anyakönyvezik a babát. szóval akkor egyszerűen csak nem viszel és meg van oldva.

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: Ez nagyon jól hangzik... Remélem igaz...

Katka

katka22

Katka: sztem az anyakönyvi hivatal tud erre választ adni. én a te helyedben név nélkül felhívnám őket és rákérdeznék a szituációra.

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?