Jó reggelt!
annaszuszi, tegnap lemaradt:
a nyuszika meg a fűnyíró esete, az a vicc. amikor a nyuszi kölcsön akarja kérni a medvétől a fűnyíróját, és amíg odafelé megy, végig spannolja magát, hogy úgyse fogja odaadni, meg így úgy lesz, és amikor odaér, nem is kéri, csak azt mondja, hogy tudod mit medve? cseszd meg a fűnyíródat!
meg még az jutott eszembe, így szülés környékén, hogy ha valaki ki akarja lyukasztatni a kislánya fülét, azt még ott tetesse meg, általában van rá lehetőség a csecsemősöknél, vagy fix áron, vagy némi borravalóért, mert ha nagyobb, akkor már a védőnő meg tudja csinálni, de nagyon nehéz. múltkor tanúja voltam egy kb 2 hónapos baba esetének, kb egy bő óra volt... egyébként én nem voltam képes az elsőszülöttemnél azóta sem rászánni magam
a másik, amit szintén a kórházban érdemes még, megnézetni a gyerekorvossal, hogy a gyerek nyelve le van-e nőve!!!! nem mindenhol nézik automatikusan! ez nagyon fontos! mert egy pici vágással megcsinálják azonnal. ha le van nőve, ezt úgyis meg kell csinálni, van, akinek a szopizásban is gondot okoz, de később beszédhibát okoz, tehát úgyis mindenképpen. és jobb a gonosz kórházban túlesni ezeken. Rékának volt lenőtt nyelve, és szopiban nem okozott gondot, de aztán el kellett vinni, kb 3 hónaposan mégis, és nagyon rossz volt, mert addigra már nagyon utálta, ha idegenek fogják, tudott tiltakozni is, arról nem is beszélve, hogy ugye egy kb 2-3 perces beavatkozás miatt (ennyit töltöttünk kb a rendelőben) két órát vártunk a sebészeten, amit ugye nem kell mondani, hogy mliyen nagy élmény. gondolom ha még nagyobb a gyerek, még rosszabb.
ez a lenőtt nyelv azt jelenti, hogy rövid a nyelvfék (az a kis bőrdarab, ami a nyelv alatt feszül) ha nem engedi fel a nyelvet, nem tudja eléggé kinyújtani, tartani vele a mellet, vákuumot csinálni, később meg bizonyos hangokat nem tud képezni.
egyébként vicces volt, ugye a kis beavatkozás után mondtuk az urammal, hogy meg fogjuk még mi azt bánni, hogy felvágták a réka nyelvét

hát, jól felvágták neki, az egyszer biztos.
na, ezeket még akartam mondani így a kórházazás előtt mindenkinek. a babaesőről jutottak eszembe
tünemény írt tegnap este, hogy volt vizsgálatokon, a laborja jó lett, nincs toxémia, de diétáznia kell. viszont valszeg csak hó végén lesz neki laptop

de már nagyon hiányzunk neki.
kocska, az átszervezésben szinte minden megváltozott, minden kórház teljsen más, tehát csak a 2008-as élmények a mérvadók

a kismama archívumában nincs a bajai kórházról? az utóbbi időben havonta két kórházról írnak. csak nemtom, mióta...
na, át kell passzolnom a gépet a mesenézőknek

majd később jövök még talán, nem tuti, mert jönnek barátnők gyerekekkel, aztán meg este a nővérem, váltja a húgom, meg másik barátnőm, nagy bandázás lesz
szép napot!